Regionpensionärsrådet 25-33

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Regionpensionärsrådet 25-33"

Transkript

1 Protokoll Sammanträdesdatum Regionpensionärsrådet Tid Fredag 14 september 2012, kl 09:00 11:40 Plats Stadshus A, lokal A1, Varberg Ledamöter Gösta Bergenheim (M) Lise-Lotte Bensköld-Olsson (S) Corfitz Grönvall Margareta Saul Gustav Carlsson Tjänstgörande ersättare Sven Ek Ersättare Stefan Bengtsson (C) Birgitta Eriksson Rolf Johansson Goldy Farland Inbjudna Lena Andersson Bengt Eliasson Karl-Gunnar Svensson (KD) Anne Sjölund (S) Staffan Carlsson Mats Emanuelsson Emma Pihl Övriga Lena Parmlöv ordförande SPF, vice ordförande SPRF SKPF PRO SPF SPRF SKPF ordförande Kommunala Pensionärsrådet i Varberg ersättare Kommunala Pensionärsrådet i Varberg ordförande Varbergsnämnden vice ordförande Varbergsnämnden nämndtjänsteman för Varbergsnämnden controller Ambulanssjukvården Halland chef uppdragsavdelningen / biträdande hälsooch sjukvårdsdirektör sekreterare 25 Sammanträdets öppnande Ordförande Gösta Bergenheim öppnar mötet och hälsar alla välkomna. 1 (6)

2 26 Justering Regionpensionärsrådet beslutade att utse Rolf Johansson att jämte ordföranden justera protokollet. 27 Val av sekreterare i Regionpensionärsrådet Regionpensionärsrådet beslutade att utse Lena Parmlöv till sekreterare. 28 Föregående protokoll Regionpensionärsrådet beslutade att godkänna föregående protokoll och lägga det till handlingarna. 29 Information och dialog med Kommunala pensionärsrådet i Varberg Lena Andersson, ordförande KPR Varberg, informerar om mötesplatser för seniorer. Det finns 14 mötesplatser på olika ställen i kommunen. KPR arbetar med att göra dessa mer kända. Att besöka mötesplatser är kostnadsfritt. Klubb Höjden är en satsning på yngre med demens och hit kan de komma för samtal och även för att se vilka hjälpmedel som de behöver för att göra vardagslivet lättare och som kan vara ett stöd för minnet. Här finns också utbildning för anhöriga angående demenssjukdomar. På dagverksamheterna finns enklare egenträning med hjälp och stöttning av personal. Exempel på aktiviteter är gruppgymnastik, boccia, sällskapsspel, pyssel och hantverk med mera. Där finns även tillgång till datorer. Man har ett samarbete med olika studieförbund och museum. Varbergs kommun erbjuder stöd till person som är anhörig till någon som är långvarigt sjuk, fysiskt eller psykiskt funktionshindrade eller äldre. Ett stöd som ger hjälp och avlastning i vardagen. En stor fråga för KPR Varberg är hur de ska kunna förändra samarbetet med regionen och kommunen för att det ska bli bättre för de äldre. 2 (6)

3 30 Information från och dialog med Varbergsnämnden Företrädare för Varbergsnämnden informerar om nämndens verksamhet. Nämndens uppgift - Arbetar för en bättre och jämlik hälsa i befolkningen - För dialog med invånaren - Kartlägger och analyserar befolkningens behov - Samverkar med kommunen och andra samhällsaktörer Nämndens uppdrag - Verka på uppdrag av hälso- och sjukvårdsstyrelsen vari bland annat ingår att inventera och bedöma hallänningens behov av hälso- och sjukvårdsbehov. - Nämnden har också regionstyrelsens uppdrag att föra medbogardialoger med Hallands invånare och samverka med kommunerna samt medverka till förankring av politiska beslut. - Utgångspunkten är det breda folkhälsoperspektivet. Folkhälsouppdraget Det övergripande uppdraget är att verka för en god hälsa hos befolkningen genom att - samverka med kommunala aktörer för att främja hälsan hos invånarna - stimulera lokalt gränsöverskridande folkhälsoarbete där erfarenheter på ett strategiskt plan kan omsättas - stödja hälso- och sjukvårdens uppgift att förebygga sjukdomar Kunskap om och från invånaren - Behovskartläggningar där man belyser hälsoläget i Halland och lokalt samt befolkningens behov av hälso- och sjukvård och utgör därmed underlag för beslut om inriktning - Konferens och seminarieaktiviteter bildar kunskapsunderlag för dialogen om utveckling av och förväntningar på verksamhetsområdet - Invånardialoger och lokal samverkan är en förutsättning för att stimulera till brett folkhälsoarbete där erfarenheter tillvaratas och utvecklas i syfte att främja hälsa. Bengt Eliasson anser att det är mycket viktigt att en patient som aldrig besökt vården förut får vägledning inför en operation. Alla måste också veta att de kan ringa och få vägledning från sjukvårdsrådgivningen Karl-Gunnar Svensson menar att det är just sådana synpunkter nämnden behöver få reda på och ta med sig. Tycker man att det är krångligt så drar man sig för att söka vård. Han informerar om nämndens hemsida där allmänheten kan lämna synpunkter och information. Uppmärksamhetsvecka kring matvanor och fysisk aktivitet vecka 42, oktober Föreläsningar om bland annat Hälsans Stig i Varberg. 3 (6)

4 31 Information om RESAM frikortshanteringen Mats Emanuelsson, controller, Ambulanssjukvården Halland informerar om frikortshanteringen inom Region Halland. Huvudregel Patienten sparar taxikvitton och underlag från sjukvården och begär frikort för sjukresor när avgifter upp till frikortsnivån erlagts. Undantag Medarbetare som arbetar med Resam-frågor inom regionen tar på förfrågan från patient uppgifter om erlagda/avdragna egenavgifter och för en dialog om hur frikort kan utfärdas. Nuläge - Egenavgifter som dragits vid utbetalning av sjukresa finns i datasystemet sjukresa. - Egenavgifter för taxi finns i separat databas, uppdateras per kalendervecka - Egenavgifter i andra landsting, finns enbart på inkomna fakturor Arbetsinriktning - Egenavgifter vid utbetalning finns i sjukresa - Egenavgifter för taxi överförs dagligen från planeringssystemet till sjukresa - Egenavgifter i andra landsting registreras manuellt i sjukresa Detta innebär att det finns möjlighet att informera patienten om möjligheten att begära frikort för sjukresor. Goldy Farland undrar hur man ska göra om kvittona kommer bort och Mats Emanuelsson berättar att då kan man vända sig till Ambulanssjukvården Halland så hjälper de till. Goldy påtalar också att det finns människor som har svårigheter att samla kvitton så varför inte använda ett litet kort i stället. Sven Ek menar att det råder okunnighet om vilket regelverk som gäller. En översyn av systemet behöver göras. 32 Information om framtidens hälso- och sjukvård Emma Pihl, chef uppdragsavdelningen och biträdande hälso- och sjukvårdsdirektör informerar om Trender som påverkar hälso- och sjukvården - Globalisering - Individualisering ökade förväntningar och krav - Ökad specialisering koncentration/fragmentring ger större krav på samordning 4 (6)

