Göteborg ska få ett nytt kulturhus. Och det ska ligga i Bergsjön.

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Göteborg ska få ett nytt kulturhus. Och det ska ligga i Bergsjön."

Transkript

1 Göteborg ska få ett nytt kulturhus. Och det ska ligga i Bergsjön.

2 Nu blir drömmen om ett kulturhus i Bergsjön verklighet. Göteborgs kommunfullmäktige har bestämt att Göteborg ska få ett nytt kulturhus. Och det ska ligga i Bergsjön ska vi börja bygga Göteborgs nya kulturhus.

3 År Tänk om man kan bygga ett internationellt kulturhus i Bergsjön? Idén om ett internationellt kulturhus i Bergsjön tog form. Den 5 april år 2003 skrev tidningen Vårt Göteborg: Det gäller att ta vara på den internationella kompetens som finns i stadsdelen och göra Bergsjön mer attraktivt och intressant också för andra som inte bor i bergsjön.

4 År Finns det plats för konst? Projektet Konstens Plats pågick i Bergsjön och på Göteborgs Konsthall. Projektet drevs av Göteborgs Stad tillsammans med konstnären och gästprofessorn på Valands konsthögskola Esther Shalev-Gerz och lokala konstnärer från Bergsjön och Göteborg. Deltagarna samlades kring frågorna Vad är konst? och Var finns den plats där konsten äger rum?. Frågan om ett kulturhus i Bergsjön lyftes på nytt.

5 År Kulturhusutredning i Bergsjön. Stadsdelsförvaltningen i Bergsjön och Familjebostäder gjorde gemensamt en kartläggning av bergsjöbornas önskemål om innehållet i ett kulturhus. Med grund i 89 intervjuer drogs slutsatsen att ett kulturhus bland annat ska:

6 Vara ett hus som tar bort osynliga trösklar. Vara en plats där besökarna kan såväl ta del av som utöva kultur. Samt en plats för såväl professionella verksamheter som amatörkultur. Alla kanske inte kommer men det är viktigt att alla känner sig välkomna (citat från intervjuerna)

7 År Bergsjöns Kulturhusförening bildas. Bergsjöns Kulturhusförening är en andelsägarförening som består av privatpersoner och organisationer med Bergsjöns stadsdelsförvaltning och Familjebostäder som två viktiga samarbetspartners. Föreningen har sedan 2008 arbetat för att Bergsjön ska få ett kulturhus.

8 2008. Utredning kring kulturkluster i Bergsjön. Stadsdelsförvaltningen i Bergsjön tillsammans med Familjebostäder undersökte möjligheterna att finna samarbetspartners och nya idéer till ett kulturhus. Med en riktigt grön arkitektur kan byggnaden verkligen sticka ut som ett levande landmärke i ett samtida Bergsjön. (citat från utredningen)

9 År Det finns ett kulturhus i Bergsjön i framtiden. Stadsdelsförvaltningen i Bergsjön satte igång ett arbete med att ta fram visioner för Bergsjöns framtida utveckling. Fokusgrupper genomfördes på fyra olika teman, bland annat mötesplatser, torg och kultur. Här diskuterades hur Bergsjön skulle kunna få ett aktivitetshus som är en neutral plats för alla.

10 År Tankar kring öppna mötesplatser för kultur. Inom ramen för EU-projektet Stadsutveckling i Nordost (Utveckling Nordost) startar en aktivitet med syfte att skapa ett lösningsförslag för lokaler för kultur och möten i Bergsjön. Här undersöktes möjligheterna att använda existerande lokaler i Bergsjön liksom att bygga till. Ett antal idéer och bilder som bygger vidare på existerande lokaler och mötesplatser togs fram.

11 År Nu är det bestämt. Det ska byggas ett kulturhus i Bergsjön. Göteborgs kommunfullmäktige har bestämt sig för att satsa 125 miljoner kronor för att bygga ett kulturhus i Bergsjön år Stadsdelsnämnden i Östra Göteborg har fått uppdraget att leda arbetet.

12 År Förberedelser för att kunna börja bygga. Just nu är varken platsen huset ska byggas på eller vad huset ska innehålla bestämt. Stadsdelsförvaltningen, Stadsbyggnadskontoret, Lokalsekretariatet, Fastighetskontoret, Higab, Kulturförvaltningen Alla måste samarbeta och prioritera.

13 År Lokaliseringsutredning. Kommer att utreda Komettorget och Rymdtorget. Viktiga frågor att behandla är: Tillgänglighet och kommunikationer Trygghet Samverkan med fastighetsägarföreningen Bergsjön 2021 Samverkan befintliga verksamheter Gröna friytor och stråk

14 År Behovsutredningen är påbörjad. Under behovsutredningen blir det angeläget att klargöra: Vilka verksamheter ska beredas plats? Hur ska de olika kulturhusen i staden samordnas? Kan det nya kulturhuset tillföra något helt nytt till staden? Hur skapar man ett kulturhus som är tillgängligt och attraktivt för alla?

15 Insamling av förslag och idéer februari-april Förslag och idéer har kommit in via e-post och synpunktslådor samt informations- och diskussionsmöten möten. Tidigare möten Den 4 februari på Bergsjöns bibliotek. Den 18 februari på Bergsjöns bibliotek. Den 4 mars på Bergsjöns kulturcafé. Som diskussionsunderlag vid de två senaste mötena fanns en sammanställning av påbörjad behovsutredning och inkomna idéer och förslag.

16 Funktioner i kulturhuset en början på lokalprogrammet. Ett Hus för framtiden ska formas, det ska vara attraktivt och både ekologiskt och socialt hållbart! Entré, foajé och reception Till kulturhuset är alla välkomna en känsla i entrén. Vackra material, plats att sitta ned och gott om plats för informella möten. Tydlig vägledning som lockar vidare in i huset och till nya erfarenheter. Kök och café För att mötas har ett café en viktig funktion. Här ska finnas plats för olika åldrar att umgås och det ska vara praktiskt utformat, även för tillfälliga events, konserter m.m.

17 Funktioner i kulturhuset en början på lokalprogrammet. Bibliotek Ett bibliotek behövs i kulturhuset, ett bibliotek bidrar till liv i huset och att det känns lätt att gå in i huset. Kanske flyttar Bergsjöns bibliotek in eller så görs plats för någon typ av nischbibliotek. Arrangemangslokaler Det händer i kulturhuset! Kulturhuset ska ha lokaler i olika storlekar som ger plats för alla sorters gästspelande föreställningar. Utställning I kulturhuset ska många röster höras. Med en flexibel utställningshall öppnas möjligheter för samverkan med Göteborgs museer, konstnärer, föreningar m.m. De olika lokalerna ska också kunna användas för konferenser och seminarier.

