Om FAS utlandsstipendier

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Om FAS utlandsstipendier"

Transkript

1 Om FAS utlandsstipendier FAS utlandsstipendier skall göra det möjligt för forskare inom FAS ansvarsområde att vistas vid en utländsk forskningsinstitution för forskning och vidare meritering. Syftet är att utveckla kompetens och samtidigt främja internationell forskarrörlighet och forskningssamarbete över gränserna. Värdinstitutionen skall vara välrenommerad inom stipendiatens forskningsområde och utlandsvistelsen skall ge ett väsentligt kunskaps- och kompetenstillskott för fortsatt forskning inom FAS område. Information om FAS ansvarsområde finns på Stipendieprogrammet är öppet i första hand för nydisputerade forskare och doktorander i slutet av avhandlingsarbetet (högst 2 år kvar till disputation). Även mer etablerade forskare kan söka bidrag t.ex. för att kunna tillbringa tid utomlands under ett sabbatsår. Sökande måste vara knuten till en svensk forskningsinstitution. Stipendier kan sökas för upp till 12 månaders sammanhängande utlandsvistelse. Den som av t.ex. familjeskäl har svårt att vara utomlands under lång tid kan söka för utlandsvistelser varvade med arbete på hemmainstitutionen. FAS utlandsstipendier är skattefria. I stipendierna ingår ett grundbelopp som varierar efter kostnadsläget i värdlandet och antalet medföljande familjemedlemmar (beviljas i regel vid sammanhängande utlandsvistelse längre än sex månader) samt bidrag för forskningsomkostnader och resor. Annan finansiering reducerar stipendiebeloppet. FAS har inget arbetsgivaransvar för utlandsstipendiater. Inlämning av ansökan Sista dag för inlämning av ansökan om stipendium är torsdagen den 14 september 2006 kl Ansökningar om högst kronor kan lämnas in löpande. Ansökan skall lämnas in elektroniskt via eklara, En av sökanden undertecknad utskrift med en kopia skall samtidigt skickas in till FAS, Box 2220, Stockholm. Ansökningar, som inte kommit in i utskrift, kan inte behandlas av FAS. Beredning Ansökan om stipendium bereds inom FAS kansli. Kansliet tar in synpunkter från externa sakkunniga och från FAS prioriteringskommittéer. Bland annat bedöms Sökandens kompetens Substans och kvalitet i programmet för utlandsvistelsen Valet av värdinstitution Utlandsvistelsens förväntade betydelse för sökandens utveckling och för kompetensuppbyggnaden inom forskningsområdet Beredningstiden är vanligen cirka tre månader. Beslut fattas av huvudsekreteraren. Utlandsstipendier, utlysning och anvisningar 1(5)

2 Ansökningsformulär och anvisningar Ansökningsformulär för utlandsstipendium finns i eklara/söka medel/utlandsstipendium. Fullständiga anvisningar för formuläret och de bilagor som skall sändas in via eklara - Ekonomi, Projektbeskrivning och Meritförteckning finns nedan samt i ansökningsformuläret under länken Anvisningar till denna sida och under de blå ikonerna. Arbetsgången för att upprätta och skicka in en ansökan finns beskriven i Handledning för eklara som hämtas på eklaras inloggningssida. Kontaktpersoner hos FAS Frågor kan ställas till Kenneth Abrahamsson, programchef tel , e-post kenneth.abrahamsson@fas.se Frågor om eklara Susanne Gabrielsson, programadministratör tel , e-post sg@fas.se Anvisningar Här följer anvisningar för ansökan om utlandsstipendium. De finns också i ansökningsformuläret i eklara under Anvisningar till denna sida och under de blå ikonerna. Arbetsgången i eklara finns beskriven i Handledning för eklara, som hämtas på eklaras inloggningssida. Handledningen innehåller viktig information, som inte återkommer i anvisningarna. För att kunna skicka in en ansökan via eklara måste man ha ett användarkonto. Den som tidigare lämnat in en skiss eller ansökan till FAS har användarkonto. För att upprätta ett användarkonto, gå till För att skaffa användarkonto på eklaras inloggningssida. Logga in på eklara, gå till Söka medel. Läs först de generella anvisningarna på sidan Söka medel Välj sedan formuläret Utlandsstipendium. Ansökningsformuläret Sökande Ansökan upprättas från den sökandes konto i eklara för att rätt person skall registreras som sökande hos FAS. Projekttitel I textfältet står redan Stipendium:. Låt den texten stå kvar och skriv sedan in en projekttitel, som anger inriktning på din planerade utlandsvistelse samt namnet på värdinstitutionen. Den skall vara på svenska och får omfatta högst 150 tecken inklusive mellanslag. Projekttiteln används ofta ensam i olika sammanhang och den bör utformas med omsorg. Projekttitel på engelska Skriv in en översättning till engelska av den svenska projekttiteln. Utlandsstipendier, utlysning och anvisningar 2(5)

3 Söks hos FAS Ange hur mycket som söks hos FAS uppdelat på budgetår. Beloppen skall anges i svenska kronor utan tusentalsavskiljare. De skall specificeras i bilagan Ekonomi. Sammanfattning Den sammanfattande beskrivningen skall ge FAS bedömare och beslutsfattare god information om syfte och program för din utlandsvistelse. Den måste kunna läsas helt fristående, gör därför inga hänvisningar till andra delar av ansökan. Det är viktigt att sammanfattningen kan förstås också av icke-specialister. Sammanfattningen får omfatta högst 2000 tecken inklusive mellanslag. Andra bidragsgivare Ange här om du söker eller har erhållit bidrag för din utlandsvistelse från annan finansiär (hit räknas också eventuell lön under utlandsvistelsen). I bilagan Ekonomi finns utrymme att specificera uppgiften. Ekonomi Använd eklaras bilagemall Ekonomi. Följ vad som står i Handledning för eklara om hantering av bilagemallarna m.m. Specifikation av sökta medel Levnadsomkostnader beräkna levnadsomkostnaderna under utlandsvistelsen baserat på egna uppgifter om kostnadsläget på den aktuella orten inklusive kostnader för försäkringar. Ersättning för förlorat barnbidrag om utlandsvistelsen är längre än sex månader förlorar medföljande barn rätten till barnbidrag. FAS ersätter stipendiaten med motsvarande belopp. Reskostnader beräknas efter billigast möjliga resesätt för sökanden och medföljande familjemedlemmar. Om familjen stannar kvar i Sverige får en besöksresa per halvår inkluderas i ansökan. Forskningsomkostnader får tas upp med högst kronor per år. Finansiering från annan källa, hit räknas också eventuell lön under utlandsvistelsen, skall dras av här och specificeras nedan under Andra bidragsgivare. Medföljande Ange namn och födelseår för de familjemedlemmar (make/maka/sambo utan egen försörjning under utlandsvistelsen samt medföljande barn under 18 år) för vilka bidrag för medföljande söks. Värdinstitution Ange värdinstitutionens namn, dess webbplats samt namnet på kontaktperson med e-postadress. Disputationsämne Ange ditt disputationsämne, t.ex. sociologi (inte titeln på din avhandling). Beräknad tidpunkt för disputation Doktorander anger beräknad tidpunkt för disputation med år och månad. Om detta inte är möjligt skall år och termin anges. Utlandsvistelsen påbörjas och avslutas Ange när du planerar att åka ut och när du planerar att komma tillbaka. Utlandsstipendier, utlysning och anvisningar 3(5)

