Nyhetsbrev Träningsverksamheten VG Golf Academy 2015

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Nyhetsbrev Träningsverksamheten VG Golf Academy 2015"

Transkript

1 Nyhetsbrev Träningsverksamheten VG Golf Academy 2015 Hej, golfsäsongen närmar sig med stormsteg, underbart!! Vill du ta tag i din golf eller fortsätta att utvecklas som golfare, då är VG Golf Academy något för dig. Vi har spelare i alla kategorier och i åldrarna 4-85 år. Vårt mål är att utveckla golfaren och människan och hos vet vi att träningen är givande och rolig. Hur mycket du vill satsa och utvecklas är helt upp till dig. VG Golf Academy finns både på Haninge GK och på Fors Golf, På Haninge GK har vi en av Sveriges absolut modernaste och högteknologiska studio där vi tränar och analyserar allt in i den mista detaljen. Vi har tillsammans 80 års erfarenhet av golf och lektioner och har utbildat över golfare. Vilken typ av instruktion eller kurs du vill ha är helt upp till dig, läs nedan i nyhetsbrevet vilka tekniska hjälpmedel vi använder oss av och hur du gör för att boka lektion eller kurs hos oss. När du vill träna själv efter våra lektioner så finns det massor av träningsövningar på gå in på fliken tips och skaffa inloggning till en helt ny värld träningsövningar.

2 Slår du orena slag? Slår du snett eller vill du ha en sving som inte ger skador eller tappar du fart i svingen, med VG Golf Academys nya K-Vest 3D så kan du snabbt ändra på det. Du kommer se dig själv samt kunna träna i 3D animation allt för roligare och snabbare inlärning. K-VEST 3D är den allra senaste tekniken inom 3D biomekanik, nu har du möjlighet att mäta din sving i grader och fart. Den mäter hur höfterna, axlarna och händerna går under svingen, du kommer att kunna se exakt ditt fel och kunna ändra det snabbt i den fantastiska bio feedback träningen som finns i programmet. Följande data samlas in på vilken position som helst av golfsvingen samt analyseras med mig. Siktet - Mäter och visar statiska och dynamiska riktningar (grader öppna/stängda) i höfter, axlar och armar i förhållande till en virtuell mållinje. Uppställningen - Mäter och visar den statiska och dynamiska uppställningen, inklusive böjning/sträckning av höfterna och höger och vänster lateral böjning av ryggraden. Höft rotation - Åtgärder och visar höftrotation i baksvingen/nedsvingen. Axel Rotation - Mäter och visar axelrotation i baksvingen/nedsvingen. Arm Rotation - Åtgärder och visar mängden armrotation i baksvingen/nedsvingen. Kinetic Link - mäter och visar hastigheter på höfter, axlar och armar under baksvingen/ nedsvingen. Timing - Mäter och visar tids och sekvens förhållande av höfter, axlar och armar under baksvingen och nedsvingen. K-faktor- Hur utvecklar du farten, och varför du inte gör det. Efter avslutad lektion vet du hur din kropp ska röra sig i svingen, du har ett träningsprogram vad du ska träna på samt att du får en rapport med dig hem. "K-VEST gör det möjligt för mig att samla in den exakta biomekaniska data från din golfsving vilket gör oöverträffad inblick i mekaniken i golfsvingen. Jag är övertygad om att denna teknik är framtiden för golf instruktion, vill du träna som proffsen och utveckla din golf, boka då en 3D lektion. Se bilder nedan på hur det fungerar!!

3

4 TrackMan TrackMan är ett revolutionerande träningshjälpmedel i form av en dopplerradar för seriösa golfare som går att använda både inomhus och utomhus, TrackMan används på alla tävlingsarenor för proffsen idag i träning och custom fitting. Trackman Radar analyserar precis allt om vad som händer med klubban i impact (bollträffen) samt mäter vad som händer med bollen. Trackman är golfindustrins mest avancerade radar, och nu är det slut på allt gissande. Detta mäter TrackMan: Klubbans Infallsvinkel Klubbans Spår Klubbans Hastighet Klubbans Dynamiska Loft Klubbhuvudets Blad Klubbhuvudets Blad Till Spåret Klubbans Svingriktning Klubbans Svingplan Bollhastighet Carry Från Flaggan Bollens Tid I Luften Bollens Höjd Bollens Utgångsvinkel Bollens Utgångsriktning Bollens Landningsvinkel Bollens Sidspinn Bollens Sidskruv Totalt Smash Factor Spin Axis Spin Loft Spin Rate Totalt Trackman TPS Studio Efter att ha tagit in data så analyserar jag det I TrackMan TPS Studio där jag förenar bilder med siffror du kommer se vad som händer med klubban och bollen i siffror, samt att se svingen som skapade dessa siffror. Se bilder nedan!!

5

6 SAM PuttLab Mätbart och effektivt sätt att få reda på exakt VAD i DIN puttning du behöver träna på för att bli en bättre puttare. Gör som Alex Norén, Thomas Björn och Kristoffer "Kotte" Broberg och utveckla din puttning, Alex sänkte sitt puttsnitt som ledde han till sin bästa säsong med 2 vinster 2011 och har sedan utvecklat sin puttning varje år likaså med Kotte och Thomas. Sam Puttlabb tar puttningsanalyser till en helt ny nivå för att hjälpa eleven/eleverna att utveckla sina puttningsfärdigheter. Systemet använder ultraljuds sensoriska teknik och matematiska algoritmer för att kartlägga den tredimensionella rörelsen av puttern genom putting stroket, den analyserar de 28 viktigaste parametrarna av ditt stroke och sikte. Resultatet visas i enkla grafiska rapporter som visar dina styrkor och svagheter. Resten av lektionen kan du få omedelbar feedback på varje putt för en snabbare utveckling. Systemet är också perfekt för customfitting av din putter. En Sam Puttlab-lektion är rolig, informativ och ett säkert sätt att finjustera din puttning. Efter avslutad lektion så får du ett träningsprogram och en rapport med dig hem. Se bilder nedan!!

7

8

9 V1 Pro är nr 1 i videoanalysprogram inom golf. En bild säger mer än tusen ord. Se din sving och utveckling eller jämför dig med din favoritspelare. VG Golf Academy använder V1 Pro där du får se din sving på video och vi analyserar den och kommer fram till vad som skall förändras. När du går från lektionen har du din videolektion på mail och som en film på SMS. Efter vår analys kommer du äntligen förstå din egen sving så att du själv kan jobba vidare med förändringarna vart du än är. Jag kan lova dig en upplevelse och en kunskapsnivå som leder dig till nya nivåer.

