(11)

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "(11)"

Transkript

1 (11)

2 Atrium Ljungberg AB bjuder härmed in till parallella uppdrag om utvecklingen av Farsta centrum till en stadskärna. Arbetet sker i samarbete med Stockholms stad och Sveriges Arkitekter. Projektet genomförs parallellt med, och kommer att utgöra en del av, planprogrammet för Tyngdpunkt Farsta som sänds ut på samråd i november Tre arkitektkontor eller team kommer att väljas ut av uppdragets bedömningsgrupp baserat på de bedömningskriterier som anges under rubriken intresseanmälan. Denna programhandling kan komma att uppdateras och förändras inför projektstarten. Stockholms nya översiktsplan Promenadstaden - Översiktsplan för Stockholm stödjer en utveckling av en flerkärnig struktur som ska verka för täta och attraktiva tyngdpunkter i ytterstaden. Satsningen ska skapa en bättre balans mellan stadens olika delar. I översiktsplanen identifierades centrala Farsta som en av nio tyngdpunkter där det finns goda möjligheter att skapa nya bostäder, fler arbetsplatser, utökad handel samt kultur- och idrottsrelaterade verksamheter gavs Stadsbyggnadskontoret i uppdrag av Stadsbyggnadsnämnden att i samverkan med övriga nämnder och bolag i staden driva arbetet med att utveckla Farsta till en attraktiv tyngdpunkt i Söderort. Samarbetet resulterade i en vision som ska vägleda arbetet för utvecklingen av Tyngdpunkt Farsta. För visionsarbetet togs även en stadsbyggnadsstrategi fram, Stadsbyggnadsstrategi Tyngdpunkt Farsta. Från vision och stadsbyggnadsstrategi går arbetet vidare med ett planprogram, vars syfte är att ge en helhetsbild av planeringsförutsättningarna och utgöra underlag för framtida detaljplaner. Planprogrammet ska ge svar på hur Farsta kan bli en attraktiv tyngdpunkt genom stadsmässiga kvaliteter, förbättrad orienterbarhet, ökad tillgänglighet, utvecklade gröna samband samt ett stort tillskott av bostäder och lokaler för olika verksamheter. Utifrån stadens beslut att bygga lägenheter till 2030 har målet för tyngdpunkt Farsta satts till lägenheter. Farsta centrum är en viktig pusselbit i Tyngdpunkt Farsta, som behöver studeras mer detaljerat redan i planprogrammet. Därför genomför Atrium Ljungberg AB, i samarbete med Stockholms stad, ett parallellt uppdrag i syfte att finna en konkret utvecklingsinriktning för Farsta Centrum. Förslagen kommer att utvärderas parallellt med samrådet för planprogrammet. Det förslag som bedömningsgruppen bedömer ger den bästa helhetslösningen bearbetas sedan in i den slutgiltiga versionen för planprogrammet. 2(11)

3 Uppdraget syftar till att ta fram en stadsstruktur för Farsta centrum som innebär en omvandling från ett förortscentrum med bilinriktning till en stadskärna i en promenadstad. Förslagen kommer att presenteras som en del i det programsamråd som ska starta i november i år. Programmet och centrumförslagen kommer att utvärderas parallellt under programsamrådet med bedömningsgruppen som utvärderar och beslutar om centrumförslagen. Tillsammans kommer detta leda fram till ett förnyat program som antas av stadsbyggnadsnämnden. Avgränsat område för parallella uppdrag. Kopplingar till omkringliggande målpunkter och bebyggelsestruktur har också stor betydelse för projektet. Inom den gula ovalen pågår markanvisningsskisser, det bör endast studeras om det visar sig finnas behov att använda området för ändamål som har med centrum/resecentrum att göra 3(11)

4 Målen för uppdraget bygger på de mål som formulerats i bland annat i den av stadsbyggnadsnämnden antagna stadsbyggnadsstrategin och mer specifika mål för centrums utveckling. En levande och trygg stadskärna o Tät och blandad bebyggelse med förutsättningar för liv och aktiviteter under merparten av dygnets timmar o Fokus på trygghet, aktivitet och upplevelser i det offentliga rummet o Integrerad trafikmiljö med tydligt förbättrade förutsättningar för fotgängare och cyklister o En väl gestaltad parkstruktur ska prägla centrum med Farstastråket som en självklar del o Ett medvetet förhållningssätt till Farstas olika gestaltningsideal o Tydliga kopplingar till omkringliggande bebyggelsestruktur och övriga målpunkter i Farsta, med lätt orienterbara stråk genom centrum En attraktiv boendemiljö o En mångfald av bostadstyper i en urban miljö för alla människor Ett dynamiskt näringsliv o Förtydligad näringslivsprofil för Farsta En spännande och konkurrenskraftig handelsplats o Fortsätt utveckling av Farsta centrum till en attraktiv, modern och mångfunktionell mötesplats o Förbättrade förutsättningar för nyetableringar o Utveckling av verksamheter som ökar rörelser i centrum både dagoch kvällstid o Fungerande förutsättningar för biltrafik Nyttig parkering o Innovativa lösningar med samordningsvinster för både näringsliv och boende o Möjlighet till alternativt utnyttjande på sikt Förnyat resecentrum o Kollektivtrafikläget med tunnelbanestation och bussterminal tas till vara och integreras bättre i centrum samt med omgivningarna Struktur med flexibel utbyggnadsordning över tid o Fokus på ekonomisk genomförbarhet och avvägning bland annat mellan byggda arealer och parkering samt möjlig etappindelning 4(11)

5 Bilden visar den övergripande strukturen och avgränsningen av planprogrammet. De gula linjerna visar huvudstråken som ska ges stadskaraktär medan parkstråket mellan sjöarna redovisas i grönt. Farsta centrum är det blå partiet som omges av huvudstråk. Deltagarna i uppdraget kommer att få detaljerat och utförligt underlag för arbetet. Nedanstående mängder är förslag som ska vägas mot vad som är lämpligt och möjligt. Antal bostäder, var och hur ska studeras Förskola med sex avdelningar ska inrymmas. Möjlighet till samnyttjande av dessa ytor och ett utnyttjande av lokalernas urbana potential är värdefull Handel och service (ca kvm) Arbetsplatser och samhällsservice (ca kvm) Utbildning och kultur (ca kvm) Grönstråk med aktivitet; kultur och rekreation, som anknyter till Farstastråket, se karta Nyttig och innovativ parkering kvoter, nyckeltal o 2,5 cykelplatser per 100 kvm BTA bostad o Bilparkering, två alternativ: 0,3 och 0,7 bilparkeringsplatser per 100 kvm BTA bostad o 0,3 kan innebära till exempel parkeringsanläggningar på längre avstånd, samnyttjande med mera o 0,7 är för att få ett referensexempel 5(11)

6 o 1800 parkeringsplatser för befintliga verksamheter o 15 platser per 1000 kvm BTA arbetsplatser o 30 platser per 1000 kvm BTA handel o Bilpooler i lämplig omfattning Förslagen kommer att utvärderas utifrån hur målen uppnåtts, samt hur programpunkterna disponerats. Bedömningen görs av en sammansatt bedömningsgrupp med företrädare från Atrium Ljungberg och Stockholm Stad. Samtliga förslag kommer att ställas ut i samband med samråd för planprogrammet för Tyngdpunkt Farsta. Synpunkter från samrådet hanteras i bedömningsgruppen. Uppdraget redovisas i två omgångar innebärande en delredovisning, där det finns möjlighet till dialog och synpunkter, samt en slutredovisning med presentation och inlämning av fullständiga handlingar. Delredovisning En lämplig inriktning på delredovisningen av kontorens arbete kan vara: En översiktlig situationsplan i skala 1:1000 Värdering av bärande idéer och möjlighet att nå vision och mål Uppskattning av volymer för olika ändamål Idé om hur parkeringssituationen ska hanteras Frågeställningar från kontoren att diskutera Slutredovisning Redovisningen ska förmedla tänkt vision, bärande tankar, viktiga utgångspunkter, gestaltning och eventuella andra relevanta ställningstaganden. Redovisningen ska innefatta: En situationsplan i skala 1:1000 Översiktskarta som redovisar samband och kopplingar till andra målpunkter/områden angivna i programmet Vy och sektion längs Farstavägen samt två i centrum Andra representativa gatuperspektiv 3d-perspektiv som redovisar byggnaders omfattning, placering och volym Redovisning i text på planscherna, av överväganden och ställningstaganden utifrån de formulerade målen Sammanställning av nyckeltal 6(11)

