Användarmanual för registrering av resultat från Markörbaserad journalgranskning

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Användarmanual för registrering av resultat från Markörbaserad journalgranskning"

Transkript

1 Sveriges kommuner och landsting Användarmanual för registrering av resultat från Markörbaserad journalgranskning Somatisk slutenvård, sjukhusövergripande resultat Besök: Hornsgatan 20 Telefon: Post: Stockholm

2 2(23)

3 Innehåll Sveriges kommuner och landsting... 1 Användarmanual för registrering av resultat från Markörbaserad journalgranskning... 1 Somatisk slutenvård, sjukhusövergripande resultat... 1 Allmän information... 5 Inloggning till IT-systemet... 5 Registrering av resultat... 8 Löpnummer*... 9 Sjukhus/motsvarande*... 9 Specialitet*... 9 Granskat år och månad* Födelseår och kön* Antal vårddagar vid granskat vårdtillfälle* Tilläggsfrågor* Förekomst av skada Registrering av skada Skadetyp* Allvarlighetsgrad Undvikbarhet Skada inträffat på annat sjukhus/öppenvård Specialitet där skada inträffat Kommentarsfält Ångra skada Lägg till lista Skadelista Hantera tidigare vårdtillfällen Sökningsalternativ Resultat Diagram och tabeller Spara diagram Rapporter för landsting Exportera data Support och kontakt (23)

4 4(23)

5 Allmän information Resultaten från den sjukhusövergripande journalgranskningen ska rapporteras i IT-systemet som nås via webbadressen I IT-systemet rapporteras olika resultat från specialiserad vård, primärvård, överbeläggning, nationell patientenkät och markörbaserad journalgranskning. I IT-systemet är de olika områdena uppdelade och i rollen som rapportör eller samordnare har man endast åtkomst till det eller de områden som personen ifråga är behörig till. I rollen som rapportör kan resultat registreras och det går att ta ut sammanställningar av resultat i form av diagram och tabeller. Det finns också möjlighet att exportera inrapporterad data. I rollen samordnare finns möjlighet att ta ut aggregerade resultat från det landsting/region man tillhör. För att en ny användare (rapportör eller samordnare) ska få behörighet krävs att utsedd kontaktperson i landstinget/regionen skickar uppgifterna till carina.berglund@skl.se Uppgifter som behövs på den nya rapportören eller samordnaren är: namn yrkestitel tjänstetelefon mobil e-postadress arbetsplats landsting/region det eller de sjukhus som den nya rapportören ska rapportera resultat för Den nya rapportören blir meddelad via e-post om när behörighet till IT-systemet är ordnat. Det är den e-postadress som angivits i samband med att behörighet ordnades som därefter ska användas i samband med inloggning och vid kontakt med Supporten. Inloggning till IT-systemet Inloggning sker med engångslösen vilket gör att inget fasställt individuellt lösenord används. 1. Skriv in din adress och tryck på Begär engångslösen. 2. Välj om engångslösenordet ska skickas via SMS eller Engångslösenordet är giltigt i 30 minuter och består av en sexsiffrig kod. 5(23)

6 3. Engångslösenordet kommer som SMS ifall det finns ett mobilnummer angivet sen tidigare. I annat fall kommer det till den e-postadress som angivits i samband med att behörighet beviljats. 4. Lösenord via e-postadress Engångslösenordet skickas direkt till den e-postadress som angivits. Inloggning sker med engångslösen som genereras automatiskt efter det att Begär engångslösen markerats. Exempel Avsaknad av meddelande Om inget meddelande kommer till Inkorgen efter att Begär engångslösen markerats, se efter ifall meddelandet hamnat i Skräpost. Om inget meddelande finns i skräpposten, skicka ditt mobilnummer till Support (support.mjg@skl.se) så kommer lösenord skickas via SMS istället. 5. Lösenord via SMS Om SMS valts för att få engångslösen skickas omedelbart en sexsiffrig kod som öppnas automatiskt i mobilens display. 6(23)

7 6. Skriva in engångslösenord Engångslösen via mail - Kopiera och klistra in det generade lösenordet och tryck på Skicka Engångslösen via SMS - Fyll i den sexsiffriga koden och tryck på Skicka 7. Efter inloggning Längst upp till höger visas namn på den rapportör som är inloggad samt det landsting/region som rapportören tillhör. Vid utloggning från IT-systemet markera Logga ut 7(23)

8 Det finns möjlighet att: rapportera in resultat av genomförd journalgranskning sammanställa inrapporterade resultat och få ut rapporter kontaktformulär En samordnare kommer till rapporteringsformuläret genom knappen Rapportera vid blocket Markörbaserad journalgranskning på Rapportera-fliken. Registrering av resultat Registrera varje enskilt granskat vårdtillfälle under fliken Rapportera oavsett om vårdtillfället medfört skada eller inte. Samtliga fält markerade med * är obligatoriska att fylla i. 8(23)

9 Löpnummer* Skriv in det löpnummer som skapades i samband med att urvalet gjordes. Löpnumret ska vara unikt och får inte förekomma mer än en gång. Exempel på löpnummer kan vara , , Löpnumret är kopplat mot en specifik, unik patient och är till hjälp för att identifiera avsedd patient. Sjukhus/motsvarande* Val av sjukhus är fördefinierat utifrån rapportörens personliga behörighet. Det innebär att vissa rapportörer har tillgång till endast ett sjukhus och andra till flera sjukhus. Ifall behörighet finns för flera sjukhus/motsvarande markera då det sjukhus som resultaten ska registreras för. Specialitet* Ange den specialitet inom vilken granskningen är genomförd (det verksamhetsområde där patientens vårdtillfälle avslutades). Specialitet* En klinik kan bestå av olika specialitets- /verksamhetsområden. Kliniker namnges även olika trots att vård inom ett och samma specialitetsområde ges. Därför ska det specialitetsområde som patienten vårdats för anges. 9(23)

10 Granskat år och månad* Ange aktuell granskningsperiod med årtal och månad, t ex Födelseår och kön* Ange födelseår med fyra siffror t ex samt markera om patienten är kvinna eller man. Antal vårddagar vid granskat vårdtillfälle* Ange det totala antalet vårddagar som patienten varit inneliggande. Det är hela sjukhusvårdtiden som ska anges. Inoch utskrivningsdag räknas som 2 dagar. Tilläggsfrågor* Tre tilläggsfrågor har tillkommit fr o m Med sjukhusvårdtid avses hela den vårdperiod som patienten vårdas inom slutenvård. Ifall patienten vårdas sammanhängande inom flera olika kliniker ska hela vårdtiden inräknas. För varje patient som journalgranskning har genomförts på ska nedanstående frågor besvaras. Frågorna finns angivna i granskningsmallen samt i den övergripande sammanställningsmallen. Blev patienten inlagd akut*? Besvaras med Ja eller Nej Genomgick patienten ett kirurgiskt/invasivt ingrepp under den aktuella granskade vårdtiden*? Besvaras med Ja eller Nej. Har patienten varit utlokaliserad under aktuellt sjukhusvårdtillfälle*? Besvaras med Ja eller Nej. 10(23)

