Regionpensionärsrådet 1-13

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Regionpensionärsrådet 1-13"

Transkript

1 Protokoll Sammanträdesdatum Regionpensionärsrådet 1-13 Tid: Fredagen 17 februari 2012, kl 09:00 12:00 Plats: Stadshuset i Falkenberg, Kommunstyrelsesalen Ledamöter Gösta Bergenheim (M) Lise-Lotte Bensköld-Olsson (S) Viking Rane Corfitz Grönvall Margareta Saul Gustav Carlsson Ersättare Stefan Bengtsson (C) Sven Ek Birgitta Eriksson Rolf Johansson Goldy Farland Inbjudna Ester Lindstedt Siw Christensen Hans-Erik Wortman Thomas Brynås Catharina Berghorn Monica Hansson Staffan Carlsson Anna Kinch Åke Bengtsson Övriga Carina Andersson Ordförande PRO SPF, vice ordförande SPRF SKPF PRO SPF SPRF SKPF Ordförande, Kommunala pensionärsrådet i Falkenberg Vice ordförande, Kommunala pensionärsrådet i Falkenberg Byggnadsingenjör, Falkenbergs kommun VD, FABO Vice ordförande, Falkenbergsnämnden Ledamot, Falkenbergsnämnden Ansvarig tjänsteman, Falkenbergsnämnden Hjälpmedelsnämnden Regionkontoret sekreterare 1 (6)

2 1 Sammanträdets öppnande Gösta Bergenheim öppnade mötet och hälsade alla välkomna. 2 Justering Regionpensionärsrådet beslutade att utse Goldy Farland att jämte ordföranden justera protokollet. 3 Val av sekreterare från 2012 Regionpensionärsrådet beslutade att utse Carina Andersson, kansliavdelningen, Regionkontoret, som sekreterare från Föregående protokoll Regionpensionärsrådet beslutade att anteckna föregående sammanträdesprotokoll till handlingarna. 5 Information från och med Kommunala pensionärsrådet i Falkenberg Byggnadsingenjör Hans-Erik Wortman, informerade om byggnation för äldreboende invigdes Boken, ett äldreboende med 60 servicelägenheter och fyra förskoleavdelningar. Ett samverkansprojekt mellan barn- och utbildningsförvaltningen och socialnämnden. Byggnation pågår av nya Tallgläntan, ett modernt äldreboende med plats för 80 lägenheter (i dag 62). Nya Tallgläntan innehåller fyra plan med lägenheter med stödfunktioner och källare. Dessutom ska ett nytt storkök för 1500 portioner anslutas. Befintlig byggnad kommer efter inflyttning i nybygget att rivas för att ge plats för en Sinnenas Trädgård för Tallgläntans boende och besökare. Inflyttning beräknas ske vintern Byggnationen är genom tiderna kommunens största investering. Thomas Brynås, vd för FABO, informerade om pågående och planerad byggnation i Falkenberg, bl a Planerad byggnation i kvarteret Passaren av trygghetsbostäder. Byggnationen har blivit försenad och är inte påbörjad. 2 (6)

3 Vision Mötesplats Mölle ett projekt initierat av Falkenbergs Socialförvaltning och Falkenbergs Bostads AB (FABO). Målsättningen är att skapa en social mötesplats för äldre, belägen vid den gamla Möllevägsskolan i centrala Falkenberg. En förstudie har påbörjats med syftet att undersöka möjligheterna till skapandet av mötesplatsen. Företrädarna för Kommunala Pensionärsrådet i Falkenberg redogjorde för sin verksamhet. KPR känner att de har stora möjligheter att påverka, de har bra kontakt med kommun och socialnämnden. De har varit med vid kundvalet, upphandlingen och kvalitetssäkringen. Vad gäller tillgången till äldreboende så är det för tillfället underskott på platser, 23 väntar på plats. Ett privat alternativ finns i Falkenberg, Floragården. Regelbundna inspektioner och kvalitetsuppföljningar görs, men det kan bli bättre. En grupp är tillsatt för att säkra kvalitén. 6 Information från och dialog med Falkenbergsnämnden Företrädare för Falkenbergsnämnden informerade om nämndens verksamhet. Nämndens uppdrag och ansvar det övergripande ansvaret är att ur ett tydligt invånarperspektiv verka för en god hälsa hos befolkningen. Lokala nämnder får kunskap om invånarna genom behovskartläggningar, konferenser och seminarieaktiviteter samt lokala dialoger. En behovskartläggning med fördjupning av Falkenberg och Kungsbacka gjordes Kartläggningen gjordes för att öka behovsstyrningen av hälsooch sjukvården och för att skapa underlag för långsiktiga investeringar. Ytterligare behovskartläggning görs under våren 2012 och då har särskilt beställts hur invånarna konsumerar vård i kommunerna. Behovskartläggning Stafsinge/Falkagård har tillsammans med kommunen tagits fram för att få ett kunskapsunderlag för planering och prioriteringar för beslutsfattare i Falkenbergs kommun och Region Halland. En fördjupningsstudie i ungdomars syn på psykisk hälsa, mobbing, alkohol och tobak i Falkenberg har gjorts tillsammans med kommunen. En enkät om tandvården i Falkenberg har genomförts. Resultatet har ännu inte sammanställts. Lokala nämnden ansvarar också för folkhälsoarbetet genom att samverka med kommunala aktörer samt stödja hälso- och sjukvården i arbetet med hälsofrämjande hälso- och sjukvård. 1 mars kommer en föreläsning/medborgardialog äga rum på Hamnkrogen i Falkenberg Det gör ont att ha ont Stefan Bergman, distriktsläkare och docent som doktorerat i kronisk smärta, föreläser. Falkenbergsnämnden framhåller vikten av samverkan mellan kommun och region. Falkenbergsnämndens aktivitetsplan biläggs protokollet. 3 (6)

4 7 Friare val av hjälpmedel Anna Kinch, utvecklare, regionkontoret och sekreterare i Hjälpmedelsnämnden, informerade om ett friare val av hjälpmedel i Halland. En regeringsutredning inleddes i februari 2011, Fritt val av hjälpmedel. Fritt val är ett nytt sätt att förskriva hjälpmedel. Fritt val av hjälpmedel är ett sätt att öka användarens inflytande över valet av produkt och ska utgöra ett komplement till traditionell förskrivning. Behovet av hjälpmedel måste alltid bedömas och förmågan att göra val. Nuläget i Halland är att ett uppdrag att ta fram en projektplan har getts till regionalt utvecklingscentrum. Projektet ska resultera i en modell för hur ett friare val av hjälpmedel i Halland ska utformas. Det friare valet av hjälpmedel ska utgöra ett komplement till nuvarande verksamhet. Projektet beräknas pågå under Införande beräknas till våren Ersättning av tidigare Landstingskatalogen? Corfitz Grönvall tog upp frågan om någon form av ersättning av den gamla landstingskatalogen. Bättre information om hur man kan nå vården efterlyses. Den information som fanns i gamla landstingskatalogen finns nu på regionens webbplats, där kan den alltid hållas aktuell och uppdaterad. I invånartidningen som delas ut till alla hushåll i Halland finns ett par sidor som handlar om hur man når vården. I tidningen lyfts också olika hälsoproblem fram. I förra numret handlade det om stroke och i nästa nummer kommer det att handla om fallolyckor. Det upplevs att tidningen är en bättre kanal för denna typ av information än vad landstingskatalogen var. Informationen finns också i Eniros och Din dels kataloger i Halmstad, Göteborg och Jönköping. Dessutom uppgifter om sjukvården i samtliga Lokaldelens kataloger. 9 Överbeläggningar på akutsjukhusen Hallands sjukhus Halmstad och Varberg Problemet med överbeläggningar på akutsjukhusen Hallands sjukhus Halmstad och Varberg har minskat betydligt de senaste 1-2 åren. Det kvarstår dock en del problem på medicinkliniken i Varberg. Kontinuerligt arbete pågår med att hålla en jämn beläggning och för att komma åt problemen. Statistik biläggs ärendet. 4 (6)

