En dag var jag ner i källaren då såg jag ett brev vid den magiska dörren jag gick dit men jag var lite rädd men det vart bättre när jag öppnde det.



Relevanta dokument
Kapitel 1 - Hej Hej, jag heter Lisa och är 9 år. Jag har en vän som heter Julia. Vi går på samma skola, den heter Bokskolan. Det finns någon som jag

kapitel 4 en annan värld

Kapitel 1 - Hej Hej jag heter Lisa och går på Hästskolan. Min bästa vän heter Wilma. Jag tycker att vår rektor är lite läskig. Hon heter Svea och hon

Den magiska dörren. Kapitel 1 Hej. Jag vaknar av att mamma skriker: - Benny dags att gå upp!

Kapitel 2 Kapitel 3 Brevet Nyckeln

Den magiska dörren. Av William Larsson Tell

Min kompis heter Sofie och har ljust kort hår. Hon älskar marsvin. Min ärkefiende Lisa, läraren Lisa, utan hår är läskig. Det känns som att hon

Den magiska dörren. Elsa hallén

Kapitel 1. Jag gillar inte honom sa jag, inte jag heller svarade Emil. När vi hade rast gick vi till dörren

Kapitel 2 Brevet Nästa dag gick Lisa och jag ner i källaren igen. Då såg vi ett brev. Lisa öppnade brevet. På brevet stod det: Hej, vi bor i ett

Innehållsförteckning. Kapitel 1

Malte är snäll och rolig han är smart, vi brukar leka dinosaurier på fotbollsplan, när gympalärarn kommer så springer vi och gömmer oss i de höga

Magiska dörren. Gjord av Emma K


Den magiska dörren. kapitel 1-hej

Jag blev rädd när jag läste brevet.är jag verkligen den utvalda som kan gå in i porten. Jag. Kapitel 2 BREVET

Av: Martina Gustafsson


dom hem och hämtade en stor badbalja och stoppade mig i den. - vad ska vi kalla den? undrade ett barn. - Då sa ett anat barn kanske Padis. - Ja!

Kapitel 1: Hej Hej jag heter Agnes och jag är en tjej på 10 år. Jag går på en skola som

Malvina 5B Ht-15. Kapitel 1 Drakägget

Den magiska dörren Av: Minna

Kapitel 1 Hej Hej jag heter Henke. Min bäste vän heter Ludvig, men han kallas Ludde. Vi är lika gamla, vi är 8år. Vi är rädda för städerskan.

Magiska dörren. Av Vilgot Eriksson

Ge aldrig upp. Träning

ina är 9 år och går på Svettpärlan. Hennes bästa vän r Maja. Maja är också 9år och går också på vettpärlan. Hörde du ljudet? Vad menar du?

Kapitel 2 Brevet När jag är på väg hem går jag förbi den rostiga dörren ser jag ett brev sticka ut genom dörren jag tar upp brevet och läser det.

AYYN. Några dagar tidigare


Magiska dörren Elin Gustafsson

Den magiska dörren. By Alfred Persson

Molly brukade vara en så glad och sprallig tjej, men idag förändrades allt. Molly stirrade på lappen någon hade lagt i hennes skåp.

Kapitel 1 hej Hej jag heter Trulle jag har ett smeknamn de är Bulle. Min skola heter Washinton Capitals jag går i klass 3c de är en ganska bra klass.

Marios äventyr. Kapitel 1

En dag så gick vi runt på skolan och pratade. Då så såg vi en konstig dörr. Den var vit och hade en svart ruta och den luktade inte gott.

Illustrationer: Hugo Karlsson, Ateljé Inuti Projektledare: Elinor Brunnberg. Mälardalens högskola Text: Kim Talman, Jeanette Åkerström Kördel, Elinor

VAD HÄNDE MED HUNDEN? av Paula Rehn-Sirén (Tel: )

En dag såg jag och Anna ett brev under den mystiska dörren. Jag tog upp brevet och läste det. Så här stod det:

Kapitel 1 Kapitel 2 Hej Brevet

André 5A Ht-15. Kapitel 1 Drakägget

Kapitel 1: Ljudet. Kapitel 2: Rädslan

Magiska dörren. av Sara Pavlova

Kapitel 2 Övernattning

Lärarmaterial. Vad handlar boken om? Mål från Lgr 11: Författare: Morten Dürr

Från bokvagn såg jag att det var ganska mörkt ute sen sprang jag till

Anna Siverbo 5B Ht-15

Kapitel 1 Hej. Jag heter Max. Jag är 10 år gammal. Jag går på Rävskolan. Jag gillar tv och dataspel.

Den Magiska Dörren Kapitel 1 Den låsta dörren

Kapitel 1 - Hörde du ljudet? sa Laura. - Vad för ljud? Alla pratar ju sa Minna. - Ljudet från golvet, sa Laura. Arga Agneta blängde på Laura och

Gjord av Kapitel 1 - Hej! Sid: 4-5

Magiska dörren. Tuva Lundström

Det finns ett monster i våran källare han tog fram sina vassa klor och...

