Projekt Rapport. RaidPlanner. Jeanette Karlsson UD10

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Projekt Rapport. RaidPlanner. Jeanette Karlsson UD10"

Transkript

1 Projekt Rapport RaidPlanner Jeanette Karlsson UD10

2 Abstrakt: Denna rapport handlar om mitt projekt i kursen Individuellt Mjukvaruutvecklings projekt. Rapporten kommer att ta upp hur jag gått tillväga, vad jag lärt mig av projektet och vilka negativa och positiva upplevelser jag har haft samt en analys av vad jag kan göra annorlunda eller bättre på nästa projekt. Jag har jobbat med ASP.Net, C# och SQL för att bygga en interaktiv webbsida med ett poäng system som ska användas för uträkningar av loot prioritet vid raider i MMO's. Det har för det mesta varit ett spännande och roligt projekt och jag har lärt mig massor av att jobba med det.

3 Innehållsförteckning Inledning/Bakgrund Positiva Erfarenheter Negativa Erfarenheter Sammanfattning

4 Inledning/Bakgrund Jag började egentligen med att tänka på vad jag ville lära mig och få ut av kursen snarare än att jag hade en speciell produkt jag ville göra. Jag kände att jag ville göra något där jag fick använda mig av och fördjupa mig i det jag lärt mig under året samtidigt som jag ville lära mig något nytt också. Valet föll på ASP.Net, C# och MS SQL. Sen gällde det att komma på en idé som kändes genomförbar. Jag valde att göra en raidplanner site till mitt Kinship (guild) i Lord of the Rings Online. Poäng systemet jag använt är ett förslag från min raid leader. Teknik Valet av teknik föll på ASP.Net och C#. Framförallt för att jag ville fördjupa mina kunskaper inom C# och med ASP.Net kände jag att jag kunde göra det samtidigt som jag lärde mig mer om hur man bygger en riktig webbapplikation. Databasen är gjord i MS SQL. Krav Kraven jag hade på den var att man skulle kunna räkna ut prioritering för distribution av loot vid raider. Jag valde att inte göra en fullständig site eftersom att den även borde ha ett bokningssystem för raider vilket hade blivit lite för mycket, ville hellre göra det jag gjorde på den ordentligt, istället för att göra många funktioner. Siten skulle också stödja inloggning med olika roller eftersom att enbart officerare ska kunna tilldela poäng. Arbetssätt Arbetssättet har varit att iterativt utveckla mitt system. Jag har gjort sprint backlogs enligt SCRUM metoden och jobbat efter dom med nya sprints varje vecka. Jag följde kursen som gick i ASP.Net och mycket av tiden i början på projektet gick åt till att sätta sig in i det. Har under tiden för projektet även gått en kurs i databas teknik och kunskaperna jag fick där har jag också använt mig av i projektet. Jag började med att göra funktioner för uträkningar av poängsystem och när dom fungerade försökte knyta ihop det med dom grafiska bitarna i ASP, dropdown listor och checkboxes för att tilldela poäng. Jag började med detta eftersom att poängberäkningen är det centrala i min applikation och något jag kände att jag kunde få att funka redan på ett tidigt stadium. Om jag hade gjort om projektet hade jag valt att börja med att bygga upp databasen först eftersom att en hel del saker fick skrivas om när jag skulle använda mig av data från databasen. Men eftersom att jag inte hade någon kunskap om databaser i början så valde jag att vänta med det tills jag kunde lite grann i alla fall. Samma sak med vissa funktioner i ASP.Net men lärde mig att det tar mig mycket längre tid att lära mig helt själv och att det blev effektivare att följa med tempot i kurserna.

5 Positiva erfarenheter Jag har lärt mig otroligt mycket på detta projekt och på det stora hela gick det bättre än vad jag trodde från början. Jag har insett att jag verkligen gillar att programmera och när jag stött på ett problem så ger jag mig inte förrän jag löst det. Nya Kunskaper Jag har lärt mig att jobba i ASP.Net vilket jag inte hade någon kunskap om alls innan jag började. Samtidigt har mina kunskaper om C# blivit mycket bättre än innan. I början på kursen försökte jag läsa en del dokumentation om båda språken men hade ibland lite svårt att förstå vad jag läste. När jag sedan kollade samma artikel några veckor senare hade jag en mycket större förståelse för vad det handlade om. Har också lärt mig SQL och hur man knyter ihop databaser med olika lager i applikationen. Har på det stora hela en mycket bättre förståelse för hur det är att jobba i ett mjukvaru utvecklings projekt..net Ramverket I början kändes ASP.Net ganska enkelt eftersom att mycket sköts med drag and drop programmering, men insåg efter ett tag att det verkar enklare än vad det är. Var lite skeptisk till en del färdigbyggda funktioner från början men lärde mig att det kan vara ganska smidigt att använda sig av eftersom att det sparade mig en del tid att slippa skriva allt från grunden. Som inloggningssystem använde jag till att börja med MS egna system men insåg att jag ville knyta ihop mina användare med deras registrerade Characters så då flyttade jag över inloggningen på våran egen databas. Förvånansvärt enkelt, programmet fixar det mesta själv och det är bara att anropa rätt procedur. Databasen Jag lärde mig mer om databaser än vad jag hade gjort om jag inte gjort detta projekt trots att jag samtidigt gick databas kursen. Inser att jag fortfarande har väldigt mycket kvar att lära mig om det men har nu i alla fall grundkunskaperna. Jag har en hel del olika tabeller i min databas med inbördes relationer och det var en skön känsla när jag väl lyckades plocka ut olika värden och koppla dom till olika listor och sen använda värdena för att uppdatera en annan tabell. Tidsplanering/Dokumentation Tycker att SCRUM med sina sprint backlogs är ett smidigt sätt att planera sitt arbete på. Men jag måste nog bli bättre på att följa dom i framtiden. Eftersom att detta var det första riktiga projektet jag jobbat på så var det lite svårt att veta hur lång tid saker egentligen tar men det är ändå bra att ha en plan att jobba efter.

