Länspensionärsrådet 1-11

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Länspensionärsrådet 1-11"

Transkript

1 Protokoll Sammanträdesdatum Länspensionärsrådet 1-11 Tid: Torsdag den 12 februari 2009, kl. 09:30-12:00 Plats: Direktionsrummet, Sjukhuset i Varberg Ledamöter Mats Eriksson (M) Dan Skantz (S) Bertil Bergquist Gustav Carlsson Sven Hägerborg Margareta Saul Ersättare Gun Marie Stenström (M) Lise-Lotte Olsson (S) Carl-Erik Bolling Sven Ek Goldy Farland Toini Jönsson ordförande PRO SKPF SPF SPRF, vice ordförande SPRF PRO SKPF SPF Inbjudna Lena Andersson ordförande, KPR Varberg, 1-7, 10 Ulla Johansson vice ordförande, KPR Varberg Bruno Andersson trafik- och planeringschef, Hallandstrafiken, 8 Ann-Christine Olsson färdtjänstchef, Hallandstrafiken, 9 Övriga Maria Fransson sekreterare 1 Sammanträdets öppnande Mats Eriksson öppnade sammanträdet med att hälsa alla välkomna. 2 Justering Länspensionärsrådet beslutade utse Sven Hägerborg att jämte ordföranden justera protokollet. LPR (7)

2 3 Föregående protokoll Länspensionärsrådet beslutade anteckna föregående protokoll från till handlingarna. 4 Information från Sjukhuset i Varberg Ordförande Mats Eriksson informerade om personell och klinisk kapacitet efter färdig ombyggnad. Sju nybyggda operationssalar ersätter de sju gamla salarna - ingen fysisk kapacitetsökning, men utformningen av de nya salarna medger bättre flöden. En samlad genomlysning av sjukhuset pågår för att åstadkomma en mer systematisk resurs- och produktionsplanering. Ortopedkliniken är genomlyst. All verksamhet hänger ihop. Det gäller att göra rätt saker i rätt tid. Dan Skantz informerade om att konsulter har belyst verksamheterna vid sjukhusen i Halland. Sjukhuset i Varberg går nu vidare med produktionsplanering. Mats Eriksson informerade vidare om väntetidsinformationen vid Sjukhuset i Varberg. Väntande mer än 90 dagar är följande vid Sjukhuset i Varberg den sista januari 2009: Ortopedkliniken: 440 patienter har väntat mer än 90 dagar till ett nybesök och 167 patienter som har väntat mer än 90 dagar tillbehandling/operation. Kirurgkliniken: 22 patienter som väntat mer än 90 dagar till nybesök och 24 patienter som väntat mer än 90 dagar till behandling/operation. Kvinnoklinken: 8 patienter som väntat mer 90 dagar till nybesök och 15 patienter som väntat mer än 90 dagar till behandling/operation. Medicinkliniken: 18 patienter som väntat mer än 90 dagar. Barnkliniken: har inga som väntat mer än 90 dagar. Mats Eriksson påpekade att Landstinget Halland har tecknat avropsavtal med några privata vårdaktörer i Halland. LPR (7)

3 5 Information om landstingets ansvar från och med 2009 för patienter i livets slutskede Ordföranden Mats Eriksson lämnade information om landstingets ansvar från och med 2009 för patienter i livets slutskede. Ett nytt samarbetsavtal mellan kommunerna i Halland och Landstinget Halland för hälso- och sjukvård gäller sedan den 1 januari Enligt detta avtal har landstinget hälso- och sjukvårdsansvar för personer i eget boende med serviceinsatser som larm, matdistribution och bistånd för städning samt för personer i palliativ vård i eget boende oavsett biståndsbeslut. Kommunerna har enligt avtalet ansvar för hälso- och sjukvårdsinsatser för personer i eget boende med beslut om bistånd för personlig omvårdnad samt för personer i särskilt boende. Landstinget har under 2009 valt att göra ett generellt tjänsteköp från kommunerna för personer i palliativ vård i eget boende. För att möta det nya ansvaret i landstinget för personer i palliativ vård kommer ett projekt att genomföras under våren Uppdraget till Närsjukvården ska genomföras i samverkan med de palliativa teamen på sjukhusen och representanter från kommunerna. I uppdraget ingår tydliggörande av sjukhusens palliativa teams roll och ansvar samt dess samverkan med Vårdval Hallands ansvar för den palliativa vården. Arbetet ska resultera i förslag på organisationsmodell för respektive kommun för palliativ vård i ordinärt boende dygnet runt, samt en beskrivning av de palliativa teamens uppdrag och ansvar. Utgångspunkter för den palliativa vården är att: - läkarinsatserna alltid är landstingets ansvar - specialiserade hälso- och sjukvårdsinsatser alltid är landstingets ansvar oavsett boendeform - beslut om det är palliativ vård alltid grundar sig i en läkarbedömning Parallellt med detta projekt ska ekonomiska beräkningar göras som grund för vårdpengen. Framtagna organisationsmodeller förankras i den politiska ledningen och beslut om förändrad vårdpeng följer budgetprocessen hösten Implementering och planering genomförs i verksamheterna utifrån politiska beslut under hösten LPR (7)

4 Mats Eriksson konstaterade att alla har ambitioner att det ska bli så bra som möjligt. Vården ser lite olika ut i länet. Under första halvåret kommer inga förändringar att ske. Frågan håller på att utredas. Landstinget Halland köper dygnet runt-vård från kommunerna. Under mars månad ska en avstämning göras. 6 Information om regeringens köpengar till Halland Landstinget Hallands mål är 100 procent tillgänglighet inom alla verksamheter. Detta har inte kunnat uppnås med nuvarande arbetssätt och har inte fullt ut gett avsedd effekt. Nationellt har vård- och behandlingsgarantin kommit allt mer i fokus de senaste åren. För att stimulera genomförandet av garantin i landstingen har regeringen och Sveriges Kommuner och Landsting kommit överens om en prestationsbaserad modell. Från och med 2009 avsätter regeringen miljoner kronor per år under tre år för detta arbete. Medel betalas ut till landstingen året efter resultat visats, vilket innebär en första utbetalning under nästa år. För att få ta del av avsatta resurser gäller att 90 procent av aktuella verksamheters parametrar rapporteras till den nationella väntetidsdatabasen, och att minst 80 procent av alla patienter i kö till besök och behandling inom landstingets specialistvård fått vård inom 90 dagar. Landstinget Halland har sedan många år arbetat för en god tillgänglighet genom hela vårdkedjan. Detta arbete har resulterat i en god tillgänglighet i närsjukvården och en tydlig minskning av antal patienter som väntat mer än 90 dagar till specialistvård. Vid årsskiftet 2008/2009 var måluppfyllelsen för besök i specialistvården inom Landstinget Halland 75 procent och motsvarande för behandling var 85 procent. Mats Eriksson konstaterade att fokus ligger på sjukhusen. Det gäller hela länets resurser. Ortopedin och urologin är problemområden. Sven Hägerborg, SPF, undrade om man tackar nej var hamnar man då? Mats Eriksson svarade att när man får ett besked om operation eller behandling ska man också få en tid. Det nya för operations- och behandlingstider är att planeringstiden kommer att vara 72 veckor. Sven Ek, PRO, undrade över psykiatrin. Mats Eriksson svarade att problemet på PIBA inte har uppstått över en natt. Psykiatrin har helt enkelt mer att göra. Den lättare psykiatrin ska ligga i närsjukvården. LPR (7)

