Stadsstyrelsens mötesrum, Ämbetshuset. 75 Konstaterande av beslutförhet och val av protokolljusterare Fastställande av föredragningslista 122

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Stadsstyrelsens mötesrum, Ämbetshuset. 75 Konstaterande av beslutförhet och val av protokolljusterare Fastställande av föredragningslista 122"

Transkript

1 NYKARLEBY STAD PROTOKOLL 6/ Svenska skolsektionen Tid kl Plats Stadsstyrelsens mötesrum, Ämbetshuset Ärenden som skall behandlas Sida 75 Konstaterande av beslutförhet och val av protokolljusterare Fastställande av föredragningslista Anmälningsärenden Förordnande av rektor; Skogsparkens skola Förordnande av rektor; Normens skola Skolväsendets läsårsplaner; Läsåret Hemspråksundervisning läsåret Verksamhetsbeslut pga. ändring i skolnätet Elevupptagningsområden Budget år 2017 och plan år ; Svenskspråkigt skolväsende och Topeliusgymnasiet Anhållan om frielevsplats i Topeliusgymnasiet läsåret Konfidentiellt Tilläggsresurs, Ytterjeppo skola Konfidentiellt 137 Protokollet framlagt till påseende Tid och plats Ordförande xx.xx.2016 ROY BJÖRKMAN

2 NYKARLEBY STAD PROTOKOLL 6/ Svenska skolsektionen Tid kl Plats Beslutande Stadsstyrelsens mötesrum, Ämbetshuset Björkman Roy, ordförande Flén Elli, viceordförande Grahn Kerstin Häggblom Anneli Nylund Elin Strang Frej Frånvarande Övriga deltagande Mannström Fredrik Sundell Boris, föredragande Näs Greta, bildn.nämndens ordf. Julin Barbro, ekon. för bildn.väs. Sourander Sanne, sekr. Paragrafer Underskrifter Ordförande Protokollförare Roy Björkman Sanne Sourander Protokolljustering Tid och plats Elli Flén Elin Nylund Underskrifter Framlagt till allmänhetens Påseende Tid och plats Bestyrker

3 Svenska skolsektionen SK:32/2006/ KONSTATERANDE AV BESLUTFÖRHET OCH VAL AV PROTOKOLLJUSTERARE SKS 75 Konstateras att alla ledamöter erhållit kallelse till mötet. Mötet är beslutfört när över hälften av medlemmarna är närvarande. Mötet utser två protokolljusterare, i tur är Elli Flén och Fredrik Mannström, vilka vid överenskommen tidpunkt justerar protokollet. Mötet konstaterades lagenligt sammankallat och beslutfört. Elli Flén och Elin Nylund valdes till protokolljusterare. Protokollet justeras den kl. 17 i Ämbetshuset.

4 Svenska skolsektionen SK:33/2006/ FASTSTÄLLANDE AV FÖREDRAGNINGSLISTA SKS 76 Efter att ordförande antecknat eventuella extra ärenden godkänner mötet föredragningslistan. Föredragningslistan godkändes med följande tillägg: - 86 Tilläggsresurs, Ytterjeppo skola - Paragraferna 85 och 86 behandlas före paragraf 84.

5 Svenska skolsektionen SK:854/2016/ ANMÄLNINGSÄRENDEN SKS Budgetuppföljning för skolväsendet. Ekonomen för bildningsväsendet presenterar uppföljningen. SKD: Antecknas för kännedom. _ Antecknades för kännedom jämte 2. KARVI-undersökning. Presenterades av dir. för bildn.väs.

6 Svenska skolsektionen SK:321/2008/ FÖRORDNANDE AV REKTOR; SKOGSPARKENS SKOLA Svenska skolsektionen Svenska skolsektionen Svenska skolsektionen Svenska skolsektionen SKS 41 SKS 78 Forts. SKD: Sektionen torde förordna Teresia Tötterman-Engström till rektor för Skogsparkens skola under läsåren _ Godkändes enligt förslag. SKD: Sektionen torde förordna Teresia Tötterman-Engström till rektor för Skogsparkens skola under läsåren _ Godkändes enligt förslag.

7 Svenska skolsektionen SK:322/2008/ FÖRORDNANDE AV REKTOR; NORMENS SKOLA Svenska skolsektionen Svenska skolsektionen Svenska skolsektionen Svenska skolsektionen SKS 42 SKS 79 Forts. SKD: Sektionen torde förordna Niklas Nybäck till rektor för Normens skola under läsåren _ Godkändes enligt förslag. SKD: Sektionen torde förordna Niklas Nybäck till rektor för Normens skola under läsåren _ Godkändes enligt förslag.

8 Svenska skolsektionen SK:855/2016/ SKOLVÄSENDETS LÄSÅRSPLANER; LÄSÅRET SKS 80 Bilaga 80 /A Skolornas läsårsplaner bifogas som bilaga 80 /A. Planens första del inkluderar skolans läsordning, lärarnas arbetsmängd inkl. särskilda uppgifter, timresursens förverkligande och skolgångsbiträdenas arbetsscheman. SKD: Sektionen torde godkänna bilagda läsårsplaner samt fördelningen av lärarnas undervisningstimmar med följande tillägg: 1. Resor med elever utom landet skall ingå i läsårsplanen och godkännas av svenska skolsektionen. 2. Då en skola ordnar klass- eller studieresa skall undervisningen i skolan skötas i första hand av behöriga lärare och tillräckligt antal lärare skall delta i resan med tanke på elevernas ålder och säkerhetsaspekter. 3. Läsårsplanen för respektive skolas verksamhet bör verkställas inom ramen för beviljade budgetanslag. Avvikelser bör meddelas och godkännas av skolsektion eller alt. bildningsnämnd. 4. I läsårsplanen får inte ingå arvoden och ersättningar. Om dessa avtalas separat i behörigt organ. 5. För stöd- och specialundervisningen har kalkylerats en timresurs per skola. Rektor har rätt att disponera stödtimmarna utgående från skolans behov. Specialundervisningen utgör en pool och timresursen en helhet som kan användas fritt inom skolväsendet efter uppkomna behov. 6. Beslut fattade gällande denna läsårsplan är i kraft tills ny plan godkänns. 7. Sektionen förbehåller sig rätten att ändra planerna vid behov. För verkställighet rektorerna och för information till lärarna. För kännedom ekonomen för bildningsväsendet samt löneräknaren till den del det berör personalens arbetsmängd. _ Godkändes enligt förslag.

9 Svenska skolsektionen SK:856/2016/ HEMSPRÅKSUNDERVISNING LÄSÅRET SKS 81 Behovet av hemspråksundervisning har genomgåtts med skolorna enligt följande: Skogsparken, Normen, Carleborgsskolan ryska 2-3 vt vietnamesiska 2 vt Jeppo-Pensala ukrainska 2 vt Villkor för hemspråksundervisning enligt Utbildningsstyrelsen meddelande 5/ Statsunderstöd för ordnande av förskoleundervisning grundläggande utbildning och gymnasieutbildning för elever och studerande med ett främmande språk, samiska eller romani som modersmål år SKD: Svenska skolsektionen besluter att erbjuda hemspråksundervisning enligt skolornas ovan nämnda kalkyl. För kännedom berörda skolor och bildningsekonomen. _ Godkändes enligt förslag.

10 Svenska skolsektionen SK:832/2015/ VERKSAMHETSBESLUT PGA. ÄNDRING I SKOLNÄTET Svenska skolsektionen Stadsfullmäktiges beslut om indragning av Ytterjeppo skola år 2017 ändrar skolnätet i Nykarleby. Beslut angående verksamheten som behöver ändras är följande: 1. Ändring av tjänsteutövningsställen när skolnätet ändras Lärarnas tjänster är gemensamma tjänster i kommunen. Kommunen kan som arbetsgivare besluta var läraren ska utöva sin tjänst eftersom arbetsgivaren med stöd av sin arbetsledningsrätt bland annat kan besluta var arbetet utförs. Beslut om tjänsteutövningsstället som fattas med stöd av arbetsgivarens rätt att leda och övervaka arbetet förutsätter inte ett separat förvaltningsbeslut med anvisningar om hur man söker ändring. Om man vid ändringen av skolnätet måste flytta tjänsteutövningsstället som anvisats en viss skola, är det fråga om ett fall där arbetsgivarens rätt att leda och övervaka arbetet används i utökad grad. I ett sådant fall är det möjligt att flytta tjänsteutövningsstället genom att med stöd av 23 i lagen om kommunala tjänsteinnehavare ändra tjänsteinnehavarens tjänsteutövningsskyldighet. En förutsättning för ändring av tjänsteutövningsskyldigheten är att verksamheten omorganiseras eller att det finns någon annan grundad anledning. Det är den myndighet som beslutar om att besätta ett tjänsteförhållande tills vidare som beslutar om en ändring av tjänsteutövningsskyldigheten. Ändring av tjänsteutövningsskyldigheten förutsätter inte samtycke av tjänsteinnehavaren, men tjänsteinnehavaren ska beredas tillfälle att bli hörd innan ett slutligt beslut om ändringen fattas. Till beslutet bifogas en besvärsanvisning enligt kommunallagen. Om man beslutar att dra in en lärartjänst fastställs tjänsteinnehavarens rättsliga ställning enligt 37 i lagen om kommunala tjänsteinnehavare (uppsägning av ekonomiska orsaker eller av produktionsorsaker). 2. Anvisande av närskola Enligt 6 i lagen om grundläggande utbildning ska kommunen anvisa de läropliktiga en närskola så att elevernas resor med hänsyn till bebyggelsen, skolornas placering samt kommunikationerna är så trygga och korta för eleverna som möjligt. Av grundad anledning som har samband med undervisningen kan kommunen byta plats för undervisningen. Nedläggningen av en skola anses vara en sådan grundad anledning som avses i lagen. Det är också möjligt att fatta ett beslut om antagning