4 Andra bidragsgivare Redovisa samtliga bidrag som söks eller har erhållits från andra bidragsgivare för utlandsvistelsen. Även finansiering från privata fonder, universitets- och landstingsmedel etc. skall redovisas. Eventuella lönemedel skall redovisas netto, dvs. exklusive skatt. Om medel söks eller erhålls efter det att ansökan lämnats in skall FAS underrättas. Referenser Namn, titel/befattning, lärosäte och institution eller motsvarande samt telefonnummer och e-postadress till högst tre personer som kan kontaktas för ett utlåtande om sökanden och hans/hennes forskning. Projektbeskrivning Bilagan skall skrivas på eklaras bilagemall Projektbeskrivning. Följ vad som står i Handledning för eklara om hantering av bilagemallar m.m. Beskriv i bilagan den planerade forskningen under utlandsvistelsen. Det skall tydligt framgå vad som skall göras och hur arbetet kommer att bedrivas samt arbetets relation till sökandens tidigare forskning. För doktorander som söker stipendium gäller att det tydligt måste framgå hur utlandsvistelsen ingår i och bidrar till avhandlingsarbetet. För doktorander som söker stipendium för tiden efter disputationen gäller att detta tydligt måste framgå, samt att det i projektbeskrivningen ges en väl utvecklad och fokuserad redogörelse för den planerade postdoktorala forskningen. Beskriv också kopplingarna till både värdinstitutionens och hemmainstitutionens verksamhet. Redovisa planerat deltagande i eller medverkan i värdinstitutionens utbildningsverksamhet. Sätt in utlandsvistelsen i ett större sammanhang: vad kan förväntas i form av kunskaps- och kompetenstillskott, och hur kan nya kunskaper och erfarenheter komma till användning efter hemkomsten. Motivera valet av värdinstitution. Lämna kort information om värdinstitutionen och de personer som du skall samarbeta med. Beskriv på vilket sätt kontakterna har etablerats. Infoga inbjudningsbrevet i projektbeskrivningen. Bilagan skall vara så utförlig att den kan skickas ut till sakkunniga för bedömning. Den får vara på högst 5 A4-sidor plus inbjudningsbrevet. Den kan skrivas på engelska. Meritförteckning Bilagan skall skrivas på eklaras bilagemall Meritförteckning. Följ vad som står i Handledning för eklara om hantering av bilagemallarna m.m. Meritförteckningen skall innehålla uppgifter om utbildning (doktorander anger genomgångna forskarutbildningskurser), anställningar, forskningspublikationer och eventuella forskningsbidrag i eget namn. I dokumentet skall du också infoga ett rekommendationsbrev från prefekt, handledare eller motsvarande. För doktorander gäller att planerad tidpunkt för disputationen skall styrkas av handledare eller motsvarande. Meritförteckning får vara på högst 3 A4-sidor plus rekommendationsbrevet. Skicka in och skriva ut ansökan i eklara När formuläret är ifyllt och bilagorna på plats klickar du på Skicka in. Som bekräftelse på att ansökan kommit in till FAS får du i eklara upp en sida med Utlandsstipendier, utlysning och anvisningar 4(5)

5 ansökans diarienummer hos FAS och anvisningar om hur du skriver ut det exemplar som skall undertecknas och skickas in till FAS tillsammans med en kopia. Utlandsstipendier, utlysning och anvisningar 5(5)

Om FAS utlandsstipendier

Om FAS utlandsstipendier Om FAS utlandsstipendier FAS utlandsstipendier skall göra det möjligt för forskare inom FAS ansvarsområde att vistas vid en utländsk forskningsinstitution för forskning och vidare meritering. Syftet är

Läs mer

Anvisningar för utlandsstipendier 2014

Anvisningar för utlandsstipendier 2014 2013-11-26 Anvisningar för utlandsstipendier 2014 Fortes utlandsstipendier skall göra det möjligt för forskare inom Fortes ansvarsområde att vistas vid en utländsk forskningsinstitution för forskning och

Läs mer

Anvisningar för gästforskarbidrag 2014

Anvisningar för gästforskarbidrag 2014 2013-11-26 Anvisningar för gästforskarbidrag 2014 Syftet med Fortes gästforskarbidrag är att tillföra det svenska forskarsamhället kvalificerade kunskaper och kompetens av betydelse för forskning inom

Läs mer

Om Fortes resebidrag 2013-06-27

Om Fortes resebidrag 2013-06-27 2013-06-27 Om Fortes resebidrag Medel för utrikes resor bör i första hand sökas inom ramen för en projektansökan. Forskare kan dock söka separata resebidrag för utrikes resor i följande fall: För att presentera

Läs mer

Anvisningar för nätverksbidrag 2014

Anvisningar för nätverksbidrag 2014 2013-12-11 Anvisningar för nätverksbidrag 2014 Nätverksbidragen skall underlätta för forskare inom Fortes ansvarsområde att samarbeta över institutions- och fakultetsgränser. Forte stöder i första hand

Läs mer

Programstöd till forskning om alkohol, narkotika och tobak

Programstöd till forskning om alkohol, narkotika och tobak Programstöd till forskning om alkohol, narkotika och tobak I den under hösten 2008 avlämnade forskningspolitiska propositionen 2008/09:50 Ett lyft för forskning och innovation föreslås för FAS vidkommande

Läs mer

FAS utlyser nätverksbidrag inom forskningsområdena Dopning, Tobak och Spelberoende (DTS)

FAS utlyser nätverksbidrag inom forskningsområdena Dopning, Tobak och Spelberoende (DTS) 2012-10-12 FAS utlyser nätverksbidrag inom forskningsområdena Dopning, Tobak och Spelberoende (DTS) Forskningsrådet för Arbetsliv och Socialvetenskap (FAS) har nyligen genomfört en internationell utvärdering

