Bygg Växjös framtid. Styrelsens föredragande: Rose-Marie Holmqvist

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Bygg Växjös framtid. Styrelsens föredragande: Rose-Marie Holmqvist"

Transkript

1 Motion 1 Styrelsens föredragande: Rose-Marie Holmqvist Bygg Växjös framtid Många står idag i kö för bostad i Växjö och inte minst ungdomar lider av detta. Det leder till att unga vuxna tvingas bo kvar i föräldrahemmet istället för att lära sig att stå på egna ben och att pendlingsavstånden för våra studenter vid universitet blir långa. Oron över att inte ha en säker plats att bo på missgynnar studierna, boendet är en förutsättning för att studierna ska lyckas. Samtidigt som de unga har problem finns det äldre som önskar sälja sin bostad men inte hittar nytt boende, detta minskar rörligheten och möjligheten för barnfamiljer att skaffa sig en större bostad när familjen växer. Vi vet dessutom att byggsektorn är en motor i ekonomin som skapar tillväxt och jobb. Vilket gör att välfärden kan tryggas. Bostaden måste vara en social rättighet för alla och inte en handelsvara. Arbetslösa byggnadsarbetare behöver jobb, vi studenter behöver bostäder. Hur svårt kan det vara? Därför yrkar SSU Växjö: att Socialdemokraterna i Växjö verkar för att minst 2000 nya hyresrätter byggs i Växjö kommun innan SSU Växjö Styrelsen föreslår att motionen bifalls.

2 Motion 2 Styrelsens föredragande: Rose-Marie Holmqvist Bygg bort bostadsbristen! De senaste åren har bostadssituationen i hela Sverige blivit allt svårare. Möjligheten att få en bostad på orter med bostadsbrist, såsom Växjö, beror på tillgången på kapital och kontakter. Bostad blir därför en jämlikhetsfråga. Demos anser att rätten till bostad är absolut och att bostadsbristen är förödande inte bara för enskilda individer utan för hela samhället. Trots den rådande bostadsbristen i Växjö byggs det idag alldeles för få bostäder för att tillgodose den efterfrågan som finns. För att möjliggöra boende för ALLA medborgare behövs det byggas i form en blandning av bostadsrätter, hyresrätter och studentbostäder. Många av de bostäder som byggs i kommunen idag är antingen för kostsamma eller för stora. I en kommun med en stor andel unga människor behöver antalet små och billiga hyresrätter premieras före stora och dyra dito. Allt fler söker sig till Linnéuniversitetet i Växjö för studier, samtidigt har endast 24 nya studentlägenheter byggts de senaste 7 åren. Bostadssituationen för studenter i Växjö är nu så kritisk att Sveriges förenade studentkårer rödlistat staden. Att det finns bra bostäder med rimliga hyror är avgörande för möjligheten till studier. Studenter antagna vid Linnéuniversitetet i Växjö tvingas tacka nej till utbildningsplatser eftersom de inte kan hitta en hyresrätt eller inte har råd att köpa en lägenhet. En ytterligare konsekvens av den rådande bostadsbristen i kommunen är att färdigutbildade studenter i stor utsträckning flyttar härifrån på grund av att de inte kan hitta någonstans att bo efter sina studier. I en ständigt växande kommun är en god och jämlik tillgång på bostäder a och o. Kommunen måste därför ta ett större ansvar för att öka bostadsbyggandet i Växjö, via sina bolag och en aktiv och långsiktig markpolitik. Demos S-studenter i Växjö föreslår att Socialdemokraterna i Växjö ska verka för att bostadsunderskottet i kommunen succesivt byggs bort att Socialdemokraterna i Växjö ska verka för att ett visst antal av den åriga produktionen av hyresrätter i kommunen ska vara av sorten små och billiga att Socialdemokraterna i Växjö ska verka för att ett visst antal av den årliga produktionen av hyresrätter i kommunen ska vara studentlägenheter Styrelsen för Växjö arbetarekommun föreslår att första att-satsen bifalls, att andra att-satsen besvaras med att alla lägenheter inte behöver vara små men billiga, att tredje att-satsen besvaras med att behovet av studentlägenheter, stora lägenheter osv hela tiden ska styra det som byggs.

3 Motion 3 Styrelsens föredragande: Åsa K Björkmarker Könsneutralitet på toaletter i offentlig verksamhet Socialdemokratin bygger på övertygelsen om människors lika rätt och värde och vi har länge arbetat för sexuellt likaberättigande. Ingen människa ska bli diskriminerad på grund av könstillhörighet sexuell läggning och alla ska mötas av respekt oavsett vem hen är. För att en mötesplats ska vara HBTQ-vänlig krävs att besökare inte upplever någon slags diskriminering. En miljö eller en verksamhet är inte avsexualiserad bara för att den är könsuppdelad. Ett steg i riktningen mot ett könsneutralt samhälle är att införa könsneutrala toaletter i offentlig verksamhet. Detta skulle skapa en miljö där alla kan använda toaletter utan att behöva kategorisera sig som man eller kvinna. Demos S-studenter Växjö föreslår att Socialdemokraterna i Växjö ska verka för könsneutralitet på toaletter i kommunala lokaler. att Socialdemokraterna i Växjö tar motionen som sin egen och verkar i dess anda. Styrelsen anser att motionärernas intention är vällovlig och att det bör finnas könsneutrala toaletter i kommunala lokaler. Vi ser att allt fler lokaler väljer att ha toaletter som vänder sig till alla. Styrelsen väljer dock att tolka motionen som att det bör finnas könsneutrala alternativ gällande toaletter i kommunala lokaler, inte som att samtliga toaletter i kommunala lokaler ska vara könsneutrala. Detta då vi vet att många elever på våra skolor ser möjligheten till könsseparerade toaletter som trygghetsskapande och som något positivt. Styrelsen föreslår medlemsmötet att bifalla motionen.