6 Negativa Erfarenheter Insåg återigen att när man inte kan ett språk speciellt bra så kan t.om en liten grej ta flera timmars arbete. Hade problem med att få min deleteknapp att funka. Satt i flera timmar och kollade på nätet men hittade inget som funkade. Gav tillslut upp och nästa dag när jag kollade igen hittade jag en enkel lösning som bara innebar att jag missat ett kommando i en controller. Lärde mig att man ibland måste ge upp och sova på saken. Men jag vill gärna lösa problemen och har svårt att sluta tänka på dom. Nya kunskaper Svårt att lära sig flera i stort sett helt nya grejer. Både ASP.NET och SQL var helt nytt och det kunde bli lite väl mycket att lära sig samtidigt ibland. Att följa två kurser för att göra detta projekt har varit tidskrävande och eftersom att ingen av kurserna tidsmässigt var planerade att funka ihop med detta projekt så kunde det kännas lite svårt att få ihop det. Fick vid flera tillfällen ändra mina sprints och försöka jobba på nåt annat än det jag egentligen ville bara för att tempot i kurserna inte funkade ihop med min planering. Ska jag göra nåt liknande igen och följa kurser vid sidan av så borde jag nog redan innan kursen ta reda på när man kommer att gå igenom vissa saker. Versionshantering Har haft en del problem med versionshanteringen av mina filer eftersom att jag suttit och jobbat både hemma och i skolan så har en del filer hamnat i konflikt med varandra. Nästa gång ska jag bli noggrannare med att göra commits oftare och ha bättre ordning på mina filer..net ramverket ASP.Net verkade ganska enkelt till att börja med men när man väl skulle knyta kontrollerna till databasen och få funktionaliteten som den ska så finns det mycket som kan strula. Jag har använt mig av en del listor och tänkte att det kunde va kul att testa några olika varianter. Då uppkommer problemet att det jag kan göra väldigt lätt i en typ av lista känns nästan omöjligt i en annan typ och kan kräva en hel del programmering för att det ska funka. Tidsplanering/Dokumentation Tror att jag många gånger suttit med något betydligt längre tid än vad jag trott att jag gjort, när jag programmerar tappar jag lätt bort tiden och vet egentligen inte hur många timmar jag lagt på en viss grej. Kände mig lite stressad i början av att försöka hålla ordning på mina timmar och till nästa gång ska jag nog försöka sätta upp lite mer tider för när jag ska sitta och jobba. En del av dokumentationen kändes mest som att jag gjorde för att jag var tvungen att göra och det känns som att vissa saker som tex testrapporter känns mer viktiga i ett projekt med många deltagare. När det bara är man själv som jobbar på det så har man ju det mesta i huvudet redan. Men jag förstår ändå vikten av att göra det.

7 Sammanfattning Jag har lärt mig en hel del på det här projektet även om det också varit väldigt frustrerande och svårt ibland, men också kul och utmanande. Har varit lärorikt att jobba med så många olika språk och lager som jobbar ihop och är ett ganska stort steg från vad vi tidigare gjort under kurserna. Jag kände verkligen på slutet att jag börjar få rätt bra koll på alltihopa och att om jag bara lägger lite mer tid på min site så kan den nog bli ganska bra. Skulle vilja ha en lite bättre admin sida så att man kan redigera användarna lite mer, kunna ta bort en användare som slutat, kolla alla användare i en viss roll osv. Men det kändes som att det var bättre att koncentrera sig på det som redan fanns och att försöka göra det så bra som möjligt. Jag har tex validering på alla inmatade värden både med hjälp av JavaScript i användargränssnittet och i mina C# klasser. Har nu en mycket bättre förståelse för hur det går till att jobba i ett mjukvaruprojekt. Mycket av mina negativa erfarenheter är sånt som kommit av att jag inte har haft tillräcklig kunskap och erfarenhet av programmering. Trodde från början att jag inte ens hade tillräckligt med grundkunskap för att över huvudtaget få ihop nåt men det har jag ju trots allt fått och är to.m ganska nöjd med slutresultatet. Det känns som att nästa gång jag jobbar på ett projekt kommer nog saker att gå bättre redan från början även om jag måste lära mig nya språk medans jag gör det. Jag kommer att fortsätta jobba lite på detta projekt mest för skojs skull. Det finns massor av saker jag skulle vilja prova att lägga till eller förbättra. Tex är mycket av funktionerna vad gäller poängberäkning hårdkodat i programmet vilket inte gör det speciellt flexibelt. Anledningen är helt enkelt tidsbrist. Jag la en del tid på att bygga funktioner som funkade och sen fick jag lägga mycket tid på att lära mig om och implementera databasen i programmet. Eftersom att det var viktigare att man kan registrera användare och sina characters i databasen så valde jag att lägga tid på det istället för att göra systemet så flexibelt som möjligt.

VIDEODAGBOKEN. Individuellt Mjukvaruutvecklingsprojekt. En dagbok i videoform online. Robert Forsgren (rf222ce) UD12 2013-06-05

VIDEODAGBOKEN. Individuellt Mjukvaruutvecklingsprojekt. En dagbok i videoform online. Robert Forsgren (rf222ce) UD12 2013-06-05 VIDEODAGBOKEN En dagbok i videoform online. Individuellt Mjukvaruutvecklingsprojekt Robert Forsgren (rf222ce) UD12 2013-06-05 Abstrakt: Den här rapporten kommer ta upp mitt projekt Videodagboken, en dagbok

Läs mer

SLUTRAPPORT RUNE TENNESMED WEBBSHOP

SLUTRAPPORT RUNE TENNESMED WEBBSHOP SLUTRAPPORT RUNE TENNESMED WEBBSHOP -05-30 Abstrakt Under 10 veckor har jag och Oskar Norling arbetat med att ta fram en webbshop-applikation till företaget Rune Tennesmed i Kalmar. I denna rapport tänker

Läs mer

Rune Tennesmed. Oskar Norling 1DV430. Individuellt Mjukvaruutvecklingsprojekt 1DV430 Webbprogrammerare H12 Oskar Norling

Rune Tennesmed. Oskar Norling 1DV430. Individuellt Mjukvaruutvecklingsprojekt 1DV430 Webbprogrammerare H12 Oskar Norling Rune Tennesmed Oskar Norling Individuellt Mjukvaruutvecklingsprojekt Webbprogrammerare H12 Oskar Norling 2012-05-30 Abstrakt Denna rapport handlar om mitt mjukvaruutecklingsprojekt som jag och en klasskompis

Läs mer

Slutrapport för JMDB.COM. Johan Wibjer 2012-06-03

Slutrapport för JMDB.COM. Johan Wibjer 2012-06-03 Slutrapport för JMDB.COM Johan Wibjer 2012-06-03 Abstrakt Den här rapporten kommer handla om mitt projekt som har handlat om att gör en webb sida för ett personligt media bibliotek, hur jag har jobbar

Läs mer

SLUTRAPPORT. Sebastianlund.com. Individuellt mjukvaruutveckingsprojekt, 1DV430. Författare: Sebastian Lund WP11 Datum: 2012-05-21

SLUTRAPPORT. Sebastianlund.com. Individuellt mjukvaruutveckingsprojekt, 1DV430. Författare: Sebastian Lund WP11 Datum: 2012-05-21 SLUTRAPPORT Sebastianlund.com Individuellt mjukvaruutveckingsprojekt, 1DV430 Abstrakt Denna rapporten handlar om mitt arbete jag gjort i kursen Individuellt Mjukvaruprojekt under våren 2012. I rapporten

Läs mer

Mina listor. En Android-applikation. Rickard Karlsson 2013-06-09. Rickard Karlsson - rk222cu Linnéuniversitet rk222cu@student.lnu.

