OM DINA MASKINER KUNDE PRATA, VAD SKULLE DE DÅ SÄGA DIG?

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "OM DINA MASKINER KUNDE PRATA, VAD SKULLE DE DÅ SÄGA DIG?"

Transkript

1 OM DINA MASKINER KUNDE PRATA, VAD SKULLE DE DÅ SÄGA DIG?

2 VÄLKOMMEN TILL GRÖNYTESKÖTSELNS FRAMTID Aktivitetsarmband, larmsystem, bilar, glödlampor, tandborstar listan kan göras lång. Överallt poppar det upp nya uppkopplade produkter som gör ditt liv lite bättre och enklare. Nu kan alla våra professionella produkter utrustas med sensorer så vi kan erbjuda samma fördelar till alla som jobbar med grönyteskötsel. Oavsett om du tillbringar dagen utomhus eller inne på kontoret kan du lära dig mycket av att lyssna på dina maskiner. När du får veta exakt hur alla maskiner används och när de behöver servas och hur din arbetsdag har varit kan du förbättra ditt arbetssätt utifrån konkreta fakta i stället för att gissa dig fram. Allt bidrar till en enklare arbetsdag och ökad lönsamhet för din verksamhet. Grönyteskötselns framtid är här. Och vi kallar den Husqvarna Fleet Services.

3 DE FRÄMSTA FÖRDELARNA MED HUSQVARNA FLEET SERVICES 1. ALLTID REDO FÖR ARBETE Få en komplett översikt över all din utrustning och följ underhållsstatus så att du alltid kan lita på att maskinerna är redo att arbeta när du är det. 2. SMARTARE ARBETSSÄTT Hitta sätt att organisera ditt arbete bättre och få personliga råd om maskinhantering. 3. EN MINDRE ANSTRÄNGANDE ARBETSDAG För att begränsa risken för belastningsskador kan du hålla koll på individuella vibrationsnivåer och arbetstider.

4 06:46 Vill bara berätta att jag är i fin form idag

5 VAD DE KAN BERÄTTA OM ATT ALLTID VARA REDO EN PERFEKT ÖVERSIKT ÖVER ALL DIN UTRUSTNING Har ni fler maskiner än ni egentligen behöver? Eller för få? Vet du i ärlighetens namn hur många maskiner ni faktiskt har? Det är inte lätt att administrera alla maskiner manuellt, särskilt inte om man har många. Med Husqvarna Fleet Services är alla maskiner registrerade digitalt på ett och samma ställe. När du loggar in i systemet kan du se alla deras beteckningar och kategorier, hur mycket de använts det senaste året och när de servades senast. PLANERAD SERVICE FÖRHINDRAR KOSTSAMMA HAVERIER Det är alltid frustrerande med maskinhaverier när man är ute på jobb. Kanske måste du åka tillbaka till kontoret för att hämta en ersättningsmaskin, eller så får du nöja dig med en som inte lämpar sig lika väl för jobbet. Detta har naturligtvis också stor betydelse för hur mycket du får gjort och leder ofta till att du måste lägga onödiga arbetsdagar på att komma ikapp. Men de flesta maskinhaverier kan undvikas om man servar utrustningen i tid. Här kan Husqvarna Fleet Services vara till hjälp. Du förvarnas i god tid om när en maskin behöver servas. På så sätt kan du alltid boka en tid som passar ditt schema utan att störa inplanerade jobb och hinna beställa reservdelar innan behovet blir akut. SE TILL ATT DINA MASKINER HÅLLER LÄNGRE Maskinens livslängd och pålitlighet påverkas mycket av hur du hanterar den. Maskinanvändningsrapporterna i Husqvarna Fleet Services hjälper dig att använda varje maskin optimalt. Genom att minimera slitage minskas risken för maskinhaverier som kan leda till dyra reparationer och oförutsedda driftstopp. Dessutom ser du till att maskinerna håller så många säsonger som möjligt. När du använder maskinerna på rätt sätt minskar du också olycks risken avsevärt.

6 VAD DE KAN BERÄTTA OM ATT ARBETA SMARTARE INDIVIDUELLA FÖRBÄTTRINGSTIPS Grönyteskötsel kräver färdighet. Och även den bästa operatören kan bli bättre. Inte minst när det gäller att använda utrustningen säkert och effektivt på ett sätt som minimerar slitage och bränsleförbrukning. I appen får du tillgång till en rad filmer som visar hur man bäst hanterar de olika maskinerna. Du får också relevant återkoppling utifrån hur du själv använder dem. Det sker genom att sensorn följer maskinens motorvarvtal och jämför det med dess optimala varvtalsområde. RÄTT MASKIN FÖR UPPGIFTEN Få saker är så frustrerande som att försöka göra ett bra jobb när man inte har rätt verktyg. Genom att titta på maskin statistiken på webbplatsen kan du se när ett verktyg varit för svagt eller kraftigt för sin uppgift. Detta ger chefer, teamledare och servicetekniker värdefulla tips om hur de kan förbättra maskinparken. På så sätt får teamen alltid tillgång till utrustning som passar perfekt för uppgiften. ALLT DU BEHÖVER VETA OM UPPGIFTEN Exakt var ska jobbet utföras? Vad var det vi skulle göra? Vem har nyckel till grinden? Har någon telefonnumret till kunden? Inga bekymmer. Om ni använder Husqvarna Fleet Services kan ni samla all information om ett jobb på ett ställe så att alla har den i sin app. Ett enkelt sätt att både slippa stress och spara tid. HAR DU HITTAT NÅGOT NYTT ATT GÖRA? Appen innehåller även en funktion som gör att du kan tipsa kontoret om nya prospekt. Kanske har du upptäckt ett nytt område som kunden skulle kunna behöva hjälp med? Ta en bild med appen och välj vilken kund och vilket projekt det tillhör så dyker informationen auto matiskt upp på er Husqvarna Fleet Services-webbplats. Nöjdare kunder och fler uppdrag är ju alltid uppskattat.

7 17:12 Fantastiskt jobb idag! Låt oss hitta ett ännu bättre sätt imorgon

8 06:21 Tuff dag på jobbet igår, eller? Sköt om dig!

9 VAD DE KAN BERÄTTA OM EN MINDRE ANSTRÄNGANDE ARBETSDAG HÅLL KOLL PÅ DINA VIBRATIONSNIVÅER Att arbeta med grönyteskötsel kan ibland vara ansträngande. För att hålla i längden är det viktigt att inte överskrida de rekommenderade vibrationsnivåerna. Exakt detta hjälper Husqvarna Fleet Services dig med. Se bara till att alltid ha med dig din egen operatörsbricka så beräknar systemet automatiskt hur mycket vibrationer du utsatts för, baserat på vilka maskiner du använt och hur länge. Appen ger dig dagliga vibrationsrapporter så du kan se att du håller dig inom gränserna. Dessutom ger webbplatsen chefen en väldigt bra överblick. Det gör det enklare att planera för en hållbar arbetsmiljö för alla operatörsteam. TITTA TILLBAKA PÅ UTFÖRT ARBETE Är du nyfiken på hur och hur mycket du arbetat på sistone? Då är det bara att ta en titt i din arbetslogg i appen. Eftersom sensorerna registrerar varje gång du använder en viss maskin får du en bra överblick över din arbetsdag. Du kan också titta på äldre data för att hitta trender. DAGS ATT BYTA ARBETSUPPGIFTER? Variation i jobbet är inte bara roligt. Det är också avgörande om man ska minska risken för belastningsskador. Men ofta är det svårt att se hur ens arbetsvardag egentligen ser ut och när man skulle behöva göra något annat som omväxling. Husqvarna Fleet Services ger alla användare tydliga fakta om exakt hur mycket de använder varje maskintyp. På så sätt är det enklare att lägga upp en mer varierad arbetsdag. Observera att samtliga av dessa funktioner kräver att ni använder operatörsbrickor.

