Allmänna villkor 2017/18

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Allmänna villkor 2017/18"

Transkript

1 Konst- och kulturutbildningar Allmänna villkor 2017/18

2 1 Allmänt 1.1 Dessa allmänna villkor ( Allmänna Villkor ) gäller för utbildningskontrakt med Kulturama, org nr , Box 19193, Stockholm ( Kulturama ) mellan den person ( den Studerande ) som är namngiven i kontraktet ( Utbildningskontraktet ), och Kulturama. De Allmänna Villkoren är en bilaga till Utbildningskontraktet. Utbildningskontraktet och de Allmänna Villkoren benämns tillsammans Avtalet. 1.2 Eventuella särskilda villkor utöver eller istället för vad som anges i dessa Allmänna Villkor ska framgå av Utbildningskontraktet. 1.3 Avtalet består av Utbildningskontraktet med bilaga 1 Allmänna Villkor och bilaga 2 Utbildningsplanen. Vid motstridigheter mellan de i Avtalet ingående handlingarna ska villkoren i Utbildningskontraktet gälla före bilagorna, vilka sinsemellan skall gälla i deras numrerade ordning. 2 Ansökan och antagning 2.1 Ansökan om att bli antagen till utbildning hos Kulturama görs via Kulturamas hemsida, Kulturama kallar därefter den sökande till antagningsprov (audition/intervju) genom personlig kallelse genom det personliga konto den Studerande skapat i webb-tjänsten yh-antagning.se vid ansökan. 2.2 Efter genomförda antagningsprov rangordnas de sökande och Kulturama skickar därefter ut erbjudande om utbildningsplats till de som fått högst poäng enligt utvärderingskriterierna. Till erbjudandet om utbildningsplats bifogas Utbildningskontraktet, dessa Allmänna villkor (bilaga 1), utdrag ur utbildningsplanen ( Utbildningsplan ) (bilaga 2) samt viss övrig information. Om sökanden accepterar den erbjudna platsen ska Utbildningskontraktet skrivas under av denne i två exemplar och snarast återsändas till Kulturama. Det framgår av den bifogade informationen när sökanden måste acceptera sin plats för att inte förlora den. 2.3 När Studeranden har undertecknat Utbildningskontraktet har bindande avtal om utbildning ingåtts. 2.4 I samband med att Studeranden undertecknar Utbildningskontraktet börjar ångerrätten enligt p 3 nedan att löpa. 3 Ångerrätt enligt lagen om distansavtal och avtal utanför affärslokaler, 2005:59 ( DaL ) 3.1 Studeranden har rätt att frånträda Avtalet utan att ange något skäl inom 14 dagar från den dag då Avtalet ingicks enligt punkt 2.2 ovan. 3.2 För att utöva ångerrätten ska Studeranden till Kulturama skicka ett klart och tydligt meddelande om sitt beslut att frånträda Avtalet genom e-post till info@kulturama. se alternativt brev till Kulturama, Box 19193, Stockholm eller per telefon till

3 Kulturama rekommenderar Konsumentverkets standardblankett för utnyttjande av ångerrätten. På Kulturamas webbplats har Studeranden möjlighet att elektroniskt fylla i och skicka in standardblanketten för utövande av ångerrätten. Om Studeranden väljer det här alternativet kommer Kulturama utan dröjsmål att via e-post bekräfta mottagande av Studerandens beslut att utöva ångerrätten. Blanketten kan vidare skrivas ut från hemsidan och skickas per post. Meddelandet ska alltid sändas in eller lämnas till Kulturama innan ångerfristen gått ut för att ångerrätten ska anses utövad i tid. 3.3 Om Studerande frånträder Avtalet med stöd av ångerrätten kommer Kulturama att betala tillbaka ev betalningar avseende aktuell utbildning. Återbetalning ska ske utan oskäligt dröjsmål och senast 14 dagar från och med den dag Kulturama underrättades om Studerandens beslut att frånträda Avtalet. Kulturama kommer att använda samma betalningssätt för återbetalningen som Studeranden själv använde om inte annat skriftligen har överenskommits. Återbetalningen är kostnadsfri för Studeranden. 3.4 Om ångerrätten utnyttjas kommer även andra avtal som har samband med utbildningen återgå utan kostnad. Detta gäller t.ex. kredit- eller delbetalningsavtal som Kulturama erbjuder i samarbete med Human Finans. 4 Avanmälan innan terminsstart 4.1 Vid frånträdande av Avtalet utan att skäl för avbrott enligt punkt 6.1 nedan föreligger gäller följande villkor. 4.2 Avanmälan ska ske skriftligen till Kulturama genom e-post till info@kulturama.se alternativt brev till Kulturama, Box 19193, Stockholm. Vid avanmälan ska anges Studerandens namn, personuppgifter samt kontaktuppgifter och vilken utbildning avanmälan avser. 4.3 Vid avanmälan innan dag för terminsstart gäller följande a. Studeranden har rätt att, mot en administrationsavgift på kr, avanmäla sig om avanmälan inkommer till Kulturama senast den 1 augusti. Utbildningsavgift behöver inte betalas. b. Vid avanmälan som inkommer till Kulturama efter den 1 augusti och innan dag för terminsstart debiteras full utbildningsavgift för hela läsåret. För det fall Kulturama kan besätta uppkommen ledig utbildningsplats med annan studerande kan Kulturama befria Studeranden från skyldigheten att utge hela eller delar av utbildningsavgiften. Administrationsavgift på kr utgår alltid. Vid avanmälan på grund av antagning till konstnärlig högskola har Studeranden rätt att avanmäla sig även efter den 1 augusti mot en administrationsavgift på kr. Antagningen ska styrkas med antagningsbesked.

4 5 Kallelse 5.1 Kulturama skickar ut kallelse via e-post eller brev, senast 14 dagar före terminsstart, till Studeranden med angivande om tid och plats för utbildningens första tillfälle. 6 Studieavbrott 6.1 Studeranden får inte tillbaka någon del av utbildningsavgiften om Studeranden avbryter utbildningen. De enda undantagen från detta är följande. a. För det fall Studerande drabbas av sjukdom eller olycka som kan styrkas med läkarintyg och blir sjukskriven på heltid minst en månad och därefter inte kan fullfölja utbildningen återbetalas den del av utbildningsavgiften som motsvarar resterande utbildningstid för innevarande läsår med avdrag för en administrationsavgift på kr. b. Studerande som blir antagen till konstnärlig högskola har rätt att avbryta utbildningen. Detta ska styrkas med antagningsbesked. Om utbildningen har påbörjats återbetalas den del av utbildningsavgiften som motsvarar resterande utbildningstid för innevarande läsår med avdrag för en administrationsavgift på kr. 7 Studieuppehåll 7.1 Efter påbörjad kurs kan en Studerande få göra studieuppehåll för att senare fortsätta kursen en annan termin/ett annat år, under förutsättning att Kulturama skriftligen medger detta och att det går att ordna praktiskt. 8 Inställd utbildning 8.1 Kulturama förbehåller sig rätten att ställa in en utbildning som får för få studerande. Minimiantalet studerande för varje utbildning framgår av Utbildningsplanen. Ev. betald utbildningsavgift återbetalas om utbildningen ställs in. Studeranden har ingen rätt till annan ersättning på grund av att utbildningen ställs in. 9 Avgift och betalningsvillkor 9.1 Utbildningsavgiften framgår av Utbildningskontraktet. 9.2 Om betalning inte sker i enlighet med fakturan utgår påminnelseavgift på sextio (60) kr och Kulturama har rätt till dröjsmålsränta med referensräntan plus åtta (8) procent.

