Två elefanter balanserade på en liten, liten spindeltråd. Det tyckte dom var så intressant så dom gick och hämtade en annan elefant.

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Två elefanter balanserade på en liten, liten spindeltråd. Det tyckte dom var så intressant så dom gick och hämtade en annan elefant."

Transkript

1 SPINDEL ELEFANT

2 Faktaruta Spindel Spindlar äter olika insekter som de fångar i sitt spindelnät, t ex myggor och flugor. Spindeln har en framkropp och en bakkropp och 8 ben som sitter på framkroppen. På bakkroppen finns det spinnvårtor som spinner silkestråd. Silkestråden används både för att göra spindelnät, äggsäckar och för att vira in sitt byte. Imse vimse spindel Imse vimse spindel klättrar upp på trå n, ner faller regnet, spolar spindeln bort. Upp stiger solen, torkar bort allt regn. Imse vimse spindel klättrar upp igen. Spindeln och våren Mel: Imse vimse spindel Imse Vimse spindel dags att vakna upp Se hur solen värmer varje liten knopp Klättra upp för tråden skynda dig och spinn Snart så kommer flugan och då blir hon din. Rock-spindeln Imse vimse spindel, WOAW! Spinn bara, spinn bara, spinn natten lång. Regnet det öser ner, solgen går upp och ner. Spinn bara, spinn bara, spinn natten lång. Regnet det öser ner, solen går upp och ner. Spinn bara, spinn bara, spinn natten lång. Faktaruta Elefant Elefanter är växtätare och äter kg växter varje dag. De äter gräs, löv, frukter och små grenar och kvistar. Snabeln används för att slita av gräs och kvistar. Elefanten växer hela livet och varierar därför i storlek men en mankhöjd på 3 m är vanligt och de väger då 5 ton. Elefanter bär sina bebiselefanter i magen i två år. Den cyklande elefanten Säg nog har du väl sett (peka på en kamrat) vad som i luften skett? (peka upp i luften) Det är nåt jättestort (stort klot med armarna) som cykla fram så fort (cykla med händerna) Det är en elefant (håll en arm som en snabel) som är så elegant (gör en elegant gest) Den har snabel fram (håll en arm som en snabel) och svans därbak (vinka med en hand vid rumpan) En elefant balanserade En elefant balanserade på en liten, liten spindeltråd. Det tyckte han var så intressant så han gick och hämtade en annan elefant. Två elefanter balanserade på en liten, liten spindeltråd. Det tyckte dom var så intressant så dom gick och hämtade en annan elefant. Tre elefanter osv. Tio elefanter balanserade på en liten, liten spindeltråd men den blev så tung så att tråden brast och alla elefanterna dom ramlade pladask! (alla ramlar)

3 VÅREN LAMM

4 Vår på saltkråkan Nu ska du höra nånting som jag vill tala om, jag såg en lärka nyss, och det var våren som kom. Nu är våren kommen, nu är våren kommen, alla lärkor börjar drilla då, just då. Vårens eldar brinna, vårens bäckar rinna, vårens kvällar är så blå så blå så blå. Idas sommarvisa Du ska inte tro det blir sommar, ifall inte nån sätter fart på sommarn och gör lite somrigt, då kommer blommorna snart. Jag gör så att blommorna blommar, jag gör hela kohagen grön, och nu så har sommaren kommit, för jag har just tagit bort snön. Vårvisan Mel: Gubben Noak Våren kommit, våren kommit hit till oss igen Ute i naturen lär vi oss om djuren. Våren kommit, våren kommit hit till oss igen. Spindeln och våren Mel: Imse vimse spindel Imse Vimse spindel dags att vakna upp Se hur solen värmer varje liten knopp Klättra upp för tråden skynda dig och spinn Snart så kommer flugan och då blir hon din. Blåsippan ute i backarna står Blåsippan ute i backarna står niger och säger: Nu är det vår! Barnen de plocka små sipporna glatt, rusa sen hem under rop och skratt. Mor, nu är våren kommen, mor nu få vi gå utan strumpor och skor. Blåsippor ute i backarna stå, ha varken skor eller strumpor på. Mor i stugan, hon säger så: Blåsippor aldrig snuva få. Än få ni gå med strumpor och skor, än är det vinter kvar säger mor. Bä, bä, vita lamm Bä, bä, vita lamm, har du någon ull? Ja, ja, kära barn, jag har säcken full. Helgdagsrock åt far och söndagskjol åt mor och två par strumpor åt lille, lille bror. Bä, bä svarta lamm Bä, bä svarta lamm har du någon ull? Nej, nej kära barn jag har ingen ull. För bonden kom igår och klippte alla får. Så jag har ingen ull förrän nästa vår. Bä bä svarta lamm Melodi: Bä, bä vita lamm Bä, bä svarta lamm har du någon svans? Ja, ja kära barn den sitter ju där bak. Ögon har jag två, å öron lika så, å bu, bu, bu, bu (spela på läppen) en mun att spela på.

5 LÖV PINNE

6 Lekar Löv Leka löv virvla runt och falla ner till marken. Sätta löv på pinne. Jämföra olika löv. Alla löven faller ned Melodi: Blinka lilla stjärna Alla löven faller ned, röda, gula, bruna med. Nu jag ser, är hösten här. Nu så kan vi plocka bär. Alla löven faller ned, röda, gula, bruna med. Bladen faller Melodi: Gubben Noak Bladen faller, bladen faller, för nu är det höst. och i äppelträden, finns det många äpplen bär och svampar finns i skogen, för nu är det höst. Se löven faller Melodi: Se det snöar Se löven faller, se löven faller, det var väl roligt - hurra! Nu kommer hösten, nu kommer hösten, som vi har önskat - hurra! Nu kan vi plocka bär, och svamp likaså, och sedan vi hoppa i lövhögar stora och små. Löven på träden Melodi: Hjulen på bussen Löven på träden faller ned, faller ned, faller ned Löven på träden faller ned, över hela staden I skogen plockar vi svamp och bär, svamp och bär, svamp och bär I skogen plockar vi svamp och bär hela långa dagen Mössa och vantar är bra att ha, bra att ha, bra att ha Mössa och vantar är bra att ha så vi inte fryser Om hösten tar vi stövlarna på Stövlarna på, stövlarna på Om hösten tar vi stövlarna på När vi går ut och leker Snart är den kalla vintern här Vintern här, vintern här Snart är den kalla vintern här Snart får vi åka pulka Lekar - Pinne Pinnar plockar man från marken - inte bryta grenar Spela med pinnar Snöre runt pinne blir hund Bryta pinnar till flera pinnar Jämföra olika pinnar tjocka, smala, korta, långa Peta in pinnar i hål Nå längre med hjälp av pinnen Använda pinnen som fiskespö Ramsa Lång som ett träd (ställ er upp och sträck upp armarna) Bred som ett hus (sträck ut armarna åt sidorna) Smal som en pinne (armarna längs sidorna och gör dig "smal") Liten som en mus (sätt er ner och kryp ihop) Lilla pinnen Melodi: Gubben Noak Lilla pinnen, lilla pinnen kan ha vart ett träd. När den föll till marken skadade den barken. Oj vad såg vi Oj vad såg vi Jo, en liten mask (gör en mask med fingret). Vers 2 larv (gör en larv uppför armen). Vers 3 ägg (kupa handen till ett ägg). Vers 4 myra (kryp med fingrarna).

