3 Anmälan av inkomna och utgående skrivelser, protokoll m m

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "3 Anmälan av inkomna och utgående skrivelser, protokoll m m"

Transkript

1 Föredragningslista Sammanträdesdatum Hälso- och sjukvårdsstyrelsen Tid Måndagen den 25 juni 2012, kl. 09:00 Plats Regionens hus Södra Vägen, Halmstad Sammanträdeslokal Borgsalen 1 Justering Förslag till beslut Hälso- och sjukvårdsstyrelsen utser Lise-Lotte Bensköld-Olsson att, jämte ordföranden, justera protokollet. 2 Godkännande av föredragningslistan Förslag till beslut Hälso- och sjukvårdsstyrelsen godkänner föredragningslistan. 3 Anmälan av inkomna och utgående skrivelser, protokoll m m Hälso- och sjukvårdsstyrelsen noterar handlingarna till protokollet. Följande handlingar anmäls för anteckning till protokollet: 1. Uppföljningsrapport Halmstadsnämnden, RS Socialdepartementet - Ändring av regleringsbrev för budgetåret 2012 avseende anslag 1:5 Bidrag för läkemedelsförmånerna 3. Socialdepartementet Ändring av regleringsbrev för budgetåret 2012 avseende anslag 1:6 Bidrag till folkhälsa och sjukvård 4. Kommunala pensionärsrådet i Falkenberg Protester mot föreslagen nedläggning av specialistmottagningarna i Falkenberg, HSS Hallands sjukhus Yttrande över revisionsrapporten Semesterplanering, RS (6)

2 6. Socialstyrelsen Förstärkt tillsyn av kommunernas insatser till personer med psykisk funktionsnedsättning avseende samverkan mellan Varbergs kommun och Region Halland enligt socialtjänstlagen (2001:453) och patientsäkerhetslagen (2010:659). LS Regelverk för sjukresor Hälso- och sjukvårdsstyrelsen antar förslag till nytt regelverk för sjukresor. Regelverket ska gälla från 1 september Under 2011 gjordes en översyn av regelverk och avgifter för sjukresor. Taxorna fastställdes i budgeten för 2012 men förslaget vad gäller själva regelverket för sjukresor har ännu inte behandlats politiskt. Regelverket handlar bland annat om vem som har rätt till sjukresa, hur beställning och samordning av sjukresor ska ske, ersättningsregler, när patienten har särskild service samt intygsregler. Uppdragrapporten Översyn av regelverk och avgifter för sjukresor bifogas handlingarna i sin helhet men beslutsärendet handlar specifikt om avsnitt 5.1 Regelverk. sidan 8 9 samt bilaga 2. Regionkontoret föreslår att hälso- och sjukvårdsstyrelsen antar utarbetat förslaget till regelverk för sjukresor samt att de nya reglerna ska träda ikraft 1 september Tjänsteskrivelse från Regionkontoret ( ) Uppdragsrapporten 5 Uppdrag färdtjänsthandläggning RS Förutsatt regionfullmäktiges beslut 20 juni 2012 uppdrar hälso- och sjukvårdsstyrelsen åt Driftnämnden för Hallands sjukhus Varberg och ambulanssjukvården Halland att från och med 1 oktober 2012 ansvara för organisationen av färdtjänsthandläggningen i Halland. 2(6)

3 Region Halland är regional kollektivtrafikmyndighet i Hallands län. Kollektivtrafiken ska enligt övergripande nationella mål inrättas så att personer med funktionsnedsättning kan använda den allmänna kollektivtrafiken (proposition 1999/2000:79). Region Halland har som mål att en stor del av dagens färdtjänst- och sjukresor ska kunna ske i den allmänna kollektivtrafiken. Region Halland övertar jämlikt 5 Lag (1997:736) om färdtjänst respektive 3 Lag (1997:735) om riksfärdtjänst, ansvaret för färdtjänst och riksfärdtjänst för kommuner som överlåtit myndighetsutövning avseende färdtjänst och riksfärdtjänst till Region Halland. Överlåtelsen regleras i avtal. Samtliga kommuner i Halland utom Kungsbacka har beslutat att överlåta uppgifterna för färdtjänst och riksfärdtjänst till Region Halland. Hälso- och sjukvårdsstyrelsen behandlade frågan vid sitt möte , 31, varvid beslutades att förslå regionstyrelsen att föreslå regionfullmäktige att uppdra åt hälso- och sjukvårdsstyrelsen att tillhandahålla en organisation för färdtjänsthandläggning i Halland från Fullmäktige beslutar i frågan 20 juni Tjänsteskrivelse från Regionkontoret ( ) 6 Vårdval Halland 2013 mål, ersättningsmodell och måluppfyllelse HSS Förslag till beslut Hälso- och sjukvårdsstyrelsen föreslår regionstyrelsen föreslå regionfullmäktige att för 2013 fastställa förslag till mål, måluppfyllelse och ekonomiska konsekvenser vid bristande måluppfyllelse (avdrag). Sedan 2007 tillämpas i Region Halland en gemensam ersättningsmodell för primärvård Vårdval Halland när det gäller befolkningens närsjukvård. Lagen om Valfrihetssystem (LOV) infördes 2009 och har sedan dess tillämpats när det gäller närsjukvården och förslag finns nu om att tillämpa denna lag även när det gäller delar av den specialiserade vården. Årligen görs revideringar av Vårdval Halland modellen och förslag för 2013 har nu tagits fram. Förslaget omfattar även vårdval, inklusive ersättning, när det gäller specialiserad vård som inte behöver sjukhusens resurser - Vårdval Halland Plus. Beslut om hälso- och sjukvårdspengen för Vårdval Halland närsjukvård tas i annat ärende. Tjänsteskrivelse från Regionkontoret ( ) Förslag Vårdval Halland 3(6)

4 7 Patientrörlighet i EU förslag till ny lag HSS Hälso- och sjukvårdsstyrelsen antar förslaget till yttrande. Region Halland har fått Patientrörlighet i EU förslag till ny lag för yttrande. Förslaget grundas på EU:s direktiv 2011/24/EU om tillämpningen av patienträttigheter vid gränsöverskridande hälso- och sjukvård (Patientrörlighetsdirektivet). Syftet med direktivet är att tydliggöra vilka regler som gäller när patienter söker planerad sjukvård i annat medlemsland. Utredningen föreslår en ny lag från 1 oktober 2013 om ersättning för vissa vårdkostnader som uppkommit vid vård i ett annat land inom det europeiska ekonomiska samarbetsområdet (EES). Enligt lagen ska en patient ha rätt till ersättning för vårdkostnader för hälso- och sjukvård, tandvård, läkemedel, förbrukningsartiklar eller hjälpmedel under vissa förutsättningar. Försäkringskassan betalar i efterhand ut ersättning till patienten för utlandsvården och ska, om det inte är uppenbart onödigt, inhämta yttrande från sjukvårdshuvudmannen i ett ersättningsärende. Utredningen föreslår också i en ny lag att landstingen ersätter försäkringskassan för de utbetalningar som kassan gjort till patienterna när det gäller hälso- och sjukvård, tandvård, läkemedel, förbrukningsartiklar och hjälpmedel. Kommunerna föreslås ersätta landstingen för sådana hjälpmedel som kommunerna skulle haft kostnadsansvar för i Sverige. Utredningen föreslår att landstingen och kommunerna kompenseras för det nya kostnadsansvaret genom den så kallade kommunala finansieringsprincipen. Även denna lag föreslås träda i kraft den 1 oktober Regionkontoret har tagit fram ett förslag till yttrande. Tjänsteskrivelse från Regionkontoret ( ) Förslag till yttrande Departementspromemorian 8 Patientavgifter med mera 2013 RS Hälso- och sjukvårdsstyrelsen föreslår regionstyrelsen att föreslå regionfullmäktige att för 2013 fastställa enligt förslag patientavgifter och högkostnadsskydd (oförändrade i förhållande till 2012) 4(6)