5 10 Utbildningens innehåll och omfattning 10.1 Utbildningen anordnas i enlighet med det tillstånd Kulturama har från Myndigheten för Yrkesutbildningar (YH) Kulturama åtar sig att ge utbildning i enlighet med vad som framgår av detta Avtal och Utbildningsplanen Utbildningens omfattning i antal terminer samt studietakt framgår av Utbildningskontraktet Utbildningen består av flera kurser. Kursernas omfattning framgår av Utbildningsplanen. 11 Studerandens åtaganden 11.1 Studeranden åtar sig att delta på bästa sätt under utbildningen och bidra till ett bra studie- och arbetsklimat för samtliga studerande Studeranden åtar sig att efterleva vad som anges i Kulturamas Skolhandbok samt i övrigt följa de regler som Kulturama upprättar från tid till annan. Dessa är tillgängliga på Kulturamas skolportal Schoolsoft En Studerande kan stängas av från fortsatt deltagande på utbildningen vid upprepade och uppenbara samarbetsproblem med lärare och/eller annan studerande. För att Kulturama ska få avbryta Studerandes studier ska minst tre skriftliga varningar ha utfärdats vid tre olika tillfällen. Varningarna ska tydligt ange vad Studeranden har gjort för fel och hur dessa ev. kan åtgärdas Studerande vars studier avbryts enligt p 11.3 har inte rätt att få tillbaka någon del av utbildningsavgiften eller ersättning för andra kostnader i samband med utbildningen Studeranden är ansvarig för Kulturamas utrustning inom och utanför Kulturamas lokaler. Vid stöld av eller skada på sådan egendom är ansvarig Studerande ersättningsskyldig. Kulturama rekommenderar därför Studeranden att teckna privat hemförsäkring med särskild ansvarsdel (s.k. drulleförsäkring). 12 Studiematerial 12.1 Vilket studiematerial och vilken kurslitteratur som krävs meddelas i samband med varje kursstart Kostnaden för studiematerial och kurslitteratur ingår inte i utbildningsavgiften Studiematerial och kurslitteratur tillhandahålls inte av Kulturama.

6 13 Olycksfallsförsäkring 13.1 Studerande är försäkrad för olycksfall på väg till eller från samt under pågående kurs. 14 Upphovsrätt och marknadsföring 14.1 Det som Studerande skapar under utbildningen, ensam eller tillsammans med andra, omfattas av upphovsrätt. Varje Studerande erhåller upphovsrätt till det som denne skapat Genom att ingå Avtalet upplåter Studeranden till Kulturama en evig rätt att, utan särskild ersättning, använda Studerandes upphovsrättsligt skyddat material i marknadsförings- och informationssammanhang oavsett media eller format. 15 Bilder/foton/filmer 15.1 Genom att ingå Avtalet ger Studeranden Kulturama rätt att ta bilder och foton på samt filma denne samt använda och publicera sådant utan ersättning till Studeranden Om Studeranden inte vill medverka på bilder/foton/filmer ska detta skriftligen/via e-post meddelas Kulturama. 16 Behandling av personuppgifter enligt Personuppgiftslagen, 1998:204 (PUL) 16.1 Kulturama behandlar personuppgifter om Studeranden, såsom namn, personnummer, adress, e-postadress, kontonummer, uppgifter om utbildningsdeltagande för att kunna tillhandahålla och administrera utbildningarna, kursvärderingar, marknadsundersökningar samt för informations- och marknadsföringsändamål Personuppgifter används för statistik och är ett villkor för statsbidrag till Kulturamas utbildningar. Uppgifter om deltagare i den statsbidragsstödda verksamheten samlas in, avidentifieras och används som ett underlag för uppföljning, bidragsfördelning och forskning. Utöver vad som framgår av denna punkt 16.2 kommer Studerandes personnummer inte att kunna användas av någon annan än Kulturama De personuppgifter som anges i p 16.1 sparas av Kulturama Genom att underteckna Utbildningskontraktet samtycker Studeranden till att Kulturama inhämtar och behandlar personuppgifter om Studeranden enligt p 16.1 och p Studeranden kan när som helst skriftligen eller via e-post till Kulturama anmäla begränsning av eller helt återkalla sitt samtycke till behandlingen av personuppgifter. Kulturama ska bekräfta anmäld begränsning eller återkallelse. Studeranden är medveten om att Utbildningskontraktet eventuellt inte kan fullgöras om samtycket återkallas och att Kulturama i sådant fall kan behöva säga upp Utbildningskontraktet. Någon återbetalning av utbildningsavgift sker inte.

7 16.6 Studeranden har rätt att gratis, en gång per kalenderår, efter undertecknad ansökan ställd till Kulturama, få besked om vilka personuppgifter om Studeranden som Kulturama behandlar och hur Kulturama behandlar dessa. Studeranden har också rätt att begära rättelse i fråga om personuppgifter som Kulturama behandlar om Studeranden Om Studeranden inte vill ha information från Kulturama om kommande utbildningar, kulturevenemang och liknande ska Studeranden skriftligen/via e-post anmäla detta till Kulturama. 17 Kontaktuppgifter, information och meddelanden 17.1 Kulturama skickar information och meddelanden till Studeranden med e-post till av denne anmäld e-postadress. Har Studeranden inte angett en e-postadress kan information eller meddelande istället skickas med brev till adress som Studerande angett. Information eller meddelande anses ha nått Studeranden senast den andra vardagen efter dagen för avsändandet Meddelande från Studerande kan lämnas till Kulturama genom e-post till info@kulturama.se alternativt brev till Kulturama, Box 19193, Stockholm. Studerande ska underrätta Kulturama om ändring av kontaktuppgifter. 18 Ändringar av Allmänna Villkor 18.1 Kulturama har rätt att ändra dessa Allmänna Villkor. 19 Överlåtelse av Avtalet 19.1 Studerande får inte helt eller delvis överlåta eller pantsätta sina rättigheter och/eller skyldigheter enligt detta Avtal utan Kulturamas skriftliga godkännande. 20 Tvist Uppstår tvist om Avtalet mellan Studerande och Kulturama ska parterna i första hand försöka komma överens. Kan parterna inte enas ska tvisten prövas av allmän domstol med Stockholms tingsrätt som första instans.

8 Vision Kulturama - det självklara valet för dagens och framtidens kulturutövare Mission I det konstnärliga skapandet ger Kulturama varje individ möjlighet att växa utöver det vanliga Lärprocess Kännetecknande för vår lärprocess är att den hjälper våra studerande att ta ansvar för eget lärande träna kreativitet och problemlösningsförmåga öva slitstarka färdigheter utveckla social kompetens reflektera över sitt eget lärande genom vår estetiska lärprocess Affärsidé Kulturama ska erbjuda markandsledande utbildningar av hög kvalitet inom musik, bild och scenkonst.

Allmänna villkor Kulturamas utbildningar

Allmänna villkor Kulturamas utbildningar Allmänna villkor Kulturamas utbildningar 1 Allmänt 1.1 Dessa allmänna villkor ( Allmänna Villkor ) utgör Bilaga 1 till Utbildningskontrakt mellan Kulturama och den Studerande. 1.2 Eventuella särskilda

Läs mer

Anmälan är bindande och lika med start av utbildningsavtal mellan deltagare och IHM Business School AB (IHM). Anmälan är personlig.