5 Hälso- och sjukvård i förändring Ökad valfrihet - Vårdval - Friare val av hjälpmedel - VVH+ EU ökad rörlighet Emma berättar att vi har rätt till den vård utomlands som vi får i Sverige utan försäkringskassan som kontrollinstans. Hon menar att vi har gått från en utveckling från passiv till aktiv patient tack vare den medicinska och tekniska utvecklingen. Nu kan man exempelvis få bloddialys i sitt hem. Befolkningens ålder har ökat vilket innebär merkostnader och ökade volymer. Äldre upplever sämre hälsa, ställer högre krav på vården och konsumerar mycket läkarvård samt söker mer vård vad gäller specialistvård och psykiatri. Framtidens hemsjukvård håller på att diskuteras, ett projekt som drivs i samarbete med kommunerna. Vårdpersonal driver förändringsprocessen med Regionkontoret som stöttning. Friare val av hjälpmedel är på gång vilket ska utgöra ett komplement till nuvarande verksamhet. Projektet beräknas pågå under Implementering våren När det gäller framtida utmaningar ser man över lämpligaste effektivaste omhändertagande LEON. Med screening kan man upptäcka sjukdomar tidigare än förut. Stefan Bengtsson berättar att när kvinnor gör mammografiundersökning ska de vid samma tillfälle kunna röntga exempelvis ena handen. Läkaren kan då se om kvinnan har början till benskörhet och kan sätta in behandling tidigt. Bengt Eliasson påtalar att när en patient till har genomgått ett antal höftoperationer så skriver naturligtvis läkaren ut ett intyg på parkeringsplats för patienten, men tyvärr kan andra myndigheter ifrågasätta intyget. Det behövs ett riksomfattande regelverk för att det ska vara likvärdigt i hela Sverige. 33 Övriga frågor Goldy Farland påtalar att falkenbergsborna är upprörda över neddragningarna angående vården i Falkenberg. Hon undrar vad man kommer att göra med de lokaler som inte kommer att användas? Gösta förklarar att det inte är klart ännu och är det så att vi äger lokalerna så blir det en fråga för Regionfastigheter. 5 (6)

6 Stefan Bengtsson informerar om att beslut i ärendet kommer att tas den 24 september på hälso- och sjukvårdsstyrelsens sammanträde. Vid protokollet Lena Parmlöv Justerat Gösta Bergenheim Rolf Johansson 6 (6)

Regionpensionärsrådet 42-51

Regionpensionärsrådet 42-51 Protokoll Sammanträdesdatum 2012-12-14 Regionpensionärsrådet 42-51 Tid Fredag 14 december 2012, kl 09:00 11:45 Plats Hallands sjukhus Kungsbacka Ledamöter Gösta Bergenheim (M) Lise-Lotte Bensköld-Olsson

Läs mer

Länspensionärsrådet 46 56

Länspensionärsrådet 46 56 Protokoll Sammanträdesdatum 2010-12-10 Länspensionärsrådet 46 56 Tid: Fredag den 10 december 2010, kl. 09:30 12:10 Plats: Sammanträdesrummet Fataburen, landstingskontoret, Halmstad Ledamöter Mats Eriksson

Läs mer

Protokoll Sammanträdesdatum Inbjuden Mats Erntell smittskyddsläkare, 4

Protokoll Sammanträdesdatum Inbjuden Mats Erntell smittskyddsläkare, 4 Protokoll Sammanträdesdatum 2007-02-16 Landstingets pensionärsråd 1-7 Tid: Fredagen den 16 februari 2007, kl. 09:30-11:40 Plats: Sammanträdesrummet Falken, stadshuset, Laholm Ledamöter Mats Eriksson (m)

Läs mer

Regionpensionärsrådet 34-41

Regionpensionärsrådet 34-41 Protokoll Sammanträdesdatum 2012-10-12 Regionpensionärsrådet 34-41 Tid Fredag 12 oktober 2012, kl 09:00 11:30 Plats Stadshuset, Laholm Sammanträdeslokal Svanen Ledamöter Gösta Bergenheim (M) Lise-Lotte

Läs mer

Varbergsnämnden 29 39

Varbergsnämnden 29 39 Protokoll Sammanträdesdatum 2011-05-10 Varbergsnämnden 29 39 Tid: Tisdag 10 maj 2011, kl 14:00 17:45 Plats: Konferensrummet 2:a vån, Vårdcentralen Västra Vall, Varberg Ledamöter Karl-Gunnar Svensson (KD)

Läs mer

Länspensionärsrådet 23-31

Länspensionärsrådet 23-31 Protokoll Sammanträdesdatum 2007-06-01 Länspensionärsrådet 23-31 Tid: Fredagen den 1 juni 2007, kl. 09:30-12:10 Plats: Sammanträdesrummet Överläkarvillan, Spenshult Ledamöter Mats Eriksson (m) Dan Skantz

Läs mer

Regionpensionärsrådet 1-13

Regionpensionärsrådet 1-13 Protokoll Sammanträdesdatum Regionpensionärsrådet 1-13 Tid: Fredagen 17 februari 2012, kl 09:00 12:00 Plats: Stadshuset i Falkenberg, Kommunstyrelsesalen Ledamöter Gösta Bergenheim (M) Lise-Lotte Bensköld-Olsson

Läs mer

Landstingets pensionärsråd 21-32

Landstingets pensionärsråd 21-32 Protokoll Sammanträdesdatum 2006-09-08 Landstingets pensionärsråd 21-32 Tid: Fredagen den 8 september, kl 09.30-12.00 Plats: Sammanträdesrum Biblioteket, Vårdcentralen Centrum Falkenberg Närvarande ledamöter