7 STEN SVAMP

8 Lekar Sten Spela med stenar Jämföra olika stenar platta, runda, kantiga, stora, små Mosa något mjukt mellan två stenar Stenramsa En mossig sten på stigen låg Jag vände på den och gissa vad jag såg Två stycken myror och två små möss En lååååångsam snigel och tio snabba möss Lilla stenen Melodi: Gubben Noak Lilla stenen, lilla stenen kan ha vart ett berg. Den har fina former den har fina färger. Och vid stranden och vid stranden är den len och fin. En önskesten Melodi: En sockerbagare En önskesten som jag har i handen, Den har jag hittat nere vid stranden. Om jag håller den alldeles still, Så får jag önska mig vad jag vill. Svamp - Info Många giftiga svampar syns tydligt i skogen medans många av matsvamparna har kamouflerat sig mot marken. Det är därför lätt att barnen hittar giftsvamparna. Låt barnen titta på svamparna men undvik att ta på dem och tvätta alltid händerna efteråt. Speciellt innan de ska äta. Svamp, svamp lilla svamp Melodi: Bä bä vita lamm Svamp, svamp lilla svamp var är du någonstans? Svamp, svamp lilla svamp var är du någonstans? Under någon gren bredvid någon sten eller i mossan den tittar opp. Kom nu alla Melodi: Björnen sover Kom nu alla låt oss tralla hösten den är här. tralla la la la la tralla la la la la Kom nu alla låt oss tralla hösten den är här Kom följ med oss ut i skogen vi ska plocka svamp Tramp tramp tramp tramp tramp tramp tramp tramp tramp tramp Kom följ med oss ut i skogen vi ska plocka svamp När vi plockat många svampar går vi glada hemåt Tralla la la la la Tralla la la la la När vi plockat många svampar går vi glada hemåt.

9 KOTTE REGN VATTEN

10 Lekar Kotte Rulla kotte ner för sten Kasta så långt man kan Får kotten plats i handen? Vem har ätit på kotten? Vilka djur äter kottar? Mus, ekorre, fågel Ekorrn satt i granen Ekorrn satt i granen Skulle skala kottar Fick han höra barnen Då fick han så bråttom Hoppa han från tallegren Stötte han sitt lilla ben Och den långa ludna svansen Sprang han hem till mamma På den gröna ängen Fick han med detsamma Krypa ner i sängen Beska piller fick han då Plåster på sin lilla tå Och ett stort bandage om svansen. Långa kotten Melodi: Björnen sover Långa kotten, långa kotten (samla handens fingrar till en kotte) hänger i en gran (häng handen, "kotten") Snart så kommer ekorr n (hoppa med händerna som ekorre) han vill äta upp den (klappa sig på magen) Gömmer kotten, gömmer kotten (göm "kottehanden" bakom ryggen) äter upp den sen (låtsas äta). Runda kotten, runda kotten (håll handen knuten ) hänger i en tall (häng handen,"kotten") Hacke Hackspett kommer (raka fingrar mot tummen) Han vill äta upp den (klappa sig på magen) Tappar kotten, tappar kotten (tappa) Och den ramlar ner (klappa marken). Använd gärna kottar istället för handen. Lekar Regn/Vatten Hoppa i vattenpölar Känna på blöta saker Leka regndroppar Nu när hösten kommit har Melodi: Blinka lilla stjärna Nu när hösten kommit har finns det knappt nå blommor kvar Regnet bara öser ner pölar blir det fler och fler Stövlarna dom tar vi på och i vattnet kan vi gå. Med galonbyxorna på säger fröken att vi få leka plaska, stänka ner Blöta blir vi mer och mer sen vi in i värmen gå och tar torra kläder på. Dripp dropp, dripp dropp Dripp dropp dripp dropp dripp dropp dripp dropp. Vad är det som regnar på vårat paraply? Vad är det som snöar ner från skyn? Jo, vatten, vatten, bara vanligt vatten. Dripp, dropp... Vad är det i molnen där uppe i det blå? Vad är det som båtar flyter på? Jo, vatten, vatten, bara vanligt vatten. Dripp, dropp... Vad är det vi badar och simmar i ibland? vad är det som kluckar emot strand? Jo, vatten, vatten, bara vanligt vatten. Dripp, dropp... Vad är det som fryser och blir till snö och is? Jo, det tror jag nog ni vet precis. Jo, vatten, vatten, bara vanligt vatten.

11 UGGLA

12 Faktaruta Ugglor Ugglor äter andra djur fångar ofta sin mat genom överrumpling. De flesta ugglor är mest aktiva i gryning, skymning och på natten för att inte mobbas av andra fåglar. De har oerhört bra syn och hörsel. Deras utformning av vingarna gör att ugglor kan flyga nästan ljudlöst och därför överraska sina byten. Ut i skogen Mel: Gubben Noak Ut i skogen, ut i skogen bor vår ugglevän Han kan se om natten Lika bra som katten Ut i skogen, ut i skogen bor vår ugglevän Ugglevisa Mel: Imse vimse spindel På natten flyger ugglan för att leta mat Han kan djuren höra för han hör så bra tyst flyger ugglan när han letar mat plockar sig en mus som han äter upp Jag leker träd Jag leker träd Jag leker träd jag leker ihåligt träd Jag leker träd Jag leker träd Det en uggla i mig Aohoa ho, aohoa ho, ahoahoahoahoho

13 KANIN HARE NYCKELPIGA

14 Faktaruta Kanin/Hare Hare och kanin tillhör samma familj, men haren är större och har längre öron och bakben. Haren och kaninen äter växter och är mest aktiva på kvällen. Kaniner gräver bon under marken som de inreder med gräs och löv och skapar ett eget rum för kaninungarna. Hararna håller sig ovan jord och vilar i fördjupningar i marken som är dolda av växter. Jag är en vanlig kanin Jag är en vanlig kanin, vanlig fast ovanligt fin. Öronen mina är långa och fina och viftar som öronen ska vift, vift. Jag är en vanlig kanin, vanlig fast ovanligt fin Tänder mina är långa och fina och gnager som tänderna ska gnag, gnag Jag är en vanlig kanin, vanlig fast ovanlig fin Rumpstumpen min är liten och fin och gungar som rumpstumpen ska gump, gump Hoppe, Hoppe hare Mel: Imse vimse spindel Hoppe, Hoppe hare satt och mumsa bär klappa sig på magen det var gott det här. Fram smyger räven tänkte Hoppe ta, men Hoppe, Hoppe hare hoppade så bra. Hoppa in i skogen, bakom mossig sten. Satte sig att vila sina trötta ben. Fram flyger ugglan, tyst ifrån sitt bo. Stackars Hoppe hare, aldrig får han ro. I ett hus vid skogens slut I ett hus vid skogens slut, liten tomte tittar ut. Haren skuttar fram så fort, knackar på dess port. Hjälp ack, hjälp ack, hjälp du mig, jag vill bara värma mig Kom, ja, kom i stugan in, räck mig handen din. Faktaruta Nyckelpiga Nyckelpigor är små skalbaggar och den vanligaste är den röda med sju svarta prickar. De flesta nyckelpigor äter löss. Stora nyckelpigor äter stora löss och små nyckelpigor äter små löss. När nyckelpigorna lägger ägg så gör de det där det finns löss så att larverna och nyckelpigorna har mat när äggen läcks. Nyckelpiga Mel: Björnen sover Nyckelpiga, nyckelpiga se så fin jag är. Jag har sju små prickar, sex små ben som trippar. Nyckelpiga, nyckelpiga se så fin jag är. En nyckelpiga jag har i handen Mel: En sockerbagare En nyckelpiga jag har i handen och sakta kryper den uppför armen men sedan flyger den bort sin kos och kanske landar den på din nos Och när den suttit där och vilat kroppen så far den högt upp på huvudknoppen. Och har du tur som man har ibland den landar åter uti din hand.