Läs mer

FAS utlyser seniorforskarbidrag inom området vårdforskning

FAS utlyser seniorforskarbidrag inom området vårdforskning 2013-02-12 FAS utlyser seniorforskarbidrag inom området vårdforskning Forskningsrådet för arbetsliv och socialvetenskap stödjer grundforskning och behovsstyrd forskning som rör de samhällsutmaningar som

Läs mer

Forte och Vetenskapsrådet satsar 120 miljoner på vårdforskning

Forte och Vetenskapsrådet satsar 120 miljoner på vårdforskning 2014-01-15 Forte och Vetenskapsrådet satsar 120 miljoner på vårdforskning Forskningsrådet för hälsa, arbetsliv och välfärd (Forte) och Vetenskapsrådet (VR) utlyser under 2014 medel för vårdforskning omfattande

Läs mer

FAS utlyser centrumstöd inom området åldrande och hälsa

FAS utlyser centrumstöd inom området åldrande och hälsa FAS utlyser centrumstöd inom området åldrande och hälsa Forskningsrådet för arbetsliv och socialvetenskap stödjer forskning med hög relevans för de samhällsutmaningar som berör hälsa, arbetsliv och välfärd

Läs mer

Anvisningar för nätverksbidrag 2013

Anvisningar för nätverksbidrag 2013 2012-12-20 Anvisningar för nätverksbidrag 2013 Nätverksbidragen skall underlätta för forskare inom FAS ansvarsområde att samarbeta över institutions- och fakultetsgränser. FAS stöder i första hand nationella

Läs mer

FAS utlyser programstöd inom området Välfärdssamhällets organisation och förändring

FAS utlyser programstöd inom området Välfärdssamhällets organisation och förändring FAS utlyser programstöd inom området Välfärdssamhällets organisation och förändring FAS styrelse beslöt vid sitt sammanträde den 16 februari 2012 att utlysa högst tre programstöd inom området: Välfärdssamhällets

Läs mer

Om Fortes konferensbidrag

Om Fortes konferensbidrag 2013-06-27 Om Fortes konferensbidrag Syftet med konferensbidragen är att underlätta kontakter och erfarenhetsutbyte mellan svenska och utländska forskare samt tillföra kunskaper från det internationella

Läs mer

Anvisningar för postdoc-bidrag 2014

Anvisningar för postdoc-bidrag 2014 2013-12-11 Anvisningar för postdoc-bidrag 2014 Syftet med postdoc-bidragen är att ge yngre, nydisputerade forskare möjlighet att i nära anslutning till doktorsexamen fortsätta sin forskarkarriär. Nivån

Läs mer

FAS utlyser seniorforskarbidrag inom området vårdforskning

FAS utlyser seniorforskarbidrag inom området vårdforskning 2013-02-01 FAS utlyser seniorforskarbidrag inom området vårdforskning Forskningsrådet för arbetsliv och socialvetenskap stödjer grundforskning och behovsstyrd forskning som rör de samhällsutmaningar som

Läs mer

Om Fortes publiceringsbidrag

Om Fortes publiceringsbidrag 2014-02-27 Om Fortes publiceringsbidrag Syftet med Fortes publiceringsbidrag är att främja spridning av vetenskaplig information, bl.a. till grupper utanför forskarsamhället, från forskning inom Forte

Läs mer

Forte utlyser projektbidrag inom området Psykosociala insatser för personer med omfattande och komplex psykiatrisk problematik

Forte utlyser projektbidrag inom området Psykosociala insatser för personer med omfattande och komplex psykiatrisk problematik 2014-04-14 Forte utlyser projektbidrag inom området Psykosociala insatser för personer med omfattande och komplex psykiatrisk problematik Forskningsrådet för hälsa, arbetsliv och välfärd, Forte, stödjer

Läs mer

Anvisningar för projektskisser 2014

Anvisningar för projektskisser 2014 2013-12-11 Anvisningar för projektskisser 2014 Forskningsrådet för hälsa, arbetsliv och välfärd, Forte, främjar och stöder grundforskning och behovsstyrd forskning inom sitt ansvarsområde: hälsa, arbetsliv

Läs mer

FAS utlyser ett doktorandbidrag för tre månaders tjänstgöring i riksdagen

FAS utlyser ett doktorandbidrag för tre månaders tjänstgöring i riksdagen 2013-05-22 FAS utlyser ett doktorandbidrag för tre månaders tjänstgöring i riksdagen Utlysning för doktorander vars handledare har pågående finansiering (projektbidrag) från FAS. Policyrelevant arbete

Läs mer

Anvisningar för juniorforskarskisser 2013

Anvisningar för juniorforskarskisser 2013 2012-12-12 Anvisningar för juniorforskarskisser 2013 Forskningsrådet för Arbetsliv och Socialvetenskap (FAS) har sedan några år tillbaka tillämpat ett särskilt projektstöd på fyra år: Stöd till juniora

Läs mer

Nätverksbidrag inom forskningsprogrammet företagshälsovård

Nätverksbidrag inom forskningsprogrammet företagshälsovård Nätverksbidrag inom forskningsprogrammet företagshälsovård Bakgrund Forskningsrådet för arbetsliv och socialvetenskap har i forskningspropositionen (Ett lyft för forskning och innovation, prop. 2008/09:50)

Läs mer

Anvisningar för juniorforskarskisser 2014

Anvisningar för juniorforskarskisser 2014 2013-12-11 Anvisningar för juniorforskarskisser 2014 Forskningsrådet för hälsa, arbetsliv och välfärd (Forte) har sedan några år tillbaka tillämpat ett särskilt projektstöd på fyra år: Stöd till juniora

Läs mer

UTGIVET AV FORSKNINGSRÅDET FÖR ARBETSLIV OCH SOCIALVETENSKAP, 4/2005

UTGIVET AV FORSKNINGSRÅDET FÖR ARBETSLIV OCH SOCIALVETENSKAP, 4/2005 UTGIVET AV FORSKNINGSRÅDET FÖR ARBETSLIV OCH SOCIALVETENSKAP, 4/2005 Årets ansökningsomgång FAS styrelse fattade beslut i november om årets ansökningsomgång för forskningsprojekt och postdoc. Sammanlagt

Läs mer

Anvisningar för fullständig ansökan om projektbidrag och juniorforskarbidrag 2014

Anvisningar för fullständig ansökan om projektbidrag och juniorforskarbidrag 2014 2014-04-09 Anvisningar för fullständig ansökan om projektbidrag och juniorforskarbidrag 2014 Forskningsrådet för hälsa, arbetsliv och välfärd, Forte, främjar och stöder grundforskning och behovsstyrd forskning

Läs mer

Handbok för ansökan. Minor Field Studies stipendier 2015

Handbok för ansökan. Minor Field Studies stipendier 2015 Handbok för ansökan Minor Field Studies stipendier 2015 Förord Välkommen till Minor Field Studies, programmet för insamling av material i fält för examensarbeten. Syftet med denna handbok är att ge dig

Läs mer

Handledning för eklara

Handledning för eklara 2014-04-04 Handledning för eklara Innehåll Tekniska krav... 2 Användarkonto i eklara... 2 Att söka bidrag hos Forte... 3 Anvisningar för ansökan... 3 Ansökansformuläret... 3 Elektroniska bilagor till ansökan...

