Lennart Johnsson (V) Håkan Jeppsson (MP)

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Lennart Johnsson (V) Håkan Jeppsson (MP)"

Transkript

1 Protokoll Nr 4 Sammanträdesdatum Sammanträdestid Barn- och utbildningsnämnden Närvarande Ledamöter Kerstin Angel (C), ordförande Dahn Persson (S), 2:e vice ordförande Charlotta Jonson (M), 1:e vice ordförande Tore Holmefalk (C) Sara Grimpe Wernersson (S) avviker Else-Marie Johansson (S) Ann-Margret Kristensson (C) Bengt-Åke Salsgård (M) Susan Pettersson (KD) Tjänstgörande ersättare Eva Christiansson (C) Peter Dygården (S) Pontus Ericsson (C) avviker Blerta Mehmedi (S) avviker Ersättare Lennart Johnsson (V) Håkan Jeppsson (MP) Övriga förtroendevalda Tjänstemän Maria Wolfhagen, rektor 25 Karin Delin, kvalitetsstrateg 26 Stefan Bergdoff, ekonomistrateg Elisabeth Nord, verksamhetschef Åsa Jivmark Möllberg, förskolechef Arja Holmstedt Svensson, förvaltningschef Frida Byrsten, nämndsekreterare Paragrafer Justering Ordföranden samt

2 Underskrifter Sekreterare... Frida Byrsten Ordförande... Kerstin Angel Justerare... Bengt-Åke Salsgård Protokollet justerat och anslaget Underskrift... Frida Byrsten 2 (12)

3 25 Platser på Estetiska programmet 2013/14. Dnr /65 Barn- och utbildningsnämnden beslutar 1 Till läsåret 2013/14 erbjuds inriktningarna teater, musik, dans och estetik och media med total 64 platser som rektor får delegation att fördela utifrån antalet sökande. 2 Under läsåret 2013/14 ges inte inriktningen bild. sunderlag sförslag, Sammanfattning av ärendet Barn- och utbildningsnämnden fattar beslut om omfattning och inriktningar på estetiska programmet inför kommande läsår. Idag ges fem inriktningar på gymnasieskolan. Ekonomi Elevkullarna minskar och så även antalet sökande till estetiska programmet. För att ha en ekonomi i balans behöver skolan se över bland annat hur samläsning kan ske. Då antalet sökande till bild endast är en i första omgången är det inte ekonomiskt möjligt att erbjuda utbildningen till nästa läsår. Övervägande Ur både elevsynpunkt, organisation och ekonomi är det rimligt att inte erbjuda bild som inriktning till hösten eftersom det bara finns en förstahandssökande. Det finns tillräckligt elever för att starta två klasser på programmet till hösten. Gymnasiet kommer arbeta vidare för att hitta effektiva arbetssätt som ger fortsatta möjligheter till att erbjuda flera inriktningar på programmet. et expedieras till Rektor 3 (12)

4 26 Ansökan om att starta fristående förskola. Dnr /68 Barn- och utbildningsnämnden beslutar 1 Morups friskola ekonomiska förening godkänns att starta fristående förskola 2 Förskolan erhåller bidrag enligt Skollagen 8 kapitel 21 sunderlag sförslag, Ansökan, februari 2013 Sammanfattning av ärendet Ansökan har inkommit i från Morups friskola om att starta fristående förskola i Falkenbergs kommun. Morups friskola bedriver idag grundskola och fritidshem i Morup. Föreningen har förvärvat församlingshemmet i Morup och avser att bedriva förskoleverksamheten i denna byggnad, som är belägen intill friskolan. Ekonomi Morups friskola ekonomiska förening har presenterat en budget i balans för 20 barn, som granskats av barn- och utbildningsförvaltningens ekonomistrateg. Övervägande I Morup finns en kommunal förskola med en avdelning. Morups friskola ekonomiska förening avser att bedriva fristående förskola i Morup med två avdelningar. Morups kommunala förskola har placerat alla barn, där vårdnadshavare ansökt om plats inför hösten För att klara budget måste den kommunala förskolan ha minst barn, idag är 23 barn placerade och prognosen för hösten ligger på samma antal. Om Morups friskola ekonomiska förening startar kan det innebära att den kommunala förskolan saknar underlag för att bedriva verksamhet. För att starta och bedriva fristående förskola i Falkenbergs kommun fordras att förskolan drivs efter nationella och kommunala styrdokument. Kommunen har tillsynsansvaret. Yrkanden och beslutsgång Dahn Persson (S) yrkar återremiss för att förvaltningen ytterligare ska undersöka vidare hur kommunal verksamhet skulle kunna bedrivas i Morups församlingshem eller samverkan. Ordförande (C) yrkar på förvaltningens förslag. 4 (12)

5 Ordförande frågar om ärendet ska avgöras idag och finner att nämnden besluta att ärendet ska avgöras vid sittande möte. Ordförande finner att nämnden beslutar i enlighet med förvaltningens förslag. Reservation Dahn Persson (S), Sara Grimpe Wernersson (S), Else-Marie Johansson (S), Peter Dygården (S), Blerta Mehmedi (S) reserverar sig till förmån för Dahn Perssons förslag. et expedieras till Morups friskola ekonomiska förening Verksamhetschef för förskolan 27 Yttrande om ansökningar från fristående huvudmän för etablering av gymnasieplatser inom Hallands samverkansområde. Dnr , , /65 Barn- och utbildningsnämnden beslutar lämna följande yttrande 1 Inom Hallands samverkansområde erbjuds idag utbildningsplatser inom de sökta programmen som motsvarar eller överstiger efterfrågan. En ytterligare etablering av utbildningsplatser i regionen kan förstärka effekten av de minskande elevantalen som redan idag gör att etablerade gymnasieskolor måste minska sina befintliga organisationer. sunderlag sförslag, Tjänsteskrivelse, Remiss Skolinspektionen Drottning Blankas Gymnasieskola :721, Remiss Skolinspektionen Plusgymnasiet AB 2013:828, Remiss Skolinspektionen Jensen education College AB 2013:911, Sammanfattning av ärendet Tre fristående huvudmän har ansökt om godkännande av att bedriva gymnasieutbildning i Halmstad och Varberg. Ansökningarna gäller totalt 480 platser på Naturvetenskapsprogrammet, Samhällsvetenskapsprogrammet, Ekonomiprogrammet och Teknikprogrammet. Falkenbergs kommun ska lämna ett yttrande på dessa ansökningar 5 (12)

6 utifrån att elever väljer att pendla över kommungränserna för att gå i gymnasieskolan. I Halland finns ett samverkansavtal mellan kommuner och detta underlättar elevernas rörlighet ytterligare. Ekonomi Det går inte att förutsäga i vilken omfattning en ytterligare etablering skulle påverka Falkenbergs kommuns egen gymnasieskola. Det innebär dock med stor minskade intäkter för flera etablerade huvudmän. I och med att elevkullarna minskar i regionen och i Falkenbergs kommun innebär det redan att stora effektiviseringar har genomförts och kommer behöva genomföras på de kommunala gymnasieskolorna de närmaste åren. Övervägande De program som ansökningarna avser finns idag redan både i Falkenberg och i övriga regionen. Antal platser motsvarar eller överstiger den efterfrågan som finns hos eleverna enligt de söksiffror som finns inför kommande läsår. Elevprognoserna både i Falkenbergs kommun och regionalt visar på att elevkullarna har minskat och kommer att gå ner ytterligare. Detta innebär att det redan idag finns fler utbildningsplatser än elever. Många skolenheter behöver därmed minska sin organisation de kommande åren vilket kommer leda till ett minskat programutbud på enskilda skolor. et expedieras till Skolinspektionen: friskolor@skolinspektionen.se, ett svar för respektive ansökan märkt med skolinspektionens diarienummer, inklusive tjänsteskrivelse 28 Medborgarförslag om översyn av sysselsättning för ungdomar efter de gått ut gymnasiesärskolan. Dnr /67 Barn- och utbildningsnämnden beslutar 1 Föreslå kommunfullmäktige bifalla medborgarförslaget sunderlag sförslag, Medborgarförslag, Sammanfattning av ärendet I ett medborgarförslag från personal på Falkenbergs gymnasiesärskola föreslås att kommunen ser över vilka möjligheter i form av meningsfulla aktiviter/arbete som erbjuds 6 (12)

