Kap 1 Hej mamma och pappa! Igår när jag och Wilma var nere vid hamnen såg vi en stor båt som var röd och vit och var lite rostig,den hette Lola2000.Vi

Relevanta dokument
Hälsningar Viktor och Ida

Havsresan del 1 Jag har varit intresserad av båtar länge nu. En dag när jag och min kompis Mollie var nere vid hamnen så ser vi en stor båt. Mollie oc

Havsresan del 1 En dag gick jag och min kompis Mattias ner till hamnen och då såg vi ett stort fartyg. Så vi smög oss på det. Det var ett lastfartyg.

Havsresan. Sanna Larsson,

Havsr esan. Av: Adrian Bergström 4B

Havsr esan. Författare och illustratör : Daniel Uhlin

Havsresan. Författare och illustratör: Elias Sjöstedt

av Emanuel Stålhandske 4a

Havsresan Emmy Holmberg

Mvh/ Moa och Emelie på vattnet :)

Havsresan del 1 Hej mamma och pappa jag och Matilda råkande kliva ombord på en båt och den for i väg. Men ta det lugnt vi kommer hem om en vecka för v

Författare och Illustratör: Madelene Bergström 4B

Hej mamma och pappa. Hälsningar Johan

Kapitel 2 När vi varit ute på havet i några dagar. Började det plötsligt blåsa upp till en storm! Båten klarar inte ovädret så DEN SJUNKER!!

Författare: Edvin Borgström 4A

Hej mamma och pappa jag är på en båt som är på väg till Brasilien

Havsresa n. Författar e: Timmy Holmberg 4A

Ni måste skicka pengar till staden Hamburg. Jag längtar tills jag får se er igen. Med vänliga hälsningar / Jackie

Havsresan Av: Oliver J

Kapitel 1 - skeppet. Jag är en 10 - årig tjej som heter Melissa.

Hampus Konradsson 4B

med mig lite grejer som jag kunde använda till att bygga en hydda med. Jag hittade löv några stockar och träd.

Havsresan Linus Myran Myhrgren

HAVSR ESAN. Författare: Malte Åsander Illustratör: Malte Åsander

Av: Mattias Gillgren

Kapitel 3. Här är en karta över ön

Kapitel 1 Personen Hej jag heter Lars jag är 9 år och jag går på Söderskolan. Jag tycker om min morfar. Jag har 4 syskon 2 bröder och 2 systrar. Mina

Hubert såg en gammal gammal gubbe som satt vid ett av tälten gubben såg halv död ut. - Hallå du, viskar Hubert

Skeppet som brann till havs

Innehållsförteckning. Kapitel 1

Från bokvagn såg jag att det var ganska mörkt ute sen sprang jag till

Kapitel 1 Resan. - Oj nu börjar det bli mörkt sa jag till Sergio.

Jag är så nyfiken på den konstiga dörren. Jag frågar alla i min klass om de vet något om den konstiga dörren, men ingen vet något.

förstod man vart man skulle och man bara kände hur fort man åkta uppåt mot rymden. Kapitel 3-SMS från rymden Vi var så nervösa och lite rädda men vi

Författare: Can. Kapitel1

Nell 5A Ht-15. Kapitel 1 Drakägget

Glitterälvorna och den magiska ön

Malvina 5B Ht-15. Kapitel 1 Drakägget

Kapitel 1 Jag sitter på min plats och tänker att nu ska jag åka till Los Angeles, vad spännande. Kvinnan som sitter bredvid mig börja pratar med mig.

André 5A Ht-15. Kapitel 1 Drakägget

Hemliga Clowndocka Yara Alsayed

Kapitel 1 hej. Det finns en dörr i skolan som jag undrar över. Den är i mitt klassrum och fröken säger att dörren aldrig har öppnats.

Jonatan 5C Ht-15. Kapitel 1 Drakägget

Ön Ön Ön. Författare: Elma Palm

Kapitel 1 Hej! Jag heter Jessica Knutsson och jag går på Storskolan. Jag är nio år. Jag har blont hår och små fräknar. Jag älskar att rida.

Jag åker in i molnet. Piloten säger att vi flyger över Bermuda triangeln. Jag tycker att det är en spännande plats Bermudatriangeln.