4 Motion 4 Styrelsens föredragande: Gunnar Storbjörk Kollektivtrafik för framtiden Kollektivtrafiken är inget man kan kompromissa kring. Den utgör en livsnerv såväl i staden som på landet, är en kollektiv angelägenhet och en förutsättning för att samhällets ekonomiska och sociala liv ska fungera. Den är dessutom en av de absolut viktigaste komponenterna när det gäller att få till stånd en grön omställning av vårt samhälle. Tyvärr har vi idag en kollektivtrafik som är i bedrövligt skick, på mer än ett sätt. Att kollektivtrafiken är för dyr är både ett strukturellt problem och en konkret verklighet för enskilda människor. Det är inte rättvist att en miljonär och en arbetslös betalar lika mycket för att åka kollektivt. Med skattefinansierad, avgiftsfri, kollektivtrafik så betalar var och en efter förmåga, samtidigt som fler får möjlighet att utnyttja detta mer miljösmarta färdsätt. Kollektivtrafiken är det enda hållbara alternativet för framtidens transporter. Den är både resurssnål och klimatsmart, ett måste med tanke på de enorma utmaningar som klimat- och resurskriserna ställer oss inför. Den nuvarande trafikmaktordningen med bilen i toppen leder inte bara till klimat- och hälsofarliga utsläpp, utan även till att våra städer trasas sönder av bilar, vägar och parkeringsplatser. Varje krona som spenderas på infrastruktur för bilism är en direkt attack på möjligheten att bygga socialt och ekologiskt hållbara städer. Men arbetet med att bryta bilens dominans och göra kollektivtrafiken mer attraktiv och tillgänglig för fler är inget som kan vänta. Därför krävs det att Socialdemokraterna i Växjö kommun tar täten och verkar för att de första stegen mot avgiftsfri kollektivtrafik tas snart efter valet, med målet att all kollektivtrafik i Växjö kommun ska vara avgiftsfri år Rätten och möjligheten att ta sig runt i staden och på landet är grundläggande. Transport är inget vi väljer, det är något vi behöver. Därför har alla rätt till en bekväm, billig och grön resa. Med anledning av ovanstående yrkar SSU Växjö att Socialdemokraterna i Växjö verkar för att all kollektivtrafik i Växjö Kommun ska vara avgiftsfri år Styrelsen delar motionärernas uppfattning att en fungerande kollektivtrafik är av avgörande betydelse för samhällets funktion. Styrelsen delar dock inte uppfattningen att kollektivtrafiken ska vara gratis. Styrelsen menar att det är rimligt med en viss avgift för kollektivtrafiken åtminstone för vuxna invånare. Det är dessutom styrelsens absoluta uppfattning att det finns andra satsningar som är mer angelägna än en avgiftsfri kollektivtrafik. Krafttag mot ungdomsarbetslösheten, mindre grupper i förskola och tidiga skolår, bättre stöd så att alla klarar skolan, fler bostäder, ökad trygghet och mer självbestämmande för våra äldre, ja listan kan göras lång. Styrelsen föreslår medlemsmötet att motionen avslås.

5 Motion 5 Styrelsens föredragande: Michael Sjöö Motion om reseersättning för arbetssökande Idag finns det en förväntan att man som nyutexaminerad från högskola och universitet ska kunna söka sig till arbete på andra orter än den man studerat på. Får man erbjudande om arbetsintervju på en annan ort kan denna resa bli väldigt kostsam för den nyutexaminerade. Exempelvis kan en resa mellan Malmö och Umeå kosta över 2000kr tur och retur. Som nyutexaminerad har du oftast obefintlig ekonomisk buffert och därför blir denna kostnad väldigt svår att möta. Det är idag en karenstid på tre månader som nyutexaminerad innan du kan få arbetslöshetsersättning och därigenom bemöta detta problem. Det är idag möjligt för de nyutexaminerade som gått arbetsmarknadsutbildning eller Komvux utbildnings att få reseersättning från arbetsförmedlingen för arbetsintervjuer men detta gäller inte de som är nyutexaminerade från högskola eller universitet. Detta tycker vi är konstigt och vi vill därför att du även som nyutexaminerad ska få ersättning för resa till och från de arbetsintervjuer som du behöver åka på. Får även nyutexaminerade från högskola och universitet denna möjlighet till ersättning kan arbetsmarknaden stimuleras och färre studenter går arbetslösa i tre månader med intention att sedan få arbetslösersättning vilket är en belastning för samhället. Arbetslösa nyutexaminerade är inget som samhället eller individen tjänar på. Med bakgrund av ovanstående föreslår Demos att Socialdemokraterna i Växjö verkar för att alla arbetssökande ska kunna få ersättning för resor till och från anställningsintervju att Socialdemokraterna i Växjö tar motionen som sin egen och verkar i dess anda Motionären yrkar att alla arbetssökande skall kunna få ersättning för resor till och från anställningsintervju. Regelverket idag är att reseersättning kan utgå under följande förutsättningar: -Fyllda 20 år -Är eller riskerar att bli arbetslös -Inskriven som arbetssökande på arbetsförmedlingen -Har svårt att få arbete på eller nära hemorten Reseersättning utgår ej om det är första anställningen efter utbildningen. Om man däremot har gått arbetsmarknadsutbildning eller kommunal vuxenutbildning kan reseersättning utgå. Styrelsen delar motionärens uppfattning att nyutexaminerade från högskola och universitet jämställs med de som gått arbetsmarknadsutbildning eller Komvux. Attsatsen innebär dock att alla arbetssökande skall kunna få ersättning för resor till och från anställningsintervju vilket går längre än att jämställa olika studerandekategorier varför vi föreslår: att motionen avslås.

6 Motion 6 Styrelsens föredragande: Maria Carlsson Avgiftsfri kulturskola Idag har inte alla samma möjlighet. I vårt samhälle styrs alldeles för mycket av hur hög familjens inkomst är, kulturskolan är ett sådant. Genom att ha en avgiftsbelagt kulturskola begränsas antalet individer som har möjlighet till detta. Fördelarna med kulturskolan är många, den sociala biten, att man lär sig något nytt, att få arbeta kreativt och att även för många skulle detta vara ett sätt att få tid för sig själv och hitta ett intresse som passar just dig och känns sig duktig. Att denna möjlighet inte är möjligt för alla vill socialdemokraterna Växjö ändra på. Vi tycker att alla ska ha samma rätt att på sin fritid vara kreativa, sociala, lära sig något nytt och känna sig duktig oavsett hur familjens inkomst ser ut. Vi vill därför lägga förslaget för en avgiftsfri kulturskola. Vi hoppas och tror att detta är ett sätt att minska klyftorna som finns i dagens Sverige. Vi yrkar: att Socialdemokraterna i Växjö verkar för en avgiftsfri kulturskola SSU Växjö Lisa Larsson den 28 september 2013 Styrelsens håller med om de möjligheter som kulturskolan ger alla barn och ungdomar men Växjö kommuns ekonomi tillåter inte i nuläget att man inför en avgiftsfri kulturskola. Vi anser att pengarna som skola- barnomsorgsnämnden har att tillgå behövs bättre på förskola och grundskola. Socialdemokraternas styrelse yrkar avslag på motionen.

7 Motion 7 Styrelsens föredragande: Martin Edberg Skola för framtiden Skolan är det något av det viktigaste vi har i Sverige. Att kunna utbilda sig och utvecklas är något varje barn och ungdom ska ha rätten till oavsett det ekonomiska läget i kommunen. Som det ser ut nu så har det under det moderata styret i Växjö kommun skurits ner på skola och barnomsorgen i omgångar sedan år Detta är något som vi Socialdemokrater inte kan acceptera. Dessutom är utbildning inte en kostnad, utan en investering för framtiden. Om Sverige ska kunna hålla fortsatt hög standard gällande innovationer och forskning så krävs det ytterligare satsningar på skolan, absolut inga nerskärningar. Sen ska man inte glömma att skolan har en klassöverbyggande effekt. Därför yrkar jag: att Socialdemokraterna i Växjö alltid ska motverka sänkningar av anslagen till skola och barnomsorg. John Gustafsson, SSU Växjö Socialdemokraterna har under ett flertal år prioriterat skol- och barnomsorgsnämndens verksamheter i fullmäktiges budget. Även i Skolkommissionens rapport står det tydligt att vi ska prioritera skolan ekonomiskt. Att lova att inte sänka anslagen är dock lite krångligt. Den dag antalet elever minskar kanske anslagen ska minska, men det innebär ju inte att anslagen per elev måste minska. Styrelsen förslår därför mötet att avslå motionen.