7 ungdomar med måttlig till lindrig utvecklingsstörning efter att de gått ut det nationella programmet på gymnasiet. Inom barn- och utbildningsnämnden ges unga vuxna med en utvecklingstörning möjlighet att studera på gymnasie- och grundskolenivå inom vuxenutbildningen och Lärvux. Där har det också byggts upp en lärlingsutbildning som möter upp elevers önskemål och behov. För elever som redan har en utbildning med sig från grundskolan och gymnasieskolan är fortsatta studier inte det alternativ som efterfrågas. Ekonomi Förslaget påverkar inte nämndens ekonomi. Övervägande Kommunen kan genom samverkan mellan olika förvaltningar hitta goda lösningar på den problematik som beskrivs i medborgarförslaget. För att underlätta samverkan bör ett formellt uppdrag ges från kommunledningen. et expedieras till Kommunstyrelseförvaltningen 29 Ansökan från Okome Bygdeskola ekonomiska förening om godkännande som huvudman för förskoleklass, grundskola och fritidshem i Falkenbergs kommun. Dnr /64 Barn- och utbildningsnämnden beslutar lämna följande yttrande 1 Det finns idag och de närmaste fem åren inget elevunderlag för två grundskolor i Okome. Därför innebär en etablering av ytterligare en skola att antingen den kommunala eller fristående enheten måste avvecklas eftersom det inte finns ekonomiska förutsättningar för att driva båda verksamheterna med en godtagbar kvalitet. Efter en sådan anpassning skulle dock en fristående verksamhet kunna vara ekonomiskt neutral eller positiv för kommunen. Övriga skolor i Falkenberg är uppdelade i F-5 och 6-9 enheter. Det uppstår svårigheter för kommunen om en skola gör sin överflyttning i årskurs 7 vad gäller organisation, ekonomi, planering och kunskapsöverlämning. sunderlag sförslag, Tjänsteskrivelse, (12)

8 Remiss från Skolinspektionen, Sammanfattning av ärendet En ansökan har inkommit till Skolinspektionen från Okome Bygdeskolas ekonomiska förening om att starta en fristående F-6 skola i Okome från och med läsåret 2014/15. Falkenbergs kommun har ombetts att yttra sig om vilka konsekvenser en eventuell etablering av en fristående verksamhet skulle få för den kommunala verksamheten. Det kan till exempel gälla ekonomiska, organisatoriska eller pedagogiska konsekvenser. Ekonomi De fristående och kommunala skolornas budget är beroende av antal elever. Utifrån en resursfördelningsmodell fördelas årligen ett bidragsbelopp per elev till respektive skola. Vid en etablering av ytterligare en skola skulle den kommunala skolan i Okome antagligen få en väsentligt minskad budget. Skolan är redan idag relativt liten med mindre än 60 elever vilket gör den ännu mer sårbar vid elevminskningar. Den kommunala skolan har kapacitet för att ta emot fler elever än som finns inom upptagningsområdet. Vid en elevminskning skulle de tomma lokalerna eventuellt kunna fyllas med annan verksamhet men det är inte säkert. Med färre elever på skolan blir lokalkostnaderna per elev ännu högre. Övervägande Inom Falkenbergs kommun är både de kommunala och privata skolorna uppdelade i F-5 och 6-9- enheter. Det innebär att elever på mindre F-5 enheter flyttar över till större 6-9 enheter när de ska börja årskurs 6. I ansökan anger Okome Bygdeskolas ekonomiska förening att de ska bedriva en F-6 skola. Detta innebär att eleverna på skolan inte skulle följa de övriga elevernas förflyttningar från åk 5 till 6 förrän ett år senare. Eleverna som idag går i Okomeskolan går i åk 6 över till Apelskolan i Ullared. Det finns utarbetade rutiner för hur skolorna genomför överlämning och mottagande av elever årligen. Det handlar både om att eleverna vid flera tillfällen informeras om och får besöka den nya skolan för att förbereda sig inför flytten. Men också att personal från skolorna möts för att överlämna kunskap om eleverna till nästa skola. Utifrån kunskaperna skapar skolorna sedan nya grupperingar och klasser. Det är alltså även ur social synvinkel positivt för eleverna att de mindre småskolorna flyttar över sina elever samtidigt utifrån att det bildas nya klasser och kamratgrupper. Planeringsmässigt, organisatoriskt och ekonomiskt är det väldigt viktigt för de mottagande skolorna att överflyttningen sker samma år. Okomeskolan har idag ett stabilt elevunderlag men har kapacitet att ta emot fler elever inom befintliga lokaler. Prognoserna visar inte på att det finns ett behov av utökning av skolplatser på orten de närmaste åren. En etablering av ytterligare en skola skulle innebära en överetablering som gör att en eller båda inte kan bära sig ekonomiskt om skolan ska leva upp till de kvalitetskrav som finns. I ansökan har huvudmannen också angett att de planerar en verksamhet där samtliga elever i upptagningsområdet ska välja den fristående skolan. Större skolenheter har bättre förutsättningar än små för att säkra tillgången på 8 (12)

9 utbildad personal med rätt kompetens och möjlighet att driva kvalitets- och utvecklingsarbete. Det är också lättare för lite större enheter att möta förändringar i elevunderlag och dra nytta av samordningsvinster. Det finns inga kommunala skolor i närheten av den befintliga skolan och vid en eventuell nedläggning skulle de barn som inte väljer en fristående enheten få erbjudas skolskjuts till andra skolor. Yrkanden och beslutsgång Tore Holmefalk (C) yrkar på ett tillägg i beslutsformuleringen: Efter en sådan anpassning skulle dock en fristående verksamhet kunna vara ekonomiskt neutral eller positiv för kommunen. Dahn Persson (S) yrkar på förvaltningens förslag. Ordförande ställer proposition på de två förslagen och finner att nämnden beslutar i enlighet med Tore Holmefalks förslag. Reservation Dahn Persson (S), Sara Grimpe Wernersson (S), Else-Marie Johansson (S), Peter Dygården (S), Blerta Mehmedi (S) reserverar sig till förmån för Dahn Perssons förslag. Anteckning Lennart Johnsson vill ha avvikande mening anteckning till protokollet. et expedieras till Skolinspektionen inklusive tjänsteskrivelse 30 Ansökan från Okome Bygdeskola ekonomiska förening om godkännande som huvudman för grundsärskola i Falkenbergs kommun. Dnr /67 Barn- och utbildningsnämnden beslutar lämna följande yttrande 1 Falkenbergs kommun bedriver idag grundsärskola på två skolenheter i kommunen. Att samla personal med relevant kompetens på dessa enheter och skapa utmanande lärmiljöer är både kvalitetsmässigt och ekonomiskt fördelaktigt. Den kommunala särskolan har kapacitet att ta emot samtliga barn som har en utvecklingsstörning i kommunen. Det finns en möjlighet för elever att gå integrerat i grundskolan på de 9 (12)

10 övriga grundskolorna om vårdnadshavarna önskar detta. Därmed finns inget behov av ytterligare särskoleenheter i kommunen. sunderlag sförslag, Tjänsteskrivelse, Remiss från Skolinspektionen, Sammanfattning av ärendet En ansökan har inkommit till Skolinspektionen från Okome Bygdeskola ekonomiska förening om att starta en fristående F-6 grundsärskola i Okome från och med läsåret 2014/15. Huvudmannen bedömer att verksamheten omfattar 2-3 barn. Falkenbergs kommun har ombetts att yttra sig om vilka konsekvenser en eventuell etablering av en fristående verksamhet skulle få för den kommunala verksamheten. Det kan till exempel gälla ekonomiska, organisatoriska eller pedagogiska konsekvenser. I kommunen finns idag ca 30 elever i den kommunala grundsärskolan. Verksamheten bedrivs i två enheter, en F-5 enhet på Hjortsbergsskolan och en 6-9 enhet på Tullbroskolan som båda är placerade i Falkenbergs tätort. Vårdnadshavare kan också välja att deras barn går integrerat i grundskolan på en annan skola men att barnet läser utifrån särskolans mål. Övervägande Det finns kapacitet att inom den kommunala grundsärskolan ta emot de barn som tillhör skolformens målgrupp. Som alternativ kan föräldrar också välja att deras barn går integrerat i en grundskoleklass. et expedieras till Skolinspektionen inklusive tjänsteskrivelse 31 Meddelanden Barn- och utbildningsnämnden beslutar 1 Meddelanden fram till har delgivits barn- och utbildningsnämnden. 10 (12)

