LJUNGBY KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1(18) Barn- och utbildningsnämnden

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "LJUNGBY KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1(18) Barn- och utbildningsnämnden"

Transkript

1 LJUNGBY KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1(18) Plats och tid ande Sammanträdesrummet Bolmen, Olofsgatan 9, Ljungby den 22 april 2015, klockan Stefan Willforss (C) ordförande Jennie Lundgren (M) Magnus Carlsson (C) Gunnel Nilsson (C) Ulla Hansson (M) Ann Arousell Sålebo (FP) Susanna Tingbratt (KD) Margaretha Andersson (S) Liselotte Åhlander (S) Melena Jönsson (SD) Jerry Rogerstam (S) Övriga deltagande Eva-Gun Berglund, barn- och utbildningschef Anna Gummesson, informatör Tilda Ragnarsson (M), ej tjänstgörande ersättare Hans Holmquist, områdeschef (öster/norr), 64 Birgitta Bergsten, chef resursenheten, 65 Ann-Christin Peterson-Rosén, chef central elevhälsa och mångfald, 66 Marie Steneland, administrativ chef, Annika Rydén, ekonom, 71 Jimmie Nilsson, gymnasiechef, Elisabeth Roos Jonsson, rektor, 77 Christina Bertilfeldt, personalföreträdare, 64-del av 70 Sven-Arne Björåker, personalföreträdare, Utses att justera Jennie Lundgren Justeringens plats och tid Barn- och utbildningskontoret den 24 april 2015 klockan Sekreterare Anna Gummesson Paragrafer Ordförande Stefan Willforss Justerande Jennie Lundgren

2 LJUNGBY KOMMUN Sammanträdesprotokoll 2(18) Organ ANSLAG/BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag på Ljungby kommuns anslagstavla. Ljungby kommun, Barn- och utbildningsnämnden Sammanträdesdatum 22 april 2015 Överklagningstid 24 april 15 maj 2015 Anslaget nedtaget 16 maj 2015 Förvaringsplats för protokollet Barn- och utbildningskontoret, Olofsgatan 9, Ljungby Underskrift Katarina Mahot

3 LJUNGBY KOMMUN Sammanträdesprotokoll 3(18) Bu / Information från tillsynsbesök Barn- och utbildningsnämnden noterar informationen. Tillsynsbesök görs varje år på barn- och utbildningsförvaltningens verksamheter samt fristående förskolor. Ledamöter som varit på tillsynsbesök sedan föregående barn- och utbildningsnämndssammanträde informerar om dessa. Alla ledamöter har också tagit del av rapporter från besöken. Besöken som redovisas är: Ekebackens, Fågelsångsvägens och Klövervägens förskolor Regnbågens och Harabergsgatans förskolor

4 LJUNGBY KOMMUN Sammanträdesprotokoll 4(18) Bu / Uppföljning av socialt stöd för särskolan Barn- och utbildningsnämnden noterar informationen. Särskolan har under flera år haft åtta tjänster för socialt stöd att fördela till grundsärskolan och gymnasiesärskolan. För att fördelningen av socialt stöd ska kunna anpassas efter det faktiska behovet, som förändras över tid, tog barn- och utbildningsnämnden beslut 2013 att socialt stöd till särskolan ska ingå i den totala fördelningen av socialt stöd för skolorna i Ljungby kommun. Chefen för resursenheten har gjort en uppföljning av huruvida socialt stöd har tillgodosett behovet av stöd i särskolan. Utifrån utvärderingen bedömer chefen för resursenheten att behovet av socialt stöd till särskolan i Ljungby är tillgodosett. Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott noterade informationen den 8 april och beslutade att den ska föredras även för barn- och utbildningsnämnden.

5 LJUNGBY KOMMUN Sammanträdesprotokoll 5(18) Bu / Leanarbete i specialpedagogiska teamet Barn- och utbildningsnämnden noterar informationen. Specialpedagogiska teamet har arbetat med Lean och har utvecklat en av sina arbetsprocesser och några mindre rutiner enligt metoden. Vinsterna de redovisar är tydligare rutiner och ansvarsområden, effektivitet och arbetsbesparing, pappersbesparande och färre personer som är involverade i behovsbedömningarna vilket ger mer rättvis fördelning. Lean är en metod för verksamhetsutveckling för att skapa maximalt värde av de resurser som finns. Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott noterade informationen den 8 april och beslutade att den ska föredras även för barn- och utbildningsnämnden.

6 LJUNGBY KOMMUN Sammanträdesprotokoll 6(18) Bu / Yttrande över motion om skollokaler i Ljungby tätort Barn- och utbildningsnämnden antar barn- och utbildningschefens yttrande som sitt eget och överlämnar det till kommunfullmäktige. Magnus Carlsson (S) har för socialdemokraterna lämnat en motion (daterad ) till kommunfullmäktige. I motionen föreslår han att förutsättningarna för att köpa Smålänningens tidigare lokaler på Storgatan i Ljungby undersöks. Om det är möjligt att köpa fastigheten föreslår han att en planändring begärs så att fastigheten kan användas för skolverksamhet. I ett yttrade (daterat ) över motionen skriver barn- och utbildningschefen att en utredning om skolkapaciteten i Ljungby tätort pågår. Utredningen är inte färdig men hon kan redan konstatera att de flesta skolor har få lediga elevplatser. Det innebär att elever kan komma att placeras på en annan skola än den som ligger närmast hemmet. Flera skolor har också behov av ombyggnad eller underhåll. Hon skriver också att det både finns för- och nackdelar med placering av en skola i Smålänningens tidigare lokaler. Fördelarna är i huvudsak att det skapas elevplatser. Nackdelar kan vara skolans placering. Bristen på elevplatser i årskurs 1-6 finns i huvudsak i närheten av Kungshögsskolan och Stensbergskolan, men även på Hjortsbergskolan och Ekebackenskolan. En mindre skola i Smålänningens lokaler kräver också tillgång till speciallokaler som till exempel idrottssal, trä- och metallslöjdsal med mera. Det kan bli en förhållandevis stor kostnad per elev. Därför borde en etablering av nya skollokaler i anslutning till befintliga skolor vara att föredra ekonomiskt. Vid ombyggnation av lokaler för skolverksamhet är det angeläget med miljöundersökningar i lokaler och utomhus. Yrkanden Stefan Willforss (C) yrkar att barn- och utbildningsnämnden ställer sig bakom yttrandet. Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott föreslog den 8 april att barn- och utbildningsnämnden ställer sig bakom barn- och utbildningschefens yttrande.