Mina listor. En Android-applikation. Rickard Karlsson 2013-06-09. Rickard Karlsson - rk222cu Linnéuniversitet rk222cu@student.lnu. Mina listor En Android-applikation Rickard Karlsson 2013-06-09 Rickard Karlsson - rk222cu Linnéuniversitet rk222cu@student.lnu.se Innehållsförteckning 2. Innehållsförteckning 3. Abstrakt 4. Inledning/bakgrund

Läs mer

Haris Kljajic Individuellt mjukvaruprojekt. Projekt Rapport. Insatsplutonen. Haris Kljajic UD11

Haris Kljajic Individuellt mjukvaruprojekt. Projekt Rapport. Insatsplutonen. Haris Kljajic UD11 Projekt Rapport Insatsplutonen Haris Kljajic UD11 Abstrakt: Denna rapport är en rapport på mitt arbete i Individuellt Mjukvaruprojekt. Projektet i sig var en dynamisk website för 1:a Insatspluton i Kalmar

Läs mer

Elevernas uppfattningar om alltmer digitaliserad undervisning

Elevernas uppfattningar om alltmer digitaliserad undervisning Resultat Elevernas uppfattningar om alltmer digitaliserad undervisning Fråga 1 Mycket inspirerande (6) till mycket tråkigt (1) att arbeta med etologisidan Uppfattas som mycket inspirerande eller inspirerande

Läs mer

Mjukvaruprojekt Onlinebooks

Mjukvaruprojekt Onlinebooks Mjukvaruprojekt Onlinebooks Jakob Månsson 6/7-2010 Jm22gn@student.lnu.se Abstrakt Denna rapport handlar om hur jag gick tillväga när jag gjorde mitt projekt. Vilka problem som man har stött på under vägen

Läs mer

[SLUTRAPPORT: DRAWPIXLZ (ANDROID-APP)] Slutrapport. Författare: Zlatko Ladan. Program: Utvecklare av Digitala Tjänster 180P

[SLUTRAPPORT: DRAWPIXLZ (ANDROID-APP)] Slutrapport. Författare: Zlatko Ladan. Program: Utvecklare av Digitala Tjänster 180P Slutrapport Författare: Zlatko Ladan Program: Utvecklare av Digitala Tjänster 180P Kurs: Individuellt Mjukvaruprojekt Z l a t k o L a d a n Sida 1 Abstrakt: Denna rapport handlar om mitt projekt som jag

Läs mer

Priskamp. En prisjämförelsesite Björn Larsson 130609

Priskamp. En prisjämförelsesite Björn Larsson 130609 Priskamp En prisjämförelsesite Björn Larsson 130609 Abstrakt Detta är en post-mortem slutrapport om mitt projekt "Priskamp" inom ramen för kursen Individuellt Mjukvaruutvecklingsprojekt VT 2013. Projektets

Läs mer

Projektarbete myshop. Sandra Öigaard so222es WP12 Individuellt mjukvaruutvecklingsprojekt 2013-06-06

Projektarbete myshop. Sandra Öigaard so222es WP12 Individuellt mjukvaruutvecklingsprojekt 2013-06-06 Projektarbete myshop av Sandra Öigaard so222es WP12 Individuellt mjukvaruutvecklingsprojekt 2013-06-06 ABSTRAKT En rapport om utvecklingen av myshop, ett 10 veckors projektarbete i kursen individuellt

Läs mer

Tepz klon. - Projektrapport. Linnéuniversitetet, Individuellt mjukvaruutvecklingsprojekt Janina Bergström, WP12 Distans

Tepz klon. - Projektrapport. Linnéuniversitetet, Individuellt mjukvaruutvecklingsprojekt Janina Bergström, WP12 Distans Tepz klon - Projektrapport Janina Bergström jb222qp WP12 Distans 8/6-2013 Linnéuniversitetet, Individuellt mjukvaruutvecklingsprojekt 1 Abstrakt Denna rapport handlar om min klon av det existerande spelet

Läs mer

Slutrapport. Super Mario klon. Tomas Wallin tw222bv WP

Slutrapport. Super Mario klon. Tomas Wallin tw222bv WP Slutrapport Super Mario klon Tomas Wallin tw222bv WP11 2012-06-03 1 Abstrakt Denna rapport handlar om mitt arbete i krusen Individuellt Mjukvaruprojekt. I denna rapport tänkte jag gå igenom hur projektet

Läs mer

Erik Lundgren 820419-1491. GarageLoppisen.se. Projekt i kursen Individuellt Mjukvaruutvecklingsprojekt, 1dv430

Erik Lundgren 820419-1491. GarageLoppisen.se. Projekt i kursen Individuellt Mjukvaruutvecklingsprojekt, 1dv430 Erik Lundgren 820419-1491 GarageLoppisen.se Projekt i kursen Individuellt Mjukvaruutvecklingsprojekt, 1dv430 Abstrakt En kort rapport om projektet GarageLoppisen.se. En applikation som skapats för att

Läs mer

Slutrapport YUNSIT.se Portfolio/blogg

Slutrapport YUNSIT.se Portfolio/blogg Slutrapport YUNSIT.se Portfolio/blogg RICKARD HANSSON 2012-06-04 Abstrakt Rapporten du har i din hand kommer handla om mitt projektarbete som jag genomfört under tio veckor för utbildningen Utvecklare

Läs mer

Gillakampen. av Merkur Hoxha WP

Gillakampen. av Merkur Hoxha WP Gillakampen av Merkur Hoxha WP12 2013-06-09 Innehållsförteckning Abstrakt...3 Inledning...4 Vad som gick bra...5 Vad som gick dåligt...6 Sammanfattning...7 Abstrakt Gillakampen är en Facebookapplikation

Läs mer

Erik Holmström Projektrapport- KalmarKendo Erik Holmström UD12 Individuellt mjukvaruutvecklingsprojekt

Erik Holmström Projektrapport- KalmarKendo Erik Holmström UD12 Individuellt mjukvaruutvecklingsprojekt Projektrapport- KalmarKendo Erik Holmström UD12 Individuellt mjukvaruutvecklingsprojekt 2013-06-10 Abstrakt Det här rapporten kommer handla om projektet Kalmar kendo. Projektet är en webbplats till en

Läs mer

Slutrapport Get it going contracts

Slutrapport Get it going contracts Slutrapport Get it going contracts Författare: Anthony Dry Datum: 2011-06-02 Program: Utvecklare av digitala tjänster Kurs: Individuellt mjukvaruutvecklingsprojekt 7.5p Linnéuniversitetet (Kalmar) Abstrakt

Läs mer

Hur tycker du kursen har varit? Tycker du att kursens upplägg har underlättat för dig att uppnå lärandemålen?