5 7 Fråga om ögon- och hudläkare på vårdcentralerna Gustav Carlsson, SKPF, har tagit upp frågan om ögon- och hudläkare på vårdcentralerna. Mats Eriksson svarade att det inte finns några ögonläkare på vårdcentralerna. Ögonkliniken vid länssjukhuset är länsövergripande. Ögonbottenfotografering blir mer vanligt. Vartannat år ska diabetikernas ögonbottnar fotograferas. Behandling av gula fläcken fordrar mycket vård. Det har varit svårt att rekrytera ögonläkare. Landstinget Halland har tecknat avropsavtal inom ögonsjukvården. När det gäller hudläkare på vårdcentralerna informerade Mats Eriksson om att det inte kommer att finnas hudläkare på varje vårdenhet. Eventuellt kommer detta in i vårdutbudet. Hudläkarna har bra kontakt med vårdenheterna. Bertil Bergquist, PRO, påpekade att optikerna erbjuder ögonbottenröntgen. 8 Information om Öresundstågtrafiken och framtidens kollektivtrafik Trafik- och planeringschef Bruno Andersson, Hallandstrafiken, informerade om Västkusttrafiken och framtidens kollektivtrafik. Materialet bifogas protokollet som bilaga 1. Den 11 januari startade den gemensamma Öresundstågtrafiken. Bakom trafiken står trafikbolagen; Blekingetrafiken, Hallandstrafiken, Länstrafiken Kronoberg, Kalmar Länstrafik, Skånetrafiken och Västtrafik. I framtiden ska det kosta lika mycket att åka tåg eller buss för samma sträcka. Ordföranden tackade Bruno Andersson från Hallandstrafiken för informationen. 9 Information om färdtjänsten Färdtjänstchef Ann-Christine Olsson, Hallandstrafiken, lämnade information om färdtjänsten i Halland. Materialet bifogas protokollet som bilaga 2. Färdtjänsten styrs av Färdtjänstslagen. Hallandstrafiken handlägger färdtjänst och riksfärdtjänst för Falkenbergs, Halmstads, Hylte, Laholms och Varbergs kommuner. För Kungsbacka kommun tar Hallandstrafiken emot beställningar och sköter utförandet. Man behöver inte ha färdtjänst för att få en riksfärdtjänstsresa. LPR (7)

6 Politiskt organ för Hallandstrafiken är länstrafiksstyrelsen. Med färdtjänstkortet får man gratis ta med en medföljare på alla bussar i Halland samt tåg i Halland och hela Göteborg och Mölndal. Ingen platsbokning behövs. Sven Hägerborg, SPF, undrade om Resam är i samma organisation? Ann- Christine Olsson svarade ja, men det är Landstinget Halland som bestämmer om Resam. Bertil Bergquist, PRO, påpekade att det är stort missnöje i Kungsbacka om färdtjänsten. Det var enklare förr, mindre omvägstrafik och billigare taxa. Mats Eriksson svarade att det är kommunen som lagt reglerna och taxan. Ordföranden tackade Ann-Christine Olsson, Hallandstrafiken för informationen. 10 Information från KPR Varberg Ordförande Lena Andersson och vice ordförande Ulla Johansson, KPR Varberg lämnade information från kommunala pensionärsrådet i Varberg. Tre nya mindre äldreboenden har startat. Två nya leverantörer av matdistribution har tillkommit. Konceptet Kundval rullar på. Alla korttidsplatser i kommunen finns numera på ett ställe. I januari anordnade kommunen en seniormässa där alla leverantörer ställde upp. I Varbergs kommun är bemötandefrågor viktiga. För att följa upp verksamheterna som socialnämnden ansvarar för ska det finnas kvalitetskriterier. Kriterierna ska kunna användas dels för att du som har beviljats hjälp ska veta vad som ingår och vad du kan förvänta dig, dels för att de som ansvarar för verksamheten ska veta vad som förväntas av dem att utföra och vad som kommer att följas upp. Toini Jönsson, SPF, påpekade att människor upplever kvalitetskriteriet på olika sätt. Bertil Bergquist, PRO, frågade hur kösituationen till äldreboenden ser ut. Lena Andersson svarade att Varbergs kommun klarar tre månader regeln. Margareta Saul, SPRF, undrade hur stor valfriheten är vid val av särskilt boende? Lena Andersson svarade att boendefrågan är viktig. Kommunen är indelad i områden. Bertil Bergquist, PRO, frågade om meddelarfrihet. Lena Andersson svarade att detta kommer att föras in i kundavtalen när de skrivs om med de företag och organisationer som bedriver hemtjänst i Varbergs kommun. LPR (7)

7 Ordföranden tackade Lena Andersson och Ulla Johansson från KPR Varberg för informationen. 11 Tack till Dan Skantz Vice ordförande Margareta Saul tackade ledamoten Dan Skantz som i och med detta sammanträde slutar i Länspensionärsrådet. Hon lämnade över en gåva. Dan Skantz tackade Länspensionärsrådet för allt gott samarbete under åren. Vid protokollet Maria Fransson Justerat Justerat Mats Eriksson Sven Hägerborg LPR (7)

Länspensionärsrådet 42-53

Länspensionärsrådet 42-53 Protokoll Sammanträdesdatum 2007-12-14 Länspensionärsrådet 42-53 Tid: Fredagen den 14 december 2007, kl. 09:30-12:00 Plats: Sjukhuset i Varberg, Gröna salen, avdelning 2 C Ledamöter Dan Skantz (s) Bertil

Läs mer

Länspensionärsrådet 23-31

Länspensionärsrådet 23-31 Protokoll Sammanträdesdatum 2007-06-01 Länspensionärsrådet 23-31 Tid: Fredagen den 1 juni 2007, kl. 09:30-12:10 Plats: Sammanträdesrummet Överläkarvillan, Spenshult Ledamöter Mats Eriksson (m) Dan Skantz

Läs mer

Länspensionärsrådet 44 53

Länspensionärsrådet 44 53 Protokoll Sammanträdesdatum 2009-12-18 Länspensionärsrådet 44 53 Tid: Fredag den 18 december 2009, kl. 09:30 12:00 Plats: Sammanträdesrummet Fataburen, landstingshuset, Halmstad Ledamöter Lise-Lotte Olsson

Läs mer

Länspensionärsrådet 21-31

Länspensionärsrådet 21-31 Protokoll Sammanträdesdatum 2009-05-29 Länspensionärsrådet 21-31 Tid: Fredag den 29 maj 2009, kl. 09:30-12:00 Plats: Biblioteket, nedre botten, Vårdcentralen Hjortsberg, Falkenberg Ledamöter Mats Eriksson

