SIF GUIDELINES 1 GUIDELINES 2017

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "SIF GUIDELINES 1 GUIDELINES 2017"

Transkript

1 SIF GUIDELINES 1 GUIDELINES 2017

2 SIF GUIDELINES INLEDNING 2 Välkommen! Roligt att du ska skapa bra kommunikation med SIF som avsändare. Här är de guidelines med vägledning som ska hjälpa dig rätt. För att stärka SIF som varumärke och förtydliga vad syftet är med förbundet och varför man ska vara medlem har vi skapat en ny mer sammanhållande identitet, en tydlighet i kommunikationen som gör att man känner att förbundet är till för medlemmarna och inte tvärt om samt en tydlighet i strukturen av olika enheter så man ska hitta den information man har behov av. Det finns stor anledning att att hålla en röd tråd då förbundet har många medlemmar som alla delar samma intresse i islandshästen med där riktningen och intresset av hur man lever med sin häst varierar stort. Viktigt är att alla som har intresse i islandshästen känner att det finns en plats i förbundet, om man är ungdom, fritidsryttare eller har intresse av att tävla på hobby- eller en högre nivå. LOGOTYP...3 SEKUNDÄR LOGOTYP...4 TYPSNITT...5 FÄRGER...6 IKONER...8 MÄSSMATERIAL SOCIALA MEDIER...11 SPONSORER...12 KONTAKT...13 SIF har tillsammans med design- och varumärkesbyrån Wink design tagit fram de riktlinjer du håller i din hand och som är den guide till hur du ska utforma enheter där SIF står med som avsändare. Dessa guidelines gäller oavsett kontaktyta, dvs om du vill göra en inbjudan, en poster eller en hel mässmonter så är det samma guidelines som gäller och som ska följas. Råder minsta tveksamhet tar du kontakt med SIF asa.soderstrom@icelandichorse.se Om du har större frågeställningar som rör varumärket SIF kan Åsa förmedla dig vidare till Wink design.

3 SIF GUIDELINES LOGOTYP 3 PMS Reflex Blue C För att ge logotypen mer tygnd och tydlighet har vi ramat in texten och gett logotypen en yttre ram. SIF är förtydligat i texten och placerat överst i logotypen. Runhästen blir till en hjälte och hela logotypen kan ses som en stämpel och en garant. FRIYTA De grå S:en markerar logotypens friyta. Det betyder att Logotypen behöver luft runt sig för att komma fram på bästa sätt. Man får inte placera text eller andra objekt inom detta område och inte heller placera logotypen för långt ut på en yta. När logotypen placeras på en bild, se då till att det inte är alldeles för rörigt bakom logotypen. FÄRGER SIF:s logotyp finns i 3 färger, blå, svart och vit. Blå är den primära färgen och ska alltid tryckas i PMS Reflex Blue. Om det inte är möjligt att trycka med Pantone färger väljer man istället den svarta logotypen.

4 SIF GUIDELINES SEKUNDÄR LOGOTYP 4 PMS Reflex Blue C Då logotypen även kommer att finnas som brodyr och tryck på kläder och olika textilier har vi tagit fram en sekundär logotyp utan den ifyllda plattan. Observera att denna logotyp endast får användas till brodyr och tryck på kläder.

5 SIF GUIDELINES TYPOGRAFI 5 Open Sans Bold, Regular, Extra Bold & Italic ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZÅÄÖ abscdefghijklmnopqrstuvwxyzåäö !?;@ GOOGLE FONTS: digitalt anpassat, gratis Fungerar både som brödtext och rubriker Georgia Bold, Regular & italic är ett komplement typsnitt till Open Sans. ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZÅÄÖ abcdefghijklmopqrstuvwxyzåäö !?;@ google fonts: digitalt anpassat, gratis Det fungerar både till rubriker och till brödtext. Det finns två typsnittsfamiljer för SIF, Open Sans och Georgia. Båda är Google fonts och är gratis att använda. De båda typsnittsfamiljerna är lättlästa på skärm och fungerar lika bra i brödtexter som i rubriker. det andra endast som brödtext. Här får man lov att variera för att skapa bästa upplevelsen för just det forum du behöver dom till. Dock får inga andra typsnitt användas i SIF:s material. Därför har vi inte bestämt att det ena bara är till för rubriker och

6 SIF GUIDELINES FÄRGER 6 Vi vill föra in det isländska nordiska arvet i vår färgskala och har därför utgått just från färgerna man hittar på Island. Att föra in färg i identiteten blir viktigt för att skapa ett liv och en formgivning som inte känns så myndighetsaktig. Att vara medlem i ett förbund ska vara en fördel, kännas som ett mervärde och det ska kännas roligt och något för mig. Att man livar upp enheter och syns med färger från Island kommer att generera fler möjligheter att skapa bra kommunikation. Om det känns svårt att använda färgerna och att det blir rörigt så kan du hålla dig till grundfärgen blå, det blir alltid rätt. För den mer avancerade så används med fördel fler färgkombinationer för att få bra dynamik i kommunikationen.

7 SIF GUIDELINES FÄRGER 7 PMS 2767C CMYK: 100, 90, 10, 77 RGB: 19, 41, 75 HEX: #13294b PMS REFLEX BLUE C CMYK: 100, 89, 0, 0 RGB: 0, 20, 137 HEX: # PMS 5425C CMYK: 45, 16, 9, 24 RGB: 122, 153, 172 HEX: #7a99ac PMS 2985C CMYK: 60, 0, 3, 0 RGB: 91, 194, 231 HEX: #5bc2e7 PMS 339C CMYK: 84, 0, 59, 0 RGB: 0, 179, 136 HEX: #00b388 PMS 164C CMYK: 0, 59, 80, 0 RGB: 255, 127, 65 HEX: #ff7f41

8 SIF GUIDELINES IKONER 8 TÄVLINGAR SPONSORER KALENDER FRÅGOR FRÅGOR SÖK REGLER KONTAKTA OSS MEDLEMMAR BLI MEDLEM SHOP För att förtydliga och underlätta i informationsflödet har vi tagit fram ett bibliotek av ikoner. Dessa används främst på hemsidan, men kan även användas i nyhetsbrev och i tidningen för att göra det enklet för användarna att hitta. Om det saknas ikoner så görs en beställning till Åsa?? som i sin tur kontaktar Wink design som ritar ikonerna. Självklart får ikonerna vara i vilken SIF-färg som helst.