Läs mer

Varbergsnämnden 19 28

Varbergsnämnden 19 28 Protokoll Sammanträdesdatum 2011-04-06 Varbergsnämnden 19 28 Tid Onsdag 6 april 2011, kl 13:00 17:15 Plats Konferensrummet 1:a vån, Vårdcentralen Västra Vall, Varberg Ledamöter Karl-Gunnar Svensson (KD)

Läs mer

Kunskap om och från invånarna i Halland

Kunskap om och från invånarna i Halland Kunskap om och från invånarna i Halland Mats Eriksson, ordförande Hälso- och sjukvårdsstyrelsen Staffan Carlsson, tjänsteman för Falkenbergsnämnden och Varbergsnämnden 9 december 2011 Kunskap om och från

Läs mer

Länspensionärsrådet 10 22

Länspensionärsrådet 10 22 Protokoll Sammanträdesdatum 2010-04-09 Länspensionärsrådet 10 22 Tid: Fredag den 9 april 2010, kl. 09:30 12:20 Plats: Sammanträdesrummet Åbrinken, Vårdcentralen Gruebäck, Falkenberg Ledamöter Mats Eriksson

Läs mer

Länspensionärsrådet 1 9

Länspensionärsrådet 1 9 Protokoll Sammanträdesdatum 2010-02-26 Länspensionärsrådet 1 9 Tid: Fredag den 26 februari 2010, kl. 09:30 12:00 Plats: Sammanträdesrummet Hörsalen, Hylte kommunhuset, Hyltebruk Ledamöter Mats Eriksson

Läs mer

Länspensionärsrådet 1-11

Länspensionärsrådet 1-11 Protokoll Sammanträdesdatum 2009-02-12 Länspensionärsrådet 1-11 Tid: Torsdag den 12 februari 2009, kl. 09:30-12:00 Plats: Direktionsrummet, Sjukhuset i Varberg Ledamöter Mats Eriksson (M) Dan Skantz (S)

Läs mer

Varbergsnämnden 59 67

Varbergsnämnden 59 67 Protokoll Sammanträdesdatum 2011-09-20 Varbergsnämnden 59 67 Tid: Tisdag 20 september 2011, kl. 14:00 18:00 Plats: Varbergsnämndens sammanträdesrum, Birger Svenssons väg 32 Ledamöter Karl-Gunnar Svensson

Läs mer

1(9) Nämndsplan 2013 Laholmsnämnden

1(9) Nämndsplan 2013 Laholmsnämnden 1(9) Nämndsplan 2013 Laholmsnämnden 2(9) Innehållsförteckning Nämndsplan 2013... 1 Inledning... 3 Laholmsnämndens uppdrag... 4 Nämndsplan 2013... 5 Delaktighet och dialog... 5 Kunskap om invånarna och

Läs mer

Länspensionärsrådet 21-31

Länspensionärsrådet 21-31 Protokoll Sammanträdesdatum 2009-05-29 Länspensionärsrådet 21-31 Tid: Fredag den 29 maj 2009, kl. 09:30-12:00 Plats: Biblioteket, nedre botten, Vårdcentralen Hjortsberg, Falkenberg Ledamöter Mats Eriksson

Läs mer

Varbergsnämnden 69 81

Varbergsnämnden 69 81 Protokoll Sammanträdesdatum 2013-12-03 Varbergsnämnden 69 81 Tid: Tisdag 3 december 2013, kl 15:00 18:00 Plats Nämndsrummet, Birger Svenssons väg 32, Varberg Ledamöter Karl-Gunnar Svensson (KD) ordförande

Läs mer

Gemensam nämnd för Hemsjukvård och Hjälpmedel

Gemensam nämnd för Hemsjukvård och Hjälpmedel Gemensam nämnd för Hemsjukvård och Hjälpmedel Tid: kl. 09:00-12:00 Plats: Mötesplats Mölle samt Rådhuset, Falkenberg Ledamöter Kristina Karlsson (C) Lena Persson (L) Lise-Lotte Bensköld Olsson (S) Mikael

Läs mer

Länspensionärsrådet 44 53

Länspensionärsrådet 44 53 Protokoll Sammanträdesdatum 2009-12-18 Länspensionärsrådet 44 53 Tid: Fredag den 18 december 2009, kl. 09:30 12:00 Plats: Sammanträdesrummet Fataburen, landstingshuset, Halmstad Ledamöter Lise-Lotte Olsson

Läs mer

Länspensionärsrådet 11-17

Länspensionärsrådet 11-17 Protokoll Sammanträdesdatum 2008-04-18 Länspensionärsrådet 11-17 Tid: Fredagen den 18 april 2008, kl. 09:30-12:00 Plats: Sammanträdesrummet Barken-Briggen, Länssjukhuset i Halmstad Ledamöter Dan Skantz

Läs mer

Mål och inriktning - Nämndplan 2015. Lokal nämnd i Falkenberg

Mål och inriktning - Nämndplan 2015. Lokal nämnd i Falkenberg 01054 Mål och inriktning - Nämndplan 2015 Lokal nämnd i Falkenberg Innehållsförteckning Mål och inriktning - Nämndplan 2015 1 Inledning 3 Nämndens uppdrag 3 Mål och inriktning - Nämndplan 2015 4 Invånarna

Läs mer

LOKALA NÄMNDEN VARBERG

LOKALA NÄMNDEN VARBERG LOKALA NÄMNDEN VARBERG Tid: kl. 09:00 Plats: Nämndsrummet, Birger Svenssons väg 34 A i Varberg Ledamöter Anne Sjölund (S), vice ordförande Margareta Bernås (L) Christoffer Johansson (S) Karolina Mårtensson

Läs mer

Landstingets pensionärsråd 1-8

Landstingets pensionärsråd 1-8 Protokoll Sammanträdesdatum 2005-02-18 Landstingets pensionärsråd 1-8 Tid: Fredagen den 18 februari 2005, kl 09.30-12.00 Plats: Stadshuset i Laholm Närvarande ledamöter Ersättare Inbjudna Övriga Mats Eriksson

Läs mer

Länspensionärsrådet 42-53

Länspensionärsrådet 42-53 Protokoll Sammanträdesdatum 2007-12-14 Länspensionärsrådet 42-53 Tid: Fredagen den 14 december 2007, kl. 09:30-12:00 Plats: Sjukhuset i Varberg, Gröna salen, avdelning 2 C Ledamöter Dan Skantz (s) Bertil

