Välkommen till fritidshemmen Hajen och Valen!

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Välkommen till fritidshemmen Hajen och Valen!"

Transkript

1 1 ht 2013 vt Välkommen till fritidshemmen Hajen och Valen! Hajens telefonnummer: Hajens mobil: 076/ Valens telefonnummer: Valens mobil: 070/ Venhaga förskola avd. Guldfisken:

2 2 Hej alla barn och föräldrar! Fritidshemmen Hajen och Valen erbjuder barnomsorg innan och efter skoltid, samt lov- och studiedagar. Barnen får vara på fritidshemmen under den tid föräldrarna arbetar eller studerar samt tid för hämtning och lämning. Förskoleklassbarnen och år 1 går på fritids Hajen (2:a våningen). På Hajen arbetar Hagar, Marianne och Monica. Måndag -torsdag ca kl går Hajenbarnen till Valen. År 2-5 går på fritids Valen (1:a våningen). På Valen arbetar Maria, Ulla och Monica. Fredagar går Valenbarnen till Hajen ca kl för att äta mellanmål. Morgonomsorgen är alltid på Hajen för både Hajen- och Valenbarn. Frukost äter vi i matsalen Information: Alla barn på Hajen har varsin tidskriftsmapp stående vid sin klädhylla och Valenbarnen har varsin plastficka uppsatt utanför Valen. Där i lägger vi information och post. Glöm inte att titta om ni fått post. Ofta delar vi även ut informationslappar i skolan för att ni snabbt ska få hem er post. Veckoplaneringen för fritids hänger på väggen utanför respektive avdelning. Hajen delar ut veckobrev i Hajenbarnens tidskriftsmappar och Valenbarnen får Valens veckoplanering utdelade i skolan. Telefonnummer: Hajens telefonnummer: Hajens mobil: 076/ Valens telefonnummer: Valens mobil: 070/ Förskolan Guldfisken:

3 3 Telefontider: Hajen har möjlighet att svara i telefonen mellan kl samt Där emellan var vänlig och tala in ett meddelande på röstbrevlådan På Hajen lyssnar vi av ungefär kl och varje dag. På Valen lyssnar vi av röstbrevlådan ca kl varje dag. Vi som arbetar på fritidshemmet Hajen och Valen är: Marianne Sigvardsson, Målilla. Förskollärare. Tfn: Hagar Johansson, Målilla. Barnskötare. Tfn: Maria Madsén, Målilla. Fritidspedagog. Tfn: Ulla Falke, Hultsfred. Lärare. Tfn: Monica Lundin, Mörlunda. Fritidsledare. Tfn: Samarbete med Venhaga förskola: Fritids samarbetar med Venhaga förskola vid öppning, stängning samt för att möjliggöra planering för oss personal på fritids och Venhaga förskola. Öppning sker på förskolan, avd. Guldfisken. Kl hämtar fritidspersonal barnen på förskolan och därefter är Hajen öppet. Se nedan hur fritids är öppet. Alla veckor Måndag Måndagar jobbar en personal kvar på fritids till kl vilket innebär att de barn som går hem mellan inte följer med in till förskolan utan hämtas på fritids. Tisdag Onsdag Torsdag Fredag

4 4 Därefter är barnen på Guldfisken, som har öppet till Jämna veckor stänger fritids personal förskolan och ojämna veckor lämnar vi fritidsbarnen in till förskolan och förskolans personal stänger. Föräldrakontakt: Meddela personalen om ditt barn är sjukt, ( (65) ledigt, ska gå hem tidigare, gå hem själv, bli hämtad av någon annan än vanligt eller ska följa med en kompis hem. Ej muntligt genom barnet. Vi ber er föräldrar att vara noga med att meddela om era barn inte ska vara på fritids. Det tar mycket tid för oss personal att först gå runt och leta på skolan efter barnen och sedan ringa runt och fråga var barnen är. Vid lek med kompis bestäm dagen innan. Barnen får inte ringa till föräldrars arbete från fritids telefon om de vill leka med kompisar. Självklart får de låna telefonen i andra ärenden. Vi önskar att föräldrar som har barn som kommer själva/går hem själva från fritids kommer in någon gång under veckan och prata med personalen så att vi håller kontakt. Om barnen vill och det finns tid får barnen gärna göra sina läxor på fritids. De barn som ibland får gå eller cykla hem själva från fritids måste lämna in ett av vårdnadshavarna underskrivet intyg som ska lämnas till oss på fritids. Be oss personal om en sådan blankett om det blir aktuellt. Kom ihåg! Det är mycket viktigt att ni meddelar personalen var vi kan nå er föräldrar. T.ex. om ni vikarierar på flera olika arbetsplatser. Hämtning: När ni föräldrar hämtar era barn får ni gärna gå in på Hajen och Valen för att se vad era barn leker med. När ni hämtar hem era barn är det mycket viktigt att ni meddela personalen detta!

5 5 Förslagslådor Vi personal vill att ni föräldrar ska vara delaktiga i vår verksamhet på fritids. Kom gärna med synpunkter och önskemål till oss på fritids, muntligt eller skriv en lapp och lägg i förslagslådorna utanför Hajen och Valen. Det kan vara funderingar kring fritids, ute- och innemiljön, positiv och negativ kritik, tips och idéer m.m. Barnen kan t.ex. använda dessa lådor till att lägga i förslagslappar på aktiviteter de önskar göra på fritids. Utflykt Vid utflykt har vi med oss mobiltelefon, ring eller 076/ för att prata med Hajen och eller 070/ för att prata med Valen. De barn som ska hämtas mitt i utflykten kan få vara med under hela utflykten och hämtas vid fritids då vi kommer tillbaka. Barnen ska ha kläder och skor efter väder. Barnen ska ha extrakläder på fritids. Utevistelse på gården När barnen är ute på skolgården efter mellanmålet finns alltid minst en personal (oftast flera) ute tillsammans med barnen. Personalen använder varselväst för att barnen lätt ska se och urskilja var vi är. Lek i gympasalen Alla bör ha med sig innegympaskor, då det är väldigt halt och kallt på golvet i gymnastiksalen.

6 6 En vanlig dag på Hajen Barnen är på Venhaga förskola fram till kl Fritids personal hämtar barnen där Hajen öppnar Frukost i skolans matsal Går ut på rast med en personal Barnen kommer från förskole-klassen och skolan till Hajen Mellanmål i matsalen eller ute. Fredagar på Hajen Är inne på Hajen eller ute på skolgården Fruktstund på Hajen eller ute Går till Valen Egen lek på Valen eller ute Vi är på Guldfisken på förskolan. En vanlig dag på Valen: Barnen är på Venhaga förskola fram till kl Fritids personal hämtar barnen där Hajen öppnar Frukost i skolans matsal Går ut på rast med en personal Barnen kommer från skolan till Valen Mellanmål i matsalen eller ute. Fredagar på Hajen Är inne på Valen eller ute på skolgården med personal Fruktstund på Valen eller ute Egen lek på Valen eller ute Vi är på Guldfisken på förskolan. Vid sjukdom: Vid maginfluensa måste barnet stanna hemma minst 48 timmar efter sista gången de har haft diarré eller kräkts, för att slippa att smittan går runt. Skolsköterskan rekommenderar även att syskon hålls hemma. Denna regel gäller förskola, förskoleklass, fritidshem och skola. Barn med feber eller infektion ska inte lämnas till barnomsorg och skola.