11 Svenska skolsektionen SKS 106 av en elev på viss tid om det på förhand är känt att förhållandena kan ändras i fortsättningen. Till ett beslut om antagning av en elev och byte av undervisningsställe bifogas anvisningar för förvaltningsbesvär hos regionförvaltningsverket. 3. Beslut om skolresor och skolresestöd I samband med ett beslut om nedläggning av en skola gäller det även att beakta beslut om stöd för skolresor enligt 32 i lagen om grundläggande utbildning, eftersom elevernas skolresor ändras när en skola läggs ner. Det är befogat att fatta besluten separat för varje elev. Risken med ett beslut som är gemensamt för alla elever som behöver skolskjuts är att om en part anför besvär över beslutet kan besvären om de godkänns påverka stödet för skolresor för alla som omfattas av beslutet. 4. Statsunderstöd I vissa fall kan det bestämmas att statsunderstöd som erhållits för anläggningen av en skola ska återbetalas till staten. Återbetalning kan komma i fråga bland annat om skolans verksamhet avslutas eller det syfte för vilket egendomen används varaktigt ändras. (53 i lagen om finansiering av undervisnings- och kulturverksamhet) 5. Budget och resurstilldelning Budgetuppställningen ändras för Skogsparken/Normens skola så att i denna beaktas elever från Ytterjeppo skolas upptagningsområde. Timresursen, som berör undervisningsgrupper och personalbehov, planeras utgående från detta från läsåret Myndighetsmeddelande om ändring i skolnätet Meddelas via Studieinfo (UBS). 7. Ändringar i övrig verksamhet Meddelas övriga enheter i staden om verksamhetsförändringar (tekniska, kök och städ, dagvård, växel) 8. Förberedelse i skolan Rektorerna utarbetar ett program för mottagande av nya elever samt deras vårdnadshavare. SKD: Sektionen besluter enligt punkterna 1-7. För kännedom berörda ansvarspersoner, huvudförtroendeman och skolskjutskommittén. _ Ärendet bordlades pga de två besvär som inlämnats ang. stadsfullmäktiges beslut om stängning av Ytterjeppo skola.

12 Svenska skolsektionen SKS 82 SKD: Svenska skolsektionen konstaterar verkställighet av indragning av Ytterjeppo skola från och med höstterminen 2017 och besluter enligt punkterna 1-7. För kännedom bildningsnämnden berörda ansvarspersoner, huvudförtroendeman och skolskjutskommittén för upphandling av skolskjutsar. _ Godkändes enligt förslag med tillägg: Föräldrar till elever från Ytterjeppo hörs angående ny närskola senast den

13 Svenska skolsektionen SK:1437/2011/ ELEVUPPTAGNINGSOMRÅDEN Bildningsnämnden Svenska skolsektionen Svenska skolsektionen Svenska skolsektionen Bildningsnämnden Svenska skolsektionen SKS 107 Forts. Bilaga 107 /A Enligt lagstiftningen skall kommunen tills vidare eller för en viss tid anvisa läropliktiga och dem som har rätt till förskoleundervisning en närskola eller en annan lämplig plats där undervisning ges på elevens eget språk, om kommunen är skyldig att ordna undervisning på nämnda språk (6 i lagen om grundläggande utbildning). Bestämmelserna innebär att kommunen måste fatta ett beslut om närskola eller någon annan plats där undervisningen ska ges för eleven. Kommunen kan ändra platsen för undervisningen endast av motiverade skäl som gäller anordnandet av undervisningen. Med närskola och andra sådana undervisningsplatser som anges i lagstiftningen avses en plats som innebär resor som med hänsyn till bebyggelsen, skolornas och andra undervisningsplatsers placering samt kommunikationerna är så trygga och korta för eleverna som möjligt. En elevs dagliga skolresa får inom den grundläggande utbildningen inte överskrida de tidsgränser som anges i lagen (32 2 mom.). För förskoleundervisningens del har dessutom stadgats att de barn som deltar i förskoleundervisningen bör ha möjlighet att utnyttja dagvårdsservice. I praktiken är dagvårds- och förskoleplatserna därför bra att placera så nära varandra som möjligt. En elev som deltar i grundläggande utbildning har rätt att gå i en närskola med utbildning på hans eller hennes eget språk som kommunen anvisat (28 ). Bildningsnämnden har beslutit om principer för elevantagning till förskola och grundläggande utbildning inom svenskspråkigt skolväsende. SKD: Svenska skolsektionen besluter: - att anvisande av närskola är beroende på elevernas hemadress, dvs. eleverna anvisas den närmaste skolan, dock med vissa undantag som skolskjutslogistik, beaktande av en bygrupps helhet m.m.

14 Svenska skolsektionen SKS 83 - att höra vårdnadshavarnas önskemål, inom Ytterjeppo skolas upptagningsområde, innan beslutet om anvisning av närskola fattas - att vid hörande upplysa vårdnadshavarna om att kommunen kan avvika från deras önskemål bl.a. med hänvisning till skolskjutslogistik - att för hörandet bifoga karta (bilaga 107 /A) med förslag till vilken närskola elever anvisas. - att begära vårdnadshavarnas utlåtanden senast _ Ärendet bordlades pga de två besvär som inlämnats ang. stadsfullmäktiges beslut om stängning av Ytterjeppo skola. SKD: Svenska skolsektionen konstaterar verkställighet av indragning av Ytterjeppo skola från och med höstterminen 2017 och besluter enligt förslag. Vårdnadshavarnas utlåtanden begärs senast Skolskjutskommittén för verkställighet. _ Godkändes enligt förslag.

15 Svenska skolsektionen SK:857/2016/ BUDGET ÅR 2017 OCH PLAN ÅR ; SVENSKSPRÅKIGT SKOLVÄSENDE OCH TOPELIUSGYMNASIET Bilaga 84 /A-E Budgetramarna för 2016 behandlades i stadsfullmäktige den enligt följande: Den av fullmäktige fastställda budgeten för år 2016 visar ett underskott på nästan 1,2 miljoner euro. Under årets fyra första månader är användningen av driftsbudgeten 33,2 procent, jämfört med 33,5 procent året innan. Den senaste skatteprognosen (25.5) som kom tyder på att skatterna skulle underskrida budget med ca euro och statsandelarna inflyter enligt budget. Läget är dock bekymmersamt och prognoserna för 2016 ger indikationer på att staden kommer att göra ett minusresultat kring 1,5 miljoner euro när 2016 är till ända. Orsakerna är främst minskade skatteinkomster. Både egen verksamhet samt social och hälsovårdskostnaderna hålls hittills inom budget. Inför 2015 reformerades budgetarbetet en aning och ramarna bygger fr.o.m års budget endast på externa kostnader. Kostnadsmedvetenhet skall med andra ord finnas där kostnaden uppstår. Detta betyder att bl.a. interna hyror, städ- och kökstjänster och andra mindre interna inköp inte finns medräknade i ramen då den uppgörs men som givetvis fortsättningsvis kommer att fördelas och skall beaktas som en kostnad hos den mottagande enheten, men av intern natur. Fördelningen av interna kostnader är ett nollsummespel. Redan i samband med uppgörandet av budgeten för 2016 aviserades ett sparprogram för planeåren 2017 och Sparkravet fastställdes då till euro men i början av året sänkte stadsstyrelsen kravet till euro. Däremot har det tagits in ett ytterligare inbesparingsmål på för social- och hälsovården. Med den information som finns tillhanda vid uppgörandet av 2017 års budgetram, bygger ramen i stort på 2016 års budget och med följande antaganden: - Statsandelarna sjunker för Nykarlebys del med euro från 2016 års budgeterade nivå. Dock finns det en stor osäkerhet beträffade statsandelarna och deras utfall i detta skede. - Stadens skatteintäkter beräknas av kommunförbundet öka med 2,5 % från 2016 till 2017, men ökar jämfört med budgeterat 2016 endast med 1,1 %. Stadsstyrelsen och stadsfullmäktige tar ställning till kommunens skattesatser först på hösten när ytterligare information gällande skatteutvecklingen och budgetläget för 2017 är tillgängliga. Ramen bygger i detta skede på oförändrade skattesatser. - De kommunala kollektivavtalen går ut men det har aviserats att avtalet kommer att förlängas till utan löneförhöjningar. Avtalet innehåller betydande strukturella föränd-

16 Svenska skolsektionen ringar: En del av arbetsgivaravgifterna flyttas över till löntagarna, arbetstiden förlängs utan att lönerna ändras och semesterpenningarna inom offentliga sektorn skärs ner åren Konkurrenskraftavtalets inverkan på budgeten för 2017 är ännu inte känd. Förhandlingarna inleds i maj och beräkningar kommer under sommaren. Kommunarbetsgivarna tolkar dock avtalet så att nettoeffekten bör vara neutral för kommunerna, d. v. s. effekten av den sänkta semesterpenningen och de lägre löneinkomsterna som avtalet för med sig kommer att leda till sänkta statsandelar. I ramen har beräknats samma summa för löner som i budgeten Denna summa kan komma att justeras ner beroende på förhandlingarnas effekt. - Budgetramen tillåter i övrigt inga ökningar och skall i övrigt inrymma eventuella nya tjänster och verksamheter. - I ramen ingår euro för budgeterade försäljningsvinster samt euro i dividend av NK Ab. Dessutom ett sparbelopp på euro för byte av semesterpremie eller frivilliga tjänstledigheter. Staden har ett tidsbestämt avtal som gör att byte mot ledig tid fortsättningsvis är möjligt och önskvärt om verksamheten det möjliggör. - Eftersom investeringstakten varit hög de senaste åren syns det i form av ökande avskrivningar, i ramen ingår även en ökning av avskrivningar från 2016 års nivå med euro - Med ovanstående antaganden beräknas nettodriftsbudgeten minska med 2,2 %. Trots dessa åtgärder visar resultaträkningen ett underskott på ca euro. När det gäller investeringarna har staden flera stora projekt att slutföra. Dessa kommer i höstens ekonomiplan att prioriteras. I övrigt uppmanas till största möjliga återhållsamhet. Sst 153 SD: Stadsstyrelsen föreslår för fullmäktige att bifogat förslag till budgetramar godkänns och ger nämnderna i uppdrag att inom september inkomma med sina budgetförslag i enlighet med den fastställda budgetramen i bilaga. Bildningsnämndens fastslog enligt stadsstyrelsens beslut sin sparbudget I den ingick följande: Bildningsnämnden beslöt om svenska skolsektionens inbesparingar för år 2017 enligt följande: Ytterjeppo skola från Gymnasieresurs 5,25 vt Vik. rektor, Ytterjeppo Skolskjutsar, gymnasiet Skolskjutsar, lågstadier Personalkostnad Städkostnader Skolresestöd, 2:a stadiet

