Sekreterare FaS, Kursrepresentant A3

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Sekreterare FaS, Kursrepresentant A3"

Transkript

1 Tid: Plats: BMC, B7:111a Närvarande Alva Hultén Minna Zakrisson Mathilda Kahlqvist Ernst Andersson Moa Brandin Maria Hartmann Isabel Carlsson Kristin Augustsson Elin Svedin Emma Bertilsson Charlott Johansson Evelina Meurling Linnéa Gustavsson Isak Simón Hanna Andersson Sally Baderdin Reuana Al-Khameesi Naba Al-Mashhadani Lea Axelsson Tobias Haugmo Lisa Almér Lovisa Olsson Johanna Forsberg Sol Skärdin Malin Björk Kenz Khalil Yamama Khalid Ordförande, A7 Vice Ordförande, A3 Handläggare FaS Ordförande FaS Sekreterare FaS, Kursrepresentant A3 Ordförande SNAPS, A7 EPSA Liason Secretary SNAPS, A5 Ledamot SNAPS, Kursrepresentant A4 Kursrepresentant A8 Kursrepresentant A8 Kursrepresentant A7 Kursrepresentant A5 Kurs- och Institutionsstyrelserepresentant A5 Institutionsstyrelserepresentant A5 Institutionsstyrelserepresentant A4 Kursrepresentant A2 Kursrepresentant A2 Kursrepresentant R2 Kursrepresentant A1 A8 A8 A7 A7 A7 A5 A2 A1 1 (7)

2 Föredragningslista 1. Mötet öppnas 2. Formalia Bilaga 0 3. Meddelanden 4. Professionell utveckling och färdighetsträning vid Farmaceutiska fakulteten 5. Fördjupningsprojekt vid Farmaceutiska fakulteten Bilaga 1 6. Omtentamensperioder 7. MyDispense 8. Studentengagemang 9. Uppsala universitets arbetsordning Bilaga 2, 3, 4 och Övriga frågor 11. Ordet fritt 12. Nästa möte 13. Mötets avslutande 1. Mötet öppnas Studierådets ordförande Alva Hultén förklarar mötet öppnat kl. 17: Formalia Till justeringsperson väljs Charlott Johansson. Mötet godkänner kallelseförfarandet och fastställer dagordningen. Föregående protokoll godkänns och läggs till handlingarna med redaktionella ändringar. 3. Meddelanden från studierådspresidiet Alva Hultén meddelar: att Rektor har fattat beslut om betygsskalor vid Uppsala universitet som ersätter tidigare beslut, där betygen på varje fakultet specificerats. Beslutet innebär att man fastställt betygsskalorna som får användas vid universitetet och att fakulteter utifrån dessa får besluta i kursplaner vilka betygsskalor som ska användas på respektive kurs. De betygsskalor som får användas är U-G, U-G-VG, U-3-4-5, U-B-Ba-AB, F-E-D-C-B-A, att den 22 november är det Pluggstuga i kårens apotek klockan där kaffe sponsras av Lindvalls Kaffe, att Pedagogiska rådet vid vetenskapsområdet för medicin och farmaci (PRåM) hållit i round table discussions under en lunch med lärare och studenter där språk, heterogena grupper, digital pedagogik och kommunikation diskuterats. Nästa pedagogiska konferens är den 9:e april, att Studentbarometern skickats till alla studenter vid Uppsala universitet med syfte att samla in åsikter om studenternas lärande- och studiemiljö. Resultaten ska användas som material i fortsatt kvalitetsutveckling vid 2 (7)

3 universitetets utbildningar. Enkäten stänger under första halvan av december, att Läkemedelsverket har gått ut med att Läkemedelsboken ska läggas ned. Boken kommer att finnas kvar på hemsidan under 2019 utan att uppdateras, och tas bort vid årets slut. Företrädare från läkemedelsbranschen inklusive Farmaceutiska fakulteten som ställer sig emot detta har skickat in en skrivelse till Socialdepartementet och Läkemedelsverket. Minna Zakrisson meddelar: att kårens Novembermöte infaller den 22 november, att Allmän utfrågning infaller 13 november, att Allmänna val börjar 19 november, att det fortfarande är möjligt att kandidera till Handläggare och Studiesocial ledamot. Mathilda Kahlqvist meddelar: att terminens kursvärderingsevent kommer hållas på BMC den 21 november. Då bjuder vi tillsammans med Bikupan på kaffe till alla som fyller i sin senaste kursvärdering, att ett seminarium kommer hållas om studenternas stress i relation till utbildningskvalitet den 29 november. Mer information kommer, att det nu är möjligt att beställa kårtröjor. Detta görs av styrelsen under styrelsejourer. Sista dag att beställa är 20 november. från kursrepresentanter Charlott Johansson, Kursrepresentant A7, meddelar: att A7 nu läser kursen Farmakoepidemiologi och farmakoekonomi där flera studenter har upplevt ett dåligt bemötande av kursansvarig. Kursrepresentanterna och s vice ordförande med ansvar för utbildningsfrågor har bokat ett möte med studierektor för samhällsfarmaci kring detta. från institutionsstyrelserepresentanter Inga meddelanden. från SNAPS Isabel Carlson, EPSA LS, meddelar: att EPSA Autumn Assembly ägde rum 30 oktober-4 november i Belgrad, Serbien, där tre representanter från Sverige deltog. Temat för kongressen var kliniska prövningar och dagarna innehöll föreläsningar, workshops, trainings och parallellt med detta General Assembly (GA). Representanter från Sverige under GA var SNAPS ordförande samt EPSA LS. Bl.a. beslutades det vilka som kommer anordna Annual Congress och Autumn Assembly 2021, vilka är Frankrike respektive Bosninen/Herzegovina, att EPSA Annual Congress hålls april i Sofia, Bulgarien med temat "Non-communicable diseases - a serious threat of the modern world". Summer University hålls i Portoroz, Sloveninen juli, 3 (7)

4 att under Autumn Assembly släpptes Methodology Booklet, en undersökning med syfte att undersöka studenternas åsikter kring utbildningsmetoder vid farmaceutiska fakulteter runtom i Europa. Denna kommer att delas på SNAPS Facebook-sida, att EPSA börjat använda sig av LLeaP (Life Long Learning Platform). Via denna platform kan man ta del av EPSAs utbildningaktiviteter och vid årets slut få ett certifikat som bevis på vilka aktiviteter man deltagit i, att SNAPS anordnar Karriärshäng med Sanofi och Akademiska Sjukhuset den 21 november i Farmis Pub. Maria Hartmann, Ordförande SNAPS, meddelar: att SNAPS Fullmäktiges Höstmöte infaller den 30 november. övriga meddelanden 4. Professionell utveckling och färdighetsträning vid Farmaceutiska fakulteten Anja Sandström föredrar. Anja är koordinator för Professionell utveckling och färdighetsträning vid Farmaceutiska fakulteten (PUFF), som handlar om yrkeskoppling och färdighetsträning inom farmaciutbildningarna. Projektet startade med revideringen av Apotekarprogrammet och är idag en del av det reviderade Apotekarprogrammet i form av bland annat PU-kurser. Vid revidering kommer PU-kurser integreras även i Receptarieprogrammet. PUFF har en hemsida där både studenter och lärare har åtkomst till material såsom mallar för labbrapporter, information om grupparbeten och mallar för självvärdering. Anja presenterar PU-kurserna och PUFFs arbete. 5. Fördjupningsprojekt vid Farmaceutiska fakulteten Alva Hultén föredrar. Alva och Mathilda har varit på möte med Fredrik Jernerén som arbetar med fördjupningsprojekt på fakulteten. Synpunkter som fördes fram på förra studierådet angående riktlinjerna har framförts. Konversationen om betyg mynnade ut i en diskussion om vissa kriterier, främst lyftes ett kriterium för den skriftliga rapporten; Studenten uttrycker sig på god svenska/engelska. Från lärarhåll ses detta kriterium som problematiskt, då många studenter inte lyckas uppfylla kriterierna och därmed bör bli underkända, men uppfattningen är att kriteriet idag tummas på. Hur ska vi tackla problemet? Bör man sänka kravet? Eller ska man hålla kriteriet hårdare än vad som görs idag? att det är av hög vikt att detta kriterium hålls på. Framförallt i fördjupningsprojektet, som ligger så sent i programmen, bör studenter kunna uttrycka sig på god svenska, att en sänkning av kravet på detta skulle ha konsekvenser i framtida yrkesliv, något som drabbar både individen och samhället. En sänkning av kravet skulle också kunna bidra till ifrågasättande av vår utbildningkvalitet utifrån, 4 (7)