11 32 Delegationsbeslut Barn- och utbildningsnämnden beslutar 1 Delegationsbeslut enligt nedanstående lista har kommit barn- och utbildningsnämnden till känna. BESLUTSDATUM DELEGATIONS- LISTAN BESLUT DELEGAT om skolskjuts Bilaga Skolskjutshandläggare Incidentrapporter likabehandling Bilaga Rektorer 33 Övriga frågor Sara Grimpe Wernersson (S) lyfter att det framkommit information om att Vesterhavsskolan ber föräldrarna om att betala en hög utgift för en studieresa. Susanne Pettersson (KD) redogör för hur skolan resonerat och att det rör sig om ersättning för måltider eleven skulle haft efter skoltid annars. Bedömningar och tillsyn av fristående skolor är Skolinspektionens ansvarsområde och inte barn- och utbildningsnämndens. Dahn Persson (S) frågar om möjligheten att få rapporter om incidenter och olyckor i verksamheten. Förvaltningen redovisar hur det går till och att det dokumenteras i de samverkansprotokoll som nämnden får regelbundet. Ett ytterligare utvecklingsarbete kan vara att tydliggöra de lokala samverkansprotokollen och utveckla uppföljningen med hjälp av det kommande digitala inrapporteringssystemet. Information Konfucius Klassrummet Utbytet med Kina fortgår och till sommaren kommer pedagoger från Kina till Falkenberg för att ge sommarkurser. Redovisning av revisionsrapport, Rektors roll och Betyg Ekonomisk uppföljning Återkoppling angående frågor om Nattugglans verksamhet 11 (12)

12 Förvaltningschefen informerar Pågående projekt 12 (12)

Gabriella Geertinger (S) Blerta Mehmedi (S) Eva Christiansson (C) Margareta Warnholtz (M) Pontus Ericsson (C) Lennart Johnsson (V) Håkan Jeppsson (MP)

Gabriella Geertinger (S) Blerta Mehmedi (S) Eva Christiansson (C) Margareta Warnholtz (M) Pontus Ericsson (C) Lennart Johnsson (V) Håkan Jeppsson (MP) Protokoll Nr 2 Sammanträdesdatum 2014-02-26 Sammanträdestid 13.15-16.00 Barn- och utbildningsnämnden Närvarande Ledamöter Kerstin Angel (C), ordförande Charlotta Jonson (M), 1:e vice ordförande Tore Holmefalk

Läs mer

Margareta Warnholtz (M) Margareta Gustavsson (S) Anna Andersson (C) Lennart Johnsson (V) Ragnhild Lundahl (M)

Margareta Warnholtz (M) Margareta Gustavsson (S) Anna Andersson (C) Lennart Johnsson (V) Ragnhild Lundahl (M) Protokoll Nr 3 Sammanträdesdatum 2015-03-25 Sammanträdestid 13.15-16.40 Ajournering 14.20-14.50 Barn- och utbildningsnämnden Närvarande Ledamöter Kerstin Angel (C), ordförande Peter Dygården (S), 2:e vice

Läs mer

Protokoll Nr 9 Sammanträdesdatum 2011-10-26 Sammanträdestid 8.15-14.30

Protokoll Nr 9 Sammanträdesdatum 2011-10-26 Sammanträdestid 8.15-14.30 Protokoll Nr 9 Sammanträdesdatum 2011-10-26 Sammanträdestid 8.15-14.30 Barn- och utbildningsnämnden Närvarande Ledamöter Kerstin Angel (C), ordförande Dahn Persson (S), 2:e vice ordförande Sara Grimpe

Läs mer

Eva Christiansson (C) Pontus Ericsson (C) Peter Dygården (S) Blerta Mehmedi (S) Håkan Jeppsson (MP)

Eva Christiansson (C) Pontus Ericsson (C) Peter Dygården (S) Blerta Mehmedi (S) Håkan Jeppsson (MP) Protokoll Nr 8 Sammanträdesdatum 2013-09-25 Sammanträdestid 13.15-17.00 Barn- och utbildningsnämnden Närvarande Ledamöter Kerstin Angel (C), ordförande Dahn Persson (S), 2:e vice ordförande Charlotta Jonson

Läs mer

Protokoll Nr 2 Sammanträdesdatum 2013-02-27 Sammanträdestid 13.15-16.30. Närvarande. Ledamöter

Protokoll Nr 2 Sammanträdesdatum 2013-02-27 Sammanträdestid 13.15-16.30. Närvarande. Ledamöter Protokoll Nr 2 Sammanträdesdatum 2013-02-27 Sammanträdestid 13.15-16.30 Barn- och utbildningsnämnden Närvarande Ledamöter Kerstin Angel (C), ordförande Charlotta Jonson (M), 1:e vice ordförande Tore Holmefalk

Läs mer

Protokoll Nr 1 Sammanträdesdatum Sammanträdestid 13:00-14:30

Protokoll Nr 1 Sammanträdesdatum Sammanträdestid 13:00-14:30 Protokoll Nr 1 Sammanträdesdatum 2009-01-28 Sammanträdestid 13:00-14:30 Barn- och utbildningsnämnden Närvarande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Ersättare Tjänstemän Kerstin Angel (c), ordförande Dahn

Läs mer

Protokoll Nr 15 Sammanträdesdatum Sammanträdestid 16:35-16:40. Närvarande

Protokoll Nr 15 Sammanträdesdatum Sammanträdestid 16:35-16:40. Närvarande Protokoll Nr 15 Sammanträdesdatum 2016-11-30 Sammanträdestid 16:35-16:40 Barn- och utbildningsnämnden Närvarande Ledamöter Kerstin Angel (C), ordförande Peter Dygården (S), 2:e vice ordförande Charlotta

Läs mer

Protokoll Nr 6 Sammanträdesdatum Sammanträdestid

Protokoll Nr 6 Sammanträdesdatum Sammanträdestid Protokoll Nr 6 Sammanträdesdatum 2012-06-20 Sammanträdestid 13.15-17.00 Barn- och utbildningsnämnden Närvarande Ledamöter Kerstin Angel (C), ordförande Dahn Persson (S), 2:e vice ordförande Sara Grimpe

Läs mer

Gabriella Geertinger (S) Blerta Mehmedi (S) Håkan Jeppsson (MP) 71 omedelbar justering. Ordföranden samt

Gabriella Geertinger (S) Blerta Mehmedi (S) Håkan Jeppsson (MP) 71 omedelbar justering. Ordföranden samt Protokoll Nr 10 Sammanträdesdatum 2014-10-22 Sammanträdestid 13.15-17.00 Barn- och utbildningsnämnden Närvarande Ledamöter Kerstin Angel (C), ordförande Charlotta Jonson (M), 1:e vice ordförande Tore Holmefalk

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Barn- och utbildningsnämnden 2014-04-14 1-11

Sammanträdesprotokoll Barn- och utbildningsnämnden 2014-04-14 1-11 Barn- och utbildningsnämnden 2014-04-14 1-11 Plats och tid Fävren, kl. 08.30-10.00 Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Micael Åkesson (M) Jeanette Qvist (S) Eva Pehrsson-Karlsson (C) Ing-Marie

Läs mer

Margareta Gustavsson (S) Anna Andersson Margareta Warnholtz (M) Lennart Johnsson (V) Ragnhild Lundahl (M)

Margareta Gustavsson (S) Anna Andersson Margareta Warnholtz (M) Lennart Johnsson (V) Ragnhild Lundahl (M) Protokoll Nr 2 Sammanträdesdatum 2015-02-25 Sammanträdestid 13.15-16.35 Barn- och utbildningsnämnden Närvarande Ledamöter Kerstin Angel (C), ordförande Peter Dygården (S), 2:e vice ordförande Charlotta