15 ÄLG KATT

16 Faktaruta Älg Älgen är världens största nu levande hjortdjur. Älgtjuren har en mankhöjd på ca 2m. Den lever till större delen ensam och rör sig stora sträckor om dagen. Den är oftast sävlig och långsam men kan vid fara springa snabbt och bli aggressiv. Den parar sig på hösten och då kämpar älgtjurarna om utvalda honor. Den äter blad, grenar och vattenväxter. Älgens visa Mel: Sov du lilla videung Älgen går med långa kliv, rakt igenom dungen. Många gånger i sitt liv blir han kallad kungen. Han har fyra långa ben och en mule som är len. Horn på huvudet har han. Skogen konung är han. Se älgen han lunkar Mel: Mors lilla Olle Se älgen han lunkar i skogen där Sträcker på halsen för å ta-a några bär Springer sen ö-över bå d sto-ock å sten Stannar sen plötsligt, under en gren Böjer på huve t för att komma åt Gräset på marken som lyser så grönt Betar sen a-av det strå efter strå Sedan han börjar så sakta att gå Men älgen han känner att magen är tung Det är nog bäst att jag sover en stund Han lägger sej ner på den mjukaste äng Och sover sen tills det ljusnar igen. Faktaruta Katt Katten jagar små djur som tex möss och smyger sig på sitt byte. Katten kan se sex gånger bättre än oss människor i mörker men de är precis som vi blinda i totalmörker. Tamkatten är släkt med större kattdjur som tiger, lokatt och leopard fast den jagar många fler sorters djur och den kan inte ryta som tigern kan. Lille katt Lille katt, lille katt, lille söte katta. Vet du att, vet du att, det är mörkt om natta. Liten kisse Mel: Imse vimse spindel Liten kisse klättrar upp i trädets topp. Där ser han en fågel, som han vill äta upp. Bort flyger fågeln, hem till sitt bo. Ner klättrar kisse, snopen må ni tro. Tänk jag drömde i natt Tänk jag drömde i natt att jag hade en katt och han åt bara sill och potäter Du får tro't om du vill men potäter och sill det är just vad små kattungar äter. Tänk jag drömde i natt att jag hade en katt och han vifta på rumpan i dansen Du får tro't om du vill men det hör liksom till att små kattungar svänger på svansen. Tänk jag drömde i natt att jag hade en katt oj vad den kunde bitas och fräsas Du får tro't om du vill men just så gick det till när den rackarn bet av mig min näsa.

Lille katt, lille katt, lille söte katta, vet du att, vet du att det blir mörkt om natta

Lille katt, lille katt, lille söte katta, vet du att, vet du att det blir mörkt om natta Heja Bamse, starkast är vår Bamse. Men han tycker inte om att slåss! Dunderhonung, farmors dunderhonung, äter han för att bli stark förstås. Och kommer det en stöddig typ, och ger en liten svag ett nyp,

Läs mer

POMPERIPOSSAS SÅNGHÄFTE HÄR KOMMER LITE AV VÅRA SÅNGER SOM VI SJUNGER PÅ SAMLINGEN OCH PÅ TEATERVERKSTADEN.

POMPERIPOSSAS SÅNGHÄFTE HÄR KOMMER LITE AV VÅRA SÅNGER SOM VI SJUNGER PÅ SAMLINGEN OCH PÅ TEATERVERKSTADEN. POMPERIPOSSAS SÅNGHÄFTE HÄR KOMMER LITE AV VÅRA SÅNGER SOM VI SJUNGER PÅ SAMLINGEN OCH PÅ TEATERVERKSTADEN. Nu spelar vi på trumman. Nu spelar.på trumman Han/hon spelar medan vi sjunger såhär God dag,

Läs mer

Sånger och ramsor Öppna förskolan Sävsjö

Sånger och ramsor Öppna förskolan Sävsjö Sånger och ramsor Öppna förskolan Sävsjö 1. När man sjunger så blir man så glad När man sjunger så blir man så glad. När man sjunger så blir man så glad. Så det vill man göra varendaste dag, ja, det vill

Läs mer

Gubben i stubben (Rim) Batmansången Honkey tonky

Gubben i stubben (Rim) Batmansången Honkey tonky Gubben i stubben (Rim) 1. Uti skogen i en stubbe 1. Händerna flata mot varandra 2. bor en rolig liten gubbe 2. Håll upp en tumme 3. om du smyger fram så tyst 3. Två fingrar går på tex. Golv eller ben utan

Läs mer

En liten båt. Djuren på bondgården Melodi: Hjulen på bussen

En liten båt. Djuren på bondgården Melodi: Hjulen på bussen En liten båt En liten båt blir ofta våt om magen när det stänker. En liten båt blir ofta våt om magen när det stänker. Jag undrar vad den tänker. Den tänker att i böljan blå, där simmar små, små fiskar

Läs mer

Sånghäfte. Svenska Barngruppen Düsseldorf 2006 / 2007

Sånghäfte. Svenska Barngruppen Düsseldorf 2006 / 2007 Sånghäfte Svenska Barngruppen Düsseldorf 2006 / 2007 1 Bussen Hjulen på bussen snurrar Runt runt runt Runt runt runt Runt runt runt Hjulen på bussen snurrar Runt runt runt Runt I hela staden. Dörrarna

Läs mer

Imse vimse spindel. Rockspindeln. Bä, bä, vita lamm. Krokodilen i bilen. Jag hamrar och spikar

Imse vimse spindel. Rockspindeln. Bä, bä, vita lamm. Krokodilen i bilen. Jag hamrar och spikar Imse vimse spindel Imse vimse spindel, klättrar upp för trån Ner faller regnet, spolar spindeln bort Upp stiger solen, torkar bort allt regn Imse vimse spindel klättrar upp igen. Pytte pytte spindel Bamse

Läs mer

~ SÅNGHÄFTE ~ med tecken

~ SÅNGHÄFTE ~ med tecken ~ SÅNGHÄFTE ~ med tecken HEJ! Varje samling börjar med Goddag-sången och att tamburinen skickas runt och så sjunger vi för varje barn. Sen tar vi fram Tittut-påsen och skickar runt den så alla barn får

Läs mer

SKALA BANAN. Det var en gång en apa Som inte kunde rapa Då fick ont i magen Vad gjorde han åt det? Skala banan

SKALA BANAN. Det var en gång en apa Som inte kunde rapa Då fick ont i magen Vad gjorde han åt det? Skala banan BOM, BOM Bom, bom, bom, bom Låter stora trumman Tick-tack, tick-tack Klockan slår Dripp, dropp, dripp, dropp Regnet faller sakta Dunk, dunk, dunk, dunk hjärtat slår KROKODIL I BIL Nyss så träffa jag en

Läs mer

Babysång Öppna förskolan Sävsjö

Babysång Öppna förskolan Sävsjö Babysång Öppna förskolan Sävsjö 1. Hej, hej på dej Hej, hej på dej, hej, hej på dej, jag kan klappa händerna hela da n. Hej, hej på dej, hej, hej på dej, jag kan klappa händerna hela da n 2. Jag kan klappa

Läs mer

Utdrag från Lpfö 98/10,s9-11.

Utdrag från Lpfö 98/10,s9-11. Vi erbjuder sånger och rörelselekar i vår verksamhet som stimulerar och utmanar barnens lärande och utveckling. Förskolan strävar efter att varje barn: utvecklar sin identitet och känner trygghet i den,

Läs mer

Bäckagårds förskola www.sagokistan.se

Bäckagårds förskola www.sagokistan.se Bäckagårds förskola www.sagokistan.se Husie stadsdel i Malmö http://ingelaslekstuga.se http://barnensskattkista.wordpress.com http://www.barnvisor.net/ Sång, rim & ramsor från vår verksamhet! Imse vimse

Läs mer

Slutsång. Slut för idag, tack för idag. Vi ska ses på torsdag. och ha det så bra!

Slutsång. Slut för idag, tack för idag. Vi ska ses på torsdag. och ha det så bra! Slutsång Melodi: "Tack ska du ha, Kalle heter jag, vad du heter gör detsamma tack ska du ha!" Slut för idag, tack för idag. Vi ska ses på torsdag och ha det så bra! En liten båt En liten båt blir ofta

Läs mer

MED ÖPPNA ÖGON. Text och musik och arrangemang: Gerd och Alf Strandberg

MED ÖPPNA ÖGON. Text och musik och arrangemang: Gerd och Alf Strandberg Text och musik och arrangemang: Gerd och Alf Strandberg Textbladet får skrivas ut och kopieras Talgoxen Hallå, hallå, hallå vad är det som står på? Nu kommer våren snart, helt underbart så klart! En talgoxe

Läs mer

RÄVEN TECKEN SOM STÖD FAKTA OM RÄVEN

RÄVEN TECKEN SOM STÖD FAKTA OM RÄVEN VÅRA VILDA DJUR RÄVEN TECKEN SOM STÖD FAKTA OM RÄVEN Rävens ungar föds på våren. Det blir mellan 3-6 ungar och ibland ända upp till 12 ungar i grytet. Rävar bor i skogen i ett hål i marken som kallas gryt.