Hur tycker du kursen har varit? Tycker du att kursens upplägg har underlättat för dig att uppnå lärandemålen? En sammanfattning av studenternas summativa kursvärdering AllmäntHur tycker du kursen har varit? antal Dåligt 1 7 Ganska bra 2 13 Bra 3 7 Mycket bra 6 Summa 33 Medel 2, Median 2 1 12 10 8 6 2 0 Hur tycker

Läs mer

Utvärdering efter deltagande i gruppvägledning vid Ungdomslotsen 2013-02-20

Utvärdering efter deltagande i gruppvägledning vid Ungdomslotsen 2013-02-20 Utvärdering efter deltagande i gruppvägledning vid Ungdomslotsen 2013-02-20 Antal Poäng 1. Jag är bättre på att förklara vad jag är bra på och vad jag tycker om att göra. 14/14 52/70 2. Jag har fått fler

Läs mer

hannalabom.se Alexandra Jonasson Aj222im

hannalabom.se Alexandra Jonasson Aj222im hannalabom.se Alexandra Jonasson Aj222im 2012-05-15 1 ABSTRAKT Denna rapport handlar om hur jag skapade hannalabom.se med wordpress som mitt grundredskap. Jag jobbade mot en kund som ville ha en hemsida.

Läs mer

Kursutvärdering - rapporterande frågor, UmU:s standardfrågor

Kursutvärdering - rapporterande frågor, UmU:s standardfrågor Kursutvärdering - rapporterande frågor, UmU:s standardfrågor Visar grupper: Informationssystem (54494ht10) Kurs/grupp-objekt 1. 1. Hur bedömer du som helhet kursens kvalitet? (1 anger lägsta 24 svar betyg

Läs mer

JA, MYCKET. ABSOLUT! Ja. Programmet är dessutom mycket roligare att arbeta med än vad jag hade trott.

JA, MYCKET. ABSOLUT! Ja. Programmet är dessutom mycket roligare att arbeta med än vad jag hade trott. 1(5) Absolut! Som vanligt översteg den mina förväntningar. Absolut Ja, till 100 %. JA, MYCKET. ABSOLUT! Ja. Programmet är dessutom mycket roligare att arbeta med än vad jag hade trott. Fantastiskt att

Läs mer

MT127A 3D CAD. Antal svar: 8 (58) 1. Flervalsfråga Andel. Allmänt. Hur tycker du kursen har varit? 1. Dålig 25% 2. Ganska bra 50% 3.

MT127A 3D CAD. Antal svar: 8 (58) 1. Flervalsfråga Andel. Allmänt. Hur tycker du kursen har varit? 1. Dålig 25% 2. Ganska bra 50% 3. MT127A 3D CAD Antal svar: 8 (58) 1. Flervalsfråga Andel Allmänt Hur tycker du kursen har varit? 1. Dålig 25% 2. Ganska bra 50% 3. Bra 12,5% 4. Mycket bra 12,5% 2. Öppen fråga Nämn någonting i kursen som

Läs mer

Skissa och gissa. Individuellt Mjukvaruutvecklingsprojekt, 1DV430. Christian Nilsson, cn222gc, WP

Skissa och gissa. Individuellt Mjukvaruutvecklingsprojekt, 1DV430. Christian Nilsson, cn222gc, WP Skissa och gissa Individuellt Mjukvaruutvecklingsprojekt, 1DV430 Christian Nilsson, cn222gc, WP2012 2013 06 07 1 Abstrakt Detta är min slutrapport för arbetet med att ta fram ett spel kallat Skissa och

Läs mer

Utvärdering deltagare 2013 v.7-9 31 deltagare

Utvärdering deltagare 2013 v.7-9 31 deltagare Utvärdering deltagare 13 v.7-9 31 deltagare Tycker du att det har varit kul att vara på läger? (%) 1 8 4 1 Ja Nej Varför eller varför inte? - För att man fick nya kompisar, fick göra det man tycker om

Läs mer

Slutrapport för SquareShooter

Slutrapport för SquareShooter Slutrapport för SquareShooter Författare: Björn Overå Datum: 100609 Page 1 Abstrakt: Detta är en slutrapport för ett projekt jag har haft i kursen Individuellt Mjukvaruutvecklingsprojekt. Denna rapport

Läs mer

Röna fingrar e gött o ha:) SLUTRAPPORT BUDGETSYSTEM LNU

Röna fingrar e gött o ha:) SLUTRAPPORT BUDGETSYSTEM LNU Röna fingrar e gött o ha:) SLUTRAPPORT BUDGETSYSTEM LNU FÖRFATTARE Viktor Karlsson Jarmo Baltzar DATUM 2011-03-15 Sammanfattning I rapporten återfinns en detaljerad beskrivning om webbapplikation Budgetsystem

Läs mer

Slutrapport för Pacman

Slutrapport för Pacman Slutrapport för Pacman Datum: 2011-05-30 Författare: cb222bj Christoffer Bengtsson 1 Abstrakt Jag har under våren arbetat med ett projekt i kursen Individuellt Mjukvaruutvecklingsprojekt. Målet med mitt

Läs mer

på våra ledningsgruppsmöten. Vi har redan tagit upp några modeller med våra medarbetare.

på våra ledningsgruppsmöten. Vi har redan tagit upp några modeller med våra medarbetare. Måndagen den 3/9 2012 samlades en stolt skara kursdeltagare och coacher från ledarskapsprogrammet Diplomerad BLI-ledare. De har under det senaste året kommit till våra seminarier en halvdag varje månad

Läs mer

Loggbok. Måndag 28/1. Tisdag 5/2

Loggbok. Måndag 28/1. Tisdag 5/2 Loggbok Måndag 28/1 Vi hade först tänkt göra ett arbete om tandhygienistens arbetsförhållanden, vi hade då tänkt oss att i en klinisk undersökning för att se hur olika tandhygienister arbetar. Men på Lena

Läs mer

Dagbok KFUM CHALLENGERS

Dagbok KFUM CHALLENGERS Dagbok KFUM CHALLENGERS 22/9 I dag har vi arbetat på robotbanan. Den har varit borta ett tag så det är därför vi inte kunnat börja förrän nu. Vi började lite med det förra gången, men idag så har den blivit

Läs mer

SEGLAISOLEN.SE En Wordpres Webbsajt

SEGLAISOLEN.SE En Wordpres Webbsajt SEGLAISOLEN.SE 2012-05-28 En Wordpres Webbsajt Individuellt Mjukvaruutvecklingsprojekt, 1DV430 Projektet är utvecklat med hjälp av Unified Process & Wordpress REFERAT Den här rapporten handlar om projektet

