Författare: Thea kjellström och Julia Ahola

Relevanta dokument
Författare: Thea Kjellström och Julia Ahola

Innehållsförteckning. Kapitel 1

hennes kompisar, dom var bakfulla. Det första hon säger när jag kommer hem är: -Vart har du varit? - På sjukhuset Jag blev så ledsen så jag började

Hemliga Clowndocka Yara Alsayed

Den magiska dörren. Författare Deni saeed

DIAMANTEN. Simon var i skolan och jobbade med matte, han kom till ett tal som handlade om diamanter.

- Kom och kolla Tom det är registrerings numret till bilen som körde över mig? Skrek jag till Tom på andra sidan gatan Han kom springande och krama


Författare:Julia Ahola och Thea Kjellström

Drogad. AHHH! skrek Tim. Vad har hänt! skrek jag. Det är någon som har kört av vägen och krockat med ett träd! Men ring 112! Ge mig min mobil da!

Berättelsen om Molly Victoria von Bubbelgum

Innehållsförteckning. Kapitel 1 Olle

Författare: Umm Shifaa Illustrationer: M. Lindholm Umm Abdir-Rahman Layout & typografi: Leia Form Sammanställd av: Sonya Umm Ilyas

Kidnappandet. Jag är 20 år och jag heter Nesrin jag älskar djur och choklad och jag kommer från Dijon i som ligger i Frankrike, plus jag röker.

Kap,1. De nyinflyttade

Kapitel 1 hej. Det finns en dörr i skolan som jag undrar över. Den är i mitt klassrum och fröken säger att dörren aldrig har öppnats.

MORDET : vid polisstationen, telefonen ringer och Anders svarar. - Hej du har kommit till Polisstationen vad har hänt?

Efter en liten stund kom kemiläraren tillbaka och sa att Anders skulle komma. kemiläraren gav Anders telefonen. Anders och Anders mamma hade ett

Den kidnappade hunden

Ja jag la bort den sa mamma. Den ligger i mitt rum sa mamma. Kan du vara kvar i luren? En liten stund sa mamma. Men pappa är ju borta i en månad och

Dagboken av Melker p

Kap 1 hej. Hej jag heter William Peterson. Jag är 10 år gammal och jag är cool. Jag bor i Alafors och jag har 5 syskon. Jag går på MK- skolan.

Kapitel 2 Jag vaknar och ser ut som en stor skog fast mycket coolare. Det är mycket träd och lianer överallt sen ser jag apor som klättrar och

Kapitel 2 Övernattning

Min försvunna lillebror

Kapitel 1 Personen Hej jag heter Lars jag är 9 år och jag går på Söderskolan. Jag tycker om min morfar. Jag har 4 syskon 2 bröder och 2 systrar. Mina

Kom och tita! Världens enda indiska miniko. 50 cent titen.

KIDNAPPAD. Linus har kommit hem från pizzaresturangen. Han undrar om det är han som har gjort slut på alla pengar.

Kapitel 1. Innehållsförteckning Kapitel 1 Sida 1. Kapitel 2 Sida 2. Kapitel 3 Sida 3. Kapitel 4 Sida 4. Kapitel 5 Sida 5

Kap.1 Packning. - Ok, säger Elin nu måste vi sätta fart för båten går om fem timmar!

Denna bok är tillägnad till mina bröder Sindre och Filip

Alla satte sig i soffan. Till och med Riley. Tanten berättade vad Riley kunde göra. Han kunde göra nästan allt som en riktig människa kan göra.

Den försvunna diamanten

Kapitel 1 Jag sitter på min plats och tänker att nu ska jag åka till Los Angeles, vad spännande. Kvinnan som sitter bredvid mig börja pratar med mig.

Kapitel 2 -Brevet Två dagar senare. Så såg jag och min BFF ett brev som låg under dörren. På brevet stod det

När vi kom dit nästa dag såg vi ett BREV. Jag ropade till Alice: -Titta, ett BREV. Jag tog upp brevet och där stog DET:

BST. BRICKeBACKENS SKOLAS TIDNING Nr 4. Brickemarken Sommarro. Skämtteckning. Stoppa förstörelsen på Brickebackens skola!