Läs mer

51138 Sångpåse BJÖRNEN

51138 Sångpåse BJÖRNEN 51138 Sångpåse Låt barnen få sticka ner handen i påsen och välja ett motiv. Se om de kan gissa vad det är som de fått tag i genom att känna på det, utan att se. Om barnet får ett djur som de känner igen

Läs mer

Innehållsförteckning EKORR N SATT I GRANEN... 4 LILLA SNIGEL... 5 BÄ BÄ VITA LAMM... 7 BJÖRNEN SOVER... 8 GUBBEN I LÅDAN... 9

Innehållsförteckning EKORR N SATT I GRANEN... 4 LILLA SNIGEL... 5 BÄ BÄ VITA LAMM... 7 BJÖRNEN SOVER... 8 GUBBEN I LÅDAN... 9 Innehållsförteckning EKORR N SATT I GRANEN... 4 LILLA SNIGEL... 5 BÄ BÄ VITA LAMM... 7 BJÖRNEN SOVER... 8 GUBBEN I LÅDAN... 9 BLINKA LILLA STJÄRNA... 10 LILLE KATT... 11 TIO SMÅ INDIANER... 12 JAG HAMRAR

Läs mer

Mamma Mu gungar. Det var en varm dag på sommaren. Solen sken, fåglarna kvittrade och flugorna surrade. Alla korna gick och betade i hagen.

Mamma Mu gungar. Det var en varm dag på sommaren. Solen sken, fåglarna kvittrade och flugorna surrade. Alla korna gick och betade i hagen. 1 Mamma Mu gungar Det var en varm dag på sommaren. Solen sken, fåglarna kvittrade och flugorna surrade. Alla korna gick och betade i hagen. Utom Mamma Mu. Mamma Mu smög iväg och hoppade över staketet.

Läs mer

Öppna Förskolans sångskatt

Öppna Förskolans sångskatt Öppna Förskolans sångskatt Innehållsförteckning Öppna Förskolans sångskatt... 1 Innehållsförteckning... 1 Här kommer Pippi Långstrump... 3 Djursånger... 3 Bä bä vita lamm... 3 Ekorr`n satt i granen...

Läs mer

Rödluvan Med bilder av Mati Lepp

Rödluvan Med bilder av Mati Lepp Rödluvan Med bilder av Mati Lepp Det var en gång en liten flicka som var så söt och rar att alla människor tyckte om henne. Den som älskade henne allra mest var hennes gamla mormor. Alltid när hon kom

Läs mer

Lill-Skansens djur. (Så fort alla djuren fotats fyller vi på) www.skansen.se

Lill-Skansens djur. (Så fort alla djuren fotats fyller vi på) www.skansen.se Lill-Skansens djur. Här presenterar vi de djur som finns inne på Lill- Skansen. För att besöket ska bli så bra som möjligt är det bra om du lär dig känna igen så många djur som möjligt. Foton: Anders Bouvin

Läs mer

25 Publicerat med tillstånd Stora boken om Sandvargen Text Åsa Lind Bild Kristina Digman Rabén & Sjögren 2006

25 Publicerat med tillstånd Stora boken om Sandvargen Text Åsa Lind Bild Kristina Digman Rabén & Sjögren 2006 Zackarina hade målat en tavla, med vattenfärger. Den hade inget namn, men den var stor och fin och lysande blå, med stänk och prickar i gult och rött, och nu ville hon sätta upp den på väggen. Jag måste

Läs mer

Mini-kören på Fårö 2014. Texter

Mini-kören på Fårö 2014. Texter Mini-kören på Fårö 2014 Texter Välkommen till årets körvecka på Fårö! Det här är texter till dig som sjunger i Mini-Kören. Vi kommer att sjunga och leka oss fram genom melodier och texter under veckan

Läs mer

Hubert såg en gammal gammal gubbe som satt vid ett av tälten gubben såg halv död ut. - Hallå du, viskar Hubert

Hubert såg en gammal gammal gubbe som satt vid ett av tälten gubben såg halv död ut. - Hallå du, viskar Hubert Ökpojken Mitt i natten så vaknar Hubert han är kall och fryser. Han märker att ingen av familjen är där. Han blir rädd och går upp och kollar ifall någon av dom är utanför. Men ingen är där. - Hallå är

Läs mer

6b presenterar. Tänk om...

6b presenterar. Tänk om... 6b presenterar Tänk om... Tänk om jag var en fågel och du min lilla unge Vi skulle flyga ovanför varenda liten dunge Vi skulle flyga högt, högt upp i det blå Och sen skulle vi sno frön när bonden skulle

Läs mer

Rödluvan. Med bilder av Mati Lepp

Rödluvan. Med bilder av Mati Lepp Rödluvan Med bilder av Mati Lepp Det var en gång en liten flicka som var så söt och rar att alla människor tyckte om henne. Den som älskade henne allra mest var hennes gamla mormor. Alltid när hon kom

Läs mer

Böcker för barn 6 månader. Låna böcker gratis på biblioteket. Köp dem i bokhandeln. På nätet. I mataffären. Barn älskar böcker

Böcker för barn 6 månader. Låna böcker gratis på biblioteket. Köp dem i bokhandeln. På nätet. I mataffären. Barn älskar böcker Böcker för barn 6 månader Låna böcker gratis på biblioteket. Köp dem i bokhandeln. På nätet. I mataffären. Barn älskar böcker Alla kläder på Av Charlotte Ramel och Lotta Olsson Bäbis tittut Av Ann Forslind

Läs mer

Böcker för barn 6 månader. Låna böcker gratis på biblioteket. Köp dem i bokhandeln. På nätet. I mataffären. Barn älskar böcker

Böcker för barn 6 månader. Låna böcker gratis på biblioteket. Köp dem i bokhandeln. På nätet. I mataffären. Barn älskar böcker Böcker för barn 6 månader Låna böcker gratis på biblioteket. Köp dem i bokhandeln. På nätet. I mataffären. Barn älskar böcker Alla kläder på Av Charlotte Ramel och Lotta Olsson Bonnier Carlsen Först ska

Läs mer

VERKAVIKENS SAMFÄLLIGHETSFÖRENING. Valborgsångtexter LÄNGTAN TILL LANDET

VERKAVIKENS SAMFÄLLIGHETSFÖRENING. Valborgsångtexter LÄNGTAN TILL LANDET 1(7) LÄNGTAN TILL LANDET Vintern rasat ut bland våra fjällar, drivans blommor smälta ner och dö. Himlen ler i vårens ljusa kvällar, solen kysser liv i skog och sjö. Snart är sommarn här. I purpurvågor,

Läs mer

ALI, SARA & ALLEMANSRÅTTAN

ALI, SARA & ALLEMANSRÅTTAN ALI, SARA & ALLEMANSRÅTTAN Allemansrätten är en fantastisk möjlighet för alla i Sverige att röra sig fritt i naturen. Men vi behöver också ta ansvar för natur och djurliv och visa hänsyn mot markägare

Läs mer

Rim och ramsor för händer, fötter och kropp

Rim och ramsor för händer, fötter och kropp Lilla Rim och ramsor för händer, fötter och kropp CD med ramsor och sånger ingår Om inte annat anges är texterna traditionella. lilla barnkammarboken: rim och ramsor för händer, fötter och kropp Bonnier

Läs mer

Lilla Krabat. Stopp! Stampa, stampa, stampa, stampa. Stopp! Klappa, klappa, klappa, klappa. Stopp. Svänga, svänga, svänga, svänga.