7 Möjlig etappindelning Materialet överlämnas i 2 omgångar om 4 A1-planscher på board, 6 omgångar A3, samt 2 USB-stickor. Atrium Ljungberg och Stockholms Stad erhåller de immateriella rättigheterna till förslagen samt alla de handlingar som ingår i redovisningen och äger rätt att nyttja hela eller delar av dessa dokument som underlag för fortsatta studier och skisser. Uppdragets syfte är att ta fram en stadsstruktur för Farsta centrum. Materialet kommer att utgöra underlag i programarbetet för Tyngdpunkt Farsta, men också för framtida detaljplanearbete inom Farsta centrum. Tyngdpunktsarbetet pågår inom flera förvaltningar inom Stockholms stad. Samråd sker med start i november Ett av de deltagande kontoren kommer att få i uppdrag av Atrium Ljungberg att sammanställa ett förslag, som ligger till grund för det slutgiltiga planprogrammet. Det kontor som står bakom det förslag som bedömningsgruppen anser bäst uppfyller tävlingsprogrammet, bedömningskriterierna och ger den bästa helhetslösningen, ska erhålla detta uppdrag. Ytterligare uppdrag i detaljplaneskedet är inte kopplade till detta uppdrag. Efter att programmet för Tyngdpunkt Farsta antagits av Stockholms stad kan detaljplaneläggning påbörjas. Fortsatt uppdrag är då möjligt, då med Atrium Ljungberg, eller annan huvudman, som uppdragsgivare. 7(11)

8 Tidplanen bygger på att samrådet för planprogrammet börjar senast cirka 15 november. De parallella uppdragen presenteras samtidigt som programmet. Bedömningen av program och parallella uppdrag kommer att ske separat, med bedömningsgruppen som ansvarig för de parallella uppdragen. 21 augusti Intresseanmälning 28 augusti Tilldelning av uppdrag 4 september Startmöte Arbete 4 veckor 2 oktober Delredovisning Utvärdering 9 oktober Återkoppling från bedömningsgruppen Arbete 5 veckor 13 november Slutinlämning 15 november Utskick av planprogram och 3 arkitektförslag för Farsta centrum En process för hanteringen av allmänhetens deltagande i utvärderingen av både program och parallella uppdrag kan dock komma att utarbetas för att skapa en dialog även om centrumförslaget. Det kommer då tydligt att redovisas att denna dialog är ett underlag för bedömningsgruppen. Ersättning för uppdraget är SEK exklusive mervärdesskatt. När uppdraget har slutredovisats och bedömningsgruppen har prövat att redovisningen uppfyller ställda redovisningskrav får arvodet faktureras. Beställare och ansvarig kontaktperson är Mikael Wilhelmsson från Atrium Ljungberg Frågor ska inkomma via e-post till: 8(11)

9 Mikael Wilhelmsson Affärsutvecklare Atrium Ljungberg AB Besök: Sickla Industriväg 19, Nacka Box 4200, Nacka Växel: Mobil: Nils Sylwan Arkitekt SAR/MSA, projektledare stadsplanering STADSBYGGNADSKONTORET Planavdelningen Fleminggatan 4, Stockholm Telefon: E-post: Alla frågor och svar kommer att distribueras till samtliga deltagande arkitektkontor. Märk all korrespondens med Parallella uppdrag för Farsta centrum. Bedömningsgruppen har ansvaret för ställningstaganden. Övriga grupper ska ge underlag, analyser och synpunkter. Ovanför denna organisation finns styrgruppen för programarbetet. Karolina Keyzer Stadsbyggnadskontoret Ordförande/arkitekt Nils Sylwan Stadsbyggnadskontoret Projektledare/arkitekt Anna Grinneby Atrium Ljungberg Arkitekt Mikael Wilhelmsson, Atrium Ljungberg Projektledare Nils Tunving Exploateringskontoret Projektledare Pia Krensler trafikkontoret Landskapsarkitekt Claes Larsson Sveriges Arkitekter Sekreterare Bedömningsgruppen kommer att ta hjälp av referensgrupper som utses efter hand. Projektet genomförs på svenska. Internationella arkitektkontor är välkomna att delta Intresseanmälan och frågor adresseras uppdragens kontaktpersoner Mikael Wilhelmsson och Nils Sylwan. Sista inlämningsdatum är den Eventuella frågor ska ha inkommit senast en vecka innan sista inlämningsdatum. Uppdragsgivarna förbehåller sig rätten att delge övriga deltagare inkomna frågor och svar. 9(11)

10 Märk all korrespondens med Parallella uppdrag för Farsta centrum. Intresseanmälan ska vara skriven på svenska, med undantag av dokument såsom publikationer, tidningsartiklar, juryutslag och likvärdigt som får vara på norska, danska eller engelska. Anmälan ska innehålla samtliga uppgifter nedan: Förteckning över inlämnat material Namn, kontaktperson, organisationsnummer, adress, telefon, , webbadress. * Intyg avseende registrering i aktiebolag, handelsbolag eller liknande. * Intyg från affärs- och kreditupplysningsföretag, innehållande uppgifter om ekonomiska nyckeltal och riskklassificering (max 3 månader gammalt). * Fyra referensprojekt som är relevanta för uppdraget, varav uppdragsledaren ska ha deltagit i minst två, samt referenspersoner och kontaktuppgifter till dessa (namn, adress, telefon, e-post). Projektorganisation samt CV för uppdragsledare och nyckelpersoner för respektive kompetensområde, som redovisar relevant erfarenhet. Den tilltänkta rollen för projektdeltagarna anges. I det fall flera företag önskar lämna intresseanmälan tillsammans ska intresseanmälan lämnas av ett av företagen (förslagsställaren). Övriga företag i samarbetet ska vara underleverantörer till förslagsställaren. Förslagsställaren ska stå för förslaget och uppfylla krav gällande förslagsställaren. Vilket företag som är förslagsställare och vilket/vilka som är underleverantörer skall anges. Arrangören kommer att kontrollera att föreskrivna skatter och avgifter har betalts. * Om flera arkitektkontor samverkar, ska uppgifterna redovisas för samtliga parter. Inlämnat material kommer inte att återsändas. Intresseanmälningarna är arbetsmaterial fram till deltagarna har utsetts. Därefter utgör intresseanmälningarna offentlig handling. 10(11)

11 Urvalet av uppdragsdeltagare bland inkomna intresseanmälningar bygger på en sammanvägd bedömning av redovisade kompetenser och referensprojekt. Den projektgrupp som redovisas i intresseanmälan ska också kunna delta i projektet. Följande kompetenser ska finnas representerade i projektgruppen samt vara avläsbara i redovisade referensprojekt: Stadsplanering Handelsplanering Landskapsarkitektur Trafikplanering Urvalet kan också påverkas av uppdragsgivarnas möjlighet att få en bred och varierad belysning av uppgiften. 11(11)

Rosenlundsparken Bostadshus i park Prekvalificering för projekttävling

Rosenlundsparken Bostadshus i park Prekvalificering för projekttävling Rosenlundsparken Bostadshus i park Prekvalificering för projekttävling Sida 2 av 2 Inbjuden projekttävling om bostadshus i park TÄVLINGEN AB Stockholmshem inbjuder till prekvalificering avseende projekttävling

Läs mer

Stora Torget i Visby

Stora Torget i Visby Tävlingsinformation för projekttävling Prekvalificering Stora Torget i Visby Datum: 2009-03-27 1(5) 1. TÄVLINGEN Gotlands kommun inbjuder till prekvalificering avseende projekttävling för Stora Torget