7 7 Tystnadsplikt: Vi som arbetar inom barnomsorgen har tystnadsplikt. Det innebär att vi inte för vidare något om er eller ert barn. Brandövning: I början på höstterminen har vi brandövningar på Hajen och Valen. Vi har en samlingsplats på fotbollsplanen på skolans baksida. Barnen får inte ta med sig jackor, väskor och skor ut vid brandövning. Vi förklarar för barnen att vi vill rädda liv och att det går att köpa en ny jacka men inte ett nytt barn. Barnen får inte ta på sig skor p.g.a. att det är mycket trångt vid klädhyllorna. Därför ska barnen ha tofflor på fötterna när de är inne på skolan och på fritids. Det är inte så roligt att stå barfota ute i regn eller snö. Det är bra om ni föräldrar pratar med era barn om att det viktigaste är att rädda människor och inte kläder/skor. Allergier: Några elever och personal på Hajen och Valen är mycket allergiska mot pälsdjur. Vi ber er därför se till att barnen inte använder samma kläder på fritids som vid t.ex. ridning eller vistelse i ladugård och att barnen duschar och tvättar håret efter att de varit i t.ex. stallet. De barn som har husdjur bör undvika att krama om det, innan barnet går till fritids på morgonen. Vi använder inte parfymer på fritids. Några av våra trivselregler är: Vi städar efter oss när vi lekt färdigt eller ska gå hem. Ta inte med egna leksaker eller andra saker till fritids. Alla barn får vara med och leka. Vi använder ett vårdat språk. Vid större konflikter mellan barnen tar vi kontakt med dess föräldrar och försöker lösa problemen samma dag.

8 8 Information om fritidsplats (hämtat från kommunens information) Om du förvärvsarbetar eller studerar kan ditt barn ha plats på fritidshem. Oavsett hur många dagar barnet är på fritids, betalas en månadskostnad baserad på familjens inkomst. (För yngsta barnet med barnomsorgsplats, betalar man på fritids 2 % av familjens sammanlagda bruttoinkomst, max 840 kr. För barn två eller tre med barnomsorgsplats betalar man på fritids 1 %, max 420 kr.) Är du arbetssökande (eller föräldraledig) kan barnet ha vilande plats på fritids. Be oss personal om blanketten Byte av placering inom förskola/fritidshem då ni byter från t.ex. fritidshemplats till vilande plats eller tvärt om. Arbetar du inte alls, får barnet inte vara på fritids och du betalar inte något. Om du får jobb enstaka dagar får barnet komma de dagarna. Vid nyttjande av platsen 1-10 dagar betalar man halv avgift. Från dag 11 utgår hel avgift. Detta debiteras i efterhand. Lovomsorgsplats. Barnen får då komma endast skolans lov- och studiedagar. Det är en månadskostnad på 0,5 % av den sammanlagda bruttoinkomsten, max 210 kr, oavsett om platsen nyttjas eller inte. Sådan plats kan man endast börja på 1 oktober eller 1 april. På alla platser är det två månaders uppsägningstid, då avgift debiteras. Ni föräldrar som har delad plats för ert barn, tänk på att om en av er säger upp sin del, får den andra föräldern betala för en hel plats.

9 9

Välkommen till fritidshemmen Hajen och Valen!

Välkommen till fritidshemmen Hajen och Valen! 1 vt 2014 Välkommen till fritidshemmen Hajen och Valen! Hajens telefonnummer: 240466 Hajens mobil: 072/54 99 441 Valens telefonnummer: 240465 Valens mobil: 070/36 42 466 Venhaga förskola avd. Guldfisken:

Läs mer

Välkommen till fritidshemmen Hajen och Valen!

Välkommen till fritidshemmen Hajen och Valen! 1 ht 2015 2008 Välkommen till fritidshemmen Hajen och Valen! Fritidshemmets uppgift är att komplettera förskoleklassen och skolan och att göra det möjligt för föräldrar att förena föräldraskap med arbete

Läs mer

Välkommen till fritidshemmen Hajen och Valen!

Välkommen till fritidshemmen Hajen och Valen! 1 ht 2016 Välkommen till fritidshemmen Hajen och Valen! Fritidshemmets uppgift är att komplettera förskoleklassen och skolan och att göra det möjligt för föräldrar att förena föräldraskap med arbete eller

Läs mer

Välkommen till fritidshemmen Hajen och Valen!

Välkommen till fritidshemmen Hajen och Valen! 1 ht 2017 Välkommen till fritidshemmen Hajen och Valen! Fritidshemmets uppgift är att komplettera förskoleklassen och skolan och att göra det möjligt för föräldrar att förena föräldraskap med arbete eller

Läs mer

Förskolans uppdrag. Mål för förskolans arbete

Förskolans uppdrag. Mål för förskolans arbete 1 Förskolans uppdrag Förskolan ska lägga grunden för ett livslångt lärande. Verksamheten ska vara rolig, trygg och lärorik för alla barn som deltar. Förskolan ska erbjuda barnen en god pedagogisk verksamhet,

Läs mer

Regler för Misterhults förskola 2012/2013

Regler för Misterhults förskola 2012/2013 Regler för Misterhults förskola 2012/2013 Hur kan du skaffa kunskap om Ditt/Dina barns vardag? Varje år har förskolan ett öppet hus då man kan se sina barn arbeta. Utvecklingssamtal hålls tillsammans med

Läs mer

Förskolans uppdrag. Mål för förskolans arbete

Förskolans uppdrag. Mål för förskolans arbete 1 Förskolans uppdrag Förskolan ska lägga grunden för ett livslångt lärande. Verksamheten ska vara rolig, trygg och lärorik för alla barn som deltar. Förskolan ska erbjuda barnen en god pedagogisk verksamhet,

Läs mer

Välkommen till Förskolan Karet

Välkommen till Förskolan Karet Välkommen till Förskolan Karet Förskolan Karet Byttgränd 15 906 27 Umeå Så här når du oss Avdelning: Nyckelpigan / Snigeln: 090 16 45 45 Myran / Fjärilen: 090 16 45 60 Förskolechef: Charlotta Strandberg

Läs mer

VÄLKOMMEN TILL FÖRSKOLAN BERGSNÄS AVD BLÅBÄRSSKOGEN

VÄLKOMMEN TILL FÖRSKOLAN BERGSNÄS AVD BLÅBÄRSSKOGEN VÄLKOMMEN TILL FÖRSKOLAN BERGSNÄS AVD BLÅBÄRSSKOGEN Blåbärsskogen är en avdelning med 20 barn i åldern 3-6 år. På Blåbärsskogen arbetar Anna Riseby, förskollärare 100%. Carina Gladh, förskollärare 100

Läs mer

Välkomna till Midgårds förskola!

