Författare: Filippa Adolfsson

Relevanta dokument
Ön Av Benjamin

Kapitel 2 Jag vaknar och ser ut som en stor skog fast mycket coolare. Det är mycket träd och lianer överallt sen ser jag apor som klättrar och

Kapitel 1 Jag sitter på min plats och tänker att nu ska jag åka till Los Angeles, vad spännande. Kvinnan som sitter bredvid mig börja pratar med mig.

Kapitel 1 Kapitel 2 Jag nickar och ler mot flygvärdinnan som

Ön, en äventyrs berättelse. By Zion

Kapitel 1 I planet. Jag har varit flygrädd hela mitt liv. Men min mormor blev sjuk,

Annie & Pernilla. Made by: Hossai Jeddi

ÖN Av ANTON AXELSSON

By: Alyssa Srkalovic

Ön Av: Axel Melakari

Hubert såg en gammal gammal gubbe som satt vid ett av tälten gubben såg halv död ut. - Hallå du, viskar Hubert

Flickan som blir ensam

Ön Merjem Kurtanovic

Kap,1. De nyinflyttade

Den magiska dörren. Kapitel 1 Hej. Jag vaknar av att mamma skriker: - Benny dags att gå upp!

Ön Ön Ön. Författare: Elma Palm

Malvina 5B Ht-15. Kapitel 1 Drakägget

Kapitel 2 Övernattning

Innehållsförteckning. Kapitel 1

Jag åker in i molnet. Piloten säger att vi flyger över Bermuda triangeln. Jag tycker att det är en spännande plats Bermudatriangeln.

Ellie och Jonas lär sig om eld

Simon K 5B Ht-15 DRAKEN. Av Simon Kraffke

Kapitel 1 Flygkrasche n

Jag är så nyfiken på den konstiga dörren. Jag frågar alla i min klass om de vet något om den konstiga dörren, men ingen vet något.

Kapitel 1 Personen Hej jag heter Lars jag är 9 år och jag går på Söderskolan. Jag tycker om min morfar. Jag har 4 syskon 2 bröder och 2 systrar. Mina

Drogad. AHHH! skrek Tim. Vad har hänt! skrek jag. Det är någon som har kört av vägen och krockat med ett träd! Men ring 112! Ge mig min mobil da!

Berättelsen om Molly Victoria von Bubbelgum

JAG MÅLAR MIN HIMMEL ORANGE

Tills någon annan öppnar dörren.

Nell 5A Ht-15. Kapitel 1 Drakägget

Petter och mamma är i fjällen. De ska åka skidor. Petters kompis Elias brukar alltid vara med. Men nu är bara Petter och mamma här.

Max, var är du? LÄSFÖRSTÅELSE MARIA FRENSBORG ARBETSMATERIAL FÖR LÄSAREN

Hemliga Clowndocka Yara Alsayed

Kapitel 1. Innehållsförteckning Kapitel 1 Sida 1. Kapitel 2 Sida 2. Kapitel 3 Sida 3. Kapitel 4 Sida 4. Kapitel 5 Sida 5

André 5A Ht-15. Kapitel 1 Drakägget

Kap.1 Packning. - Ok, säger Elin nu måste vi sätta fart för båten går om fem timmar!

Den försvunna diamanten

Rymdresan. Äventyret börjar.

Innehållsförteckning. Introduktion. Kapitel 1Introduktion. sid 1. Kapitel 2Bilhandlarn. sid 3. Kapitel 3Döskallemasken. sid 5

Den hemliga dörren...

Kap 1 hej. Hej jag heter William Peterson. Jag är 10 år gammal och jag är cool. Jag bor i Alafors och jag har 5 syskon. Jag går på MK- skolan.

