Anvisningar för juniorforskarskisser 2014

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Anvisningar för juniorforskarskisser 2014"

Transkript

1 Anvisningar för juniorforskarskisser 2014 Forskningsrådet för hälsa, arbetsliv och välfärd (Forte) har sedan några år tillbaka tillämpat ett särskilt projektstöd på fyra år: Stöd till juniora forskare. Bidraget riktar sig till yngre forskare och kan sökas upp till sex år efter disputation. Avsikten är att minst fem sådana stöd ska beviljas. Förfarandet för att söka detta bidrag är detsamma som det för att söka Fortes projektbidrag, d.v.s. ett tvåstegsförfarande där första steget utgörs av inlämning av skiss den 30 januari Nästa steg, dvs sista datum att lämna in fullständig juniorforskaransökan, är den 15 maj Behörig att söka juniorforskarbidrag i denna utlysning är den som disputerat mellan den 1 januari 2008 och den 30 januari 2014 samt har avlagt doktorsexamen. För bidraget till juniorforskare gäller 1) att stödformen omfattar fyra år, 2) att bidraget är avsett att täcka minst 40% lön för den sökande juniorforskaren, 3) att sökanden skall ange att han eller hon söker detta särskilda bidrag genom att inleda projekttiteln med Juniorforskare: samt 4) att en kopia på bevis om doktorsexamen skall skickas in med ansökan samt ett vidimerat intyg om disputationsdatum om detta ej framgår av examensbeviset. I övrigt gäller samma anvisningar som för att söka projektskiss. Enligt Fortes styrelsebeslut skall de som söker juniorforskarbidrag också kunna söka i den vanliga projektbidragsutlysningen. Forte kommer att utgå från att de som söker juniorforskarbidrag också avser att med samma ansökan söka s k vanligt projektbidrag. Om man avser söka endast juniorforskarbidrag meddelas detta via e-post till Susanne Gabrielsson (susanne.gabrielsson@forte.se). Endast ett juniorforskarbidrag per år kan sökas av samma person. Forskningsrådet för hälsa, arbetsliv och välfärd, Forte, främjar och stöder grundforskning och behovsstyrd forskning inom sitt ansvarsområde: hälsa, 1 (7)

2 arbetsliv och välfärd. Information om Fortes ansvarsområde finns på Ansökningar till Forte om bidrag till forskningsprojekt görs i ett tvåstegsförfarande. Den sökande lämnar först in en projektskiss. De forskare som får sin projektskiss godkänd kan sedan lämna in en fullständig projektansökan. Högst två projektskisser från samma projektledare tillåts (varav en också kan gälla juniorforskarbidrag). Behörig att söka är den som avlagt doktorsexamen senast vid den tidpunkt då fullständig ansökan skall lämnas in. Projektbidrag beviljas som regel för högst tre år. För att underlätta forskarnas och lärosätenas planering införde Forte 2011 en kortare beredningsprocess. Sista datum för att lämna in projektskiss är nästa ansökningsomgång den 30 januari 2014 och sista datum för att lämna in fullständig projektansökan är den 15 maj Fortes styrelse kan därigenom fatta beslut om beviljade ansökningar redan i slutet av september. Observera Ett villkor för att en ansökan om aktuellt bidrag ska behandlas av Forte är att slutredogörelser för alla tidigare beviljade bidrag skickats in senast den 30 januari I annat fall behandlas inte ansökan. Detta gäller endast de tidigare bidrag där tidpunkten för slutredogörelse har passerat. Hänsyn tas till eventuell tidigare beviljad förlängning av dispositionstiden och därmed senarelagt datum för slutredogörelse. Skillnad mellan skiss och fullständig ansökan I skissen skall tonvikten läggas på projektidén och vad den tillför den kunskap som redan finns på området. Studiedesign, metod och material skall endast beskrivas kortfattat så att projektidéns genomförbarhet kan bedömas. Den fullständiga ansökan skall innehålla en mer detaljerad beskrivning av projektets design, arbetsplan, material och metod, samt en för projektet relevant litteraturgenomgång och teoretiska utgångspunkter. Projektets samhällsrelevans och relevans i relation till Fortes ansvarsområde beskrivs i både skiss och fullständig ansökan, men mer kortfattat i skissen. Större avvikelser mellan skiss och fullständig ansökan avseende design och budget får inte förekomma. 2 (7)

3 Beredning Skisserna bedöms av Fortes prioriteringskommittéer, som är sammansatta av forskare och allmänföreträdare. Bedömningar görs bland annat av Projektets originalitet, design och relation till forskningsfronten Projektets genomförbarhet (material, metod och kompetens) Projektets relevans i relation till samhället och Fortes ansvarsområde I början av april 2014 kommer Forte att sända ut beslutsmeddelanden om vilka skisser som godkänts till steg 2, dvs vilka sökande som inbjuds att skicka in en fullständig projektansökan. Besked om ej godkända skisser lämnas vid samma tidpunkt. Anvisningar för skissformulär Formulär för skiss finns i Fortes elektroniska system eklara ( För att kunna skicka in en skiss via eklara måste man ha ett användarkonto. Den som tidigare lämnat in en skiss eller ansökan till Forte har användarkonto. För att upprätta ett användarkonto, gå till För att skaffa användarkonto på startsidan. Mallar till bilagorna Projektbeskrivning och Meritförteckning finns att hämta i ansökningsformuläret. Mallar till bilagorna kan sparas ned i din dator för att påbörja ansökan. Själva formuläret kan däremot ej sparas som utkast för att skickas in senare. Ansökningsformuläret bör ej ifyllas förrän man är klar att skicka in ansökan. För att det ska bli rätt år på diarienumret, dvs 2014, kan det färdiga ansökningsformuläret ej skickas in förrän efter årsskiftet. Arbetsgången för att upprätta och skicka in en skiss finns beskriven i Handledning för eklara som hämtas på eklaras startsida och i formuläret där mer vägledning finns under de blå ikonerna. Skissformuläret Utöver basuppgifter om projektedaren, projekttitel, sökta belopp och sammanfattning består skissen av tre bilagor: personalbilaga, projektbeskrivning och meritförteckningar. Logga in på eklara, gå till Söka medel. Läs först de generella anvisningarna på sidan Söka medel. Välj sedan formuläret Skiss. PROJEKTLEDARE Skissen skall upprättas från projektledarens konto i eklara. Projektledaren har det vetenskapliga ansvaret för projektet och företräder det i alla kontakter med Forte. Projektledaren skall ha avlagt doktorsexamen senast vid den tidpunkt då 3 (7)