Välkomna till Midgårds förskola! Välkomna till Midgårds förskola! Midgårds förskola är en förskola för barn i åldern 1-5 år. Vi finns på Östergatan 24 som ligger centralt med närhet till allt. Förskolans verksamhet bedrivs i stora ljusa

Läs mer

Välkommen till fritids

Välkommen till fritids Välkommen till fritids እ ን ቃ ዕ ና ብ መዘ ና ግ ዒ ( ፍ ሪ ቲ ድ ) ብ ደ ሓ ን መጻ እ ኩ ም Telefonnummer ቁ ጽ ሪ ተ ለ ፎ ን Fritids ፍ ሪ ቲ ድ (መዘ ና ግ ዒ መውዓ ሊ) Fritids är till för barn mellan 6och 12 år vars vårdnadshavare arbetar,

Läs mer

Välkommen till Björkhyddans förskola

Välkommen till Björkhyddans förskola Välkommen till Björkhyddans förskola Björkhyddans förskola Björkhyddans förskola består av fyra avdelningar: Biet, Humlan, Sländan och Myran. Björkhyddan har ett eget kök och en stor härlig lekhall i mitten.

Läs mer

Välkommen till Förskolan Äventyret! Inskolning vad är det? Vad gör barnen?

Välkommen till Förskolan Äventyret! Inskolning vad är det? Vad gör barnen? Välkommen till Förskolan Äventyret! Snart är det dags för ditt barn att börja på Förskolan Äventyret. Vi vill hälsa er välkomna och hoppas att ni ska trivas. I den här texten vill vi ge information till

Läs mer

FÖRSKOLA, FRITIDSHEM OCH PEDAGOGISK VERKSAMHET I MORA KOMMUN

FÖRSKOLA, FRITIDSHEM OCH PEDAGOGISK VERKSAMHET I MORA KOMMUN FÖRSKOLA, FRITIDSHEM OCH PEDAGOGISK VERKSAMHET I MORA KOMMUN Information till förälder/vårdnadhavare Mora kommun / 2013-01-22-1 - Definitioner Förskola 1-5 år - pedagogisk verksamhet som riktar sig till

Läs mer

Information om fritids

Information om fritids Information om fritids Barn- och utbildningsförvaltningen 2018-01-02 Var finns fritids? Fritids finns i skolans lokaler. Barnet går på det fritids som tillhör den skola där barnet är placerat. När har

Läs mer

Förskolans uppdrag Förskolan ska lägga grunden för ett livslångt lärande.

Förskolans uppdrag Förskolan ska lägga grunden för ett livslångt lärande. 1 Förskolans uppdrag Förskolan ska lägga grunden för ett livslångt lärande. Verksamheten ska vara rolig, trygg och lärorik för alla barn som deltar. Omsorg, fostran och lärande bildar en helhet. Förskolan

Läs mer

Det är meningen att Du och personalen skall gå igenom den här broschyren tillsammans.

Det är meningen att Du och personalen skall gå igenom den här broschyren tillsammans. Välkommen! Ditt barn är välkommet till skolbarnsomsorg och fritidsklubb I denna broschyr vill vi berätta om vad skolbarnsomsorg och fritidsklubb är och lite om vad det innebär för barnet att lära känna

Läs mer

Nattugglans trivselregler

Nattugglans trivselregler Nattugglans trivselregler 151008 Välkommen till oss på Nattugglan! Nattugglan Backa Förskola Flintlåsgatan 1 271 80 Ystad 0411-577555 Förskolechef Kerstin Lellky 0411-577519 Schema För er som har arbetsschema

Läs mer

INFORMATION KIVIKS FRITIDSHEM

INFORMATION KIVIKS FRITIDSHEM Skolenhet Nord Piratenskolan INFORMATION KIVIKS FRITIDSHEM Skolenhet Nord Fritidshemmet BombiBitt Bredarörsvägen 1 27731 Kivik 2016-08-30 Viktig Information I det dagliga arbetet jobbar personalen för

Läs mer

Fritids. Vanliga frågor om

Fritids. Vanliga frågor om Vanliga frågor om Fritids På Fritids kan barn från Förskoleklass till årskurs 6 vistas medan föräldrarna arbetar eller studerar. Fritidshemmets uppgift är att ge barn en god omsorg och stimulera deras

Läs mer

Förskolorna Framtidsfolket AB

Förskolorna Framtidsfolket AB Vi önskar dig varmt välkommen till Förskolorna Framtidsfolket! Under inskolningen kommer vi att ha gott om tid till att lära känna varandra. Vi ser fram emot att få veta vad ditt barn tycker om och är

Läs mer

Välkommen till Galjonens förskola

Välkommen till Galjonens förskola Välkommen till Galjonens förskola Innehållsförteckning ATT BÖRJA I FÖRSKOLAN... 3 Förälderns roll under inskolningen... Pedagogens roll under inskolningen... Lämning... Uppföljning... LÄMNING OCH HÄMTNING

Läs mer

FRITIDSHEMMET VITTRA BROTORP

FRITIDSHEMMET VITTRA BROTORP FRITIDSHEMMET VITTRA BROTORP Vi på Vittra Brotorps fritidshem önskar er varmt välkomna till en inblick i vår verksamhet. Här kommer lite information om hur en dag på fritids/ klubben kan se ut, vilka regler

Läs mer

Välkommen till oss på Fjordens förskola!

Välkommen till oss på Fjordens förskola! Välkommen till oss på! Viktoria gatan 9 169 69 Solna Tel: 08-83 49 63 Vi är en av tre kommunala förskolor i Hagalunds förskoleenhet. Förskolans öppettider: 07.00-17.30 Förskolechef: Jennie Andersson-Smiljanic

Läs mer

Under vårdnadshavarens semester är barnet ledigt. Eventuella undantag görs i samråd med förskolechef.

