Regionpensionärsrådet 10-20

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Regionpensionärsrådet 10-20"

Transkript

1 Protokoll Sammanträdesdatum Regionpensionärsrådet Tid Fredag 13 juni 2014, kl 09:00 11:50 Plats Regionens Hus, Södra vägen 9, Halmstad Ledamöter Gösta Bergenheim (M) Corfitz Grönvall Margareta Saul Tjänstgörande ersättare Sven Ek Goldy Farland Ersättare Ann-Margret Nilsson Inbjudna Gunvi Jönsson ordförande SPF, vice ordförande SPRF PRO SKPF SPF utvecklingsledare, Regionkontoret Christina Nillius, ordförande Halmstadnämnden Marita Johansson, vice ordförande Henrik Oretorp, ordförande Kommunala Pensionärsrådet (KPR), Halmstad Jan Preuss, vice ordförande Ulf-Johan Olson Cristine Karlsson Övrig Lena Parmlöv konsult, projektledare personaldirektör, Regionkontoret sekreterare 10 Sammanträdet öppnas Gösta Bergenheim öppnar mötet och hälsar alla välkomna. 11 Justering Regionpensionärsrådet beslutade att utse Ann-Margret Nilsson att jämte ordföranden justera protokollet. RPR (6)

2 12 Föregående sammanträdesprotokoll Regionpensionärsrådet beslutade att godkänna föregående sammanträdesprotokoll och lägga det till handlingarna. 13 Mål och handlingsplan 2014 och projektet Rätt vård och omsorgsnivå Gunvi Jönsson, utvecklingsledare, Regionkontoret informerar: Mål och handlingsplan 2014 för Taktisk grupp programområde Äldre utgår till största delen från överenskommelsen - Sammanhållen vård och omsorg (rätt vård och omsorgsnivå) för de mest sjuka äldre, en fyraårig satsning Satsningen fokuserar på fem områden och utifrån detta finns grund- och prestationskrav som ska uppfyllas för att leda mot de stora målen: Sammanhållen vård och omsorg Preventivt arbetssätt God vård vid demenssjukdom God läkemedelsbehandling för äldre God vård i livets slut Rehabilitering (ingår inte i överenskommelsen men som Halland valt att satsa på) De gemensamma målen för sjuka äldre i Halland är: En säker och likvärdig vård Delaktighet och inflytande Bemötandet Rätt nivå och i nära samverkan Trygg hemgång En patient med hög risk för återinskrivning identifieras på sjukhuset med stöd av bedömningsverktyget Trygg hemgång, exempelvis att hemsjukvården kontaktar patienten inom 24 timmar från utskrivning. Omsorgskoordinator finns på akutmottagningarna. Det är en aktivitet som pågår inom projektet in- och utskrivningsklar patient dvs vårdkedjan för de mest sjuka äldre. Här görs en identifikation av alla sköra äldre genom ett screeningsförfarande som erbjuds alla. Webbkollen återinskrivna/hemma vänder sig till patienter över 65 år och har provats på Hallands sjukhus Halmstad för att undersöka orsaker till oplanerade återinskrivningar inom 30 dagar. Intervjuer med frågor som - Varför kom du in? Vem såg till att du kom in? Här ges indikationer på vad vi behöver jobba med. Gunvi Jönsson avslutar med att de behöver referenspersoner som kan bidra med brukarfokus både sina och andras erfarenheter inom äldreområdet. Det krävs inga förkunskaper men gärna ett engagemang i att förbättra för äldre i Halland. RPR (6)

3 Det som Rätt vård och omsorgsnivå handlar om är att utveckla/förbättra vård och omsorgsflödet för sköra äldre personer som kommer in till sjukhuset/på sjukhuset och ut från sjukhuset. Vi jobbar med samtliga organisationer i Halland, Närsjukvård, sjukhusen och kommunerna (äldreboende, korttidsboende, hemtjänst och hemsjukvård). Det är flera delprojekt inom Rätt vård och omsorg och vi kommer att försöka samordna så att det blir så effektiva möten som möjligt. Anmäl er till Gunvi Jönsson, tfn , gunvi.jonsson@regionhalland.se. 14 Information och dialog med företrädare för Halmstadnämnden Christina Nillius, ordförande, Marita Johansson, vice ordförande informerar: På Öster i Halmstad har det konstaterats att tandstatusen bland 3- och 6-åringarna är dålig, och att det beror mycket på vad de äter och dricker. Halmstadsnämnden har tidigare positiva erfarenheter av att finansiera initiativ från folktandvården, i ambitionen att förbättra munhälsan hos dessa. Ett nytt samarbete som pågår mellan folktandvården och ungdomsmottagningen heter Sex, tänder och hälsosam livsstil. Samarbetet har pågått sedan hösten 2013 och man har som mål att besöka cirka elever. Syftet med projektet är att nå ut med information om vikten av hälsosamma val när det gäller munhälsa och sexuell hälsa, samt möjligheten till att föra en dialog med gymnasieungdomar. Man har även startat upp ett samarbete med Barnviktsteamet på Hallands sjukhus Halmstad. Syftet är att öka kunskapen om hur man lagar hälsosam och god mat tillsammans med barn och ungdomar. I oktober 2013 hade man en uppmärksamhetsvecka Ett friskare Halland. Där föreläste Lars Häggström på Immanuelskyrkan om hur man klarar av att leva bra med sin psykiska sjukdom eller diagnos. Halmstadsnämnden har även under 2013 inbjudit verksamhetsansvariga för barn- och ungdomsvården i Halmstad i syfte att föra dialog om uppdrag och ansvar, samt möjliggöra samverkan inom området Barn och ungas psykiska hälsa. Man kommer ha en uppföljande dialog under Information och dialog med företrädare för Kommunala Pensionärsrådet (KPR), Halmstad Henrik Oretorp och Jan Preuss informerar: Kommunala Pensionärsrådet är en del av hemvårdsförvaltningen och här finns 496 äldreboendeplatser, 420 servicelägenheter och hemtjänstkunder. En enkät har skickats ut med frågor om Vad tycker de äldre om äldreomsorgen i Halmstad: kunder svarade. 90 % av alla kunder på servicehus och med hemtjänst är nöjda eller mycket nöjda. 87 % av alla kunder i särskilt boende är nöjda eller mycket nöjda. RPR (6)