10 BÖRJA TITTA PÅ DIN VERKSAMHET UR ETT ANNAT PERSPEKTIV Husqvarna Fleet Services webbplats ger företagsägare samt maskin- och serviceansvariga en perfekt överblick. Uppgifterna ger värdefulla ledtrådar till hur man kan arbeta smartare och hur verksamheten kan utvecklas. A C B EFFEKTIVITET FÅ JOBBET GJORT I TID Operatörsteamen är den viktigaste tillgången för ett företag som arbetar med grönyteskötsel. Om du vill driva en framgångsrik verksamhet bör du se till att minimera alla deras störningsmoment så de kan fokusera på det de är bäst på. Genom att komplettera det du redan vet med teamproduktivitets-rapporter, arbetsloggar och maskinstatistik kan du få nya insikter om hur ni kan strukturera arbetet bättre. När teamen inte längre behöver lägga onödig tid på väntan, transporter och administration blir arbetsdagen smidigare och ni får mer gjort med mindre ansträngning. Resultatet? En mer lönsam verksamhet. NYTTJANDEGRAD ÖKA ANTALET DEBITERBARA TIMMAR Ett viktigt nyckeltal för de som jobbar med grönyteskötsel är den så kallade nyttjandegraden, det vill säga hur stor del av den totala arbetstiden som kan debiteras kund. När operatörerna får arbeta effektivt utan att störas av andra uppgifter eller maskinhaverier, frigörs tid och man slipper arbeta extradagar för att komma ikapp. Tänk dig vad ditt företag skulle tjäna på att investera den här tiden i nya uppdrag i stället. Bara ett par procents ökning av antalet debiterbara timmar har en stor effekt på resultatet.

11 Jag brukade ha ganska svårt att planera in underhållet. Idag slipper jag pappersexercis och underhållsloggar eftersom jag både kan lagra och följa all information i datorn och vet i förväg om en maskin behöver servas. Jochum Oenema, servicetekniker Snoek Hoveniers, Nederländerna Nu har våra operatörer alltid maskiner som är väl förberedda och problemfria. De slipper avbryta sitt arbete eftersom vi råkar ut för färre maskinhaverier. På så sätt sparar vi både tid och pengar. Benoit Brohan, teamledare Gesvres Entretien, Frankrike Alla vill ha en enklare arbetsdag och därför ställer vi oss frågan hur vi kan åstadkomma det. Vi har börjat tänka nytt kring hur vi planerar arbetsdagen och använder maskinerna för att underlätta det fysiska arbetet. Håkan Björklund, vd Två Smålänningar, Sverige OPTIMERING AV MASKINPARKEN PLANERA FÖR ÖKAD PRODUKTIVITET Med Husqvarna Fleet Services kan du ta kontroll över hela din maskinpark. Eftersom du alltid vet när varje maskin behöver servas, minimerar du risken för haverier så att du kan minska antalet extramaskiner. Genom att titta på maskinstatistiken kan du analysera om maskinparken är för stor eller för liten samt hur maskinparkens sammansättning skulle kunna förbättras. Därigenom kan du planera framtida investeringar bättre och på så sätt öka produktiviteten. Du kan också titta på operatörsrapporterna för att hitta sätt att balansera arbetsbelastningen mellan de olika teamen. OVÄRDERLIGA INSIKTER EN BÄTTRE ARBETSPLATS FÖR ALLA Det finns många fördelar med att lära känna sin verksamhet bättre. Vissa av dem är inte så enkla att mäta i ekonomiska termer men är inte desto mindre viktiga. Ta bara operatörernas säkerhet och hälsa, till exempel. Genom att serva utrustningen i tid och spåra vibrationsnivåerna kan du minska risken för olyckor och skador på arbetsplatsen. Och genom att vara transparent och ge alla åtkomst till sina egna uppgifter stärker du engagemanget i teamet. Tillsammans skapar det en mer hållbar och attraktiv arbetsplats, där alla lyssnar på varandra.

12 DET HÄR BEHÖVER DU FÖR ATT KOMMA IGÅNG MASKINSENSOR Utrusta alla maskiner du vill hålla ordning på med en sensor så får du tillgång till all information om när och hur de används. OPERATÖRSBRICKA Förse alla medlemmar i teamet med en operatörsbricka för att få tillgång till vibrationsnivåer och arbetstid. Varje bricka kopplas trådlöst till en maskinsensor. BASSTATION Kan hantera ett obegränsat antal maskiner. Laddar upp data från sensorn så att du får tillgång till den på nätet och i mobilappen. DATATJÄNSTER När du abonnerar på Husqvarna Fleet Services får du tillgång till tre tjänster baserade på data från maskinerna. Om du väljer till operatörsbrickor får du även tillgång till vibrationsrapporter, operatörsstatistik och arbetsloggar. MOBILAPP Husqvarna Fleet Services-appen finns för iphone och Android. Alla operatörer kan ladda ner den kostnadsfritt från App Store eller Google Play. VAD SKULLE DU FÅ UT AV ATT LYSSNA PÅ DINA MASKINER? Använd vårt online-verktyg för att få en individuell analys av hur din verksamhet kan dra nytta av Husqvarna Fleet Services. På webbplatsen kan du också kontakta oss för mer information eller boka en demonstration av systemet. Copyright 2017 Husqvarna AB (publ). Alla rättigheter förbehålls. Husqvarna och andra namn på produkter och egenskaper är registrerade eller icke registrerade varumärken som tillhör Husqvarna-koncernen enligt uppgifterna på Stendahls SE.

Kärcher Fleet. Fokusera på att nå skinande resultat. Vi sammanfattar de åt dig.

Kärcher Fleet. Fokusera på att nå skinande resultat. Vi sammanfattar de åt dig. Kärcher Fleet Fokusera på att nå skinande resultat. Vi sammanfattar de åt dig. Ökat perspektiv för större framgång. Från den globala marknadsledaren inom rengöringsteknik kommer Kärcher Fleet - det innovativa

Läs mer

FRÅGA. Vad är det bästa med ditt jobb? (Svara med ett ord)

FRÅGA. Vad är det bästa med ditt jobb? (Svara med ett ord) FRÅGA Vad är det bästa med ditt jobb? (Svara med ett ord) FRÅGA Känner du till Suntarbetsliv sedan tidigare? Ja Ja, något Nej Vet inte Undertecknad av parterna augusti 2016 Våra grundprinciper Att jobba

Läs mer

TÄNK UTANFÖR LAGEN. Fokusera inte på lagen, lyft blicken och se möjligheterna.

