Erik kom tillbaka ut från skolsystern. Han såg helt förskräckt ut. Där inne hade han hört ett hemskt ljud som kom från golvet.



Relevanta dokument
Kapitel 1: Ljudet. Kapitel 2: Rädslan

Efter kemilektion -Jag är rädd för vår kemilärare, sa Klumpen. -Jag med, svarade Lillen När de gick ut på rast så såg bara Lillen marken för Anita,

Annie märker en dag att de spökar i källaren på skolan. En dag var Lena sjuk och då bakade Sanna och Annie en monstergodis till monstret och försökte

Kalle. författare: Vidar Liden illustratör: Vidar Liden

-Ja, tack. -Är du rädd för något? -Nej! -Känns det bättre nu? -Ja. -Hejdå!

Kapitel 1 - Hörde du ljudet? sa Laura. - Vad för ljud? Alla pratar ju sa Minna. - Ljudet från golvet, sa Laura. Arga Agneta blängde på Laura och

Det finns ett monster i våran källare han tog fram sina vassa klor och...

Om författaren. Om boken Den här boken handlar om en tjej som heter Andrea som är med om sitt livs äventyr.

Om författaren. Namn Philip Ålder 10 år Intressen Flygande saker Böcker jag inspireras av Skogens systrar av Petrus Dahlin

-Varför äter du inget? frågade mattanten Eva argt. -För jag orkar inte mer, svarade Wille. -Om man tar mycket mat så måste man äta upp också annars


- Mystiskt. - Haha, pratar du med dig själv nu också! det är Carl.

Erik vände affischen och där stod det:

Ljuden Kap 1. -Vad var det där, sa Moa?

FÖRFATTAREN ALKA 2014

Monstret. Författare William Andrén. Illustratör William Andrén

- Hörde du ljudet? sa Eveline. - Vilket ljud? sa William. - Hör du inte att det låter från golvet? sa Eveline. - Jaja fortsätt och baka, sa William.

Monstret Arrax Av: Evelina

Den magiska dörren. Kapitel 1 Hej. Jag vaknar av att mamma skriker: - Benny dags att gå upp!

ina är 9 år och går på Svettpärlan. Hennes bästa vän r Maja. Maja är också 9år och går också på vettpärlan. Hörde du ljudet? Vad menar du?

Simon var på väg ut mot skolgården och det hördes ett ljud från källaren. Simon gick ner och det han såg var inte vanligt. Det var ett monster.

Kapitel 1 ljudet Jag hörde något hörde du det vad ljudet vart i golvet. Jobba nu ja ja men jobba då ja. Jag hörde det igen jag hörde också det det

Alice, Junie och Mia börjar höra konstiga ljud på skolan. Det är även flera konstiga lärare på skolan. Dom kan inte förstå vad det är för några ljud.

William gick in i korridoren och ser en affisch. Klassfotboll Rydskolan ska spela klassfotbollen.

Ljudet Johan satt i kemisalen. Peter kastade pennor på honom som vanligt. Johan

2014 Författare: LISU

Författare: Lisa Spjuth

dom hem och hämtade en stor badbalja och stoppade mig i den. - vad ska vi kalla den? undrade ett barn. - Då sa ett anat barn kanske Padis. - Ja!

MONSTRET. Av: Stina Boström

Kapitel 3- Affischen. När vi var ute på rasten såg jag en affisch. Det stod: Inga nyheter! Ni behöver inte läsa tidningen eller titta på tv.

AYYN. Några dagar tidigare

Efter en liten stund kom kemiläraren tillbaka och sa att Anders skulle komma. kemiläraren gav Anders telefonen. Anders och Anders mamma hade ett

Den magiska dörren. kapitel 1-hej

Marios äventyr. Kapitel 1

Monstret! Författare: Natalie Petrushenko 2014

Simon K 5B Ht-15 DRAKEN. Av Simon Kraffke

Monstret. Av Natalia Zielinska

Om författaren. Om boken

Om författaren Namn Matilda Ålder 10 Intressen Vara med kompisar Tidigare utgivna böcker Den magiska dörren Tack till Josef.

Lova hörde ljudet igen. Det låter som om dom där fötter dansar runt på rören.

