Villkor för avtal mellan resenär och 0-summit, High Mountain Adventures, gällande paketresa.

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Villkor för avtal mellan resenär och 0-summit, High Mountain Adventures, gällande paketresa."
  • Jan Ek
  • för 8 år sedan
  • Visningar:

Transkript

1 Villkor för avtal mellan resenär och 0-summit, High Mountain Adventures, gällande paketresa. Med paketresa menas ett arrangemang som utformats innan avtal ingår och som består av inkvartering och transport eller någon av dessa tjänster i kombination med annan turisttjänst som utgör en väsentlig del av arrangemanget och som inte är direkt knuten till inkvartering eller transport. 1. Resenärens allmänna skyldigheter 1.1. Resenären åtager sig att inneha ett giltigt pass med utgångsdatum minst 6 månad efter avresedatum. Även övriga dokument som är nödvändiga för resan kan komma att begäras av arrangören, samt i vissa fall visum och vaccinationer. Det åligger i sådana fall resenären att tillhandahålla detta material Resenären är skyldig att följa de anvisningar för resans genomförande som lämnas av reseledaren eller den som researrangören anvisar. Grova överträdelser i uppförande som verkar störande/besvärande för arrangören och/eller medresenärer kan leda till omedelbar avvisning från fortsatt resdeltagande. Vid sådan händelse ansvarar resenären själv för hemtransport och samtliga kostnader som detta innefattar Resenären är ansvarig att ersätta skada som denne vållat genom försummelse, vårdlöshet eller liknande. Det åligger resenären att i möjligaste mån begränsa sin egen och arrangörens skada Vid sambokning av flera resenärer utses en huvudresenär. Denne skall vara minst 18 år och är den som signerar avtal med arrangören. Det är således huvudresenären som bär ansvar för betalningar för hela bokningen. Huvudresenären ansvarar även för vidarebefordran av viktig information till övriga resenärer gällande resan Resenären skall vara ordentligt försäkrad innan resan. Resenären är skyldig att inneha en fullgod sjuk- och olycksfallsförsäkring, inkluderande evakueringsskydd, under hela resan. Försäkringsbolagets namn, försäkringsnummer samt telefonnummer för akuta ärenden skall lämnas till arrangören i god tid innan avresa.

2 summits resor sker på egen risk. Med det menas att det åligger resenären att själv avgöra om svårighetsgraden på hela resan ligger inom ramen för dennes mentala och fysiska kapacitet. Resenären deltager således på eget ansvar och 0-summit kan Ej hållas ansvarig för eventuella skador denne ådrar sig under resans aktiviteter. 2. Pris & betalningar 2.1. Vid avtalets ingång skickas en bekräftelse samt faktura på anmälningsavgift, SEK, som skall betalas inom 10 dagar Slutbetalning, det vill säga resterande belopp efter inbetald anmälningsavgift, skall vara arrangören tillhanda senast 40 dagar innan avresa. Vid anmälningar senare än 40 dagar skall resans totalbelopp betalas inom 10 dagar, dock Ej senare än avresedatum Priset som anges är hela resans pris från angiven startpunkt. Det kan förekomma krav på lokala avgifter på destinationen, såsom till exempel inträdesavgifter och flygplatsavgifter. Detta är i sådana fall lokala regler som inte går att ta betalt för när avtalet skrivs Boende/inkvartering sker normalt i delat dubbelrum om inte annat sägs. Resenären skall inom skälig tid meddela arrangören att denne har önskemål om enkelrum. Arrangören äger rätt att begära tilläggsavgift av resenär som önskar enkelrum. 3. Avtalets ingående 3.1. Arrangören har innan avtal skrivs upplysningsplikt vad gäller pass och visumkrav för destinationen. Är resenären inte svensk medborgare ansvarar denne själv för vad som gäller för pass och visum När arrangören skriftligen bekräftat beställningen av resan blir avtalet bindande. Arrangören skall bekräfta resenärens beställning utan dröjsmål Om betalning inte infaller enligt avtal, äger arrangören rätt att häva avtalet, och har då även rätten att fakturera motsvarande belopp som resenären skulle betalat om han/hon avbeställt resan enligt avtalets avbeställningsvillkor nedan. 4. Ändringar i avtal 4.1. Om minsta antal deltagare anges i marknadsföringsmaterialet och denna siffra inte uppnås, har arrangören rätt att ställa in resan. Arrangören skall ange senaste tidpunkt för information om inställd resa. Vid inställd resa 2(5)

3 återbetalas tidigare inbetalda avgifter. Resenärens anslutningsresa till startpunkten för arrangemanget återbetalas inte av 0-summit. 5. Prisändringar 5.1. Om minsta antal deltagare för resan Ej uppnås kan arrangören erbjuda ett pristilläggför att ändå kunna genomföra resan. Överstiger tillägget 5 % av resans totalbelopp har resenären rätt att avboka resan med full återbetalning av tidigare inbetalda avgifter. Ej heller här återbetalar 0- summit resenärens anslutningsresa till startpunkten för arrangemanget. 5.2 Arrangören får höja priset för resan med ett belopp som motsvarar kostnadsökningar om dessa beror på ändringar i transportkostnader, ändringar i skatter, tullar eller avgifter av tjänster som ingår i resan eller ändringar i växelkurser som påverkar arrangörens kostnader för resan. 6. Överlåtelse av resa 6.1. Resenären har rätt att överlåta sin resa till annan person. Resenären måste inom skälig tid före resan underrätta arrangören om överlåtelsen. Arrangören kan dock neka detta, om denne inte uppfyller kraven för deltagande av resan. Arrangören äger rätt att debitera eventuella tilläggskostnader för extra arbete, ombokningar och namnändringar som överlåtelsen medför. 6.2 När resan överlåts är överlåtaren och förvärvaren solidariskt ansvariga gentemot arrangören för vad som återstår att betala för resan och för extra kostnader som kan uppkomma på grund av överlåtelsen. 7. Ändringar av arrangören 7.1. Betydande förändringar av resan skall omedelbart informeras av arrangören. Detta gäller inte för mindre ändringar som anses ha liten betydelse för resenären Om ändring sker där resans värde ekonomiskt minskar har resenären rätt till motsvarande ersättning På grund av omständigheter under resan, som arrangören inte kunnat förutse, kan delar av de avtalade tjänsterna kanske inte kunna tillhandahållas. Arrangören skall i sådana fall erbjuda ersättningstjänster av lika värde, alternativt ersätta ekonomiskt med motsvarande värdeminskning. 3(5)