Läs mer

Tävlingsinformation för projekttävling Prekvalificering Västhamnen Helsingborgs Hamn

Tävlingsinformation för projekttävling Prekvalificering Västhamnen Helsingborgs Hamn Tävlingsinformation för projekttävling Prekvalificering Västhamnen 1. TÄVLINGEN i samarbete med Sveriges Arkitekter inbjuder till prekvalificering avseende projekttävling för containerterminalen Helsingborgs

Läs mer

Tävlingsinformation för prekvalificering till projekttävling Inbjudan till Prekvalificering Skelettplan för Kronetorpsområdet Burlövs kommun

Tävlingsinformation för prekvalificering till projekttävling Inbjudan till Prekvalificering Skelettplan för Kronetorpsområdet Burlövs kommun Sidan 1 av 5 Tävlingsinformation för prekvalificering till projekttävling Inbjudan till Prekvalificering Skelettplan för Kronetorpsområdet Burlövs kommun Sidan 2 av 5 1. TÄVLINGEN Burlövs kommun inbjuder

Läs mer

Tävlingsinformation för projekttävling Prekvalificering. Solgårdsterrassen. Datum: 2009-12-18 1(5)

Tävlingsinformation för projekttävling Prekvalificering. Solgårdsterrassen. Datum: 2009-12-18 1(5) Tävlingsinformation för projekttävling Prekvalificering Solgårdsterrassen Datum: 2009-12-18 1(5) 1. TÄVLINGEN Stenungsundshem inbjuder till prekvalificering avseende projekttävling för Solgårdsterrassen

Läs mer

Tävlingsinformation för projekttävling Prekvalificering. Brotorget i Bollnäs. Datum:

Tävlingsinformation för projekttävling Prekvalificering. Brotorget i Bollnäs. Datum: Tävlingsinformation för projekttävling Prekvalificering Brotorget i Bollnäs Datum: 2012-05-18 1. TÄVLINGEN Bollnäs kommun inbjuder till prekvalificering avseende projekttävling för Brotorget i Bollnäs.

Läs mer

Tävlingsinformation för projekttävling. Prekvalificering. ett regionalt landmärke med Tullinge i fokus

Tävlingsinformation för projekttävling. Prekvalificering. ett regionalt landmärke med Tullinge i fokus 2013-01-16 Tävlingsinformation för projekttävling. Prekvalificering Nytt idéhus i Tullinge - ett regionalt landmärke med Tullinge i fokus 1. Inbjudan Inbjudan har tagits fram av Botkyrka kommun och Sveriges

Läs mer

Idétävling Kulturaxeln Vänersborg

Idétävling Kulturaxeln Vänersborg Dnr: KS 2010/53 Tävlingsinformation för projekttävling Prekvalificering Idétävling Kulturaxeln Vänersborg 1 1. TÄVLINGEN Vänersborgs Kommun inbjuder till prekvalificering avseende projekttävling för Kulturaxeln

Läs mer

Paradiset Inbjudan till intresseanmälan för projekttävling om Nytt landmärke i Huddinge centrum

Paradiset Inbjudan till intresseanmälan för projekttävling om Nytt landmärke i Huddinge centrum Paradiset Inbjudan till intresseanmälan för projekttävling om Nytt landmärke i Huddinge centrum 1 (8) Inbjudan Inbjudan har tagits fram av Huge Fastigheter i samråd med Sveriges Arkitekter. Sammanfattning

Läs mer

Prekvalificering Bebyggelse av bostäder för äldre vid Kronetorps Gård i Burlövs kommun.

Prekvalificering Bebyggelse av bostäder för äldre vid Kronetorps Gård i Burlövs kommun. Kommunledningskontoret Handläggare: Mona Svensson 040-43 91 56 mona.svensson@burlov.se SKRIVELSE 1 (6) Datum Diarienummer 2011-09-26 Diarieplanbeteckning 011 Fysisk planering, långtidsplanering /Adressat/

Läs mer

STADSBYGGNADSKONTORET. Sammanställning från det tidiga dialogmötet i Bagarmossens Folkets Hus

STADSBYGGNADSKONTORET. Sammanställning från det tidiga dialogmötet i Bagarmossens Folkets Hus STADSBYGGNADSKONTORET Sammanställning från det tidiga dialogmötet i Bagarmossens Folkets Hus 2012-01-30 2 (5) Bildcollage från kvällen Mötet inleds Många deltog på kvällens möte Flera ämnen togs upp Annonsering

Läs mer

Inbjudan Arkitekttävling Prekvalificering USÖ Högspecialitetshuset, Örebro

Inbjudan Arkitekttävling Prekvalificering USÖ Högspecialitetshuset, Örebro Inbjudan Arkitekttävling Prekvalificering Landstingsfastigheter tillhörande Örebro läns landsting Örebro 2013-01-11 Sid 2 (6) 1. TÄVLINGEN Landstingsfastigheter i Örebro i samarbete med Sveriges Arkitekter

Läs mer

Tävlingsinformation för projekttävling Prekvalificering linköping innerstaden växer Över Ån 2012-08-28

Tävlingsinformation för projekttävling Prekvalificering linköping innerstaden växer Över Ån 2012-08-28 Tävlingsinformation för projekttävling Prekvalificering LINKÖPING innerstaden VÄXER Över ÅN 2012-08-28 LINKÖPING - INNERSTADEN VÄXER ÖVER ÅN TÄVLINGSINFORMATION FÖR PROJEKTTÄVLING - PREKVALIFICERING 1.

Läs mer

Tävlingsinformation för projekttävling. Prekvalificering Nya Torget och kv Ljungpiparen m fl Sölvesborgs kommun

Tävlingsinformation för projekttävling. Prekvalificering Nya Torget och kv Ljungpiparen m fl Sölvesborgs kommun Tävlingsinformation för projekttävling Prekvalificering Nya Torget och kv Ljungpiparen m fl Sölvesborgs kommun 1. TÄVLINGEN Sölvesborgs kommun inbjuder till prekvalificering avseende projekttävling för

Läs mer

Inbjudan Markanvisningstävling Kvarter 5, Fixfabriksområdet

Inbjudan Markanvisningstävling Kvarter 5, Fixfabriksområdet Markanvisning Fixfabriken kvarter 5 Fastighetskontoret Illustration: Okidoki Arkitekter Inbjudan Markanvisningstävling Kvarter 5, Fixfabriksområdet Den 19 september 2019 öppnar markanvisningstävlingen

Läs mer

Stationsområde. Södra Munksjön - Jönköping INBJUDAN - IDÉTÄVLING

Stationsområde. Södra Munksjön - Jönköping INBJUDAN - IDÉTÄVLING INBJUDAN - IDÉTÄVLING Stationsområde Södra Munksjön - Jönköping - Idétävling för stationsområde vid Södra Munksjön, Jönköping 2015-11-30 inför idétävling avseende utformning av stationsområde vid Södra

Läs mer

Markanvisningstävling. Kv. Diamanten

Markanvisningstävling. Kv. Diamanten Markanvisningstävling Kv. Diamanten Allmänt om kv. Diamanten Kvarteret Diamanten ligger centralt beläget i Falköping, söder om korsningen mellan Ållebergsvägen och Petter Ryttings väg. Avståndet till Stora

Läs mer

INBJUDAN till anbudstävling för exploateringsområdet Västertorpskogen i Rimbo

INBJUDAN till anbudstävling för exploateringsområdet Västertorpskogen i Rimbo 2018-05-31 INBJUDAN till anbudstävling för exploateringsområdet Västertorpskogen i Rimbo Bild 1. Ortofoto över området. Norrtälje kommun bjuder in till lämnade av anbud för uppförande av bostäder med en

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av del av Farsta 2:1 m fl. vid Nykroppagatan i stadsdelen Farsta (ca lägenheter)

Startpromemoria för planläggning av del av Farsta 2:1 m fl. vid Nykroppagatan i stadsdelen Farsta (ca lägenheter) STADSBYGGNADSKONTORET TJÄNSTEUTLÅTANDE PLANAVDELNINGEN SID 1 (5) 2013-03-22 Handläggare: Eva Nyberg-Björklund Tfn 08-508 27 249 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av del av Farsta

Läs mer

Inbjudan till MARKANVISNINGSTÄVLING. Tomt för förskola. Åkerkullan 8, Öjaby VÄXJÖ KOMMUN

Inbjudan till MARKANVISNINGSTÄVLING. Tomt för förskola. Åkerkullan 8, Öjaby VÄXJÖ KOMMUN Inbjudan till MARKANVISNINGSTÄVLING Tomt för förskola Åkerkullan 8, Öjaby VÄXJÖ KOMMUN Innehåll Inbjudan... 3 Tävlingsprocessen... 3 Om Åkerkullan 8... 4 Förutsättningar... 5 Underlag... 6 Redovisning...