4 fullständig projektansökan skall lämnas in. Endast en person kan vara projektledare. PROJEKTTITEL För att ange att skissen gäller det särskilda bidraget för juniora forskare skall projekttiteln inledas med Juniorforskare: åtföljt av projektets titel. Det skall framgå av projekttiteln vad projektet går ut på, och den skall ge möjlighet också för personer utanför specialområdet att bilda sig en uppfattning om projektets innehåll. Projekttiteln används ofta ensam i olika sammanhang och den bör utformas med omsorg. Den skall vara på svenska och får omfatta högst 200 tecken inklusive mellanslag. PROJEKTETS HEMVIST Med projektets hemvist menas den institution där projektet skall bedrivas eller om det är ett samarbete över institutionsgränser, dess huvudsakliga hemvist. I formuläret anges din hemmainstitution som förvalt alternativ. Om projektet har en annan hemvist skall du sätta ett kryss i rutan Annan institution samt skriva in lärosäte och institution eller motsvarande i det textfält, som visas. SÖKS HOS FORTE Här redovisas sökt belopp hos Forte uppdelat på budgetår. För det särskilda bidraget till juniora forskare sökes bidrag för fyra år. Beloppen skall anges i svenska kronor utan tusentalsavskiljare. De skall inkludera sociala avgifter samt indirekta kostnader. SAMMANFATTNING Den sammanfattande beskrivningen av projektet skall ge Fortes bedömare och beslutsfattare god information om projektet. Den måste kunna läsas helt fristående, gör därför inga hänvisningar till andra delar av skissen. Det är viktigt att sammanfattningen kan förstås också av icke-specialister. Sist i sammanfattningen kan sökande ange vilken prioriteringskommitté skissen önskas bedömas i. Detta anges genom att skriva in förkortningen för den kommitté som är förstahandsval, därefter förkortningen för den som är andrahandsval. Forte kommer att tillgodose sökandens önskemål i möjligaste mån men gör den slutliga placeringen vilket kan innebära att skissen bedöms av en annan kommitté än någon av de önskade. Kommittéernas förkortningar är följande: Arbete, miljö och hälsa = AMH; Arbete, vardag och hälsa = AVH; Arbetsmarknad = AMK; Arbetsorganisation = AO; Folkhälsa = FH; Omsorg och sociala relationer = OMS; Välfärd och 4 (7)

5 socialförsäkring = VÄL. För mer information om Forte prioriteringskommittéer hänvisas till FAS/Organisation/Prioriteringskommitteer/ Sammanfattningen får omfatta högst 2000 tecken inklusive mellanslag. ANDRA BIDRAGSGIVARE Ange här om sökanden fått eller sökt bidrag för detta projekt från annan bidragsgivare. Uppgiften skall specificeras i bilagan Projektbeskrivning. Personalbilaga Bilagan skall skrivas på eklaras bilagemall Personalbilaga. Mall 1 är för 1 6 personer, mall 2 för 1 12 personer. Följ vad som står i Handledning för eklara om hantering av bilagemallarna m.m. I personalbilagan skall du redovisa all medverkande personal i projektet inklusive eventuella konsulter samt ange vilka som skall avlönas från projektbidraget. Lön skall anges omräknad till månadslön för heltid exklusive sociala avgifter och den ungefärliga arbetsinsatsen i projektet i antal personmånader heltid (utan decimaler). Ange namn, födelseår och kön samt disputationsår och disputationsämne, så att det klart framgår vilka som har avslutad forskarutbildning. Med disputationsämne menas den disciplin man disputerat i (t.ex. sociologi) och inte avhandlingens titel. Personer med anställning som omfattar forskning kan inte finansieras helt av projektmedel, och man kan inte söka ersättning för handledning av doktorander. Lönemedel som söks för en professor, måste motiveras särskilt i projektbeskrivningen. Projektbeskrivning Bilagan skall skrivas på eklaras bilagemall Projektbeskrivning. Följ vad som står i Handledning för eklara om hantering av bilagemallarna m.m. Skriv nedanför rubrikerna högst upp i dokumentet. Rör dem inte då de är kodade. Använd samma typsnitt som i mallen, Arial 10 punkter. Mindre typsnitt accepteras inte. Projektbeskrivningen kan skrivas på engelska. Projektbeskrivningen får omfatta högst tre A4-sidor (motsvarande tecken inklusive mellanslag) plus en referenslista om högst en A4-sida. Den projektbeskrivningstext som går utöver tre sidor kommer ej att beaktas i bedömningen. (Skriver man till sista raden på sista sidan kan en extra sida skapas vid utskrift av bilaga från eklara för att få plats med diarienummer, rubrik m.m. Detta accepterar Forte.) 5 (7)

6 Projektbeskrivningen skall innehålla korta, koncisa uppgifter om Projektidén och vad den tillför till existerande kunskap Huvudsakligt syfte och specifika frågeställningar Studiedesign, material och metod Relevans för samhället och i relation till Fortes ansvarsområde Det skall framgå av projektbeskrivningen om projektet bygger på ett tidigare projekt. Om så är fallet skall du ange om detta projekt är avslutat eller fortfarande pågår samt beskriva hur det hänger samman med det nu sökta projektet men också vad som skiljer dem åt. Resultat och publikationer från det tidigare projektet skall redovisas. Om Forte finansierat forskningen skall Fortes diarienummer anges. BUDGET I projektbeskrivningen skall du översiktligt redovisa hur du tänkt använda de sökta medlen (i kategorierna Löner inkl sociala avgifter, Övrigt samt Indirekta kostnader). För juniorforskarbidrag gäller att bidraget är avsett att täcka minst 40% lön för den sökande juniorforskaren. Lönekostnader för personer anställda utomlands beviljas normalt inte. Från och med 1 januari 2010 finns inget avtal mellan Forte och SUHF (Sveriges universitets- och högskoleförbund) beträffande indirekta kostnader för forskningsbidrag. Finns en modell för beräkning av indirekta kostnader vid det universitet/högskola där forskningsmedel skall förvaltas kan t.ex. den modellen användas. Om du sökt eller fått bidrag för detta projekt från annan bidragsgivare skall du i projektbeskrivningen under rubriken Övrigt lämna uppgift om från vilka, belopp och år. Meritförteckningar Bilagan skall skrivas på eklaras bilagemall Meritförteckningar. Följ vad som står i Handledning för eklara om hantering av bilagemallarna m.m. Lämna korta meritförteckningar - högst två A4-sidor per person, fler sidor kommer inte att beaktas i bedömningen - för projektledaren och de övriga disputerade forskarna i projektet. Meritförteckningarna skall föras samman till ett dokument. De skall innehålla uppgifter om utbildning, anställning och tidigare större forskningsbidrag (projekttitel, bidragsgivare, belopp, år) samt redovisa för 6 (7)