Under vårdnadshavarens semester är barnet ledigt. Eventuella undantag görs i samråd med förskolechef. MAXTAXA Förskola i Ockelbo kommun Verksamhet i förskolegrupp omfattar barn från 1 års ålder fram till och med vecka 31 det år barnet fyller 6 år. Verksamhet i förskola styrs av skollag, läroplan för förskolan

Läs mer

Välkommen till Bryggans förskola

Välkommen till Bryggans förskola Välkommen till Bryggans förskola Innehållsförteckning ATT BÖRJA I FÖRSKOLAN... 3 Förälderns roll under inskolningen... 3 Pedagogens roll under inskolningen... 3 Lämning... 3 Uppföljning... 3 LÄMNING OCH

Läs mer

Malmö stad Förskoleförvaltningen. Välkommen till Bryggans förskola

Malmö stad Förskoleförvaltningen. Välkommen till Bryggans förskola Malmö stad Förskoleförvaltningen Välkommen till Bryggans förskola ATT BÖRJA I FÖRSKOLAN Hur lång tid inskolningen pågår varierar från barn till barn. Den första dagen är ni välkomna klockan 9.30-ca 10.30.

Läs mer

LOKAL ARBETSPLAN FÖR ÅNÄSETS FÖRSKOLA 2009/2010

LOKAL ARBETSPLAN FÖR ÅNÄSETS FÖRSKOLA 2009/2010 LOKAL ARBETSPLAN FÖR ÅNÄSETS FÖRSKOLA 2009/2010 VÄLKOMMEN TILL ÅNÄSETS FÖRSKOLA Ånäsets förskola ligger i en underbar miljö där vi är omgiven av skog och sjö. Vi har nära till badplats, härliga skidspår,

Läs mer

Barnomsorg. Information till dig som är nyanländ i Avesta kommun. och har barn som är 1 till 6 år

Barnomsorg. Information till dig som är nyanländ i Avesta kommun. och har barn som är 1 till 6 år Barnomsorg Information till dig som är nyanländ i Avesta kommun och har barn som är 1 till 6 år Vad är barnomsorg? Det finns olika former av barnomsorg; språkstödjande allmän förskola, allmän förskola,

Läs mer

FREINETFÖRSKOLAN EJDERN AB

FREINETFÖRSKOLAN EJDERN AB 1 FREINETFÖRSKOLAN EJDERN AB AVGIFTER OCH FÖRHÅLLNINGSREGLER 2012 FÖRSKOLEAVGIFT 2012 Från den 1 januari 2003 ingår Freinetförskolan, liksom Borås kommun, i maxtaxesystemet. I maxtaxesystemet är barnomsorgsavgiften

Läs mer

VÄLKOMMEN TILL FÖRSKOLAN

VÄLKOMMEN TILL FÖRSKOLAN VÄLKOMMEN TILL FÖRSKOLAN Förskolan Västanvind Västanviks Folkhögskola Winterommesväg 5 793 92 Leksand tel: 0247-64134 även text Hej! Vad roligt att Du ska komma till Västanvind. Vår förskola startade 1987

Läs mer

https://vrenafs-my.sharepoint.com/personal/eva_vrenafriskola_se/documents/blanketter och informationsfolder/fritids/infofolder Fritids Vrena

https://vrenafs-my.sharepoint.com/personal/eva_vrenafriskola_se/documents/blanketter och informationsfolder/fritids/infofolder Fritids Vrena informationsfolder/fritids/infofolder Fritids Vrena Friskola_hemsidan.docx 1 Innehåll Huvudman... 3 Historik... 3 Försäkring... 3 Värdegrundsarbetet på fritids... 3 Hämtning/Lämning och tillsynsansvar...

Läs mer

Välkommen till din förskola!

Välkommen till din förskola! Välkommen till din förskola! Furets förskola Förskolans uppdrag Förskolan ska lägga grunden för ett livslångt lärande. Verksamheten ska vara rolig, trygg och lärorik för alla barn som deltar. Förskolan

Läs mer

Välkommen till förskolan

Välkommen till förskolan Välkommen till förskolan Förskolans verksamhet utgår från förskolans läroplan, Lpfö-98 och Nässjö skolplan. Förskolan ska lägga grunden för ett livslångt lärande. Verksamheten skall vara rolig, trygg och

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN FÖR POMPERIPOSSA

VERKSAMHETSPLAN FÖR POMPERIPOSSA VERKSAMHETSPLAN FÖR POMPERIPOSSA REVIDERAD SEPTEMBER 2010 PERSONAL: Malin Lundberg Förskollärare 100% Karin Persson Barnskötare 100% Kerstin Wihlborg Barnskötare 100% BARNGRUPPENS SAMMANSÄTTNING: Totalt

Läs mer

VÄLKOMMEN TI LL HOLMESTADS FRITIDSHEM

VÄLKOMMEN TI LL HOLMESTADS FRITIDSHEM VÄLKOMMEN TI LL HOLMESTADS FRITIDSHEM Vår målsättning: Vi vill att alla barn skall känna sig trygga och trivas både i barngruppen och med oss vuxna. Vi vill stödja barnen till att bli självständiga, ifrågasättande

Läs mer

Montessorifriskolans fritidshem

Montessorifriskolans fritidshem Montessorifriskolans fritidshem Fritids är en pedagogisk gruppverksamhet för skolbarn i årskurs F- 6. Fritids uppgift är att erbjuda barnen en meningsfull, stimulerande och utvecklande fritid. Verksamheten

Läs mer

Hej och välkommen. till Fjälkestads fritidshem, ht-14!

Hej och välkommen. till Fjälkestads fritidshem, ht-14! Hej och välkommen till Fjälkestads fritidshem, ht-14! Fritidshemsverksamheten tar vid när skolan slutar för dagen och i dagsläget håller vi öppet till 17.30. (De dagar det är behov och efter överenskommelse

Läs mer

Mål för förskolans arbete Det finns mål för förskolans arbete, till exempel att förskolan ska sträva efter att:

Mål för förskolans arbete Det finns mål för förskolans arbete, till exempel att förskolan ska sträva efter att: 1 Förskolans uppdrag Förskolan ska lägga grunden för ett livslångt lärande. Verksamheten ska vara rolig, trygg och lärorik för alla barn som deltar. Förskolan ska erbjuda barnen en god pedagogisk verksamhet,

Läs mer

Önnebacka förskola. På förskolan finns det fyra avdelningar för barn mellan 1 och 5 år:

Önnebacka förskola. På förskolan finns det fyra avdelningar för barn mellan 1 och 5 år: Önnebacka förskola På förskolan finns det fyra avdelningar för barn mellan 1 och 5 år: Solgläntan telefon 18288 Kaprifolen telefon 18438 Lärkan telefon 18439 Regnbågen telefon 18437 Adressen är Myrbottenvägen

Läs mer

Välkommen till förskolan Kastanjen

Välkommen till förskolan Kastanjen Välkommen till förskolan Kastanjen Vi som arbetar på Kastanjen: Ettan: Hanna Eriksson, Monica Söder, Marita Adenvall telefon: 183 01 Tvåan: Linda Fäger, Sylvia Karlsson, Kristine Adolfsson telefon: 183

Läs mer

Regler för förskola och fritidshem på Lingbygdens friskola Reglerna utgår från Ljungby kommuns.