4 7.4. Resschemat är preliminärt. Till exempel kan dagsturer och övernattningsställen komma att ändras under resans pågående. Detta accepteras av resenären. 8. Avbeställning av resan 8.1. Köparen av resan äger rätten att avbeställa den. Arrangören har då rätt till ersättning enligt följande standardiserad uppsägningsavgift: 41 dagar till avresa eller mer: Anmälningsavgiften dagar innan avresa: 75 % av resans totala pris 14 dagar till avresedatum: Hela resans totala pris 8.2. En avbeställning skall ske omedelbart då resenären finner hinder för medverkan. 9. Avbeställningsförsäkring och avbeställningsskydd 9.1. Har resenären ingått avtal om egen avbeställningsförsäkring eller avbeställningsskydd kan han/hon avbeställa resan utifrån dessa villkor. 10. Rätten att frånträda avtalet Efter att parterna ingått avtal om resa äger såväl arrangören som resenären rätten att frånträda avtalet i händelse av krigshandling, naturkatastrof eller liknande, som väsentligt påverkar resans genomförande. Resenären har då rätt till full återbetalning av inbetalt belopp. Resenären kan inte begära skadestånd om arrangören frånträder avtalet med stöd av denna bestämmelse För att bedöma om en händelse anses relevant för att åberopa ett frånträde från avtalet skall officiella uttalanden från svenska och internationella myndigheter beaktas. Även en avrådan från Utrikesdepartementet skall anses tillräcklig för rätten till frånträde. 11. Reklamation Reklamation av fel i avtalade tjänster skall ske omedelbart vid uppkommande för att ge arrangören möjlighet att avhjälpa felet, om möjligt redan på resmålet Eventuella krav på prisavdrag eller skadestånd skall vara arrangören tillhanda omgående efter resans avslutande. Krav som inkommer till arrangören senare än 30 dagar efter resans avslut anses icke giltiga och ersätts således Ej med skadestånd eller prisavdrag.12. 4(5)

5 12. Begränsningar i arrangörens ersättningsansvar Resenären ansvarar och bekostar själv anslutningsresan till paketresans startpunkt, som framgår i resplanen. Detta medför att resenären vid till exempel försenat, förlorat eller skadat bagage under anslutningsresan skall reklamera och ställa sina krav mot det aktuella flygbolaget Om resenären inte anländer till startpunkten på utsatt tid, äger arrangören rätt till skälig ersättning för de extra kostnader detta kan medföra. Exempel på detta kan vara kostnader för transit från flygplats till hotell, extra nätter på hotell samt övriga icke av/ombokningsbara resor och biljetter som ingår i paketresan Rätt till skadestånd föreligger inte om arrangören ställt in resan och arrangören kan visa att resan inte kunnat genomföras på grund av ett hinder utanför arrangröens kontroll som denne inte skäligen kunde förväntas ha räknat med när avtalet ingicks och som denne inte heller kunde ha undvikit eller övervunnit. 13. Tvist Parterna bör försöka lösa tvist om avtalet genom förhandlingar. Om parterna inte kan enas, prövas tvisten lämpligen av Allmänna reklamationsnämnden eller av allmän domstol. 5(5)

Kenzan Tours AB s resevillkor

Kenzan Tours AB s resevillkor Kenzan Tours AB s resevillkor 1. Avtalet 1.1 Arrangören ansvarar gentemot resenären för vad denne har rätt att fordra till följd av avtalet. Ansvaret gäller även för sådana prestationer som skall fullgöras

Läs mer

Allmänna villkor och Top Tourings särskilda resevillkor för paketresor.

Allmänna villkor och Top Tourings särskilda resevillkor för paketresor. Resevillkor Allmänna villkor och Top Tourings särskilda resevillkor för paketresor. Konsumentverket/KOoch Svenska Bussbranschens Riksförbund/BR har träffat följande överenskommelse om Allmänna villkor

Läs mer

ALLMÄNNA RESEVILLKOR FÖR PAKETRESOR

ALLMÄNNA RESEVILLKOR FÖR PAKETRESOR ALLMÄNNA RESEVILLKOR FÖR PAKETRESOR Dessa allmänna resevillkor samt arrangörens särskilda resevillkor är del av avtalet. De allmänna resevillkoren är överenskomna mellan Researrangörsföreningen i Sverige

Läs mer

VILLKOR FÖR PAKETRESOR

VILLKOR FÖR PAKETRESOR VILLKOR FÖR PAKETRESOR Följande villkor reglerar avtalsförhållandet mellan researrangör, som är medlem i Svenska Resebyråföreningen (i det följande arrangören ), och resenär vid köp av paketresa. Villkoren

Läs mer

Allmänna villkor för paketresor

Allmänna villkor för paketresor Allmänna villkor för paketresor 1. Avtalet 1.1 Arrangören ansvarar gentemot resenären för vad denne har rätt att fordra till följd av avtalet. Ansvaret gäller även för sådana prestationer som skall fullgöras

Läs mer

De särskilda resevillkoren för RAABs resor anges specifikt för varje resa tillsammans med beskrivning för den resa avtalet gäller.

De särskilda resevillkoren för RAABs resor anges specifikt för varje resa tillsammans med beskrivning för den resa avtalet gäller. ALLMÄNNA RESEVILLKOR Ronnegard Adventure AB mctouring.se Tallbacksvägen 19 785 30 Gagnef Org.nr: 556998-3421 Hemsida: www.ronnegardadventure.se Epost: info@mctouring.se Mobil: 072-2046200 Dessa allmänna

Läs mer

1.2 Arrangören ska hålla resenären underrättad om frågor av betydelse för resenären som sammanhänger med avtalet.

1.2 Arrangören ska hålla resenären underrättad om frågor av betydelse för resenären som sammanhänger med avtalet. Allmänna- och särskilda resevillkor för paketresor Dessa allmänna resevillkor samt arrangörens särskilda resevillkor är del av avtalet. De allmänna resevillkoren är överenskomna mellan Researrangörsföreningen

Läs mer

SVENSKA RESEBYRÅFÖRENINGENS VILLKOR FÖR PAKETRESOR

SVENSKA RESEBYRÅFÖRENINGENS VILLKOR FÖR PAKETRESOR SVENSKA RESEBYRÅFÖRENINGENS VILLKOR FÖR PAKETRESOR Följande villkor reglerar avtalsförhållandet mellan researrangör, som är medlem i Svenska Resebyråföreningen (i det följande arrangören ), och resenär

Läs mer

ALLMÄNNA VILLKOR FÖR PAKETRESOR

ALLMÄNNA VILLKOR FÖR PAKETRESOR Konsumentverket, å ena sidan, och Svenska Rese- och Turistindustrins Samarbetsorganisation, å andra sidan, har träffat följande överenskommelse att gälla fr.o.m. 1993-02-02. Punkten 5.5 har ändrats och

Läs mer

SVENSKA RESEBYRÅFÖRENINGENS VILLKOR FÖR PAKETRESOR

SVENSKA RESEBYRÅFÖRENINGENS VILLKOR FÖR PAKETRESOR SVENSKA RESEBYRÅFÖRENINGENS VILLKOR FÖR PAKETRESOR Följande villkor reglerar avtalsförhållandet mellan researrangör, som är medlem i Svenska Resebyråföreningen (i det följande arrangören ), och resenär

Läs mer

Följande villkor reglerar avtalsförhållandet mellan researrangören (Golfresan Travelcaddie AB), och resenär vid köp av paketresa.