4 Kommunala Pensionärsrådet (KPR) Bakgrund: - Startade år 2003, - Styrs av reglemente - Överläggningar, samråd, utbyte av information - Tillhör hemvårdsnämnden Rådets syfte: - Inflytande - Integrering i nämndernas verksamhetsplanering - Initiera nya pensionärsfrågor i nämnderna - Remissorgan - Opinionsbildning och kunskapsspridning Rådets sammansättning ledamöter och ersättare: - 5 Halmstads kommun ordförandeposten - 3 Pensionärernas riksförbund (PRO) vice ordförandeposten - 1 Sveriges pensionärers riksförbund (SPRF) - 2 Sveriges pensionärsförbund (SPF) - 1 Riksförbundet pensionärsgemenskap (RPG) - 2 Svenska Kommunalpensionärernas Förbund (SKPF) 16 Översyn av Vårdval Halland Ulf-Johan Olson, konsult, projektledare informerarar: En översyn görs en gång per år. Nu pågår en större översyn som kommer att vara klar i april Uppdraget är att vidareutveckla befintlig vårdvalsmodell bl a för att - förbättra den halländska befolkningens behov av sjukvård - vården ska vara jämlik och kostnadseffektiv - fokus läggs bl a på att vård ges på rätt vårdnivå och att uppföljningen på vårdcentralerna förbättras Arbetet ska utgå från gällande visioner och mål för hälso- och sjukvården, rymmas inom ekonomiska ramen och resultatet ska vara enkelt att tillämpa. Arbetets resultat - vårdvalsmodell för år beskrivning av ställningstaganden - en revideringsprocess med många inblandade som resulterat i en förankrad vårdvalsmodell Pågående informationsinsamlingsaktiviteter - enkät till vårdcentralerna - flera delprojektledare gör intervjuer på några vårdcentraler och träffar vårdvalsförvaltare från andra landsting och regioner. RPR (6)

5 - Projektledare deltar på informationsträffar och leder referensgrupper och är engagerad i översynen av vårdval Skåne. Mottagning för äldre / äldrevårdscentral Den 11 juni invigdes äldremottagningen på Veddige vårdcentral. - Mottagningen kommer inte att få några extra pengar. Det handlar om att bättre samordna de resurser som redan finns. - De flesta vårdcentraler har redan diabetesmottagning och astma-kolmottagning. Region Skåne ger i sitt Hälsoval kronor extra per månad till den vårdcentral som bedriver en mottagning för äldre (efter godkännande av uppdragsgivaren). Det finns både för- och nackdelar med dessa två sätt att hantera äldremottagningar. Ulf-Johan avslutar med att en väl genomförd översyn blir det om många bidrar, om projektarbetet sker i dialog med de viktigaste intressenterna och om arbetet utgår från vad som ger en god och jämlik vård för patienterna. 17 Massflykt av svenska sjuksköterskor till Norge (fråga från Goldy Farland) Cristine Karlsson, personaldirektör informerar: Flykten till Norge känns konstant men det sker ingen ökning just nu. Allmänt Tillsvidareanställningarna av sjuksköterskorna i Region Halland har ökat de senaste åren. När det gäller vakanser av nattsjuksköterskor på Hallands sjukhus var det 53 vakanser den 1 januari 2014 och den 1 maj 2014 hade det minskat till 18. När det gäller dagsjuksköterskor på Hallands sjukhus var det 39 vakanser den 1 mars 2014 och den 1 maj hade det minskats till 31. Region Halland har under de senaste åren haft svårt att behålla och rekrytera allmänsjuksköterskor vid Hallands sjukhus och röntgensjuksköterskor vid ambulanssjukvård och medicinsk diagnostik. Bristen på personal har inneburit ökade behov av bemanningsbolag som medfört kostnader som är betydligt högre än bemanning med egen personal. Åtgärder Lönesatsningar, Nattillägg, Sommarförmåner, Arbetstider, Arbetsmiljö, Samarbete med högskolorna, Hur använder vi sjuksköterskornas kompetens? Pensionsavgångar Man har sett över pensionsavgångarna på administration-ledning, ekonomi- och transportpersonal, HoS sjuksköterskor m fl, HoS undersköterskor m fl, läkare, medicinsk sekreterare, rehab/paramed, tandvårdspersonal, teknisk personal och övrig personal. Totalt antal idag men efter 5 år totalt ca RPR (6)

6 18 Avstämning TEMA-dagen Programmet för Temadagen är inte helt klart ännu. Flyers kommer att skickas ut innan sommaren. 19 Övrigt Arbetsgruppen för implementering av regelverk för sjukresor skriver genom Fredrik Dahlberg angående Regionpensionärsrådets inlämnade synpunkter på patientbroschyren: Vi tackar för synpunkterna och har tagit till oss i flera av era synpunkter, stort tack! Dock finns det synpunkter som är felaktiga varpå vi inte kan skriva dessa, såsom hantering av högspecialiserad remiss samt att ambulanssjukvård skulle beskrivas. 20 Mötets avslutande Ordförande Gösta Bergenheim önskar alla en trevlig sommar och avslutar mötet kl 11:50. Vid protokollet Lena Parmlöv Justerat Gösta Bergenheim Ann-Margret Nilsson Bilaga 1 Bilaga 2 Bilaga 3 Bilaga 4 Mål och handlingsplan 2014 programområde: Äldre Kommunala pensionärsrådet i Halmstad Översyn Vårdval Halland Sjuksköterskor Region Halland RPR (6)

Länspensionärsrådet 46 56

Länspensionärsrådet 46 56 Protokoll Sammanträdesdatum 2010-12-10 Länspensionärsrådet 46 56 Tid: Fredag den 10 december 2010, kl. 09:30 12:10 Plats: Sammanträdesrummet Fataburen, landstingskontoret, Halmstad Ledamöter Mats Eriksson

Läs mer

Regionpensionärsrådet 25-33

Regionpensionärsrådet 25-33 Protokoll Sammanträdesdatum 2012-09-14 Regionpensionärsrådet 25-33 Tid Fredag 14 september 2012, kl 09:00 11:40 Plats Stadshus A, lokal A1, Varberg Ledamöter Gösta Bergenheim (M) Lise-Lotte Bensköld-Olsson

Läs mer

Regionpensionärsrådet 42-51

Regionpensionärsrådet 42-51 Protokoll Sammanträdesdatum 2012-12-14 Regionpensionärsrådet 42-51 Tid Fredag 14 december 2012, kl 09:00 11:45 Plats Hallands sjukhus Kungsbacka Ledamöter Gösta Bergenheim (M) Lise-Lotte Bensköld-Olsson

Läs mer

Länspensionärsrådet 23-31

Länspensionärsrådet 23-31 Protokoll Sammanträdesdatum 2007-06-01 Länspensionärsrådet 23-31 Tid: Fredagen den 1 juni 2007, kl. 09:30-12:10 Plats: Sammanträdesrummet Överläkarvillan, Spenshult Ledamöter Mats Eriksson (m) Dan Skantz

Läs mer

Regionpensionärsrådet 34-41

Regionpensionärsrådet 34-41 Protokoll Sammanträdesdatum 2012-10-12 Regionpensionärsrådet 34-41 Tid Fredag 12 oktober 2012, kl 09:00 11:30 Plats Stadshuset, Laholm Sammanträdeslokal Svanen Ledamöter Gösta Bergenheim (M) Lise-Lotte

Läs mer

Länspensionärsrådet 11-17

Länspensionärsrådet 11-17 Protokoll Sammanträdesdatum 2008-04-18 Länspensionärsrådet 11-17 Tid: Fredagen den 18 april 2008, kl. 09:30-12:00 Plats: Sammanträdesrummet Barken-Briggen, Länssjukhuset i Halmstad Ledamöter Dan Skantz