TÄNK UTANFÖR LAGEN. Fokusera inte på lagen, lyft blicken och se möjligheterna. TÄNK UTANFÖR LAGEN. Fokusera inte på lagen, lyft blicken och se möjligheterna. Lagen om elektroniska personalliggare i byggbranschen träder i kraft 2016-01-01. DET HÄR ÄR LAGEN DEN 1 JANUARI 2016 träder

Läs mer

Vår förening finns i Boappa

Vår förening finns i Boappa Vår förening finns i Boappa Boappa Vad är Boappa? Boappa är en boendeapp som förenklar kommunikationen från styrelsen och låter dig samarbeta med dina grannar. Meddelanden från styrelsen All information

Läs mer

H2O kundservice. Effektiv och säker.

H2O kundservice. Effektiv och säker. Experter för avloppsfri produktion German Engineering H2O kundservice. Effektiv och säker. www.h2o-de.com Vår ambition är att i möjligaste mån minska din arbetsbörda. Därför har kundservice så hög prioritet

Läs mer

Vi är till för att för att hjälpa dig nå dit. HANTERING AV UTRUSTNING SÄKERHET AWXQ1200

Vi är till för att för att hjälpa dig nå dit. HANTERING AV UTRUSTNING SÄKERHET AWXQ1200 HANTERING AV UTRUSTNING PRODUKTIVITET SÄKERHET HÅLLBARHET Oavsett vad nästa projekt för med sig kan Cat Connect hjälpa dig att ta kontroll över arbetsplatsen och slutresultatet. Kontakta din Cat-återförsäljare

Läs mer

Fem steg för bästa utvecklingssamtalet

Fem steg för bästa utvecklingssamtalet Fem steg för bästa utvecklingssamtalet Hitta drivkraften, styrkan och nå målet! Gita Bolt 2013 Copyright: airyox AB Mångfaldigande av denna skrift, helt eller delvis, är enligt lagen om upphovsrättsskydd

Läs mer

minatruckar.se minatruckar.se

minatruckar.se minatruckar.se Full kontroll med! Själva trucken är bara en del av en truckaffär. Sedan tillkommer allt som du får veta med. Hur mycket vet du om din truckpark? Egentligen. Det är då det börjar löna sig på allvar. Din

Läs mer

Kalmar Care Making sure your business never stops

Kalmar Care Making sure your business never stops Kalmar Care Making sure your business never stops Serviceavtal för materialhantering Vi säkerställer tillgänglig Vi vet att er verksamhet kräver att allt görs så effektivt som möjligt. Varje liten detalj

Läs mer

Cheat Sheet Nybörjarguide för Facebook och Instagram

Cheat Sheet Nybörjarguide för Facebook och Instagram Cheat Sheet Nybörjarguide för Facebook och Instagram Sätt i gång med Facebook Om Facebook Mer än hälften av Sveriges befolkning använder Facebook. Sverige är dessutom det land i Norden med flest antal

Läs mer

TeamEngine STYRELSEPLATS DELA STYRELSEMATERIALET SMARTARE OCH SMIDIGARE

TeamEngine STYRELSEPLATS DELA STYRELSEMATERIALET SMARTARE OCH SMIDIGARE TeamEngine STYRELSEPLATS DELA STYRELSEMATERIALET SMARTARE OCH SMIDIGARE DET HÄR ÄR TEAMENGINE DISTRIBUERA STYRELSEMATERIALET ENKLARE Med TeamEngine styrelseplats får du och övriga styrelsemedlemmar en

Läs mer

GUIDE VERKTYGSSÄKERHET LÅS DITT VERKTYG OM DET BLIR STULET KOM I GÅNG PÅ 5 MINUTER: LADDA NER APPEN GRATIS REGISTRERA FÄRDIG

GUIDE VERKTYGSSÄKERHET LÅS DITT VERKTYG OM DET BLIR STULET KOM I GÅNG PÅ 5 MINUTER: LADDA NER APPEN GRATIS REGISTRERA FÄRDIG GUIDE VERKTYGSSÄKERHET LÅS DITT VERKTYG OM DET BLIR STULET STEG 1 KOM I GÅNG PÅ 5 MINUTER: STEG 2 STEG 3 LADDA NER APPEN GRATIS MILWAUKEE ONE-KEY APP REGISTRERA DIN PROFIL SNABBT OCH LÄTT FÄRDIG DU ÄR

Läs mer

ASTRAKAN COURSEPLAN. Programmet som sparar tid... ... och förenklar kursadministrationen! ASTRAKAN COURSEPLAN BESTÅR AV TVÅ DELAR:

ASTRAKAN COURSEPLAN. Programmet som sparar tid... ... och förenklar kursadministrationen! ASTRAKAN COURSEPLAN BESTÅR AV TVÅ DELAR: ASTRAKAN COURSEPLAN Programmet som sparar tid...... och förenklar kursadministrationen! Med webbaserade Astrakan CoursePlan kan onödig administration undvikas samtidigt som kursdeltagarna erbjuds en förstklassig

Läs mer

DE INtELLIGENta HISSarNa Är HÄr

DE INtELLIGENta HISSarNa Är HÄr 11 mm DE INtELLIGENta HISSarNa Är HÄr KONE CarE 24/7 CONNECt KONE Care 24/7 Connect Vi säger att intelligenta hissar och rulltrappor är här. Och det stämmer, det är vår unika tjänst KONE Care 24/7 Connect

Läs mer

Smarter way to pay. Betala mindre. Tjäna mer.

Smarter way to pay. Betala mindre. Tjäna mer. Smarter way to pay. Betala mindre. Tjäna mer. Snabbare. Säkrare. Billigare. Varför har inget tänkt på det här tidigare? Lösningen är så enkel och så smidig att man undrar. Så här ligger det till. En del

Läs mer

Jobbet gör dig inte sjuk - men kan hålla dig frisk?