7 projektet relevant publicering, i första hand internationell publicering, under de senaste fem åren. Om projektledaren har för avsikt att samtidigt leda andra projekt än det sökta, skall uppgift lämnas i meritförteckningen om vilka dessa projekt är och vem som finansierar dem. Skicka in skissen Skissen ska skickas in både elektroniskt (via eklara och i en påskriven pappersversion till Forte. När eklara-formuläret är ifyllt och bilagorna är på plats klickar du på Skicka in. Som bekräftelse på att skissen kommit in till Forte får du i eklara upp en sida med skissens diarienummer hos Forte och anvisningar om hur du skriver ut det exemplar som skall undertecknas och skickas in till Forte. Sista tidpunkt för elektroniskt inskick av skiss avseende forskningsprojekt med start tidigast 2015 är torsdagen den 30 januari 2014, kl En av projektledaren undertecknad utskrift skall senast den 30 januari 2014 skickas in per post till Forte, Box 894, Stockholm tillsammans med doktorsexamensbevis eller vidimerat intyg om fullgjord examen samt ett vidimerat intyg om disputationsdatum om detta ej framgår av examensbeviset. Notera att hela skissen, d.v.s. skissens förstasida plus samtliga bilagor, skall skickas in på enkelsidigt papper. Skisser, som inte kommit in i undertecknad utskrift, kommer inte att behandlas. Kontaktpersoner hos Forte Frågor kan ställas till Fortes forskningssekreterare (se eller till: Lars Wärngård, programchef, e-post: lars.warngard@forte.se FRÅGOR OM EKLARA Susanne Gabrielsson, forskningsadministratör tel , e-post: susanne.gabrielsson@forte.se Ninnie McCabe, forskningsadministratör tel , e-post: ninnie.mccabe@forte.se 7 (7)

Anvisningar för projektskisser 2014

Anvisningar för projektskisser 2014 2013-12-11 Anvisningar för projektskisser 2014 Forskningsrådet för hälsa, arbetsliv och välfärd, Forte, främjar och stöder grundforskning och behovsstyrd forskning inom sitt ansvarsområde: hälsa, arbetsliv

Läs mer

Anvisningar för juniorforskarskisser 2013

Anvisningar för juniorforskarskisser 2013 2012-12-12 Anvisningar för juniorforskarskisser 2013 Forskningsrådet för Arbetsliv och Socialvetenskap (FAS) har sedan några år tillbaka tillämpat ett särskilt projektstöd på fyra år: Stöd till juniora

Läs mer

Anvisningar för postdoc-bidrag 2014

Anvisningar för postdoc-bidrag 2014 2013-12-11 Anvisningar för postdoc-bidrag 2014 Syftet med postdoc-bidragen är att ge yngre, nydisputerade forskare möjlighet att i nära anslutning till doktorsexamen fortsätta sin forskarkarriär. Nivån

Läs mer

Anvisningar för fullständig ansökan om projektbidrag och juniorforskarbidrag 2013

Anvisningar för fullständig ansökan om projektbidrag och juniorforskarbidrag 2013 2013-05-14 Anvisningar för fullständig ansökan om projektbidrag och juniorforskarbidrag 2013 Forskningsrådet för arbetsliv och socialvetenskap, FAS, främjar och stöder grundforskning och behovsstyrd forskning

Läs mer

Anvisningar för nätverksbidrag 2014

Anvisningar för nätverksbidrag 2014 2013-12-11 Anvisningar för nätverksbidrag 2014 Nätverksbidragen skall underlätta för forskare inom Fortes ansvarsområde att samarbeta över institutions- och fakultetsgränser. Forte stöder i första hand

Läs mer

Anvisningar för nätverksbidrag 2013

Anvisningar för nätverksbidrag 2013 2012-12-20 Anvisningar för nätverksbidrag 2013 Nätverksbidragen skall underlätta för forskare inom FAS ansvarsområde att samarbeta över institutions- och fakultetsgränser. FAS stöder i första hand nationella

Läs mer

Anvisningar för fullständig ansökan om projektbidrag och juniorforskarbidrag 2014

Anvisningar för fullständig ansökan om projektbidrag och juniorforskarbidrag 2014 2014-04-09 Anvisningar för fullständig ansökan om projektbidrag och juniorforskarbidrag 2014 Forskningsrådet för hälsa, arbetsliv och välfärd, Forte, främjar och stöder grundforskning och behovsstyrd forskning

Läs mer

FAS utlyser nätverksbidrag inom forskningsområdena Dopning, Tobak och Spelberoende (DTS)

FAS utlyser nätverksbidrag inom forskningsområdena Dopning, Tobak och Spelberoende (DTS) 2012-10-12 FAS utlyser nätverksbidrag inom forskningsområdena Dopning, Tobak och Spelberoende (DTS) Forskningsrådet för Arbetsliv och Socialvetenskap (FAS) har nyligen genomfört en internationell utvärdering

Läs mer

Om Fortes konferensbidrag

Om Fortes konferensbidrag 2013-06-27 Om Fortes konferensbidrag Syftet med konferensbidragen är att underlätta kontakter och erfarenhetsutbyte mellan svenska och utländska forskare samt tillföra kunskaper från det internationella

Läs mer

Anvisningar för utlandsstipendier 2014

Anvisningar för utlandsstipendier 2014 2013-11-26 Anvisningar för utlandsstipendier 2014 Fortes utlandsstipendier skall göra det möjligt för forskare inom Fortes ansvarsområde att vistas vid en utländsk forskningsinstitution för forskning och

Läs mer

Anvisningar för gästforskarbidrag 2014

Anvisningar för gästforskarbidrag 2014 2013-11-26 Anvisningar för gästforskarbidrag 2014 Syftet med Fortes gästforskarbidrag är att tillföra det svenska forskarsamhället kvalificerade kunskaper och kompetens av betydelse för forskning inom

Läs mer

Juniorforskare/Fullständig ansökan Instruktioner till ansökningsformuläret i Prisma.

Juniorforskare/Fullständig ansökan Instruktioner till ansökningsformuläret i Prisma. Juniorforskare/Fullständig ansökan 2016. Instruktioner till ansökningsformuläret i Prisma. Den information som du har skrivit in i skissen är automatiskt överförd till den fullständiga ansökan och i den

Läs mer

Om FAS utlandsstipendier

Om FAS utlandsstipendier Om FAS utlandsstipendier FAS utlandsstipendier skall göra det möjligt för forskare inom FAS ansvarsområde att vistas vid en utländsk forskningsinstitution för forskning och vidare meritering. Syftet är

Läs mer

FAS utlyser ett doktorandbidrag för tre månaders tjänstgöring i riksdagen

FAS utlyser ett doktorandbidrag för tre månaders tjänstgöring i riksdagen 2013-05-22 FAS utlyser ett doktorandbidrag för tre månaders tjänstgöring i riksdagen Utlysning för doktorander vars handledare har pågående finansiering (projektbidrag) från FAS. Policyrelevant arbete

Läs mer

Projektstöd till forskning om alkohol, narkotika, dopning, tobak och spelberoende (ANDTS)

Projektstöd till forskning om alkohol, narkotika, dopning, tobak och spelberoende (ANDTS) 2012-12-14 Projektstöd till forskning om alkohol, narkotika, dopning, tobak och spelberoende (ANDTS) Den forskningspolitiska propositionen 2008/09:50 Ett lyft för forskning och innovation innebar för FAS

Läs mer

Forte utlyser projektbidrag inom området Psykosociala insatser för personer med omfattande och komplex psykiatrisk problematik

