Passen är obligatoriska.

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Passen är obligatoriska."

Transkript

1 Institutionen för odontologi Vuxenkliniken INSKRIVNINGEN / ORAL DIAGNOSTIK HT-15, VT-16 Passen är obligatoriska. Varje grupp har 3 pass på HT-15 och 3 pass på VT-16. Vid sjukdom eller annat giltig frånvaro måste detta meddelas receptionen på tel eller till (telefonsvarare) så att patienter kan bokas av/om. Ni får sedan själva kontakta receptionen och boka in tillfälle när ni kan ta igen passet. Passen är förlagda till eftermiddagar (må, ti, to) mellan klockan och Ni jobbar självständigt med patienter och vid vissa tillfällen under T10 kommer ni att jobba tillsammans med 1 grupp från T4. Nybesökspass Dessa pass är för en enklare (översiktlig) undersökning av nya patienter som söker vård på skolan. Här bestäms om patienten är lämplig eller ej för vård på vuxenkliniken. Patienten kan skrivas in direkt om det vid första tillfället kan bedömas vilket behandlingsbehov patenten har. Röntgenbilder kan få tas efter samråd med lärare om patienten ser kliniskt ok ut. Vid omfattande röntgenbehov skall E-remiss skickas till röntgenavdelningen och patienten skall, i de flesta fall, återkomma till inskrivningen för terapiplanering. Dessa pass debiteras patienten endast om patienten blir inskriven. Terapiplaneringspass Dessa pass är för terapiplanering av nya patienter som varit på röntgen. Här bestäms det definitivt om patienten skrivs in för behandling på skolan och på viken nivå patienten skickas VUX 1, 2 eller 3. På terapiplaneringspassen skall också kostnadsförslag enligt tandvårdsstödet göras för valda terapiförslag. Dessa skall endast presenteras och förklaras till lärare.

2 För en del av dessa patienter, där behandlingsbehovet är omfattande, kan behandling av vissa akuta åtgärder utföras under dessa pass. Alternativt kan tid ges omgående till akuten. Dessa pass debiteras patienten endast om patienten blir inskriven. Revisionsundersökningspass Dessa pass är till för revisionsundersökningar på skolans redan inskrivna patienter. Röntgen (BW alt enstaka apikalbild) tas på indikation. Vid mer omfattande röntgenus skall E-remiss skrivas till Bild och Funktionsodontologi. Om endast mindre behandling behöver utföras ex lätt MIB alt liten fyllning kan detta göras på detta pass. Dessa pass debiteras patienten som vanligt. Inskrivning av nya patienter. Patienter som söker behandling på vuxenkliniken på tandläkarhögskolan kallas för en bedömning om patienten är lämplig för studentbehandling. Inled patientbesöket med en genomgång av den informationsblankett som patienten fått i receptionen samt en genomgång av anamnes och hälsodeklaration. Lägg in anamnes och hälsodeklarationen i OPUS. Informera även om vilka ungefärliga kostnader som en eventuell behandling kommer att innebära dvs 150.-/besök samt att vid protetisk behandling kommer ev materialkostnader att tillkomma. OBS! behandling vid studentkliniken omfattas ej av Tandvårdsstödet. När du informerat patienten om reglerna på studentkliniken och patienten samtyckt till dessa skall blanketten undertecknas av patienten. Blanketten skall sedan lämnas till receptionen för inscanning i OPUS. Patienter som säger att de sociala myndigheterna skall betala måste informeras om att detta innebär en viss administration. Behandlingar utförs ej förrän ett godkännande finns från sociala myndigheter. I samband med genomgång av anamnesen bedöms om patientens hälsotillstånd är sådant att det är rimligt med studentbehandling. Ur patientsäkerhets- och undervisningssynpunkt är patienter med tex mycket dåligt allmäntillstånd såsom: nyligen genomgången hjärtinfarkt,

3 med viss Waran-medicinering, endocarditrisk, blodsmitta (Hepatit, HIV, MRSA) eller psykisk sjukdom inte lämpliga för student att behandla. Patienter med för höga förväntningar och/eller för avancerad protetik kan också vara olämpliga för vuxenkliniken. Det är också mycket viktigt att patienten kan kommunicera obehindrat på svenska eller engelska. Lova aldrig patienterna behandling utan diskutera alltid med lärare som fattar det slutgiltiga beslutet om en eventuell inskrivning. Efter anamnesupptag görs en klinisk undersökning av patienten för bedömning av behandlingsbehov. Registrera tidigare tandvård i OPUS. Karies och andra fynd registreras på pappersblanketten Preliminär terapiplanering. Vid behov kan enstaka röntgenbilder behövas, (gäller endast patienter med inget eller mycket litet behandlingsbehov). Kontrollera med lärare först! I de flesta fall skrivs en E-remiss till Bild och funktionsodontologi. Remissen skall godkännas och signeras av lärare på sal. Tid för rtg bokas ofta samma dag av Lena i receptionen. OBS! För patienter med omfattande behov av behandling informeras patienten om att vi åtar oss att behandla de sjukdomar patienten har i munhålan och när dessa är under kontroll görs en utvärdering om patientens protetiska behandlingsbehov är lämpligt för studentkliniken. Denna utvärdering görs på sal. En förväntning om omfattande fast protetik är oftast inte lämpligt för studentkliniken. På särskild blankett noteras om patienten blir inskriven eller ej eller om patienten skall tillbaka för terapiplanering. TERAPIPLANERING: Pat har fått en återbesökstid efter att röntgen us är klar. Börja med att kontrollera anamnes och att patienten är helt införstådd med reglerna och rutinerna på studentkliniken. En preliminär terapiplan görs på den särskilda blanketten Preliminär terapiplan, i vissa fall kan blanketten vara påbörjad vid första besöket kontrollera då att fynden stämmer och komplettera med ytterligare fynd. Screena parodfickor för att med hjälp av rtg få en generell paroddiagnos.