Regler för förskola och fritidshem på Lingbygdens friskola Reglerna utgår från Ljungby kommuns. Uppdaterad 2014-11-01 Gäller från och med 2015-02-01 Regler för förskola och fritidshem på Lingbygdens friskola Reglerna utgår från Ljungby kommuns. Ljungby kommun och friskolan erbjuder plats i förskola

Läs mer

Placeringsregler för fritidshem Säters kommun , 35

Placeringsregler för fritidshem Säters kommun , 35 1 Placeringsregler för fritidshem Säters kommun 2019-03-20, 35 2 Innehållsförteckning RÄTT TILL PLATS I FRITIDSHEM... 3 ANSÖKAN OM PLATS I FRITIDSHEM... 3 ANSÖKAN OM FERIEPLATS... 3 ÖPPETTIDER... 3 NÄRVAROTIDER...

Läs mer

Välkommen till Fritidshem

Välkommen till Fritidshem Fritidshemmet:... Adress:... Telefonnummer:...... Rektor:... Telefonnummer:... Välkommen till Fritidshem i Smedjebackens kommun Ansv. för inskolningen:... Smedjebackens kommun Familje- och utbildningsförvaltningen

Läs mer

Vi har flera elever med svåra allergier på skolan. Nedan finner ni information från skolsköterskan.

Vi har flera elever med svåra allergier på skolan. Nedan finner ni information från skolsköterskan. Rektorsbrev september 2015 Nu är vi i gång. Det är alltid härligt när verksamheten har kommit i gång och flitens lampa börjar lysa så väl i personalgruppen som hos eleverna. Under vecka 34 hade vi Trygghetsvecka

Läs mer

INFORMATION KIVIKS FRITIDSHEM

INFORMATION KIVIKS FRITIDSHEM Skolenhet Nord Piratenskolan INFORMATION KIVIKS FRITIDSHEM Skolenhet Nord Fritidshemmet BombiBitt Bredarörsvägen 1 27731 Kivik 2014-08-27 Viktig Information I det dagliga arbetet har vi att Fritids telefonnummer

Läs mer

Handlingsplan. för. Åsbo. fritidshem

Handlingsplan. för. Åsbo. fritidshem Handlingsplan för Åsbo fritidshem Välkommen till Åsbo fritidshem Åsbo fritidshem ligger vackert beläget vid Åsbo Dalen 1 km från samhället Strålsnäs och tillhör Boxholms kommun. Vår utemiljö är verkligen

Läs mer

Vanliga frågor om. Fritids

Vanliga frågor om. Fritids Vanliga frågor om Fritids Innehåll Introduk on...3 Vad är fri ds?...3 Vem ansvarar för fri ds?...3 Vem kan få plats på fri ds?...4 När får mit barn vistas på fri ds?...4 Vad är Tillfällig fri dsplats?...4

Läs mer

Gripsholmsskolans förskoleklass

Gripsholmsskolans förskoleklass Gripsholmsskolans förskoleklass Läsåret 2015/2016 Att börja i förskoleklassen är att ta första steget in i skolan. Det är ett stort steg och det är en spännande och intressant tid som börjar, både för

Läs mer

1 (9) Välkommen. till fritidshemmen i. Boxholms kommun. Riktlinjer Avgifter 2012-11-08

1 (9) Välkommen. till fritidshemmen i. Boxholms kommun. Riktlinjer Avgifter 2012-11-08 1 (9) Välkommen till fritidshemmen i Boxholms kommun Riktlinjer Avgifter 2012-11-08 2 (9) Innehåll VÄLKOMMEN TILL FRITIDSHEMMEN I BOXHOLMS KOMMUN 3 Föräldrasamverkan 3 PLATS I FRITIDSHEM 3 I BOXHOLMS KOMMUN

Läs mer

Vad är fritids? Vem kan få plats på fritids? Vem ansvarar för fritids? Vilka fritids finns i Orsa? Hur ansöker man?...

Vad är fritids? Vem kan få plats på fritids? Vem ansvarar för fritids? Vilka fritids finns i Orsa? Hur ansöker man?... Vanliga frågor om På fritids kan barn från förskoleklass till årskurs 6 vistas medan föräldrarna arbetar eller studerar. Fritids uppgift är att ge barn en god omsorg och stimulera deras utveckling och

Läs mer

VÄLKOMMEN TILL LINDENS FRITIDSHEM

VÄLKOMMEN TILL LINDENS FRITIDSHEM VÄLKOMMEN TILL LINDENS FRITIDSHEM Vi har öppet 6.00 18.30 Cassiopeja Åsa Nilsson Ingrid Persson Eva-Lena Gulin Ulrika Persson Telefon 28 274 Mobil 0709-538 288 cassiopeja@hoor.se Pegasus Sara Lennervald

Läs mer

KARLSKRONA SPRÅKSKOLA. Verksamhetsplan för fritidshemmet läsår 17/18. Reviderad:

KARLSKRONA SPRÅKSKOLA. Verksamhetsplan för fritidshemmet läsår 17/18. Reviderad: KARLSKRONA SPRÅKSKOLA Verksamhetsplan för fritidshemmet läsår 17/18 Reviderad: 2017-09-08 Innehåll VÄRDEGRUND... 3 ORGANISATION... 4 MÅL FÖR FRITIDSHEMMET HT-17 OCH VT-18... 5 Leken... 5 Utevistelse...

Läs mer

VÄLKOMMEN TILL LINDVALLAS FRITIDSHEM

VÄLKOMMEN TILL LINDVALLAS FRITIDSHEM VÄLKOMMEN TILL LINDVALLAS FRITIDSHEM Vi har öppet 6.30 18.30 Cassiopeja Åsa Nilsson Maria Hising Ingrid Persson Eva-Lena Gulin Gunnel Härstedt Telefon 28 274 E-post cassiopeja.fritidshem@hoor.se Karlavagnen

Läs mer

Kontakt: Bäckalyckans förskola Boet Bäck Ödeshög Styrelseordförande Eleonor Jacobsson

Kontakt: Bäckalyckans förskola Boet Bäck Ödeshög Styrelseordförande Eleonor Jacobsson Välkommen till Schema (cirka tider) 6.30 Öppning 8.00 Frukost 9.00 Vi delar barnen i grupper - lek, projekt, aktivitet, samling, fruktstund 10.30 Utevistelse 11.30 Middag Myrorna 11.40 Elefanterna Vila

Läs mer

Månadsbrev Bergfotens fritidshem januari 2014

Månadsbrev Bergfotens fritidshem januari 2014 Månadsbrev Bergfotens fritidshem januari 2014 Den nya terminen rullar på och det blir ljusare och ljusare. Alla pedagoger arbetar aktivt med att erbjuda nya, spännande aktiviteter för era barn. I sin planering

