Länspensionärsrådet 8-22

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Länspensionärsrådet 8-22"

Transkript

1 Protokoll Sammanträdesdatum Länspensionärsrådet 8-22 Tid: Fredagen den 20 april 2007, kl. 09:30-12:20 Plats: Sammanträdesrummet Nidingen, närsjukvårdens områdeskansli, Kungsbacka Ledamöter Dan Skantz (s) Bertil Bergquist Gustav Carlsson Sven Hägerborg Ersättare Lise-Lotte Olsson (s) Carl-Erik Bolling Sven Ek Goldy Farland Toini Jönsson PRO, ordförande SKPF SPF SPRF PRO SKPF SPF Inbjuden Rolf Dannäs KPR Kungsbacka, 8-14 Gunnar Eckerdal överläkare, rehabkliniken Kungsbacka, 14 Anne Gummesson överläkare/verksamhetschef, medicinmottagningen Kungsbacka, 14 Marie-Louise Simann apoteksområdeschef, Kungsbacka, 12 Carina Werner utvecklare, Landstinget Halland, Övriga Maria Fransson sekreterare 8 Val av ordförande för sammanträdet välja Bertil Bergquist till ordförande för dagens sammanträde. LPR (7)

2 9 Sammanträdets öppnande Bertil Bergquist öppnade mötet med att hälsa alla välkomna. 10 Justering utse Gustav Carlsson att jämte ordföranden justera protokollet. 11 Föregående sammanträdes protokoll anteckna föregående protokoll till handlingarna. 12 Eventuellt samarbete mellan LPR och apoteket Apoteksområdeschef Marie-Louise Simann, Kungsbacka, var inbjuden till sammanträdet för att diskutera ett eventuellt samarbete mellan LPR och apoteket. Apoteket har länge sökt ett forum för apoteksfrågor. Tanken är att ge ömsesidig information. Pensionärerna är apotekets viktigaste kunder. Centralt inom apoteket finns ett brukarråd. Dan Skantz informerade om pågående projekt med läkemedelsgenomgången i de särskilda boenden och enskilda boenden. Tre apotekare har projektanställts. Projektet följs kontinuerligt. uppdra åt beredning att till nästa sammanträde redovisa förslag till samarbetsformer med apoteket. Sven Hägerborg, SPF: Många människor är bekymrade över att apoteken byter ut medicinerna. Om en patient har flera mediciner och en del byts ut, då kan det strula till sig för patienten. Marie-Louise Simann svarade att inga läkemedel byts ut utan att informera kunden. Den aktiva substansen i läkemedlet är alltid densamma. Läkaren sätter ett X på receptet om ett läkemedel inte får bytas ut. Priserna pressas när mediciner får byts ut. Toini Jönsson, SPF, undrar om apoteket kan kolla upp alla patientens mediciner på datorn. LPR (7)

3 Marie-Louise Simann svarade att i nuläget går inte detta men i framtiden kommer det att fungera. Marie-Louise rekommenderar patienten att boka en 15 minuters gratis rådgivning på apoteket då man kan ställa frågor om sina mediciner. Bertil Bergquist, PRO, tycker att apoteket är en viktigt samarbetspartner. Han tycker att forumet kan träffas två gånger per år. 13 Information från KPR i Kungsbacka Bilaga 1 Vice ordförande Rolf Dannäs, KPR Kungsbacka informerade om deras verksamhet. Aktuella frågor i Kungsbacka är just nu utbyggnad av servicehus och lägenheter för äldreboende, seniorlägenheter, seniordag 2007, hemtjänsten, skydd mot fallskador. Hans presentation bifogas protokollet i bilaga 1. Goldy Farland, SKPF, påpekade att det är viktigt att hemtjänstens personal kan legitimera sig. De äldre ska inte behöver fråga efter legitimation. Bertil Bergquist, PRO, frågade hur KPR fungerar? Rolf Dannäs svarade att KPR fungerar väldigt väl. Det finns stora kunskaper och stora ambitioner. Toini Jönsson, SPF, frågade om hur utbyggnaden ser ut för servicehus ser ut. Rolf Dannäs svarade att det finns en framtagen plan till och med år 2011 om 211 nya äldrebostäder. 14 Visning av medicinmottagningen och vårdavdelningen Överläkare Anne Gummesson, medicinmottagningen och överläkare Gunnar Eckerdal, vårdavdelningen Kungsbacka Närsjukhus visade länspensionärsrådet runt i deras lokaler. Anne Gummesson informerade om att på medicinmottagningen finns specialutbildad personal inom diabetes, kardiologi, hematologi (blodsjukdomar), allergi/astma, endokrinologi, t ex sköldkörtelsjukdomar. Gunnar Eckerdal lämnade information om vårdavdelningen för geriatrisk rehabilitering, palliativ vård och postoperativ vård. Till vårdavdelningen kommer patienter som behöver vård efter mindre operationer och som i allmänhet kan skrivas ut redan efter något dygns vård. Där vårdas även patienter som behöver rehabilitering efter t ex stroke, frakturer, fallskador och infektioner. På vårdavdelning vårdas också svårt sjuka patienter. De flesta har LPR (7)

4 remitterats från andra sjukhus när botande behandling inte längre är möjlig och målet är lindring. För flertalet av dessa patienter är målet utskrivning till den egen bostaden. Ordföranden tackar överläkaren Anne Gummesson och överläkaren Gunnar Eckerdal för informationen och visningen av lokalerna. 15 Uppsökande tandvård Bilaga 2 Statistiken för uppsökande tandvård år redovisades. Mer information lämnas vid nästa sammanträde. Sven Hägerborg, SPF, konstaterade att det är en viktig resurs. Bland de som är berättigad att få tandvård fick 68 % detta år 2006 och 70 % år Återrapportering från träff med verksamhetscheferna för hör- och syncentralen i Halmstad den 20 mars Gustav Carlsson, SKPF, rapporterade från träff med avdelningscheferna Karin Ebbesson, hörcentralen och Fanny Franzén-Pettersson, syncentralen i Halmstad. Det ska finnas information på vårdcentralerna vart man kan vända sig om man behöver nya filter, batteri etc. till sina hörapparater. Vårdcentralerna är en viktig funktion för patienten. De Synskadades Riksförbund, SRF, anordnar en informationsdag om gula fläcken på stadsbiblioteket i Halmstad. 17 Ämne på temadagen Hörsel, syn och rörelseförmågan är lämpliga ämnen att informera om på temadagen. uppdra åt beredning att till nästa sammanträde redovisa förslag på ämnen till temadagen LPR (7)