11 Defintionen har ändrats något för att den ska kunna vara tillämplig på ett ändamålsenligt sätt. Definition: Kirurgi eller annat invasivt ingrepp Åtgärd för diagnostik eller behandling som innebär hudgenombrott och någon form av anestesi (lokal, regional eller generell) Endoskopi via någon kroppsöppning Intubation Förekomst av skada Om Avbryt markeras kommer en dialogruta upp med information om att registrerade uppgifter inte är sparade. Om inga skador förekommit markera Spara vårdtillfälle Om en eller fler skador förekommit markera Ja, registrera skada 11(23)

12 Registrering av skada Varje skada registreras med uppgift om: Skadetyp Allvarlighetsgrad Undvikbarhetsbedömning Uppgift om skadan inträffat på annat sjukhus Uppgift om skadan inträffat i öppenvård Specialitet där skadan inträffade Skadetyp* Ange skadetyp, ifall ingen av skadetyperna passar ange Övriga skador och skriv en kommentar om typ av identifierad skada i kommentarsfältet. 12(23)

13 Allvarlighetsgrad Ange skadans allvarligsgrad enligt nedanstående kategorisering. Kategori E Kategori F Kategori G Kategori H Kategori I Bidrog till eller resulterade i temporär skada som krävde åtgärd Bidrog till eller resulterade i temporär skada som krävde vård inom den öppna vården, sjukhusvård eller förlängde sjukhusvistelsen. Bidrog till eller orsakade permanent skada Krävde livsuppehållande åtgärder inom 60 minuter Bidrog till patientens död Undvikbarhet Ange bedömning av skadans undvikbarhet. Skada inträffat på annat sjukhus/öppenvård Markera med Ja eller Nej på frågorna om skadan inträffat på annat sjukhus eller i öppenvård. 13(23)

14 Specialitet där skada inträffat Ange specialitet där skadan inträffat. Ifall skadan inträffat inom annat sjukhus eller öppenvård kommer inte specialitet kunna anges. Kommentarsfält Här kan kommentarer skrivas. Ifall en bedömd skada inte återfinns bland skadetyperna ange då i kommentarsfältet vilken typ av skada det är. Ångra skada Ifall skadebedömningen på något sätt var felaktig kan Ångra skada markeras Lägg till lista När skadebedömningen är genomförd markera Lägg till lista 14(23)

15 Skadelista I skadelistan visas den eller de skador som är registrerade för den aktuella patienten med beteckning av löpnummer. Den grundinformation som angivits visas på samma sätt som i rapporteringsdelen. Det går även att lägga till skador till aktuell patient genom att markera Ja, registrera en skada För varje registrerad skada visas i en översikt uppgifter om aktuell skadetyp, allvarlighetsgrad, undvikbarhet, uppgift om skada inträffat på annat sjukhus/öppenvård, specialitet där skadan inträffat och eventuella kommenterar. Här visas skadetyp, allvarlighetsgrad och undvikbarhetsbedömning. 15(23)

16 Här visas den information som registrerats till om skadan inträffat på ett annat sjukhus eller i öppenvård. Här visas information inom vilken specialitet som skadan inträffade samt om det finns någon kommentar. I de fall skadan inträffat inom annat sjukhus eller öppenvård finns ingen information om specialitet. Ifall en bedömning av en skada behöver ändras kan detta göras genom att markera Ändra skada När samtliga skador är registrerade för aktuell patient markera Spara vårdtillfälle. Vårdtillfället sparas och ett nytt vårdtillfälle kan registreras. Ifall Avbryt markeras kommer ett meddelande upp Du har inte sparat dina registrerade uppgifter, vill du lämna sidan? Om OK markeras i meddelandet, tas det aktuella vårdtillfället med samtliga registrerade uppgifter bort. 16(23)

17 Hantera tidigare vårdtillfällen Markera Visa/Ändra vårdtillfällen Sökningsalternativ Här kan ett specifikt registrerat vårdtillfälle sökas ut t ex. ett visst löpnummer, senast ändrad, sjukhus, specialitet, födelseår, kön, vårddagar, skador eller vårdskador. Det går även att Skapa nytt vårdtillfälle. Sätt muspekaren i skrivfältet Sök efter så visas automatiskt samtliga registrerade vårdtillfällen. Ifall ett registrerat vårdtillfälles skadebedömning behöver korrigeras eller tas bort, markera Ändra respektive Ta bort. Vid markering av Ändra kommer registrerade uppgifter upp och det går då att ändra den uppgift som är felaktig eller lägga till en ny skada. Vid markering av Ta bort kommer ställs ett en meddelande fråga om du upp är säker på att du vill ta bort vårdtillfället. Besvara med OK eller Avbryt. Markera Spara vårdtillfälle när korrigeringarna är gjorda. 17(23)

18 Resultat Under fliken Resultat kan olika rapporter visas och tas ut Välj att visa rapporter för det eller de sjukhus som rapportören är behörig att se. 2. Välj att visa rapporter på nationell-, universitetssjukhus-, länssjukhus- eller länsdelssjukhusnivå. 3. Ange periodens början med år och månad som rapport ska tas ut för (ovanstående bild visar hur det ser ut och fungerar med Internet Explorer som webbläsare). 4. Ange periodens slut med år och månad för den tidsperiod som rapport ska tas ut för (ovanstående bild visar hur det ser ut och fungerar i Internet Explorer som webbläsare ). Markera därefter Visa rapport I de fall Crome används som webbläsare finns en rull-list, pilfunktion och kalender för att ange periodens början och slut. 18(23)

19 Diagram och tabeller De resultat som presenteras i diagram och i tabeller är: Antal skador/1000 vårddagar Antal skador/100 vårdtillfällen Andel vårdtillfällen med skada Andel skador per skadetyp Andel skador per allvarlighetsgrad Andel skador per skadegrupp Skador på annat sjukhus eller i öppenvården För det enskilda sjukhuset visas både skador och vårdskador i diagram och tabeller. När det gäller resultat på nationell-, unviversitetssjukhus-, länssjukhus- och länsdelssjukhusnivå visas endast skador. Spara diagram Det går att spara ned sammanställd data från diagram Markera Visa bild för export av graf 19(23)

20 Högerklicka och Spara bild som Rapporter för landsting Visas endast för de personer som har fått rollen som samordnare. De har möjlighet att ta ut aggregerade resultat på landsting/regionsnivå. 20(23)

21 Exportera data Rapportör och samordnare kan endast exportera data från det eller de sjukhus som personen har behörighet för. 1. Vid export av data, ange aktuellt sjukhus och periodens början och periodens slut. 2. Markera Exportera data 3. Namnge filen och spara ned i avsedd mapp. Filen hamnar i den mapp som är vald och därefter så stängs mappen automatiskt. 4. Öppna Excel och välj att öppna den nyss sparade filen i programmet. Du kan nu spara om filen med Spara som och ge den ett namn som passar. Låt Excel själv sätta.xslx som filändelse. 21(23)

22 Ett annat sätt att exportera data är att: Ange aktuellt sjukhus och periodens början och periodens slut. Markera Exportera data Namnge filen och spara ned i avsedd mapp. Markera Öppna med och välj Microsoft Office Excel eller något annat önskat program. Om inte det önskade programmet finns valbart när du högerklickar, markera då Välj standardprogram. Markera önskat filformat antingen i Rekommenderade program eller i Andra program. Om inte det program finns som önskas markera Bläddra och sök i de programfiler som finns i din dator för att hitta det format som önskas. 22(23)