9 SIF GUIDELINES MÄSSMATERIAL 9 MÖT MIG PÅ SWEDEN HORSE SHOW 24-27/11 MISSA INTE SM-VECKAN! SPONSRA LOREM IPSUM DOLOR SET AMET. ANMÄL DIG PÅ SIF.SE ANMÄL DIG TILL DALA-TRECEN 21/ PLATS FÖR SPONSOR PLATS FÖR SPONSOR PLATS FÖR SPONSOR PLATS FÖR SPONSOR PLATS FÖR SPONSOR PLATS FÖR SPONSOR HÄST I SKÅNE KULLA HÄSTEN För att SIF ska komma fram tydligare på olika mässor och event har vi tagit fram en form/holding device som gör det enklare att hålla ihop identiten samt att placera SIF:s logotyp och sponsorerna på ett och samma sätt. Formerna är inspirerade av hästens former så som huvudet till exemepel. FÄRGER Man är fri att använda de olika färgerna i SIF:s färgpalett, men det rekommenderas att bottenplattan alltid är i den mörkaste blå för att ge tygnd samt få fram sposorerna på bästa sätt. Berorende på yta och storlek så får SIF:s logo lov att beskära den övre formen.

10 SIF GUIDELINES WWW 10 För att skapa ett SIF som ska kännas inbjudande, deltagande och för medlemmarna har följande analys av en varumärkesförflyttning legat till grund och är bärande i den nya strategin. Viktigt för all kommunikation är att man hela tiden arbetar med rätt perspektiv, dvs utifrån och in och att man hela tiden håller en röd tråd där allas intressen ska tas om hand på rätt nivå och med riktad kommunikation. Dvs allt är inte till för alla, men det finns någonting för alla intresserade. Målgrupps-segmenteringen är definierad och är förankrad i nya siten och ska även förankras i samtlig kommunikation med SIF som avsändare. Saknas någonting så tar man kontakt med Åsa Söderström, asa.soderstrom@icelandichorse.se Om det är en större förändring kommer Åsa att hjälpa dig vidare till Wink design för att reda ut och hantera det definierade behovet.

11 SIF GUIDELINES SOCIALA MEDIER 11 Då SIF representerar oss som är intresserade av islandshästar finns en idé om att vi skapar en gemensam bild-blogg. Varje förening har möjlighet att skicka in bilder och filmer med datum från olika roliga events och händelser. Alla bilder byts med jämna mellanrum till nya roliga händelser. Bildbloggen kommer att blanda bilder från oss alla, så en soppritt, en vinst i en nationell tävling, en långritt och ett nyfött föl etc kommer alla tillsammans att visa upp alla sidor från oss i SIF. Bilderna och filmerna kommer att vara taggade för att ge Likes i sociala media. Så in och titta och ge Likes så sprider vi informationen om vårt intresse och om vår sport så mycket vi bara kan.

12 SIF GUIDELINES SPONSORER 12 HÄST I SKÅNE KULLA HÄSTEN Att vara sponsor till SIF är en så fin gest att visa att man stöttar sporten och de aktiva, oavsett nivå. För att tydliggöra sponsorskapet har vi skapat 3 nivåer som innehåller olika värde och engagemang av sponsring. En del sponsrar SIF, medan någon annan kan sponsra ett event. Samtliga sponsorer finns med på siten i bildspelet med logos. brons. Samma system finns med på alla de enheter där sponsorn har sitt engagemang. Man markeras och premieras extra genom färgen på sitt hjärta. Hjärtat står för den stolthet och den tacksamhet vi alla känner inför våra sponsorer och det engagemang de lägger på islandshästen. Obs! Viktigt att alla logos är högupplösta. Man markeras med värdet av sin sponsring genom att få ett hjärta i guld, silver eller

13 SIF GUIDELINES KONTAKTUPPGIFTER 13 SIF är den kontakt du ska ta vid minsta osäkerhet rörande identiteten, rörande en enhet du har kreerat och avser att publicera samt rådgivning inför användande av de olika grafiska elementen. Helt enkelt din rådgivare i om du gör rätt eller om du behöver göra justeringar för att kunna använda SIF som avsändare på din enhet. SIF är den du skickar in bilder och filmer till för att visa upp roliga events som din förening haft. Skicka bara högupplöst material, namnge förening, datum och vad ni gjort. Allt är välkommet men allt kan inte komma med. Wink design är ansvarig för identitet, design och vidareutveckling av varumärket SIF. Wink design kommer du i kontakt med när det rör större frågor för varumärket, utveckling av innehållet för varumärket samt om du ska göra ett större evenemang och behöver mer omfattande hjälp att ta ut identiteten på rätt sätt. SIF hänvisar dig rätt så snart de anser att frågan är berättigad att gå vidare. Lycka till och skapa riktigt bra enheter för SIF! SIF är den du tar kontakt med rörande större frågor, varumärkesfrågor eller önskemål om tillägg så hjälper SIF dig med kontakt vidare till Wink design där så krävs. Kontaktuppgifter till Åsa: asa.soderberg@icelandichorse.se

Grafisk manual Version 1.0 CTIVE

Grafisk manual Version 1.0 CTIVE Grafisk manual Version 1.0 SPORTS CLUB Active Sportsclub 2 Innehåll 1 / Introduktion 1.1 / Syfte 2 / Grafisk manual 2.1 / Logotyp 2.1.1 Logotypens sammansättning 2.1.2 Storlekar & friyta 2.1.3 Användning

Läs mer

GRAFISKA RIKTLINJER 1

GRAFISKA RIKTLINJER 1 GRAFISKA RIKTLINJER 1 ETT PARTITUR FÖR ÖGAT Det går kanske inte att jämföra grafiska riktlinjer med ett partitur. Men lite fritt tolkat kan man säga att en grafisk manual innehåller alla element som behövs

Läs mer

Grafiska riktlinjer för Sveriges Föreningar

Grafiska riktlinjer för Sveriges Föreningar Grafiska riktlinjer för Sveriges Föreningar Grafiska riktlinjer för Sveriges Föreningar Sveriges Föreningar arbetar för att skapa, stötta och utveckla lokala paraplyorganisationer för det lokala föreningslivet.

Läs mer

GRAFISK PROFILMANUAL

GRAFISK PROFILMANUAL GRAFISK PROFILMANUAL JUNI 2017 INLEDNING Vår grafiska identitet är det snabbaste och starkaste uttrycksmedlet för vårt varumärke. Därför är det av största vikt att vi följer de grafiska riktlinjer som

Läs mer

grafisk manual 2.0 / 201 7

grafisk manual 2.0 / 201 7 grafisk manual version 2.0 / 201 7 1 INNEHÅLLSFÖRTECKNING 3. 5. 6. 7. Logotyp Färger Typsnitt Grafiska element 8. Utföranden Har du frågor kring innehållet, kan du kontakta profilansvarige på Höga Kusten

Läs mer

Varumärket Polykemi. En grafisk guide till en tydlig profil

Varumärket Polykemi. En grafisk guide till en tydlig profil Varumärket Polykemi En grafisk guide till en tydlig profil Logotype Logotypen är företagets varumärke och den viktigaste grafiska identifikationen bland de grafiska grundelementen. Logotypen består av

Läs mer

1. STANDARDLOGOTYP. Läs mer om Flexit LOGOTYP INLEDNING. LOGOTYP FÖR POSITIONERING Ljusblå: 100% C Mörkblå: C 100%, M 89%, Y 27%, K 10% Svart/vit