Läs mer

Protokoll Sammanträdesdatum Inbjuden Mats Erntell smittskyddsläkare, 4

Protokoll Sammanträdesdatum Inbjuden Mats Erntell smittskyddsläkare, 4 Protokoll Sammanträdesdatum 2007-02-16 Landstingets pensionärsråd 1-7 Tid: Fredagen den 16 februari 2007, kl. 09:30-11:40 Plats: Sammanträdesrummet Falken, stadshuset, Laholm Ledamöter Mats Eriksson (m)

Läs mer

Länspensionärsrådet 46 56

Länspensionärsrådet 46 56 Protokoll Sammanträdesdatum 2010-12-10 Länspensionärsrådet 46 56 Tid: Fredag den 10 december 2010, kl. 09:30 12:10 Plats: Sammanträdesrummet Fataburen, landstingskontoret, Halmstad Ledamöter Mats Eriksson

Läs mer

Länspensionärsrådet 1 9

Länspensionärsrådet 1 9 Protokoll Sammanträdesdatum 2010-02-26 Länspensionärsrådet 1 9 Tid: Fredag den 26 februari 2010, kl. 09:30 12:00 Plats: Sammanträdesrummet Hörsalen, Hylte kommunhuset, Hyltebruk Ledamöter Mats Eriksson

Läs mer

Länspensionärsrådet 1-10

Länspensionärsrådet 1-10 Protokoll Sammanträdesdatum 2008-02-15 Länspensionärsrådet 1-10 Tid: Fredagen den 15 februari 2008, kl. 09:30-12:00 Plats: Vårdcentralen Gruebäck, biblioteket, nedre botten, Urmakaregatan, Falkenberg Ledamöter

Läs mer

Landstingets pensionärsråd 21-32

Landstingets pensionärsråd 21-32 Protokoll Sammanträdesdatum 2006-09-08 Landstingets pensionärsråd 21-32 Tid: Fredagen den 8 september, kl 09.30-12.00 Plats: Sammanträdesrum Biblioteket, Vårdcentralen Centrum Falkenberg Närvarande ledamöter

Läs mer

Landstingets pensionärsråd 48-58

Landstingets pensionärsråd 48-58 Protokoll Sammanträdesdatum 2003-12-12 Landstingets pensionärsråd 48-58 Tid Fredagen den 12 december 2003, kl 10:00 12:00 Plats Närvarande ledamöter ersättare övriga Hotell Halland, Kungsbacka Mats Eriksson,

Läs mer

Länspensionärsrådet 11-17

Länspensionärsrådet 11-17 Protokoll Sammanträdesdatum 2008-04-18 Länspensionärsrådet 11-17 Tid: Fredagen den 18 april 2008, kl. 09:30-12:00 Plats: Sammanträdesrummet Barken-Briggen, Länssjukhuset i Halmstad Ledamöter Dan Skantz

Läs mer

Landstingets pensionärsråd 1-8

Landstingets pensionärsråd 1-8 Protokoll Sammanträdesdatum 2005-02-18 Landstingets pensionärsråd 1-8 Tid: Fredagen den 18 februari 2005, kl 09.30-12.00 Plats: Stadshuset i Laholm Närvarande ledamöter Ersättare Inbjudna Övriga Mats Eriksson

Läs mer

Länspensionärsrådet 10 22

Länspensionärsrådet 10 22 Protokoll Sammanträdesdatum 2010-04-09 Länspensionärsrådet 10 22 Tid: Fredag den 9 april 2010, kl. 09:30 12:20 Plats: Sammanträdesrummet Åbrinken, Vårdcentralen Gruebäck, Falkenberg Ledamöter Mats Eriksson

Läs mer

Landstingets pensionärsråd 21-28

Landstingets pensionärsråd 21-28 Protokoll Sammanträdesdatum 2006-06-02 Landstingets pensionärsråd 21-28 Tid: Fredagen den 2 juni 2006, kl 09.30-12.00 Plats: Sjukgymnastikens konferensrum, Länssjukhuset i Halmstad Närvarande ledamöter

Läs mer

Länspensionärsrådet 8-22

Länspensionärsrådet 8-22 Protokoll Sammanträdesdatum 2007-04-20 Länspensionärsrådet 8-22 Tid: Fredagen den 20 april 2007, kl. 09:30-12:20 Plats: Sammanträdesrummet Nidingen, närsjukvårdens områdeskansli, Kungsbacka Ledamöter Dan

Läs mer

Du kan hjälpa patienten att förstå vad som gäller

Du kan hjälpa patienten att förstå vad som gäller Du kan hjälpa patienten att förstå vad som gäller Vårdgarantin I Sverige finns en nationell vårdgaranti. Den innebär att patienten ska erbjudas tid för besök och behandling inom de tidsgränser som anges

Läs mer

Regionpensionärsrådet 42-51

Regionpensionärsrådet 42-51 Protokoll Sammanträdesdatum 2012-12-14 Regionpensionärsrådet 42-51 Tid Fredag 14 december 2012, kl 09:00 11:45 Plats Hallands sjukhus Kungsbacka Ledamöter Gösta Bergenheim (M) Lise-Lotte Bensköld-Olsson

Läs mer

Protokoll 1(5) 2012-02-17. Landstinget Landstinget Landstinget Landstinget SPF PRO PRO SPRF SKPF

Protokoll 1(5) 2012-02-17. Landstinget Landstinget Landstinget Landstinget SPF PRO PRO SPRF SKPF Protokoll 1(5) s pensionärsråd Tid och plats för sammanträdet Beslutande Landstingshuset, Hus 2, dr Prag, plan 2, den 17 februari 2012, kl. 09.00 12.00 Elin Hoffner (V) Inger Jonsson (C) Bodil Sihm (MP)

Läs mer

Länspensionärsrådet (LPR) 1-12

Länspensionärsrådet (LPR) 1-12 PROTOKOLL 1(5) Diarienummer Plats: Sal B, Regionens hus Närvarande: Britt Johansson, M, t.f. ordförande för sammanträdet Mari Lindahl, FP (ers Jimmy Henriksson, FP, ordf) Lena Persson, S Elisabeth Lindberg,

Läs mer

Näringslivets hus, Ölandsgatan 6, Folkbildaren, kl. 09:00 11:30

Näringslivets hus, Ölandsgatan 6, Folkbildaren, kl. 09:00 11:30 Plats och tid Näringslivets hus, Ölandsgatan 6, Folkbildaren, kl. 09:00 11:30 Närvarande ledamöter och ersättare Christer Falk Göran Lindholm Jan Berglund Marianne Östberg Matts Brusén Lars Algotsson Kerstin

Läs mer

S AM M AN T R ÄD E S P R O T O K O L L. K o m m u n a l a P e n s i o n ä r s r å d e t

S AM M AN T R ÄD E S P R O T O K O L L. K o m m u n a l a P e n s i o n ä r s r å d e t S AM M AN T R ÄD E S P R O T O K O L L K o m m u n a l a P e n s i o n ä r s r å d e t Sid 1(6) Sammanträdesdatum 2012-09-18 Plats KS-salen Stadshuset Tid Kl. 13:15 16.00 Närvarande Se sidan 2 Justeringens

Läs mer

Kommunen ska i ett tidigt skede före beslut inhämta pensionärsorganisationernas synpunkter och samråda med dem.