Läs mer

FALKENBERGS KOMMUN PROTOKOLL Nr 3. 2008-03-19 Sammanträdestid 13:00-17:00

FALKENBERGS KOMMUN PROTOKOLL Nr 3. 2008-03-19 Sammanträdestid 13:00-17:00 FALKENBERGS KOMMUN PROTOKOLL Nr 3 Barn- och utbildningsnämnden Sammanträdesdatum 2008-03-19 Sammanträdestid 13:00-17:00 NÄRVARANDE Ledamöter Tjänstgörande Ersättare Tjänstemän Kerstin Angel (c), ordförande

Läs mer

Blerta Mlinaku (S) Anna Andersson (C) Margareta Gustavsson (S) Margareta Warnholtz (M) Lennart Johnsson (V) Ragnhild Lundahl (M)

Blerta Mlinaku (S) Anna Andersson (C) Margareta Gustavsson (S) Margareta Warnholtz (M) Lennart Johnsson (V) Ragnhild Lundahl (M) Protokoll Nr 12 Sammanträdesdatum 2016-10-26 Sammanträdestid 13.15 - Barn- och utbildningsnämnden Närvarande Ledamöter Kerstin Angel (C), ordförande Peter Dygården (S), 2:e vice ordförande Charlotta Jonson

Läs mer

Protokoll Nr 2 Sammanträdesdatum Sammanträdestid

Protokoll Nr 2 Sammanträdesdatum Sammanträdestid Protokoll Nr 2 Sammanträdesdatum 2010-02-24 Sammanträdestid 8.15-13.30 Barn- och utbildningsnämnden Närvarande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Bengt-Åke Salsgård (m), 1:e vice ordförande Dahn Persson

Läs mer

Protokoll Nr 6 Sammanträdesdatum Sammanträdestid 13:15 17:30. Närvarande

Protokoll Nr 6 Sammanträdesdatum Sammanträdestid 13:15 17:30. Närvarande Barn- och utbildningsnämnden Protokoll Nr 6 Sammanträdesdatum 2017-03-22 Sammanträdestid 13:15 17:30 Närvarande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Kerstin Angel (C), ordförande Sara Grimpe Wernersson (S)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Utbildningsnämnden Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Utbildningsnämnden Sammanträdesdatum SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Utbildningsnämnden Sammanträdesdatum 2017-03-30 36 UTN 30/17 Yttrande över ansökan om godkännande som huvudman för en nyetablering av en fristående gymnasieskola vid Folkuniversitetets

Läs mer

Sture Pettersson (S) vice ordförande Annika Käll (L) ledamot Tuula Ojala (S) ledamot, t o m 108 Birgitta Svensson (C) tjänstgörande ersättare

Sture Pettersson (S) vice ordförande Annika Käll (L) ledamot Tuula Ojala (S) ledamot, t o m 108 Birgitta Svensson (C) tjänstgörande ersättare Sida 1 Beslutande organ Plats och tid Stadshuset, Österön, kl. 08.00-10.15 Beslutande Anette Karlsson (M) ordförande Sture Pettersson (S) vice ordförande Annika Käll (L) ledamot Tuula Ojala (S) ledamot,

Läs mer

Justering av protokoll har tillkännagivits genom anslag på kommunens anslagstavla

Justering av protokoll har tillkännagivits genom anslag på kommunens anslagstavla Plats och tid Safiren, vån. 3, IFO-huset, Tierps köping, kl. 08:30-11:30 ande och övriga närvarande enligt sida 2 Utses att justera Åsa Sikberg Paragrafer 87-99 Justeringens plats och tid Kommunhuset,

Läs mer

Remiss gällande Fridaskolorna AB:s ansökan om godkännande som huvudman för en nyetablering av en fristående gymnasieskola VFN153

Remiss gällande Fridaskolorna AB:s ansökan om godkännande som huvudman för en nyetablering av en fristående gymnasieskola VFN153 Remiss gällande Fridaskolorna AB:s ansökan om godkännande som huvudman för en nyetablering av en fristående gymnasieskola 13 2019VFN153 Page 42 of 216 Sektorn för utbildning och kultur Elin Rosén Välfärdsnämnden

Läs mer

Motion om avgiftsfri förskola och grundskola. (AU 15) KS

Motion om avgiftsfri förskola och grundskola. (AU 15) KS kommunstyrelsen i Falkenberg 2016-02-02 62 Motion om avgiftsfri förskola och grundskola. (AU 15) KS 2015-301 KF Beslut Kommunstyrelsen beslutar enligt arbetsutskottets förslag Arbetsutskottets förslag

Läs mer

Lennart Johnsson (V) Jonathan Esbjörnsson (L) Jenny Fredman (C) Ulf Davidsson (S)

Lennart Johnsson (V) Jonathan Esbjörnsson (L) Jenny Fredman (C) Ulf Davidsson (S) Protokoll Barn- och utbildningsnämnden Sammanträdesdatum 2019-01-10 Sammanträdestid 08:00-9:10 Ledamöter Peter Dygården (S) Tore Holmefalk (C) Gabriella Geertinger (S) Anna Andersson (C) Lena Engström

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SÖDERHAMNS KOMMUN. Barn- och utbildningsnämndens gymnasieutskott. Benny Gustafsson

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SÖDERHAMNS KOMMUN. Barn- och utbildningsnämndens gymnasieutskott. Benny Gustafsson SÖDERHAMNS KOMMUN Nämnd Plats och tid Utses att justera Barn- och utbildningsnämndens förvaltningskontor, 08:00: - 09:00 Benny Gustafsson Justeringens plats och tid Förvaltningshuset, 2015-04-14, kl 10:00

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Utbildningsnämnden Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Utbildningsnämnden Sammanträdesdatum SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Utbildningsnämnden Sammanträdesdatum 2017-03-30 34 UTN 23/17 Yttrande över ansökan om godkännande som huvudman för utökning av befintlig fristående gymnasieskola vid Thoren Innovation

Läs mer

Motion om avgiftsfri förskola och grundskola. KS

Motion om avgiftsfri förskola och grundskola. KS Utdrag ur protokoll fört vid sammanträde med kommunstyrelsens arbetsutskott i Falkenberg 2016-01-19 15 Motion om avgiftsfri förskola och grundskola. KS 2015-301 KS, KF Beslut Arbetsutskottet föreslår kommunstyrelsen

Läs mer

Protokoll Nr 10 Sammanträdesdatum Sammanträdestid

Protokoll Nr 10 Sammanträdesdatum Sammanträdestid Protokoll Nr 10 Sammanträdesdatum 2011-11-30 Sammanträdestid 8.15-16.20 Barn- och utbildningsnämnden Närvarande Ledamöter Kerstin Angel (C), ordförande Dahn Persson (S), 2:e vice ordförande Carina Werner

Läs mer

Protokoll Nr 8 Sammanträdesdatum Sammanträdestid

Protokoll Nr 8 Sammanträdesdatum Sammanträdestid Protokoll Nr 8 Sammanträdesdatum 2011-09-28 Sammanträdestid 8.15-13.30 Barn- och utbildningsnämnden Närvarande Ledamöter Kerstin Angel (C), ordförande Tore Holmefalk (C) Sara Grimpe Wernersson (S) Else-Marie

Läs mer

Kari Staatsen (Hela Edas Lista) ordförande Birgitta Olsson (Hela Edas Lista) Hanna Andersson (M) Sylvia Jonasson (C) Lena Olsson (S)

Kari Staatsen (Hela Edas Lista) ordförande Birgitta Olsson (Hela Edas Lista) Hanna Andersson (M) Sylvia Jonasson (C) Lena Olsson (S) 1(10) Plats och tid Kommunstyrelsesalen Kommunkontoret Charlottenberg kl 11.00-12.00, 13.00-15.20 Beslutande Kari Staatsen (Hela Edas Lista) ordförande Birgitta Olsson (Hela Edas Lista) Hanna Andersson