Forte utlyser projektbidrag inom området Psykosociala insatser för personer med omfattande och komplex psykiatrisk problematik 2014-04-14 Forte utlyser projektbidrag inom området Psykosociala insatser för personer med omfattande och komplex psykiatrisk problematik Forskningsrådet för hälsa, arbetsliv och välfärd, Forte, stödjer

Läs mer

Forte utlyser projektbidrag inom området åldrande och hälsa

Forte utlyser projektbidrag inom området åldrande och hälsa 2014-04-14 Forte utlyser projektbidrag inom området åldrande och hälsa Forskningsrådet för hälsa, arbetsliv och välfärd, Forte, stödjer grundforskning och behovsstyrd forskning som rör de samhällsutmaningar

Läs mer

Om Fortes resebidrag 2013-06-27

Om Fortes resebidrag 2013-06-27 2013-06-27 Om Fortes resebidrag Medel för utrikes resor bör i första hand sökas inom ramen för en projektansökan. Forskare kan dock söka separata resebidrag för utrikes resor i följande fall: För att presentera

Läs mer

Forte utlyser projektbidrag inom området vårdforskning

Forte utlyser projektbidrag inom området vårdforskning 2014-04-14 Forte utlyser projektbidrag inom området vårdforskning Forskningsrådet för hälsa, arbetsliv och välfärd, Forte, stödjer grundforskning och behovsstyrd forskning som rör de samhällsutmaningar

Läs mer

FAS utlyser seniorforskarbidrag inom området vårdforskning

FAS utlyser seniorforskarbidrag inom området vårdforskning 2013-02-12 FAS utlyser seniorforskarbidrag inom området vårdforskning Forskningsrådet för arbetsliv och socialvetenskap stödjer grundforskning och behovsstyrd forskning som rör de samhällsutmaningar som

Läs mer

Forte och Vetenskapsrådet satsar 120 miljoner på vårdforskning

Forte och Vetenskapsrådet satsar 120 miljoner på vårdforskning 2014-01-15 Forte och Vetenskapsrådet satsar 120 miljoner på vårdforskning Forskningsrådet för hälsa, arbetsliv och välfärd (Forte) och Vetenskapsrådet (VR) utlyser under 2014 medel för vårdforskning omfattande

Läs mer

Årliga öppna utlysningen 2019 Steg 1

Årliga öppna utlysningen 2019 Steg 1 Årliga öppna utlysningen 2019 Steg 1 Utlysningen ska bidra till ökad kunskap inom Fortes ansvarsområden hälsa, arbetsliv och välfärd. Totalt avsätts omkring 300 miljoner kr för åren 2020 2023. Sista dag

Läs mer

FAS utlyser centrumstöd inom området åldrande och hälsa

FAS utlyser centrumstöd inom området åldrande och hälsa FAS utlyser centrumstöd inom området åldrande och hälsa Forskningsrådet för arbetsliv och socialvetenskap stödjer forskning med hög relevans för de samhällsutmaningar som berör hälsa, arbetsliv och välfärd

Läs mer

FAS utlyser seniorforskarbidrag inom området vårdforskning

FAS utlyser seniorforskarbidrag inom området vårdforskning 2013-02-01 FAS utlyser seniorforskarbidrag inom området vårdforskning Forskningsrådet för arbetsliv och socialvetenskap stödjer grundforskning och behovsstyrd forskning som rör de samhällsutmaningar som

Läs mer

FAS utlyser programstöd inom området åldrande och hälsa

FAS utlyser programstöd inom området åldrande och hälsa FAS utlyser programstöd inom området åldrande och hälsa Forskningsrådet för arbetsliv och socialvetenskap stödjer forskning med hög relevans för de samhällsutmaningar som berör hälsa, arbetsliv och välfärd

Läs mer

Om Fortes publiceringsbidrag

Om Fortes publiceringsbidrag 2014-02-27 Om Fortes publiceringsbidrag Syftet med Fortes publiceringsbidrag är att främja spridning av vetenskaplig information, bl.a. till grupper utanför forskarsamhället, från forskning inom Forte

Läs mer

Programstöd till forskning om alkohol, narkotika och tobak

Programstöd till forskning om alkohol, narkotika och tobak Programstöd till forskning om alkohol, narkotika och tobak I den under hösten 2008 avlämnade forskningspolitiska propositionen 2008/09:50 Ett lyft för forskning och innovation föreslås för FAS vidkommande

Läs mer

Projektstöd till forskning om alkohol, narkotika och tobak

Projektstöd till forskning om alkohol, narkotika och tobak Projektstöd till forskning om alkohol, narkotika och tobak I den under hösten 2008 avlämnade forskningspolitiska propositionen 2008/09:50 Ett lyft för forskning och innovation föreslås för FAS vidkommande

Läs mer

Om FAS utlandsstipendier

Om FAS utlandsstipendier Om FAS utlandsstipendier FAS utlandsstipendier skall göra det möjligt för forskare inom FAS ansvarsområde att vistas vid en utländsk forskningsinstitution för forskning och vidare meritering. Syftet är

Läs mer

FAS utlyser förstudiebidrag inom området vårdforskning

FAS utlyser förstudiebidrag inom området vårdforskning 2013-02-12 FAS utlyser förstudiebidrag inom området vårdforskning Forskningsrådet för arbetsliv och socialvetenskap stödjer grundforskning och behovsstyrd forskning som rör de samhällsutmaningar som berör

Läs mer

FAS utlyser programstöd inom området Välfärdssamhällets organisation och förändring

FAS utlyser programstöd inom området Välfärdssamhällets organisation och förändring FAS utlyser programstöd inom området Välfärdssamhällets organisation och förändring FAS styrelse beslöt vid sitt sammanträde den 16 februari 2012 att utlysa högst tre programstöd inom området: Välfärdssamhällets

Läs mer

Nätverksbidrag inom forskningsprogrammet företagshälsovård

Nätverksbidrag inom forskningsprogrammet företagshälsovård Nätverksbidrag inom forskningsprogrammet företagshälsovård Bakgrund Forskningsrådet för arbetsliv och socialvetenskap har i forskningspropositionen (Ett lyft för forskning och innovation, prop. 2008/09:50)

Läs mer

FAS utlyser programstöd inom området vårdforskning

FAS utlyser programstöd inom området vårdforskning 2013-02-12 FAS utlyser programstöd inom området vårdforskning Forskningsrådet för arbetsliv och socialvetenskap stödjer grundforskning och behovsstyrd forskning som rör de samhällsutmaningar som berör

Läs mer

Handledning för eklara

Handledning för eklara 2014-04-04 Handledning för eklara Innehåll Tekniska krav... 2 Användarkonto i eklara... 2 Att söka bidrag hos Forte... 3 Anvisningar för ansökan... 3 Ansökansformuläret... 3 Elektroniska bilagor till ansökan...