5 att detta inte är något som bara kan tillämpas på fördjupningsprojektet, utan bör vara en del av hela utbildningen. Studenter som inte når krav på språk måste underkännas med grund i detta redan tidigt i utbildningen, att PUFF-arbetet verkar vara ett bra sätt att tackla detta på, att Språkverkstaden spelar en viktig del i detta, Språkverkstaden är därför något som skulle behöva stärkas och utnyttjas mer, att det skulle vara bra om det erbjöds öppna workshops under hela programmen där man kan utbildas i akademiskt skrivande och vetenskaplig svenska. Dessa workshops skulle även kunna ges i skrivande på engelska, att det behövs mer feedback på språket i inlämningsuppgifter på svenska och engelska under utbildningen. 6. Omtentamensperioder Alva Hultén föredrar. Mathilda och Alva sitter i en arbetsgrupp som ska se över omtentamensperioderna på fakulteten. Hur vill vi ha våra omtentor? Koncentrerat eller kontinuerligt? att fördelar med att ha omtentamensperioder är att instuderingen då inte drabbar andra kurser. Nackdelar med detta är att en omtentamensperiod mitt i en termin skulle kräva att respektive kurs den terminen ges färre dagar totalt, att kontinuerliga omtentor kan vara bra eftersom man då har kunskapen relativt fräsch i minnet och därför inte behöver lägga så mycket tid på att läsa in allt på nytt. Detta är även ett bättre alternativ om man har många omtentor, då tentorna blir mer spridda i tid, att systemet för omtentor bör vara byggt för de som har enstaka omtentor snarare än de som har flera under samma termin, att vi vill ha så många tillfällen som möjligt under året, att det är svårt att tillämpa omtentaperioder under terminerna på våra program eftersom vi inte har fasta perioder för våra kurser. Det finns anledning att tro att en sådan form av indelning skulle vara förvirrande för studenterna, att det skulle vara optimalt att ha omtentamensperioder utanför terminstiderna. 7. MyDispense Maria Hartmann och Kristin Augustsson föredrar. MyDispense är ett virtuellt apotek där man kan öva på olika kundfall. I Nationella Rådet lyftes frågan om detta är något som ska köpas in till lärosäten som erbjuder farmaceutisk utbildning i Sverige. Den primära tanken var att ha detta som en förberedelse inför praktiken, men det skulle även kunna användas i andra kurser. Är detta något vi skulle vilja ha? I vilka sammanhang isåfall? att när vi tidigare diskuterat praktiken kom det fram att det blir väldigt stor skillnad i arbetet beroende på vart man hamnar, detta skulle kunna vara ett bra komplement för att fånga in allt som kan hända på ett apotek, att det skulle vara bra eftersom vi inte har så mycket fallövningar under våra utbildningar, 5 (7)

6 att det skulle passa bra på kurser i farmakoterapi, att det skulle kunna göra att man inte var lika nervös inför praktiken, att detta även skulle kunna få upp ögonen för att jobba på apotek tidigare i utbildningen, att det skulle kunna vara ett mycket bra verktyg i kurser där det verkligen passar, men det bör inte användas i kurser där studenter inte ser kopplingen, att studenter ofta efterfrågar sådant som kan göras på distans, av den anledningen skulle detta antagligen tas väl emot. 8. Studentengagemang Kristin Augustsson föredrar. Det är färre studenter som engagerar sig i sin studiemiljö. Detta är en fråga som ska tas upp på nästa Nationella Råd. Vad kan vi göra för att ta reda på varför studenter inte engagerar sig? Hur kan vi få studenter mer engagerade? att man måste veta vad man kan påverka genom sitt engagemang, man måste visa tydligare att det går att göra skillnad, att det måste finnas incitament för att engagera sig, folk gör inte saker för sakens skull i samma utsträckning längre, att man kan uppleva en barriär till att börja engagera sig, att det inte är öppet och man inte vet vad man ska göra och vad som förväntas, att det är en svår fråga att få svar på. Man vill fråga de som inte engagerar dig, de som inte går på studierådet. Detta är antagligen också studenter som inte mindre utsträckning svarar på enkäter och dylikt, att man måste visa väldigt precist på fördelarna med engagemang, peka på specifika saker, att det måste vara tydligt vad varje uppdrag innebär, annars säger man nej istället för ja eftersom man inte vet vad man säger ja till, att tröskeln behöver sänkas för att gå på exempelvis sitt första möte. Man måste börja på en mer basic nivå och gå igenom svåra begrepp, att de som är engagerade behöver vara peppiga och välkomnande i sitt engagemang för att locka fler. 9. Uppsala universitets arbetsordning Ernst Andersson föredrar. En remiss har inkommit angående Uppsala universitets arbetsordning. Denna innehåller bland annat förslag på mandatperioder för akademiska ledare men också process för utseende av rektor och val av prorektor. Kårsamverkan ska svara på remissen gemensamt. att det kan finnas en poäng med att ha kortare mandatperioder. Både för att det är bra med förnyelse, men också för att det då kan vara lättare att hitta folk till uppdragen, att det eventuellt kan vara svårare att hitta en efterträdare om personen ska axla nio års arbete än om den ska axla tre års arbete, 6 (7)

7 att en risk med att låta folk bli omvalda är att valen då kan bli slentrianmässiga och att man förväntas sitta kvar på sin post under fler mandatperioder, att om man har en person som är väldigt lämpad för jobbet vill man ha möjligheten att låta den bli omvald för fler perioder, att det är viktigt att bevara studentrepresentationen vid utseende av rektor och val av prorektor. Universitetet är ett lärosäte, studenterna bör vara med och påverka detta val i så stor utsträckning som möjligt. Studentrepresentanterna bör även vara med i hela processen, inte bara under ett år. 10. Övriga frågor 11. Ordet fritt 12. Nästa möte Äger rum 6/12 på Pharmen. 13. Mötets avslutande Alva Hultén avslutar mötet kl. 19:22. Vid protokollet Mathilda Kahlqvist Studierådets sekreterare Justeras Alva Hultén Studierådets ordförande Justeras Charlott Johansson Justeringsperson 7 (7)

Vice ordförande med ansvar för ekonomi FaS, A5

Vice ordförande med ansvar för ekonomi FaS, A5 Tid: 17.15 Plats: Pharmen Närvarande Alva Hultén Minna Zakrisson Mathilda Kahlqvist Ernst Andersson Märta Lindquist Maria Hartmann Kristin Augustsson Carolina Ravn Moa Brandin Reuana Al-Khameesi Rebecca

Läs mer

Studierådsprotokoll Farmacevtiska Studentkåren

Studierådsprotokoll Farmacevtiska Studentkåren Tid: 17.15 Plats: Puben Närvarande: Jakob Rasch Martin Sjöstrand Maria Runngren Emma Jönsson Ordförande, A8 Vice ordförande, R3 Sekreterare, A3 Handläggare Diana Masete A6 Patrik Wigan A6 Johanna Villén

Läs mer

Studierådsprotokoll Farmacevtiska Studentkåren

Studierådsprotokoll Farmacevtiska Studentkåren 1 Tid: 17.15 Plats: Stora salen Närvarande: Jakob Rasch Anna Rosén Nikolina Bolander Petra Fält Martin Sjöstrand Sol Skärdin Anna Joo Rebecka Pihl Maria Melinder Oskar Holmér Shireen Kahraman Alva Hultén

Läs mer

Studierådsprotokoll Farmacevtiska Studentkåren Studieråd 2, VT19. Farmacevtiska Studentkåren. Tid: 17:15 Plats: Pharmen.