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Utbildningsnämndens arbetsutskott 2014-03-25 1 Plats och tid ande Sammanträdesrum Ununge, Kommunhuset Ankaret Estunavägen 12, Norrtälje kl. 14.00-14.50 Louise Branting (C), ordförande Roland Brodin (M),

Läs mer

1 (1) BEHANDLADEÄRENDEN SAMMANTRÄDESDAG 2013-04-11

1 (1) BEHANDLADEÄRENDEN SAMMANTRÄDESDAG 2013-04-11 'tj'cr'ty'tj'tj r...r:-'~ ~ 1 (1) BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN BEHANDLADEÄRENDEN SAMMANTRÄDESDAG 74 Ansökan från Lejonskolan AB om godkännande som huvudman för en fristående gymnasieskola i Kristianstads

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Utbildningsnämnden Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Utbildningsnämnden Sammanträdesdatum SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Utbildningsnämnden Sammanträdesdatum 2017-03-30 37 UTN 33/17 Yttrande över ansökan om godkännande som huvudman för en nyetablering av en fristående gymnasieskola vid Göteborgs fria

Läs mer

Utbildningsnämnden (9)

Utbildningsnämnden (9) Utbildningsnämnden 2013-08-28 1 (9) Plats och tid Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Kommunhuset i Älmhult onsdagen den 28 augusti kl. 9.00 11.50 med ajournering klockan 11.05 11.18. Bodil

Läs mer

Utbildningsnämndens arbetsutskott 2013-04-02

Utbildningsnämndens arbetsutskott 2013-04-02 NORRTÄLJE SAMMANTRÄDESPROTOKOLL, K. KOMMUN Utbildningsnämndens arbetsutskott Piats och tid ande Sammanträdesrum Ununge, Kommunhuset Ankaret Estunavägen 12, Norrtälje kl. 14.00-14.45 Louise Branting (C),

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Utbildningsnämnden Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Utbildningsnämnden Sammanträdesdatum SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Utbildningsnämnden Sammanträdesdatum 2017-03-30 39 UTN 35/17 Yttrande över ansökan om godkännande som huvudman för utökning av befintlig fristående gymnasieskola vid Thoren Business

Läs mer

Christian Dahlqvist (C) Margareta Warnholtz (M) Margareta Gustavsson (S) Ragnhild Lundahl (M)

Christian Dahlqvist (C) Margareta Warnholtz (M) Margareta Gustavsson (S) Ragnhild Lundahl (M) Protokoll Nr 4 Sammanträdesdatum 2015-04-29 Sammanträdestid 13.30 17.00 Ajournering 14.40 15.00 Barn- och utbildningsnämnden Närvarande Ledamöter Peter Dygården (S), ordförande Sara Grimpe Wernersson (S)

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden 15 juni 2010 1(8) Lars Björklund (s), Gudrun Henriksson (c), Bengt Sjöberg (kd)

Barn- och utbildningsnämnden 15 juni 2010 1(8) Lars Björklund (s), Gudrun Henriksson (c), Bengt Sjöberg (kd) Barn- och utbildningsnämnden 15 juni 2010 1(8) Plats och tid: BUN:s sammanträdesrum kl 13.00-15.40 Beslutande: Torbjörn Parling, ordf. (s) Olle Engström (s) Åsa Hååkman Felth (s) Ann-Marie Rosö (s) Pia

Läs mer

BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDENS ARBETSUTSKOTT Protokoll

BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDENS ARBETSUTSKOTT Protokoll Tid och plats Tisdagen den 22 mars 2011, kl 18.00-19.45 i Dialogen Beslutande Ledamöter Lena Gerby (M), ordförande Gunnel Bergström (FP) Hanna Svensson (S) Tjänstgörande ersättare Marzena Waligorska (M)

Läs mer

Eva Christiansson (C) Peter Dygården (S) Karin Lundberg (M) Pontus Ericsson (C) Håkan Jeppsson (MP) Gabriella Geertinger (S)

Eva Christiansson (C) Peter Dygården (S) Karin Lundberg (M) Pontus Ericsson (C) Håkan Jeppsson (MP) Gabriella Geertinger (S) Protokoll Nr 9 Sammanträdesdatum 2013-10-30 Sammanträdestid 13.15-17.00 Barn- och utbildningsnämnden Närvarande Ledamöter Kerstin Angel (C), ordförande Dahn Persson (S), 2:e vice ordförande Tore Holmefalk

Läs mer

Svante Hanses (KOSA) ordförande Pelle Källs (KOSA) Anne-Christine Carlsson (S) Anders Bengtsson (KD) Anders Bengtsson (KD) Helene Jarefors

Svante Hanses (KOSA) ordförande Pelle Källs (KOSA) Anne-Christine Carlsson (S) Anders Bengtsson (KD) Anders Bengtsson (KD) Helene Jarefors Sammanträdesprotokoll Barn- och utbildningsnämnden 2016-12-21 1 (5) Plats och tid Kommunkontoret Djurås, kl. 15.00-16.00 Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Svante Hanses (KOSA) ordförande Pelle

Läs mer

Christian Dahlqvist (C) Margareta Warnholtz (M) Margareta Gustavsson (S) Lennart Johnsson (V) Ragnhild Lundahl (M)

Christian Dahlqvist (C) Margareta Warnholtz (M) Margareta Gustavsson (S) Lennart Johnsson (V) Ragnhild Lundahl (M) Protokoll Nr 6 Sammanträdesdatum 2015-06-17 Sammanträdestid 13.00-17.00 Barn- och utbildningsnämnden Närvarande Ledamöter Kerstin Angel (C), ordförande Peter Dygården (S), 2:e vice ordförande Charlotta

Läs mer

Sammansträdesprotokoll Barn- o utbildningsnämnden. Plats och tid Debatten kl. 18:00-20:15

Sammansträdesprotokoll Barn- o utbildningsnämnden. Plats och tid Debatten kl. 18:00-20:15 1 / 14 Sammansträdesprotokoll Plats och tid Debatten kl. 18:00-20:15 ande ledamöter Lena Gerby (M) (ordförande) Gunnar Mossberg (M) 14-17 Camilla Wallhed (M) Mats Ahlbom (M) Charlotte Woge (M) Thomas Swenson

Läs mer

Kommunkontoret onsdagen den 21 november 2018 kl. 08:30-14:00, ajournering för lunch 12:15-13:00

Kommunkontoret onsdagen den 21 november 2018 kl. 08:30-14:00, ajournering för lunch 12:15-13:00 1(19) Plats och tid Kommunkontoret onsdagen den 21 november 2018 kl. 08:30-14:00, ajournering för lunch 12:15-13:00 Beslutande Se särskild förteckning sid 2 Övriga Se särskild förteckning sid 2 Justeringens

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Utbildningsnämnden Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Utbildningsnämnden Sammanträdesdatum SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Utbildningsnämnden Sammanträdesdatum 2017-03-30 33 UTN 22/17 Yttrande över ansökan om godkännande som huvudman för befintlig fristående gymnasieskola vid Hermods gymnasium, dnr 32-2017:824

Läs mer

PROTOKOLL UN ARBETSUTSKOTT

PROTOKOLL UN ARBETSUTSKOTT 2015-04-07 1 (7) NÄRVARANDE Ordförande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Ej tjänstgörande ersättare Övriga Sekreterare Pia Möller (M) Marie Tidedal (M) Louise Stjernquist (FP) Kerstin Björkäng Wirehed

Läs mer

Sekreterare:... Madelene Johansson. Anslagsbevis: Sammanträdesdatum: Justeringsdatum:

Sekreterare:... Madelene Johansson. Anslagsbevis: Sammanträdesdatum: Justeringsdatum: 1/10 Utbildningsnämnden Sammanträdestid: 2019-02-06, kl. 14.00 15.45 Lokal: Ledamöter: Monica Andersson (C) ordförande Jeanette Janson (LP) vice ordförande Stefan Jansson (S) Margareta Carlsson (S) Leif

Läs mer

Niels Madsen (M) Kenneth Bolinder (S) Ingegärd Berglund (KD) Therese Wredström (KD) Kennet Jansson (MP) Sten Claesson (SD)

