BILAGA TILL BAB HAMMAREN Lotsgatan 5 A, Lotsberget, Mariehamn



Relevanta dokument
BILAGA TILL BAB HAMMAREN Lotsgatan 5 A, Lotsberget, Mariehamn

AKTIELÄGENHET VID LOTSGATAN 5 A Lotsberget, Mariehamn

AKTIELÄGENHET VID LOTSGATAN 5 A Lotsberget, Mariehamn

AKTIELÄGENHET VID LOTSGATAN 5 A Lotsberget, Mariehamn

AKTIELÄGENHET VID LOTSGATAN 5 A Lotsberget, Mariehamn

FIN ENRUMMARE VID LOTSGATAN 5 i Mariehamn

BILAGA TILL BAB PASSAREN Lotsgatan 3, Lotsberget, Mariehamn

AKTIELÄGENHET VID TORGGATAN 8 Centrala Mariehamn

BILAGA TILL BAB PASSAREN Lotsgatan 3, Lotsberget, Mariehamn

AKTIELÄGENHET I NYSKICK vid Segelmakargatan 12, Lotsberget, Mariehamn

CENTRUMLÄGENHET VID KÖPMANSGATAN 16 Mariehamn

AKTIELÄGENHET VID BACKAVÄGEN 2 C Mariehamn

AKTIELÄGENHET VID TIMMERMANSGRÄND 2 A Klinten, Mariehamn

rum & kök vid Ekstocksvägen 3 lgh 7 i Mariehamn

AKTIELÄGENHET VID KLINTVÄGEN 18 Klinten, Mariehamn

PARHUSLÄGENHET VID MUSTERIVÄGEN 28 A Godby, Finström

PARHUSLÄGENHETER I GÖLBY, Jomala. Två lägenheter om 3 rum & kök om ca 83 m 2 vardera. Bild

CENTRUMLÄGENHET VID Ö. SKOLGATAN 6 Mariehamn

Kvadratsmart tvåa med balkong i centrala Mariehamn

AKTIELÄGENHET I VÄSTERNÄS Nybyggd lägenhet i ett plan vid Svärtesgränd 2 E i Västernäs, Mariehamn

Exklusivt klipphus vid Havsvidden i Geta med vacker havsutsikt

rum & kök vid Doppingvägen 2 C 26 i Mariehamn

i Västernäs, Mariehamn Välkommen till ett lättare boende, Välkommen till Bostads Ab Kvarterstorget.

LÄGENHET VID KLINTEN Klintvägen 14, Mariehamn

BOSTADSHUS vid Trobergsgränd 4 Mariehamn

Exklusivt klipphus vid Havsvidden i Geta med storslagen havsutsikt mot Norrhavet.

RADHUSLÄGENHET VID RINGVÄGEN 68 D Mariehamn

rum & kök vid Doppingvägen 2 A 8 i Mariehamn

Nyrenoverad gavellägenhet, vån I med balkong i väster på Havsgatan i Mariehamn

BOSTADSHUS VID SVÄRTESGRÄND 4 A Västernäs, Mariehamn

rum & kök vid Södragatan 16 B 2 i Mariehamn

AKTIELÄGENHET VID ÖRTVÄGEN 42 i Mariehamn

CENTRUMLÄGENHETER vid Norragatan 3 A, Mariehamn. Två lägenheter om totalt ca 100,2 m 2. Bild

rum & kök vid Askuddsvägen 1 C 15 i Mariehamn

rum & kök vid Segelmakargatan 12 A i Mariehamn

Kvadratsmart tvåa i Johannebo, Mariehamn

rum & kök vid Östernäsvägen i Mariehamn

Stilfullt inredd AKTIELÄGENHET om 3 R+K, 70 m 2 med balkong på Scheffersgränd 4 B i Mariehamn

Gavellägenhet 2-3 R+K med inglasad balkong i BAB Briljanten i Mariehamn

rum & kök vid Askuddsvägen 5 A 3 i Mariehamn

Central AKTIELÄGENHET om 2 R+K, 63 m 2 med balkong och vacker utsikt över östra Mariehamn

Inbjudande tvåa i omtyckta Storgärdan, Mariehamn

Trevlig radhuslägenhet i Kyrkby, Jomala

ETAGELÄGENHET, 3 R+K+B, 82 m2 med inglasad balkong och storslagen utsikt över Slemmern

rum & kök vid Segelmakargatan på Lotsberget i Mariehamn

rum & kokvrå vid Segelmakargatan på Lotsberget i Mariehamn

adhuslägenhet vid Sälgstigen 3 E 18 i Mariehamn

Unik VÅNING 5 R+K vån II, 124 m 2 på Ålandsvägen 32 i Mariehamn

Renoverad etta med balkong i Strandnäs, Mariehamn

Transkript:

BILAGA TILL BAB HAMMAREN Lotsgatan 5 A, Lotsberget, Mariehamn Lägenhetshus som färdigställdes 1 december 2014. Lägenheterna har en hög standard och en takhöjd på 2,70 m som gör dem luftiga och ljusa. Samtliga lägenheter till försäljning har rymliga balkonger som är möjliga att glasa in som ett extra tillval. Taklägenheten har takterrass med tillhörande förråd för utemöbler. Den mindre lägenheten har fransk balkong. Hiss i fastigheten. Kallgarage, biltak samt öppna parkeringsplatser finns till försäljning, alternativt att hyra.