Följande villkor reglerar avtalsförhållandet mellan researrangören (Golfresan Travelcaddie AB), och resenär vid köp av paketresa. Resevillkor Villkoren antogs att gälla 2013-10- 24 Följande villkor reglerar avtalsförhållandet mellan researrangören (Golfresan Travelcaddie AB), och resenär vid köp av paketresa. 1. Inledande bestämmelser

Läs mer

RESEVILLKOR - REDERI AB GÖTA KANAL

RESEVILLKOR - REDERI AB GÖTA KANAL 2017 09 15 RESEVILLKOR - REDERI AB GÖTA KANAL Dessa allmänna resevillkor samt arrangörens särskilda resevillkor är del av avtalet mellan resenären och Rederi AB Göta Kanal ( Arrangören ). Särskilda resevillkor

Läs mer

SVENSKA RESEBYRÅFÖRENINGENS VILLKOR FÖR PAKETRESOR

SVENSKA RESEBYRÅFÖRENINGENS VILLKOR FÖR PAKETRESOR SVENSKA RESEBYRÅFÖRENINGENS VILLKOR FÖR PAKETRESOR Följande villkor reglerar avtalsförhållandet mellan Afro-Caribbean Travel, som är medlem i Svenska Resebyråföreningen (i det följande arrangören ), och

Läs mer

Betalning för hemtransport av hittegods från Arlanda Flygplats

Betalning för hemtransport av hittegods från Arlanda Flygplats Betalning för hemtransport av hittegods från Arlanda Flygplats Betalning skall ha kommit Bagport tillhanda innan hittegodset skickas till kunden. Om inget annat avtalats skickas godset normalt inom två

Läs mer

SVENSKA RESEBYRÅFÖRENINGENS VILLKOR FÖR PAKETRESOR

SVENSKA RESEBYRÅFÖRENINGENS VILLKOR FÖR PAKETRESOR SVENSKA RESEBYRÅFÖRENINGENS VILLKOR FÖR PAKETRESOR Följande villkor reglerar avtalsförhållandet mellan researrangör, som är medlem i Svenska Resebyråföreningen (i det följande arrangören ), och resenär

Läs mer

SVENSKA RESEBYRÅFÖRENINGENS VILLKOR FÖR PAKETRESOR

SVENSKA RESEBYRÅFÖRENINGENS VILLKOR FÖR PAKETRESOR SVENSKA RESEBYRÅFÖRENINGENS VILLKOR FÖR PAKETRESOR Följande villkor reglerar avtalsförhållandet mellan researrangör, och resenär vid köp av paketresa. Utöver dessa villkor kan arrangören även uppställa

Läs mer

VILLKOR FÖR PAKETRESOR

VILLKOR FÖR PAKETRESOR VILLKOR FÖR PAKETRESOR Följande villkor reglerar avtalsförhållandet mellan Voyage by me - By me Solutions AB (i det följande arrangören ), som är medlem i Svenska Resebyråföreningen och resenär, vid köp

Läs mer

Allmänna och Särskilda resevillkor De särskilda resevillkoren reglerar tillsammans med de allmänna resevillkoren för paketresor, och informationen på

Allmänna och Särskilda resevillkor De särskilda resevillkoren reglerar tillsammans med de allmänna resevillkoren för paketresor, och informationen på Allmänna och Särskilda resevillkor De särskilda resevillkoren reglerar tillsammans med de allmänna resevillkoren för paketresor, och informationen på Sweden by Natures hemsida, avtalet mellan resenären

Läs mer

2010-11-09 1 (6) SVENSKA RESEBYRÅFÖRENINGENS VILLKOR FÖR PAKETRESOR. och att resenären således kan förlora rätten att utnyttja resterande flygningar.

2010-11-09 1 (6) SVENSKA RESEBYRÅFÖRENINGENS VILLKOR FÖR PAKETRESOR. och att resenären således kan förlora rätten att utnyttja resterande flygningar. SVENSKA RESEBYRÅFÖRENINGENS VILLKOR FÖR PAKETRESOR Följande villkor reglerar avtalsförhållandet mellan researrangör, som är medlem i Svenska Resebyråföreningen (i det följande arrangören ), och resenär

Läs mer

Allmänna och särskilda villkor för paketresor

Allmänna och särskilda villkor för paketresor Allmänna och särskilda villkor för paketresor Dessa allmänna resevillkor samt arrangörens särskilda resevillkor är del av avtalet. De allmänna resevillkoren är överenskomna mellan Researrangörsföreningen

Läs mer

Kompletterande resevillkor WonderCruises. 1. Allmänt. 2. Avtalsförhållande. 3. Anmälningsavgift

Kompletterande resevillkor WonderCruises. 1. Allmänt. 2. Avtalsförhållande. 3. Anmälningsavgift Resevillkor Kompletterande resevillkor WonderCruises... 1 1. Allmänt... 1 4. Betalningsvillkor... 2 5. Färdhandlingar... 2 6. Reseförsäkring... 2 8. Avbeställningsvillkor... 2 9. Ändringar av resan på

Läs mer

ALLMÄNNA RESEVILLKOR FÖR PAKETRESOR

ALLMÄNNA RESEVILLKOR FÖR PAKETRESOR ALLMÄNNA RESEVILLKOR FÖR PAKETRESOR För resan gäller Svenska resebyrå- och arrangörsföreningens (SRF) allmänna villkor överenskomna inom branschen den 28 juni 2018 och arrangörens särskilda villkor, som

Läs mer

SVENSKA RESEBYRÅFÖRENINGENS VILLKOR FÖR PAKETRESOR

SVENSKA RESEBYRÅFÖRENINGENS VILLKOR FÖR PAKETRESOR Villkor : SVENSKA RESEBYRÅFÖRENINGENS VILLKOR FÖR PAKETRESOR Följande villkor reglerar avtalsförhållandet mellan researrangör, som är medlem i Svenska Resebyråföreningen (i det följande arrangören ), och

Läs mer

SRF s villkor följer efter denna text om de särskilda villkoren.