4 Nu bestäms med lärare om patienten skall skrivas in. Om patienten blir inskriven skrivs en behandlingsbegäran till VUX 1,2 eller 3. Debitering görs endast om patienten blir inskriven. När patienten har gått görs en eller flera terapiplaner. De skall omfatta 1) Nödvändig bastandvård och vid behov 2) 1) + ev avtagbar protetik 3) 1) + ev fast protetik 4) 1) + optimal protetik för fallet i fråga (avtagbar, fast, implantat el kombination) För varje terapiplan görs sedan en kostnadsberäkning med användande av försäkringskassans tillstånd och åtgärder. Dessa görs under fliken Terapiplan i OPUS och skrivs ut till ordinarie journal där terapiplanen dyker upp som en grön rad. Denna rad döps om till Övnings TP/KF inskrivningen varefter samtliga rader tas bort under fliken Terapiplan Kvar skall endast vara dessa omdöpta gröna rader i OPUS. Information och instruktion om hur detta praktiskt går till fås under första timmen på första Terapiplaneringspasset (pass 2) Genomgång av terapiplan/er och kostnadsberäkningar med lärare Anvisning för ifyllande av Behandlingsbegäran i OPUS. Bestäm med hjälp av lärare till vilken nivå begäran skrivs. VUX 1,2 el 3! Du behöver inte räkna upp alla fynd som du registrerat i den preliminära terapiplanen utan beh begäran ska endast innehålla övergripande diagnoser och behandlingsförslag. Pappersblanketten kommer att bifogas beh begäran vid fördelning av patient för behandling. Patienter med akut behandlingsbehov etc För att inte patienters tillstånd skall försämras under väntan på definitiv terapi skall de patienter med stort behandlingsbehov som behöver få en inledande sanering exempelvis excavering av stora kariesangrepp, primära extraktioner, trepaneringar, framställning av temporära ersättningar mm, i första hand, ges en tid på akuten och i undantagsfall kan viss behandling utföras på inskrivningspassen i mån av tid. Revisionsundersökning:

5 Skolans egna patienter som kommer för revisionsundersökning då de inte har aktiv student. Ta röntgen enligt indikation. Gör us och om behandlingsbehovet är ringa såsom enstaka liten fyllning, lätt MIB etc kan behandlingen utföras på passet annars skrivs en behandlingsbegäran enl anvisningarna ovan och kanske också en E-remiss till Bild & Funktion. Om patienten är fullt frisk bör den kunna skrivas av från skolan och uppmanas att söka inskrivningen på nytt om behov uppstår alternativt söka vård utanför skolan. Examination: Kursen examineras enligt särskild anvisning

6 Preliminär terapiplan Komplement till beh begäran i OPUS. Pat pnr: Pat namn: Pat Opus nr: Tand Kariesstatus: Extraktioner fyllningsterapi Endo terapi Protetisk terapi Tand Kariesstatus: Extraktioner fyllningsterapi Endo terapi Protetisk terapi Datum: Lärarsign:

7 Grupp: Inskrivningen HT /9 29/10 1/12 17/12 (1 av 3 vt-16) 2 28/9 20/10 19/ /9 2/11 3/12 11/1 (1 av 3 vt-16) 4 7/9 3/11 26/11 12/1 (1 av 3 vt-16) 5 8/9 12/11 14/12 7/1 (1 av 3 vt-16) 6 15/9 17/11 7/ /9 9/11 15/12 8 1/10 12/10 23/ /9 13/10 24/ /9 8/10 10/12 14/1 (1 av 3 vt-16) 11 24/9 6/10 30/ /9 27/10 10/11 8/12 (1 av 3 vt-16)

Tjänstgöring på akuten. Information till studenter HT-14. Tjänstgöringstiden är mellan 08.00-12.00, i denna ingår reflektion mellan 11.30-12.00.

Tjänstgöring på akuten. Information till studenter HT-14. Tjänstgöringstiden är mellan 08.00-12.00, i denna ingår reflektion mellan 11.30-12.00. Institutionen för Odontologi Vuxenkliniken Tjänstgöring på akuten Information till studenter HT-14 ADMINISTRATION: Tjänstgöringstiden är mellan 08.00-12.00, i denna ingår reflektion mellan 11.30-12.00.

Läs mer

Tjänstgöring på akuten. Information till studenter VT-13. Tjänstgöringstiden är mellan , i denna ingår reflektion mellan

Tjänstgöring på akuten. Information till studenter VT-13. Tjänstgöringstiden är mellan , i denna ingår reflektion mellan Institutionen för Odontologi Vuxenkliniken Tjänstgöring på akuten Information till studenter VT-13 ADMINISTRATION: Tjänstgöringstiden är mellan 08.15-12.00, i denna ingår reflektion mellan 11.30-12.00.

Läs mer

Rutiner för journalföring i T4

Rutiner för journalföring i T4 Rutiner för journalföring i T4 1. Med patienten i behandlingsstolen öppnas patientjournalen i T4. Fråga patienten efter personnumret och jämför med den öppnade journalen. 2. Rubrikerna i fliken Daganteckningar

Läs mer

Rutiner för journalföring i T4

Rutiner för journalföring i T4 Rutiner för journalföring i T4 1. Med patienten i behandlingsstolen öppnas patientjournalen i T4. Fråga patienten efter personnumret och jämför med den öppnade journalen. 2. Rubrikerna i fliken Daganteckningar

Läs mer

ANVISNINGAR NÖDVÄNDIG TANDVÅRD

ANVISNINGAR NÖDVÄNDIG TANDVÅRD ANVISNINGAR NÖDVÄNDIG TANDVÅRD 1 INNEHÅLL NÖDVÄNDIG TANDVÅRD...3 PERSONKRETS...3 VÅRDENS OMFATTNING...3 KOMMENTARER OCH FÖRTYDLIGANDEN...4 Vårdens omfattning...4 Ersättning...5 Garanti...5 FÖRHANDSBEDÖMNING...6

Läs mer

Anvisningar Nödvändig tandvård

Anvisningar Nödvändig tandvård Dokumenttyp Ansvarig verksamhet Version Antal sidor Rutin Hälso- och sjukvårdens ledningsstöd 2 5 Dokumentägare Fastställare Giltig fr.o.m. Giltig t.o.m. Agne Nihlson Cheftandläkare Lars Gohde Enhetschef

Läs mer

Vuxenkliniken Anvisningar för Arbetskort (2011-08-24)

Vuxenkliniken Anvisningar för Arbetskort (2011-08-24) Vuxenkliniken Anvisningar för Arbetskort (2011-08-24) OPUS-journal och arbetskort skall föras för varje patient som behandlas på Vuxenkliniken. Arbetskortet är en kompletterande journalhandling som gör