23 Support och kontakt Önskas kontakt för att ställa frågor, lämna synpunkter eller önskemål om rapporteringsverktyget kan det göras nedan. Det krävs att aktuellt område markeras dvs. Markörbaserad journalgranskning för att kunna skicka meddelandet till supportinkorgen. 23(23)

Användarmanual för registrering av resultat från Markörbaserad journalgranskning

Användarmanual för registrering av resultat från Markörbaserad journalgranskning Sveriges kommuner och landsting Användarmanual för registrering av resultat från Markörbaserad journalgranskning Somatisk slutenvård, sjukhusövergripande och klinikvisa resultat DEL 3 UTTAG AV RAPPORTER

Läs mer

Markörbaserad Journalgranskning (MJG)

Markörbaserad Journalgranskning (MJG) Markörbaserad Journalgranskning (MJG) Vi som arbetar nationellt med MJG Hasse Rutberg, Per Wiger, Carina Ålenius, Madeleine Borgstedt Risberg, Charlotta Brunner, Pia Ram, Urban Nylén Presentation Workshop

Läs mer

Användarmanual för registrering av resultat från Markörbaserad journalgranskning

Användarmanual för registrering av resultat från Markörbaserad journalgranskning Sveriges kmmuner ch landsting Användarmanual för registrering av resultat från Markörbaserad jurnalgranskning Smatisk slutenvård, sjukhusövergripande ch klinikvisa resultat DEL 1 INLOGGNING Versin 2016-06-06

Läs mer

Skador i vården 2013 första halvåret 2017

Skador i vården 2013 första halvåret 2017 MARKÖRBASERAD JOURNALGRANSKNING NATIONELL NIVÅ 1 Förord Denna redovisning av skador och vårdskador (undvikbara skador) på nationell nivå bygger på granskning av 70 5 vårdtillfällen på akutsjukhus under

Läs mer

Markörbaserad Journalgranskning

Markörbaserad Journalgranskning Markörbaserad Journalgranskning Göteborg 2018-10-11 Per Wiger Carina Ålenius Sveriges Kommuner och Landsting (SKL) Innehåll för förmiddagen o Nationella MJG resultat inom somatisk vård för 2013-2017 o

Läs mer

Manual för rapportering i Signe - Mätning av tillgänglighet inom första linjen

Manual för rapportering i Signe - Mätning av tillgänglighet inom första linjen Manual för rapportering i Signe - Mätning av tillgänglighet inom första linjen Den här manualen beskriver i 7 steg inrapportering i verktyget Signe för mätning av tillgänglighet inom första linjen. Om

Läs mer

MARKÖRBASERAD JOURNALGRANSKNING Skador i vården SKADEOMRÅDEN, UNDVIKBARHET SAMT FÖRÄNDRINGAR ÖVER TID.

MARKÖRBASERAD JOURNALGRANSKNING Skador i vården SKADEOMRÅDEN, UNDVIKBARHET SAMT FÖRÄNDRINGAR ÖVER TID. MARKÖRBASERAD JOURNALGRANSKNING 2013-2014 Skador i vården SKADEOMRÅDEN, UNDVIKBARHET SAMT FÖRÄNDRINGAR ÖVER TID Skador i vården 1 Skador i vården 2 Förord Denna rapport är den fjärde i en serie med resultat

Läs mer

Rapport Markörbaserad journalgranskning

Rapport Markörbaserad journalgranskning Rapport Markörbaserad journalgranskning 201301-201306 Bakgrund Markörbaserad journalgranskning har använts i Sverige sedan 2007. Det innebär att dokumentationen från ett slumpmässigt urval av avslutade

Läs mer

PPM Användarmanual - Rapportör

PPM Användarmanual - Rapportör TRYCKSÅR, BASALA HYGIEN OCH KLÄDREGLER OCH VÅRDRELATERADE INFEKTIONER PPM Användarmanual - Rapportör GENOMFÖRANDE AV PUNKTPREVALENSMÄTNING PPM Användarmanual - Rapportör 1 PPM Användarmanual Innehåll Teknisk

Läs mer

Markörbaserad journalgranskning

Markörbaserad journalgranskning Markörbaserad journalgranskning Resultatrapport från Division Närsjukvård granskning Jan-Dec 05 PATIENTSÄKERHETRÅDET 0 UPPRÄTTAD 06-04-9 ANSVARIG FÖR RAPPORTEN ROSE-MARIE NÄSLUND Bakgrund Markörbaserad

Läs mer

Krav på webbläsare. Manual för arbetslöshetkassorna. De webbläsare som är kompatibla med portalen är minst Internet Explorer 6.x och Firefox 2.

Krav på webbläsare. Manual för arbetslöshetkassorna. De webbläsare som är kompatibla med portalen är minst Internet Explorer 6.x och Firefox 2. Användarmanual till IAF:s portal för arbetslöshetskassor 1 (8) Manual för arbetslöshetkassorna Krav på webbläsare De webbläsare som är kompatibla med portalen är minst Internet Explorer 6.x och Firefox

Läs mer

en stor bokstav och en siffra. Lösenordet får inte innehålla några tecken (!,,#,%,&)

en stor bokstav och en siffra. Lösenordet får inte innehålla några tecken (!,,#,%,&) Gå in på www.lernia.se Klicka på rubriken Registrera CV 1. Fyll i dina användaruppgifter. - Skriv in din e-postadress, glöm inte att upprepa e-postadressen - Skriv in ett önskat lösenord och upprepa detta.

Läs mer

Lisa kortmanual. Version 8.12 2013-05-08. Miljödata AB Ronnebygatan 46 Tel. 0455-33 35 30 371 87 Karlskrona Org. nr 556324-4036 www.miljodata.

Lisa kortmanual. Version 8.12 2013-05-08. Miljödata AB Ronnebygatan 46 Tel. 0455-33 35 30 371 87 Karlskrona Org. nr 556324-4036 www.miljodata. Lisa kortmanual Version 8.12 2013-05-08 Miljödata AB Ronnebygatan 46 Tel. 0455-33 35 30 371 87 Karlskrona Org. nr 556324-4036 www.miljodata.se Systematisk uppföljning av arbetsmiljön Lisa är en förkortning

Läs mer

Åtkomst till Landstingets nät via Internet

Åtkomst till Landstingets nät via Internet Åtkomst till Landstingets nät via Internet https://landstingetsormland.se/distansarbete 1 (12) Innehåll 1 Så fungerar PointSharp app eller dosa...3 1.1 Support...3 2 Lägg till Webaccess.dll.se som en tillförlitlig

Läs mer

ANVÄNDARHANDBOK FÖR SVENSKT BRÅCKREGISTER PÅ INCA

ANVÄNDARHANDBOK FÖR SVENSKT BRÅCKREGISTER PÅ INCA ANVÄNDARHANDBOK FÖR SVENSKT BRÅCKREGISTER PÅ INCA Uppdaterad Sammanställt av Version 2.6 Innehåll 1 Inledning... 3 1.1 Vad är INCA?... 3 2 Innan du börjar... 3 2.1 Systemkrav... 3 2.2 Autentisering...