Kapitel 3- Affischen. Dagen efter gick jag i korridoren. I korridoren såg jag en affisch. På affischen stod det:

Min kompis heter Sofie och har ljust kort hår. Hon älskar marsvin. Min ärkefiende Lisa, läraren Lisa, utan hår är läskig. Det känns som att hon

Författare: Isak Söderlund

Malvina 5B Ht-15. Kapitel 1 Drakägget

kapitel 4 en annan värld

Monstret Molganovitch

När jag gick ut på rasten såg jag att en affisch var fasttejpad på väggen. Jag började läsa. Såhär stod det:

JAG MÅLAR MIN HIMMEL ORANGE

Kapitel 1 - Hörde ni ljudet? sa Felicia. - Nej det är ju bara massa bubbel och pys som hörs här, sa Jonathan. Felicia och Jonathan var bästisar och


MONSTRET KASPER SANDBERG.

De är snart Om 7 dagar är de sommarlov i Sverige och alla barn får sommarlov ha ett härligt sommarlov. PS, titta inte på baksidan!

Ge aldrig upp. Träning

Övning 1: Vad är självkänsla?

Bella gick ner i källaren och plötsligt händer det... Hon kunde inte tro sina ögon. Plötsligt kom...

Kapitel 1 Ljudet. -Nej, hur lät det? undrade Kalle -Det lät "wha wha"

Kidnappandet. Jag är 20 år och jag heter Nesrin jag älskar djur och choklad och jag kommer från Dijon i som ligger i Frankrike, plus jag röker.

Kapitel 3- Affischen. När Anna gick till skolan så såg hon en affisch, det stod:

Magiska dörren Elin Gustafsson

Den magiska dörren. Av William Larsson Tell

Jag blev rädd när jag läste brevet.är jag verkligen den utvalda som kan gå in i porten. Jag. Kapitel 2 BREVET

Författare: Anton Söderström


Tom var på väg till klassrummet, i korridoren såg han en affisch det stod så här:

Det låter ifrån källaren. Kjelle går ner. När han öppnar dörren ser han en stor och arg...

Kap. 1 Ljudet. - Sluta tjuvlyssna, Tommy! Just då blängde Ulf på Mimmi. Han sa åt Mimmi att inta skrika så åt sin snälla klasskompis Tommy.

Inledning. Övning 1: Frågestund

Övning: Dilemmafrågor

Musen Martina vinner en baktävling

med mig lite grejer som jag kunde använda till att bygga en hydda med. Jag hittade löv några stockar och träd.

Om författaren. Om boken. Namn Aron Ålder 9 år Intressen Fotboll och mat Klass 3b Tack till Love Dohns Josef Sahlin

Månadens Sanomaövning Juni

Den magiska dörren. Elsa hallén

Greverts bästa kompis heter Robert fast han kallas för Kossan för att han är så tjock. Kossan är också åtta år. Nu är Grevert och Kossan i kemisalen.

Flanosaga -Kalle träffar Fnork (med elavfall)

Thomas i Elvsted Kap 3.

Räkna med Rutiga Familjen


GÅR TILL TANDLÄKAREN

Kapitel 1. Jag gillar inte honom sa jag, inte jag heller svarade Emil. När vi hade rast gick vi till dörren

Det blåste nästan storm ute. Trädens

MONSTRET BOBBE AV SONJA

Magiska dörren. Gjord av Emma K

Scen 1. Personer är Emma 38 och. emma jerry robert en servitör

Drogad. AHHH! skrek Tim. Vad har hänt! skrek jag. Det är någon som har kört av vägen och krockat med ett träd! Men ring 112! Ge mig min mobil da!

Kapitel 1. Lina. Innehållsförteckning: Kapitel 1: sid 1 Kapitel 2: sid 2 Kapitel 3: sid 3 Kapitel 4: sid 5 Kapitel 5: sid 7 Kapitel 6: sid 10

Kåre Bluitgen. Sjalen. Översättning: Catharina Andersson illustrationer: Kirsten raagaard. nypon förlag AB. Publicerat med tillstånd.

Han jobbade så hårt att han började bli lite blöt av svett.

Den magiska dörren Av: Minna

MITT LIV SOM DIABETIKER

Kapitel 1 Det hade ringt in för flera minuter sen, ändå så kom nästan ingen till klassrummet.