Läs mer

NYHETER Svarsformulär s 12 (obs! Uk 48...38) Konstruktionsritning s 13 Förkortsningar s 14 Bilagor: OPG +hst Klin foto 8 st

NYHETER Svarsformulär s 12 (obs! Uk 48...38) Konstruktionsritning s 13 Förkortsningar s 14 Bilagor: OPG +hst Klin foto 8 st VUX-prov 2 Övning NYHETER Svarsformulär s 12 (obs! Uk 48...38) Konstruktionsritning s 13 Förkortsningar s 14 Bilagor: OPG +hst Klin foto 8 st ANAMNES ALLMÄN: Patienten är en 62-årig man. Han söker vård

Läs mer

Nödvändig tandvård (N)

Nödvändig tandvård (N) 2019-01-04 1(5) Nödvändig tandvård (N) Tandvårdsstödet Nödvändig tandvård, innebär att de personer som omfattas av tandvårdsstödet, kan få tandvård för en patientavgift, som motsvaras av patientavgiften

Läs mer

Anvisningar 2013-01-01. Sidan 1 av 7

Anvisningar 2013-01-01. Sidan 1 av 7 Anvisningar N 2013-01-01 Landstingets tandvårdsstöd Nödvändig tandvård (N-tandvård) Sidan 1 av 7 Tandvårdsgruppen Anvisningar för landstingets tandvårdsstöd avseende nödvändig tandvård till vissa äldre

Läs mer

INVISNING AV KARIESPATIENT

INVISNING AV KARIESPATIENT UMEÅ UNIVERSITET Institutionen för odontologi/ Kariologi Ingegerd Johansson ingegerd.johansson@odont.umu.se 2012-01-09 INVISNING AV KARIESPATIENT När en behandling är färdig SKALL patienten SNARAST avslutas.

Läs mer

VAR GOD SKRIV LÄSLIGT!!

VAR GOD SKRIV LÄSLIGT!! Institutionen för odontologi Namn: Kod: VAR GOD SKRIV LÄSLIGT!! Lycka till! VUX övningsfall (15) 1 VUXPROV Svarsformulär s 13 Konstruktionsritning s 14 Förkortningar s 15 Bilagor: OPG +hst Klin foto 6

Läs mer

Ansvarsfördelning mellan allmän- och specialisttandvård

Ansvarsfördelning mellan allmän- och specialisttandvård Regional medicinsk riktlinje Fastställd av Hälso- och sjukvårdsdirektören (HSD-A 47-2014) giltigt till september 2016 Utarbetad av Sektorsrådet i odontologi Huvudbudskap Riktlinjen beskriver vilken vård

Läs mer

Riksförsäkringsverkets allmänna råd (RAR 2001:5) om tandvårdsförsäkringen

Riksförsäkringsverkets allmänna råd (RAR 2001:5) om tandvårdsförsäkringen Aktuell lydelse Riksförsäkringsverkets allmänna råd (RAR 2001:5) om tandvårdsförsäkringen Till förordningen (1998:1337) om tandvårdstaxa 4 andra stycket Tandvårdsersättning lämnas till vårdgivaren med

Läs mer

1(6) Nödvändig tandvård

1(6) Nödvändig tandvård 1(6) Nödvändig tandvård Den som har rätt till uppsökande verksamhet har också rätt till nödvändig tandvård. Att en person blivit föremål för uppsökande verksamhet och munhälsobedömning är inte en förutsättning

Läs mer

Remissmall Bettfysiologi

Remissmall Bettfysiologi Remissmall Bettfysiologi Aktuella subjektiva symtom i käkar/ ansikte/ huvud? Har patienten någon ovana/ parafunktion som kan belasta käksystemet, t.ex. nagelbitning, frekvent tuggummituggning, frekvent

Läs mer

Hbehandlare Visar var ev. pappersjournal finns, se lista i Efficamaualen

Hbehandlare Visar var ev. pappersjournal finns, se lista i Efficamaualen Ekonomiutbildning GRUND-blanketten snabb genomgång TÄND-blanketten Kategori Enbart för kommande statistik, ska dock föras Hbehandlare Visar var ev. pappersjournal finns, se lista i Efficamaualen Debiteringsklass

Läs mer

VUXINFORMATION. Vårterminen 2013. Termin 4, Termin 6, Termin 8 Och Termin 10. Kurs 11B & Kurs 10 B & Kurs 09 B & Kurs 08 B

VUXINFORMATION. Vårterminen 2013. Termin 4, Termin 6, Termin 8 Och Termin 10. Kurs 11B & Kurs 10 B & Kurs 09 B & Kurs 08 B 11 Institutionen för odontologi Vuxenkliniken VUXINFORMATION Vårterminen 2013 Termin 4, Termin 6, Termin 8 Och Termin 10 Kurs 11B & Kurs 10 B & Kurs 09 B & Kurs 08 B KURSGIVARE/ EXAMINATOR Ann Roosaar

Läs mer

Patienterna ska riskgrupperas avseende risken för oral sjukdom i förhållande till aktuell anamnes och aktuellt STATUS.

Patienterna ska riskgrupperas avseende risken för oral sjukdom i förhållande till aktuell anamnes och aktuellt STATUS. Riskbedömning Vilka ska riskbedömas? Alla patienter 3 år och äldre som genomgår en sanerings- eller revisionsundersökning hos tandläkare eller tandhygienist samt de barn 0-2 år som får Hälsossamtal hos

Läs mer

Riskbedömning och revisionsintervall

Riskbedömning och revisionsintervall Riskbedömning och revisionsintervall Folktandvården Blekinge 2019 Folktandvården Blekinge 1 Innehåll RISKBEDÖMNING... 3 Vilka ska riskbedömas?... 3 Inom vilka områden ska patienterna riskbedömas?... 3

Läs mer

Prislista. Tandläkare Marika Jacobsson

Prislista. Tandläkare Marika Jacobsson Prislista Välkommen till vår mottagning! Här kan du läsa om våra priser och det statliga tandvårdsstödet. Fråga gärna oss i tandvårdsteamet om du vill veta mera. Vi kallar dig till undersökning med jämna