7 LJUNGBY KOMMUN Sammanträdesprotokoll 7(18) Bu / Medarbetarenkät 2014 Barn- och utbildningsnämnden noterar informationen. I slutet på 2014 genomfördes en medarbetarenkät bland anställda i kommunen. Barn- och utbildningschefen har utarbetat en handlingsplan för ett antal utvecklingsområden som det vidare arbetet inom barn- och utbildningsförvaltningen ska fokusera på. Dessa områden är sådana områden som flera förskolechefer och rektorer lyft. Områdena är Hantering av stress i arbetet Kommunens arbete med hälsa och friskvård Uppföljning av mål Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott noterade informationen den 8 april och beslutade att den ska föredras även för barn- och utbildningsnämnden.

8 LJUNGBY KOMMUN Sammanträdesprotokoll 8(18) Bu / Fördelning av investeringsbudget 2015 Barn- och utbildningsnämnden fastställer fördelningen av investeringsbudgeten för år 2015 enligt förslag. Barn och utbildningschefen presenterar ett förslag till fördelning av investeringsbudget år 2015 (daterat ). Inventarier/maskiner samt lärararbetsplatser förskola, förskoleklass, grundskola, särskola, korttidsboende samt utrustning till elevhälsan kronor Inventarier/maskiner gymnasieskola/vuxenutbildning kronor Utemiljö/lekredskap förskola, grundskola, särskola och korttidshem Summa kronor kronor Utöver inventarieanslaget finns i investeringsbudgeten år 2015 följande: Åtgärder enligt räddningstjänst, arbetsmiljöinspektion med mera Anpassning av skolgårdar enligt handikapplan Summa: kronor kronor kronor Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott föreslog den 8 april att barn- och utbildningsnämnden fastställer fördelningen av investeringsbudgeten för år 2015 enligt förslag.

9 LJUNGBY KOMMUN Sammanträdesprotokoll 9(18) Bu / Budget 2016 Barn- och utbildningsnämnden överlämnar budgetförslaget som sitt egna till budgetberedningen. Administrativ chefen informerar om demografifaktor, barn- och elevtalsutveckling och andra faktorer som påverkar driftsbudgeten Hon har också identifierat ett antal behov inom barn- och utbildningsförvaltningen som inte kan finansieras inom den ram förvaltningen fått för Bland annat: Efterfrågan på förskola och fritidshem har ökat vilket innebär ökade kostnader. Upprustning av skolbiblioteken måste göras. Bärbar dator/läsplatta till all personal inom förskoleklass-årskurs 6 samt elever i årskurs 4-6. et att alla elever på yrkesprogrammen på gymnasieskolan ska läsa in högskolebehörighet kräver extra resurser. Kostnaden för bygg- och anläggningsprogrammets inriktning anläggningsmaskiner. PRIO-projekt på fler skolor. Ökat behov av studiehandledning på modersmål och svenska för invandrare. Ökade kostnader för boende och personlig assistans inom LSS (lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade). Hon informerar också om underlaget till investeringsbudget 2016 samt plan för år Dessutom redovisarhon en lista på investeringar som inte är beslutade: Renovering Astradskolan. Ny förskola inom Kungshögsområdet. Kapaciteten inom förskoleklass-årskurs 6 i Ljungby tätort behöver utökas. Nybyggnation och renovering av förskolelokaler och anpassning av skolor till modern pedagogik. Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott gav den 8 april barnoch utbildningschefen i uppdrag att ta fram ett förslag till beslut till barn- och utbildningsnämnden.

10 LJUNGBY KOMMUN Sammanträdesprotokoll 10(18) Bu / Bokslut på ansvarsnivå 2014 Barn- och utbildningsnämnden fastställer bokslutet på ansvarsnivå för år 2014 samt resultatbalanseringen enligt förslag. Administrative chefen och ekonomen presenterar bokslut på ansvarsnivå för år De presenterar också ett förslag till resultatbalansering (daterat ). Deras förslag är att enheterna får behålla 10 procent av ett överskottsresultat och 75 procent av ett underskottsresultat till Undantaget är LSS-verksamheten vars resultat nollställs. Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott gav den 8 april förskolechef för Bergalyckans förskola i uppdrag att ta fram en åtgärdsplan för att komma tillrätta med sitt underskott. Arbetsutskottet föreslog också barn- och utbildningsnämnden att fastställa bokslutet på ansvarsnivå för år 2014 samt resultatbalanseringen enligt förslag med undantag för LSS-verksamheten vars resultat nollställs. Barn- och utbildningsnämndens gymnasieutskott föreslog den 8 april att barn- och utbildningsnämnden fastställer bokslutet för år 2014.

11 LJUNGBY KOMMUN Sammanträdesprotokoll 11(18) Bu / Ekonomisk information Barn- och utbildningsnämnden godkänner redovisningen. Administrative chefen ger en utfallsrapport och löneanalys för mars Förvaltningen följer budget. Kostnader för barn och elever i andra kommuner och i fristående verksamheter januari-mars 2015 är kronor. Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott godkände den preliminära redovisningen den 8 april och beslutade att en fastställd redovisning ska göras för barn- och utbildningsnämnden. Barn- och utbildningsnämndens gymnasieutskott godkände den preliminära redovisningen den 8 april och beslutade att en fastställd redovisning ska göras för barn- och utbildningsnämnden.