18 Funktioner i kulturhuset en början på lokalprogrammet. Plats för alla Lokalernas utformning ska göra det lätt att mötas för alla åldrar. Barn För barn är det viktigt att det är enkelt och säkert att ta sig till och från kulturhuset. Det behövs särskilda ytor för fri lek både inne och ute. Ungdomar Underlag för hur huset ska möta ungdomarnas behov ska tas fram tillsammans med ungdomar. Äldre Här ska finnas plats för lugna träffpunkter för äldre.

19 Funktioner i kulturhuset en början på lokalprogrammet. Ateljéer, verkstäder och replokaler I kulturhuset ska man får göra. Ateljéer, verkstäder och replokaler är viktiga rum som ska ge plats för ett brett spektrum av aktiviteter. Det ska finnas plats för publik programverksamhet, föreningar och olika typer av projekt. Lokaler att låna Många vill vara i kulturhuset. Lokaler att låna eller hyra är en viktig del för att arbeta för ökad tillgång till kultur, både för att konsumera, utöva och uppleva kultur.

20 Funktioner i kulturhuset en början på lokalprogrammet. Lokaler för breddad inriktning Ett kulturhus med bredd. Det finns många tankar om hur olika aktörer och verksamheter i staden kan beredas plats. Stipendiatplatser, stadsnära odling och kommersiella lokaler för närproducerat? Utemiljöer Kulturhuset vänder sig utåt och tar plats, koppling till omgivningen är viktig. Uteplats och lekplats är viktigt liksom att det ska vara möjligt att arbeta med uteaktiviteter i direkt anslutning till lokalerna. Hur man rör sig till och från huset är avgörande för hur huset upplevs.

21 Vad händer härnäst? Lokaliseringsutredningen fortsätter Behovsutredningen skrivs färdigt och stadsdelsnämnden Östra Göteborg kommer att ha dialogmöten med medborgare: 6/5 i Bergsjön 30/5 i centrala staden Behovsutredningen lämnas sedan till Fastighetskontoret för fortsatt arbete med en förstudie!

22 Följ arbetet med kulturhuset

23 Tillsammans ska vi skapa göteborgarnas nya kulturhus. Ett hus som man aldrig tidigare har sett. Illustration: Ekta

24 Diskussion. Lägg till! Tyck till! Precisera! Konkretisera! Önska!

25 Detta informationsmaterial har tagits fram med stöd av lokaler för kultur och möten i Bergsjön som är en aktivitet inom EU-projektet Stadsutveckling i Nordost.

Behovsutredning Kulturhus Bergsjön

Behovsutredning Kulturhus Bergsjön Behovsutredning Kulturhus Bergsjön Många har önskat ett kulturhus i Bergsjön. Idén om ett lokalt förankrat internationellt kulturhus i Bergsjön tog form 2003. Nu ska det bli verklighet, Göteborgs kommunfullmäktige

Läs mer

Förprövning gällande planbesked för bostäder mellan Rymdtorget och Komettorget inom stadsdelen Bergsjön

Förprövning gällande planbesked för bostäder mellan Rymdtorget och Komettorget inom stadsdelen Bergsjön 2016 10-27 Diarienummer: 0459/16 FK Diarienummer: 5095/15 Klas Svanbom Telefon: 031-368 17 47 E-post: klas.torbjorn.svanbom@sbk.goteborg.se Förprövning gällande planbesked för bostäder mellan Rymdtorget

Läs mer

8:27 Kulturhus i Örnsköldsvik

8:27 Kulturhus i Örnsköldsvik 1 (8) 8:27 Kulturhus i Örnsköldsvik Sammanfattning av förslaget om att bygga ett nytt kulturhus 2 (8) Den här rapporten är ett förslag på hur ett nytt kulturhus i Örnsköldsvik kan se ut. Det ska vara Sveriges

Läs mer

Anhållan om att uppföra Göteborgs nya kulturhus i Bergsjön

Anhållan om att uppföra Göteborgs nya kulturhus i Bergsjön Tjänsteutlåtande Utfärdat: 2014-11-27 Diarienummer: N132-0474/12 Sektor Kultur och fritid Åsa Schöier, Ann-Charlotte Gustafsson Telefon: 365 30 37 E-post: asa.schoier@ostra.goteborg.se Anhållan om att

Läs mer

Förtätning - folkhälsa Carl Welin Stadsbyggnadskontoret Malmö stad

Förtätning - folkhälsa Carl Welin Stadsbyggnadskontoret Malmö stad Förtätning - folkhälsa Carl Welin Stadsbyggnadskontoret Malmö stad carl.welin@malmo.se Regional motor för grön tillväxt och sysselsättning UTMANINGAR befolkningstillväxt social balans plats för samhällsservice

Läs mer

Politisk styrgrupp. Projektledning Stadskontoret

Politisk styrgrupp. Projektledning Stadskontoret Politisk styrgrupp Malmö Live Projektorganisation Projektledning Stadskontoret Operativ projektgrupp Projektledare: Anders Hultgren, Serviceförvaltn. Mikael Derving - MSO Teknik Meta Alm - MSO Programplanering

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden - Förslag till investeringsbudget 2019 med inriktning

Kultur- och fritidsnämnden - Förslag till investeringsbudget 2019 med inriktning 2018-09-19 Elisabet Lunde Kultur och fritidschef elisabet.lunde@ekero.se Kultur- och fritidsnämnden - Förslag till investeringsbudget 2019 med inriktning 2020-2023 Dnr KFN18/6-021 Nr. 1 Aktivitetshus vid

Läs mer

Redovisning av projekt Lokala kulturhus utveckling av Tuben och förstudie om Mötesplats Fagersjö

Redovisning av projekt Lokala kulturhus utveckling av Tuben och förstudie om Mötesplats Fagersjö Avdelningen för stadsutveckling Sida 1 (6) 2018-03-15 Handläggare: Marie Ehrenbåge 08 508 18 251 Till Farsta stadsdelsnämnd 2018-04-12 Redovisning av projekt Lokala kulturhus utveckling av Tuben och förstudie

Läs mer

Indikatorer Hållbart resande. Henrik Markhede

Indikatorer Hållbart resande. Henrik Markhede Indikatorer Hållbart resande Henrik Markhede 2 3 4 5 6 7 https://eastasiabybike.wordpress.com HÅLLBAR STAD ÖPPEN FÖR VÄRLDEN 8 Arkitekturprogrammet HÅLLBAR STAD ÖPPEN FÖR VÄRLDEN 9 10 11 12 13 Göteborgs

Läs mer

Projekt Campus Näckrosen Park for Humanities and Arts

Projekt Campus Näckrosen Park for Humanities and Arts Projekt Campus Näckrosen Park for Humanities and Arts Vad? Göteborgs universitet samlar sina Humanistiska och Konst närliga fakulteter tillsammans med Göteborgs universitetsbibliotek, Humanistiska biblioteket