5 18 Inom vilka områden klarar inte Landstinget Halland vårdgarantin idag? Utvecklare Carina Werner informerar om vårdgarantin. Vårdgarantin för att få kontakt med närsjukvården via telefon, t ex sjukvårdsupplysningen eller besök samma dag är 0 dagar. Här är tillgängligheten i Halland är 97 % och i resten av landet 87 %. Bedömer närsjukvården att du behöver besöka en läkare där, ska du erbjudas sådant besök inom högst sju dagar. Om du, efter medicinsk bedömning, behöver besöka den specialiserade vården, ska du få en tid där så snart som möjligt, men senast 90 dagar efter beslutet om din remiss. Om du själv har tagit kontakt med den specialiserade vården räknas de 90 dagarna från den dagen då din vårdbegäran är mottagen där. Om man inom den specialiserade vården bedömer att du behöver behandling, ska du erbjudas den så snart som möjligt, men senast 90 dagar efter beslutet. I Halland gäller även att om du känner stark oro, eller om läkaren befarar en allvarlig sjukdom, ska du erbjudas besök inom en månad. Vårdgarantins 90-dagarsregel är uppdelad två delar: besök i specialistvården inom 90 dagar, och behandling i specialistvården inom 90 dagar (max dagar = 180 dagar). Tiden fram till besök och behandling får överstiga 90 dagar, om du och läkare (eller annan behandlare) är överens om det. När Landstinget Halland gjorde en kökortningskontroll förra året ville 30 % av alla patienter som stod i kö vara kvar i kön. Antalet nyremisser har ökat. Det har också produktionen gjort. Fler och fler kliniker klarar vårdgarantin. Men de kirurgiska klinikerna i Halmstad och Varberg klarar inte vårdgarantin. Toini Jönsson, SPF, undrade om samordning av datasystem för operationer. Dan Skantz svarade att detta är på gång i höst. Systemet ska fungera överallt. Det är svårt att hitta rätt datorsystem för detta. Toini Jönsson, SPF, ställde frågan om rekrytering av läkare. Dan Skantz svarade att det kan vara svårt att rekrytera läkare eftersom oftast är det brist i hela landet och många landsting söker efter samma specialister samtidigt. LPR (7)

6 19 Var går åldersgränsen för läkare - privatpraktiserande - när det gäller möjligheten att skriva avtal med Landstinget Halland? För de läkare som har avtal enligt Nationella taxan är det idag en åldersgräns på 70 år. Landstinget Halland kan göra en överenskommelses om fortsatt arbete efter 70 år. Nuvarande regering har föreslagit att åldersgränsen ska tas bort och detta har varit ute på remiss hos landstingen. För de läkare som arbete inom Landstinget Halland är åldersgränsen för pension 67 år, även här kan landstinget söka dispens hos Socialstyrelsen för förlängd tjänstgöring, vilket har förekommit. 20 Information om dagens aktuella överbeläggning på sjukhusen - inställda operationer Dan Skantz informerade länspensionärsrådet om den aktuella situationen med överbeläggningar på sjukhusen. I Varberg drog man ner antalet vårdplatser på medicinkliniken för några år sedan och klarade då sig bra direkt efter neddragningen. Men under förra året och framåt har det varit en konstant överbeläggning. Det är medicinkliniken som varit fullbelagd och inte sjukhuset i stort. I Halmstad har trycket på medicinkliniken också varit hög. Sjukhusen arbetar med handlingsplaner. Beslut är fattat att antalet vårdplatser på Sjukhuset i Varberg ska öka. Det har hänt något med beläggningssituationen på medicinklinikerna i Sverige för det ser likadant ut överallt. Toini Jönsson, SPF, undrade om överbeläggningarna gäller mest akuta inläggningar. Carina Werner svarade att det har visat sig att andelen patienter över 79 år som läggs in akuta på medicinkliniken har ökat på länssjukhuset. LPR (7)

7 21 Bevakning av kötider för remisser till röntgen Carina Werner informerade om att tiden för eventuella undersökningar och utredningar som behöver inför ett besök eller en behandling, t ex röntgen, räknas inte in i de tidsgränser som gäller för vårdgarantin. Länssjukhusets röntgenklinik har börjat med lördagsmottagning för CT- och magnetröntgenundersökningar. Ca 30 undersökningar görs på en lördag. Röntgenklinikerna måste ha luckor i systemet om någon mottagning behöver skicka någon patient för en intern undersökning. Gustav Carlsson, SKPF, påpekade att samarbetet måste bli bättre mellan röntgenklinikerna. Patienterna bör få information om att det går snabbare att komma till röntgen om man väljer en annan mottagning i länet. Ordföranden tackar utvecklare Carina Werner för lämnad information. 22 Övrigt Det antecknades till protokollet att ordföranden för KPR Kungsbacka anmält förhinder till sammanträdet. Vid protokollet Maria Fransson Justerat Justerat Bertil Bergquist Gustav Carlsson LPR (7)

Protokoll Sammanträdesdatum Inbjuden Mats Erntell smittskyddsläkare, 4

Protokoll Sammanträdesdatum Inbjuden Mats Erntell smittskyddsläkare, 4 Protokoll Sammanträdesdatum 2007-02-16 Landstingets pensionärsråd 1-7 Tid: Fredagen den 16 februari 2007, kl. 09:30-11:40 Plats: Sammanträdesrummet Falken, stadshuset, Laholm Ledamöter Mats Eriksson (m)

Läs mer

Länspensionärsrådet 46 56

Länspensionärsrådet 46 56 Protokoll Sammanträdesdatum 2010-12-10 Länspensionärsrådet 46 56 Tid: Fredag den 10 december 2010, kl. 09:30 12:10 Plats: Sammanträdesrummet Fataburen, landstingskontoret, Halmstad Ledamöter Mats Eriksson

Läs mer

Landstingets pensionärsråd 21-32

Landstingets pensionärsråd 21-32 Protokoll Sammanträdesdatum 2006-09-08 Landstingets pensionärsråd 21-32 Tid: Fredagen den 8 september, kl 09.30-12.00 Plats: Sammanträdesrum Biblioteket, Vårdcentralen Centrum Falkenberg Närvarande ledamöter

Läs mer

Länspensionärsrådet 23-31

Länspensionärsrådet 23-31 Protokoll Sammanträdesdatum 2007-06-01 Länspensionärsrådet 23-31 Tid: Fredagen den 1 juni 2007, kl. 09:30-12:10 Plats: Sammanträdesrummet Överläkarvillan, Spenshult Ledamöter Mats Eriksson (m) Dan Skantz

Läs mer

Länspensionärsrådet 11-17

Länspensionärsrådet 11-17 Protokoll Sammanträdesdatum 2008-04-18 Länspensionärsrådet 11-17 Tid: Fredagen den 18 april 2008, kl. 09:30-12:00 Plats: Sammanträdesrummet Barken-Briggen, Länssjukhuset i Halmstad Ledamöter Dan Skantz

Läs mer

Länspensionärsrådet 1-10

Länspensionärsrådet 1-10 Protokoll Sammanträdesdatum 2008-02-15 Länspensionärsrådet 1-10 Tid: Fredagen den 15 februari 2008, kl. 09:30-12:00 Plats: Vårdcentralen Gruebäck, biblioteket, nedre botten, Urmakaregatan, Falkenberg Ledamöter

Läs mer

Länspensionärsrådet 10 22

Länspensionärsrådet 10 22 Protokoll Sammanträdesdatum 2010-04-09 Länspensionärsrådet 10 22 Tid: Fredag den 9 april 2010, kl. 09:30 12:20 Plats: Sammanträdesrummet Åbrinken, Vårdcentralen Gruebäck, Falkenberg Ledamöter Mats Eriksson