Anmälan är bindande och lika med start av utbildningsavtal mellan deltagare och IHM Business School AB (IHM). Anmälan är personlig. Allmänna villkor Anmälan Anmälan är bindande och lika med start av utbildningsavtal mellan deltagare och IHM Business School AB (IHM). Anmälan är personlig. Betalningsvillkor Det är alltid deltagaren som

Läs mer

.SE DIREKT VILLKOR FÖR DOMÄNNAMNSADMINISTRATION GÄLLANDE FROM 13 SEPTEMBER 2011

.SE DIREKT VILLKOR FÖR DOMÄNNAMNSADMINISTRATION GÄLLANDE FROM 13 SEPTEMBER 2011 .SE DIREKT VILLKOR FÖR DOMÄNNAMNSADMINISTRATION GÄLLANDE FROM 13 SEPTEMBER 2011 1 INLEDNING 1.1 Stiftelsen för Internetinfrastruktur (802405-0190), Box 7399, 103 91 Stockholm, (.SE) är en oberoende allmännyttig

Läs mer

Avtalsvillkor. Allmänna villkor gällande DMZ tjänster för privatpersoner och företag.

Avtalsvillkor. Allmänna villkor gällande DMZ tjänster för privatpersoner och företag. Avtalsvillkor Allmänna villkor gällande DMZ tjänster för privatpersoner och företag. I den mån inte annat anges i ett avtal mellan dig och DMZ städservice (org. nr. 750518-3280) ( DMZ") gäller följande

Läs mer

1 000 kr 350 kr 245 kr 1 350 kr 5 896 % 2 000 kr * 500 kr 350 kr 2 500 kr 1 822 % 3 000 kr ** 650 kr 455 kr 3 650 kr 1 183 %

1 000 kr 350 kr 245 kr 1 350 kr 5 896 % 2 000 kr * 500 kr 350 kr 2 500 kr 1 822 % 3 000 kr ** 650 kr 455 kr 3 650 kr 1 183 % Allmänna villkor Expresskredit Norden AB (hädanefter långivaren) förmedlar blancolån via SMS och på webben (sammanfattas hädanefter som mikrolån) till privatpersoner (hädanefter låntagaren) som uppfyller

Läs mer

ANVÄNDARVILLKOR. 1. Allmänt. 2. Tjänsten och villkor för tillträde till denna

ANVÄNDARVILLKOR. 1. Allmänt. 2. Tjänsten och villkor för tillträde till denna ANVÄNDARVILLKOR 1. Allmänt 1.1 Dessa användarvillkor ( Användarvillkoren ) gäller när du som användare ( Användare ) ingår avtal ( Avtalet ) med M.C. WITTE of Sweden AB, org. nr 556871-4298, med adress

Läs mer

Innehållsförteckning. *OBS! För utbildning gäller särskilda villkor. Rev. 2013-08-16

Innehållsförteckning. *OBS! För utbildning gäller särskilda villkor. Rev. 2013-08-16 Innehållsförteckning 1. Köp- och leveransvillkor 1.1 Faktura 1.2 Leverans- och fraktvillkor 1.3 Reklamation 1.4 Öppet köp och ångerrätt 1.5 Utbildning * 1.6 PuL - Personuppgiftslagen *OBS! För utbildning

Läs mer

232, Protokoll för överenskommelse mellan Konsumentverket och Sveriges Elevfotografers Riksförbund, BÖ 2015:3

232, Protokoll för överenskommelse mellan Konsumentverket och Sveriges Elevfotografers Riksförbund, BÖ 2015:3 Konsument verket KO INK. PROTOKOLL Datum Dnr 2015-06-24 2OH/1939 (BÖ 2015:3) Dnr... ^^... v.../..»*- 232, Ordn.w Protokoll för överenskommelse mellan Konsumentverket och Sveriges Elevfotografers Riksförbund,

Läs mer

Allmänna och särskilda villkor

Allmänna och särskilda villkor Allmänna villkor Köpevillkor Allmänna och särskilda villkor Som kund till Coach M: - Är jag medveten om att jag måste vara över 18 år och myndig med full juridisk rätt för att ingå avtal med Coach M. Coach

Läs mer

SÖDERTÄLJE GYM AB. Allmänna villkor för medlemskap i 8T. Dessa allmänna villkor gäller för medlemskap i 8T från och med den 1 Januari 2016. 1.

SÖDERTÄLJE GYM AB. Allmänna villkor för medlemskap i 8T. Dessa allmänna villkor gäller för medlemskap i 8T från och med den 1 Januari 2016. 1. Allmänna villkor för medlemskap i 8T Dessa allmänna villkor gäller för medlemskap i 8T från och med den 1 Januari 2016. 1. Allmänt 1.1 Dessa allmänna villkor gäller för avtal om medlemskap i 8T mellan

Läs mer

Lånevillkor. Allmän information. Lån. Återbetalning. S&A Sverige AB 556678-2677, november 2011

Lånevillkor. Allmän information. Lån. Återbetalning. S&A Sverige AB 556678-2677, november 2011 Lånevillkor S&A Sverige AB 556678-2677, november 2011 Allmän information Långivare är S&A Sverige AB 556678-2677. S&A Sverige AB (Långivaren) förmedlar via Internet lån till privatpersoner (Låntagaren)

Läs mer

Kunden den person som genom undertecknande av fullmakt, skriftligt eller muntligt, har gett RefundFlight i uppdrag att utföra Tjänsten.

Kunden den person som genom undertecknande av fullmakt, skriftligt eller muntligt, har gett RefundFlight i uppdrag att utföra Tjänsten. Allmänna villkor Allmänt Dessa allmänna villkor, inklusive eventuella ändringar, utgör del av avtalet mellan Kunden och företaget RefundFlight Europe AB (RefundFlight). Eventuella tillägg eller ändringar

Läs mer

Avtal och användarvillkor för Horse1 webbaserade tjänst

Avtal och användarvillkor för Horse1 webbaserade tjänst Avtal och användarvillkor för Horse1 webbaserade tjänst 1 Allmänt 1.1 Nore 862 AB, org. nr 556902-0091 ("Horse1"), tillhandahåller på www.horse1.se, eller på annan av Horse1 anvisad webbplats ("Webbplatsen")

Läs mer

BESTÄLLNINGSVILLKOR. 1. Om Holmgrens

BESTÄLLNINGSVILLKOR. 1. Om Holmgrens BESTÄLLNINGSVILLKOR 1. Om Holmgrens Vid beställning med leverans till och uthämtning vid uthämtningsställen med adress Femvägsskälet 1, Femvägsskälet 4, Tagenevägen 30, Aröds industriväg 2, Norra Långebergsgatan

Läs mer

ANSÖKAN om direktåtkomst till fartygsregistret

ANSÖKAN om direktåtkomst till fartygsregistret ANSÖKAN om direktåtkomst till fartygsregistret Skicka Namn, postadress, telefon-nr dagtid, ev. handläggare Ingivare / Kontaktperson Organisationsnummer, organisationens namn, postadress Sökanden I enlighet

Läs mer

Anslutningsavtal. inom Identitetsfederationen för offentlig sektor. för Leverantör av eid-tjänst