Jobbet gör dig inte sjuk - men kan hålla dig frisk? Jobbet gör dig inte sjuk - men kan hålla dig frisk? Myter kring stigande sjukfrånvaro Att skapa friska organisationer 1 Jobbet är en friskfaktor Psykisk ohälsa och stigande sjukfrånvaro är växande samhällsproblem

Läs mer

ARBETSGLÄDJE OCH EFFEKTIVITET

ARBETSGLÄDJE OCH EFFEKTIVITET ARBETSGLÄDJE OCH EFFEKTIVITET Nova Futura - Bosse Angelöw Föreläsningar och utbildningar Individ-, grupp- och arbetsplatsutveckling Handledning och rådgivning Böcker, cd och webbaserade program www.novafutura.se

Läs mer

Snabbguide Hemtelefon i mobilen

Snabbguide Hemtelefon i mobilen Snabbguide Hemtelefon i mobilen Helt nya möjligheter att ringa billigt! Com Hem Kundservice 0771-55 00 00 comhem.se Grattis till ett bra val! Så snart du har installerat appen kan du börja ringa. Hemtelefon

Läs mer

Den digitala arbetsplatsen. Vägen till effektivitet, kreativitet och innovation på jobbet. acando.se

Den digitala arbetsplatsen. Vägen till effektivitet, kreativitet och innovation på jobbet. acando.se Den digitala arbetsplatsen Vägen till effektivitet, kreativitet och innovation på jobbet acando.se Den digitala arbetsplatsen En arbetsplats består idag av mycket mer än bara det fysiska kontoret. Det

Läs mer

För smartare belysning

För smartare belysning För smartare belysning CityTouch LightPoint Lighting Asset Management. CityTouch LightPoint / Asset Management 3 Välkommen till framtidens smarta belysning Professionell hantering av offentlig belysning

Läs mer

Några ord om hur man kan spara både tid och pengar ANSVARSLÖS

Några ord om hur man kan spara både tid och pengar ANSVARSLÖS Några ord om hur man kan spara både tid och pengar ANSVARSLÖS Smarta etiketteringslösningar på dina villkor. ONE kontaktperson ONE leverantör ONE faktura Att lösa våra kunders behov av etiketter och etiketteringslösningar

Läs mer

Guide till SvD:s. digitala korsord

Guide till SvD:s. digitala korsord Guide till SvD:s digitala korsord Välkommen att prova SvD:s korsord digitalt. Du kan ha ett eller flera korsord i gång samtidigt och om ingen tävling pågår kan du även få ledtrådar och facit direkt på

Läs mer

VI SERVAR MÄNNISKOR OCH DERAS MASKINER

VI SERVAR MÄNNISKOR OCH DERAS MASKINER VI SERVAR MÄNNISKOR OCH DERAS MASKINER MED SERVICEAVTAL HAR DU ALLTID DESSA FÖRMÅNER: RABATT PÅ TIMDEBITERINGEN VID FÖREBYGGANDE UNDERHÅLL RABATT PÅ RESERVDELAR SOM FÖRBRUKAS VID FÖREBYGGANDE UNDERHÅLL

Läs mer

App-klient för smartphones... 2. Power BI... 3. Arbetsflöde... 4. CRM Online... 5. Webb-klienten... 6. Dokumenthantering... 7. Molnet...

App-klient för smartphones... 2. Power BI... 3. Arbetsflöde... 4. CRM Online... 5. Webb-klienten... 6. Dokumenthantering... 7. Molnet... Nyheter i Dynamics NAV 2016 Innehåll App-klient för smartphones... 2 Power BI... 3 Arbetsflöde... 4 CRM Online... 5 Webb-klienten... 6 Dokumenthantering... 7 Molnet... 8 Elektronisk fakturering... 9 App-klient

Läs mer

Investera för framtiden. Lås er inte vid det gamla.

Investera för framtiden. Lås er inte vid det gamla. Investera för framtiden. Lås er inte vid det gamla. Samuelsson & Partner är Sveriges enda renodlade digitala låssmed. Vi är experter på moderna låssystem som gör livet enklare och tryggare. Eftersom vi

Läs mer

Framtidssäkra ditt säljteam i sju steg! En guide för dig som säljchef att säkra säljmetoder och arbetssätt

Framtidssäkra ditt säljteam i sju steg! En guide för dig som säljchef att säkra säljmetoder och arbetssätt Framtidssäkra ditt säljteam i sju steg! En guide för dig som säljchef att säkra säljmetoder och arbetssätt Som säljchef möter du idag flera ganska stora utmaningar. Tidigare säkra säljmetoder och arbetssätt

Läs mer

MODUL-SYSTEM EXTRA LÅNGA LÅDOR FÖR TUNG OCH OTYMPLIG LAST

MODUL-SYSTEM EXTRA LÅNGA LÅDOR FÖR TUNG OCH OTYMPLIG LAST MODUL-SYSTEM EXTRA LÅNGA LÅDOR FÖR TUNG OCH OTYMLIG LAST LÖSNINGEN FÖR ICK-US,VANS OCH ERSONBILAR Som professionell användare ställer du säkert höga krav på effektivitet under din arbetsdag och ofta ingår

Läs mer

Glädjerapporten 2014. Om skratt och glädje på svenska arbetsplatser September 2014

Glädjerapporten 2014. Om skratt och glädje på svenska arbetsplatser September 2014 Glädjerapporten 2014 Om skratt och glädje på svenska arbetsplatser September 2014 Så här kul har vi det på jobbet just nu. I genomsnitt skrattar vi 5,1 ggr/dag på svenska arbetsplatser. Vård och Omsorg

Läs mer

NOKflex. Smartare matematikundervisning

NOKflex. Smartare matematikundervisning NOKflex Smartare matematikundervisning Med NOKflex får du tillgång till ett heltäckande interaktivt matematikläromedel som ger stöd både för elevens individuella lärande och för lärarledd undervisning.

Läs mer

Hitta guldgruvor och jaga tidstjuvar. Kompletta affärssystem för bemanning och rekrytering.

Hitta guldgruvor och jaga tidstjuvar. Kompletta affärssystem för bemanning och rekrytering. Hitta guldgruvor och jaga tidstjuvar. Kompletta affärssystem för bemanning och rekrytering. intelliplan intelliplan Intelliplan Om företaget Vi hjälper kunder att hitta gömda guldgruvor. 2 Intelliplan

Läs mer

Smart Start Användarguide. startpaketet för ditt smarta hem

Smart Start Användarguide. startpaketet för ditt smarta hem Smart Start Användarguide startpaketet för ditt smarta hem Välkommen hem. Larmtjänst Smart Start från Umeå Energi är ett startpaket som gör det möjligt för dig att bygga ditt smarta hem utifrån dina egna

Läs mer

Välkommen till Dropbox!

Välkommen till Dropbox! Lär dig hur du kommer igång med Dropbox: 1 2 3 4 Skydda dina filer Ta med dina saker, vart du än ska Skicka stora filer Arbeta med filer tillsammans Välkommen till Dropbox! 1 Håll dina filer säkra Dropbox

Läs mer

Optimal prestation. Med ett starkt service- och supportteam. Servicetjänster:

Optimal prestation. Med ett starkt service- och supportteam. Servicetjänster: Optimal prestation Med ett starkt service- och supportteam Servicetjänster: Förebyggande underhåll Driftsoptimering Remote Online Support Reparationer på plats Utbildning och instruktion Kalibrering och

Läs mer

KUNDGENERATOR. Därför kundgenerator! Du får feedback från dina kunder. www.kundgenerator.se - ett webbaserat program som ingår i MultiNet Office

KUNDGENERATOR. Därför kundgenerator! Du får feedback från dina kunder. www.kundgenerator.se - ett webbaserat program som ingår i MultiNet Office - Gör kundrekryteringen åt dig! Därför kundgenerator! Kundgenertor gör ditt företag lönsammare genom att maximera utbytet av er website. Kundgenerator är en tjänst med vilken du ser vilka företag som besöker

Läs mer

Smart Belysning. Hur vi påverkas och hur vi kan använda det

Smart Belysning. Hur vi påverkas och hur vi kan använda det Smart Belysning Hur vi påverkas och hur vi kan använda det Status i Moderna Byggnader Mindre än 50% 9.8k 70% 20-50% Av den uthyrda ytan används Medelkostnaden för varje skrivbord I Stockholm För 70% av

Läs mer

Smart Start Användarguide. startpaketet för ditt smarta hem

Smart Start Användarguide. startpaketet för ditt smarta hem Smart Start Användarguide startpaketet för ditt smarta hem Välkommen hem. Smart Start från Umeå Energi är ett startpaket som gör det möjligt för dig att bygga ditt smarta hem utifrån dina egna behov och

Läs mer

By-pass-flitren finns i flera olika modeller och storlekar anpassade till olika fordon/maskiner och användningsområden.