5 10 Svar till Socialstyrelsen angående förhållandena vid Hallands sjukhus Varberg Beträffande Socialstyrelsens beslut angående verksamhetstillsyn av akutverksamheten vid Hallands sjukhus Varberg har följande redovisning insänts till Socialstyrelsen. Riskanalys av vårdprocessen för akut omhändertagande vid akutmottagningen. Analys av de risker för patientsäkerheten som kan uppkomma i samband med motsättningar mellan olika personalgrupper har genomförts med representanter från akutmottagning, stabs- och personalavdelning, chefsläkare och vårdutvecklare. Rutin: Konflikthantering samarbete mellan olika personalgrupper och enheter som kan påverka patientsäkerheten. Rutinen beskriver åtgärder vid störningar i verksamheter som förorsakas av bristande samarbete mellan personalgrupper och/eller enheter samt fokuserar på situationer med samarbetsproblem och konflikter som kan påverka patientsäkerheten. 11 Förändrad organisation för färdtjänsten i Halland Den 1 januari 2012 trädde en ny lag om kollektivtrafik i kraft. En av förändringarna jämfört med nuvarande lagstiftning är att det i varje län ska finnas en kollektivtrafikmyndighet. Region Halland blir regional kollektivtrafikmyndighet, denna myndighet ersätter nuvarande trafikhuvudman Hallandstrafiken AB. Region Halland är sedan 1 juli 2011 ensam ägare till Hallandstrafiken. Region Halland övertar uppgifterna för de kommuner som önskar och godkänner avtalet om överlåtelse. Regelverk för färdtjänst och för riksfärdtjänst är gemensamt. Kommunerna är fortfarande kostnadsansvariga och utformar tillämpningsanvisningar och bestämmer egenavgifter. Färdtjänsten är en trafikform inom kollektivtrafiken som beviljas efter individuell prövning. Regelverk och tillämpningar ska så långt som det är möjligt anpassas till kollektivtrafiken. I trafikplaneringen integreras den särskilda och den allmänna kollektivtrafiken kontinuerligt. Färdtjänsten kompenserar inte brist på allmänna kommunikationer. 12 Ögonsjukvården i Halland Frågan om ögonsjukvården i Halland ställdes av Gustav Carlsson. 5 (6)

6 Läkare eller optiker skickar remiss till någon av regionens ögonmottagningar. Kan inte regionens egna ögonmottagningar erbjuda tid inom två månader, vårdgaranti, kan patienten hänvisas till annan mottagning som regionen har avtal med. Samma gäller efter beslut om operation, kan inte regionen erbjuda tid inom två månader, kan patienten hänvisas till annan vårdgivare som regionen har avtal med. Regionen köper för närvarande inte någon extern vård då tillgängligheten på Hallands Sjukhus för tillfället är ganska god. 13 Anordnande av temadag Regionpensionärsrådet har beslutat anordna en temadag den 9 november Förslag på preliminära områden att ta upp på temadagen: Det pågående arbetet med hemsjukvårdsavtalet Multisjuka äldre projekt Multiresistenta bakterier Cancersjukvård Folkhälsoarbetet- friskvård förebyggande Diskussionerna fortsätter på nästa beredning. Vid protokollet Carina Andersson Justerat Gösta Bergenheim Goldy Farland 6 (6)

Regionpensionärsrådet 25-33

Regionpensionärsrådet 25-33 Protokoll Sammanträdesdatum 2012-09-14 Regionpensionärsrådet 25-33 Tid Fredag 14 september 2012, kl 09:00 11:40 Plats Stadshus A, lokal A1, Varberg Ledamöter Gösta Bergenheim (M) Lise-Lotte Bensköld-Olsson

Läs mer

Regionpensionärsrådet 34-41

Regionpensionärsrådet 34-41 Protokoll Sammanträdesdatum 2012-10-12 Regionpensionärsrådet 34-41 Tid Fredag 12 oktober 2012, kl 09:00 11:30 Plats Stadshuset, Laholm Sammanträdeslokal Svanen Ledamöter Gösta Bergenheim (M) Lise-Lotte

Läs mer

Länspensionärsrådet 46 56

Länspensionärsrådet 46 56 Protokoll Sammanträdesdatum 2010-12-10 Länspensionärsrådet 46 56 Tid: Fredag den 10 december 2010, kl. 09:30 12:10 Plats: Sammanträdesrummet Fataburen, landstingskontoret, Halmstad Ledamöter Mats Eriksson

Läs mer

Länspensionärsrådet 10 22

Länspensionärsrådet 10 22 Protokoll Sammanträdesdatum 2010-04-09 Länspensionärsrådet 10 22 Tid: Fredag den 9 april 2010, kl. 09:30 12:20 Plats: Sammanträdesrummet Åbrinken, Vårdcentralen Gruebäck, Falkenberg Ledamöter Mats Eriksson

Läs mer

Protokoll Sammanträdesdatum Inbjuden Mats Erntell smittskyddsläkare, 4

Protokoll Sammanträdesdatum Inbjuden Mats Erntell smittskyddsläkare, 4 Protokoll Sammanträdesdatum 2007-02-16 Landstingets pensionärsråd 1-7 Tid: Fredagen den 16 februari 2007, kl. 09:30-11:40 Plats: Sammanträdesrummet Falken, stadshuset, Laholm Ledamöter Mats Eriksson (m)

Läs mer

Regionpensionärsrådet 42-51

Regionpensionärsrådet 42-51 Protokoll Sammanträdesdatum 2012-12-14 Regionpensionärsrådet 42-51 Tid Fredag 14 december 2012, kl 09:00 11:45 Plats Hallands sjukhus Kungsbacka Ledamöter Gösta Bergenheim (M) Lise-Lotte Bensköld-Olsson

Läs mer

Landstingets pensionärsråd 21-32

Landstingets pensionärsråd 21-32 Protokoll Sammanträdesdatum 2006-09-08 Landstingets pensionärsråd 21-32 Tid: Fredagen den 8 september, kl 09.30-12.00 Plats: Sammanträdesrum Biblioteket, Vårdcentralen Centrum Falkenberg Närvarande ledamöter