Läs mer

Inhyrning och kostnader för lokal för ett nytt världslitteraturhus i Gamlestaden

Inhyrning och kostnader för lokal för ett nytt världslitteraturhus i Gamlestaden Tjänsteutlåtande Utfärdat: 2017-04-03 Diarienummer: N132-0347/13 Sektor Kultur och fritid Eeva Bolin, Lena Svärd, Ulla Andreasson Telefon: 365 00 00 E-post: ulla.andreasson@ostra.goteborg.se Inhyrning

Läs mer

Program för Gråberget DAGORDNING. Välkomna till samrådsmöte! Inledning Politiska mål Planprocessen Bakgrund och förutsättningar

Program för Gråberget DAGORDNING. Välkomna till samrådsmöte! Inledning Politiska mål Planprocessen Bakgrund och förutsättningar DAGORDNING Välkomna till samrådsmöte! Inledning Politiska mål Planprocessen Bakgrund och förutsättningar 40 min Förslag till bebyggelse Fortsatt arbete Frågestund 50 min Medverkande: stadsbyggnadskontoret,

Läs mer

Strategi för kulturverksamheten i Blå Huset

Strategi för kulturverksamheten i Blå Huset Sida 1 (5) 2016-05-09 Handläggare Susanne Lundström 08-508 033 60 Till Spånga-Tensta stadsdelsnämnd Strategi för kulturverksamheten i Blå Huset Förvaltningens förslag till beslut Stadsdelsnämnden beslutar

Läs mer

Kulturhuset Tio

Kulturhuset Tio Kulturhuset Tio14 2017-03-21 Kultur- och fritidsnämnden är beställare. Kultursektionen driver projektet och blir hyresgäst. Kulturhuset tio14 driver verksamhet i huset. Kommunfullmäktige KF, KS och KSU

Läs mer

Snabbreferat av beslut vid stadsdelsnämnden Östra Göteborgs sammanträde 23 april 2019

Snabbreferat av beslut vid stadsdelsnämnden Östra Göteborgs sammanträde 23 april 2019 Östra Göteborg Snabbreferat av beslut vid stadsdelsnämnden Östra Göteborgs sammanträde 23 april 2019 3. Uppföljningsrapport mars 2019 Uppföljningsrapporten innehåller uppföljning av ekonomi- och personalutveckling

Läs mer

LINDÄNGEN CENTRUM. Åse Andreasson Stadsbyggnadskontoret Malmö stad

LINDÄNGEN CENTRUM. Åse Andreasson Stadsbyggnadskontoret Malmö stad LINDÄNGEN CENTRUM Åse Andreasson Stadsbyggnadskontoret Malmö stad Samverkan med områdeskontor och gatukraft med utgångspunkt i Lindängenbornas vardagsrum. Samverkan med andra lokala aktörer Kvalitetsprogram

Läs mer

Snabbreferat av beslut vid stadsdelsnämnden Östra Göteborgs sammanträde 28 augusti 2018

Snabbreferat av beslut vid stadsdelsnämnden Östra Göteborgs sammanträde 28 augusti 2018 Östra Göteborg Snabbreferat av beslut vid stadsdelsnämnden Östra Göteborgs sammanträde 28 augusti 2018 3. Göteborgsförslag (Ärende 639) Rör inte Kortedala bibliotek Ett medborgarförslag angående Kortedala

Läs mer

15-01-17. hem ETT. sammanställning workshop#1 kulturhuset Delta, Skärhamn

15-01-17. hem ETT. sammanställning workshop#1 kulturhuset Delta, Skärhamn 15-01-17 hem ETT sammanställning workshop#1 kulturhuset Delta, Skärhamn innehåll Workshop#1: Organisering & innehåll Sammanfattning av workshopen Diskussion/slutsatser 3 4-6 7 Organisering & innehåll Workshop

Läs mer

VISION MELLBYSTRAND MELLBYSTRANDS CENTRUM FÖRSTUDIE

VISION MELLBYSTRAND MELLBYSTRANDS CENTRUM FÖRSTUDIE VISION MELLBYSTRAND 2012-05-03 MELLBYSTRAND SOMMARIDYLL MED ETT LEVANDE CENTRUM UTGÅNGSPUNKTER UTGÅNGSPUNKT Utgångspunkten för förstudien har varit att ta tillvara Mellbystrands kvaliteter och skapa en

Läs mer

Next:Norrköping Inre hamnen vår gemensamma målbild

Next:Norrköping Inre hamnen vår gemensamma målbild Next:Norrköping Inre hamnen vår gemensamma målbild 2 Next:Norrköping Tillsammans skapar vi Inre hamnens identitet Visioner och mål blir starkare om de delas av fler. Den tanken ska genomsyra vårt projekt

Läs mer

Tjänsteskrivelse. Förslag till Kulturpolitiskt program för Malmö Live KN-KFÖ-2013-03869

Tjänsteskrivelse. Förslag till Kulturpolitiskt program för Malmö Live KN-KFÖ-2013-03869 SIGNERAD Malmö stad Kulturförvaltningen 1 (3) Datum 2013-12-09 Vår referens Anna Lyrevik kulturstrateg anna.lyrevik@malmo.se Tjänsteskrivelse Förslag till Kulturpolitiskt program för Malmö Live KN-KFÖ-2013-03869

Läs mer

Scenkonstens hus Dynamiskt kulturhus mitt i staden Ombyggnation av gamla miloverkstaden (nuvarande Överskottsbolaget)

Scenkonstens hus Dynamiskt kulturhus mitt i staden Ombyggnation av gamla miloverkstaden (nuvarande Överskottsbolaget) Ombyggnation av gamla miloverkstaden (nuvarande Överskottsbolaget) Miljö och Ekonomi -Billigare och resurssnålare att bygga om än att bygga nytt -Minskar transporter mellan verksamheter -Samutnyttja lokaler

Läs mer

Funderar du på ditt boende?