När vi kom dit nästa dag såg vi ett BREV. Jag ropade till Alice: -Titta, ett BREV. Jag tog upp brevet och där stog DET:

Kapitel 1 Resa till Hawaii! Det var fyra personer som heter Alva, Eddie, Emil och Julia. Alla hade föräldrar utom Emil han hade bara en mamma.

kapitel 4 en annan värld

Efter att jag byggt mitt bo är jag väldigt hungrig, efter långt slit märker jag att det inte finns något på stranden så jag hugger mer material så

- Kom och kolla Tom det är registrerings numret till bilen som körde över mig? Skrek jag till Tom på andra sidan gatan Han kom springande och krama

Min försvunna lillebror

förstod man vart man skulle och man bara kände hur fort man åkta uppåt mot rymden. Kapitel 3-SMS från rymden Vi var så nervösa och lite rädda men vi

Världens bästa berättelser: Djinnipojken i Djalta

Ingen gråter (Katarina och Alf) Kapitel 1


Kapitel 1 hej Hej jag heter Trulle jag har ett smeknamn de är Bulle. Min skola heter Washinton Capitals jag går i klass 3c de är en ganska bra klass.

Kapitel 1 - skeppet. Jag är en 10 - årig tjej som heter Melissa.

Författare: Anton Söderström

Havsresan del 1 En dag gick jag och min kompis Mattias ner till hamnen och då såg vi ett stort fartyg. Så vi smög oss på det. Det var ett lastfartyg.

AYYN. Några dagar tidigare


Författare: Svea Assarsson. Rymdresan. PS: Läs inte boken på kvällen.

Hjälp min planet Coco håller på att dö ut. Korvgubbarna har startat krig Kom så fort du kan från Tekla

När Jim går i polisskolan

Författare: Thea Kjellström och Julia Ahola

Den magiska dörren. Tilde Buhler

Kapitel 1. Äventyret börjar. Kevin är en helt vanlig kille. Han är 12 år och bor i Stockholm.

Spöket i Sala Silvergruva

En dag såg jag och Anna ett brev under den mystiska dörren. Jag tog upp brevet och läste det. Så här stod det:

Kapitel 1. Jag gillar inte honom sa jag, inte jag heller svarade Emil. När vi hade rast gick vi till dörren

med mig lite grejer som jag kunde använda till att bygga en hydda med. Jag hittade löv några stockar och träd.

Anna Siverbo 5B Ht-15

Kapitel 1 hej. Det finns en dörr i skolan som jag undrar över. Den är i mitt klassrum och fröken säger att dörren aldrig har öppnats.

Kapitel 1 Det hade ringt in för flera minuter sen, ändå så kom nästan ingen till klassrummet.

Mvh/ Moa och Emelie på vattnet :)

Rymdresan. Kapitel 1. Äventyret börjar

hennes kompisar, dom var bakfulla. Det första hon säger när jag kommer hem är: -Vart har du varit? - På sjukhuset Jag blev så ledsen så jag började

MORDET : vid polisstationen, telefonen ringer och Anders svarar. - Hej du har kommit till Polisstationen vad har hänt?

mysteriet Torsten Bengtsson

Den magiska dörren. Wilma Fahlgren

Jojo 5B Ht-15. Draken

Författare: Can. Kapitel1

Emmy 5C Ht-15. Författare: Emmy jansson. Målade bilderna: Emmy Jansson

en sitter på madrassen en går på toaletten en plit framför sig en bakom en knackar på dörren för att någon annan ska spola en blir förhörd en blir

Från bokvagn såg jag att det var ganska mörkt ute sen sprang jag till

Skeppet som brann till havs

Gud är en eld inuti huvudet.

Leo och Tigi på äventyr. En berättelse författad av 3B i december 2014

Linnéa M 5A Ht-15. Kapitel 1 Drakägget

Lilla Krabat. Stopp! Stampa, stampa, stampa, stampa. Stopp! Klappa, klappa, klappa, klappa. Stopp. Svänga, svänga, svänga, svänga.

h ä x folk et magisk a kr after Jo Salmson Illustrationer av Natalia Batista

Publicerat med tillstånd Hjälp! Jag gjorde illa Linn Text Jo Salmson Bild Veronica Isaksson Bonnier Carlsen 2012

Dagboken av Melker p

Innehållsförteckning Kap 1 sida 2 Kap 2 sida 3 Kap 3 sida 4 Kap 4 sida 5 Kap 5 sida 6

Kidnappandet. Jag är 20 år och jag heter Nesrin jag älskar djur och choklad och jag kommer från Dijon i som ligger i Frankrike, plus jag röker.