Läs mer

Särskilt tandvårdsstöd Juli Tandvårdsenheten Vårdval

Särskilt tandvårdsstöd Juli Tandvårdsenheten Vårdval Särskilt tandvårdsstöd Juli 216 Tandvårdsenheten Vårdval 2 Landstingets särskilda tandvårdsstöd Bakgrund Den 1 januari 213 infördes det så kallade Tredje steget som medförde att nya grupper erhåller stöd,

Läs mer

Särskilt tandvårdsstöd Augusti 2017

Särskilt tandvårdsstöd Augusti 2017 Särskilt tandvårdsstöd Augusti 217 Tandvårdsenheten Vårdval 2 Regionens särskilda tandvårdsstöd Bakgrund Regionens särskilda tandvårdsstödtandvårdsstöd omfattar tre olika delar; Tandvård till personer

Läs mer

Prislista. Tandvårdsteam Framtidens Tandvård

Prislista. Tandvårdsteam Framtidens Tandvård Prislista Välkommen till vår mottagning! Här kan du läsa om våra priser och det statliga tandvårdsstödet. Fråga gärna oss i tandvårdsteamet om du vill veta mera. Vi kallar dig till undersökning med jämna

Läs mer

Prislista. Stina Hellman

Prislista. Stina Hellman Prislista Välkommen till vår mottagning! Här kan du läsa om våra priser och det statliga tandvårdsstödet. Fråga gärna oss i tandvårdsteamet om du vill veta mera. Vi kallar dig till undersökning med jämna

Läs mer

Riskbedömning och revisionsintervall

Riskbedömning och revisionsintervall Riskbedömning och revisionsintervall 2019-05-02 Innehåll Riskbedömning... 3 Vilka ska riskbedömas?... 3 Inom vilka områden ska patienterna riskbedömas?... 3 Hur ska riskbedömning utföras?... 3 När ska

Läs mer

Avtalsvillkor m.m. för tandvård inom privattandvården

Avtalsvillkor m.m. för tandvård inom privattandvården Avtalsvillkor m.m. för tandvård inom privattandvården För en tandläkare som är medlem i Privattandläkarna (Sveriges Privattandläkarförening) och som antingen själv är vårdgivare, dvs är näringsidkare,

Läs mer

Akut eller kompletterande undersökning eller utredning av enstaka tand eller enstaka problem, utförd av tandläkare

Akut eller kompletterande undersökning eller utredning av enstaka tand eller enstaka problem, utförd av tandläkare Prislista Tandläkare Lena Hansson-Werner Från och med det året du fyller 20 år omfattas du av den allmänna tandvårdsförsäkringen. Det innebär att du som patient får ett ekonomiskt stöd från Försäkringskassan.

Läs mer

Alla priser är angivna i svenska kronor. Kod Undersökning, riskbedömning och hälsobefrämjande åtgärder Pris Referenspris

Alla priser är angivna i svenska kronor. Kod Undersökning, riskbedömning och hälsobefrämjande åtgärder Pris Referenspris Prislista 2012-09-18 Det är fri prissättning på tandvård. Det betyder att tandläkare och tandhygienister själva bestämmer priset för olika behandlingar. Priserna för samma behandling kan alltså variera

Läs mer

Tandvård för papperslösa. Tandläkare: Sara Rangmar & Shiva Raoufi

Tandvård för papperslösa. Tandläkare: Sara Rangmar & Shiva Raoufi Tandvård för papperslösa Tandläkare: Sara Rangmar & Shiva Raoufi Regler för papperslösa inom folktandvården Fri och regelbunden tandvård för patienter under 18 års ålder på samma sätt som det gäller för

Läs mer

Prislista. Tandläkare Ström

Prislista. Tandläkare Ström Prislista Välkommen till vår mottagning! Här kan du läsa om våra priser och det statliga tandvårdsstödet. Fråga gärna oss i tandvårdsteamet om du vill veta mera. Vi kallar dig till undersökning med jämna

Läs mer

Journalföring. Vad ska en journalanteckning innehålla?

Journalföring. Vad ska en journalanteckning innehålla? Vad ska en journalanteckning innehålla? Skyldighet att föra journal Tandvårdslagen (SFS 1985:125) Patientsäkerhetslagen (SFS 2010:659) Patientdatalagen (2008:355) 3 kap. 1 SOSFS 2008:14 SOSFS 2005:12 Framställning

Läs mer

Tandhygienistprogrammet

Tandhygienistprogrammet Tandhygienistprogrammet Studiehandledning Odontologisk profylaktik 4 Klinisk kurs, 7,5 högskolepoäng 1TH007 Termin 2 Vårterminen 2013 Kursansvarig och examinator: Lektor Lena Karlsson Kursgivare Lektor

Läs mer

Bästa tänkbara tandvård i en lugn och trygg miljö. Prislista

Bästa tänkbara tandvård i en lugn och trygg miljö. Prislista Bästa tänkbara tandvård i en lugn och trygg miljö Prislista Välkommen till vår mottagning! Här kan du läsa om våra priser och det statliga tandvårdsstödet. Fråga gärna oss i tandvårdsteamet om du vill

Läs mer

40 40 122 Röntgenundersökning, delstatus. 215 215 123 Röntgenundersökning, intraoral, komplett för munhålan

40 40 122 Röntgenundersökning, delstatus. 215 215 123 Röntgenundersökning, intraoral, komplett för munhålan Prislista Från och med det året du fyller 20 år omfattas du av den allmänna tandvårdsförsäkringen. Det innebär att du som patient får ett ekonomiskt stöd från Försäkringskassan. Ersättningen betalas ut

Läs mer

Tandhygienistprogrammet

Tandhygienistprogrammet Tandhygienistprogrammet Studiehandledning Odontologisk profylaktik 4 Klinisk kurs, 7,5 högskolepoäng 1TH007 Termin 2 Vårterminen 2014 Kursansvarig och examinator: Universitetslektor Lena Karlsson Universitetsadjunkt,

Läs mer

Prislista. Familjetandläkarna Könsberg

Prislista. Familjetandläkarna Könsberg Prislista Välkommen till vår mottagning! Här kan du läsa om våra priser och det statliga tandvårdsstödet. Fråga gärna oss i tandvårdsteamet om du vill veta mera. Vi kallar dig till undersökning med jämna

Läs mer

Du är AT- läkare och primärjour (medicin) på akutmottagningen. Du ska bedöma och handlägga en 76- årig patient med trolig urosepsis.