Niels Madsen (M) Kenneth Bolinder (S) Ingegärd Berglund (KD) Therese Wredström (KD) Kennet Jansson (MP) Sten Claesson (SD) 1 (9) Plats och tid Gruesalen, onsdagen den 24 augusti 2016 kl 18:30-21:00 Beslutande Ersättare Caroline Wegner (S), ordförande Bertil Olsson (M), 2:e vice ordförande Kjell-Åke Johnsson (S) Mickael Persson

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justering har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justering har tillkännagivits genom anslag Plats och tid: Förvaltningschefens rum Stadshuset Ängelholm, 2014-04-10, kl. 09:00 10:30 Beslutande: Sven-Ingvar Borgquist (M), ordförande Ann Hörnebrant-Sturesson (C) Lars Nyander (S) Björn Vallin (FP)

Läs mer

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll Barn- och ungdomsnämnden 2017-04-19 1(9) Plats och tid Nymansgatan 23, 19 april 2017 kl 09:00 Beslutande Ledamöter Tove Bergman (MP), Ordförande Krissi Johansson (S), Vice ordförande Christofer Lundholm

Läs mer

Plats och tid Mikaelstugan Norra Storgatan 3, onsdagen den 26 juni 2019 kl 17:55-19:35 Beslutande

Plats och tid Mikaelstugan Norra Storgatan 3, onsdagen den 26 juni 2019 kl 17:55-19:35 Beslutande 1 (15) Plats och tid Mikaelstugan Norra Storgatan 3, onsdagen den 26 juni 2019 kl 17:55-19:35 Beslutande Kenneth Bolinder (S), Ordförande Bo Blixt (S) Håkan Olsson (S) Madeleine Landin (S) Krister Nilsson

Läs mer

Hanna Stymne Bratt (S), ordförande Patrik Dahl (C) Bo Blideman (MP) Sören Forslund (M) Nils Matsson (M)

Hanna Stymne Bratt (S), ordförande Patrik Dahl (C) Bo Blideman (MP) Sören Forslund (M) Nils Matsson (M) 1(21) Plats och tid Sammanträdesrum Ununge, kommunhuset Ankaret, Estunavägen 14, Norrtälje kl 14:00 15.25 ande Ledamöter Hanna Stymne Bratt (S), ordförande Patrik Dahl (C) Bo Blideman (MP) Sören Forslund

Läs mer

Beslut för grundsärskola

Beslut för grundsärskola 6N 1 Skolinspektionen Dnr 43-2017:4467 Falkenbergs kommun barn.utbildning@falkenberg.se för grundsärskola efter tillsyn i Falkenbergs kommun Skolinspektionen Box 2320, 403 15 Göteborg, Besöksadress Kungsgatan

Läs mer

Plats och tid Asarumssalen, klockan 13:00 15:30, ajournering kl 14:30 14:55.

Plats och tid Asarumssalen, klockan 13:00 15:30, ajournering kl 14:30 14:55. sid 1 av 15 Plats och tid Asarumssalen, klockan 13:00 15:30, ajournering kl 14:30 14:55. Beslutande: Tobias Folkesson Ordförande (S) Susanne Olsson Vice Ordförande (S) Qristina Ribohn Ledamot (S) Mona

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Sida 1 (16)

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Sida 1 (16) Sida 1 (16) Plats och tid Mimers hus, sammanträdeslokal A403 klockan 13:00-17:30 ande Håkan Olsson (FP) Ordförande Anna Lifjorden (M) Benny Strandberg (KD) Mohamed Hama Ali (S) Johan Holmberg (S) Sekreterare

Läs mer

Jessica Hjärtqvist (S), SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Barn- och utbildningsnämnden. Plats och tid Stenbocken, plan 3 Viktoria, kl.

Jessica Hjärtqvist (S), SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Barn- och utbildningsnämnden. Plats och tid Stenbocken, plan 3 Viktoria, kl. 1(16) Barn- och utbildningsnämnden Plats och tid Stenbocken, plan 3 Viktoria, kl. 13:00 15:35 Beslutande Ledamöter Sebastian Clausson (S), Ordförande Gunnar Sporrong (MP), 1:e vice ordförande Suzanne Johansson

Läs mer

Veronica Almroth (L) Fm Martin Reteike (Mp) Fm Robert Larsson (M) Daniel Peterson (C) Alexander Hutter (S) Fm

Veronica Almroth (L) Fm Martin Reteike (Mp) Fm Robert Larsson (M) Daniel Peterson (C) Alexander Hutter (S) Fm 1 KALLELSE/underrättelse till sammanträde Ledamot som är förhindrad deltaga i sammanträde inkallar vederbörande ersättare att tjänstgöra. Plats och tid Fm: Verksamhetsbesök vid Stensbo Friskola 2019-04-08

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2012-11-20 Innehållsförteckning Ärende 83 Ekonomisk månadsrapport... 97 84 Schablonfördelning av medel för nyanlända barn och elever... 98 85 Sammanträdestider 2013... 100 86 Ansökan om godkännande av

Läs mer

Yttrande över ansökan från Ljud & Bildskolan LBS AB

Yttrande över ansökan från Ljud & Bildskolan LBS AB Remiss gällande Ljud & Bildskolan LBS AB:s ansökan om godkännande som huvudman för nyetablering av fristående gymnasieskola i Göteborgs kommun (dnr SI 2019:887) 9 2019VFN149 Page 6 of 216 Sektorn för utbildning

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SÖDERHAMNS KOMMUN. Barn- och utbildningsnämndens gymnasieutskott

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SÖDERHAMNS KOMMUN. Barn- och utbildningsnämndens gymnasieutskott SÖDERHAMNS KOMMUN Nämnd Plats och tid Utses att justera Barn- och utbildningsnämndens förvaltningskontor, 10:00-11:00 Öppet sammanträde för allmänheten Alexandra Gard Justeringens plats och tid Förvaltningshuset,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOLL Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden. Innehåll

SAMMANTRÄDESPROTOLL Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden. Innehåll SAMMANTRÄDESPROTOLL 2017-03-13 Innehåll 27 Godkännande av ärendelista... 35 28 Utemiljö Tallkottens förskola... 36 29 Delgivningar... 37 30 Anmälan av delegationsbeslut... 38 31 Statusrapport över pågående

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden 2019-04-23 1 Innehållsförteckning Ärende 34 Godkännande av dagordning... 3 35 Val av justerare... 4 36 Presentation av elevhälsan/ungdsomscoach... 5 37 Ekonomisk månadsrapport och barn- och elevutveckling...

Läs mer

Hanna Stymne Bratt (S), ordförande Hans Öijerstedt (C) Bo Blideman (MP) Sören Forslund (M) Nils Matsson (M) 40-47

Hanna Stymne Bratt (S), ordförande Hans Öijerstedt (C) Bo Blideman (MP) Sören Forslund (M) Nils Matsson (M) 40-47 1(13) Plats och tid Sammanträdesrum Ununge, kommunhuset Ankaret, Estunavägen 14, Norrtälje kl. 14.00-15.00 ande Ledamöter Hanna Stymne Bratt (S), ordförande Hans Öijerstedt (C) Bo Blideman (MP) Sören Forslund

Läs mer

Maria Helgée kvalificerad utredare, 38. Sture Pettersson. Stadshuset, sektor utbildning. Carina Törnell

Maria Helgée kvalificerad utredare, 38. Sture Pettersson. Stadshuset, sektor utbildning. Carina Törnell Sida 1 Beslutande organ Plats och tid Stadshuset, Österön, kl. 08.00-08.30 Beslutande Anette Karlsson (M) ordförande Sture Pettersson (S) vice ordförande Annika Käll (L) ledamot Tuula Ojala (S) ledamot

Läs mer

Ledamöter. Tjänstgörande ersättare. Lennart Johnsson (V) Ersättare. Sven-Olof Lundin (C) Blerta Mlinaku (S) Bengt Sundberg (M) Övriga närvarande

Ledamöter. Tjänstgörande ersättare. Lennart Johnsson (V) Ersättare. Sven-Olof Lundin (C) Blerta Mlinaku (S) Bengt Sundberg (M) Övriga närvarande Protokoll Barn- och utbildningsnämnden Sammanträdesdatum 2018-04-18 Sammanträdestid 13:15 16:45 Ledamöter Tjänstgörande ersättare Kerstin Angel (C) Margareta Warnholtz (M) Peter Dygården (S) Anna Andersson

Läs mer

Ledamöter. Ersättare. Fatmir Muric (S) Lennart Johnsson (V) Tore Holmefalk (C) Blerta Mlinaku (S) Övriga närvarande

Ledamöter. Ersättare. Fatmir Muric (S) Lennart Johnsson (V) Tore Holmefalk (C) Blerta Mlinaku (S) Övriga närvarande Protokoll Barn- och utbildningsnämnden Sammanträdesdatum 2018-11-14 Sammanträdestid 13:15 16:15 Ledamöter Ersättare Övriga närvarande Kerstin Angel (C) Margareta Warnholtz (M) Peter Dygården (S) Anna Andersson

Läs mer

Beslut. Förslag till kommunstyrelsen. Reservation. Ärendebeskrivning 1(3) Eskilstuna kommun tillstyrker ansökan.