Läs mer

Kortfattad instruktion för Crystal Reports. Kom i gång med Crystal Reports. Instruktion Crystal Reports 2014

Kortfattad instruktion för Crystal Reports. Kom i gång med Crystal Reports. Instruktion Crystal Reports 2014 Kortfattad instruktion för Crystal Reports Kom i gång med Crystal Reports När du ska logga in i Crystal Reports ska inloggning alltid ske via sidan om Crystal Reports på vårdgivarwebben. Det är viktigt

Läs mer

STADSBYGGNADSFÖRVALTNINGEN. Aktivitetsstöd. Behörigheten Ledare. Datum: Version 2. Sidan 1 (17)

STADSBYGGNADSFÖRVALTNINGEN. Aktivitetsstöd. Behörigheten Ledare. Datum: Version 2. Sidan 1 (17) Aktivitetsstöd Behörigheten Ledare Datum: 2015-09-22 Version 2 Sidan 1 (17) Innehållsförteckning 1. Ledare... 3 1.1 Användare - Webbadress till Aktivitetsstöd... 3 1.2 Användare - Inloggning och glömt

Läs mer

Markörbaserad Journalgranskning

Markörbaserad Journalgranskning Markörbaserad Journalgranskning Aktuellt och framöver SKL Kontaktpersonmöte 2017-05 23 Hans Rutberg, Per Wiger Carina Ålenius Andel granskade vårdtillfällen i olika ålderskategorier Kvinnor Män Totalt

Läs mer

Skriv [kommunnamn].skola24.se i webbläsaren (inget www först) för att komma till inloggningssidan för Skola24.

Skriv [kommunnamn].skola24.se i webbläsaren (inget www först) för att komma till inloggningssidan för Skola24. Skola24 - Föräldrar Föräldramodulen i Skola24 kan ge föräldrar en mängd användbar information. En central databas gör det möjligt att med samma inloggning se information om flera barn även om de går på

Läs mer

Aktivitetsstöd Behörighet - Ledare

Aktivitetsstöd Behörighet - Ledare Aktivitetsstöd Behörighet - Ledare 1 Innehållsförteckning 1 Ledare... 3 1.1 Användare - Webbadress till Aktivitetsstöd... 3 1.2 Användare - Inloggning och glömt lösenord... 3 1.3 Användare - Låst lösenord...

Läs mer

Användarhandbok för Svenskt Bråckregister på INCA

Användarhandbok för Svenskt Bråckregister på INCA 1/10 Användarhandbok för på INCA I samarbete med Kontaktperson: Telefon: 090-7859919 e-post: erika.a.holmberg@vll.se 1 2/10 Innehåll 1. Inledning... 3 1.1. Vad är INCA?... 3 2. Innan du börjar... 3 2.1.

Läs mer

ANVÄNDARMANUAL, INTERAXO

ANVÄNDARMANUAL, INTERAXO ANVÄNDARMANUAL, INTERAXO 1 VARFÖR ÄR DET OLIKA FÄRG OCH UTSEENDE PÅ MAPPARNA? Gula mappar Blå mappar Blårandiga mappar Enkla mappar som man känner igen från Utforskaren. En gul mapp kan innehålla undermappar

Läs mer

Handledning hantera förfrågan och lämna offert i IBX Quote

Handledning hantera förfrågan och lämna offert i IBX Quote Handledning hantera förfrågan och lämna offert i IBX Quote Vid frågor kring IBX Quote kontakta IBX Support. Email: support@ibxgroup.com Telefon: +46 8 5534 6000 Innehåll Handledning hantera förfrågan och

Läs mer

Patientsäkerhet aktuellt arbete i Socialstyrelsens perspektiv. Axana Haggar, utredare Enheten för patientsäkerhet

Patientsäkerhet aktuellt arbete i Socialstyrelsens perspektiv. Axana Haggar, utredare Enheten för patientsäkerhet Patientsäkerhet aktuellt arbete i Socialstyrelsens perspektiv Axana Haggar, utredare Enheten för patientsäkerhet Socialstyrelsen är en kunskapsmyndighet som arbetar för att alla ska få tillgång till en

Läs mer

Sveriges Kommuner och Landsting (SKL)

Sveriges Kommuner och Landsting (SKL) Sveriges Kommuner och Landsting (SKL) Är en arbetsgivar- och intresseorganisation. Driver våra medlemmars intressen och erbjuder dem stöd och service. Våra medlemmar Alla 290 kommuner. 21 regioner Patientsäkerhet

Läs mer

IT-system. BUP Användarmanual

IT-system. BUP Användarmanual IT-system Användarmanual Innehållsförteckning 1. Att komma igång med... 1 1.1 Installera... 1 1.1.1 Byt databas... 1 1.1.2 Behörighet att byta databas... 2 1.2 Logga in... 3 1.2 Inloggad... 3 1.3 Logga

Läs mer

ANVÄNDARMANUAL applikation CBRNE

ANVÄNDARMANUAL applikation CBRNE samhällsskydd och beredskap Användarmanual 1 (19) Projektledare Godkänd av (beställare/projektägare) ANVÄNDARMANUAL applikation CBRNE samhällsskydd och beredskap Användarmanual 2 (19) Innehåll 1. Applikation

Läs mer

TELIA CENTREX IP ADMINISTRATÖRSWEBB HANDBOK

TELIA CENTREX IP ADMINISTRATÖRSWEBB HANDBOK TELIA CENTREX IP ADMINISTRATÖRSWEBB HANDBOK Telia Centrex IP Administratörswebb Handbok 2 Handbok Telia Centrex IP Administratörswebb Du hittar alltid senaste versionen av denna handbok på https://ipac.telia.com

Läs mer

Alla skolformer Användarhandbok

Alla skolformer Användarhandbok Alla skolformer Användarhandbok Logga in i Mina tjänster Senast uppdaterad maj 2014 1 Vad är Mina tjänster?... 1 1.1 Studeranderapportering... 1 1.2 Studietider och utbildningar... 1 2 Logga in i Mina

Läs mer

Privera 2.0 PRIVERA FÖR VÅRDGIVARE

Privera 2.0 PRIVERA FÖR VÅRDGIVARE Privera 2.0 PRIVERA FÖR VÅRDGIVARE Innehållsförteckning Vad är Privera... 3 Privera 2.0... 3 Skapa underlag Görs utanför Privera... 4 Logga in i Privera... 5 Information... 7 Skicka in fil... 8 Mottagna

Läs mer

Lathund Ff-torget Försäkringsinformatörerna

Lathund Ff-torget Försäkringsinformatörerna Lathund Ff-torget 2016 Försäkringsinformatörerna Innehåll Inledning... 2 Logga in... 3 Registrera dig... 4 Glömt lösenord... 4 Byta lösenord... 4 Support... 5 Utbildningsversionen... 5 Översikt... 5 Registrera

Läs mer

1.1 Inbjudan Inloggning Viktigt att tänka på 2

1.1 Inbjudan Inloggning Viktigt att tänka på 2 Tidrapportering TIDRAPPORTERING 1 1 VAD BEHÖVS 2 1.1 Inbjudan 2 1.2 Inloggning 2 1.3 Viktigt att tänka på 2 2 UPPBYGGNAD 3 2.1 Startsida 3 2.2 Profilsida 4 2.3 Schema 6 2.4 Tidrapport 7 2.4.1 Översikt