By-pass-flitren finns i flera olika modeller och storlekar anpassade till olika fordon/maskiner och användningsområden. Undvik driftstopp och minska By-pass-flitren finns i flera olika modeller och storlekar anpassade till olika fordon/maskiner och användningsområden. Föroreningarna samlas i filterpatronen som byts ut med

Läs mer

Nacka kommun MU Resultatrapport Totalt. Skala: 1 till 5. Grupper och svarsstatistik. % Positiva 4-5. % Neutrala 3.

Nacka kommun MU Resultatrapport Totalt. Skala: 1 till 5. Grupper och svarsstatistik. % Positiva 4-5. % Neutrala 3. Nacka kommun MU 2018 Resultatrapport Totalt Skala: 1 till 5 % Positiva 4-5 % Neutrala 3 % Negativa 1-2 Frekvens = Svarsfrekvens per fråga/område Medelvärde redovisas med två decimaler vid sidan om staplarna

Läs mer

Hur ser ungas nätvardag ut?

Hur ser ungas nätvardag ut? Om ungas nätvardag Hur ser ungas nätvardag ut? Den vanligaste aktiviteten för 13-18-åringar är sociala medier Dagens 3-åringar använder nätet i ungefärligen samma utsträckning som 7 8-åringarna 2010 Över

Läs mer

Interact Pro - Ett smart, enkelt trådlöst belysningssystem

Interact Pro - Ett smart, enkelt trådlöst belysningssystem Interact Pro - Ett smart, enkelt trådlöst belysningssystem För små och medelstora företag Kompatibelt med Läs mer om Interact www.philips.se/interactpro Connected lighting Innehåll 04 Låt oss presentera

Läs mer

Tillsammans bygger vi Svevia.

Tillsammans bygger vi Svevia. Tillsammans bygger vi Svevia. För dig som arbetar på uppdrag av oss på Svevia. Vart är vi på väg? 2 Resan har börjat. Den här trycksaken vänder sig till dig som arbetar tillsammans med oss på Svevia. Du

Läs mer

Säkerhetskopiera mobilen

Säkerhetskopiera mobilen Säkerhetskopiera mobilen gratis och helautomatiskt 7 Bästa gratistipsen 7 För Android, Iphone och Windows Phone 7 Säkerhetskopiera till Dropbox. Så fixar du automatisk säkerhetskopiering av mobilen Visst

Läs mer

Det mindre systemet för tillståndsövervakning som ger er större lexibilitet. SKF Multilog On-line System IMx-8

Det mindre systemet för tillståndsövervakning som ger er större lexibilitet. SKF Multilog On-line System IMx-8 Det mindre systemet för tillståndsövervakning som ger er större lexibilitet. SKF Multilog On-line System IMx-8 SKF Multilog On-line System IMx-8 Kompakt övervakningsenhet, inte större än en bok Vikt: 450

Läs mer

40 minuter om ungas nätvardag Ett föreläsningsmaterial från Surfa Lugnt

40 minuter om ungas nätvardag Ett föreläsningsmaterial från Surfa Lugnt 40 minuter om ungas nätvardag Ett föreläsningsmaterial från Surfa Lugnt Om Surfa Lugnt Nationellt initiativ mellan företag, myndigheter o frivilligorganisationer. Budskap Var närvarande i ditt barns vardag

Läs mer

PROMOBILE APP FÖR EFFEKTIV REGISTRERING AV TID OCH FRÅNVARO

PROMOBILE APP FÖR EFFEKTIV REGISTRERING AV TID OCH FRÅNVARO PROMOBILE APP FÖR EFFEKTIV REGISTRERING AV TID OCH FRÅNVARO Med appen ProMobile kan medarbetarna registrera närvaro, frånvaro och tid på olika aktiviteter i sin mobiltelefon oavsett var de arbetar. De

Läs mer

Varje stad kräver sin egen uträkning. Hur ser din kalkyl ut?

Varje stad kräver sin egen uträkning. Hur ser din kalkyl ut? SCANIA CITYWIDE Scania bedriver en aktiv produktutveckling och produktförbättring. Scania förbehåller sig därför rätten att utan föregående meddelande genomföra ändringar av konstruktioner, specifikationer,

Läs mer

TOYOTA I_SITE Mer än fleet management

TOYOTA I_SITE Mer än fleet management EMPOWERING YOUR BUSINESS TOYOTA I_SITE Mer än fleet management www.toyota-forklifts.se TOYOTA I_SITE Mer än fleet management Toyota I_Site är ett kontinuerligt partnerskap för effektiv materialhantering.

Läs mer

Under Kurser visas dina kurser som kort och om där finns nya uppgifter eller anslag visas antalet i kurskortet.

Under Kurser visas dina kurser som kort och om där finns nya uppgifter eller anslag visas antalet i kurskortet. En kort introduktion till Fronter 19 Välkommen till en ny Fronter-upplevelse. Den här guiden kommer att ta upp skillnader mellan den nuvarande Fronter-plattformen och Fronter 19, och de förändrade arbetsprocesserna.

Läs mer

ProMobile PROMARK WORKFORCE MANAGEMENT PROMOBILE EN NY APP FÖR SMARTTELEFONER

ProMobile PROMARK WORKFORCE MANAGEMENT PROMOBILE EN NY APP FÖR SMARTTELEFONER PROMOBILE EN NY APP FÖR SMARTTELEFONER Med appen kan alla mobila och resande medarbetare registrera närvaro, frånvaro och tid på olika uppgifter i sin mobiltelefon när och var som helst. De kan också se

Läs mer

PRATAMERA SVERIGE AB VI HJÄLPER FÖRETAG ATT MÅ BÄTTRE

PRATAMERA SVERIGE AB VI HJÄLPER FÖRETAG ATT MÅ BÄTTRE PRATAMERA SVERIGE AB VI HJÄLPER FÖRETAG ATT MÅ BÄTTRE VAD KAN VI GÖRA FÖR ERT FÖRETAG? Psykisk ohälsa är ett växande problem. Psykisk ohälsa är ett stort problem på många arbetsplatser och medför höga

Läs mer

ROLIGARE I RÖRELSE. fitbit räknar aktivitets ProPoints värden. En aktivitetsmätare som är kopplat till ditt ViktVäktarna konto.