Läs mer

Länspensionärsrådet 23-31

Länspensionärsrådet 23-31 Protokoll Sammanträdesdatum 2007-06-01 Länspensionärsrådet 23-31 Tid: Fredagen den 1 juni 2007, kl. 09:30-12:10 Plats: Sammanträdesrummet Överläkarvillan, Spenshult Ledamöter Mats Eriksson (m) Dan Skantz

Läs mer

Länspensionärsrådet 1-11

Länspensionärsrådet 1-11 Protokoll Sammanträdesdatum 2009-02-12 Länspensionärsrådet 1-11 Tid: Torsdag den 12 februari 2009, kl. 09:30-12:00 Plats: Direktionsrummet, Sjukhuset i Varberg Ledamöter Mats Eriksson (M) Dan Skantz (S)

Läs mer

Länspensionärsrådet 42-53

Länspensionärsrådet 42-53 Protokoll Sammanträdesdatum 2007-12-14 Länspensionärsrådet 42-53 Tid: Fredagen den 14 december 2007, kl. 09:30-12:00 Plats: Sjukhuset i Varberg, Gröna salen, avdelning 2 C Ledamöter Dan Skantz (s) Bertil

Läs mer

Länspensionärsrådet 44 53

Länspensionärsrådet 44 53 Protokoll Sammanträdesdatum 2009-12-18 Länspensionärsrådet 44 53 Tid: Fredag den 18 december 2009, kl. 09:30 12:00 Plats: Sammanträdesrummet Fataburen, landstingshuset, Halmstad Ledamöter Lise-Lotte Olsson

Läs mer

Länspensionärsrådet 11-17

Länspensionärsrådet 11-17 Protokoll Sammanträdesdatum 2008-04-18 Länspensionärsrådet 11-17 Tid: Fredagen den 18 april 2008, kl. 09:30-12:00 Plats: Sammanträdesrummet Barken-Briggen, Länssjukhuset i Halmstad Ledamöter Dan Skantz

Läs mer

Länspensionärsrådet 21-31

Länspensionärsrådet 21-31 Protokoll Sammanträdesdatum 2009-05-29 Länspensionärsrådet 21-31 Tid: Fredag den 29 maj 2009, kl. 09:30-12:00 Plats: Biblioteket, nedre botten, Vårdcentralen Hjortsberg, Falkenberg Ledamöter Mats Eriksson

Läs mer

Länspensionärsrådet 1 9

Länspensionärsrådet 1 9 Protokoll Sammanträdesdatum 2010-02-26 Länspensionärsrådet 1 9 Tid: Fredag den 26 februari 2010, kl. 09:30 12:00 Plats: Sammanträdesrummet Hörsalen, Hylte kommunhuset, Hyltebruk Ledamöter Mats Eriksson

Läs mer

Kungsbackanämnden 50 60

Kungsbackanämnden 50 60 Protokoll Sammanträdesdatum 2011-08-31 Kungsbackanämnden 50 60 Tid: Onsdag 31 augusti 2011, kl. 15:00 19:20 Plats: Sammanträdesrum Idalarummet, stadshuset, Kungsbacka Ledamöter Maud Lanne (S) tjänstgörande

Läs mer

Länspensionärsrådet 1-10

Länspensionärsrådet 1-10 Protokoll Sammanträdesdatum 2008-02-15 Länspensionärsrådet 1-10 Tid: Fredagen den 15 februari 2008, kl. 09:30-12:00 Plats: Vårdcentralen Gruebäck, biblioteket, nedre botten, Urmakaregatan, Falkenberg Ledamöter

Läs mer

Landstingets pensionärsråd 1-8

Landstingets pensionärsråd 1-8 Protokoll Sammanträdesdatum 2005-02-18 Landstingets pensionärsråd 1-8 Tid: Fredagen den 18 februari 2005, kl 09.30-12.00 Plats: Stadshuset i Laholm Närvarande ledamöter Ersättare Inbjudna Övriga Mats Eriksson

Läs mer

Primärvårdsnämnden i Varberg 53-63

Primärvårdsnämnden i Varberg 53-63 Protokoll Sammanträdesdatum 2005-09-05 Primärvårdsnämnden i Varberg 53-63 Tid: Måndag 5 september 2005 kl 15:00-16:15 Plats: Konferensrummet 1:a vån, Vårdcentralen Västra Vall Ledamöter Karl-Gunnar Svensson

Läs mer

Länspensionärsrådet 8-22

Länspensionärsrådet 8-22 Protokoll Sammanträdesdatum 2007-04-20 Länspensionärsrådet 8-22 Tid: Fredagen den 20 april 2007, kl. 09:30-12:20 Plats: Sammanträdesrummet Nidingen, närsjukvårdens områdeskansli, Kungsbacka Ledamöter Dan

Läs mer

Föredragningslista Sammanträdesdatum

Föredragningslista Sammanträdesdatum Föredragningslista Sammanträdesdatum 2013-02-06 Falkenbergsnämnden Tid: Plats: 6 februari 2013, kl 09:30 OBS! Heldag Laxbutiken Heberg, Gröna rummet 1 Justering Nämnden beslutar utse Catharina Berghorn

Läs mer

Varbergsnämnden 19 28

Varbergsnämnden 19 28 Protokoll Sammanträdesdatum 2011-04-06 Varbergsnämnden 19 28 Tid Onsdag 6 april 2011, kl 13:00 17:15 Plats Konferensrummet 1:a vån, Vårdcentralen Västra Vall, Varberg Ledamöter Karl-Gunnar Svensson (KD)

Läs mer

Protokoll Sammanträdesdatum Hyltenämnden 39-46

Protokoll Sammanträdesdatum Hyltenämnden 39-46 Protokoll Sammanträdesdatum 2010-06-22 Hyltenämnden Hyltenämnden 39-46 Tid: Tisdagen 22 juni 2010, kl 13:15-16:30 Plats: Vårdcentralen i Torup Ledamöterna Ingegerd Torhall (FP) Kristina Johansson (S) Désireé

Läs mer

Primärvårdsnämnden i Varberg

Primärvårdsnämnden i Varberg Föredragningslista Sammanträdesdatum 2004-06-15 Primärvårdsnämnden i Varberg Tid: Tisdag 15 juni 2004 kl 15:00 Plats: Konferensrummet, Vårdcentralen Västra Vall 1 Justering Primärvårdsnämnden beslutar

Läs mer

Varbergsnämnden 29 39

Varbergsnämnden 29 39 Protokoll Sammanträdesdatum 2011-05-10 Varbergsnämnden 29 39 Tid: Tisdag 10 maj 2011, kl 14:00 17:45 Plats: Konferensrummet 2:a vån, Vårdcentralen Västra Vall, Varberg Ledamöter Karl-Gunnar Svensson (KD)

Läs mer

Protokoll Sammanträdesdatum Ledamöter Margareta Bengtsson (M) ordförande, 80-82, Inbjudna Michael Borg äldreapotekare, 83