SRF s villkor följer efter denna text om de särskilda villkoren. SÄRSKILDA VILLKOR De särskilda resevillkoren och SRF s villkor för paketresor reglerar tillsammans med de speciella villkor som kan finnas för en viss resa, avtalet mellan resenären och Grönlandsresor.

Läs mer

Norge Äventyrs särskilda resevillkor

Norge Äventyrs särskilda resevillkor Norge Äventyrs särskilda resevillkor För Norska Turistföreningen gäller speciella resevillkor. Norge Äventyr förbehåller sig rätten att företa eventuella ändringar. 1 Anmälan och betalning. Efter anmälan

Läs mer

SVENSKA RESEBYRÅFÖRENINGENS VILLKOR FÖR

SVENSKA RESEBYRÅFÖRENINGENS VILLKOR FÖR SVENSKA RESEBYRÅFÖRENINGENS VILLKOR FÖR PAKETRESOR SAMT SALTOURS SÄRSKILDA VILLKOR FÖR Los Angeles Exclusive Music Experience Följande villkor reglerar avtalsförhållandet mellan researrangör, som är medlem

Läs mer

ALLMÄNNA RESEVILLKOR FÖR PAKETRESOR

ALLMÄNNA RESEVILLKOR FÖR PAKETRESOR ALLMÄNNA RESEVILLKOR FÖR PAKETRESOR För resan gäller Svenska resebyrå- och arrangörsföreningens (SRF) allmänna villkor överenskomna inom branschen den 28 juni 2018 och arrangörens särskilda villkor, som

Läs mer

Allmänna och särskilda villkor för paketresor 1. Avtalet Betalning av priset för resan

Allmänna och särskilda villkor för paketresor 1. Avtalet Betalning av priset för resan Allmänna och särskilda villkor för paketresor Konsumentverket/KO och Svenska Bussbranschens Riksförbund/BR har träffat följande överenskommelse om Allmänna villkor för paketresor att gälla fr.o.m. 2002-10-01.

Läs mer

ALLMÄNNA RESEVILLKOR FÖR PAKETRESOR 1. AVTALET

ALLMÄNNA RESEVILLKOR FÖR PAKETRESOR 1. AVTALET ALLMÄNNA RESEVILLKOR FÖR PAKETRESOR För resan gäller Svenska resebyrå- och arrangörsföreningens (SRF) allmänna villkor överenskomna inom branschen den 28 juni 2018 och arrangörens särskilda villkor, som

Läs mer

Med paketresa avses ett arrangemang som har utformats innan avtal träffas och som består av

Med paketresa avses ett arrangemang som har utformats innan avtal träffas och som består av 1. Inledande bestämmelser 1.1 Vad är en paketresa? 1.1.1. Med paketresa avses ett arrangemang som har utformats innan avtal träffas och som består av - transport och - inkvartering eller - någon av dessa

Läs mer

Flygtider och eventuella tidtabellsändringar för både ut- och hemresan är resenären ansvarig för att kontrollera.

Flygtider och eventuella tidtabellsändringar för både ut- och hemresan är resenären ansvarig för att kontrollera. Resevillkor för Tomas Ericsson s gruppresa: Alaska & Yukon 14 27 augusti 2019, vid resestart från Anchorage den 14 augusti (USA), avslut i Anchorage avslut i Anchorage den 27 augusti (USA). I texten nedan,

Läs mer

SVENSKA RESEBYRÅFÖRENINGENS VILLKOR FÖR PAKETRESOR

SVENSKA RESEBYRÅFÖRENINGENS VILLKOR FÖR PAKETRESOR SVENSKA RESEBYRÅFÖRENINGENS VILLKOR FÖR PAKETRESOR Följande villkor reglerar avtalsförhållandet mellan researrangör, som är medlem i Svenska Resebyråföreningen (i det följande arrangören ), och resenär

Läs mer

SVENSKA RESEBYRÅFÖRENINGENS VILLKOR FÖR PAKETRESOR

SVENSKA RESEBYRÅFÖRENINGENS VILLKOR FÖR PAKETRESOR 2014-04-25 SVENSKA RESEBYRÅFÖRENINGENS VILLKOR FÖR PAKETRESOR Följande villkor reglerar avtalsförhållandet mellan researrangör, som är medlem i Svenska Resebyråföreningen (i det följande arrangören ),

Läs mer

Särskilda & allmänna villkor för paketresor.

Särskilda & allmänna villkor för paketresor. Sida 1 av 9 Särskilda & allmänna villkor för paketresor. SÄRSKILDA RESEVILLKOR. Särskilda resevillkor gäller före Allmänna resevillkor. Arrangör/Resegaranti. Arrangör enligt resegarantilagen är S&S-resor,

Läs mer

SRF s villkor följer efter denna text om de särskilda villkoren.

SRF s villkor följer efter denna text om de särskilda villkoren. SÄRSKILDA VILLKOR De särskilda resevillkoren och SRF s villkor för paketresor reglerar tillsammans med de speciella villkor som kan finnas för en viss resa, avtalet mellan resenären och Grönlandsresor.

Läs mer

SVENSKA RESEBYRÅFÖRENINGENS VILLKOR FÖR PAKETRESOR

SVENSKA RESEBYRÅFÖRENINGENS VILLKOR FÖR PAKETRESOR SVENSKA RESEBYRÅFÖRENINGENS VILLKOR FÖR PAKETRESOR Följande villkor reglerar avtalsförhållandet mellan Springtime, som är medlem i Svenska Resebyråföreningen (i det följande arrangören ), och resenär vid

Läs mer

Lag (1992:1672) om paketresor

Lag (1992:1672) om paketresor Bestämmelser gällande paketresa med SEM, Svenska Energimedicinska AB. Bokning 1. Bokningen är bindande när anmälningsavgiften är inbetalad. Betalas inte anmälningsavgiften in i tid, avbokas resenären.

Läs mer

ALLMÄNNA RESEVILLKOR FÖR PAKETRESOR

ALLMÄNNA RESEVILLKOR FÖR PAKETRESOR ALLMÄNNA RESEVILLKOR FÖR PAKETRESOR För resan gäller Svenska resebyrå- och arrangörsföreningens (SRF) allmänna villkor överenskomna inom branschen den 28 juni 2018 och arrangörens särskilda villkor, som

Läs mer

1.2.2. Resenären ska för samtliga i resan ingående flygningar ha avslutat check-in i enlighet med resplanen eller annan anvisning.