Läs mer

Forskning om åldrande och hälsa 2019

Forskning om åldrande och hälsa 2019 Forskning om åldrande och hälsa 2019 För att stärka forskningen inom områden med betydande behov och samhälleliga utmaningar utlyses projekt- och postdok-medel inom Åldrande och hälsa. Utlysningen ska

Läs mer

Regler och anvisningar för ansökan om bidrag till forskningssamarbeten inom idrottsforskning 2016

Regler och anvisningar för ansökan om bidrag till forskningssamarbeten inom idrottsforskning 2016 1 (5) Diarienummer CIF 2016/2 Regler och anvisningar för ansökan om bidrag till forskningssamarbeten inom idrottsforskning 2016 Vänligen läs igenom detta dokument innan du påbörjar en ansökan. Var ute

Läs mer

Instruktioner till ansökningsformuläret i Prisma: Tidskriftsbidrag 2018

Instruktioner till ansökningsformuläret i Prisma: Tidskriftsbidrag 2018 Instruktioner till ansökningsformuläret i Prisma: Tidskriftsbidrag 2018 Allmänt Observera att alla teckenbegränsningar inkluderar mellanslag. Om du avser kopiera in text i ansökansformuläret: Du måste

Läs mer

UTGIVET AV FORSKNINGSRÅDET FÖR ARBETSLIV OCH SOCIALVETENSKAP, 4/2005

UTGIVET AV FORSKNINGSRÅDET FÖR ARBETSLIV OCH SOCIALVETENSKAP, 4/2005 UTGIVET AV FORSKNINGSRÅDET FÖR ARBETSLIV OCH SOCIALVETENSKAP, 4/2005 Årets ansökningsomgång FAS styrelse fattade beslut i november om årets ansökningsomgång för forskningsprojekt och postdoc. Sammanlagt

Läs mer

POSTDOKTOR. Om anslagsformen

POSTDOKTOR. Om anslagsformen POSTDOKTOR Om anslagsformen Projektet ska omfatta forskning inom området Barncancer. Ansökan beviljas för 1-2 år för forskning på heltid (100%) eller halvtid (50%) i Sverige eller utomlands. Halvtidstjänst/stipendium

Läs mer

Programbidrag, ansökan Instruktioner till ansökningsformuläret i Prisma

Programbidrag, ansökan Instruktioner till ansökningsformuläret i Prisma Programbidrag, ansökan 2016. Instruktioner till ansökningsformuläret i Prisma Observera att alla teckenbegränsningar inkluderar mellanslag. Grunduppgifter (Basic information) Programtitel på svenska (Programme

Läs mer

Arbetslivets utmaningar 2019 Mer information om utlysningen

Arbetslivets utmaningar 2019 Mer information om utlysningen Arbetslivets utmaningar 2019 Mer information om utlysningen Forte har i uppdrag av regeringen att bedriva ett nationellt forskningsprogram för arbetslivsforskning. Forskningen ska bidra till att möta de

Läs mer

Beviljade anslag förvaltas av svenskt universitet eller högskola, eller annan svensk organisation med forskning som uppgift.

Beviljade anslag förvaltas av svenskt universitet eller högskola, eller annan svensk organisation med forskning som uppgift. PLANERINGSANSLAG Om anslagsformen Villkor Förvaltning Planeringsanslag söks för stöd till planeringsgrupper där grund- och kliniska forskare från olika barnonkologiska centra i Sverige samlas. Det kan

Läs mer

Forskarskola för yrkesverksamma i socialtjänsten Instruktioner till ansökningsformuläret i Prisma.

Forskarskola för yrkesverksamma i socialtjänsten Instruktioner till ansökningsformuläret i Prisma. Forskarskola för yrkesverksamma i socialtjänsten 2018. Instruktioner till ansökningsformuläret i Prisma. Allmänt Ansökan om bidrag till forskarskolan görs separat för de två samverkande lärosätena. Ansökningarna

Läs mer

Postdoktoralt sto d. Att anso ka om forskningsmedel via MSB:s anso kningswebb

Postdoktoralt sto d. Att anso ka om forskningsmedel via MSB:s anso kningswebb samhällsskydd och beredskap 1 (6) Postdoktoralt sto d. Att anso ka om forskningsmedel via MSB:s anso kningswebb Innehåll 1. Innan du börjar... 2 2. Användaruppgifter... 2 3. Utlysningens startsida... 2

Läs mer

Att ansö ka öm förskningsmedel via MSB:s ansö kningswebb

Att ansö ka öm förskningsmedel via MSB:s ansö kningswebb samhällsskydd och beredskap 1 (6) Att ansö ka öm förskningsmedel via MSB:s ansö kningswebb Innehåll 1. Innan du börjar... 2 2. Användaruppgifter... 2 3. Utlysningens startsida... 2 4. Fyll i ansökningsformuläret...

Läs mer

Juniorforskare/Skiss 2016. Instruktioner till ansökningsformuläret i Prisma.

Juniorforskare/Skiss 2016. Instruktioner till ansökningsformuläret i Prisma. Juniorforskare/Skiss 2016. Instruktioner till ansökningsformuläret i Prisma. Observera att alla teckenbegränsningar inkluderar mellanslag. Grunduppgifter Projekttitel på svenska Det ska framgå av projekttiteln

Läs mer

Transport av farligt gods. Att anso ka om forskningsmedel via MSB:s anso kningswebb

Transport av farligt gods. Att anso ka om forskningsmedel via MSB:s anso kningswebb samhällsskydd och beredskap 1 (7) Transport av farligt gods. Att anso ka om forskningsmedel via MSB:s anso kningswebb Innehåll 1. Innan du börjar... 2 2. Användaruppgifter... 2 3. Utlysningens startsida...

Läs mer

ANSÖKAN OM INRÄTTANDE AV DOKTORANDPROJEKT Gäller för inrättande av projekt med Göteborgs universitet som arbetsgivare

ANSÖKAN OM INRÄTTANDE AV DOKTORANDPROJEKT Gäller för inrättande av projekt med Göteborgs universitet som arbetsgivare INRÄTTANDE AV DOKTORANDPROJEKT ANSÖKAN OM INRÄTTANDE AV DOKTORANDPROJEKT Gäller för inrättande av projekt med Göteborgs universitet som arbetsgivare Dnr Titel doktorandprojekt Handledning Huvudhandledare,

Läs mer

Vem kan söka? Du som är anställd hos någon av följande arbetsgivare är välkommen att söka bidrag:

Vem kan söka? Du som är anställd hos någon av följande arbetsgivare är välkommen att söka bidrag: 2018-01-31 HSU FoU Kronoberg Birgitta Grahn Dags att söka anslag För att utveckla socialtjänst och hälso- och sjukvård i Kronoberg! Forskning, utveckling och förbättringsarbete är grunden för förnyelse

Läs mer

Vägledning för ansökan i E-kanalen

Vägledning för ansökan i E-kanalen Vägledning för ansökan i E-kanalen Bakgrund och syfte med mallen Syftet med denna mall är att underlätta för er som söker stöd från utlysningen Energi- och klimatomställning i offentlig sektor-från kunskap

Läs mer

Därför behövs en specialsatsning för att öka kunskapen och på sikt förbygga och förhindra att hjärtpatienter utvecklar cancer och vice versa.