Kommunen ska i ett tidigt skede före beslut inhämta pensionärsorganisationernas synpunkter och samråda med dem. Reglemente för Kommunala pensionärsrådet Utgångspunkter för arbetet med pensionärsfrågor Kommunala pensionärsrådet (KPR) i är ett organ för ömsesidig information och samråd mellan kommunen och företrädare

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (10) Plats och tid Gripen, Gislaved, kl. 08.30 11.35 Bengt Petersson, ordförande 16-18 Kjell Thelin, socialnämnden Lis Melin, socialnämnden Magdalena Forsbäck, socialnämnden

Läs mer

Sammanträdesrum Galaxen, Landstingshuset, Rosenborgsgatan 50, Karlstad

Sammanträdesrum Galaxen, Landstingshuset, Rosenborgsgatan 50, Karlstad Protokoll 1 (5) Landstingets Pensionärsråd Hälso- och sjukvårdsstaben Elisabeth Ehne Jangehammar 2014-09-30 LK/140076 Plats Sammanträdesrum Galaxen, Landstingshuset, Rosenborgsgatan 50, Karlstad Närvarande

Läs mer

Katrineholms kommun. Minnesanteckningar från Pensionärsrådet 27 januari 2012. 1. Mötets öppnande. 2. Föregående mötesprotokoll. 3.

Katrineholms kommun. Minnesanteckningar från Pensionärsrådet 27 januari 2012. 1. Mötets öppnande. 2. Föregående mötesprotokoll. 3. Katrineholms kommun 1 (6) Vår handläggare Anna Arvidsson Minnesanteckningar från Pensionärsrådet 27 januari 2012 Plats: Pensionärernas Hus Tid: 09.00-11.45 Närvarande: Ordinarie Ersättare Övriga Marie-Louise

Läs mer

Kommunala Pensionärsrådet

Kommunala Pensionärsrådet Kommunala Pensionärsrådet Sammanträdesdatum 2011-05-13 Kl 09.00 12.00 Kommunhuset, rum 434 1 Sammankallat av: Ulla Ortuño Sekreterare: Ulla K Ortuño Ordförande: Närvarande Burhan Hussain Inga-Lis Sirenius

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum 1 Kommunala Pensionärsrådet, KPR 2010-10-18

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum 1 Kommunala Pensionärsrådet, KPR 2010-10-18 Sammanträdesdatum 1 Plats och tid Oskarshamns sjukhus, salen Vinö Beslutande Andreas Erlandsson Kommunstyrelsen, Ordförande Bo Malm Socialnämnden Arne Johansson PRO Oskarshamn Hagar Svedegård PRO Misterhult

Läs mer

Minnesanteckningar från möte i kommunala pensionärsrådet

Minnesanteckningar från möte i kommunala pensionärsrådet KOMMUNLEDNINGSFÖRVALTNINGEN Cecilia Hurtig, 0554-191 01 cecilia.hurtig@kil.se MINNESANTECKNINGAR 2012-05-14 Kommunala pensionärsrådet Minnesanteckningar från möte i kommunala pensionärsrådet TID: Måndagen

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (9)

Sammanträdesprotokoll 1 (9) Sammanträdesprotokoll 1 (9) Plats och tid Skive, kl. 13.30 16.20 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Sten Fransson, Ordförande (S) Maj-Britt Eriksson (SKPF) Rolf Nyhrén (PRO) Ulf Nilsson (SPF) Uno Martinsson

Läs mer

Kommunala pensionärsrådet 2014-10-14 20

Kommunala pensionärsrådet 2014-10-14 20 Kommunala pensionärsrådet 2014-10-14 20 Plats och tid Hjernet, 2014-10-14 kl. 10.00-10.45 Beslutande Enar Moberg (PRO), ordförande Ulf Eklund, PRO Siv Gustavsson, PRO Lena Berglind, SPF Anne-Marie Granqvist,

Läs mer

Birgitta Nilsson (under 30) samt Elisabet Jonsson, sekreterare. Underskrifter Sekreterare 27-33 Elisabet Jonsson

Birgitta Nilsson (under 30) samt Elisabet Jonsson, sekreterare. Underskrifter Sekreterare 27-33 Elisabet Jonsson 1(10) Plats och tid Vårsta 09.00 11.45 ande Ledamöter Carina Svedberg, ordförande (S) Agneta S. Palm, vice ordförande (SPF) Lars Östberg (PRO) Lars Sjöström PRO Bengt Fransson (PRO) Solveig Näslund (SPRF)

Läs mer

Medborgarförslag angående fria bussresor för pensionärer under lågtrafik. KS 2014-314

Medborgarförslag angående fria bussresor för pensionärer under lågtrafik. KS 2014-314 Utdrag ur protokoll fört vid sammanträde med kommunstyrelsens arbetsutskott i Falkenberg 2014-11-11 341 Medborgarförslag angående fria bussresor för pensionärer under lågtrafik. KS 2014-314 KS KF Beslut

Läs mer

Landstingets pensionärsråd

Landstingets pensionärsråd Protokoll 1(7) s pensionärsråd Tid och plats för Sammanträdet Beslutande Dr Prag, plan 2, Hus 2, Landstingshuset, 28 oktober 2010, kl. 09.00 11.50 Monalisa Norrman Ordf 5 10 Inger Jonsson Finn Cromberger

Läs mer

Sammanträdesdatum 2015-02-24

Sammanträdesdatum 2015-02-24 2015-02-24 Sida 1 (8) Sammanträde med Pensionärsrådet Plats och tid Sociala sektorn, Förvaltningshuset, kl. 09.30-11.55 ande Kerstin Robertsson (M), ordförande Gerd Thiberg, Eksjö PRO Berit Ekedahl, Ingatorp

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Kommunala Pensionärsrådet 2013-11-28 1 (11) Plats och tid Mogårdens samlingssal, torsdag 28 november 2013, kl 12:00 15:40 Beslutande Agnetha Eriksson, ordf Rune Öberg, PRO Gösta Öhman, PRO JaanEric Lundqvist,

Läs mer

Regionpensionärsrådet 25-33

Regionpensionärsrådet 25-33 Protokoll Sammanträdesdatum 2012-09-14 Regionpensionärsrådet 25-33 Tid Fredag 14 september 2012, kl 09:00 11:40 Plats Stadshus A, lokal A1, Varberg Ledamöter Gösta Bergenheim (M) Lise-Lotte Bensköld-Olsson

Läs mer

Kommunens representanter Anna Johansson, S, ordförande Iréne Karlsson, M. Pensionärsrepresentanter Monica Axell, PRO Folkunga Ordinarie

Kommunens representanter Anna Johansson, S, ordförande Iréne Karlsson, M. Pensionärsrepresentanter Monica Axell, PRO Folkunga Ordinarie Kommunala pensionärsrådet 2011-08-31 1 (13) Plats och tid Beslutande Sammanträdesrum Allhelgona/Skeppsås, Stadshuset, Mjölby kl 14.00-16.30 Kommunens representanter Anna Johansson, S, ordförande Iréne