Anslutningsavtal. inom Identitetsfederationen för offentlig sektor. för Leverantör av eid-tjänst 1 (7) Anslutningsavtal för Leverantör av eid-tjänst inom Identitetsfederationen för offentlig sektor 2 (7) 1. Avtalsparter Detta anslutningsavtal ( Avtalet ) har träffats mellan 1. E-legitimationsnämnden,

Läs mer

ALLMÄNNA VILLKOR FÖR ANVÄNDNING AV TV4 AB:S WEBB-TV TJÄNSTER

ALLMÄNNA VILLKOR FÖR ANVÄNDNING AV TV4 AB:S WEBB-TV TJÄNSTER ALLMÄNNA VILLKOR FÖR ANVÄNDNING AV TV4 AB:S WEBB-TV TJÄNSTER 1. Allmänt Dessa allmänna villkor utgör ett avtal (nedan benämnt Avtalet) mellan dig, som användare (nedan benämnd som Användaren) och TV4 AB

Läs mer

ALLMÄNNA VILLKOR FÖR FÖRETAGSKREDIT

ALLMÄNNA VILLKOR FÖR FÖRETAGSKREDIT ALLMÄNNA VILLKOR FÖR FÖRETAGSKREDIT Dessa allmänna villkor gäller från den 27 mars 2015. 1. Parter Dessa allmänna villkor gäller för kredit som efter godkänd ansökan beviljas företagskund ("Kunden") av

Läs mer

Köpvillkor. Vänligen se din orderbekräftelse eller din faktura för ditt aktuella erbjudande.

Köpvillkor. Vänligen se din orderbekräftelse eller din faktura för ditt aktuella erbjudande. 1. Allmänt Du kan känna dig trygg med ditt val! Vi följer de lagar och regler som gäller vid tillverkning och kontroll av våra produkter och följer dem noggrant till färdig produkt för att kunna säkerställa

Läs mer

ALLMÄNNA ANVÄNDARVILLKOR FÖR LEDARSKAPSPORTALEN

ALLMÄNNA ANVÄNDARVILLKOR FÖR LEDARSKAPSPORTALEN ALLMÄNNA ANVÄNDARVILLKOR FÖR LEDARSKAPSPORTALEN http://ledarskap.mindset.se 1. BAKGRUND 1.1 Ledarskapsportalen är ett internetbaserat utbildningsverktyg som tillhandahålls på webbplatsen http://ledarskap.mindset.se

Läs mer

Mall för licensavtal (SGU:s exempel)

Mall för licensavtal (SGU:s exempel) 1 Mall för licensavtal (SGU:s exempel) 1. Parter Licenstagare* Kommun A Att. Namn: Licensgivare* Sveriges geologiska undersökning (SGU) Kundtjänst (direktnummer) Kalle Karlsson Fakt. Adress: Box 99, 12390

Läs mer

ALLMÄNNA VILLKOR FÖR WEBBHOSTING. Avtalet uppdaterades senast

ALLMÄNNA VILLKOR FÖR WEBBHOSTING. Avtalet uppdaterades senast ALLMÄNNA VILLKOR FÖR WEBBHOSTING Avtalet uppdaterades senast 2019-01-11! 1 of 5! 1. ALLMÄNT 1. Dessa villkor ( Avtalet ) reglerar förhållandet mellan Kunden och K-mit AB org. nr 556981-1432, Surbrunnsgatan

Läs mer

Sveriges Trafikskolors Riksförbund. STR:s praxis. angående ersättning och återbetalning vid avbeställning m m

Sveriges Trafikskolors Riksförbund. STR:s praxis. angående ersättning och återbetalning vid avbeställning m m Sveriges Trafikskolors Riksförbund STR:s praxis angående ersättning och återbetalning vid avbeställning m m 1. Allmänna bestämmelser a) Denna praxis ger uttryck för STR:s syn på en privatkunds (nedan elev)

Läs mer

Allmänna och särskilda villkor

Allmänna och särskilda villkor Allmänna och särskilda villkor Allmänna villkor Köpevillkor - För att kunna ingå avtal och slutföra köp av samtliga tjänster som tillhandahålls av Coach M måste du vara minst 18 år och myndig samt ha full

Läs mer

Standardmall för information om ångerrätten

Standardmall för information om ångerrätten Standardmall för information om ångerrätten Denna mall kan användas av näringsidkare för att informera konsumenter om ångerrätten enligt de krav som finns i lag om distansavtal och avtal utanför affärslokaler

Läs mer

Användarvillkor. 1. Information om oss. 2. Ansökan och bundenhet. 3. Priser

Användarvillkor. 1. Information om oss. 2. Ansökan och bundenhet. 3. Priser Användarvillkor Dessa villkor gäller för webbplatserna www.glossybox.se och www.themanbox.se ( Webbplatsen ), de prenumerationstjänster som erbjuds på Webbplatsen ( Prenumerationerna ) och de boxar eller

Läs mer

Allmänna villkor Hosting

Allmänna villkor Hosting Allmänna villkor Hosting 1 Allmänt 2 Tjänsterna 3 Avtalstid och uppsägning 4 Domännamn 5 Avgifter 6 Överlåtelse av Tjänsterna 7 Leafstudios ansvar 8 Kunds ansvar 9 Force majeure 10 Övrigt 1 Allmänt 1.

Läs mer

POSTENS TJÄNSTEVILLKOR FÖR RIKTIGA VYKORT PÅ POSTEN.SE

POSTENS TJÄNSTEVILLKOR FÖR RIKTIGA VYKORT PÅ POSTEN.SE POSTENS TJÄNSTEVILLKOR FÖR RIKTIGA VYKORT PÅ POSTEN.SE 1. Allmänt 1.1 Posten Meddelande AB (nedan kallat Posten) erbjuder myndig konsument och företag tjänsten Riktiga vykort (hädanefter kallad tjänsten)

Läs mer

Kommunen och Personuppgiftsbiträdet benämns nedan var för sig Part eller gemensamt Parterna.

Kommunen och Personuppgiftsbiträdet benämns nedan var för sig Part eller gemensamt Parterna. DETTA PERSONUPPGIFTSBITRÄDESAVTAL ( Personuppgiftsbiträdesavtalet ) är dag som nedan träffat mellan: (1) Lomma kommun, organisationsnummer 212000-1066 ( Kommunen ); och (2) [ ], organisationsnummer [ ]

Läs mer

Villkor för avtal mellan resenär och 0-summit, High Mountain Adventures, gällande paketresa.

Villkor för avtal mellan resenär och 0-summit, High Mountain Adventures, gällande paketresa. Villkor för avtal mellan resenär och 0-summit, High Mountain Adventures, gällande paketresa. Med paketresa menas ett arrangemang som utformats innan avtal ingår och som består av inkvartering och transport

Läs mer

Dessa villkor ("Avtalsvillkoren") gäller för köp hos Lunds universitet, Media-Tryck.