Funderar du på ditt boende? Östra Göteborg Funderar du på ditt boende? Äldredagen 9 november klockan 11 15 Kortedala Forum Bergsjön LYKTAN www.goteborg.se/ostragoteborg Äldredagen 9 november klockan 11 15 Kortedala Forum, Kortedala

Läs mer

Utveckling Nordost 2011-2013. Relationskultur Medskapande Sambrukande Grön affärsutveckling Social Ekonomi Kreativa & kulturella Näringar

Utveckling Nordost 2011-2013. Relationskultur Medskapande Sambrukande Grön affärsutveckling Social Ekonomi Kreativa & kulturella Näringar Utveckling Nordost 2011-2013 Relationskultur Medskapande Sambrukande Grön affärsutveckling Social Ekonomi Kreativa & kulturella Näringar Sveriges största EU-projekt inom stadsutveckling Bidra till hållbar

Läs mer

Kulturhus Skellefteå Workshop kring innehållet

Kulturhus Skellefteå Workshop kring innehållet 2013-06-01 Kulturhus Skellefteå Workshop kring innehållet SKELLEFTEÅ KOMMUN Malin Pers Strömbäck Sammanställning av workshop om kulturhuset 1 juni 2013 Deltagare: 25 personer, producenter, kulturföretagare,

Läs mer

I medborgardialog föreslagna åtgärder för trivsel och trygghet i Östberga - förslag till fortsatt hantering av åtgärdsförslagen

I medborgardialog föreslagna åtgärder för trivsel och trygghet i Östberga - förslag till fortsatt hantering av åtgärdsförslagen Enskede-Årsta-Vantör stadsdelsförvaltning Avdelning kultur, fritid och demokrati Tjänsteutlåtande Sida 1 (6) 2016-11-28 Handläggare Åsa Winfridsson Telefon: 08-50814152 Till Enskede-Årsta-Vantör stadsdelsnämnd

Läs mer

Funderar du på ditt boende?

Funderar du på ditt boende? Östra Göteborg Funderar du på ditt boende? Äldredagen 9 november klockan 11 15 Kortedala Forum Bergsjön LYKTAN www.goteborg.se/ostragoteborg Äldredagen 9 november klockan 11 15 Kortedala Forum, Kortedala

Läs mer

Förvaltningen föreslår att den årliga redovisningen till kulturnämnden införlivas i handlingsplanerna utifrån Kulturprogrammet framöver,

Förvaltningen föreslår att den årliga redovisningen till kulturnämnden införlivas i handlingsplanerna utifrån Kulturprogrammet framöver, Tjänsteutlåtande Utfärdat 2015-06-01 Diarienummer 1039/13 Göteborgs stadsmuseum Cornelia Lönnroth Telefon: 031-368 36 09 E-post: cornelia.lonnroth@kultur.goteborg.se Återremiss: Kompletterande uppdrag

Läs mer

Strategisk plan för bibliotek i Stockholms stad remiss från kommunstyrelsen.

Strategisk plan för bibliotek i Stockholms stad remiss från kommunstyrelsen. NORRMALMS STADSDELSFÖRVALTNING KANSLIET TJÄNSTEUTLÅTANDE SID 1 (5) 2011-09-14 Handläggare: Monica Fredriksson Telefon: 508 09 032 Till Norrmalms stadsdelsnämnd Strategisk plan för bibliotek i Stockholms

Läs mer

Sammanställning från tidig dialog för program för Hammarbyhöjden och Björkhagen

Sammanställning från tidig dialog för program för Hammarbyhöjden och Björkhagen Sammanställning från tidig dialog för program för Hammarbyhöjden och Björkhagen Datum: 2013-05-14 Plats: Markuskyrkan, Björkhagen Metod: Open Space Sammarnställning från tidig dialog för program för Hammarbyhöjden-Björkhagen

Läs mer

Inhyrning av lokaler för nytt stadsdelskontor SDN Norra Hisingen

Inhyrning av lokaler för nytt stadsdelskontor SDN Norra Hisingen Tjänsteutlåtande Utfärdat 2016-06-02 Diarienummer 0936/13 Lokalsekretariatet Stadsutveckling Johan Nyström Telefon 031-368 02 35 E-post: johan.nystromstadshuset.goteborg.se Inhyrning av lokaler för nytt

Läs mer

Hantverks- och Industrihus i Göteborg AB (Higab)

Hantverks- och Industrihus i Göteborg AB (Higab) Hantverks- och Industrihus i Göteborg AB (Higab) INTRESSEANMÄLAN Konstnärligt gestaltningsuppdrag Angereds bad- och isanläggning, Göteborg DEL 1 2011-11-07 Intresseanmälan - konstnärligt gestaltningsuppdrag

Läs mer

Sammanställning från workshop 2013-10-05

Sammanställning från workshop 2013-10-05 2013-11-08 1 (5) Sammanställning från workshop 2013-10-05 Sammanfattning Inom ramen för arbetet med att ta fram ett planprogram för området kring Älta centrum genomfördes en tretimmars workshop den 5 oktober

Läs mer

Yrkande (SD) Kommunstyrelsen Ärende Yrkande gällande nytt kulturhus i Bergsjön

Yrkande (SD) Kommunstyrelsen Ärende Yrkande gällande nytt kulturhus i Bergsjön Yrkande (SD) Kommunstyrelsen 2015-10-07 Ärende 2.2.5 Yrkande gällande nytt kulturhus i Bergsjön Sverigedemokraterna anser att ett nytt kulturhus blir alldeles för dyrt. Den totala kostnaden uppskattas

Läs mer

P 54 Bergsjön 2021 - planering för förnyelse av stadsdelen Bergsjön, Bergsjön 2021

P 54 Bergsjön 2021 - planering för förnyelse av stadsdelen Bergsjön, Bergsjön 2021 Diarienummer: PM 2014-03-31 Bergsjön 2021 Pernilla Hallberg 0706-02 02 02 pernilla.hallberg@veera.se P 54 Bergsjön 2021 - planering för förnyelse av stadsdelen Bergsjön, Bergsjön 2021 Sammanfattning av

Läs mer

Anteckningar från möte om Säkerhet och trygghet (8 februari 2017)

Anteckningar från möte om Säkerhet och trygghet (8 februari 2017) Dialogmöte Exercisheden Anteckningar från möte om Säkerhet och trygghet (8 februari 2017) Deltagare: Polis, Räddningstjänst, Social Resursförvaltning, Stadsledningskontoret (säkerhetschef), Stadsdelsförvaltningen

Läs mer

MÖTESPLATSER PÅ CHALMERS

MÖTESPLATSER PÅ CHALMERS MÖTESPLATSER PÅ CHALMERS bakgrund, förutsättningar, möjligheter Denna rapport syftar till att belysa frågan om mötesplatser på Chalmers. Utifrån en generell diskussion kring vad som kännetecknar fungerande

Läs mer

Portabel print-shop/det lokalsamtida biblioteket.

Portabel print-shop/det lokalsamtida biblioteket. Portabel print-shop/det lokalsamtida biblioteket. Vi är två konstnärer, Peter Ojstersek och Jacob Hurtig, båda bosatta på Hisingen, som vill skapa ett Fanzineprojektet vilken riktar sig till ungdomar och

Läs mer

Verksamhetsidé Betoning på att göra något för kollektivet, för bild och formscenen i stort i regionen.