1.2.2. Resenären ska för samtliga i resan ingående flygningar ha avslutat check-in i enlighet med resplanen eller annan anvisning. 1 VILLKOR FÖR RESOR BeachTravels Sweden AB 1.1 Parter Följande villkor reglerar avtalsförhållandet mellan BeachTravels Sweden AB (nämns som arrangören), och resenär vid köp av resa. Utöver dessa villkor

Läs mer

Phone: +46 (0) myafrica.se VILLKOR FÖR VÅRA RESOR

Phone: +46 (0) myafrica.se VILLKOR FÖR VÅRA RESOR myafrica.se VILLKOR FÖR VÅRA RESOR Avtalsparter Huvudresenären Den person som bokar resan hos myafrica.se A2Y Sweden AB Nedan kallat myafrica.se. Den resebyrå som säljer resan till Huvudresenären. 1. Inledande

Läs mer

Resevillkor för Tabasco Adventures AB 1

Resevillkor för Tabasco Adventures AB 1 Resevillkor för Tabasco Adventures AB 1 Tabasco Adventures AB:s villkor för paketresor Följande villkor reglerar avtalsförhållandet mellan Tabasco Adventures AB i det följande kallad Arran- gören och resenär

Läs mer

1.7 Resenärer som inte utnyttjar bokad charter eller infinner sig för sent vid avtalad tid, förlorar rätten till paketresans alla delar.

1.7 Resenärer som inte utnyttjar bokad charter eller infinner sig för sent vid avtalad tid, förlorar rätten till paketresans alla delar. 1. Charterkontrakt Huvudresenär är den person som bokar charterevenemanget och därmed ingår avtal med TeamSailing Nyström AB. Alla ändringar samt ev. avbeställning måste ske av huvudresenären. Medresenärer

Läs mer

SVENSKA RESEBYRÅFÖRENINGENS VILLKOR FÖR PAKETRESOR

SVENSKA RESEBYRÅFÖRENINGENS VILLKOR FÖR PAKETRESOR SVENSKA RESEBYRÅFÖRENINGENS VILLKOR FÖR PAKETRESOR Följande villkor reglerar avtalsförhållandet mellan researrangör, som är medlem i Svenska Resebyråföreningen (i det följande arrangören ), och resenär

Läs mer

1.3 Scandlines vid var tid gällande allmänna bestämmelser för paketresor finns tillgängliga på

1.3 Scandlines vid var tid gällande allmänna bestämmelser för paketresor finns tillgängliga på Scandlines allmänna bestämmelser för paketresor 1 Inledande bestämmelser 1.1 Dessa allmänna bestämmelser är tillämpliga för paketresor som Scandlines Danmark ApS ( Scandlines ) arrangerar. Scandlines är

Läs mer

SVENSKA RESEBYRÅFÖRENINGENS VILLKOR FÖR PAKETRESOR

SVENSKA RESEBYRÅFÖRENINGENS VILLKOR FÖR PAKETRESOR SVENSKA RESEBYRÅFÖRENINGENS VILLKOR FÖR PAKETRESOR Följande villkor reglerar avtalsförhållandet mellan researrangör, som är medlem i Svenska Resebyråföreningen (i det följande arrangören ), och resenär

Läs mer

SÄRSKILDA VILLKOR. SRF s villkor följer efter denna text om de särskilda villkoren.

SÄRSKILDA VILLKOR. SRF s villkor följer efter denna text om de särskilda villkoren. SÄRSKILDA VILLKOR De särskilda resevillkoren och SRF s villkor för paketresor reglerar tillsammans med de speciella villkor som kan finnas för en viss resa, avtalet mellan resenären och Grönlandsresor.

Läs mer

ALLMÄNNA & SÄRSKILDA VILLKOR HIMALAYA SPECIALISTEN 8848 För resan gäller Svenska resebyrå- och arrangörsföreningens (SRF) allmänna villkor överenskomna inom branschen den 28 juni 2018 och arrangörens särskilda

Läs mer

SVENSKA RESEBYRÅFÖRENINGENS

SVENSKA RESEBYRÅFÖRENINGENS SVENSKA RESEBYRÅFÖRENINGENS VILLKOR FÖR PAKETRESOR Följande villkor reglerar avtalsförhållandet mellan Kinaresor Draken AB, som är medlem i Svenska Resebyråföreningen (i det följande arrangören eller KD),

Läs mer

representant avvisas från vidare deltagande

representant avvisas från vidare deltagande RESEVILLKOR ALLMÄNNA RESEVILLKOR Vi tillämpar svensk standard i form av Svenska Resebyråföreningens (SRF) standardvillkor. Våra kompletterade villkor finner ni i avsnittet kompletterande villkor nedan.

Läs mer

SRF s villkor följer efter denna text om de särskilda villkoren.

SRF s villkor följer efter denna text om de särskilda villkoren. SÄRSKILDA VILLKOR De särskilda resevillkoren och SRF s villkor för paketresor reglerar tillsammans med de speciella villkor som kan finnas för en viss resa, avtalet mellan resenären och Grönlandsresor.

Läs mer

1. Inledande bestämmelser 1.1 Vad är en paketresa? 1.2 Resenärens allmänna skyldigheter

1. Inledande bestämmelser 1.1 Vad är en paketresa? 1.2 Resenärens allmänna skyldigheter SVENSKA RESEBYRÅFÖRENINGENS VILLKOR FÖR PAKETRESOR Följande villkor reglerar avtalsförhållandet mellan researrangör, som är medlem i Svenska Resebyråföreningen (i det följande arrangören ), och resenär

Läs mer

SVENSKA RESEBYRÅFÖRENINGENS VILLKOR FÖR PAKETRESOR

SVENSKA RESEBYRÅFÖRENINGENS VILLKOR FÖR PAKETRESOR SVENSKA RESEBYRÅFÖRENINGENS VILLKOR FÖR PAKETRESOR Följande villkor reglerar avtalsförhållandet mellan Springtime Resor AB (nämns som arrangören), som är medlem i Svenska Resebyråföreningen, och resenär

Läs mer

Särskilda villkor. Vid resor bokade hos JA Travel, men genomförda av en annan arrangör gäller respektive arrangörs villkor.

Särskilda villkor. Vid resor bokade hos JA Travel, men genomförda av en annan arrangör gäller respektive arrangörs villkor. så att stavningen stämmer överens med passet. Önskemål som görs av resenären för tex. starttider, särskild utsikt eller läge tas emot men kan ej garanteras av JA Travel och medför aldrig rätt till ersättning.