10

11 Custom Fitting Att alla människor inte är likadana är uppenbart. Därför kan inte alla svinga på samma sätt, vilket de inte ska göra heller. Det är samma sak som sker på proffstourerna, alla svingar olika men den gemensamma nämnaren är att de har en utrustning som passar dem. Det är ännu viktigare att medelgolfaren har rätt anpassade klubbor eftersom de inte har samma förmåga att kompensera under golfsvingen som proffsen har. På en golfklubba finns det många variabler som går att förändra och anpassa; längd, vikt, vinklar, grepp osv. Men det finns också mer osynliga variabler som också påverkar ditt spel. Den erfarne spelaren känner till uttryck som svingvikt, flex, vridstyvhet och spining. Det är inget man måste känna till för att spela bra. Men det blir betydligt lättare att spela bra om dessa variabler är anpassade till ditt spel och till ditt sätt att svinga. Det är just denna anpassning som kallas för custom fitting eller skräddarsydd utrustning.

12 Under en dynamisk (när ni slår bollar utomhus på i studion) Custom Fitting som tar vi hänsyn till dessa variabler: 1. Klubbhuvudets Loft 2. Klubbhuvudets Lie 3. Klubbhuvudets Face Angle 4. Klubbhuvudets Material 5. Skaftets Flex 6. Skaftets Vikt 7. Skaftets Torque 8. Skaftets Material 9. Greppstorlek 10. Klubbans Längd 11. Klubbans Moment Of Interia (MOI) 12. Klubbans Totalvikt 13. Set Matchup Dessutom så rekommenderar vi rätt boll för dig. Online Lesson Har du svårt att komma loss på lektion, inga problem, filma din sving och skicka iväg den för analys hos VG Golf Academy, du får svingen hem i telefon med träningsövningar så du kan träna på det själv. Med hjälp av din mobiltelefon är du just nu bara några klick och mindre än 24 timmar från en golflektion av Viktor Gustavsson och VG Golf Academy! Nu kan du via din mobiltelefon (Iphone/Smartphone) snabbt och enkelt få hjälp med svingen eller närspelet för endast 190 kr. Efter min analys kommer du äntligen förstå din egen sving så att du själv lättare kan nå dina mål. Oavsett om det är en online eller att du är på plats hos mig för en lektion så kommer det vara en ny upplevelse. Med några få knapptryckningar på din telefon har du filmat din sving och skickat den för analys till mig. Inom 24 timmar har du en fullständig analys, komplett övningsprogram med skräddarsydda övningar och checkpunkter som hjälper dig träna rätt. Dina lektioner från mig kommer finnas tillgängliga i din mobil eller dator 24 timmar per dygn, 7 dagar i vecka och 365 dagar per år så du kan repetera när du vill oavsett var du än befinner dig. Så här gör du: Ladda ner V1 Golf direkt till din telefon eller från Itunes eller motsvarande till din Smartphone.

13 Registrera dig som användare. Filma din sving eller närspelsslag via V1 programmet i din telefon. Skicka till viktor@haningegk.se eller uppload to locker, via din telefon. 24 timmar senare har du en lektion, med övningar, som du kan se i telefonen och datorn. Steg 1 Steg 2 Steg 3 Kurser 2015 Närspelskurs 17/5 Haninge GK Vi tränar och går grundligt igenom tekniken och grunderna i chippning, pitchning och bunkerslag. Efter avslutad kurs så får ni även en stor övningsbank på övningar för egen träning. Pris 1200kr/person inklusive lunch och fika på förmiddagen Max antal deltagare: 10 personer Anmälan görs till: viktor@haningegk.se Först till kvarn gäller!! Fullsving och spelkurs 2/7 Haninge GK Vi tränar spelstrategi i 9 hål på banan, samt att vi tränar fulla slag och utslag i studion. I fulla slagen så kommer ni få en videoanalys av er sving med träningsövningar för vidare

14 utveckling samt att jag analyserar era slag i TrackMan så att ni har möjlighet att slå längre och rakare och får en förståelse om vad som är orsak och verkan av olika bollflykter. Pris 1400 kr/person inklusive lunch och fika på förmiddagen Max antal deltagare: 12 personer Anmälan görs till: viktor@haningegk.se Först till kvarn gäller!! Lektioner 2015 Vill du boka lektion eller se om fler kurser, gå in på eller skicka ett mail till viktor@haningegk.se Vi ser fram emot att träffa dig och utveckla dig i detta underbara spel, golf. Med Vänliga Hälsningar Viktor Gustavsson VG Golf Academy

Nyhetsbrev Träningsverksamheten VG Golf Academy 2016

Nyhetsbrev Träningsverksamheten VG Golf Academy 2016 Nyhetsbrev Träningsverksamheten VG Golf Academy 2016 En dröm går i uppfyllelse, att få komma och etablera min akademi på Sveriges absolut bästa golfklubb och en av Europas bästa är verkligen något jag

Läs mer

VG Golf Academy Newsletter

VG Golf Academy Newsletter VG Golf Academy Newsletter Tiden går snabbt, juli månad är snart här, det börjar bli varmt och banorna är i kanonskick, vad mera kan man önska sig. Om ni vill förkovra er i lektioner eller gå någon av

Läs mer

TRÄNINGSHJÄLPMEDEL HULTA GK 2015

TRÄNINGSHJÄLPMEDEL HULTA GK 2015 TRÄNINGSHJÄLPMEDEL HULTA GK 2015 Golf-In-Sync Ett fantastiskt träningshjälpmedel för närspel. Går att använda vid träning av alla typer av närspelsslag putt, chip, pitch, lobb och bunker. Syncen tar bort

Läs mer

Nyhetsbrev Träningsverksamheten VG Golf Academy 2015

Nyhetsbrev Träningsverksamheten VG Golf Academy 2015 Nyhetsbrev Träningsverksamheten VG Golf Academy 2015 Hej, Hösten är här men det finns mycket golf kvar, banorna är fina, krispig luft ute, så ta tillvara på hösten och utveckla dig och spela fin golf.