5 priser för hälsoundersökningar, vaccinationer och intyg uppräknade med 2,6 % enligt fastställda principer pris på preventivmedlet kopparspiral till självkostnadspris egenavgifter och ersättning för sjukresor enligt fastställda principer (oförändrade i förhållande till 2012) ersättning till verksamhet för utförd akut öppen vård av utlandssvensk från övriga länder i de fall patienten betalar vanlig patientavgift gjordes en större översyn och höjning av patientavgifter för läkarbesök och högkostnadsskydd, samt egenavgifter och ersättning för sjukresor. För 2013 föreslås att aktuell nivå bibehålls. Endast åtgärder enligt Gula taxan för sådana åtgärder som inte omfattas av skattesubventioner föreslås uppräknas enligt tidigare fastställda index. I syfte att uppnå jämlik vård, ska erhållande av preventivmedlet kopparspiral avgiftsmässigt jämställas med hormonspiral. Förslaget innebär att avgift införs för kopparspiral som erhålls på mottagning inom hälso- och sjukvården. Avgiften som tillämpas är självkostnad för anskaffning, ca 170 kr. Åtgärden upptas i Gula taxan. Verksamheterna erhåller normalt ersättning för utförd vård. Ett undantag har tillämpats för utlandssvenskar bosatta utanför EU-området eller bosatta i konventionsländer. Dessa betalar för akut öppen vård endast vanlig patientavgift. Ingen annan ersättning utgår. Fr.o.m föreslås verksamheten ersättas för sådan vård enligt motsvarande principer som tillämpas för andra patientgrupper. Hälso- och sjukvårdsstyrelsen svarar för denna kostnad. Tjänsteskrivelse från Regionkontoret ( ) Patientavgifter Ledningssystem för kvalitet inom hälso- och sjukvården (SOSFS 2011:9) HSS Hälso- och sjukvårdsstyrelsen beslutar att, inom ramen för befintliga ledningssystem för kvalitet inom hälso- och sjukvården, skapa gemensamma delar för processer som kräver samverkan mellan huvudmännen enligt Socialstyrelsens föreskrift om Ledningssystem för systematiskt kvalitetsarbete (SOSFS 2011:9). I överenskommelsen mellan staten och Sveriges Kommuner och Landsting gällande Sammanhållen vård och omsorg om de mest sjuka äldre 2012 anges ett antal förutsättningar för att landsting/region och kommuner ska kunna få del av medlen för 5(6)

6 2012. Av överenskommelsen framgår även den fortsatta inriktningen , där avsikten är att ytterligare utveckla och höja ambitionsnivån när det gäller att åstadkomma en sammanhållen vård och omsorg om de mest sjuka äldre. Det finns ett antal grundläggande krav för att länet ska få del av de prestationsbaserade medlen för 2012 och för att klara inträdeskraven inför den fortsatta inriktningen åren Detta innebär bland annat att det ska finnas beslut om att införa ett ledningssystem för kvalitet som motsvarar kraven i Socialstyrelsens föreskrifter om Ledningssystem för systematiskt kvalitetsarbete (SOSFS 2011:9). Tjänsteskrivelse från Regionkontoret ( ) 10 Informationer En stående punkt på dagordningen vid hälso- och sjukvårdsstyrelsens sammanträden är information från hälso- och sjukvårdsutvecklingsdirektören med flera tjänstemän. Områden vid dagens möte: 6(6)

Patientavgifter m.m. 2013

Patientavgifter m.m. 2013 1(4) Datum Diarienummer 2012-08-29 RS120124 Regionfullmäktige Patientavgifter m.m. 2013 Förslag till beslut Regionstyrelsen föreslår regionfullmäktige att för 2013 fastställa enligt förslag patientavgifter

Läs mer

3 Anmälan av inkomna och utgående skrivelser, protokoll m m

3 Anmälan av inkomna och utgående skrivelser, protokoll m m Föredragningslista Sammanträdesdatum 2013-05-06 Hälso- och sjukvårdsstyrelsen Tid Måndagen den 6 maj 2013, kl. 09:00 Plats Regionens hus Södra Vägen, Halmstad Sammanträdeslokal Borgsalen 1 Justering Förslag

Läs mer

Hälso- och sjukvårdsstyrelsen

Hälso- och sjukvårdsstyrelsen Föredragningslista Sammanträdesdatum 2011-02-21 Hälso- och sjukvårdsstyrelsen Tid Måndagen den 21 februari, kl 09:00 Plats Regionens hus, Södra vägen 9, Halmstad Sammanträdeslokal - Borgsalen 1 Justering

Läs mer

3 Anmälan av inkomna och utgående skrivelser, protokoll m m

3 Anmälan av inkomna och utgående skrivelser, protokoll m m Föredragningslista Sammanträdesdatum 2014-03-10 Hälso- och sjukvårdsstyrelsen Tid Måndagen den 10 mars 2014, kl. 09:00 Plats Regionens hus Södra Vägen, Halmstad Sammanträdeslokal Borgsalen 1 Justering

Läs mer

3 Anmälan av inkomna och utgående skrivelser, protokoll m m

3 Anmälan av inkomna och utgående skrivelser, protokoll m m Föredragningslista Sammanträdesdatum 2014-05-12 Hälso- och sjukvårdsstyrelsen Tid Måndagen den 12 maj 2014, kl. 09:00 Plats Katrinebergs Folkhögskola, Vessigebro Sammanträdeslokal Dalbysalen, 2.a vån Granhem

Läs mer

8 Tolkersättning i hälso- och sjukvården i Region Halland

8 Tolkersättning i hälso- och sjukvården i Region Halland 8 Tolkersättning i hälso- och sjukvården i Region Halland Regionstyrelsen - Utdrag ur protokoll Sammanträdesdatum 2016-06-01 112 Tolkersättning i hälso- och sjukvården i Region Halland RS160307 Beslut

Läs mer

Tid Onsdag 11 februari kl 08:30 torsdag 12 februari 12:00. Regionstyrelsen utser Lise-Lotte Bensköld-Olsson att jämte ordföranden justera protokollet.