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag 1 Plats och tid Kallingesalen, stadshuset, kl 08.30-12.00 Närvarande Birger Svensson Äldrenämnden, ordförande Sune Håkansson Äldrenämnden Bo Johansson Äldrenämnden Åke Olsson PRO Åke Nilsson PRO Ingrid

Läs mer

Regionpensionärsrådet 34-41

Regionpensionärsrådet 34-41 Protokoll Sammanträdesdatum 2012-10-12 Regionpensionärsrådet 34-41 Tid Fredag 12 oktober 2012, kl 09:00 11:30 Plats Stadshuset, Laholm Sammanträdeslokal Svanen Ledamöter Gösta Bergenheim (M) Lise-Lotte

Läs mer

PSYKIATRINÄMNDEN 67-79

PSYKIATRINÄMNDEN 67-79 PROTOKOLL Sammanträdesdatum 2003-11-27 PSYKIATRINÄMNDEN 67-79 Tid: Klockan 15.00 16.30 Plats: Direktionsrummet, Sjukhuset i Varberg Ledamöter Christina Nillius (m) Hans- Jörgen Wahlhed (s) Berit Ozolins

Läs mer

PROTOKOLL 1 (22) Kennert Johansson, PRO Färjestaden Siv Nilsson, SPF Sydöland Lena Engström, SPF Solvändan Allan Eriksson, PRO Mörbylånga

PROTOKOLL 1 (22) Kennert Johansson, PRO Färjestaden Siv Nilsson, SPF Sydöland Lena Engström, SPF Solvändan Allan Eriksson, PRO Mörbylånga PROTOKOLL 1 (22) Fört vid sammanträde med Kommunala Pensionärsrådet Plats och tid: Närvarande: Kommunhuset, sammanträdesrummet i källaren 5 september 2012, klockan 09.00 12.10 Sven-Åke Svensson (KD), ordförande,

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag 2011-10-19 Kommunala Pensionärsrådet 1 Plats och tid Beslutande Övriga deltagande Kommunhuset, Norrtäljesalen Onsdag 19 oktober kl.13.00-15.20 enligt bifogad närvarolista Tomas Sjöberg, sekreterare Eva

Läs mer

Årsbokslut Landstingets pensionärsråd 2014

Årsbokslut Landstingets pensionärsråd 2014 Dnr:LS/1364/2014 2(8) ÄNDRINGSFÖRTECKNING Version Datum Ändring Beslutat av Datum 1. 2015-01-28 Nyutgåva Region Jämtland Härjedalens pensionärsråd 2015-01-28 3(8) INNEHÅLLSFÖRTECKNING Dnr:LS/1364/2014...

Läs mer

Plats och tid Kommunhuset, Henån, s-rum Valön 2015-09-21 kl. 15.00-17.00. Lars-Olof Hermansson, Henån Florence W Göthe, SPF

Plats och tid Kommunhuset, Henån, s-rum Valön 2015-09-21 kl. 15.00-17.00. Lars-Olof Hermansson, Henån Florence W Göthe, SPF 1 Plats och tid Kommunhuset, Henån, s-rum Valön kl. 15.00-17.00 Beslutande Övriga deltagande Se sidan 2 KPR Lars-Olof Hermansson, Henån Florence W Göthe, SPF KHR Maisie Almergren, Stala Inger Eriksson,

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll 2015-12-04 1(8) Tid och plats: BESLUTANDE Ledamöter: Kl. 10.00 12.00, Konsthallen i Folkets hus Anita Bohlin Neuman (V) ordförande Stig Hallstensson (S) erästtare för Carina Sätterman (S) Bernt Fägerås,

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag 1 (16) Plats och tid Sammanträdesrum Skutan Strömsvik tisdag, kl. 08.15 13.45 Beslutande Ulla Wallering Fall (S) Bertil Eklund (NB) Stig Svensson (KD) Marie Lindh Eriksson (C) Inga Ericsson (S) Närvarande

Läs mer

Föredragningslista Sammanträdesdatum 2004-12 - 02

Föredragningslista Sammanträdesdatum 2004-12 - 02 Föredragningslista Sammanträdesdatum 2004-12 - 02 Psykiatrinämnden Tid: Torsdagen den 2 december, Klockan 16.00 Plats: Landstingets kansli, Halmstad Borgsalen Utvecklingskraft möte med LS -au 13.00 14.30

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (5) Plats och tid Gripen, Gislaved, kl. 08.30 11.00 Bengt Petersson, ordförande Lena Åsberg, socialnämnden Lis Melin, socialnämnden Lennart Kastberg, kommunstyrelsen Lennart

Läs mer

Sammanträdesdatum KOMMUNALA PENSIONÄRSRÅDET 2009-10-05 19

Sammanträdesdatum KOMMUNALA PENSIONÄRSRÅDET 2009-10-05 19 KOMMUNALA PENSIONÄRSRÅDET 2009-10-05 19 Plats och tid Villan samlingssalen 2009-10-05 kl. 14:00 16:00 Beslutande Christer Johansson, social- och omvårdnadsnämnden Curt Gustavsson, kommunstyrelsen Bengt

Läs mer

ltil NORDMALINGS KOMMUN

ltil NORDMALINGS KOMMUN ltil NORDMALINGS KOMMUN ~ Kommunala Pensionärsrådet 2014-04- 11 1(17) Plats och tid: Beslutande: Kommunkontoret, Nordmaling, kl 13.00-16.00 Anna Beccau (s), ordförande 22-24, 27-28 Vera Jonzon (c), vice

Läs mer

STADSDELSNÄMNDENS PENSIONÄRSRÅD HÄGERSTEN-LILJEHOLMEN. Protokoll fört vid pensionärsrådets sammanträde den 24 januari 2012

STADSDELSNÄMNDENS PENSIONÄRSRÅD HÄGERSTEN-LILJEHOLMEN. Protokoll fört vid pensionärsrådets sammanträde den 24 januari 2012 : STADSDELSNÄMNDENS PENSIONÄRSRÅD HÄGERSTEN-LILJEHOLMEN PROTOKOLL NR 1/2012 SID 1 Protokoll fört vid pensionärsrådets sammanträde den januari 2012 Justerat den januari Marianne Svensk Godkänt via e-post

Läs mer

Margareta Heimer socialdirektör Cristine Dahlbom Nygren, enhetschef Hans Adeby, Färdtjänsten Anita Forslöv, sekreterare

Margareta Heimer socialdirektör Cristine Dahlbom Nygren, enhetschef Hans Adeby, Färdtjänsten Anita Forslöv, sekreterare Sammanträdesdatum 1(5) Plats och tid Långängen 14.00-16.00 Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Cecilia Sylten (m) ordförande Anna-Lena Corell (m) Ingar Beckman Hirschfeldt (s) Birgit Ljung SPF,

Läs mer

april 2012 kl 10:00-11:55 Ulla Baugner (SPF) Maj-Britt Ejderholm (Väntjänsten) Birgitta Blomqvist (Väntjänsten) Kommunkontoret, Ödeshög...