Läs mer

Länspensionärsrådet 1-11

Länspensionärsrådet 1-11 Protokoll Sammanträdesdatum 2009-02-12 Länspensionärsrådet 1-11 Tid: Torsdag den 12 februari 2009, kl. 09:30-12:00 Plats: Direktionsrummet, Sjukhuset i Varberg Ledamöter Mats Eriksson (M) Dan Skantz (S)

Läs mer

Länspensionärsrådet 42-53

Länspensionärsrådet 42-53 Protokoll Sammanträdesdatum 2007-12-14 Länspensionärsrådet 42-53 Tid: Fredagen den 14 december 2007, kl. 09:30-12:00 Plats: Sjukhuset i Varberg, Gröna salen, avdelning 2 C Ledamöter Dan Skantz (s) Bertil

Läs mer

Länspensionärsrådet 1 9

Länspensionärsrådet 1 9 Protokoll Sammanträdesdatum 2010-02-26 Länspensionärsrådet 1 9 Tid: Fredag den 26 februari 2010, kl. 09:30 12:00 Plats: Sammanträdesrummet Hörsalen, Hylte kommunhuset, Hyltebruk Ledamöter Mats Eriksson

Läs mer

Landstingets pensionärsråd 21-28

Landstingets pensionärsråd 21-28 Protokoll Sammanträdesdatum 2006-06-02 Landstingets pensionärsråd 21-28 Tid: Fredagen den 2 juni 2006, kl 09.30-12.00 Plats: Sjukgymnastikens konferensrum, Länssjukhuset i Halmstad Närvarande ledamöter

Läs mer

Länspensionärsrådet 44 53

Länspensionärsrådet 44 53 Protokoll Sammanträdesdatum 2009-12-18 Länspensionärsrådet 44 53 Tid: Fredag den 18 december 2009, kl. 09:30 12:00 Plats: Sammanträdesrummet Fataburen, landstingshuset, Halmstad Ledamöter Lise-Lotte Olsson

Läs mer

Länspensionärsrådet 21-31

Länspensionärsrådet 21-31 Protokoll Sammanträdesdatum 2009-05-29 Länspensionärsrådet 21-31 Tid: Fredag den 29 maj 2009, kl. 09:30-12:00 Plats: Biblioteket, nedre botten, Vårdcentralen Hjortsberg, Falkenberg Ledamöter Mats Eriksson

Läs mer

Regionpensionärsrådet 42-51

Regionpensionärsrådet 42-51 Protokoll Sammanträdesdatum 2012-12-14 Regionpensionärsrådet 42-51 Tid Fredag 14 december 2012, kl 09:00 11:45 Plats Hallands sjukhus Kungsbacka Ledamöter Gösta Bergenheim (M) Lise-Lotte Bensköld-Olsson

Läs mer

Landstingets pensionärsråd 1-8

Landstingets pensionärsråd 1-8 Protokoll Sammanträdesdatum 2005-02-18 Landstingets pensionärsråd 1-8 Tid: Fredagen den 18 februari 2005, kl 09.30-12.00 Plats: Stadshuset i Laholm Närvarande ledamöter Ersättare Inbjudna Övriga Mats Eriksson

Läs mer

PATIENTNÄMNDEN I HALLAND

PATIENTNÄMNDEN I HALLAND PATIENTNÄMNDEN I HALLAND Tid: 2002-10-10 kl 14.00 16.00 Plats: Rådhuset, Falkenberg Lokal: Rådhuset n.b. PROTOKOLL 51-61 -----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Läs mer

I Il ~ Landstinget PROTOKOLL LPR. Protokoll från Pensionärsrådets sammanträde. Tid: l kl Plats: Landstingshuset, Futurum, Falun

I Il ~ Landstinget PROTOKOLL LPR. Protokoll från Pensionärsrådets sammanträde. Tid: l kl Plats: Landstingshuset, Futurum, Falun I Il ~ Landstinget DALARNA Sammanträde 9-16 201 s-os-if.. Sid 1 (6) Protokoll från Pensionärsrådets sammanträde Tid: 2018-05-1l kl. 13.00-15.30 Plats: Landstingshuset, Futurum, Falun Beslutande Elin Noren

Läs mer

Patientnämnden Tid: Torsdagen den 10 april 2008, kl 13:00-14:30. Plats: Landstingshuset, Södra vägen 9, Halmstad

Patientnämnden Tid: Torsdagen den 10 april 2008, kl 13:00-14:30. Plats: Landstingshuset, Södra vägen 9, Halmstad Protokoll Sammanträdesdatum 2008-04-10 Patientnämnden 9-19 Tid: Torsdagen den 10 april 2008, kl 13:00-14:30 Plats: Landstingshuset, Södra vägen 9, Halmstad Ledamöter Elisabeth Wetoft Petersson (kd) Landstinget

Läs mer

Primärvårdsnämnden Hylte 69-82

Primärvårdsnämnden Hylte 69-82 Protokoll Sammanträdesdatum 2004-11-30 Primärvårdsnämnden Hylte 69-82 Tid: Tisdagen den 30 november 2004, kl. 14:00 17:30 Plats: Sammanträdesrummet, administrationsbyggnaden, Vårdcentralen Hyltebruk Ledamöter

Läs mer

Landstingets pensionärsråd 48-58

Landstingets pensionärsråd 48-58 Protokoll Sammanträdesdatum 2003-12-12 Landstingets pensionärsråd 48-58 Tid Fredagen den 12 december 2003, kl 10:00 12:00 Plats Närvarande ledamöter ersättare övriga Hotell Halland, Kungsbacka Mats Eriksson,

Läs mer

PROTOKOLL Landstingets pensionärsråd Ledningsstaben 2012-11-21 24-32 1(5) Maud Jonsson kl 09.00-12.00

PROTOKOLL Landstingets pensionärsråd Ledningsstaben 2012-11-21 24-32 1(5) Maud Jonsson kl 09.00-12.00 PROTOKOLL Landstingets pensionärsråd 2012-11-21 24-32 1(5) Maud Jonsson kl 09.00-12.00 Sammanträdesplats Landstingshuset, S:t Larsgatan 49 B i Linköping. Lokal: Sessionssalen Närvarande Ledamöter Viktoria

Läs mer

Länspensionärsrådet (LPR) 1-13

Länspensionärsrådet (LPR) 1-13 PROTOKOLL 1(5) Diarienummer Plats: Regionens hus, Sal B Närvarande: Ej närvarande: Solveig Löfdahl, PRO, vice ordf Mari Lindahl, L Lena Persson, S Helena Stålhammar, C 7-12 Kjell Lindström, SPF Birgitta

Läs mer

Länspensionärsrådet (LPR) 36-44

Länspensionärsrådet (LPR) 36-44 PROTOKOLL 1(5) Diarienummer Plats: Huskvarna Vårdcentrum Närvarande: Jimmy Henriksson, FP, ordf Britt Johansson, M Lena Persson, S Elisabeth Lindberg, SPF Birgitta Sigfridsson, SPF Marie-Louise Stålbark,

Läs mer

Regionpensionärsrådet 34-41

Regionpensionärsrådet 34-41 Protokoll Sammanträdesdatum 2012-10-12 Regionpensionärsrådet 34-41 Tid Fredag 12 oktober 2012, kl 09:00 11:30 Plats Stadshuset, Laholm Sammanträdeslokal Svanen Ledamöter Gösta Bergenheim (M) Lise-Lotte