1. STANDARDLOGOTYP. Läs mer om Flexit LOGOTYP INLEDNING. LOGOTYP FÖR POSITIONERING Ljusblå: 100% C Mörkblå: C 100%, M 89%, Y 27%, K 10% Svart/vit Designmanual 2019 INLEDNING En stark och tydlig visuell identitet är avgörande för att bygga önskad position och stärka Flexits varumärke. Genom att följa riktlinjerna i denna designmanual säkerställer

Läs mer

GUIDELINES - TILLÄMPNINGSGUIDER

GUIDELINES - TILLÄMPNINGSGUIDER GRAFISK MANUAL 1 INLEDNING Den grafiska manualen är ett viktigt verktyg för alla som arbetar med kommunikation för Smartfront. Manualen är till för att underlätta arbetet med trycksaker och marknadsföring

Läs mer

Direktonline. GRAFISK MANUAL

Direktonline. GRAFISK MANUAL Visuell kommunikation Direktonline Direktonline. GRAFISK MANUAL KONTAKT Telefon: 031-301 33 20 E-post: info@direktonline.se ADRESS Erik Dahlbergsgatan 9 411 26 Göteborg ONLINE Webbplats: www.direktonline.se

Läs mer

Förord. Innehåll. Logotyp 3 Typsnitt 4 Färger 5 Profilelement 6 Profilmallar 7-9

Förord. Innehåll. Logotyp 3 Typsnitt 4 Färger 5 Profilelement 6 Profilmallar 7-9 Grafisk Guide 1.0 Förord Den grafiska guiden ska fungera som en vägledning för allt profilmaterial; både för tryck och webb och såväl för extern som intern kommunikation. Rocklunda Restaurang & Konferens

Läs mer

aloq.se Loxysoft AB Post: Box 153, 840 60 Bräcke Besök: Öneslingan 11, Frösön Tel: 063-18 34 40 Fax: 063-12 40 35 info@loxysoft.se www.loxysoft.

aloq.se Loxysoft AB Post: Box 153, 840 60 Bräcke Besök: Öneslingan 11, Frösön Tel: 063-18 34 40 Fax: 063-12 40 35 info@loxysoft.se www.loxysoft. aloq.se Loxysoft AB Post: Box 53, 840 60 Bräcke Besök: Öneslingan, Frösön Tel: 063-8 34 40 Fax: 063-40 35 info@loxysoft.se www.loxysoft.se Grafisk manual Loxysoft AB Text och design: aloq AB, Östersund

Läs mer

GRAFISK MANUAL 6/2012

GRAFISK MANUAL 6/2012 GRAFISK MANUAL 6/2012 2 Innehållsförteckning Innehållsförteckning 01 Baselement Svenska folkpartiets logotyp Vår logo: dimensioner och skyddsområde Logoversioner och minimistorlek Logons användning Applikationer

Läs mer

GRAFISK MANUAL & RIKTLINJER

GRAFISK MANUAL & RIKTLINJER GRAFISK MANUAL & RIKTLINJER Sektion 0 Introduktion Sida 2 Sektion 1 Logotyp Sida 4 Sektion 2 Typografi Sida 8 Sektion 3 Färger Sida 12 Sektion 4 Placeringsexempel Sida 14 SEKTION 0 INTRODUKTION Producerad

Läs mer

INNEHÅLLSFÖRTECKNING. Sida 3. Övergripande regler. Sida 4. Logotyp. Logotyp alternativ. Sida 5. Sida 6. Färger. Sida 7. Typsnitt.

INNEHÅLLSFÖRTECKNING. Sida 3. Övergripande regler. Sida 4. Logotyp. Logotyp alternativ. Sida 5. Sida 6. Färger. Sida 7. Typsnitt. GRAFISK MANUAL INNEHÅLLSFÖRTECKNING Övergripande regler Logotyp Logotyp alternativ Färger Typsnitt Dekor och papper Visitkort Brevpapper Brevpapper internt Korrespondenskort Kuvert Sida 3 Sida 4 Sida 5

Läs mer

Grafisk manual Version 1.0

Grafisk manual Version 1.0 Grafisk manual 2 0 / Innehåll 1 / Introduktion 1.1 / Syfte 2 / Grafisk manual 2.1 / Logotyp 2.1.1 Logotypens sammansättning 2.1.2 Storlekar & friyta 2.1.3 Användning 2.1.4 Strapline 2.1.5 Operatörslogotyper

Läs mer

Riksteatern Grafisk manual

Riksteatern Grafisk manual Riksteatern Grafisk manual 2017-08-24 Om manualen Riksteaterns utseende ska vara tydligt och igenkännbart i visuell kommunikation - både internt och externt. Det är en förutsättning för att skapa ett starkt

Läs mer

Struktanalys. Analys av strukturerade produkter. grafisk manual v1.0

Struktanalys. Analys av strukturerade produkter. grafisk manual v1.0 grafisk manual v1.0 Innehåll: Inledning Varumärket... 3 Logotyp Grundregler & utföranden... 4 Tillämpning... 5 Luft & storlek... 6 Färgpalett Primära färger & komplementfärger... 7 Färgpalett... 8 Typsnitt

Läs mer

Visuell identitet JUNI 2018

Visuell identitet JUNI 2018 Visuell identitet JUNI 2018 1 VISUELL IDENTITET Inledning Vi har arbetat fram en varumärkesplattform som ska: Fungera som intern ledstjärna och inspiration. Vara vägledande i vad vi gör och hur vi agerar.

Läs mer

Primär färgpalett. Rött RGB: HEX: #A92B31. Guld RGB: HEX: #AD9469

Primär färgpalett. Rött RGB: HEX: #A92B31. Guld RGB: HEX: #AD9469 Huddinge Färger & gradienter Primär färgpalett Färg är en av de mest igenkännbara delarna av ett varumärke. I bästa fall kan det bli det element som omvärlden främst kopplar till företaget. Huddinge primära

Läs mer

PLÅT & VENTFÖRETAGEN Grafisk manual

PLÅT & VENTFÖRETAGEN Grafisk manual 08-762 75 85 info@pvforetagen.se www.pvforetagen.se Grafisk manual Manual Den här manualen är främst framtagen för alla som är anställda eller arbetar som leverantör till Plåt & Ventföretagen. Målet är

Läs mer

Varumärket - föreningens hjärta... 3. Logotyp... 4. Logotypens frizon... 5. Deviselement... 6. Profilfärger... 7. Primära färger...