I dag är det sommarlov. Chloe och Sandra har precis fått reda på att de ska åka till Karlsborg för att dom ska hyra en sommarstuga där.

Magiska dörren. Av Vilgot Eriksson

Det stora kaoset. Simon Petersson


ABC klubben. Historiestund med mormor Asta. Av Edvin Bucht. Djuptjärnsskolan Kalix

Arbetsmaterial till boken Snögubbens. av Åsa Öhnell

Fanny har precis kommit hem från skolan och ska till sången när hennes barnflicka säger att hon inte ska gå idag.

Sagan om Karin och skräpet i havet

Innehållsförteckning. Elsa sida 1 Centrum sida 2 Rånet sida 3 Rånarluvan sida 5 Anton Antonsson sida 6 Handklovar sida 8. Elsa

Transkript:

ÖN Författare: Filippa Adolfsson

Kapitel 1. Jag ler mot flygvärdinnan som passerar mig. Min kompis Belle sitter bredvid mig. Vi sitter och småpratar och jag får reda på att hon är rädd för att flyga. Det blixtrar till och Belle blir ännu mer rädd. -Aaaaaa blixten träffade planet, skriker jag. Plötsligt skakar det till och det blir väldigt kallt. Belle frågar om det ska skaka så här mycket och om det ska vara så här kallt. Jag svarar inte för just i denna sekunden så åker två delar där bak av. Det blir plötsligt kallare. Jag är rädd och mitt hjärta dunkar snabbt. Det känns som att jag ska dö. Nu börjar det lukta olja, rök, bränt, kiss och blod. Folk har kissat på sig. För att de är så rädda. Jag tittar ut genom fönstret och ser hur marken närmar sig i en hög hastighet. Jag vet inte om jag kommer överleva eller dö.

Kapitel 2. Vattnet glittrar av soluppgången. Det är väldigt fint. Träden är gröna och djuren är fina. Jag ser stranden från berget. Först tror jag inte att kraschen var på riktigt. Jag funderar en lång stund, tills jag vänder mig om och ser att det ligger en massa av brutna flygplansdelar på marken. Jag börjar fundera på vart alla andra är och om de ens lever. -Mamma, pappa! Vart är ni? skriker jag. Jag får inget svar. -Belle! Vart är du? Skriker jag. Jag får inget svar från henne heller.

Nu ser jag att jag blöder på benet kliar mig på huvudet och känner att det svider till. Jag kollar på min hand och ser att jag blöder på huvudet. Jag blir rädd för att jag blöder så mycket. Tänk om jag förlorar för mycket blod. Nu går jag in i skogen. Jag går på en stig som leder till ett villaområde. Jag ser en till skog som jag går in i. Jag går på en stig i den här skogen också. När jag kommer ut från den skogen så kommer jag fram till ett annat flygplan som också har kraschat. Jag går in i en till skog. I den här skogen finns det inte någon stig. Jag går bara rakt fram. Nu kommer jag fram till ett konstigt hus. Jag går in och ser att ingen bor där. Jag tänkte att jag kunde sova här inatt. Jag sover här inatt tänkte jag.

Kapitel 3. Det lyser från ett fönster. Jag tänker att det kanske bor någon där. Jag går fram för att knacka. Efter ett tag kommer en blond tjej och öppnar. Hon har svarta jeans och en svart t-shirt. Hon har väldigt mycket smink på sig. -Hej, säger jag. -Hej, säger hon tillbaka. -Får jag komma in? frågar jag. -Ja absolut, svarar hon. -Vad heter du? fråga jag. -Jag heter Ronja, svarar hon snabbt. -Vad heter du då? frågar hon. -Jag heter Stella. -Hur gammal är du? frågar jag. -Jag är tjugo år. Hur gammal är du då? -Jag är 11 år. Hur kom du hit till ön? Hon tänker länge och ser lite fundersam ut.