12 LJUNGBY KOMMUN Sammanträdesprotokoll 12(18) Bu / Maxtaxa från och med Barn- och utbildningsnämnden föreslår kommunfullmäktige att anta taxan för förskola och fritidshem i Ljungby kommun enligt förslag, att gälla från och med För en plats i förskola eller fritidshem betalar föräldrar en avgift i förhållande till hushållets totala inkomst. I Ljungby kommun används maxtaxa. Det innebär att det finns ett maxbelopp för avgiften. Kommuner som tillämpar maxtaxa inom förskola och fritidshem får statsbidrag. Skolverket har fastställt nya högsta avgiftsnivåer för maxtaxa som ska tillämpas från och med den 1 juli Avgiftsnivåerna kommer att indexeras (ändras) varje år. De nya avgiftsnivåerna innebär att kommunens avgiftsintäkter kommer att öka och därför minskas statsbidraget i motsvarande omfattning. Administrative chefen presenterar därför ett förslag (daterat ) till förändrade taxor utifrån de nya nivåerna. Kommunfullmäktige tar beslut om förändrade taxor. Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott gav den 8 april barnoch utbildningschefen i uppdrag att ta fram ett förslag till förändrade taxor från och med att presentera för barn- och utbildningsnämnden.

13 LJUNGBY KOMMUN Sammanträdesprotokoll 13(18) Bu / Attestförteckning Barn- och utbildningsnämnden fastställer attestförteckningen enligt förslag. En ny administrativ chef har tillträtt på Sunnerbogymnasiet. Därför behöver barn- och utbildningsnämndens attestförteckning uppdateras. Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott föreslog den 8 april att barn- och utbildningsnämnden fastställer attestförteckningen enligt förslag.

14 LJUNGBY KOMMUN Sammanträdesprotokoll 14(18) Bu / Svar på remiss från Skolinspektionen avseende omcertifiering av utbildning, Aspero Idrottsgymnasium i Halmstad Barn- och utbildningsnämnden beslutar att inte yttra sig i ärendet. Aspero friskolor AB har ansökt hos Skolinspektionen om godkännande som huvudman för nationellt godkänd idrottsutbildning vid den fristående gymnasieskolan Aspero Idrottsgymnasium i Halmstads kommun från och med läsåret 2016/2017. om godkännande är tidsbegränsade så ansökan avser omcertifiering av redan pågående utbildning. Barn- och utbildningsnämnden har möjlighet att yttra sig över ansökan. Barn- och utbildningschefen och gymnasiechefen föreslår att barn- och utbildningsnämnden inte yttrar sig i ärendet. Barn- och utbildningsnämndens gymnasieutskott föreslog den 8 april att barn- och utbildningsnämnden inte yttrar sig i ärendet.

15 LJUNGBY KOMMUN Sammanträdesprotokoll 15(18) Bu / Teknikcollege Barn- och utbildningsnämnden beslutar att det fjärde året på teknikprogrammet ska ansöka om certifiering av lokalt teknikcollege. Barn- och utbildningsnämnden godkänner därmed kostnaden för certifieringen. Barn- och utbildningschefen och gymnasiechefen föreslår barn- och utbildningsnämnden att det fjärde året på teknikprogrammet på Sunnerbogymnasiet ska ansöka om certifiering av lokalt teknikcollege. För att bli godkänd som teknikcollege ska ett antal kriterier vara uppfyllda. Teknikcollege är en kvalitetsstämpel på utbildningar där kommuner, utbildningsanordnare och företag samverkar för att öka attraktionskraften och kvaliteten på tekniskt inriktade utbildningar. Att få ingå i Teknikcollege Kronoberg kostar kronor per år. För att kunna gå vidare i ansökningsprocessen krävs ett beslut där kostnaden godkänns. Syftet med teknikcollege är: Bidra till att säkra tekniskt inriktade företags behov av kvalificerad arbetskraft. Ge den studerande en attraktiv utbildning som kan leda till jobb efter utbildningen eller lägga en god grund för vidare studier. Ge kommuner och andra huvudmän ett mer effektivt resursutnyttjande genom samverkan. Barn- och utbildningsnämndens gymnasieutskott föreslog den 8 april att barn- och utbildningsnämnden beslutar att det fjärde året på teknikprogrammet ska ansöka om certifiering av lokalt teknikcollege. Barn- och utbildningsnämnden godkänner därmed kostnaden för certifieringen.

16 LJUNGBY KOMMUN Sammanträdesprotokoll 16(18) Bu / Organisation för särskild utbildning för vuxna Barn- och utbildningsnämnden beslutar att ingen förändring görs i organisationen för särskild utbildning för vuxna. Särskild utbildning för vuxna (särvux) är en skolform inom vuxenutbildningen, för vuxna med utvecklingsstörning eller förvärvad hjärnskada. För närvarande studerar 19 elever på särvux. I den uppsökande verksamhet som gjorts på olika dagliga verksamheter ser rektor och gymnasiechef att det finns fler antal elever som skulle vilja börja på särvux. De föreslår att organisationen regleras efter antalet sökande istället för att antalet elever regleras utifrån exempelvis en lärartjänst. De anser också att en studievägledare behöver tillsättas. Barn- och utbildningsnämndens gymnasieutskott föreslog den 8 april att barn- och utbildningsnämnden beslutar att vuxenutbildningen även fortsättningsvis ska organiseras enligt nuvarande rutin.