Läs mer

Freja, Emil Lindells v. 15 Växjö

Freja, Emil Lindells v. 15 Växjö Pensionärsrådet Tid 2015-05-04 10:00 12:00 Plats Freja, Emil Lindells v. 15 Växjö Beslutande ledamöter Anna Fransson (S), ordförande Robert Olesen (S), vice ordförande Ingemo Gustafsson Barbro Karlsson

Läs mer

I Il ~ Landstinget PROTOKOLL LPR. Protokoll från Landstingets Pensionärsråd sammanträde

I Il ~ Landstinget PROTOKOLL LPR. Protokoll från Landstingets Pensionärsråd sammanträde I Il ~ Landstinget DALARNA Sammanträde 2018-11-08 25-32 Sid 1 (5) Protokoll från Landstingets Pensionärsråd sammanträde Tid: 2018-11-08, kl. 13.00-15.30 Plats: Landstingshuset, Futurum Falun Beslutande

Läs mer

PROTOKOLL. Datum: 2010-03-25. Landstingshuset, Hus 2, plan 2, Dr Prag Kl. 09.00 16.10

PROTOKOLL. Datum: 2010-03-25. Landstingshuset, Hus 2, plan 2, Dr Prag Kl. 09.00 16.10 Tid och plats för sammanträdet Beslutande Landstingshuset, Hus 2, plan 2, Dr Prag Kl. 09.00 16.10 Ann-Marie Johansson (S) Anna Gundersson (S) Björn Karlsson (S) Alvi Berglund (S) Berit Johansson (C) Yngve

Läs mer

Protokoll 1(5) 2012-04-26. Östersunds sjukhus, grupprum 2 vid Hörsalen, den 26 april 2012, kl. 09.00 12.00. Landstinget Landstinget SPF PRO PRO SPF

Protokoll 1(5) 2012-04-26. Östersunds sjukhus, grupprum 2 vid Hörsalen, den 26 april 2012, kl. 09.00 12.00. Landstinget Landstinget SPF PRO PRO SPF Protokoll 1(5) Landstingets pensionärsråd Tid och plats för sammanträdet Beslutande Östersunds sjukhus, grupprum 2 vid Hörsalen, den 26 april 2012, kl. 09.00 12.00 Elin Hoffner (V) Inger Jonsson (C) Olle

Läs mer

Regionpensionärsrådet 25-33

Regionpensionärsrådet 25-33 Protokoll Sammanträdesdatum 2012-09-14 Regionpensionärsrådet 25-33 Tid Fredag 14 september 2012, kl 09:00 11:40 Plats Stadshus A, lokal A1, Varberg Ledamöter Gösta Bergenheim (M) Lise-Lotte Bensköld-Olsson

Läs mer

Plats: Sammanträdesrum Borgsalen, Landstingshuset, Södra vägen 9, Halmstad

Plats: Sammanträdesrum Borgsalen, Landstingshuset, Södra vägen 9, Halmstad Protokoll Sammanträdesdatum 2010-06-03 Patientnämnden 22-30 Tid: Torsdagen den 3 juni 2010, kl. 14:00-16:40 Plats: Sammanträdesrum Borgsalen, Landstingshuset, Södra vägen 9, Halmstad Ledamöter Elisabeth

Läs mer

Landstingets pensionärsråd 1-10

Landstingets pensionärsråd 1-10 Protokoll Sammanträdesdatum 2006-03-03 Landstingets pensionärsråd 1-10 Tid: Fredagen den 3 mars, kl 09.30-12.00 Plats: Fjärås vårdcentral Närvarande ledamöter Ersättare Inbjudna Övriga Mats Eriksson Dan

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (4)

Sammanträdesprotokoll 1 (4) 1 (4) s Pensionärsråd Plats och tid Grupprum 2, Östersunds sjukhus Fredagen den 27 april 2007 klockan 09.00-12.00 Beslutande MonaLisa Norrman Bengt Bergqvist Inger Jonsson Gunnar Engnér Gunnar Pettersson

Läs mer

Länssjukvårdsnämnden 19-28

Länssjukvårdsnämnden 19-28 Protokoll Sammanträdesdatum 2006-03-29 Länssjukvårdsnämnden 19-28 Tid: Onsdagen den 29 mars, kl 09.00-15.15 (föredragning, information) kl 11.40-11.50 (beslut) Plats: Sjukhusledningens konferensrum, Sjukhuset

Läs mer

Sammanträde i Programberedningen för äldre och multisjuka. Plats Roslagssalen, Landstingshuset, Hantverkargatan 45

Sammanträde i Programberedningen för äldre och multisjuka. Plats Roslagssalen, Landstingshuset, Hantverkargatan 45 1 (6) Sammanträde i Programberedningen för äldre och multisjuka Datum Tid 14.00 15.45 Plats Roslagssalen, Landstingshuset, Hantverkargatan 45 Ledamöter (KD) (M) (M) (C) (MP) (V) Thorbjörn Larsson Ola Hägg

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL LAHOLMS KOMMUN Sammanträdesdatum Sid Kommunala Pensionärsrådet 2014-03-05 1

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL LAHOLMS KOMMUN Sammanträdesdatum Sid Kommunala Pensionärsrådet 2014-03-05 1 Kommunala Pensionärsrådet 2014-03-05 1 Plats och tid Sammanträdesrummet Ugglan, Stadshuset, Laholm kl 09.00 11.30 Beslutande Thomas Jönsson (M), ordförande Åke Andersson, PRO Birgit Hansson, PRO Kerstin

Läs mer

Underskrifter Sekreterare... Paragrafer 270-283 Daniel Pichler/Ann-Britt Löfström. Ordförande... Christina Pettersson. Justerare...

Underskrifter Sekreterare... Paragrafer 270-283 Daniel Pichler/Ann-Britt Löfström. Ordförande... Christina Pettersson. Justerare... Plats och tid Kommunhuset i Lindesberg, klockan 14:00-16:00 Beslutande Christina Pettersson, ordförande Stig G. Andersson, SPF Nils Lidman, SPF Kaisa Lamu, SFP Henry Lindkvist, PRO Ann-Britt Eriksson,

Läs mer

Styrelsen för Sjukhuset i Varberg

Styrelsen för Sjukhuset i Varberg Protokoll Sammanträdesdatum 2008-12-17 Styrelsen för Sjukhuset i Varberg 87-100 Tid: Onsdagen den 17 december 2008, kl 13:00-16:15 Plats: Sjukhuset i Varberg, Direktionsrummet Ledamöter Christer Samuelsson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunala pensionärsrådet Datum Sid (11)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunala pensionärsrådet Datum Sid (11) 2011-05-31 1 (11) Plats och tid Sammanträdesrum 1, Stadshuset, kl. 09.00-12.00 ande Ledamöter Lars-Göran Wiberg (c), ordf Solbritt Lindborg (mp), ON Siv Nilsson, PRO Ingegärd Jönsson, PRO Pauli Petersson,