Lilla Krabat. Stopp! Stampa, stampa, stampa, stampa. Stopp! Klappa, klappa, klappa, klappa. Stopp. Svänga, svänga, svänga, svänga. Stopp! Stampa, stampa, stampa, stampa. Stopp! Stampa, stampa, stampa, stampa. Stopp! Stampa, stampa, stampa, stampa. Stopp! Stampa, stampa, stampa, stampa. Stopp! Klappa, klappa, klappa, klappa. Stopp

Läs mer

Uppdrag: SPINDELNS KROPP

Uppdrag: SPINDELNS KROPP SP I LAR D N Korsspindlar spinner stora vackra nät. Nätets mönster ser ut som ett cykelhjul med ekrar. Många spindlar som spinner den här typen av nät tillhör gruppen hjulspindlar. Spindlar finns i nästan

Läs mer

Anna Siverbo 5B Ht-15

Anna Siverbo 5B Ht-15 1 Drakägget Kapitel 1 Hej jag heter Maja jag är 9 år. Jag och min familj bor på en bondgård. När jag går ut från vårat hem så kommer jag till en marknad som heter Rikedall. Så min familj brukar gå dit

Läs mer

1. Vart är trattkantarellen mindre vanlig? 2. Hur växer trattkantarellen? 3. Hur ser den ut?

1. Vart är trattkantarellen mindre vanlig? 2. Hur växer trattkantarellen? 3. Hur ser den ut? Faktakort 1 Kantarellen är en av dom vanligaste svamparna. Dom kan man äta. Dom finns i hela Sverige, i löv och barrskogar. Kantarellen är gul. Kantarellen är en skivsvamp, den har skivor under hatten.

Läs mer

Musiklek med Susanne Lind, texter och ackord

Musiklek med Susanne Lind, texter och ackord Musiklek med Susanne Lind, texter och ackord Välkomna F Gm 7 F Välkomna till Musiklek, idag ska vi ha det bra F Gm 7 F Vi ska sjunga och dansa och fira att alla kan va m Gm 7 F Gm 7 F Här här här, du är

Läs mer

Kapitel 1 Jag sitter på min plats och tänker att nu ska jag åka till Los Angeles, vad spännande. Kvinnan som sitter bredvid mig börja pratar med mig.

Kapitel 1 Jag sitter på min plats och tänker att nu ska jag åka till Los Angeles, vad spännande. Kvinnan som sitter bredvid mig börja pratar med mig. Av: Minhua Wu Ön Kapitel 1 Jag sitter på min plats och tänker att nu ska jag åka till Los Angeles, vad spännande. Kvinnan som sitter bredvid mig börja pratar med mig. Vi pratar med varandra, efter en lång

Läs mer

Petter och mamma är i fjällen. De ska åka skidor. Petters kompis Elias brukar alltid vara med. Men nu är bara Petter och mamma här.

Petter och mamma är i fjällen. De ska åka skidor. Petters kompis Elias brukar alltid vara med. Men nu är bara Petter och mamma här. Petter och mamma är i fjällen. De ska åka skidor. Petters kompis Elias brukar alltid vara med. Men nu är bara Petter och mamma här. Det är morgon och fortfarande mörkt ute. Utanför fönstret är det bara

Läs mer

Malvina 5B Ht-15. Kapitel 1 Drakägget

Malvina 5B Ht-15. Kapitel 1 Drakägget 1 Kapitel 1 Drakägget Hej jag heter Felicia och är tio år. Jag bor på en gård i södra Sverige och jag har ett syskon som heter Anna. Hon är ett år äldre än mig. Jag har även en bror som är ett år, han

Läs mer

Södergårdens Sångbok

Södergårdens Sångbok Södergårdens Sångbok Nyss så träffa jag en krokodil Nyss så träffa jag en krokodil som körde runt i en bil han var så tjock och fet och blåste i trumpet men bilen var för trång och svansen var för lång

Läs mer

Böcker för barn 1 år. Låna böcker gratis på biblioteket. Köp dem i bokhandeln. På nätet. I mataffären. Barn älskar böcker

Böcker för barn 1 år. Låna böcker gratis på biblioteket. Köp dem i bokhandeln. På nätet. I mataffären. Barn älskar böcker Böcker för barn 1 år Låna böcker gratis på biblioteket. Köp dem i bokhandeln. På nätet. I mataffären. Barn älskar böcker Knacka på! Av Anna-Clara Tidholm Alfabeta Lalo trummar Av Eva Susso och Benjamin

Läs mer

Bubblorna på Fårö 2014. Texter

Bubblorna på Fårö 2014. Texter Bubblorna på Fårö 2014 Texter Välkommen till årets körvecka på Fårö! Det här är texter till dig som sjunger i Bubblorna. Vi kommer att sjunga oss genom melodier och texter under veckan och när vi närmar

Läs mer

Av Lukas.Ullström klass 5 svettpärlan.

Av Lukas.Ullström klass 5 svettpärlan. Jorden Bildas Av Lukas.Ullström klass 5 svettpärlan. Det var en gång en måne som kallades gubben i månen för han var typ en levande måne som åkte omkring i rymden och skapade saker. Han var gud över allting

Läs mer

KATTEN SITTER I TRÄDET

KATTEN SITTER I TRÄDET KATTEN SITTER I TRÄDET Ja, han sitter där och vill inte komma ner. Ja, han sitter där och vill inte komma ner Och hämtar ner katten från det blå. RÄKNA MED RÄKAN Trallalalala.. Har du träffat räkan Ricko

Läs mer

Böcker för barn 1 år. Låna böcker gratis på biblioteket. Köp dem i bokhandeln. På nätet. I mataffären. Barn älskar böcker

Böcker för barn 1 år. Låna böcker gratis på biblioteket. Köp dem i bokhandeln. På nätet. I mataffären. Barn älskar böcker Böcker för barn 1 år Låna böcker gratis på biblioteket. Köp dem i bokhandeln. På nätet. I mataffären. Barn älskar böcker Knacka på! Av Anna-Clara Tidholm Alfabeta Följ med in i det lilla huset och knacka

Läs mer

Barn och vuxna stora och små, upp och stå på tå Även då, även då vi ej kan himlen nå.

Barn och vuxna stora och små, upp och stå på tå Även då, även då vi ej kan himlen nå. Solen har gått ner Solen har gått ner, mörkret faller till, inget kan gå fel, men ser vi efter får vi se För det är nu de visar sig fram. Deras sanna jag, som ej får blomma om dan, lyser upp som en brand.

Läs mer

Nell 5A Ht-15. Kapitel 1 Drakägget

Nell 5A Ht-15. Kapitel 1 Drakägget 1 Kapitel 1 Drakägget Jag vaknade på morgonen. Fåglarna kvittrade och solen lyste. Jag gick ut ur den trasiga fula dörren. Idag var det en vacker dag på gården. Jag satte mig på gräset vid min syster.

Läs mer

Vad vill du göra på stranden? Vågar du vara ute i naturen på natten? Finns det farliga djur i Sverige?