Läs mer

Lathund för hantering av Miljöavvikelser i DF RESPONS

Lathund för hantering av Miljöavvikelser i DF RESPONS Lathund för hantering av Miljöavvikelser i DF RESPONS Beskrivning av hur du anmäler, utreder och följer upp miljöavvikelser i Östersunds kommuns system för miljöavvikelser, DF RESPONS. Innehåll 1. Process

Läs mer

Instruktion till rapporter för uppföljning av standardiserade vårdförlopp

Instruktion till rapporter för uppföljning av standardiserade vårdförlopp Instruktion till rapporter för uppföljning av standardiserade vårdförlopp Sjukhus Period Ha med vårdförlopp eller bara välja sjukhus? Startat standardiserat vårdförlopp Datum för Sjukhus KVÅ-kod start

Läs mer

Kom igång med Windows Phone

Kom igång med Windows Phone 1 of 12 Windows Phone Innehåll 1 Inledning... 2 2 Konfigurera flerfaktorsinloggning... 2 4 Konfigurera applikationer... 12 4.1 Mail i mobilenhet... 12 4.2 Skype i mobil enhet... 12 4.3 OneNote i mobilenhet...

Läs mer

Byggsektorns Miljöberäkningsverktyg Användarmanual

Byggsektorns Miljöberäkningsverktyg Användarmanual IVL Svenska Miljöinstitutet Byggsektorns Miljöberäkningsverktyg Användarmanual Version 1.1 December 17, 2018 Författare: Anders Sidvall Nils Boberg 12/17/2018 Page 1 Innehållsförteckning INSTALLERA BYGGSEKTORNS

Läs mer

Identity Manager. Användarhandbok. Identity Manager. Behörighetsverktyg för Mina tjänster

Identity Manager. Användarhandbok. Identity Manager. Behörighetsverktyg för Mina tjänster Identity Manager Användarhandbok Identity Manager Behörighetsverktyg för Mina tjänster April 2017 1 VAD ÄR IDENTITY MANAGER?... 2 1.1 VAD SKA BEHÖRIGHETSADMINISTRATÖREN GÖRA I IDENTITY MANAGER?... 2 1.2

Läs mer

Användarhandbok för MOA Processen basala hygienrutiner och klädregler

Användarhandbok för MOA Processen basala hygienrutiner och klädregler 1 Skapad 2011-10-21 Reviderad 2013-10-02 Användarhandbok för MOA Processen basala hygienrutiner och klädregler Innehållsförteckning 1 REGISTRERA 1.1 Användarkonto 3 1.2 Öppna MOA 3 1.3 Välj rätt process

Läs mer

Lathund. Joint Collaboration AB Korta Gatan 7 171 54 Stockholm Tel. 08 28 20 30. www.interaxo.se interaxo@joint.se. Org.nr.

Lathund. Joint Collaboration AB Korta Gatan 7 171 54 Stockholm Tel. 08 28 20 30. www.interaxo.se interaxo@joint.se. Org.nr. Lathund Joint Collaboration AB Korta Gatan 7 171 54 Stockholm Tel. 08 28 20 30 www.interaxo.se interaxo@joint.se Org.nr. 556565-2590 SE INNEHÅLL LATHUND, INTERAXO... 2 1 Varför är det olika färg och utseende

Läs mer

Praktiska anvisningar för IT-verktyget Meddix. kommunikation vid samordnad individuellplanering

Praktiska anvisningar för IT-verktyget Meddix. kommunikation vid samordnad individuellplanering Praktiska anvisningar för IT-verktyget Meddix kommunikation vid samordnad individuellplanering 21 juni 2018 1 Logga in i Meddix Högerklick på länken nedan och välj öppna hyperlänk https://www.meddix.se/

Läs mer

MANUAL FÖR ADMINISTRATÖR

MANUAL FÖR ADMINISTRATÖR MANUAL FÖR ADMINISTRATÖR Inloggning i appen Alla som vill använda webbappen måste börja med att logga in. Öppna webbläsaren i mobilen/datorn och skriv in m.xxx.timeplan.se. xxx byts ut mot företagets inloggningsnamn.

Läs mer

Västerviks kommuns E-portal

Västerviks kommuns E-portal Västerviks kommuns E-portal Inledning Genom E-portalen får du åtkomst till vissa program och funktioner i kommunens IT-miljö utan att vara ansluten till kommunens interna nätverk. E-portalen är en säker

Läs mer

Google Apps For Education

Google Apps For Education GAFE Google Apps For Education Manual för elev; Classroom, Drive, Mail mm INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1. Google apps for Education... 1 Logga in med ditt gapp-konto första gången (elev)... 1 Vanligaste apparna...

Läs mer

Skador i vården utveckling

Skador i vården utveckling MARKÖRBASERAD JOURNALGRANSKNING Skador i vården utveckling - REGIONAL OCH LANDSTINGSNIVÅ Skador i vården utveckling - 1 Skador i vården utveckling - Förord De nationella resultaten av den markörbaserade

Läs mer

Office 365 MB. Innehåll. Inledning / Inställningar... 2. Outlook (e-post)... 2. Kalender... 3. Personer (kontakter)... 5 OneDrive molnet... 5.

Office 365 MB. Innehåll. Inledning / Inställningar... 2. Outlook (e-post)... 2. Kalender... 3. Personer (kontakter)... 5 OneDrive molnet... 5. Innehåll Inledning / Inställningar... 2 Inloggning...2 Koppling av mobiltelefonen / pekplatta till systemet...2 Ladda Office 365 till egen dator...2 Tema...2 Outlook (e-post)... 2 E-post inställningar...2

Läs mer

Lathund för användare av BeSched. Version 10.1 1 (15)

Lathund för användare av BeSched. Version 10.1 1 (15) Lathund för användare av BeSched Version 10.1 1 (15) INLOGGNING WEBB http://beschedlyck/beschedweb Inloggningsbild Inloggningsbilden i BeSchedWebb. Användarid är Ditt personnummers 9 första siffror, initialt

Läs mer

Användarmanual. MedControl PRO ett regiongemensamt avvikelsehanteringssystem

Användarmanual. MedControl PRO ett regiongemensamt avvikelsehanteringssystem Användarmanual MedControl PRO ett regiongemensamt avvikelsehanteringssystem Innehållsförteckning 1 Avvikelserapportering i MedControl PRO... 3 1.1 Avvikelsehantering... 3 1.2 Roller i MedControl PRO...

Läs mer

Att använda ELSA. Vad behövs för att använda ELSA?. Felrapportering och support

Att använda ELSA. Vad behövs för att använda ELSA?. Felrapportering och support KI Biobank Instruktion Användarmanual för ELSA Innehållsförteckning Allmänt... 1 Vad är ELSA?... 1 Vad behövs för att använda ELSA?... 2 Felrapportering och support... 2 Att använda ELSA... 2 Viktig information...

Läs mer

Anva ndarhja lp IMYR -Myndighetsrapportering

Anva ndarhja lp IMYR -Myndighetsrapportering Anva ndarhja lp IMYR -Myndighetsrapportering Innehåll Logga in... 2 Byt lösenord... 3 Aktuella rapporteringar... 4 Formuläret... 5 En sida... 5 Flera sidor... 5 Skicka in XML-fil... 7 Resultat av uppladdningen...