Läs mer

Länspensionärsrådet 10 22

Länspensionärsrådet 10 22 Protokoll Sammanträdesdatum 2010-04-09 Länspensionärsrådet 10 22 Tid: Fredag den 9 april 2010, kl. 09:30 12:20 Plats: Sammanträdesrummet Åbrinken, Vårdcentralen Gruebäck, Falkenberg Ledamöter Mats Eriksson

Läs mer

Landstingets pensionärsråd 21-32

Landstingets pensionärsråd 21-32 Protokoll Sammanträdesdatum 2006-09-08 Landstingets pensionärsråd 21-32 Tid: Fredagen den 8 september, kl 09.30-12.00 Plats: Sammanträdesrum Biblioteket, Vårdcentralen Centrum Falkenberg Närvarande ledamöter

Läs mer

Reglemente för kommunala pensionärsrådet

Reglemente för kommunala pensionärsrådet Reglemente för kommunala pensionärsrådet Dokumenttyp Reglemente Fastställd/upprättad 2010-11-29 av Kommunfullmäktige 19 Senast reviderad - Detta dokument gäller för Pensionärsrådet Giltighetstid Tills

Läs mer

Länspensionärsrådet 42-53

Länspensionärsrådet 42-53 Protokoll Sammanträdesdatum 2007-12-14 Länspensionärsrådet 42-53 Tid: Fredagen den 14 december 2007, kl. 09:30-12:00 Plats: Sjukhuset i Varberg, Gröna salen, avdelning 2 C Ledamöter Dan Skantz (s) Bertil

Läs mer

Halmstadsnämnden 69 76

Halmstadsnämnden 69 76 Protokoll Sammanträdesdatum 2011-09-28 Halmstadsnämnden 69 76 Tid: Onsdag 28 september 2011, kl. 13:00 17:15 Plats: Sammanträdesrummet Fataburen, Regionens Hus, Södra vägen, Halmstad Ledamöter: Christina

Läs mer

Protokoll Sammanträdesdatum Inbjuden Mats Erntell smittskyddsläkare, 4

Protokoll Sammanträdesdatum Inbjuden Mats Erntell smittskyddsläkare, 4 Protokoll Sammanträdesdatum 2007-02-16 Landstingets pensionärsråd 1-7 Tid: Fredagen den 16 februari 2007, kl. 09:30-11:40 Plats: Sammanträdesrummet Falken, stadshuset, Laholm Ledamöter Mats Eriksson (m)

Läs mer

Landstingets pensionärsråd 21-28

Landstingets pensionärsråd 21-28 Protokoll Sammanträdesdatum 2006-06-02 Landstingets pensionärsråd 21-28 Tid: Fredagen den 2 juni 2006, kl 09.30-12.00 Plats: Sjukgymnastikens konferensrum, Länssjukhuset i Halmstad Närvarande ledamöter

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Kommunala pensionärsrådet

Sammanträdesprotokoll Kommunala pensionärsrådet Kommunala pensionärsrådet 2015-11-11 1-5 Plats och tid Sammanträdesrum Fävren, kv Postmästaren, kl. 10:00-12:00 Ledamöter/ersättare Erland Linjer (M), socialnämnden, ordförande ViviAnne Johansson (C),

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Sammanträdesdatum Kommunala pensionärsrådet 2013-10-09 1(8) Sida Plats och tid Kommunhuset i Åsele, 2013-10-09, kl 10 00-11 30 Beslutande Thord Dahlberg ordförande Anna-Stina Uddeby Evert Vestberg Birgitta

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Företrädare för pensionärsorganisationerna, Erik Davidsson. Kommunala Pensionärsrådet 2008-03-12 1

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Företrädare för pensionärsorganisationerna, Erik Davidsson. Kommunala Pensionärsrådet 2008-03-12 1 Kommunala Pensionärsrådet 2008-03-12 1 Plats och tid KS-salen kl 08.30-11.45 Beslutande Martina Axene (kd) ordförande Siv Ludén (s) Ingalill Sondell (fp) Inger Hedin (s) Jan Arvidsson (c) Marianne Elf

Läs mer

att Modell för samverkan mellan Stockholms läns landsting och pensionärsorganisationer

att Modell för samverkan mellan Stockholms läns landsting och pensionärsorganisationer Stockholms läns landsting 1 (2) Landstingsradsberedningen SKRIVELSE 2012-08-15 LS 1109-1161 Landstingsstyrelsen LANDSTINGSSTYRELSEN 1 2-08- 28 0 0 03 3 " Reviderad modell för samverkan mellan Stockholms

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL LAHOLMS KOMMUN Sammanträdesdatum Sid Kommunala Pensionärsrådet 2014-03-05 1

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL LAHOLMS KOMMUN Sammanträdesdatum Sid Kommunala Pensionärsrådet 2014-03-05 1 Kommunala Pensionärsrådet 2014-03-05 1 Plats och tid Sammanträdesrummet Ugglan, Stadshuset, Laholm kl 09.00 11.30 Beslutande Thomas Jönsson (M), ordförande Åke Andersson, PRO Birgit Hansson, PRO Kerstin

Läs mer

Länspensionärsrådet 1 9

Länspensionärsrådet 1 9 Protokoll Sammanträdesdatum 2010-02-26 Länspensionärsrådet 1 9 Tid: Fredag den 26 februari 2010, kl. 09:30 12:00 Plats: Sammanträdesrummet Hörsalen, Hylte kommunhuset, Hyltebruk Ledamöter Mats Eriksson

Läs mer

Sammanträdesdatum Paragrafer Sid Pensionärsrådet (6) Plats och tid Landstingets huvudkontor, kl

Sammanträdesdatum Paragrafer Sid Pensionärsrådet (6) Plats och tid Landstingets huvudkontor, kl Pensionärsrådet 2010-09-15 17-24 1(6) Plats och tid Landstingets huvudkontor, kl 13.30 16.00 Ordinarie ledamöter Tjänstgörande ersättare Närvarande ersättare Sören Bertilsson, ordförande, landstinget Gunnar

Läs mer

Regionpensionärsrådet 1-13

Regionpensionärsrådet 1-13 Protokoll Sammanträdesdatum Regionpensionärsrådet 1-13 Tid: Fredagen 17 februari 2012, kl 09:00 12:00 Plats: Stadshuset i Falkenberg, Kommunstyrelsesalen Ledamöter Gösta Bergenheim (M) Lise-Lotte Bensköld-Olsson

Läs mer

Tid: Kl. 09.30 12.00 Konferensrummet, Forellen plan 1, Partille

Tid: Kl. 09.30 12.00 Konferensrummet, Forellen plan 1, Partille Dag: Tisdag 9 mars 2010 Tid: Kl. 09.30 12.00 Plats: Konferensrummet, Forellen plan 1, Partille Närvarande: Ledamöter Pia Karlsson, ordf. VON Leif Andersson VON Marianne Sjögren KS (kommunstyrelsen) Britt

Läs mer

Länspensionärsrådet 1-11

Länspensionärsrådet 1-11 Protokoll Sammanträdesdatum 2009-02-12 Länspensionärsrådet 1-11 Tid: Torsdag den 12 februari 2009, kl. 09:30-12:00 Plats: Direktionsrummet, Sjukhuset i Varberg Ledamöter Mats Eriksson (M) Dan Skantz (S)