Läs mer

l Projektet/avhandlingen beräknas avslutas år l Ort och datum l Namnteckning Stiftelsen Svenska Institutet i Rom

l Projektet/avhandlingen beräknas avslutas år l Ort och datum l Namnteckning Stiftelsen Svenska Institutet i Rom ANSÖKAN OM STÖRRE STIPENDIUM VID SVENSKA INSTITUTET I ROM LÅ 2014-2015 Ansökan avser: Arkeologiska stipendiet D Filologiska och konstvetenskapliga stipendiet D Arkitektstipendiet D Allmänna stipendiet

Läs mer

Projektstöd till forskning om alkohol, narkotika och tobak

Projektstöd till forskning om alkohol, narkotika och tobak Projektstöd till forskning om alkohol, narkotika och tobak I den under hösten 2008 avlämnade forskningspolitiska propositionen 2008/09:50 Ett lyft för forskning och innovation föreslås för FAS vidkommande

Läs mer

Ansökan om medel till taxonomisk forskning

Ansökan om medel till taxonomisk forskning Till Svenska artprojektet Ansökan om medel till taxonomisk forskning Ansökningstillfälle: 1 juni 2015 Inkom datum Dnr Ansökan avser: Doktorandprojekt Postdoktor Gästforskare Särskild forskare Inventering

Läs mer

Anvisningar för fullständig ansökan om projektbidrag och juniorforskarbidrag 2013

Anvisningar för fullständig ansökan om projektbidrag och juniorforskarbidrag 2013 2013-05-14 Anvisningar för fullständig ansökan om projektbidrag och juniorforskarbidrag 2013 Forskningsrådet för arbetsliv och socialvetenskap, FAS, främjar och stöder grundforskning och behovsstyrd forskning

Läs mer

Forte utlyser projektbidrag inom området åldrande och hälsa

Forte utlyser projektbidrag inom området åldrande och hälsa 2014-04-14 Forte utlyser projektbidrag inom området åldrande och hälsa Forskningsrådet för hälsa, arbetsliv och välfärd, Forte, stödjer grundforskning och behovsstyrd forskning som rör de samhällsutmaningar

Läs mer

FAS utlyser programstöd inom området åldrande och hälsa

FAS utlyser programstöd inom området åldrande och hälsa FAS utlyser programstöd inom området åldrande och hälsa Forskningsrådet för arbetsliv och socialvetenskap stödjer forskning med hög relevans för de samhällsutmaningar som berör hälsa, arbetsliv och välfärd

Läs mer

Anvisningar till stipendiegivare. Hur ska beviljade stipendier anmälas till LPA?

Anvisningar till stipendiegivare. Hur ska beviljade stipendier anmälas till LPA? Anvisningar till stipendiegivare Hur ska beviljade stipendier anmälas till LPA? 1.10.2010 ANVISNING 2 (8) Innehåll 1 Stipendiegivarens skyldighet att lämna uppgifter... 3 2 Anmälningsskyldigheten i praktiken...

Läs mer

Stipendium för fältarbete i utvecklingsland inför examensarbete på kandidat- eller magisternivå

Stipendium för fältarbete i utvecklingsland inför examensarbete på kandidat- eller magisternivå Stipendium för fältarbete i utvecklingsland inför examensarbete på kandidat- eller magisternivå Inom ramen för SIDA: s program Minor Field Studies (MFS) kan Högskolan Dalarna erbjuda stipendier på 27 000

Läs mer

Ansökan Forskningsbidrag för tjänst

Ansökan Forskningsbidrag för tjänst Skicka underskriven och inskannad blankett samt övriga efterfrågade dokument till registrator@ssm.se Ansökan Forskningsbidrag för tjänst Projektet Projekttitel Sökande Namn och titel Tjänsteadress Telefon,

Läs mer

HÖG 16 - Forskningsprojekt

HÖG 16 - Forskningsprojekt Sida 1 (8) UTLYSNING HÖG 16 - Forskningsprojekt KK-stiftelsen inbjuder Sveriges nya universitet och högskolor att ansöka om finansiering av forskningsprojekt. Forskningsprojekten ska bedrivas i samproduktion

Läs mer

Riktlinjer för forskarutbildningen Gäller från och med 2011-01-01. Fastställda av fakultetsnämnden 2010-12-14.

Riktlinjer för forskarutbildningen Gäller från och med 2011-01-01. Fastställda av fakultetsnämnden 2010-12-14. Fakulteten för skogsvetenskap Forskarutbildningen Riktlinjer för forskarutbildningen Gäller från och med 2011-01-01. Fastställda av fakultetsnämnden 2010-12-14. Innehåll 1. Allmänt 2. Utlysning och antagning

Läs mer

Så här gör du din gymnasieansökan på webben

Så här gör du din gymnasieansökan på webben Så här gör du din gymnasieansökan på webben 1 Inloggningssida gymnasiewebben.nykoping.se 1. Uppe till vänster på sidan har du två boxar ( Information & senaste nytt samt Statistik, FAQ & viktiga länkar

Läs mer

ARBETSSTIPENDIER BILD- OCH FORMKONSTNÄRER

ARBETSSTIPENDIER BILD- OCH FORMKONSTNÄRER ARBETSSTIPENDIER BILD- OCH FORMKONSTNÄRER Arbetsstipendiet ska ge dig som yrkesverksam konstnär möjlighet att koncentrera dig och utveckla ditt konstnärliga arbete. Stipendierna kan användas till exempelvis

Läs mer

Projektstöd till forskning om alkohol, narkotika, dopning, tobak och spelberoende (ANDTS)

Projektstöd till forskning om alkohol, narkotika, dopning, tobak och spelberoende (ANDTS) 2012-12-14 Projektstöd till forskning om alkohol, narkotika, dopning, tobak och spelberoende (ANDTS) Den forskningspolitiska propositionen 2008/09:50 Ett lyft för forskning och innovation innebar för FAS

Läs mer

Forskningsbidrag till lektortjänst inom interndosimetri

Forskningsbidrag till lektortjänst inom interndosimetri Vårt datum: 2016-03-29 Diarienr: SSM2016-1586 Forskningsbidrag till lektortjänst inom interndosimetri Strålsäkerhetsmyndigheten utlyser forskningsbidrag till en lektortjänst inom ämnesområdet interndosimetri.