Varumärket - föreningens hjärta... 3. Logotyp... 4. Logotypens frizon... 5. Deviselement... 6. Profilfärger... 7. Primära färger... 1 Varumärket - föreningens hjärta... 3 Logotyp... 4 Logotypens frizon... 5 Deviselement... 6 Profilfärger... 7 Primära färger... 7 Sekundära färger... 8 Tertiära färger... 9 Typsnitt & typografi... 10

Läs mer

Grafisk manual version 2015-02-10

Grafisk manual version 2015-02-10 Grafisk manual version 2015-02-10 Innehåll 1. Inledning...3 2. Varumärkesfärger...4 2.1 Definitioner...4 3. Carriers logotyp...5 3.1 Logotypens uppbyggnad...5 3.2 Logotypens frizoner...6 3.3 Alternativa

Läs mer

GRAFISK MANUAL VÄGLEDNING OCH REGLER

GRAFISK MANUAL VÄGLEDNING OCH REGLER GRAFISK MANUAL VÄGLEDNING OCH REGLER 2011 Rädda Barnens Ungdomsförbund Grafisk form: Rabash webb- och designbyrå Välkommen 03. Rädda Barnens Ungdomsförbund bildades i Sverige år 2003. Som namnet avslöjar

Läs mer

GRAFISK MANUAL 2.1. Reviderad: Anna Björkman Jerhammar&Co. Reviderad: XX Joel Strömblad

GRAFISK MANUAL 2.1. Reviderad: Anna Björkman Jerhammar&Co. Reviderad: XX Joel Strömblad GRAFISK MANUAL 2.1 2010-01-25 Jerhammar&Co Reviderad: 2016-06-30 Anna Björkman Reviderad: 2017-01-XX Joel Strömblad Den grafiska profilen är vårt ansikte utåt och ger oss ett enhetligt utseende som stärker

Läs mer

Konsumentföreningen Stockholm Grafisk manual. Ett utdrag

Konsumentföreningen Stockholm Grafisk manual. Ett utdrag Grafisk manual Ett utdrag IDENTITET / PROFIL En ny grafisk profil som speglar våra värderingar. Vår huvuduppgift är att göra medlemsnytta och stärka medlemmarnas ställning som konsumenter. All vår verksamhet

Läs mer

1. Logotyp. Rubrik. Lorem ipsum. Svenska Spel Identitetsmanual Lightversion Identitetsmanual light Svenska Spel 1 / 20

1. Logotyp. Rubrik. Lorem ipsum. Svenska Spel Identitetsmanual Lightversion Identitetsmanual light Svenska Spel 1 / 20 1. Logotyp Rubrik Lorem ipsum Svenska Spel Identitetsmanual Lightversion Identitetsmanual light Svenska Spel 1 / 20 1. Logotyp Rubrik Lorem ipsum Välkommen hit! Identitetsmanualen är ett redskap för alla

Läs mer

VISUELL IDENTITET. för Svenska Dreverklubben. Förord. Version 1.1

VISUELL IDENTITET. för Svenska Dreverklubben. Förord. Version 1.1 VISUELL IDENTITET för Svenska Dreverklubben Förord Version 1.1 Januari 2017 INNEHÅLLSFÖRTECKNING LOGOTYP TYPSNITT FÄRGER BILDSPRÅK KONTORSTRYCK TRYCKSAKER WEBBPLATS DIGITALT SKYLTMATERIAL PROFILPRODUKTER

Läs mer

SOLLENTUNA ENERGI & MILJÖ Ny visuell identitet 2016

SOLLENTUNA ENERGI & MILJÖ Ny visuell identitet 2016 SOLLENTUNA ENERGI & MILJÖ Ny visuell identitet 2016 Sollentuna Energi & Miljö är ett kommunalt ägt bolag... osv osv I och med att Sollentuna Energi under 2016 blev Sollentuna Energi & Miljö gavs uppdraget

Läs mer

INTRODUKTION TILL LOGOTYPEN

INTRODUKTION TILL LOGOTYPEN INTRODUKTION TILL LOGOTYPEN Greppa Näringen logotypen är den officiella avsändaren och vårt viktigaste verktyg. Logotypen har en klar och tydlig form som syns mycket bra i alla sammanhang. För att skydda

Läs mer

En grafisk guide till vår identitet

En grafisk guide till vår identitet En grafisk guide till vår identitet Välkommen till vår grafiska manual Ett grafiskt profilprogram har ingenting att göra med vad du eller jag tycker är snyggt. Ett tydligt grafiskt program är en konkurrensfaktor.

Läs mer

LO-TCO Biståndsnämnds grafiska profil. LO-TCO Biståndsnämnds grafiska profil ska utstråla kompetens, engagemang och seriositet.

LO-TCO Biståndsnämnds grafiska profil. LO-TCO Biståndsnämnds grafiska profil ska utstråla kompetens, engagemang och seriositet. LO-TCO Biståndsnämnds grafiska profil LO-TCO Biståndsnämnds grafiska profil ska utstråla kompetens, engagemang och seriositet. Identitet Logotypen LO-TCO BISTÅNDSNÄMND bildar tillsammans med kartbilden

Läs mer

Inledning. Innehåll. Inledning

Inledning. Innehåll. Inledning GRAFISK MANUAL 2019 Inledning 2 Inledning Det här är en uppdaterad manual som ska tydliggöra Moderaternas grafiska profil och göra det enkelt att göra rätt. Att den grafiska profilen följs på nationell,

Läs mer

Världens bästa hälsa 2020. Profilmanual. Profilmanual Indexator

Världens bästa hälsa 2020. Profilmanual. Profilmanual Indexator Världens bästa hälsa 2020 Profilmanual Profilmanual Indexator Innehåll Följ profilmanualen 3 Logotyp 4 Logotypanvändning 5 Friyta 6 Färger 7 Typografi 8 Typografi ersättningstypsnitt 9 Grafiskt mönster

Läs mer

Genom att följa instruktionerna når vi konsekvens, tydlighet och trovärdighet i vår kommunikation.

Genom att följa instruktionerna når vi konsekvens, tydlighet och trovärdighet i vår kommunikation. Hotell Grafisk Profil Vår grafiska profil är en viktig del av vår identitet och ett grundläggande verktyg i våra relationer. Därför är det avgörande att vi använder vår grafiska profil rätt och att alla

Läs mer

FÄRGER GRAFISKA ELEMENT BILD- OCH TEXTMANÉER ANVÄNDNING SLUTORD

FÄRGER GRAFISKA ELEMENT BILD- OCH TEXTMANÉER ANVÄNDNING SLUTORD GRAFISK MANUAL IDENTITET INNEHÅLL Grafisk design och kommunikation är en sektion med en stark identitet. Vi vet vilka vi är och hur vi gör. Denna manual har gjorts för att alla andra också ska veta vilka

Läs mer

Grafisk profilmanual FÖR REGION JÖNKÖPINGS LÄN

Grafisk profilmanual FÖR REGION JÖNKÖPINGS LÄN Grafisk profilmanual FÖR REGION JÖNKÖPINGS LÄN INLEDNING En region, ett varumärke, många möjligheter Den grafiska manualen beskriver Region Jönköpings läns visuella identitet, det vill säga hur vi presenterar

Läs mer

Svenska klätterförbundets styrelse och kansli Mars 2012

Svenska klätterförbundets styrelse och kansli Mars 2012 Grafisk manual Inledning I denna manual sammanfattas Svenska klätterförbundets visuella identitet. Den visuella identiteten är en viktig del av vår kommunikation, den är ett verktyg för att profilera