Läs mer

TRÄNINGSHJÄLPMEDEL HULTA GOLFKLUBB

TRÄNINGSHJÄLPMEDEL HULTA GOLFKLUBB TRÄNINGSHJÄLPMEDEL HULTA GOLFKLUBB Pendelstav Pendel puttningsstaven kopplar ihop din putter och axeln runt vilken rörelsen roterar. De flesta känner redan efter första putten med pendelstaven att detta

Läs mer

Pris: 1295kr betalas senast 23 maj till Tee View, Top View AB BGNR: 5517-0583 (ange namn och grupp)

Pris: 1295kr betalas senast 23 maj till Tee View, Top View AB BGNR: 5517-0583 (ange namn och grupp) Äldre junior akademin, tjejer & killar HCP 21 eller lägre Tiden är 19.30-20.20 Äldre junior akademin, tjejer & killar 14år- Tiden är 19.30-20.20 Junior akademin, lär dig spela golf, tjejer 10-13 år Tiden

Läs mer

KURSPROGRAM PÅ RIKSTEN 2016 GOLF

KURSPROGRAM PÅ RIKSTEN 2016 GOLF BLI-KLAR-KURS MAX ANTAL DELTAGARE: 9 Mycket populär kurs och ett utmärkt tillfälle att verkligen komma igång med din golf! Kursen är öppen för dig som har gått en nybörjarkurs eller har ett hcp mellan

Läs mer

Kursmaterial D-60 träning 2008. Tema: Timing

Kursmaterial D-60 träning 2008. Tema: Timing Kursmaterial D-60 träning 2008 Tema: Timing Temat för årets kurs var timing. Vi startade med en genomgång i studion där Niklas demonstrerade vad en screening var för något. Därefter förevisades hur man

Läs mer

Hills Golf & Sports Club Säsong 2015. Golfkurser för dig som är senior. Kursupplägg

Hills Golf & Sports Club Säsong 2015. Golfkurser för dig som är senior. Kursupplägg Hills Golf & Sports Club Säsong 2015 Golfkurser för dig som är senior Hills kan under säsong 2015 erbjuda ett brett urval av kurser, både för dig som är sugen på att förbättra svingen, eller kanske lära

Läs mer

Vi har ett av Stockholms mest centrala lägen intill Järva Krog i Solna där E4 och E18 korsar varandra.

Vi har ett av Stockholms mest centrala lägen intill Järva Krog i Solna där E4 och E18 korsar varandra. Nybörjarkurser "Grönt Kort" 2014! Vi har ett av Stockholms mest centrala lägen intill Järva Krog i Solna där E4 och E18 korsar varandra. FairWay Golf Ulriksdals golftränare under 2014 är Gustaf Ehrnrooth

Läs mer

128 PiCCOLO Vol Sport

128 PiCCOLO Vol Sport 128 PiCCOLO Vol 3 2011 Sport view Tee PiCCOLO Vol 3 2011 Sport 129 m man begrundar det faktumet att 60 % av ditt spel är från 100 meter och in mot flagg bör man också kanske lägga ned motsvarande procent

Läs mer

Kursprogram Golfträning 2014

Kursprogram Golfträning 2014 Kursprogram Golfträning 2014 Välkommen till årets kursprogram på Åda Golf & Country Club. Jag hoppas programmet kommer att inspirera dig till att börja träna golf och att du tar chansen att tillsammans

Läs mer

Här följer en övningsbank för gruppträning

Här följer en övningsbank för gruppträning Här följer en övningsbank för gruppträning Passen är uppbyggda så att första delen handlar om grunder och teknik. Den andra delen består av övningar som är mer inriktade på själva bollflykten. Jag anser

Läs mer

Träningsprogram Oskarshamns GK 2013. Välkommen till en ny säsong på Skorpan!

Träningsprogram Oskarshamns GK 2013. Välkommen till en ny säsong på Skorpan! Träningsprogram Oskarshamns GK 2013 Välkommen till en ny säsong på Skorpan! Headpro Fredrik Erikson Hej alla medlemmar! Här kommer årets träningsprogram lite försenat på grund av all snö och kyla. Det

Läs mer

Årets klubbmakare 2008

Årets klubbmakare 2008 Årets klubbmakare 2008 Vi på Tee View kan med stolthet meddela att Conny Lindgren blev utsedd till GCA Clubmaker of the Year 2008. Detta är extra roligt för oss då vi som första företag har erhållit utmärkelsen

Läs mer

custom fitting! Tunga prylar till lätta priser Spara enkla slag nästa gång du köper ny utrustning av oskar åsgård

custom fitting! Tunga prylar till lätta priser Spara enkla slag nästa gång du köper ny utrustning av oskar åsgård Tunga prylar till lätta priser ackvinkel, smash factor, spinntal och spinnloft. Förrvirrad? Lugn bakom alla siffror döljer sig sanningar som kan sänka din score. Användarrecensioner, Expertrecensioner

Läs mer

HALMSTAD GOLFAKADEMI.

HALMSTAD GOLFAKADEMI. HALMSTAD GOLFAKADEMI. PROGRAM VÅREN 2015 Golf blir b DIN GOLF, VÅRT LIV. Golf blir bara roligare och roligare ju bättre man blir. Och det fina är att det inte är så svårt att bli bättre heller. Inte om

Läs mer

Varmt välkomna till en ny säsong med Barsebäck Golf Academy!

Varmt välkomna till en ny säsong med Barsebäck Golf Academy! Kursprogram våren 2016 Varmt välkomna till en ny säsong med Barsebäck Golf Academy! Vårens kursprogram innehåller såväl nyheter som gamla godbitar allt för att det ska passa så många som möjligt. Vid ev

Läs mer

Hemuppgift 090123, Robert Orelind, Emil Widing Andersson och Fredrik Rydbeck. Träningsläger för 9st elitjuniorer från klubb yyy

Hemuppgift 090123, Robert Orelind, Emil Widing Andersson och Fredrik Rydbeck. Träningsläger för 9st elitjuniorer från klubb yyy Hemuppgift 090123, Robert Orelind, Emil Widing Andersson och Fredrik Rydbeck Träningsläger för 9st elitjuniorer från klubb yyy 9st elitjuniorer och en golfinstruktör åker på träningsläger under en vecka.

Läs mer

UTVÄRDERING & MÅLSÄTTNING

UTVÄRDERING & MÅLSÄTTNING 19 Kapitel 1 - Hur utvärderar vi golf? Vi börjar med utvärdering av golfen, något som borde vara grunden för all träningsplanering och inlärning. Resultatet på golfbanan är troligen det minst effektiva

Läs mer

Läs våra artiklar här; hälsa, golf, rehabilitering, prestera bättre etc:

Läs våra artiklar här; hälsa, golf, rehabilitering, prestera bättre etc: I alla priser ingår momsen. Vi reserverar oss för felskrivningar av priser etc. Priserna gäller tillsvidare och kan när som helst ändras på grund av valutakurser etc Uppdaterad 2016-05 -15 kunder får rabatter

Läs mer

Utrustning och material, del 1

Utrustning och material, del 1 Utrustning och material, del 1 Aspero Idrottsgymnasium Inledning Detta häfte syftar till att ge en grundläggande kunskap om golfklubbors egenskaper. Såväl skaft, klubbhuvud och grepp är faktorer som har

Läs mer

Grupp Inriktning Avgifter Golfkul 5-7 år Första kontakten med golf 500 kr (ink medlemskap)

Grupp Inriktning Avgifter Golfkul 5-7 år Första kontakten med golf 500 kr (ink medlemskap) Juniorgolf 2018 Hammarö GK Golf ska vara kul för alla. Det finns de som vill spela golf bara för att det är så himla kul och det finns de som drömmer om att bli lika bra som Jonas Blixt eller Anna Nordqvist.