MISSHANDLAD. kapitel 1: ljuden

Gubben i stubben (Rim) Batmansången Honkey tonky

Kapitel 2 Kapitel 3 Brevet Nyckeln

Likabehandling och trygghet 2015

Fröken spöke och den svarta katten

André 5A Ht-15. Kapitel 1 Drakägget

Kapitel 2 Övernattning

Lärarmaterial. Vad handlar boken om? Mål från Lgr 11. Samla eleverna och diskutera följande kring boken: Grupparbete/Helklass

Min dagbok. Av: Iris Frick

Transkript:

Författare: Nils Rosing 2014

Kapitel 1 : Ljudet Erik kom tillbaka ut från skolsystern. Han såg helt förskräckt ut. Där inne hade han hört ett hemskt ljud som kom från golvet. -Vad har hänt? undrade Felix. När han såg Erik komma ut från skolsyster. -Det lät konstigt där inne, svarade Erik. -Var det ett läskigt ljud? -Ja, det lät som ett monster, svarade Erik! Ungefär så här heeerrrrrrr och det stampade jättehårt i marken så det skakade. -Då är det klass 6:b tur att vaccineras ropade skolsyster. Alla i 6:a är färdiga. Vicktor var ivrigast och fick börja. Felix och Erik skulle gå tillbaka till klassrummet för de var färdiga. Vicktor puttade Erik ner på marken. -Varför gjorde du så där för? frågade Erik förvånat. -Vad tror du! För du är så dum hela tiden, svarade Erik -Sluta bråka där borta! skrek skolsyster.

Kapitel 2 : Rädslan Nu skulle Felix och Erik gå och äta mat i matsalen. Det var alldeles tyst men då var det något som lät igen. Samma oljud som lät hos skolsyster. De blev rädda. I matsalen tyckte Erik sig se en svart skugga. När de skulle sätta sig så såg de den stränga fröken Agneta skälla på Vicktor. Felix pratade med Erik om att Vicktor är jättedum för Vicktor brukar fälla krokben på honom. Maten var inte speciellt god den här dagen, för det var ingen krydda, den var kall och torr. Det var kyckling och potatis. -Det var inte gott! ropade Erik högt till en annan klasskompis. Då hörde Agneta det och gick fram till Erik och sa till honom att han beter sig som en 2 - åring! När Agneta hade gått så såg Erik lite slem på väggen och på ett fönster. Han blev rädd.

-Felix vart ska du gå? undrade Erik. -Min pappa väntar vid parkeringen, jag ska till tandläkaren, svarade Felix. Rektorn gick förbi matsalen och fick syn på Erik. -Hej! Vad du ser ledsen ut. Följ med till mitt kontor så får du lite varmchoklad och en kaka. Jag såg att du inte hade ätit upp maten. -Tack för kakan förresten, vilken trevlig stund vi har haft, sa rektorn. -Vad snäll du är, svarade Erik. -Tack! du måste gå till lektionen nu. -Okej! -Hejdå, sa Erik. -Hejdå, svarade rektorn.

Kapitel 3 : Affischen När Erik var på väg till gympasalen så upptäckte han en stor affisch. Erik blev väldigt nyfiken på vad det stod på affischen. Han rusade upp för trappan och läste på affischen. Där stod det:

Två elever kom in genom dörren så det blev korsdrag och affischen blåste ner, då upptäckte Erik något på affischens baksida. Han blev väldigt upphetsad när han fick se texten på baksidan. Erik trotsade varningen på affischen. Erik gick ned för den långa mörka trappan.

Erik fick då känna sig fram i mörkret, helt plötsligt hörde han något som sprang runt i rummet. Han kände något mjukt, hårigt och varmt runt hans ben. Nu blev han riktigt rädd, och nästan ångrade sig att han hade gått ner till källaren. Erik kände något. Det kändes som ett gosedjur som var levande han försökte gömma sig, han kände ett hörn så han kröp ner dit. Monstret sprang mot Erik. Han önskade att det var en dröm. Sedan gick monstret och tände lyset, monstret såg bara gullig ut. Den var blå med vita fläckar -Heeeerrr heerrrr Her, sa monstret. Den hade en lapp på ryggen där det stod: Jag heter "heeer" Erik tyckte det såg ut som en blandning av en apa och en isbjörn. Han blev rädd och sprang därifrån.