Beslut. Förslag till kommunstyrelsen. Reservation. Ärendebeskrivning 1(3) Eskilstuna kommun tillstyrker ansökan. Kommunstyrelsens utbildningsutskott Protokollsutdrag Sammanträdesdatum 2017-04-11 Sida 1(3) 13 Yttrande över ansökan från Nordens teknikerinstitut (NTI) om godkännande som huvudman för utökning av en befintlig

Läs mer

Anders Bengtsson (KD)

Anders Bengtsson (KD) Barn- och utbildningsnämnden 2018-02-07 1 (13) Plats och tid Kommunkontoret Djurås, kl. 15:00-16:25 Beslutande Ledamöter Svante Hanses (KOSA), ordförande Ann-Christine Karlsson (S) Per Källs (KOSA) Maria

Läs mer

Olle Jansson (S), ordförande Karin Broström (C) Mats Wilzén (MP) Bino Drummond (M) Robert Beronius (L)

Olle Jansson (S), ordförande Karin Broström (C) Mats Wilzén (MP) Bino Drummond (M) Robert Beronius (L) 1(8) Plats och tid ande Sammanträdesrum Ununge, kommunhuset Ankaret, Estunavägen 14, Norrtälje. kl. 14.00-15.20 Ledamöter Olle Jansson (S), ordförande Karin Broström (C) Mats Wilzén (MP) Bino Drummond

Läs mer

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden Paragrafer (17) Plats och tid Kommunhuset i Klippan, Vita huset kl.

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden Paragrafer (17) Plats och tid Kommunhuset i Klippan, Vita huset kl. 1 (17) Paragrafer 16-27 Plats och tid Kommunhuset i Klippan, Vita huset kl. 16:30 Beslutande ledamöter Ej tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Neyssa Lundmark

Läs mer

SÖDERHAMNS KOMMUN PROTOKOLL 1 Plats och tid Förvaltningshuset, Söderhamn, kl 10:00-12:00 Beslutande Bo Wikström, ordförande (S) Alexandra Gard (S) Jan-Eric Berger (C) Övriga deltagare Tomas Hartikainen,

Läs mer

PROTOKOLL Gymnasienämnden Plats och tid Asarumssalen, klockan 13: , ajournering

PROTOKOLL Gymnasienämnden Plats och tid Asarumssalen, klockan 13: , ajournering sid 1 av 15 Plats och tid Asarumssalen, klockan 13:15 15.40, ajournering 14.40 15.00 Beslutande: Paul Hedlund Ordförande (L) Cecilia Holmberg Ledamot (M) Johnny Persson Vice ordförande (S) Fredrik Nilsson

Läs mer

PROTOKOLL UTBILDNINGSNÄMNDEN

PROTOKOLL UTBILDNINGSNÄMNDEN 1 (16) NÄRVARANDE Ordförande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Ej tjänstgörande ersättare Pia Möller (M) Marie Tidedal (M) Göran Bengtsson (M) Margareta Ölwe (M) Lars Linderot (M) Irmeli Hermansson (KD)

Läs mer

Lars Ottosson (PF), ordförande Lina Löfberg (M), 1:e vice ordförande Kent Holmer (S), 2:e vice ordförande

Lars Ottosson (PF), ordförande Lina Löfberg (M), 1:e vice ordförande Kent Holmer (S), 2:e vice ordförande 1 (8) Plats och tid Kommunkontoret kl. 14.00-14.40 Beslutande Lars Ottosson (PF), ordförande Lina Löfberg (M), 1:e vice ordförande Kent Holmer (S), 2:e vice ordförande Övriga deltagande Åke Svensson, skolchef

Läs mer

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden (8)

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden (8) SAMMANTRÄDES Barn- och utbildningsnämnden 2012-10-24 1(8) Plats och tid Lejonet, Kommunhuset Öckerö, klockan 16.00 17.50 Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Tjänstemän Justering

Läs mer

Beslut för gymnasiesärskola

Beslut för gymnasiesärskola en jp Ne# Skolinspektionen Dnr 43-2017:5441 Svenljunga kommun kansliet@svenljunga.se för gymnasiesärskola efter tillsyn i Svenljunga kommun Skolinspektionen Box 2320, 403 15 Göteborg, Besöksadress Kungsgatan

Läs mer

Barn- och utbildningsförvaltningen, kl

Barn- och utbildningsförvaltningen, kl 1 Plats och tid Barn- och utbildningsförvaltningen, kl. 13.00 14.10 Beslutande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Övriga närvarande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Utses att justera Justeringens

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Barn och utbildningsnämnden Administrativa avdelningen

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Barn och utbildningsnämnden Administrativa avdelningen 1 (13) Plats och tid Kommunkontoret, Silen, 10 april kl. 16.00 18.00 Beslutande Övriga närvarande Therése Gustafsson, Ordförande (L) Daniel Markstedt, V Ordförande (S) Benny Moberg (KD) Bo Eriksson (L)

Läs mer

Underskrifter Sekreterare... Åsa Johansson Ordförande... Peter Dygården Justerare... Emily Crowe

Underskrifter Sekreterare... Åsa Johansson Ordförande... Peter Dygården Justerare... Emily Crowe Protokoll Barn- och utbildningsnämnden Sammanträdesdatum 2019-03-28 Sammanträdestid 08:00 12:00 Ledamöter Tjänstgörande ersättare Peter Dygården (S) Tore Holmefalk (C) Lena Engström (L) Sara Grimpe Wernersson

Läs mer

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden (7)

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden (7) SAMMANTRÄDES Barn- och utbildningsnämnden 2014-04-23 1(7) Plats och tid Lejonet, kommunhuset Öckerö, klockan 17.00 19.35 Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1(17)

Sammanträdesprotokoll 1(17) Sammanträdesprotokoll 1(17) Plats och tid ande Övriga närvarande Kommunhuset, konferensrummet hos barn- och utbildningsförvaltningen, klockan 16.00 19.15 Ulf Olofsson (C), ordförande Thommy Ukkonen (S)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Utbildningsnämnden Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Utbildningsnämnden Sammanträdesdatum SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Utbildningsnämnden Sammanträdesdatum 2017-03-30 35 UTN 24/17 Yttrande över ansökan om godkännande som huvudman för utökning av befintlig fristående gymnasieskola vid Yrkesgymnasiet,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Utbildningsnämnden Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Utbildningsnämnden Sammanträdesdatum SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 2017-03-30 32 UTN 21/17 Yttrande över ansökan om godkännande som huvudman för utökning av befintlig fristående gymnasieskola vid Ingrid Segerstedts gymnasium, dnr

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2016-03-22 1 Innehållsförteckning Ärende 20 Information från Hagens förskole- och skolområde... 3 21 Besök av studie- och yrkesvägledare Ola Hjalte... 4 22 Ekonomisk månadsrapport... 5 23 Granskning av

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden

Barn- och utbildningsnämnden Plats och tid ande Ledamöter Tisdagen 6 mars 2018 kl. 15.00 17.00, Kommunhuset, Svenljungasalen Norr Monica Björsell (LBPO), ordförande Torsten Lindh (S) Anne-Louise Karlsson (C) Petra Ojala (C) Susanne