Läs mer

Internationella möjligheter på uppsatsnivå

Internationella möjligheter på uppsatsnivå Pedagogiska institutionen Minor Field Studies (MFS) Ann-Louise Silfver MFS-handläggare Internationella möjligheter på uppsatsnivå Information om Sidas Minor Field Studies-program Sid 2 (5) Om du börjar

Läs mer

Lägg till Stipendiat

Lägg till Stipendiat Sida 1 av 6 Lägg till Stipendiat Förutsättning Personen är en ny person som ska börja på LU. Kategorin Stipendiat använda personer som har ett stipendium oavsett om det är ett LU-inrättat stipendium eller

Läs mer

NU 16 - Nätbaserad utbildning för internationell positionering

NU 16 - Nätbaserad utbildning för internationell positionering Sida 1 (8) RIKTAD UTLYSNING NU 16 - Nätbaserad utbildning för internationell positionering Programmet ger stöd till utveckling av nätbaserade kurser med internationell bärkraft som ska bidra till internationell

Läs mer

Ansökan Du ansöker om plats på www.vallentuna.se/skolval. Via webbplatsen får du också erbjudande om plats.

Ansökan Du ansöker om plats på www.vallentuna.se/skolval. Via webbplatsen får du också erbjudande om plats. 2015-10-14 SID 1/5 KÖREGLER FÖR FÖRSKOLA OCH FAMILJEDAGHEM Ansökan Du ansöker om plats på www.vallentuna.se/skolval. Via webbplatsen får du också erbjudande om plats. För att logga in på webbplatsen behöver

Läs mer

Ansökan om att inrätta forskarutbildningsplats vid IKE

Ansökan om att inrätta forskarutbildningsplats vid IKE Ansökan om att inrätta forskarutbildningsplats vid IKE (för krav vad gäller huvudhandledare se fotnot 1) ns roll i handledningen (procent av total handledningstid, frekvens i möten med forskarstuderanden,

Läs mer

~rlt !' 1. UTDRAG UR PROTOKOLL fört vid föredragning för rektor 2010-01-28. Ärende

~rlt !' 1. UTDRAG UR PROTOKOLL fört vid föredragning för rektor 2010-01-28. Ärende UTDRAG UR PROTOKOLL fört vid föredragning för rektor 2010-01-28 Ärende 18. Revidering av riktlinjer för stipendier vid Stockholms nniversitet (dnr SU 301-0239-10). Föredragande: Jenny Gardbrant. Ledningskansliet.

Läs mer

Anvisningar för sökande avseende universitetslektor vid HT-fakulteterna

Anvisningar för sökande avseende universitetslektor vid HT-fakulteterna PM 2012-04-11 m. ändr. 2015-02-12 Dnr HT 2012/200 A 10 1 Fakultetsstyrelsens arbetsutskott Anvisningar för sökande avseende universitetslektor vid HT-fakulteterna Observera att ansökningar endast tas emot

Läs mer

ANSÖKAN OM VALIDERING INOM LÄRARLYFTET VT15

ANSÖKAN OM VALIDERING INOM LÄRARLYFTET VT15 ANSÖKAN OM VALIDERING INOM LÄRARLYFTET VT15 Du som antagits till en kurs inom Lärarlyftet VT15 har möjlighet att ansöka om validering av dina kunskaper och färdigheter i relation till kursens lärandemål.

Läs mer

FAS utlyser programstöd inom området vårdforskning

FAS utlyser programstöd inom området vårdforskning 2013-02-12 FAS utlyser programstöd inom området vårdforskning Forskningsrådet för arbetsliv och socialvetenskap stödjer grundforskning och behovsstyrd forskning som rör de samhällsutmaningar som berör

Läs mer

2010-10-17 Dnr LS 2010/68, A13

2010-10-17 Dnr LS 2010/68, A13 2Skapat den PM 2010-10-17 Dnr LS 2010/68, A13 Sektionen Forskning, innovation och extern samverkan PM Remiss, Förslag till föreskrifter för stipendier Rektor fattade den 28 januari 2010 beslut om en utredning

Läs mer

CV/Meritförteckning. Du ska också ange följande uppgifter: Namn Bostadsadress Telefonnummer E-postadress

CV/Meritförteckning. Du ska också ange följande uppgifter: Namn Bostadsadress Telefonnummer E-postadress 1/10 Information till dig som söker läraranställning vid Stockholms konstnärligas högskola (SKH) Meritportfölj I Stockholms konstnärliga högskolas anställningsordning anges de regler som tillämpas vid

Läs mer

Förfrågan - nya program för att stärka läkemedels-, bioteknikoch medicinteknikbranschen

Förfrågan - nya program för att stärka läkemedels-, bioteknikoch medicinteknikbranschen Förfrågan - nya program för att stärka läkemedels-, bioteknikoch medicinteknikbranschen Regeringen har gett VINNOVA i uppdrag att ta fram underlag för nya program inom läkemedels-, bioteknik- och medicinteknikbranschen.