Tid Onsdag 11 februari kl 08:30 torsdag 12 februari 12:00. Regionstyrelsen utser Lise-Lotte Bensköld-Olsson att jämte ordföranden justera protokollet. Föredragningslista Sammanträdesdatum 2015-02-11 Regionstyrelsen Tid Onsdag 11 februari kl 08:30 torsdag 12 februari 12:00 Plats Grand Hotel, Hotellgatan 1, Falkenberg 1 Justering Regionstyrelsen utser

Läs mer

Yttrande över departementspromemorian Patientrörlighet inom EES vissa kompletterande förslag (Ds 2015:18)

Yttrande över departementspromemorian Patientrörlighet inom EES vissa kompletterande förslag (Ds 2015:18) Kanslienheten TJÄNSTESKRIVELSE 1(2) 2015-05-05 Diarienummer 150272 Landstingsstyrelsen Yttrande över departementspromemorian Patientrörlighet inom EES vissa kompletterande förslag (Ds 2015:18) Förslag

Läs mer

Hälso- och sjukvårdsstyrelsen 43 53

Hälso- och sjukvårdsstyrelsen 43 53 Protokoll Sammanträdesdatum 2011-04-18 Hälso- och sjukvårdsstyrelsen 43 53 Tid Måndagen den 18 april 2011, kl 09:00 12:00 Plats Regionens hus - Södra vägen, Halmstad Sammanträdeslokal Borgsalen Ledamöter

Läs mer

MED BESLUTSFÖRSLAG LANDSTINGSSTYRELSEN. Tid: , kl Plats: Landstingshuset, Halmstad. 1 Justering

MED BESLUTSFÖRSLAG LANDSTINGSSTYRELSEN. Tid: , kl Plats: Landstingshuset, Halmstad. 1 Justering LANDSTINGET HALLAND FÖREDRAGNINGSLISTA MED BESLUTSFÖRSLAG LANDSTINGSSTYRELSEN Tid: 2002-04-08, kl 10.00 Plats: Landstingshuset, Halmstad 1 Justering att utse Björn Ahlkvist att jämte ordföranden justera

Läs mer

Föredragningslista Sammanträdesdatum

Föredragningslista Sammanträdesdatum Föredragningslista Sammanträdesdatum 2017-06-15 Driftnämnden Närsjukvård Tid: Torsdag 15 juni kl. 09:00 16:00 Plats: Regionens Hus, Lokal Borgsalen Beslutsärenden 1 Justering Nämnden beslutar utse Christina

Läs mer

24 Tolkersättning i hälso- och sjukvården i Region Halland RS160307

24 Tolkersättning i hälso- och sjukvården i Region Halland RS160307 24 Tolkersättning i hälso- och sjukvården i Region Halland RS160307 Ärendet Region Hallands ersättning för kostnader för hälso- och sjukvård samt tandvård till asylsökande består i huvudsak av ett visst

Läs mer

Föredragningslista Sammanträdesdatum Direktionsrummet, sjukhusledningen, Hallands sjukhus Varberg

Föredragningslista Sammanträdesdatum Direktionsrummet, sjukhusledningen, Hallands sjukhus Varberg Föredragningslista Sammanträdesdatum 2011-03-02 Driftnämnden Varberg Tid: Onsdagen den 2 mars 2011 klockan 13.30-16.30 Plats: Direktionsrummet, sjukhusledningen, Hallands sjukhus Varberg 1 Justering Driftnämnden

Läs mer

Presidiets förslag Regionstyrelsen utser Per Persson att jämte ordföranden justera protokollet.

Presidiets förslag Regionstyrelsen utser Per Persson att jämte ordföranden justera protokollet. Föredragningslista Sammanträdesdatum 2012-08-29 Regionstyrelsen Tid Onsdag 29 augusti 2012, kl 08:30 ca 12:00 Plats Regionens Hus, Södra vägen 9, Halmstad Sammanträdeslokal Borgsalen 1 Justering Regionstyrelsen

Läs mer

Patientrörlighet i EU - förslag till ny lag (Ds 2012:6) Remiss från Socialdepartementet

Patientrörlighet i EU - förslag till ny lag (Ds 2012:6) Remiss från Socialdepartementet PM 2012:87 RVII (Dnr 001-546/2012) Patientrörlighet i EU - förslag till ny lag (Ds 2012:6) Remiss från Socialdepartementet Borgarrådsberedningen föreslår att kommunstyrelsen beslutar följande. Som svar

Läs mer

Föredragningslista Sammanträdesdatum

Föredragningslista Sammanträdesdatum Föredragningslista Sammanträdesdatum 2012-04-26 Driftnämnden Varberg Tid: Torsdagen den 26 april 2012 klockan 13.00-16.00 Plats: Konferensrum Eneskär, Stadshotellet i Varberg 1 Justering Driftnämnden beslutar

Läs mer

Driftnämnden Ambulans, diagnostik och hälsa

Driftnämnden Ambulans, diagnostik och hälsa Föredragningslista Sammanträdesdatum 2015-05-05 Driftnämnden Ambulans, diagnostik och hälsa Tid: Tisdagen den 5 maj 2015 klockan 09.00-14.00 Plats: Konferensrum Showroom, Hjälpmedelscentrum, Kistingevägen

Läs mer

Motion Utveckla Hjärt- och Lungräddning i Halland

Motion Utveckla Hjärt- och Lungräddning i Halland 1(2) Regionkontoret Hälso- och sjukvård Bengt Widgren, FoUU-chef Datum Diarienummer 2014-03-26 RS130446 Regionfullmäktige Motion Utveckla Hjärt- och Lungräddning i Halland Förslag till beslut Regionstyrelsen

Läs mer

Föredragningslista Sammanträdesdatum

Föredragningslista Sammanträdesdatum Föredragningslista Sammanträdesdatum 2016-11-24 Driftnämnden Närsjukvård Tid: Torsdag 24 november kl. 14:00 Plats: Folktandvården Västra Vall Beslutsärenden 1 Justering Nämnden beslutar utse Christian

Läs mer

Driftnämnden Öppen specialiserad vård

Driftnämnden Öppen specialiserad vård Föredragningslista Sammanträdesdatum 2014-02-18 Driftnämnden Öppen specialiserad vård Tid: Tisdagen den 18 februari 2014 klockan 09.00 12.00 Plats: Konferensrum Borgkammaren, Regionkontoret södra vägen

Läs mer

3 Anmälan av inkomna och utgående skrivelser, protokoll m m

3 Anmälan av inkomna och utgående skrivelser, protokoll m m Föredragningslista Sammanträdesdatum 2012-09-24 Hälso- och sjukvårdsstyrelsen Tid Måndagen den 24 september 2012, kl. 09:00 Plats Regionens hus Södra Vägen, Halmstad Sammanträdeslokal Borgsalen 1 Justering

Läs mer

Patientnämnden Tid: Torsdagen den 3 december 2009, kl. 14:00-16:40. Plats: Sammanträdesrum Borgsalen, Landstingshuset, Södra vägen 9, Halmstad