ROLIGARE I RÖRELSE. fitbit räknar aktivitets ProPoints värden. En aktivitetsmätare som är kopplat till ditt ViktVäktarna konto. ROLIGARE I RÖRELSE fitbit räknar aktivitets ProPoints värden En aktivitetsmätare som är kopplat till ditt ViktVäktarna konto. AKTIVITET ÄR VIKTIGT - på vägen till din önskade vikt Fysisk aktivitet är viktigt

Läs mer

För dig som lärare har vi placerat nya inkomna svar från elever under Följ upp uppgifter medan elev på samma ställer ser alla sina aktiva Uppgifter.

För dig som lärare har vi placerat nya inkomna svar från elever under Följ upp uppgifter medan elev på samma ställer ser alla sina aktiva Uppgifter. En kort introduktion till Fronter 19 Välkommen till en ny Fronter-upplevelse. Den här guiden kommer att ta upp skillnader mellan den nuvarande Fronter-plattformen och Fronter 19, och de förändrade arbetsprocesserna.

Läs mer

Time Care Hälso- och sjukvårds Suite. En intelligent bemanningslösning för effektiv resursanvändning och god vård.

Time Care Hälso- och sjukvårds Suite. En intelligent bemanningslösning för effektiv resursanvändning och god vård. Time Care Hälso- och sjukvårds Suite Time Care Hälso- och sjukvårds Suite En intelligent bemanningslösning för effektiv resursanvändning och god vård. Time Care Hälso- och sjukvårds Suite erbjuder långsiktiga

Läs mer

Instagram Stories en guide

Instagram Stories en guide Instagram Stories en guide Här är din gudie som gör det enkelt att komma igång med Instagram Stories och dessutom får du 10 stycken anledningar till varför du skall använda Instagram Stories i din marknadsföringsstrategi..

Läs mer

Kontoret på fickan. Förbättra likviditeten. Öka lönsamheten. Skippa papperslapparna! En bättre vardag

Kontoret på fickan. Förbättra likviditeten. Öka lönsamheten. Skippa papperslapparna! En bättre vardag Kontoret på fickan Coredination hjälper dig planera och hålla ordning på din mobila verksamhet. Du och dina medarbetare har alltid uppdaterad information om varandra och arbetet ni utför. Oavsett var ni

Läs mer

TÄNK UTANFÖR LAGEN. Fokusera inte på lagen, lyft blicken och se möjligheterna. WHC

TÄNK UTANFÖR LAGEN. Fokusera inte på lagen, lyft blicken och se möjligheterna. WHC I samarbete med: WANGESKOG WHC HYRCENTER TÄNK UTANFÖR LAGEN. Fokusera inte på lagen, lyft blicken och se möjligheterna. Lagen om elektroniska personalliggare i byggbranschen träder i kraft 2016-01-01.

Läs mer

Konsten att få mer gjort gör mindre.

Konsten att få mer gjort gör mindre. Konsten att få mer gjort gör mindre. Postbox, Utkörning, Hämtning och Frankeringsservice Om du vill effektivisera arbetet på företaget och samtidigt sänka kostnaderna finns det ofta en genväg gör mindre.

Läs mer

En onboarding i världsklass så lyckas du!

En onboarding i världsklass så lyckas du! EN GUIDE AV En onboarding i världsklass så lyckas du! EN GUIDE AV Inledning Det är ingen hemlighet att det är kandidatens marknad och många chefer kämpar med samma sak att attrahera, utveckla och behålla

Läs mer

CRASH COURSE I SCARF-MODELLEN FÖR DIG SOM LEDARE

CRASH COURSE I SCARF-MODELLEN FÖR DIG SOM LEDARE CRASH COURSE I SCARF-MODELLEN FÖR DIG SOM LEDARE YESbox Talent www.yesboxtalent.se info@yesboxtalent.se Vad används SCARF modellen till? SCARF modellen är ett tankeverktyg som gör dig medveten om de faktorer

Läs mer

Bli en nöjd bankkund du också. Vi hjälper dig hela vägen.

Bli en nöjd bankkund du också. Vi hjälper dig hela vägen. Bli en nöjd bankkund du också. Vi hjälper dig hela vägen. Välkommen till en kundägd bank Länsförsäkringar Västerbotten har arbetat för kundernas bästa sedan 1855. Banken ägs av våra kunder, och därför

Läs mer

FREETRAILER FÅR AFFÄRERNA ATT RULLA

FREETRAILER FÅR AFFÄRERNA ATT RULLA En av våra servicebilar FREETRAILER FÅR AFFÄRERNA ATT RULLA HISTORIA Freetrailer grundades i Danmark 2003 och kom till Sverige 2008. Bakom den rullande succén står ett par danska herrar med grundtanken

Läs mer

Arbetsflödet i verkstaden

Arbetsflödet i verkstaden Arbetsflödet i verkstaden hitta guldklimpar på din tomt! INDEX Inledning 01 Smidigt + effektivt = lönsam verkstad 02 Kontroll och optimering av arbetsflödet 03 Kundmottagning Det första och sista din kund

Läs mer

Optimal prestation. Scanvaegt Service FÖREBYGGANDE UNDERHÅLL HÖG DRIFTSÄKERHET ÖKAD KONKURRENS- KRAFT

Optimal prestation. Scanvaegt Service FÖREBYGGANDE UNDERHÅLL HÖG DRIFTSÄKERHET ÖKAD KONKURRENS- KRAFT Scanvaegt Service Optimal prestation FÖREBYGGANDE UNDERHÅLL HÖG DRIFTSÄKERHET ÖKAD KONKURRENS- KRAFT Scanvaegt Systems är en stark servicepartner som erbjuder förebyggande underhåll - det förhindrar produktionsstopp

Läs mer

Avsnitt 3 Färre mil och mer tid med bättre planering

Avsnitt 3 Färre mil och mer tid med bättre planering Färre mil och mer tid med bättre planering Det körs många mil med bil i kommunal verksamhet. Särskilt gäller detta inom socialförvaltningen eller motsvarande. I detta avsnitt beskrivs hur man kan effektivisera

Läs mer

Telia Touchpoint mobil växellösning. Kom igång med appen och administrera växeln

Telia Touchpoint mobil växellösning. Kom igång med appen och administrera växeln Telia Touchpoint mobil växellösning Kom igång med appen och administrera växeln Så här använder du appen Telia Touchpoint Installera appen Börja med att öppna App Store eller Google Play och sök på Touchpoint.