Verksamhetsidé Betoning på att göra något för kollektivet, för bild och formscenen i stort i regionen. Resurscentrum workshop Jämtland Östersund 2011-03-03 Anteckningar Karin Larsson Konsthandläggare Tar anteckningar för Karin Kvam Verksamhetsidé Betoning på att göra något för kollektivet, för bild och

Läs mer

VÄXJÖ STADS- OCH STATIONSHUS

VÄXJÖ STADS- OCH STATIONSHUS VÄXJÖ STADS- OCH STATIONSHUS VÄLKOMMEN TILL FRAMTIDENS VÄXJÖ! Centralt & tillgängligt stadshus med en unik möjlighet att kommunicera med sina invånare Cityhandeln gynnas av en välfungerande och modern

Läs mer

FRAMTIDSVERKSTAD 2010 EN SPANING IN I FRAMTIDEN!

FRAMTIDSVERKSTAD 2010 EN SPANING IN I FRAMTIDEN! FRAMTIDSVERKSTAD 2010 EN SPANING IN I FRAMTIDEN! VILKA TEMAN FÖR SPANING? Miljö Jobb / Skola Fritiden Kultur / Mediavanor Lagar och regler Pengar / Ekonomi Teknik Öppet tema MILJÖ Vi måste börja skapa

Läs mer

Inkom till Stockholms stadsbyggnadskontor , Dnr

Inkom till Stockholms stadsbyggnadskontor , Dnr Sammanställning från tidig dialog 2013-05-14 2 (43) Innehåll Sammanställning från tidig dialog för program för Hammarbyhöjden och Björkhagen 1 Datum: 2013-05-14 Plats: Markuskyrkan, Björkhagen Metod: Open

Läs mer

Jämlikt Göteborg: Fokusområde 4. Hållbara och jämlika livsmiljöer

Jämlikt Göteborg: Fokusområde 4. Hållbara och jämlika livsmiljöer Jämlikt Göteborg: Fokusområde 4 Hållbara och jämlika livsmiljöer Barnperspektiv och sociala analyser i Göteborgs stadsutveckling Sammanhållen stad Samspel Vardagsliv Identitet Hälsa och säkerhet 2 Skillnader

Läs mer

P 54 Bergsjön 2021 - planering för förnyelse av stadsdelen Bergsjön, Bergsjön 2021

P 54 Bergsjön 2021 - planering för förnyelse av stadsdelen Bergsjön, Bergsjön 2021 PM 2013-03-31 Bergsjön 2021 Pernilla Hallberg 0706-02 02 02 pernilla.hallberg@veera.se P 54 Bergsjön 2021 - planering för förnyelse av stadsdelen Bergsjön, Bergsjön 2021 Sammanfattning av projektet Syftet

Läs mer

Riktlinjer för arkitektur och gestaltningsfrågor. i Uppsala kommun

Riktlinjer för arkitektur och gestaltningsfrågor. i Uppsala kommun Riktlinjer för arkitektur och gestaltningsfrågor i Uppsala kommun Ett normerande dokument som kommunstyrelsen fattade beslut om den 14 december 2016 Dokumentnamn Fastställd av Gäller från Sida Riktlinjer

Läs mer

Långsiktig utveckling av Kulturhuset

Långsiktig utveckling av Kulturhuset Ekerö kommun PM Nämndkontor kultur och fritid 2015-11-04 Elisabet Lunde Långsiktig utveckling av Kulturhuset Bakgrund och uppdrag I Ekerö centrum beräknas drygt 500 bostäder tillkomma fram till 2025 vilket

Läs mer

Utveckling av Sala stadspark

Utveckling av Sala stadspark Bilaga KS 2012/86/1 SALA KOMMUN Kommllnstvrelsens förvaltning Ink. 2012-04- 1 7 1{111 KOMMUNSTYRELSENS FÖRVALTNING Diari,nr jl ro. Kommunstyrelsen IAklb,ila!ga 2011. ~O2.. I 4 / Utveckling av Sala stadspark

Läs mer

Sammanställning av synpunkter vid seminarierna Vision för utveckling av Varbergs stadskärna

Sammanställning av synpunkter vid seminarierna Vision för utveckling av Varbergs stadskärna Jönköping i maj 2012 Sammanställning av synpunkter vid seminarierna Vision för utveckling av Varbergs stadskärna Under våren 2012 hölls fem seminarier för att lägga grunden för visionen. Mötena hade följande

Läs mer

VISION FÖR CITY. Utvecklingen av Stockholms City till år 2030

VISION FÖR CITY. Utvecklingen av Stockholms City till år 2030 VISION FÖR CITY Utvecklingen av Stockholms City till år 2030 BAKGRUND Kommunstyrelsen beslutade den 22 juni 2011 att ge stadsledningskontoret i uppdrag att i samråd med berörda förvaltningar och bolag

Läs mer

Parkeringsutredning. Rymdtorget, Bergsjön

Parkeringsutredning. Rymdtorget, Bergsjön Parkeringsutredning Rymdtorget, Bergsjön 2014-08-22 ÅF Infrastructure AB, Kvarnbergsgatan 2, Box 1551 SE-401 51 Göteborg Telefon +46 10 505 00 00. Fax +46 10 505 30 09. Säte i Stockholm. www.afconsult.com

Läs mer

BID som samverkansform

BID som samverkansform BID som samverkansform Vad är BID? Internationell tillämpning Erfarenheter i Sverige Metod Drivkrafter Medborgardialog Hur går utvecklingen vidare i Sverige? Business Improvement District Skottland Innerstaden

Läs mer

Ett förslag från Medborgarkraften till lösning av Göteborgs universitets behov av ytterligare lokaler i anslutning till Vasagatan

Ett förslag från Medborgarkraften till lösning av Göteborgs universitets behov av ytterligare lokaler i anslutning till Vasagatan Ett förslag från Medborgarkraften till lösning av Göteborgs universitets behov av ytterligare lokaler i anslutning till Vasagatan samt ett steg i processen och visionen om en hållbar stadsutveckling där

Läs mer

Faktablad KKV och SITE bildar det gemensamma Konsthuset. I Teliastaden, Farsta

Faktablad KKV och SITE bildar det gemensamma Konsthuset. I Teliastaden, Farsta Faktablad 2017-03-27 KKV och SITE bildar det gemensamma Konsthuset I Teliastaden, Farsta 1 Konsthuset - Framtida verksamhet Konsthuset (arbetsnamn) SITE och KKV har under flera år arbetat med en konstnärlig

Läs mer

Bild Dans Drama Formgivning Foto Musik Orkester Sång Teater

Bild Dans Drama Formgivning Foto Musik Orkester Sång Teater Bild Dans Drama Formgivning Foto Musik Orkester Sång Teater K som i kreativitet Här möts alla åldrar Huset K på Mjölnarvägen i Jakobsberg fungerar somt ett kulturcentrum i en egen nyrenoverad byggnad.