Därför behövs en specialsatsning för att öka kunskapen och på sikt förbygga och förhindra att hjärtpatienter utvecklar cancer och vice versa. Projektanslag barncancer och sjuka hjärtan 2017 Studier tyder på att barn med cancer löper ökad risk att få hjärtproblem och barn med hjärtproblem löper ökad risk att få cancer. Samband har påvisats för

Läs mer

Forskning/Utbildning 2015

Forskning/Utbildning 2015 Familjen Kamprads stiftelse Familjen Kamprads stiftelse har till ändamål att stödja, stimulera och belöna utbildning och vetenskaplig forskning på ett sådant sätt att entreprenörskap, miljö, kompetens,

Läs mer

Ansö kan fö r utlysningen Kriskömmunikatiön öch fö rtröende Sa ga r det till

Ansö kan fö r utlysningen Kriskömmunikatiön öch fö rtröende Sa ga r det till samhällsskydd och beredskap 1 (6) Ansö kan fö r utlysningen Kriskömmunikatiön öch fö rtröende Sa ga r det till Innehåll 1. Innan du börjar... 2 2. Användaruppgifter... 2 3. Utlysningens startsida... 2

Läs mer

Antagonism och social oro. Att anso ka om forskningsmedel via MSB:s anso kningswebb

Antagonism och social oro. Att anso ka om forskningsmedel via MSB:s anso kningswebb samhällsskydd och beredskap 1 (8) Antagonism och social oro. Att anso ka om forskningsmedel via MSB:s anso kningswebb Innehåll 1. Innan du börjar... 2 2. Användaruppgifter... 2 3. Utlysningens startsida...

Läs mer

Innehåll i Fortes återrapporteringsformulär vad ska redovisas?

Innehåll i Fortes återrapporteringsformulär vad ska redovisas? 2019-05-24 Innehåll i Fortes återrapporteringsformulär vad ska redovisas? I detta dokument kan du se vilket innehåll som efterfrågas i Fortes olika formulär för återapportering. Innehåll Ekonomisk rapport

Läs mer

olyckor- ä tgä rder och effekter Sä gä r det till.

olyckor- ä tgä rder och effekter Sä gä r det till. samhällsskydd och beredskap 1 (6) Anmä län om fo rstudieutlysning inom Bränd och olyckor- ä tgä rder och effekter Sä gä r det till. Innehåll 1. Innan du börjar... 2 2. Användaruppgifter... 2 3. Förstudieansökans

Läs mer

Ansöka om projektmedel i Projektrummet

Ansöka om projektmedel i Projektrummet 1(11) Datum 2009-11-06 Ansöka om projektmedel i Projektrummet Läs all information om ansökningsomgången (utlysningen) Börja alltid med att läsa vad som krävs för den ansökningsomgång du tänker söka medel

Läs mer

Bilaga 3. Steg-för-steg-guide. Nätverksarbete, utbildningsutveckling och seminarier

Bilaga 3. Steg-för-steg-guide. Nätverksarbete, utbildningsutveckling och seminarier Nätverksarbete, utbildningsutveckling och seminarier 2 Inledning Här hittar du en steg-för-steg-guide till ansökningsprocessen som hjälper dig att förbereda dig inför att skicka in din ansökan. Tänk på

Läs mer

Postdoktortjänst (3 år) - anvisningar

Postdoktortjänst (3 år) - anvisningar Postdoktortjänst (3 år) - anvisningar Cancerfonden, organisationsnummer 802005-3370, 101 55 Stockholm är personuppgiftsansvarig för behandlingen av de personuppgifter som samlas in i samband med ansökan

Läs mer

Ansökan om forskningsbidrag för tjänst 2014

Ansökan om forskningsbidrag för tjänst 2014 Sida: 1/5 Dnr SSM2014-3485 Ansökan om forskningsbidrag för tjänst 2014 Skicka blanketten till Registrator, Strålsäkerhetsmyndigheten, SE-171 16 Stockholm Projekttitel Sökande (namn och titel) Sökandens

Läs mer

Så hå r ånsö ker du i utlysningen: Prögnöser öch fö rvårning fö r extremå sölstörmår - steg 2

Så hå r ånsö ker du i utlysningen: Prögnöser öch fö rvårning fö r extremå sölstörmår - steg 2 samhällsskydd och beredskap 1 (5) 015-09-14 015-488 Så hå r ånsö ker du i utlysningen: Prögnöser öch fö rvårning fö r extremå sölstörmår - steg Tyvärr fungerar inte MSB:s ansökningswebb så den här gången

Läs mer

UTLYSNING AV VETENSKAPLIGA RÅDETS ANSLAG

UTLYSNING AV VETENSKAPLIGA RÅDETS ANSLAG Vetenskapliga Rådet 2017-05 Dnr 2017/ UTLYSNING AV VETENSKAPLIGA RÅDETS ANSLAG - för forskningsarbete inom hälso-, sjuk- och tandvård för 2018 Du som är anställd inom Landstinget Blekinge eller i verksamheter

Läs mer

Bilaga 1. Steg-för-steg-guide. Nytt forsknings- och utvecklingsprojekt

Bilaga 1. Steg-för-steg-guide. Nytt forsknings- och utvecklingsprojekt 2 Inledning Här hittar du en steg-för-steg-guide till ansökningsprocessen som hjälper dig att förbereda dig inför att skicka in din ansökan. Tänk på att ansökningsprocessen tar lång tid även då man är

Läs mer

Instruktioner för sökande av forskningsmedel ur Miljöforskningsanslaget

Instruktioner för sökande av forskningsmedel ur Miljöforskningsanslaget Instruktioner för sökande av forskningsmedel ur Miljöforskningsanslaget 1 Innehållsförteckning 1. Inledning... 3 2. Generella anvisningar... 3 2.1. Behörighet att söka forskningsmedel... 3 2.2. Personuppgiftsbehandling...

Läs mer

Strategiska rekryteringar 15

Strategiska rekryteringar 15 Sida 1 (8) UTLYSNING Strategiska rekryteringar 15 KK-stiftelsen inbjuder Sveriges nya universitet och högskolorna att tillsammans med näringslivet ansöka om finansiering för strategiska rekryteringar.

Läs mer

Forskningsprojekt Sista ansökningsdag kl. 15:00.

Forskningsprojekt Sista ansökningsdag kl. 15:00. Forskningsprojekt Sista ansökningsdag 2017-04-27 kl. 15:00. Ändamål Anslaget är avsett för att tillhandahålla medel för av projektet motiverade kostnader för drift (t ex inköp av material och utrustning)

Läs mer

Tvä rsektoriellä o vningär. Att änso kä om forskningsmedel viä MSB:s änso kningswebb

Tvä rsektoriellä o vningär. Att änso kä om forskningsmedel viä MSB:s änso kningswebb samhällsskydd och beredskap 1 (8) Tvä rsektoriellä o vningär. Att änso kä om forskningsmedel viä MSB:s änso kningswebb Innehåll 1. Innan du börjar... 2 2. Användaruppgifter... 2 3. Utlysningens startsida...