Läs mer

Allt är Tobbes fel. Grafisk profil för förbundet. Ung Pirat

Allt är Tobbes fel. Grafisk profil för förbundet. Ung Pirat Allt är Tobbes fel. Grafisk profil för förbundet Ung Pirat Varför behövs en grafisk profil? En grafisk profil har man för att en organisation enkelt ska kännas igen. Här sammanställs olika riktlinjer för

Läs mer

A R K E S FI NJ A LI R T G IKR

A R K E S FI NJ A LI R T G IKR GRAFISKA RIKTLINJER INNEHÅLL 1 PROFILERING 2 LOGOTYPE 3 TYPOGRAFI 4 KORRESPONDENSMATERIAL 1PROFILERING PROFILERING ANVÄNDNING. Denna manual ska fungera som riktlinje för hur vi löpande arbetar med vår

Läs mer

Program för grafisk profil Ks/ 2018:140. kommunfullmäktige kommunstyrelsen övriga nämnder förvaltning. Fastställt av kommunfullmäktige

Program för grafisk profil Ks/ 2018:140. kommunfullmäktige kommunstyrelsen övriga nämnder förvaltning. Fastställt av kommunfullmäktige Program för grafisk profil Ks/ 2018:140 kommunfullmäktige kommunstyrelsen övriga nämnder förvaltning Program för grafisk profil Fastställt av kommunfullmäktige 2018-03-22 65 1 2 Program för GRAFISK PROFIL

Läs mer

GRAFISK MANUAL TL BYGG VERSION

GRAFISK MANUAL TL BYGG VERSION GRAFISK MANUAL TL BYGG VERSION 01.2018 Innehåll 01. Logotypen 02. Varianter 03. Frizon & storlek 04. Användning 05. Symbolen 06. Primära färger 07. Sekundära färger 08. Profiltypsnitt 09. Ersättningstypsnitt

Läs mer

Grafisk Manual. Version 1.0

Grafisk Manual. Version 1.0 Grafisk Manual Version 1.0 Innehåll Inledning...3 Logotyp...4-5 Symbol och ordbild...4 Lokalavdelningar...5 Logotypens säkerhetszon...5 Storlekar...5 Grafiskt mönster...6 Flagga... 7 Färger...8 Typografi...9

Läs mer

Visuell profil. Framtagen av kommunikatör Anna karlsson: juli 2017

Visuell profil. Framtagen av kommunikatör Anna karlsson: juli 2017 Visuell profil Framtagen av kommunikatör Anna karlsson: juli 2017 VISIONEN En samverkansplattform för forskning, utveckling och innovation som främjar tillgängliga boendemiljöer och välfärdstekniktjänster

Läs mer

Våra visuella riktlinjer

Våra visuella riktlinjer GRAFISK MANUAL Våra visuella riktlinjer Det här dokumentet innehåller regler för vår visuella kommunikation. Följ dessa regler noggrant för att bibehålla och bygga Bygdegårdarnas Riksförbund som varumärke.

Läs mer

Grafsk Profl. Stilmanual för Astronomisk Ungdoms kommunikation

Grafsk Profl. Stilmanual för Astronomisk Ungdoms kommunikation Grafsk Profl Stilmanual för Astronomisk Ungdoms kommunikation Inledning Varför grafsk profl? Identifkation För att alla ska uppfatta att det är Astronomisk ungdom som står bakom ett meddelande måste vi

Läs mer

GRAFISK MANUAL VERSION 2.0 SEPTEMBER 2019

GRAFISK MANUAL VERSION 2.0 SEPTEMBER 2019 GRAFISK MANUAL VERSION 2.0 SEPTEMBER 2019 SEKAB GRAFISK MANUAL VERSION 2.0 AUGUSTI 2019 Inledning 2 Visuell identitet Den grafiska profilen skapar tillsammans med vårt sätt att arbeta och vårt uppträdande

Läs mer

Brand Guidelines 2019

Brand Guidelines 2019 Brand Guidelines 2019 Alla vinner när du har rätt tonalitet. Uppdraget vi har är viktigt. Om ingen tog hand om använda tidningar och förpackningar skulle det få stora negativa konsekvenser för hela samhället,

Läs mer

MANUAL FÖR ENHETLIG KOMMUNIKATION GRAFISK PROFIL

MANUAL FÖR ENHETLIG KOMMUNIKATION GRAFISK PROFIL MANUAL FÖR ENHETLIG KOMMUNIKATION GRAFISK PROFIL Innehåll Logotyp 1.0 Den grafiska profilen syftar till att skapa en enhetlig visuell identitet för NB coachning. Den här manualen beskriver hur man arbetar

Läs mer

INNEHÅLL. Vår grafiska identitet... 3. Logotyper... 4. Färger... 5. Typografi... 6. Profilmaterial... 7. Profil-CD... 8

INNEHÅLL. Vår grafiska identitet... 3. Logotyper... 4. Färger... 5. Typografi... 6. Profilmaterial... 7. Profil-CD... 8 P R O F I L M A N U A L INNEHÅLL Vår grafiska identitet............... 3 Logotyper..................... 4 Färger........................ 5 Typografi...................... 6 Profilmaterial...................

Läs mer

INNEHÅLL 1. LOGOTYP 2.TYPSNITT 3. FÄRGER 1.1 KONCEPT 1.2 STORLEKAR 1.3 FÄRGSÄTTNING 1.4 FRIZON & PLACERING 1.5 EXEMPEL 1.

INNEHÅLL 1. LOGOTYP 2.TYPSNITT 3. FÄRGER 1.1 KONCEPT 1.2 STORLEKAR 1.3 FÄRGSÄTTNING 1.4 FRIZON & PLACERING 1.5 EXEMPEL 1. GRAFISK PROFIL INNEHÅLL 1. LOGOTYP 1.1 KONCEPT 1.2 STORLEKAR 1.3 FÄRGSÄTTNING 1.4 FRIZON & PLACERING 1.5 EXEMPEL 1.6 ANVÄNDNING 2.TYPSNITT 2.1 VAL AV TYPSNITT 2.2 TRYCK & EP 2.3 WEB 3. FÄRGER 3.1 PRIMÄR

Läs mer

Primär. Sekundär. färger 1.0

Primär. Sekundär. färger 1.0 grafisk manual 1.0 färger Primär Den orangea färgen är Apelsinblommans husfärg och är tagen från apelsinen för att skapa en tydlig återkoppling till företagets namn. Orange är en energifylld färg som

Läs mer

VARUMÄRKESMANUAL. 2013.07.12 Version 0.9

VARUMÄRKESMANUAL. 2013.07.12 Version 0.9 VARUMÄRKESMANUAL 2013.07.12 Version 0.9 Innehållsförteckning Innehållsförteckning 3 Ett starkt varumärke Tillsammans har vi skapat ett nytt varumärke 1177 Vårdguiden Ett starkt varumärke Vår varumärkesplattform