Läs mer

Plats: Sammanträdesrum Borgsalen, Landstingshuset, Södra vägen 9, Halmstad

Plats: Sammanträdesrum Borgsalen, Landstingshuset, Södra vägen 9, Halmstad Protokoll Sammanträdesdatum 2009-08-06 Patientnämnden 31-39 Tid: Torsdagen den 6 augusti 2009, kl. 13:30-15:45 Plats: Sammanträdesrum Borgsalen, Landstingshuset, Södra vägen 9, Halmstad Ledamöter Elisabeth

Läs mer

Pensionärsrådet. Plats: Rehabiliteringskliniken, JF Liedholmsväg 14, Sigfridsområdet. Ordförande... Justerare. Datum: Tid: 13:30-15:30

Pensionärsrådet. Plats: Rehabiliteringskliniken, JF Liedholmsväg 14, Sigfridsområdet. Ordförande... Justerare. Datum: Tid: 13:30-15:30 Pensionärsrådet Datum: 2018-02-12 Tid: 13:30-15:30 Plats: Rehabiliteringskliniken, JF Liedholmsväg 14, Sigfridsområdet Ledamöter Anna Fransson (S) (ordförande) Åke Wenrup, SPF Seniorerna Elsa Jönsson,

Läs mer

Motion - Den äldre människan på akutmottagningen

Motion - Den äldre människan på akutmottagningen ÄRENDE 9 LF februari 2012 Motion - Den äldre människan på akutmottagningen Handlingar i ärendet: Landstingsstyrelsens skrivelse till landstingsfullmäktige Motion från Anne Karlsson, SD Yttrande från Hälso-

Läs mer

LANDSTINGET DALARNA SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Paragrafer Sid Pensionärsrådet (6)

LANDSTINGET DALARNA SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Paragrafer Sid Pensionärsrådet (6) LANDSTINGET DALARNA SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Paragrafer Sid Pensionärsrådet 2009-09-16 19-24 1(6) Plats och tid Landstingets huvudkontor, kl 09.30 12.00 Ordinarie ledamöter Birger Lundberg,

Läs mer

I Il ~ Landstinget. Protokoll från Pensionärsrådets sammanträde PROTOKOLL LPR. Tid: , kl Plats: Landstingshuset, Futurum Falun

I Il ~ Landstinget. Protokoll från Pensionärsrådets sammanträde PROTOKOLL LPR. Tid: , kl Plats: Landstingshuset, Futurum Falun I Il ~ Landstinget DALARNA Sammanträde 2017-05-17 11-19 Sid 1 (7) Protokoll från Pensionärsrådets sammanträde Tid: 2017-05-17, kl. 13.00-15.30 Plats: Landstingshuset, Futurum Falun Beslutande Elin Noren

Läs mer

Protokoll gemensamt möte länspensionärsrådet och tillgänglighetsrådet Region Norrbotten

Protokoll gemensamt möte länspensionärsrådet och tillgänglighetsrådet Region Norrbotten Redovisande dokument Protokoll Sida 1 (5) Protokoll gemensamt möte länspensionärsrådet och tillgänglighetsrådet Region Norrbotten Tid och plats 2019-04-01, kl. 10.00 16.00, Regionhuset i Luleå 4-7 Beslutande

Läs mer

Protokoll från KPR:s sammanträde. Tid: Måndagen den 19 november 2012, klockan 09:00 12:00. Sammanträdesrummet Bullaren, Tanumshede

Protokoll från KPR:s sammanträde. Tid: Måndagen den 19 november 2012, klockan 09:00 12:00. Sammanträdesrummet Bullaren, Tanumshede Omsorgsförvaltningen Datum Vår referens Protokoll från KPR:s sammanträde Tid: Måndagen den 19 november 2012, klockan 09:00 12:00 Plats: Närvarande: Sammanträdesrummet Bullaren, Tanumshede Sonja Klemensson,

Läs mer

Landstingsstyrelsens arbetsutskott

Landstingsstyrelsens arbetsutskott Protokoll 07-06-05 Justerat 07-06-18 1 (5) Ledningsenheten Kansliavdelningen/ Landstingsstyrelsens arbetsutskott Tid Tisdagen den 5 juni 2007, kl.09.00 12.00 Plats Närvarande ledamöter Övriga närvarande

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag 2012-05-22 Kommunala Pensionärsrådet 1 Plats och tid Beslutande Övriga deltagande Kommunhuset, Norrtäljesalen 22 maj 2012 kl.13.00 15.25 enligt bifogad närvarolista Tomas Sjöberg, sekreterare Yvonne Helgesson,

Läs mer

Sammanträdesdatum Paragrafer Sid Pensionärsrådet (6) Plats och tid Landstingets huvudkontor, kl

Sammanträdesdatum Paragrafer Sid Pensionärsrådet (6) Plats och tid Landstingets huvudkontor, kl Pensionärsrådet 2010-09-15 17-24 1(6) Plats och tid Landstingets huvudkontor, kl 13.30 16.00 Ordinarie ledamöter Tjänstgörande ersättare Närvarande ersättare Sören Bertilsson, ordförande, landstinget Gunnar

Läs mer

Protokoll Patient- och förtroendenämnden Birgit Jacobsson 2003-10-08 Sekreterare. Sammanträdesrummet Sessionssalen, Landstingshuset, Linköping

Protokoll Patient- och förtroendenämnden Birgit Jacobsson 2003-10-08 Sekreterare. Sammanträdesrummet Sessionssalen, Landstingshuset, Linköping Sammanträdesplats Sammanträdesrummet Sessionssalen, Landstingshuset, Linköping Ledamöter Margareta Isacsson (s) ordförande Inger Persson (m) vice ordförande Britt-Marie Asp (s) Jan-Erik Johansson (s) Solveig

Läs mer

Protokoll fört vid pensionärsrådets sammanträde i Hägersten-Liljeholmen

Protokoll fört vid pensionärsrådets sammanträde i Hägersten-Liljeholmen Hägersten-Liljeholmens stadsdelsförvaltning administrativa avdelningen Protokoll Sida 1 (6) 2016-11-16 Protokoll fört vid pensionärsrådets sammanträde i Hägersten-Liljeholmen 2016-11-15 Närvarande: Rolf

Läs mer

Eva Holm, PRO och Ann Jönefors, PRO

Eva Holm, PRO och Ann Jönefors, PRO Protokoll fört vid sammanträde 2013-06-26 Plats och tid för sammanträde: G:a brandstation, tekniska förvaltningen, Konferensrum: Korpimäki Kl. 8.30 11.30 Närvarande: Hans Sternbro, Ordförande Carl-Erik

Läs mer

Sammanträdesdatum Paragrafer Sid Pensionärsrådet (7) Plats och tid Landstingets huvudkontor, kl

Sammanträdesdatum Paragrafer Sid Pensionärsrådet (7) Plats och tid Landstingets huvudkontor, kl Pensionärsrådet 2011-02-16 1-10 1(7) Plats och tid Landstingets huvudkontor, kl 14.00 16.00 Ordinarie ledamöter Tjänstgörande ersättare Närvarande ersättare Övriga Utses att justera Sören Bertilsson, ordförande,