Läs mer

STRANDSKOLANS FRITIDSHEM OCH FÖRSKOLEKLASSER

STRANDSKOLANS FRITIDSHEM OCH FÖRSKOLEKLASSER STRANDSKOLANS FRITIDSHEM OCH FÖRSKOLEKLASSER Våra fyra fritidshemsavdelningarna är: Fyren 5782 9752 Förskoleklasserna (Norr och Syd) Jollen 5782 9772 Årskurs 1 Ankaret 5782 9786 Årskurs 2 Kobben 5782 9754

Läs mer

ÖVRIGA TELEFONNUMMER Lapphärberget 55060 Måndagar 13.00-16.00 Torsdagar 08.00-11.30

ÖVRIGA TELEFONNUMMER Lapphärberget 55060 Måndagar 13.00-16.00 Torsdagar 08.00-11.30 DAGBARNVÅRDARE GÄLLIVARE Gunilla Nordvall Mandolinstigen 23 14107, 070-351 54 95 Rita Carlsson Kyrkallén 12 C 14127, 070-365 93 53 Helen Larsson Söderåsvägen 1 14770, 070-288 61 87 REKTOR Tel. arb. Eva-Marie

Läs mer

Silverskattens förskola

Silverskattens förskola 1 (8) Silverskattens förskola Telefon: 08-591 265 14 Adress: Steningehöjdsvägen 18 195 65 STENINGEHÖJDEN Välkomna till Silverskattens förskola Förskolan startade i februari 2012. Förskolan har två avdelningar/hemvister.

Läs mer

Jl\e&ORGS FRITIDS#f, ~ och FRITIDSKLU&a ~ FREGATTENs FRITIDSHEM 25lflf33. BRIGGENs FRITIDSHEM 25lflf23. FRITIDS KLUBBEN 25lflf30

Jl\e&ORGS FRITIDS#f, ~ och FRITIDSKLU&a ~ FREGATTENs FRITIDSHEM 25lflf33. BRIGGENs FRITIDSHEM 25lflf23. FRITIDS KLUBBEN 25lflf30 Jl\e&ORGS FRITIDS#f, ~ och FRITIDSKLU&a ~ FREGATTENs FRITIDSHEM 25lflf33 BRIGGENs FRITIDSHEM 25lflf23 FRITIDS KLUBBEN 25lflf30 Hej och välkomna till Marieborgsskolans fritidshem och fritidsklubb! På skolan

Läs mer

Nyborg Skola och Behandling. Läsåret 2013-2014. Nyborg Skola och Behandling. Doterödsvägen 19-21. 444 40 STENUNGSUND Skola/Fritidshem/Behandling

Nyborg Skola och Behandling. Läsåret 2013-2014. Nyborg Skola och Behandling. Doterödsvägen 19-21. 444 40 STENUNGSUND Skola/Fritidshem/Behandling Nyborg Skola och Behandling Läsåret 2013-2014 Nyborg Skola och Behandling Doterödsvägen 19-21 444 40 STENUNGSUND Skola/Fritidshem/Behandling 2013-09-10 ACJ ANTECKNINGAR Sida 12 ANTECKNINGAR Innehållsförteckning

Läs mer

Kvalitetsredovisning läsåret 2012/2013. Fritidshemmen i Ulvsby skolområde

Kvalitetsredovisning läsåret 2012/2013. Fritidshemmen i Ulvsby skolområde Kvalitetsredovisning läsåret 01/013 Fritidshemmen i Ulvsby skolområde Innehållsförteckning 1. Grundfakta om Fritidshemmen vid Vallargärdets skola.... Underlag och rutiner för kvalitetsredovisningen...

Läs mer

Ekebyskolans fritidsverksamhet. Mimer- Idavall- Midgård- Hemvisten

Ekebyskolans fritidsverksamhet. Mimer- Idavall- Midgård- Hemvisten Ekebyskolans fritidsverksamhet Mimer- Idavall- Midgård- Hemvisten Läsåret 2016-2017 Innehåll Från styrdokument till verklighet- så arbetar vi!... s.3 Vår verksamhets grundläggande struktur... s.4 Fritidsavdelningar

Läs mer

Välkommen till din förskola! Kimbogårdens förskola

Välkommen till din förskola! Kimbogårdens förskola Välkommen till din förskola! Kimbogårdens förskola Förskolans uppdrag Förskolan ska lägga grunden för ett livslångt lärande. Verksamheten ska vara rolig, trygg och lärorik för alla barn som deltar. Förskolan

Läs mer

Spara! Viktig information. Välkommen till förskolan!

Spara! Viktig information. Välkommen till förskolan! Spara! Viktig information Välkommen till förskolan! Innehållsförteckning Förskola och pedagogisk omsorg för alla barn 6 Olika barnomsorgsformer 6 Allmän förskola 7 Familjecentraler, öppen förskola och

Läs mer

Arbetsplan för Pedagogisk Omsorg, Familjedaghem 2016/2017

Arbetsplan för Pedagogisk Omsorg, Familjedaghem 2016/2017 Arbetsplan för Pedagogisk Omsorg, Familjedaghem 2016/2017 Gruppens sammansättning Vi har 10 barn, 8 flickor och 2 pojkar 1 barn födda 15 3 barn födda 14 1 barn födda 13 4 barn födda 12 1 barn födda 11

Läs mer

Välkommen till ett nytt läsår 2014/2015. Klastorp-Essinge skolor

Välkommen till ett nytt läsår 2014/2015. Klastorp-Essinge skolor Välkommen till ett nytt läsår 2014/2015 Klastorp-Essinge skolor 1 Förväntansdokument Som elev kan du förvänta dig av oss Att vi strävar mot att du ska få den bästa möjliga inlärningssituationen. Att vi

Läs mer

Regler för Munkfors kommuns barnomsorg Antagna av Kultur- och utbildningsnämnden 050404

Regler för Munkfors kommuns barnomsorg Antagna av Kultur- och utbildningsnämnden 050404 Uppdaterad 2011-07-01 1 Regler för Munkfors kommuns barnomsorg Antagna av Kultur- och utbildningsnämnden 050404 Kultur- och utbildningsnämnden är ansvarig för kommunens barnomsorg. Verksamhetens mål, är

Läs mer

Avgifter och regler för BARNOMSORG

Avgifter och regler för BARNOMSORG Avgifter och regler för BARNOMSORG Antagen av Barn- och familjenämnden i Eslövs kommun 2017-02-15 1 INNEHÅLL Barnomsorg i Eslövs kommun...3 Rätt till plats...3 Öppettider...4 Ansökan om barnomsorg...4