Dessa villkor (Avtalsvillkoren) gäller för köp hos Lunds universitet, Media-Tryck. Avtalsvillkor Dessa villkor ("Avtalsvillkoren") gäller för köp hos Lunds universitet, Media-Tryck. Allmänt Media-Tryck säljer böcker i olika format via Internet till dess kunder ("Kund") i Sverige och

Läs mer

Användarvillkor Mitt KemRisk

Användarvillkor Mitt KemRisk Användarvillkor Mitt KemRisk 1. Allmänt om Tjänsten 1.1 KemRisk Sweden AB, org. nr 556624-2854, Platensgatan 8, 582 20 Linköping ( KemRisk ) erbjuder befintliga och tillkommande kunder ( Kunden ) tillgång

Läs mer

Sjukvårdsrådgivningen GRUNDAVTAL IT-TJÄNSTER

Sjukvårdsrådgivningen GRUNDAVTAL IT-TJÄNSTER Sjukvårdsrådgivningen GRUNDAVTAL IT-TJÄNSTER 2008-01-30 Version 1.0 2 (6) Mellan Sjukvårdsrådgivningen SVR AB, organisationsnummer 556559-4230 (nedan benämnd Sjukvårdsrådgivningen) och organisationsnummer

Läs mer

QBRITS Allmänna villkor;

QBRITS Allmänna villkor; QBRITS Allmänna villkor; 2016-09-12 QBRITS allmänna villkor är framtagna för att reglera förhållandet mellan QBRITS och Kund. Det främsta syftet är att skydda dig som kund. Versionen av detta avtal är

Läs mer

ANVÄNDARVILLKOR FÖR DIGITALA PRODUKTER OCH TJÄNSTER NATUR & KULTUR LÄROMEDEL

ANVÄNDARVILLKOR FÖR DIGITALA PRODUKTER OCH TJÄNSTER NATUR & KULTUR LÄROMEDEL ANVÄNDARVILLKOR FÖR DIGITALA PRODUKTER OCH TJÄNSTER NATUR & KULTUR LÄROMEDEL Version, 2015-05-07 Dessa användarvillkor gäller för Licenstagares användning av digitala produkter och tjänster vilka tillhandahålls

Läs mer

V I L L K O R. S E P A D I R E C T D E B I T C O R E, f ö r B e t a l a r e ( n e d a n k a l l a t S D D C o r e ) Sida 1 av 5

V I L L K O R. S E P A D I R E C T D E B I T C O R E, f ö r B e t a l a r e ( n e d a n k a l l a t S D D C o r e ) Sida 1 av 5 V I L L K O R S E P A D I R E C T D E B I T C O R E, f ö r B e t a l a r e ( n e d a n k a l l a t S D D C o r e ) f ö r K o n s u m e n t / I c k e - k o n s u m e n t Sida 1 av 5 Villkor för SDD Core

Läs mer

Adress Postnr Postort

Adress Postnr Postort Sidan 1 av 6 BESTÄLLNING / AVTAL Företagskund Företagsnamn Kontaktperson Adress Postnr Postort Organisationsnummer Tel Mobiltel E-post Tjänstebeskrivning (GEAB) tillhandahåller ett fiberpar för kunds bruk

Läs mer

Sveriges Trafikskolors Riksförbund. STR:s praxis. angående ersättning och återbetalning vid avbeställning m m

Sveriges Trafikskolors Riksförbund. STR:s praxis. angående ersättning och återbetalning vid avbeställning m m Sveriges Trafikskolors Riksförbund STR:s praxis angående ersättning och återbetalning vid avbeställning m m 1. Allmänna bestämmelser a) Denna praxis ger uttryck för STR:s syn på en privatkunds (nedan elev)

Läs mer

Grundläggande Psykoterapiutbildning med inriktning mot Kognitiv Beteendeterapi (KBT)

Grundläggande Psykoterapiutbildning med inriktning mot Kognitiv Beteendeterapi (KBT) Ansökan Grundläggande Psykoterapiutbildning med inriktning mot Kognitiv Beteendeterapi (KBT) 4 terminer KBT e-learning ANSÖKAN 1 Namn: Personnummer: Adress, postnummer, postadress: Telefonnummer: Utbildningsbakgrund:

Läs mer

Lånevillkor. Allmän information. Lån. Återbetalning och avbetalning. Kostnader. Ränta. S&A Sverige AB 556678-2677, januari 2015

Lånevillkor. Allmän information. Lån. Återbetalning och avbetalning. Kostnader. Ränta. S&A Sverige AB 556678-2677, januari 2015 Lånevillkor S&A Sverige AB 556678-2677, januari 2015 Allmän information Långivare är S&A Sverige AB 556678-2677. S&A Sverige AB (Långivaren) förmedlar via Internet lån till privatpersoner (Låntagaren)

Läs mer

ANGE LÄGENHETSNUMMER PÅ INBETALNING.

ANGE LÄGENHETSNUMMER PÅ INBETALNING. FÖRHANDSTECKNARE: Namn: Namn: E-mail: E-mail: Tel: Tel: Personnummer: Personnummer: Adress: Adress: Postadress: Postadress: BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN: Namn: Brf Balneum 769629-9515 Fastighetsbeteckning: Storseglet

Läs mer

Villkor. Allmän information. Lån. Återbetalning och avbetalning. Kostnader. Ränta. S&A Sverige AB 556678-2677, januari 2015

Villkor. Allmän information. Lån. Återbetalning och avbetalning. Kostnader. Ränta. S&A Sverige AB 556678-2677, januari 2015 Villkor S&A Sverige AB 556678-2677, januari 2015 Allmän information Långivare är S&A Sverige AB 556678-2677. S&A Sverige AB (Långivaren) förmedlar via Internet lån till privatpersoner (Låntagaren) som

Läs mer

BILAGA 1 Användarvillkor för ledningsägare

BILAGA 1 Användarvillkor för ledningsägare Dokumenttyp Datum. Sida Vår referens D-nr: 07-6365 2015-04-14 1 (5) Version C BILAGA 1 Användarvillkor för ledningsägare Användarvillkor för Ledningskollen.se Ledningskollen.se är en webbtjänst som syftar

Läs mer

Tillitsgranskningsavtal

Tillitsgranskningsavtal Tillitsgranskningsavtal Part Part Stiftelsen för Internetinfrastruktur Box 92073 120 07 Stockholm Org nr 802405-0190 (i det följande IIS ) (i det följande Sökanden ) 1 Inledning Sambi (Samverkan för behörighet

Läs mer

Allmänna villkor. 1. Lånets beviljande

Allmänna villkor. 1. Lånets beviljande Allmänna villkor Kreditgivare är GF Money Consumer Finance Aktiebolag, 556876-2578 (hädanefter Strandiafinans), som bedriver verksamhet under varumärket Strandiafinans. Strandiafinans tillhandahåller konsumentkrediter

Läs mer

Våra allmänna köpvillkor

Våra allmänna köpvillkor Våra allmänna köpvillkor 1. Giltighetsområde Våra köpvillkor gäller för försäljning inom Sverige. Vid försäljning utanför Sverige ber vi dig kontakta vår kundtjänst. AtelierGS ingår inga avtal med minderåriga

Läs mer

Skadeanmälan för kunder i Handelsbanken

Skadeanmälan för kunder i Handelsbanken Skadeanmälan för kunder i Handelsbanken Avbeställningsskydd 1 Försäkringstagare (kortinnehavare) Kortnummer Personnummer Namn Telefonnummer privat Telefonnummer arbete/mobil Bostadsadress Ortsadress (postnr

Läs mer

Svensk författningssamling

Svensk författningssamling Svensk författningssamling Lag om ändring i lagen (2005:59) om distansavtal och avtal utanför affärslokaler Publicerad den 29 juni 2018 Utfärdad den 20 juni 2018 Enligt riksdagens beslut 1 föreskrivs i