Läs mer

Protokoll Sammanträdesdatum

Protokoll Sammanträdesdatum Plats och tid Borgsalen, klockan 09:00-12:30 Ledamöter Ersättare Övriga Kristina Karlsson (C) Lena Persson (L) Rie Boulund (M) ersätter Ulrika Jörgensen (M) (ordförande) Kerstin Zander (S) ersätter Lise-Lotte

Läs mer

Bilaga 3 Aktivitetsplan, bilaga till nämndplan för Hyltenämnden år 2013 LNHY130002 (Uppdaterad 2013-09-17) Lokala nämndens uppdrag

Bilaga 3 Aktivitetsplan, bilaga till nämndplan för Hyltenämnden år 2013 LNHY130002 (Uppdaterad 2013-09-17) Lokala nämndens uppdrag Bilaga 3 Aktivitetsplan, bilaga till nämndplan för Hyltenämnden år 2013 LNHY130002 (Uppdaterad 2013-09-17) Lokala nämndens uppdrag Det övergripande uppdraget för lokal nämnd är att ur ett invånarperspektiv

Läs mer

Varbergsnämnden 28-36

Varbergsnämnden 28-36 PROTOKOLL Sammanträdesdatum 2009-04-14 Varbergsnämnden 28-36 Tid: Tisdag 14 april 2009 kl 14:00-17:15 Plats: Konferensrummet, Vårdcentralen Västra Vall, Varberg Närvarande: Ledamöterna Karl-Gunnar Svensson

Läs mer

Hyltenämndens aktiviteter 2012 utifrån uppdraget [samt riskbedömning]

Hyltenämndens aktiviteter 2012 utifrån uppdraget [samt riskbedömning] s aktiviteter 2012 utifrån uppdraget [samt riskbedömning] Lokala s uppdrag De lokala nämndernas uppdrag är att vara befolkningsföreträdare. ska säkerställa att befolkningens totala behov av hälso- och

Läs mer

Gemensam nämnd för Hemsjukvård och Hjälpmedel

Gemensam nämnd för Hemsjukvård och Hjälpmedel Gemensam nämnd för Hemsjukvård och Hjälpmedel Tid: kl. 09:00-12:00 Plats: Borgsalen Ledamöter Kristina Karlsson (C) Lena Persson (L) Lise-Lotte Bensköld Olsson (S) Mikael Delin (S) Marianne Kierkemann

Läs mer

Regionpensionärsrådet 10-20

Regionpensionärsrådet 10-20 Protokoll Sammanträdesdatum 2014-06-13 Regionpensionärsrådet 10-20 Tid Fredag 13 juni 2014, kl 09:00 11:50 Plats Regionens Hus, Södra vägen 9, Halmstad Ledamöter Gösta Bergenheim (M) Corfitz Grönvall Margareta

Läs mer

Protokoll Sammanträdesdatum Tjänstemän Eva Karin Möllefors tf nämndsdirektör, sekreterare, Maria Fransson sekreterare, 42-48

Protokoll Sammanträdesdatum Tjänstemän Eva Karin Möllefors tf nämndsdirektör, sekreterare, Maria Fransson sekreterare, 42-48 Protokoll Sammanträdesdatum 2010-06-17 Laholmsnämnden 42 51 Tid: Torsdag 17 juni 2010, kl. 09:00 12:15 Plats: Sammanträdesrummet Svanen, stadshuset, Humlegången, Laholm Ledamöter Margareta Bengtsson (M)

Läs mer

Nämndplan 2011 Lokala nämnden i Kungsbacka

Nämndplan 2011 Lokala nämnden i Kungsbacka Nämndplan 2011 Lokala nämnden i Kungsbacka Beslutad av Lokala nämnden i Kungsbacka 2011-05-09 Innehållsförteckning INNEHÅLLSFÖRTECKNING... 2 FÖRORD... 3 LOKALA NÄMNDENS UPPDRAG... 3 ÖVERGRIPANDE MÅL OCH

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll 2016-09-09 1(7) Tid och plats: BESLUTANDE Ledamöter: Ej tjänstgörande ersättare: Kl. 10.00 11.00, Folkets hus, Konsthallen Anita Bohlin Neuman (V) ordförande Carina Sätterman (S) Karl-Axel Svensson, PRO

Läs mer

Halmstadsnämnden 58 68

Halmstadsnämnden 58 68 Protokoll Sammanträdesdatum 2011-08-24 Halmstadsnämnden 58 68 Tid: Onsdag 24 augusti 2011, kl. 09:00 15:15 Plats: Sammanträdesrummet Borgsalen, Regionens Hus, Södra vägen, Halmstad Ledamöter Christina

Läs mer

Protokoll Sammanträdesdatum

Protokoll Sammanträdesdatum Plats och tid Regionens hus, Södra vägen 9, Halmstad, Borgsalen, klockan 09:00-11:30 Ledamöter Ersättare Övriga Ulrika Jörgensen (M) (ordförande) Kristina Karlsson (C) Lise-Lotte Bensköld Olsson (S) Mikael

Läs mer

Primärvårdsnämnden i Varberg 53-63

Primärvårdsnämnden i Varberg 53-63 Protokoll Sammanträdesdatum 2005-09-05 Primärvårdsnämnden i Varberg 53-63 Tid: Måndag 5 september 2005 kl 15:00-16:15 Plats: Konferensrummet 1:a vån, Vårdcentralen Västra Vall Ledamöter Karl-Gunnar Svensson

Läs mer

April FALKENBERGSNÄMNDEN Uppföljningsrapport 1 Januari- mars 2014

April FALKENBERGSNÄMNDEN Uppföljningsrapport 1 Januari- mars 2014 April 2014 FALKENBERGSNÄMNDEN Uppföljningsrapport 1 Januari- mars 2014 Uppföljningsrapport 1 2014 Falkenbergsnämnden Nämndsledamöter Jan Berge (MP), ordf. Catharina Berghorn (S), vice ordf Eva Agbrant

Läs mer

Landstingets pensionärsråd 21-28

Landstingets pensionärsråd 21-28 Protokoll Sammanträdesdatum 2006-06-02 Landstingets pensionärsråd 21-28 Tid: Fredagen den 2 juni 2006, kl 09.30-12.00 Plats: Sjukgymnastikens konferensrum, Länssjukhuset i Halmstad Närvarande ledamöter