Läs mer

Reglemente. Kommunala pensionärsrådet KPR

Reglemente. Kommunala pensionärsrådet KPR Reglemente Kommunala pensionärsrådet KPR Krokoms kommuns styrdokument STRATEGI avgörande vägval för att nå målen PROGRAM verksamheter och metoder i riktning mot målen PLAN aktiviteter, tidsram och ansvar

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(8) Kommunala Pensionärsrådet

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(8) Kommunala Pensionärsrådet SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(8) Plats och tid Örestensrummet, kommunhuset, Kinna, klockan 10.00-12.00 Beslutande Kommunstyrelsen Kommunstyrelsen Äldreomsorgsnämnden PRO PRO PRO PRO SPF Sätila Fristående

Läs mer

Justering. Anslagsbevis. Hagabergs folkhögskola, Erik Dahlbergs väg 60, Södertälje Södertälje stadshus

Justering. Anslagsbevis. Hagabergs folkhögskola, Erik Dahlbergs väg 60, Södertälje Södertälje stadshus 1 (13) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2015-01-21 KOMMUNALA PENSIONÄRSRÅDET Tid 12.30 15.00 Plats Hagabergs folkhögskola, Erik Dahlbergs väg 60, Södertälje Justering Justering, tid och plats 2015-01-26 Södertälje

Läs mer

Kommunala pensionärsrådet, KPR, REGLEMENTE

Kommunala pensionärsrådet, KPR, REGLEMENTE Kommunala pensionärsrådet, KPR, REGLEMENTE GULLSPÅNG KOMMUN Antagen av kommunfullmäktige 2014-08-25, 113 Dnr: KS 2013/566 Revideras vid varje mandatperiod Kommunledningskontoret Torggatan 19, Box 80 548

Läs mer

Länspensionärsrådet 44 53

Länspensionärsrådet 44 53 Protokoll Sammanträdesdatum 2009-12-18 Länspensionärsrådet 44 53 Tid: Fredag den 18 december 2009, kl. 09:30 12:00 Plats: Sammanträdesrummet Fataburen, landstingshuset, Halmstad Ledamöter Lise-Lotte Olsson

Läs mer

Lennart Hobring (PRO Ej tjänstgörande ersättare) Anette Lindberg ( 29) Gunnar Ersbo ( 29) Monica Byvald. Sekreterare... Monica Bywald.

Lennart Hobring (PRO Ej tjänstgörande ersättare) Anette Lindberg ( 29) Gunnar Ersbo ( 29) Monica Byvald. Sekreterare... Monica Bywald. Plats och tid Regionens hus Östersund. Hus 2 plan 2 lokal Dr Prag kl. 09:00-12:00 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Utses att justera Åke Mörtsell (M) (Ordförande) David Adervall (S) Mats Gärd (C)

Läs mer

Kristianstads. kommun PROTOKOLL. KPR Kommunala Rådet för Pensionärer. Ledamöter

Kristianstads. kommun PROTOKOLL. KPR Kommunala Rådet för Pensionärer. Ledamöter Kommunala Pensionärsrådet 2018-06-01 2 KPR Kommunala Rådet för Pensionärer Tid och plats: Klockan 09.00 12.00iOstra huset Ledamöter Kommunala rådet för pensionärer Greta Nordquist, SPF Gudrun Sandgren,

Läs mer

Länsgemensam ledning i samverkan. Inom socialtjänst och angränsande område Hälso- och sjukvård i Kalmar län

Länsgemensam ledning i samverkan. Inom socialtjänst och angränsande område Hälso- och sjukvård i Kalmar län Länsgemensam ledning i samverkan Inom socialtjänst och angränsande område Hälso- och sjukvård i Kalmar län Bättre liv för sköra äldre i Kalmar län Strategi och handlingsplan 2019 2020 Samordnande äldregrupp

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Sida 1 Plats och tid KS-salen, Kommunhuset, Drottninggatan 2, Motala Tisdag 1 september 2009, kl 08:30-12:15 Beslutande Martina Axene KD Välfärdsberedningen Siv Ludén S Välfärdsberedningen Jan Arvidsson

Läs mer

Halmstadsnämnden 58 68

Halmstadsnämnden 58 68 Protokoll Sammanträdesdatum 2011-08-24 Halmstadsnämnden 58 68 Tid: Onsdag 24 augusti 2011, kl. 09:00 15:15 Plats: Sammanträdesrummet Borgsalen, Regionens Hus, Södra vägen, Halmstad Ledamöter Christina

Läs mer

Sammanhållen vård och omsorg om de mest sjuka äldre

Sammanhållen vård och omsorg om de mest sjuka äldre Sammanhållen vård och omsorg om de mest sjuka äldre Ett nationellt perspektiv Jan Olov Strandell Mål för hälso- och sjukvården 2 Hälso- och sjukvårdslagen Målet för hälso- och sjukvården är en god hälsa

Läs mer

22 mars 2016 kl , Sessionssalen i kommunhuset i Broby

22 mars 2016 kl , Sessionssalen i kommunhuset i Broby Sida 1 av 5 Tid och plats 22 mars 2016 kl. 14.30 16.00, Sessionssalen i kommunhuset i Broby Närvarande Ledamöter Sofia Nilsson (C) Sven-Arne Persson (S), vice ordförande Inger Kjellberg Margareta Nicklasson

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (11)

Sammanträdesprotokoll 1 (11) Sammanträdesprotokoll 1 (11) Plats och tid Stadshuset, Skive, kl. 13.30 16.00 Beslutande ledamöter Sten Fransson, ordförande (S) Aina Wåhlund (S) Maj-Britt Eriksson (SKPF) Gerd-Else Bergdahl (RPG) Lars-Åke

Läs mer

Verksamhetsberättelse - Årsbokslut 2017 Region Jämtland Härjedalens pensionärsråd (RS/2671/2017)

Verksamhetsberättelse - Årsbokslut 2017 Region Jämtland Härjedalens pensionärsråd (RS/2671/2017) 2017 Region Jämtland Härjedalens Version: 1 2(6) ÄNDRINGSFÖRTECKNING Version Datum Ändring Beslutat av 1. 2018-01-16 Nyutgåva Region Jämtland Härjedalens pensionärsråd 3(6) INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1 VERKSAMHETSBERÄTTELSE...