Läs mer

Bilaga 2. Steg-för-steg-guide. Fortsättningsprojekt

Bilaga 2. Steg-för-steg-guide. Fortsättningsprojekt 2 Inledning Här hittar du en steg-för-steg-guide till ansökningsprocessen som hjälper dig att förbereda dig inför att skicka in din ansökan. Tänk på att ansökningsprocessen tar lång tid även då man är

Läs mer

ANSÖKAN OM MEDEL TILL BIOLOGISKA SAMLINGAR

ANSÖKAN OM MEDEL TILL BIOLOGISKA SAMLINGAR Till Svenska artprojektet ANSÖKAN OM MEDEL TILL BIOLOGISKA SAMLINGAR Ansökningstillfälle: 5 april 2013 Inkom datum Dnr Ansökan avser: Bidrag t. tillsvidareanställn. Bidrag t. tidsbegränsad tjänst (fler

Läs mer

Mina ansökningar (/applications) / Familjen Kamprads stiftelse Forskning/Utbildning 2016 Utlysning av anslag för eff

Mina ansökningar (/applications) / Familjen Kamprads stiftelse Forskning/Utbildning 2016 Utlysning av anslag för eff OBS Detta är endast ett exempel. Denna blankett ska inte användas och skickas in till stiftelsen. ; Populärvetenskaplig beskrivning (måste skrivas på svenska). Genom att besvara ett antal frågor lämnar

Läs mer

Regler och anvisningar för ansökan om bidrag till organisation, samverkan och nätverkande

Regler och anvisningar för ansökan om bidrag till organisation, samverkan och nätverkande Dnr CIF 2016/6 Regler och anvisningar för ansökan om bidrag till organisation, samverkan och nätverkande Vänligen läs igenom detta dokument innan du påbörjar en ansökan. Var ute i god tid när du ska lämna

Läs mer

Regler och anvisningar för ansökan om bidrag till organisation, samverkan och nätverkande

Regler och anvisningar för ansökan om bidrag till organisation, samverkan och nätverkande Dnr CIF 2017/8 Regler och anvisningar för ansökan om bidrag till organisation, samverkan och nätverkande Vänligen läs igenom detta dokument innan du påbörjar en ansökan. Var ute i god tid när du ska lämna

Läs mer

Sista signeringsdag i ansökningssystemet Fenix för sökande är torsdag Kl. 15:00.

Sista signeringsdag i ansökningssystemet Fenix för sökande är torsdag Kl. 15:00. Projekt Cancerfonden, organisationsnummer 802005-3370, 101 55 Stockholm är personuppgiftsansvarig för behandlingen av de personuppgifter som samlas in i samband med ansökan om anslag. NYHET 2019 Cancerfonden

Läs mer

HÖG 15 - Forskningsprojekt

HÖG 15 - Forskningsprojekt Sida 1 (8) UTLYSNING HÖG 15 - Forskningsprojekt KK-stiftelsen inbjuder Sveriges nya universitet och högskolorna att ansöka om finansiering av forskningsprojekt. Forskningsprojekten ska bedrivas i samproduktion

Läs mer

FORSKNINGSMEDEL ALF INNOVATIVA PROJEKT

FORSKNINGSMEDEL ALF INNOVATIVA PROJEKT FORSKNINGSMEDEL ALF INNOVATIVA PROJEKT 2014 2016 Anvisningarna har utarbetats gemensamt av medicinska fakulteten och Region Skåne. Medicinska fakulteten, ALF enheten och ekonomiavdelningen: Anders Bjartell,

Läs mer

Regler och anvisningar för ansökan om projektbidrag år 2 fortsättningsansökan

Regler och anvisningar för ansökan om projektbidrag år 2 fortsättningsansökan Dnr CIF 2015/11 Regler och anvisningar för ansökan om projektbidrag år 2 fortsättningsansökan Vänligen läs igenom detta dokument innan du påbörjar en ansökan. Var ute i god tid när du ska lämna in en ansökan,

Läs mer

Anvisningar för ansökan

Anvisningar för ansökan EM4000, v5.0, 2016-09-01 2017-01-11 1 (5) Anvisningar för ansökan Dessa anvisningar är ett stöd till dig som söker ekonomiskt stöd inom forsknings- och innovationsprogrammet El från solen. Det är viktigt

Läs mer

Adjungering av FoUchef/specialist. på avancerad nivå

Adjungering av FoUchef/specialist. på avancerad nivå UTLYSNING 1 Adjungering av FoUchef/specialist för utbildning på avancerad nivå KK-stiftelsen inbjuder Sveriges nya lärosäten att tillsammans med näringslivet ansöka om finansiering för adjungering av FoU-chef/specialist

Läs mer

ProSpekt 15 Forskningsprojekt för nydisputerade

ProSpekt 15 Forskningsprojekt för nydisputerade Sida 1 (9) UTLYSNING ProSpekt 15 Forskningsprojekt för nydisputerade KK-stiftelsen inbjuder nydisputerade forskare att ansöka om finansiering av forskningsprojekt vid Sveriges nya universitet och högskolor.

Läs mer

Ansökan Forskningsbidrag för tjänst

Ansökan Forskningsbidrag för tjänst Skicka underskriven och inskannad blankett samt övriga efterfrågade dokument till registrator@ssm.se Ansökan Forskningsbidrag för tjänst Projektet Projekttitel Sökande Namn och titel Tjänsteadress Telefon,

Läs mer

Intresseanma lan till utlysningen Sa kra flö den öch fö rsö rjningsfra gör-sa ga r det till

Intresseanma lan till utlysningen Sa kra flö den öch fö rsö rjningsfra gör-sa ga r det till samhällsskydd och beredskap 1 (5) Intresseanma lan till utlysningen Sa kra flö den öch fö rsö rjningsfra gör-sa ga r det till Innehåll 1. Innan du börjar... 2 2. Användaruppgifter... 2 3. Utlysningens

Läs mer

Att anma la intresse fö r förskningsprögram inöm prögnöser öch fö rvarning fö r extrema sölstörmar Sa ga r det till.

Att anma la intresse fö r förskningsprögram inöm prögnöser öch fö rvarning fö r extrema sölstörmar Sa ga r det till. samhällsskydd och beredskap 1 (6) Att anma la intresse fö r förskningsprögram inöm prögnöser öch fö rvarning fö r extrema sölstörmar Sa ga r det till. Innehåll 1. Innan du börjar... 2 2. Användaruppgifter...