17 Svenska skolsektionen SKS 84 I skolväsendets budget och målplan beaktas specifikt följande faktorer: 1. Timresursen för läsåret Rektorernas kalkyl av timresursbehov för att kunna dela stora klasser är 42,25 vt motsvarande 37105,82. Hänv. sammanställning av rektorernas äskanden jämte motiveringar i bilaga 84 /B. 2. Ibruktagande av ny läroplan med krav på digital kompetens. För att erhålla en bas och en kontinuitet för digitaliseringen borde en övergång till leasing av IT verkställas för hela skolväsendet. Dessutom behöver det pedagogiska IT-stödet och handledningen till skolorna fortsätta enligt nuvarande modell. 3. Enhetsskolan, som verkställs från , är ett av de största pedagogiska utvecklingsprojekten i Nykarleby. Under 2017 besluts om enhetsskolans organisation, rekrytering, pedagogik och verksamhet. 4. Enhetsskolan i skolcentrum färdigställs enligt 3 skeden. Skede I Residensskolans tillbyggnad år , skede II tillbyggnad av centralkök och klassrum år 2018 samt skede III renovering av Carleborgsskolans tegelbyggnad år Till svenskspråkiga skolväsendets budget biläggs följande bilagor: - driftshushållningsbudget, bilaga 84 /A - beslutsunderlag, bilaga 84 /B - målplan, bilaga 84 /C - investeringsbudget, bilaga 84 /D - personalplan, bilaga 84 /E SKD: Sektionen avger ett budgetförslag till bildningsnämnden. _ Sektionens ändringar/tillägg finns införda i budgetförslaget, bilaga 84 /A-E, som tillställs bildningsnämnden. Byggnadsplanen för skolområdet i centrum bifogas som bilaga till målplanen för svenskspråkigt skolväsende.

18 Svenska skolsektionen SK:770/2016/ ANHÅLLAN OM FRIELEVSPLATS I TOPELIUSGYMNASIET LÄSÅRET KONFIDENTIELLT Svenska skolsektionen Forts.

19 Svenska skolsektionen SK:917/2016/ TILLÄGGSRESURS, YTTERJEPPO SKOLA KONFIDENTIELLT

20 Svenska skolsektionen ANVISNING FÖR BEGÄRAN OM OMPRÖVNING (rättelseyrkande) OCH BESVÄR Beslutsorgan Datum för sammanträde Svenska skolsektionen Besvärsförbud Eftersom beslut nedan endast gäller beredning eller verkställighet, kan enligt kommunallagen omprövningsbegäran (rättelseyrkan) inte framställas eller kommunalbesvär anföras över beslutet. Paragrafer: 75-77, 84 Anvisning för begäran om omprövning (rättelseyrkande) Den som är missnöjd med ett av nedannämnda beslut kan framställa en skriftlig begäran om omprövning inom 14 dagar från delgivningen av beslutet. Paragrafer: 78-83, 85, 86 Kontaktinformation: Bildningsnämnden i Nykarleby, PB 29 (Topeliusesplanaden 7), Nykarleby nykarleby.stad@nykarleby.fi Omprövningsbegäran kan framställas av en part, d.v.s. den som beslutet gäller, eller vars rätt, skyldighet eller fördel beslutet påverkar direkt, eller av en kommunmedlem. Omprövningsbegäran skall framställas inom 14 dagar från delgivning av beslutet. En part anses, om inget annat visas, ha fått del av beslutet sju dagar efter att protokollsutdraget sänts om beslutet skickats per brev, eller tre dagar efter att protokollsutdraget sänts till parten om beslutet sänts elektroniskt. En kommunmedlem anses ha fått del av beslutet när protokollet har lagts fram offentligt. I ansökan skall den som begär omprövning av beslutet och den som avfattat skrivelsen anteckna namn, hemkommun, postadress och telefonnummer.

21 Svenska skolsektionen Kravet med motiveringar skall framgå av omprövningsbegäran. Till begäran om omprövning skall bifogas beslutet i vilket rättelse söks, antingen som kopia eller i original samt handlingar man hänvisar till. Omprövningsbegäran skall vara bildningsnämnden tillhanda före kl den sista dagen som begäran om omprövning får framställas. Anvisning för besvär I nedan nämnda beslut kan ändring sökas skriftligt genom besvär. Besvärstid Kommunalbesvär, paragrafer: 30 dagar Förvaltningsbesvär, paragrafer: 30 dagar Besvärsmyndighet: Vasa förvaltningsdomstol, PB 204 (Korsholmsesplanaden 43), Vasa vaasa.hao@oikeus.fi Annan besvärsmyndighet: Adress: Paragrafer: Besvär skall anföras inom 30 dagar från delfåendet av beslutet. En kommunmedlem anses ha fått del av beslutet när protokollet har lagts fram offentligt. En part anses, om inte något annat påvisas, ha fått del av beslutet sju dagar efter att protokollsutdraget om beslutet sänts till parten, eller tre dagar efter att protokollsutdraget sänts till parten om beslutet sänts elektroniskt. Beslut som getts efter anslag anses ha kommit parterna till kännedom den dag då beslutet gavs. Ändring i ett beslut med anledning av en omprövningsbegäran kan sökas genom kommunalbesvär endast av den som framställt begäran. Om beslutet har ändrats med anledning av omprövningsbegäran, kan ändring i beslutet sökas genom kommunalbesvär också av dem som är part eller av en kommunmedlem. Besvärsskriften skall innehålla följande uppgifter: o ändringssökandes underskrift o om endast den som författat besvärsskriften undertecknar den, skall också hans yrke, boningsort och postadress anges o vilket beslut som överklagas o vilka ändringar som yrkas i beslutet och motiveringar till att beslutet bör ändras Till besvärsskriften skall fogas det beslut som överklagas. Besvär får anföras på den grunden att o beslutet har tillkommit i felaktig ordning, o den myndighet som fattat beslutet har överskridit sina befogenheter o beslutet annars strider mot lag

22 Svenska skolsektionen Inlämnande av besvärshandlingarna Besvärshandlingarna skall lämnas till besvärsmyndigheten före besvärstidens utgång. Besvärshandlingarna kan även sändas med post, e-post eller genom bud, men i så fall på avsändarens eget ansvar. Handlingarna skall sändas i så god tid att de kommer fram innan besvärstiden går ut. Besvär till Vasa förvaltningsdomstol skall lämnas in senast kl den dag då besvärstiden går ut. För besvär till förvaltningsdomstol uppbärs en avgift om 250 (Lag om domstolsavgifter 1455/2015).

Stadsstyrelsens mötesrum, Stadshuset. 98 Konstaterande av beslutförhet och val av protokolljusterare Fastställande av föredragningslista 167

Stadsstyrelsens mötesrum, Stadshuset. 98 Konstaterande av beslutförhet och val av protokolljusterare Fastställande av föredragningslista 167 NYKARLEBY STAD PROTOKOLL 8/2016 164 Svenska skolsektionen Tid 14.12.2016 kl. 18.00 Plats Stadsstyrelsens mötesrum, Stadshuset Ärenden som skall behandlas Sida 98 Konstaterande av beslutförhet och val av

Läs mer

1 Konstaterande av beslutförhet och val av protokolljusterare 3. 2 Fastställande av föredragningslista 4

1 Konstaterande av beslutförhet och val av protokolljusterare 3. 2 Fastställande av föredragningslista 4 NYKARLEBY STAD PROTOKOLL 1/2017 1 Svenska skolsektionen Tid 08.02.2017 kl. 18.00 Plats Jeppo-Pensala skola Ärenden som skall behandlas Sida 1 Konstaterande av beslutförhet och val av protokolljusterare

Läs mer

8 Konstaterande av beslutförhet Val av protokolljusterare Fastställande av föredragningslista Anmälningsärenden 16

8 Konstaterande av beslutförhet Val av protokolljusterare Fastställande av föredragningslista Anmälningsärenden 16 NYKARLEBY STAD PROTOKOLL 2/2015 1 Sektionen för småbarnsfostran Tid 28.04.2015 kl. 18.00 19.40 Plats Ämbetshuset, Topeliusesplanaden 7 Ärenden som skall behandlas Sida 8 Konstaterande av beslutförhet 13

Läs mer

Ämbetshuset, hörnrummet nr 322, 3 vån. 24 Konstaterande av beslutförhet Val av protokolljusterare Fastställande av föredragningslista 48

Ämbetshuset, hörnrummet nr 322, 3 vån. 24 Konstaterande av beslutförhet Val av protokolljusterare Fastställande av föredragningslista 48 NYKARLEBY STAD PROTOKOLL 3/2016 44 Fritidssektionen Tid 18.05.2016 kl. 19.00 Plats Ämbetshuset, hörnrummet nr 322, 3 vån. Ärenden som skall behandlas Sida 24 Konstaterande av beslutförhet 46 25 Val av

Läs mer

15 Konstaterande av beslutförhet Val av protokolljusterare Fastställande av föredragningslista Anmälningsärenden 27

15 Konstaterande av beslutförhet Val av protokolljusterare Fastställande av föredragningslista Anmälningsärenden 27 NYKARLEBY STAD PROTOKOLL 3/2015 1 Sektionen för småbarnsfostran Tid 02.06.2015 kl. 18.00 19.10 Plats Daghemmet Skogsstjärnan, Fjärrgränd 2 Ärenden som skall behandlas Sida 15 Konstaterande av beslutförhet