17 LJUNGBY KOMMUN Sammanträdesprotokoll 17(18) Bu 78 Meddelanden Barn- och utbildningsnämnden godkänner redovisningen av meddelanden. Förvaltningen redovisar meddelanden. Bu 2015/ från Skolverket gällande statsbidrag till skolhuvudmän som inrättar karriärsteg för lärare 2015/2016. Ljungby kommun beviljas statsbidrag med kronor (motsvarande 42 förstelärare). Bu 2015/ från Skolverket gällande statsbidrag för Lärarlyftet II vårterminen Bu 2015/ från Skolverket gällande statsbidrag för matematikhandledare inom Matematiklyftet läsåret 2015/2016. Bu 2015/ från Skolverket avseende statsbidrag för sommarskola eller undervisning under andra skollov Ljungby kommun beviljas statsbidrag för sommarskola om 132 elevveckor. Bu 2014/ från Skolinspektionen gällande kvalitetsgranskning av undervisningen i matematik kurs 3c vid Sunnerbogymnasiet i Ljungby kommun. Bu 2014/ Verksamhetsrapport från Skolinspektionen gällande kvalitetsgranskning av undervisningen i matematik kurs 3c vid Sunnerbogymnasiet i Ljungby kommun. Bu 2015/ från Kammarrätten i Jönköping gällande överklagat avgörande avseende bidrag till fristående gymnasieskola enligt skollagen (2010:800); fråga om prövningstillstånd. Bu 2015/ från Skolväsendets överklagandenämnd gällande överklagan av skolplacering. Överklagandenämnden avvisar överklagandet. Justerandes sign

18 LJUNGBY KOMMUN Sammanträdesprotokoll 18(18) Bu 2015/ från Skolinspektionen gällande anmälan om skolsituation för en elev i Ljungby kommun. Bu 2015/ från Skolinspektionen avseende uppföljning av riktad tillsyn i den fristående grundskolan Lingbygdens friskola i Ljungby kommun. Bu 2014/ från Skolinspektionen avseende uppföljning av tillsyn i den fristående gymnasieskolan Ryssbygymnasiet i Ljungby kommun. Justerandes sign

Sammanträdesrummet Bolmen, Olofsgatan 9, Ljungby

Sammanträdesrummet Bolmen, Olofsgatan 9, Ljungby 1(13) Tid och plats Den 26 augusti 2015, klockan 13.15-14.40 Sammanträdesrummet Bolmen, Olofsgatan 9, Ljungby ande Övriga deltagande Stefan Willforss (C), ordförande Magnus Carlsson (S) Jennie Lundgren

Läs mer

LJUNGBY KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1(13) Barn- och utbildningsnämnden

LJUNGBY KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1(13) Barn- och utbildningsnämnden LJUNGBY KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1(13) Plats och tid ande Sammanträdesrummet Bolmen, Olofsgatan 9, Ljungby den 20 maj 2015, klockan 13.15-15.45 Stefan Willforss (C) ordförande Jennie Lundgren (M) Magnus

Läs mer

LJUNGBY KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1(25) Barn- och utbildningsnämnden

LJUNGBY KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1(25) Barn- och utbildningsnämnden LJUNGBY KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1(25) Plats och tid ande Sammanträdesrummet Vidöstern, Olofsgatan 9, Ljungby den 21 januari 2015, klockan 13.15-15.30 Stefan Willforss (C) ordförande Jennie Lundgren

Läs mer

Sammanträdesrummet Bolmen, Olofsgatan 9, Ljungby

Sammanträdesrummet Bolmen, Olofsgatan 9, Ljungby 1(24) Tid och plats 20 april 2016, klockan 13.15-16.40. Sammanträdesrummet Bolmen, Olofsgatan 9, Ljungby ande Stefan Willforss (C) ordförande 66-74, 76-86 Jennie Lundgren (M), 66-74, 76-86, ordförande

Läs mer

LJUNGBY KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1(19) Barn- och utbildningsnämnden

LJUNGBY KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1(19) Barn- och utbildningsnämnden LJUNGBY KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1(19) Plats och tid ande Övriga deltagande Sammanträdesrummet Bolmen, Olofsgatan 9, Ljungby den 16 mars 2009, klockan 12.45-15.45 Bo Ederström (M) ordförande Annelie

Läs mer

Sammanträdesrummet Vidöstern, Olofsgatan 9, Ljungby.

Sammanträdesrummet Vidöstern, Olofsgatan 9, Ljungby. 1(18) Tid och plats 26 januari 2016, klockan 13.15-16.20. Sammanträdesrummet Vidöstern, Olofsgatan 9, Ljungby. ande Övriga deltagande Justerare Stefan Willforss (C) ordförande Stefan Bramstedt (M) ersättare

Läs mer

LJUNGBY KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1(18) Barn- och utbildningsnämnden

LJUNGBY KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1(18) Barn- och utbildningsnämnden LJUNGBY KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1(18) Plats och tid ande Sammanträdesrummet Bolmen, Olofsgatan 9, Ljungby den 15 mars 2010, klockan 13.00-16.30 Bo Ederström (M) ordförande Bertil Andersson (S) ersättare

Läs mer

Sammanträdesrummet Bolmen, Olofsgatan 9, Ljungby

Sammanträdesrummet Bolmen, Olofsgatan 9, Ljungby 1(14) Tid och plats 24 januari 2018, klockan 8.15-11.45. Sammanträdesrummet Bolmen, Olofsgatan 9, Ljungby ande Övriga deltagande Stefan Willforss (C) ordförande Magnus Carlsson (S) Ulla Hansson (M) Christian

Läs mer

Sammanträdesrummet Vidöstern, Olofsgatan 9, Ljungby den 26 mars 2014, klockan

Sammanträdesrummet Vidöstern, Olofsgatan 9, Ljungby den 26 mars 2014, klockan Plats och tid ande Övriga deltagande Sammanträdesrummet Vidöstern, Olofsgatan 9, Ljungby den 26 mars 2014, klockan 13.15-16.15. Bo Ederström (M) ordförande Peter Berg (M) ersättare för Mikael Magnusson

Läs mer

Sammanträdesrummet Bolmen, Olofsgatan 9, Ljungby.