Läs mer

Godkänt dokument - Peter Lundevall, Stadsbyggnadskontoret Stockholm, , Dnr Vision utveckla Husby

Godkänt dokument - Peter Lundevall, Stadsbyggnadskontoret Stockholm, , Dnr Vision utveckla Husby Vision utveckla Husby Vision Husby Visionen om ett nytt Husby bygger på synpunkter från er som bor i Husby och andra, som jobbar med stadsdelen. Många gillar Husby, men nästan alla vill att det ska bli

Läs mer

RÄTT BLOCK Skellefteå Kulturhus

RÄTT BLOCK Skellefteå Kulturhus RÄTT BLOCK Skellefteå Kulturhus Vy från Möjligheternas torg Kulturhuset tar fasta på platsens topografiska egenskaper och stadens flöden. Huset har en tydlig volymbehandling. En mindre byggnadskropp mot

Läs mer

samhällsinformation öppnar hösten 20

samhällsinformation öppnar hösten 20 samhällsinformation öppnar hösten 20 Kulturen ska vara en drivkraft i samhällsutvecklingen och samverkan med lokala kulturföreningar, bildningsförbund, kulturella nätverk och övriga fria utövare ska utvecklas.

Läs mer

Skanska och de globala målen

Skanska och de globala målen Skanska och de globala målen Skanska bygger ett bättre samhälle Bygg verksamhet Remonthagen och Tallåsen, Östersund Citadellskajen, Malmö Kommersiell Utveckling Klippona, Malmö Bostadsutveckling Infrastrukturutveckling

Läs mer

Plan för kulturen och biblioteken i Markaryds kommun

Plan för kulturen och biblioteken i Markaryds kommun 1 Plan för kulturen och biblioteken i Markaryds kommun Markaryds kommun har skrivit en plan om kulturen och biblioteken i kommunen. Planen beskriver hur kommunen vill att det ska bli och vad kommunen ska

Läs mer

Planprogram för Södra Ryd oktober 2018

Planprogram för Södra Ryd oktober 2018 Kortversion av samrådsförslag Planprogram för Södra Ryd oktober 2018 Södra Ryds framtid i dina händer Södra Ryd är Skövdes största stadsdel och byggdes ut på 70-talet. Stadsdelen var en del av miljonprogrammet

Läs mer

Strategisk inriktning för fortsatt stadsutveckling i Hallonbergen och Ör

Strategisk inriktning för fortsatt stadsutveckling i Hallonbergen och Ör Strategisk inriktning för fortsatt stadsutveckling i Hallonbergen och Ör SUNDBYBERGS STAD Så här utvecklar vi Hallonbergen och Ör DET HÄR ÄR ETT DOKUMENT som anger hur stadsutvecklingen i Hallonbergen

Läs mer

Utvecklingsplan Campus Näckrosen En vision om en kunskapspark för humaniora, konst och Kultur November 2013

Utvecklingsplan Campus Näckrosen En vision om en kunskapspark för humaniora, konst och Kultur November 2013 Utvecklingsplan Campus Näckrosen En vision om en kunskapspark för humaniora, konst och Kultur November 2013 Kunskapsparken EN VISION Området kring Näckrosdammen, beläget mellan Götaplatsen och Korsvägen,

Läs mer

Projekt. Sörmlands museum Spelhagen

Projekt. Sörmlands museum Spelhagen Projekt Sörmlands museum Spelhagen vision maj 2010 Ett öppet hus för mångfald, möten och delaktighet där många olika människor kan mötas, delta, göra och uppleva. Ett hus för möten mellan historia, nutid

Läs mer

Uppsala kommuns framtida konstverksamhet och lokalisering av Uppsala konstmuseum

Uppsala kommuns framtida konstverksamhet och lokalisering av Uppsala konstmuseum KULTURFÖRVALTNINGEN Handläggare Datum Diarienummer Sörås Staflin Pia 2016-10-27 KTN-2016-0347 Werkmäster Daniel Rev 2016-11-15 Kulturnämnden Uppsala kommuns framtida konstverksamhet och lokalisering av

Läs mer

Ansökningar om utvecklingsmedel för Kulturskolan

Ansökningar om utvecklingsmedel för Kulturskolan Tjänsteutlåtande Utfärdat 2016-03-01 Diarienummer N135-0031/16 Sektor Utbildning, Kultur och Fritid Pia Ask, Mattias Carlson Telefon 365 80 00 (vxl) E-post: fornamn.efternamn@majornalinne.goteborg.se Ansökningar

Läs mer

Kulturnämndens miljöhandlingsplan

Kulturnämndens miljöhandlingsplan KULTURFÖRVALTNINGEN KOMMUNIKATIONSSTABEN TJÄNSTEUTLÅTANDE SID 1 (5) 2012-11-28 Handläggare: Helene Mårtenson Telefon: 0850831980 Till Kulturnämnden KuN 2012-12-13 Nr 16 Kulturnämndens miljöhandlingsplan

Läs mer

Här är världen större: Biblioteksplan för Stockholm

Här är världen större: Biblioteksplan för Stockholm Skärholmens stadsdelsförvaltning Stadsutveckling och Medborgarservice Tjänsteutlåtande Sida 1 (5) 2016-06-30 Handläggare Anette Manoti Telefon: 08-50824582 Till Skärholmens stadsdelsnämnd Här är världen

Läs mer

GULD STADENS KONSTHALL BIBLIOTEK TEATER MAN HOTELL SAMVERKAN TORG S T A D E N S G U L D K U L T U R H U S O C H H O T E L L I S K E L L E F T E Å

GULD STADENS KONSTHALL BIBLIOTEK TEATER MAN HOTELL SAMVERKAN TORG S T A D E N S G U L D K U L T U R H U S O C H H O T E L L I S K E L L E F T E Å STADENS GULD HOTELL MAN BIBLIOTEK KONSTHALL SAMVERKAN TEATER TORG I mötet och friktionen förädlas idéer och verk blir till. Vi kan viska och skrika om dem. Visa upp och arbeta med dem till dess de förädlats

Läs mer

Medborgarförslag - Park/Torg/Kulturområden

Medborgarförslag - Park/Torg/Kulturområden Kommunfullmäktige 2007-02-26 43 88 2008-02-25 33 69 Kommunstyrelsen 2008-02-11 28 61 Arbets- och personalutskottet 2008-01-14 3 6 Dnr 07.74-008 Medborgarförslag - Park/Torg/Kulturområden febkf37 Ärendebeskrivning

Läs mer

Vad ska det nya kulturhuset innehålla?