Läs mer

Startpromemoria för program för Hammarbyhöjden och Björkhagen

Startpromemoria för program för Hammarbyhöjden och Björkhagen STADSBYGGNADSKONTORET TJÄNSTEUTLÅTANDE PLANAVDELNINGEN SID 1 (5) 2012-11-26 Handläggare: Katarina Borg Tfn 08-508 275 39 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för program för Hammarbyhöjden och Björkhagen

Läs mer

Markanvisning. för byggnation av bostäder i Habo tätort. Intresseanmälan till

Markanvisning. för byggnation av bostäder i Habo tätort. Intresseanmälan till Diarienummer KS 14/141 Intresseanmälan till Markanvisning för byggnation av bostäder i Habo tätort Frist för anmälan 2018-10-19 habokommun.se/kommunens-planarbete/markanvisning Inbjudan till intresseanmälan

Läs mer

UTFORMA FRAMTIDENS BLANDSTADSKVARTER

UTFORMA FRAMTIDENS BLANDSTADSKVARTER UTFORMA FRAMTIDENS BLANDSTADSKVARTER MED DAGLIGVARUHANDEL, BOSTÄDER OCH VERKSAMHETER INBJUDAN TILL MARKANVISNINGSTÄVLING INBJUDAN Vill du vara med och utveckla framtidens kvarter med dagligvaruhandel och

Läs mer

Program för Gråberget DAGORDNING. Välkomna till samrådsmöte! Inledning Politiska mål Planprocessen Bakgrund och förutsättningar

Program för Gråberget DAGORDNING. Välkomna till samrådsmöte! Inledning Politiska mål Planprocessen Bakgrund och förutsättningar DAGORDNING Välkomna till samrådsmöte! Inledning Politiska mål Planprocessen Bakgrund och förutsättningar 40 min Förslag till bebyggelse Fortsatt arbete Frågestund 50 min Medverkande: stadsbyggnadskontoret,

Läs mer

Parkeringsstrategi 1(5)

Parkeringsstrategi 1(5) 1(5) Parkeringsstrategi Diarienummer Fastställt av Datum för fastställande KS 2018/345 Kommunfullmäktige 2018-08-28 Dokumenttyp Dokumentet gäller för Giltighetstid Strategi Tillsvidare Revideringsansvarig

Läs mer

INBJUDAN TILL MARKANVISNING

INBJUDAN TILL MARKANVISNING INBJUDAN TILL MARKANVISNING för byggnation på kommunal mark Ljungs-Kärr 1:214 Inbjudan till markanvisning för Ljungs-Kärr 1:214 Uddevalla kommun vill med denna inbjudan undersöka intresset för att exploatera

Läs mer

VAR MED OCH FORMA. Inbjudan till prekvalificering inför parallella uppdrag för utvecklingen av Västerport, Varberg.

VAR MED OCH FORMA. Inbjudan till prekvalificering inför parallella uppdrag för utvecklingen av Västerport, Varberg. 1 VAR MED OCH FORMA Västerport I Varberg Inbjudan till prekvalificering inför parallella uppdrag för utvecklingen av Västerport, Varberg. 2 När Västkustbanan läggs i tunnel under staden och Industrihamnen

Läs mer

Detaljplaneprogram för centrala Nacka, justerad inriktning av kvarters- och gatustruktur, på västra Sicklaön

Detaljplaneprogram för centrala Nacka, justerad inriktning av kvarters- och gatustruktur, på västra Sicklaön 2016-09-01 1 (8) TJÄNSTESKRIVELSE KFKS 2002/269-212 Projekt 9215 Miljö- och stadsbyggnadsnämnden Detaljplaneprogram för centrala Nacka, justerad inriktning av kvarters- och gatustruktur, på västra Sicklaön

Läs mer

Fråga 1 Jag söker gällande detaljplan för Cirkus Lorensberg ( lorensberg 706:32 ). Har du möjlighet att skicka länk/bifoga denna?

Fråga 1 Jag söker gällande detaljplan för Cirkus Lorensberg ( lorensberg 706:32 ). Har du möjlighet att skicka länk/bifoga denna? Cirkus Lorensberg Frågor och svar Uppdaterat 2016-04-13 Fråga 1 Jag söker gällande detaljplan för Cirkus Lorensberg ( lorensberg 706:32 ). Har du möjlighet att skicka länk/bifoga denna? Svar fråga 1 De

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av Marieberg 1:29 samt 1:16 i stadsdelen Marieberg (ca 100 lägenheter)

Startpromemoria för planläggning av Marieberg 1:29 samt 1:16 i stadsdelen Marieberg (ca 100 lägenheter) STADSBYGGNADSKONTORET TJÄNSTEUTLÅTANDE PLANAVDELNINGEN SID 1 (8) 2013-01-21 Handläggare: Julia Nedersjö Tfn 08-508 27 585 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av Marieberg 1:29 samt

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av Bolidentriangeln (Renseriet 25 mf l) i stadsdelen Årsta (ca 500 lägenheter)

Startpromemoria för planläggning av Bolidentriangeln (Renseriet 25 mf l) i stadsdelen Årsta (ca 500 lägenheter) Stadsbyggnadskontoret Tjänsteutlåtande Planavdelningen Sida 1 (6) 2015-05-22 Handläggare Niklas Zetterberg Telefon 08-508 27 335 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av Bolidentriangeln

Läs mer

Sundsvalls kommun. Sundsvalls. kommun. En ny stadsdel nära stad och natur en ny stadsdel att bo, verka och vistas.

Sundsvalls kommun. Sundsvalls. kommun. En ny stadsdel nära stad och natur en ny stadsdel att bo, verka och vistas. Information till närboende Katrinehill En ny stadsdel nära stad och natur en ny stadsdel att bo, verka och vistas Ett projekt inom Sundsvalls Sundsvalls kommun kommun Vad är det som är på gång i skogen

Läs mer

Justerad inriktning av kvarters- och gatustruktur i detaljplaneprogrammet för centrala Nacka, västra Sicklaön Informationsärende

Justerad inriktning av kvarters- och gatustruktur i detaljplaneprogrammet för centrala Nacka, västra Sicklaön Informationsärende 2016-09-26 1 (7) TJÄNSTESKRIVELSE KFKS 2002/269-212 Projekt 9215 Kommunstyrelsen Justerad inriktning av kvarters- och gatustruktur i detaljplaneprogrammet för centrala Nacka, västra Sicklaön Informationsärende

Läs mer

Att bygga socialt hållbart. Och lönsamt. ÅF Samhällsplanering Mia Söderberg Ansvarsstafetten 2013-05-20

Att bygga socialt hållbart. Och lönsamt. ÅF Samhällsplanering Mia Söderberg Ansvarsstafetten 2013-05-20 Att bygga socialt hållbart. Och lönsamt. Mia Söderberg Arkitekt SAR/MSA och Civilekonom Arbetar med samhällsplanering: Social och ekonomisk hållbarhet i stadsutveckling Hållbar och värdebaserad stadsplanering