Framtiden börjar i skolan. Därför behöver Växjö en skola med fokus på kunskap och lärande som ger varje barn bästa möjliga förutsättningar att utveckl

Framtiden börjar i skolan. Därför behöver Växjö en skola med fokus på kunskap och lärande som ger varje barn bästa möjliga förutsättningar att utveckl Växjö är en bra kommun att leva i och de som vill bo och verka här ska känna sig välkomna. Kommunen växer, utvecklas och har alla möjligheter att ligga i framkant på många områden. Det finns också mycket

Läs mer

VI VILL HA ETT BÄTTRE VÄXJÖ FÖR ALLA

VI VILL HA ETT BÄTTRE VÄXJÖ FÖR ALLA VI VILL HA ETT BÄTTRE VÄXJÖ FÖR ALLA SÄTT VÄXJÖ I ARBETE Det viktigaste Växjö står inför är att klara jobben. Genom att fler växjöbor kommer i arbete så lägger vi grunden till att skapa det Växjö vi vill

Läs mer

Styrelsens förslag till Valprogram. Växjö kan bättre!

Styrelsens förslag till Valprogram. Växjö kan bättre! Styrelsens förslag till Valprogram Växjö kan bättre! Vi tycker att Växjö är en bra kommun att leva i. Många vill bo och verka här och det välkomnar vi. Men mycket i Växjö går åt fel håll. Klyftorna mellan

Läs mer

https://bostad.stockholm.se/statistik/bostadsformedlingen-statistik-bostadskon-2014/, 4

https://bostad.stockholm.se/statistik/bostadsformedlingen-statistik-bostadskon-2014/, 4 Bostadsutskottet: Motion gällande: Hur kan vi lösa bostadsbristen bland ungdomar i Stockholm? Inledning: Boverket varnar för förvärrad bostadsbrist 1. Att ha en egen bostad är en självklarhet för många,

Läs mer

Studenters boende 2013 Hur bor studenter? Hur vill de bo? Undersökning från Hyresgästföreningen GÖTEBORG 1

Studenters boende 2013 Hur bor studenter? Hur vill de bo? Undersökning från Hyresgästföreningen GÖTEBORG 1 Studenters boende 213 Hur bor studenter? Hur vill de bo? Undersökning från Hyresgästföreningen GÖTEBORG 1 Innehåll SAMMANFATTNING 3 Undersökningsmetod 3 Hur bor studenter? 3 Minskad andel studenter bor

Läs mer

nya bostäder under nästa mandatperiod

nya bostäder under nästa mandatperiod Socialdemokraterna i Stockholm Stockholm 2010-08-10 50 000 nya bostäder under nästa mandatperiod En bostadspolitisk rapport från Socialdemokraterna i Stockholmsregionen 2 (8) Innehållsförteckning Stockholmsregionen

Läs mer

Bostäder och kollektivtrafik Sammanfattning Författare: Emil Johansson, utredare LO-distriktet i Stockholms län.

Bostäder och kollektivtrafik Sammanfattning Författare: Emil Johansson, utredare LO-distriktet i Stockholms län. Full sysselsättning i Stockholmsregionen Bostäder och kollektivtrafik Sammanfattning Författare: Emil Johansson, utredare LO-distriktet i Stockholms län. Full sysselsättning i Stockholmsregionen Stockholms

Läs mer

Rösta på Miljöpartiet i kommunalvalet!

Rösta på Miljöpartiet i kommunalvalet! lättläst Rösta på Miljöpartiet i kommunalvalet! Om Miljöpartiet får vara med och bestämma i majoriteten i kommun fullmäktige kan vi skapa ett bättre Stockholm. Miljöpartiet vill ha fler bostäder och renare

Läs mer

Möjligheternas Mark dit når vi tillsamman

Möjligheternas Mark dit når vi tillsamman Möjligheternas Mark dit når vi tillsamman Handlingsprogram 2011-2014 Socialdemokraterna i Mark Frihet är grunden för att du ska ha ett gott liv och kunna ta vara på möjligheternas Mark men friheten ska

Läs mer

På rätt väg. - men inte riktigt framme! 19 steg mot ett bättre Gotland

På rätt väg. - men inte riktigt framme! 19 steg mot ett bättre Gotland På rätt väg - men inte riktigt framme! 19 steg mot ett bättre Gotland 19 steg mot ett bättre Gotland Dessa 19 steg är socialdemokratiska tankar och idéer om hur vi tillsammans här på Gotland kan skapa

Läs mer

VALPROGRAM / 2014 SOCIALDEMOKRATERNA I LANDSKRONA. framtidspartiet i landskrona

VALPROGRAM / 2014 SOCIALDEMOKRATERNA I LANDSKRONA. framtidspartiet i landskrona VALPROGRAM / 2014 SOCIALDEMOKRATERNA I LANDSKRONA framtidspartiet i landskrona LANDSKRONA KAN BÄTTRE! VI VILL MER. Foto: Jens Ohlsson Mitt i Öresundsregionen, lika nära landsbygden som storstäderna och

Läs mer

Bostadspolitik. för tillväxt och rättvisa. Tillväxt kräver rättvisa! Bostadspolitiskt program för Socialdemokraterna i Sundsvall 2012-2016

Bostadspolitik. för tillväxt och rättvisa. Tillväxt kräver rättvisa! Bostadspolitiskt program för Socialdemokraterna i Sundsvall 2012-2016 Bostadspolitik för tillväxt och rättvisa Tillväxt kräver rättvisa! Utvecklingen i en kommun är beroende av en aktiv bostadspolitik så även i Sundsvall Fem förslag för utveckling och rättvisa! 1 2 3 4 5

Läs mer

Välfärd genom livet. Alla ska känna sig trygga med samhällets stöd i livets olika skeden. Det gäller från förskolan till äldreomsorgen.

Välfärd genom livet. Alla ska känna sig trygga med samhällets stöd i livets olika skeden. Det gäller från förskolan till äldreomsorgen. Vi socialdemokrater är övertygade om att med demokrati förändra samhället. Vi bygger därför vårt samhälle på demokratins ideal med folkvalda politiker, fri opinionsbildning och respekt för allas lika värde.

Läs mer

HYRESGÄSTFÖRENINGEN REGION STOCKHOLM. Bostadspolitiskt program

HYRESGÄSTFÖRENINGEN REGION STOCKHOLM. Bostadspolitiskt program HYRESGÄSTFÖRENINGEN REGION STOCKHOLM Bostadspolitiskt program 22 STOCKHOLM EN REGION FÖR ALLA Det goda boendet är en förutsättning för att vi ska må bra och därmed vara ett väl fungerande samhälle. Hyresrätten

Läs mer

Valplattform Kommunvalet 2018 Vänsterpartiet Nordmaling

Valplattform Kommunvalet 2018 Vänsterpartiet Nordmaling Ett solidariskt samhälle en ekonomi för alla Valplattform Kommunvalet 2018 Vänsterpartiet Nordmaling Vänsterpartiets prioriterade huvudfrågor: 1. Öka grundbemanningen inom äldreomsorgen för högre kvalité

Läs mer

Extrem bostadsbrist bland Stockholms studenter

Extrem bostadsbrist bland Stockholms studenter Extrem bostadsbrist bland Stockholms studenter Innehåll Extrem bostadsbrist bland Stockholms studenter 2 Bostadsbristen i siffror 2 Läget i dag 2 Läget för studenter 3 Vad har byggts? 4 Varför just nu?