Sammanträdesrummet Bolmen, Olofsgatan 9, Ljungby. 1(15) Tid och plats 14 december 2016, klockan 13.15-16.10. Sammanträdesrummet Bolmen, Olofsgatan 9, Ljungby. ande Övriga deltagande Stefan Willforss (C) ordförande Magnus Carlsson (S) Ulla Hansson (M)

Läs mer

Hjortsbergskolan, Ågårdsvägen 33, Ljungby

Hjortsbergskolan, Ågårdsvägen 33, Ljungby 1(17) Tid och plats 23 september 2015, klockan 13.15-16.15 Hjortsbergskolan, Ågårdsvägen 33, Ljungby ande Övriga deltagande Stefan Willforss (C) ordförande Jennie Lundgren (M), Magnus Carlsson (S) Gunnel

Läs mer

LJUNGBY KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1(24) Barn- och utbildningsnämnden

LJUNGBY KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1(24) Barn- och utbildningsnämnden LJUNGBY KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1(24) Plats och tid ande Sammanträdesrummet Bolmen, Olofsgatan 9, Ljungby den 25 februari 2015, klockan 13.15-17.20 Stefan Willforss (C) ordförande Jennie Lundgren

Läs mer

LJUNGBY KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1(19) Barn- och utbildningsnämnden

LJUNGBY KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1(19) Barn- och utbildningsnämnden LJUNGBY KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1(19) Plats och tid ande Sammanträdesrummet Bolmen, Olofsgatan 9, Ljungby den 8 december 2008, klockan 13.15-17.15 Ajournerat mellan klockan 16.25-16.40 Bo Ederström

Läs mer

Familjecentralen, Eskilsgatan 11, Ljungby den 24 juni 2015, klockan

Familjecentralen, Eskilsgatan 11, Ljungby den 24 juni 2015, klockan 1(20) Tid och plats ande Övriga deltagande Familjecentralen, Eskilsgatan 11, Ljungby den 24 juni 2015, klockan 13.15-16.30 Jennie Lundgren (M), ordförande Stefan Bramstedt (M), ersättare för Stefan Willforss

Läs mer

Sammanträdesrummet Bolmen, Olofsgatan 9, Ljungby.

Sammanträdesrummet Bolmen, Olofsgatan 9, Ljungby. 1(21) Tid och plats 19 oktober 2016, klockan 13.15-16.20. Sammanträdesrummet Bolmen, Olofsgatan 9, Ljungby. ande Stefan Willforss (C) ordförande, 146, 148- Magnus Carlsson (S) Ulla Hansson (M), ordförande

Läs mer

LJUNGBY KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1(18) Barn- och utbildningsnämnden

LJUNGBY KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1(18) Barn- och utbildningsnämnden LJUNGBY KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1(18) Plats och tid ande Sammanträdesrummet Bolmen, Olofsgatan 9, Ljungby den 22 februari 2010, klockan 13.00-18.30 Bo Ederström (M) ordförande Marie Åberg Johansson

Läs mer

Sammanträdesrummet Bolmen, Olofsgatan 9, Ljungby

Sammanträdesrummet Bolmen, Olofsgatan 9, Ljungby 1(22) Tid och plats 15 februari 2017, klockan 8.15-12.00. Sammanträdesrummet Bolmen, Olofsgatan 9, Ljungby ande Övriga deltagande Åhörare Justerare Stefan Willforss (C) ordförande Magnus Carlsson (S) Ulla

Läs mer

Sammanträdesrummet Bolmen, Olofsgatan 9, Ljungby

Sammanträdesrummet Bolmen, Olofsgatan 9, Ljungby 1(15) Tid och plats 22 mars 2017, klockan 8.15 11.15 Sammanträdesrummet Bolmen, Olofsgatan 9, Ljungby ande Övriga deltagande Åhörare Justerare Stefan Willforss (C) ordförande Magnus Carlsson (S) Ulla Hansson

Läs mer

Sammanträdesrummet Bolmen, Olofsgatan 9, Ljungby

Sammanträdesrummet Bolmen, Olofsgatan 9, Ljungby 1(21) Tid och plats 30 augusti 2017, klockan 8.15-12.45 Sammanträdesrummet Bolmen, Olofsgatan 9, Ljungby ande Övriga deltagande Stefan Willforss (C) ordförande Magnus Carlsson (S) Ulla Hansson (M) Ingela

Läs mer

Sammanträdesrummet Vidöstern, Olofsgatan 9, Ljungby

Sammanträdesrummet Vidöstern, Olofsgatan 9, Ljungby 1(29) Tid och plats 23 mars 2016, klockan 13.15-17.25, ajournerat kl. 13.40-13.50 Sammanträdesrummet Vidöstern, Olofsgatan 9, Ljungby ande Stefan Willforss (C) ordförande 39-48, 50-65 Jennie Lundgren (M),

Läs mer

LJUNGBY KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1(15) Barn- och utbildningsnämnden

LJUNGBY KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1(15) Barn- och utbildningsnämnden LJUNGBY KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1(15) Plats och tid Sammanträdesrummet Bolmen, Olofsgatan 9, Ljungby den 20 februari 2012, klockan 13.15-16.30 ande Bo Ederström (M) ordförande Joakim Wiesel (M), ersättare

Läs mer

Sammanträdesrummet Bolmen, Olofsgatan 9, Ljungby

Sammanträdesrummet Bolmen, Olofsgatan 9, Ljungby 1(15) Tid och plats 22 mars 2017, klockan 8.15 11.15 Sammanträdesrummet Bolmen, Olofsgatan 9, Ljungby ande Övriga deltagande Åhörare Justerare Stefan Willforss (C) ordförande Magnus Carlsson (S) Ulla Hansson