DRÖMMAR OCH MINNESLUCKOR EN SAGA

Kapitel 1 hej Hej jag heter Trulle jag har ett smeknamn de är Bulle. Min skola heter Washinton Capitals jag går i klass 3c de är en ganska bra klass.

Innehållsförteckning. Introduktion. Kapitel 1Introduktion. sid 1. Kapitel 2Bilhandlarn. sid 3. Kapitel 3Döskallemasken. sid 5

Gabriella. Innerhållsförteckning

Elevmaterial. tacknamn mattias. Läsförståelse. Kapitel 1 1. Vad får ni veta om Rasmus? Skriv fyra saker som du får veta genom att läsa kapitel 1.

INNEHÅLLSFÖRTECKNING KAPITEL 1 JACK FRANZÈN

SFI-KURS C OCH D. ALKOHOL I SVERIGE. Ung och alkohol. Detta är ett utdrag från Så påverkas vi av alkohol, ett utbildningsmaterial på lätt svenska.

Kapitel 1 Resa till Hawaii! Det var fyra personer som heter Alva, Eddie, Emil och Julia. Alla hade föräldrar utom Emil han hade bara en mamma.

förstod man vart man skulle och man bara kände hur fort man åkta uppåt mot rymden. Kapitel 3-SMS från rymden Vi var så nervösa och lite rädda men vi

Den magiska dörren. By Alfred Persson

I dag är det sommarlov. Chloe och Sandra har precis fått reda på att de ska åka till Karlsborg för att dom ska hyra en sommarstuga där.

Havsresan del 1 En dag gick jag och min kompis Mattias ner till hamnen och då såg vi ett stort fartyg. Så vi smög oss på det. Det var ett lastfartyg.

DEN MAGISKA STENEN OM HUR JORDEN SKAPADES

Varför??? För om han säger ja så kan vi snoka runt och se om vi hittar några bevis på att de kommer tillbaka,idiot!!!

Huset på gränsen. Roller. Linda Hanna Petra. Dinkanish. Pan Näcken Skogsrå Troll Älva Häxa Vätte Hydra

Läskort 2. Läskort 1. Läskort 4. Läskort 3

Kapitel 1 Ljudet. -Nej, hur lät det? undrade Kalle -Det lät "wha wha"

Ön Ön Ön. Författare: Elma Palm

Den magiska dörren. Elsa hallén

Kapitel 2 Kapitel 3 Brevet Nyckeln

Kapitel 1 Det hade ringt in för flera minuter sen, ändå så kom nästan ingen till klassrummet.

Sagan om Nallen Nelly

Lärarmaterial. Böckerna om Sara och Anna. Vilka handlar böckerna om? Vad tas upp i böckerna? Vem passar böckerna för? Vad handlar boken om?

Hubert såg en gammal gammal gubbe som satt vid ett av tälten gubben såg halv död ut. - Hallå du, viskar Hubert

Den kidnapade sångerskan. Anna, Camille och Axel

Ett brott är ett brott... av Lovisa Wirdemo

Innehållsförteckning Kap 1 sida 2 Kap 2 sida 3 Kap 3 sida 4 Kap 4 sida 5 Kap 5 sida 6

Den magiska dörren. Kapitel 1 Johan

Det visar sig att hon har fått diabetes. Pappa tittar ner på Moa som är ledsen.! -Moa du kan inte ha kalas i morgon. Säger pappa.! -Va? Säger Moa.!

Innehållsförteckning

War never changes. av Johan Schlyter

Ön Av Benjamin

LÄSGUIDE till Boken Liten

Mynta och den mystiska cykeltjuven

LÄSGUIDE till Boken om Liten

Kapitel 1 I planet. Jag har varit flygrädd hela mitt liv. Men min mormor blev sjuk,

En dag så gick vi runt på skolan och pratade. Då så såg vi en konstig dörr. Den var vit och hade en svart ruta och den luktade inte gott.

By: Noah 5b MAGISKA DÖRREN

Simbegwire. Rukia Nantale Benjamin Mitchley Lena Normén-Younger svensk nivå 5

Hip Hip hora Ämne: Film Namn: Agnes Olofsson Handledare: Anna & Karin Klass: 9 Årtal: 2010

Varannan helg. Lgr 11 - Centralt innehåll och förmågor som tränas:


Tom var på väg till klassrummet, i korridoren såg han en affisch det stod så här:

Eva och Claes en berättelse om våld och brott i nära relationer

Den magiska dörren. Av: Daniela Marjasin.