Läs mer

FÖRSKOLA OCH SKOLBARNSOMSORG

FÖRSKOLA OCH SKOLBARNSOMSORG FÖRSKOLA OCH SKOLBARNSOMSORG Information till föräldrar Mora kommun / 2010-07-07-1 - BARNOMSORG I MORA KOMMUN Definitioner Förskola 1-5 år - pedagogisk verksamhet som riktar sig till barn 1-5 år. Pedagogisk

Läs mer

Välkommen till Lyckebo förskola

Välkommen till Lyckebo förskola Barn- och utbildningsförvaltningen Välkommen till Lyckebo förskola Välkommen till Lyckebo Förskola Vi hoppas att ni föräldrar och era barn ska trivas hos oss på Lyckebo. För oss är det viktigt att vi lär

Läs mer

Placeringsregler för fritidshem Säters kommun

Placeringsregler för fritidshem Säters kommun 1 Placeringsregler för fritidshem Säters kommun 2018-01-01 SÄTERS KOMMUN 2 Innehållsförteckning RÄTT TILL PLATS I FRITIDSHEM... 3 ANSÖKAN OM PLATS I FRITIDSHEM... 3 ANSÖKAN OM FERIEPLATS... 3 ÖPPETTIDER...

Läs mer

Allmän information från A till Ö

Allmän information från A till Ö Allmän information från A till Ö (Det finns möjlighet att få denna information muntligt/skriftigt på arabiska, somaliska och tjetjenska. Vänligen ta kontakt med personalen på förskolan) Besöksadress Postadress:

Läs mer

Välkommen till förskolan Kastanjen

Välkommen till förskolan Kastanjen Välkommen till förskolan Kastanjen Vi som arbetar på Kastanjen: Ettan: Linda Densborn, Helena Malm, Isabelle (Isse) Magnusson telefon: 183 01 Tvåan: Linda Fäger, Nina Antonsson, Vikarie telefon: 183 02

Läs mer

Välkommen till Skogslyckans förskola

Välkommen till Skogslyckans förskola Välkommen till Skogslyckans förskola Här ska du kunna hitta aktuella telefonnummer, viktiga tider samt lite information om verksamhetens karaktär. Skogslyckans förskolas målsättning år 2010/11 Vi arbetar

Läs mer

Välkommen. till barnomsorgen i Ydre kommun. Riktlinjer - Avgifter

Välkommen. till barnomsorgen i Ydre kommun. Riktlinjer - Avgifter YDRE KOMMUN Välkommen till barnomsorgen i Ydre kommun Riktlinjer - Avgifter Fastställd av kommunfullmäktige 2003 02 24 Reviderad av kommunfullmäktige 2004 02 23 Reviderad av kommunfullmäktige 2005 02 21

Läs mer

Utvecklingsplan för fritidshemmet. Läsåret

Utvecklingsplan för fritidshemmet. Läsåret Smedby skola Utvecklingsplan för fritidshemmet Avdelningarna Svanen och Storken Läsåret 2012-2013 Presentation Fritidshemmet ligger i anslutning till respektive avdelnings klassrum. Smedby skola har nära

Läs mer

Välkommen till Skogslyckans förskola

Välkommen till Skogslyckans förskola Jämjö Östra rektorsområde 20120112 Välkommen till Skogslyckans förskola Här ska du kunna hitta aktuella telefonnummer, viktiga tider samt lite information om verksamhetens karaktär. Skogslyckans förskolas

Läs mer

Förskola och fritidshem. Förskola- och fritidsverksamheten riktar sig till barn från 1-12 år.

Förskola och fritidshem. Förskola- och fritidsverksamheten riktar sig till barn från 1-12 år. Förskola och fritidshem Förskola- och fritidsverksamheten riktar sig till barn från 1-12 år. Välkomna till förskola och fritidshem i Aneby kommun Vireda skola Förskoleklass-Årskurs 5 Vireda fritidshem

Läs mer

Riktlinjer. för tillhandahållande av plats inom. förskole- och fritidshemsverksamhet. i Sävsjö kommun

Riktlinjer. för tillhandahållande av plats inom. förskole- och fritidshemsverksamhet. i Sävsjö kommun 1 (6) Riktlinjer för tillhandahållande av plats inom förskole- och fritidshemsverksamhet i Sävsjö kommun Fastställda av barn- och utbildningsnämnden 120426 147 Sidan 2 av 6 Riktliner för tillhandahållande

Läs mer

RIKTLINJER FÖR PLATS

RIKTLINJER FÖR PLATS RIKTLINJER FÖR PLATS inom förskola, pedagogisk omsorg och fritidshem i Eksjö kommun Fastställda av kommunstyrelsen 2015-06-02, 193 och gäller från och med 2015-08-01. Innehållsförteckning Rätt till plats

Läs mer

KÄLLBY GÅRD Vi informerar om... Våra fritidshem

KÄLLBY GÅRD Vi informerar om... Våra fritidshem KÄLLBY GÅRD Vi informerar om... Våra fritidshem Viken Kullen 6-8 år Magasinet 9-12 år Lå 12/13 VÅRA FRITIDSHEM PÅ KÄLLBY GÅRD - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - VIKEN KULLEN

Läs mer

RIKTLINJE. Riktlinjer och köregler inom förskolan och fritidshem/klubben. Antagen av utbildningsnämnden 2014-05-15

RIKTLINJE. Riktlinjer och köregler inom förskolan och fritidshem/klubben. Antagen av utbildningsnämnden 2014-05-15 Riktlinjer och köregler inom förskolan och fritidshem/klubben Antagen av utbildningsnämnden 2014-05-15 Ändringar införda till och med UN, 2014:28 Innehållsförteckning Riktlinjer... 2 Olika former av förskola

Läs mer

1 (10) Välkommen. till fritidshemmen i. Boxholms kommun. Riktlinjer Avgifter Reviderad

1 (10) Välkommen. till fritidshemmen i. Boxholms kommun. Riktlinjer Avgifter Reviderad 1 (10) Välkommen till fritidshemmen i Boxholms kommun Riktlinjer Avgifter 2012-11-08 Reviderad 2017-09-20. 2 (10) Innehåll VÄLKOMMEN TILL FRITIDSHEMMEN I BOXHOLMS KOMMUN 3 Föräldrasamverkan 3 PLATS I FRITIDSHEM

Läs mer

Reglemente för förskola, fritidshem och pedagogisk omsorg i Borlänge kommun

Reglemente för förskola, fritidshem och pedagogisk omsorg i Borlänge kommun Reglemente för förskola, fritidshem och pedagogisk omsorg i Borlänge kommun Gäller från och med den 1 maj 2012 I Borlänge kommun erbjuds olika verksamhetsformer för barn från ett års ålder. Förskolan,

Läs mer

Välkommen. till. Förskolan Björkbacken

Välkommen. till. Förskolan Björkbacken Välkommen till Förskolan Björkbacken Vi hoppas att ni ska komma att trivas tillsammans med oss personal och barn på Björkbacken. Förskolan består av två avdelningar, Sörgården och Norrgården. I vårt dagliga

Läs mer

Hej och välkommen. till Fjälkestads fritidshem, ht-15!