Protokoll Sammanträdesdatum Ledamöter Margareta Bengtsson (M) ordförande, 80-82, Inbjudna Michael Borg äldreapotekare, 83 Protokoll Sammanträdesdatum 2009-10-26 Laholmsnämnden 76-88 Tid: Måndag 26 oktober 2009, kl. 08:30-16:45 Plats: Sammanträdesrummet Fataburen, Landstingskontoret, Södra vägen 9, Halmstad Ledamöter Margareta

Läs mer

Varbergsnämnden 59 67

Varbergsnämnden 59 67 Protokoll Sammanträdesdatum 2011-09-20 Varbergsnämnden 59 67 Tid: Tisdag 20 september 2011, kl. 14:00 18:00 Plats: Varbergsnämndens sammanträdesrum, Birger Svenssons väg 32 Ledamöter Karl-Gunnar Svensson

Läs mer

3 Val av justeringsman Börje Lindblom avd. 72 valdes att justera dagens protokoll.

3 Val av justeringsman Börje Lindblom avd. 72 valdes att justera dagens protokoll. SPRF Hallands distrikt Sammanträdesprotokoll Plats: Pålsbo, Halmstad Tid: 2014-03-04 Närvarande: Kent Nordenberg ordf., Rolf Johansson vice ordf., Janne Setterbom studieorganisatör, Birgitta Charpentier

Läs mer

Regionpensionärsrådet 10-20

Regionpensionärsrådet 10-20 Protokoll Sammanträdesdatum 2014-06-13 Regionpensionärsrådet 10-20 Tid Fredag 13 juni 2014, kl 09:00 11:50 Plats Regionens Hus, Södra vägen 9, Halmstad Ledamöter Gösta Bergenheim (M) Corfitz Grönvall Margareta

Läs mer

Landstingets pensionärsråd 21-28

Landstingets pensionärsråd 21-28 Protokoll Sammanträdesdatum 2006-06-02 Landstingets pensionärsråd 21-28 Tid: Fredagen den 2 juni 2006, kl 09.30-12.00 Plats: Sjukgymnastikens konferensrum, Länssjukhuset i Halmstad Närvarande ledamöter

Läs mer

Protokoll Sammanträdesdatum Tjänstemän Eva Karin Möllefors tf nämndsdirektör, sekreterare, Maria Fransson sekreterare, 42-48

Protokoll Sammanträdesdatum Tjänstemän Eva Karin Möllefors tf nämndsdirektör, sekreterare, Maria Fransson sekreterare, 42-48 Protokoll Sammanträdesdatum 2010-06-17 Laholmsnämnden 42 51 Tid: Torsdag 17 juni 2010, kl. 09:00 12:15 Plats: Sammanträdesrummet Svanen, stadshuset, Humlegången, Laholm Ledamöter Margareta Bengtsson (M)

Läs mer

Protokoll Sammanträdesdatum

Protokoll Sammanträdesdatum Plats och tid Borgsalen, klockan 09:00-12:30 Ledamöter Ersättare Övriga Kristina Karlsson (C) Lena Persson (L) Rie Boulund (M) ersätter Ulrika Jörgensen (M) (ordförande) Kerstin Zander (S) ersätter Lise-Lotte

Läs mer

Kungsbackanämnden 1 11

Kungsbackanämnden 1 11 Protokoll Sammanträdesdatum 2012-01-30 Kungsbackanämnden 1 11 Tid: Måndag 30 januari 2012, kl. 16:00 19:20 Plats: Sammanträdesrum Tjolöholm, Hallands sjukhus Kungsbacka Ledamöter Ulrika Jörgensen (M) Maud

Läs mer

Gemensam nämnd för Hemsjukvård och Hjälpmedel

Gemensam nämnd för Hemsjukvård och Hjälpmedel Gemensam nämnd för Hemsjukvård och Hjälpmedel Tid: kl. 09:00-12:00 Plats: Mötesplats Mölle samt Rådhuset, Falkenberg Ledamöter Kristina Karlsson (C) Lena Persson (L) Lise-Lotte Bensköld Olsson (S) Mikael

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunala pensionärsrådet Datum Sid (11)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunala pensionärsrådet Datum Sid (11) 2011-05-31 1 (11) Plats och tid Sammanträdesrum 1, Stadshuset, kl. 09.00-12.00 ande Ledamöter Lars-Göran Wiberg (c), ordf Solbritt Lindborg (mp), ON Siv Nilsson, PRO Ingegärd Jönsson, PRO Pauli Petersson,

Läs mer

April FALKENBERGSNÄMNDEN Uppföljningsrapport 1 Januari- mars 2014

April FALKENBERGSNÄMNDEN Uppföljningsrapport 1 Januari- mars 2014 April 2014 FALKENBERGSNÄMNDEN Uppföljningsrapport 1 Januari- mars 2014 Uppföljningsrapport 1 2014 Falkenbergsnämnden Nämndsledamöter Jan Berge (MP), ordf. Catharina Berghorn (S), vice ordf Eva Agbrant

Läs mer

Halmstadsnämnden 58 68

Halmstadsnämnden 58 68 Protokoll Sammanträdesdatum 2011-08-24 Halmstadsnämnden 58 68 Tid: Onsdag 24 augusti 2011, kl. 09:00 15:15 Plats: Sammanträdesrummet Borgsalen, Regionens Hus, Södra vägen, Halmstad Ledamöter Christina

Läs mer

Protokoll Sammanträdesdatum

Protokoll Sammanträdesdatum Protokoll Sammanträdesdatum 2017-08-29 Regionstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Borgsalen, klockan 13:30-16:00 Ledamöter Övriga Mats Eriksson (M) (ordförande) Stefan Bengtsson (C) (vice ordförande)

Läs mer

Sessionsalen, Regionens kansli

Sessionsalen, Regionens kansli Pensionärsrådet Tid 2015-02-16 10:00 12:00 Plats Sessionsalen, Regionens kansli ande ledamöter Ej tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Utses att justera Anna Fransson (S), ordförande Suzanne Frank

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (9)

Sammanträdesprotokoll 1 (9) Sammanträdesprotokoll 1 (9) Plats och tid Skive, kl. 13.30 Beslutande ledamöter Sten Fransson, Ordförande (S) Stig Nordling (PRO) Gerd-Else Bergdahl (RPG) Laila Andersson (PRO) Birgitta Frödin (SPF) Jan

Läs mer

Gemensam nämnd för Hemsjukvård och Hjälpmedel

Gemensam nämnd för Hemsjukvård och Hjälpmedel Gemensam nämnd för Hemsjukvård och Hjälpmedel Tid: kl. 09:00-12:00 Plats: Borgsalen Ledamöter Kristina Karlsson (C) Lena Persson (L) Lise-Lotte Bensköld Olsson (S) Mikael Delin (S) Marianne Kierkemann

Läs mer

3 Anmälan av inkomna och utgående skrivelser, protokoll m m

3 Anmälan av inkomna och utgående skrivelser, protokoll m m Föredragningslista Sammanträdesdatum Hälso- och sjukvårdsstyrelsen Tid Måndagen den 25 juni 2012, kl. 09:00 Plats Regionens hus Södra Vägen, Halmstad Sammanträdeslokal Borgsalen 1 Justering Förslag till