Läs mer

Junior Investigator Award (6 år) - anvisningar

Junior Investigator Award (6 år) - anvisningar Junior Investigator Award (6 år) - anvisningar Cancerfonden, organisationsnummer 802005-3370, 101 55 Stockholm är personuppgiftsansvarig för behandlingen av de personuppgifter som samlas in i samband med

Läs mer

Anvisningar för ansökan

Anvisningar för ansökan Handling Datum 1 Anvisningar för ansökan Stöd till nya lösningar, tekniker och koncept för lågenergibyggande Handling Datum 2 Innehåll 1 Anvisningar för ansökan 3 1.1 Användarkonto i E-kanalen... 3 1.2

Läs mer

Riktlinjer för ansökan och redovisning av projektbidrag från Nämnden för hemslöjdsfrågor

Riktlinjer för ansökan och redovisning av projektbidrag från Nämnden för hemslöjdsfrågor Riktlinjer för ansökan och redovisning av projektbidrag från Nämnden för hemslöjdsfrågor Illustration: Sara Nilsson Nämnden för hemslöjdsfrågor, NFH, fördelar en gång per år bidrag till projekt som stimulerar

Läs mer

Så här fyller du i en ansökan

Så här fyller du i en ansökan Så här fyller du i en ansökan För dig som ska ansöka i en utlysning som riktas till både lärosäten, företag och annan ekonomisk verksamhet Formas Forskningsrådet för miljö, areella näringar och samhällsbyggande

Läs mer

ANSÖKAN om anslag från Forskningstjugan

ANSÖKAN om anslag från Forskningstjugan Svenska Jägareförbundet Öster-Malma 611 91 Nyköping Tel 0155-246200 ANSÖKAN om anslag från Forskningstjugan Datum Avser budgetår Projekttitel (max 120 tecken) Huvudsökandens namn Sökandens tjänsteadress

Läs mer

Årliga öppna utlysningen forsknings- och utvecklingsprojekt

Årliga öppna utlysningen forsknings- och utvecklingsprojekt Årliga öppna utlysningen 2019 - forsknings- och utvecklingsprojekt Sista ansökningsdatum: 2019-04-04 Beslutsdatum: Preliminärt 2019-11-20 Innehåll: Beskrivning av utlysningen... 2 Du kan söka... 2 Din

Läs mer

tillsvidareanställd som lärare/förskollärare eller rektor/förskolechef hos skolhuvudman i Göteborgsregionen

tillsvidareanställd som lärare/förskollärare eller rektor/förskolechef hos skolhuvudman i Göteborgsregionen Bilaga 3. Modell för samverkan kring praktiknära forskning mellan Göteborgs universitet och skolhuvudmän i Göteborgsregionen: processer för ansökan, bedömning och beslut avseende medel för genomförande

Läs mer

ANSÖKAN OM INRÄTTANDE AV DOKTORANDPROJEKT, VT-11 U2011/224 Gäller för inrättande av projekt med Göteborgs universitet som arbetsgivare

ANSÖKAN OM INRÄTTANDE AV DOKTORANDPROJEKT, VT-11 U2011/224 Gäller för inrättande av projekt med Göteborgs universitet som arbetsgivare INRÄTTANDE AV DOKTORANDPROJEKT ANSÖKAN OM INRÄTTANDE AV DOKTORANDPROJEKT, VT-11 U2011/224 Gäller för inrättande av projekt med Göteborgs universitet som arbetsgivare Titel doktorandprojekt Handledning

Läs mer

Särskild satsning Två Fellowships i pankreascancerforskning

Särskild satsning Två Fellowships i pankreascancerforskning Särskild satsning Två Fellowships i pankreascancerforskning Sista ansökningsdag 2016-09-29, kl 15:00 Ändamål Att främja pankreascancerforskningen i Sverige genom att ge forskare möjlighet att under tre

Läs mer

Uppsala-noden inom ULF prövar en modell för fördelning av forskningsmedel

Uppsala-noden inom ULF prövar en modell för fördelning av forskningsmedel 1 Uppsala-noden inom ULF prövar en modell för fördelning av forskningsmedel 1. Inledning Uppsala universitet har tillsammans med Göteborgs-, Umeå- och Karlstads universitet fått i uppdrag av regeringen

Läs mer

Arbetslivsforskning 2018 och framåt. Forte, det nationella forskningsprogrammet och utmaningar inom arbetslivet

Arbetslivsforskning 2018 och framåt. Forte, det nationella forskningsprogrammet och utmaningar inom arbetslivet Arbetslivsforskning 2018 och framåt Forte, det nationella forskningsprogrammet och utmaningar inom arbetslivet Vad är Forte? En av fyra statliga forskningsfinansiärer Finansierar forskning inom hälsa,

Läs mer

Rutiner och tidsplan för nominering till Knut och Alice Wallenberg Stiftelse: Forskningsprojekt av hög vetenskaplig potential.

Rutiner och tidsplan för nominering till Knut och Alice Wallenberg Stiftelse: Forskningsprojekt av hög vetenskaplig potential. 1 Josefin Fernius 2018-12-04 Forskningskoordinator Grants Office, LiU Rutiner och tidsplan för nominering till Knut och Alice Wallenberg Stiftelse: Forskningsprojekt av hög vetenskaplig potential. KAWs

Läs mer

Bidraget avser rese- och boendekostnader för inbjudna föredragshållare verksamma utanför Sverige. Miljö- och samverkansstöd

Bidraget avser rese- och boendekostnader för inbjudna föredragshållare verksamma utanför Sverige. Miljö- och samverkansstöd Sida 1 av 7 Konferensbidrag Syftet med bidraget är att främja internationellt forskningssamarbete och erfarenhetsutbyte. Konferensbidrag är ett sätt att ge forskare verksamma i Sverige möjlighet att anordna

Läs mer

Ansökningsperioden för 2015 startar den 12/6 och sista dag för ansökan är den 15/9. Ansökningssystemet stänger sista ansökningsdag kl. 23:59.

Ansökningsperioden för 2015 startar den 12/6 och sista dag för ansökan är den 15/9. Ansökningssystemet stänger sista ansökningsdag kl. 23:59. Ansök om anslag hos Diabetesfonden 2015 Sök anslag Diabetesfonden utlyser projektbidrag, för såväl grundforskning som klinisk patientnära forskning med tydlig diabetesrelevans, avseende diabetesforskning

Läs mer

Utlysning av två doktorandtjänster inom strålskydd vid radiologiska nödsituationer

Utlysning av två doktorandtjänster inom strålskydd vid radiologiska nödsituationer Datum: 2018-02-15 Diarienr: SSM2018-909 Utlysning av två doktorandtjänster inom strålskydd vid radiologiska nödsituationer Strålsäkerhetsmyndigheten utlyser bidrag till två doktorandtjänster inom strålskydd

Läs mer

Förordnandeprogram för ALF-finansierad forskning vid Region Örebro län i samverkan med Örebro universitet

Förordnandeprogram för ALF-finansierad forskning vid Region Örebro län i samverkan med Örebro universitet Förordnandeprogram för ALF-finansierad forskning vid Region Örebro län i samverkan med Örebro universitet Region Örebro län och Örebro universitet har gemensamt beslutat om följande förordnandeprogram

Läs mer

1 Instruktion till ifyllande av ansökan: Tillgång till provsamling och personuppgift för forskning

1 Instruktion till ifyllande av ansökan: Tillgång till provsamling och personuppgift för forskning 1 Instruktion till ifyllande av ansökan: Tillgång till provsamling och personuppgift för forskning Detta är en instruktion till den mall som ska används av forskare som vill få tillgång till prov från

Läs mer