Läs mer

3 Anmälan av inkomna och utgående skrivelser, protokoll m m

3 Anmälan av inkomna och utgående skrivelser, protokoll m m Föredragningslista Sammanträdesdatum Hälso- och sjukvårdsstyrelsen Tid Måndagen den 25 juni 2012, kl. 09:00 Plats Regionens hus Södra Vägen, Halmstad Sammanträdeslokal Borgsalen 1 Justering Förslag till

Läs mer

Varbergsnämnden 23-31

Varbergsnämnden 23-31 Protokoll Sammanträdesdatum 2007-04-25 Varbergsnämnden 23-31 Tid: 2007-04-25 kl 10:45-12:15 Plats: Vallersvik, Frillesås Ledamöter: Karl-Gunnar Svensson (kd) Inger Johansson (s) Kerstin Nelfelt (m) Claus

Läs mer

Kungsbackanämnden 1 13

Kungsbackanämnden 1 13 Protokoll Sammanträdesdatum 2013-02-20 Kungsbackanämnden 1 13 Tid: Onsdag 20 februari kl. 14:00 17:00 Plats: Sammanträdesrum Tjolöholm, Närakuten, Kungsbacka Ledamöter Ulrika Jörgensen (M) ordförande Maud

Läs mer

Kungsbackanämnden 50 60

Kungsbackanämnden 50 60 Protokoll Sammanträdesdatum 2011-08-31 Kungsbackanämnden 50 60 Tid: Onsdag 31 augusti 2011, kl. 15:00 19:20 Plats: Sammanträdesrum Idalarummet, stadshuset, Kungsbacka Ledamöter Maud Lanne (S) tjänstgörande

Läs mer

Varbergsnämnden 14-25

Varbergsnämnden 14-25 Protokoll Sammanträdesdatum 2010-03-09 Varbergsnämnden 14-25 Tid: Tisdag 9 mars 2010, kl 14:00-18:00 Plats: Konferensrummet, Vårdcentralen Västra Vall Närvarande Ledamöterna: Karl-Gunnar Svensson (KD)

Läs mer

Varbergsnämnden 66-78

Varbergsnämnden 66-78 Protokoll Sammanträdesdatum 2009-10-13 Varbergsnämnden 66-78 Tid: Tisdag 13 oktober 2009 kl 14:00-17:30 Plats: Konferensrummet Vårdcentralen Västra Vall Närvarande: Ledamöterna Karl-Gunnar Svensson (KD)

Läs mer

Mål och inriktning - Nämndplan Lokal nämnd i Halmstad

Mål och inriktning - Nämndplan Lokal nämnd i Halmstad Mål och inriktning - Nämndplan 2016 Lokal nämnd i Halmstad Innehållsförteckning Mål och inriktning - Nämndplan 2016 1 Inledning 3 Nämndens uppdrag 3 Mål och inriktning - Nämndplan 2016 4 Invånarna och

Läs mer

Falkenbergsnämnden 66-74

Falkenbergsnämnden 66-74 Protokoll Sammanträdesdatum 2009-11-04 Falkenbergsnämnden Falkenbergsnämnden 66-74 Tid: Onsdagen den 4 november 2009, kl 13:15-16:15 Plats: Sammanträdesrummet Biblioteket Falkenberg Ledamöter Inger Svensson

Läs mer

Protokoll Sammanträdesdatum

Protokoll Sammanträdesdatum Plats och tid Sammanträdesrum Kommunhus B, B1, Varberg, klockan 09:00-11:30 Ledamöter Övriga Stefan Edlund (MP) (ordförande) Anne Sjölund (S) (vice ordförande) Margareta Bernås (L) Christoffer Johansson

Läs mer

Hälso- och sjukvårdsstyrelsen 43 53

Hälso- och sjukvårdsstyrelsen 43 53 Protokoll Sammanträdesdatum 2011-04-18 Hälso- och sjukvårdsstyrelsen 43 53 Tid Måndagen den 18 april 2011, kl 09:00 12:00 Plats Regionens hus - Södra vägen, Halmstad Sammanträdeslokal Borgsalen Ledamöter

Läs mer

Protokoll Sammanträdesdatum Hyltenämnden 39-46

Protokoll Sammanträdesdatum Hyltenämnden 39-46 Protokoll Sammanträdesdatum 2010-06-22 Hyltenämnden Hyltenämnden 39-46 Tid: Tisdagen 22 juni 2010, kl 13:15-16:30 Plats: Vårdcentralen i Torup Ledamöterna Ingegerd Torhall (FP) Kristina Johansson (S) Désireé

Läs mer

Sammanträdesdatum Paragrafer Sid Pensionärsrådet (6) Plats och tid Landstingets huvudkontor, kl

Sammanträdesdatum Paragrafer Sid Pensionärsrådet (6) Plats och tid Landstingets huvudkontor, kl Pensionärsrådet 2010-09-15 17-24 1(6) Plats och tid Landstingets huvudkontor, kl 13.30 16.00 Ordinarie ledamöter Tjänstgörande ersättare Närvarande ersättare Sören Bertilsson, ordförande, landstinget Gunnar

Läs mer

Protokoll. Landstingsfullmäktiges sammanträde. 17 september 2007 i Halmstad

Protokoll. Landstingsfullmäktiges sammanträde. 17 september 2007 i Halmstad Protokoll Landstingsfullmäktiges sammanträde 17 september 2007 i Halmstad Innehållsförteckning vid landstingsfullmäktiges sammanträde på Länssjukhuset i Halmstad, måndagen den 17 september 2007. Ärenden

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum Plats och tid Hörsalen kl. 15:00-16:45 ande ledamöter Ej tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Utses att justera Gunnel Johansson (S) (ordförande), Karl-Gustav Lindbäck (KV), Ingegerd Torhall (L),

Läs mer

82 Fördelning av medel ur Stiftelsen Varbergs sjukhus samfond RS160331

82 Fördelning av medel ur Stiftelsen Varbergs sjukhus samfond RS160331 Hälso- och sjukvårdsutskottet Utdrag ur protokoll Sammanträdesdatum 2016-06-07 RS160331, Driftnämnden Hallands sjukhus, Åke Bengtsson (ekonomi ledning) 82 Fördelning av medel ur Stiftelsen Varbergs sjukhus

Läs mer

Kungsbackanämnden 1 11

Kungsbackanämnden 1 11 Protokoll Sammanträdesdatum 2012-01-30 Kungsbackanämnden 1 11 Tid: Måndag 30 januari 2012, kl. 16:00 19:20 Plats: Sammanträdesrum Tjolöholm, Hallands sjukhus Kungsbacka Ledamöter Ulrika Jörgensen (M) Maud