Läs mer

Sammanställning av kursvärdering

Sammanställning av kursvärdering Dnr HS 214/42 Sammanställning av kursvärdering (blanketten används inte för lärarutbildningskurser) Fakulteten för humaniora och samhällsvetenskap Sammanställning av vårterminens kurser ska vara underskriven,

Läs mer

Roligaste Sommarjobbet 2014

Roligaste Sommarjobbet 2014 Roligaste Sommarjobbet Q Vilket program har du deltagit i? Svarade: Hoppade över: RS Nacka sv al RS Arboga/Köping/Kungsör RS Avesta RS Enköping RS Falun RS Heby RS Håbo RS Mora RS Nacka RS Sigtuna RS Skövde

Läs mer

Individuellt Mjukvaruutvecklingsprojekt. Slutrapport. Projekt: ASP.NET Applikation: Clustery Gaming Datum: 29-05-12 Författare: Adam Gustafsson UD11

Individuellt Mjukvaruutvecklingsprojekt. Slutrapport. Projekt: ASP.NET Applikation: Clustery Gaming Datum: 29-05-12 Författare: Adam Gustafsson UD11 Slutrapport Projekt: ASP.NET Applikation: Clustery Gaming Datum: 29-05-12 Författare: UD11 Abstrakt Denna slutrapport innefattar en beskrivning av samt utvecklarens reflektioner kring utvecklingsprocessen

Läs mer

DD2458-224344 - 2014-12-19

DD2458-224344 - 2014-12-19 KTH / KURSWEBB / PROBLEMLÖSNING OCH PROGRAMMERING UNDER PRESS DD2458-224344 - 2014-12-19 Antal respondenter: 26 Antal svar: 18 Svarsfrekvens: 69,23 % RESPONDENTERNAS PROFIL (Jag är: Man) Det var typ en

Läs mer

KAi SENSEMAKING SYSTEM

KAi SENSEMAKING SYSTEM Alexander Hall, 791023-8554 Individuellt mjukvaruutvecklingsprojekt 7,5 hp Linnéuniversitetet 2013-06-09 KAi SENSEMAKING SYSTEM ABSTRAKT KAi Sensemaking System är en webbapplikation för feedback/återkoppling

Läs mer

Henrik Häggbom Examensarbete Nackademin Våren 2015

Henrik Häggbom Examensarbete Nackademin Våren 2015 AV Henrik Häggbom Examensarbete Nackademin Våren 2015 1 INLEDNING Som examensarbete på min utbildning på Nackademin Programutveckling.NET kommer jag skapa ett webbaserat system för statistik, tabeller

Läs mer

Bilaga 2. 1. Har du använt projektet Träd och trä i din vardagliga undervisning? - Svar ja, fått en större kunskap kring natur.

Bilaga 2. 1. Har du använt projektet Träd och trä i din vardagliga undervisning? - Svar ja, fått en större kunskap kring natur. Lärarintervjuer Bilaga 2 DROTTNINGHÖG- nr 1 - Svar ja, fått en större kunskap kring natur. - Att vi jobbat med projektet har de varit positiva över. Men föräldrarna har inte fördjupat sig i att vi jobbar

Läs mer

Dagbok Mikael Lyck 810717-0071

Dagbok Mikael Lyck 810717-0071 Dagbok Mikael Lyck 810717-0071 2/6 Slutredovisning, redovisningen gick bra vi hade ju redan byggt ihop spelet så vi var inte särskilt oroliga. Allt som allt är jag väldigt nöjd med slutprodukten. 11/5

Läs mer

Joakim Jonsson jj222kc. Minesweeper. Individuellt Mjukvaruprojekt Joakim Jonsson

Joakim Jonsson jj222kc. Minesweeper. Individuellt Mjukvaruprojekt Joakim Jonsson Minesweeper Individuellt Mjukvaruprojekt Joakim Jonsson 08 06 2013 Abstrakt Nedan följer en slutrapport för projektet inom kursen Individuellt Mjukvaru utvecklingsprojekt. Jag har under dessa 10 veckor

Läs mer

SLUTRAPPORT: TEXAS HOLDEM 4 FRIENDS

SLUTRAPPORT: TEXAS HOLDEM 4 FRIENDS SLUTRAPPORT: TEXAS HOLDEM 4 FRIENDS Individuellt Mjukvaruutvecklingsprojekt (Utvecklare av digitala tjänster) Den 1 juni 2011 ABSTRAKT Rapporten tar upp positiva och negativa erfarenheter som jag erhållit

Läs mer

Post Mortem för Get The Treasure!

Post Mortem för Get The Treasure! Post Mortem för Get The Treasure! Av: Emil Lindberg - Grupp 15 Vi skulle göra ett action multiplayerspel som spelades över nätverket. Vilket vi nästan lyckades göra. Tiden tog slut och programmerarna han

Läs mer

GYMKEEPER ANDREAS SÖDERSTRÖM

GYMKEEPER ANDREAS SÖDERSTRÖM GYMKEEPER ANDREAS SÖDERSTRÖM 20120529 ABSTRAKT En post mortem på mitt ios-projekt. Utmaningen låg i att under 10 veckors tid sätta sig in i en plattform och programspråk jag aldrig använt förut. Jag har

Läs mer

Utvärdering av Värdegrundsdag 2013

Utvärdering av Värdegrundsdag 2013 Utvärdering av Värdegrundsdag 2013 24 september 2013 Vad har varit bra under dagen? Tänkvärt - Kommunikation viktigt för att förebygga konflikter Givande dag, lugnt och bra tempo Håkan - Bra föreläsare,

Läs mer

Individuellt Mjukvaruutvecklingsprojekt

Individuellt Mjukvaruutvecklingsprojekt zm222ag 1DV430 Individuellt Mjukvaruutvecklingsprojekt [Website] Restaurang & Pizzeria Europa Slutrapport Zlatan Majdanac - Webbprogrammerare 2011 Abstrakt I min slutrapport skriver jag om projektet som

Läs mer

Digitala Minnen. Luleå kommun

Digitala Minnen. Luleå kommun Digitala Minnen Vi har valt att skriva vår redovisning som en berättelse, eftersom vårt projekt har handlat om just berättelser, historier och minnen. Här kan vi också visa på hur projektet har växt fram,

Läs mer

Slutrapport Thunderbug

Slutrapport Thunderbug Slutrapport Thunderbug Individuellt mjukvaruprojekt Linnéuniversitet Sabina Linder Webbprogrammerare -12 2013-06-07 Abstrakt Denna rapport kommer att handla om projektet Thunderbug, som är en webbsida

Läs mer

ToDo ios-applikation. Mikael Östman. Mikael Östman - mo22ez Linnéuniversitetet

ToDo ios-applikation. Mikael Östman. Mikael Östman - mo22ez Linnéuniversitetet ToDo ios-applikation Mikael Östman 201205 Mikael Östman - mo22ez Linnéuniversitetet mo222ez@student.lnu.se Abstrakt Detta är en slutrapport för det projekt jag bedrivit inom ramen för kursen Individuellt

Läs mer

Ett spel skapat av Albin Wahlstrand

Ett spel skapat av Albin Wahlstrand Viking vs. Demons Ett spel skapat av Albin Wahlstrand 2012-06-03 1 Abstrakt Denna rapport kommer att handla om mina positiva och negativa erfarenheter inom projektet jag jobbat på de senaste 10 veckorna.