Du är AT- läkare och primärjour (medicin) på akutmottagningen. Du ska bedöma och handlägga en 76- årig patient med trolig urosepsis. Station 1 Vilostation Station 2 Du är AT- läkare och primärjour (medicin) på akutmottagningen. Du ska bedöma och handlägga en 76- årig patient med trolig urosepsis. Patienten har KAD och har efter ett

Läs mer

Stina Hellman. Prislista

Stina Hellman. Prislista Prislista Undersökning, riskbedömning och hälsofrämjande åtgärder Pris Referenspris *) 101 Basundersökning och diagnostik, utförd av tandläkare 820 775 103 Akut eller kompletterande undersökning, utförd

Läs mer

Prislista. Farsta Tandvårds Team

Prislista. Farsta Tandvårds Team Prislista Välkommen till vår mottagning! Här kan du läsa om våra priser och det statliga tandvårdsstödet. Fråga gärna oss i tandvårdsteamet om du vill veta mera. Vi kallar dig till undersökning med jämna

Läs mer

Prislista Landskronatandläkarna

Prislista Landskronatandläkarna Prislista Landskronatandläkarna Gäller från och med 2007-07-01 På begäran lämnas skriftligt intyg med uppgifter om vilka material som använts vid protetiska arbeten och tandfyllningar Landskronatandläkarna

Läs mer

Tandläkare Staffan Söderström. Prislista

Tandläkare Staffan Söderström. Prislista Prislista 2017-04-11 Undersökning, riskbedömning och hälsofrämjande åtgärder Pris Referenspris *) 101 Basundersökning och diagnostik, utförd av tandläkare 825 825 103 Akut eller kompletterande undersökning,

Läs mer

Prislista Specialisttandvård Folktandvården Skåne

Prislista Specialisttandvård Folktandvården Skåne Prislista Specialisttandvård Folktandvården 100 Undersökning, riskbedömning och hälsofrämjande åtgärder Diagnostik 101 Basundersökning och diagnostik, tandläkare 858 660 103 Akut eller kompletterande undersökning

Läs mer

Prislista. Per-Olof Jansson

Prislista. Per-Olof Jansson Prislista Välkommen till vår mottagning! Här kan du läsa om våra priser och det statliga tandvårdsstödet. Fråga gärna oss i tandvårdsteamet om du vill veta mera. Vi kallar dig till undersökning med jämna

Läs mer

Akut eller kompletterande undersökning eller utredning av enstaka tand eller enstaka problem, utförd av tandläkare

Akut eller kompletterande undersökning eller utredning av enstaka tand eller enstaka problem, utförd av tandläkare Prislista Från och med det året du fyller 20 år omfattas du av den allmänna tandvårdsförsäkringen. Det innebär att du som patient får ett ekonomiskt stöd från Försäkringskassan. Ersättningen betalas ut

Läs mer

Vad, när och hur! Avtagbar protetik Protesrelaterat Bristande passform på gammal helprotes eller partialprotes. - Mjukbasa alt rebasera permanent. - Slipa ur ev underskär - Adhesiv, provil medium, patient

Läs mer

Inbjudan till: 2011-06-28 Klinisk Gren

Inbjudan till: 2011-06-28 Klinisk Gren Inbjudan till: 2011-06-28 Klinisk Gren För dig som är tandsköterska och önskar vidareutveckla/uppdatera dig i tandsköterskans roll inom det kliniska arbetet på Folktandvårdskliniken 1 Välkommen! till ett

Läs mer

Familjetandläkaren Södertälje. Prislista

Familjetandläkaren Södertälje. Prislista 2019-01-15 Undersökning, riskbedömning och hälsofrämjande åtgärder Referenspris 101 Basundersökning och diagnostik, utförd av tandläkare 850 845 103 Akut eller kompletterande undersökning, utförd av tandläkare

Läs mer

Stina Hellman. Friska tänder för livet! Prislista

Stina Hellman. Friska tänder för livet! Prislista Friska tänder för livet! Prislista Undersökning, riskbedömning och hälsofrämjande åtgärder Pris Referenspris *) 101 Basundersökning och diagnostik, utförd av tandläkare 775 745 102 Fullständig undersökning

Läs mer

Ditt glada leende - Vår drivkraft Prislista Välkommen till vår mottagning! Här kan du läsa om våra priser och det statliga tandvårdsstödet. Fråga gärna oss i tandvårdsteamet om du vill veta mera. Vi kallar

Läs mer

Tandhygienistprogrammet

Tandhygienistprogrammet Tandhygienistprogrammet Studiehandledning Odontologisk profylaktik 4 Klinisk kurs, 7,5 högskolepoäng 1TH007 Termin 2 Vårterminen 2015 Kursansvarig Universitetsadjunkt, Med.mag. Sebastian Malmqvist Årsansvarig

Läs mer

Tandläkare Christer Jonsson

Tandläkare Christer Jonsson Prislista Tandläkare Christer Jonsson Från och med det året du fyller 20 år omfattas du av den allmänna tandvårdsförsäkringen. Det innebär att du som patient får ett ekonomiskt stöd från Försäkringskassan.

Läs mer

Asylsökanden och fattiga EU-migranter - perspektiv på regelverk och praktik. Svensk Samhällsodontologisk förening 20151001

Asylsökanden och fattiga EU-migranter - perspektiv på regelverk och praktik. Svensk Samhällsodontologisk förening 20151001 Asylsökanden och fattiga EU-migranter - perspektiv på regelverk och praktik Svensk Samhällsodontologisk förening 20151001 Vem är vi? Birgitta Gunnarsson, Folktandvården VG, verksamhetsutvecklare Gunnar

Läs mer

Tandläkare Tuula Kauhanen. på Näsets Tandläkargrupp Priser 1 maj 2015. Prislista

Tandläkare Tuula Kauhanen. på Näsets Tandläkargrupp Priser 1 maj 2015. Prislista på Näsets Tandläkargrupp er 1 maj 2015 lista lista Undersökning, riskbedömning och hälsofrämjande åtgärder Referenspris 101 Basundersökning och diagnostik, utförd av tandläkare 775 775 103 Akut eller kompletterande

Läs mer

Rutiner. över det delningen.