Läs mer

LJUNGBY KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1(18) Barn- och utbildningsnämnden

LJUNGBY KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1(18) Barn- och utbildningsnämnden LJUNGBY KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1(18) Plats och tid ande Sammanträdesrummet Bolmen, Olofsgatan 9, Ljungby den 21 april 2008, klockan 13.15-18.15 Bo Ederström (m) ordförande Margaretha Andersson (s)

Läs mer

Sammanträdesrummet Bolmen, Olofsgatan 9, Ljungby

Sammanträdesrummet Bolmen, Olofsgatan 9, Ljungby 1(17) Tid och plats 17 maj 2017, klockan 8.15-11.45 Sammanträdesrummet Bolmen, Olofsgatan 9, Ljungby ande Övriga deltagande Åhörare Stefan Willforss (C) ordförande Gunnel Nilsson (C) ersättare för Stefan

Läs mer

Sammanträdesrummet Bolmen, Olofsgatan 9, Ljungby

Sammanträdesrummet Bolmen, Olofsgatan 9, Ljungby 1(18) Tid och plats 20 september 2017, klockan 8.15 11.15 Sammanträdesrummet Bolmen, Olofsgatan 9, Ljungby ande Övriga deltagande Åhörare Justerare Stefan Willforss (C) ordförande Magnus Carlsson (S) Ulla

Läs mer

Sammanträdesrummet Bolmen, Olofsgatan 9, Ljungby

Sammanträdesrummet Bolmen, Olofsgatan 9, Ljungby 1(19) Tid och plats 25 maj 2016, klockan 13.15-16.15 Sammanträdesrummet Bolmen, Olofsgatan 9, Ljungby ande Övriga deltagande Stefan Willforss (C) ordförande Magnus Carlsson (S) Ulla Hansson (M) Ingela

Läs mer

LJUNGBY KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1(23) Barn- och utbildningsnämnden

LJUNGBY KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1(23) Barn- och utbildningsnämnden LJUNGBY KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1(23) Plats och tid ande Agunnarydsskolan, Agunnaryd den 28 januari 2013, klockan 13.15-17.30 Bo Ederström (M) ordförande Cecilia Löf (M) ersättare för Mikael Magnusson

Läs mer

LJUNGBY KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1(21) Barn- och utbildningsnämnden

LJUNGBY KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1(21) Barn- och utbildningsnämnden LJUNGBY KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1(21) Plats och tid ande Sammanträdesrummet Bolmen, Olofsgatan 9, Ljungby den 24 juni 2013, klockan 13.15-17.05 Bo Ederström (M) ordförande Thomas Jeppsson (M), ersättare

Läs mer

LJUNGBY KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1(17) Barn- och utbildningsnämnden

LJUNGBY KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1(17) Barn- och utbildningsnämnden LJUNGBY KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1(17) Plats och tid ande Övriga deltagande Angelstadsskolan, Angelstad den 23 september 2013, klockan 13.15-17.50 Bo Ederström (M) ordförande Mikael Magnusson (M) Gunnel

Läs mer

Mats Spånberg, skolchef Margaretha Carlsson, nämndsekreterare Agneta Åhsberg, utvecklingsledare, 31

Mats Spånberg, skolchef Margaretha Carlsson, nämndsekreterare Agneta Åhsberg, utvecklingsledare, 31 1 (5) Plats och tid Kommunhuset i Gislaved, kl. 14.00 16.00 Beslutande Inga-Maj Eleholt (C), ordförande Ulla Christiansson (M) Johan Björn (M) Malin Ingelsbo (M) Kjell Claesson (M) Anders Martinsson (C)

Läs mer

LJUNGBY KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1(24) Barn- och utbildningsnämnden 2012-10-22

LJUNGBY KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1(24) Barn- och utbildningsnämnden 2012-10-22 LJUNGBY KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1(24) Plats och tid ande Sammanträdesrummet Bolmen, Olofsgatan 9, Ljungby den 22 oktober 2012, klockan 13.15-17.25, ajournerat klockan 16.15-16.25 Bo Ederström (M)

Läs mer

LJUNGBY KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1(18) Barn- och utbildningsnämnden

LJUNGBY KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1(18) Barn- och utbildningsnämnden LJUNGBY KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1(18) Plats och tid ande Kungshögsskolan, Märta Ljungbergsvägen 29, Ljungby den 29 augusti 2011, klockan 13.15-17.50 Bo Ederström (M) ordförande Mikael Magnusson (M)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott. Innehåll

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott. Innehåll Innehåll 50 Godkännande av ärendelista... 66 51 Statusrapport över pågående ärenden i barn- och utbildningsnämnden... 67 52 Information om barn- och utbildningsverksamhetens ekonomi... 68 53 Ung Företagsamhet

Läs mer

Sammanträdesrummet Bolmen, Olofsgatan 9, Ljungby

Sammanträdesrummet Bolmen, Olofsgatan 9, Ljungby 1(22) Tid och plats 22 november 2017, klockan 8.15 12.15 Sammanträdesrummet Bolmen, Olofsgatan 9, Ljungby ande Övriga deltagande Åhörare Justerare Stefan Willforss (C) ordförande Christian Johansson (V)

Läs mer

Sammanträdesrummet Bolmen, Olofsgatan 9, Ljungby.