Läs mer

VISION FÖR CITY. Utvecklingen av Stockholms City till år 2030

VISION FÖR CITY. Utvecklingen av Stockholms City till år 2030 VISION FÖR CITY Utvecklingen av Stockholms City till år 2030 BAKGRUND Kommunstyrelsen beslutade den 22 juni 2011 att ge stadsledningskontoret i uppdrag att i samråd med berörda förvaltningar och bolag

Läs mer

Program för centrala Bromma. Svar på remiss av programförslag

Program för centrala Bromma. Svar på remiss av programförslag Exploateringskontoret Tjänsteutlåtande Tjänsteutlåtande Sida 1 (6) E2015-02231 2016-03-29 Handläggare Hanna Flygt / Niklas Karlsson 08-508 264 65 / 508 260 86 Till Exploateringsnämnden 2016-04-14 Program

Läs mer

INBJUDAN TILL MARKANVISNING

INBJUDAN TILL MARKANVISNING INBJUDAN TILL MARKANVISNING för byggnation på kommunal mark del av Kurveröd 1:2 Inbjudan till markanvisning för del av Kurveröd 1:2, Uddevalla kommun Uddevalla kommun vill med denna inbjudan undersöka

Läs mer

Programarbete för Älvsjö Örby i stadsdelarna Älvsjö, Örby, Örby Slott och Hagsätra. Utredningsbeslut

Programarbete för Älvsjö Örby i stadsdelarna Älvsjö, Örby, Örby Slott och Hagsätra. Utredningsbeslut Dnr Sida 1 (7) 2013-11-18 Handläggare Maria Holmström 08-508 265 74 Till Exploateringsnämnden 2013-12-12 Programarbete för Älvsjö Örby i stadsdelarna Älvsjö, Örby, Örby Slott och Hagsätra. Utredningsbeslut

Läs mer

Startpromemoria för programarbete för Påsen 10 och Godsvagnen 10 mm i stadsdelen Södra Hammarbyhamnen ( lägenheter)

Startpromemoria för programarbete för Påsen 10 och Godsvagnen 10 mm i stadsdelen Södra Hammarbyhamnen ( lägenheter) STADSBYGGNADSKONTORET TJÄNSTEUTLÅTANDE PLANAVDELNINGEN SID 1 (8) 2010-07-12 Handläggare: Louise Heimler Tfn 08-508 273 68 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för programarbete för Påsen 10 och Godsvagnen

Läs mer

Markanvisning för bostäder inom del av fastigheten Farsta 2:1 i Farsta Strand till JM AB.

Markanvisning för bostäder inom del av fastigheten Farsta 2:1 i Farsta Strand till JM AB. Sida 1 (6) 2015-12-18 E2015-03810 Handläggare Kamilla Karlsson 08-508 266 34 Till Exploateringsnämnden 2016-02-04 Markanvisning för bostäder inom del av fastigheten Farsta 2:1 i Farsta Strand till JM AB.

Läs mer

STOCKHOLMS ÖVERSIKTSPLAN UTSTÄLLNING

STOCKHOLMS ÖVERSIKTSPLAN UTSTÄLLNING STOCKHOLS ÖVERSIKTSPLAN UTSTÄLLNING Kortversion, maj 2009 Framtida Stockholm formas idag! Stockholm har vuxit kraftigt de senaste åren och mycket pekar på en fortsatt tillväxt. Denna utveckling ställer

Läs mer

Datum TRELLEBORG VÄXER MED ÖVRE OCH STADSPARKSKVARTEREN PROJEKTBESKRIVNING OCH INTRESSEANMÄLAN

Datum TRELLEBORG VÄXER MED ÖVRE OCH STADSPARKSKVARTEREN PROJEKTBESKRIVNING OCH INTRESSEANMÄLAN 1 (7) Datum 2018-09-04 TRELLEBORG VÄXER MED ÖVRE OCH STADSPARKSKVARTEREN PROJEKTBESKRIVNING OCH INTRESSEANMÄLAN Tekniska förvaltningen Besöksadress Algatan 13 Fakturaadress E-post trelleborgs.kommun@trelleborg.se

Läs mer

Inbjudan till markanvisning för Henån 1:412 och del av 1:306.

Inbjudan till markanvisning för Henån 1:412 och del av 1:306. Inbjudan till markanvisning för Henån 1:412 och del av 1:306. Henån är kommunens största samhälle och erbjuder ett brett utbud av offentlig och kommersiell service, goda kommunikationer och närhet till

Läs mer

Exploateringskontoret Avdelningen för Stora projekt. Handläggare Anders Widerberg Förslag till beslut. Krister Schultz Förvaltningschef

Exploateringskontoret Avdelningen för Stora projekt. Handläggare Anders Widerberg Förslag till beslut. Krister Schultz Förvaltningschef Dnr Sida 1 (5) 2014-09-01 Handläggare Anders Widerberg 08-508 266 24 Till Exploateringsnämnden 2014-09-25 Markanvisning för bostäder och lokaler inom fastigheten Hjorthagen 1:3 i Norra Djurgårdsstaden,

Läs mer

Förutsättningar för utveckling av hus

Förutsättningar för utveckling av hus Stadsbyggnadskontoret Planavdelningen Sida 1 (7) 2014-11-12 B, C, D, E inom Gasverket Vision och mål för omvandlingen av hela Gasverket Stadens framtidsbild för omvandlingen av hela Gasverket är Från stängd

Läs mer

Redovisning av plansamråd och ställningstagande inför fortsatt planarbete för Rosteriet 7 i stadsdelen Liljeholmen (ca 200 lägenheter)

Redovisning av plansamråd och ställningstagande inför fortsatt planarbete för Rosteriet 7 i stadsdelen Liljeholmen (ca 200 lägenheter) STADSBYGGNADSKONTORET TJÄNSTEUTLÅTANDE PLANAVDELNINGEN SID 1 (7) 2011-09-27 Handläggare: Lina Gregersdotter Tfn 08-50827110 Till Stadsbyggnadsnämnden Redovisning av plansamråd och ställningstagande inför

Läs mer

Markanvisningsutlysning Oktober 2012

Markanvisningsutlysning Oktober 2012 Dnr. 598/12 Markanvisningsutlysning Oktober 2012 Handel och kontor vid Stora Högamotet, Stenungsunds kommun Innehållsförteckning Inledning 3 Bakgrund 3 Program 3 Områdets läge och användning idag 3 Förutsättningar

Läs mer

Programarbete för Älvsjö Örby i stadsdelarna Älvsjö, Örby, Örby Slott och Hagsätra. Reviderat utredningsbeslut

Programarbete för Älvsjö Örby i stadsdelarna Älvsjö, Örby, Örby Slott och Hagsätra. Reviderat utredningsbeslut Dnr Sida 1 (9) 2014-12-12 Handläggare Peter Wennberg 08-508 265 08 Till Exploateringsnämnden 2015-01-29 Programarbete för Älvsjö Örby i stadsdelarna Älvsjö, Örby, Örby Slott och Hagsätra. Reviderat utredningsbeslut

Läs mer

STADSBYGGNADSKONTORET. Program för Aspudden och Midsommarkransen Sammanställning från tidigt dialogmöte på Konstfack 2012-04-16

STADSBYGGNADSKONTORET. Program för Aspudden och Midsommarkransen Sammanställning från tidigt dialogmöte på Konstfack 2012-04-16 STADSBYGGNADSKONTORET Program för Aspudden och Midsommarkransen Sammanställning från tidigt dialogmöte på Konstfack 2012-04-16 Bildcollage från kvällen Kvällen, som hade temat Du får snart fler grannar,

Läs mer

Intresseanmälan skapa en resort i Kungens kurva

Intresseanmälan skapa en resort i Kungens kurva Intresseanmälan skapa en resort i Kungens kurva Kungens kurva Delta i utvecklingen av Kungens kurva som destination välkommen med din intresseanmälan att skapa Skandinaviens modernaste resort Varje år