Studierådsprotokoll Farmacevtiska Studentkåren Studieråd 2, VT19. Farmacevtiska Studentkåren. Tid: 17:15 Plats: Pharmen. Tid: 17:15 Plats: Pharmen Närvarande: Alva Hultén Ordförande Lea Axelsson Vice ordförande, A3 Isabel Carlsson Mötessekreterare, EPSA Liaison Secretary i SNAPS, A6 Märta Lindquist Ordförande FaS Elina Rosenborg

Läs mer

Närvarande adjungerade: Anders Karlén, inspektor; Elin Svedin, verksamhetsgranskare.

Närvarande adjungerade: Anders Karlén, inspektor; Elin Svedin, verksamhetsgranskare. Farmacevtiska Studentkåren Styrelsemöte nr 1 Pharmen 180124 Kl. 17.15 Närvarande: Ernst Andersson, ordförande; Märta Lindquist, vice ordförande med ansvar för ekonomi; Anton Astré, vice ordförande med

Läs mer

Studierådsprotokoll 2015-04-28 Farmacevtiska Studentkåren

Studierådsprotokoll 2015-04-28 Farmacevtiska Studentkåren Tid: 17.15 Plats: Stora salen Närvarande: Emelie Smedshammar Ordförande, A7 Maria Röjerdal Vice ordförande, R4 Rebecka Pihl Sekreterare Martin Sjöstrand R2, kursrepresentant Anne Höglund Maria Runngren

Läs mer

Kurs- och studentrepresentant, A4

Kurs- och studentrepresentant, A4 Tid: 17:15 Plats: Stora salen Närvarande Maria Melinder Anna Rosén Caroline Baskin Anna Joo Tobias Haugmo Alva Hultén Karin Ademar Josefin Sars Shireen Kahraman Lara Muyaid Martin Sjöstrand Matilda Chaba

Läs mer

Närvarande adjungerade: Anders Karlén, inspektor; Sara Roslin, FDRs ordförande; Tove Leire, verksamhetsgranskare; Anja Sandström, proinspektor.

Närvarande adjungerade: Anders Karlén, inspektor; Sara Roslin, FDRs ordförande; Tove Leire, verksamhetsgranskare; Anja Sandström, proinspektor. Styrelsemöte nr 14 Pharmen 161114 Kl. 17:15 Närvarande: Oskar Holmér, ordförande; Maria Färdborg, vice ordförande med ekonomiskt ansvar; Maria Melinder, vice ordförande med ansvar för utbildningsfrågor;

Läs mer

Farmacevtiska Studentkåren Styrelsemöte nr 8 Pharmen Kl. 17:15

Farmacevtiska Studentkåren Styrelsemöte nr 8 Pharmen Kl. 17:15 Farmacevtiska Studentkåren Styrelsemöte nr 8 Pharmen 160510 Kl. 17:15 Närvarande: Oskar Holmér, ordförande; Maria Färdborg, vice ordförande med ansvar för ekonomifrågor; Jakob Rasch, vice ordförande med

Läs mer

Studierådsprotokoll Farmacevtiska Studentkåren

Studierådsprotokoll Farmacevtiska Studentkåren Tid: 17.15 Plats: Puben Närvarande: Jakob Rasch Martin Sjöstrand Maria Runngren Emma Jönsson Ordförande, A8 Vice ordförande, R3 Sekreterare, Handläggare Johanna Villén Kursrepresentant, A6 Elin Mårtensson

Läs mer

Studierådsprotokoll 2015-03-23 Farmacevtiska Studentkåren

Studierådsprotokoll 2015-03-23 Farmacevtiska Studentkåren Tid: 17.15 Plats: Puben Närvarande: Emelie Smedshammar Ordförande, A7 Maria Röjerdal Vice ordförande, R4 Rebecka Pihl Sekreterare Mattias Gustavsson R4, kursrepresentant Emelie de Geer A2, kursrepresentant

Läs mer

Farmacevtiska Studentkåren Styrelsemöte nr 4 Pharmen Kl. 17:15

Farmacevtiska Studentkåren Styrelsemöte nr 4 Pharmen Kl. 17:15 Farmacevtiska Studentkåren Styrelsemöte nr 4 Pharmen 160304 Kl. 17:15 Närvarande: Oskar Holmér, ordförande; Maria Färdborg, vice ordförande med ansvar för ekonomifrågor; Jakob Rasch, vice ordförande med

Läs mer

Studierådsprotokoll Farmacevtiska Studentkåren

Studierådsprotokoll Farmacevtiska Studentkåren 1 Tid:17:28 Plats: Stora salen Närvarande: Caroline Alvebratt Ordförande Adam Andrén Vice ordf. Diana Masete Sekreterare Joacim Folkesson A6 Emelie Smedshammar A5-kursrep Johanna Eriksson A8 Gustav Grönberg

Läs mer

RefSa- och kursrepresentant, A7. Student- och kursrepresentant, A4. Studentrepresentant, A7

RefSa- och kursrepresentant, A7. Student- och kursrepresentant, A4. Studentrepresentant, A7 Tid: 17:15 Plats: Puben Närvarande Maria Melinder Anna Rosén Caroline Baskin Rebecka Pihl Maria Runngren Michaela Lindh Lucyna Danieyko Lisa Johansson Tobias Haugmo Felix Hemström Trolin Anne Höglund Lovisa

Läs mer

Studierådsprotokoll Farmacevtiska Studentkåren

Studierådsprotokoll Farmacevtiska Studentkåren 1 Tid: 17:23 Plats: Puben Närvarande: Caroline Alvebratt Ordförande Adam Andrén Vice ordf. Diana Masete Sekreterare Yasmine Biladama A4 Rebecka Pihl A2 Patrik Kagebeck A7 Gabriella Andersson A8 Elin Andersson

Läs mer

Farmacevtiska Studentkåren Styrelsemöte nr 3 Pharmen Kl. 17:15

Farmacevtiska Studentkåren Styrelsemöte nr 3 Pharmen Kl. 17:15 Farmacevtiska Studentkåren Styrelsemöte nr 3 Pharmen 160218 Kl. 17:15 Närvarande: Oskar Holmér, ordförande; Maria Färdborg, vice ordförande med ansvar för ekonomi; Jakob Rasch, vice ordförande med ansvar

Läs mer

Protokoll SNAPS styrelsemöte Protokoll SNAPS styrelsemöte kl Skype

Protokoll SNAPS styrelsemöte Protokoll SNAPS styrelsemöte kl Skype Protokoll SNAPS styrelsemöte 2017-03-15 kl. 19.00 Skype Närvarolista Mötesordförande: Josefin Jädernäs SNAPS styrelse: Kassör, Ivana Maric; EPSA-LS, Josefin Jädernäs; Sekreterare, Lisa Johansson; PR-ansvarig,

Läs mer

Protokoll utbildningsråd 4 11/12

Protokoll utbildningsråd 4 11/12 Protokoll utbildningsråd 4 11/12 Fört vid sammanträde med Apotekarutbildningsrådet Tid: 18.00 Plats: Biblioteket, Villan Närvarande ledamöter Magdalena Maszkowska, T3 Evelyn Hansson, T5 Mikael Zad, T5

Läs mer

Närvarande adjungerade: Anton Brattström, verksamhetsgranskare.