Hej och välkommen. till Fjälkestads fritidshem, ht-15! Hej och välkommen till Fjälkestads fritidshem, ht-15! Fritidshemsverksamheten tar vid när skolan slutar för dagen och i dagsläget håller vi öppet till 17.30. (De dagar det är behov och efter överenskommelse

Läs mer

UTEFÖRSKOLA VÄLKOMMEN JORDENS TILL JORDEN. www.bjuv.se/jorden TELEFONNUMMER 042 764 50 GRANENS MOBILTELEFON 0709-495486

UTEFÖRSKOLA VÄLKOMMEN JORDENS TILL JORDEN. www.bjuv.se/jorden TELEFONNUMMER 042 764 50 GRANENS MOBILTELEFON 0709-495486 VÄLKOMMEN TILL JORDEN TELEFONNUMMER 042 764 50 GRANENS MOBILTELEFON 0709-495486 ADRESS: Storgatan 46 267 76 Ekeby JORDENS UTEFÖRSKOLA HEMSIDA: www.bjuv.se/jorden JORDENS GRUNDIDÉ Att uppleva och utforska

Läs mer

Information om förskola och pedagogisk omsorg. Barn- och utbildningsförvaltningen

Information om förskola och pedagogisk omsorg. Barn- och utbildningsförvaltningen Information om förskola och pedagogisk omsorg Barn- och utbildningsförvaltningen 2017-10-13 Vilka typer av barnomsorg erbjuder kommunen? Kommunen erbjuder barnomsorg för barn i åldern 1-5 år. Du som vårdnadshavare

Läs mer

Förskola, fritidshem och pedagogisk omsorg i Borlänge kommun

Förskola, fritidshem och pedagogisk omsorg i Borlänge kommun Så fungerar Förskola, fritidshem och pedagogisk omsorg i Borlänge kommun Beslutad av kommunfullmäktige 2011-12-21 Senast reviderad 2014-11-18 Hej förälder! I Borlänge kommun erbjuds olika verksamhetsformer

Läs mer

FRITIDSHEM I MORA KOMMUN

FRITIDSHEM I MORA KOMMUN FRITIDSHEM I MORA KOMMUN Information till förälder/vårdnadshavare Mora kommun/2016-05-24-1 - Mora kommun/2016-05-24-2 - OMRÅDEN FÖR FRITIDSHEM I MORA KOMMUN Varje enhet leds av ansvarig rektor. (rektorsorganisation,

Läs mer

Välkommen till Västra Bodarna förskola

Välkommen till Västra Bodarna förskola Välkommen till Västra Bodarna förskola Västra Bodarna förskola Soldatvägen 2 441 60 Alingsås Förskolechef Anita Björnum tel. 0322-516 40 Västra Bodarnas förskola består av fem avdelningar: Trollsjön tel.

Läs mer

Information om verksamhet och taxa i Strömstads kommun

Information om verksamhet och taxa i Strömstads kommun Information om verksamhet och taxa i Strömstads kommun Förskola, fritidshem och annan pedagogisk verksamhet www.stromstad.se Informationen uppdateras regelbundet på Strömstads kommuns hemsida www.stromstad.se

Läs mer

BLOMMANS GROVPLANERING OCH MÅL VT 2015

BLOMMANS GROVPLANERING OCH MÅL VT 2015 BLOMMANS GROVPLANERING OCH MÅL VT 2015 En vanlig vecka på Blomman: Vi går ut varje morgon efter frukost, kl.9.30 äter vi frukt tillsammans ute. Efter detta går vi in i våra grupper och arbetar till 10.45.

Läs mer

Arbetsplan för Pedagogisk Omsorg, Familjedaghem

Arbetsplan för Pedagogisk Omsorg, Familjedaghem Arbetsplan för Pedagogisk Omsorg, Familjedaghem Gruppens sammansättning Vi har 12 barn, 10 flickor och 2 pojkar 3 barn födda 14 1 barn födda 13 4 barn födda 12 1 barn födda 11 3 barn födda 10 Personal

Läs mer

Välkommen till. Förskoleområde Lunden 1. Lundenskolans Förskola Kärralundsgatan 11 TRYGGA LEKANDE, LÄRANDE BARN

Välkommen till. Förskoleområde Lunden 1. Lundenskolans Förskola Kärralundsgatan 11 TRYGGA LEKANDE, LÄRANDE BARN Välkommen till Förskoleområde Lunden 1 120418-001-133 12 Göteborgs Stad Grafiska Gruppen LEKANDE, LÄRANDE BARN Utskrift: Vidkärrsgruppen Örgryte-Härlanda Juni 2012 TRYGGA 1 Lundenskolans Förskola Kärralundsgatan

Läs mer

Regler för kommunala fritidshem

Regler för kommunala fritidshem Regler för kommunala fritidshem Säters kommun 2015-05-21 SÄTERS KOMMUN 1 Innehållsförteckning Regler för kommunala fritidshem 3 Rätt till plats i fritidshem...3 Plats i fritidshem erbjuds:...3 Ansökan

Läs mer

1 (10) Välkommen. till fritidshemmen i. Boxholms kommun. Information och Riktlinjer Avgifter Reviderad

1 (10) Välkommen. till fritidshemmen i. Boxholms kommun. Information och Riktlinjer Avgifter Reviderad 1 (10) Välkommen till fritidshemmen i Boxholms kommun Information och Riktlinjer Avgifter 2012-11-08 Reviderad 2017-09-20. 2018-05-15 2018-07-04 2 (10) Innehåll VÄLKOMMEN TILL FRITIDSHEMMEN I BOXHOLMS

Läs mer

FRITIDSVERKSAMHETEN PÅ GADDENSKOLAN 2013

FRITIDSVERKSAMHETEN PÅ GADDENSKOLAN 2013 FRITIDSVERKSAMHETEN PÅ GADDENSKOLAN 2013 Gaddenskolan har två fritidshem. Biet har barn från förskoleklass och klass 1. Humlan har barnen från klass 2 och uppåt. Vi som arbetar här är: Telefon till Biet

Läs mer

Information om förskola och pedagogisk omsorg

Information om förskola och pedagogisk omsorg Information om förskola och pedagogisk omsorg Barn- och utbildningsförvaltningen 2018-01-02 Vilka typer av barnomsorg erbjuder kommunen? Kommunen erbjuder barnomsorg för barn i åldern 1-5 år. Du som vårdnadshavare

Läs mer