Läs mer

Förslag till ny ÖVERSIKTSPLAN FÖR GÖTEBORG. Presentation på Visioner för ett hållbart växande Västsverige , Ylva Löf

Förslag till ny ÖVERSIKTSPLAN FÖR GÖTEBORG. Presentation på Visioner för ett hållbart växande Västsverige , Ylva Löf Förslag till ny ÖVERSIKTSPLAN FÖR GÖTEBORG Process till antagande BN-beslut Samråd BN-beslut Utställning BN-beslut Godkänd Antagande KF STRATEGIER FÖR STADENS UTBYGGNAD Bygg och utveckla centralt! Komplettera

Läs mer

Program för markanvisningsprocess; Påskagänget III, Ängsladan

Program för markanvisningsprocess; Påskagänget III, Ängsladan Tekniska Förvaltningen Mark- och exploateringskontoret 2014-02-10 1(6) Program för markanvisningsprocess; Påskagänget III, Ängsladan Markanvisningsprocess Lunds kommun avser sälja ca 20 000 m 2 mark, planlagd

Läs mer

Markanvisning Stora Torget i Sunne centrum

Markanvisning Stora Torget i Sunne centrum ) Datum 2017-01-04 1 (5) Markanvisning Stora Torget i Sunne centrum Postadress Besöksadress Telefon Internet och fax Giro och org nr Sunne kommun Miljö,plan och bygg växel www.sunne.se 744-2684 bankgiro

Läs mer

Inbjudan till prekvalificering

Inbjudan till prekvalificering Inbjudan till prekvalificering Projekttävling för Slottstorget, Å-rummet och Rådhusesplanaden www.gavle.se/centrumplan/tavling Innehållsförteckning Innehållsförteckning 2 SAMMANFATTNING Inbjudan 3 INBJUDAN

Läs mer

Detaljplan för kv Munken, del av, Uppsala kommun

Detaljplan för kv Munken, del av, Uppsala kommun KONTORET FÖR SAMHÄLLSUTVECKLING Handläggare Datum Diarienummer Brita Christiansen 2012-01-30 2012/20181-1 fd diarienummer: PLA 11/20039-1 Tjänsteskrivelse Planbesked Plan- och byggnadsnämnden Detaljplan

Läs mer

PROGRAM FÖR ARKITEKTTÄVLING AVSEENDE NYBYGGNAD AV ÄLDRE- OCH TRYGGHETSBOENDE INOM KV BANDYBANAN, LJUNGBY KOMMUN

PROGRAM FÖR ARKITEKTTÄVLING AVSEENDE NYBYGGNAD AV ÄLDRE- OCH TRYGGHETSBOENDE INOM KV BANDYBANAN, LJUNGBY KOMMUN PROGRAM FÖR ARKITEKTTÄVLING AVSEENDE NYBYGGNAD AV ÄLDRE- OCH TRYGGHETSBOENDE INOM KV BANDYBANAN, LJUNGBY KOMMUN Innehåll: 1 inbjudan 2 bakgrund 3 prekvalificering 4 tävlingsuppgiften 5 tävlingstekniska

Läs mer

Genomförandebeskrivning Detaljplan för fastigheten Tobaksmonopolet 3 i stadsdelen Södermalm i Stockholm, S-Dp

Genomförandebeskrivning Detaljplan för fastigheten Tobaksmonopolet 3 i stadsdelen Södermalm i Stockholm, S-Dp STADSBYGGNADSKONTORET SAMRÅDSHANDLING PLANAVDELNINGEN Nils Sylwan 2014-06-30 Tfn 08-508 27 253 1(5) Genomförandebeskrivning Detaljplan för fastigheten Tobaksmonopolet 3 i stadsdelen Södermalm i Stockholm,

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av Bolidenplan, Årstastråket 3 i Enskede-Årsta- Vantör (1500-2000 lägenheter)

Startpromemoria för planläggning av Bolidenplan, Årstastråket 3 i Enskede-Årsta- Vantör (1500-2000 lägenheter) Stadsbyggnadskontoret Tjänsteutlåtande Planavdelningen Sida 1 (12) 2014-05-21 Handläggare Helena Hultgren Telefon 08-508 27 545 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av Bolidenplan,

Läs mer

Programsamrådsmöte 5 oktober 2016

Programsamrådsmöte 5 oktober 2016 STADSDELEN PEDAGOGEN PARK Fastigheterna Växthuset 1 och 2 m.fl. Programsamrådsmöte 5 oktober 2016 Introduktion Bakgrund Kommunikation Dagordning Tidigare arbete och ställningstagande Planprocessen Programförslag

Läs mer

Godkänt dokument - Ronnie Kristola, Stadsbyggnadskontoret Stockholm, , Dnr

Godkänt dokument - Ronnie Kristola, Stadsbyggnadskontoret Stockholm, , Dnr Mötesordning Godkänt dokument - Ronnie Kristola, Stadsbyggnadskontoret Stockholm, 2014-10-22, Dnr 2013-02707 1. Presentation av deltagare 2. Planeringsförutsättningar 3. Planprocessen 4. Beskrivning av

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av Borrsvängen 11 i stadsdelen Gubbängen

Startpromemoria för planläggning av Borrsvängen 11 i stadsdelen Gubbängen STADSBYGGNADSKONTORET PLANAVDELNINGEN SID 1 (6) 2013-11-21 Handläggare: Rebecca Kihlman Tfn: 08-508 27 519 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av Borrsvängen 11 i stadsdelen Gubbängen

Läs mer

2013-01-15 TJÄNSTEUTLÅTANDE DNR E2013-511-00058

2013-01-15 TJÄNSTEUTLÅTANDE DNR E2013-511-00058 Gerd Comstedt Avdelningen för Projektutveckling Telefon: 08-508 264 47 gerd.comstedt@stockholm.se Till Exploateringsnämnden 2013-02-07 Intentionsavtal (tidig markreservation) avseende handelsetablering

Läs mer

Bjurhovda Markanvisning avseende bostäder och lokaler

Bjurhovda Markanvisning avseende bostäder och lokaler 1 (5) Datum 2015-03-20 Västerås Stad Fastighetskontoret Stadshuset 721 87 Västerås www.vasteras.se Bjurhovda Markanvisning avseende bostäder och lokaler VÄSTERÅS STAD 2 (5) 1. Inbjudan Västerås stad bjuder

Läs mer

Markreservation för bostäder vid Grönås inom stadsdelen Gårdsten

Markreservation för bostäder vid Grönås inom stadsdelen Gårdsten Tjänsteutlåtande till Fastighetsnämnden 2017-10-23 diarienummer 4275/17 Strategiska avdelningen Joel Blomgren telefon 031-368 12 12 e-post: joel.blomgren@fastighet.goteborg.se Markreservation för bostäder

Läs mer

Naturreservat för Årsta skog och Årsta holmar. Lägesrapport

Naturreservat för Årsta skog och Årsta holmar. Lägesrapport Dnr Sida 1 (5) 2017-05-24 Handläggare Hampus Olesund 08-508 266 55 Till Exploateringsnämnden 2017-06-08 Naturreservat för Årsta skog och Årsta holmar. Lägesrapport Förslag till beslut 1. Lägesrapporten

Läs mer

Projektmål. Torparängen skall efter genomförandet innehålla följande:

Projektmål. Torparängen skall efter genomförandet innehålla följande: TORPARÄNGEN Projektmål Torparängen skall efter genomförandet innehålla följande: Kännetecknas av en hög miljömässig ambition. En tät, varierad bostadsbebyggelse där 50% ska utgöras av småhus Framtidens

Läs mer

2013-08-20. Inbjudan till markanvisning Studentbostäder vid Solskensvägen i Tullinge

2013-08-20. Inbjudan till markanvisning Studentbostäder vid Solskensvägen i Tullinge 2013-08-20 att skapa en varierad stadsdel i samklang med den omgivande naturen. Anbudsgivare med den bästa projektidén får markanvisning och möjlighet att köpa alternativt disponera den blivande tomten

Läs mer

Förslag till beslut Stadsbyggnadsnämnden godkänner redovisningen och beslutar att planområdet kan utökas inför samråd av detaljplan.