Flickan som blir ensam

Kapitel 1 Resa till Hawaii! Det var fyra personer som heter Alva, Eddie, Emil och Julia. Alla hade föräldrar utom Emil han hade bara en mamma.

Kap 1 hej. Hej jag heter William Peterson. Jag är 10 år gammal och jag är cool. Jag bor i Alafors och jag har 5 syskon. Jag går på MK- skolan.

Jojo 5B Ht-15. Draken

Magiska dörren. Av Vilgot Eriksson

Den magiska. dörren skriven av. Diana och Leia.

Anna Siverbo 5B Ht-15

En dag så gick vi runt på skolan och pratade. Då så såg vi en konstig dörr. Den var vit och hade en svart ruta och den luktade inte gott.


Magiska dörren. Tuva Lundström

EMILIA 5B Ht-15. Draken

Den magiska dörren. Wilma Fahlgren

By: Alyssa Srkalovic

Simon K 5B Ht-15 DRAKEN. Av Simon Kraffke

5B Cecilia Sjöberg.- Draken (HT-15 ) DRAKEN. Av Cecilia Sjöberg

Linnéa M 5A Ht-15. Kapitel 1 Drakägget

Av: Nils Åkerblom AV NILS ÅKERBLOM

ÖN Av ANTON AXELSSON

Kapitel 3 ÖN. Ön jag bor på är ganska bergig. På vissa ställen är det slätter.

Den öde ön. Bearbetad av Ingemar Wiklund - Originalförfattare okänd.

Författare Tilde Brännström Den magiska dörren

Kap.1 Packning. - Ok, säger Elin nu måste vi sätta fart för båten går om fem timmar!

I dag är det sommarlov. Chloe och Sandra har precis fått reda på att de ska åka till Karlsborg för att dom ska hyra en sommarstuga där.

Den magiska dörren. Kapitel 1 Johan

Lätta ankar! Äntligen var det dags att lätta ankar. När sjömännen drog upp ankaret började John Silver sjunga en sång som jag hade hört många gånger:

Kapitel 2 Jag vaknar och ser ut som en stor skog fast mycket coolare. Det är mycket träd och lianer överallt sen ser jag apor som klättrar och

Den magiska dörren. Elsa hallén

Det finns en konstig dörr på skolan och ingen har gått in där på 70 år. Den vill jag gärna gå in i för nästan ingen vet vad som finns där inne.

Ön, en äventyrs berättelse. By Zion

Ön Av Benjamin

Kapitel 1 Kapitel 2 Jag nickar och ler mot flygvärdinnan som

- nej, nu orkar jag inte planera mer vi ses Väll. - Nej vi kan väll sova över i natt och så kan. - Ja - Ja.

SJÖODJURET. Mamma, vad heter fyren? sa Jack. Jag vet faktiskt inte, Jack, sa Claire, men det bor en i fyren.

Den magiska dörren. Kapitel 1 Hej. Jag vaknar av att mamma skriker: - Benny dags att gå upp!

Författare: Svea Assarsson. Rymdresan. PS: Läs inte boken på kvällen.

Kapitel 2 Övernattning

DEN MAGISKA STENEN OM HUR JORDEN SKAPADES

Gjord av Kapitel 1 - Hej! Sid: 4-5

SAGAN Om RÄVEN. Av Freja Fortier

Ön Av: Axel Melakari

Flytande. 6 Juli 2015

Kapitel 2 -Brevet Två dagar senare. Så såg jag och min BFF ett brev som låg under dörren. På brevet stod det

1 En olycka kommer sa " llan ensam

Kapitel 2 Kapitel 3 Brevet Nycklarna

Kapitel 1. Matten var jättetråkig vi bara skrev massor av tråkiga tal men typ efter en timma av matte så gick vi äntligen ut på rast..

Den hemliga dörren...