Läs mer

Protokoll fört vid pensionärsrådets sammanträde i Hägersten-Liljeholmen

Protokoll fört vid pensionärsrådets sammanträde i Hägersten-Liljeholmen Hägersten-Liljeholmens stadsdelsförvaltning administrativa avdelningen Sida 1 (5) 2017-10-13 fört vid pensionärsrådets sammanträde i Hägersten-Liljeholmen 2017-10-11 Närvarande: Lars Erik Karlsson, ordförande,

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Kommunala Pensionärsrådet 2014-02-11 1 Plats och tid Ylöjärvi kl 13.30-15.40 Beslutande Ledamöter Sten Fransson, ordförande Maj-Britt Ericson SKPF Rolf Nyhrén PRO Enar Haglund ers Carl-Olof Nyström PRO

Läs mer

Länspensionärsrådet (LPR) 10-21

Länspensionärsrådet (LPR) 10-21 PROTOKOLL 1(6) Diarienummer Plats: Sal B, Regionens hus Närvarande: Frånvarande: Jimmy Henriksson, L ordförande Britt Johansson, M Lena Persson, S 10-16 Anna Lilja, PRO Ragnhild Lorefors, SPF Elisabeth

Läs mer

Plats: Sammanträdesrum Kattegatt, Länssjukhuset i Halmstad

Plats: Sammanträdesrum Kattegatt, Länssjukhuset i Halmstad Protokoll Sammanträdesdatum 2010-04-08 Patientnämnden 13-21 Tid: Torsdagen den 8 april 2010, kl. 14:00-16:50 Plats: Sammanträdesrum Kattegatt, Länssjukhuset i Halmstad Ledamöter Elisabeth Wetoft Petersson

Läs mer

Christina Johansson (M), ordförande

Christina Johansson (M), ordförande ! SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida! 1(8) KHR/KPR Plats och tid Kommunhuset, Pyramiden Kl. 13.30 16.00 Beslutande Ledamöter Christina Johansson (M), ordförande KHR/KPR: Ann-Marie Hammar, SKPF Jonny Molander,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL sid 1 (5) 2012-03-26 6-11 PENSIONÄRSRÅD

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL sid 1 (5) 2012-03-26 6-11 PENSIONÄRSRÅD SAMMANTRÄDESPROTOKOLL sid 1 (5) Plats och tid Socialkontoret i Borgholm, kl 09.00 13.00 Beslutande Lisbeth Lennartsson, kommunstyrelsen Torgny Johansson, SPF, BE Inga-Britt Goderlöv, SPF, NÖ Ingegerd Alderblom-Lindström,

Läs mer

Protokoll Sammanträdesdatum Kristoffer Bergström personalchef, Inbjuden verksamhetschef för vårdcentral Andersberg, 68

Protokoll Sammanträdesdatum Kristoffer Bergström personalchef, Inbjuden verksamhetschef för vårdcentral Andersberg, 68 Protokoll Sammanträdesdatum 2005-10-04 Primärvårdsnämnden Halmstad 62-74 Tid: 2005-10-04 kl. 14:00-17:30 Plats: Vårdcentralen Andersberg, Skolgången 2 Ledamöter Stefan Bengtsson (c) Agneta Karlsson (s)

Läs mer

Varbergsnämnden 29 39

Varbergsnämnden 29 39 Protokoll Sammanträdesdatum 2011-05-10 Varbergsnämnden 29 39 Tid: Tisdag 10 maj 2011, kl 14:00 17:45 Plats: Konferensrummet 2:a vån, Vårdcentralen Västra Vall, Varberg Ledamöter Karl-Gunnar Svensson (KD)

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (8)

Sammanträdesprotokoll 1 (8) Sammanträdesprotokoll 1 (8) Plats och tid Garvaren Röd, kl. 13.15 16.15 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Sten Fransson, Ordförande (S) Maria Rönnehäll, Vice ordförande (S) Per-Olov Ålander, Vice

Läs mer

Pensionärsrådet. Protokoll Datum: Regionhuset,Nygatan 20 Växjö

Pensionärsrådet. Protokoll Datum: Regionhuset,Nygatan 20 Växjö Pensionärsrådet Tid 2016-02-08 10:00-12:00 Plats ande ledamöter Övriga närvarande Utses att justera Regionhuset,Nygatan 20 Växjö Anna Fransson (S) (ordförande) Barbro Karlsson (SKPF) Elsa Jönsson (PRO)

Läs mer

Protokoll Sammanträdesdatum Tjänstemän Eva Karin Möllefors tf nämndsdirektör, sekreterare, Maria Fransson sekreterare, 42-48

Protokoll Sammanträdesdatum Tjänstemän Eva Karin Möllefors tf nämndsdirektör, sekreterare, Maria Fransson sekreterare, 42-48 Protokoll Sammanträdesdatum 2010-06-17 Laholmsnämnden 42 51 Tid: Torsdag 17 juni 2010, kl. 09:00 12:15 Plats: Sammanträdesrummet Svanen, stadshuset, Humlegången, Laholm Ledamöter Margareta Bengtsson (M)

Läs mer

På rätt väg i Halland

På rätt väg i Halland På rätt väg i Halland Utvecklingen i Halland är gynnsam och den ekonomiska utvecklingen är mycket god. Befolkningen ökar mest i Sverige och länet är numera det sjunde största. Halland är på rätt väg. Hälso-

Läs mer

Psykiatrinämnden 10-19

Psykiatrinämnden 10-19 Protokoll Sammanträdesdatum 2005-03-02 Psykiatrinämnden 10-19 Tid: Onsdagen den 2 mars 2005, klockan 15.00 16.00 Plats: Varberg, Hotel Fregatten Ledamöter Christina Nillius (m) Hans- Jörgen Wahlhed (s)

Läs mer

MINNESANTECKNINGAR FRÅN KOMMUNALA PENSIONSRÅDETS MÖTE

MINNESANTECKNINGAR FRÅN KOMMUNALA PENSIONSRÅDETS MÖTE Datum 1 (5) MINNESANTECKNINGAR FRÅN KOMMUNALA PENSIONSRÅDETS MÖTE TID: tisdagen, den 25 februari, klockan 13:00 16:00 PLATS: Fullmäktigesalen, Stadshuset NÄRVARO: Ledamöter och ersättare: Laila Sand, PRO

Läs mer

Primärvårdsnämnden Hylte 50-59

Primärvårdsnämnden Hylte 50-59 Protokoll Sammanträdesdatum 2004-09-07 Primärvårdsnämnden Hylte 50-59 Tid: Tisdagen den 7 september 2004, kl. 14:30 17:45 Plats: Sammanträdesrummet Sälen, Landstingets kansli, Södra vägen, Halmstad Ledamöter

Läs mer

Landstingets kansli 2009-09-02 VU 5/09 Uppdragsavdelningen, Margareta Samuelsson Justerat 2009-09-15

Landstingets kansli 2009-09-02 VU 5/09 Uppdragsavdelningen, Margareta Samuelsson Justerat 2009-09-15 1 (6) Landstingets kansli Uppdragsavdelningen, Justerat 2009-09-15 Vuxenutskottet Tid Onsdagen den 2 september 2009 kl. 09.00 12.00 Plats Närvarande ledamöter Övriga närvarande Sekreterare Kronobergsrummet,