Närvarande adjungerade: Anton Brattström, verksamhetsgranskare. Farmacevtiska Studentkåren Styrelsemöte nummer 16 2014-11-20 Tid: 17:15 Närvarande ledamöter: Gabriella Andersson, ordförande; Sandra Ingel, arbetsmarknadsansvarig; Emelie Smedshammar, vice ordförande

Läs mer

Farmacevtiska Studentkåren Marsmöte Pharmen kl. 18:00

Farmacevtiska Studentkåren Marsmöte Pharmen kl. 18:00 Farmacevtiska Studentkåren Marsmöte 170323 Pharmen kl. 18:00 Närvarande: Ordförande Elin Svedin och 40 aktiva medlemmar. Föredragningslista: 1. Mötet öppnas 2. Formalia 3. Meddelanden 4. Granskning av

Läs mer

Farmacevtiska Studentkåren Styrelsemöte 9 Pharmen :00

Farmacevtiska Studentkåren Styrelsemöte 9 Pharmen :00 Farmacevtiska Studentkåren Styrelsemöte 9 Pharmen 2015-08-28 13:00 Närvarande: Josefin Jädernäs, ordförande; Louise Lindberg, vice ordförande med ansvar för ekonomi; Jakob Rasch, vice ordförande med ansvar

Läs mer

Farmacevtiska Studentkårens ansökan om ställning som studentkår vid Uppsala universitet

Farmacevtiska Studentkårens ansökan om ställning som studentkår vid Uppsala universitet Farmacevtiska Studentkårens ansökan om ställning som studentkår vid Uppsala universitet 2016-2019 Uppsala universitetets konsistorium Härmed ansöker Farmacevtiska Studentkåren (FaS) om att erhålla ställning

Läs mer

75 Till justeringspersoner väljs Jenny Nilsson och Ernst Andersson.

75 Till justeringspersoner väljs Jenny Nilsson och Ernst Andersson. Farmacevtiska Studentkåren Novembermöte 171123 Pharmen kl. 18.00 Närvarande: Ordförande Elin Svedin och 54 aktiva medlemmar. 1. Mötets öppnande 2. Formalia, bilaga 0 3. Meddelanden 4. Information om EPSA

Läs mer

Protokoll AUR möte 2 2015/2016

Protokoll AUR möte 2 2015/2016 Protokoll AUR möte 2 2015/2016 Fört vid sammanträde med Apotekarutbildningsrådet (AUR) Tid:, 18:00 Plats: Villa Medici, Biblioteket Närvarande ledamöter Aidan Barrett, T1 Anas Soueidan, T1 Waleed Warsame,

Läs mer

Närvarande: Ordförande Sebastian Axelsson och 50 aktiva medlemmar.

Närvarande: Ordförande Sebastian Axelsson och 50 aktiva medlemmar. Sida 1 av 6 Närvarande: Ordförande Sebastian Axelsson och 50 aktiva medlemmar. Farmacevtiska Studentkåren Novembermöte 13 11 28 Pharmen kl. 18:00 Föredragningslista: 1. Mötet öppnas 2. Formalia 3. Meddelanden

Läs mer

Stadgar Medicinska studierådet Uppsala universitet Reviderade 140519

Stadgar Medicinska studierådet Uppsala universitet Reviderade 140519 Stadgar Medicinska studierådet Uppsala universitet Reviderade 140519 1. Uppgift Medicinska studierådet är en politiskt och religiöst obunden organisation som skall tillvarata läkarstuderandes intressen

Läs mer

Närvarande adjungerade: Anders Karlén, inspektor; Rebecka Isaksson, FDRs ordförande; Tove Leire, verksamhetsgranskare.

Närvarande adjungerade: Anders Karlén, inspektor; Rebecka Isaksson, FDRs ordförande; Tove Leire, verksamhetsgranskare. Farmacevtiska Studentkåren Styrelsemöte 13 Pharmen 2015-11-10 17:15 Närvarande: Josefin Jädernäs, ordförande; Louise Lindberg, vice ordförande med ansvar för ekonomi; Jakob Rasch, vice ordförande med ansvar

Läs mer

Studierådsprotokoll Farmacevtiska Studentkåren

Studierådsprotokoll Farmacevtiska Studentkåren 1 Tid: 17.15 Plats: Apoteket Närvarande: Emelie Smedshammar Ordförande, A6 Adam Andrén Vice ordförande, kursrepresentant A7 Elin Nordström Sekreterare Rebecka Pihl Viola Hassinen Maria Melinder Patrik

Läs mer

264 Mötet öppnas av ordförande Oskar Holmér kl. 17: Protokoll från styrelsemöte 11 den 13/9 godkänns med redaktionella ändringar.

264 Mötet öppnas av ordförande Oskar Holmér kl. 17: Protokoll från styrelsemöte 11 den 13/9 godkänns med redaktionella ändringar. Styrelsemöte nr 12 Pharmen 161004 Kl. 17:15 Närvarande: Oskar Holmér, ordförande; Maria Färdborg, vice ordförande med ekonomiskt ansvar; Maria Melinder, vice ordförande med ansvar för utbildningsfrågor;

Läs mer

26 Mötet öppnas av ordförande Gabriella Andersson kl. 16: Protokoll från styrelsemöte den 12/01 godkänns.

26 Mötet öppnas av ordförande Gabriella Andersson kl. 16: Protokoll från styrelsemöte den 12/01 godkänns. Farmacevtiska Studentkåren Styrelsemöte nr 2 Pharmen 140129 Kl. 16:45 Närvarande: Gabriella Andersson, ordförande; Patrik Kagebeck, vice ordförande med ansvar för ekonomi; Caroline Alvebratt, vice ordförande

Läs mer

Preliminärer ( 1) 1.1 Mötets öppnande Ordförande Malin Pasanen öppnar mötet kl Samtliga närvarande presenterar sig kort.