Av: Martina Gustafsson

Denna bok är tillägnad till mina bröder Sindre och Filip

Den magiska dörren. Författare Deni saeed

Den magiska dörren. By Alfred Persson

Annie & Pernilla. Made by: Hossai Jeddi

Den Magiska dörren av Tilde och Saga Illustrationer av Tilde

Sagan om Kalle Kanin en Metafor för entreprenörer

Havsresan. Av Viktor Karlsson

Transkript:

Kap 1 Hej mamma och pappa! Igår när jag och Wilma var nere vid hamnen såg vi en stor båt som var röd och vit och var lite rostig,den hette Lola2000.Vi gick in. När vi hade kommit in så åkte båten iväg. Då sprang vi till kaptenen och bad honom att vända om till hamnen igen. men då skrattade han bara och sa,haha nej ni får vänta till vi ska vända om. Dom skulle till New york och frakta varor. Varorna var frukt och grönt. Förresten så måste ni skicka pengar till Nästa stad köpenhamn. Var inte oroliga vi klarar oss... Mvh Alva/Wilma

Kap 2 Nu har det gått några dagar sen vi gick ombord på båten. Och nu har det tyvärr blåst upp till storm. Det blixtrade och åskade och vågorna var höga. Båten var inte så bra byggd så den klarade inte ovädret. då skrek vi, BÅTEN SJUNKER!!!!!!!!!!!!!! Men som tur var så hittade vi en liten livbåt som är hel. Vi rodde över jätte höga vågor. Jag tror inte vi kommer klara oss i det här o vädret säger Wilma. Men efter en stund såg vi en obebodd ö. vi gick på land och hittade ett ställe där vi kunde sova. Vi hann bara ta med oss sju saker från båten förutom papper och penna. Dom sakerna är tennstål,nödraket,rep,fiskespö,spade,filtar,kniv.

Kap 3 Det var ganska fint väder när vi bestämde oss för att gå ner till stranden. Stranden var alldeles krit vit och varm, vattnet var klarblått nästan som en spegel.när vi hade suttit där en stund och kollat om det kom något fartyg får vi höra något som låter som ett flygplan. När vi tittade upp så såg vi ett flygplan. Det flyger på låg höjd och rätt som det var slänger någon ut en trasig,stor,brun låda med en vit,stor fallskärm. Den faller långsamt ner på marken. Vi öppnade lådan och där i fanns kläder,pengar och mat. Då sa Wilma, undra vilka som har skickat det. Längst under i lådan låg det ett brev. Vem ska öppna den. Du kan sa Wilma. I brevet stod det (Hej mina små älsklingar här får ni lite saker.)

Kap 4 Frukost brukar vi äta strax efter soluppgången. Vi brukar äta fisksoppa och dricka kokosmjölk till. Till lunch brukar vi äta kräftor och dricka kokosmjölk då också. Och till middag äter vi fisk och kokosmjölk igen. Till kvällsfika äter vi ingenting, maten räcker inte.

Kap 5 I morse när vi var ute och gick längst stranden såg vi någonting som flöt omkring i vattnet. Vi upptäckte att det var en flaska som guppade omkring.vi sprang och hämtade en lång pinne som vi kunde peta in flaskan till stranden.när vi öppnade flaskan fick vi se att fanns ett papper i den.vi fick ut papperet ur flaskan och vecklade sakta upp den och fick se en karta över vår ö. På ett ställe fanns det ett kryss utritat.då märkte vi att det var en SKATTKARTA!!!!!!.

Kap 6 Idag värkar det bli fint väder. Det är inte ett moln på himlen. Så vi bestämde oss för att gå på skattjakt. Vi tänkte att vi skulle ta med oss lite saker så vi tog med en spade,lite bananer,kniv och rep ifall att det händer något. När vi hade gått en bit såg vi ett stup. Vi stannade och jag sa att jag kunde gå lite i förväg. Hon skulle knyta skorna. Men när jag hade gått en bit skrek någon bakom. Det var Wilma hon hade ramlat ner för stupet. Jag skyndade mig dit och slängde ner repet. Wilma fick tag i repet och jag hissade upp hon. Vi gick vidare och såg ett rött kryss. Vi hade hittat skatten. Det var en skattkista och i den låg det glass,rent vatten,pengar och bröd.

Kap 7 Vi tror knappt att det är sant. Det var en tidig morgon.plötsligt vaknade vi av att det är någonting som prasslar vid vårat läger. Nyvakna går vi för att se efter vad det är. Borta vi den nerbrunna lägerelden sitter det ett konstigt djur som vi aldrig har sett förut. Det såg nästan ut som en pytteliten apa. Den var brun och ljus gul. Den hoppade upp i en Palm och gick till en koja.