april 2012 kl 10:00-11:55 Ulla Baugner (SPF) Maj-Britt Ejderholm (Väntjänsten) Birgitta Blomqvist (Väntjänsten) Kommunkontoret, Ödeshög... 2012-04-17 1 Plats och tid Carl August-rummet, Kommunkontoret, Ödeshög, tisdagen den 17 april 2012 kl 10:00-11:55 Närvarande Anmält förhinder Birgitta Widén Blomberg (KD), ordförande Maria Gustafsson (S),

Läs mer

Kommunala Pensionärsrådet

Kommunala Pensionärsrådet 2013-03-20 1(8) Plats och tid Beslutande Norrtäljesalen, Kommunhuset Onsdag 20 mars 2013 kl. 13.00 15.00 enligt bifogad närvarolista Övriga deltagande Tomas Sjöberg, sekreterare Agneta Hedberg, Vårdbolaget

Läs mer

KOMMUNALA PENSIONÄRSRÅDETS SAMMANTRÄDE 2014-03-12

KOMMUNALA PENSIONÄRSRÅDETS SAMMANTRÄDE 2014-03-12 VÄSTERVIKS KOMMUN Socialförvaltningen Box 22 593 21 Västervik PROTOKOLL KOMMUNALA PENSIONÄRSRÅDETS SAMMANTRÄDE 2014-03-12 Tjustsalen, kl. 09.00-11.30 Ledamöter: Angelica Katsanidou SN, ordf. Mariann Båtman

Läs mer

Thomas Pettersson, ordförande i Regionala medicinska rådet hjärta/kärl 60

Thomas Pettersson, ordförande i Regionala medicinska rådet hjärta/kärl 60 PROTOKOLL 1(7) 2004-10-15 57-71 Protokoll fört vid sammanträde i Växjö, 2004-10-15 med Södra Regionvårdsnämnden Närvarande 2004-10-15 Landstinget Kronoberg Erling Persson (s) Göran Giselsson (m) Ragnar

Läs mer

PATIENTNÄMNDEN I HALLAND

PATIENTNÄMNDEN I HALLAND PATIENTNÄMNDEN I HALLAND Tid: 2002-10-10 kl 14.00 16.00 Plats: Rådhuset, Falkenberg Lokal: Rådhuset n.b. PROTOKOLL 51-61 -----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL LAHOLMS KOMMUN Sammanträdesdatum Sid Kommunala Pensionärsrådet 2015-05-20 1

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL LAHOLMS KOMMUN Sammanträdesdatum Sid Kommunala Pensionärsrådet 2015-05-20 1 Kommunala Pensionärsrådet 2015-05-20 1 Plats och tid Stadshuset, Laholm, kl 09.00 11.40 Beslutande Övriga deltagande Elisabet Babic (M), ordförande Åke Andersson, PRO Mona Persson, SPF Seniorerna Runa

Läs mer

Kommunala pensionärsrådet 2011-05-02 1 (15)

Kommunala pensionärsrådet 2011-05-02 1 (15) Kommunala pensionärsrådet 2011-05-02 1 (15) Plats och tid Disponentvillan 14.00-16.00 Paragrafer 13-22 BESLUTANDE Ledamöter Namn Christer Johansson (SN), ordf Göran Blom (PRO) Sonja Johansson (PRO) Sigrun

Läs mer

Vårdbarometern 2010 Landstingsjämförelse

Vårdbarometern 2010 Landstingsjämförelse Vårdbarometern 2010 Landstingsjämförelse Mätningen utförd under hösten 2010 aarika.soukka@indikator.org, projektledare Indikator Vårdbarometern 2010 - Landstingsjämförelse 1 av 51 Så här läser du presentationen

Läs mer

Kommunala pensionärsrådet 2012-12-11 23

Kommunala pensionärsrådet 2012-12-11 23 Kommunala pensionärsrådet 2012-12-11 23 Plats och tid Hjernet, 2012-12-11 kl 10.00 Beslutande Tom Rymoen (M), ordförande Bertil Nilsson, PRO Enar Moberg, PRO Ulf Eklund, PRO Lena Berglind, SPF Vivi Jacobson,

Läs mer

Underskrifter Sekreterare Paragrafer. Henrik Bokor Nilsson

Underskrifter Sekreterare Paragrafer. Henrik Bokor Nilsson TORSÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 av 14 Plats och tid Socialkontoret, Torsås, kl. 18.00 21.15 Beslutande Övriga deltagande Henrik Bokor Nilsson, s, ordf. Ewy Svensson, m Sonja Johnsson Leif Karlsson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL LAHOLMS KOMMUN Sammanträdesdatum Sid Kommunala Pensionärsrådet 2012-12-12 1

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL LAHOLMS KOMMUN Sammanträdesdatum Sid Kommunala Pensionärsrådet 2012-12-12 1 Kommunala Pensionärsrådet 2012-12-12 1 Plats och tid Sammanträdesrummet Duvan, Stadshuset, Laholm kl 09.00 12.00 Beslutande Thomas Jönsson (M), ordförande Stina Lindberg, PRO Birgit Hansson, PRO Irene

Läs mer

Ambulansdirigering Medhelp

Ambulansdirigering Medhelp LS-LED12-577 Ambulansdirigering Medhelp Maud Ekman (V) har inlämnat en interpellation om vad som krävs för att avtalet med Medhelp om ambulansdirigering inte ska förlängas och vilka alternativ som finns

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag 1 Plats och tid Kallingesalen, stadshuset, kl 08.30-12.00 Ordinarie ledamöter Närvarande Bo Johansson Omsorgsnämnden Ulla Svensson Omsorgsnämnden Christoffer Stenström Omsorgsnämnden Ersättare Rickard

Läs mer

Socialnämnden 2015-01-21

Socialnämnden 2015-01-21 PAJALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(16) Plats och tid Kommunkansliet, 2015-01-21, 09:00-15:10 ande Anna Kumpula Kostet, V Johny Lantto, S Jan Larsson, S, 2 12, 15 Inger Karlsson, S Carolina Suikki, V

Läs mer

Eva Staake (S) Agneta Hägglund (S) Carl-Erik Thulin, SPF Arvo Väisänen, Finska föreningen

Eva Staake (S) Agneta Hägglund (S) Carl-Erik Thulin, SPF Arvo Väisänen, Finska föreningen SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(23) Tid och plats Närvarande Ledamöter Kl. 09:00 onsdagen den 25 maj 2016, Kalmarrummet, Kommunhuset, Bålsta Lisbeth Bolin (C) Irene Lundbäck, PRO Monica Borg, PRO Christer Ridderstråle,

Läs mer

KOMMUNALA PENSIONÄRSRÅDETS SAMMANTRÄDE 2014-06-02

KOMMUNALA PENSIONÄRSRÅDETS SAMMANTRÄDE 2014-06-02 VÄSTERVIKS KOMMUN Socialförvaltningen Box 22 593 21 Västervik PROTOKOLL KOMMUNALA PENSIONÄRSRÅDETS SAMMANTRÄDE 2014-06-02 Tjustsalen, kl. 09.00-11.45 Ledamöter: Angelica Katsanidou SN, ordf. Leif Aringstam