Läs mer

Ungas tankar om ett bättre samhälle

Ungas tankar om ett bättre samhälle Ungas tankar om ett bättre samhälle Politiska motioner skapade av ungdomar i Malmö och Skåne genom workshoparbete inom projektet Ungt valdeltagand i Malmö och Skåne - fokus: supervalåret 2014. Genom wokshops

Läs mer

för 4. Bygg små hyresrätter för unga och studenter Unga stockholmare måste kunna flytta hemifrån och komma ut på arbetsmarknaden.

för 4. Bygg små hyresrätter för unga och studenter Unga stockholmare måste kunna flytta hemifrån och komma ut på arbetsmarknaden. för 4. Bygg små hyresrätter för unga och studenter Unga stockholmare måste kunna flytta hemifrån och komma ut på arbetsmarknaden. Det går bra för Stockholmregionen, men vi står också inför stora utmaningar.

Läs mer

BOSTADSPOLITISKT PROGRAM 2013

BOSTADSPOLITISKT PROGRAM 2013 BOSTADSPOLITISKT PROGRAM 2013 VÄSTERÅS FRAMTIDEN MÅSTE BYGGAS IDAG Västerås växer snabbare än på mycket länge och passerade nyligen 140 000 invånare, men bostadsbyggandet i Västerås går inte i takt med

Läs mer

Bygg för unga och studenter

Bygg för unga och studenter Bygg för unga och studenter Sida 1 (7) Bygg för unga och studenter Det socialdemokratiska löftet till Stockholms unga och studenter är att vi ska bygga 12 000 hyresrätter anpassade för unga och studenter

Läs mer

ÅRSREDOVISNING Kortversion KIL.SE

ÅRSREDOVISNING Kortversion KIL.SE ÅRSREDOVISNING 2017 Kortversion KIL.SE SÅ HÄR GICK DET FÖR KILS KOMMUN 2017 Så här använde vi skattepengarna och det här är på gång 2018. VIKTIGA HÄNDELSER 2017 Befolkningen ökade med 110 personer. Vecka

Läs mer

Vi vill inte bara byta regering, vi vill byta politik!

Vi vill inte bara byta regering, vi vill byta politik! Vi vill inte bara byta regering, vi vill byta politik! För mer information gå in på: www.lo.se/stockholmsmodellen Facket ska jobba för att individen får mer inflytande. Man 38 år, Byggnads Sluta jaga sjuka.

Läs mer

LOs politiska plattform valet 2018

LOs politiska plattform valet 2018 LOs politiska plattform valet 2018 Landsorganisationen i Sverige 2018 Grafisk form: LO Produktion och tryck: Bantorget Grafiska AB, Stockholm 2018 isbn 978-91-566-3298-3 lo 18.03 2 000 Trygghet för vanligt

Läs mer

Manliga kandidaterna till kommunfullmäktigelistan för Socialdemokraterna i Sundbyberg

Manliga kandidaterna till kommunfullmäktigelistan för Socialdemokraterna i Sundbyberg Manliga kandidaterna till kommunfullmäktigelistan för Socialdemokraterna i Sundbyberg Mats Andersson, 1970 Rissne Jag vill ge alla barn och ungdomar en chans att lyckas i livet. Då krävs bra skolor, vettiga

Läs mer

Alla har rätt till en bra bostad!

Alla har rätt till en bra bostad! Alla har rätt till en bra bostad Bostadspolitiskt program Hyresgästföreningen Södertälje/Nykvarn Bostadsbrist Idag råder det bostadsbrist i Södertäljes och Nykvarns kommuner och framför allt saknas det

Läs mer

Yttrande till kommunstyrelsen över motion av Axel Josefsson (M) och Hampus Magnusson (M) om att prioritera bostadslösa ungdomar hos Boplats

Yttrande till kommunstyrelsen över motion av Axel Josefsson (M) och Hampus Magnusson (M) om att prioritera bostadslösa ungdomar hos Boplats Fastighetskontoret Tjänsteutlåtande Utfärdat 2018-09-03 Diarienummer 3312/18 Handläggare Lukas Jonsson Telefon: 031-368 12 01 E-post: lukas.jonsson@fastighet.goteborg.se Yttrande till kommunstyrelsen över

Läs mer

Lätt svenska. Vi kan inte vänta med att göra Sverige till världens bästa land att leva i

Lätt svenska. Vi kan inte vänta med att göra Sverige till världens bästa land att leva i Lätt svenska Vi kan inte vänta med att göra Sverige till världens bästa land att leva i MÖJLIGHETERNAS LAND BYGGER VI TILLSAMMANS Vi vill att Sverige ska vara möjligheternas land. Här ska alla få möjlighet

Läs mer

Socialdemokraternas mål för bostadsbyggandet

Socialdemokraternas mål för bostadsbyggandet 2014-08-27 Socialdemokraternas mål för bostadsbyggandet Socialdemokraternas vallöfte för bostadsbyggande Sverige behöver en bostadspolitik och ett mål för bostadsbyggandet i Sverige. Bostadsbristen är

Läs mer

Jobben först investera i våra unga!

Jobben först investera i våra unga! Jobben först investera i våra unga! Ofta får man höra att dagens ungdom är slö, slapp och likgiltig. Det snacket har jag aldrig trott på. Jag tror på den svenska ungdomens vilja till gemenskap och personliga

Läs mer

2 (6) Måste det vara så?

2 (6) Måste det vara så? 2 (6) Vi vill att Karlskrona ska vara den kommun där vi kan förverkliga våra drömmar, en kommun där man känner att man har möjligheter. Vi vill att barnen och ungdomarna ska få en bra start i livet och

Läs mer

Vision, politisk inriktning, övergripande utvecklingsmål, övergripande kvalitetsområden och styrmodell för Falkenbergs kommun.

Vision, politisk inriktning, övergripande utvecklingsmål, övergripande kvalitetsområden och styrmodell för Falkenbergs kommun. Beslutsförslag Kommunstyrelseförvaltningen Vision, politisk inriktning, övergripande utvecklingsmål, övergripande kvalitetsområden och styrmodell för Falkenbergs kommun. KS 2015-156 Förslag till beslut

Läs mer

Läge för lägenheter. www.lageforlagenheter.se

Läge för lägenheter. www.lageforlagenheter.se Läge för lägenheter www.lageforlagenheter.se Läge för lägenheter Den omfattande bristen på små hyresrätter och studentbostäder i landets storstadsregioner blir allt mer akut. I dag saknar 216 000 unga

Läs mer

med att göra Sverige till världens bästa land att leva i

med att göra Sverige till världens bästa land att leva i med att göra Sverige till världens bästa land att leva i MÖJLIGHETERNAS LAND BYGGER VI TILLSAMMANS Vi vill att Sverige ska vara möjligheternas land där var och en oavsett bakgrund kan växa och ta sin del

Läs mer

Gnesta Arbetarekommun Slutlig version

Gnesta Arbetarekommun Slutlig version Gnesta Arbetarekommun Slutlig version 2010-04-20 Vi socialdemokrater har en idé om vår kommun. Vi har kallat det för Möjligheternas Gnesta. Det är en kommun som bygger på insikten att vi är starkare tillsammans.