Läs mer

Information om stipendier från Youth For Understanding Sverige programåret 2013/2014

Information om stipendier från Youth For Understanding Sverige programåret 2013/2014 Information om stipendier från Youth For Understanding Sverige programåret 2013/2014 Syftet med våra stipendier är att möjliggöra och uppmuntra utbyte för studenter som är särskilt goda ambassadörer för

Läs mer

Anvisningar för ansökan

Anvisningar för ansökan EM2000 W-4.0, 2010-11-17 1 (5) Anvisningar för ansökan Detta dokument är avsett som stöd för dig som avser att lämna in en ansökan till programmet Fjärrsyn. Ansökan görs elektroniskt i Energimyndighetens

Läs mer

Ansök till förskola och familjedaghem

Ansök till förskola och familjedaghem Ansök till förskola och familjedaghem Den här manualen är till för dig som vill ansöka om en plats i förskola eller på familjedaghem i Norrköpings kommuns e-tjänst. Manualen beskriver hur du gör för att

Läs mer

Expertkompetens för innovation 15 steg 1

Expertkompetens för innovation 15 steg 1 Sida 1 (9) UTLYSNING Expertkompetens för innovation 15 steg 1 KK-stiftelsen inbjuder Sveriges nya universitet och högskolor att ansöka om finansiering av utveckling av näringslivsinriktade utbildningar

Läs mer

För sökande: Användarguide till Akademins e-tjänst

För sökande: Användarguide till Akademins e-tjänst E-tjänstens användarguide 1 (16) För sökande: Användarguide till Akademins e-tjänst Innehåll Bra att veta innan du börjar... 2 E-tjänsten... 2 E-tjänsten fungerar med följande webbläsare... 2 Tillåtna

Läs mer

STIFTELSEN ASTMA- OCH ALLERGIFÖRBUNDETS FORSKNINGSFOND Steg för steg anvisningar till ansökningsformuläret

STIFTELSEN ASTMA- OCH ALLERGIFÖRBUNDETS FORSKNINGSFOND Steg för steg anvisningar till ansökningsformuläret STIFTELSEN ASTMA- OCH ALLERGIFÖRBUNDETS FORSKNINGSFOND Steg för steg anvisningar till ansökningsformuläret Om du inte har ansökt om anslag hos oss tidigare måste du registrera dig som ny användare. Om

Läs mer

Ansökningsblankett. och instruktioner

Ansökningsblankett. och instruktioner E K H AG AS T I F T E L S E N www.ekhagastiftelsen.se Box 34 012 100 26 Stockholm Ansökningsblankett och instruktioner Sista ansökningsdag är den 20 maj 2015. Detta är det datum då ansökan senast ska vara

Läs mer

Synergi 15 UTLYSNING. Dnr 20150266 Sida 1 (11) Frågor om innehållet i utlysningen besvaras av:

Synergi 15 UTLYSNING. Dnr 20150266 Sida 1 (11) Frågor om innehållet i utlysningen besvaras av: Sida 1 (11) UTLYSNING Synergi 15 KK-stiftelsen inbjuder Sveriges nya universitet och högskolor att ansöka om finansiering av Synergi. Programmet syftar till att vara ett viktigt verktyg i lärosätets ambition

Läs mer

2.2 Examina Högskoleexamina med år, ämne, plats. Kopia av bevis endast avseende högsta examen bifogas. Docentkompetens. Kopia av bevis bifogas.

2.2 Examina Högskoleexamina med år, ämne, plats. Kopia av bevis endast avseende högsta examen bifogas. Docentkompetens. Kopia av bevis bifogas. BESLUT 2011-03-14 Dnr SU 601-0358-11 Handläggare: Ann-Charlotte Östblom Personalspecialist Personalavdelningen Mall för ansökan om anställning som lärare vid Stockholms universitet. Gäller även ansökan

Läs mer

B = Bokad tid. T = Tillfälligt bokad tid. L = Ledig tid. X = Spärrad tid

B = Bokad tid. T = Tillfälligt bokad tid. L = Ledig tid. X = Spärrad tid 3 Elev När eleven har loggat in får eleven upp denna bild, ett schema över sin lärares körtider och en gul meny som visas högst upp. Här nedan, under funktionsbeskrivning, kommer alla funktioner som eleven

Läs mer

POSTDOKTOR. Om anslagsformen

POSTDOKTOR. Om anslagsformen POSTDOKTOR Om anslagsformen Projektet ska omfatta forskning inom området Barncancer. Ansökan beviljas för 1-2 år för forskning på heltid (100%) eller halvtid (50%) i Sverige eller utomlands. Halvtidstjänst/stipendium

Läs mer

Ansökan Utbildning på forskarnivå PSYKOLOGI Ψ

Ansökan Utbildning på forskarnivå PSYKOLOGI Ψ Ansökan Utbildning på forskarnivå PSYKOLOGI Ψ Ansökan skickas till Forskarutbildningsnämnden, att: Ann Backlund Psykologiska Institutionen, Göteborgs universitet, Box 500, 405 30 Göteborg. Ansökan skall

Läs mer

Doktoranders utlandsvistelser ett bidrag till internationaliseringen av kulturvetenskaperna

Doktoranders utlandsvistelser ett bidrag till internationaliseringen av kulturvetenskaperna Doktoranders utlandsvistelser ett bidrag till internationaliseringen av kulturvetenskaperna En utvärdering av Stiftelsen för internationalisering av högre utbildning och forsknings stipendieprogram för

Läs mer

Ansökan om kommunalt bostadstillägg för LSS-boende

Ansökan om kommunalt bostadstillägg för LSS-boende Intro Börja genom att klicka på 'Framåt' 1 Skattepliktiga inkomster Denna blankett kan användas för ansökan om kommunalt bostadstillägg om du bor i en bostad enligt 9 9 lagen (1993:387) om stöd och service

Läs mer

Utlysning: Medfinansiering EU-projekt

Utlysning: Medfinansiering EU-projekt EM4000 W-4.0, 2010-11-17 2016-04-26 1 (7) Utlysning: Medfinansiering EU-projekt Energimyndigheten utlyser 2 miljoner kronor för medfinansiering EUprojekt. I denna utlysning välkomnas projektförslag för

Läs mer

Inkomstuppgift för beräkning av avgift för förskola, fritidshem och pedagogisk omsorg

Inkomstuppgift för beräkning av avgift för förskola, fritidshem och pedagogisk omsorg Information Detta formulär kan kräva flera underskrifter Vid två vårdnadshavare måste inkomstförfrågan undertecknas av båda för att den ska vara giltig. Du som fyller i formuläret uppger personnummer för

Läs mer

Manual Jourläkarschema Närhälsan V7 - Version 1.0

Manual Jourläkarschema Närhälsan V7 - Version 1.0 Manual Jourläkarschema Närhälsan V7 - Version 1.0 Denna manual innehåller olika avsnitt och beroende på vilken roll man har är de olika avsnitten aktuella. Innehåll Logga in...2 Glömt lösenord...3 Logga

Läs mer

Regler och anvisningar för ansökan om bidrag till forskningssamarbeten inom idrottsforskning 2016

Regler och anvisningar för ansökan om bidrag till forskningssamarbeten inom idrottsforskning 2016 1 (5) Diarienummer CIF 2016/2 Regler och anvisningar för ansökan om bidrag till forskningssamarbeten inom idrottsforskning 2016 Vänligen läs igenom detta dokument innan du påbörjar en ansökan. Var ute