Rutiner. över det delningen. 19: Ortodonti Den ortodontiska vården skötss i samverkan mellan allmäntandvård och specialisttandvård. Det är viktigt att det görs en kontroll av bettutvecklingen i samband med dee regelbundna revisionsundersökningarna

Läs mer

Prislista Folktandvården i Västra Götalandsregionen Gäller från 2006-01-01

Prislista Folktandvården i Västra Götalandsregionen Gäller från 2006-01-01 Prislista Folktandvården i Västra Götalandsregionen Gäller I denna prislista presenteras priserna för Folktandvården i Västra Götalandsregionen. Samtliga folktandvårdskliniker inom Regionen tillämpar samma

Läs mer

Tandläkare Marika Jacobsson. Prislista

Tandläkare Marika Jacobsson. Prislista Prislista Undersökning, riskbedömning och hälsofrämjande åtgärder Pris Referenspris *) 101 Basundersökning och diagnostik, utförd av tandläkare 750 745 102 Fullständig undersökning och diagnostik, utförd

Läs mer

Tandläkare Anders Sundh. Prislista

Tandläkare Anders Sundh. Prislista Prislista Undersökning, riskbedömning och hälsofrämjande åtgärder Pris Referenspris *) 101 Basundersökning och diagnostik, utförd av tandläkare 800 775 103 Akut eller kompletterande undersökning, utförd

Läs mer

Tandläkare Agneta Nilsson. Prislista

Tandläkare Agneta Nilsson. Prislista Prislista Undersökning, riskbedömning och hälsofrämjande åtgärder Pris Referenspris *) 101 Basundersökning och diagnostik, utförd av tandläkare 750 730 121 Röntgenundersökning av enskild tand 52 40 124

Läs mer

Prislista. Undersökning, riskbedömning och hälsobefrämjande åtgärder. Kod. Referenslista

Prislista. Undersökning, riskbedömning och hälsobefrämjande åtgärder. Kod. Referenslista Prislista Från och med det året du fyller 20 år omfattas du av den allmänna tandvårdsförsäkringen. Det innebär att du som patient får ett ekonomiskt stöd från Försäkringskassan. Ersättningen betalas ut

Läs mer

UPPDRAGSBESKRIVNING. Barn- och ungdomstandvård Region Halland 2013

UPPDRAGSBESKRIVNING. Barn- och ungdomstandvård Region Halland 2013 UPPDRAGSBESKRIVNING Barn- och ungdomstandvård Region Halland 2013 1 Uppdragsbeskrivning... 3 1.1 Grundprinciper... 3 1.2 Författningar... 3 1.3 Uppdragets omfattning... 3 2 Övergripande mål... 3 2.1 Tillgänglighet...

Läs mer

Göran Friman 1. Tandvårdsförordningen (SFS 1998:1338) 2011 Göran Friman 2. 2011 Göran Friman 1. 2011 Göran Friman 4. 2011 Göran Friman 3

Göran Friman 1. Tandvårdsförordningen (SFS 1998:1338) 2011 Göran Friman 2. 2011 Göran Friman 1. 2011 Göran Friman 4. 2011 Göran Friman 3 Tandvårdsförordningen (SFS 1998:1338) Nödvändig tandvård Uppsökande verksamhet inom tandvård Uppsökande verksamhet Munhälsobedömning Munbedömning Uppsökande munhälsovård Uppsökande tandvård / hemtandvård

Läs mer

Översikt - tandvård för barn och ungdomar samt unga vuxna

Översikt - tandvård för barn och ungdomar samt unga vuxna Översikt - tandvård för barn och ungdomar samt unga vuxna Allmänt Barn och ungdomar samt unga vuxna 3-20 år som är folkbokförda i Sörmland kan välja vårdgivare för den allmäntandvård som erbjuds av Landstinget

Läs mer

Tandvårdstaxa för särskilda grupper 2013-01-01

Tandvårdstaxa för särskilda grupper 2013-01-01 130101 Tandvårdstaxa för särskilda grupper 2013-01-01 Tandvård vid långvarig sjukdom eller funktionsnedsättning - F-tandvård Åtgärder som anges i denna förhöjda taxa får användas för patientkategorier

Läs mer

Tandläkare Per-Olof Jansson. Prislista

Tandläkare Per-Olof Jansson. Prislista lista lista Undersökning, riskbedömning och hälsofrämjande åtgärder Referenspris 101 Basundersökning och diagnostik, utförd av tandläkare 840 775 103 Akut eller kompletterande undersökning, utförd av tandläkare

Läs mer

Tandläkare Anders Sundh. Prislista

Tandläkare Anders Sundh. Prislista Prislista 2017-02-07 Undersökning, riskbedömning och hälsofrämjande åtgärder Pris Referenspris *) 101 Basundersökning och diagnostik, utförd av tandläkare 825 825 103 Akut eller kompletterande undersökning,

Läs mer

Tandläkare Pär Fugelstad. Prislista

Tandläkare Pär Fugelstad. Prislista Prislista 2016-05-23 Undersökning, riskbedömning och hälsofrämjande åtgärder Pris Referenspris *) 101 Basundersökning och diagnostik, utförd av tandläkare 850 810 103 Akut eller kompletterande undersökning,

Läs mer

REGELVERK Fritt tandläkarval barn och ungdom. Version: 1. Ansvarig: Beställarenheten, Anne-Marie Jaarnek

REGELVERK Fritt tandläkarval barn och ungdom. Version: 1. Ansvarig: Beställarenheten, Anne-Marie Jaarnek Version: 1 Ansvarig: Beställarenheten, Anne-Marie Jaarnek 2(8) INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1 INLEDNING... 3 2 OMFATTNING... 3 3 TEKNISK FÖRMÅGA OCH KAPACITET... 3 4 ÅTAGANDE... 3 4.1 Epidemiologisk uppföljning...