Läs mer

Slutrapport Uppdrag 1 Introduktion till UX-produktion. Johanna Lundberg Finnsson HT2016

Slutrapport Uppdrag 1 Introduktion till UX-produktion. Johanna Lundberg Finnsson HT2016 Personas Utifrån mina erfarenheter och kvalitativa gissningar tog jag fram tre stycken personas. Jag skapade dem en i taget för att försöka hålla fokus på att utveckla dem lite mer på djupet. Om jag hade

Läs mer

Mobiltjänster. Vi kan smartphones. den nya mobiltelefonin. www.dustin.se. Telefon: 08-553 44 000 E-mail: info@dustin.se

Mobiltjänster. Vi kan smartphones. den nya mobiltelefonin. www.dustin.se. Telefon: 08-553 44 000 E-mail: info@dustin.se Mobiltjänster Vi kan smartphones Skaffa kontroll över den nya mobiltelefonin UTMANINGARNA Smartphone-revolutionen skapar nya utmaningar för IT-avdelningen De traditionella mobiltelefonerna är snart ett

Läs mer

Tvätteri skapar delaktighet och sysselsättning

Tvätteri skapar delaktighet och sysselsättning Tvätteri skapar delaktighet och sysselsättning En affärsmöjlighet som innebär stora besparingar Electrolux Professional Kommunal verksamhet Electrolux Professional Kommunal verksamhet Egen tvättenhet ökar

Läs mer

MEDARBETARSAMTAL SAMTALSGUIDE

MEDARBETARSAMTAL SAMTALSGUIDE Oktober 2000 MEDARBETARSAMTAL SAMTALSGUIDE Samtalet bör inledas med att chefen redogör för arbetsplatsens Mål. Med utgångspunkt från denna inledning skall samtalet röra sig mellan de olika samtalsområden

Läs mer

Effektivisering av det förebyggande underhållet

Effektivisering av det förebyggande underhållet Effektivisering av det förebyggande underhållet Vi har härmed nöjet att presentera följande beskrivning av utbildningsinsatser i Effektivisering av det förebyggande underhållet. Bakgrund Utbildningen är

Läs mer

Välkommen till Kollektiva

Välkommen till Kollektiva Välkommen till Kollektiva Vi är ett företag som hjälper vanliga människor att ta makten över sina egna pengar. Vi gör det tillsammans som ett kollektiv med hjälp av enkla och smarta mobila tjänster. Vi

Läs mer

Gör ditt företag mobilt. med Microsoft Office 365 GÖR DITT FÖRETAG MOBILT MED MICROSOFT OFFICE 365 1

Gör ditt företag mobilt. med Microsoft Office 365 GÖR DITT FÖRETAG MOBILT MED MICROSOFT OFFICE 365 1 Gör ditt företag mobilt med Microsoft Office 365 GÖR DITT FÖRETAG MOBILT MED MICROSOFT OFFICE 365 1 Troligtvis arbetar de flesta av dina kunder och anställda redan mobilt, att sitta på kontoret från nio

Läs mer

GROHE SMART Grohe_Loyalty_brochure_A5_12p_SE.indd :31

GROHE SMART Grohe_Loyalty_brochure_A5_12p_SE.indd :31 GROHE SMART VÄLKOMMEN TILL GROHE SMART! VAR SMART OCH BLI MEDLEM I DET STÖRSTA LOJALITETSPROGRAMMET FÖR BADRUMSINSTALLATÖRER! GROHE SMART är speciellt utvecklat för installatörer av GROHEprodukter: Som

Läs mer

SPLITVISION BORÅS STADSNÄT. internet telefoni tv

SPLITVISION BORÅS STADSNÄT. internet telefoni tv SPLITVISION BORÅS STADSNÄT internet telefoni tv TIPS! VÄLKOMMEN! SplitVision är Borås stadsnät. Vi erbjuder ett högkvalitativt och öppet fibernät, med ett stort utbud av tjänster för internet, telefoni

Läs mer

DE INtELLIGENta HISSarNa Är HÄr

DE INtELLIGENta HISSarNa Är HÄr 11 mm DE INtELLIGENta HISSarNa Är HÄr KONE CarE 24/7 CONNECt KONE Care 24/7 Connect Vi säger att intelligenta hissar och rulltrappor är här. Och det stämmer, det är vår unika tjänst KONE Care 24/7 Connect

Läs mer

PROMARK WORKFORCE MANAGEMENT ProPC

PROMARK WORKFORCE MANAGEMENT ProPC är den mobila arbetsplatsen en Windowsbaserad terminal för alla typer av registreringar via dator eller surfplatta, både på företaget och för dem på språng. Imponerande kraftfull off-line funktionalitet.

Läs mer

Fem fördelar med att automatisera redovisningen

Fem fördelar med att automatisera redovisningen Fem fördelar med att automatisera redovisningen Redovisning och fakturering är ansträngande och tidskrävande processer. Säg farväl till tidstjuvarna så att du kan frigöra tid till kärnverksamheten och

Läs mer

Har precis lagt en beställning på Linkan Android för Scrollan som många här använder.

Har precis lagt en beställning på Linkan Android för Scrollan som många här använder. SCROLLAN android Postad av Marcus Lundström - 13 jan 2013 22:42 Har precis lagt en beställning på Linkan Android för Scrollan som många här använder. Lite chansning eftersom det knappt finns någon information

Läs mer

BÄTTRE VI-KÄNSLA MED INTRANÄT

BÄTTRE VI-KÄNSLA MED INTRANÄT INTRANÄT BÄTTRE VI-KÄNSLA MED INTRANÄT TEAMENGINE INTRANÄT JOBBA ÄNNU BÄTTRE TILLSAMMANS I ett företag vill man kunna fokusera på själva arbetet och uppnå stödjer och underlättar den interna kommunikationen

Läs mer

DE INTELLIGENTA HISSARNA ÄR HÄR

DE INTELLIGENTA HISSARNA ÄR HÄR DE INTELLIGENTA HISSARNA ÄR HÄR KONE 24/7 CONNECTED SERVICES I samarbete med IBM har KONE gjort hissar och rulltrappor intelligenta. Genom att ansluta dem till molnet kan vi samla in stora mängder data

Läs mer

Låt datorn prata med mobilen

Låt datorn prata med mobilen DET BÄSTA FRÅN BÅDA VÄRLDARNA Låt datorn prata med mobilen Skicka sms från datorn Med Pushbullet kan du skriva dina sms med datorns tangentbord. Hej Jörgen! Du får ursäkta att det här meddelandet är långt,

Läs mer

62% Förändra ditt sätt att städa och uppnå nya resultat. mer städning där det verkligen behövs* Tork EasyCube

62% Förändra ditt sätt att städa och uppnå nya resultat. mer städning där det verkligen behövs* Tork EasyCube Tork EasyCube Förändra ditt sätt att städa och uppnå nya resultat 62% mer städning där det verkligen behövs* *En studie före och efter implementering av Tork EasyCube i en lokal med 20 000 besökare/vecka.

Läs mer

Välkommen till Capture.