Läs mer

15 Sammanträdets laglighet och beslutförhet Val av protokolljusterare Godkännande av föredragningslistan Information om Kanäs 23

15 Sammanträdets laglighet och beslutförhet Val av protokolljusterare Godkännande av föredragningslistan Information om Kanäs 23 NYKARLEBY STAD PROTOKOLL 3/2017 20 Koncernsektionen Tid Torsdag 09.11.2017 kl. 14.00 Plats Kanäs Ärenden som skall behandlas Sida 15 Sammanträdets laglighet och beslutförhet 22 16 Val av protokolljusterare

Läs mer

Stadshuset, Topeliusesplanaden 7, Nykarleby. 77 Sammanträdets laglighet och beslutförhet Val av två protokolljusterare 118

Stadshuset, Topeliusesplanaden 7, Nykarleby. 77 Sammanträdets laglighet och beslutförhet Val av två protokolljusterare 118 NYKARLEBY STAD PROTOKOLL 6/2017 1 Miljö- och byggnadsnämnden Tid Onsdag 23.08.2017 kl. 16.30 Plats Stadshuset, Topeliusesplanaden 7, Nykarleby Ärenden som skall behandlas Sida 77 Sammanträdets laglighet

Läs mer

ÄmbetsEdu, Ämbetshuset. 10 Sammanträdets laglighet och beslutförhet Val av protokolljusterare Godkännande av föredragningslista 3

ÄmbetsEdu, Ämbetshuset. 10 Sammanträdets laglighet och beslutförhet Val av protokolljusterare Godkännande av föredragningslista 3 NYKARLEBY STAD PROTOKOLL 2/2016 1 Köks- och städsektionen Tid Onsdag 15.06.2016kl. 14.00 Plats ÄmbetsEdu, Ämbetshuset Ärenden som skall behandlas Sida 10 Sammanträdets laglighet och beslutförhet 3 11 Val

Läs mer

Stadsstyrelsens mötesrum, Ämbetshuset. Ärenden som skall behandlas. 115 Konstaterande av beslutförhet och val av protokolljusterare 176

Stadsstyrelsens mötesrum, Ämbetshuset. Ärenden som skall behandlas. 115 Konstaterande av beslutförhet och val av protokolljusterare 176 NYKARLEBY STAD PROTOKOLL 8/2015 174 Svenska skolsektionen Tid 14.09.2015 kl. 09.00 Plats Stadsstyrelsens mötesrum, Ämbetshuset Ärenden som skall behandlas Sida 115 Konstaterande av beslutförhet och val

Läs mer

Bildningskansliets mötesrum. 1 Konstaterande av beslutförhet och val av protokolljusterare 3. 2 Fastställande av föredragningslista 4

Bildningskansliets mötesrum. 1 Konstaterande av beslutförhet och val av protokolljusterare 3. 2 Fastställande av föredragningslista 4 NYKARLEBY STAD PROTOKOLL 1/2015 1 Svenska skolsektionen Tid 21.01.2015 kl. 18.00 Plats Bildningskansliets mötesrum Ärenden som skall behandlas Sida 1 Konstaterande av beslutförhet och val av protokolljusterare

Läs mer

86 Konstaterande av beslutförhet och val av protokolljusterare Fastställande av föredragningslista Rättelseyrkan; Holmgård Maria 116

86 Konstaterande av beslutförhet och val av protokolljusterare Fastställande av föredragningslista Rättelseyrkan; Holmgård Maria 116 NYKARLEBY STAD PROTOKOLL 5/2014 112 Svenska skolsektionen Tid 16.06.2014 kl. 08.30 Plats Bildningskansliet Ärenden som skall behandlas Sida 86 Konstaterande av beslutförhet och val av protokolljusterare

Läs mer

Stadsstyrelsens mötesrum, Ämbetshuset. 61 Konstaterande av beslutförhet och val av protokolljusterare Fastställande av föredragningslista 99

Stadsstyrelsens mötesrum, Ämbetshuset. 61 Konstaterande av beslutförhet och val av protokolljusterare Fastställande av föredragningslista 99 NYKARLEBY STAD PROTOKOLL 5/2016 96 Svenska skolsektionen Tid 24.08.2016 kl. 18.00 Plats Stadsstyrelsens mötesrum, Ämbetshuset Ärenden som skall behandlas Sida 61 Konstaterande av beslutförhet och val av

Läs mer

Organ Sammanträdesdatum Nr Kommunstyrelsen Inger Björling. Geta den 29 november 2016

Organ Sammanträdesdatum Nr Kommunstyrelsen Inger Björling. Geta den 29 november 2016 PROTOKOLL Organ Sammanträdesdatum Nr Kommunstyrelsen 29.11.2016 17 Sammanträdestid Sammanträdesplats Tisdagen den 29.11.2016 kl. 18:30-20.55 Kommunkansliet Beslutande Camilla Andersson (ordförande) Kjell

Läs mer

98 Konstaterande av beslutförhet och val av protokolljusterare Fastställande av föredragningslista Enkäten hälsa i skolan 136

98 Konstaterande av beslutförhet och val av protokolljusterare Fastställande av föredragningslista Enkäten hälsa i skolan 136 NYKARLEBY STAD PROTOKOLL 7/2014 132 Svenska skolsektionen Tid 20.08.2014 kl. 18.00 Plats Bildningskansliet Ärenden som skall behandlas Sida 98 Konstaterande av beslutförhet och val av protokolljusterare

Läs mer

Stadsstyrelsens mötesrum, Ämbetshuset. 50 Konstaterande av beslutförhet och val av protokolljusterare Fastställande av föredragningslista 79

Stadsstyrelsens mötesrum, Ämbetshuset. 50 Konstaterande av beslutförhet och val av protokolljusterare Fastställande av föredragningslista 79 NYKARLEBY STAD PROTOKOLL 4/2016 76 Svenska skolsektionen Tid 01.06.2016 kl. 18.00 Plats Stadsstyrelsens mötesrum, Ämbetshuset Ärenden som skall behandlas Sida 50 Konstaterande av beslutförhet och val av

Läs mer

81 Konstaterande av beslutförhet och val av protokolljusterare Fastställande av föredragningslista 150

81 Konstaterande av beslutförhet och val av protokolljusterare Fastställande av föredragningslista 150 NYKARLEBY STAD PROTOKOLL 7/2016 147 Bildningsnämnden Tid 09.11.2016 kl. 18.00 Plats Munsala skola Ärenden som skall behandlas Sida 81 Konstaterande av beslutförhet och val av protokolljusterare 149 82

Läs mer

91 Konstaterande av beslutförhet och val av protokolljusterare Fastställande av föredragningslista Personalärende Konfidentiellt 126

91 Konstaterande av beslutförhet och val av protokolljusterare Fastställande av föredragningslista Personalärende Konfidentiellt 126 NYKARLEBY STAD PROTOKOLL 6/2014 Svenska skolsektionen Tid 05.08.2014 kl. 18.00 Plats Bildningskansliet Ärenden som skall behandlas Sida 91 Konstaterande av beslutförhet och val av protokolljusterare 124

Läs mer

Lumparlands bibliotek, Lumparland Måndag kl

Lumparlands bibliotek, Lumparland Måndag kl Sammanträdesdatum Nr Paragrafer 8.4.2019 2 10-17 Plats och tid Beslutande Lumparlands bibliotek, Lumparland Måndag 8.4.2019 kl. 19.00 20.00. Cecilia Aaltonen-Lindblom, ordförande Jessica Sjölander, vice

Läs mer

Stadsstyrelsens mötesrum, Ämbetshuset. Ärenden som skall behandlas. 124 Konstaterande av beslutförhet och val av protokolljusterare 194

Stadsstyrelsens mötesrum, Ämbetshuset. Ärenden som skall behandlas. 124 Konstaterande av beslutförhet och val av protokolljusterare 194 NYKARLEBY STAD PROTOKOLL 9/2015 192 Svenska skolsektionen Tid 21.10.2015 kl. 18.00 Plats Stadsstyrelsens mötesrum, Ämbetshuset Ärenden som skall behandlas Sida 124 Konstaterande av beslutförhet och val

Läs mer

Kumlinge kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BYGGNADSTEKNISKA NÄMNDEN 2017:

Kumlinge kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BYGGNADSTEKNISKA NÄMNDEN 2017: SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BYGGNADSTEKNISKA NÄMNDEN 2017: 20-20 1 Sammanträdestid: Tisdagen 11 april kl 18:30 Sammanträdesplats: Kommunkansliet Beslutande: Ordinarie: Stefan Sundman, ordförande Berit Johansson,

Läs mer

Sammanträdesdatum Kommungården, nämndrummet

Sammanträdesdatum Kommungården, nämndrummet SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1.2.2018 Nr 1/2018 1/1 Sammanträdestid Torsdagen den 1 februari 2018, kl. 18:05 19:00 Sammanträdesplats Kommungården, nämndrummet Beslutande: Ersättare: Svartsjö, Peter Ahlskog, Mats

Läs mer

Organ Sammanträdesdatum Nummer

Organ Sammanträdesdatum Nummer HAMMARLANDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Organ Sammanträdesdatum Nummer Sammanträdestid Sammanträdesplats Beslutande Den gemensamma lantbruksnämnden 2/2018 Onsdagen den 03.10.2018 kl 14.30-15.00 Kommunkansliet

Läs mer

ÄmbetsEdu, Ämbetshuset. 25 Sammanträdets laglighet och beslutförhet 34. 26 Val av protokolljusterare 35. 27 Godkännande av föredragningslistan 36

ÄmbetsEdu, Ämbetshuset. 25 Sammanträdets laglighet och beslutförhet 34. 26 Val av protokolljusterare 35. 27 Godkännande av föredragningslistan 36 NYKARLEBY STAD PROTOKOLL 3/2015 1 Köks- och städsektionen Tid 10.06.2015 kl. 13.00 Plats ÄmbetsEdu, Ämbetshuset Ärenden som skall behandlas Sida 25 Sammanträdets laglighet och beslutförhet 34 26 Val av