Kapitel 4 : Dikten När Erik sprang från källaren, sprang han förbi biblioteket. Hans klasskompisar var där och lånade böcker. Han sprang in och låtsades som inget hade hänt. Han fick se en dikt uppsatt. Det stod så här: Dikt Ett litet monster som är lurvigt, har blå päls med vita fläckar, är väldigt snabb och han bor i den mörka källaren. Vem tror på MONSTER, de är egentligen väldigt töntiga djur!!! Av : Vicktor

Erik började bli generad, för han har ju sett ett riktigt monster. Han tänkte inte säga det här till Vicktor för då kommer han kanske kalla Erik tönt hela tiden. Fast det är klart han håller ju redan på att kalla mej dumma saker. Nu såg han en bra bok han ville låna, den hette Fakta om apan och isbjörnen. Den såg spännande och bra ut. Så den ville han låna. Han gick tillbaka till klassrummet och skulle ha matte. Det var hans sämsta ämne. Men när han kom tillbaka så var matten slut. Han hoppade av glädje. Nu skulle de läsa. Men så kom han på att han glömde sin bok i biblioteket. Då sa fröken Erik, du var väl och låna en bok förut? Ja, men jag glömde den där, sa Erik. Spring och hämta den då, sa fröken. Då sprang Erik iväg och hämta boken i biblioteket. Sedan läste han.

Kapitel 5 : Boken Erik hörde något som välte ned det var flera böcker utanför klassrummet. Han gick dit för att kolla. Då kom fröken och sa att han skulle vara tyst. Då sa Erik att det inte var han. Sluta med alla dumheter, sa fröken Erik såg någon som var svartklädd och sprang förbi jättesnabbt. Det var han som hade puttat ned alla böcker på golvet. Erik var tvungen att gå på toaletten och tvätta sina händerna. Medan Erik var på toaletten så rev den svart-klädda killen isär boken om apor och isbjörnar. Han rev sönder den i småbitar och kastade upp dem i luften.

När Erik kom tillbaka så låg det massa sönderrivna pappersbitar på golvet. Det var av den boken som Erik höll på att läsa. Erik såg sig omkring. Han fick tejpa i fast texten så att han skulle kunna se vad det stod. Det stod så här: Apor Det finns olika sorters apor. Apor är träddjur. De är höjdare på att klättra i träd. Hjärnan är väldigt bra utvecklad. Nästan alla apor simmar dåligt och försöker undvika vatten. Apan kan bli upp till cirka 94 cm och väger 90 kg. Aporna lever i flockar till 4-20 Sedan kan de hoppa 10 meter mellan 2 träd. De äter frukt, nötter, löv, stjälkar, termiter och myror.

De vanligaste ljudet är Hoo-hoo-hoo. Honan får barn ungefär en gång om året. Dräktighetstiden är 7-9 månader. Ungarna öppnar ögonen efter 20 min. Efter 6 månader kan apan stå upprätt och efter 1 år kan den gå. Vid fyra år skiljs den från mamman. Sen såg han boken om isbjörnarna. Den låg också i bitar. Han la dem i ett pussel det var inte lika mycket text som apan.

Isbjörnar Isbjörnar lever av däggdjur som sälar på isen. Honan föder sina första ungar när hon är 5 år gammal. Ungarna föds i ide. När ungarna föds så väger de bara 600-700 g. De äter mycket fett på sommaren så de klarar av vintern. För de äter inte på vintern. En isbjörn kan simma 80 kilo-meter utan att vila. Isbjörnar har svart hud men vit päls. Öronen är som hos andra arktiska däggdjur, de är korta. Isbjörnar är ett köttätande djur och kan också ta en människa till sitt byte. Men nu går en del jägare med ett gevär i händerna. Man räknar med att det finns 20 000-25 000 isbjörnar numera.

Kapitel 6 : Blandningen Efter skolan gick Erik till basketplanen för att spela lite, men då kom dumma Vicktor. Vicktor frågade om han fick vara med och spela basket. -Okej då, sa Erik. -Tack, svarade Vicktor. -Vilket lag ska han vara med då, sa Eriks kompis Noel. -Han få vara med dig, Erik, för du känner honom bäst, sa Noel. -De gör jag inte alls det, sa Erik. -Vicktor få vara med dig i alla fall. De börjar matchen 0-0. Eriks lag får börja med bollen. -Passa bollen då, ropade Vicktor. -Då får du ju visa dig, så jag kan passa, sa Erik. -Passa, passa då, vrålade Vicktor igen! -Men visa dig, sa jag ju.