Läs mer

1 (5) PROTOKOLL Handikapp- och pensionärsrådet 2011-06-14. Förvaltningsbyggnaden, Storgatan 27

1 (5) PROTOKOLL Handikapp- och pensionärsrådet 2011-06-14. Förvaltningsbyggnaden, Storgatan 27 1 (5) Tid: Kl 10.00-11.00 Plats: Selet Förvaltningsbyggnaden, Storgatan 27 Ledamöter Helena Öhlund, KS KS vice ordförande Lars-Åke Andersson, DHR Karl-Erik Sjöberg, SPF Jan-Ove Olsson, HRF Anita Karlsson,

Läs mer

Styrelsen för Sjukhuset i Varberg 44-54

Styrelsen för Sjukhuset i Varberg 44-54 Protokoll Sammanträdesdatum 2007-04-17 Styrelsen för Sjukhuset i Varberg 44-54 Tid: Tisdagen den 17 april 2007, kl 09:00-12:40 Plats: Sjukhuset i Varberg, konferensrummet, arbetsterapin Ledamöter Christer

Läs mer

Primärvårdsnämnden i Varberg 76-89

Primärvårdsnämnden i Varberg 76-89 Protokoll Sammanträdesdatum 2005-12-12 Primärvårdsnämnden i Varberg 76-89 Tid: Måndag 12 december 2005 kl 15:00-17:00 Plats: Konferensrummet, Vårdcentralen Västra Vall Ledamöter Karl-Gunnar Svensson (kd)

Läs mer

Protokoll Sammanträdesdatum Hyltenämnden 39-46

Protokoll Sammanträdesdatum Hyltenämnden 39-46 Protokoll Sammanträdesdatum 2010-06-22 Hyltenämnden Hyltenämnden 39-46 Tid: Tisdagen 22 juni 2010, kl 13:15-16:30 Plats: Vårdcentralen i Torup Ledamöterna Ingegerd Torhall (FP) Kristina Johansson (S) Désireé

Läs mer

Landstingsfullmäktiges ordförande Inge Pettersson (c) förklarade sammanträdet öppnat.

Landstingsfullmäktiges ordförande Inge Pettersson (c) förklarade sammanträdet öppnat. LANDSTINGET HALLAND PROTOKOLL 2003-03-03 LANDSTINGSFULLMÄKTIGE 1-18 Tid: kl 10.00-12.00 Plats: Rådhuset, Halmstad 1 Sammanträdets öppnande Landstingsfullmäktiges ordförande Inge Pettersson (c) förklarade

Läs mer

Protokoll från pensionärsråd för norra hälso- och sjukvårdsnämnden den 1 december 2015

Protokoll från pensionärsråd för norra hälso- och sjukvårdsnämnden den 1 december 2015 1 (6) Protokoll Protokoll från pensionärsråd för norra hälso- och sjukvårdsnämnden den 1 december 2015 Tid: 10.00-12.00 Plats: Regionens Hus, lokal Tärnan, Kilbäcksgatan 32, Uddevalla Närvarande Ledamöter

Läs mer

Du kan hjälpa patienten att förstå vad som gäller

Du kan hjälpa patienten att förstå vad som gäller Du kan hjälpa patienten att förstå vad som gäller Vårdgarantin I Sverige finns en nationell vårdgaranti. Den innebär att patienten ska erbjudas tid för besök och behandling inom de tidsgränser som anges

Läs mer

Hägersten-Liljeholmens stadsdelsförvaltning administrativa avdelningen

Hägersten-Liljeholmens stadsdelsförvaltning administrativa avdelningen Hägersten-Liljeholmens sdelsförvaltning administrativa avdelningen Sida 1 (7) fört vid pensionärsrådets sammanträde i Hägersten-Liljeholmen 2018-01-24 Närvarande: Gunnar Carlsson ordförande, SPF Seniorerna

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll 2018-03-02 1(8) Tid och plats: D-salen i Folkets hus, kl. 10.00 12.00 BESLUTANDE Ledamöter: Anita Bohlin Neuman (V) ordförande Carina Sätterman (S) Karl-Axel Svensson, PRO Degerfors Bernt Fägerås, PRO

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Kommunala pensionärsrådet 2014-05-14 1

Sammanträdesprotokoll Kommunala pensionärsrådet 2014-05-14 1 Kommunala pensionärsrådet 2014-05-14 1 Plats och tid Sammanträdesrum Fävren, kv Postmästaren, kl. 09:30-11:10 Ledamöter/ersättare Lena Andersson (M), socialnämnden, ordförande Maulo Rivera, (S), socialnämnden

Läs mer

2012-08-15 12 (5) Justeringens plats och tid Kommunhuset, 2012-08-22, kl 13.00 Underskrifter Paragrafer 10- Susanne Ivarsson.

2012-08-15 12 (5) Justeringens plats och tid Kommunhuset, 2012-08-22, kl 13.00 Underskrifter Paragrafer 10- Susanne Ivarsson. 2012-08-15 12 (5) Plats och tid Kommunhuset, A-salen, Tierp kl 13:00-16:00 Beslutande Övriga närvarande Pia Wårdsäter, ord, (S) Gert Berlin, vice ord (PRO) Urban Blomster, (V) Hanne Bothén, (M) Göran Pettersson,

Läs mer

Länspensionärsrådet (LPR) 14-26

Länspensionärsrådet (LPR) 14-26 PROTOKOLL 1(5) Diarienummer Plats: Regionens hus, Sal B Närvarande: Jimmy Henriksson, L ordförande Solveig Löfdahl, PRO, vice ordf Helena Stålhammar C (ers Britt Johansson, M) Lena Persson, S Kjell Lindström,

Läs mer

Primärvårdsnämnden i Varberg 53-63

Primärvårdsnämnden i Varberg 53-63 Protokoll Sammanträdesdatum 2005-09-05 Primärvårdsnämnden i Varberg 53-63 Tid: Måndag 5 september 2005 kl 15:00-16:15 Plats: Konferensrummet 1:a vån, Vårdcentralen Västra Vall Ledamöter Karl-Gunnar Svensson

Läs mer

Palliativ vård, uppföljning. Landstinget i Halland. Revisionsrapport. Mars 2011. Christel Eriksson, certifierad kommunal revisor

Palliativ vård, uppföljning. Landstinget i Halland. Revisionsrapport. Mars 2011. Christel Eriksson, certifierad kommunal revisor Palliativ vård, uppföljning Landstinget i Halland Revisionsrapport Mars 2011 Christel Eriksson, certifierad kommunal revisor Innehåll Sammanfattning... 3 Bakgrund... 4 Metod och genomförande... 4 Granskningsresultat...

Läs mer

Protokoll fört vid pensionärsrådets sammanträde i Hägersten-Liljeholmen

Protokoll fört vid pensionärsrådets sammanträde i Hägersten-Liljeholmen Sida 1 (6) 2016-10-19 fört vid pensionärsrådets sammanträde i Hägersten- Närvarande: Bertil Andersson vice ordförande PRO Valter Lund ledamot PRO Rude Andersson ersättare PRO Lars-Erik Karlsson ersättare

Läs mer

... Hans Granlund. Socialförvaltningen...