Läs mer

Varbergsnämnden 69 81

Varbergsnämnden 69 81 Protokoll Sammanträdesdatum 2013-12-03 Varbergsnämnden 69 81 Tid: Tisdag 3 december 2013, kl 15:00 18:00 Plats Nämndsrummet, Birger Svenssons väg 32, Varberg Ledamöter Karl-Gunnar Svensson (KD) ordförande

Läs mer

Ingrid A. Jarlsson (M) Hannu Finnberg (PRO Floby) Inger Fredriksson (PRO Stenstorp) Kerstin Allestam (SKPF) Ulla Lisa Karlberg (SKPF)

Ingrid A. Jarlsson (M) Hannu Finnberg (PRO Floby) Inger Fredriksson (PRO Stenstorp) Kerstin Allestam (SKPF) Ulla Lisa Karlberg (SKPF) 1 (7) Plats och tid Falköpingssalen, Stadshuset, kl. 09.00 11.15 Beslutande Susanne Larsson(S), ordförande Boel Lind (SKPF), vice ordförande Siw Gustavsson (PRO Falköping) Ingegerd Darius Reinholdsson

Läs mer

Primärvårdsnämnden i Varberg 15-29

Primärvårdsnämnden i Varberg 15-29 Protokoll Sammanträdesdatum 2006-04-24 Primärvårdsnämnden i Varberg 15-29 Tid: Måndag 24 april 2006 kl 15:00-16:30 Plats: Konferensrummet, Vårdcentralen Västra Vall Ledamöter Karl-Gunnar Svensson (kd)

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Sammanträdesdatum Kommunala pensionärsrådet 2013-10-09 1(8) Sida Plats och tid Kommunhuset i Åsele, 2013-10-09, kl 10 00-11 30 Beslutande Thord Dahlberg ordförande Anna-Stina Uddeby Evert Vestberg Birgitta

Läs mer

Kommunens representanter Anna Johansson, S, ordförande. Pensionärsrepresentanter Per Johansson, SPF Dacke Barbro Sjöholm, SPRF Blåklinten Ordinarie

Kommunens representanter Anna Johansson, S, ordförande. Pensionärsrepresentanter Per Johansson, SPF Dacke Barbro Sjöholm, SPRF Blåklinten Ordinarie Kommunala pensionärsrådet 2011-05-18 1 Plats och tid Sammanträdesrum Appuna, Stadshuset, Mjölby, kl 14.00-15.55 Beslutande Kommunens representanter Anna Johansson, S, ordförande Pensionärsrepresentanter

Läs mer

Protokoll Sammanträdesdatum 2011-03-14. Inbjudna Kerstin Larsson Strokeföreningen i Hallands län, 31 Barbro Thorin Strokeföreningen i Hallands län, 31

Protokoll Sammanträdesdatum 2011-03-14. Inbjudna Kerstin Larsson Strokeföreningen i Hallands län, 31 Barbro Thorin Strokeföreningen i Hallands län, 31 Protokoll Sammanträdesdatum 2011-03-14 Laholmsnämnden 25 33 Tid: Måndag 14 mars 2011, kl. 13:00 16:30 Plats: Sammanträdesrummet Svanen, stadshuset, Humlegången 6, Laholm Ledamöter Margareta Bengtsson (M)

Läs mer

Falkenbergsnämnden 66-74

Falkenbergsnämnden 66-74 Protokoll Sammanträdesdatum 2009-11-04 Falkenbergsnämnden Falkenbergsnämnden 66-74 Tid: Onsdagen den 4 november 2009, kl 13:15-16:15 Plats: Sammanträdesrummet Biblioteket Falkenberg Ledamöter Inger Svensson

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll 2017-06-02 1(9) Tid och plats: C-salen i Folkets hus, kl. 10.00 12.00 BESLUTANDE Ledamöter: Anita Bohlin Neuman (V) ordförande Carina Sätterman (S) Karl-Axel Svensson, PRO Degerfors Bernt Fägerås, PRO

Läs mer

Per-Åke Purk (V), Rolf Delcomyn (S), Rune Håkansson PRO, Anita Bertilsson SPF, Barbro Bengtsson SPF, Hanna Karlsson SPRF

Per-Åke Purk (V), Rolf Delcomyn (S), Rune Håkansson PRO, Anita Bertilsson SPF, Barbro Bengtsson SPF, Hanna Karlsson SPRF SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(9) Plats och tid Stadshuset, sammanträdesrum 1, kl. 09.00-11.00 ande Ledamöter Siv Nilsson PRO ordförande Ingegärd Jönsson PRO Solbritt Lindborg (MP) Pauli Petersson SPF Heinz Quednau

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL LAHOLMS KOMMUN Sammanträdesdatum Sid Kommunala Pensionärsrådet

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL LAHOLMS KOMMUN Sammanträdesdatum Sid Kommunala Pensionärsrådet Kommunala Pensionärsrådet 2015-09-16 1 Plats och tid Stadshuset, Laholm, klockan 09.00 11.30 Beslutande Övriga deltagande Elisabet Babic (M), ordförande Birgit Hansson, PRO Mona Persson, SPF Seniorerna

Läs mer

Tid Onsdag 11 februari kl 08:30 torsdag 12 februari 12:00. Regionstyrelsen utser Lise-Lotte Bensköld-Olsson att jämte ordföranden justera protokollet.

Tid Onsdag 11 februari kl 08:30 torsdag 12 februari 12:00. Regionstyrelsen utser Lise-Lotte Bensköld-Olsson att jämte ordföranden justera protokollet. Föredragningslista Sammanträdesdatum 2015-02-11 Regionstyrelsen Tid Onsdag 11 februari kl 08:30 torsdag 12 februari 12:00 Plats Grand Hotel, Hotellgatan 1, Falkenberg 1 Justering Regionstyrelsen utser

Läs mer

Konferensrummet, Vårdcentralen Västra Vall, Varberg

Konferensrummet, Vårdcentralen Västra Vall, Varberg PROTOKOLL PRIMÄRVÅRDSNÄMNDEN VARBERG 1-16 Tid: Måndag 20 januari 2003 kl 15:00-17:00 Plats: Konferensrummet, Vårdcentralen Västra Vall, Varberg Närvarande: ledamöterna ersättarna tjänstemännen Karl-Gunnar

Läs mer

Styrelsen för Sjukhuset i Varberg

Styrelsen för Sjukhuset i Varberg Protokoll Sammanträdesdatum 2008-12-17 Styrelsen för Sjukhuset i Varberg 87-100 Tid: Onsdagen den 17 december 2008, kl 13:00-16:15 Plats: Sjukhuset i Varberg, Direktionsrummet Ledamöter Christer Samuelsson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(5) Kommunala Pensionärsrådet 2015-05-18