Läs mer

ALLMÄNNA RESEVILLKOR FÖR PAKETRESOR

ALLMÄNNA RESEVILLKOR FÖR PAKETRESOR ALLMÄNNA RESEVILLKOR FÖR PAKETRESOR För resan gäller Svenska resebyrå- och arrangörsföreningens (SRF) allmänna villkor överenskomna inom branschen den 28 juni 2018 och arrangörens särskilda villkor, som

Läs mer

ALLMÄNNA RESEVILLKOR FÖR PAKETRESOR

ALLMÄNNA RESEVILLKOR FÖR PAKETRESOR ALLMÄNNA RESEVILLKOR FÖR PAKETRESOR För resan gäller Svenska resebyrå- och arrangörsföreningens (SRF) allmänna villkor överenskomna inom branschen den 28 juni 2018 och arrangörens särskilda villkor, som

Läs mer

1.6 Arrangören ska lämna allmän information om hälsobestämmelser för resmålet.

1.6 Arrangören ska lämna allmän information om hälsobestämmelser för resmålet. ALLMÄNNA OCH VULKANRESORS SÄRSKILDA RESEVILLKOR FÖR PAKETRESOR För resan gäller Svenska resebyrå- och arrangörsföreningens (SRF) allmänna villkor överenskomna inom branschen den 28 juni 2018 och arrangörens

Läs mer

Allmänna resevillkor för paketresor

Allmänna resevillkor för paketresor 2011-12-15 Allmänna resevillkor för paketresor (med vissa tillägg i kursiv stil för Maria Rehn Fore Golf som kompletterar de Allmänna resevillkoren.) 1. Avtalet 1.1 Arrangören ansvarar gentemot resenären

Läs mer

Resevillkor Austria Travel

Resevillkor Austria Travel Resevillkor Austria Travel Dessa villkor reglerar avtalet mellan resenären och researrangören. I avtalet ingår också information om det aktuella researrangemanget som finns på arrangörens hemsida. För

Läs mer

SVENSKA RESEBYRÅFÖRENINGENS VILLKOR FÖR PAKETRESOR

SVENSKA RESEBYRÅFÖRENINGENS VILLKOR FÖR PAKETRESOR SVENSKA RESEBYRÅFÖRENINGENS VILLKOR FÖR PAKETRESOR Följande villkor reglerar avtalsförhållandet mellan Springtime Resor AB (nämns som arrangören), som är medlem i Svenska Resebyråföreningen, och resenär

Läs mer

SVENSKA RESEBYRÅFÖRENINGENS VILLKOR FÖR PAKETRESOR

SVENSKA RESEBYRÅFÖRENINGENS VILLKOR FÖR PAKETRESOR SVENSKA RESEBYRÅFÖRENINGENS VILLKOR FÖR PAKETRESOR Följande villkor reglerar avtalsförhållandet mellan researrangör, som är medlem i Svenska Resebyråföreningen (i det följande arrangören ), och resenär

Läs mer

Explore Tours AB's Särskilda Resevillkor

Explore Tours AB's Särskilda Resevillkor Explore Tours AB's Särskilda Resevillkor Reservation för ändringar Explore Tours resor och program är unika. Det innebär också att vi inte till hundra procent kan garantera att den ursprungliga resplanen

Läs mer

1.1.2 För resenärer under 18 år krävs ett speciellt intyg att målsman godkänner reseavtalet.

1.1.2 För resenärer under 18 år krävs ett speciellt intyg att målsman godkänner reseavtalet. Resevillkor De villkor som presenteras här är villkor som reglerar avtalet mellan resenären och researrangören. I avtalet ingår också information om det aktuella researrangemanget som finns på vår webbsida

Läs mer

INVICTUS TRAVEL S VILLKOR FÖR PAKETRESOR

INVICTUS TRAVEL S VILLKOR FÖR PAKETRESOR INVICTUS TRAVEL S VILLKOR FÖR PAKETRESOR Följande villkor reglerar avtalsförhållandet mellan Invictus Travel & Training AB, som är medlem i Svenska Resebyråföreningen (i det följande arrangören ), och

Läs mer

SVENSKA RESEBYRÅFÖRENINGENS VILLKOR FÖR PAKETRESOR

SVENSKA RESEBYRÅFÖRENINGENS VILLKOR FÖR PAKETRESOR SVENSKA RESEBYRÅFÖRENINGENS VILLKOR FÖR PAKETRESOR Följande villkor reglerar avtalsförhållandet mellan researrangör, som är medlem i Svenska Resebyråföreningen (i det följande arrangören ), och resenär

Läs mer

Resevillkor- Båtar. (se punkt 1.3.3. nedan).

Resevillkor- Båtar. (se punkt 1.3.3. nedan). Resevillkor- Båtar 1.2 Betalning och bokning 1.2.1. Efter att bokning har inkommit till Adriatiska Resor är bokningen bindande. Den som har inkommit med bokningen är bokningsansvarig. Bokningsansvarig

Läs mer

ALLMÄNNA RESEVILLKOR FÖR PAKETRESOR

ALLMÄNNA RESEVILLKOR FÖR PAKETRESOR ALLMÄNNA RESEVILLKOR FÖR PAKETRESOR Göteborg, 2018-08-01 För resan gäller Svenska resebyrå- och arrangörsföreningens (SRF) allmänna villkor överenskomna inom branschen den 28 juni 2018 och arrangörens

Läs mer

SVENSKA RESEBYRÅFÖRENINGENS

SVENSKA RESEBYRÅFÖRENINGENS SVENSKA RESEBYRÅFÖRENINGENS VILLKOR FÖR PAKETRESOR Följande villkor reglerar avtalsförhållandet mellan Kinaresor Draken AB, som är medlem i Svenska Resebyråföreningen (i det följande arrangören eller KD),

Läs mer

Villkor för paketresor

Villkor för paketresor Villkor för paketresor Följande villkor reglerar avtalsförhållandet mellan Tour Pacifc Scandinavia AB (i det följande Tour Pacific ), och resenär vid köp av paketresa. Utöver dessa villkor uppställer även

Läs mer

Resevillkor Austria Travel

Resevillkor Austria Travel Resevillkor Austria Travel ALLMÄNNA RESEVILLKOR FÖR PAKETRESOR För resan gäller Svenska resebyrå- och arrangörsföreningens (SRF) allmänna villkor överenskomna inom branschen den 28 juni 2018 och arrangörens

Läs mer

utsikt eller läge tas emot men kan ej garanteras av JA Travel och medför aldrig rätt till ersättning.

utsikt eller läge tas emot men kan ej garanteras av JA Travel och medför aldrig rätt till ersättning. utsikt eller läge tas emot men kan ej garanteras av JA Travel och medför aldrig rätt till ersättning. Resegaranti är enligt gällande bestämmelser ställd till Kammarkollegiet. Telefon 08-700 08 00. JA Travel