Vad vill du göra på stranden? Vågar du vara ute i naturen på natten? Finns det farliga djur i Sverige? Känner du dig hemma i naturen? Finns det allemansrätt i landet du kommer från? Vad vill du göra på stranden? Vilken plats är din favoritplats? Varför? Är du rädd för djur i skogen? Är du rädd för djur

Läs mer

19688 Rödluvan/Hans och Greta/Tre små grisar

19688 Rödluvan/Hans och Greta/Tre små grisar 19688 Rödluvan/Hans och Greta/Tre små grisar Rödluvan Det var en gång, en vacker solig dag, en liten flicka som hette Rödluvan. Hon lekte utomhus i sin trädgård. Hon kallades Rödluvan för hon hade en röd

Läs mer

Sagan om den höjdrädda fågeln Vingenting

Sagan om den höjdrädda fågeln Vingenting Sagan om den höjdrädda fågeln Vingenting EN HITTA PÅ-SAGA AV MALIN NORLANDER Sagan om den höjdrädda fågeln Vingenting 2012 Malin Norlander E-bok ISBN 978-91-7477-113-8 Pupill förlag Det var en gång en

Läs mer

André 5A Ht-15. Kapitel 1 Drakägget

André 5A Ht-15. Kapitel 1 Drakägget 1 Kapitel 1 Drakägget Hej, Jag heter Aragon. Jag och min far bor i en liten stuga i en liten stad kallas sed Wood. Här bor det inte många men vi odlar mat så det räcker till alla. Men vi har inte mycket

Läs mer

Huset på gränsen. Roller. Linda Hanna Petra. Dinkanish. Pan Näcken Skogsrå Troll Älva Häxa Vätte Hydra

Huset på gränsen. Roller. Linda Hanna Petra. Dinkanish. Pan Näcken Skogsrå Troll Älva Häxa Vätte Hydra Huset på gränsen Roller Linda Hanna Petra Dinkanish Pan Näcken Skogsrå Troll Älva Häxa Vätte Hydra Scen 1 Linda, Hanna och Petra kommer in och plockar svamp som dom lägger i sina korgar - Kolla! Minst

Läs mer

Stanna tiden. Vi kan inte stanna tiden Bara sitta ned och åka med Vi kommer med musiken, åt er

Stanna tiden. Vi kan inte stanna tiden Bara sitta ned och åka med Vi kommer med musiken, åt er Stanna tiden Vi kan inte stanna tiden Bara sitta ned och åka med Vi kommer med musiken, åt er Vi tar ingenting för givet Vi är glada att ni kommit hit Vi kommer med musiken, åt er Vi kan inte stanna tiden

Läs mer

Spelregler. Mina första spel handdockor

Spelregler. Mina första spel handdockor Spelregler 3292 Mina första spel handdockor Copyright - Spiele Bad Rodach 2008 Habermaaß-Spiel Nr. 3292 Mina första spel handdockor SVENSKA En rolig spelsamling för 1-4 barn från 2 år. Redaktionell bearbetning:

Läs mer

Vuxen 1. Barn 1. Många djur bor under marken. Vilket gulligt djur av dessa gräver sina bon under marken?

Vuxen 1. Barn 1. Många djur bor under marken. Vilket gulligt djur av dessa gräver sina bon under marken? Vuxen 1 Daggmasken lever under jorden där den bryter ned gamla löv och annat till ny fin jord, samtidigt som den rör om i jorden. Men hur blir det nya maskar? 1. Daggmasken är tvåkönad och kan para sig

Läs mer

ELFTE K A P I T L E T OM VAD SOM H A N D E UTE I S K O G E N MEDAN B R U M M E L M A N SATT I N S T A N G D I VISTHUSBODEN

ELFTE K A P I T L E T OM VAD SOM H A N D E UTE I S K O G E N MEDAN B R U M M E L M A N SATT I N S T A N G D I VISTHUSBODEN ELFTE K A P I T L E T OM VAD SOM H A N D E UTE I S K O G E N MEDAN B R U M M E L M A N SATT I N S T A N G D I VISTHUSBODEN olycklig: - Oj oj oj, var bar min egen lilla snalla bjornpojke tagit vagen, sa

Läs mer

barnens allsång Ekorrn satt i granen Fader Abraham

barnens allsång Ekorrn satt i granen Fader Abraham barnens allsång Fader Abraham Ekorrn satt i granen Fader Abraham, fader Abraham fyra söner hade Abraham och dom åt och drack och dom drack och åt och sen gjorde dom så här: Höger hand! (Håll upp höger

Läs mer

FOTOGRAFERING EJ TILLÅTEN TÄNK PÅ ATT STÄNGA AV MOBILTELEFONEN

FOTOGRAFERING EJ TILLÅTEN TÄNK PÅ ATT STÄNGA AV MOBILTELEFONEN 1 2 Översättning: Göran Gademan FOTOGRAFERING EJ TILLÅTEN TÄNK PÅ ATT STÄNGA AV MOBILTELEFONEN 3 ERWARTUNG 4 black 5 In här? Man ser inte vägen 10 15 Så silvrigt stammarna skimrar som björkar! Åh, vår

Läs mer

Buslus. 1. Buslus flyttar inomhus

Buslus. 1. Buslus flyttar inomhus Buslus 1. Buslus flyttar inomhus Det var en gång en liten lus som hette Buslus. Hon bodde i ett träd med sin storebror och sin lillasyster. Deras mamma och pappa fanns inte längre, de hade hoppat upp på

Läs mer

Kraaam. Publicerat med tillstånd Kartkatastrofen Text Ingelin Angeborn Rabén & Sjögren 2009. Kartkatastrofen.indd 9 09-02-09 20.48.

Kraaam. Publicerat med tillstånd Kartkatastrofen Text Ingelin Angeborn Rabén & Sjögren 2009. Kartkatastrofen.indd 9 09-02-09 20.48. Kraaam Viktor, Vilma och jag, Viking, har bildat en hemlig klubb. Den heter AB Klant & Kompani. Det är jag som är Klant och Viktor och Vilma som är Kompani. Vi har lånat namnet från min pappas målarfirma.

Läs mer

på våran våningstall så får du se att det är faktiskt ganska lätt att hitta tjugoett, den minsta dörr du sett.

på våran våningstall så får du se att det är faktiskt ganska lätt att hitta tjugoett, den minsta dörr du sett. 1. Välkommen Välkommen hit. Nu är det nästan jul och fullmånen lyser så tröjan blir månskensgul. Jag tränar flöjt inför dansen på julaftons kväll och ungarna sover sött under björnmossefäll. Ut över sjön

Läs mer

VERKAVIKENS SAMFÄLLIGHETSFÖRENING. Valborgsångtexter LÄNGTAN TILL LANDET

VERKAVIKENS SAMFÄLLIGHETSFÖRENING. Valborgsångtexter LÄNGTAN TILL LANDET 1(6) LÄNGTAN TILL LANDET Vintern rasat ut bland våra fjällar, drivans blommor smälta ner och dö. Himlen ler i vårens ljusa kvällar, solen kysser liv i skog och sjö. Snart är sommarn här. I purpurvågor,

Läs mer

Vem där? Där smyger tyst på tå en väldig katt som ger sig ut att jaga varje natt Hans öron har små tofsar må ni tro Aha, jag vet, det måste va en...!

Vem där? Där smyger tyst på tå en väldig katt som ger sig ut att jaga varje natt Hans öron har små tofsar må ni tro Aha, jag vet, det måste va en...! Mitt fåfänga får, får, får har färgat sitt hår, hår, hår Min händiga häst, häst, häst har vävt sig en väst, väst, väst Min snokande snok, snok, snok har skrivit en bok, bok, bok om min konstiga katt, katt,

Läs mer

Lilla Liten. Blöjtwist

Lilla Liten. Blöjtwist Blöjtwist Häng nu med i den goa rytmiken, när blöjan svänger i takt med musiken. Rumporna gungar och snart får dom fart, uti en blöj, blöj-twist, så underbart. Blöjtwist, känner gunget uti kroppen. Blöjtwist,

Läs mer

DÖDLIG törst Lärarmaterial

DÖDLIG törst Lärarmaterial sidan 1 Författare: Peter Gotthardt Vad handlar boken om? I staden där Anna, Siri och Lina bor finns ett gammalt hus som alla kallar Slottet. Det är ett mystiskt hus där helt otroliga saker kan hända.