Patientnämnden Tid: Torsdagen den 3 december 2009, kl. 14:00-16:40. Plats: Sammanträdesrum Borgsalen, Landstingshuset, Södra vägen 9, Halmstad Protokoll Sammanträdesdatum 2009-12-03 Patientnämnden 50-58 Tid: Torsdagen den 3 december 2009, kl. 14:00-16:40 Plats: Sammanträdesrum Borgsalen, Landstingshuset, Södra vägen 9, Halmstad Ledamöter Elisabeth

Läs mer

Kartläggning av behov ska underlätta planering

Kartläggning av behov ska underlätta planering PRESSINFORMATION Hälso- och sjukvårdsstyrelsen 17 oktober 2011 Kartläggning av behov ska underlätta planering Behoven av hälso- och sjukvård varierar mellan de olika Hallandskommunerna. För att kunna ge

Läs mer

Protokoll Sammanträdesdatum

Protokoll Sammanträdesdatum Plats och tid Regionens hus, Södra vägen 9, Halmstad, Borgsalen, klockan 09:00-11:30 Ledamöter Ersättare Övriga Ulrika Jörgensen (M) (ordförande) Kristina Karlsson (C) Lise-Lotte Bensköld Olsson (S) Mikael

Läs mer

Föredragningslista Sammanträdesdatum Presidiets förslag Nämnden beslutar utse (Justerare) att jämte ordföranden justera protokollet.

Föredragningslista Sammanträdesdatum Presidiets förslag Nämnden beslutar utse (Justerare) att jämte ordföranden justera protokollet. Föredragningslista Sammanträdesdatum 2007-01-22 Kungsbackanämnden Tid: Måndag 22 januari 2007 kl 13:30 Obs! konferens i Sparbankshallen om Nationell Strategi för utveckling av samhällets insatser till

Läs mer

3 Anmälan av inkomna och utgående skrivelser, protokoll m m

3 Anmälan av inkomna och utgående skrivelser, protokoll m m 3 Anmälan av inkomna och utgående skrivelser, protokoll m m Förslag till beslut Hälso- och sjukvårdsstyrelsen noterar handlingarna till protokollet. Ärendet Följande handlingar anmäls för anteckning till

Läs mer

Föredragningslista Sammanträdesdatum 2015-02-05

Föredragningslista Sammanträdesdatum 2015-02-05 Föredragningslista Sammanträdesdatum 2015-02-05 Halmstadsnämnden Tid: Torsdag 5 februari, kl 10:00 12:00 Plats: Hotell Skansen, Båstad 1 Justering Halmstadsnämnden beslutar utse Marita Johansson att jämte

Läs mer

Driftnämnden för Psykiatri Halland

Driftnämnden för Psykiatri Halland Driftnämnden för Psykiatri Halland Tid: Tisdagen den 1 april, kl. 09.00-16.00 Plats: Konferensrum Balgö, Psykiatriska kliniken, Träslövsvägen, Varberg. Länk till karta: http://kartor.eniro.se/m/nlk9c Föredragningar

Läs mer

15 Förstärkta insatser för asylsökande och nyanlända barn och unga med psykisk ohälsa RS150381

15 Förstärkta insatser för asylsökande och nyanlända barn och unga med psykisk ohälsa RS150381 15 Förstärkta insatser för asylsökande och nyanlända barn och unga med psykisk ohälsa RS150381 Ärendet En god psykisk hälsa har stor betydelse för en lyckad integration. I Region Halland krävs en ökad

Läs mer

Första linjens vård till barn och unga med psykisk ohälsa med måttliga symtom och funktionsnedsättningaruppdrag åt Driftnämnden Närsjukvård

Första linjens vård till barn och unga med psykisk ohälsa med måttliga symtom och funktionsnedsättningaruppdrag åt Driftnämnden Närsjukvård TJÄNSTESKRIVELSE 1(3) Regionkontoret Hälso- och sjukvård Karin Ingvarsson Utvecklare Datum Diarienummer 2016-02-10 RS150369, RS150370 Regionstyrelsen Första linjens vård till barn och unga med psykisk

Läs mer

Driftnämnden Halmstad

Driftnämnden Halmstad Föredragningslista Sammanträdesdatum 2012-10-24 Driftnämnden Halmstad Tid: Onsdagen den 24 oktober 2012 klockan 13:00-16.00 Plats: Konferensrum Berget, Hallands sjukhus Halmstad 1 Justering Driftnämnden

Läs mer

Varbergsnämnden 29 39

Varbergsnämnden 29 39 Protokoll Sammanträdesdatum 2011-05-10 Varbergsnämnden 29 39 Tid: Tisdag 10 maj 2011, kl 14:00 17:45 Plats: Konferensrummet 2:a vån, Vårdcentralen Västra Vall, Varberg Ledamöter Karl-Gunnar Svensson (KD)

Läs mer

Driftnämnden Regionservice

Driftnämnden Regionservice Föredragningslista Sammanträdesdatum 2016-09-01 Driftnämnden Regionservice Tid: Torsdagen den 1 september 2016, kl 09:30 ca 12:00 Plats: Regionservice, Fiskaregatan 4, Halmstad Sammanträdesrum: Parketten

Läs mer

Arbetsutskottets förslag Regionstyrelsens arbetsutskott beslutar att utse Lise-Lotte Bensköld-Olsson att jämte ordföranden justera protokollet

Arbetsutskottets förslag Regionstyrelsens arbetsutskott beslutar att utse Lise-Lotte Bensköld-Olsson att jämte ordföranden justera protokollet Föredragningslista Sammanträdesdatum 2015-04-29 Regionstyrelsen Tid Tisdagen den 29 april 2015, kl 09:00 16:00 Plats Regionens Hus, Södra vägen 9, Halmstad Sammanträdeslokal Borgsalen 1 Justering Regionstyrelsens

Läs mer

Driftnämnden Psykiatrin Halland 54-63

Driftnämnden Psykiatrin Halland 54-63 Protokoll Sammanträdesdatum 2011-08-31 Driftnämnden Psykiatrin Halland 54-63 Tid: Onsdagen den 31 augusti 2011, kl 09:00-16:00 Plats: Konferensrum hjälpmedelscentralen, Kistingevägen 2, Halmstad Ledamöter

Läs mer

Omsorgsnämnden 2014-06-18 1 (11)

Omsorgsnämnden 2014-06-18 1 (11) Omsorgsnämnden 2014-06-18 1 (11) Plats och tid Beslutande Hörsalen 13:15-15:30 Gunnel Johansson (S) ordförande Dorothea Nilsson (M) Ingemar Steneteg (C) Alexander Engman (FP) Karl-Gustav Lindbäck (KV)

Läs mer

Beslutsgång synhjälpmedel, hörseltekniska hjälpmedel, medicintekniska behandlingshjälpmedel och ortopedtekniska hjälpmedel.