Läs mer

en hållbar framtid Det här vill vi i Centerpartiet med vår politik. Vårt idéprogram i korthet och på lättläst svenska.

en hållbar framtid Det här vill vi i Centerpartiet med vår politik. Vårt idéprogram i korthet och på lättläst svenska. en hållbar framtid Det här vill vi i Centerpartiet med vår politik. Vårt idéprogram i korthet och på lättläst svenska. Centerpartiets idéprogram Det här idéprogrammet handlar om vad Centerpartiet tycker

Läs mer

Hur bor studenter? Hur vill de bo?

Hur bor studenter? Hur vill de bo? Hur bor studenter? Hur vill de bo? GÖTEBORG Sammanfattning 9 procent av studenter mellan och 7 år, 7 personer, bor i egen hyresrätt, i egen bostadsrätt, i eget hus eller i studentbostad. 8 procent, 8 personer,

Läs mer

SmÅLAndS GRönASTE KOmmun

SmÅLAndS GRönASTE KOmmun SmÅLAndS GRönASTE KOmmun ÄLmHuLT VI VILL GÖRA ÄLMHULT TILL SMÅLANDS GRÖNASTE KOMMUN SÅ VÅR GRÖNA DRÖM BLIR VERKLIG Miljöpartiet vill skapa en god livskvalitet i tätorten Älmhult och på landet. Både nu

Läs mer

Vi växer för en hållbar framtid!

Vi växer för en hållbar framtid! Datum 2015-04-20 Vision Vi växer för en hållbar framtid! Politisk viljeinriktning Hållbarhet och tillväxt Vi i vill verka för en hållbar tillväxt. Vi vill skapa goda förutsättningar för ett hållbart samhälle,

Läs mer

Den goda kommunen med invånare Antagen av kommunfullmäktige

Den goda kommunen med invånare Antagen av kommunfullmäktige Den goda kommunen med 13000 invånare 2027 Antagen av kommunfullmäktige 2015-10-14 137 Den goda kommunen Den goda kommunen är du och jag. Och alla andra förstås. Den goda kommunen är ett uttryck för vår

Läs mer

SSU Stockholms stad Bostadsbristen är skriande i Sverige. Boverket beräknar att det till 2025 behövs omkring bostäder. Regeringens mål är att

SSU Stockholms stad Bostadsbristen är skriande i Sverige. Boverket beräknar att det till 2025 behövs omkring bostäder. Regeringens mål är att Stockholms arbetarekommuns årsmöte 22 april 2017 2 3 4 SSU Stockholms stad Bostadsbristen är skriande i Sverige. Boverket beräknar att det till 2025 behövs omkring 700 000 bostäder. Regeringens mål är

Läs mer

Byt politik! Rösta för en ny regering den 14 september! Information inför höstens allmänna val.

Byt politik! Rösta för en ny regering den 14 september! Information inför höstens allmänna val. Byt politik! Rösta för en ny regering den 14 september! Information inför höstens allmänna val. Jag bryr mig om valet i höst! För jag tror på alla människors lika värde och rätt. Och jag vägrar ge upp.

Läs mer

FÖR TORSÅS FRAMÅT. RÖSTA S. Ett bättre Torsås. För alla! FRAMTIDSPARTIET I TORSÅS

FÖR TORSÅS FRAMÅT. RÖSTA S. Ett bättre Torsås. För alla! FRAMTIDSPARTIET I TORSÅS FÖR TORSÅS FRAMÅT. RÖSTA S. Ett bättre Torsås. För alla! FRAMTIDSPARTIET I TORSÅS TORSÅS KAN BÄTTRE. Det spelar roll vem som styr och leder kommunen. Här kan du läsa om några av de politiska prioriteringar

Läs mer

Utöka. Sverigebygget. 20 000 nya studentbostäder

Utöka. Sverigebygget. 20 000 nya studentbostäder Utöka Sverigebygget 20 000 nya studentbostäder Utöka Sverigebygget: 20 000 nya studentbostäder Sedan 2006 har över en kvarts miljon fler människor fått ett jobb att gå till. Det här är bara början. Vi

Läs mer

socialdemokraterna.se/dalarna

socialdemokraterna.se/dalarna ETT KOMPETENSLYFT FÖR DALARNA DALARNA SKA KONKURRERA MED KUNSKAP OCH INNOVATIONER RÖSTA DEN 14 SEPTEMBER.. ETT BÄTTRE DALARNA.. FÖR ALLA.. socialdemokraterna.se/dalarna 2 (6) Kompetensbrister i dagens

Läs mer

bostadsutskottets motion

bostadsutskottets motion Ungdomsparlamentet bostadsutskottets motion Frågeställning Hur bör Stockholm arbeta för billigare bostäder för unga? Bakgrund År 2016 kostade en genomsnittlig hyreslägenhet med ett rum och kök i Stockholms

Läs mer

ETT ANNAT SOLNA ÄR MÖJLIGT

ETT ANNAT SOLNA ÄR MÖJLIGT ETT ANNAT SOLNA ÄR MÖJLIGT Vänsterpartiets budgetförslag för 2016 Vänsterpartiet Solna solna.vansterpartiet.se Vi vill se ett Solna för alla! Vänsterpartiet vill att Solnabornas gemensamma tillgångar ska

Läs mer

Socialdemokraterna F R A M T I D S P A R T I E T I S T E N U N G S U N D HANDLINGSPROGRAM Socialdemokraterna

Socialdemokraterna F R A M T I D S P A R T I E T I S T E N U N G S U N D HANDLINGSPROGRAM Socialdemokraterna HANDLINGSPROGRAM - 2014-2018 För oss Socialdemokrater är FRIHET, JÄMLIKHET och SOLIDARITET grundpelare. FRIHET handlar om att kunna leva i ett öppet, solidariskt och demokratiskt samhälle. SOLIDARITETs-

Läs mer

SOCIALDEMOKRATERNAS VÅR JOBBPLAN STOCKHOLMSREGIONEN. Framtidsinvesteringar i jobben går före

SOCIALDEMOKRATERNAS VÅR JOBBPLAN STOCKHOLMSREGIONEN. Framtidsinvesteringar i jobben går före SOCIALDEMOKRATERNAS VÅR JOBBPLAN BOSTADSPLAN FÖR JÄRFÄLLA FÖR STOCKHOLMSREGIONEN Framtidsinvesteringar i jobben går före Små hyresrätter nya skattesänkningar för unga och studenter Vår bostadsplan för

Läs mer

Konkretisering av de övergripande målen med tillhörande indikatorer

Konkretisering av de övergripande målen med tillhörande indikatorer Konkretisering av de övergripande målen med tillhörande indikatorer Samhällstjänster av högsta kvalitet Det är människorna i Hudiksvalls kommun som är i fokus för de samhällstjänster som kommunen erbjuder.