Läs mer

Antagningsordning för utbildning på forskarnivå 2016

Antagningsordning för utbildning på forskarnivå 2016 1(9) SLU ID:ua.2016.1.1.1-438 STYRANDE DOKUMENT Sakområde: Forskning och utbildning på forskarnivå Dokumenttyp: Riktlinjer Beslutsfattare: Styrelsen Avdelning/kansli: Planeringsavdelningen Handläggare:

Läs mer

Informationblad om höstens utlysning av Minor Field Studies-stipendier. Ansökan skickas in senast den 28 september, klockan 12.00

Informationblad om höstens utlysning av Minor Field Studies-stipendier. Ansökan skickas in senast den 28 september, klockan 12.00 Informationblad om höstens utlysning av Minor Field Studies-stipendier Ansökan skickas in senast den 28 september, klockan 12.00 Är du intresserad av att inom ramen för examensarbetet utföra en mindre

Läs mer

Http://mora.se/overformyndare

Http://mora.se/overformyndare Redovisning av ekonomi Årsräkning, sluträkning, redogörelse och arvode Du ska lämna in din årsräkning och redogörelse till överförmyndaren senast den 1 mars. Sluträkning och redogörelse ska vara inlämnad

Läs mer

+ + ANSÖKAN OM UPPEHÅLLSTILLSTÅND PÅ GRUND AV AU PAIR-STÄLLNING

+ + ANSÖKAN OM UPPEHÅLLSTILLSTÅND PÅ GRUND AV AU PAIR-STÄLLNING OLE_AUP 1 *1029901* ANSÖKAN OM UPPEHÅLLSTILLSTÅND PÅ GRUND AV AU PAIR-STÄLLNING Denna blankett är avsedd för dig om du har för avsikt att vistas i Finland som au pair i en familj. Syftet med au pair-placeringen

Läs mer

FAS utlyser förstudiebidrag inom området vårdforskning

FAS utlyser förstudiebidrag inom området vårdforskning 2013-02-12 FAS utlyser förstudiebidrag inom området vårdforskning Forskningsrådet för arbetsliv och socialvetenskap stödjer grundforskning och behovsstyrd forskning som rör de samhällsutmaningar som berör

Läs mer

ANSÖKAN OM INRÄTTANDE AV DOKTORANDPROJEKT Gäller för inrättande av projekt med Göteborgs universitet som arbetsgivare

ANSÖKAN OM INRÄTTANDE AV DOKTORANDPROJEKT Gäller för inrättande av projekt med Göteborgs universitet som arbetsgivare INRÄTTANDE AV DOKTORANDPROJEKT ANSÖKAN OM INRÄTTANDE AV DOKTORANDPROJEKT Gäller för inrättande av projekt med Göteborgs universitet som arbetsgivare Dnr Titel doktorandprojekt Handledning Huvudhandledare,

Läs mer

Bidrag till tjänst för unga forskare inom strålningsbiologi och radioekologi

Bidrag till tjänst för unga forskare inom strålningsbiologi och radioekologi Promemoria Datum: 2014-07-01 Diarienr: SSM2014-3485 Handläggare: Lars Gedda : Skriv här. Bidrag till tjänst för unga forskare inom strålningsbiologi och radioekologi Strålsäkerhetsmyndigheten utlyser bidrag

Läs mer

Handledning för uppsatsadministratörer

Handledning för uppsatsadministratörer Handledning för uppsatsadministratörer godkänna publicering och arkivering av uppsatser/examensarbeten i DiVA Från 31 augusti 2015 arkiveras alla uppsatser och examensarbeten elektroniskt via DiVA (HIG

Läs mer

Korma [Tiedoston otsikko] Ssähkno Maija VIPU-ANVÄNDARENS ANVISNING. ELEKTRONISK STÖDANSÖKAN 2014 Huvudstödsansökan

Korma [Tiedoston otsikko] Ssähkno Maija VIPU-ANVÄNDARENS ANVISNING. ELEKTRONISK STÖDANSÖKAN 2014 Huvudstödsansökan Korma [Tiedoston otsikko] Ssähkno Maija VIPU-ANVÄNDARENS ANVISNING ELEKTRONISK STÖDANSÖKAN 2014 Huvudstödsansökan Innehåll 1 Allmänt om tillämpningen... 3 1.1 Krav på maskinvara... 3 1.2 Användarrättigheter

Läs mer

Så här fungerar registreringen i Malmö stads Odlingsslottskö

Så här fungerar registreringen i Malmö stads Odlingsslottskö 1 Så här fungerar registreringen i Malmö stads Odlingsslottskö Det är givetvis kostnadsfritt att stå i Malmö stads odlingslottskö. Steg 1: Registrera dig som ny kund och skapa en sökprofil För att kunna

Läs mer

Manual. Logga in. OBS! Kontrollera så att korrekt epostadress finns ifyllt. Ändra inga andra uppgifter!

Manual. Logga in. OBS! Kontrollera så att korrekt epostadress finns ifyllt. Ändra inga andra uppgifter! Manual Logga in 1. Klicka på Logga in överst på sidan 2. Fyll i lägenhetsnummer och lösenord och tryck på knappen Logga in 3. Lyckas inloggningen kommer man till lägenhetens profilsida. OBS! Kontrollera

Läs mer

INDIVIDUELL STUDIEPLAN FÖR UTBILDNING PÅ FORSKARNIVÅ VID FYSIKUM

INDIVIDUELL STUDIEPLAN FÖR UTBILDNING PÅ FORSKARNIVÅ VID FYSIKUM 1 (5) INDIVIDUELL STUDIEPLAN FÖR UTBILDNING PÅ FORSKARNIVÅ VID FYSIKUM 1. PERSONUPPGIFTER Efternamn Förnamn Personnummer Gatuadress Postadress Telefon, arbetet Upprättad (datum) Reviderad (datum) Telefon,

Läs mer

Ansökan om legitimation för lärare och förskollärare - för dig med utländsk examen från ett EU- eller EES-land samt Schweiz

Ansökan om legitimation för lärare och förskollärare - för dig med utländsk examen från ett EU- eller EES-land samt Schweiz Ansökan om legitimation för lärare och förskollärare för dig med utländsk examen från EU, EES eller Schweiz Ansökan om legitimation för lärare och förskollärare - för dig med utländsk examen från ett EU-

Läs mer

Skapa kontrolluppgifter

Skapa kontrolluppgifter Skapa kontrolluppgifter From v1 innehåller Xdesk lön även funktion för att skapa kontrolluppgifter för föregående år. Innan du väljer att arbeta med att skapa dina kontrolluppgifter, bör du kontrollera

Läs mer

Hitta rätt i E-tjänsten Barnomsorg!