Songkids Vi är Songkids Songkids Vi är Songkids. Songkids Vi är Songkids Songkids Vi är Songkids

Den magiska dörren. Kasper Lindström

Kapitel 1 Hej! Jag heter Jessica Knutsson och jag går på Storskolan. Jag är nio år. Jag har blont hår och små fräknar. Jag älskar att rida.

Räkna med Rutiga Familjen

Monstret Arrax Av: Evelina

Titta! säger Maja. Nu har det hänt

Den magiska dörren. Kapitel 1

Alice, Junie och Mia börjar höra konstiga ljud på skolan. Det är även flera konstiga lärare på skolan. Dom kan inte förstå vad det är för några ljud.

Simon K 5B Ht-15 DRAKEN. Av Simon Kraffke

Min dagbok. Av: Iris Frick

JAG LÅG BREDVID DIG EN NATT OCH SÅG DIG ANDAS

Om författaren Namn Matilda Ålder 10 Intressen Vara med kompisar Tidigare utgivna böcker Den magiska dörren Tack till Josef.


Sociala berättelser 1

Kapitel 1 Kapitel 2 Hej Brevet

Ljuden Kap 1. -Vad var det där, sa Moa?

Kapitel 1 hej. Det finns en dörr i skolan som jag undrar över. Den är i mitt klassrum och fröken säger att dörren aldrig har öppnats.

-Varför äter du inget? frågade mattanten Eva argt. -För jag orkar inte mer, svarade Wille. -Om man tar mycket mat så måste man äta upp också annars

Musen Martina vinner en baktävling

Den magiska dörren. Av: Daniela Marjasin.

Kidnappandet. Jag är 20 år och jag heter Nesrin jag älskar djur och choklad och jag kommer från Dijon i som ligger i Frankrike, plus jag röker.

INNEHÅLLSFÖRTECKNING KAPITEL 1 JACK FRANZÈN

Skuttungeposten Nr 3 v

jonas karlsson det andra målet

Namn: Det här är jag (Här kan du rita eller skriva)

När vi kom dit nästa dag såg vi ett BREV. Jag ropade till Alice: -Titta, ett BREV. Jag tog upp brevet och där stog DET:

Innehållsförteckning. Kapitel 1

Från förvaring till förvandling Från förvaring till förvandling

Övning: Dilemmafrågor

Först till häcken... en berättelse om vad som hände innan prinsen kysste prinsessan ROLLER HÄCK-IRÈN MAMMA OLE DOLE DOFF

Inledning. Övning 1: Frågestund

Ljudet Johan satt i kemisalen. Peter kastade pennor på honom som vanligt. Johan

Den Magiska dörren av Tilde och Saga Illustrationer av Tilde


Kapitel 2 -Brevet Två dagar senare. Så såg jag och min BFF ett brev som låg under dörren. På brevet stod det

Magiska dörren. Julia Björklund

Hjälp min planet Coco håller på att dö ut. Korvgubbarna har startat krig Kom så fort du kan från Tekla

Hej! Va kul att just du öppnar den här boken som handlar om mig, MAGGI LUNTAN! Jag vill gärna berätta om några spännande upplevelser. Häng med!

Kapitel 2 Kapitel 3 Brevet Nyckleln

Rymdresan. Kapitel 1. Äventyret börjar

FÖRFATTAREN ALKA 2014

Geparden Kvicke Prick ett spännande val

Kapitel 1. Lina. Innehållsförteckning: Kapitel 1: sid 1 Kapitel 2: sid 2 Kapitel 3: sid 3 Kapitel 4: sid 5 Kapitel 5: sid 7 Kapitel 6: sid 10

Jag går till jobbet nu. Hon försvann igen, ville inte vakna. Där inne var smärtan mjuk. Där inne i sömnens dimma var han kvar

Hej, snälla! ORDLISTA CHRISTINA WAHLDÉN ARBETSMATERIAL FÖR LÄSAREN

Lgr 11 Centralt innehåll och förmågor som tränas:

Berättarstunden. Termin 4: Bibeltelefonen. - levande berättelser från Bibeln. Söndagsskolmaterial


Transkript:

Magiska dörren

1 - Hej Hej jag heter Olle jag går på en skola som heter Oskarsskolan. Jag bor på Gotland och jag är rädd för min vikarie. Hon är ganska gammal och och hon är sträng hon hade det inte så bra när hon var liten. Så när hon är här jobbar jag lite jag gillar min bästis för vi leker och har skoj. Vi har hört talas om den mystiska dörren men har aldrig varit varit ner. Men min bästis heter Simon och jag älskar våran mattant hon är jättetrevlig.