Läs mer

REGLEMENTE FÖR SPRÅKTOLKNÄMNDEN I DALARNA

REGLEMENTE FÖR SPRÅKTOLKNÄMNDEN I DALARNA REGLEMENTE FÖR SPRÅKTOLKNÄMNDEN I DALARNA IKRAFTTRÄDANDE Borlänge kommun och Landstinget Dalarna har kommit överens om att från och med 2013-03-06 samverka genom att inrätta en gemensam nämnd, kallad Gemensam

Läs mer

Hjälpmedelsnämnden Halland

Hjälpmedelsnämnden Halland Föredragningslista Sammanträdesdatum 2010-05-21 Hjälpmedelsnämnden Halland Tid: Fredagen den 24 september 2010 kl. 09:00 Plats: Komikapp - Rehabteks lokaler, Varberg Kardanvägen 15 Vägbeskrivning bifogas

Läs mer

Reglemente för krisledningsnämnden

Reglemente för krisledningsnämnden Sala kommun Kommunal författningssamling Reglemente för krisledningsnämnden KFS 042 revision 02 REGLEMENTE ANTAGEN: 2012-12-17 GÄLLER FRÅN OCH MED: 2012-12-20 ERSÄTTER: 366/2004 Utöver det som föreskrivs

Läs mer

Tid och plats: Klockan 09.00-10.40, Rum D 503, Östra Kommunhuset

Tid och plats: Klockan 09.00-10.40, Rum D 503, Östra Kommunhuset Kommunala PROTOKOLL 1 (7) Tid och plats: Klockan 09.00-10.40, Rum D 503, Östra Kommunhuset Förtroendevalda Caroline Hedenström (ON), vice ordförande Ellena Dellios Vukic,( KS) s ledamöter Greta Nordquist,

Läs mer

Reglemente gemensam nämnd för hemsjukvård och hjälpmedel

Reglemente gemensam nämnd för hemsjukvård och hjälpmedel Sida 1/10 Reglemente gemensam nämnd för hemsjukvård och hjälpmedel Utöver vad som följer av författning gäller detta reglemente och mellan huvudmännen ingångna samverkansavtal för nämnden. Region Halland

Läs mer

PROTOKOLL Landstingets Pensionärsråd. Ledningsstaben 2010-03-17 1-8 1 (5) Kerstin Aldstedt. Lasarettet i Motala, sammanträdesrum Linden

PROTOKOLL Landstingets Pensionärsråd. Ledningsstaben 2010-03-17 1-8 1 (5) Kerstin Aldstedt. Lasarettet i Motala, sammanträdesrum Linden PROTOKOLL Landstingets Pensionärsråd Ledningsstaben 2010-03-17 1-8 1 (5) Kerstin Aldstedt Sammanträdesplats Lasarettet i Motala, sammanträdesrum Linden Närvarande Ledamöter Levi Eckeskog (KD) Landstinget

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll 2014-11-20 1(9) Tid och plats: BESLUTANDE Ledamöter: Kl. 13.00 15.00, C-salen i Folkets Hus Anita Bohlin Neuman (V) ordförande Lennart Johansson (S) Karl-Axel Svensson, PRO Degerfors Bengt Fägerås, PRO

Läs mer

PROTOKOLL. Sal 105, Ale kulturrum, kl 13:30-16:30

PROTOKOLL. Sal 105, Ale kulturrum, kl 13:30-16:30 1(10) Sammanträdesdatum: 2015-04-13 Plats och tid Beslutande Sal 105, Ale kulturrum, kl 13:30-16:30 Monica Samuelsson Isabell Korn Björn Norberg Rolf Gustavsson Laila Johansson Ritva Jansson Hans Hellman

Läs mer

Tid: 2009-11-26 Plats: Kommunhuset, Kolabacken

Tid: 2009-11-26 Plats: Kommunhuset, Kolabacken 1(5) M-nämnden M-förvaltningen Pensionärsrådet Tid: Plats: Kommunhuset, Kolabacken Närvarande: Carina Larsson, ordförande Birgitta Ericson Erch, vice ordförande Nils-Ola Roth, kommunstyrelsen Willy Olsson,

Läs mer

Bättre vård i livets slutskede

Bättre vård i livets slutskede INBJUDAN till en konferens om Palliativ vård Bättre vård i livets slutskede 17-18 oktober 2006 Nordkalottens konferenscenter i Luleå KONFERENSINFORMATION Konferens: Bättre vård i livets slutskede Plats:

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Kommunala Pensionärsrådet 2007-12-05. ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Kommunala Pensionärsrådet 2007-12-05. ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Plats och tid Listerbysalen kl 08.30 11.25 Ordinarie ledamöter Närvarande: Bo Johansson Omsorgsnämnden Christoffer Stenström Omsorgsnämnden Ulla Svensson Omsorgsnämnden Rickard Karlsson PRO-Ronneby Karl

Läs mer

Primärvårdsnämnden Hylte

Primärvårdsnämnden Hylte Föredragningslista Sammanträdesdatum 2005-09-27 Primärvårdsnämnden Hylte Tid: Tisdagen den 27 september 2005, kl 15:00 Plats: Förvaltningen, Vårdcentralen Hyltebruk 1 Justering Primärvårdsnämnden beslutar

Läs mer

Föregående mötes protokoll

Föregående mötes protokoll 1 (11) Plats och tid Kommunförvaltningens sessionssal Karpen kl 10.00 11.30 Beslutande Lars Svensson, KS, ordförande Bengt Ingvarsson, SN Håkan Engström, SN Sonja Andersson, PRO Kurt Jonsson, PRO Rosa

Läs mer

Beslutande Birgitta Elfström (s) ordf (kommunstyrelsen) Marianne Brandén SPF Evald Olsson Birgitta Jannesson SPF Erland Ström Birgitta Johansson SKPF

Beslutande Birgitta Elfström (s) ordf (kommunstyrelsen) Marianne Brandén SPF Evald Olsson Birgitta Jannesson SPF Erland Ström Birgitta Johansson SKPF KALMAR KOMMUN Pensionärsrådet PROTOKOLL Sammanträdesdag 2008-01-16 Tid Kl 09.00 12.00 Plats KS-salen, stadshuset, Kalmar Omfattning 1-13 ande Birgitta Elfström (s) ordf (kommunstyrelsen) Hans Johansson

Läs mer

Ringsbergsgården, sammanträdesrummet Västergatan 21, Växjö

Ringsbergsgården, sammanträdesrummet Västergatan 21, Växjö Plats Tid Beslutande Ledamöter Ringsbergsgården, sammanträdesrummet Västergatan 21, Växjö Kl.13.30-16.15 Ulf Hedin (M), omsorgsnämndens ordförande Tomas Thornell (S) omsorgsnämndens, vice ordförande Laila

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL LAHOLMS KOMMUN Sammanträdesdatum Sid Kommunala Pensionärsrådet 2013-06-05 1

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL LAHOLMS KOMMUN Sammanträdesdatum Sid Kommunala Pensionärsrådet 2013-06-05 1 Kommunala Pensionärsrådet 2013-06-05 1 Plats och tid Sammanträdesrummet Duvan, Stadshuset, Laholm kl 09.00 12.25 Beslutande Thomas Jönsson (M), ordförande Stina Lindberg, PRO Birgit Hansson, PRO Arne Andersson,

Läs mer

3 Anmälan av inkomna och utgående skrivelser, protokoll m m. Förslag till beslut Hälso- och sjukvårdsstyrelsen noterar handlingarna till protokollet.