Läs mer

Vård- och omsorgsberedningen. Reservation. Motion om ändrad uthyrningspolicy för Malmös kommunala fastighetsbolag STK-2015-390

Vård- och omsorgsberedningen. Reservation. Motion om ändrad uthyrningspolicy för Malmös kommunala fastighetsbolag STK-2015-390 Vård- och omsorgsberedningen Motion om ändrad uthyrningspolicy för Malmös kommunala fastighetsbolag STK-2015-390 Reservation Vi Sverigedemokrater yrkade bifall till motionen. När den styrande minoriteten

Läs mer

Överenskommelse om bostadspolitiken mellan Socialdemokraterna, Vänsterpartiet och Miljöpartiet

Överenskommelse om bostadspolitiken mellan Socialdemokraterna, Vänsterpartiet och Miljöpartiet Överenskommelse om bostadspolitiken mellan Socialdemokraterna, Vänsterpartiet och Miljöpartiet En rödgrön bostadspolitik är en social bostadspolitik. För oss är bostaden en social rättighet. Alla människor,

Läs mer

Strategi» Program Plan Policy Riktlinjer Regler

Strategi» Program Plan Policy Riktlinjer Regler Strategi» Program Plan Policy Riktlinjer Regler Borås Stads Bostadsbyggnadsprogram Bostadsbyggnadsprogram 1 Borås Stads styrdokument» Aktiverande strategi avgörande vägval för att nå målen för Borås program

Läs mer

Socialdemokraterna i Stockholms stadshus. Handlingsplan mot barnfattigdom

Socialdemokraterna i Stockholms stadshus. Handlingsplan mot barnfattigdom Socialdemokraterna i Stockholms stadshus Handlingsplan mot barnfattigdom Handlingsplan mot barnfattigdom Rädda Barnens rapport talar sitt tydliga språk Stockholm är en av de mest segregerade kommunerna

Läs mer

GRÖN IDEOLOGI SOLIDARITET I HANDLING. En kort sammanfattning av Miljöpartiet de grönas partiprogram

GRÖN IDEOLOGI SOLIDARITET I HANDLING. En kort sammanfattning av Miljöpartiet de grönas partiprogram En kort sammanfattning av Miljöpartiet de grönas partiprogram BY: George Ruiz www.flickr.com/koadmunkee/6955111365 GRÖN IDEOLOGI SOLIDARITET I HANDLING Partiprogrammet i sin helhet kan du läsa på www.mp.se/

Läs mer

TILLSAMMANS ÄR VI OSKARSHAMN

TILLSAMMANS ÄR VI OSKARSHAMN TILLSAMMANS ÄR VI OSKARSHAMN Andreas Erlandsson Kommunalråd TRYGGHET TILLSAMMANS Oskarshamn är en fantastisk kommun att leva, bo och verka i. Tillsammans har alla vi som finns här arbetat för att utveckla

Läs mer

Femte arbetsmarknadsutskottets betänkande 2014:5AU1. Arbetsmarknadsfrågor 2014:5AU1

Femte arbetsmarknadsutskottets betänkande 2014:5AU1. Arbetsmarknadsfrågor 2014:5AU1 Femte arbetsmarknadsutskottets betänkande Arbetsmarknadsfrågor behandlar i detta betänkande 4 motioner om arbetsmarknadsfrågor. Motion Motion 2014:5A118Fr, Utökat valideringssystem av klass Nanas 11/12,

Läs mer

Kurvorna pekar nedåt!

Kurvorna pekar nedåt! Kurvorna pekar nedåt! 2 ½ år av mandatperioden har gått och vi socialdemokrater ser med oro på utvecklingen för Karlstad. Vi har under mandatperioden lagt en rad förslag som skulle påverkat utvecklingen

Läs mer

En god bostad till en rimlig kostnad

En god bostad till en rimlig kostnad Val 2018 En god bostad till en rimlig kostnad Bostadspolitiskt program för Hyresgästföreningarna i Göteborg Vill du veta mer om Hyresgästföreningen? Ring 0771 443 443 eller besök www.hyresgastforeningen.se

Läs mer

Fler utbildningsplatser och förstärkta arbetsmarknadsåtgärder

Fler utbildningsplatser och förstärkta arbetsmarknadsåtgärder Promemoria 2009-08-26 Fler utbildningsplatser och förstärkta arbetsmarknadsåtgärder Den ekonomiska krisen har präglat världen i snart ett år. Det som startade som en finansiell bubbla har övergått till

Läs mer

VÅRT FRAMTIDSKONTRAKT FÖR HUDDINGE

VÅRT FRAMTIDSKONTRAKT FÖR HUDDINGE VÅRT FRAMTIDSKONTRAKT FÖR HUDDINGE I valet den 14 september väljer vi väg för Huddinge. Våra prioriteringar är tydliga: Jobben först ingen ung utan jobb Mindre klasser och fler lärare Ordning, reda och

Läs mer

TILLSAMMANS FÖR TRYGGHET I STRÄNGNÄS KOMMUN S T R Ä N G N Ä S

TILLSAMMANS FÖR TRYGGHET I STRÄNGNÄS KOMMUN S T R Ä N G N Ä S TILLSAMMANS FÖR TRYGGHET I STRÄNGNÄS KOMMUN S T R Ä N G N Ä S VALPROGRAM 2018-2022 Gemensamt bygger vi ett tryggare samhälle. Tillsammans skapar vi en stark kommun. Alla ska ha möjlighet att växa och delta

Läs mer

2 (2) Stadskontoret föreslår att kommunfullmäktige med instämmande i MKB:s yttrande över motionen avslår densamma.

2 (2) Stadskontoret föreslår att kommunfullmäktige med instämmande i MKB:s yttrande över motionen avslår densamma. SIGNERAD 2013-12-12 Malmö stad Stadskontoret 1 (2) Datum 2013-12-09 Vår referens Anders Spjuth Projektledare Tjänsteskrivelse anders.spjuth@malmo.se Motion från Anders Olin (SD) om investering av MKB S

Läs mer

Svar på motion (S) (V) angående ungdoms- och studentbostäder (KS

Svar på motion (S) (V) angående ungdoms- och studentbostäder (KS Sammanträdesprotokoll 9 (26) Kommunstyrelsen 2012-10-01 138 Svar på motion (S) (V) angående ungdoms- och studentbostäder (KS 2010.290) Beslut Kommunstyrelsen föreslår fullmäktige att avslå motionen, då

Läs mer

!!!!!!!!!!! LÄTTLÄST VÅR POLITIK 2014

!!!!!!!!!!! LÄTTLÄST VÅR POLITIK 2014 LÄTTLÄST VÅR POLITIK 2014 1 Fi Lund vill se en annan utveckling och en ny syn på politiken. Vår politik handlar om jämlikhet, mänskliga rättigheter och frihet från alla former av diskriminering. Vi vill

Läs mer

VISION och strategisk plan. grunden till varför vi gör det vi gör...

VISION och strategisk plan. grunden till varför vi gör det vi gör... VISION och strategisk plan grunden till varför vi gör det vi gör... VISION Tranemo kommun är vårt naturskön naturliga val av bostadsort. Här bor vi i en kommun i storstadens närhet. Här finns ett boende

Läs mer

Motion från Roger Richthoff (SD) m.fl. om bostadsanvisningar

Motion från Roger Richthoff (SD) m.fl. om bostadsanvisningar Kommunstyrelsen KS 51 2019-03-27 1/4 Dnr KS/2018:317-034 Motion från Roger Richthoff (SD) m.fl. om bostadsanvisningar Beslut Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige besluta att 1. avslå motionens förslag/att-sats

Läs mer

Könsfördelning Kvinnor 64% Män 36% Åldrar Ej svar 6% 21-20 3% 31-40 44% 41-50 28% 51-60 6% 61-14%

Könsfördelning Kvinnor 64% Män 36% Åldrar Ej svar 6% 21-20 3% 31-40 44% 41-50 28% 51-60 6% 61-14% Könsfördelning Kvinnor 64% Män 36% Åldrar Ej svar 6% 21-20 3% 31-40 44% 41-50 28% 51-60 6% 61-14% Vad har du för yrkesbakgrund? Egen företagare 11% Offentliganställd 47% Privatanställd 39% Övrigt 3% Som

Läs mer

SocialdemoKraterna. Protokollsutdrag. Socia~ ~,år:.möte 140315. . (}Jmm~~BaWt!st(!.rlutnd Ak-styrelsen hirnrer morronen. till motionen i sin helhet.