Läs mer

MENY Studioträning Vintersäsongen

MENY Studioträning Vintersäsongen MENY Studioträning Vintersäsongen 2018-2019 De bästa spelarna gör sitt utvecklingsarbete på vintern. På så sätt är de redo för spel när säsongen startar Välkommen till årets vinter-träning. Nu är det hög

Läs mer

Golfäventyret i skolan.

Golfäventyret i skolan. Golfäventyret i skolan. GOLF PÅ BARNS VILLKOR. Glädje! Det är kul och enkelt att skapa en lektion i golf! Golfäventyret i skolan. Med fantasi och Golfäventyret i skolan-väskan kan du skapa banor och övningar

Läs mer

Innan nicken. Nickteknik

Innan nicken. Nickteknik Innan nicken Titta upp före du får bollen så du ser alternativen för pass eller avslut Du ser hur och vart du ska nicka och vilken typ av nick du ska använda Vid nick mot mål ser du målvaktens position

Läs mer

Läs våra artiklar här; hälsa, golf, rehabilitering, prestera bättre etc:

Läs våra artiklar här; hälsa, golf, rehabilitering, prestera bättre etc: I alla priser ingår momsen. Vi reserverar oss för felskrivningar av priser etc. Priserna gäller tillsvidare och kan när som helst ändras på grund av valutakurser etc Uppdaterad 2014-06-30 kunder får rabatter

Läs mer

...Och nu över till sporten

...Och nu över till sporten ...Och nu över till sporten Jonas Karlsson, Karin Frick och Peter Jihde älskar sport och golf. Golf Digest samlade tv-sportens profiler för att prata om spelet och för att låta tre av Sveriges bästa tränare

Läs mer

STEG 1 STEG 2 STEG 3 STEG 4 STEG 5

STEG 1 STEG 2 STEG 3 STEG 4 STEG 5 VIKNINGSINSTRUKTIONER STEG Skriv ut övningen på en A4-papper. Anpassa inte skalan till dokumentets storlek. Behåll istället originalstorleken (00%) Du kan göra nödvändiga justeringar via skrivarinställningarna

Läs mer

Efter första bollträffen är du såld på golfen

Efter första bollträffen är du såld på golfen Efter första bollträffen är du såld på golfen Den dag du står på övningsbanan och träffar bollen helt rent, ser den lyfta mot skyn i en hög båge det är då du förstår. Förstår tjusningen med golfen. Förstår

Läs mer

[Företagets namn] [Dokumenttitel] [Dokumentets underrubrik] Susanne Persson (Golf) [Datum]

[Företagets namn] [Dokumenttitel] [Dokumentets underrubrik] Susanne Persson (Golf) [Datum] [Företagets namn] [Dokumenttitel] [Dokumentets underrubrik] Susanne Persson (Golf) [Datum] Första träffen välkommen till golfen Beskrivning Under den första träningen är spelet och fördelarna med golf

Läs mer

Om vi alla hjälps åt att följa de i grunden enkla golfvettreglerna får vi snabbare, gladare och säkrare golf på våra banor.

Om vi alla hjälps åt att följa de i grunden enkla golfvettreglerna får vi snabbare, gladare och säkrare golf på våra banor. GOLFVETT Om vi alla hjälps åt att följa de i grunden enkla golfvettreglerna får vi snabbare, gladare och säkrare golf på våra banor. Golfvett handlar om: Säkerhet Hänsyn Banvård Speltempo Golfens 200-åriga

Läs mer

Vi tar även upp vad som kännetecknar en bra teknik, att tänka på vid utlärning, olika metoder och korrektion av teknik.

Vi tar även upp vad som kännetecknar en bra teknik, att tänka på vid utlärning, olika metoder och korrektion av teknik. HT-2015 RW+AA Vad har vi för syfte? Denna teknik ska man som tränare i ÅBTK lära ut i alla våra olika träningsnivåer, generellt arbeta för vid korrektion och vid all teknikinlärning (grupp, individuellt

Läs mer

Läs våra artiklar här; hälsa, golf, rehabilitering, prestera bättre etc:

Läs våra artiklar här; hälsa, golf, rehabilitering, prestera bättre etc: I alla priser ingår momsen. Vi reserverar oss för felskrivningar av priser etc. Priserna gäller tillsvidare och kan när som helst ändras på grund av valutakurser etc Uppdaterad 2015-12-02 kunder får rabatter

Läs mer

Läs våra artiklar här; hälsa, golf, rehabilitering, prestera bättre etc:

Läs våra artiklar här; hälsa, golf, rehabilitering, prestera bättre etc: I alla priser ingår momsen. Vi reserverar oss för felskrivningar av priser etc. Priserna gäller tillsvidare och kan när som helst ändras på grund av valutakurser etc Uppdaterad 2015-02-15 kunder får rabatter

Läs mer

Bulgarian Bag. Här är ett träningsprogram. med hjälp av en bulgarian bag, sätter fart på både muskler, puls och endorfiner.

Bulgarian Bag. Här är ett träningsprogram. med hjälp av en bulgarian bag, sätter fart på både muskler, puls och endorfiner. Bulgarian Bag Här är ett träningsprogram som, med hjälp av en bulgarian bag, sätter fart på både muskler, puls och endorfiner. Bulgarian Bag Så kör du övningarna:» Gör så många repetitioner som möjligt

Läs mer

Läs våra artiklar här; hälsa, golf, rehabilitering, prestera bättre etc:

Läs våra artiklar här; hälsa, golf, rehabilitering, prestera bättre etc: I alla priser ingår momsen. Vi reserverar oss för felskrivningar av priser etc. Priserna gäller tillsvidare och kan när som helst ändras på grund av valutakurser etc Uppdaterad 2015-05-20 kunder får rabatter

Läs mer

Barsebäck Golf Academys kursprogram våren 2017

Barsebäck Golf Academys kursprogram våren 2017 Barsebäck Golf Academys kursprogram våren 2017 Kurser för Nybörjare! På Barsebäck Golf Academy har vi självklart kurser för alla. Oavsett om du är nybörjare eller golfare men utan godkänt hcp är det här

Läs mer

HUVUDTESTER. Lars Hägglund www.lhgolf.com

HUVUDTESTER. Lars Hägglund www.lhgolf.com HUVUDTESTER BOLLSTART En test för att starta bollen på linjen För detta test använder du träningsredskapet Tutor. Placera kulorna längs fram på svåraste nivån. Målet är att starta bollen mellan kulorna

Läs mer

HALMSTAD GOLFAKADEMI.