Läs mer

Västerviks kommuns E-portal

Västerviks kommuns E-portal Västerviks kommuns E-portal Inledning Genom E-portalen får du åtkomst till vissa program och funktioner i kommunens IT-miljö utan att vara ansluten till kommunens interna nätverk. E-portalen är en säker

Läs mer

Elsmart Användarmanual Nätanmälan för Installatörer

Elsmart Användarmanual Nätanmälan för Installatörer Elsmart Användarmanual Nätanmälan för Installatörer Nätanmälan_Användarmanual_Generell_0_9.docx Sida 1 av (23) Inledning Detta är en generell användarmanual till Elsmart Nätanmälan. Den är skriven för

Läs mer

qwertyuiopasdfghjklzxcvbnmq ertyuiopasdfghjklzxcvbnmqwer tyuiopasdfghjklzxcvbnmqwerty uiopasdfghjklzxcvbnmqwertyui opasdfghjklzxcvbnmqwertyuiop

qwertyuiopasdfghjklzxcvbnmq ertyuiopasdfghjklzxcvbnmqwer tyuiopasdfghjklzxcvbnmqwerty uiopasdfghjklzxcvbnmqwertyui opasdfghjklzxcvbnmqwertyuiop qwertyuiopasdfghjklzxcvbnmq wertyuiopasdfghjklzxcvbnmqw ertyuiopasdfghjklzxcvbnmqwer tyuiopasdfghjklzxcvbnmqwerty Handbok för registrering i UEDB av elever i kommunal gymnasieskola utanför länet uiopasdfghjklzxcvbnmqwertyui

Läs mer

FDT Kundportal. Copyright 2012. FDT AB Köpmangatan 40 972 33 LULEÅ. Försäljning 0920 24 33 10 Support 0920 24 33 20 Fax 0920 24 33 99

FDT Kundportal. Copyright 2012. FDT AB Köpmangatan 40 972 33 LULEÅ. Försäljning 0920 24 33 10 Support 0920 24 33 20 Fax 0920 24 33 99 FDT Kundportal Copyright 2012 FDT AB Köpmangatan 40 972 33 LULEÅ Försäljning 0920 24 33 10 Support 0920 24 33 20 Fax 0920 24 33 99 E-mail support@fdt.se Hemsida www.fdt.se Innehållet i denna programmanual

Läs mer

ParaGå-guide -kommunala utförare

ParaGå-guide -kommunala utförare ParaGå-guide -kommunala utförare Viktig information Sid. 2 Aktivera låskod på enheten Sid. 4 Skapa Google-konto Sid. 8 Installera Mobileiron och ParaGå appen Sid. 10 Genväg ParaGå Sid. 18 Support Sid.

Läs mer

Ansvarig: FO Meddix i Halland Senast uppdaterad: Sida 1

Ansvarig: FO Meddix i Halland Senast uppdaterad: Sida 1 Ansvarig: FO Meddix i Halland Senast uppdaterad: 2012-11-16 Sida 1 Ändringsförteckning Version Datum Ändring Ändrat av 1.0 Annika Wallentin 1.1 2012-06-27 Uppdatering med aktuella skärmbilder 1.2 2012-11-16

Läs mer

Innehåll. UFörutsättningar för att använda tjänsten distansåtkomst U 1

Innehåll. UFörutsättningar för att använda tjänsten distansåtkomst U 1 ...... 0BDistansåtkomst via systemaccess Innehåll USyftet med tjänsten distansåtkomst via systemaccess U... 1 UFörutsättningar för att använda tjänsten distansåtkomst U 1 UFörsta uppkopplingenu... 1 USå

Läs mer

Användarhandledning Nordea Swish Företag Admin

Användarhandledning Nordea Swish Företag Admin Användarhandledning Nordea Swish Företag Admin Swish Företag Ta betalt enklare Admin, manual version 2.0 Innehåll 1 Nordea Swish Företag Admin... 3 1.1 Kort introduktion... 3 1.2 Administratör i avtalet...

Läs mer

Multiröstning och enkäter via Outlook eller Google Dokument

Multiröstning och enkäter via Outlook eller Google Dokument Multiröstning och enkäter via Outlook eller Google Dokument /Fredrik Wiberg Detta dokument beskriver två enkla sätt att via mail göra allt ifrån snabba omröstningar till mer avancerade enkäter. Båda metoderna

Läs mer

Åtkomst till Landstingets nät via Internet

Åtkomst till Landstingets nät via Internet Åtkomst till Landstingets nät via Internet http://landstingetsormland.se/extranet 1 (12) Innehåll 1 Så fungerar PointSharp-dosan/-appen... 3 1.1 Support... 3 2 Lägg till Webaccess.dll.se som en tillförlitlig

Läs mer

Lathund för att lägga in information på ovanaker.se Innehållsförteckning

Lathund för att lägga in information på ovanaker.se Innehållsförteckning Lathund för att lägga in information på ovanaker.se Innehållsförteckning Inloggning... 2 Redigeringsläget... 3 Skapa innehåll... 4 Verktygsfältet... 4 Lägga till textblock... 4 Ändra textformat... 5 Lägg

Läs mer

Distansåtkomst via systemaccess tjänst från egen dator

Distansåtkomst via systemaccess tjänst från egen dator Distansåtkomst via systemaccess tjänst från egen dator Innehållsförteckning Sid Syftet med tjänsten systemaccess för distansåtkomst... 2 Förutsättningar för att använda tjänsten distansåtkomst... 2 Så

Läs mer

ENTRÉ DOKUMENTHANTERING...

ENTRÉ DOKUMENTHANTERING... Entré Innehåll ENTRÉ DOKUMENTHANTERING... - 2 - Starta Dokumenthantering... - 3 - Lägga till dokument via frågeguide... - 4 - Frågeguiden... - 5 - Lägga till dokument manuellt... - 7 - Lägg till fil...

Läs mer

Inloggning till Treserva via extern dator

Inloggning till Treserva via extern dator Inloggning till Treserva via extern dator Innehåll 1 Inloggningsalternativ... 2 1.1 Inloggning via SMS... 2 1.2 Inloggning via E-legitimation... 4 2 Utloggning... 5 3 Helskärmsläge... 6 4 Bläddra mellan

Läs mer

Lägga till bild i e- handeln

Lägga till bild i e- handeln Lägga till bild i e- handeln INNEHÅLL 1 LÄGGA TILL BILD I E-HANDELN... 3 2 LÄGGA TILL BILD PÅ PRODUKT... 3 3 LÄGGA TILL BILD PÅ KURS... 4 4 LÄGGA TILL BILD I TIDMALLEN... 6 5 SKAPA URL TILL BILD... 7 5.1

Läs mer

Lathund. Skolverkets behörighetssystem för e-tjänster. Rollen rektor

Lathund. Skolverkets behörighetssystem för e-tjänster. Rollen rektor Information 2014-12-03 1 (14) Lathund Skolverkets behörighetssystem för e-tjänster Rollen rektor Postadress: 106 20 Stockholm Besöksadress: Fleminggatan 14 Telefon: 08-527 332 00 vx Fax: 08-24 44 20 skolverket@skolverket.se

Läs mer

BM Användarmanual. IVL Svenska Miljöinstitutet. BM Användarmanual. Version 1.0 January 12, Författare: Anders Sidvall Nils Boberg

BM Användarmanual. IVL Svenska Miljöinstitutet. BM Användarmanual. Version 1.0 January 12, Författare: Anders Sidvall Nils Boberg IVL Svenska Miljöinstitutet BM Användarmanual Version 1.0 January 12, 2018 Författare: Anders Sidvall Nils Boberg 1/12/2018 Page 1 Innehållsförteckning INSTALLERA BM... 1 AVINSTALLERA BM... 3 GLÖMT LÖSENORD/ÄNDRA

Läs mer

Manual för ADDIS-net. Innehåll

Manual för ADDIS-net. Innehåll Manual för ADDIS-net Innehåll Inloggning... 2-3 Söksidan... 3 Registrera en ny intervju... 4 Födelsedatum/UNO-kod... 4 Lås/Lås upp intervju... 4 Redigera intervju-information... 4 Mata in svar i en intervju...