Läs mer

Föredragningslista Sammanträdesdatum

Föredragningslista Sammanträdesdatum Föredragningslista Sammanträdesdatum 2013-02-06 Falkenbergsnämnden Tid: Plats: 6 februari 2013, kl 09:30 OBS! Heldag Laxbutiken Heberg, Gröna rummet 1 Justering Nämnden beslutar utse Catharina Berghorn

Läs mer

:30-15:30

:30-15:30 Pensionärsrådet Tid Plats ande ledamöter Övriga närvarande Utses att justera 2017-05-17 13:30-15:30 Lokal Vidöstern, regionhuset, Nygatan 20, Växjö Anna Fransson (S) (ordförande) Åke Wenrup (SPF Seniorerna)

Läs mer

Protokoll Sammanträdesdatum Ledamöter Margareta Bengtsson (M) ordförande, 80-82, Inbjudna Michael Borg äldreapotekare, 83

Protokoll Sammanträdesdatum Ledamöter Margareta Bengtsson (M) ordförande, 80-82, Inbjudna Michael Borg äldreapotekare, 83 Protokoll Sammanträdesdatum 2009-10-26 Laholmsnämnden 76-88 Tid: Måndag 26 oktober 2009, kl. 08:30-16:45 Plats: Sammanträdesrummet Fataburen, Landstingskontoret, Södra vägen 9, Halmstad Ledamöter Margareta

Läs mer

Varbergsnämnden 16-26

Varbergsnämnden 16-26 Protokoll Sammanträdesdatum 2008-02-12 Varbergsnämnden 16-26 Tid: Tisdag 12 februari kl 13:30-17:20 Plats: Konferensrummet Vårdcentralen Västra Vall Ledamöterna Karl-Gunnar Svensson (kd) Inger Johansson

Läs mer

Föredragningslista Sammanträdesdatum

Föredragningslista Sammanträdesdatum Föredragningslista Sammanträdesdatum 2011-04-27 Driftnämnden Varberg Tid: Onsdagen den 27 april 2011 klockan 13.00-16.00 Plats: Varbergs stadshotell, konferenslokal Wardberg 1 Justering Driftnämnden beslutar

Läs mer

Driftnämnden Ambulans, diagnostik och hälsa

Driftnämnden Ambulans, diagnostik och hälsa Föredragningslista Sammanträdesdatum 2015-05-05 Driftnämnden Ambulans, diagnostik och hälsa Tid: Tisdagen den 5 maj 2015 klockan 09.00-14.00 Plats: Konferensrum Showroom, Hjälpmedelscentrum, Kistingevägen

Läs mer

Lokal nämnd Hylte. Uppföljningsrapport 1, 2015

Lokal nämnd Hylte. Uppföljningsrapport 1, 2015 Lokal nämnd Hylte Uppföljningsrapport 1, 2015 Uppföljningsrapport 1 2015, tre månader Hyltenämnden Hyltenämnden Ledamöter Anna Roos (C) Ordförande Kristina Johansson (S) Vice ordförande Thom Ericsson (M)

Läs mer

Länspensionärsrådet 1-10

Länspensionärsrådet 1-10 Protokoll Sammanträdesdatum 2008-02-15 Länspensionärsrådet 1-10 Tid: Fredagen den 15 februari 2008, kl. 09:30-12:00 Plats: Vårdcentralen Gruebäck, biblioteket, nedre botten, Urmakaregatan, Falkenberg Ledamöter

Läs mer

Verksamhetsplan Lokal nämnd i Falkenberg

Verksamhetsplan Lokal nämnd i Falkenberg Verksamhetsplan 2017 Lokal nämnd i Falkenberg Innehållsförteckning Verksamhetsplan 2017 1 Inledning 3 Social hållbarhet 4 Invånarnas hälsa och behov 5 Kunskap om invånarna 5 Dialog med invånare 5 Lokal

Läs mer

Protokoll Sammanträdesdatum

Protokoll Sammanträdesdatum Protokoll Sammanträdesdatum 2017-08-29 Regionstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Borgsalen, klockan 13:30-16:00 Ledamöter Övriga Mats Eriksson (M) (ordförande) Stefan Bengtsson (C) (vice ordförande)

Läs mer

:00-12:00

:00-12:00 Pensionärsrådet Tid Plats ande ledamöter Ej tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Utses att justera 2016-12-12 10:00-12:00 Folktandvården Linné, Södra Vallviksvägen 1A, Teleborg, Växjö Anna Fransson

Läs mer

Motion Utveckla Hjärt- och Lungräddning i Halland

Motion Utveckla Hjärt- och Lungräddning i Halland 1(2) Regionkontoret Hälso- och sjukvård Bengt Widgren, FoUU-chef Datum Diarienummer 2014-03-26 RS130446 Regionfullmäktige Motion Utveckla Hjärt- och Lungräddning i Halland Förslag till beslut Regionstyrelsen

Läs mer

Kungsbackanämnden 30-40

Kungsbackanämnden 30-40 Protokoll Sammanträdesdatum 2010-05-10 Kungsbackanämnden 30-40 Tid: Måndag 10 maj 2010 kl 13:30-14:30 Plats: Säröhus Närvarande: Ledamöterna Margareta Ödman (M) Patrik Hultgren (M) Peter Fritzson (C )

Läs mer

29 Svar på motion om anställningsgaranti på vård- och omsorgsprogrammet RS160371

29 Svar på motion om anställningsgaranti på vård- och omsorgsprogrammet RS160371 Regionstyrelsen - Utdrag ur protokoll Sammanträdesdatum 2018-02-14 29 Svar på motion om anställningsgaranti på vård- och RS160371 Beslut Regionstyrelsen beslutar att föreslå regionfullmäktige besluta att

Läs mer

Föredragningslista Sammanträdesdatum Plats Falkenbergs Fontänhus, Lasarettsvägen 11, FALKENBERG

Föredragningslista Sammanträdesdatum Plats Falkenbergs Fontänhus, Lasarettsvägen 11, FALKENBERG Föredragningslista Sammanträdesdatum 2017-05-29 Varbergsnämnden Tid Måndagen den 29 maj 2017, kl 13:00 Plats Falkenbergs Fontänhus, Lasarettsvägen 11, 311 37 FALKENBERG OBS! nämndsmötet den 29 maj 2017

Läs mer

Falkenbergsnämndens aktiviteter 2012 enligt uppdraget

Falkenbergsnämndens aktiviteter 2012 enligt uppdraget ss aktiviteter 2012 enligt uppdraget Dag Aktivitet Syfte/innehåll Plats Deltagare Internkontroll 1. Uppdrag från och samverkan med hälso- och sjukvårdsstyrelsen 11-jan Presidium Inför s möte 25 januari

Läs mer

Protokoll Sammanträdesdatum 2007-06-18. Presidiets förslag Laholmsnämnden beslutar utse Thomas Jönsson att jämte ordföranden justera protokollet.