HALMSTAD GOLFAKADEMI. HALMSTAD GOLFAKADEMI. PROGRAM VÅREN 2014 Golf blir b DIN GOLF, VÅRT LIV. Golf blir bara roligare och roligare ju bättre man blir. Och det fina är att det inte är så svårt att bli bättre heller. Inte om

Läs mer

Utbildningar för golfledare

Utbildningar för golfledare 0(14) 1(14) Utbildningar för golfledare Att vara golfledare är ett viktigt och utvecklande uppdrag som ger både ledarna och juniorerna på klubben en riktigt rolig fritid. Det är givande och kul att vara

Läs mer

Damträning i Marbella

Damträning i Marbella Damträning i Marbella Detta är en inbjudan till dig som vill träna golf tillsammans med andra skandinaviska kvinnor. Vare sig du är en inbiten golfare, spelar ibland eller är nybörjare så är du väldigt

Läs mer

Annika Palmqvist. Vattenskidor, utförsåkning, softboll, speedskiing Spelat golf i 15 år, hcp 23 Idrottslärare Sjukgymnast Itrim PT Hemma

Annika Palmqvist. Vattenskidor, utförsåkning, softboll, speedskiing Spelat golf i 15 år, hcp 23 Idrottslärare Sjukgymnast Itrim PT Hemma Annika Palmqvist Vattenskidor, utförsåkning, softboll, speedskiing Spelat golf i 15 år, hcp 23 Idrottslärare Sjukgymnast Itrim PT Hemma Fysträning för golfspelare Scorekortet avslöjar din fysik! Har du

Läs mer

KAMPANJ dussin - ger 1 extra dussin 30 dussin - ger 3 extra dussin 60 dussin - ger 6 extra dussin LOGOBOLLAR

KAMPANJ dussin - ger 1 extra dussin 30 dussin - ger 3 extra dussin 60 dussin - ger 6 extra dussin LOGOBOLLAR KAMPANJ 2019 15 dussin - ger 1 extra dussin 30 dussin - ger 3 extra dussin 60 dussin - ger 6 extra dussin LOGOBOLLAR Beställ dina logobollar från Österåkers Golfshop På Österåkers Golfklubb kan vi trycka

Läs mer

Välkommen till golfen. SÅ KOMMER DU IGÅNG. 9bra saker. att veta. om spelet.

Välkommen till golfen. SÅ KOMMER DU IGÅNG. 9bra saker. att veta. om spelet. Välkommen till golfen. SÅ KOMMER DU IGÅNG 9bra saker att veta om spelet. 18 Green. Vattenhinder. Bunker. Fairway. Tee. 1. Golfbanan. En bana består oftast av 18 hål med olika längd: par 3 som är kortast,

Läs mer

Tips för alla, från nybörjare till elitspelare. Övningar som träningen bygger på.

Tips för alla, från nybörjare till elitspelare. Övningar som träningen bygger på. Tips för alla, från nybörjare till elitspelare. För alla som tränar, oavsett nivå, är kanske det viktigaste att innan träningen förbereda sig på det man skall göra. Detta gäller mat, vila, mental uppladdning(tänka

Läs mer

Träningspass, övningar och tester

Träningspass, övningar och tester 2017-10-10 0(13) 1(13) Innehåll Träningspass, övningar och tester... 2 Praktiska pass... 3 Supercamp 1 Putt 1... 3 Supercamp 1 Putt 2... 5 Supercamp 1 Sving 1... 6 Supercamp 1 Sving 2... 8 Supercamp 1

Läs mer

Träna med hantlar 1 RG

Träna med hantlar 1 RG Träna med hantlar 1 RG Hantlar med handtag är bra för tetraplegiker. Hantelträning är förmodligen en av de äldsta formerna av träning men också en av de mest effektiva om man snabbt vill utveckla styrka.

Läs mer

Golfshot Plus. Android Användarhandbok Version 4.0

Golfshot Plus. Android Användarhandbok Version 4.0 Golfshot Plus Android Användarhandbok Version 4.0 Innehåll Hemskärm 3 Välj en Anläggning 13 Maximera 24 Scorekort 6 Rundinställningar 14 batterilivslängd Statistik 7 Hållista 15 Supportresurser 25 GolfNow

Läs mer

Checklista för ledare.

Checklista för ledare. Checklista för ledare. SÅ STÖTTAR DU UNGDOMAR PÅ TÄVLINGAR Samarbete! Tränare, ledare och föräldrar tillsammans. 2 SVENSKA GOLFFÖRBUNDET Så stöttar du ungdomar vid tävlingar. Den här checklistan innehåller

Läs mer

Succellerate....accellerate your success......gör morgondagen lite bättre...

Succellerate....accellerate your success......gör morgondagen lite bättre... Succellerate...accellerate your success......gör morgondagen lite bättre... Innehåll Inledning: Vad krävs för att lyckas Mental Träning för den bästa starten - Positiv Mental Rutin - Grunder börjar vid

Läs mer

En lång och framgångsrik säsong börjar lida mot sitt slut..

En lång och framgångsrik säsong börjar lida mot sitt slut.. Sida 1 av 6 En lång och framgångsrik säsong börjar lida mot sitt slut.. Efter att ha öppnat tidigt, samt genomlidigt den kallaste maj månad i mannaminne, fick säsongen äntligen fart i augusti och vi hade

Läs mer

Redo för golf. EN REFLEKTIONSBOK ATT SPARA. Namn:

Redo för golf. EN REFLEKTIONSBOK ATT SPARA. Namn: Redo för golf. EN REFLEKTIONSBOK ATT SPARA Namn: Välkommen! Redo för golf är din väg in i spelet. Klubben och tränaren har utbildats för att du ska få uppleva golfens bästa delar. Tillsammans välkomnar

Läs mer

* Golf * Hälsa * Rehabilitering * Friskvård * Peak performance * Tennis *Träning&Fitness

* Golf * Hälsa * Rehabilitering * Friskvård * Peak performance * Tennis *Träning&Fitness I alla priser ingår momsen. Vi reserverar oss för felskrivningar av priser etc. Priserna gäller tillsvidare och kan när som helst ändras på grund av valutakurser etc Uppdaterad 2017-11-01 kunder får rabatter

Läs mer

SMARTARE TRÄNING > BÄTTRE SPEL WORKBOOK COACH MAX PERSSON

SMARTARE TRÄNING > BÄTTRE SPEL WORKBOOK COACH MAX PERSSON SMARTARE TRÄNING > BÄTTRE SPEL WORKBOOK COACH MAX PERSSON Max Persson Din Golf Coach Max har studerat motorisk inlärning sedan 2013 med inriktning på att effektivisera träningen för golfare och hur de

Läs mer

Copyright I FORM/Bonnier Publications.