Preliminärer ( 1) 1.1 Mötets öppnande Ordförande Malin Pasanen öppnar mötet kl Samtliga närvarande presenterar sig kort. Protokoll LUR-möte 1 Fört vid sammanträde med Läkarutbildningsrådet Tid:, 17:00 Plats: Biblioteket, Hvilla Medici Närvarande ledamöter AU Malin Pasanen, ordförande Matilda Gottlander, vice ordförande Felicia

Läs mer

Protokoll utbildningsråd /2013

Protokoll utbildningsråd /2013 Protokoll utbildningsråd 4 2012/2013 Fört vid sammanträde med Apotekarutbildningsrådet (AUR) Tid:, kl. 18.00 Plats: Villa Medici Närvarande ledamöter Dilman Shaker Abdullkarim, T1 Umul-Khair Noor, T1 Fredrika

Läs mer

Farmacevtiska Studentkåren Styrelsemöte nr 2 Pharmen 160201 Kl. 17:15

Farmacevtiska Studentkåren Styrelsemöte nr 2 Pharmen 160201 Kl. 17:15 Farmacevtiska Studentkåren Styrelsemöte nr 2 Pharmen 160201 Kl. 17:15 Närvarande: Oskar Holmér, ordförande; Maria Färdborg, vice ordförande med ansvar för ekonomi; Jakob Rasch, vice ordförande med ansvar

Läs mer

Protokoll LoudUR möte 6

Protokoll LoudUR möte 6 Protokoll LoudUR möte 6 Tid:, 16.30 Plats: Matsalen, Hälsovetarbacken Närvarande ledamöter Emma Lidskog Hanna Linder Viktoria Front Malin Carlsson Rebecca Johansson Jon Torstensson Kajsa Nilsson Lovisa

Läs mer

Protokoll AUR möte 4 2015/2016

Protokoll AUR möte 4 2015/2016 Protokoll AUR möte 4 2015/2016 Fört vid sammanträde med Apotekarutbildningsrådet (AUR) Tid:, 17:00 Plats: Academicum, Jörgen Lehmann Närvarande ledamöter Aidan Barrett, T1 Oscar Bjernby, T3 Björk Sigmundsdottir,

Läs mer

Protokoll SNAPS styrelsemöte 2015-04-08 kl. 18.30 Skype

Protokoll SNAPS styrelsemöte 2015-04-08 kl. 18.30 Skype Protokoll SNAPS styrelsemöte 2015-04-08 kl. 18.30 Skype Närvarolista Mötesordförande: Adam Andrén SNAPS styrelse: Ordförande Adam Andrén (AA), sekreterare Lina Dahlin (LD), kassör Patrik Kagebeck (PK),

Läs mer

Protokoll vid sammanträde med utbildningskommittén för medicin

Protokoll vid sammanträde med utbildningskommittén för medicin SAHLGRENSKA AKADEMIN Protokoll vid sammanträde med utbildningskommittén för medicin Datum: 2016-04-26 Tid: kl. 13:00 15:00 Plats: Ingegerd Eriksson, Academicum Närvarande Ledamöter: Närvaro- och yttranderätt:,

Läs mer

Protokoll AUR möte /2016

Protokoll AUR möte /2016 Protokoll AUR möte 6 2015/2016 Fört vid sammanträde med Apotekarutbildningsrådet (AUR) Tid:, 18:00 Plats: Jörgen Lehmann, Academicum Närvarande ledamöter Waleed Warsame, T2 ( 2.2 -) Milla Stålnacke, T4

Läs mer

Protokoll SNAPS styrelsemöte kl Skype

Protokoll SNAPS styrelsemöte kl Skype Protokoll SNAPS styrelsemöte 2015-03-16 kl. 18.30 Skype Närvarolista Mötesordförande: Adam Andrén SNAPS styrelse: Ordförande Adam Andrén (AA), sekreterare Lina Dahlin (LD), kassör Patrik Kagebeck (PK),

Läs mer

Sektionen för Medieteknik Stockholm

Sektionen för Medieteknik Stockholm Extrainsatt Styrelsemöte 26 APRIL 2017 (* betyder att bilaga finns i handlingarna) 1. Formalia 1.1. Mötets öppnande Emma Olsson förklarade mötet öppnat klockan 17:42. 1.2. Mötets behöriga utlysande Kallelse

Läs mer

47 Mötet öppnas av ordförande Gabriella Andersson kl. 17:19

47 Mötet öppnas av ordförande Gabriella Andersson kl. 17:19 Farmacevtiska Studentkåren Styrelsemöte nr 3 Pharmen 140213 Kl. 17:15 Närvarande: Gabriella Andersson, ordförande; Patrik Kagebeck, vice ordförande med ansvar för ekonomi; Caroline Alvebratt, vice ordförande

Läs mer

Närvarande Lisa Hedblom, Clara Nilsson, Katsiaryna Hauryk, Matias Zoffoli, Emelie Vargård, Anna Wallgren

Närvarande Lisa Hedblom, Clara Nilsson, Katsiaryna Hauryk, Matias Zoffoli, Emelie Vargård, Anna Wallgren Protokoll Studentrådet ISD DATUM 2013-01-30 TID kl. 9.00 10.30 PLATS: Stora konferensrummet, Nobelhuset Närvarande Lisa Hedblom, Clara Nilsson, Katsiaryna Hauryk, Matias Zoffoli, Emelie Vargård, Anna Wallgren

Läs mer

F7. Föregående mötesprotokoll godkänt och lägges till handlingarna.

F7. Föregående mötesprotokoll godkänt och lägges till handlingarna. Läkarsektionen 2009/01/29 Protokoll Årsmöte Tid. 17.00 Plats. Styrelserummet, övervåningen MF Närvarande. Paulina Arntyr, Sofi Asmundsen, Josefine Edner, Matti Eladhari, Mikael Finder, Anna Höög, Karin

Läs mer

86 Rapport från PU-gruppen. Silvana Naredi och Ellinor Salander Renberg föredrog ärendet.

86 Rapport från PU-gruppen. Silvana Naredi och Ellinor Salander Renberg föredrog ärendet. Sid 1 (5) Närvarande Christina Ljungberg, ordförande Sven Carlsson Emma Furberg, studeranderepresentant p84-90, 101, 102, 105 Stig Jacobsson Sofia Killander, studeranderepresentant Silvana Naredi Ellinor

Läs mer

Styrelsemöte HHUS Agenda

Styrelsemöte HHUS Agenda Adress: Samhällsvetarhuset, SE-901 87 Umeå Mötesinformation Mötesdatum: 2014-11-12 Kl. 17.15 Mötesplats: Ansvaret Närvarande Parsa Lalehzar Kabba Jallow Coenraad Coster Viktor Fredlund Maja Lundmark Lukas

Läs mer

Närvarande adjungerade: Anders Karlén, inspektor; Rebecka Isaksson, FDRs ordförande; Tove Leire, verksamhetsgranskare.

Närvarande adjungerade: Anders Karlén, inspektor; Rebecka Isaksson, FDRs ordförande; Tove Leire, verksamhetsgranskare. Farmacevtiska Studentkåren Styrelsemöte 10 Pharmen 2015-09-14 17:15 Närvarande: Josefin Jädernäs, ordförande; Lisa Johansson, sekreterare; Elin Svedin, arbetsmarknadsansvarig; Jonna Gregorsson, klubbmästare;

Läs mer

Protokoll Styrelsemöte Juridiska Föreningen i Uppsala den kl

Protokoll Styrelsemöte Juridiska Föreningen i Uppsala den kl 1(5) Protokoll Styrelsemöte Juridiska Föreningen i Uppsala den 31-10-2017 kl. 17.00 Närvarande: Ordförande: Agnes Emborg Vice ordförande: Simon Alsing Sekreterare: Emanuel Bergqvist Studierådets ordförande:

Läs mer

Farmacevtiska Studentkåren Novembermöte Pharmen kl. 18:00. Närvarande: Ordförande Oskar Holmér och 56 aktiva medlemmar.