Läs mer

LOKALISERA. Designmanual

LOKALISERA. Designmanual L LOKALISERA Designmanual Innehåll 5 Lokalisera AB 6 Logotyp 7 Användning av logo 8 Färger 9 Grafiska element 10 Typsnitt 11 Bildanvändning 12 Kontakt Lokalisera AB I och med övergången från Xpresskontor

Läs mer

Grafisk manual Elin Leyonberg Norrlands Reklamskola 2013

Grafisk manual Elin Leyonberg Norrlands Reklamskola 2013 Grafisk manual Elin Leyonberg Norrlands Reklamskola 2013 Innehållsförteckning Den grafiska profilen 3 Varumärket 4 Färger 5 Logotype 6 Typsnitt 8 Bilder 10 Digitala plattformar 11 Kontorsmaterial 13 Profilprodukter

Läs mer

förankrade i Sverige och den vardag som svenskarna upplever oavsett klass, bostadsort, ålder eller ursprung.

förankrade i Sverige och den vardag som svenskarna upplever oavsett klass, bostadsort, ålder eller ursprung. En guide till Alliansens utseende 2014 OM ALLIANSEN VÅR AMBITION Alliansen ska upplevas som: förankrade i Sverige och den vardag som svenskarna upplever oavsett klass, bostadsort, ålder eller ursprung.

Läs mer

Del 1. Grundstenarna i vår profil GRAFISK PROFILMANUAL VERSION 2015:1

Del 1. Grundstenarna i vår profil GRAFISK PROFILMANUAL VERSION 2015:1 Del 1 Grundstenarna i vår profil GRAFISK PROFILMANUAL VERSION 2015:1 INNEHÅLL INNEHÅLL Tillsammans bygger vi ett starkt varumärke 3-4 Grundelement 5 Logotyp 6-7 Färger 8 Typografi 9 Bild och formspråk

Läs mer

MATAKUTEN - mot hunger, för hållbarhet

MATAKUTEN - mot hunger, för hållbarhet GRAFISK MANUAL MATAKUTEN - mot hunger, för hållbarhet Barnen i samhället är en stor drivkraft för Matakuten som jobbar för att inte något barn i Gävle ska behöva gå hungrig. Varje månad samlar Matakuten

Läs mer

Profilmanual. version

Profilmanual. version Profilmanual version 1.0 2017 Det grafiska uttrycket... Är en viktig del av hur ett varumärke uppfattas. Det är vårt ansikte utåt. Om vi alla ser till att hålla den grafiska profilen enhetlig så adderar

Läs mer

Grafisk profil för Charlott Zsoldos. Holistic Health Coach

Grafisk profil för Charlott Zsoldos. Holistic Health Coach Grafisk profil för Charlott Zsoldos Holistic Health Coach Innehållsförteckning 1. Logotype 2. Typsnitt 3. Annonsering 4. Imagebilder Logotype Charlott Zsoldos använder sig av två stycken olika logotyper.

Läs mer

A R K E S FI NJ A LI R T G IKR

A R K E S FI NJ A LI R T G IKR GRAFISKA RIKTLINJER INNEHÅLL 1 PROFILERING 2 LOGOTYP 3 TYPOGRAFI 4 KORRESPONDENSMATERIAL 1PROFILERING PROFILERING PROFILERING IDENTITET Hur vi ser ut har en avgörande betydelse för vad vi anses vara. Sundfrakts

Läs mer

Designmanual. Lunds Kommuns Fastighets AB

Designmanual. Lunds Kommuns Fastighets AB Designmanual Lunds Kommuns Fastighets AB 2010 Lunds Kommuns Fastighets AB (publ) Grafisk designmanual Version 1.0 2010 Innehållsförteckning En enhetlig grafisk profil stärker vår identitet Logotypen Färgerna

Läs mer

Inviatech Grafisk Profil V kreativ & engagerad samhällsbyggare

Inviatech Grafisk Profil V kreativ & engagerad samhällsbyggare kreativ & engagerad samhällsbyggare Grafisk profil Allt vi på Inviatech kommunicerar påverkar omgivningens bild av oss. För att underlätta arbetet med att sprida vårt budskap och våra värderingar har vi

Läs mer

VARUMÄRKESPLATTFORM OCH GRAFISK MANUAL

VARUMÄRKESPLATTFORM OCH GRAFISK MANUAL VARUMÄRKESPLATTFORM OCH GRAFISK MANUAL VARUMÄRKESPLATTFORM 3 4 5 6 Tillsammans bygger vi varumärket Karlskrona Varumärkesplattformen Det som gör platsen unik och känslan vi förmedlar Målgrupper och budskap

Läs mer

Har du lekt idag? En guide till vår identitet. Version 1

Har du lekt idag? En guide till vår identitet. Version 1 Har du lekt idag? En guide till vår identitet Version 1 Innehåll Vi vet hur barn leker och utvecklas 03 Starkare varumärke 04 Inte bara en logotype 05 Såhär ser vi ut 06 Vår logo 07 Lekvågen 08 Färger

Läs mer

Vår grafiska profil.

Vår grafiska profil. Vår grafiska profil. Maj 2017 Innehåll Hur vi uppfattas beror på oss... sid 4 Logotypen - vårt varumärke... sid 5 RBU:s färger... sid 7 Typsnitt... sid 8 Typografi... sid 9 Trycksaker... sid 10 Bildspråk...

Läs mer

RIKTLINJER FÖR ETT ENHETLIGT UTTRYCK. Grafisk manual

RIKTLINJER FÖR ETT ENHETLIGT UTTRYCK. Grafisk manual RIKTLINJER FÖR ETT ENHETLIGT UTTRYCK Grafisk manual Riksförbundet Attention är en intresseorganisation för människor med neuropsykiatriska funktionshinder. Vi arbetar för att de barn, ungdomar och vuxna

Läs mer

Värmdö IFs grafiska profil 4. Logotyp 5-9. Färg 10. Typografi 11-12. Brevpapper 13. Visitkort 14. Korrespondenskort 15.

Värmdö IFs grafiska profil 4. Logotyp 5-9. Färg 10. Typografi 11-12. Brevpapper 13. Visitkort 14. Korrespondenskort 15. 1Grafisk manual 2 Innehåll Sida Värmdö IFs grafiska profil 4 Logotyp 5-9 Färg 10 Typografi 11-12 Brevpapper 13 Visitkort 14 Korrespondenskort 15 Kuvert 16-17 3 Värmdö IFs grafiska profil En enhetlig grafisk

Läs mer

0.1 PROFILANSVARIG FÖRORD OCH

0.1 PROFILANSVARIG FÖRORD OCH VISUELL IDENTITET 0.1 FÖRORD OCH PROFILANSVARIG I denna manual drar vi upp riktlinjerna för den grafiska kommunikationen kring varumärket Höga Kusten. Syftet med detta är att skapa en tydlig destination.