Läs mer

Rutiner för utredning och beslut om mottagande i grundsärskola och gymnasiesärskola

Rutiner för utredning och beslut om mottagande i grundsärskola och gymnasiesärskola Sektorn för Utbildning och Kultur Rutiner för utredning och beslut om mottagande i grundsärskola och gymnasiesärskola 2017.02.06 Sammanfattande beskrivning av rutiner vid övergång från grundskola till

Läs mer

Gabriella Geertinger (S) Blerta Mehmedi (S) Håkan Jeppsson (MP)

Gabriella Geertinger (S) Blerta Mehmedi (S) Håkan Jeppsson (MP) Protokoll Nr 10 Sammanträdesdatum 2014-10-22 Sammanträdestid 13.15-17.00 Barn- och utbildningsnämnden Närvarande Ledamöter Kerstin Angel (C), ordförande Charlotta Jonson (M), 1:e vice ordförande Tore Holmefalk

Läs mer

Barn- och utbildningsförvaltningen, kl

Barn- och utbildningsförvaltningen, kl 1 1 Plats och tid Barn- och utbildningsförvaltningen, kl. 13.00 13.30 Beslutande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Övriga närvarande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Utses att justera Sven Olsson,

Läs mer

Tjänsteskrivelse Ansökan från AU Claves AB om godkännande som huvudman för en fristående gymnasieskola i Vallentuna kommun, dnr 2013:915.

Tjänsteskrivelse Ansökan från AU Claves AB om godkännande som huvudman för en fristående gymnasieskola i Vallentuna kommun, dnr 2013:915. BRITT-MARIE LÖVQUIST SID 1/5 ENHETSCHEF 0858785171 BRITT-MARIE.LOVQUIST@VALLENTUNA.SE UTBILDNINGSNÄMNDEN Tjänsteskrivelse Ansökan från AU Claves AB om godkännande som huvudman för en fristående gymnasieskola

Läs mer

UN 2016/1136 UN 2018/3001 Antagen av utbildningsnämnden , reviderad av utbildningsnämnden , 79

UN 2016/1136 UN 2018/3001 Antagen av utbildningsnämnden , reviderad av utbildningsnämnden , 79 Riktlinje Riktlinje om tilläggsbelopp 2018-06-19 UN 2016/1136 UN 2018/3001 Antagen av utbildningsnämnden 2016-04-20, reviderad av utbildningsnämnden 2018-06-13, 79 Tilläggsbelopp kan ges till barn i förskolan

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (15) Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (15) Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (15) Plats och tid Kommunhuset 24 januari kl. 13.30 17.00 Beslutande C Leif Sternfeldt, ordförande M Elise Benjaminsson S Jessica Rodén L Niklas Herneryd SD Natalia E Henriksson

Läs mer

Susanne Fransson grundskolechef. Sture Pettersson. Stadshuset, sektor utbildning. Carina Törnell

Susanne Fransson grundskolechef. Sture Pettersson. Stadshuset, sektor utbildning. Carina Törnell Sida 1 Beslutande organ Plats och tid Stadshuset, Österön, kl. 08:00-08:45 Beslutande Anette Karlsson (M) ordförande Sture Pettersson (S) vice ordförande Annika Käll (L) ledamot Tuula Ojala (S) ledamot

Läs mer

Motion om att utveckla integration och demokrati med hjälp av föreningslivet. (AU 54) KS

Motion om att utveckla integration och demokrati med hjälp av föreningslivet. (AU 54) KS Utdrag ur protokoll fört vid sammanträde med kommunstyrelsen i Falkenberg 2016-03-08 97 Motion om att utveckla integration och demokrati med hjälp av föreningslivet. (AU 54) KS 2015-105 KF Beslut Kommunstyrelsen

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (8)

Sammanträdesprotokoll 1 (8) Sammanträdesprotokoll 1 (8) Plats och tid Stadshuset, Kongsvinger, Ö:a Esplanaden 5, 671 81 Arvika, kl. 13.00 16.00 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Henrik Axelsson, 1:e vice ordförande (S) Peter

Läs mer

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott Datum då anslaget tas ned

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott Datum då anslaget tas ned 1 1 (1) Plats och tid Rådhus Skåne, rum 108 08:30-09:40 Beslutande Daniél Tejera (L), Ulrika Tollgren (S), vice ordförande ordförande Andreas Nilsson (C) Jacob Melin (SD) Christina Silverbern (M) Ersättare

Läs mer

Eva Christiansson (C) Gabriella Geertinger (S) Margareta Warnholtz (M) Pontus Ericsson (C) Lennart Johnsson (V) Håkan Jeppsson (MP) Blerta Mehmedi (S)

Eva Christiansson (C) Gabriella Geertinger (S) Margareta Warnholtz (M) Pontus Ericsson (C) Lennart Johnsson (V) Håkan Jeppsson (MP) Blerta Mehmedi (S) Protokoll Nr 5 Sammanträdesdatum 2014-06-18 Sammanträdestid 13.15-17.00 Barn- och utbildningsnämnden Närvarande Ledamöter Kerstin Angel (C), ordförande Dahn Persson (S), 2:e vice ordförande Charlotta Jonson

Läs mer

Utbildningsnämnden (13)

Utbildningsnämnden (13) Utbildningsnämnden 2016-06-15 1 (13) Plats och tid Kommunhuset i Älmhult onsdagen den 15 juni kl.8.30 11.10. Beslutande Stefan Jönsson (S), ordförande Håkan Pettersson (S), 1:e vice ordförande Kent Ballovarre

Läs mer

Utbildningsnämnden (13)

Utbildningsnämnden (13) Utbildningsnämnden 2015-02-11 1 (13) Plats och tid Kommunhuset i Älmhult onsdagen den 11 februari kl.8.30 12.00 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Justeringens plats och tid Underskrifter Sekreterare

Läs mer

1 Inslag från verksamheten; presentation av underlaget Mons Backe. 2 Förslag till åtgärder för att hålla budget 2014 BUN 13/59

1 Inslag från verksamheten; presentation av underlaget Mons Backe. 2 Förslag till åtgärder för att hålla budget 2014 BUN 13/59 BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN KALLELSE Sammanträdesdatum 2014-03-26 PLATS OCH TID Kommunkontoret, lokal Nedre Fryken, onsdag 26 mars 2014, kl. 13.00 FÖREDRAGNINGSLISTA ÄRENDE DNR 1 Inslag från verksamheten;

Läs mer

Onsdagen den 5 december 2018, Övergransalen Justerade paragrafer

Onsdagen den 5 december 2018, Övergransalen Justerade paragrafer SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Tid och plats Kl. 18:00 onsdagen den 5 december 2018, Övergransalen, Kommunhuset, Bålsta Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Lennart Carlsson (M), Ordförande

Läs mer

Olle Jansson (S), ordförande Karin Broström (C) Inger Lundh Jansson (MP), ersättare Bino Drummond (M) Inger Nordqvist (M), ersättare

Olle Jansson (S), ordförande Karin Broström (C) Inger Lundh Jansson (MP), ersättare Bino Drummond (M) Inger Nordqvist (M), ersättare 1(13) Plats och tid Sammanträdesrum Ununge, kommunhuset Ankaret, Estunavägen 14, Norrtälje kl. 13.00-14.10 ande Ledamöter Olle Jansson (S), ordförande Karin Broström (C) Inger Lundh Jansson (MP), ersättare

Läs mer

BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN 2011-04-13 1

BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN 2011-04-13 1 BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN 2011-04-13 1 Plats och Tid Stadshuset, kl. 08:00-12:00 Beslutande Olof Eriksson (S), ordförande Linda Strand (S) Torbjörn Norén (S), ers. Laila Andrén (S) Hans Andersen (S),

Läs mer

Beslut för förskoleklass och grundskola

Beslut för förskoleklass och grundskola Dnr 43-2017:6287 Älmhults kommun för förskoleklass och grundskola efter tillsyn i Älmhults kommun Skolinspektionen Box 156, 221 00 Lund, Besöksadress Gasverksgatan 1 Dnr 43-2017:6287 2 (5) Skolinspektionens

Läs mer