Läs mer

Halmstadsnämnden 10-18

Halmstadsnämnden 10-18 Protokoll Sammanträdesdatum 2008-02-20 Halmstadsnämnden 10-18 Tid: Onsdagen den 20:e februari 2008, kl. 10:00-15:55 Plats: Borgsalen, Landstingskontoret, Södra vägen, Halmstad Ledamöter Christina Nillius

Läs mer

Reglemente för Pensionärsrådet i Härnösands kommun 2015

Reglemente för Pensionärsrådet i Härnösands kommun 2015 Kommunstyrelseförvaltningen Elisabet Jonsson, 0611-34 80 17 elisabet.jonsson@harnosand.se REGLEMENTE PENSIONÄRSRÅDET Reglemente för Pensionärsrådet i 2015 Dokumentnamn Reglemente Pensionärsrådet Dokumenttyp

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 2011-06-07

Sammanträdesprotokoll 2011-06-07 Sida 1 Plats och tid KS-salen, Kommunhuset, Drottninggatan 2, Motala Tisdag 7 juni 2011, kl 08:30 12:00 Beslutande Camilla Egberth S ordf Åke Lust M Anne-Lie Liljedahl S Eric Davidsson Birgitta Molin fram

Läs mer

Stockholms läns landsting Möte med landstingsstyrelsens pensionärsråd. Måndagen den 12 september. Tid

Stockholms läns landsting Möte med landstingsstyrelsens pensionärsråd. Måndagen den 12 september. Tid Stockholms läns landsting Landstingsstyrelsens förvaltning SLL Juridik och upphandling LSF Kansli 2016-09-12 Möte med landstingsstyrelsens pensionärsråd Datum Måndagen den 12 september 1(5) LS 2016-0008

Läs mer

Verksamhetsberättelse - Årsbokslut 2016 Region Jämtland Härjedalens pensionärsråd (RS/31/2017)

Verksamhetsberättelse - Årsbokslut 2016 Region Jämtland Härjedalens pensionärsråd (RS/31/2017) 2016 Region Jämtland Härjedalens Version: 1 ÄNDRINGSFÖRTECKNING Version Datum Ändring Beslutat av 1. 2017-01-18 Nyutgåva Region Jämtland Härjedalens pensionärsråd 2(6) INNEHÅLLSFÖRTECKNING 3(6) 1 VERKSAMHETSBERÄTTELSE...

Läs mer

I Löddeköpinge finns det inte så mycket mark som går att bebygga utan här behöver man titta på möjligheten att förtäta i befintlig bebyggelse.

I Löddeköpinge finns det inte så mycket mark som går att bebygga utan här behöver man titta på möjligheten att förtäta i befintlig bebyggelse. Protokoll Kommunala pensionärsrådet Datum 2017-12-04 Närvarande Pia Almström (Ks ordförande), Annsofie Thuresson (Sn ordförande) AnnLouise Christensen (hemvårdschef) Christin Johansson (socialchef), Fredric

Läs mer

Länspensionärsrådet 21-31

Länspensionärsrådet 21-31 Protokoll Sammanträdesdatum 2009-05-29 Länspensionärsrådet 21-31 Tid: Fredag den 29 maj 2009, kl. 09:30-12:00 Plats: Biblioteket, nedre botten, Vårdcentralen Hjortsberg, Falkenberg Ledamöter Mats Eriksson

Läs mer

Länspensionärsrådet 8-22

Länspensionärsrådet 8-22 Protokoll Sammanträdesdatum 2007-04-20 Länspensionärsrådet 8-22 Tid: Fredagen den 20 april 2007, kl. 09:30-12:20 Plats: Sammanträdesrummet Nidingen, närsjukvårdens områdeskansli, Kungsbacka Ledamöter Dan

Läs mer

Södra vägen 5, stora sammanträdesrummet kl :00. För SKPF Dagmar Luhanka, Sigvard Raask

Södra vägen 5, stora sammanträdesrummet kl :00. För SKPF Dagmar Luhanka, Sigvard Raask HALMSTADS KOMMUN Sammanträdesprotokoll Plats och tid: Södra vägen 5, stora sammanträdesrummet 2013-04-25 kl. 09.30 12:00 Beslutande: För PRO Jan Preuss, Astrid Johansson, Ingrid Gunnarsson, Lillemor Ahlqvist,

Läs mer

Bättre liv för sjuka äldre NORRBOTTEN

Bättre liv för sjuka äldre NORRBOTTEN Bättre liv för sjuka äldre NORRBOTTEN Bättre liv för sjuka äldre Smaka på den rubriken. Vem av oss vill inte att sjuka äldre ska få ett så gott liv som möjligt? Ändå är det så svårt att uppnå när våra

Läs mer

På gång inom äldreområdet!

På gång inom äldreområdet! På gång inom äldreområdet! 2016-02-04 Linda Macke Nationellt Ökad bemanning ÄO Kunskapssatsning ÄO/FH Överenskommelse: Psykisk hälsa Betänkande: Trygg och effektiv utskrivning från sluten vård Utredning:

Läs mer

r-t DALARNA Central förvaltning Hälso- och sjukvårdsenheten

r-t DALARNA Central förvaltning Hälso- och sjukvårdsenheten JREGION r-t DALARNA Hälso- och sjukvårdsenheten Sammanträde 2019-02-21 1-10 Sid 1 (6) Protokoll från Regionens Pensionärsråd sammanträde Tid: 2019-02-21 I kl. 13.00-15.30 Plats: Regionkontoret, Futurum

Läs mer

REGLEMENTE FÖR KOMMUNALA PENSIONÄRSRÅDET

REGLEMENTE FÖR KOMMUNALA PENSIONÄRSRÅDET REGLEMENTE FÖR KOMMUNALA PENSIONÄRSRÅDET Antagen av Kommunfullmäktige 2015-12-01 98 INNEHÅLLSFÖRTECKNING reglemente för kommunala tillgänglighetsrådet... 1 dokumentinformation... 1 1 syfte... 1 2 arbetsuppgifter...

Läs mer

Pensionärsrådet. Protokoll Datum: Kliniskt Träningscentrum, Centrallasarettet Växjö

Pensionärsrådet. Protokoll Datum: Kliniskt Träningscentrum, Centrallasarettet Växjö Pensionärsrådet Tid 2016-05-09 09:00-12:00 Plats Beslutande ledamöter Övriga närvarande Utses att justera Kliniskt Träningscentrum, Centrallasarettet Växjö Anna Fransson (S) (ordförande) Robert Olesen

Läs mer

Verksamhetsberättelse - Årsbokslut 2018 Region Jämtland Härjedalens pensionärsråd (RS/1940/2018)

Verksamhetsberättelse - Årsbokslut 2018 Region Jämtland Härjedalens pensionärsråd (RS/1940/2018) 2018 Region Jämtland Härjedalens Version: 1 2(7) ÄNDRINGSFÖRTECKNING Version Datum Ändring Beslutat av 1. 2018-12-04 Nyutgåva Region Jämtland Härjedalens pensionärsråd 3(7) INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1 VERKSAMHETSBERÄTTELSE...

Läs mer

Landstingets pensionärsråd 1-8

Landstingets pensionärsråd 1-8 Protokoll Sammanträdesdatum 2005-02-18 Landstingets pensionärsråd 1-8 Tid: Fredagen den 18 februari 2005, kl 09.30-12.00 Plats: Stadshuset i Laholm Närvarande ledamöter Ersättare Inbjudna Övriga Mats Eriksson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL LAHOLMS KOMMUN Sammanträdesdatum Sid Kommunala Pensionärsrådet 2014-05-07 1

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL LAHOLMS KOMMUN Sammanträdesdatum Sid Kommunala Pensionärsrådet 2014-05-07 1 Kommunala Pensionärsrådet 2014-05-07 1 Plats och tid Sammanträdesrummet Duvan, Stadshuset, Laholm kl 09.00 12.00 Beslutande Thomas Jönsson (M), ordförande Arne Andersson, PRO Curt Henriksson, PRO Gunnar

Läs mer

Reglemente för kommunala pensionärsrådet

Reglemente för kommunala pensionärsrådet Reglemente för kommunala Upplands-Bro kommuns författningssamling Antagen av kommunfullmäktige den 20 mars 2019 www.upplands-bro.se Innehåll 1 Rådets övergripande syfte... 3 2 Syfte... 3 3 Rådets verksamhet...