Läs mer

NYKARLEBY STAD PROTOKOLL 21/2016 1

NYKARLEBY STAD PROTOKOLL 21/2016 1 NYKARLEBY STAD PROTOKOLL 21/2016 1 Stadsstyrelsen Tid Måndag 05.12.2016 kl. 16.30 Plats Stadshuset Ärenden som skall behandlas Sida 317 Sammanträdets laglighet och beslutförhet 517 318 Val av två protokolljusterare

Läs mer

Kommunkansliet i Klemetsby, Lumparland Fredag kl

Kommunkansliet i Klemetsby, Lumparland Fredag kl Sammanträdesdatum Nr Paragrafer 18.10.2019 9 01-07 Plats och tid Kommunkansliet i Klemetsby, Lumparland Fredag 20.00 Beslutande Frånvarande Erika Sjölund, ordförande Mikael Blomqvist, vice ordförande Åsa

Läs mer

Lumparlands kommun Sammanträdesprotokoll. Skolans matsal i Klemetsby, Lumparland Onsdagen den 22 augusti 2012 kl. 19.00-20.05

Lumparlands kommun Sammanträdesprotokoll. Skolans matsal i Klemetsby, Lumparland Onsdagen den 22 augusti 2012 kl. 19.00-20.05 Sammanträdesdatum: 22.08.2012 Nr: 7 Paragrafer: 115-123 Plats och tid Skolans matsal i Klemetsby, Lumparland Onsdagen den 22 augusti 2012 kl. 19.00-20.05 Beslutande Brage Wilhelms, kommunstyrelsens ordförande

Läs mer

HAMMARLANDS KOMMUN SAMMANTRÄDESKALLELSE Kallelse utfärdad den Biblioteksnämnden Sammanträdestid

HAMMARLANDS KOMMUN SAMMANTRÄDESKALLELSE Kallelse utfärdad den Biblioteksnämnden Sammanträdestid HAMMARLANDS KOMMUN SAMMANTRÄDESKALLELSE Kallelse utfärdad den 17.09.2018 Biblioteksnämnden 17.09.2018 - Sammanträdestid Måndagen den 24 September kl. 18.30-20.00 Biblioteket Sammanträdesplats Ärendets

Läs mer

HAMMARLANDS KOMMUN SAMMANTRÄDESKALLELSE Kallelse utfärdad den Biblioteksnämnden Sammanträdestid

HAMMARLANDS KOMMUN SAMMANTRÄDESKALLELSE Kallelse utfärdad den Biblioteksnämnden Sammanträdestid HAMMARLANDS KOMMUN SAMMANTRÄDESKALLELSE Kallelse utfärdad den 10.09 2014 Biblioteksnämnden 10.09.2014. - Sammanträdestid Torsdagen den 18 September kl. 18.00-19.30 Biblioteket Sammanträdesplats Ärendets

Läs mer

Sammanträdesdatum Mötet hålls via e-post. Björklund, Eva-Lott Kortell, Niklas Näse, Oscar Vigård, Nina-Marie Wikström, Samuel

Sammanträdesdatum Mötet hålls via e-post. Björklund, Eva-Lott Kortell, Niklas Näse, Oscar Vigård, Nina-Marie Wikström, Samuel KRONOBY OMRÅDESNÄMND SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 3/2018 3/24 Sammanträdestid Tisdagen den 26 juni 2018, kl. 14.01 14.52 Sammanträdesplats Mötet hålls via e-post Beslutande: Ersättare: Björklund, Eva-Lott

Läs mer

Styrelsen P R O T O K O L L

Styrelsen P R O T O K O L L Styrelsen 09 2015 P R O T O K O L L 23.11.2015 Styrelsen 23.11.2015 s.2 FÖREDRAGNINGSLISTA 09/2015 Tid: 23.11.2015 kl. 15:00 Plats: Inveon, Edelfeltsstigen ÄRENDEN SOM SKALL BEHANDLAS 1 LAGLIGHET OCH BESLUTFÖRHET

Läs mer

Sottunga skola, kommunens mötesrum KOMMUNFULLMÄKTIGE ERSÄTTARE. X Regina Pettersson

Sottunga skola, kommunens mötesrum KOMMUNFULLMÄKTIGE ERSÄTTARE. X Regina Pettersson Nummer6/2017 Sammanträdestid kl. 11.30.- 12.30 Sammanträdesplats Beslutande Sottunga skola, kommunens mötesrum KOMMUNFULLMÄKTIGE ERSÄTTARE MEDLEMMAR X Göran Stenros X Britt Pettersson X Viking Danielsson

Läs mer

Sammanträdesdatum Kommungården / styrelserummet. Skullbacka, Bengt-Johan Dalvik, Sixten Lövsund, Gabriella Näse, Elin

Sammanträdesdatum Kommungården / styrelserummet. Skullbacka, Bengt-Johan Dalvik, Sixten Lövsund, Gabriella Näse, Elin SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 2/2018 2/1 Sammanträdestid Torsdag kl. 14:00-15:29 Sammanträdesplats Kommungården / styrelserummet Beslutande: Ersättare: Skullbacka, Bengt-Johan Dalvik, Sixten Lövsund, Gabriella

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Nr 4.2.2015 1/15 Sammanträdestid Onsdagen den 4 februari 2015 kl. 9.30 11.45 Sammanträdesplats Lantbrukskansliet i Godby Ordinarie: Suppleanter: Föredragande: Övriga

Läs mer

Lumparlands kommun Sammanträdesprotokoll. Skolans matsal i Klemetsby, Lumparland Onsdag den 11 april 2012 kl.17.00-17.40

Lumparlands kommun Sammanträdesprotokoll. Skolans matsal i Klemetsby, Lumparland Onsdag den 11 april 2012 kl.17.00-17.40 Sammanträdesdatum: 11.04.2012 Nr: 4 Paragrafer: 70-77 Plats och tid Skolans matsal i Klemetsby, Lumparland Onsdag den 11 april 2012 kl.17.00-17.40 Beslutande Brage Wilhelms, kommunstyrelsens ordförande

Läs mer

Styrelsen P R O T O K O L L

Styrelsen P R O T O K O L L Styrelsen 07 2016 P R O T O K O L L 15.09.2016 Styrelsen 15.09.2016 s.2 FÖREDRAGNINGSLISTA 07/2016 Tid: 15.09.2016 kl. 14:30 Plats: Inveon, Lundagatan ÄRENDEN SOM SKALL BEHANDLAS 1 LAGLIGHET OCH BESLUTFÖRHET

Läs mer

AGENDA. FÖRBUNDSSTYRELSEN PROTOKOLL 2012-11-15 62 67 Kl 10.00-10.30. Förbundskansliet 8/2012. Agenda för styrelsemöte vid Ålands kommunförbund.

AGENDA. FÖRBUNDSSTYRELSEN PROTOKOLL 2012-11-15 62 67 Kl 10.00-10.30. Förbundskansliet 8/2012. Agenda för styrelsemöte vid Ålands kommunförbund. AGENDA Agenda för styrelsemöte vid Ålands kommunförbund. Tid: Torsdag 15 november 2012, kl 10.00-10.30 Plats: Förbundskansliet, Ålandsvägen 26 Kaffe serveras från kl 9.45. 62 Sammanträdets laglighet och

Läs mer

PEDERSÖRE KOMMUN. Revisionsnämnden PROTOKOLL Sammanträdestid: Tisdag , kl Purmo skola. Sammanträdesplats:

PEDERSÖRE KOMMUN. Revisionsnämnden PROTOKOLL Sammanträdestid: Tisdag , kl Purmo skola. Sammanträdesplats: 06.02.2018 1 Sammanträdestid: Tisdag 6.2.2018, kl. 09.30 11.15. Sammanträdesplats: Purmo skola Beslutande Eriksson, Roger Hägglund, Maila Muukkonen, Marina Pettersson, Roger Stenmark, Tore Östman, Majvor

Läs mer

Tid och plats: Stadshuset, Styrhytten kl

Tid och plats: Stadshuset, Styrhytten kl 1 PARGAS STAD PROTOKOLL 6/16 Revisionsnämnden 2013-2016 Tid och plats: Stadshuset, Styrhytten 25.4.2017 kl. 16.00 20.00 Närvarande: Ordinarie: Ted Bergman (ordf.) Tommy Nymalm (vice ordf.) Heli Nyberg

Läs mer

Sottunga skola, kommunens mötesrum KOMMUNFULLMÄKTIGE ERSÄTTARE. X Kerstin Ivarsson X Regina Pettersson X Raul Petrell X Nils Eriksson

Sottunga skola, kommunens mötesrum KOMMUNFULLMÄKTIGE ERSÄTTARE. X Kerstin Ivarsson X Regina Pettersson X Raul Petrell X Nils Eriksson Nummer 1/2017 Sammanträdestid kl. 15.00 16.00 Sammanträdesplats Beslutande Sottunga skola, kommunens mötesrum KOMMUNFULLMÄKTIGE ERSÄTTARE MEDLEMMAR X Göran Stenros X Britt Pettersson X Viking Danielsson

Läs mer

HAMMARLANDS KOMMUN SAMMANTRÄDESKALLELSE Kallelse utfärdad den Biblioteksnämnden Sammanträdestid

HAMMARLANDS KOMMUN SAMMANTRÄDESKALLELSE Kallelse utfärdad den Biblioteksnämnden Sammanträdestid HAMMARLANDS KOMMUN SAMMANTRÄDESKALLELSE Kallelse utfärdad den 10.04. 2017 Biblioteksnämnden 10.04.2017. - Sammanträdestid Onsdagen den 26 April kl. 18.30-20.00 Biblioteket Sammanträdesplats Ärendets -nummer

Läs mer

ECKERÖ KOMMUN SOCIALNÄMNDEN

ECKERÖ KOMMUN SOCIALNÄMNDEN SAMMANTRÄDESKALLELSE Sammanträdestid Måndagen den kl. 19:00 Sammanträdesplats Kommunkansliet SN 114 SN 115 SN 116 F Ö R E D R A G N I N G S L I S T A Kallelse och beslutförhet Val av protokolljusterare,