Beslutsgång synhjälpmedel, hörseltekniska hjälpmedel, medicintekniska behandlingshjälpmedel och ortopedtekniska hjälpmedel. TJÄNSTESKRIVELSE 1(5) Regionkontoret Kristian Samuelsson, utvecklare VO Hälso- och sjukvårdsutveckling 035 13 48 90 Datum Diarienummer 2012-12-04 HSS12001 Hälso- och sjukvårdsstyrelsen Beslutsgång synhjälpmedel,

Läs mer

Regionens verksamhetsram

Regionens verksamhetsram Regionens verksamhetsram Detta ska jag prata om Övergripande om Västra Götalandsregionens styrning av verksamheten Styrelsers och nämnders roller, framför allt i styrningen av hälso- och sjukvården Uppgifter

Läs mer

Följande driftsnämnder ska finnas under hälso- och sjukvårdsstyrelsen:

Följande driftsnämnder ska finnas under hälso- och sjukvårdsstyrelsen: Reglemente för driftsnämnd underställd hälso- och sjukvårdsstyrelsen Beslutat av landstingsfullmäktige den 29 mars 2010, 27 och regionfullmäktige den 26 september 2011, 88. Utöver vad som föreskrivs i

Läs mer

Hjälpmedelsnämnden Halland

Hjälpmedelsnämnden Halland Föredragningslista Sammanträdesdatum Hjälpmedelsnämnden Halland Tid: Torsdag den 29 november 2012 kl 9.00 12.00 Plats: Skårs gård, Fjärås mellan Varberg och Kungsbacka Se nedanstående länk, karta bifogas,

Läs mer

Plats: Sammanträdesrum Borgsalen, Landstingshuset, Södra vägen 9, Halmstad

Plats: Sammanträdesrum Borgsalen, Landstingshuset, Södra vägen 9, Halmstad Protokoll Sammanträdesdatum 2010-06-03 Patientnämnden 22-30 Tid: Torsdagen den 3 juni 2010, kl. 14:00-16:40 Plats: Sammanträdesrum Borgsalen, Landstingshuset, Södra vägen 9, Halmstad Ledamöter Elisabeth

Läs mer

Varbergsnämnden 69 81

Varbergsnämnden 69 81 Protokoll Sammanträdesdatum 2013-12-03 Varbergsnämnden 69 81 Tid: Tisdag 3 december 2013, kl 15:00 18:00 Plats Nämndsrummet, Birger Svenssons väg 32, Varberg Ledamöter Karl-Gunnar Svensson (KD) ordförande

Läs mer

Förändringar i regelverket för avgifter Dnr

Förändringar i regelverket för avgifter Dnr ÄRENDE TILL SAMMANTRÄDESDATUM Regionstyrelsen 2018-10-31 Sida 1 (5) Förändringar i regelverket för avgifter Dnr 03185-2018. Förslag till beslut Regionstyrelsen föreslår regionfullmäktige besluta att: 1.

Läs mer

Föredragningslista Sammanträdesdatum 2004-10-12. Landstingshuset, Landstingets kansli, Södra vägen 9, Halmstad

Föredragningslista Sammanträdesdatum 2004-10-12. Landstingshuset, Landstingets kansli, Södra vägen 9, Halmstad Föredragningslista Sammanträdesdatum 2004-10-12 Landstingsstyrelsen Tid: Tisdagen den 12 oktober 2004, kl 10:00 Plats: Landstingshuset, Landstingets kansli, Södra vägen 9, Halmstad 1 Justering Landstingsstyrelsen

Läs mer

Föredragningslista Sammanträdesdatum 2015-11-30. Vi träffas kl 11:30 på Vandrarhemmet och äter jultallrik innan sammanträdet

Föredragningslista Sammanträdesdatum 2015-11-30. Vi träffas kl 11:30 på Vandrarhemmet och äter jultallrik innan sammanträdet Föredragningslista Sammanträdesdatum 2015-11-30 Laholmsnämnden Tid: Måndag 30 november 2015, kl 13:00 Plats: Laholms vandrarhem.. Vi träffas kl 11:30 på Vandrarhemmet och äter jultallrik innan sammanträdet..

Läs mer

Driftnämnden Regionservice

Driftnämnden Regionservice Föredragningslista Sammanträdesdatum 2016-05-12 Driftnämnden Regionservice Tid: Torsdagen den 12 maj 2016, kl 09:30 ca 12:00 Plats: Regionservice, Skånegatan 59, Halmstad Sammanträdesrum: Gröna rummet

Läs mer

Betänkandet Svensk social trygghet i en globaliserad värld (SOU 2017:5)

Betänkandet Svensk social trygghet i en globaliserad värld (SOU 2017:5) YTTRANDE Vårt ärendenr: 2017-09-08 Avdelningen för juridik Pål Resare Socialdepartementet 10333 STOCKHOLM Betänkandet Svensk social trygghet i en globaliserad värld (SOU 2017:5) Sammanfattning Sveriges

Läs mer

Yttrande över socialdepartementets remiss Ds 2012:6 Patientrörlighet i EU - förslag till ny lag

Yttrande över socialdepartementets remiss Ds 2012:6 Patientrörlighet i EU - förslag till ny lag Hälso- och sjukvårdsförvaltningen HÄLSO- OCH SJUKVÅRDSNÄMNDEN 2012-05-22 p 14 1 (10) Handläggare: Jan Vikenhem Jan Andrén Yttrande över socialdepartementets remiss Ds 2012:6 Patientrörlighet i EU - förslag

Läs mer

Remissyttrande - Patientrörlighet inom EES - kompletterande förslag för tandvården

Remissyttrande - Patientrörlighet inom EES - kompletterande förslag för tandvården TJÄNSTEUTLÅTANDE SID 1(4) H A N D LÄ G G A R E D A TU M D IA R IEN R Eva Elisabeth Johansson Aalbu Staben för regionala frågor +4616104894 2015-11-19 LS-LED15-1524-3 Ä R EN D EG Å N G Landstingsstyrelsen

Läs mer

PROTOKOLL 2014-04-07

PROTOKOLL 2014-04-07 Tid och plats Beslutande Ledamöter Ersättare Övriga närvarande Ersättare Måndag 7 april 2014 kl. 17.00-18.25 i konferensrum Yngern Nykvarns kommunhus. Björn Håkansson (m), ordförande Jan Linderhielm (np)

Läs mer

Hälso- och sjukvårdsstyrelsens finansiering och budgetramar inför 2012

Hälso- och sjukvårdsstyrelsens finansiering och budgetramar inför 2012 TJÄNSTESKRIVELSE 1(7) Datum Diarienummer 2011-11-15 HSS110110 Jonny Eriksson Ekonomisk styrning och kontroll 072-7424213 Jonny.a.eriksson@regionhalland.se Hälso- och sjukvårdsstyrelsen Hälso- och sjukvårdsstyrelsens