Läs mer

Utvärdering 2012 - deltagare

Utvärdering 2012 - deltagare Utvärdering 12 - deltagare 145 deltagare Tycker du att det har varit kul att vara på kollo? (%) 1 8 4 1 Ja Nej Varför eller varför inte? - Det har varit kul för det är fina lokaler och bra utrustning.

Läs mer

Har du läst kursen på Campus eller distans Campus 8 53% Distans 7 47%

Har du läst kursen på Campus eller distans Campus 8 53% Distans 7 47% 15 svar Sammanfattning Se hela svar Har du läst kursen på Campus eller distans Campus 8 53% Distans 7 47% KURSFRÅGA AV ÖVERGRIPANDE KARAKTÄR Kursinnehållet har varit intressant och stimulerande I låg grad

Läs mer

Filhanterare med AngularJS

Filhanterare med AngularJS Filhanterare med AngularJS Författare: Filip Johansson Peter Emilsson Oskar Georgsson Christian Nilsson Datum: 2014-03-26 1 Sammanfattning Filhanterare med AngularJS är en filhanterare skapad för Sigma

Läs mer

Utvärdering Biologdesignern grupp 19

Utvärdering Biologdesignern grupp 19 Utvärdering Biologdesignern grupp 19 Biologdesignern har: svara med svar 1-5 1=dåligt, 5=jättebra Poäng Antal 1. Jag är bättre på att förklara vad jag är bra på och vad jag tycker om att göra. 51 15 2.

Läs mer

Kommunal Jämförelsetjänst

Kommunal Jämförelsetjänst Kommunal Jämförelsetjänst Sammanfattning Denna rapport innehåller bakgrund och information om projektet samt att vi har utvärderat hur det har gått under projektets gång. Projektet har gått ut på att vår

Läs mer

Labrapport över Rumbokningssytemet Grupp:1

Labrapport över Rumbokningssytemet Grupp:1 Fakulteten för ekonomi, kommunikation, IT & data Labrapport över Rumbokningssytemet Grupp:1 Kurskod: DVGC18 Kursnamn: Software Engineering Inlämningsdatum: 2009 10 28 Scrummaster: Martin Blom Projektmedlemmar:

Läs mer

Evaluation Summary - CT3380 Grundäggande webbdesign HT06 Dan Levin

Evaluation Summary - CT3380 Grundäggande webbdesign HT06 Dan Levin Evaluation Summary - CT8 Grundäggande webbdesign HT6 Dan Levin Antal kursutvärderingar: Q. Anser du dig ha tillräckligt med förkunskaper för att klara kursen? (=JA =NEJ) Q. a Kurslitteratur? 6 Medel:,6

Läs mer

Kursutvärdering Samhällskunskap A Lärare: Esa Seppälä Läsåret 11-12 Klass: HR2C

Kursutvärdering Samhällskunskap A Lärare: Esa Seppälä Läsåret 11-12 Klass: HR2C 1 8 6 4 Mycket bra Bra Dåligt Mycket dåligt EAS 1. Mitt första inryck av denna kurs var: Mycket bra 1 4 Bra 19 83 Dåligt 3 13 Mycket dåligt - - Antal EAS:. Antal svarande: 23. Mv: (Skala 1) = 72,83 8 6

Läs mer

DA205A Programmering med C# II

DA205A Programmering med C# II DA205A Programmering med C# II Antal svar: 25 (84) 1. Flervalsfråga Andel Allmänt Hur tycker du kursen har varit? 1. Dålig 0% 2. Ganska bra 4% 3. Bra 52% 4. Mycket bra 44% 2. Öppen fråga Nämn någonting

Läs mer

Kevin Lane Kungliga Tekniska Högskolan Introduktionskurs i Datateknik (II1310) TIEDB0. [NXT Legorobot] [Programmering och felsökning]

Kevin Lane Kungliga Tekniska Högskolan Introduktionskurs i Datateknik (II1310) TIEDB0. [NXT Legorobot] [Programmering och felsökning] [NXT Legorobot] [Programmering och felsökning] Kevin Lane 28/8-12 klane@kth.se Introduktionskurs i datateknik II1310 1 Sammanfattning I denna laboration så fick vi programmera och felsöka en LEGO-robot.

Läs mer

När skrivs de första proven i studentexamen på dator?

När skrivs de första proven i studentexamen på dator? Enkäten skickades till en lärare/skola i Vi7 (olika ämnen), som bad en grupp ettor fylla i. Enkäten är alltså ett stickprov. Kicki Häggblom 2015 När skrivs de första proven i studentexamen på dator? Hösten

Läs mer

Ha rätt sorts belöning. Åtta tips för bästa sätt hur du tränar din hund. Grunden till all träning:

Ha rätt sorts belöning. Åtta tips för bästa sätt hur du tränar din hund. Grunden till all träning: Åtta tips för bästa sätt hur du tränar din hund Grunden till all träning: Gör det lätt för hunden! Börja alltid på en nivå som är enkel för hunden och bygg på svårigheterna. På det sättet tycker hunden

Läs mer

Utvärdering 2013 deltagare Filmkollo Original

Utvärdering 2013 deltagare Filmkollo Original Utvärdering 2013 deltagare Filmkollo Original 128 deltagare Tycker du att det har varit kul att vara på kollo? (%) 100 80 60 40 20 0 98 2 0 Ja Nja Nej Varför eller varför inte? - Jag har träffat jättemycket

Läs mer

Laboration i datateknik

Laboration i datateknik KUNGLIGA TEKNISKA HÖGSKOLAN Laboration i datateknik Felsökning och programmering av LEGO NXT robot Daniel Willén 2012 09 06 dwill@kth.se Introduktionskurs i datateknik II1310 Sammanfattning Syftet med

Läs mer

Ärende 3 Utvärdering av feriearbeten

Ärende 3 Utvärdering av feriearbeten Ärende 3 Utvärdering av feriearbeten Utvärdering feriearbete 2015 1. Hur har du blivit bemött av personalen på arbetsplatsen? 2. Hur har handledningen på arbetsplatsen varit? 3. Har arbetsuppgifterna varit

Läs mer

Att våga tala. - går det att lära sig? Mina egna små erfarenheter... Fredrik Bengtsson

Att våga tala. - går det att lära sig? Mina egna små erfarenheter... Fredrik Bengtsson Att våga tala - går det att lära sig? Mina egna små erfarenheter... Fredrik Bengtsson Vad jag tänkte prata om... Vem är jag? Vad gör jag här? min bakgrund som talare Går det att lära sig att våga nåt?