Läs mer

Skolans matsal i Klemetsby, Lumparland Onsdag kl

Skolans matsal i Klemetsby, Lumparland Onsdag kl Sammanträdesdatum Nr Paragrafer 17.10.2018 10 132-135 Plats och tid Beslutande Skolans matsal i Klemetsby, Lumparland Onsdag 20.20. Brage Wilhelms, ordförande Lil Strandholm-Karlsson, vice ordförande Cecilia

Läs mer

Lumparlands kommun Sammanträdesprotokoll. Lumparlands bibliotek Måndagen den kl

Lumparlands kommun Sammanträdesprotokoll. Lumparlands bibliotek Måndagen den kl Sammanträdesdatum: 4.3.2019 Nr: 1 Paragrafer: 01-09 Plats och tid Lumparlands bibliotek Måndagen den 4.3.2019 kl. 19.00-20.50 Beslutande Cecilia Aaltonen-Lindblom, ordförande Bror-Erik Jansson Torolf Sjöwall

Läs mer

ECKERÖ KOMMUN SOCIALNÄMNDEN

ECKERÖ KOMMUN SOCIALNÄMNDEN SAMMANTRÄDESKALLELSE Sammanträdestid Måndagen den kl. 19:00 Sammanträdesplats Kommunkansli F Ö R E D R A G N I N G S L I S T A SN 118 SN 119 SN 120 SN 121 SN 122 SN 123 SN 124 SN 125 SN 126 SN 127 SN 128

Läs mer

PROTOKOLLSIDA. Organ nr Sida 1 Omsorgsnämnden 4/2019

PROTOKOLLSIDA. Organ nr Sida 1 Omsorgsnämnden 4/2019 SUNDS KOMMUN PROTOKOLLSIDA nr Sida 1 Omsorgsnämnden 4/2019 Sammanträdestid Tisdagen den 27.8.2019 kl. 19 2120 Sammanträdeslokal Tallgården Närvarande Petter Johansson, ordförande Ulla-Britt Dahl Erik Schütten

Läs mer

PEDERSÖRE KOMMUN PROTOKOLL

PEDERSÖRE KOMMUN PROTOKOLL 7.12.2017 1 Sammanträdestid: Sammanträdesplats: Torsdag 7.12.2017, kl. 09.00 10.45. Kommungården, Bennäs Beslutande Ersättare Eriksson, Roger Hägglund, Maila Muukkonen, Marina Pettersson, Roger Stenmark,

Läs mer

Sammanträdesdatum KOMMUNSTYRELSEN /10. Kommunkansliet, sammanträdesrummet

Sammanträdesdatum KOMMUNSTYRELSEN /10. Kommunkansliet, sammanträdesrummet FINSTRÖMS KOMMUN PROTOKOLL Sammanträdesdatum Nr KOMMUNSTYRELSEN 9.12.2010 21/10 Sammanträdestid 9.12.2010 kl. 18.00 Beslutande Kommunkansliet, sammanträdesrummet x Höglund, Roger, ordförande x Lycke, Per,

Läs mer

Kommunkansliet i Nääs

Kommunkansliet i Nääs Nr 5/2016 Sammanträdestid Onsdagen den kl. 19.00 19.45 Sammanträdesplats Beslutande Kommunkansliet i Nääs x Jansson Tom, ordf. x Timonen Bo, vice ordf. x Hampf Berit - Karlsson Simon x Michelson Ulla x

Läs mer

1 Konstaterande av beslutförhet och val av protokolljusterare 4. 2 Fastställande av föredragningslista 5

1 Konstaterande av beslutförhet och val av protokolljusterare 4. 2 Fastställande av föredragningslista 5 NYKARLEBY STAD PROTOKOLL 1/2016 1 Svenska skolsektionen Tid 10.02.2016 kl. 18.00 Plats Hirvlax skola Ärenden som skall behandlas Sida 1 Konstaterande av beslutförhet och val av protokolljusterare 4 2 Fastställande

Läs mer

1 Sammanträdets laglighet och beslutförhet 3. 2 Val av protokolljusterare 3. 3 Godkännande av föredragningslistan 3

1 Sammanträdets laglighet och beslutförhet 3. 2 Val av protokolljusterare 3. 3 Godkännande av föredragningslistan 3 NYKARLEBY STAD PROTOKOLL 1/2017 1 Sektionen för stödtjänster Tid 03.10.2017 kl. 16.30 Plats Stadshuset, Tornskär Ärenden som skall behandlas Sida 1 Sammanträdets laglighet och beslutförhet 3 2 Val av protokolljusterare

Läs mer

PROTOKOLLSIDA. Organ nr Sida Gemensam socialnämnd 3/2019. Kommunkansliet i Vårdö. Ledamöter:

PROTOKOLLSIDA. Organ nr Sida Gemensam socialnämnd 3/2019. Kommunkansliet i Vårdö. Ledamöter: UNDS KOMMUN PROTOKOLLSIDA nr Sida Gemensam socialnämnd 3/2019 Tid Måndagen den 8.4.2019 kl. 18.30-19.50 Plats Närvarande Kommunkansliet i Vårdö Ledamöter: Ersättare: Petter Johansson Ulla-Britt Dahl Annika

Läs mer

HAMMARLANDS KOMMUN SAMMANTRÄDESKALLELSE Kallelse utfärdad den Biblioteksnämnden Sammanträdestid

HAMMARLANDS KOMMUN SAMMANTRÄDESKALLELSE Kallelse utfärdad den Biblioteksnämnden Sammanträdestid HAMMARLANDS KOMMUN SAMMANTRÄDESKALLELSE Kallelse utfärdad den 15.02.2018 Biblioteksnämnden 15.02.2018 - Sammanträdestid Torsda den 08 Mars kl. 18.30-19.30 Biblioteket Sammanträdesplats Ärendets -nummer

Läs mer

HAMMARLANDS KOMMUN SAMMANTRÄDESKALLELSE Kallelse utfärdad den Biblioteksnämnden Sammanträdestid

HAMMARLANDS KOMMUN SAMMANTRÄDESKALLELSE Kallelse utfärdad den Biblioteksnämnden Sammanträdestid HAMMARLANDS KOMMUN SAMMANTRÄDESKALLELSE Kallelse utfärdad den 07.12.2017 Biblioteksnämnden 07.12.2017. - Sammanträdestid Onsdagen den 13 December kl. 18.30-19.30 Biblioteket Sammanträdesplats Ärendets

Läs mer

Skolans matsal i Klemetsby, Lumparland Tisdag kl

Skolans matsal i Klemetsby, Lumparland Tisdag kl Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum Nr Paragrafer 11.6.2019 3 15-18 Plats och tid Beslutande Frånvarande Övriga deltagande Skolans matsal i Klemetsby, Lumparland Tisdag 11.6.2019 kl. 20.00 20.25. Pia Eriksson,

Läs mer

Kumlinge kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BYGGNADSTEKNISKA NÄMNDEN 2017:

Kumlinge kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BYGGNADSTEKNISKA NÄMNDEN 2017: BYGGNADSTEKNISKA NÄMNDEN 2017: 28-37 1 Sammanträdestid: Tisdagen den 16 maj 2017 kl 18:30 Sammanträdesplats: Kommunkansliet Beslutande: Ordinarie: Stefan Sundman, ordförande Berit Johansson, viceordförande

Läs mer

Sammanträdesdatum

Sammanträdesdatum NEDERVETIL OMRÅDES- NÄMND SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 7.9.2017 Nr 1/2017 1/1 Sammanträdestid Torsdagen 7.9.2017, kl. 18.00-19.35 Sammanträdesplats Café 13 Beslutande: Ersättare: Ahlstrand, Monica Cainberg, Päivi

Läs mer

Styrelsen P R O T O K O L L

Styrelsen P R O T O K O L L Styrelsen 06 2012 P R O T O K O L L 29.6.2012 Styrelsen 29.6.2012 s.2 FÖREDRAGNINGSLISTA 6/2012 Tid: 29.6.2012 kl. 10.00 Plats: Inveon, Lundagatan 8 ÄRENDEN SOM SKALL BEHANDLAS 1 LAGLIGHET OCH BESLUTFÖRHET

Läs mer

ECKERÖ KOMMUN KOMMUNSTYRELSE

ECKERÖ KOMMUN KOMMUNSTYRELSE SAMMANTRÄDESKALLELSE Sammanträdestid Onsdagen den kl. 16:40 18.45 Sammanträdesplats Kommunkansli F Ö R E D R A G N I N G S L I S T A KS 205 KS 206 KS 207 KS 208 KS 209 KS 210 Kallelse och beslutförhet

Läs mer

Kumlinge kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BYGGNADSTEKNISKA NÄMNDEN 2016:

Kumlinge kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BYGGNADSTEKNISKA NÄMNDEN 2016: BYGGNADSTEKNISKA NÄMNDEN 2016: 49-55 1 Sammanträdestid: Tisdagen 8 November kl 18:30 Sammanträdesplats: Kommunkansliet Beslutande: Ordinarie: Stefan Sundman, ordförande Berit Johansson, viceordf. Jens

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommungården, styrelserummat

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommungården, styrelserummat SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Sammanträdestid Måndagen den kl. 16:15-17.35 Sammanträdesplats Beslutande Ulf Stenman, ordf. Åsa Björkman Bertil Grankulla Ulf Holgers Pia Kotanen, fr.o.m. 206 Carola Lassila Karita

Läs mer

HAMMARLANDS KOMMUN SAMMANTRÄDESKALLELSE Kallelse utfärdad den Socialnämnden

HAMMARLANDS KOMMUN SAMMANTRÄDESKALLELSE Kallelse utfärdad den Socialnämnden SAMMANTRÄDESKALLELSE Kallelse utfärdad den 26.09.2018 Socialnämnden 04.10.2018 91-97 Sammanträdestid Torsdagen den 4 oktober 2018 kl. 18.00 19.00 Sammanträdesplats Kommungården Ärendets - nummer Ärende