Läs mer

ALLMÄNNA RESEVILLKOR FÖR PAKETRESOR

ALLMÄNNA RESEVILLKOR FÖR PAKETRESOR ALLMÄNNA RESEVILLKOR FÖR PAKETRESOR För resan gäller Svenska resebyrå- och arrangörsföreningens (SRF) allmänna villkor överenskomna inom branschen den 28 juni 2018 och arrangörens särskilda villkor, som

Läs mer

ALLMÄNNA RESEVILLKOR FÖR PAKETRESOR Gäller resor bokade fr om 1 augusti 2018

ALLMÄNNA RESEVILLKOR FÖR PAKETRESOR Gäller resor bokade fr om 1 augusti 2018 ALLMÄNNA RESEVILLKOR FÖR PAKETRESOR Gäller resor bokade fr om 1 augusti 2018 För resan gäller Svenska resebyrå- och arrangörsföreningens (SRF) allmänna villkor överenskomna inom branschen den 28 juni 2018

Läs mer

1.2.2. Resenären ska för samtliga i paketresan ingående flygningar ha avslutat check-in i enlighet med resplanen eller annan anvisning.

1.2.2. Resenären ska för samtliga i paketresan ingående flygningar ha avslutat check-in i enlighet med resplanen eller annan anvisning. RESEVILLKOR Resevillkoren utgörs av Svenska Resebyråföreningens (SRF) villkor för paketresor och Arrangörens kompletterande villkor. SVENSKA RESEBYRÅFÖRENINGENS VILLKOR FÖR PAKETRESOR Följande villkor

Läs mer

Resevillkor. Allmänna villkor för paketresor

Resevillkor. Allmänna villkor för paketresor Resevillkor Avtalet De villkor som presenteras här är villkor som reglerar avtalet mellan resenären och Detur. För resan gäller de även all information som står i Viktig information/reseinformation vilka

Läs mer

ALLMÄNNA RESEVILLKOR FÖR PAKETRESOR

ALLMÄNNA RESEVILLKOR FÖR PAKETRESOR ALLMÄNNA RESEVILLKOR FÖR PAKETRESOR För resan gäller Svenska resebyrå- och arrangörsföreningens (SRF) allmänna villkor överenskomna inom branschen den 28 juni 2018 och arrangörens särskilda villkor, som

Läs mer

SVENSKA RESEBYRÅFÖRENINGENS VILLKOR FÖR PAKETRESOR

SVENSKA RESEBYRÅFÖRENINGENS VILLKOR FÖR PAKETRESOR SVENSKA RESEBYRÅFÖRENINGENS VILLKOR FÖR PAKETRESOR Följande villkor reglerar avtalsförhållandet mellan Xtravel, som är medlem i Svenska Resebyråföreningen (i det följande arrangören ), och resenär vid

Läs mer

SVENSKA RESEBYRÅFÖRENINGENS VILLKOR FÖR PAKETRESOR

SVENSKA RESEBYRÅFÖRENINGENS VILLKOR FÖR PAKETRESOR SVENSKA RESEBYRÅFÖRENINGENS VILLKOR FÖR PAKETRESOR Följande villkor reglerar avtalsförhållandet mellan researrangör, som är medlem i Svenska Resebyråföreningen (i det följande arrangören ), och resenär

Läs mer

SVENSKA RESEBYRÅFÖRENINGENS VILLKOR FÖR PAKETRESOR

SVENSKA RESEBYRÅFÖRENINGENS VILLKOR FÖR PAKETRESOR SVENSKA RESEBYRÅFÖRENINGENS VILLKOR FÖR PAKETRESOR Följande villkor reglerar avtalsförhållandet mellan Springtime, som är medlem i Svenska Resebyråföreningen (i det följande arrangören ), och resenär vid

Läs mer

Särskilda och allmänna resevillkor

Särskilda och allmänna resevillkor Särskilda och allmänna resevillkor För dig som reser med Travel By Excellence Teknisk arrangör RESOR MED ASIATISK OMSORG Index Sid. 0. Allmänna resevillkor....2 1. Avtalet...2 2. Betalning av priset för

Läs mer

Resevillkor för paketresor

Resevillkor för paketresor Innehållsförteckning 1. AVTALET 2 2. BETALNING AV PRISET FÖR RESAN 3 3. RESENÄRENS RÄTT TILL AVBESTÄLLNING 3 4. RESENÄRENS ÄNDRINGAR AV RESAN 5 5. RESENÄRENS RÄTT ATT ÖVERLÅTA AVTALET 5 6. ARRANGÖRENS

Läs mer

SVENSKA RESEBYRÅFÖRENINGENS VILLKOR FÖR PAKETRESOR

SVENSKA RESEBYRÅFÖRENINGENS VILLKOR FÖR PAKETRESOR SVENSKA RESEBYRÅFÖRENINGENS VILLKOR FÖR PAKETRESOR Följande villkor reglerar avtalsförhållandet mellan Springtime, som är medlem i Svenska Resebyråföreningen (i det följande arrangören ), och resenär vid

Läs mer

ALLMÄNNA RESEVILLKOR FÖR PAKETRESOR

ALLMÄNNA RESEVILLKOR FÖR PAKETRESOR ALLMÄNNA RESEVILLKOR FÖR PAKETRESOR För resan gäller Svenska resebyrå- och arrangörsföreningens (SRF) allmänna villkor överenskomna inom branschen den 28 juni 2018 och arrangörens särskilda villkor, som

Läs mer

SVENSKA RESEBYRÅFÖRENINGENS VILLKOR FÖR PAKETRESOR

SVENSKA RESEBYRÅFÖRENINGENS VILLKOR FÖR PAKETRESOR SVENSKA RESEBYRÅFÖRENINGENS VILLKOR FÖR PAKETRESOR Följande villkor reglerar avtalsförhållandet mellan Springtime, som är medlem i Svenska Resebyråföreningen (i det följande arrangören ), och resenär vid

Läs mer

SVENSKA RESEBYRÅFÖRENINGENS VILLKOR FÖR PAKETRESOR

SVENSKA RESEBYRÅFÖRENINGENS VILLKOR FÖR PAKETRESOR SVENSKA RESEBYRÅFÖRENINGENS VILLKOR FÖR PAKETRESOR Följande villkor reglerar avtalsförhållandet mellan Springtime, som är medlem i Svenska Resebyråföreningen (i det följande arrangören ), och resenär vid

Läs mer

Resevillkor. Allmänna villkor för paketresor. olycksfall, samt mot förlust och skada på personliga tillhörigheter.