Läs mer

Överenskommelse mellan Konsumentverket och Svensk Energi om riktlinjer för uppsökande försäljning av el till konsument

Överenskommelse mellan Konsumentverket och Svensk Energi om riktlinjer för uppsökande försäljning av el till konsument Överenskommelse mellan Konsumentverket och Svensk Energi om riktlinjer för uppsökande försäljning av el till konsument DEL 1 Relevant lagstiftning A. INLEDNING 1. Ange tydlig avsändare Enligt 3 kap. 23

Läs mer

V I L L KOR. Sida 1 av 5

V I L L KOR. Sida 1 av 5 V I L L KOR S E P A C O R E D I R E C T D E B E T, f ö r B e t a l a r e ( n e d a n k a l l a t S D D C o r e ) f ö r K o n s u m e n t / I c k e - k o n s u m e n t Sida 1 av 5 Villkor för SDD Core utgörs

Läs mer

Välkommen till egenerator

Välkommen till egenerator Senast uppdaterad 2018-05-22 Sida 1 av 5 Välkommen till egenerator Tack för att du använder våra produkter och tjänster. egenerator tillhandahålls av Relation & Brand AB, org. nr. 556573 6500, som sitter

Läs mer

ASS 84, , Sverige är personuppgiftsansvarig för behandlingen av dina personuppgifter.

ASS 84, , Sverige är personuppgiftsansvarig för behandlingen av dina personuppgifter. Allmänna Villkor AlpinaScand Sarajevo 84, organisations nr. 802457-8620 ( ASS 84 ) driver webbplatsen http://www.alpinascandsarajevo84.se/ och därtill hörande sidor ( Webbplatsen ). Utförliga kontaktuppgifter

Läs mer

Allmänna villkor för bokningstjänst

Allmänna villkor för bokningstjänst Allmänna villkor för bokningstjänst Stugknuten är en förmedlingstjänst för stugor, hus och lägenheter där privatpersoner och företag har möjlighet att annonsera sina egna objekt på vår webbsida www.stugknuten.com

Läs mer

MALL FÖR AVTAL UTBILDNING AV SERVICE- ELLER SIGNALHUND

MALL FÖR AVTAL UTBILDNING AV SERVICE- ELLER SIGNALHUND 1(7) MALL FÖR AVTAL UTBILDNING AV SERVICE- ELLER SIGNALHUND Avtal mellan.och gällande utbildning av service- eller. Innehållsförteckning Sid nr 1. AVTALSPARTER OCH KONTAKTPERSONER 2 2. OMFATTNING 3 3.

Läs mer

Kundfinans kan endast bevilja lån till myndiga personer som klarar av Kundfinans krav och har en god fastställd betalningsförmåga.

Kundfinans kan endast bevilja lån till myndiga personer som klarar av Kundfinans krav och har en god fastställd betalningsförmåga. Allmänna villkor Kreditgivare är SMS Pengar Norden AB, 556221-6902 (hädanefter Kundfinans), som bedriver verksamhet under varumärket Kundfinans. Kundfinans tillhandhåller konsumentkrediter (hädanefter

Läs mer

Allmänna villkor Bredband

Allmänna villkor Bredband Allmänna villkor Bredband Dokument namn Allmänna villkor Bredband Dokumentnamn digitalt QS-EX-Allmänna villkor Bredband [SW] Säkerhetsklassning Public Skapad av City Network Hosting AB Skapad datum 2016-08-25

Läs mer

PERSONUPPGIFTSPOLICY

PERSONUPPGIFTSPOLICY PERSONUPPGIFTSPOLICY Denna personuppgiftspolicy beskriver hur Camrer Ordning & Reda AB, org.nr 556865-5905, behandlar dina personuppgifter. Camrer Ordning & Reda AB kommer i alla lägen se till att personuppgifter

Läs mer

Tillitsgranskningsavtal

Tillitsgranskningsavtal Tillitsgranskningsavtal Part Part Stiftelsen för Internetinfrastruktur Box 92073 120 07 Stockholm Org nr 802405-0190 (i det följande Tillitsgranskningstjänsten ) (i det följande Sökanden ) 1 Inledning

Läs mer

Policy avseende integritet och marknadsföring

Policy avseende integritet och marknadsföring Policy avseende integritet och marknadsföring 1. Allmänt Denna policy avseende integritet och marknadsföring ( Integritetspolicy ) beskriver hur Matts Mattor i Borlänge AB, org. nr 556501-2712, Hugo Hedströms

Läs mer

INFORMATIONSSKRIFT OM BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER LEVERANTÖRER, UNDERLEVERANTÖRER OCH SAMARBETSPARTNERS

INFORMATIONSSKRIFT OM BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER LEVERANTÖRER, UNDERLEVERANTÖRER OCH SAMARBETSPARTNERS INFORMATIONSSKRIFT OM BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER LEVERANTÖRER, UNDERLEVERANTÖRER OCH SAMARBETSPARTNERS 1 Inledning För att kunna uppfylla avtal ( Avtalet ) mellan din arbetsgivare/ditt företag ( Motparten

Läs mer

Betalning sker med betal- och kreditkort via VISA, Mastercard och American Express genom Pay Pal eller Payson.

Betalning sker med betal- och kreditkort via VISA, Mastercard och American Express genom Pay Pal eller Payson. Allmänna försäljningsvillkor Giltiga per 2017-01-01 Tillämplighet Lash for Lashi Värnamo AB allmänna försäljningsvillkor gäller från och med ovan angivet datum och ersätter alla tidigare publicerade försäljningsvillkor.

Läs mer

Tjänstekoncessionskontrakt vårdval Landstinget i Jönköpings län

Tjänstekoncessionskontrakt vårdval Landstinget i Jönköpings län 1(5) Tjänstekoncessionskontrakt vårdval Landstinget i Jönköpings län Landstinget i Jönköpings län har huvudansvaret för all offentlig och privat bedriven hälso- och sjukvård i Jönköpings län, vilket även

Läs mer

Avtal 20 ( 1 Parter Mellan Arbetsförmedlingen, organisationsnummer , och

Avtal 20 ( 1 Parter Mellan Arbetsförmedlingen, organisationsnummer , och Sida: 1 av 6 z (` -k e Upphandlingens diarienummer: Af -21241~1 Olk Arbetsförmedlingen Avtal 20 ( 1 Parter Mellan Arbetsförmedlingen, organisationsnummer 202100-2114, och Ängelholms kommun 212000-0977

Läs mer

Lägsta ordervärde som expedieras är 200:

Lägsta ordervärde som expedieras är 200: Våra allmänna köpvillkor Giltighetsområde Priser Lägsta ordervärde Våra avgifter Betalning Leverans Ångerrätt Mall för ångerrätt Returer/byte/reklamationer Tillgodohavande vid returer Beställ på www.aterliergs.se

Läs mer

DISTANSAVTAL ANVÄNDARVILLKOR KÖP AV PRENUMERATIONSTJÄNST

DISTANSAVTAL ANVÄNDARVILLKOR KÖP AV PRENUMERATIONSTJÄNST DISTANSAVTAL ANVÄNDARVILLKOR KÖP AV PRENUMERATIONSTJÄNST Detta avtal gäller mellan registrerad kund, nedan kallad Kund, Kunden och PlaceringsLyftet i Sverige AB nedan ibland kallad Bolaget, Bolagets..