2 - Brevet En dag var jag ner i källaren då såg jag ett brev vid den magiska dörren jag gick dit men jag var lite rädd men det vart bättre när jag öppnde det. Hjälp Hej du som läser detta snälla hjälp mig jag sitter fast snälla hämta hjälp. Jag sprang upp för alla trappor men när jag sa det till dem så trodde de inte på mig så jag sprang ner igen och läste fortsätningen. Jag hamnade här när jag skulle hämta ett bord till klassrumet och nån bara tog mig och slängde in mig jag skulle vilja berätta vem jag är men jag får inte för dem som slängde in mig.

3 - Nycklarna Nu var jag tvungen att få tag i nycklarna till dörren, för någon behöver min hjälp. När jag kom till skolan såg jag nyckleln som passade in till låset till den magiska dörren. Men det värsta som var är att våran vikarie hade nycklarna. Jag frös till och vart orolig. Hur skullle jag nu få tag i nycklarna. Sedan vart det lektion i 1 timme men Olle han längtade till rasten. Nu var det vara 10 minuter kvar. Nu vart det rast och enda chansen att ta nycklarna. Men varför hade just han nycklarna och ingen annan det var ett mysterium men det får vi ta en annan gång. Han sprang till vikarien tyst och stilla han fick han nycklarna han sprang raka vägen ner och stoppade in nycklen i låstet och vred sakta upp låset.

4 - En annan värld När jag öppnade den magiska dörren så var det helt gröna träd och gräset var lila och himlen var som vanligt den var blå. Men längst bort var det ett orange hus det var konstigt. Där jag var var det ute men det var varmt. Längst bort såg jag någon men vilken var det jag såg inte för det var för dimmigt. Jag såg en bro som jag gick över och då försvann all dimma sen började jag lukta på träden och gräset det luktade gott. Nu var det kväll. Jag lägger mig här och sover.

5 - En annorlunda vän Plötsligt dök en märklig varelse upp framför mig den såg nästan lika ut som mattanten på Oskarsskolan. - Hej vad heter du? jag heter Olle - Hej jag heter Petter - Bor du här? undrade Olle glatt. - Ja jag har bott här ett tag svarade Petter lite tveksamt Vi stod och pratade en lång stund. Sedan sa varelsen: Skulle du kunna hjälpa mig med en sak? - vad då? - att få bort glada huset. - okej varför ska jag ta bort glada huset. - för det bor en häxa i huset och hon blandar dycker så världen ska bli vanlig igen.

6 Uppdraget Rätt som det var kom jag på hur jag ska göra. Jag ska prata med dem som bor i det glada huset och fråga om jag får riva huset. Jag gick till huset och sa ni måste flytta det är ormar under erat hus - okej säger damen och springer ut ur huset så fort de går. Det jag behöver för att riva huset är: Sågar Hammmare Jord Så nu har jag allt jag säger hej då till varelsen och springer mot dörren.

7 - Tillbaka i skolan När jag var tillbaka i skolan var allt som vanligt. Jag sprang ut från skolan och sprang till XL-bygg och köpte en hammare och en såg. Det var en ovanlig såg det var en tvåmannars såg. Sedan skulle jag få tag i jord jag frågade alla men de sade bara - nej,nej,nej, och Olle fick en idé. -jag går hem och gräver upp lite jord men vi hade ingen spade. Olle fick gräva med händerna och hämta en hink. Jag var alldeles slut men nu hade jag allt. Men... Vart ska jag nu? Olle hittade inte tillbaka men i sista sekund kom deras mattant i sin bil och hämtade mig. Olle hade lite dåligt samvete för han hade träffat en ny vän och hade inte varit med sin andra vän så mycket. Men nu sprang jag ner till den magiska dörren och in i världen med alla saker.

8 Sanningens värld. Jag tog mod till mig iväg. När jag hade sprungit ett tag sprang jag in i min fiende som jag skulle riva huset för. - hej! vad gör du? sa hon lite strängt. - ja, jag ska bygga ett hus. - jaha sa hon mera strängt. Sedan tog jag allt jag hade och visade henne. På något sätt är hon lik vikarien på skolan som jag inte jag gillar.

Kapitel 9 - Tills någon öppnar dörren igen Dagen efter satt jag på lektionen och tänkte på allt som hade hänt. På rasten ser jag någon som gör illa sig men jag ser inte riktigt vem det är. Men jag går dit ändå och kollar. När jag kommer närmre ser jag vem det är. Det är vikarien som har blivit påkörd. Jag springer dit och sätter mig på knä och börjar gråta. Det tar ungefär 10 min sedan kommer ambulansen. Dagen efter är han tillbaka. Direkt när han har kommit går han ner till källaren det dröjer bara några minuter så kommer han upp och är rasande. Han sade - vart är mina nycklar? Jag tog upp nycklarna och gav dem till vikarien. Han vart inte arg men han sa att jag skulle få kvarsittning. Jag säger att jag ska säga en sak till honom. Jag säger att jag har varit i den magiska världen och att jag har hjälpt en varelse. Jaha jag skulle ha sagt till men jag glömde bort det. Efter ett tag så var vi hos mig och kollade på film.