Resevillkor. Allmänna villkor för paketresor. olycksfall, samt mot förlust och skada på personliga tillhörigheter. Resevillkor Kammarkollegiet ReTravel har till Kammarkollegiet ställt erforderliga garantier enligt resegarantilagen, det betyder att resenärerna är garanterade hemresa oavsett vad som inträffar. www.kammarkollegiet.se

Läs mer

RESEVILLKOR FÖR ACAY SVERIGES PAKETRESOR

RESEVILLKOR FÖR ACAY SVERIGES PAKETRESOR 1 ( 6) Dessa resevillkor reglerar avtalsförhållandet mellan oss på Acay Sverige AB, org. nr 559069-0458, och dig som resenär avseende paketresan (nedan kallad Paketresan ) som finns beskriven på vår hemsida:

Läs mer

Villkor för paketresor med Fågelguidning AB

Villkor för paketresor med Fågelguidning AB Villkor för paketresor med Fågelguidning AB 559158-1573 1. Anmälan Anmälan blir bindande då anmälningsavgiften betalats eller i de fall hela resans avgift ska betalas i sin helhet nått Fågelguidning AB

Läs mer

Allmänna villkor för paketresor samt Divine Travel särskilda villkor

Allmänna villkor för paketresor samt Divine Travel särskilda villkor Allmänna villkor för paketresor samt Divine Travel särskilda villkor Allmänt Det är varje resesällskaps skyldighet att ta del av våra uppgifter samt resevillkor. Vi reserverar oss för eventuella korrekturfel.

Läs mer

Särskilda resevillkor

Särskilda resevillkor - 1 - Särskilda resevillkor 1. Avtalet Det är av yttersta vikt att resenären tar del av de allmänna och särskilda resevillkoren. Dessa reglerar, tillsammans med de upplysningar som finns på Destination

Läs mer

SVENSKA RESEBYRÅFÖRENINGENS VILLKOR FÖR PAKETRESOR

SVENSKA RESEBYRÅFÖRENINGENS VILLKOR FÖR PAKETRESOR SVENSKA RESEBYRÅFÖRENINGENS VILLKOR FÖR PAKETRESOR Följande villkor reglerar avtalsförhållandet mellan Springtime, som är medlem i Svenska Resebyråföreningen (i det följande arrangören ), och resenär vid

Läs mer

SVENSKA RESEBYRÅFÖRENINGENS VILLKOR FÖR PAKETRESOR

SVENSKA RESEBYRÅFÖRENINGENS VILLKOR FÖR PAKETRESOR SVENSKA RESEBYRÅFÖRENINGENS VILLKOR FÖR PAKETRESOR Följande villkor reglerar avtalsförhållandet mellan researrangör, som är medlem i Svenska Resebyråföreningen (i det följande arrangören ), och resenär

Läs mer

Allmänna och särskilda resevillkor för Golf Joy Travel of Europe AB

Allmänna och särskilda resevillkor för Golf Joy Travel of Europe AB Allmänna och särskilda resevillkor för of Europe AB För resan gäller de Allmänna och Särskilda Resevillkor för paketresor som anges nedan. De Allmänna Villkoren antogs att gälla från 1993-02-02 av Svenska

Läs mer

SVENSKA RESEBYRÅFÖRENINGENS VILLKOR FÖR PAKETRESOR

SVENSKA RESEBYRÅFÖRENINGENS VILLKOR FÖR PAKETRESOR SVENSKA RESEBYRÅFÖRENINGENS VILLKOR FÖR PAKETRESOR Följande villkor reglerar avtalsförhållandet mellan researrangör, som är medlem i Svenska Resebyråföreningen (i det följande arrangören ), och resenär

Läs mer

1. Biljetter VANLIGA FRÅGOR OM MATCHBILJETTER

1. Biljetter VANLIGA FRÅGOR OM MATCHBILJETTER 1. Biljetter Särskilda villkor Är enskild biljett köpt är denna gällande för aktuellt speldatum förutsatt att detta sker inom samma helg fredag-måndag, återbetalning sker ej av outnyttjad biljett. Är biljett

Läs mer

SFS 2018:1217 Version omfattas av avtalet. Eventuell återbetalning sker till huvudresenären. ALLMÄNNA RESEVILLKOR FÖR PAKETRESOR

SFS 2018:1217 Version omfattas av avtalet. Eventuell återbetalning sker till huvudresenären. ALLMÄNNA RESEVILLKOR FÖR PAKETRESOR ALLMÄNNA RESEVILLKOR FÖR PAKETRESOR För resan gäller Svenska resebyrå- och arrangörsföreningens (SRF) allmänna villkor överenskomna inom branschen den 28 juni 2018 och arrangörens särskilda villkor, som

Läs mer

Köpevillkor. Definitioner. Generell information. Personuppgifter i bokningen. Avbokning och ombokning av flygbiljetter

Köpevillkor. Definitioner. Generell information. Personuppgifter i bokningen. Avbokning och ombokning av flygbiljetter Köpevillkor Definitioner Den person som i eget eller annans namn genomför bokning av flygbiljetter på webbplatsen benämns beställaren. Den vars namn anges i bokningen som resenär benämns resenär. I de

Läs mer

Resevillkor Skidresor

Resevillkor Skidresor Resevillkor Skidresor De allmänna resevillkoren kompletteras av JOS Events särskilda resevillkor angivna i kursiv text. I och med att anmälningsavgiften betalas godtar resenären JOS Events gällande resevillkor

Läs mer

Resevillkor. 1.5 Langley ska bekräfta resenärens beställning utan dröjsmål.

Resevillkor. 1.5 Langley ska bekräfta resenärens beställning utan dröjsmål. Resevillkor Dessa allmänna resevillkor samt Langleys särskilda resevillkor är del av De allmänna resevillkoren är överenskomna mellan Researrangörsföreningen i Sverige och Konsumentverket den 1 september

Läs mer

Innehållsförteckning HANTERING AV PERSONUPPGIFTER 10 VIKTIGT ATT VETA OM RESEGARANTIN 11

Innehållsförteckning HANTERING AV PERSONUPPGIFTER 10 VIKTIGT ATT VETA OM RESEGARANTIN 11 Innehållsförteckning 1. AVTALET 2 2. BETALNING AV PRISET FÖR RESAN 3 3. RESENÄRENS RÄTT TILL AVBESTÄLLNING 3 4. RESENÄRENS ÄNDRINGAR AV RESAN 4 5. RESENÄRENS RÄTT ATT ÖVERLÅTA AVTALET 4 6. ARRANGÖRENS

Läs mer

Resevillkor för EverTrek

Resevillkor för EverTrek Resevillkor för EverTrek EverTrek Resor AB, tel. 031-301 18 18, info@evertrek.se, www.evertrek.se De allmänna resevillkoren kompletteras av EverTreks särskilda resevillkor angivna i kursiv text 1. Avtalet

Läs mer