Läs mer

Boris flyttar in ULF SINDT

Boris flyttar in ULF SINDT SIDAN 1 Läsförståelse Ett litet djur 1. Var har ekorren byggt bo? 2. Vilkens sorts fågel, tar en ekorrunge? 3. Vad heter Linas och Rickis barn? 4. Vem hittar ekorrungen? 5. Hur ska de göra, för att rädda

Läs mer

Jag är inte rädd när det är mörkt Händer som ögon räcker för mig Är inte rädd när det är mörkt Händer som ögon, nu ser jag dig

Jag är inte rädd när det är mörkt Händer som ögon räcker för mig Är inte rädd när det är mörkt Händer som ögon, nu ser jag dig Jag är inte rädd C,G,C,G C,G,C,G a,c,c,g a,c,g Jag är inte rädd när det är mörkt Händer som ögon räcker för mig Är inte rädd när det är mörkt Händer som ögon, nu ser jag dig Ibland frågar någon: Säg kan

Läs mer

Pluggvar familjens bästa vän!

Pluggvar familjens bästa vän! Pluggvar familjens bästa vän! Välkommen till min skog och Pluggvars vänner! Historien om Pluggvar och det perfekta kastet Långt inne i den djupa skogen bor en lustig figur vars namn är Pluggvar. Pluggvar

Läs mer

Fler övningar och lekar för ökad vattenvana

Fler övningar och lekar för ökad vattenvana Fler övningar och lekar för ökad vattenvana Övningar flyta och glida Stjärnan Stå i ring, varannan ligger på rygg eller mage. De andra drar ringen runt. På rygg Försök att ligga stilla på rygg i vattnet.

Läs mer

Ali, Sara och Allemansråttan. - En saga om allemansrätten

Ali, Sara och Allemansråttan. - En saga om allemansrätten Ali, Sara och Allemansråttan - En saga om allemansrätten Stiftelsen Håll Sverige Rent Juni 2014 Författare: Ann-Christin Björnfot, Håll Sverige Rent Illustrationer: Fia Sjögren Grafisk form: Ida Holmberg,

Läs mer

Hon går till sitt jobb. Hon går till sitt jobb hon hatar sitt jobb hon känner sig ensam och svag Vad kan väl jag göra då

Hon går till sitt jobb. Hon går till sitt jobb hon hatar sitt jobb hon känner sig ensam och svag Vad kan väl jag göra då Hon går till sitt jobb Hon går till sitt jobb hon hatar sitt jobb hon känner sig ensam och svag Vad kan väl jag göra då mer än att älska henne så, som jag gör Hon går på café och sätter sig ner men ingenting

Läs mer

SKOLAVSLUTNING VID NYKÖPINGSHUS Fredagen den 12 juni 2015 kl (Inmarschen börjar kl )

SKOLAVSLUTNING VID NYKÖPINGSHUS Fredagen den 12 juni 2015 kl (Inmarschen börjar kl ) SKOLAVSLUTNING VID NYKÖPINGSHUS Fredagen den 12 juni 2015 kl. 09.30 (Inmarschen börjar kl. 09.15) Program 1. Välkomstord Jens Back 2. Orkestern och unison sång Den blomstertid nu kommer 1:a versen (J.O.

Läs mer

Böcker för barn 18 månader. Låna böcker gratis på biblioteket. Köp dem i bokhandeln. På nätet. I mataffären. Barn älskar böcker

Böcker för barn 18 månader. Låna böcker gratis på biblioteket. Köp dem i bokhandeln. På nätet. I mataffären. Barn älskar böcker Böcker för barn 18 månader Låna böcker gratis på biblioteket. Köp dem i bokhandeln. På nätet. I mataffären. Barn älskar böcker Barnens sånger och sagor Kruusval, Catarina Raben & Sjögren Alla får åka med

Läs mer

KAPITEL 2. Publicerat med tillstånd Bankrånet Text Anna Jansson Bild Mimmi Tollerup Rabén & Sjögren 2010. Bankrånet inl.indd 18 2010-08-24 10.

KAPITEL 2. Publicerat med tillstånd Bankrånet Text Anna Jansson Bild Mimmi Tollerup Rabén & Sjögren 2010. Bankrånet inl.indd 18 2010-08-24 10. KAPITEL 2 De hade knappt kommit ut på gatan förrän Emil fick syn på Söndagsförstöraren. Tant Hulda brukade komma och hälsa på varje söndag, fast Vega som bott i huset före familjen Wern hade flyttat för

Läs mer

Jojo 5B Ht-15. Draken

Jojo 5B Ht-15. Draken 1 Draken Kapitel 1 drakägget - Jojo kan du gå ut och plocka lite ved till brasan frågade mamma - Okej jag kommer sa jag Å föresten jag heter Jojo och jag är 11 år jag bor i ett rike som kallas älvänka

Läs mer

DÄGGDJUR. Utter. Utter

DÄGGDJUR. Utter. Utter REMIBAR REMIBAR DÄGGDJUR Utter Utter tillhör en grupp djur som kallas mårddjur. Under 1970-talet släpptes det ut mycket miljögifter i naturen och många utterungar dog. Men de senaste 10 åren har antalet

Läs mer

med mig lite grejer som jag kunde använda till att bygga en hydda med. Jag hittade löv några stockar och träd.

med mig lite grejer som jag kunde använda till att bygga en hydda med. Jag hittade löv några stockar och träd. Kapitel 1 Resan Jag har väntat länge på att göra denna resan. Jag heter Hanna och är 23 år. Jag ska åka båt till en Ön Madagaskar. Jag kommer ha med mig en hel besättning. Vi tog med oss väldigt mycket

Läs mer

Böcker för barn 18 månader. Låna böcker gratis på biblioteket. Köp dem i bokhandeln. På nätet. I mataffären. Barn älskar böcker

Böcker för barn 18 månader. Låna böcker gratis på biblioteket. Köp dem i bokhandeln. På nätet. I mataffären. Barn älskar böcker Böcker för barn 18 månader Låna böcker gratis på biblioteket. Köp dem i bokhandeln. På nätet. I mataffären. Barn älskar böcker Barnens sånger och sagor Kruusval, Catarina Raben & Sjögren Klassiska sagor

Läs mer

Sånger med tema handhygien

Sånger med tema handhygien HYFS Hygiensjuksköterska i förskolan Smittskydd Västra Götaland Sånger med tema handhygien Tvätta, tvätta liten hand. Melodi: Blinka lilla stjärna Tvätta, tvätta liten hand Bort med smuts och bort med

Läs mer

Ellie och Jonas lär sig om eld

Ellie och Jonas lär sig om eld Ellie och Jonas lär sig om eld Ellie och Jonas lär sig om eld Myndigheten för samhällsskydd och beredskap Textbearbetning: Boel Werner och Myndigheten för samhällsskydd och beredskap Grafisk form: Per

Läs mer

LITTERÄR FÖRLAGA FÖRST VAR DET MÖRKT... BOLLONGEXPEDITIONEN. www.filmcentrum.se JIMS VINTER

LITTERÄR FÖRLAGA FÖRST VAR DET MÖRKT... BOLLONGEXPEDITIONEN. www.filmcentrum.se JIMS VINTER Jims vinter JIMS VINTER GUN JACOBSON SVERIGE 2003. 13 MIN. REK. FRÅN 4 ÅR JIMS VINTER AV THOMAS TIDHOLM OCH ANNA-CLARA TIDHOLM FÖRLAG: ALFABETA ISBN13: 9789177121701 små pärlor disc 2 FÖRST VAR DET MÖRKT...

Läs mer

Sagan om Kalle Kanin en Metafor för entreprenörer

Sagan om Kalle Kanin en Metafor för entreprenörer 2009-04-16 Sid: 1 (7) Sagan om Kalle Kanin en Metafor för entreprenörer Det var en gång en kanin som hette Kalle. Han bodde på en grön äng vid en skog, tillsammans med en massa andra kaniner. Kalle hade

Läs mer

snapsvisor sommar www.sabb-blomqvist.se 1. Skriv ut alla sidorna. 2. Skär eller klipp dem på längden och sortera i sidnummerordning (1-9).

snapsvisor sommar www.sabb-blomqvist.se 1. Skriv ut alla sidorna. 2. Skär eller klipp dem på längden och sortera i sidnummerordning (1-9). 1. Skriv ut alla sidorna. 2. Skär eller klipp dem på längden och sortera i sidnummerordning (1-9). snapsvisor sommar 3. Häfta ihop dem! Klart! www.sabb-blomqvist.se Jag tror Melodi: Jag tror på sommaren

Läs mer

Amalia, Amalia, Amalia hej på dig. Amalia, Amalia, Amalia hej på dig. Emanuel, Emanuel, Emanuel hej på dig. Emanuel, Emanuel, Emanuel hej på dig.