Marie Melander Tel. 291 490 E-post: marie.melander@fk.ax

BAB Hammaren vid Lotsgatan vid stadsdelen Lotsberget i Mariehamn Bostads Ab Hammaren ligger i den attraktiva stadsdelen Lotsberget i västra Mariehamn. Lägenheterna är nu färdigställda och inflyttningsklara. Fortfarande finns fyra lägenheter kvar till salu. Alla lägenheter är välplanerade, tillgänglighetsanpassade med genomtänkta planlösningar. En takhöjd på cirka 2,70 m gör lägenheterna ljusa och luftiga. Köken är utrustade med stilfull ljus Ballingslöv köksinredning med släta luckor och mörkgrå bänkskiva. Vita kakel mellan överskåp och bänkskiva och vitvaror i form av dubbel kyl/frys (i de större lägenheterna), Siemens spis med induktionshäll, inbyggnadsugn, mikrovågsugn, fläkt och diskmaskin. Helkaklade rymliga badrum med Siemens tvättmaskin och torktumlare med arbetsbänk och överskåp. Handfat med underskåp, spegel med belysning, elhanddukstork, dusch med avskiljande glasvägg. I badrummet är det elgolvvärme. Ett av sovrummen i lägenheterna är extra isolerat i väggarna och har ljudisolerad dörr. Lägenheten i takvåningen har ekparkettgolv och är färdigt utrustad med öppen spis och bastu. Stor takterrass och tillhörande uteförråd för utemöbler. Fönstren är utrustade med solskydd samt persienner. Gedigna balkonger med solida räcken, balkongerna kan inglasas som ett tillval. Lägenhet nr 1 har fransk balkong. Följande lägenheter är ännu till försäljning: Lgh.nr Typ Yta Våning Begärt Skuldfritt pris Begärt försäljningspris: 1 2 r + k 58 m² 1 179 000 Inkl. biltak 3 2 r + k 65 m² 1 241 429 218 272 6 3 r + k 78 m² 2 295 000 Inkl. garageplats 8 2 r + k 65 m² 2 242 431 219 274 11 3 r + k 78 m² 3 321 689 293 901 13 2 r + k 65 m² 3 252 235 229 078 18 2 r + k 65 m² 4 249 000 Inkl. biltak 21 4 r + k 97 m² 5 369 000 Inkl. garageplats

Vardagsrum och delar av köket i lägenhet nr 3 om 2 rum och kök om ca 65 kvm. Matplatsen i lägenhet nr 3.

Självklart går hissen i fastigheten från kallgaraget till femte våningen. I entrén finns ett separat utrymme för barnvagnar och postfacken är placerade på det egna våningsplanet. Lägenhetsförråd finns i två våningsplan. Kallgarage, biltak samt öppna parkeringsplatser finns att köpa, alternativt hyra. Kallgaragen säljs till ett pris om 12 480 /plats och biltaken på gårdsplanen säljs till ett pris om 6.800 /plats. I första skedet uppförs bilplatserna nr 14-18 med tak på gården, och i ett senare skede nr 19-25. Alla bilplatser har eluttag. Driftsvederlag för de som har köpt egen parkeringsplats är 22 /månad. Alternativt kan parkeringsplatserna hyras till en kostnad av 80 /månad för garage och 65 /månad för biltak. På gårdsplanen finns även cykeltak samt återvinningsstation. Uppvärmning sker via fjärrvärme med radiatorer. Fiber dras till lägenheterna och köparen kan fritt teckna avtal med valbar leverantör. Mekanisk från- och tilluftsventilation med energisparande värmeåtervinning. Tomten är arrende och har byggrätt för motsvarande byggnader öster och väster om BAB Hammaren. Byggrätten öster om tillhör dock en annan tomt. Kalkylerat driftsvederlag: 2,70 /m²/månad. Varje lägenhet har egen vatten- och elmätare och betalar för sin egen förbrukning separat. I driftsvederlaget ingår uppvärmning, fastighetsförsäkring, gårdens el, renhållning, fastighetsskötsel, administration och allmänt underhåll. Kalkylerat finansieringsvederlag: 2,10 /m²/månad. Finansieringsvederlaget täcker räntekostnad och amortering på det bolagslån som belastar de försålda aktierna. Köparen kan när som helst efter att äganderätten till aktierna övergått på köparen betala bort sin andel av bolagslånet och så snart låneandelen jämte förfallna räntor är betalda endast erlägga driftsvederlaget. Köpare kan fritt besluta om att inte nyttja bolagslåneandelen och erlägger i så fall det skuldfria försäljningspriset och betalar då endast ett driftsvederlag. Disponent och bokföring sköts av Aktiva Redovisning. Till säkerhet för projektet har tecknats lagstadgat RS-avtal med Andelsbanken för Åland i vilken ingår 10-års byggaranti. Betalningarna sker i enlighet med rat-plan för färdigställandet. Överlåtelseskatten på bostadsaktier är 2 % av köpesumman och skatten räknas ut på det skuldfria försäljningspriset (priset + eventuell bolagslåneandel). En förutsättning för att överlåtelseskatten även ska räknas på bolagslåneandelen är att andelen ska vara avbetalningsbar, vilket ska framgå ur disponentintyget. Köpare som uppfyller kriterierna som köpare av första bostad är befriade från erläggande av överlåtelseskatt (kriterierna är att man är mellan 18 år och 40 år och köper sin första ägobostad, minst 50 %, för stadigvarande boende).

Balkongen i lägenhet nr 3 ligger mot öster och är inte färdigställd på bilden. Samtliga lägenheter har köksinredningar från Ballingslöv.

Sovrummet har garderober från Ballingslöv. Badrummet i lägenhet nr 3.

Biltak finns att köpa eller hyra. Cykeltak på baksidan av huset.

KARTA Å l a n d s F a s t i g h e t s k o n s u l t A b Torggatan 3 PB 2 AX-22100 Mariehamn Telefon: 018-29066 Fax: 018-15344 E-post: info@fk.ax www.fk.ax Gilla oss på Facebook och ta del av intressanta objekt. www.facebook.com/fastighetskonsult Mars 2015