Läs mer

Självregistrering och behörighetstilldelning inför inrapportering

Självregistrering och behörighetstilldelning inför inrapportering LATHUND Självregistrering och behörighetstilldelning inför inrapportering FINANSINSPEKTIONEN 21 juni 2017 INNEHÅLL Inrapportering 3 Hur du registrerar dig 4 Registrering med BankID eller Mobilt BankID

Läs mer

Lathund. Manuell fakturering i Tandvårdsfönster

Lathund. Manuell fakturering i Tandvårdsfönster 1 (32) Lathund Manuell fakturering i Tandvårdsfönster Sida 1/32 2 (32) Innehållsförteckning 1 Allmänt... 3 1.1 Övergripande beskrivning... 3 1.2 Förutsättningar... 3 2 Manuell fakturering av ej förhandsbedömd

Läs mer

Telia Centrex IP Administratörswebb Handbok

Telia Centrex IP Administratörswebb Handbok Telia Centrex IP Administratörswebb Handbok Telia Centrex IP Administratörswebb Handbok 2 Handbok Telia Centrex IP Administratörswebb Du hittar alltid senaste versionen av denna handbok på https://ipac.telia.com

Läs mer

Starta en webbläsare (t ex Internet Explorer, Mozilla Firefox, Safari) Skriv in nedan adress:

Starta en webbläsare (t ex Internet Explorer, Mozilla Firefox, Safari) Skriv in nedan adress: 1 (6) INLOGGNING Det finns två sätt att logga in i mot nya programportalen: Med engångslösenord till mobiltelefon Med engångslösenord till e-post Om du väljer att aktivera inloggning med engångslösenord

Läs mer

Dok nr OSF/AV-15:003, ver E Inloggning till Treserva via extern dator

Dok nr OSF/AV-15:003, ver E Inloggning till Treserva via extern dator Inloggning till Treserva via extern dator Innehåll 1 Inloggningsalternativ... 2 1.1 Inloggning via SMS... 2 1.2 Inloggning via E-legitimation... 4 2 Utloggning... 5 3 Helskärmsläge... 6 4 Bläddra mellan

Läs mer

ANVÄNDARHANDBOK FÖR INRAPPORTÖR I PATIENTÖVERSIKT NJURCANCER INCA

ANVÄNDARHANDBOK FÖR INRAPPORTÖR I PATIENTÖVERSIKT NJURCANCER INCA ANVÄNDARHANDBOK FÖR INRAPPORTÖR I PATIENTÖVERSIKT NJURCANCER INCA 2014-04-01 Utarbetad av: Vania Godoy Örjan Bäfver HSF Regionalt cancercentrum Stockholm Gotland Box 6909 102 39 Stockholm Innehållsförteckning

Läs mer

Uppgifter

Uppgifter Uppgifter 2017-07-01 Innehåll Uppgifter... 2 Sidan Uppgifter... 3 Skapa en Uppgift... 4 Tillfällen... 5 Skapa uppgift och välj tillfälle... 5 Kunskapskrav... 7 Inställningar... 8 Kopiera uppgift... 9 Skapa

Läs mer

2. Obligatoriska uppgifter för att kunna behandla din ansökan är:

2. Obligatoriska uppgifter för att kunna behandla din ansökan är: 1. Översikt hur du gör en ansökan 2. Obligatoriska uppgifter i en ansökan 3. Välja utbildningar 4. Skapa ett användarkonto 5. Skapa en ansökan Rangordna dina utbildningsval Bifoga obligatoriska handlingar/bilagor

Läs mer

Uppdaterad För dig som är Klubbmedlem

Uppdaterad För dig som är Klubbmedlem Uppdaterad 2013-04-15 För dig som är Klubbmedlem 1 Innehållsförteckning Klicka på sidan här i innehållsförteckningen och du länkas dit direkt. Du behöver inte skrolla i dokumentet manuellt. Inledning...3

Läs mer

Uppdaterad feb 2017 / Version 2 MANUAL till BPSD-registret

Uppdaterad feb 2017 / Version 2 MANUAL till BPSD-registret Uppdaterad feb 2017 / Version 2 MANUAL till BPSD-registret De första gångerna man gör en registrering kan det vara bra att ha en manual att följa. Manualen finner du i ditt utbildningsmaterial och på vår

Läs mer

Lathund för att lägga in information på ovanaker.se Innehållsförteckning

Lathund för att lägga in information på ovanaker.se Innehållsförteckning Lathund för att lägga in information på ovanaker.se Innehållsförteckning Inloggning... 2 Redigeringsläget... 3 Skapa innehåll... 4 Verktygsfältet... 4 Lägga till textblock... 4 Ändra textformat... 5 Lägg

Läs mer

Cosmic för kommunen Övergripande funktioner

Cosmic för kommunen Övergripande funktioner Ansvarig Anknytning Datum Versi on Sidor 2018-11-25 2 0(14) 2018-11-25 2 1(14) Innehållsförteckning 1. COSMIC FÖR KOMMUNEN... 2 1.1. INLOGGNING... 2 1.2. PATIENTLISTEN... 3 1.2.1. Utökad patientlist...

Läs mer

STADSBYGGNADSFÖRVALTNINGEN. Aktivitetsstöd. Behörigheten Föreningsadministratör. Datum: 2015-09-22 Version 2. Sidan 1 (30)

STADSBYGGNADSFÖRVALTNINGEN. Aktivitetsstöd. Behörigheten Föreningsadministratör. Datum: 2015-09-22 Version 2. Sidan 1 (30) Aktivitetsstöd Behörigheten Föreningsadministratör Datum: 2015-09-22 Version 2 Sidan 1 (30) Innehållsförteckning 1. Aktivitetsstöd - Inledning... 3 1.1 Användare - Webbadress tillre Aktivitetsstöd... 3

Läs mer

Skola24 Aktivera konto

Skola24 Aktivera konto Skola24 Aktivera konto Skola24 är ett helt webbaserat system för skoladministration. Skolpersonal, föräldrar och elever kan enkelt dela på information utan att någon programvara behöver installeras. Allt

Läs mer

Välkommen till Capture.

Välkommen till Capture. Välkommen till Capture http://capture-app.com Välkommen till Capture! Med Capture kan du spara, se och dela dina bilder och videor på alla dina enheter mobil, surfplatta och PC/ Mac. När du har laddat

Läs mer

Uppdaterad version / 2016 MANUAL till BPSD registret

Uppdaterad version / 2016 MANUAL till BPSD registret Uppdaterad version / 2016 MANUAL till BPSD registret De första gångerna man gör en registrering kan det vara bra att ha en manual att följa. Manualen finner du i ditt utbildningsmaterial och på vår hemsida

Läs mer

Uppdatera Mobilus Professional till version 3.2.1. * Filen MpUpdate.exe får inte köras när du startar denna uppdatering.