Välkommen till Capture. Välkommen till Capture http://capture-app.com Välkommen till Capture! Med Capture kan du spara, se och dela dina bilder och videor på alla dina enheter mobil, surfplatta och PC/ Mac. När du har laddat

Läs mer

Ny i industrin STUDIEHANDLEDNING. Prevent

Ny i industrin STUDIEHANDLEDNING. Prevent Ny i industrin STUDIEHANDLEDNING Innehållsförteckning Börja här!...3 Inledning...4 Om webbutbildningen...5 Webbutbildningens syfte... 5 Att få tillgång till webbutbildningen... 5 Innehåll och disposition...

Läs mer

Vad VILL VI GÖRA? D. Viktigt för att lyckas Vilka initiativ har vi lyckats med hos oss? Vad är det som har gjort att de har blivit bra?

Vad VILL VI GÖRA? D. Viktigt för att lyckas Vilka initiativ har vi lyckats med hos oss? Vad är det som har gjort att de har blivit bra? Vad VILL VI GÖRA? Genom att se vad andra har gjort, kan man ibland få egna idéer om vad man själv vill göra. I den här övningen ska vi därför titta på initiativ från andra arbetsplatser för att komma fram

Läs mer

OP Assistans - Medarbetarundersökning 2017

OP Assistans - Medarbetarundersökning 2017 OP Assistans - Medarbetarundersökning 2017 Total Total Antal svarande: 297 st 297 51 % ÖVERGRIPANDE RESULTAT NMI - Nöjd Medarbetar Index Index NMI 4,3 Arbetssituation 4,0 Arbetsmiljö 4,2 Mål och visioner

Läs mer

Facebook Twitter Instagram Pinterest Google+ Bloggar Forum sociala medier för butiker och företag

Facebook Twitter Instagram Pinterest Google+ Bloggar Forum sociala medier för butiker och företag Facebook Twitter Instagram Pinterest Google+ Bloggar Forum sociala medier för butiker och företag Sociala medier Facebook Twitter Instagram Pinterest Avenyn, Peter Tilling 2013 www.semseo.se MÅLSÄTTNING

Läs mer

Ta kontroll över kopiering och utskrifter med uniflow Output Manager

Ta kontroll över kopiering och utskrifter med uniflow Output Manager u n i F L O W uniflow Output Manager Ta kontroll över kopiering och utskrifter med uniflow Output Manager Ta kontroll över dina kopior och utskrifter och öka effektiviteten Med uniflow Output Manager får

Läs mer

Arbetsplatsträffar. en väg till inflytande

Arbetsplatsträffar. en väg till inflytande Arbetsplatsträffar en väg till inflytande ST, 2004. Produktion: STs kommunikationsenhet. Tryck: Vitt Grafiska, december 2013. Upplaga: 2 000 ex. Beställ fler exemplar genom ST Förlag. Webbplats: www.st.org.

Läs mer

MICROSOFT BUSINESS SOLUTIONS NAVISION SERVICEHANTERING Gör det lönsamt att tillhandahålla överlägsen kundservice.

MICROSOFT BUSINESS SOLUTIONS NAVISION SERVICEHANTERING Gör det lönsamt att tillhandahålla överlägsen kundservice. MICROSOFT BUSINESS SOLUTIONS NAVISION SERVICEHANTERING Gör det lönsamt att tillhandahålla överlägsen kundservice. Fördelar: Öka företagets produktivitet genom att skapa en högeffektiv arbetsmiljö för servicepersonalen

Läs mer

Resledaren Användarguide Android Innehåll

Resledaren Användarguide Android Innehåll Resledaren Användarguide Android Innehåll Planera Ny Resa... 3 Visa Mina Resor... 13 Ta bort sparad resa... 14 Ändra planerad resa... 15 Påminnelser... 16 Under Resan... 17 Inaktivera Pågående Resa...

Läs mer

Manual Skogsappen - Hemkomstkontroll

Manual Skogsappen - Hemkomstkontroll Manual Skogsappen - Hemkomstkontroll Detta dokument utgör användarhandledningen till funktionen hemkomstkontroll i mobilappen Skogsappen som tillhör tjänsten epiforest. E p i s c o p e M o n i t o r i

Läs mer

Frågor och svar kampanj OSA-kollen

Frågor och svar kampanj OSA-kollen 2018-05-22 Frågor och svar kampanj OSA-kollen Här har vi samlat exempel på frågor och svar som vi tror kan komma när vi genomför lanseringskampanjen för OSA-kollen. Du kan använda underlaget för att själv

Läs mer

Låt oss mötas oftare, enklare och mer spontant.

Låt oss mötas oftare, enklare och mer spontant. Låt oss mötas oftare, enklare och mer spontant. Collaboration - ett nytt sätt att mötas. Samtal pågår hela tiden. Vi möts, vi chattar, ringer, mailar och vistas på sociala medier. Vi varvar snabba möten

Läs mer

BESTÄLLARSKOLAN #4: VAD KOSTAR DET ATT GÖRA FILM?

BESTÄLLARSKOLAN #4: VAD KOSTAR DET ATT GÖRA FILM? Sida 1/7 BESTÄLLARSKOLAN #4: VAD KOSTAR DET ATT GÖRA FILM? I detta avsnitt kommer du upptäcka bland annat: Hur du sparar halva reklamfilmskostnaden Vad det är som kostar i en film Vad du måste berätta

Läs mer

5 vanliga misstag som chefer gör

5 vanliga misstag som chefer gör 5 vanliga misstag som chefer gör och vad du kan göra för att undvika misstagen! www.helenastrom.se Telefon: +46(0)704 32 83 08 Inledning Först tänkte jag ge mina fem bästa tips till ledare. Men jag kom

Läs mer

INTRODUKTION. till WEBBTJÄNSTEN GR-SLI. grkom.se/gr-sli

INTRODUKTION. till WEBBTJÄNSTEN GR-SLI. grkom.se/gr-sli INTRODUKTION till WEBBTJÄNSTEN GR-SLI grkom.se/gr-sli 2 3 Innehåll Skapa konto... 4 Startsidan... 4 Att söka med sökord... 5 Sök... 5 Filtrering - vad vill du se för träffar?... 6 Spara filter, lägga till

Läs mer

FRAMTIDENS DIGITALA EKONOMIFUNKTION

FRAMTIDENS DIGITALA EKONOMIFUNKTION FRAMTIDENS DIGITALA EKONOMIFUNKTION Framtidens ekonomifunktion Som ekonomichef har du en viktig roll och ett stort ansvar. Ekonomifunktionen är central i varje företag och fungerar inte den får bolaget

Läs mer

Getinge Care. Service med omsorg

Getinge Care. Service med omsorg Getinge Care Service med omsorg Peace of mind från början till slut Namnet Getinge Care valdes med största omsorg. Vi vill uppfylla dina behov och maximera värdet av din investering. Reservdelar Försäljning

Läs mer

Industristopp. Öka säkerheten och effektiviteten hos med arbetare och entreprenörer med en smart app.

Industristopp. Öka säkerheten och effektiviteten hos med arbetare och entreprenörer med en smart app. Industristopp Öka säkerheten och effektiviteten hos med arbetare och entreprenörer med en smart app. Vad gör jag om det sker en olycka? Skaka på telefonen och du får fram all nödvändig information. Håller

Läs mer