Flickan som blir ensam

Molly brukade vara en så glad och sprallig tjej, men idag förändrades allt. Molly stirrade på lappen någon hade lagt i hennes skåp.

Författare: Anton Söderström

Kapitel 1. Kattungen. "Nu går jag till skolan!" sa jag. "Hej då! " "Hej då Bella!". När jag gick ut såg jag en snöflinga, jag tog den med min vante.

Den magiska dörren. Wilma Fahlgren

Magiska dörren Av: Filippa

kapitel 4 en annan värld

Kapitel 3- Affischen. När vi var ute på rasten såg jag en affisch. Det stod: Inga nyheter! Ni behöver inte läsa tidningen eller titta på tv.

Kyss aldrig en groda ROLLER MAMMA JULIA FAMILJEN PÅ SLOTTET PAPPA MAMMA FINA FAMILJEN I STUGAN PAPPA MAMMA MARIA GILLION GRODJÄGARNA

J tillfrågas om varför hon nu, så här långt efteråt, velat anmäla sig själv för hon ljugit om våldtäkten som Lars Tovsten dömdes för?

Denna bok är tillägnad till mina bröder Benjamin,Pont us,theo och min syster Celina.

lyckades. Jag fick sluta på dagis och mamma blev tvungen att stanna hemma från jobbet ibland, eftersom jag inte tyckte om de barnflickor som mina

Kapitel 1 Det här är jag!!

Scary Movie. Den här vilan är ingen vanlig! I 2000år har vilan varit ägd av en person. (För 2000år sedan )

Författare: Filippa Adolfsson

Författare Tilde Brännström Den magiska dörren

Mysteriet med Storstanscaféet

Transkript:

Författare: Thea kjellström och Julia Ahola

Klass 5a har bestämt att fredag den 13 då ska dom sova över på skolan. Alla är hemma och packar och dom ska mötas vid Rimini klockan 5. Nu går dom in i skolan och packa upp sina saker. Tjejerna sover i 5a's klassrum och killarna i 4c's klassrum. Dom har köpt godis, dricka och chips. Nu är det fest. Alfred har övat hela helgen på att dansa sin dans. Nu är det dags för Alfred att dansa sin steppdans. Han fick första pris. William dansar med Felicia. Dom dansar med varandra. Nu är klocka 12 och Alexander somnade på soffan. Nu går alla och lägger sej.

Nu gör dom sej i ordning inför natten. Klockan är nu 1 på natten och det är helt tyst. Plötsligt hör dom ett skrik från killarna AAA! Alla hoppar upp ur sovsäckarna. - Vi går och kollar och kollar vad det är som låter säger Thea. -Jag stanna här säger Linnea. Nu gick tjejerna in till killarna men det var ingen som skrek. - Kom så går vi tillbaka säger Thea. AAA! Tjejerna skriker för att Linnea ligger död med en kniv i bröstet. Tjejerna springer ner till killarna och lämnar skolan.

Alla går hem och lägger sej i sina egna sängar. Nästa morgon ser dom att det står i tidningen. Polisen försöker lösa brottet om mordet med Linnea Svarreby. Polisen tror att det kan ha varit en inbrottstjuv som har smugit sej in i skolan under natten och dödat Linnea Svarreby. Nästa dag dom gick till skolan var alla ledsna och besvikna. Thea och Julia har bestämt i smyg att lösa brottet. Dom bestämde att dom skulle smyga in i skolan och hitta ledtrådar. Klockan är mycket och Thea och Julia är på väg till skolan. - Det här är ju Alexanders kniv som han höll på med. - Den är ju helt blodig. Det är säkert han som har mördat Linnea. - här är en plasthandske säger Julia. - Vi tar med kniven och plasthandsken till analys säger Thea. Nu går Thea och Julia hem. Thea och Julia tror att Alexander är mördaren. Nästa dag går dom till polisstationen och får reda