Uppdatera Mobilus Professional till version 3.2.1. * Filen MpUpdate.exe får inte köras när du startar denna uppdatering. Uppdatera Mobilus Professional till version 3.2.1 Krav: * Filen MpUpdate.exe får inte köras när du startar denna uppdatering. Mobilus Digital Rehab AB * Filen MP.exe (Mobilus programmet) får inte användas

Läs mer

Version 1.6 Utfärdare Anton Lundin

Version 1.6 Utfärdare Anton Lundin 1 of 14 Innehåll 1 Inledning... 2 2 Konfigurera flerfaktorsinloggning... 2 3 Registrera enhet i Intune... 4 4 Konfigurera applikationer... 7 4.1 Mail i mobil enhet... 7 4.2 Skype i mobil enhet... 8 4.3

Läs mer

Distansåtkomst via totalaccess

Distansåtkomst via totalaccess Distansåtkomst via totalaccess Innehåll Syftet med tjänsten distansåtkomst via totalaccess... 1 Förutsättningar för att använda tjänsten distansåtkomst via totalaccess... 1 Anslutning av IT-arbetsplats

Läs mer

ELEKTRONISK PERSONALLIGGARE

ELEKTRONISK PERSONALLIGGARE ELEKTRONISK PERSONALLIGGARE MANUAL FÖR UE PÅ DELAD PERSONALLIGGARE VID YTTERLIGARE FRÅGOR RING 010-101 15 80 ELLER MAILA PÅ INFO@1TIME.SE Du har blivit inbjuden som UE på ett byggprojekt som kräver elektronisk

Läs mer

Beställning till Diakrit

Beställning till Diakrit Februari 2010 Capitex AB Kalmar (huvudkontor): Box 751 Svensknabbevägen 30 391 27 Kalmar Tel vxl 0480-44 74 00 Fax 0480-44 74 01 Stockholm: Gustavslundsvägen 30 167 51 Bromma Tel 08-720 36 50 Fax 08-720

Läs mer

Funktionerna kan variera beroende på vilka funktionsområden skolan valt att aktivera.

Funktionerna kan variera beroende på vilka funktionsområden skolan valt att aktivera. Föräldrar i Skola24 Genom föräldrarollen i Skola24 kan föräldrar ta del av en mängd användbar information. En central databas gör det möjligt att med samma inloggning se information om flera barn även

Läs mer

Nitha Kunskapsbank Manual

Nitha Kunskapsbank Manual Nitha Kunskapsbank Innehållsförteckning Nitha Kunskapsbank...1 1 Inledning och läsanvisning...2 2 Att arbeta i Nitha...3 3 Funktioner i Nitha Kunskapsbank...4 3.1 Startsidan... 4 3.2 Logga in i Nitha kunskapsbank...

Läs mer

Google Suite For Education

Google Suite For Education G Suite Google Suite For Education Manual för elev; Classroom, Drive, Mail mm INNEHÅLLSFÖRTECKNING G Suite for Education (G Suite) 2 Mobil eller surfplatta 2 Logga in med ditt gapp-konto första gången

Läs mer

TIS-Web startguide 3.6. TIS-Web Startguide

TIS-Web startguide 3.6. TIS-Web Startguide TIS-Web Startguide Den här guiden hjälper dig komma igång med de vanligaste funktionerna i TIS-Web, ladda upp data och utvärdering av färdskrivardata. För mer detaljerad information se manualerna som finns

Läs mer

ANVÄNDARMANUAL FÖR HANDLARE OCH CHEFER www.icaskolan.se. Innehåll: Statistik: - Ta ut statistik på utbildningar s. 2. Attest:

ANVÄNDARMANUAL FÖR HANDLARE OCH CHEFER www.icaskolan.se. Innehåll: Statistik: - Ta ut statistik på utbildningar s. 2. Attest: ANVÄNDARMANUAL FÖR HANDLARE OCH CHEFER www.icaskolan.se Innehåll: Statistik: - Ta ut statistik på utbildningar s. 2 Attest: - Attestera utbildningsanmälningar s. 4 Användare: - Hantering av medarbetare

Läs mer

Användarmanual Vikariekalendern

Användarmanual Vikariekalendern Användarmanual Vikariekalendern Vikariekalendern är ett tilläggsprogram till Winlas Resurs där vikarier, poolanställda, m.fl. kan skriva in de tider då kan arbeta. Kalendern går att komma åt via Internet

Läs mer

Det finns två varianter av inloggning den enkla varianten kräver inte något BankID/SMS utan bara ditt användarnamn och lösenord.

Det finns två varianter av inloggning den enkla varianten kräver inte något BankID/SMS utan bara ditt användarnamn och lösenord. Guide för att logga in på Portal (F5) som ersätter Mobility Guard Ett nytt sätt och ny adress att logga in/ut på. Adressen är portal.trollhattan.se Det finns två varianter av inloggning den enkla varianten

Läs mer

När du har svarat på alla frågorna i enkäten klickar du på Klar. Klicka på "Svarsöversikt" för att kontrollera och eventuellt korrigera dina svar.

När du har svarat på alla frågorna i enkäten klickar du på Klar. Klicka på Svarsöversikt för att kontrollera och eventuellt korrigera dina svar. TEKNISKA INSTRUKTIONER De svar som matas in i enkäten sparas när du klickar på flikarna Föregående eller Nästa längst ner på varje sida i enkäten. Du kan avbryta besvarandet och återgå till enkäten igen

Läs mer

Strukturerad journalgranskning. Komplikationer och vårdskador inom kirurgi. Vårdskador

Strukturerad journalgranskning. Komplikationer och vårdskador inom kirurgi. Vårdskador Komplikationer och vårdskador inom kirurgi Under 2013 genomfördes markörbaserad journalgransk ning av 19 200 slutenvårdtillfällen i akutsjukvården i landet. Av dessa var 3 301 kirurgiska. En sammanställning

Läs mer

Google Apps For Education

Google Apps For Education GAFE Google Apps For Education byter namn till G Suite for Education Manual för elev; Classroom, Drive, Mail mm INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1. Google apps for Education...1 Logga in med ditt gapp-konto första

Läs mer

Användarmanual Vklass lärplattform. Student/Elev

Användarmanual Vklass lärplattform. Student/Elev Användarmanual Vklass lärplattform Student/Elev Användarmanual Vklass lärplattform (Elever) Sida 2 av 15 Innehållsförteckning Inloggning till Vklass 4 Vad är mina inloggningsuppgifter 4 Var loggar föräldrarna

Läs mer

Lathund fo r Schakt och TA - a renden Sida 1 av 19

Lathund fo r Schakt och TA - a renden Sida 1 av 19 Lathund fo r Schakt och TA - a renden Sida 1 av 19 Innehåll Skapa användare i systemet... 3 Inloggning... 4 Skapa ärende... 4 Fylla i schaktformuläret... 5 Obligatoriska fält som måste vara ifyllda för

Läs mer