Vad ska det nya kulturhuset innehålla? Vad ska det nya kulturhuset innehålla? Intresserade samlades under två dialogtillfällen för att diskutera vad det nya kulturhuset skall fyllas med Dialog kring det nya Kulturhuset Vid två tillfällen bjöd

Läs mer

kreativa botkyrka En ny strategi för ett mer kreativt Botkyrka

kreativa botkyrka En ny strategi för ett mer kreativt Botkyrka kreativa botkyrka En ny strategi för ett mer kreativt Botkyrka Botkyrka är en inspirerande plats full av möjligheter. Genom kontraster, kreativitet och nyfikenhet skapar vi de bästa förutsättningarna för

Läs mer

Våra viktigaste tips

Våra viktigaste tips Våra viktigaste tips Projektteamen bakom utvecklingsprojektet Hållbara Hökarängen har sammanfattat sina viktigaste lärdomar och tips för andra som vill jobba med hållbarhetprojekt och stadsdelsutveckling.

Läs mer

Angered. Presentation PI-SEC/FME-ZEN Dialogmøte Trondheim januari,

Angered. Presentation PI-SEC/FME-ZEN Dialogmøte Trondheim januari, Angered Presentation PI-SEC/FME-ZEN Dialogmøte Trondheim 10-11 januari, Angered i Göteborg 2 Generalplan för Angered- Bergum 1968 Stadsområde uppbyggt utmed en stadsbana Alternativ 1: 100 000 boende 30

Läs mer

Intresseanmälan för visningsverksamhet i Allaktivitetshuset

Intresseanmälan för visningsverksamhet i Allaktivitetshuset Intresseanmälan för visningsverksamhet i Allaktivitetshuset Sundbybergs stad planerar att bygga en visningslokal för film i Allaktivitetshuset i Sundbyberg. Med denna inbjudan vill staden få in intresseanmälningar

Läs mer

Strategi för romsk inkludering. Svar på remiss från kommunstyrelsen

Strategi för romsk inkludering. Svar på remiss från kommunstyrelsen Kulturförvaltningen Kulturstrategiska staben Sida 1 (5) Handläggare Raphaële Choppin Telefon: 0761231923 Till Kulturnämnden 2018-04-17 Strategi för romsk inkludering. Svar på remiss från kommunstyrelsen

Läs mer

Lokaler för fritidsaktiviteter inomhus

Lokaler för fritidsaktiviteter inomhus Avdelningen för stadsutveckling Sida 1 (5) 2018-07-17 Handläggare: Thomas Kultti 08 508 19 101 Till Farsta stadsdelsnämnd 2018-09-20 Lokaler för fritidsaktiviteter inomhus Svar på medborgarförslag Förslag

Läs mer

1 5 3 3 4 Lugn Närhet

1 5 3 3 4 Lugn Närhet Grupp Kunskap Drivkraft Lugn Mångfald Byt ut Lägg till 1 5 3 3 4 Lugn Närhet Övriga kommentarer: Utvecka ordet mångfald. Drivkraft Inspiritation 2 6 6 3 2 Lugn Öppenhet Mångfald Internationellt Trivsel

Läs mer

Mariestad 2012-06-13. Mariestad - den stolta sjöstaden. Mariestad Centrum för trädgårdens hantverk. Mariestad ledande inom hantverkets akademi

Mariestad 2012-06-13. Mariestad - den stolta sjöstaden. Mariestad Centrum för trädgårdens hantverk. Mariestad ledande inom hantverkets akademi Mariestad 2012-06-13 Workshop om Besöksmålet Mariestad Mariestad - den stolta sjöstaden Blå post-itlappar Mariestad Centrum för trädgårdens hantverk Gröna post-itlappar Mariestad ledande inom hantverkets

Läs mer

Detaljplaneprogram för centrala Nacka på Sicklaön, Nacka kommun Yttrande

Detaljplaneprogram för centrala Nacka på Sicklaön, Nacka kommun Yttrande 2014-12-04 1 (6) TJÄNSTESKRIVELSE KUN 2014/47-879 Kulturnämnden Detaljplaneprogram för centrala Nacka på Sicklaön, Nacka kommun Yttrande Förslag till beslut Kulturnämnden tillstyrker förslaget till detaljplaneprogram

Läs mer

Ett av de största fastighetsbolagen, som verkar som ett av de minsta

Ett av de största fastighetsbolagen, som verkar som ett av de minsta Ett av de största fastighetsbolagen, som verkar som ett av de minsta 2016-11-14 2 Kort om Castellum Kommersiella fastigheter 710 fastigheter, 6400 kunder NKI 2016: 79 Egen förvaltningsorganisation 4,7

Läs mer

H-125. Skapad av: valleymountain. Ålder: 25. Stadsdel: Rosengård. Kategori: nybygge. Adress: von Rosens väg. Sida skapad: 18 december, 2011

H-125. Skapad av: valleymountain. Ålder: 25. Stadsdel: Rosengård. Kategori: nybygge. Adress: von Rosens väg. Sida skapad: 18 december, 2011 1 H-125 Skapad av: valleymountain Ålder: 25 Stadsdel: Rosengård Kategori: nybygge Adress: von Rosens väg Sida skapad: 18 december, 2011 Beskrivning: För mig handlar ett boende för unga inte bara om ETT

Läs mer

WORKSHOP Program för Sahlgrenska och Medicinareberget

WORKSHOP Program för Sahlgrenska och Medicinareberget SAMMANSTÄLLNING AV Version.0 WORKSHOP Program för Sahlgrenska och Medicinareberget 0--06 HUR ANVÄNDS OMRÅDET IDAG? VILKA KVALITÉER KAN TILLFÖRAS? FINNS DET NÅGOT SOM ÄR NEGATIVT? MÅLPUNKTER? TILLVÄGA-

Läs mer

Tjänsteutlåtande Utfärdat Diarienummer N /11

Tjänsteutlåtande Utfärdat Diarienummer N /11 Tjänsteutlåtande Utfärdat 2013-04-11 Diarienummer N138-0027/11 Sektor Kultur och fritid Michael Göransson Telefon 031-3665000, Fax 031-3666001 E-post: fornamn.efternamn@xxxxxx.goteborg.se Mötesplats Amhult

Läs mer

Frukostmöte den 22 februari 2013! Vision för City från mål till genomförande

Frukostmöte den 22 februari 2013! Vision för City från mål till genomförande Frukostmöte den 22 februari 2013! Vision för City från mål till genomförande Frukostmöte den 22 februari 2013! Vision för City från mål till genomförande 8.00. Mingel och frukostbuffé 8.15 Välkommen Kort

Läs mer

Den Gröna Promenadstaden redovisning av samråd och beslut om utställning

Den Gröna Promenadstaden redovisning av samråd och beslut om utställning STADSBYGGNADSKONTORET TJÄNSTEUTLÅTANDE PLANAVDELNINGEN SID 1 (5) 2013-03-18 Handläggare: Katarina Borg Tfn 08-508 275 39 Till Stadsbyggnadsnämnden Den Gröna Promenadstaden redovisning av samråd och beslut