Läs mer

Tandhygienistprogrammet

Tandhygienistprogrammet Tandhygienistprogrammet Studiehandledning Odontologisk profylaktik 4 Klinisk kurs, 7,5 högskolepoäng 1TH007 Termin 2 Vårterminen 2012 Kursansvarig och examinator: Lektor Lena Karlsson Kursgivare Lektor

Läs mer

STADIEEXAMINATION TERMIN 7

STADIEEXAMINATION TERMIN 7 UMEÅ UNIVERSITET Tandläkarprogrammet Anders Wänman professor STADIEEXAMINATION TERMIN 7 Kariologi UTMÄRKT UNDERKÄND Undersökning Alltid noggrann sondering Oftast korrekt registrering Missar alltid kariesoch

Läs mer

Citytandläkarna Staffan Hernqvist och Maria Paldanius. Engagerad personal och medvetna patienter. Prislista

Citytandläkarna Staffan Hernqvist och Maria Paldanius. Engagerad personal och medvetna patienter. Prislista Engagerad personal och medvetna patienter. Prislista Undersökning, riskbedömning och hälsofrämjande åtgärder Pris Referenspris *) 101 Basundersökning och diagnostik, utförd av tandläkare 850 730 102 Fullständig

Läs mer

Tandläkare Jonas Ström. Prislista

Tandläkare Jonas Ström. Prislista Prislista Undersökning, riskbedömning och hälsofrämjande åtgärder Pris Referenspris *) 101 Basundersökning och diagnostik, utförd av tandläkare 780 730 102 Fullständig undersökning och diagnostik, utförd

Läs mer

Tandläkare Anders Sundh. Prislista

Tandläkare Anders Sundh. Prislista 2019-01-23 Undersökning, riskbedömning och hälsofrämjande åtgärder Pris Referenspris *) 101 Basundersökning och diagnostik, utförd av tandläkare 845 845 103 Akut eller kompletterande undersökning, utförd

Läs mer

BILAGA 1 Datum 2012-03-13

BILAGA 1 Datum 2012-03-13 BILAGA 1 Datum 2012-03-13 Dnr Avtalsvillkor för tandvård m.m. För en vårdgivare som är medlem i Privattandläkarna (Sveriges Privattandläkarförening) och för en tandläkare eller tandhygienist som är verksam

Läs mer

Klinisk baskurs 1, inriktning medicin

Klinisk baskurs 1, inriktning medicin Medicinska fakulteten Umeå universitet, 901 87 Umeå Telefon: 090-786 50 00 Läkarprogrammet www.umu.se Kursplan Dnr 513-1592-12 Sid 1 (5) Klinisk baskurs 1, inriktning medicin Clinical sciences 1, medicine

Läs mer

330 500 enstaka problem, tandläkare 103e Kompletterande eller akut undersökning eller utredning av enstaka tand eller

330 500 enstaka problem, tandläkare 103e Kompletterande eller akut undersökning eller utredning av enstaka tand eller Tandvårdstaxa Folktandvården Örebro läns landsting 2011-10-01 100 Undersökning, riskbedömning och hälsofrämjande åtgärder 101 Basundersökning och diagnostik, tandläkare 660 725 102 Fullständig undersökning

Läs mer

Information till studenterna utanför dörren OSCE II vt

Information till studenterna utanför dörren OSCE II vt Information till studenterna utanför dörren OSCE II vt 2013-130529 Station 1 Du är på akuten En 48 årig man, tidigare helt frisk, har vandrat i fjällen med nya kängor och fått skavsår. Söker pga frysningar

Läs mer

City Tandvård. Prislista

City Tandvård. Prislista Prislista Undersökning, riskbedömning och hälsofrämjande åtgärder Pris Referenspris *) 101 Basundersökning och diagnostik, utförd av tandläkare 775 775 103 Akut eller kompletterande undersökning, utförd

Läs mer

Tandläkare Ann och Mårten Palm. Bästa möjliga tandvård i en trygg och trivsam miljö. Prislista

Tandläkare Ann och Mårten Palm. Bästa möjliga tandvård i en trygg och trivsam miljö. Prislista Bästa möjliga tandvård i en trygg och trivsam miljö Prislista Undersökning, riskbedömning och hälsofrämjande åtgärder Pris Referenspris *) 101 Basundersökning och diagnostik, utförd av tandläkare 780 775

Läs mer

Specialisttandvårdstaxa för Region Halland från 1 januari 2014

Specialisttandvårdstaxa för Region Halland från 1 januari 2014 Sida 1 Specialisttandvårdstaxa för Region Halland från 1 januari 2014 Specialiståtgärder 100 Undersökning, riskbedömning och hälsofrämjande åtgärder 103S Akut Kompletterande eller kompletterande eller

Läs mer

Prislista Tandl. Lena Hansson AB

Prislista Tandl. Lena Hansson AB Prislista Tandl. Lena Hansson AB Från och med det året du fyller 20 år omfattas du av den allmänna tandvårdsförsäkringen. Det innebär att du som patient får ett ekonomiskt stöd från Försäkringskassan.

Läs mer

Ersättningsreglerna enligt det nya statliga tandvårdsstödet en översikt

Ersättningsreglerna enligt det nya statliga tandvårdsstödet en översikt 1 (7) Ersättningsreglerna enligt det nya statliga tandvårdsstödet en översikt Den här översikten är en sammanfattning av ersättningsreglerna i det statliga tandvårdsstödet som började gälla den 1 juli

Läs mer

Praktiska instruktioner för den del av tandvårdsreformen som avser tandvård för personer med stort omvårdnadsbehov i dagliga livet

Praktiska instruktioner för den del av tandvårdsreformen som avser tandvård för personer med stort omvårdnadsbehov i dagliga livet 1 Praktiska instruktioner för den del av tandvårdsreformen som avser tandvård för personer med stort omvårdnadsbehov i dagliga livet Inledning Den 1 januari 1999 trädde ett reformerat tandvårdsstöd i kraft.

Läs mer

Sammanställning av frågor på OSCE examination på kariologi I (termin 5) Frågor/uppgifter för en studentgrupp visas

Sammanställning av frågor på OSCE examination på kariologi I (termin 5) Frågor/uppgifter för en studentgrupp visas Sammanställning av frågor på OSCE examination på kariologi I (termin 5) Frågor/uppgifter för en studentgrupp visas För att få påbörja egen patientbehandling krävs godkänt på alla stationer i den här examinationen.