Läs mer

Pensionärsrådet Södra vägen 5, stora sammanträdesrummet kl Jan Preuss, Gunnel Nilsson, Lillemor Ahlqvist

Pensionärsrådet Södra vägen 5, stora sammanträdesrummet kl Jan Preuss, Gunnel Nilsson, Lillemor Ahlqvist HALMSTADS KOMMUN Sammanträdesprotokoll Plats och tid: Södra vägen 5, stora sammanträdesrummet 2012-06-14 kl. 09.30 11.10 Beslutande: För PRO Jan Preuss, Gunnel Nilsson, Lillemor Ahlqvist För SPF Karin

Läs mer

~~,,./~u.t~ H :HHHHHe""":"1 _ 15. SAMMANTRÄDES PROTOKOLL. Stadshuset, sammanträdesrummet Öringen, kl. 14 :00-16: 15

~~,,./~u.t~ H :HHHHHe:1 _ 15. SAMMANTRÄDES PROTOKOLL. Stadshuset, sammanträdesrummet Öringen, kl. 14 :00-16: 15 1 Plats och tid Stadshuset, sammanträdesrummet Öringen, kl. 14 :00-16: 15 Beslutande Ledamöter Ewa F Thorstensson M), ordfärande Jarl Graf SPF) Gunnar Westman SPF) Kent Svanström PRO) Doris Lehtipalo PRO)

Läs mer

... Hans Granlund. Socialförvaltningen...

... Hans Granlund. Socialförvaltningen... Sammanträdesprotokoll 2017-05-15 1 Kommunala pensionärsrådet Plats och tid Rune Lindström-rummet på Malmen klockan 10:15-12:00 Beslutande Hans Granlund Ordförande Gertraude Bergström Kommunstyrelsen Kristina

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Sammanträdesdatum Kommunala pensionärsrådet 2014-11-18 1 (11) Sida Plats och tid Kommunhuset i Åsele, 2014-11-18, kl 10 00-11 30 Beslutande Thord Dahberg ordförande Stefan Åhlin Helly Johansson Sylvia

Läs mer

Sammanträdesdatum Paragrafer Sid Pensionärsrådet (7) Plats och tid Landstingets huvudkontor, kl

Sammanträdesdatum Paragrafer Sid Pensionärsrådet (7) Plats och tid Landstingets huvudkontor, kl Pensionärsrådet 2011-02-16 1-10 1(7) Plats och tid Landstingets huvudkontor, kl 14.00 16.00 Ordinarie ledamöter Tjänstgörande ersättare Närvarande ersättare Övriga Utses att justera Sören Bertilsson, ordförande,

Läs mer

Omsorgsnämnden 2014-06-18 1 (11)

Omsorgsnämnden 2014-06-18 1 (11) Omsorgsnämnden 2014-06-18 1 (11) Plats och tid Beslutande Hörsalen 13:15-15:30 Gunnel Johansson (S) ordförande Dorothea Nilsson (M) Ingemar Steneteg (C) Alexander Engman (FP) Karl-Gustav Lindbäck (KV)

Läs mer

Jörgen Johansson PRO, Ulla Sjöström PRO, Katarina Hjalmarsson SKPF, Kerstin Nordenstam RPG

Jörgen Johansson PRO, Ulla Sjöström PRO, Katarina Hjalmarsson SKPF, Kerstin Nordenstam RPG PENSIONÄRSRÅDET 2017-11-22 Sida 1 (5) Plats och tid Rudenschöldsrummet, kl. 13:30-15.45 Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Ersättare Ordförande Lena Blomgren (S), Iréne Apelqvist

Läs mer

Föredragningslista Sammanträdesdatum Presentation av ny nämndtjänsteman från 1 mars Janet Harrysson

Föredragningslista Sammanträdesdatum Presentation av ny nämndtjänsteman från 1 mars Janet Harrysson Föredragningslista Sammanträdesdatum 2016-02-03 Halmstadsnämnden Tid: Onsdagen den 3 februari 2016, kl 08:30 12:00 Plats: Sammanträdesrum Böcklingen, Regionens hus Presentation av ny nämndtjänsteman från

Läs mer

Kommunala pensionärsrådet

Kommunala pensionärsrådet Kommunala pensionärsrådet 2016-03-15 1 (5) Datum 2016-03-15 Kommunala pensionärsrådet Tid 10.15-11.00 Plats kommunhuset, rum 538A Justering av protokoll Justerare är ordföranden Jonas Väst samt Wathier

Läs mer

12 maj 2015 kl. 14.00 16.00, Sessionssalen i kommunhuset i Broby. Anna-Lisa Simonsson, verksamhetschef Kerstin Wanstadius, sekreterare

12 maj 2015 kl. 14.00 16.00, Sessionssalen i kommunhuset i Broby. Anna-Lisa Simonsson, verksamhetschef Kerstin Wanstadius, sekreterare Sida 1 av 5 Tid och plats 12 maj 2015 kl. 14.00 16.00, Sessionssalen i kommunhuset i Broby Närvarande Ledamöter Sofia Nilsson (C), ordförande Sven-Arne Persson (S), vice ordförande Inger Kjellberg Bengt

Läs mer

Länspensionärsrådet (LPR) 39-48

Länspensionärsrådet (LPR) 39-48 PROTOKOLL 1(5) Diarienummer Plats: Sal B, Regionens hus Närvarande: Jimmy Henriksson, L ordförande Solveig Löfdahl, PRO vice ordf Britt Johansson, M Lena Persson, S Kjell Lindström, SPF Birgitta Sigfridsson,

Läs mer

GISLAVEDS KOMMUN. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunala pensionärsrådet Sammanträdesdatum

GISLAVEDS KOMMUN. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunala pensionärsrådet Sammanträdesdatum GISLAVEDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 20 17-1 1-14 Plats och tid Sammanträdesrum Isaberg 1 Gislaved, kl. 08.30-1 1.50 Beslutande Maria Gullberg Lorentsson, ordförande Kjell Thelin, förste vice ordförande

Läs mer

Verksamhetsberättelse - Årsbokslut 2015 Region Jämtland Härjedalens pensionärsråd

Verksamhetsberättelse - Årsbokslut 2015 Region Jämtland Härjedalens pensionärsråd 2015 Region Jämtland Härjedalens Version: 1 ÄNDRINGSFÖRTECKNING Version Datum Ändring Beslutat av 1. 2016-01-26 Nyutgåva 2(7) Region Jämtland Härjedalens INNEHÅLLSFÖRTECKNING 3(7) 1 VERKSAMHETSBERÄTTELSE...