Protokoll Sammanträdesdatum 2007-06-18. Presidiets förslag Laholmsnämnden beslutar utse Thomas Jönsson att jämte ordföranden justera protokollet. Protokoll Sammanträdesdatum 2007-06-18 Laholmsnämnden 36-47 Tid: Måndagen den 18 juni 2007, kl. 13:00-15:00 Plats: Sammanträdesrummet Svanen, stadshuset, Laholm Ledamöter Margareta Bengtsson (m) Lars Fritzon

Läs mer

Primärvårdsnämnden i Varberg 15-29

Primärvårdsnämnden i Varberg 15-29 Protokoll Sammanträdesdatum 2006-04-24 Primärvårdsnämnden i Varberg 15-29 Tid: Måndag 24 april 2006 kl 15:00-16:30 Plats: Konferensrummet, Vårdcentralen Västra Vall Ledamöter Karl-Gunnar Svensson (kd)

Läs mer

Uppdaterad Aktivitets- och internkontrollplan 2015 Laholmsnämnden

Uppdaterad Aktivitets- och internkontrollplan 2015 Laholmsnämnden Aktivitets- och internkontrollplan 2015 Lokala nämndens uppdrag De lokala nämnderna verkar på uppdrag av regionfullmäktige och regionstyrelsen. I uppdraget ingår bland annat att bidra till utveckling av

Läs mer

3 Anmälan av inkomna och utgående skrivelser, protokoll m m

3 Anmälan av inkomna och utgående skrivelser, protokoll m m 3 Anmälan av inkomna och utgående skrivelser, protokoll m m Förslag till beslut Hälso- och sjukvårdsstyrelsen noterar handlingarna till protokollet. Ärendet Följande handlingar anmäls för anteckning till

Läs mer

Yttrande över motion Grön Rehabilitering

Yttrande över motion Grön Rehabilitering 1(2) Hälso- och sjukvård Datum Diarienummer 2014-12-17 RS140276 Regionfullmäktige Yttrande över motion Grön Rehabilitering Förslag till beslut Regionfullmäktige avslår motionen. Motionen I en motion om

Läs mer

Protokoll fört vid pensionärsrådets sammanträde i Hägersten-Liljeholmen

Protokoll fört vid pensionärsrådets sammanträde i Hägersten-Liljeholmen Hägersten-Liljeholmens stadsdelsförvaltning administrativa avdelningen Sida 1 (5) 2017-10-13 fört vid pensionärsrådets sammanträde i Hägersten-Liljeholmen 2017-10-11 Närvarande: Lars Erik Karlsson, ordförande,

Läs mer

Laholmsnämnden. Bokslut 2012

Laholmsnämnden. Bokslut 2012 Laholmsnämnden Bokslut 2012 Bokslut 2012 Laholmsnämnden Laholmsnämnden Ledamöter Margareta Bengtsson (M) ordförande Lars Fritzon (S) vice ordförande Angela Magnusson (M) Annalena Emilsson (C) Monica Yngvesson

Läs mer

Driftnämnden Psykiatri 41-53

Driftnämnden Psykiatri 41-53 Protokoll Sammanträdesdatum 2017-05-02 Driftnämnden Psykiatri 41-53 Tid: Tisdag 2 maj kl. 09:30 13:00 Plats: Sjukhuset, Varberg Ledamöter Svein Henriksen(MP) Göran Gunnarsson (S) Bengt Kjellgren (M) Axel

Läs mer

Ärende 4 - bilaga. Verksamhetsplan Lokal nämnd i Kungsbacka

Ärende 4 - bilaga. Verksamhetsplan Lokal nämnd i Kungsbacka Ärende 4 - bilaga Verksamhetsplan 2017 Lokal nämnd i Kungsbacka Innehållsförteckning Verksamhetsplan 2017 1 Inledning 3 Social hållbarhet 4 Invånarnarnas hälsa och behov 5 Kunskap om invånarna 5 Dialog

Läs mer

Halmstadsnämnden 10-18

Halmstadsnämnden 10-18 Protokoll Sammanträdesdatum 2008-02-20 Halmstadsnämnden 10-18 Tid: Onsdagen den 20:e februari 2008, kl. 10:00-15:55 Plats: Borgsalen, Landstingskontoret, Södra vägen, Halmstad Ledamöter Christina Nillius

Läs mer

Aktivitets- och internkontrollplan 2016 Laholmsnämnden

Aktivitets- och internkontrollplan 2016 Laholmsnämnden Aktivitets- och internkontrollplan 2016 Lokala nämndens uppdrag De lokala nämnderna verkar på uppdrag av regionfullmäktige och regionstyrelsen. I uppdraget ingår bland annat att bidra till utveckling av

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Sammanträdesdatum Kommunala pensionärsrådet 2013-10-09 1(8) Sida Plats och tid Kommunhuset i Åsele, 2013-10-09, kl 10 00-11 30 Beslutande Thord Dahlberg ordförande Anna-Stina Uddeby Evert Vestberg Birgitta

Läs mer

Driftnämnden Psykiatrin Halland 54-63

Driftnämnden Psykiatrin Halland 54-63 Protokoll Sammanträdesdatum 2011-08-31 Driftnämnden Psykiatrin Halland 54-63 Tid: Onsdagen den 31 augusti 2011, kl 09:00-16:00 Plats: Konferensrum hjälpmedelscentralen, Kistingevägen 2, Halmstad Ledamöter

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL LAHOLMS KOMMUN Sammanträdesdatum Sid Kommunala Pensionärsrådet 2014-03-05 1

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL LAHOLMS KOMMUN Sammanträdesdatum Sid Kommunala Pensionärsrådet 2014-03-05 1 Kommunala Pensionärsrådet 2014-03-05 1 Plats och tid Sammanträdesrummet Ugglan, Stadshuset, Laholm kl 09.00 11.30 Beslutande Thomas Jönsson (M), ordförande Åke Andersson, PRO Birgit Hansson, PRO Kerstin