Läs mer

Hip Hip hora Ämne: Film Namn: Agnes Olofsson Handledare: Anna & Karin Klass: 9 Årtal: 2010

Hip Hip hora Ämne: Film Namn: Agnes Olofsson Handledare: Anna & Karin Klass: 9 Årtal: 2010 Hip Hip hora Ämne: Film Namn: Agnes Olofsson Handledare: Anna & Karin Klass: 9 Årtal: 2010 Innehållsförteckning Innehållsförteckning 1 Bakrund.2 Syfte,frågeställning,metod...3 Min frågeställning..3 Avhandling.4,

Läs mer

Tre saker du behöver. Susanne Jönsson. www.sj-school.se

Tre saker du behöver. Susanne Jönsson. www.sj-school.se Steg 1 Grunden 0 Tre saker du behöver veta Susanne Jönsson www.sj-school.se 1 Steg 1 Grunden Kärleken till Dig. Vad har kärlek med saken att göra? De flesta har svårt att förstå varför det är viktigt att

Läs mer

Sammanfattning av kursutvärdering. Informatik C, IT-arkitektur vt2014. Sammanfattning Svarsfrekvens: 18% ( 7 / 39 ).

Sammanfattning av kursutvärdering. Informatik C, IT-arkitektur vt2014. Sammanfattning Svarsfrekvens: 18% ( 7 / 39 ). Institutionen för informatik Göran Landgren Sammanfattning av kursutvärdering Sid 1 (1) Sammanfattning av kursutvärdering Informatik C, IT-arkitektur vt2014 Sammanfattning Svarsfrekvens: 18% ( 7 / 39 ).

Läs mer

Lärarrummet för lättläst lattlast.se/larare

Lärarrummet för lättläst lattlast.se/larare Kampen mot klockan - funderingsfrågor, diskussion om tid och skrivövning Ämne: Svenska, SVA, Årskurs: 7-9 Lektionstyp: reflektion, diskussion, skrivövning Lektionsåtgång: 2-5 Upp och hoppa! hojtar mamma.

Läs mer

VAD GÖR DU / VEM ÄR DU?

VAD GÖR DU / VEM ÄR DU? INNEHÅLL Vad blir din roll Databaser vad är och varför Terminologi Datamodellering vad är och varför Utvecklingsprocessen SQL vad är det Data / Information / Kunskap Kapitel 1 delar av. Praktisk Datamodellering

Läs mer

Kort om World Wide Web (webben)

Kort om World Wide Web (webben) KAPITEL 1 Grunder I det här kapitlet ska jag gå igenom allmänt om vad Internet är och vad som krävs för att skapa en hemsida. Plus lite annat smått och gott som är bra att känna till innan vi kör igång.

Läs mer

Utvärdering 2015 deltagare Voice Camp

Utvärdering 2015 deltagare Voice Camp Utvärdering 15 deltagare Voice Camp 8 deltagare Har det varit roligt på lägret? (%) 1 8 6 4 1 Ja Nej Varför eller varför inte? - Enkelt, jag älskar att sjunga och det är alltid kul att träffa nya vänner

Läs mer

Intervjusvar Bilaga 2

Intervjusvar Bilaga 2 49 Intervjusvar Bilaga 2 Fråga nummer 1: Vad säger ordet motivation dig? Motiverade elever Omotiverade elever (gäller även de följande frågorna) (gäller även de följande frågorna) Att man ska vilja saker,

Läs mer

Pustervik. LIA- rapport. Kulturverkstan Joel Lind 11-04-29

Pustervik. LIA- rapport. Kulturverkstan Joel Lind 11-04-29 Pustervik LIA- rapport Kulturverkstan Joel Lind 11-04-29 Min LIA- plats Jag gjorde min LIA på Pustervik i Göteborg mellan 17 mars och 21 april 2011. Pustervik är en gästspelscen med både nationella och

Läs mer

Mental träning termin 2 HT-10 Sida 1 av 1

Mental träning termin 2 HT-10 Sida 1 av 1 1 av 11 2010-12-13 16:22 Mental träning termin 2 HT-10 Sida 1 av 1 Antal besvarade enkäter: 15 1 Hur tycker du att målen för momentet har uppfyllts? Vi har väl uppfyllt de delarna bra. Jag tycker det känns

Läs mer

Varför ska man använda ett CMS? Vilka är fördelarna och är det alltid bra? Kattis Lodén 2010-03-18

Varför ska man använda ett CMS? Vilka är fördelarna och är det alltid bra? Kattis Lodén 2010-03-18 Varför ska man använda ett CMS? Vilka är fördelarna och är det alltid bra? Kattis Lodén 2010-03-18 Innehåll Inledning... 3 Fakta... 4 Innehåll... 4 Texthantering... 4 Granskning och versionshantering...

Läs mer

Övning: Föräldrapanelen

Övning: Föräldrapanelen Övning: Föräldrapanelen Bild 5 i PowerPoint-presentationen. Material: Bilder med frågor (se nedan) Tejp/häftmassa Tomma A4-papper (1-2 st/grupp) Pennor (1-2 st/grupp) 1) Förbered övningen genom att klippa

Läs mer

Övning: Föräldrapanelen Bild 5 i PowerPoint-presentationen.

Övning: Föräldrapanelen Bild 5 i PowerPoint-presentationen. Övning: Föräldrapanelen Bild 5 i PowerPoint-presentationen. Material: Bilder med frågor (se nedan) Tejp/häftmassa Tomma A4-papper (1-2 st/grupp) Pennor (1-2 st/grupp) 1) Förbered övningen genom att klippa

Läs mer

Hur upplevde eleverna sin Prao?

Hur upplevde eleverna sin Prao? PRAO20 14 PRAO 2014 Hur upplevde eleverna sin Prao? Sammanställning av praoenkäten 2014. INNEHÅLLSFÖRTECKNING BAKGRUND OCH INFORMATION 1 UPPLEVELSE AV PRAO 2 OMHÄNDERTAGANDE PÅ PRAOPLATS 3 SYN PÅ HÄLSO-

Läs mer

1DV434 VT14. I vilken utsträckning har kursens innehåll och uppläggning gett förutsättningar för att du ska ha uppnått respektive lärandemål?