Läs mer

IT Systems policy avseende behandling av personuppgifter

IT Systems policy avseende behandling av personuppgifter IT Systems policy avseende behandling av personuppgifter 1. Allmänt Denna policy avseende behandling av personuppgifter och marknadsföring ( Integritetspolicy ) beskriver hur IT System i Dalarna AB, org.

Läs mer

Allmänna villkor FAR AB 2018:1

Allmänna villkor FAR AB 2018:1 Allmänna villkor FAR AB 2018:1 Dessa Allmänna villkor omfattar all försäljning av FAR AB:s ( FAR ) produkter och tjänster. FAR förbehåller sig rätten att göra ändringar i de allmänna villkoren. Sådana

Läs mer

Allmänna villkor. DPOrganizer Ett verktyg från Beyano AB

Allmänna villkor. DPOrganizer Ett verktyg från Beyano AB Allmänna villkor DPOrganizer Ett verktyg från Beyano AB 1. Inledning 1.1 Dessa allmänna villkor ( Villkoren ) gäller för användning av DPOrganizer som är en programvara tillhandahållen av Beyano AB, org.

Läs mer

STANDARDISERAD EUROPEISK KONSUMENTKREDITINFORMATION

STANDARDISERAD EUROPEISK KONSUMENTKREDITINFORMATION 1. Kreditgivarens/kreditförmedlarens namn och kontaktuppgifter Kreditgivare Adress Telefon (*) E-post (*) Fax (*) Webbadress (*) Kantura AB 556666-0642 Hantverksvägen 15 436 33 ASKIM 0760-064057 info@minifinans.se

Läs mer

AVTAL OM TELIASONERA KOPPLAD TRANSIT

AVTAL OM TELIASONERA KOPPLAD TRANSIT AVTAL OM TELIASONERA KOPPLAD TRANSIT mellan TeliaSonera Network Sales AB och OPERATÖREN AB 1 TeliaSonera Network Sales AB, org.nr 556458-0040, 123 86 Farsta, nedan Network Sales, och OPERATÖREN AB, org.nr,,

Läs mer

Molntjänster från gazoo HB

Molntjänster från gazoo HB Molntjänster från gazoo HB Extern Lagring Avtalsvillkor för molntjänsten Extern Lagring. 1. Allmänt 1.1 1.1 Dessa villkor reglerar förhållandet mellan Abonnent och gazoo HB, org. nr 969718-5438 (nedan

Läs mer

Pedensia Graphics Distribution KB policy avseende behandling av personuppgifter

Pedensia Graphics Distribution KB policy avseende behandling av personuppgifter Pedensia Graphics Distribution KB policy avseende behandling av personuppgifter 1. Allmänt Denna policy avseende behandling av personuppgifter och marknadsföring ( Integritetspolicy ) beskriver hur Pedensia

Läs mer

K O N S U M E N T K R E D I T I N F O R M A T I O N ( S E C C I )

K O N S U M E N T K R E D I T I N F O R M A T I O N ( S E C C I ) S T ANDARDISERAD EUROP E I SK K O N S U M E N T K R E D I T I N F O R M A T I O N ( S E C C I ) 1. Kreditgivarens/kreditförmedlarens namn och kontaktuppgifter Kreditgivare Adress Telefon E-post Fax Webbadress

Läs mer

PRENUMERATION LOTTO KUNDVILLKOR

PRENUMERATION LOTTO KUNDVILLKOR PRENUMERATION LOTTO KUNDVILLKOR S. 1/6 Innehållsförteckning 1 Allmänt... 3 2 Förutsättningar för prenumeration... 3 3 Avtal om Prenumeration... 3 4 Betalning... 3 4.1 Allmänt... 3 4.2 Betalning med kort...

Läs mer

2. VAD ÄR PERSONUPPGIFTER?

2. VAD ÄR PERSONUPPGIFTER? GDPR Upplands Fotbollförbund 1. INLEDNING Denna informationstext förklarar hur Upplands Fotbollförbund (UFF) hanterar dina personuppgifter och vilka rättigheter du har. Informationen vänder sig till dig

Läs mer

Gäller fr.o.m. 1/ Trygghetsförsäkring. Ersätter självrisken vid olycka. i samarbete med

Gäller fr.o.m. 1/ Trygghetsförsäkring. Ersätter självrisken vid olycka. i samarbete med Gäller fr.o.m. 1/1 2018 Trygghetsförsäkring Ersätter självrisken vid olycka i samarbete med Teckna en trygghetsförsäkring till din Hövding Tack för att du valt att köpa en Hövding cykelhjälm! Den ger dig

Läs mer

AVTAL OM KOPPLAD TRANSIT

AVTAL OM KOPPLAD TRANSIT Avtalsnummer: AVTAL OM KOPPLAD TRANSIT mellan TeliaSonera Network Sales AB och OPERATÖREN AB 1 TeliaSonera Network Sales AB, org.nr 556458-0040, 123 86 Farsta, nedan Network Sales, och OPERATÖREN AB, org.nr,,

Läs mer

AVTAL AVSEENDE FASTIGHETSANSLUTNING TILL STADSNÄT

AVTAL AVSEENDE FASTIGHETSANSLUTNING TILL STADSNÄT AVTAL AVSEENDE FASTIGHETSANSLUTNING TILL STADSNÄT Öresundskraft AB, org nr 556089-7851 ( Öresundskraft ) och nedan angiven fastighetsägare ( Fastighetsägaren ) har ingått avtal på de villkor som framgår

Läs mer

Avtal. Detta avtal är upprättat mellan Värnamo kommun, 212000-0555, nedan kallad Beställaren och NN (XXXXX-XXXX) nedan kallad Entreprenören.

Avtal. Detta avtal är upprättat mellan Värnamo kommun, 212000-0555, nedan kallad Beställaren och NN (XXXXX-XXXX) nedan kallad Entreprenören. Bilaga 8 1. Parter Avtal Detta avtal är upprättat mellan Värnamo kommun, 212000-0555, nedan kallad Beställaren och NN (XXXXX-XXXX) nedan kallad Entreprenören. 2. Avtalstid Avtalet gäller under perioden

Läs mer

NEFAB PACKAGING SWEDEN AB INTEGRITETSPOLICY

NEFAB PACKAGING SWEDEN AB INTEGRITETSPOLICY NEFAB PACKAGING SWEDEN AB INTEGRITETSPOLICY Våra medarbetare, kunder, leverantörer och övriga samarbetspartners personliga integritet och säker hantering av personuppgifter inom företaget är viktigt för

Läs mer

Integritetspolicy 1. SmartStudies tar din integritet på största allvar

Integritetspolicy 1. SmartStudies tar din integritet på största allvar Integritetspolicy 1. SmartStudies tar din integritet på största allvar Vi på SmartStudies hanterar dina personuppgifter med största säkerhet, i enlighet med rådande lagstiftning, vilket från och med den

Läs mer

Tegehalls revisionsbyrå och dataskyddsförordningen

Tegehalls revisionsbyrå och dataskyddsförordningen Tegehalls revisionsbyrå och dataskyddsförordningen Vi har ett nytt och mer stärkt personuppgiftsskydd i och med att personuppgiftslagen (PUL) ersätts med dataskyddsförordningen (GDPR), ett EU-direktiv.