Sammanträdesrummet Bolmen, Olofsgatan 9, Ljungby. 1(23) Tid och plats 16 november 2016, klockan 13.15-17.05. Sammanträdesrummet Bolmen, Olofsgatan 9, Ljungby. ande Övriga deltagande Stefan Willforss (C) ordförande Magnus Carlsson (S) Ulla Hansson (M)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott. Innehåll

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott. Innehåll Innehåll 30 Godkännande av ärendelista... 41 31 Budget 2017... 42 32 Statusrapport över pågående ärenden i barn- och utbildningsnämnden... 43 33 Ansökan om bidrag för Miljö & Naturboken... 44 34 Hur blir

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOLL Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden. Innehåll

SAMMANTRÄDESPROTOLL Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden. Innehåll SAMMANTRÄDESPROTOLL 2017-03-13 Innehåll 27 Godkännande av ärendelista... 35 28 Utemiljö Tallkottens förskola... 36 29 Delgivningar... 37 30 Anmälan av delegationsbeslut... 38 31 Statusrapport över pågående

Läs mer

LJUNGBY KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1(26) Barn- och utbildningsnämnden

LJUNGBY KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1(26) Barn- och utbildningsnämnden LJUNGBY KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1(26) Plats och tid ande Lidhultsskolan, Lidhult den 27 maj 2013, klockan 13.15-18.15 Bo Ederström (M) ordförande Mikael Magnusson (M) Gunnel Nilsson (C) Tommy Andersson

Läs mer

Sammanträdesrummet Bolmen, Olofsgatan 9, Ljungby

Sammanträdesrummet Bolmen, Olofsgatan 9, Ljungby 1(21) Tid och plats 13 december 2017, klockan 8.15 11.30 Sammanträdesrummet Bolmen, Olofsgatan 9, Ljungby ande Övriga deltagande Stefan Willforss (C) ordförande Magnus Carlsson (S) Ulla Hansson (M) Jerry

Läs mer

LJUNGBY KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1(20) Barn- och utbildningsnämnden

LJUNGBY KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1(20) Barn- och utbildningsnämnden LJUNGBY KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1(20) Plats och tid Sammanträdesrummet Bolmen, Olofsgatan 9, Ljungby den 21 juni 2010, klockan 13.00-17.00 ande Bo Ederström (M) ordförande Marie Åberg Johansson (S)

Läs mer

Sammanträdesrummet Bolmen, Olofsgatan 9, Ljungby.

Sammanträdesrummet Bolmen, Olofsgatan 9, Ljungby. 1(40) 20Tid och plats 25 april 2018, klockan 8.15-12.30. Sammanträdesrummet Bolmen, Olofsgatan 9, Ljungby. ande Övriga deltagande Åhörare Justerare Stefan Willforss (C) ordförande Magnus Carlsson (S) Ulla

Läs mer

154 Förslag på sammanträdesdagar/tider för barn- och utbildningsnämnden, dess beredning och MBL 2012.

154 Förslag på sammanträdesdagar/tider för barn- och utbildningsnämnden, dess beredning och MBL 2012. BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN 2011-12-14 151 Meddelanden. 152 Anmälan om delegationsbeslut. 153 Ekonomiskt utfall och ekonomisk rapport oktober 2011. 154 Förslag på sammanträdesdagar/tider för barn- och

Läs mer

Olle Jansson (S), ordförande Karin Broström (C) Mats Wilzén (MP) Bino Drummond (M) Robert Beronius (L)

Olle Jansson (S), ordförande Karin Broström (C) Mats Wilzén (MP) Bino Drummond (M) Robert Beronius (L) 1(16) Plats och tid ande Sammanträdesrum Ununge, kommunhuset Ankaret, Estunavägen 14, Norrtälje Kl. 14.00-15.00 Ledamöter Olle Jansson (S), ordförande Karin Broström (C) Mats Wilzén (MP) Bino Drummond

Läs mer

Sammanträdesrummet Bolmen, Olofsgatan 9, Ljungby

Sammanträdesrummet Bolmen, Olofsgatan 9, Ljungby 1(24) Tid och plats 19 april 2017, klockan 8.15 12.10 Sammanträdesrummet Bolmen, Olofsgatan 9, Ljungby ande Övriga deltagande Stefan Willforss (C) ordförande Magnus Carlsson (S) Ulla Hansson (M) Jerry

Läs mer

Konferensrummet Astradskolan, Ljungby.

Konferensrummet Astradskolan, Ljungby. 1(23) Tid och plats 29 augusti 2018, klockan 8.15-12.05 Konferensrummet Astradskolan, Ljungby. ande Övriga deltagande Stefan Willforss (C) ordförande Magnus Carlsson (S) Ulla Hansson (M) Christian Johansson

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1(13)

Sammanträdesprotokoll 1(13) Sammanträdesprotokoll 1(13) Plats och tid ande Kommunhuset, konferensrummet hos barn- och utbildningsförvaltningen, klockan 16.30 18.20 Nancy Ibarra (V), ordförande Johanna Odö (S) Rickard Gillman (S)

Läs mer

Utbildningsnämnden (14)

Utbildningsnämnden (14) Utbildningsnämnden 2013-10-02 1 (14) Plats och tid Kommunhuset i Älmhult onsdagen den 2 oktober kl. 9.00 11.35. Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Bodil Hansen (M), ordförande Jan Nordström

Läs mer

Kommunkontoret onsdagen den 21 november 2018 kl. 08:30-14:00, ajournering för lunch 12:15-13:00

Kommunkontoret onsdagen den 21 november 2018 kl. 08:30-14:00, ajournering för lunch 12:15-13:00 1(19) Plats och tid Kommunkontoret onsdagen den 21 november 2018 kl. 08:30-14:00, ajournering för lunch 12:15-13:00 Beslutande Se särskild förteckning sid 2 Övriga Se särskild förteckning sid 2 Justeringens

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1(10)

Sammanträdesprotokoll 1(10) Sammanträdesprotokoll 1(10) Plats och tid ande Övriga närvarande Kommunhuset, konferensrummet hos barn- och utbildningsförvaltningen, klockan 16.30-18.30 Johanna Odö (S), ordförande Jimmy Fredriksson (S)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden. Innehåll