Vicktor sprang och tog basketbollen ifrån Erik så han ramla ned på marken och började blöda. Vicktor kommer att kalla Erik ego för all tid. Jag som precis skulle passa honom, tänkte Erik. Erik ville verkligen hämnas på Vicktor för att han var så dum mot honom. Han kom på en bra idé. Vicktor hade ju skrivit en dikt också om att MONSTER inte fanns, Erik kan ju skrämma Vicktor med monstret. Men hur ska monstret komma upp ur källaren för han han bor ju där nere, tänkte Erik. Han tänkte också att han måste blanda en dryck till monstret för att locka upp honom. Då kom han på att han hade kvar boken "fakta om apor och isbjörnar". Han läste om vad de äter sen blandade ihop en dryck för sen skrämma Vicktor. Han sprang till skolsystern och med sin bok och läste under rubriken, "Att få en apa till sig"

Man behöver Ingredienser 2/3 dl nötter 1-1 1/2 stjälkar 50 g jäst 2 l vetemjöl 4 bitar chili 2 glas vin 10 bitar solrosfrön 1/2 l fiskolja 3 bitar flugsvamp Lite mossa Gör så här: 1. Blanda ihop alla torra ingredienser i en bunke. 2. Sedan ta i fiskoljan. 3.Väntar i fem minuter. 4. Sätt på ugnen på 225 grader. 5. Ta vinet och rör ihop det. 6. Sedan dra på all mossa. 7. In i ungen drygt i 15 min.

Kapitel 7 : Hämnden -Heeer vart är du? frågade Erik. -Heeeer heer jaaag, svarade monstret. -Jag måste lära dig att prata, sa Erik. Kan du säga: Jag heter Heeeer! -Ja het heeer, försökte monstret. -Bra, sa Erik, det får räcka. -Du måste hjälpa mig med en sak, att skrämma min klasskamrat Vicktor. -Oke ja sk hjäpa di me at skrä di klasskam, svarade monstret så gott han kunde. -Tack vad bra du får lite dryck om du vill ha? Nu kan jag äntligen skrämma Vicktor så att han får veta att MONSTER verkligen finns. Han kommer få ångra dikten och allt annat han har gjort mot mig. -Kom Heeer så går vi upp och skrämmer Vicktor. -Ja skrä Vic, ja skrä Vic, ja skrä Vic, svarade monstret.

-Du får vara tyst när du ska gå upp ur källaren, sa Erik. -Oke ja sk var tyts nä ja gå up, svarade monstret. -Vi ska snart gå till gympan. Han brukar vara sist in till gympan, då skrämmer vi honom eller jag menar du skrämmer honom. Ja skrä hono så at du bli gla br a va elle huj. -Nu är han ensam i omklädningsrummet. -Kila iväg och skräm honom. -Ja skrä hono! -Tyst du får inte låta så högt, sa Erik viskande. -Oke, svarade monstret så tyst han kunde. Vicktor hörde något som lät, Är det någon där, ropade Vicktor högt så att gympaläraren Sebastian kom in och undrade om allt var okej. -Ja ja det är klart att allt är okej eller varför skulle det inte vara det.

Nej, jag bara undrade, sa Sebastian. Kommer du snart? undrade Sebastian. Ja alldeles strax, sa Vicktor. Heeer hoppade fram och skrämde Vicktor. Vicktor blev så rädd att han sprang ut ur omklädningsrummet. Utanför stod Erik och skrattade. -Ja nu är han vettskrämd, sa Erik till monstret efteråt. -Ja vet skäm, sa Heeer.

Kapitel 8 : Sanningen - Varför är du här, undrade Erik. - ja heeer äj fo at min a kompich ar haj åcht me sit jymnd-shepp s å ja bo i EN kelaar e. Så det är därför du är där nere, svarade Erik. Ja de äj dejföj, svarade monstret. Monstret hade alltså kommit med ett rymdskepp. För att hans kompisar hade åkt iväg och lämnade honom kvar. Monstret visste då vart han skulle ta vägen och tillslut hittade han källaren. - Bra att du förklarade det för mig, men varför hade Vicktor skrivit dikten. - Ha skev d e föj at ha äj jed föj monchter. Så att han är rädd för dig. Ja, svarade monstret Undra vem som skrev MONSTER affischen. -De vaj Agnet chom skev afaisen back sid a.

-Aha det skulle jag ju förstått, sa Erik. Men monstret får i alla fall åka hem igen. Hans kompisar har äntligen hittat honom. Erik kommer sakna monstret och aldrig glömma honom.