Farmacevtiska Studentkåren Novembermöte Pharmen kl. 18:00. Närvarande: Ordförande Oskar Holmér och 56 aktiva medlemmar. Farmacevtiska Studentkåren Novembermöte 161124 Pharmen kl. 18:00 Närvarande: Ordförande Oskar Holmér och 56 aktiva medlemmar. Föredragningslista: 1. Mötet öppnas 2. Formalia 3. Meddelanden 4. Information

Läs mer

Fört vid sammanträde med Läkarutbildningsrådet. Preliminärer ( 1) 1.1 Mötets öppnande Ordförande Malin Pasanen öppnar mötet kl

Fört vid sammanträde med Läkarutbildningsrådet. Preliminärer ( 1) 1.1 Mötets öppnande Ordförande Malin Pasanen öppnar mötet kl Protokoll LUR-möte 6 Fört vid sammanträde med Läkarutbildningsrådet Tid:, 17:00 Plats: Biblioteket, Hvilla Medici Närvarande ledamöter AU Malin Pasanen, ordförande Matilda Gottlander, vice ordförande Felicia

Läs mer

~?la,;zc c _ < Hässleholms kommun. Plats och tid. Stadshuset, sammanträdesrum 1, kl :00

~?la,;zc c _ < Hässleholms kommun. Plats och tid. Stadshuset, sammanträdesrum 1, kl :00 . 1(5) Plats och tid Stadshuset, sammanträdesrum 1, kl 13.00-16:00 Ordförande Tjänstemän Fackliga representanter Marie Söderqvist Maria Bengtsson Rebecca Nordström Kristina Rauer Angela Arnesen Marie Lundgren

Läs mer

Närvarande adjungerade: Anton Brattström, verksamhetsgranskare.

Närvarande adjungerade: Anton Brattström, verksamhetsgranskare. Farmacevtiska Studentkåren Styrelsemöte nummer 13 2014-10-02 Tid: 17:15 Närvarande ledamöter: Gabriella Andersson, ordförande; Patrik Kagebeck vice ordförande med ekonomiskt ansvar; Emelie Smedshammar,

Läs mer

Protokoll utbildningsråd /2013

Protokoll utbildningsråd /2013 Protokoll utbildningsråd 8 2012/2013 Fört vid sammanträde med Apotekarutbildningsrådet (AUR) Tid:, kl. 17.00 Plats: Stina Stenhagen, Academicum Närvarande ledamöter Dilman Shaker Abdullkarim, T2 Umul-Khair

Läs mer

Robin Holmér. Stina Ringdahl

Robin Holmér. Stina Ringdahl Utbildningskommittén Institutionen för biomedicin Närvarande Magnus Braide Erika Lindberg Camilla Hesse Dan Backström Marianne Jertborn Studentrepresentanter Sofia Neergaard-Möller BUR Alice Rundqvist

Läs mer

Protokoll från möte med Programkommittén för farmaci 15 december 2010, klockan :20 Lokal: Sammanträdesrummet, vån 4, Medicinaregatan 13

Protokoll från möte med Programkommittén för farmaci 15 december 2010, klockan :20 Lokal: Sammanträdesrummet, vån 4, Medicinaregatan 13 1(4) Protokoll från möte med Programkommittén för farmaci 15 december 2010, klockan 12.00 13:20 Lokal: Sammanträdesrummet, vån 4, Medicinaregatan 13 Närvarande ledamöter Gunnar Tobin, ordförande Michael

Läs mer

Protokoll LUR 4. Föredragningslista. Fört vid sammanträde med Läkarutbildningsrådet. Tid: , Biblioteket, Villa Medici

Protokoll LUR 4. Föredragningslista. Fört vid sammanträde med Läkarutbildningsrådet. Tid: , Biblioteket, Villa Medici Protokoll LUR 4 Fört vid sammanträde med Läkarutbildningsrådet Tid: 2011 12 06, 17.00 Plats: Biblioteket, Villa Medici Närvarande ledamöter Jim Collander (SOL) Martin Hellgren (SLUR) Daniel Jaraj (KLUR)

Läs mer

Protokoll Styrelsemöte 2013/14:04

Protokoll Styrelsemöte 2013/14:04 Protokoll Styrelsemöte 2013/14:04 Fört vid sammanträde med Styrelsen Tid:, kl 18:00 Plats: Biblioteket, Villa Medici Närvarande ledamöter Jim Collander, ordförande Johanna Börjesson, vice ordförande med

Läs mer

Farmacevtiska Studentkåren Styrelsemöte 1 Axmarby :00

Farmacevtiska Studentkåren Styrelsemöte 1 Axmarby :00 Farmacevtiska Studentkåren Styrelsemöte 1 Axmarby 2015-01-25 10:00 Närvarande: Josefin Jädernäs, ordförande; Louise Lindberg, vice ordförande med ansvar för ekonomi; Emelie Smedshammar, vice ordförande

Läs mer

Närvarande adjungerade: Erik Melander, FDR; Anders Karlén, Inspektor; Martin Svensson; Tove Leire, verksamhetsgranskare.

Närvarande adjungerade: Erik Melander, FDR; Anders Karlén, Inspektor; Martin Svensson; Tove Leire, verksamhetsgranskare. Farmacevtiska Studentkåren Styrelsemöte 2 Pharmen 2015-02-11 17:15 Närvarande: Josefin Jädernäs, ordförande; Louise Lindberg, vice ordförande med ansvar för ekonomi; Emelie Smedshammar, vice ordförande

Läs mer

att välja Dunia Al-hashimi till mötessekreterare då ordinarie sekreterare Sihan Wang ej kunde närvara under hela mötet.

att välja Dunia Al-hashimi till mötessekreterare då ordinarie sekreterare Sihan Wang ej kunde närvara under hela mötet. Datum: Onsdagen den 3 mars 2010 Tid: kl. 17:00-19:00 Plats: Medicinska Föreningens kårhus, styrelserummet Närvarande: Matti A. Eladhari Dunia Al-Hashimi Josefine Edeer Anna Höög Karin Johnsson (kom 17:40)

Läs mer

PROTKOLL. Närvarande. Frånvarande STUDIERÅDSMÖTE DEN 7 DECEMBER. Protokoll (6) Alexandra Eriksson. Jennifer Andersson

PROTKOLL. Närvarande. Frånvarande STUDIERÅDSMÖTE DEN 7 DECEMBER. Protokoll (6) Alexandra Eriksson. Jennifer Andersson 1(6) PROTKOLL STUDIERÅDSMÖTE DEN 7 DECEMBER Närvarande Caroline Edwall Alexandra Eriksson Ebba Hamrin Felix Olin Ibrahim Ibrahim Jakob Hambert Jennifer Andersson Michaela Larsson Sanna Lundgren Agnes Emborg

Läs mer

Plats: Högskolan i Borås, A 523. Närvarande ledamöter: Anita Varga ordförande Anna Hellén Elisabeth Persson Kristina Bartley Maria Ferlin

Plats: Högskolan i Borås, A 523. Närvarande ledamöter: Anita Varga ordförande Anna Hellén Elisabeth Persson Kristina Bartley Maria Ferlin 1 (7) Tid: Kl. 9.00-12.30 Plats: Högskolan i Borås, A 523 Närvarande ledamöter: Anita Varga ordförande Anna Hellén Elisabeth Persson Kristina Bartley Maria Ferlin Frånvarande: Studentrepresentant 1 vakant

Läs mer

Utbildningsrådet för grundnivå och avancerad nivå

Utbildningsrådet för grundnivå och avancerad nivå Datum: 2018-05-18 Fakulteten för teknik Utbildningsrådet för grundnivå och avancerad nivå Protokoll Närvarande: Björn Johannesson prodekan, ordförande Conny Sjögren studierektor Ma/Fy/Lub, ej närvarande

Läs mer

Protokoll Styrelsemöte 2010/11:2

Protokoll Styrelsemöte 2010/11:2 Protokoll Styrelsemöte 2010/11:2 Fört vid sammanträde med styrelsen Tid:, 18:00 Plats: Biblioteket, Villa Medici Närvarande ledamöter Erik Strandmark, ordförande Fanny Fors, vice ordförande Jessica Pettersson,