Läs mer

Det här är vår grafiska profil

Det här är vår grafiska profil Det här är vår grafiska profil Innehåll Om prata 3 Logotyp 4 Pratbubblan 5 Typografi 6 Färger 7 Applikationer 8 2 Om prata Vi är ett litet men växande produktionsbolag som fi nns i Stockholm. Vi som jobbar

Läs mer

Varumärkesplattform och grafisk manual 2015-05-13

Varumärkesplattform och grafisk manual 2015-05-13 Varumärkesplattform och grafisk manual Hej! Vad roligt att du läser Rinkaby Rörs varumärkesplattform. Andelen hemmafixare som fortfarande gör VVS-arbeten själva blir färre och färre. Mycket på grund av

Läs mer

En enhetlig profil är viktig för alla organisationer

En enhetlig profil är viktig för alla organisationer En enhetlig profil är viktig för alla organisationer och ännu viktigare för en stor grupp av frivilliga. Då öppnas möjligheten för att alla känner samhörighet och vet åt vilket håll gruppen går. Det gör

Läs mer

Grafisk profil & kommunikation Vänersborgs kommun. Version 1.5 - maj 2013

Grafisk profil & kommunikation Vänersborgs kommun. Version 1.5 - maj 2013 Grafisk profil & kommunikation Vänersborgs kommun Version 1.5 - maj 2013 Innehåll Grafisk profil & kommunikation Vänersborgs kommun 2 Om denna manual 3 Logotypen 4 Logotypen - 3 olika varianter 5 Logotyp

Läs mer

Grafisk manual KORTVERSION 2015

Grafisk manual KORTVERSION 2015 Grafisk manual KORTVERSION 2015 Innan du börjar I den här manualen har vi samlat de viktigaste rekommendationerna för hur du använder logotyp, färger och typsnitt för Högskolan i Borås grafiska profil.

Läs mer

Grafisk profilmanual

Grafisk profilmanual Grafisk profilmanual Innehåll GRAFISK PROFILMANUAL 1 Inledning 2 Logotyp 3 Färger 4 Dekorelement 5 Typsnitt 6 Kontorstryck 7 Powerpoint-mall 8 Trycksaker 9 Annons 10 Webb Inledning. 1 Rätt utnyttjad bygger

Läs mer

Symbolen ska alltid användas i färg om det är möjligt. Den ska inte vara mindre än 20 mm eftersom den då blir svårläst och otydlig.

Symbolen ska alltid användas i färg om det är möjligt. Den ska inte vara mindre än 20 mm eftersom den då blir svårläst och otydlig. Grafiska riktlinjer Låna dig rik Låna dig rik är en symbol för det varumärkesarbete som biblioteken i Kalmar, Kronobergs och Blekinge län påbörjade 2010. Därför ska symbolen endast användas i samband med

Läs mer

GRAFISK PROFILMANUAL GRAFISK PROFILMANUAL

GRAFISK PROFILMANUAL GRAFISK PROFILMANUAL 1 GRAFISK PROFILMANUAL 3 Innehåll LOGOTYPEN 6 FÄRGER 8 TYPOGRAFI 10 ANNONS 12 ROLL-UP 13 VEPA/BANDEROLL 14 VISITKORT 15 BREVPAPPER/FAXBLAD 16 KUVERT 17 FLAGGOR 17 PROFILKLÄDER 18 WEBB 19 BILDMANÉR 20

Läs mer

våra grafiska riktlinjer

våra grafiska riktlinjer Grafisk manual för distrikt & föreningar våra grafiska riktlinjer 2014-12-11 Version 1.0 Innehåll Förord 3 1. Logotyp 1.1 Primär logotyp 4 1.2 Sekundär logotyp 5 1.3 Friyta och placering 6 1.4 Välj rätt

Läs mer

Rubrik. 1. Logotyp. Lorem ipsum

Rubrik. 1. Logotyp. Lorem ipsum 1. Logotyp Rubrik Lorem ipsum Svenska Spel Sport & Casino Produktvarumärke Identitetsmanual Lightversion Identitetsmanual light Svenska Spel Sport & Casino Produktvarumärke 1 / 16 1. Logotyp Välkommen

Läs mer

Direktiv för grafisk profil

Direktiv för grafisk profil 1 (5) Direktiv för grafisk profil 1. Formalia 1.1 Sammanfattning Detta direktiv reglerar LinTeks grafiska profil. 1.2 Syfte Syftet med detta direktiv är att ge ett enhetligt ansikte utåt för att stärka

Läs mer

Grafisk Manual. House4Earth. Johanna Liljedahl Catarina Madsen Maja Olsson Lena Ström Matilda Åström

Grafisk Manual. House4Earth. Johanna Liljedahl Catarina Madsen Maja Olsson Lena Ström Matilda Åström Grafisk Manual House4Earth Johanna Liljedahl Catarina Madsen Maja Olsson Lena Ström Matilda Åström Innehållsförteckning Förord Förord - Våra tankar - Den grafiska manualen Logotypen - Vår logotyp - Frizon

Läs mer

Rubrik. 1. Logotyp. Lorem ipsum

Rubrik. 1. Logotyp. Lorem ipsum 1. Logotyp Rubrik Lorem ipsum Svenska Spel Tur Produktvarumärke Identitetsmanual Lightversion Identitetsmanual light Svenska Spel Tur Produktvarumärke 1 / 16 1. Logotyp Välkommen hit! Rubrik Lorem ipsum

Läs mer

INLEDNING. För tillämpningar se Teknologkårens grafiska manual.

INLEDNING. För tillämpningar se Teknologkårens grafiska manual. INLEDNING För att teknologkåren skall ha ett tydligt och starkt varumärke krävs en utarbetad och modern grafisk profil som tillämpas av hela organisationen. Denna grafiska profil är upprättad för att underlätta

Läs mer

Grafi sk profi l 1 Eslövs kommun 2011

Grafi sk profi l 1 Eslövs kommun 2011 Grafisk profil Eslövs kommun 2011 1 Innehåll Syftet med en grafisk profil... 3 Vårt stadsvapen... 4 Vår logotyp... 5 Designelement... 6 Våra profilfärger... 7 Logotypen i färg, i svart och i vitt... 8

Läs mer

Huvudlogotyp Finns med texten Moderaterna och utan. Observera att de äldre loggorna i färgen PMS 2915 ej längre ska användas.

Huvudlogotyp Finns med texten Moderaterna och utan. Observera att de äldre loggorna i färgen PMS 2915 ej längre ska användas. Grafisk manual 2016 Inledning År 2013 lanserade vi en modernare logotype av m-symbolen som vid sidan av vår vanliga logotype markerade vår energi i valrörelsen. Nu har logotypen uppdaterats och är vår

Läs mer

Logotyper. FÄRG Vi har en blå färg som bara används till logotypen. (PMS 2756 C, CMYK ) Vit eller svart kan också användas.

Logotyper. FÄRG Vi har en blå färg som bara används till logotypen. (PMS 2756 C, CMYK ) Vit eller svart kan också användas. BRANDBOOK Brandbook s. 9 Logotyper Det viktigaste grafiska elementet är vår logotyp. Den finns i två huvudversioner med eller utan EST. 1994 samt en tredje alternativ version. EST: 1994 MED ELLER UTAN?