Läs mer

HAMMARLANDS KOMMUN SAMMANTRÄDESKALLELSE Kallelse utfärdad den Biblioteksnämnden Sammanträdestid

HAMMARLANDS KOMMUN SAMMANTRÄDESKALLELSE Kallelse utfärdad den Biblioteksnämnden Sammanträdestid HAMMARLANDS KOMMUN SAMMANTRÄDESKALLELSE Kallelse utfärdad den 14.02.2019 Biblioteksnämnden 14.02.2019 - Sammanträdestid Måndagen den 25 Februari kl. 18.00-19.30 Biblioteket Sammanträdesplats Ärendets -nummer

Läs mer

Protokoll Ahlbäck Sarah, ordförande Granlid Maria vice ordf. Bjurne Yngve

Protokoll Ahlbäck Sarah, ordförande Granlid Maria vice ordf. Bjurne Yngve VÅRDÖ KOMMUN OMSORGSNÄMNDEN Protokoll 25.3.2019 Nr 3 Tid Måndag den 25.3.2019 kl 17.00 Plats Närvarande Strömsgården Ledamöter: Ahlbäck Sarah, ordförande Granlid Maria vice ordf. Bjurne Yngve Ersättare:

Läs mer

ECKERÖ KOMMUN KOMMUNSTYRELSE

ECKERÖ KOMMUN KOMMUNSTYRELSE SAMMANTRÄDESKALLELSE Sammanträdestid Tisdagen 15.8.2017 kl. 18:00 Sammanträdesplats Kommunkansliet F Ö R E D R A G N I N G S L I S T A KS 189 KS 190 KS 191 KS 192 Kallelse och beslutförhet Godkännande

Läs mer

ECKERÖ KOMMUN SOCIALNÄMNDEN

ECKERÖ KOMMUN SOCIALNÄMNDEN SAMMANTRÄDESKALLELSE Sammanträdestid Måndagen den kl. 19:00 Sammanträdesplats Kommunkansli F Ö R E D R A G N I N G S L I S T A SN 66 Sammanträdets laglighet och beslutförhet SN 67 Godkännande och komplettering

Läs mer

HAMMARLANDS KOMMUN SAMMANTRÄDESKALLELSE Kallelse utfärdad den Biblioteksnämnden Sammanträdestid

HAMMARLANDS KOMMUN SAMMANTRÄDESKALLELSE Kallelse utfärdad den Biblioteksnämnden Sammanträdestid HAMMARLANDS KOMMUN SAMMANTRÄDESKALLELSE Kallelse utfärdad den 17.05.2018 Biblioteksnämnden 17.05.2018 - Sammanträdestid Onsdagen den 30 Maj kl. 18.30-19.30 Biblioteket Sammanträdesplats Ärendets -nummer

Läs mer

GETA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

GETA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Nr SOCIALNÄMNDEN 15.11.2016 5/16 Sammanträdestid Tisdagen den 15 november 2016 kl. 18.30-19.05 Kommunkansliet i Geta Beslutande - Andersson Camilla, ordförande - Carlsson Anna - Berndtsson

Läs mer

PROTOKOLL. Organ Sammanträdesdatum Blad Kommunstyrelsen 4 / 2009 30.3.2009 1. I vice ordförande Kalevi Kallonen. II vice ordförande Jan Drugge

PROTOKOLL. Organ Sammanträdesdatum Blad Kommunstyrelsen 4 / 2009 30.3.2009 1. I vice ordförande Kalevi Kallonen. II vice ordförande Jan Drugge PROTOKOLL Organ Sammanträdesdatum Blad 4 / 2009 30.3.2009 1 Sammanträdestid: Måndagen den 30 mars 2009 kl. 16.00 17.40 Sammanträdesplats: Kommunkansliet i Dalsbruk Beslutande: Mårten Nurmio ordförande

Läs mer

RÄDDNINGSOMRÅDE ÅLANDS LANDSKOMMUNER SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

RÄDDNINGSOMRÅDE ÅLANDS LANDSKOMMUNER SAMMANTRÄDESPROTOKOLL RÄDDNINGSOMRÅDE ÅLANDS LANDSKOMMUNER Organ Sammanträdesdatum Nr Räddningsområde Ålands landskommuner 28.1.2015 1 Sammanträdestid Sammanträdesplats Beslutande 28.1.2015 kl 18:30 19:10 kommungården i Jomala

Läs mer

Ämbetshuset, ÄmbetsEdu. 20 Sammanträdets laglighet och beslutförhet Val av protokolljusterare Godkännande av föredragningslista 30

Ämbetshuset, ÄmbetsEdu. 20 Sammanträdets laglighet och beslutförhet Val av protokolljusterare Godkännande av föredragningslista 30 NYKARLEBY STAD PROTOKOLL 3/2016 28 Köks- och städsektionen Tid Onsdag 31.08.2016kl. 14.00 Plats Ämbetshuset, ÄmbetsEdu Ärenden som skall behandlas Sida 20 Sammanträdets laglighet och beslutförhet 30 21

Läs mer

ECKERÖ KOMMUN SOCIALNÄMNDEN

ECKERÖ KOMMUN SOCIALNÄMNDEN SAMMANTRÄDESKALLELSE Sammanträdestid Onsdagen den kl. 19:00 Sammanträdesplats Kommunkansli F Ö R E D R A G N I N G S L I S T A SN 76 Sammanträdets laglighet och beslutförhet SN 77 Val av protokolljusterare

Läs mer

8 Konstaterande av beslutförhet och val av protokolljusterare Fastställande av föredragningslista 17

8 Konstaterande av beslutförhet och val av protokolljusterare Fastställande av föredragningslista 17 NYKARLEBY STAD PROTOKOLL 2/2015 14 Svenska skolsektionen Tid 11.02.2015 kl. 17.00 Plats Hirvlax skola Ärenden som skall behandlas Sida 8 Konstaterande av beslutförhet och val av protokolljusterare 16 9

Läs mer

50 Sammanträdets laglighet och beslutförhet Val av protokolljusterare Godkännande av föredragningslista 71

50 Sammanträdets laglighet och beslutförhet Val av protokolljusterare Godkännande av föredragningslista 71 NYKARLEBY STAD PROTOKOLL 6/2016 69 Köks- och städsektionen Tid Måndag 19.12.2016 kl. 14.00 Plats Stadshuset, Jöusan Ärenden som skall behandlas Sida 50 Sammanträdets laglighet och beslutförhet 71 51 Val

Läs mer

JOMALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

JOMALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL JOMALA KOMMUN Organ Sammanträdesdatum Nr Kommunstyrelsen 9.10.2018 13 Sammanträdestid Sammanträdesplats Beslutande Frånvarande Övriga närvarande 9.10.2018 kl. 16:45 19:00. Hotell Pommern Jansson Harry,

Läs mer

HAMMARLANDS KOMMUN SAMMANTRÄDESKALLELSE Kallelse utfärdad den 22 mars 2017 Socialnämnden

HAMMARLANDS KOMMUN SAMMANTRÄDESKALLELSE Kallelse utfärdad den 22 mars 2017 Socialnämnden HAMMARLANDS KOMMUN SAMMANTRÄDESKALLELSE Kallelse utfärdad den 22 mars 2017 Socialnämnden 06.04.2017 33-43 Sammanträdestid Torsdagen den 6 april 2017 kl. 18.00 19.00 Sammanträdesplats Kommungården Ärendets

Läs mer

HAMMARLANDS KOMMUN SAMMANTRÄDESKALLELSE Kallelse utfärdad den Socialnämnden

HAMMARLANDS KOMMUN SAMMANTRÄDESKALLELSE Kallelse utfärdad den Socialnämnden SAMMANTRÄDESKALLELSE Kallelse utfärdad den 31.08.2018 Socialnämnden 06.09.2018 85-91 Sammanträdestid Torsdagen den 6 september 2018 kl. 18.00-19 Sammanträdesplats Kommungården Ärendets - nummer Ärende

Läs mer

JOMALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

JOMALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL JOMALA KOMMUN Organ Sammanträdesdatum Nr Kommunstyrelsen 9.10.2017 15 Sammanträdestid Sammanträdesplats Beslutande 9.10.2017 kl. 17:55 21:00. Hotell Pommern Jansson Harry, ordförande, Aaltonen Carina,

Läs mer

Bildningsnämndens svenska sektion nr 1/ INNEHÅLLSFÖRTECKNING

Bildningsnämndens svenska sektion nr 1/ INNEHÅLLSFÖRTECKNING nr 1/2013 INNEHÅLLSFÖRTECKNING BILDNSVES 1 Mötets konstituering BILDNSVES 2 Tjänsteinnehavarbeslut för kännedom BILDNSVES 3 Godkännande av förslag till verksamhetsberättelsen för svenska skola 2012 BILDNSVES

Läs mer

44 Sammanträdets laglighet och beslutförhet Val av protokolljusterare samt protokollförare Godkännande av föredragningslista 67

44 Sammanträdets laglighet och beslutförhet Val av protokolljusterare samt protokollförare Godkännande av föredragningslista 67 NYKARLEBY STAD PROTOKOLL 3/2015 1 Tekniska nämnden Tid Tisdag 24.03.2015 kl. 16.30-21.10 Plats Tekniska kansliet Ärenden som skall behandlas Sida 44 Sammanträdets laglighet och beslutförhet 65 45 Val av

Läs mer

ECKERÖ KOMMUN BYGGNADSTEKNISKA NÄMNDEN

ECKERÖ KOMMUN BYGGNADSTEKNISKA NÄMNDEN SAMMANTRÄDESKALLELSE Sammanträdestid Måndagen den kl. 18:00 Sammanträdesplats Kommungården i Överby F Ö R E D R A G N I N G S L I S T A BTN 27 BTN 28 BTN 29 BTN 30 Kallelse och beslutförhet Val av protokolljusterare,