1DV434 VT14. I vilken utsträckning har kursens innehåll och uppläggning gett förutsättningar för att du ska ha uppnått respektive lärandemål? DV44 VT4 Antal : I vilken utsträckning har kursens innehåll och uppläggning gett förutsättningar för att du ska ha uppnått respektive lärandemål? Förstå grundläggande begrepp och principer inom objektorienterad

Läs mer

En studie av programmet Buddyphone. Delmoment i kursen CSCW 2D1416

En studie av programmet Buddyphone. Delmoment i kursen CSCW 2D1416 En studie av programmet Buddyphone Delmoment i kursen CSCW 2D1416 Niklas Becker e96_nbe@e.kth.se Viktor Erikson e96_ver@e.kth.se Inledning Ett bra exempel på hur ett verklig datorstött samarbete kan te

Läs mer

40-årskris helt klart!

40-årskris helt klart! 40-årskris helt klart! Oj, det kom som ett brev på posten! En stor och enorm hemsk känsla! Det var krisdags igen! Jag ville helst inte vara med, jag kände mig så totalt misslyckad mitt i mitt liv! Så här

Läs mer

Utvärdering 2015 deltagare Filmkollo

Utvärdering 2015 deltagare Filmkollo Utvärdering 2015 deltagare Filmkollo 284 deltagare Har det varit roligt på lägret? (%) 100 80 60 40 20 0 99 1 Ja Nej Varför eller varför inte? - Vi har gjort roliga och väldigt varierade saker! - För att

Läs mer

Förskolelärare att jobba med framtiden

Förskolelärare att jobba med framtiden 2010 Förskolelärare att jobba med framtiden Skribenter och fotografer: Elin Anderberg Tove Johnsson Förskollärare som yrke Som förskollärare jobbar du inte bara med barnen i sig utan även med framtiden.

Läs mer

LNU INDIVIDUELLT MJUKVARUUTVECKLINGSPROJEKT. Honey Hunter. Androidspel. Martin Karlsson 1/17/2014

LNU INDIVIDUELLT MJUKVARUUTVECKLINGSPROJEKT. Honey Hunter. Androidspel. Martin Karlsson 1/17/2014 LNU INDIVIDUELLT MJUKVARUUTVECKLINGSPROJEKT Honey Hunter Androidspel Martin Karlsson 1/17/2014 Abstrakt: Denna slutrapport berör androidspelet Honey Hunter som berör kursen Indiviudellt Mjukvaruutvecklingsprojekt

Läs mer

FÖRKORTA DIN VÄG PÅ BANAN

FÖRKORTA DIN VÄG PÅ BANAN FÖRKORTA DIN VÄG PÅ BANAN Av Marie Hansson - Känns hunden för snabb? - Har du svårt att hinna dit du vill på banan? Själva kärnan i lösningen på problemet borde väl vara att förkorta din väg? Ju svårare

Läs mer

Anläggnings- och apparatteknik

Anläggnings- och apparatteknik Anläggnings- och apparatteknik Inlämnade svar : 0 8 Innehåll: Rökgaser e int riktigt min grej... Bra kurs. Föreläsarna: Westerlund är bland de båsta föreläsarna på KTF. Förklarar på ett sätt som gör att

Läs mer

Planeringsspelets mysterier, del 1

Planeringsspelets mysterier, del 1 Peter Lindberg Computer Programmer, Oops AB mailto:peter@oops.se http://oops.se/ 28 februari 2002 Planeringsspelets mysterier, del 1 Om jag ska spela ett sällskapsspel för första gången så vill jag att

Läs mer

Utvärdering 2011 - Deltagare

Utvärdering 2011 - Deltagare Utvärdering 211 Deltagare Tycker du att det har varit kul att vara på kollo? (11 svar) 12 1 8 6 2 Ja (1%, 11 st) Nej (%, st) Varför/varför inte? Att få träffa nya awesome människor, all hightechutrustning,

Läs mer

Utvärdering av föräldrakurs hösten 2013

Utvärdering av föräldrakurs hösten 2013 Utvärdering av föräldrakurs hösten 2013 - Har du verktyg för att bemöta din oroliga och nedstämda tonåring? Föräldrakursen oro/nedstämdhet är ett samarbete mellan Råd & stöd, Gamla Uppsala familjeenhet

Läs mer

Databashantering och Beslutsstöd

Databashantering och Beslutsstöd Högskolan i Halmstad Sektionen för ekonomi och teknik Affärssystemprogrammet Databashantering och beslutsstöd, 7,5 hp Examinator Jesper Hakeröd 2011-02-25 Databashantering och Beslutsstöd Namn Innehållsförteckning

Läs mer

Hoppa till... Exportera till Excel

Hoppa till... Exportera till Excel Hoppa till... Startsida TFEMoodle Forskning Samverkan Om universitetet TFEMoodle LinSA, del 3 Återkopplingar Återkoppling HT11 Uppdatera Återkoppling Översikt Redigera komponenter Mallar Analys Visa inlägg

Läs mer

Felsökande av en Lego Mindstorm robot

Felsökande av en Lego Mindstorm robot KTH Felsökande av en Lego Mindstorm robot Med hjälp av NXC Hampus Liljedahl 3/9-12 hliljed@kth.se Introduction to Computer Studies II1310 Sammanfattning Jag har gjort en labb där jag felsökte en färdigskriven

Läs mer

Kursvärdering 1DV405 Databasteknik LP3 2014

Kursvärdering 1DV405 Databasteknik LP3 2014 KURSEN I SIN HELHET Kursen kunde ha varit lite bredare, information om alternativa system har i stort sett varit helt utebliven. Graph- och dokumentdatabaser har i stort sett inte ens nämnts. Kanske byta

Läs mer

Deltagarnas utvärdering av 23 saker

Deltagarnas utvärdering av 23 saker Deltagarnas utvärdering av 23 saker 2008-08-19 I sammanställningen har tagits med vad alla skrivit men i de fall där flera personer skrivit samma sak eller ungefär samma sak redovisas detta endast en gång.

Läs mer

om läxor, betyg och stress

om läxor, betyg och stress 2 126 KP-läsare om läxor, betyg och stress l Mer än hälften av KP-läsarna behöver hjälp av en vuxen hemma för att kunna göra läxorna. l De flesta tycker att det är bra med betyg från 6:an. l Många har

Läs mer

Undersökning Starke Arvid Hållningsväst

Undersökning Starke Arvid Hållningsväst Undersökning Starke Arvid Hållningsväst Deltagare i studien: personer i blandade åldrar, olika kön samt med olika träningsbakgrund. Syfte: Undersökningen syftade till att ta reda på hur användaren upplever

Läs mer