Copyright I FORM/Bonnier Publications. Är du redo att köra för fullt? Programmet bjuder på hård träning, men 10 minuter går snabbt och i gengäld kan du säga farväl till ett kilo rent fett och välkomna vackra och friska muskler, som du inte

Läs mer

Bollträning. Vill du få bättre kroppskontroll och hållning? Rulla in en balansboll i din träning och bli mer stabil.

Bollträning. Vill du få bättre kroppskontroll och hållning? Rulla in en balansboll i din träning och bli mer stabil. Bollträning Vill du få bättre kroppskontroll och hållning? Rulla in en balansboll i din träning och bli mer stabil. Bollträning Så kör du övningarna:» Sträva efter att dra in naveln mot ryggraden för att

Läs mer

Ut och träna. Låt naturen inspirera dig. Jogga till ett utegym med Friskispressens träningsprogram nerladdat i mobilen.

Ut och träna. Låt naturen inspirera dig. Jogga till ett utegym med Friskispressens träningsprogram nerladdat i mobilen. Ut och träna Låt naturen inspirera dig. Jogga till ett utegym med Friskispressens träningsprogram nerladdat i mobilen. Ut och träna 1 Knäböj med axelpress. Tränar ben och axlar. Använd mycket fart och

Läs mer

Styrelsen Frösåker GK, Christer Ral, Matz, Håkan, Krogen WWW.FGCC.SE. Sida 1 av 6

Styrelsen Frösåker GK, Christer Ral, Matz, Håkan, Krogen WWW.FGCC.SE. Sida 1 av 6 Nyhetsbrev #2 2015 Sida 1 av 6 Hej Vänner, Säsongen är i full gång även om värmen ännu uteblivit. Verksamheten är också i full gång och ni har väl inte missat alla träningar, tävlingar och andra roliga

Läs mer

Målvaktsträning Bas 1 för zon och föreningspaket

Målvaktsträning Bas 1 för zon och föreningspaket Målvaktsträning Bas 1 för zon och föreningspaket Syfte: Att kunna lära ut grundläggande målvaktsteknik för barn och ungdomar Träningens fokusområden: Försvarsinriktning Greppteknik Fallteknik Anfallsinriktning

Läs mer

Skadeförebyggande övningar

Skadeförebyggande övningar Skadeförebyggande övningar Svenska Innebandyförbundet 2013 Framtaget av leg. naprapat Anna Lundeberg, leg. sjukgymnast Anna Wänerhag Original och tryck: Holmbergs i Malmö AB, 2013 SKADEFÖREBYGGANDE ÖVNINGAR

Läs mer

GOLFÖVNINGAR LEVEL 5. HCP PUTTNING 1 2. PUTTNING 2 3. PUTTNING 3 KLOCKAN, 1 M PLANT UNDERLAG KLOCKAN, 1 M LUTNING LÄNGDKÄNSLA, 1-6 M

GOLFÖVNINGAR LEVEL 5. HCP PUTTNING 1 2. PUTTNING 2 3. PUTTNING 3 KLOCKAN, 1 M PLANT UNDERLAG KLOCKAN, 1 M LUTNING LÄNGDKÄNSLA, 1-6 M 1. PUTTNING 1 KLOCKAN, 1 M PLANT UNDERLAG Lägg 12 bollar runt ett hål, 1 m från hål. Välj ett hål med plant underlag. Läs linjen inför varje putt. Du är klar med övningen när du satt minst 10 av 12 puttar.

Läs mer

FLOWIN Friktionsträning

FLOWIN Friktionsträning FLOWIN Friktionsträning Styrketräning med ett friktionsmotstånd. Kroppen används som belastning Olika, och antal stödpunkter minskar eller ökar belastningen Avståndet mellan stödpunkterna minskar eller

Läs mer

TEKNIK & METODIK HT 2013 v 1.0

TEKNIK & METODIK HT 2013 v 1.0 TEKNIK & METODIK HT 2013 v 1.0 KLUBBFILOSOFI TEKNIK gemensam syn på teknikutlärning & metodik gemensam idébank för övningar & redskap gemensam syn på röd tråd genom klubbens utvecklingsnivåer 1 KLUBBFILOSOFI

Läs mer

Tyngdlyftning 3 övningar som hjälper dig att lyfta starkt.

Tyngdlyftning 3 övningar som hjälper dig att lyfta starkt. Tyngdlyftning Vill du utveckla din träning på gymmet? Vill du bli stark, rörlig och explosiv? Behöver du träna på att koordinera din kropp? Då kan du låta dig inspireras av tyngdlyftning. 1 Tyngdlyftning

Läs mer

FATTA BESLUT (håll fast vid det, lita på det) = DETTA SKAPAR VARAKTIG FÖRÄNDRING. Det här gäller all förändring! Mat, rökning, golf etc.

FATTA BESLUT (håll fast vid det, lita på det) = DETTA SKAPAR VARAKTIG FÖRÄNDRING. Det här gäller all förändring! Mat, rökning, golf etc. Tänk i golf. Cai Nilsson Som människor styrs vi av inlärda vanor och mönster, att bryta dessa gör oss osäkra och otrygga. (matvanor, rökning, motion osv..) Dessa måste brytas och ersättas med nya för att

Läs mer

Här följer fyra övningar som värmer upp axlarna, skuldrorna och ryggen.

Här följer fyra övningar som värmer upp axlarna, skuldrorna och ryggen. Uppvärmning Innan träning påbörjas bör någon form av uppvärmning ske. Det finns många sätt att värma upp. Att gå en snabb promenad eller att småjogga är två vanliga sätt. Det bästa är att göra ett genomtänkt

Läs mer

TaylorMade Golf Company kompletterar M-serien med lanseringen av M2

TaylorMade Golf Company kompletterar M-serien med lanseringen av M2 TaylorMade Golf Company kompletterar M-serien med lanseringen av M2 M2 har samma multi-materiella konstruktioner som M1 och levererar maximal längd och förlåtande effekt BASINGSTOKE, HANTS. (25 januari

Läs mer

Nya Wishonprodukter till 2014.