Läs mer

RIKTLINJER FÖR ETT ENHETLIGT UTTRYCK. Grafisk manual

RIKTLINJER FÖR ETT ENHETLIGT UTTRYCK. Grafisk manual RIKTLINJER FÖR ETT ENHETLIGT UTTRYCK Grafisk manual förord enhetligt uttryck - enhetligt intryck Riksförbundet Attention är en intresseorganisation för människor med neuropsykiatriska funktionshinder.

Läs mer

GRAFISK PROFIL. Haverdals Golfklubb

GRAFISK PROFIL. Haverdals Golfklubb GRAFISK PROFIL Haverdals Golfklubb GRAFISK PROFIL Den grafiska profilen fungerar som en plattform för hur vi kommunicerar varumärket Haverdals Golfklubb Genom att ta utgångspunkt i den grafiska profilen

Läs mer

Inledning 4 6. Märke. Typsnitt 7 9. 10. Färger

Inledning 4 6. Märke. Typsnitt 7 9. 10. Färger GRAFISK PROFIL INNEHÅLL 3. Inledning 4 6. Märke Huvudmärke. Varianter. Tillämpning. 7 9. Typsnitt Huvudtypsnitt. Webbtypsnitt. 10. Färger Huvudfärger. Komplementfärger. Webbfärger INLEDNING Den grafiska

Läs mer

KORPEN. Grafisk profil viktig för varumärket. Vår logotyp KORPEN NKORPENN KORPEN KORPEN KORPEN

KORPEN. Grafisk profil viktig för varumärket. Vår logotyp KORPEN NKORPENN KORPEN KORPEN KORPEN Grafisk profil Vår logotyp Korpens logotyp är alltid en helhet (en ordbild) och får aldrig delas av eller skrivas på höjden. Den ska alltid användas horisontellt. Grafisk profil viktig för varumärket Korpens

Läs mer

GRAFISK PROFIL MANUAL

GRAFISK PROFIL MANUAL GRAFISK PROFIL MANUAL VÅR GRAFISKA PROFIL Den grafiska profilen har uppdaterats för att bättre spegla vår verksamhet och tydliggöra riktlinjerna för vår kommunikation. Vår grafiska profil är ett värdefullt

Läs mer

GRAFISKT PROFILPROGRAM TESKEDSORDEN

GRAFISKT PROFILPROGRAM TESKEDSORDEN GRAFISKT PROFILPROGRAM INLEDNING Hur handlar en människa när det börjar brinna, på tre olika sätt enligt Amos Oz: 1. Hon springer från eldsvådan så fort hon bara kan och struntar i alla dem som inte kan

Läs mer

Textilgruppen. Grafisk profil

Textilgruppen. Grafisk profil Textilgruppen Grafisk profil En grafisk profil är i korta ordalag ett slags grafiskt regelverk. På ett enkelt sätt ska denna grafiska manual ge den vägledning som hjälper samtliga medarbetare i ditt företag

Läs mer

förord Högsby 061219 Ewa Engdahl kommunstyrelsens ordförande

förord Högsby 061219 Ewa Engdahl kommunstyrelsens ordförande grafisk profil förord Högsby kommun står inför stora utmaningar i framtiden. Om vi ska lyckas att etablera oss som en framtidskommun krävs det både att vi arbetar och profilerar oss på ett professionellt

Läs mer

Grafisk manual 1.0 2009-10-07

Grafisk manual 1.0 2009-10-07 Grafisk manual 1.0 2009-10-07 Innehåll Logotyp... 3 Profilfärger... 4 Symbolen... 4 Typografi... 5 Svenska Vård i text... 6 Svenska Vård Grafisk manual 1.0 2 Logotyp Svenska Vårds logotyp finns i två versioner.

Läs mer

VISUELL IDENTITET FÖR TELTEK

VISUELL IDENTITET FÖR TELTEK VISUELL IDENTITET FÖR TELTEK En grafisk profil är en viktig byggsten i skapandet av ett starkt varumärke och syftar till att skapa en enhetlig visuell identitet för Teltek som är enkel att känna igen för

Läs mer

Svenskt Sigill Grafiska riktlinjer

Svenskt Sigill Grafiska riktlinjer Svenskt Sigill Grafiska riktlinjer Inledning 2 Logotyp Grundversion 3 Logotyp Frizon 4 Logotyp 3D 5 Logotyp Webbanpassad 6 Logotyp Byline 7 Logotyp Tilläggsinformation 8 Tillämpning 10 Typografi 11 Kontakt

Läs mer

Grafisk manual. 1.0 Index. Om logotypen... 2 DOTTERBOLAG... 3 DOTTERBOLAG 2 RADER... 4 VARIATIONER... 6 EXEMPEL PÅ EJ TILLÅTEN ANVÄNDNING...

Grafisk manual. 1.0 Index. Om logotypen... 2 DOTTERBOLAG... 3 DOTTERBOLAG 2 RADER... 4 VARIATIONER... 6 EXEMPEL PÅ EJ TILLÅTEN ANVÄNDNING... Grafisk manual 1.0 Index Om logotypen... 2 DOTTERBOLAG... 3 DOTTERBOLAG 2 RADER... 4 Friyta och MinimIstorlek... 5 VARIATIONER... 6 EXEMPEL PÅ EJ TILLÅTEN ANVÄNDNING... 7 EXEMPEL PÅ EJ TILLÅTEN ANVÄNDNING...

Läs mer

GRAFISKA RIKTLINJER Svenska Ridsportförbundet maj 2015. Svenska Ridsportförbundet Grafiska riktlinjer 1

GRAFISKA RIKTLINJER Svenska Ridsportförbundet maj 2015. Svenska Ridsportförbundet Grafiska riktlinjer 1 GRAFISKA RIKTLINJER Svenska Ridsportförbundet maj 2015 Svenska Ridsportförbundet Grafiska riktlinjer 1 VÅR PROFIL Det här är en grafisk manual för Svenska Ridsportförbundet som talar om hur vi vill se

Läs mer

Färgkodning: Turism & Evenemang. Näringsliv. Kommun & Samhälle. Nya Gällivare

Färgkodning: Turism & Evenemang. Näringsliv. Kommun & Samhälle. Nya Gällivare GRAFISK MANUAL Färgkodning: För att få en tydlig, visuell indelning av Gällivares olika verksamhetsben jobbar Gällivare med färgkodning. Nedan visas de olika färgerna med tillhörande värden i olika färgrymder.

Läs mer

Grafisk manual. version 1.2

Grafisk manual. version 1.2 Grafisk manual version 1.2 Innehåll 1.0 Varför en grafisk manual? 1.1 När ska manualen användas? 1.2. Använda profilmaterial 1.3 Lämna synpunkter 2.0 Namnet och organisationen 2.1 Namnet 2.2 Presentationstext

Läs mer