Förslag till beslut Stadsbyggnadsnämnden godkänner redovisningen och beslutar att planområdet kan utökas inför samråd av detaljplan. Stadsbyggnadskontoret Planavdelningen Sida 1 (5) 2016-11-09 Handläggare Anna Olmårs Telefon 08-508 27 265 Till Stadsbyggnadsnämnden Ställningstagande inför samråd av förslag till detaljplan för del av

Läs mer

Mobilitets- och parkeringsutredning för detaljplan för bostäder och verksamheter vid Gitarrgatan, inom stadsdelen Rud i Göteborg.

Mobilitets- och parkeringsutredning för detaljplan för bostäder och verksamheter vid Gitarrgatan, inom stadsdelen Rud i Göteborg. Mobilitets- och parkeringsutredning för detaljplan för bostäder och verksamheter vid Gitarrgatan, inom stadsdelen Rud i Göteborg. 180710 Göteborgs Stad Sammanfattning Planområdet ligger inom zon A för

Läs mer

Var med och forma centrala södra Helsingborgs framtid. Administrativa föreskrifter Projekttävling för H+, 2008 och framåt

Var med och forma centrala södra Helsingborgs framtid. Administrativa föreskrifter Projekttävling för H+, 2008 och framåt Var med och forma centrala södra Helsingborgs framtid Administrativa föreskrifter Projekttävling för H+, 2008 och framåt Innehåll Inledning 1.1 Förfrågningsunderlag 1.2 Om Projekttävlingen Upphandlings

Läs mer

Godkännande av förslag till detaljplan för Vasastaden 1:16 i stadsdelen Vasastaden (0 lägenheter)

Godkännande av förslag till detaljplan för Vasastaden 1:16 i stadsdelen Vasastaden (0 lägenheter) Stadsbyggnadskontoret Tjänsteutlåtande Planavdelningen Sida 1 (6) 2015-11-05 Handläggare Carl-Henrik Barnekow Telefon 08-508 27 579 Till Stadsbyggnadsnämnden Godkännande av förslag till detaljplan för

Läs mer

Ny översiktsplan för Göteborg Samrådsförslag

Ny översiktsplan för Göteborg Samrådsförslag Ny översiktsplan för Göteborg Samrådsförslag Vad är en översiktsplan? En långsiktig och hållbar målbild för användning av mark, vatten och bebyggd miljö En samlad framtidsdiskussion med medborgarna och

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av kv. Tjärtunnan m.m. i stadsdelen Stureby (130 lägenheter)

Startpromemoria för planläggning av kv. Tjärtunnan m.m. i stadsdelen Stureby (130 lägenheter) STADSBYGGNADSKONTORET PLANAVDELNINGEN SID 1 (6) 2010-11-15 Handläggare: Inge Almqvist Tfn 08-508 273 82 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av kv. Tjärtunnan m.m. i stadsdelen Stureby

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av del av fastigheten Sköndal 2:1 i stadsdelen Sköndal

Startpromemoria för planläggning av del av fastigheten Sköndal 2:1 i stadsdelen Sköndal Stadsbyggnadskontoret Tjänsteutlåtande Planavdelningen Sida 1 (8) 2014-05-19 Handläggare Carla Hedberg Telefon 08-508 27 239 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av del av fastigheten

Läs mer

Inledande text UPPHANDLING AV REKLAMBYRÅTJÄNSTER

Inledande text UPPHANDLING AV REKLAMBYRÅTJÄNSTER Inledande text UPPHANDLING AV REKLAMBYRÅTJÄNSTER Kommunförbundet Västernorrland inbjuder leverantörer att lämna anbud för upphandling av reklambyråtjänster i enlighet med angivna förutsättningar i detta

Läs mer

Frukostmöte den 22 februari 2013! Vision för City från mål till genomförande

Frukostmöte den 22 februari 2013! Vision för City från mål till genomförande Frukostmöte den 22 februari 2013! Vision för City från mål till genomförande Frukostmöte den 22 februari 2013! Vision för City från mål till genomförande 8.00. Mingel och frukostbuffé 8.15 Välkommen Kort

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av del av Godståget 1 i stadsdelen Östberga (lager- /industriverksamhet)

Startpromemoria för planläggning av del av Godståget 1 i stadsdelen Östberga (lager- /industriverksamhet) Stadsbyggnadskontoret Planavdelningen Sida 1 (6) 2015-02-09 Handläggare Torbjörn Johansson Telefon 08-508 273 52 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av del av Godståget 1 i stadsdelen

Läs mer

Planprogram för Orminge centrum i Boo, Nacka kommun

Planprogram för Orminge centrum i Boo, Nacka kommun 2014-03-03 1 (5) TJÄNSTESKRIVELSE KFKS 2005/193-214 Projekt 9387 Miljö- och stadsbyggnadsnämnden Planprogram för Orminge centrum i Boo, Nacka kommun Förslag till beslut Miljö- och stadsbyggnadsnämnden

Läs mer

Granskningsutlåtande Detaljplan för område vid Cirkelvägen, del av Gubbängen 1:1, i stadsdelen Gubbängen Dp,

Granskningsutlåtande Detaljplan för område vid Cirkelvägen, del av Gubbängen 1:1, i stadsdelen Gubbängen Dp, STADSBYGGNADSKONTORET GRANSKNINGSUTLÅTANDE PLANAVDELNINGEN Martin Larsheim SID 1 (5) Tfn 08-508 27 284 2013-11-05 Granskningsutlåtande Detaljplan för område vid Cirkelvägen, del av Gubbängen 1:1, i stadsdelen

Läs mer

TJÄNSTEUTLÅTANDE 1(5) Planavdelningen Normalt planförfarande Dnr Per Wilhelmsson Tfn

TJÄNSTEUTLÅTANDE 1(5) Planavdelningen Normalt planförfarande Dnr Per Wilhelmsson Tfn TJÄNSTEUTLÅTANDE 1(5) Planavdelningen Normalt planförfarande Per Wilhelmsson 2008-10-02 Tfn 08-508 27 333 Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av fastigheten Hedvig 19 m m i stadsdelen

Läs mer

Inbjudan till markanvisning. med jämförelseförfarande beträffande utökning av kv. Bromsen vid Vattentornsparken

Inbjudan till markanvisning. med jämförelseförfarande beträffande utökning av kv. Bromsen vid Vattentornsparken Inbjudan till markanvisning med jämförelseförfarande beträffande utökning av kv. Bromsen vid Vattentornsparken Information om fastigheten Bromsen 9 ÖVERSIKTSKARTA Fastigheten Bromsen 9 ligger i direkt

Läs mer

Antagande av förslag till detaljplan för Galtåsen 3 i stadsdelen Traneberg

Antagande av förslag till detaljplan för Galtåsen 3 i stadsdelen Traneberg Stadsbyggnadskontoret Tjänsteutlåtande Planavdelningen Sida 1 (7) 2016-08-22 Handläggare Thomas Jansson Tfn 08-508 274 14 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av förslag till detaljplan för Galtåsen 3 i

Läs mer

Detaljplaneprogram för Henriksdal, västra Sicklaön Antagande

Detaljplaneprogram för Henriksdal, västra Sicklaön Antagande 2017-11-22 REV 2018-01-05 1 (5) TJÄNSTESKRIVELSE KFKS 2012/294-214 Projekt 9219 Kommunstyrelsen Detaljplaneprogram för Henriksdal, västra Sicklaön Antagande Förslag till beslut Kommunstyrelsen antar detaljplaneprogrammet.

Läs mer

Hovshaga Centrum ligger i den norra delen av Växjö. Läget är attraktivt med närhet till både stadskärnan och till Kronobergshalvöns natur och bad.