på vilken som är tjuven. Vi tror att det är William bylund för vi såg hans fingeravtryck på handsken säger Polisen. Vi ska ta in William och hans föräldrar på förhör. Har ni några med ledtrådar på att William är skyldig säger Thea. Nej inte än svarar poliskonstapeln. Ok svarar Julia men då går vi då. När Thea och Julia kom hem ringde dom varandra på Skype. Ska vi fortsätta med brottet imorgon frågar Julia. Ok svarar Thea. Nästa dag dom gick till skolan och Tommy sa att alla skulle gå på Linneas begravning så vi slapp skolan. På begravningen var alla jätte ledsen. När begravningen var slut fick Thea och Julia skjuts till polisstationen. Polisen berättade om förhöret och de ända William säger är att han är oskyldig. Sen åkte vi hem till Linneas mamma och pappa och frågade om dom visste om någon i klassen som inte tyckte om Linnea. Men dom visste ingenting. Vi bestämde en tid för förhör utan Williams föreldrar

och Thea och Julia ska leda förhöret. Vi frågade William om hur hans fingeravtryck kunde finnas med på analysen. När alla tjejer sprang ut såg jag handsken och tog upp den. De va därför mina fingeravtryck kom med på analysen. Julia och Thea började tro på William. Efter förhöret gick dom till polisstationen och berättade allt som William sa. Polisen fortsätter att jobba på brottet. Nästa dag gick dom till skolan. På rasten delade Thea och Julia på sej och gick åt två olika håll.

Thea hittade blod i trappen och då såg vi Douglas mössa. Thea och Julia letade jätte länge och glömde bort att dom skulle in och då fick dom 30 minuters kvarsittning. Allting var som vanligt i skolan förutom att Douglas var jätte konstig. Han åt inge mat och han gick inte på rast och han pratade inte med någon. Vissa trodde för att Linnea hade dött och dom försökte trösta Douglas men då gick han bara därifrån. Vi besökte Douglas efter skolan men han ville inte släppa in oss. ---- Tog du med mössan vi hittade i trappan sa Julia.- Jaja mensan svarade Thea. - Ska vi ta den på analys frågade Julia. Ok sa Thea. Thea och Julia springer till analyslokalen. Polisen tyckte inte inte mössan va någon bra ledtråd.

Eftersom han kan ju ha haft mössan på skolan. Thea vart lite besviken. Thea och Julia tror att polisen inte vill ha vår hjälp att lösa brottet. Så dom har bestämt att lösa brottet på egen hand. Nästa skoldag var alla sura på Thea och Julia för att dom har tagit Douglas mössa och gett den till polisen och anklagat Douglas för att han mördat Linnea.

Thea och Julia försöker säga Förlåt till Douglas. Men han fortsatte att vara tyst. Men vi ger inte upp hoppet att Douglas är mördaren än. - jag tror nästan helt säkert att för när vi hörde killarna skrika så var inte Douglas där säger Thea. - så alltså så är de någon som lurat dit tjejerna och hjälpt Douglas att mörda Linnea säger Julia. - men vi har fortfarande inga bevis säger Thea. - de är sant svarar Julia. Thea och Julia går hem till sej och lägger sej. Nästa dag är det lördag. Thea och Julia är på Ica och köper godis. Dom köper jätte mycket godis och en blomma som vi ska sätta på Linneas grav.

Nu har polisen äntligen hittat mer spår i skolan. Skolan har varit avspärrad sen Linnea dog. När polisen har pratat med Linneas föräldrar. Dom hittade Williams blodiga fingeravtryck på kniven. Så polisen säger att William har hjälpt till med brottet. Nästa förhör erkänner William att han har hjälpt till

Men William berättar inte vem som är mördaren. Polisen hotar William med 3 års fängelse. William blir ledsen och erkänner att de är Douglas som är mördaren. Douglas och William är på förhör och Douglas berättar hur det gick till. William skriker till inne hos killarna alla tjejer sprang dit förutom Linnea. Men inget hade hänt sen hörde tjejerna ett skrik från Linnea och då hade hon kniven i bröstet. Douglas får 4 års fängelse för brottet.

Brottet är löst och skolan har börjat igen. 5a har en ny klassfest. Douglas sitter fortfarande i fängelse. Men den här gången har dom ingen övernattning. Nils sjunger Elvis och dansar på scenen.

Douglas önskar att han fick vara med på klassfesten.