Läs mer

Tandläkare Mona Nilzén. Prislista

Tandläkare Mona Nilzén. Prislista Prislista 2017-01-16 Undersökning, riskbedömning och hälsofrämjande åtgärder Pris Referenspris *) 101 Basundersökning och diagnostik, utförd av tandläkare 825 825 103 Akut eller kompletterande undersökning,

Läs mer

Västra Götalandregionens ersättningslista vid Nödvändig tandvård och Tandvård som led i sjukdomsbehandling.

Västra Götalandregionens ersättningslista vid Nödvändig tandvård och Tandvård som led i sjukdomsbehandling. Västra Götalandregionens ersättningslista vid Nödvändig tandvård och Tandvård som led i sjukdomsbehandling. Gäller från 2009-01-01 Reviderad 2009-10-01 Ny utgåva 2009-07-01 Ersättningslistan är baserad

Läs mer

Kod Undersökning, riskbedömning och hälsobefrämjande åtgärder Pris Referenspris

Kod Undersökning, riskbedömning och hälsobefrämjande åtgärder Pris Referenspris Prislista 2011-09-01 Från och med det året du fyller 20 år omfattas du av den allmänna tandvårdsförsäkringen. Det innebär att du som patient får ett ekonomiskt stöd från Försäkringskassan. Ersättningen

Läs mer

Ströms Tandläkeri. Tillsammans skapar vi friskare leenden. Prislista

Ströms Tandläkeri. Tillsammans skapar vi friskare leenden. Prislista Tillsammans skapar vi friskare leenden Prislista 2018-01-31 Undersökning, riskbedömning och hälsofrämjande åtgärder Pris Referenspris *) 101 Basundersökning och diagnostik, utförd av tandläkare 990 830

Läs mer

Remissmall Bettfysiologi Extern vårdgivare/privattandläkare

Remissmall Bettfysiologi Extern vårdgivare/privattandläkare Remissmall Bettfysiologi Extern vårdgivare/privattandläkare Detta är en remissbilaga som du fyller i på dator och den är ett komplement till remissen som finns i journalsystemet där patientens och vårdgivarens

Läs mer

Prislista Maria Tandvård AB, Hornsgatan 50 A, Stockholm Gällande från 2009-09-29

Prislista Maria Tandvård AB, Hornsgatan 50 A, Stockholm Gällande från 2009-09-29 Prislista Maria Tandvård AB, Hornsgatan 50 A, Stockholm Gällande från 2009-09-29 Undersökande åtgärder Åtgärdsnummer Åtgärdsbeskrivning Detaljerat Pris Subventionsbelopp 101 Basundersökning och diagnostik,

Läs mer

Prislista. Sanei Tandvårdsteam

Prislista. Sanei Tandvårdsteam Prislista Välkommen till vår mottagning! Här kan du läsa om våra priser och det statliga tandvårdsstödet. Fråga gärna oss i tandvårdsteamet om du vill veta mera. Vi kallar dig till undersökning med jämna

Läs mer

Första introduktionen i T4

Första introduktionen i T4 Första introduktionen i T4 Tidbok Hur man öppnar sin tidbok. Klicka på ikonen Tidbok längst upp på listen och skriv ditt namn ok Klicka på personalträdet (resurspaletten) längst upp till höger och välj

Läs mer

Påbyggnadsutbildningen i odontologisk profylaktik för tandhygienister

Påbyggnadsutbildningen i odontologisk profylaktik för tandhygienister Påbyggnadsutbildningen i odontologisk profylaktik för tandhygienister Studiehandledning Odontologisk profylaktik 2 Teori Kurs/Klinisk kurs 6 högskolepoäng Kurskod 10D007 Påbyggnadsutbildning Termin 2 Vårterminen

Läs mer

Det här stödet utgår till din tandvård

Det här stödet utgår till din tandvård Din trygghet Din trygghet Som patient ska du känna dig trygg och välinformerad när du besöker din privattandläkare. Privattandläkarens ledstjärna är att erbjuda patienterna den bästa vården. Medlemmar

Läs mer

Tandläkare Maria Lettius, Borgentandläkarna. Omsorg, kvalitet och kunnande! Prislista

Tandläkare Maria Lettius, Borgentandläkarna. Omsorg, kvalitet och kunnande! Prislista Omsorg, kvalitet och kunnande! Prislista Undersökning, riskbedömning och hälsofrämjande åtgärder Pris Referenspris *) 101 Basundersökning och diagnostik, utförd av tandläkare 760 745 102 Fullständig undersökning

Läs mer

Patientsäkerhet och kvalitet hos små vårdgivare i tandvården. Nationell tillsyn 2017

Patientsäkerhet och kvalitet hos små vårdgivare i tandvården. Nationell tillsyn 2017 Patientsäkerhet och kvalitet hos små vårdgivare i tandvården Nationell tillsyn 2017 Varför gjorde vi tillsynen? Risk för brister i patientsäkerheten hos Små vårdgivare med ensampraktiserande tandläkare

Läs mer

Tandvårdsenhetens Ersättningslista för Särskilt Tandvårdsstöd

Tandvårdsenhetens Ersättningslista för Särskilt Tandvårdsstöd Tandvårdsenhetens Ersättningslista för Särskilt Tandvårdsstöd Gäller från 2010-01-15 Ersättningslistan är baserad på Folktandvården Västra Götalands prislista, och anger de åtgärdskoder som ingår i Nödvändig

Läs mer

Familjetandläkarna Konsberg. Prislista

Familjetandläkarna Konsberg. Prislista Prislista Undersökning, riskbedömning och hälsofrämjande åtgärder Pris Referenspris *) 101 Basundersökning och diagnostik, utförd av tandläkare 760 730 102 Fullständig undersökning och diagnostik, utförd

Läs mer

Tandläkare Ulrika Jonsson. Prislista

Tandläkare Ulrika Jonsson. Prislista 2019-02-13 Undersökning, riskbedömning och hälsofrämjande åtgärder Referenspris 101 Basundersökning och diagnostik, utförd av tandläkare 400 890 1 200 845 103 Akut eller kompletterande undersökning, utförd

Läs mer

Prislista 2016. Priserna gäller från 1 januari 2016

Prislista 2016. Priserna gäller från 1 januari 2016 Prislista 2016 Priserna gäller från 1 januari 2016 I Sverige råder fri prissättning på tandvård vilket betyder att tandläkare och tandhygienister själva bestämmer priset för olika behandlingar. I den här

Läs mer