SocialdemoKraterna. Protokollsutdrag. Socia~ ~,år:.möte 140315. . (}Jmm~~BaWt!st(!.rlutnd Ak-styrelsen hirnrer morronen. till motionen i sin helhet. I i SocialdemoKraterna Protokollsutdrag Socia~ ~,år:.möte 140315 13 OO~il"er en förändring av Lule:isoosmdspo1itlli.. (}Jmm~~BaWt!st(!.rlutnd Ak-styrelsen hirnrer morronen. till motionen i sin helhet.

Läs mer

Integrationsprogram för Västerås stad

Integrationsprogram för Västerås stad för Västerås stad Antaget av kommunstyrelsen 2008-10-10 program policy handlingsplan riktlinje program policy uttrycker värdegrunder och förhållningssätt för arbetet med utvecklingen av Västerås som ort

Läs mer

Beskriv, resonera och reflektera kring ovanstående fråga med hänsyn taget till social bakgrund, etnicitet och kön.

Beskriv, resonera och reflektera kring ovanstående fråga med hänsyn taget till social bakgrund, etnicitet och kön. Möjligheter Uppgiften Har alla människor i Sverige likvärdiga möjligheter att skaffa sig en utbildning, välja bostad, få ett jobb samt att lyckas inom de områden i livet som är viktiga? Beskriv, resonera

Läs mer

ETT STARKARE SAMHÄLLE ETT TRYGGARE FALUN

ETT STARKARE SAMHÄLLE ETT TRYGGARE FALUN ETT STARKARE SAMHÄLLE ETT TRYGGARE FALUN SUSANNE NORBERG ROZA GÜCLÜ HEDIN JONAS LENNERTHSON SJUKVÅRD OCH OMSORG Jämlik hälsa är vårt mål. Vi ska korta väntetiderna i vården och stoppa vinstjakten i välfärden.

Läs mer

Justering av köavgifter för Bostadsförmedlingen i Stockholm AB från och med den första maj 2017

Justering av köavgifter för Bostadsförmedlingen i Stockholm AB från och med den första maj 2017 Utlåtande 2017: RIX (Dnr 129-1896/2016) Justering av köavgifter för Bostadsförmedlingen i Stockholm AB från och med den första maj 2017 Kommunstyrelsen föreslår att kommunfullmäktige beslutar följande.

Läs mer

Yttrande gällande Motion av Axel Josefson (M), Ann Catrine Fogelgren (L) och David Lega (KD) om att ändra ägardirektivet för Förvaltning AB Framtiden

Yttrande gällande Motion av Axel Josefson (M), Ann Catrine Fogelgren (L) och David Lega (KD) om att ändra ägardirektivet för Förvaltning AB Framtiden Yttrande (SD) Kommunstyrelsen 2016-09-21 Ärende 3.3 Yttrande gällande Motion av Axel Josefson (M), Ann Catrine Fogelgren (L) och David Lega (KD) om att ändra ägardirektivet för Förvaltning AB Framtiden

Läs mer

Bostadsutskottets motion

Bostadsutskottets motion Matilda Bolin Bostadsutskottet Ungdomsparlamentet Bostadsutskottets motion Hur ska Stockholms kommun arbeta för att utöka utbudet av lägenheter som unga har råd med (18-26 år): Situationsbeskrivning I

Läs mer

www.stockholmsvanstern.se

www.stockholmsvanstern.se www.stockholmsvanstern.se Det går att bygga ett Stockholm för alla. Ett Stockholm där det inte är tjockleken på plånboken som bestämmer vilken del av staden du kan bo i. Där innerstaden inte domineras

Läs mer

VÄLFÄRDS- SATSNINGAR FÖRE LYX

VÄLFÄRDS- SATSNINGAR FÖRE LYX VÄLFÄRDS- SATSNINGAR FÖRE LYX Valplattform Vänsterpartiet Umeå 2018-2022 Umeå är inte till salu! Ulrika Edman (V), 1:a till Umeå kommunfullmäktige Mattias Sehlstedt (V), 2:a till Umeå kommunfullmäktige

Läs mer

Möjligheternas Karlstad. jobb istället för ökade klyftor

Möjligheternas Karlstad. jobb istället för ökade klyftor Möjligheternas Karlstad jobb istället för ökade klyftor Karlstad ska vara möjligheternas kommun Det ska vara lockande att flytta hit och attraktivt att bo här. Fler som bor, arbetar och driver företag

Läs mer

Skattefria underhållsfonder. Rotavdrag för hyresrätter. Miljöpremie för ombyggnad/upprustning av hyresrätter. Stärkt boendeinflytande vid ombyggnad

Skattefria underhållsfonder. Rotavdrag för hyresrätter. Miljöpremie för ombyggnad/upprustning av hyresrätter. Stärkt boendeinflytande vid ombyggnad Minst 15 000 nybyggda varje år fram till 2016 den gemensamma boendemiljön Slopad fastighetsskatt för Rotavdrag för Minst 15 000 nybyggda varje år fram till 2016 den gemensamma boendemiljön Slopad fastighetsskatt

Läs mer

Bygg mer och gärna på min backyard!

Bygg mer och gärna på min backyard! Boende i storstadsområden i ny studie om bostadsbristen: Bygg mer och gärna på min backyard! 1 Nu måste det byggas! Boverket rapporterade nyligen att 595 000 nya bostäder behöver byggas till år 2025 och

Läs mer

7 punkter för fler jobb och jämlik hälsa Valmanifest för Socialdemokraterna Västra Götalandsregionen 2015-2018

7 punkter för fler jobb och jämlik hälsa Valmanifest för Socialdemokraterna Västra Götalandsregionen 2015-2018 7 punkter för fler jobb och jämlik hälsa Valmanifest för Socialdemokraterna Västra Götalandsregionen 2015-2018 Socialdemokraterna i Västra Götalandsregionen 2 (7) Innehållsförteckning Fler jobb och jämlik

Läs mer

Lättare för unga att få jobb

Lättare för unga att få jobb Socialdemokraterna Skara 2010-09-08 Lättare för unga att få jobb - Ett vallöfte från Socialdemokraterna i Skara Innehållsförteckning I Skara ska alla unga erbjudas jobb eller utbildning... 3 2 miljoner

Läs mer

Kommunalt Handlingsprogram Lilla Edet Kommunen som växer och utvecklas

Kommunalt Handlingsprogram Lilla Edet Kommunen som växer och utvecklas Kommunalt Handlingsprogram 2014-2018 Lilla Edet Kommunen som växer och utvecklas Socialdemokraterna Framtidspartiet Lilla Edets kommun har med oss i majoritet utvecklats till en tillväxtkommun. Detta är

Läs mer

Så här vill vi göra det lättare för dig som är utlandssvensk! Centerpartiets politik för utlandssvenskar