Läs mer

Sammanträde med Hälso- och sjukvårdsnämndens Södra samverkansberedning

Sammanträde med Hälso- och sjukvårdsnämndens Södra samverkansberedning Sammanträde med Hälso- och sjukvårdsnämndens Södra samverkansberedning Datum: 1 december 2008 Plats: Ledamöter: Anmält förhinder: Sekreterare: Medverkande: Hälsoverket, Oxelösund Britta Bergström, (S)

Läs mer

Sammanträdesdatum Kommunala Pensionärsrådet Socialnämnden Plats och tid Malmen, kl

Sammanträdesdatum Kommunala Pensionärsrådet Socialnämnden Plats och tid Malmen, kl KOMMUN Sammanträdesdatum 2012-02-13 Kommunala Pensionärsrådet Socialnämnden Plats och tid Malmen, kl. 13.30-16.00 Sida Beslutande Niclas Bergström Britt Janwald Inger Degerman Siv Johansson Matti Nokelainen

Läs mer

Kommunala Pensionärsrådet Ordföranden i pensionärsorganisationer

Kommunala Pensionärsrådet Ordföranden i pensionärsorganisationer Kommunala Pensionärsrådet Ordföranden i pensionärsorganisationer Sammanträdesdatum 2011-12-08 Kl 09.00 11.55 Kommunhuset, KS-salen 1 Sammankallat av: Nina Klüwert Sekreterare: Ulla K Ortuño Ordförande:

Läs mer

Landstingsstyrelsens förslag till beslut

Landstingsstyrelsens förslag till beslut FÖRSLAG 2007:56 1 (6) Landstingsstyrelsens förslag till beslut Modell för samverkan mellan Stockholms läns landsting och länets pensionärsorganisationer Föredragande landstingsråd: Chris Heister Ärendet

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (11)

Sammanträdesprotokoll 1 (11) Sammanträdesprotokoll 1 (11) Plats och tid Skive, kl. 13.30 Beslutande ledamöter Sten Fransson, Ordförande (S) Maria Rönnehäll (S) Gerd-Else Bergdahl (RPG) Laila Andersson (PRO) Stig Nordling (PRO) Birgitta

Läs mer

Margareta Gustavsson (s)

Margareta Gustavsson (s) 1(11) Plats och tid: Kommunkontoret, Nordmaling 13:00 15:00 Beslutande: Anna-Karin Nilsson (m), ordförande Margareta Gustavsson (s) Jenny Sjöström (kd), tjänstgörande ersättare för Lena Norgren (L), 34-40

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (7)

Sammanträdesprotokoll 1 (7) Sammanträdesprotokoll 1 (7) Plats och tid Arvika Näringslivscenter, kl. 13.00 16.00 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Jonas Ås, ordförande (S) Aina Wåhlund (S) Maria Rönnehäll (S) Lars-Åke Wickman

Läs mer

Länspensionärsrådet (LPR) 36-44

Länspensionärsrådet (LPR) 36-44 PROTOKOLL 1(5) Diarienummer Plats: Huskvarna Vårdcentrum Närvarande: Jimmy Henriksson, FP, ordf Britt Johansson, M Lena Persson, S Elisabeth Lindberg, SPF Birgitta Sigfridsson, SPF Marie-Louise Stålbark,

Läs mer

PROTOKOLL Datum Kommunala Pensionärsrådet Plats och tid Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Justeringens plats och tid Underskrifter

PROTOKOLL Datum Kommunala Pensionärsrådet Plats och tid Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Justeringens plats och tid Underskrifter Plats och tid Veckeborummet, 13:15-16:00 Beslutande: Ove Schönning (S) vice ordförande Stig Almström (LB) Sylvia Olsson (KD), tjänstgörande ersättare Jan Nilsson, PRO Ljusdal Kurt Rådlund, PRO Hennan Ewy

Läs mer

1 (6) PROTOKOLL Handikapp- och pensionärsrådet Förvaltningsbyggnaden, Storgatan 27

1 (6) PROTOKOLL Handikapp- och pensionärsrådet Förvaltningsbyggnaden, Storgatan 27 1 (6) Tid: Kl 10.00-11.30 Plats: Lokal: Älven Förvaltningsbyggnaden, Storgatan 27 Ledamöter: Helena Öhlund, KS ordförande Sterling Nilsson, Älvsby parasort Gösta Andersson, PRO Sören Nilsson, SPF Kurt-Lennart

Läs mer

Lennart Hobring (PRO Ej tjänstgörande ersättare) Linn Tander ( 20) Linda Wiklund ( 20) Monica Fornander ( 20) Sekreterare...

Lennart Hobring (PRO Ej tjänstgörande ersättare) Linn Tander ( 20) Linda Wiklund ( 20) Monica Fornander ( 20) Sekreterare... Plats och tid Regionens hus Kyrkgatan 12. Hus 2 plan 2 lokal Dr Prag kl. 09:00-12:00 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Utses att justera Åke Mörtsell (M) (Ordförande) David Adervall (S) Mats E Nilsson

Läs mer

Sammanträdesdatum: Paragrafer nr 55-73

Sammanträdesdatum: Paragrafer nr 55-73 Karlsborgs kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 28 Paragrafer nr 55-73 Plats och tid Kommunhuset, Karlsborg, 21 november 2016, kl13.30-15.00 Beslutande Leif Andersson, ordförande Roger Holmgren Börje Hermansson

Läs mer

31 maj 2016 kl , Sessionssalen i kommunhuset i Broby

31 maj 2016 kl , Sessionssalen i kommunhuset i Broby Sida 1 av 6 Tid och plats 31 maj 2016 kl. 14.30 16.00, Sessionssalen i kommunhuset i Broby Närvarande Ledamöter Sofia Nilsson (C) Sven-Arne Persson (S), vice ordförande Inger Kjellberg Lennart Bengtsson

Läs mer

Pensionärsrådet. Plats: Lokal Möckeln, regionhuset, Nygatan 20, Växjö. Barbro Karlsson, SKPF Allan Nilsson, PRO Kronoberg ersätter Britta Croona

Pensionärsrådet. Plats: Lokal Möckeln, regionhuset, Nygatan 20, Växjö. Barbro Karlsson, SKPF Allan Nilsson, PRO Kronoberg ersätter Britta Croona Pensionärsrådet Datum: 2017-11-24 Tid: 10:00-12:15 Plats: Lokal Möckeln, regionhuset, Nygatan 20, Växjö Ledamöter Anna Fransson (S) (ordförande) Åke Wenrup, SPF Seniorerna Ingmarie Johannesson, SPF Seniorerna

Läs mer

Malin Sjöberg Högrell (L), ordförande

Malin Sjöberg Högrell (L), ordförande Protokoll 1 (13) Plats och tid: Beslutande: Ersättare: Övriga deltagare: Regionens hus, den 9 maj 2019, kl. 09:00 15.30 Malin Sjöberg Högrell (L), ordförande Kenneth Holmström (M) Eva Fredriksson (KD)