Läs mer

Länspensionärsrådet 8-22

Länspensionärsrådet 8-22 Protokoll Sammanträdesdatum 2007-04-20 Länspensionärsrådet 8-22 Tid: Fredagen den 20 april 2007, kl. 09:30-12:20 Plats: Sammanträdesrummet Nidingen, närsjukvårdens områdeskansli, Kungsbacka Ledamöter Dan

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll 2018-03-02 1(8) Tid och plats: D-salen i Folkets hus, kl. 10.00 12.00 BESLUTANDE Ledamöter: Anita Bohlin Neuman (V) ordförande Carina Sätterman (S) Karl-Axel Svensson, PRO Degerfors Bernt Fägerås, PRO

Läs mer

Länspensionärsrådet (LPR) 39-48

Länspensionärsrådet (LPR) 39-48 PROTOKOLL 1(5) Diarienummer Plats: Sal B, Regionens hus Närvarande: Jimmy Henriksson, L ordförande Solveig Löfdahl, PRO vice ordf Britt Johansson, M Lena Persson, S Kjell Lindström, SPF Birgitta Sigfridsson,

Läs mer

Landstingsfullmäktiges ordförande Inge Pettersson (c) förklarade sammanträdet öppnat.

Landstingsfullmäktiges ordförande Inge Pettersson (c) förklarade sammanträdet öppnat. LANDSTINGET HALLAND PROTOKOLL 2003-03-03 LANDSTINGSFULLMÄKTIGE 1-18 Tid: kl 10.00-12.00 Plats: Rådhuset, Halmstad 1 Sammanträdets öppnande Landstingsfullmäktiges ordförande Inge Pettersson (c) förklarade

Läs mer

Varbergsnämnden 69-83

Varbergsnämnden 69-83 Protokoll Sammanträdesdatum 2007-12-04 Varbergsnämnden 69-83 Tid: Tisdag 4 december kl 12:45-18:00 Plats: Munkagårdsgymnasiet, Tvååker Ledamöterna Karl-Gunnar Svensson (kd) Inger Johansson (s) Kerstin

Läs mer

r-t DALARNA Central förvaltning Hälso- och sjukvårdsenheten

r-t DALARNA Central förvaltning Hälso- och sjukvårdsenheten JREGION r-t DALARNA Hälso- och sjukvårdsenheten Sammanträde 2019-02-21 1-10 Sid 1 (6) Protokoll från Regionens Pensionärsråd sammanträde Tid: 2019-02-21 I kl. 13.00-15.30 Plats: Regionkontoret, Futurum

Läs mer

Varbergsnämnden 57-68

Varbergsnämnden 57-68 Protokoll Sammanträdesdatum 2007-10-16 Varbergsnämnden 57-68 Tid: Tisdag 16 oktober 2007 kl 15:00-17:30 Plats: Hotell Gästis, Varberg Ledamöterna Karl-Gunnar Svensson (kd) Inger Johansson (s) Kerstin Nelfelt

Läs mer

156 Ändring av fullmäktiges arbetsordning RS140163

156 Ändring av fullmäktiges arbetsordning RS140163 Regionstyrelsen - Utdrag ur protokoll Sammanträdesdatum 2015-09-02 RS140163, regionfullmäktige, Driftnämnden Hallands sjukhus, Driftnämnden Ambulans, diagnostik och hälsa, Driftnämnden Psykiatri, Driftnämnden

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll 2017-06-02 1(9) Tid och plats: C-salen i Folkets hus, kl. 10.00 12.00 BESLUTANDE Ledamöter: Anita Bohlin Neuman (V) ordförande Carina Sätterman (S) Karl-Axel Svensson, PRO Degerfors Bernt Fägerås, PRO

Läs mer

För pensionärsföreningarna

För pensionärsföreningarna Sida Kommunala Pensionärsrådet (KPR) 2016-05-13 1 (7) Plats och tid Kommunhuset Mönsterås, den 13 maj 2016, kl. 09.30-11.30 Beslutande För pensionärsföreningarna Göte Pettersson, PRO Samorganisation Inger

Läs mer

Hälso- och sjukvårdsstyrelsen

Hälso- och sjukvårdsstyrelsen Föredragningslista Sammanträdesdatum 2011-02-21 Hälso- och sjukvårdsstyrelsen Tid Måndagen den 21 februari, kl 09:00 Plats Regionens hus, Södra vägen 9, Halmstad Sammanträdeslokal - Borgsalen 1 Justering

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunala Pensionärsrådet 2010-11-03. Anita Lomander

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunala Pensionärsrådet 2010-11-03. Anita Lomander Sammanträdesdatum Sida 1 (11) Plats och tid Kinnaström, Kinna, kl 10.00 12.00 Beslutande PRO Kenneth Persson PRO Britt Mossberg PRO Gunnar Andersson PRO Rune Johansson SPF Rigmor Davidsson SPF Annie Andersson

Läs mer

Kartläggning av behov ska underlätta planering

Kartläggning av behov ska underlätta planering PRESSINFORMATION Hälso- och sjukvårdsstyrelsen 17 oktober 2011 Kartläggning av behov ska underlätta planering Behoven av hälso- och sjukvård varierar mellan de olika Hallandskommunerna. För att kunna ge

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (11)

Sammanträdesprotokoll 1 (11) Sammanträdesprotokoll 1 (11) Plats och tid Skive, kl. 13.30 Beslutande ledamöter Sten Fransson, Ordförande (S) Maria Rönnehäll (S) Gerd-Else Bergdahl (RPG) Laila Andersson (PRO) Stig Nordling (PRO) Birgitta

Läs mer

Halmstadsnämnden 69 76

Halmstadsnämnden 69 76 Protokoll Sammanträdesdatum 2011-09-28 Halmstadsnämnden 69 76 Tid: Onsdag 28 september 2011, kl. 13:00 17:15 Plats: Sammanträdesrummet Fataburen, Regionens Hus, Södra vägen, Halmstad Ledamöter: Christina

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Kommunala Pensionärsrådet 2013-12-10 45 Plats och tid Rackstadmuseet kl 13.30-15.30 Beslutande Ledamöter Sten Fransson, ordförande Kommunledningsutskottet Maj-Britt Ericson SKPF Rolf Nyhrén PRO Ulf Nilsson

Läs mer