Läs mer

Plats: Sammanträdesrum Borgsalen, Landstingshuset, Södra vägen 9, Halmstad

Plats: Sammanträdesrum Borgsalen, Landstingshuset, Södra vägen 9, Halmstad Protokoll Sammanträdesdatum 2009-08-06 Patientnämnden 31-39 Tid: Torsdagen den 6 augusti 2009, kl. 13:30-15:45 Plats: Sammanträdesrum Borgsalen, Landstingshuset, Södra vägen 9, Halmstad Ledamöter Elisabeth

Läs mer

Stockholms läns landsting 1(2)

Stockholms läns landsting 1(2) Stockholms läns landsting 1(2) Landstingsradsberedningen SKRIVELSE 2015-05-20 LS 2015-0570 Landstingsstyrelsen Yttrande över remiss - Patientrörlighet inom EES - vissa kompletterande förslag (Ds 2015:18)

Läs mer

Varbergsnämnden 19 28

Varbergsnämnden 19 28 Protokoll Sammanträdesdatum 2011-04-06 Varbergsnämnden 19 28 Tid Onsdag 6 april 2011, kl 13:00 17:15 Plats Konferensrummet 1:a vån, Vårdcentralen Västra Vall, Varberg Ledamöter Karl-Gunnar Svensson (KD)

Läs mer

DRIFTNÄMNDEN AMBULANS, DIAGNOSTIK OCH HÄLSA

DRIFTNÄMNDEN AMBULANS, DIAGNOSTIK OCH HÄLSA DRIFTNÄMNDEN AMBULANS, DIAGNOSTIK OCH HÄLSA Tid: kl. 09:00-14:00 Plats: Konf rum Barken-Briggen i Kattegatt, Hallands sjukhus Halmstad Ledamöter Ersättare Övriga 1(9) 1. Justering Ej föredragning av utse

Läs mer

Driftnämnden Ambulans, diagnostik och hälsa

Driftnämnden Ambulans, diagnostik och hälsa Föredragningslista Sammanträdesdatum 2016-11-29 Driftnämnden Ambulans, diagnostik och hälsa Tid: Tisdagen den 29 november 2016 klockan 09.00-14.00 Plats: Konferensrum Athena, Kvinnohälsovården, Brogatan

Läs mer

Driftnämnden Hallands sjukhus

Driftnämnden Hallands sjukhus Föredragningslista Sammanträdesdatum 2017-05-17 Driftnämnden Hallands sjukhus Tid: Onsdagen den 17 maj 2017 klockan 10.00-16.00 Plats: Konferensrum Kattegatt/Barken-Briggen, Hallands sjukhus Halmstad 1

Läs mer

Patientrörlighet i EU förslag till ny lagstiftning

Patientrörlighet i EU förslag till ny lagstiftning Socialutskottets betänkande 2012/13:SoU23 Patientrörlighet i EU förslag till ny lagstiftning Sammanfattning I betänkandet behandlas regeringens proposition 2012/13:150 Patientrörlighet i EU förslag till

Läs mer

Driftnämnden Regionservice

Driftnämnden Regionservice Föredragningslista Sammanträdesdatum 2015-11-12 Driftnämnden Regionservice Tid: Torsdagen den 12 november 2015, kl 09:00 ca kl 12:30 Plats: Sjukhuset i Varberg - Sammanträdesrum: Projektkontoret OBS! Tid

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (10)

Sammanträdesprotokoll 1 (10) Sammanträdesprotokoll 1 (10) Plats och tid Arvika Näringslivscenter, kl. 13.15 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Sten Fransson, Ordförande (S) Maria Rönnehäll, Vice ordförande (S) Per-Olov Ålander,

Läs mer

Föredragningslista Sammanträdesdatum

Föredragningslista Sammanträdesdatum Föredragningslista Sammanträdesdatum 2011-04-27 Driftnämnden Varberg Tid: Onsdagen den 27 april 2011 klockan 13.00-16.00 Plats: Varbergs stadshotell, konferenslokal Wardberg 1 Justering Driftnämnden beslutar

Läs mer

ÄRENDEFÖRTECKNING. 3. Granskning av privata fysioterapeuter 2015 (VVN/25/2015) 2

ÄRENDEFÖRTECKNING. 3. Granskning av privata fysioterapeuter 2015 (VVN/25/2015) 2 Kallelse/Föredragningslista 1(8) Samordningskansliet 2015-08-27 Monica Byvald Tfn: 063-147637 E-post: monica.byvald@regionjh.se ORGAN: DATUM: 2015-09-08 Vårdvalsnämnden PLATS: Regionens hus, hus 3 plan

Läs mer

Driftnämnden Regionservice

Driftnämnden Regionservice Föredragningslista Sammanträdesdatum 2014-10-30 Driftnämnden Regionservice Tid: Torsdagen den 30 oktober 2014, kl 09:30 - ca kl 12:00 Plats: Regionservice Skånegatan 59, Halmstad OBS! Plats Sammanträdesrum:

Läs mer

Habiliterings- och hjälpmedelsnämnden

Habiliterings- och hjälpmedelsnämnden Habiliterings- och hjälpmedelsnämnden DAGORDNING Datum 2015-11-24 1 (8) Sammanträde i habiliterings- och hjälpmedelsnämnden Ledamöter och ersättare i habiliterings- och hjälpmedelsnämnden kallas till sammanträde.

Läs mer

35 Svar på motion om Landsbygdsklinik i Hallands inland RS170203

35 Svar på motion om Landsbygdsklinik i Hallands inland RS170203 Regionstyrelsen - Utdrag ur protokoll Sammanträdesdatum 2018-02-14 35 Svar på motion om Landsbygdsklinik i Hallands inland RS170203 Beslut Regionstyrelsen beslutar att föreslå regionfullmäktige besluta

Läs mer

Föredragningslista Sammanträdesdatum

Föredragningslista Sammanträdesdatum Föredragningslista Sammanträdesdatum 2008-01-21 Kungsbackanämnden Tid: Måndag 21 januari 2008 kl 13:00 Plats: Sammanträdesrummet Tjolöholm, Kungsbacka Närsjukhus Sammanträdet inleds med att verksamhetschef

Läs mer

Driftnämnden Regionservice

Driftnämnden Regionservice Föredragningslista Sammanträdesdatum 2016-11-11 Driftnämnden Regionservice Tid: Fredagen den 11 november 2016, kl 09:30 ca 12:00 OBS! Dag och plats Plats: Sjukhuset i Varberg Sammanträdesrum: Gladan Karta

Läs mer

Hälso- och sjukvårdsnämnden

Hälso- och sjukvårdsnämnden Hälso- och sjukvårdsnämnden DAGORDNING Datum 2015-06-18 1 (6) Sammanträde i hälso- och sjukvårdsnämnden Ledamöter och ersättare i hälso- och sjukvårdsnämnden kallas till sammanträde. Tid: 2015-06-18 11.00

Läs mer

Driftnämnden Regionservice

Driftnämnden Regionservice Föredragningslista Sammanträdesdatum 2017-12-20 Driftnämnden Regionservice Tid: Onsdagen den 20 december 2017, kl 09:00 ca 12:00 OBS! Tid Plats: Regionservice Fiskaregatan 4, Sammanträdesrum: Parketten