Hovshaga Centrum ligger i den norra delen av Växjö. Läget är attraktivt med närhet till både stadskärnan och till Kronobergshalvöns natur och bad. Inbjudan Växjö kommun bjuder in till markanvisningstävling för byggnation på Hovshaga Centrum. Tävlingen omfattar sex områden benämnda 1-6. Förslag kan lämnas på ett eller flera områden. Bakgrund och avgränsning

Läs mer

IIntresseanmälan av drift och ett eventuellt

IIntresseanmälan av drift och ett eventuellt IIntresseanmälan av drift och ett eventuellt ägande av Kristiansborgsbadet i Västerås Västerås stad bjuder härmed in långsiktiga aktörer till att anmäla intresse för att driva framtidens friskvårds- och

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av Packrummet 9-12 och Årsta 1:1 i stadsdelen Liljeholmen

Startpromemoria för planläggning av Packrummet 9-12 och Årsta 1:1 i stadsdelen Liljeholmen STADSBYGGNADSKONTORET TJÄNSTEUTLÅTANDE PLANAVDELNINGEN SID 1 (10) 2013-05-13 Handläggare: Ronnie Kristola Tfn 08-508 27 278 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av Packrummet 9-12

Läs mer

Antagande av förslag till detaljplan för Grågåsen 26 m.fl. i stadsdelen Aspudden (förskola)

Antagande av förslag till detaljplan för Grågåsen 26 m.fl. i stadsdelen Aspudden (förskola) STADSBYGGNADSKONTORET TJÄNSTEUTLÅTANDE PLANAVDELNINGEN SID 1 (6) 2013-01-11 Handläggare: Emma Castberg Tfn 08 50827137 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av förslag till detaljplan för Grågåsen 26 m.fl.

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av del av fastigheten Triglyfen 1 mm i stadsdelen Hässelby Strand (50 lägenheter)

Startpromemoria för planläggning av del av fastigheten Triglyfen 1 mm i stadsdelen Hässelby Strand (50 lägenheter) STADSBYGGNADSKONTORET PLANAVDELNINGEN SID 1 (6) 2010-09-24 Handläggare: Erik Isacsson Tfn 08-508 273 41 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av del av fastigheten Triglyfen 1 mm i

Läs mer

INBJUDAN TILL PREKVALIFICERING FÖR PARALLELLA UPPDRAG. +One

INBJUDAN TILL PREKVALIFICERING FÖR PARALLELLA UPPDRAG. +One INBJUDAN TILL PREKVALIFICERING FÖR PARALLELLA UPPDRAG +One EN KNUTPUNKT I FRAMTIDENS GÖTEBORG År 2030 finns det ingen gräns mellan Svenska Mässan, Göteborg och världen. Allt fler besökare når hit tack

Läs mer

INBJUDAN TILL INTRESSEANMÄLAN

INBJUDAN TILL INTRESSEANMÄLAN INBJUDAN TILL INTRESSEANMÄLAN FÖR PROJEKTTÄVLING FÖR KUNSKAPSOCH KULTURCENTRUM I KVARTERET KRISPELN I FALKENBERG 1. Inbjudan Falkenbergs kommun i samarbete med Sveriges Arkitekter, bjuder in till prekvalificering

Läs mer

Tillbyggnad till Liljevalchs konsthall i Stockholm. Tävlingsprogram för omtävlan, november 2013

Tillbyggnad till Liljevalchs konsthall i Stockholm. Tävlingsprogram för omtävlan, november 2013 Tillbyggnad till Liljevalchs konsthall i Stockholm Tävlingsprogram för omtävlan, november 2013 1 Innehållsförteckning 1. Nya förutsättningar vid omtävlan s.3... 2. Tävlingstekniska bestämmelser s.3 För

Läs mer

Bilagor: Plankarta utställning Planbeskrivning utställning, Samrådsredogörelse ( ) Granskningsutlåtande ( )

Bilagor: Plankarta utställning Planbeskrivning utställning, Samrådsredogörelse ( ) Granskningsutlåtande ( ) Stadsbyggnadskontoret Planavdelningen Sida 1 (5) 2015-10-30 Handläggare Till Arne Fredlund Stadsbyggnadsnämnden Telefon 08-508 28 230 Antagande av förslag till detaljplan för del av Lillsjönäs 4 mm i stadsdelen

Läs mer

Håkan Falk Förvaltningschef. Gunnar Jensen Avdelningschef. Britta Eliasson Enhetschef

Håkan Falk Förvaltningschef. Gunnar Jensen Avdelningschef. Britta Eliasson Enhetschef Dnr Sida 1 (6) 2017-10-16 Handläggare Nicole Roos 08-508 266 16 Till Exploateringsnämnden 2017-11-09 Markanvisning för bostäder inom del av fastigheten Älvsjö 1:1 och Bäverstocken 1 i Rågsved till Ikano

Läs mer

Redovisning av plansamråd och ställningstagande inför granskning av Grågåsen 26 m.fl. i stadsdelen Aspudden (förskola)

Redovisning av plansamråd och ställningstagande inför granskning av Grågåsen 26 m.fl. i stadsdelen Aspudden (förskola) STADSBYGGNADSKONTORET TJÄNSTEUTLÅTANDE PLANAVDELNINGEN SID 1 (5) 2012-10-02 Handläggare: Emma Castberg Tfn +46 50827137 Till Stadsbyggnadsnämnden Redovisning av plansamråd och ställningstagande inför granskning

Läs mer

Program för markanvisningsprocess: Södra Råbylund II, Vittran 1 och Älvan 1

Program för markanvisningsprocess: Södra Råbylund II, Vittran 1 och Älvan 1 Tekniska Förvaltningen Mark- och exploateringskontoret 2014-08-20 1(8) Program för markanvisningsprocess: Södra Råbylund II, Vittran 1 och Älvan 1 Markanvisningsprocess Lunds kommun avser sälja två fastigheter,

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av Ramsökaren 2 i stadsdelen Bandhagen (10 lägenheter)

Startpromemoria för planläggning av Ramsökaren 2 i stadsdelen Bandhagen (10 lägenheter) STADSBYGGNADSKONTORET TJÄNSTEUTLÅTANDE PLANAVDELNINGEN SID 1 (7) 2011-06-16 Handläggare: Emma Byström Tfn 08-50826657 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av Ramsökaren 2 i stadsdelen

Läs mer

Antagande av förslag till detaljplan för Hönsfodret 1 i stadsdelen Södermalm

Antagande av förslag till detaljplan för Hönsfodret 1 i stadsdelen Södermalm Stadsbyggnadskontoret Tjänsteutlåtande Planavdelningen Sida 1 (5) 2017-05-30 Handläggare Sophia Norrman Winter Telefon 08-50827264 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av förslag till detaljplan för Hönsfodret

Läs mer

Inbjudan till MARKANVISNING. KV. SKÄRVET, västra delen VÄXJÖ STAD

Inbjudan till MARKANVISNING. KV. SKÄRVET, västra delen VÄXJÖ STAD Inbjudan till MARKANVISNING KV. SKÄRVET, västra delen VÄXJÖ STAD INNEHÅLL BAKGRUND 3 MÅLSÄTTNING FÖR OMRÅDETS INNEHÅLL 5 GESTALTNINGSPRINCIPER 6 FÖRUTSÄTTNINGAR 6 MARKANVISNING 7 KONTAKT 9 BAKGRUND Bäckaslöv

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av Kurland 14 (1-2 lägenheter)

Startpromemoria för planläggning av Kurland 14 (1-2 lägenheter) STADSBYGGNADSKONTORET PLANAVDELNINGEN SID 1 (5) 2013-08-28 Handläggare: Torbjörn Johansson Tfn 08 508 27 352 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av Kurland 14 (1-2 lägenheter) Förslag

Läs mer

Fryksdalsbacken kvm Kontor Farsta, Farsta

Fryksdalsbacken kvm Kontor Farsta, Farsta 689 kvm Kontor Farsta, Farsta Kontorslokal med oändliga möjligheter och svårslagna kommunikationer 15 min från Sthlm City. Kontorslokal om 689 kvm på plan 2, alldeles ovanför huvudentrén och en framtida

Läs mer