... Hans Granlund. Socialförvaltningen... Sammanträdesprotokoll 2017-05-15 1 Kommunala pensionärsrådet Plats och tid Rune Lindström-rummet på Malmen klockan 10:15-12:00 Beslutande Hans Granlund Ordförande Gertraude Bergström Kommunstyrelsen Kristina

Läs mer

Regionpensionärsrådet 1-13

Regionpensionärsrådet 1-13 Protokoll Sammanträdesdatum Regionpensionärsrådet 1-13 Tid: Fredagen 17 februari 2012, kl 09:00 12:00 Plats: Stadshuset i Falkenberg, Kommunstyrelsesalen Ledamöter Gösta Bergenheim (M) Lise-Lotte Bensköld-Olsson

Läs mer

Föredragningslista Sammanträdesdatum

Föredragningslista Sammanträdesdatum Föredragningslista Sammanträdesdatum 2011-04-27 Driftnämnden Varberg Tid: Onsdagen den 27 april 2011 klockan 13.00-16.00 Plats: Varbergs stadshotell, konferenslokal Wardberg 1 Justering Driftnämnden beslutar

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (9)

Sammanträdesprotokoll 1 (9) Sammanträdesprotokoll 1 (9) Plats och tid Skive, kl. 13.30 16.20 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Sten Fransson, Ordförande (S) Maj-Britt Eriksson (SKPF) Rolf Nyhrén (PRO) Ulf Nilsson (SPF) Uno Martinsson

Läs mer

Övriga närvarande Anna Wikstrand, biträdande kommundirektör, 4 Kent Erlandson, förvaltare, Arvika Fastighetsbolag AB, 5 Mia Nilsson, sekreterare

Övriga närvarande Anna Wikstrand, biträdande kommundirektör, 4 Kent Erlandson, förvaltare, Arvika Fastighetsbolag AB, 5 Mia Nilsson, sekreterare Sammanträdesprotokoll 1 (12) Plats och tid Sammanträdesrum, Kongsvinger, Ö:a Esplanaden 5, Arvika, kl. 13.30 Beslutande ledamöter Sten Fransson, Ordförande (S) Aina Wåhlund (S) Lena Kandergård (S) Kjell

Läs mer

:30-15:30

:30-15:30 Pensionärsrådet Tid Plats ande ledamöter Övriga närvarande Utses att justera 2017-05-17 13:30-15:30 Lokal Vidöstern, regionhuset, Nygatan 20, Växjö Anna Fransson (S) (ordförande) Åke Wenrup (SPF Seniorerna)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(6) Kommunala Pensionärsrådet

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(6) Kommunala Pensionärsrådet SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(6) Plats och tid Örestensrummet, kommunhuset, Kinna, klockan 10.00-11.55 Beslutande Kommunstyrelsen Kommunstyrelsen Äldreomsorgsnämnden PRO PRO PRO SPF Sätila Fristående SKPF

Läs mer

Sambiblioteket, Olof Högbergsalen,

Sambiblioteket, Olof Högbergsalen, 1(13) Plats och tid Sambiblioteket, Olof Högbergsalen, 09.00-12.00 Ledamöter Stig Nilsson, ordförande (S) Lars Östberg, vice ordförande (PRO Stigsjö) Karl-Åke Engström (PRO Viksjö) Ulla Nilsson, (SPF Kontakt)

Läs mer

Protokoll D.nr DU-KAN08-001

Protokoll D.nr DU-KAN08-001 2008-09-26 D.nr DU-KAN08-001 Protokoll från sammanträde med Gemensam nämnd för delar av länssjukvård och service inom Landstinget Sörmland och Landstinget Västmanland, DU-nämnden Datum: 2008-09-26 Tid:

Läs mer

Länspensionärsrådet (LPR) 1-12

Länspensionärsrådet (LPR) 1-12 PROTOKOLL 1(5) Diarienummer Plats: Sal B, Regionens hus Närvarande: Britt Johansson, M, t.f. ordförande för sammanträdet Mari Lindahl, FP (ers Jimmy Henriksson, FP, ordf) Lena Persson, S Elisabeth Lindberg,

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Kommunala pensionärsrådet

Sammanträdesprotokoll Kommunala pensionärsrådet Kommunala pensionärsrådet 2015-11-11 1-5 Plats och tid Sammanträdesrum Fävren, kv Postmästaren, kl. 10:00-12:00 Ledamöter/ersättare Erland Linjer (M), socialnämnden, ordförande ViviAnne Johansson (C),

Läs mer

Margareta Heimer socialdirektör Jan Sanfridsson, tekniska kontoret 14.00 15.00 Anita Forslöv sekreterare

Margareta Heimer socialdirektör Jan Sanfridsson, tekniska kontoret 14.00 15.00 Anita Forslöv sekreterare Sammanträdesdatum 1(5) Plats och tid Tranholmen, kl 14.00 16.00 Beslutande Birgith Ljung, ordförande Anna-Lena Corell (m) Ingar Beckman Hirschfeldt (s) Kristina Rönn PRO Sven Dahlgren SPF Idun, 14.00-14.30

Läs mer

Närsjukvårdsnämnden Kungsbacka

Närsjukvårdsnämnden Kungsbacka Protokoll Sammanträdesdatum 2004-06-07 Närsjukvårdsnämnden Kungsbacka 39-46 Tid: Måndagen 7 juni 2004 kl 09:00-15:00 Plats: Husläkarna AB, Kungsbacka Ledamöter Margareta Ödman (m) ordförande Bo Karlsing

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(5) Kommunala Pensionärsrådet 2015-05-18

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(5) Kommunala Pensionärsrådet 2015-05-18 SAMMANTRÄDESTOKOLL Sida 1(5) 2015-05-18 Plats och tid Örestensrummet, kommunhuset, Kinna klockan 10.00 11.45 Beslutande Kommunstyrelsen Margareta Lövgren Lisa Dahlberg Äldreomsorgsnämnden Ulla Maj Persson

Läs mer

Malmen, kl Niclas Bergström Britt Janvald Inger Degerman Siv Johansson

Malmen, kl Niclas Bergström Britt Janvald Inger Degerman Siv Johansson FAGERSTA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 2011-02-21 Sida Plats och tid Beslutande Malmen, kl. 13.30-16.30 Niclas Bergström Britt Janvald Inger Degerman Siv Johansson Sune Andersson Sirkka Gillberg Matti Nokelainen

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (11)

Sammanträdesprotokoll 1 (11) Sammanträdesprotokoll 1 (11) Plats och tid Skive, kl. 13.30 Beslutande ledamöter Sten Fransson, Ordförande (S) Maria Rönnehäll (S) Gerd-Else Bergdahl (RPG) Laila Andersson (PRO) Stig Nordling (PRO) Birgitta

Läs mer

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD Brukarrådet Förslag till kultur- och fritidsplan för Härjedalens kommun

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD Brukarrådet Förslag till kultur- och fritidsplan för Härjedalens kommun 2011-06-20 1 Ä R E N D E F Ö R T E C K N I N G Paragraf nr Ärenderubrik 1 Presentation av brukarrådets ledamöter 2 Val av vice ordförande 3 Val av arbetsutskott 4 Genomgång av rådets reglemente 5 Rådets

Läs mer