3 Anmälan av inkomna och utgående skrivelser, protokoll m m. Förslag till beslut Hälso- och sjukvårdsstyrelsen noterar handlingarna till protokollet. 3 Anmälan av inkomna och utgående skrivelser, protokoll m m Förslag till beslut Hälso- och sjukvårdsstyrelsen noterar handlingarna till protokollet. Ärendet Följande handlingar anmäls för anteckning till

Läs mer

Lokala Diarienummer: Datum: Pensionärsrådet Protokoll 2016-03-31 Öster

Lokala Diarienummer: Datum: Pensionärsrådet Protokoll 2016-03-31 Öster Lokala Diarienummer: Datum: Pensionärsrådet Protokoll 216-3-31 Öster Tid Torsdagen den 31 mars 216 kl. 13.- 15.3 ÖREBRO Plats Galoschen, Ringgatan 32 Ledamöter och ersättare Ordinarie Frederick Axewill

Läs mer

Reglemente för gemensam nämnd för hemsjukvård och hjälpmedel

Reglemente för gemensam nämnd för hemsjukvård och hjälpmedel Reglemente för gemensam nämnd för hemsjukvård och hjälpmedel Utöver vad som följer av författning gäller detta reglemente och mellan huvudmännen ingångna samverkansavtal för nämnden. Region Halland är

Läs mer

ÖVERFLYTTNING AV ÄRENDEN MED STÖD AV 16 KAP 1 SOCIALTJÄNSTLAGEN HALLANDS LÄN

ÖVERFLYTTNING AV ÄRENDEN MED STÖD AV 16 KAP 1 SOCIALTJÄNSTLAGEN HALLANDS LÄN LÄNSSTYRELSEN HALLAND ÖVERFLYTTNING AV ÄRENDEN MED STÖD AV 16 KAP 1 SOCIALTJÄNSTLAGEN HALLANDS LÄN Maj 2005 LÄNSSTYRELSEN HALLAND 701-10059-04 Sociala enheten Med ikraftträdande den 1 juli 2003 ändrades

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Kommunala Pensionärsrådet 2005-10-26. ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Kommunala Pensionärsrådet 2005-10-26. ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Plats och tid Listerbysalen kl 08.30-11.10 Närvarande: Ordinarie ledamöter Ingegerd Johansson Omsorgsnämnden Rickard Karlsson PRO-Ronneby Nils-Otto Olsson PRO-Kallinge Karl Lind PRO-Backaryd Ulla Svensson

Läs mer

Bällstarummet, kommunledningskontoret, kl 13.30-16.05

Bällstarummet, kommunledningskontoret, kl 13.30-16.05 VALLENTUNA KOMMUN Kommunalt pensionärsråd 1 (6) 19 mars 2015 Plats och tid Bällstarummet, kommunledningskontoret, kl 13.30-16.05 ande Björn Furugren Beselin KS (C), ordförande, Margareta Svanström FN (M),

Läs mer

Sammandrag från kommunstyrelsens sammanträde den 2 december 2014. Ärenden som går vidare till kommunfullmäktige

Sammandrag från kommunstyrelsens sammanträde den 2 december 2014. Ärenden som går vidare till kommunfullmäktige Sida 1 av 5 Sammandrag från kommunstyrelsens sammanträde den 2 december 2014 Har du frågor om något ärende, kontakta kommunkansliet, tel. 0340-881 04, 881 06, 881 07 eller ks@varberg.se Fullständigt protokoll

Läs mer

Plats: Sammanträdesrum Borgsalen, Landstingshuset, Södra vägen 9, Halmstad

Plats: Sammanträdesrum Borgsalen, Landstingshuset, Södra vägen 9, Halmstad Protokoll Sammanträdesdatum 2009-05-07 Patientnämnden 21-30 Tid: Torsdagen den 7 maj 2009, kl. 13:00-16:40 Plats: Sammanträdesrum Borgsalen, Landstingshuset, Södra vägen 9, Halmstad Ledamöter Elisabeth

Läs mer

Arbetsmarknadsläget i Hallands län december månad 2015

Arbetsmarknadsläget i Hallands län december månad 2015 MER INFORMATION OM ARBETSMARKNADSLÄGET Peter Nofors Analysavdelningen Arbetsmarknadsläget i Hallands län december månad 2015 Fler arbetslösa Arbetslösheten började öka igen under våren 2015. Ökningen beror

Läs mer

VALPLATTFORM LANDSTINGET I KALMAR LÄN

VALPLATTFORM LANDSTINGET I KALMAR LÄN VALPLATTFORM LANDSTINGET I KALMAR LÄN 2014 DET SKA VARA GOTT ATT LEVA I KALMAR LÄN Alliansen vill skapa en modern och nära sjukvård tillsammans med dig. Vi lyssnar alltid på dig när det gäller var, när

Läs mer

Sida 1 av 3 SAMVERKANSAVTAL Bakgrund Örebro läns landsting, nu Region Örebro län, och Örebro kommun har kommit överens om att från och med den 1 januari 2005 inrätta en gemensam nämnd, kallad den gemensamma

Läs mer

Ordförande Bo Silverbern

Ordförande Bo Silverbern PROTOKOLL Kommunala Tid och plats: Klockan 09.00 11.40, Café Finland Beslutande Bo Silverbern (m) ordförande Pensionärsrådets ledamöter Knut Welander, PRO Gunnar Jönsson, PRO Dagny Nilsson, PRO Torsten

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Kommunala Pensionärsrådet 2014-02-11 1 Plats och tid Ylöjärvi kl 13.30-15.40 Beslutande Ledamöter Sten Fransson, ordförande Maj-Britt Ericson SKPF Rolf Nyhrén PRO Enar Haglund ers Carl-Olof Nyström PRO

Läs mer

Arne Nordstrand Sylvia Bodin Anita Elsasdotter. Yvonne Eriksson. Karin Jonsson Socialchef. Ove Johansson 26-40

Arne Nordstrand Sylvia Bodin Anita Elsasdotter. Yvonne Eriksson. Karin Jonsson Socialchef. Ove Johansson 26-40 PLATS Odengatan 34, konferensrummet KL 8.30 12.00 Ordförande Suppleanter Robert Sten Birgitta Johansson Ingemar Dahlström Doris Carlsson Laila Nydahl Bertil Larsson Elisabeth Karlsson Arne Nordstrand Sylvia

Läs mer

Socialförvaltningen 2010-01- Ordförande... Hans-Bertil Sinclair (m) Justeringsman... Ewe Johansson (SPRF Avd 11)

Socialförvaltningen 2010-01- Ordförande... Hans-Bertil Sinclair (m) Justeringsman... Ewe Johansson (SPRF Avd 11) 2009-12-11 1 av (13) Plats och Tid Sessionssalen, Kommunhuset kl 09.00-12.00 Beslutande Övriga närvarande Hans-Bertil Sinclair (m) SN ordförande Boris Svensson (s) SN vice ordförande Bengt Svensson (m)

Läs mer