Läs mer

Åsiktsprogram för Farmacevtiska Studentkåren

Åsiktsprogram för Farmacevtiska Studentkåren Åsiktsprogram för Farmacevtiska Studentkåren Farmacevtiska Studentkåren (FaS) huvudsakliga syfte är, i enlighet med högskolelagen, att bevaka och medverka i utvecklingen av utbildningen och förutsättningarna

Läs mer

Protokoll AUR möte /2016

Protokoll AUR möte /2016 Protokoll AUR möte 2 2015/2016 Fört vid sammanträde med Apotekarutbildningsrådet (AUR) Tid:, 18:00 Plats: Villa Medici, Biblioteket Närvarande ledamöter Aidan Barrett, T1 Anas Soueidan, T1 Waleed Warsame,

Läs mer

Jämställdhetsplan för perioden

Jämställdhetsplan för perioden UPPSALA UNIVERSITET Institutionen för nordiska språk Jämställdhetsplan för perioden 2010-2012 Jämställdhetsplanen har utarbetats av institutionens jämställdhetsgrupp och fastställts av institutionsstyrelsen

Läs mer

Ewa Melin, utbildningsavdelningen

Ewa Melin, utbildningsavdelningen Ewa Melin, utbildningsavdelningen Protokoll fört vid sammanträde med Läkarprogramkommittén 22 oktober 2014, klockan 15.00 17.10 Lokal: Ingegerd Eriksson, Academicum, plan 3000, Medicinaregatan 3 Närvarande

Läs mer

Protokoll Styrelsemöte 2010/11:3

Protokoll Styrelsemöte 2010/11:3 Protokoll Styrelsemöte 2010/11:3 Fört vid sammanträde med styrelsen Tid:, 18:00 Plats: Biblioteket, Villa Medici Närvarande ledamöter Erik Strandmark, ordförande Fanny Fors, vice ordförande Jessica Pettersson,

Läs mer

Närvarande adjungerade: Erik Melander, FDR; Anders Karlén, Inspektor; Anja Sandström, Proinspektor; Tove Leire, verksamhetsgranskare.

Närvarande adjungerade: Erik Melander, FDR; Anders Karlén, Inspektor; Anja Sandström, Proinspektor; Tove Leire, verksamhetsgranskare. Farmacevtiska Studentkåren Styrelsemöte 3 Pharmen 2015-03-05 17:15 Närvarande: Josefin Jädernäs, ordförande; Louise Lindberg, vice ordförande med ansvar för ekonomi; Emelie Smedshammar, vice ordförande

Läs mer

Protokoll LoudUR möte 1 Härmed kallas LoudUR till sammanträde

Protokoll LoudUR möte 1 Härmed kallas LoudUR till sammanträde Protokoll LoudUR möte 1 Härmed kallas LoudUR till sammanträde Tid:, 17.00 Plats: Matsalen, Hälsovetarbacken Närvarande ledamöter Emma Lidskog Hanna Linder Viktoria Front Eva Inerot Ann-Katrin Thulin Ej

Läs mer

Närvarande ledamöter Övriga närvarande Preliminärer ( 1) 1.1 Mötets öppnande 1.2 Godkännande av föredragningslista 1.

Närvarande ledamöter Övriga närvarande Preliminärer ( 1) 1.1 Mötets öppnande 1.2 Godkännande av föredragningslista 1. Protokoll Fört vid sammanträde med Läkarutbildningsrådet Tid:, 17.00 Plats: Biblioteket, Villa Medici Närvarande ledamöter Jim Collander (SOL) Martin Hellgren (SLUR) Daniel Jaraj (KLUR) Linn Persson (T10)

Läs mer

Farmacevtiska Studentkåren Majmöte Pharmen kl. 18:00

Farmacevtiska Studentkåren Majmöte Pharmen kl. 18:00 Sida 1 av 8 Farmacevtiska Studentkåren Majmöte 160516 Pharmen kl. 18:00 Närvarande: Ordförande Oskar Holmér och 48 aktiva medlemmar. Föredragningslista: 1. Mötet öppnas 2. Formalia 3. Meddelanden 4. Utdelande

Läs mer

Protokoll Styrelsemöte Juridiska Föreningen i Uppsala den kl

Protokoll Styrelsemöte Juridiska Föreningen i Uppsala den kl 1(6) Protokoll Styrelsemöte Juridiska Föreningen i Uppsala den 12-12-2017 kl. 17.00 Närvarande: Ordförande: Vice ordförande: Sekreterare: Ordförande för Sociala utskottet Studierådets ordförande: Agnes

Läs mer

Ellinor Lager Maria Persson Theresa Kampmeier. HDK (design ba) Jonas Sandstedt Karin Johansson Hanna Jacobssen

Ellinor Lager Maria Persson Theresa Kampmeier. HDK (design ba) Jonas Sandstedt Karin Johansson Hanna Jacobssen 1 DAGORDNING KONSTKÅREN FULLMÄKTIGE #1 SAL 305, HDK TORS 25/10-2012 16.30-18.30 NÄRVARANDE Presidium* Styrelsen* Röstberättigade ledamöter* Kalle Stenbäcken Anna Brumark Anna Bergquist (design ba) AKADEMIN

Läs mer

Närvarande adjungerade: Tove Leire, verksamhetsgranskare; Anja Sandström, Proinspektor. Anders Karlén, inspektor.

Närvarande adjungerade: Tove Leire, verksamhetsgranskare; Anja Sandström, Proinspektor. Anders Karlén, inspektor. Farmacevtiska Studentkåren Styrelsemöte 5 Pharmen 2015-04-08 17:15 Närvarande: Josefin Jädernäs, ordförande; Louise Lindberg, vice ordförande med ansvar för ekonomi; Emelie Smedshammar, vice ordförande

Läs mer

Ärende Anmärkningar Ansvarig. Föredragningslista godkänns. Information, ordförande Heidi Hansson och vice ordförande Lars Nordlander

Ärende Anmärkningar Ansvarig. Föredragningslista godkänns. Information, ordförande Heidi Hansson och vice ordförande Lars Nordlander Sid 1 (6) Ärende Anmärkningar Ansvarig 18. Fastställande av föredragningslista Föredragningslista godkänns 19. Information Information, ordförande Heidi Hansson och vice ordförande Lars Nordlander (HH,

Läs mer

Kårstyrelsesammanträde 2 13/14

Kårstyrelsesammanträde 2 13/14 Kårstyrelsesammanträde 2 13/14 Protokoll Datum: Tid: Lokal: 2013-09-26 17.15 MC323 F13-2 FORMALIA ANMÄRKNING F13-2.1 Mötets öppnande Mötet öppnas klockan 17.22 F13-2.2 Avstängning av mobiltelefoner På

Läs mer

Protokoll från möte med Programkommittén för farmaci 22 september 2010, klockan :00 Lokal: Sammanträdesrummet, vån 4, Medicinaregatan 13

Protokoll från möte med Programkommittén för farmaci 22 september 2010, klockan :00 Lokal: Sammanträdesrummet, vån 4, Medicinaregatan 13 1(5) Protokoll från möte med Programkommittén för farmaci 22 september 2010, klockan 12.00 14:00 Lokal: Sammanträdesrummet, vån 4, Medicinaregatan 13 Närvarande ledamöter Michael Ashton, vice ordförande

Läs mer

Protokoll från institutionsstyrelsens sammanträde

Protokoll från institutionsstyrelsens sammanträde Institutionen för pedagogik, didaktik och utbildningsstudier Protokoll från institutionsstyrelsens sammanträde 2017-05-24 Tid: 09.00 12.00 Plats: Tupprummet, 14:340 Närvarande: Ordinarie Henrik Edgren