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(5) Kommunala Pensionärsrådet 2015-05-18 SAMMANTRÄDESTOKOLL Sida 1(5) 2015-05-18 Plats och tid Örestensrummet, kommunhuset, Kinna klockan 10.00 11.45 Beslutande Kommunstyrelsen Margareta Lövgren Lisa Dahlberg Äldreomsorgsnämnden Ulla Maj Persson

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Kommunala Pensionärsrådet 2013-04-09 12 Plats och tid Stadshuset, sammanträdesrum Kongsvinger kl.13.30-16.15 Beslutande Ledamöter Sten Fransson, ordförande Kommunledningsutskottet Ingela Jonsson, ersättare

Läs mer

Ordförande Bo Silverbern

Ordförande Bo Silverbern PROTOKOLL Kommunala Tid och plats: Klockan 09.00 12.00, Quality Grand Hotell Beslutande Bo Silverbern (m) ordförande Marianne Eriksson (s) vice ordförande Pensionärsrådets ledamöter Knut Welander, PRO

Läs mer

Landstingsstyrelsens arbetsutskott

Landstingsstyrelsens arbetsutskott Protokoll 07-06-05 Justerat 07-06-18 1 (5) Ledningsenheten Kansliavdelningen/ Landstingsstyrelsens arbetsutskott Tid Tisdagen den 5 juni 2007, kl.09.00 12.00 Plats Närvarande ledamöter Övriga närvarande

Läs mer

Anslag/Bevis , kl 13:30-15:00. Paragrafer Beslutande Se sidan 2. Övriga deltagande Se sidan 2. Underskrift sekreterare

Anslag/Bevis , kl 13:30-15:00. Paragrafer Beslutande Se sidan 2. Övriga deltagande Se sidan 2. Underskrift sekreterare Plats och tid Kommunhuset Torup 2015-12-10, kl 13:30-15:00 Paragrafer 51-58 Beslutande Se sidan 2 Övriga deltagande Se sidan 2 Underskrift sekreterare Ingrid Kjellberg Underskrift ordförande Björn Jönsson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Stadshuset, sammanträdesrum 1, kl

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Stadshuset, sammanträdesrum 1, kl Kommunala pensionärsrådet Datum 2008-11-06 Sidan 1 av 5 Plats och tid Stadshuset, sammanträdesrum 1, kl.09.00-12.00 Beslutande Lars-Göran Wiberg, ordf Ulla Magnusson, PRO Pauli Petersson, SPF Kjell-Göran

Läs mer

Falkenbergsnämndens aktiviteter 2013 Uppdaterad Ärende 4

Falkenbergsnämndens aktiviteter 2013 Uppdaterad Ärende 4 snämndens aktiviteter 2013 Uppdaterad 2013-11-27 Ärende 4 Dag Aktivitet Syfte/innehåll Plats Deltagare Internkontroll 16-jan Länspresidium Alla lokala nämnders presidier träffas Laholm Vice ordf 23-jan

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll 2016-09-09 1(7) Tid och plats: BESLUTANDE Ledamöter: Ej tjänstgörande ersättare: Kl. 10.00 11.00, Folkets hus, Konsthallen Anita Bohlin Neuman (V) ordförande Carina Sätterman (S) Karl-Axel Svensson, PRO

Läs mer

Protokoll Sammanträdesdatum Vuxenskolan, Falkenberg, klockan 13: 15-15:30

Protokoll Sammanträdesdatum Vuxenskolan, Falkenberg, klockan 13: 15-15:30 BÄSTA LIVSPLATSEN Region Halland Protokoll Plats och tid Ledamöter Övriga Paragrafer Utses att justera Vuxenskolan, Falkenberg, klockan 13: 15-15:30 Niclas Erlandsson (L) (ordförande) 69-70, 72-79 Catharina

Läs mer

Anteckningar Kommunberedningen

Anteckningar Kommunberedningen Kommunberedningen 2016-08-24 Lokal: Laholms teater, Laholms kommun Tid: 13.30-16.30 1 Regional utveckling 2 Regional samverkan, 7 partners 3 Kommunal samverkan, 6 partners Närvarande Politiker Mats Eriksson

Läs mer

Mål och inriktning - Nämndplan 2015. Lokal nämnd i Falkenberg

Mål och inriktning - Nämndplan 2015. Lokal nämnd i Falkenberg 01054 Mål och inriktning - Nämndplan 2015 Lokal nämnd i Falkenberg Innehållsförteckning Mål och inriktning - Nämndplan 2015 1 Inledning 3 Nämndens uppdrag 3 Mål och inriktning - Nämndplan 2015 4 Invånarna

Läs mer

Bilaga 3 Aktivitetsplan, bilaga till nämndplan för Hyltenämnden år 2013 LNHY130002 (Uppdaterad 2013-09-17) Lokala nämndens uppdrag

Bilaga 3 Aktivitetsplan, bilaga till nämndplan för Hyltenämnden år 2013 LNHY130002 (Uppdaterad 2013-09-17) Lokala nämndens uppdrag Bilaga 3 Aktivitetsplan, bilaga till nämndplan för Hyltenämnden år 2013 LNHY130002 (Uppdaterad 2013-09-17) Lokala nämndens uppdrag Det övergripande uppdraget för lokal nämnd är att ur ett invånarperspektiv

Läs mer

Aktivitets- och internkontrollplan 2015 - Varbergsnämnden

Aktivitets- och internkontrollplan 2015 - Varbergsnämnden Aktivitets- och internkontrollplan 2015 - snämnden Ärende 8 - bilaga Aktivitets- och internkontrollplan är ett komplement och bilaga till beslutad nämndsplan. I nämndsplanen framgår de inriktningar och

Läs mer

Sammanträdesdatum Sida 1-8

Sammanträdesdatum Sida 1-8 Pensionärsrådet Sammanträdesdatum Sida 1-8 Plats och tid Beslutande Övriga deltagare Plenisalen gamla Kommunhuset, Mora, Peter Helander, ordförande Inger Lindkvist, SPF, Mora Olle Johnsson, PRO, Venjan

Läs mer

Styrelsen för Länssjukhuset i Halmstad och Ambulanssjukvården i Halland

Styrelsen för Länssjukhuset i Halmstad och Ambulanssjukvården i Halland Protokoll Sammanträdesdatum 2008-12-09 Styrelsen för Länssjukhuset i Halmstad och Ambulanssjukvården i Halland Tid: Tisdagen den 9 december 2008 klockan 12.30-16.00 Plats: Konferensrum Berget, Norrebo,

Läs mer

Primärvårdsnämnden i Varberg 76-89

Primärvårdsnämnden i Varberg 76-89 Protokoll Sammanträdesdatum 2005-12-12 Primärvårdsnämnden i Varberg 76-89 Tid: Måndag 12 december 2005 kl 15:00-17:00 Plats: Konferensrummet, Vårdcentralen Västra Vall Ledamöter Karl-Gunnar Svensson (kd)

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Kommunala pensionärsrådet

Sammanträdesprotokoll Kommunala pensionärsrådet Kommunala pensionärsrådet 2015-11-11 1-5 Plats och tid Sammanträdesrum Fävren, kv Postmästaren, kl. 10:00-12:00 Ledamöter/ersättare Erland Linjer (M), socialnämnden, ordförande ViviAnne Johansson (C),