Läs mer

Sammanträdesdatum KOMMUNSTYRELSEN /11. Kommunkansliet, sammanträdesrummet

Sammanträdesdatum KOMMUNSTYRELSEN /11. Kommunkansliet, sammanträdesrummet FINSTRÖMS KOMMUN PROTOKOLL Sammanträdesdatum Nr KOMMUNSTYRELSEN 19.10.2011 14/11 Sammanträdestid 19.10.2011 kl. 17.00 Beslutande Kommunkansliet, sammanträdesrummet x Höglund, Roger, ordförande x Lycke,

Läs mer

Sammanträdesdatum

Sammanträdesdatum NEDERVETIL OMRÅDES- NÄMND SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 2/2017 2/1 Sammanträdestid Torsdag, kl. 18.00 Sammanträdesplats Café 13 Beslutande: Ersättare: Sandstedt, Per-Emil Ahlstrand, Monica Cainberg, Päivi Granholm,

Läs mer

HAMMARLANDS KOMMUN SAMMANTRÄDESKALLELSE Kallelse utfärdad den 25.06.2015 Socialnämnden 02.07.2015 79-92 Sammanträdestid

HAMMARLANDS KOMMUN SAMMANTRÄDESKALLELSE Kallelse utfärdad den 25.06.2015 Socialnämnden 02.07.2015 79-92 Sammanträdestid HAMMARLANDS KOMMUN SAMMANTRÄDESKALLELSE Kallelse utfärdad den 25.06.2015 Socialnämnden 02.07.2015 79-92 Sammanträdestid Torsdagen den 2 juli 2015 kl. 19.00 Kommungården Sammanträdesplats Ärendets -nummer

Läs mer

Sammanträdesdatum

Sammanträdesdatum NEDERVETIL OMRÅDES- NÄMND SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 13.3.2018 Nr 1/2018 1/1 Sammanträdestid Tisdagen den 13 mars, kl. 18.00 Sammanträdesplats Café 13 Beslutande: Ersättare: Sandstedt, Per-Emil Ahlstrand, Monica

Läs mer

HAMMARLANDS KOMMUN SAMMANTRÄDESKALLELSE Kallelse utfärdad den 16 oktober 2017 Socialnämnden

HAMMARLANDS KOMMUN SAMMANTRÄDESKALLELSE Kallelse utfärdad den 16 oktober 2017 Socialnämnden HAMMARLANDS KOMMUN SAMMANTRÄDESKALLELSE Kallelse utfärdad den 16 oktober 2017 Socialnämnden 24.10.2017 105-110 Sammanträdestid Tisdagen den 24 oktober 2017 kl. 18.30 21.30 Sammanträdesplats Kommungården

Läs mer

Sottunga skola, kommunens mötesrum KOMMUNFULLMÄKTIGE ERSÄTTARE. Regina Pettersson x Raul Petrell x Nils Eriksson x Hans Pettersson

Sottunga skola, kommunens mötesrum KOMMUNFULLMÄKTIGE ERSÄTTARE. Regina Pettersson x Raul Petrell x Nils Eriksson x Hans Pettersson Nummer5/2017 Sammanträdestid kl. 13.30.- 15.30 Sammanträdesplats Beslutande Sottunga skola, kommunens mötesrum KOMMUNFULLMÄKTIGE ERSÄTTARE MEDLEMMAR x Göran Stenros x Britt Pettersson x Viking Danielsson

Läs mer

Sammanträdesdatum

Sammanträdesdatum SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 3/2018 3/1 Sammanträdestid Måndagen den 30 april, kl. 08.30 Sammanträdesplats Biblioteket, Kommungården Beslutande: Björkqvist, Fredrik Broända, Jenny Karlström, Fredrik Klemets,

Läs mer

Sottunga skola, kommunens mötesrum KOMMUNFULLMÄKTIGE ERSÄTTARE. x Kerstin Ivarsson x Regina Pettersson

Sottunga skola, kommunens mötesrum KOMMUNFULLMÄKTIGE ERSÄTTARE. x Kerstin Ivarsson x Regina Pettersson Nummer2/2018 Sammanträdestid kl. 18.00 20.30 Sammanträdesplats Beslutande Sottunga skola, kommunens mötesrum KOMMUNFULLMÄKTIGE ERSÄTTARE MEDLEMMAR x Göran Stenros x Britt Pettersson Viking Danielsson x

Läs mer

JOMALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

JOMALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL JOMALA KOMMUN Organ Sammanträdesdatum Nr Kommunstyrelsen 8.10.2018 12 Sammanträdestid Sammanträdesplats Beslutande Övriga närvarande 8.10.2018 kl. 16:45 19:40. Hotell Pommern Jansson Harry, ordförande,

Läs mer

Sottunga skola, kommunens mötesrum STYRELSEMEDLEMMAR ERSÄTTARE. Kennet Lundström, sekreterare Göran Stenros, kommunfullmäktiges ordförande

Sottunga skola, kommunens mötesrum STYRELSEMEDLEMMAR ERSÄTTARE. Kennet Lundström, sekreterare Göran Stenros, kommunfullmäktiges ordförande Nummer 4/2017 Sammanträdestid kl. 14.00 16.30 Sammanträdesplats Sottunga skola, kommunens mötesrum STYRELSEMEDLEMMAR ERSÄTTARE Beslutande x Björn Rönnlöf, ordf Inga-Lill Pettersson x Märta Grunér, vice

Läs mer

Stadsstyrelsens mötesrum, Ämbetshuset. 24 Konstaterande av beslutförhet och val av protokolljusterare Fastställande av föredragningslista 49

Stadsstyrelsens mötesrum, Ämbetshuset. 24 Konstaterande av beslutförhet och val av protokolljusterare Fastställande av föredragningslista 49 NYKARLEBY STAD PROTOKOLL 2/2015 46 Bildningsnämnden Tid 25.03.2015 kl. 18.30 Plats Stadsstyrelsens mötesrum, Ämbetshuset Ärenden som skall behandlas Sida 24 Konstaterande av beslutförhet och val av protokolljusterare

Läs mer

1 Sammanträdets laglighet och beslutförhet 2. 2 Val av protokolljusterare 2. 3 Godkännande av föredragningslistan 2. 4 Resultatprognos/Bokslut

1 Sammanträdets laglighet och beslutförhet 2. 2 Val av protokolljusterare 2. 3 Godkännande av föredragningslistan 2. 4 Resultatprognos/Bokslut NYKARLEBY STAD PROTOKOLL 1/2018 1 Sektionen för stödtjänster Tid 14.03.2018 kl. 16.30 Plats Stadshuset, Tornskär Ärenden som skall behandlas Sida 1 Sammanträdets laglighet och beslutförhet 2 2 Val av protokolljusterare

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Nr 6.9.2012 2/12 Sammanträdestid Torsdagen den 6 september 2012 kl. 9.30 11.15 Sammanträdesplats Lantbrukskansliet i Godby Ordinarie: Suppleanter: Föredragande:

Läs mer

Sammanträdesdatum Tisdag , kl Kommungården, nämndrummet

Sammanträdesdatum Tisdag , kl Kommungården, nämndrummet KRONOBY KOMMUN Organ UNGDOMSRÅDET SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 06.02.2018 Nr 1/2018 Sida 1/1 Sammanträdestid Sammanträdesplats Tisdag 6.2.2018, kl.12.30 Kommungården, nämndrummet Beslutande:

Läs mer

Sammanträdesdatum

Sammanträdesdatum SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 4/2018 4/1 Sammanträdestid Torsdag 13.9.2018, kl.11:10 11:40 Sammanträdesplats Hotel Botnia Beslutande: Björkqvist, Fredrik Broända, Jenny Karlström, Fredrik Vidjeskog, Vilma Lindgren,

Läs mer

Stadsstyrelsens mötesrum. 70 Konstaterande av beslutförhet och val av protokolljusterare Fastställande av föredragningslista 128

Stadsstyrelsens mötesrum. 70 Konstaterande av beslutförhet och val av protokolljusterare Fastställande av föredragningslista 128 NYKARLEBY STAD PROTOKOLL 6/2016 125 Bildningsnämnden Tid 05.10.2016 kl. 12.00 Plats Stadsstyrelsens mötesrum Ärenden som skall behandlas Sida 70 Konstaterande av beslutförhet och val av protokolljusterare

Läs mer

Protokoll Ahlbäck Sarah, ordförande Granlid Maria vice ordf. Bjurne Yngve

Protokoll Ahlbäck Sarah, ordförande Granlid Maria vice ordf. Bjurne Yngve VÅRDÖ KOMMUN OMSORGSNÄMNDEN Protokoll 29.1.2018 Nr1 Tid Måndag den 29.1.2018 kl 17.00-18.00 Plats Närvarande Strömsgården Ledamöter: Ahlbäck Sarah, ordförande Granlid Maria vice ordf. Bjurne Yngve Ersättare:

Läs mer

RÄDDNINGSOMRÅDE ÅLANDS LANDSKOMMUNER SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

RÄDDNINGSOMRÅDE ÅLANDS LANDSKOMMUNER SAMMANTRÄDESPROTOKOLL RÄDDNINGSOMRÅDE ÅLANDS LANDSKOMMUNER Organ Sammanträdesdatum Nr Räddningsområde Ålands landskommuner 14.12.2016 8 Sammanträdestid Sammanträdesplats Beslutande 14.12.2016 kl 18:30 19.15 kommungården i Jomala

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Nr 26.3.2019 1/19 Tid: Tisdagen den 26 mars 2019 kl. 9.30 10.45 Plats: Lantbrukskansliet i Godby Närvarande: Ordinarie: X Jan Salmén, ordf. Saltvik X Erja Nordqvist,

Läs mer

27 Konstaterande av beslutförhet Val av protokolljusterare Fastställande av föredragningslista 49

27 Konstaterande av beslutförhet Val av protokolljusterare Fastställande av föredragningslista 49 NYKARLEBY STAD PROTOKOLL 3/2015 45 Fritidssektionen Tid 19.05.2015 kl. 19.00 Plats Ämbetshuset, Topeliusesplanaden 7 Ärenden som skall behandlas Sida 27 Konstaterande av beslutförhet 47 28 Val av protokolljusterare

Läs mer