Läs mer

Driftnämnden Regionservice

Driftnämnden Regionservice Föredragningslista Sammanträdesdatum 2014-04-10 Driftnämnden Regionservice Tid: Torsdagen den 10 april 2014, kl 09:30 - ca kl 14:00 OBS! Lunch serveras Plats: Regionservice - Fiskaregatan, Halmstad - Sammanträdesrum:

Läs mer

Driftnämnden Ambulans, diagnostik och hälsa

Driftnämnden Ambulans, diagnostik och hälsa Föredragningslista Sammanträdesdatum 2016-06-21 Driftnämnden Ambulans, diagnostik och hälsa Tid: Tisdagen den 21 juni 2016 klockan 09.00-14.00 Plats: Habiliteringen, konferensrum Fladen, Hallands sjukhus

Läs mer

Driftnämnden Halmstad

Driftnämnden Halmstad Protokoll Sammanträdesdatum 2011-05-25 Driftnämnden Halmstad Tid: Onsdagen den 25 maj 2011 klockan 09.00-12.00 Plats: Konferensrum Berget, Norrebo, våning 3, Hallands sjukhus Halmstad Ledamöter: Mikaela

Läs mer

Driftnämnden Regionservice

Driftnämnden Regionservice Föredragningslista Sammanträdesdatum 2016-02-04 Driftnämnden Regionservice Tid: Torsdagen den 4 februari 2016, kl 09:00 ca 12:00 Plats: Hallands Sjukhus, Halmstad Projektkontoret (Karta bifogas) OBS! Tid

Läs mer

HÖGSBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (15 ) Socialutskottet 2015-04-09

HÖGSBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (15 ) Socialutskottet 2015-04-09 HÖGSBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (15 ) Plats och tid Mogårdens äldreboende 11-12, Kommunhuset kl.13-16, torsdagen den 9 april 2015 Beslutande Marcus Schön (M), ordförande Diana Bergeskans (S), v ordförande

Läs mer

Driftnämnden Halmstad

Driftnämnden Halmstad Protokoll Sammanträdesdatum 2011-07-29 Driftnämnden Halmstad Tid: Fredagen den 29 juli 2011 klockan 11.00-12.00 Plats: Konferensrum Berget, Norrebo, våning 3, Hallands sjukhus Halmstad Ledamöter: Mikaela

Läs mer

Föredragningslista Sammanträdesdatum

Föredragningslista Sammanträdesdatum Föredragningslista Sammanträdesdatum 2017-05-02 Driftnämnden Psykiatri Tid: Tisdag 2 maj kl. 09:30 13:00 Plats: Sjukhuset, Varberg ( Balgö ) Beslutsärenden 1 Justering Nämnden beslutar utse Göran Gunnarsson

Läs mer

Driftnämnden för Psykiatri Halland

Driftnämnden för Psykiatri Halland Driftnämnden för Psykiatri Halland Tid: Tisdagen den 28 januari 2014, kl. 09.00-16.00 Plats: Konferensrum Balgö, Psykiatriska kliniken, Träslövsvägen, Varberg. Länk till karta: http://kartor.eniro.se/m/nlk9c

Läs mer

Hjälpmedelsnämnden Halland

Hjälpmedelsnämnden Halland Föredragningslista Sammanträdesdatum Hjälpmedelsnämnden Halland Tid: Torsdag den 18 april 2013 kl 9:00 12:00, mötet avslutas med gemensam lunch. Under eftermiddagen kommer nämndens ledamöter ges möjlighet

Läs mer

Patientrörlighet inom EES vissa kompletterande förslag

Patientrörlighet inom EES vissa kompletterande förslag Socialutskottets betänkande 2015/16:SoU14 Patientrörlighet inom EES vissa kompletterande förslag Sammanfattning Utskottet ställer sig bakom regeringens förslag till ändringar i hälso- och sjukvårdslagen,

Läs mer

Inriktningsbeslut om Vårdval 2.0 (Beslut enligt delegation) RS170510

Inriktningsbeslut om Vårdval 2.0 (Beslut enligt delegation) RS170510 Protokoll Sammanträdesdatum 2017-10-24 Regionstyrelsens hälso- och sjukvårdsutskott 171 Inriktningsbeslut om Vårdval 2.0 (Beslut enligt delegation) RS170510 Beslut Regionstyrelsens hälso- och sjukvårdsutskott

Läs mer

Varbergsnämnden 59 67

Varbergsnämnden 59 67 Protokoll Sammanträdesdatum 2011-09-20 Varbergsnämnden 59 67 Tid: Tisdag 20 september 2011, kl. 14:00 18:00 Plats: Varbergsnämndens sammanträdesrum, Birger Svenssons väg 32 Ledamöter Karl-Gunnar Svensson

Läs mer

Driftnämnden Regionservice

Driftnämnden Regionservice Föredragningslista Sammanträdesdatum 2014-12-11 Driftnämnden Regionservice Tid: Torsdagen den 11 december 2014, kl 14:00 - ca kl 16:00 OBS! Tid Plats: Regionservice Fiskaregatan, Halmstad Sammanträdesrum:

Läs mer

Regionstyrelsen. Protokoll Sammanträdesdatum 2012-08-29. Tid Onsdag 29 augusti 2012, kl 08:30 12:00. Regionens Hus, Södra vägen 9, Halmstad.

Regionstyrelsen. Protokoll Sammanträdesdatum 2012-08-29. Tid Onsdag 29 augusti 2012, kl 08:30 12:00. Regionens Hus, Södra vägen 9, Halmstad. Protokoll Sammanträdesdatum 2012-08-29 Regionstyrelsen 166 193 Tid Onsdag 29 augusti 2012, kl 08:30 12:00 Plats Regionens Hus, Södra vägen 9, Halmstad Ledamöter Gösta Bergenheim (M) GunMarie Stenström

Läs mer

Överenskommelse mellan kommunerna och landstinget i Stockholms län om samordning av insatser för habilitering och rehabilitering

Överenskommelse mellan kommunerna och landstinget i Stockholms län om samordning av insatser för habilitering och rehabilitering TJÄNSTESKRIVELSE Tyresö kommun 2012-04-04 Socialförvaltningen 1 (5) Catrin Ullbrand Utredare Diarienummer 2011/SN 0047 005 Socialnämnden Överenskommelse mellan kommunerna och landstinget i Stockholms län

Läs mer

3 Anmälan av inkomna och utgående skrivelser, protokoll m m. Förslag till beslut Hälso- och sjukvårdsstyrelsen noterar handlingarna till protokollet.