Kap 8 Vi förstår ganska snabbt att djuret som vi har hittat inte är upptäckt av någon annan människa än. Därför bästemer vi oss för att ge djuret ett namn. Den får hetta Laban. Den värkar äta bananer och den låter pipigt. Den är sover på natten och är vaken på dagen och gillar inte vattnet.

Kap 9 Efter fyra månader på vår ö så börjar maten ta slut. Vi har sett en annan ö vid horisonten. Vi bestämmer oss då för att bygga en båt och åka dit för att skaffa mat. Vi börjar med att ta några plankor som vi har samlat in till lägerelden. Sen tar vi några pinnar som vi kan fästa seglet på. Till segel tar vi några palmblad och knyter fast dom med nått slags rep. När det är klart tar vi pinnar till att ro med.båten är klar och vi packar i våra saker. Ute på havet ser vi massor av fiskar och hajar och det var jätte fint väder. Snart är vi framme.

Kap 10 När vi kommer i land på den andra ön blir vi genast tillfångatagna av kannibaler. Kannibalerna ville koka oss levande direkt (Vi viste hur mycket kannibalerna tycker om människokött) men blir intresserade av några saker vi hade med oss. Vi kommer på att vi kan ljuga. Vi har med oss fiskespöt och säger att det är magiskt till exempel att man kan önska sig mäniskokött. Dom tror oss

Kap 11 Kannibalerna lurar oss. Dom genomskådar våran bluff och tar våra värdefulla saker. Dom binder oss och stoppar ner oss i en gryta full med kokande vatten. Det värkar som om våran sista stund har kommit...men vi lyckas fly och tar oss till båten och åka tillbaka till vår ö.

Kap 12 Vi är nu tillbaka på vår egna ö. En dag ser vi ett stort skepp som är ganska nära våran ö. Vi började vifta med våra tröjor och palmblad. Besättningen på skäppet ser oss och sätter en jolle i havet. Männen i jollen hämtar upp oss och tar oss tillbaka till skäppet. Väl ombord på skäppet så märker vi att det är ett gäng sjörövare som har räddat oss

Kap 13 Sjörövarkaptenen vill göra oss till sjörövare. Han ger oss riktiga sjörövarkläder och riktiga vapen ( Som tillexempel sabel,pistol och dolk). Han säger också att han ska utbilda oss till riktiga sjörövare på en vecka. Han började att lära oss hur man använder vapnena. Sen visade han oss runt i skäppet och så fick vi hällsa på alla andra sjörövare. Det var väldigt jobbigt men en dag sa sjörövarkapptenen att vi var klara!

Kap 14 Några dagar efter utbildningens slut får vi veta att vi har användning av det vi lärt oss, för vi ska börja jobba idag. Killen som står i utkiken har sett ett handelsskäpp från Italien i sin kikare. Kaptenen ger order till alla att göra sig beredda att borda handelsskäppet

Kap 15 Vi tröttnar på livet som sjörövare och bestämmer oss för att fly från sjörövarskeppet. Just nu så håller vi på att skrubba golvet. Wilma fick en ide, vi gick till den klumpiga sjörövaren och sa till honom att om han tar över skrubbningen så får han fem munkar sen. När han hade tagit över skrubbningen så sprang vi och slängde av oss sjörövarkläderna. Sen sprang vi till den lilla jollen och tog den. Äntligen är vi ute på havet igen!

Kap 16 Nu sitter vi i vår stulna båt och hoppas på hjälp. Efter tre dagar på havet ser vi något. Vi reser oss upp ur båten så den skakar, det var ett stort räddningsfartyg. Dom kommer närmare och vi hoppar på båten och far iväg. När vi har kommit in till hamnen ser vi några. Det är mamma och pappa.tidningen är också där och tar bilder och intervjuvar oss för att skriva om vårt äventyr. Det stora äventyret med Alva och Wilma! Äntligen har Alva och Wilma kommit hem från deras största äventyr någonsin. Allt började med att dom var vid hamnen och skulle kolla på ett stort skäpp. När dom hade gått ombord så åkte tyvärr skäppet och tog med dom på ett stort äventyr. Dom har sett massor av djur, gått på skattjakt, blivigt fångatagna av kanniballer och blivit utbildad av sjörövare. Dom har tyckt att det har varit både spännande, roligt och läskigt!!!!

Författar e och illustratö r Alva Nilsson 4B