Läs mer

Grönare Stockholm- Förslag till nya riktlinjer för planering, genomförande och förvaltning av stadens parker och naturområden

Grönare Stockholm- Förslag till nya riktlinjer för planering, genomförande och förvaltning av stadens parker och naturområden Skärholmens stadsdelsförvaltning Stadsutveckling och medborgarservice Tjänsteutlåtande Sida 1 (5) Handläggare Love Örsan Telefon: 08-508 24 019 Till Skärholmens stadsdelsnämnd Grönare Stockholm- Förslag

Läs mer

Försöksverksamhet i Fagersjö

Försöksverksamhet i Fagersjö Sida 1 (6) 2015-11-23 Försöksverksamhet i Fagersjö På stadsdelsnämndens sammanträde den 11 juni 2015 fick förvaltningen i uppdrag att starta en försöksverksamhet för ökat demokratiskt deltagande och inflytande

Läs mer

Göteborg - modig förebild inom arkitektur. Arkitekturpolicy för Göteborgs Stad

Göteborg - modig förebild inom arkitektur. Arkitekturpolicy för Göteborgs Stad Göteborg - modig förebild inom arkitektur Arkitekturpolicy för Göteborgs Stad Innehåll Inledning... 2 Syftet med denna policy... 2 Vem omfattas av policyn... 2 Bakgrund... 2 Koppling till andra styrande

Läs mer

Processen har haft olika faser: ideinsamling, förstudiefas, start av förverkligande och nu går jubileumsarbetet in en genomförandefas.

Processen har haft olika faser: ideinsamling, förstudiefas, start av förverkligande och nu går jubileumsarbetet in en genomförandefas. Manus presentation om Göteborgs 400-årsjubileum 2021 (190214): Bild 1: År 2021 fyller Göteborg 400 år. Den här presentationen beskriver kort om: - hur Göteborgs Stad har bestämt sig för att använda jubileet

Läs mer

Av Daniel Terres och Anna-Klara Behlin

Av Daniel Terres och Anna-Klara Behlin Av Daniel Terres och Anna-Klara Behlin Att genom dialog få en fördjupad kunskap och ett socialt perspektiv av graffitifrågan. Att kartlägga området kring Röda sten. Att utreda om det finns behov av sociala

Läs mer

ÄNGELHOLMS KOMMUN STUDIERESA 20 SEPTEMBER Politisk styrgrupp fastighetsfrågor

ÄNGELHOLMS KOMMUN STUDIERESA 20 SEPTEMBER Politisk styrgrupp fastighetsfrågor ÄNGELHOLMS KOMMUN STUDIERESA 20 SEPTEMBER 2017 Politisk styrgrupp fastighetsfrågor INNEHÅLL BAKGRUND 4 ÄNGELHOLMS STADSBIBLIOTEK 5 VARBERGS STADSBIBLIOTEK/KULTURHUS KOMEDIANTEN 7 HALMSTADS STADSBIBLIOTEK/KONSTHALL

Läs mer

Barn och unga med flerfunktionsnedsättning: En kunskapsöversikt av medel som ger möjligheter till aktivitet och delaktighet

Barn och unga med flerfunktionsnedsättning: En kunskapsöversikt av medel som ger möjligheter till aktivitet och delaktighet Barn och unga med flerfunktionsnedsättning: En kunskapsöversikt av medel som ger möjligheter till aktivitet och delaktighet 6th International Carers Conference Göteborg 4-6 september, 2015 Lisbeth Nilsson

Läs mer

Stadsbyggnadskvaliteter i Malmö, Gynnar byggemenskap

Stadsbyggnadskvaliteter i Malmö, Gynnar byggemenskap Stadsbyggnadskvaliteter i Malmö, Gynnar byggemenskap Josephine Nellerup Planeringsarkitekt FRP/MSA PLANCHEF Stadsbyggnadskontoret Josephine.nellerup@malmo.se PRIOTERADE INRIKTNINGAR Regional motor för

Läs mer

Utveckling av kulturbyggnader en utmaning på flera plan

Utveckling av kulturbyggnader en utmaning på flera plan Utveckling av kulturbyggnader en utmaning på flera plan 24 februari 2014 1 Higab i korthet Higab äger, förvaltar och utvecklar fasegheter för kommersiella, offentliga och kulturella ändamål för Göteborgs

Läs mer

Ekologiskt Hållbar Ateljé 2012

Ekologiskt Hållbar Ateljé 2012 Ekologiskt Hållbar Ateljé 2012 Ekologiskt Hållbar Konstnärligt Socialt Företagande i aktivitetshusen! Ett Förslag via Konstutställningen på Frölunda Kulturhus: SJU ÅR I KERAMIKENS VÄRLD Bortom tandteknisk

Läs mer

Markan/Ungdomens Hus - fortsatt utredning av framtida verksamhet

Markan/Ungdomens Hus - fortsatt utredning av framtida verksamhet TJÄNSTESKRIVELSE 1(5) Datum Diarienummer 2018-06-01 KLK 2018/57 Handläggare Projektledare Catharina Hjalmarsson Kulturförvaltningen 0451-26 71 03 catharina.hjalmarsson@hassleholm.se Kommunstyrelsens arbetsutskott

Läs mer

BO- OCH SAMHÄLLSEXPO 2 24 SEPTEMBER 2017 LINKÖPING VALLASTADEN 2017 BO- OCH SAMHÄLLSEXPO I LINKÖPING 2 24 SEPTEMBER 2017

BO- OCH SAMHÄLLSEXPO 2 24 SEPTEMBER 2017 LINKÖPING VALLASTADEN 2017 BO- OCH SAMHÄLLSEXPO I LINKÖPING 2 24 SEPTEMBER 2017 BO- OCH SAMHÄLLSEXPO 2 24 SEPTEMBER 2017 LINKÖPING VALLASTADEN 2017 BO- OCH SAMHÄLLSEXPO I LINKÖPING 2 24 SEPTEMBER 2017 LINKÖPING DÄR IDÉER BLIR VERKLIGHET Linköping är en av landets snabbast växande

Läs mer

LLU i nordöstra Göteborg

LLU i nordöstra Göteborg LLU i nordöstra Göteborg Hållbar utveckling mellan stad och land Peter Rundkvist Projektledare Utveckling Nordost Business Region Göteborg Bakgrund Hösten 2013: Gamla Leader Göta Älv Vänersborg, Trollhättan,

Läs mer

Kulturstrategi för Finspångs kommun

Kulturstrategi för Finspångs kommun Kulturstrategi för Finspångs kommun Antaget av kommunfullmäktige 2014-01-29 11 Kulturstrategi Finspångs kommun 612 80 Finspång Telefon 0122-85 000 Fax 0122-850 33 E-post: kommun@finspang.se Webbplats:

Läs mer