Amalia, Amalia, Amalia hej på dig. Amalia, Amalia, Amalia hej på dig. Emanuel, Emanuel, Emanuel hej på dig. Emanuel, Emanuel, Emanuel hej på dig. Texter rörelseanvisningar Amalia! Amalia, Amalia, Amalia hej på dig. Amalia, Amalia, Amalia hej på dig. Emanuel, Emanuel, Emanuel hej på dig. Emanuel, Emanuel, Emanuel hej på dig. Ophelia, Ophelia, Ophelia

Läs mer

1 MILLIONER DROPPAR. En, två, tre, fyr, fem millioner droppar. En, två tre, fyr, fem fingrar på min hand. En, två, tre, fyr, fem millioner droppar

1 MILLIONER DROPPAR. En, två, tre, fyr, fem millioner droppar. En, två tre, fyr, fem fingrar på min hand. En, två, tre, fyr, fem millioner droppar 1 MILLIONER DROPPAR En, två, tre, fyr, fem millioner droppar En, två tre, fyr, fem fingrar på min hand En, två, tre, fyr, fem millioner droppar En, två, tre, fyr, fem, vattenlek och sand Jag vill gå till

Läs mer

Kapitel 1, klassen. När hon satt sig ringer mobilen, hon springer till väskan och svar.

Kapitel 1, klassen. När hon satt sig ringer mobilen, hon springer till väskan och svar. ÖN Kapitel 1, klassen Sandra är en tjej på 12 år, hon har ljust långt hår, hon är ganska kort, hon har fräknar i hela ansiktet. Ganska söt faktiskt. Sandra sitter i det lilla klassrummet med gråa väggar.

Läs mer

Den magiska dörren. Av: Daniela Marjasin.

Den magiska dörren. Av: Daniela Marjasin. Den magiska dörren. Av: Daniela Marjasin. Hej! Hej! Jag heter Lisa och jag är 11 år. Jag går på Valnötsskolan i Malmö. Min bästa kompis heter Vera. Hon är den bästa kompis man kan ha. Hon är så snäll och

Läs mer

Från bokvagn såg jag att det var ganska mörkt ute sen sprang jag till

Från bokvagn såg jag att det var ganska mörkt ute sen sprang jag till 1 De mystiska drakägget Kapitel 1 Jag vaknade upp tidigt jag vaknade för att det var så kallt inne i vår lila stuga. Jag var ganska lång och brunt hår och heter Ron. Jag gick ut och gick genom byn Mjölke

Läs mer

ÄVENTYR I TROLLSKOGEN KONSTVERKET

ÄVENTYR I TROLLSKOGEN KONSTVERKET ÄVENTYR I TROLLSKOGEN KONSTVERKET ÄVENTYR I TROLLSKOGEN 1. Trollen är skickliga på att ta sig över hinder i skogen. Hur kan ni ta er över en sten, en stor gren eller ett omkullfallet träd? 2. Trollen tycker

Läs mer

Allsång på Korpen. Ja därför måste alla nu få ropa hejsan och du, jag säger hejsan, du svarar hejsan, Vi ropar hejsan, hej, hej!

Allsång på Korpen. Ja därför måste alla nu få ropa hejsan och du, jag säger hejsan, du svarar hejsan, Vi ropar hejsan, hej, hej! Allsång på Korpen HEJSAN Melodi: Med en enkel tulipan Vi tar en enkel liten sång, men den skall ej bli så lång, det gäller bara, det gäller bara att bli bekanta. Vi alla titlar lägger bort, så kan det

Läs mer

till din 5-årsdag W som i Wilma en bok om ditt namn av mamma

till din 5-årsdag W som i Wilma en bok om ditt namn av mamma till din 5-årsdag W som i Wilma en bok om ditt namn av mamma Idag är Wilma på ett mycket gott humör. När hon vaknar i sin säng på morgonen kan hon inte låta bli att väcka sin bror Alfons. Alfons vakna!

Läs mer

En olydig valp. Publicerat med tillstånd Puzzel på valpkurs Text Isabelle Halvarsson Bild Margareta Nordqvist Bonnier Carlsen 2011

En olydig valp. Publicerat med tillstånd Puzzel på valpkurs Text Isabelle Halvarsson Bild Margareta Nordqvist Bonnier Carlsen 2011 En olydig valp Det var en varm dag fram på höstkanten. I en bil satt den lilla jack russell-valpen Puzzel. Hon var en terrier och rätt så envis av sig. När dörren öppnades slank hon snabbt ut. Tyst som

Läs mer

Publicerat med tillstånd Stora boken om Sandvargen Text Åsa Lind Rabén & Sjögren 2006

Publicerat med tillstånd Stora boken om Sandvargen Text Åsa Lind Rabén & Sjögren 2006 Zackarina bodde i ett hus vid havet med sin mamma och sin pappa. Utanför huset växte två björkar, och mellan dem hängde en hängmatta. Just i dag var hängmattan ett sjörövarskepp, och på det skeppet var

Läs mer

SAGAN Om RÄVEN. Av Freja Fortier

SAGAN Om RÄVEN. Av Freja Fortier SAGAN Om RÄVEN Av Freja Fortier Kap 1 Ungarna Det var en gång en rävmamma som var ganska ensam men som tur att hon skulle få ungar. Hon bodde ute i skogen i sitt lilla gryt. Det var en mycket vacker skog

Läs mer

GÅR TILL TANDLÄKAREN

GÅR TILL TANDLÄKAREN GÅR TILL TANDLÄKAREN Norrmejerier Författare: Karin Drangel Illustratör: Arvid Steen Grafisk formgivning: Krux I samarbete med Folktandvården Norr ISBN 978-91-979296-1-5 et här är Norris. Norris bor på

Läs mer

sid.1 RÖDLUVAN OCH VARGEN Av Daniel Wallentin och Janne Widmark Film i Dalarna Version 3 Kaserngården 13 2008-02-28 791 40 FALUN 023-262 82

sid.1 RÖDLUVAN OCH VARGEN Av Daniel Wallentin och Janne Widmark Film i Dalarna Version 3 Kaserngården 13 2008-02-28 791 40 FALUN 023-262 82 sid.1 OCH Av Daniel Wallentin och Janne Widmark Film i Dalarna Version 3 Kaserngården 13 2008-02-28 791 40 FALUN 023-262 82 sid.2 EXT. I SKOGEN/ÅN DAG SCEN 1 (10 år) - en söt liten flicka med en röd luva

Läs mer

Nu bor du på en annan plats.

Nu bor du på en annan plats. 1. Nu bor du på en annan plats. Ibland tycker jag det känns lite svårt borta är det som en gång varit vårt Aldrig mer får jag hålla din hand Mor, döden fört dig till ett annat land refr: Så du tappade

Läs mer

Sexårskören 2015 Min vän i Rymden Sångtexter

Sexårskören 2015 Min vän i Rymden Sångtexter Sexårskören 2015 Min vän i Rymden Sångtexter Innehåll Spår på CDn Titel Sidnummer 01 Alla är så ensamma här 2 02 Vi har letat 2 03 Rymdramsa 3 04 Raketbyggarna 4 05 Vi är på väg till rymden 5 06 Rymdvals

Läs mer

Rita och Krokodil ZOO

Rita och Krokodil ZOO Rita och Krokodil ZOO af SIRI MELCHIOR ANDERS SPARRING JANNE VIERTH Version 06 April 2011 Director Siri Melchior Kontakt Producer Lennart Ström Auto Images AB Monbijougatan 17E SE-21153 Malmö E-post. lennart.strom@autoimages.se

Läs mer