3 Anmälan av inkomna och utgående skrivelser, protokoll m m. Förslag till beslut Hälso- och sjukvårdsstyrelsen noterar handlingarna till protokollet. 3 Anmälan av inkomna och utgående skrivelser, protokoll m m Förslag till beslut Hälso- och sjukvårdsstyrelsen noterar handlingarna till protokollet. Ärendet Följande handlingar anmäls för anteckning till

Läs mer

Protokoll Sammanträdesdatum

Protokoll Sammanträdesdatum Plats och tid Borgsalen, klockan 09:00-12:30 Ledamöter Ersättare Övriga Kristina Karlsson (C) Lena Persson (L) Rie Boulund (M) ersätter Ulrika Jörgensen (M) (ordförande) Kerstin Zander (S) ersätter Lise-Lotte

Läs mer

Föredragningslista Sammanträdesdatum Plats Falkenbergs Fontänhus, Lasarettsvägen 11, FALKENBERG

Föredragningslista Sammanträdesdatum Plats Falkenbergs Fontänhus, Lasarettsvägen 11, FALKENBERG Föredragningslista Sammanträdesdatum 2017-05-29 Varbergsnämnden Tid Måndagen den 29 maj 2017, kl 13:00 Plats Falkenbergs Fontänhus, Lasarettsvägen 11, 311 37 FALKENBERG OBS! nämndsmötet den 29 maj 2017

Läs mer

15 Motion Utveckla Hjärt- och Lungräddning i Halland RS1300446

15 Motion Utveckla Hjärt- och Lungräddning i Halland RS1300446 15 Motion Utveckla Hjärt- och Lungräddning i Halland RS1300446 Arbetsutskottets förslag till beslut Hälso- och sjukvårdsstyrelsen föreslår regionstyrelsen föreslå regionfullmäktige att avslå motionen.

Läs mer

Förslag om justerade egenavgifter, kostnadsersättningar och högkostnadsskydd för sjukresor i de fyra nordligaste regionerna

Förslag om justerade egenavgifter, kostnadsersättningar och högkostnadsskydd för sjukresor i de fyra nordligaste regionerna Förslag om justerade egenavgifter, kostnadsersättningar och högkostnadsskydd för sjukresor i de fyra nordligaste regionerna Norra sjukvårdsregionförbundet, den 1 oktober 2019 Henric Fuchs Kollektivtrafik-

Läs mer

Omsorgskontorets sammanträdesrum Kl. 13:15 16:05 Bo Gunnar Åkesson (M) ordförande Gunnel Johansson (S) Ingemar Steneteg (C)

Omsorgskontorets sammanträdesrum Kl. 13:15 16:05 Bo Gunnar Åkesson (M) ordförande Gunnel Johansson (S) Ingemar Steneteg (C) Omsorgsnämndens arbetsutskott 2014-06-05 1 (14) Plats och tid Beslutande Övriga deltagare Omsorgskontorets sammanträdesrum Kl. 13:15 16:05 Bo Gunnar Åkesson (M) ordförande Gunnel Johansson (S) Ingemar

Läs mer

Varbergsnämnden 23-31

Varbergsnämnden 23-31 Protokoll Sammanträdesdatum 2007-04-25 Varbergsnämnden 23-31 Tid: 2007-04-25 kl 10:45-12:15 Plats: Vallersvik, Frillesås Ledamöter: Karl-Gunnar Svensson (kd) Inger Johansson (s) Kerstin Nelfelt (m) Claus

Läs mer

DOM 2015-10-28 Meddelad i Stockholm

DOM 2015-10-28 Meddelad i Stockholm Avdelning 06. DOM 2015-10-28 Meddelad i Stockholm Sida 1 (6) Mål nr 5562-15 KLAGANDE Region Örebro län Box 1613 701 16 Örebro MOTPART AA Ombud: Johan Rosengren Hidros Denmark ApS Warfvinges väg 35 112

Läs mer

Driftnämnden Regionservice

Driftnämnden Regionservice Föredragningslista Sammanträdesdatum 2014-04-10 Driftnämnden Regionservice Tid: Torsdagen den 10 april 2014, kl 09:30 - ca kl 14:00 OBS! Lunch serveras Plats: Regionservice - Fiskaregatan, Halmstad - Sammanträdesrum:

Läs mer

Föredragningslista. Information Idrottsklinik Movement, Per Gustavsson, Patrick Överli och Mats Örjes IPS Hultafors, Tatjana Sivik

Föredragningslista. Information Idrottsklinik Movement, Per Gustavsson, Patrick Överli och Mats Örjes IPS Hultafors, Tatjana Sivik Föredragningslista Länssjukvårdsnämnden Tid: Måndagen den 1 mars, kl 09.00-16.00 Tisdagen den 2 mars, kl 09.00-16.00 Plats: Direktionsrummet, Sjukhuset i Varberg Information Idrottsklinik Movement, Per

Läs mer

Driftnämnden Regionservice

Driftnämnden Regionservice Föredragningslista Sammanträdesdatum 2014-12-11 Driftnämnden Regionservice Tid: Torsdagen den 11 december 2014, kl 14:00 - ca kl 16:00 OBS! Tid Plats: Regionservice Fiskaregatan, Halmstad Sammanträdesrum:

Läs mer

Yttrande över motion Grön Rehabilitering

Yttrande över motion Grön Rehabilitering 1(2) Hälso- och sjukvård Datum Diarienummer 2014-12-17 RS140276 Regionfullmäktige Yttrande över motion Grön Rehabilitering Förslag till beslut Regionfullmäktige avslår motionen. Motionen I en motion om

Läs mer

Utdrag ur protokoll vid sammanträde Patientrörlighet i EU förslag till ny lagstiftning

Utdrag ur protokoll vid sammanträde Patientrörlighet i EU förslag till ny lagstiftning 1 LAGRÅDET Utdrag ur protokoll vid sammanträde 2013-03-19 Närvarande: F.d. justitieråden Susanne Billum och Dag Victor samt justitierådet Annika Brickman. Patientrörlighet i EU förslag till ny lagstiftning

Läs mer

Driftnämnden Regionservice

Driftnämnden Regionservice Föredragningslista Sammanträdesdatum 2014-10-30 Driftnämnden Regionservice Tid: Torsdagen den 30 oktober 2014, kl 09:30 - ca kl 12:00 Plats: Regionservice Skånegatan 59, Halmstad OBS! Plats Sammanträdesrum:

Läs mer

Principer för vårdgivares kostnadsansvar för läkemedel, hjälpmedel och medicinsk service

Principer för vårdgivares kostnadsansvar för läkemedel, hjälpmedel och medicinsk service Hälso- och sjukvårdsförvaltningen TJÄNSTEUTLÅTANDE 2017-05-15 1 (3) HSN 2017-0887 Handläggare: Björn Wettermark Hälso- och sjukvårdsnämnden 2017-06-20 Principer för vårdgivares kostnadsansvar för läkemedel,

Läs mer

82 Fördelning av medel ur Stiftelsen Varbergs sjukhus samfond RS160331

82 Fördelning av medel ur Stiftelsen Varbergs sjukhus samfond RS160331 Hälso- och sjukvårdsutskottet Utdrag ur protokoll Sammanträdesdatum 2016-06-07 RS160331, Driftnämnden Hallands sjukhus, Åke Bengtsson (ekonomi ledning) 82 Fördelning av medel ur Stiftelsen Varbergs sjukhus

Läs mer