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunala pensionärsrådet Datum Sid (12) Plats och tid Lokal Gäddan, Finjagatan 44, Hässleholm kl

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunala pensionärsrådet Datum Sid (12) Plats och tid Lokal Gäddan, Finjagatan 44, Hässleholm kl 2011-02-08 1 (12) Plats och tid Lokal Gäddan, Finjagatan 44, Hässleholm kl. 13.00-16.00 ande Lars-Göran Wiberg (c), ordf Solbritt Lindborg (mp), ON Pauli Petersson, SPF Ulla Eberhardt, SPF Kjell-Göran

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll 2016-06-03 1(7) Tid och plats: BESLUTANDE Ledamöter: Tjänstgörande ersättare: Kl. 10.00-11.15, D-salen i Folkets hus Anita Bohlin Neuman (V) ordförande Carina Sätterman (S) Karl-Axel Svensson, PRO Degerfors

Läs mer

Per-Åke Purk (V), Rolf Delcomyn (S), Rune Håkansson PRO, Barbro Bengtsson SPF, Hanna Karlsson SPRF

Per-Åke Purk (V), Rolf Delcomyn (S), Rune Håkansson PRO, Barbro Bengtsson SPF, Hanna Karlsson SPRF SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(9) Plats och tid Stadshuset, sammanträdesrum 1, kl. 09.00-11.15 ande Ledamöter Lars-Göran Wiberg (C) ordförande Siv Nilsson PRO vice ordförande Solbritt Lindborg (MP) Ingegärd Jönsson

Läs mer

PROTOKOLL. Landstingets pensionärsråd Vid protokollet. Mikael Johansson Sekreterare. Justerat den 1 (6) Sammanträdesdatum

PROTOKOLL. Landstingets pensionärsråd Vid protokollet. Mikael Johansson Sekreterare. Justerat den 1 (6) Sammanträdesdatum 1 (6) Vid protokollet Mikael Johansson Sekreterare Justerat den Åke Eriksson Ordförande Ulf Grell Justerare 2 (6) Närvarande ledamöter Kerstin Karlsson (S) Sven-Olof Reinholdsson (S) Sten Lang (MP) Christina

Läs mer

PATIENTNÄMNDEN I HALLAND

PATIENTNÄMNDEN I HALLAND PATIENTNÄMNDEN I HALLAND Tid: 2002-10-10 kl 14.00 16.00 Plats: Rådhuset, Falkenberg Lokal: Rådhuset n.b. PROTOKOLL 51-61 -----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Läs mer

Kungsbackanämnden 15-22

Kungsbackanämnden 15-22 Protokoll Sammanträdesdatum 2007-03-06 Kungsbackanämnden 15-22 Tid: Tisdag 2007-03-06 kl 08:30-15:15 Plats: Hotell Halland, Kungsbacka Ledamöter: Margareta Ödman (m) Maud Lanne (s) Marianne Hultén (m)

Läs mer

Föredragningslista Sammanträdesdatum 2015-11-30. Vi träffas kl 11:30 på Vandrarhemmet och äter jultallrik innan sammanträdet

Föredragningslista Sammanträdesdatum 2015-11-30. Vi träffas kl 11:30 på Vandrarhemmet och äter jultallrik innan sammanträdet Föredragningslista Sammanträdesdatum 2015-11-30 Laholmsnämnden Tid: Måndag 30 november 2015, kl 13:00 Plats: Laholms vandrarhem.. Vi träffas kl 11:30 på Vandrarhemmet och äter jultallrik innan sammanträdet..

Läs mer

Kommunala pensionärsrådet protokoll

Kommunala pensionärsrådet protokoll Datum: måndagen den 5 mars 2018 Tid: 13:00-14.55 Plats: Östra Roten Justeringsdag: fredagen den 9 mars Paragrafer: 1-7 Utses att justera: Dick Bergström (SPF Seniorerna Lilla Edetbygden) Underskrifter:

Läs mer

Protokoll fört vid pensionärsrådets sammanträde i Hägersten-Liljeholmen

Protokoll fört vid pensionärsrådets sammanträde i Hägersten-Liljeholmen Hägersten-Liljeholmens stadsdelsförvaltning administrativa avdelningen Sida 1 (5) 2017-10-13 fört vid pensionärsrådets sammanträde i Hägersten-Liljeholmen 2017-10-11 Närvarande: Lars Erik Karlsson, ordförande,

Läs mer

Protokoll Sammanträdesdatum 2007-06-18. Presidiets förslag Laholmsnämnden beslutar utse Thomas Jönsson att jämte ordföranden justera protokollet.

Protokoll Sammanträdesdatum 2007-06-18. Presidiets förslag Laholmsnämnden beslutar utse Thomas Jönsson att jämte ordföranden justera protokollet. Protokoll Sammanträdesdatum 2007-06-18 Laholmsnämnden 36-47 Tid: Måndagen den 18 juni 2007, kl. 13:00-15:00 Plats: Sammanträdesrummet Svanen, stadshuset, Laholm Ledamöter Margareta Bengtsson (m) Lars Fritzon

Läs mer

156 Ändring av fullmäktiges arbetsordning RS140163

156 Ändring av fullmäktiges arbetsordning RS140163 Regionstyrelsen - Utdrag ur protokoll Sammanträdesdatum 2015-09-02 RS140163, regionfullmäktige, Driftnämnden Hallands sjukhus, Driftnämnden Ambulans, diagnostik och hälsa, Driftnämnden Psykiatri, Driftnämnden

Läs mer

Rolf Delcomyn (S), Rune Håkansson PRO Lars-Åke Magnusson PRO, Rune Håkansson PRO, Barbro Bengtsson SPF, Johnny Lindh RPG, Ingvar Johansson SPF

Rolf Delcomyn (S), Rune Håkansson PRO Lars-Åke Magnusson PRO, Rune Håkansson PRO, Barbro Bengtsson SPF, Johnny Lindh RPG, Ingvar Johansson SPF SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(6) Plats och tid Stadshuset, sammanträdesrum 1, kl. 09.00-10.50 Beslutande Ledamöter Lars-Göran Wiberg (C) ordförande Siv Nilsson PRO vice ordförande Ingegärd Jönsson PRO Solbritt

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum. Kommunala pensionärsrådet 2010-05-11 1 (6)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum. Kommunala pensionärsrådet 2010-05-11 1 (6) Kommunala pensionärsrådet 2010-05-11 1 (6) Plats och tid Kommunhuset Strömsund, Almen kl 09.30-12.15 Beslutande Lars Edin (fp) Yngve Johansson (s) Inga-Brith Nilsson (c) Ulla Ivarsson (PRO) Anna-Lisa Palmqvist

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (15)

Sammanträdesprotokoll 1 (15) Sammanträdesprotokoll 1 (15) Plats och tid Ylöjärvi, kl. 13.30 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Sten Fransson, Ordförande (S) Maj-Britt Eriksson (SKPF) Rolf Nyhrén (PRO) Ulf Nilsson (SPF) Gerd-Else