-Vill du ha lite te? frågar hon. -Jjja gärna. -Jag går och fixar det nu. Jag funderar en lång stund på varför hon inte vill berätta för mig hur hon kom till ön. Jag funderar också på om jag kan lita på henne. Tänk om hon förgiftar mig genom att hälla i något gift i teet. Nu kommer hon med teet -Vad heter dina syskon då, frågar jag. -Det vill jag inte säga, säger Ronja. -Varför inte? frågar jag. -För att hela min familj är hemlig. -Okej varför är den hemlig för? -Det vill jag inte heller berätta. -Okej, men kan du inte säga det till bara mig? -Okej, men jag säger det imorgon. -Okej, men nu måste jag nog gå och lägga mig, säger jag. -Okej, godnatt, säger Ronja.

Kapitel 4. Jag vaknar upp av att något kallt och vasst ligger mot min strupe. Jag kollar vem det är och det är inte Ronja. Det är en man som står med kniven mot min strupe. Jag börjar skrika och Ronja vaknar. -Vad är det som händer? frågar Ronja. Hon sätter sig upp och ser vad som händer. Hon går direkt till attack mot mannen. Hon springer mot honom och lyckas med att få ut mannen. -Vet du vem det där är Ronja? frågar jag när Ronja har fått ut mannen från stugan. - Nej, säger Ronja. -Så det blev inbrott i natt eller? frågar jag. -Ja jag tror det, säger Ronja. -Ok men du verkar inte särskil rädd. -Det har hänt mig många gånger innan. -Jag skulle ha blivit jätterädd även om det hade hänt mig många gånger. -Jag är van vid inbrott. -Är du? -Ja det är jag. -Hur kan du vara det? -Jag är van vid det för att innan jag flyttade hit så var det mycket inbrott i min lilla fina lägenhet. -Ojdå var inte det läskigt?

Vi hör ett ljud. Det låter precis som att ett fönster krossas. Jag blir rädd och börjar gråta. Mannen hoppar in genom fönstret och jag gråter ännu mera. Mannen springer mot oss med ilsket ansikte. Hans ansikte är rött och hans ögon är väldigt ilskna. Jag skriker så högt jag kan och mannen blir rädd. Han blir så rädd att han går några steg bakåt. Medan Ronja tar polisgrepp på mannen kommer jag på att jag har min mobiltelefon under kudden.

Kapitel 5. Jag hade helt glömt bort att jag hade mobilen under kudden när mannen hade kommit in första gången för att då var jag helt i chock. Jag tar upp min mobil och ringer polisen. Polisen kommer inom 15 minuter. När polisen kommer ligger mannen fortfarande på golvet. Polisen tycker att vi har gjort ett bra jobb som har lyckats få ner mannen på golvet utan att någon har skadat sig det minsta. -Vem av er var det som ringde in till polisen? frågar polisen. -Det var jag, säger jag. -Du var jätteduktig, säger polisen. -På vilket sätt var jag duktig? frågar jag. -Du var lugn och det lät inte som om du var rädd. -Jag var jätterädd.

Polisen tar med mannen till polisstationen och förhör mannen. -Är det okej om jag berättar det du har berättat för mig till de du gjorde inbrott hos? frågar polisen, -Ja det är okej, säger mannen. Hon berättar för Ronja och mig varför mannen gjorde inbrott. -Jo, nu är det så att jag har förhört mannen och han sa att det är okej att jag berättar för er varför han gjorde som ha gjorde, säger polisen. -Okej, varför gjorde han så då? frågar jag. -Jo, han gjorde så för att han inte har så mycket pengar och inte kan betala hyran i hans hus. -Okej, men det låter inte så rimligt för han har ett jättestort och fint hus, säger Ronja. -Okej, och hur vet du det? frågar polisen. -Jo, det är så att han är min kusin, säger Ronja. -Men ni hade väl inte bestämt att det skulle bli inbrott? frågar polisen. -Nej det hade vi inte, säger Ronja. -Vad bra, säger jag och polisen i mun på varandra...