Läs mer

Avtal För bedrivande av hemtjänst enligt Lagen om valfrihetssystem

Avtal För bedrivande av hemtjänst enligt Lagen om valfrihetssystem Avtal För bedrivande av hemtjänst enligt Lagen om valfrihetssystem 1 Parter Mellan nedanstående parter, kommunen och leverantören har följande avtal träffats. Kommunen: Stenungsunds kommun Strandvägen

Läs mer

ANSÖKAN om direktåtkomst till fartygsregistret

ANSÖKAN om direktåtkomst till fartygsregistret ANSÖKAN om direktåtkomst till fartygsregistret Datum Blanketten skickas in via mejl till sjofart@transportstyrelsen.se Ingivare / Kontaktperson Namn, postadress, telefon-nr dagtid, ev. handläggare Sökanden

Läs mer

Integritetspolicy. Zhipster AB Gäller från

Integritetspolicy. Zhipster AB Gäller från Integritetspolicy Zhipster AB Gäller från 2018-05-01 Om Zhipster AB och denna integritetspolicy Tack för att du har valt Zhipster. Det här är vår Integritetspolicy. Innan vi går in på några detaljer skulle

Läs mer

INTEGRITETSPOLICY SOTENÄS TRÄVARU AB

INTEGRITETSPOLICY SOTENÄS TRÄVARU AB INTEGRITETSPOLICY SOTENÄS TRÄVARU AB Denna integritetpolicy beskriver hur Sotenäs Trävaru AB, org.nr 556082-7031, ( Sotenäs Trä ), behandlar dina personuppgifter. Sotenäs Trä kommer i alla lägen se till

Läs mer

Förhandsavtal RIO. UPPLÅTANDE BOSTADSRÄTTSFÖRENING (nedan Föreningen ) FÖRHANDSTECKNAREN/NA (nedan kallad/gemensamt kallade Förhandstecknaren )

Förhandsavtal RIO. UPPLÅTANDE BOSTADSRÄTTSFÖRENING (nedan Föreningen ) FÖRHANDSTECKNAREN/NA (nedan kallad/gemensamt kallade Förhandstecknaren ) Förhandsavtal RIO Mellan nedanstående bostadsrättsförening och förhandstecknare denna dag ingås följande avtal om att bostadsrättsföreningen skall upplåta nedan beskriven lägenhet med bostadsrätt samt

Läs mer

Incoming Sweden. - Vid besök från utlandet

Incoming Sweden. - Vid besök från utlandet Incoming Sweden - Vid besök från utlandet Förköpsinformation Gäller fr.o.m. 1 januari 2017 Täckningsöversikt Försäkringsmoment och högsta ersättningsbelopp Kostnader i samband med sjukdom och/eller olycksfall

Läs mer

Villkor - lån. Allmän information. Lån. Återbetalning och avbetalning. Kostnader. Ränta. Tryggkredit Stockholm AB , februari 2019

Villkor - lån. Allmän information. Lån. Återbetalning och avbetalning. Kostnader. Ränta. Tryggkredit Stockholm AB , februari 2019 Villkor - lån Tryggkredit Stockholm AB 556678-2677, februari 2019 Allmän information Långivare är Tryggkredit Stockholm AB 556678-2677. Tryggkredit Stockholm AB (Långivaren) förmedlar via Internet lån

Läs mer

Avtal 1. Parter Detta avtal är upprättat mellan Gislaveds kommun, nedan kallat Beställaren och NN (XXXXX-XXXX) nedan kallad Utföraren.

Avtal 1. Parter Detta avtal är upprättat mellan Gislaveds kommun, nedan kallat Beställaren och NN (XXXXX-XXXX) nedan kallad Utföraren. Avtal 1. Parter Detta avtal är upprättat mellan, nedan kallat Beställaren och NN (XXXXX-XXXX) nedan kallad Utföraren. 2. Avtalstid Avtalet gäller under perioden XXXX-XX-XX till XXXX-XX-XX med möjlighet

Läs mer

Dessa medlemsvillkor gäller för kortinnehavares användning av sitt Probonocard och konto.

Dessa medlemsvillkor gäller för kortinnehavares användning av sitt Probonocard och konto. Medlemsvillkor för Probonocard Dessa medlemsvillkor gäller för kortinnehavares användning av sitt Probonocard och konto. Kortinnehavaren skall läsa dessa villkor noggrant. Om kortinnehavaren inte förstår

Läs mer

Integritetspolicy. Varifrån får vi dina personuppgifter?

Integritetspolicy. Varifrån får vi dina personuppgifter? Integritetspolicy Serneke Allanit AB ( Serneke Allanit, vi, våra och oss ) värnar om din integritet. I denna integritetspolicy informerar vi därför dig om hur vi behandlar dina och vilka rättigheter du

Läs mer

RYDS GLAS INTEGRITETSPOLICY VI VÄRNAR OM DIN PERSONLIGA INTEGRITET

RYDS GLAS INTEGRITETSPOLICY VI VÄRNAR OM DIN PERSONLIGA INTEGRITET RYDS GLAS INTEGRITETSPOLICY VI VÄRNAR OM DIN PERSONLIGA INTEGRITET Ryds Glas AB (nedan Ryds Glas ) respekterar din personliga integritet och ser till att du kan känna dig trygg med hur dina personuppgifter

Läs mer

STANDARDISERAD EUROPEISK KONSUMENTKREDITINFORMATION. Ambrion Finans AB Kungsgatan 13 A Växjö

STANDARDISERAD EUROPEISK KONSUMENTKREDITINFORMATION. Ambrion Finans AB Kungsgatan 13 A Växjö 1. Kreditgivarens/kreditförmedlarens namn och kontaktuppgifter Kreditgivare Adress Telefon (*) E-post (*) Fax (*) Webbadress (*) Ambrion Finans AB Kungsgatan 13 A 352 31 Växjö info@ambrion.se www.daypay.se

Läs mer

FÖRFATTNINGAR OCH ANVISNINGAR GÄLLANDE ADVOKATVERKSAMHET UPPGIFTER SOM SKA LÄMNAS OM ADVOKATTJÄNSTER

FÖRFATTNINGAR OCH ANVISNINGAR GÄLLANDE ADVOKATVERKSAMHET UPPGIFTER SOM SKA LÄMNAS OM ADVOKATTJÄNSTER B 4 UPPGIFTER SOM SKA LÄMNAS OM ADVOKATTJÄNSTER B 4.2 ANVISNINGAR OM DISTANSFÖRSÄLJNING AV ADVOKATTJÄNSTER (3.9.2010, ändr. 12.5.2014) 1. Inledning Bestämmelser om distansförsäljning av konsumtionsnyttigheter

Läs mer

Adressändrings allmänna kundvillkor

Adressändrings allmänna kundvillkor Adressändrings allmänna kundvillkor 1. OMFATTNING OCH BESTÄLLNING 1.1 Dessa kundvillkor gäller för Svensk Adressändrings ( SvAAB ) tjänster som avtalats mellan SvAAB och kunden enligt punkt 1.2 ("Tjänsterna

Läs mer

Administrativa rutiner avseende anmälnings-

Administrativa rutiner avseende anmälnings- Administrativa rutiner avseende anmälnings- och studieavgifter Beslut: Rektor 2010-11-25 Revidering: 2011-05-27, 2013-01-14, 2014-04-07, 2017-05-15 Dnr: DUC 2010/1930/10 Gäller fr o m: 2017-08-15 Ersätter:

Läs mer