Läs mer

Föredragningslista Sammanträdesdatum

Föredragningslista Sammanträdesdatum Föredragningslista Sammanträdesdatum 2016-03-16 Falkenbergsnämnden Tid: Onsdag 16 mars 2016, kl 13:15 Plats: Affecta psykiatrimottagning, Stortorget 1, Falkenberg OBS! Kl 13:15 - Information Affecta- Lars

Läs mer

Clil' ~~ LANDSliNGET BLEKINGE

Clil' ~~ LANDSliNGET BLEKINGE Clil' Länspensionärsrådet Sammanträdesprotokoll 2015-09-15 Ärendeförteckning över Länspension ärsrådet den 15 september 2015. 1 Val av justerare 2 Föredragningslista 3 Föregående protokoll 4 Lägesrapport

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL LAHOLMS KOMMUN Sammanträdesdatum Sid Kommunala Pensionärsrådet 2014-03-05 1

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL LAHOLMS KOMMUN Sammanträdesdatum Sid Kommunala Pensionärsrådet 2014-03-05 1 Kommunala Pensionärsrådet 2014-03-05 1 Plats och tid Sammanträdesrummet Ugglan, Stadshuset, Laholm kl 09.00 11.30 Beslutande Thomas Jönsson (M), ordförande Åke Andersson, PRO Birgit Hansson, PRO Kerstin

Läs mer

I Il ~ Landstinget PROTOKOLL LPR. Protokoll från Landstingets Pensionärsråd sammanträde

I Il ~ Landstinget PROTOKOLL LPR. Protokoll från Landstingets Pensionärsråd sammanträde I Il ~ Landstinget DALARNA Sammanträde 2018-11-08 25-32 Sid 1 (5) Protokoll från Landstingets Pensionärsråd sammanträde Tid: 2018-11-08, kl. 13.00-15.30 Plats: Landstingshuset, Futurum Falun Beslutande

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (11)

Sammanträdesprotokoll 1 (11) Sammanträdesprotokoll 1 (11) Plats och tid Skive, kl. 13.30 Beslutande ledamöter Sten Fransson, Ordförande (S) Maria Rönnehäll (S) Gerd-Else Bergdahl (RPG) Laila Andersson (PRO) Stig Nordling (PRO) Birgitta

Läs mer

Kommunkontoret, onsdag 22 juni, kl Sekreterare Paragrafer 5-14 ANSLAG/BEVIS

Kommunkontoret, onsdag 22 juni, kl Sekreterare Paragrafer 5-14 ANSLAG/BEVIS - KOMMUNALA PENSIONÄRSRÅDET- SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (11) Plats och tid Kommunkontoret, Heby, kl 9.00 11.15 Beslutande Pär Rickman (PRO), ordförande Carola Eriksson (S) Bodil Persson (M) Karin Malmberg

Läs mer

Länssjukvårdsnämnden 19-28

Länssjukvårdsnämnden 19-28 Protokoll Sammanträdesdatum 2006-03-29 Länssjukvårdsnämnden 19-28 Tid: Onsdagen den 29 mars, kl 09.00-15.15 (föredragning, information) kl 11.40-11.50 (beslut) Plats: Sjukhusledningens konferensrum, Sjukhuset

Läs mer

På rätt väg i Halland

På rätt väg i Halland På rätt väg i Halland Utvecklingen i Halland är gynnsam och den ekonomiska utvecklingen är mycket god. Befolkningen ökar mest i Sverige och länet är numera det sjunde största. Halland är på rätt väg. Hälso-

Läs mer

Varbergsnämnden 14-25

Varbergsnämnden 14-25 Protokoll Sammanträdesdatum 2010-03-09 Varbergsnämnden 14-25 Tid: Tisdag 9 mars 2010, kl 14:00-18:00 Plats: Konferensrummet, Vårdcentralen Västra Vall Närvarande Ledamöterna: Karl-Gunnar Svensson (KD)

Läs mer

Lennart Hobring (PRO Ej tjänstgörande ersättare) Anette Lindberg ( 29) Gunnar Ersbo ( 29) Monica Byvald. Sekreterare... Monica Bywald.

Lennart Hobring (PRO Ej tjänstgörande ersättare) Anette Lindberg ( 29) Gunnar Ersbo ( 29) Monica Byvald. Sekreterare... Monica Bywald. Plats och tid Regionens hus Östersund. Hus 2 plan 2 lokal Dr Prag kl. 09:00-12:00 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Utses att justera Åke Mörtsell (M) (Ordförande) David Adervall (S) Mats Gärd (C)

Läs mer

Kommunala pensionärsrådets möte

Kommunala pensionärsrådets möte VÄSTERVIKS KOMMUN Socialförvaltningen Box 22 593 21 Västervik Mötesanteckningar Kommunala pensionärsrådets möte 2018-02-20 Kommunhuset: kl. 09.00 11.00 Ledamöter: Angelica Katsanidou, ordförande i socialnämnden

Läs mer

Tommy Nilsson (S), Lars-Åke Magnusson PRO, Rune Håkansson PRO, Solveig Silversand SPF, Barbro Bengtsson SPF, Bo Lindoff SKPF, Hanna Karlsson SPRF

Tommy Nilsson (S), Lars-Åke Magnusson PRO, Rune Håkansson PRO, Solveig Silversand SPF, Barbro Bengtsson SPF, Bo Lindoff SKPF, Hanna Karlsson SPRF SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(10) Plats och tid Stadshuset, sammanträdesrum 1, kl. 09.00-11.00 ande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Utses att justera ens plats, tid Lars-Göran

Läs mer

Justering. Anslagsbevis. Hagabergs folkhögskola, Erik Dahlbergs väg 60, Södertälje Södertälje stadshus

Justering. Anslagsbevis. Hagabergs folkhögskola, Erik Dahlbergs väg 60, Södertälje Södertälje stadshus 1 (13) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2015-01-21 KOMMUNALA PENSIONÄRSRÅDET Tid 12.30 15.00 Plats Hagabergs folkhögskola, Erik Dahlbergs väg 60, Södertälje Justering Justering, tid och plats 2015-01-26 Södertälje

Läs mer

Social- och omvårdnadsnämnden 2012-04-17 2 (15) Social- och omvårdnadsnämnden

Social- och omvårdnadsnämnden 2012-04-17 2 (15) Social- och omvårdnadsnämnden Social- och omvårdnadsnämnden 2012-04-17 1 (15) Plats och tid Stadshuset, sessionssalen kl. 13.00 15.15 Paragrafer 34-45 BESLUTANDE Ledamöter Tjänstgörande ersättare ÖVRIGA Ersättare Namn Christer Johansson

Läs mer

Kommunala pensionärsrådet

Kommunala pensionärsrådet 2017-11-07 1 (10) Plats och tid Ks-salen, Stadshuset kl. 13-15 (Workshop kl. 9-12) Beslutande T Bohman (S), ordf., N-E Olofsson (S), E Johansson (L) SPF Lennart Carlsson, Birgitta Sigfridsson, Eva Wahlgren

Läs mer