Läs mer

3 Val av justeringsman Börje Lindblom avd. 72 valdes att justera dagens protokoll.

3 Val av justeringsman Börje Lindblom avd. 72 valdes att justera dagens protokoll. SPRF Hallands distrikt Sammanträdesprotokoll Plats: Pålsbo, Halmstad Tid: 2014-03-04 Närvarande: Kent Nordenberg ordf., Rolf Johansson vice ordf., Janne Setterbom studieorganisatör, Birgitta Charpentier

Läs mer

Länspensionärsrådet 1-10

Länspensionärsrådet 1-10 Protokoll Sammanträdesdatum 2008-02-15 Länspensionärsrådet 1-10 Tid: Fredagen den 15 februari 2008, kl. 09:30-12:00 Plats: Vårdcentralen Gruebäck, biblioteket, nedre botten, Urmakaregatan, Falkenberg Ledamöter

Läs mer

10 Särskilda ersättningar under huvudsemesterperioden 2015 RS150017

10 Särskilda ersättningar under huvudsemesterperioden 2015 RS150017 Arbetsutskottet Utdrag ur protokoll Sammanträdesdatum 2015-03-03 RS150017, Driftnämnden Hallands sjukhus, Driftnämnden Närsjukvård, Driftnämnden Psykiatri, Driftnämnden Ambulans, diagnostik och hälsa,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL LAHOLMS KOMMUN Sammanträdesdatum Sid Kommunala Pensionärsrådet 2014-11-26 1

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL LAHOLMS KOMMUN Sammanträdesdatum Sid Kommunala Pensionärsrådet 2014-11-26 1 Kommunala Pensionärsrådet 2014-11-26 1 Plats och tid Strandpensionatet, Skummeslövsstrand, kl 08.30 13.30 Beslutande Mona Persson, SPF ordförande Arne Andersson, PRO Stina Lindberg, PRO Birgit Hansson,

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (15)

Sammanträdesprotokoll 1 (15) Sammanträdesprotokoll 1 (15) Plats och tid Ylöjärvi, kl. 13.30 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Sten Fransson, Ordförande (S) Maj-Britt Eriksson (SKPF) Rolf Nyhrén (PRO) Ulf Nilsson (SPF) Gerd-Else

Läs mer

Stina-Kajsa Melin Hälso- och sjukvårdsnämnd 4 Elisabeth Mörner Hälso- och sjukvårdsnämnd 4

Stina-Kajsa Melin Hälso- och sjukvårdsnämnd 4 Elisabeth Mörner Hälso- och sjukvårdsnämnd 4 1(8) Plats och tid: Alerummet, Kommunkontoret, Alafors kl. 15.00 16.30 Beslutande Jarl Karlsson Kommunstyrelsen Eva Eriksson Vård- och omsorgsnämnden Bengt Englund SPF Skepplanda Rolf Johannesson PRO Surte/Bohus

Läs mer

Det goda livet för sjuka äldre i Västra Götaland

Det goda livet för sjuka äldre i Västra Götaland Det goda livet för sjuka äldre i Västra Götaland Regional handlingsplan 2012-2014 med fokus på Mest sjuka äldre Palliativ-senior alert 19 sept ann-christine.baar@vgregion.se tel 070 2398324 1 Varför en

Läs mer

REGLEMENTE FÖR RÅDET FÖR FUNKTIONSHINDERFRÅGOR

REGLEMENTE FÖR RÅDET FÖR FUNKTIONSHINDERFRÅGOR KOMMUN REGLEMENTE FÖR RÅDET FÖR FUNKTIONSHINDERFRÅGOR Antaget av kommunfullmäktige 2010-12-14, 159 Reglemente för rådet för funktionshinderfrågor Antaget av kommunfullmäktige 2010-12-14, 159 Tryck april

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(9) Pensionärsrådet

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(9) Pensionärsrådet SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(9) Sammanträdesdatum 2007-01-29 Pensionärsrådet Plats och tid Rådhuset 2007-01-29 kl 08.30 10.45 Beslutande Ersättare Utses att justera Stefan Möller, m ordförande Björn Stigborg,

Läs mer

Kommunala pensionärsrådet 2013-12-02 1 (12) Anna-Lena Skatt, omvårdnad Anna Persson, omvårdnad

Kommunala pensionärsrådet 2013-12-02 1 (12) Anna-Lena Skatt, omvårdnad Anna Persson, omvårdnad Kommunala pensionärsrådet 2013-12-02 1 (12) Plats och tid Villan, samlingssalen kl. 14-16 Paragrafer 23-32 BESLUTANDE Ledamöter Tjänstgörande ersättare Namn Christer Johansson (ordf. SN) Göran Blom (PRO)

Läs mer

:30-15:30

:30-15:30 Pensionärsrådet Tid Plats ande ledamöter Övriga närvarande Utses att justera 2017-05-17 13:30-15:30 Lokal Vidöstern, regionhuset, Nygatan 20, Växjö Anna Fransson (S) (ordförande) Åke Wenrup (SPF Seniorerna)

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Kommunala pensionärsrådet 2014-05-14 1

Sammanträdesprotokoll Kommunala pensionärsrådet 2014-05-14 1 Kommunala pensionärsrådet 2014-05-14 1 Plats och tid Sammanträdesrum Fävren, kv Postmästaren, kl. 09:30-11:10 Ledamöter/ersättare Lena Andersson (M), socialnämnden, ordförande Maulo Rivera, (S), socialnämnden

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 2011-12-07

Sammanträdesprotokoll 2011-12-07 Sida 1 Plats och tid KS-salen, Kommunhuset, Drottninggatan 2, Motala Onsdag 7 december 2011, kl 08:30 11:15 Beslutande Camilla Egberth S ordförande Åke Lust M Anne-Lie Liljedahl S Eric Davidsson Britt

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 2009-12-08

Sammanträdesprotokoll 2009-12-08 Sida 1 Plats och tid KS-salen, Kommunhuset, Drottninggatan 2, Motala Tisdag 8 december 2009, kl 08:30 12:00 Beslutande Martina Axene KD ordf Siv Ludén S Bertil Carlzon C Ingeman Svensson S Carl-Gunnar

Läs mer

Kommunala pensionärsrådet

Kommunala pensionärsrådet REGLEMENTE FÖR Kommunala pensionärsrådet Antaget av Kommunstyrelsen Antaget 2019-02-11 37 Giltighetstid Dokumentansvarig Tills vidare Kansli- och kvalitetschef Håbo kommuns styrdokumentshierarki Diarienummer

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Kommunala Pensionärsrådet 2013-02-12 1 Plats och tid Stadshuset, sammanträdesrum Skive kl.13.30-16.20 Beslutande Ledamöter Sten Fransson, ordförande Kommunledningsutskottet Aina Wåhlund Lärande och stödutskottet

Läs mer

PATIENTNÄMNDEN I HALLAND

PATIENTNÄMNDEN I HALLAND PATIENTNÄMNDEN I HALLAND Tid: 2002-10-10 kl 14.00 16.00 Plats: Rådhuset, Falkenberg Lokal: Rådhuset n.b. PROTOKOLL 51-61 -----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Läs mer