Nya Wishonprodukter till 2014. Nya Wishonprodukter till 2014. 939AHT Driver * Kommer i 9,5 och 11 loft. * Kommer ha en egen unik ljusterbar hoselkoppling. * Justerar lie & F/A, loften kommer INTE kunna ändras. * Vikter till drivern

Läs mer

Styrketräning för hemmabruk inklusive stretch

Styrketräning för hemmabruk inklusive stretch Styrketräning för hemmabruk inklusive stretch Introduktion Detta pass innehåller ett antal styrkeövningar som du kan göra hemma utan någon särskild utrustning. De flesta övningarna är för ben och bålstabilitet,

Läs mer

Golfäventyret. GOLF PÅ BARNS VILLKOR. Glädje! Det är kul och enkelt att utvecklas med Golfäventyret!

Golfäventyret. GOLF PÅ BARNS VILLKOR. Glädje! Det är kul och enkelt att utvecklas med Golfäventyret! Golfäventyret. GOLF PÅ BARNS VILLKOR. Glädje! Det är kul och enkelt att utvecklas med Golfäventyret! Golfäventyret gör det enklare. Golfäventyret är barnens resa i golfen vägen från att vara ny till att

Läs mer

Växjö GK. Visionsarbetet Information och avstämning höstmötet

Växjö GK. Visionsarbetet Information och avstämning höstmötet Växjö GK Visionsarbetet Information och avstämning höstmötet 2017-10-25 Vision Växjö GK samt planer Svenska Golf Förbundets Verksamhetsinriktning bild 3-4 Styrelsens långsiktiga uppdrag bild 5 Analogi

Läs mer

Skräddarsytt. ett hantverk

Skräddarsytt. ett hantverk 097_SGF_04b_a 04-03-16 11.11 Sida 97 De är passionerade hantverkare som ger sitt yttersta för att skapa den perfekta klubban åt dig. Eric Franzén styrde stegen mot en klubbmakare för att ta reda på vad

Läs mer

Järnklubbor För de med medel (eller hög) handicap har vi ett set med mycket populära

Järnklubbor För de med medel (eller hög) handicap har vi ett set med mycket populära Produkter Pargogolf.se Vårt sortiment av golfklubbor Baserat på vad du läst här på vår hemsida kommer du nog att förstå att vår filosofi är okonventionell. Vi tror inte på att de årliga nyheterna som golfklubbs

Läs mer

GOLFÖVNINGAR LEVEL 6. HCP PUTTNING 1 2. PUTTNING 2 3. PUTTNING 3 KLOCKAN, 1,3 M LUTNING I FYRA VÄDERSTRECK 20 I RAD

GOLFÖVNINGAR LEVEL 6. HCP PUTTNING 1 2. PUTTNING 2 3. PUTTNING 3 KLOCKAN, 1,3 M LUTNING I FYRA VÄDERSTRECK 20 I RAD 1. PUTTNING 1 KLOCKAN, 1,3 M LUTNING 1,3 m Lägg 12 bollar runt ett hål, 1,3 m från hål. Välj ett hål med plant underlag. Läs linjen inför varje putt. Du är klar med övningen när du satt minst 10 av 12

Läs mer

Nyhetsbrev #2. Ny kanslist Välkommen! Golfens dag 7:e maj Dam- medlemsträning Banan i toppskick Nya bunkrar 10:an + 1:an

Nyhetsbrev #2. Ny kanslist Välkommen! Golfens dag 7:e maj Dam- medlemsträning Banan i toppskick Nya bunkrar 10:an + 1:an Nyhetsbrev #2 2016 Ny kanslist Välkommen! Golfens dag 7:e maj Dam- medlemsträning Banan i toppskick Nya bunkrar 10:an + 1:an Sida 1 av 4 I höstas på höstmötet presenterade vi en verksamhetsplan för 2016.

Läs mer

MODELLEN. Dokumentation Individ Struktur - Kunskap. Copyright Hockeyfabriken talangutveckling med ambition

MODELLEN. Dokumentation Individ Struktur - Kunskap. Copyright Hockeyfabriken talangutveckling med ambition DISK MODELLEN Dokumentation Individ Struktur - Kunskap 1 Hockeyfabriken - Talangutveckling med ambition INNEHÅLL DISK - Komponenterna Vad blir slutprodukten? Hur dokumenterar vi i ett enkelt verktyg? Hur

Läs mer

MÅLVAKTSTRÄNING BK HÖLLVIKEN P02

MÅLVAKTSTRÄNING BK HÖLLVIKEN P02 MÅLVKTSTRÄNING K HÖLLVIKEN P02 Syfte: tt lära ut grundläggande målvakts teknik för barn och ungdomar. Träningens fokus områden Försvarsinriktning Ställning/Positionering Greppteknik Fallteknik Rörlighet/Sidledsförflyttning

Läs mer

Övningsbank för ungdomar

Övningsbank för ungdomar De här övningarna är tänkt att fungera som en guide och inte ett måste. En generell regel bör vara att inte använda för många övningar på samma pass och att vi gör samma övning flera träningar i rad så

Läs mer

Grundutbildning. Handledning med kommentarer

Grundutbildning. Handledning med kommentarer Grundutbildning Handledning med kommentarer 181010 BILD 1 Hej Kursledare! I detta material finner du det som ska gås igenom för att fullfölja Svenska Bowlingförbundets Grundutbildning. Kursen är beräknad

Läs mer

Betalning av utomhusträning, juniorläger och Skandia Cup

Betalning av utomhusträning, juniorläger och Skandia Cup Juniorblogg 2015 Vinterträning juniorer 2015-12-15 Nu är det hög tid att börja tänka på nästa golfsäsong. För att komma väl förberedda till den är det dags att börja träningen inomhus med oss. I år vill

Läs mer

Idrott och hälsa. Emma Holström Borås

Idrott och hälsa. Emma Holström Borås Idrott och hälsa Emma Holström Borås Dylan Williams fem nyckelsstrategier 1. Tydliggör mål och kunskapskrav 2. Skapa aktiviteter som synliggör lärandet 3. Återkoppling som för lärandet framåt 4. Aktivera

Läs mer

Utslag- och wedgetest på banan (www.golfutveckling.nu)

Utslag- och wedgetest på banan (www.golfutveckling.nu) Utslag- och wedgetest på banan (www.golfutveckling.nu) Utslag och wedgespel är oerhört avgörande på tournivå. Många har dock liten förståelse för på vilket sätt utslag och wedgar påverkar scoren. Följande

Läs mer

Sommarträning 2017 C-pojk & B-pojk

Sommarträning 2017 C-pojk & B-pojk Göteborg 20170621 Sommarträning 2017 C-pojk & B-pojk Av Christan Greven Tips och råd Anpassa schemat efter dig. Till exempel om du känner att 8 st armhävningar är för lite. Gör 10 st på varje set, eller