Hitta rätt i E-tjänsten Barnomsorg! Hitta rätt i E-tjänsten Barnomsorg! Önskemål om ändring av barnomsorg Är ditt barn placerat och du vill ändra eller byta placering inom kommunen Använd blanketten önskemål om ändring av barnomsorg som

Läs mer

Instruktion för hämtning av kontrolluppgifter från Nyps

Instruktion för hämtning av kontrolluppgifter från Nyps Dokumentnamn Dokumenttyp Datum Instruktion - hämtning av kontrolluppgifter från Nyps 2013-01-09 Diarienr/Projektnr Upprättad av Godkänd av Version Henrik Hedlund 0.5 Instruktion för hämtning av kontrolluppgifter

Läs mer

Instruktion 2014-09-15

Instruktion 2014-09-15 Instruktion Innehåll 1 Inloggning... 3 1.1 Inloggning på lagsida... 3 1.2 Laget.se appen... 4 2 Medlemshantering... 5 2.1 Information om personnr... 5 2.2 Skapa ny medlem... 5 2.3 Lägg till ny medlem...

Läs mer

Användarmanual Jobb i Stan. CV-Handboken. Registrering, jobbsökning mm. Copyright Aditro. All rights reserved.

Användarmanual Jobb i Stan. CV-Handboken. Registrering, jobbsökning mm. Copyright Aditro. All rights reserved. Användarmanual Jobb i Stan CV-Handboken Registrering, jobbsökning mm. Innehållsförteckning: 2 Registrering 5-16 2.1 Skapa ett konto 5-6 2.2 Skapa ett CV 6 2.2.1 CV-profil (steg 1) 7-8 2.2.2 Arbetslivserfarenhet

Läs mer

Arbetsordning för beredning av motioner och medborgarförslag

Arbetsordning för beredning av motioner och medborgarförslag ARBETSORDNING Godkänd/ansvarig Kommunfullmäktiges 134 2015-09-22 1(3) Beteckning KST 2015/000274-003 Författningssamling MBLAFS 2015:22 Arbetsordning för beredning av motioner och medborgarförslag Motioner

Läs mer

E-post för nybörjare

E-post för nybörjare E-post för nybörjare Innehåll: Inledning 1 E-post 2 Att skapa ett e-postkonto 3 Skicka och ta emot e-post 5 Övningar 7 Söderköpings stadsbibliotek sep. 2012 2 Inledning Välkommen till Nyfiken på nätet

Läs mer

Skicka e-post direkt fra n W3D3 Diariet

Skicka e-post direkt fra n W3D3 Diariet Sida 1 Skicka e-post direkt fra n W3D3 Diariet Manualen bör skrivas ut i färg, eftersom flera instruktioner hänvisar till bilder och symboler och knappar. Börja med att logga in dig i W3D3 diariet. Information

Läs mer

Ansökan om enskilda insatser LSS

Ansökan om enskilda insatser LSS Information Insatser enligt lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade (LSS) är till för personer med fysiska och psykiska funktionsnedsättningar. Vem kan ansöka? Den som är i behov av insatser

Läs mer

LITEN HANDLEDNING TILL E-TJÄNSTER I BJUVS KOMMUN. Så här ser inloggningssidan ut. Börja med att skriva ditt användarnamn och lösenord i rutorna.

LITEN HANDLEDNING TILL E-TJÄNSTER I BJUVS KOMMUN. Så här ser inloggningssidan ut. Börja med att skriva ditt användarnamn och lösenord i rutorna. LITEN HANDLEDNING TILL E-TJÄNSTER I BJUVS KOMMUN Så här ser inloggningssidan ut. Börja med att skriva ditt användarnamn och lösenord i rutorna. 1 Första gången du loggar in ska du ange dina uppgifter i

Läs mer

Anvisning för ARVI-systemet för dig som matar in personbedömningar 13.4.2015

Anvisning för ARVI-systemet för dig som matar in personbedömningar 13.4.2015 Anvisning för ARVI-systemet för dig som matar in personbedömningar 13.4.2015 Innehåll Grunder för ARVI-systemet... 1 Att mata in bedömningen... 2 Att skicka bedömningen till TE-byrån... 5 Att avsluta ARVI...

Läs mer

HASSELBLADSTIFTELSEN. 2013 års stipendier till GREZ-SUR-LOING och SAN MICHELE. Handledning för ansökan

HASSELBLADSTIFTELSEN. 2013 års stipendier till GREZ-SUR-LOING och SAN MICHELE. Handledning för ansökan HASSELBLADSTIFTELSEN 2013 års stipendier till GREZ-SUR-LOING och SAN MICHELE Handledning för ansökan Ansökningshandlingarna sänds i en samlad försändelse som skall vara Hasselbladstiftelsen tillhanda senast

Läs mer

Handledning. Biträdessidan. Handledning till Biträdessidan, 2013 version 1.0 : 2016-06-09

Handledning. Biträdessidan. Handledning till Biträdessidan, 2013 version 1.0 : 2016-06-09 Handledning Biträdessidan Handledning till Biträdessidan, 2013 version 1.0 : 2016-06-09 Innehåll 1 Inledning... 3 2 Logga in/ut på biträdessidan... 4 2.1 Logga in på biträdessidan... 4 2.2 Logga ut från

Läs mer

Juniorforskare/Fullständig ansökan Instruktioner till ansökningsformuläret i Prisma.

Juniorforskare/Fullständig ansökan Instruktioner till ansökningsformuläret i Prisma. Juniorforskare/Fullständig ansökan 2016. Instruktioner till ansökningsformuläret i Prisma. Den information som du har skrivit in i skissen är automatiskt överförd till den fullständiga ansökan och i den

Läs mer

Ansökan om ekonomiskt bistånd (ansökan från förvaltare)

Ansökan om ekonomiskt bistånd (ansökan från förvaltare) Information Bilagor För att denna ansökan ska vara komplett behöver den kompletteras med bilagor som du laddar upp längre fram i formuläret. Läs i texten till vänster om vilka bilagor som behövs. Regler

Läs mer

VASS HBI Användarmanual

VASS HBI Användarmanual VASS HBI Användarmanual 2014-09-17 VASS Hållbarhetsindex Sida 1 (7) Innehållsförteckning Logga in i VASS... 3 Behörighetssystem... 3 Välj kommun... 3 Regionala bolag... 3 Mata in uppgifter... 3 Hållbarhetsindex...

Läs mer