Läs mer

Protokoll rådssammanträde 1

Protokoll rådssammanträde 1 Protokoll rådssammanträde 1 Fört vid sammanträde med utbildningsråden Tid:, 18:00 Plats: Cyssie Hammars bibliotek Närvarande ledamöter AUR DiUR FhUR OUR ReUR VUR Ej närvarande ledamöter BUR CorpUR DoR

Läs mer

2. Föregående protokoll *Alla kursplaner som avhandlades är i ordning.

2. Föregående protokoll *Alla kursplaner som avhandlades är i ordning. Sid 1 (6) Närvarande Bilaga 0:1 Ärende 1 Fastställande av föredragningslistan, Val av viceordförande under mandatperioden, Beslut/Åtgärd Ordförande hälsade alla nya rådsmedlemmar välkommen samt berättade

Läs mer

Riktlinjer för antagning av excellent lärare

Riktlinjer för antagning av excellent lärare Riktlinjer för antagning av excellent lärare Vetenskapsområdet för medicin och farmaci Fastställda av områdesnämnden för medicin och farmaci 2012-10-25, reviderad 2014-06-13 och 2017-08-30 Områdesnämnden

Läs mer

Protokoll: Årsmöte. 2015-02-19 Läkarsektionen Årsmötesprotokoll

Protokoll: Årsmöte. 2015-02-19 Läkarsektionen Årsmötesprotokoll Protokoll: Årsmöte Datum: den 19 februari 2015 Tid: kl. 17.30-19.30 Plats: Medicinska Föreningens kårhus, puben Närvarande: Aida Ajengui Mette Andersen Ljungdahl Felix Berglund Helene Bergman Jakob Edén

Läs mer

Protokoll möte 1. Fört vid sammanträde med OUR

Protokoll möte 1. Fört vid sammanträde med OUR Protokoll möte 1 Fört vid sammanträde med OUR Tid:, 17:00 Plats: Jörgen Lehmann Närvarande ledamöter Anna Adolfsson (sekreterare) Christoffer Reijnst (ordförande) Elisa Maleki (kassör) Abtin Bakhtiari-Rad

Läs mer

Protokoll möte 6 14/15

Protokoll möte 6 14/15 Protokoll möte 6 14/15 Fört vid sammanträde med OUR Tid:, 16.30 Plats: Jörgen Lehman Närvarande Mikael Benserud (sekreterare) Anja Andreasson (ordförande) Elisa Maleki (kassör) Josef Hasan Samuel Nilsson

Läs mer

Protokoll vid sammanträde med utbildningskommittén för medicin

Protokoll vid sammanträde med utbildningskommittén för medicin SAHLGRENSKA AKADEMIN INSTITUTIONEN FÖR MEDICIN Protokoll vid sammanträde med utbildningskommittén för medicin Datum: 2019-06-11 Tid: 13.30-16.10 Plats: Ingegerd Eriksson, Academicum Närvarande ledamöter:

Läs mer

Närvarande: Ordförande Gabriella Andersson och 38 aktiva medlemmar.

Närvarande: Ordförande Gabriella Andersson och 38 aktiva medlemmar. Sida 1 av 6 Närvarande: Ordförande Gabriella Andersson och 38 aktiva medlemmar. Föredragningslista: 1. Mötet öppnas 2. Formalia 3. Meddelanden 4. Granskning av FaS verksamhetsberättelse för år 2013 5.

Läs mer

Protokoll LoudUR möte 9

Protokoll LoudUR möte 9 Protokoll möte 9 Tid:, 17.00 Plats: Matsalen, Hälsovetarbacken Närvarande ledamöter Emma Lidskog Rebecca Johansson Hanna Linder Viktoria Front Ida Johansson Ann-Katrin Thulin Kajsa Nilsson Jon Torstensson

Läs mer

ordförande ledamot ledamot ledamot ledamot ledamot ledamot ledamot ledamot ledamot ledamot ledamot ledamot ledamot ledamot ledamot

ordförande ledamot ledamot ledamot ledamot ledamot ledamot ledamot ledamot ledamot ledamot ledamot ledamot ledamot ledamot ledamot Sid 1 (5) Närvarande Kristina Lejon Mari Norgren Helena Antonsson Kristina Lämås Per Lindström Sofia Mattson Ann Sörlin Klas-Göran Sahlén Malin Brundin Anders Olofsson Peter Rosengren Frånvarande Karin

Läs mer

Fört vid sammanträde med Biomedicinska analytikerprogrammets utbildningsråd

Fört vid sammanträde med Biomedicinska analytikerprogrammets utbildningsråd 2018-09-19 Protokoll rådsmöte 1 Fört vid sammanträde med Biomedicinska analytikerprogrammets utbildningsråd Tid: 2017-09-19, kl. 17.00 Plats: SAKS expedition, Hälsovetarbacken Närvarande ledamöter Gabriella

Läs mer

Protokoll vid sammanträde med utbildningskommittén för audiologi och logopedi

Protokoll vid sammanträde med utbildningskommittén för audiologi och logopedi Protokoll 190130 SAHLGRENSKA AKADEMIN Protokoll vid sammanträde med utbildningskommittén för audiologi och logopedi Datum: 2019-01-30 Tid: 14:00-15:40 Plats: Konferensrummet plan 6, Medicinaregatan 8B

Läs mer

Farmacevtiska Studentkåren Septembermöte 150924 Pharmen kl. 18:00

Farmacevtiska Studentkåren Septembermöte 150924 Pharmen kl. 18:00 Sida 1 av 7 Farmacevtiska Studentkåren Septembermöte 150924 Pharmen kl. 18:00 Närvarande: Ordförande Josefin Jädernäs och 42 aktiva medlemmar. Föredragningslista: 1. Mötet öppnas 2. Formalia 3. Meddelanden

Läs mer

Protokoll Styrelsemöte 2010/11:5

Protokoll Styrelsemöte 2010/11:5 Protokoll Styrelsemöte 2010/11:5 Fört vid sammanträde med styrelsen Tid:, 18:00 Plats: Biblioteket, Villa Medici Närvarande ledamöter Erik Strandmark, ordförande Fanny Fors, vice ordförande Jessica Pettersson,

Läs mer

Historiska institutionens studentråd 6/ Mötesprotokoll

Historiska institutionens studentråd 6/ Mötesprotokoll Historiska institutionens studentråd 6/10 2014 Mötesprotokoll 1. Mötet öppnas Mötesordförande: Karl Petterson Sekreterare: Sandra Fröjd Justerare: Josefine Kärrman Övriga närvarande: Niclas Älmeby, Karin

Läs mer

Protokoll Styrelsemöte 5

Protokoll Styrelsemöte 5 Protokoll Styrelsemöte 5 Fört vid sammanträde med Styrelsen Tid:, 18.00 Plats: Villa Medici Rebecca Heimann, ledamot med ansvar för likabehandlingsfrågor (från 3.1) Närvarande ledamöter Samuel Nilsson,

Läs mer

Tid: torsdagen den 16 september 9.00-12.00 Plats: Fakultetsrummet, Ångströmslaboratoriet, 2 tr, Lägerhyddsvägen 1, Uppsala

Tid: torsdagen den 16 september 9.00-12.00 Plats: Fakultetsrummet, Ångströmslaboratoriet, 2 tr, Lägerhyddsvägen 1, Uppsala Civilingenjörsprogrammet i energisystem Uppsala universitet och SLU Tid: torsdagen den 16 september 9.00-12.00 Plats: Fakultetsrummet, Ångströmslaboratoriet, 2 tr, Lägerhyddsvägen 1, Uppsala Närvarande:Matthias

Läs mer