Läs mer

HEMLIGHETEN BAKOM ETT RAKT SLAG

HEMLIGHETEN BAKOM ETT RAKT SLAG HEMLIGHETEN BAKOM ETT RAKT SLAG EN STUDIE OM INFALLSVINKELNS PÅVERKAN PÅ SVINGSPÅRET Författare: Niklas Bergdahl Anders Molin Specialarbete TU 07-10 Januari 2010 SAMMANFATTNING Uppsatsens titel: Hemligheten

Läs mer

Personlig tränare. Daniel Pineda The exercise is the test, the test is the exercise -Cheek

Personlig tränare. Daniel Pineda The exercise is the test, the test is the exercise -Cheek Personlig tränare Daniel Pineda The exercise is the test, the test is the exercise -Cheek Vad är träning? Träning är en målmedveten fysisk aktivitet som sker i kontinuitet. Den är planerad, strukturerad

Läs mer

Nyhetsbrev #6 KM Årets medlem Ny enkät Höstårsmötet Fest 21:a oktober

Nyhetsbrev #6 KM Årets medlem Ny enkät Höstårsmötet Fest 21:a oktober Nyhetsbrev #6 KM Årets medlem Ny enkät Höstårsmötet Fest 21:a oktober Sida 1 av 5 Vänner, Inom kort får vi lägga ännu en framgångsrik säsong bakom oss. Men inte riktigt än, det finns fortfarande mycket

Läs mer

Åsa IF:s Innebandyskola

Åsa IF:s Innebandyskola Åsa IF:s Innebandyskola Mål: Genom lek och glädje stimulera barnen att vilja gå till innebandyn. Av gemenskapen med lagkamrater känna en social trygghet både på och utanför planen. Förkunskaper: Det krävs

Läs mer

Hills Business Club. Eventkalender Custom fitting klubbprovardag, datum tbc. Maj

Hills Business Club. Eventkalender Custom fitting klubbprovardag, datum tbc. Maj Hills Business Club Eventkalender 2017 26 januari Nätverkslunch och föreläsning med Kristina Landgren 8 februari Padeltennis på Padel Center, Högsbo 15 mars Föreläsning med Emma Green och Camilla Kallin

Läs mer

Teknik- & balansövningar på vattnet

Teknik- & balansövningar på vattnet SKF Resursteam presenterar Övningar från Lekande Kanot Teknik- & balansövningar på vattnet Resetta Bryta sitt eget paddelmönster för att öka möjligheten att pröva nytt. Öka förmågan att ta ut svängarna

Läs mer

KNÄKONTROLL FÖREBYGG SKADOR - PRESTERA BÄTTRE INNEBANDY

KNÄKONTROLL FÖREBYGG SKADOR - PRESTERA BÄTTRE INNEBANDY KNÄKONTROLL FÖREBYGG SKADOR - PRESTERA BÄTTRE Denna cd-romskiva vänder sig främst till er som är tränare inom barn- och ungdomsidrotten. Vår förhoppning är att ni använder er av materialet i er träning

Läs mer

BLI EN BÄTTRE GOLFARE

BLI EN BÄTTRE GOLFARE BLI EN BÄTTRE GOLFARE Tee View Golf Academy presenterar golfresorna 2016-2017 Våra spelares utvärderingar: - 100% vill resa med oss igen - 100% vill åka tillbaka till Lumine - 95% tycker att träningen

Läs mer

Exercise Organizer. Träningsprogram till: Exempel på Bassängövningar. Övning Illustration Utförande & tips

Exercise Organizer. Träningsprogram till: Exempel på Bassängövningar. Övning Illustration Utförande & tips Copyright 2006 Exercise Organizer 1 onsdag 29. november 2006 Exercise Organizer Instruktör: Leg. Kiropraktor Kim Eriksson Träningsprogram till: Exempel på Bassängövningar 1 Armsving Stå med det ena benet

Läs mer

Nyhetsbrev Årjängs Golfklubb

Nyhetsbrev Årjängs Golfklubb 2016 11 20 Nyhetsbrev Nu närmar sig året sitt slut och det är hög tid att sammanfatta verksamhetsåret. Vill man så kan man fortsätta att spela golf i vår otroligt fina golfhall. Perfekt nu när det blir

Läs mer

2.Hackposition (bild 2)

2.Hackposition (bild 2) 1. Riktningsposition (bild 1) Ställ dig bakom hacket och rikta in dig mot skipperns kvast. Var noga med att hela kroppen är inställd för att spela i den tänkta riktningen. Det är viktigt att du har riktningen

Läs mer

Tränare Spelare Förflyttad spelare Bollriktning Lobb Frekvensstege Kon. Teckenförklaring

Tränare Spelare Förflyttad spelare Bollriktning Lobb Frekvensstege Kon. Teckenförklaring Tränare Spelare Förflyttad spelare Bollriktning Lobb Frekvensstege Kon Teckenförklaring VOLLEY & SMASH a Stationsövning volley-smash a b Alla i gruppen är i rörelse med detta upplägg. A kastar till b med

Läs mer

Nedan ser ni vilka grupper som finns och när träningen startar, schema och exakta datum för varje grupp finns separat.

Nedan ser ni vilka grupper som finns och när träningen startar, schema och exakta datum för varje grupp finns separat. JUNIORTRÄNING 2018 Nu startar äntligen juniorträningen igen! Juniorträning är för barn från 4 år och uppåt. Nedan ser ni vilka grupper som finns och när träningen startar, schema och exakta datum för varje

Läs mer

Målvaktsträning Bas 1 för zon och föreningspaket -Stegring

Målvaktsträning Bas 1 för zon och föreningspaket -Stegring Målvaktsträning Bas 1 för zon och föreningspaket -Stegring Syfte: Att kunna lära ut grundläggande målvaktsteknik för barn och ungdomar Träningens fokusområden: Försvarsinriktning Greppteknik -Fallteknik

Läs mer

Nationellt test för Sveriges Distriktsdomare och Tävlingsledare 2012

Nationellt test för Sveriges Distriktsdomare och Tävlingsledare 2012 Nationellt test för Sveriges Distriktsdomare och Tävlingsledare 2012 Upplägg Provet är uppdelat i tre delar. Del 1 är en regeldel utan hjälpmedel. Del 2 är en regeldel med hjälpmedel. Del 3 är en tävlingsledardel

Läs mer

Schema. Juniorträning Frösåker 2017

Schema. Juniorträning Frösåker 2017 Juniorträning Frösåker 2017 Sida 1 av 4 JUNIORTRÄNING 2017 ***Upptaktsträff för alla juniorer den 24 april kl 17:00*** Juniorträning är en mycket viktigt verksamhet för vår idrottsförening. Vår träning

Läs mer