Så här vill vi göra det lättare för dig som är utlandssvensk! Centerpartiets politik för utlandssvenskar Så här vill vi göra det lättare för dig som är utlandssvensk! Centerpartiets politik för utlandssvenskar Mindre byråkrati och färre krångliga regler även för dig som är utlandssvensk. Du som är utlandssvensk

Läs mer

Politisk inriktning för Region Gävleborg

Politisk inriktning för Region Gävleborg Diarienr: RS 2016/293 Datum: 2016-04-27 Politisk inriktning för Region Gävleborg 2016-2019 Beslutad i regionfullmäktige Region Gävleborg 2016-04-27 diarienummer RS 2016/293 Politisk inriktning 2016-2019

Läs mer

Ett hållbart Örebro Vänsterpartiets och socialdemokraternas budget för Vuxenutbildnings och arbetsmarknadsnämnden 2009

Ett hållbart Örebro Vänsterpartiets och socialdemokraternas budget för Vuxenutbildnings och arbetsmarknadsnämnden 2009 Ett hållbart Örebro Vänsterpartiets och socialdemokraternas budget för Vuxenutbildnings och arbetsmarknadsnämnden 2009 Ett hållbart Örebro - Vänsterpartiets och socialdemokraternas förslag till budget

Läs mer

Tre S-förslag för att stärka Linköpings unga PÅ VÄG MOT ARBETE!

Tre S-förslag för att stärka Linköpings unga PÅ VÄG MOT ARBETE! Tre S-förslag för att stärka Linköpings unga PÅ VÄG MOT ARBETE! Socialdemokraterna i Linköping 29 juni 2012 Mer om vår politik hittar du på: socialdemokraterna.se/linkoping Med lösningarna i fokus. 2000-talets

Läs mer

Tema: Arbete & Bostad

Tema: Arbete & Bostad - BLADET NR 67 Maj 2013 Tema: Arbete & Bostad 2 - B L A D E T - BLADET NR 67 Maj 2013 Många unga utan bostad Tema: Arbete & Bostad 189 000 nya bostäder skulle behövas i Sverige bara för att ge de ungdomar

Läs mer

HYRESGÄSTERNAS VAL 2018 TA PARTI FÖR MÄNNISKAN

HYRESGÄSTERNAS VAL 2018 TA PARTI FÖR MÄNNISKAN HYRESGÄSTERNAS VAL 2018 TA PARTI FÖR MÄNNISKAN ALLA HAR RÄTT TILL ETT BRA HEM Alla har rätt till ett bra hem. I hemmet lever vi våra liv. Där vilar vi, umgås, lagar och äter mat, studerar, arbetar, gör

Läs mer

Ökad tillgång till hyreslägenheter och lägre fastighetsavgift

Ökad tillgång till hyreslägenheter och lägre fastighetsavgift Promemoria 2012-04-12 Ökad tillgång till hyreslägenheter och lägre fastighetsavgift Den globala skuldkrisen har påverkat också Sverige. Tillväxten har dämpats och arbetsmarknaden har försämrats. Det råder

Läs mer

Valplattform VÄNSTER PARTIET SALEM. Gå och rösta den 14 september!

Valplattform VÄNSTER PARTIET SALEM. Gå och rösta den 14 september! Valplattform 2014 2018 VÄNSTER PARTIET SALEM Gå och rösta den 14 september! VÄLFÄRDEN ÄR INTE TILL SALU! Vänsterpartiet vill värna välfärden, minska löneklyftorna, skapa full sysselsättning och ett jämställt

Läs mer

Lagen om anställningsskydd

Lagen om anställningsskydd Enskild motion Motion till riksdagen 2016/17:447 av Isabella Hökmark (M) Lagen om anställningsskydd Förslag till riksdagsbeslut Riksdagen ställer sig bakom det som anförs i motionen om lagen om anställningsskydd

Läs mer

Läget på arbetsmarknaden i Kronoberg

Läget på arbetsmarknaden i Kronoberg Kronoberg Växjö 2011-11-17 Läget på arbetsmarknaden i Kronoberg Socialdemokraterna i Kronoberg Liedbergsgatan 31 352 32 Växjö T: 0470-711 772 F: 0470-711 782 www.socialdemokraterna.se/kronoberg Ojämn arbetsmarknad

Läs mer

Resultat. Ungas boendesituation. Peab 2012-10-02

Resultat. Ungas boendesituation. Peab 2012-10-02 Resultat Ungas boendesituation Peab -- Genomförande Undersökningens målgrupp var unga i storstadsområden Ålder 5-8 år, jämn könsfördelning Resultatet vägt på kön och antal personer i målgruppen i respektive

Läs mer

Socialdemokraternas Rambudgetförslag 2014. För Gnosjö kommun

Socialdemokraternas Rambudgetförslag 2014. För Gnosjö kommun Socialdemokraternas Rambudgetförslag 2014 För Gnosjö kommun Politiska prioriteringar för Socialdemokraterna i Gnosjö för Gnosjö Kommun. Det avgörande för att få ordning på ekonomin är att använda våra

Läs mer

Reviderade kommentarer till Vaxholms stad. mål och budget 2015 2017, ny version

Reviderade kommentarer till Vaxholms stad. mål och budget 2015 2017, ny version Vaxholm 2014-11-13 Reviderade kommentarer till Vaxholms stad mål och budget 2015 2017, ny version Miljöpartiets yrkanden och tillägg i kursiv, grön text. Övergripande yrkanden: Bostäder Vaxholm har alltför

Läs mer

Det handlar om Linköpings framtid.

Det handlar om Linköpings framtid. Det handlar om Linköpings framtid. Tre förslag från Socialdemokraterna för att få igång bostadsbyggandet i Linköping. Det byggs för lite i Linköping. Under flera år har antalet färdigställda bostäder underskjutit

Läs mer

Planeringsdirektiv med budget

Planeringsdirektiv med budget Planeringsdirektiv med budget 2019-2023 Ändringsförslag HALMSTAD Om Planeringsdirektiv med budget 2019-2023 Miljöpartiet vill göra följande ändringar i förslaget till Planeringsdirektiv med budget 2019-2023.

Läs mer

Ett ökat bostadsbyggande Näringsliv och arbetsmarknad Barnomsorg och skola

Ett ökat bostadsbyggande Näringsliv och arbetsmarknad Barnomsorg och skola Faktablad 2007-05-21 Falköpings kommuns budget 2008-2011 Utveckling tillväxt - välfärd Falköpings kommun bygger idag för utveckling, tillväxt och välfärd. Den budget som allianspartierna presenterar innehåller

Läs mer

En stark majoritet som tar långsiktigt ansvar för hela Eskilstuna

En stark majoritet som tar långsiktigt ansvar för hela Eskilstuna En stark majoritet som tar långsiktigt ansvar för hela Eskilstuna Så inleds vår samverkansöverenskommelse för mandatperioden. Kraftsamling kring Eskilstunas budget för 2016 - Vi gasar och bromsar samtidigt

Läs mer

Den Svenska välfärden Jag ska berätta om vad den svenska välfärden innebär, hur den påverkar vårt vardagliga liv.

Den Svenska välfärden Jag ska berätta om vad den svenska välfärden innebär, hur den påverkar vårt vardagliga liv. Den Svenska välfärden 2016 Jag ska berätta om vad den svenska välfärden innebär, hur den påverkar vårt vardagliga liv. Vad betyder välfärd? Vad innebär den svenska välfärden? Vad måste man göra för att

Läs mer