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden. Innehåll Innehåll 54 Godkännande av ärendelista... 75 55 Delgivningar... 76 56 Anmälan av delegationsbeslut... 77 57 Rapporter... 78 58 Månadsuppföljning per30 april 2016... 79 59 Statusrapport över pågående ärenden

Läs mer

Sammanträdesrummet Bolmen, Olofsgatan 9, Ljungby,

Sammanträdesrummet Bolmen, Olofsgatan 9, Ljungby, 1(11) Tid och plats 22 maj 2019, klockan 8.15-12.30 Sammanträdesrummet Bolmen, Olofsgatan 9, Ljungby, ande Övriga deltagande Åhörare Justerare Marcus Walldén (M) ordförande Jan-Erik Andersson (C) Magnus

Läs mer

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden 1 (16) Paragrafer 93-106 Plats och tid Kommunhuset i Klippan, 19.00-20.45. ande Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Sekreterare Ordförande Justerare Tommy Cedervall (FP), ordförande

Läs mer

Utbildningschef Roland Beijer Ekonomiadmin. chef Annika Hellberg Enhetschef kvalitet och utveckling Eva Lod 92-98 Nämndsekreterare Lotta Lann

Utbildningschef Roland Beijer Ekonomiadmin. chef Annika Hellberg Enhetschef kvalitet och utveckling Eva Lod 92-98 Nämndsekreterare Lotta Lann Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott 2009-08-18 Plats och tid för sammanträdet ande Ersättare Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Vargmötet, Barn- och ungdomsförvaltningen,

Läs mer

INNEHÅLLSFÖRTECKNING. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdag HABO KOMMUN. Barn- och utbildningsnämnden

INNEHÅLLSFÖRTECKNING. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdag HABO KOMMUN. Barn- och utbildningsnämnden INNEHÅLLSFÖRTECKNING 63Aktuell betygsstatistik... 77 64 Ekonomisk månadsrapport... 78 65 Aktuell barnomsorgskö... 79 66 Budget 2012... 80 67 Organisation av lokala styrelser inom barn- och utbildningsnämnden...

Läs mer

Kansli- och utvecklingsenheten

Kansli- och utvecklingsenheten Kommunstyrelsens utskott för utbildning, kultur och Plats och tid Hasselbackens förskola, Edenryd kl. 09:00-11:30 Beslutande Ledamöter Elisabeth Stenberg Michalski (S), ordförande Mathias Gerdin (Alt)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott Innehåll 63 Godkännande av ärendelista... 84 64 Delgivningar... 85 65 Statusrapport över pågående ärenden i barn- och utbildningsnämnden... 86 66 Månadsuppföljning per 30 september 2017... 87 67 Skolinspektionens

Läs mer

Plats och tid Kommunhuset i Älmhult kl Justeringens plats och tid Kommunhuset i Älmhult kl

Plats och tid Kommunhuset i Älmhult kl Justeringens plats och tid Kommunhuset i Älmhult kl 2016-11-23 1(19) Plats och tid Kommunhuset i Älmhult 2016-11-23 kl. 8.30 11.40 Paragrafer 131-138, 140-143, 145-146 ( 139 samt 144 justerades omedelbart och finns i separat protokoll) Utses att justera

Läs mer

LJUNGBY KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1(25) Barn- och utbildningsnämnden

LJUNGBY KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1(25) Barn- och utbildningsnämnden LJUNGBY KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1(25) Plats och tid ande Sammanträdesrummet Bolmen, Olofsgatan 9, Ljungby den 21 februari 2011, klockan 13.15-17.45 Bo Ederström (M) ordförande Jan Hagfoss (M) ersättare

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden Plats och tid Kommunhuset i Gislaved, kl. 11.00-13.40 Barn- och utbildningsnämnden Sammanträdesdatum 2014-09-22 Beslutande Inga-Maj Eleholt (C), ordförande Ulla Christiansson (M) Johan Björn (M) Larisa

Läs mer

Hans Lindgren (s), ordförande Elisabeth Tängdén (c) Per Olofsson (c) Lars-Gunnar Andersson (s) Eva-Marie Westerlund (s)

Hans Lindgren (s), ordförande Elisabeth Tängdén (c) Per Olofsson (c) Lars-Gunnar Andersson (s) Eva-Marie Westerlund (s) Barn- och utbildningsutskottet 2016-02-22 1 (16) Plats och tid Kommunkontoret Robertsfors 2016-02-22 kl. 13:00-16:30 Beslutande Hans Lindgren (s), ordförande Elisabeth Tängdén (c) Per Olofsson (c) Lars-Gunnar

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Årjängs Kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 Plats och tid Kommunkontoret, Silen, kl 17.00-20.15 Beslutande Annika Holmstrand (c) Ordförande Karl-Erik Andersson (c) Lotta Hammarström (m) Annika Sahlin (fp)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden Innehåll Upprop Val av justerare Justeringens tid och plats 34 Godkännande av ärendelista 2018/4007 4 35 Delgivningar 2018/4005 5 36 Statusrapport 2018/4006 6 37 Patientsäkerhetsberättelse 2018/4037 7

Läs mer

Karl Persson (SD) Linda Jonsson, förvaltningssekreterare Helen Källvik, ekonom Tove Frostvik, barn-och bildningschef

Karl Persson (SD) Linda Jonsson, förvaltningssekreterare Helen Källvik, ekonom Tove Frostvik, barn-och bildningschef Sammanträdesdatum Sida 1/9 Plats och tid Sammanträdesrummet, övrevåningen, Hagfors stadshus kl 09:10 10:30 Beslutande Övriga Göran Eriksson (S) Lena Svensson (S) Jan Klarström (SD) Ulla Lundh (S) Karl

Läs mer

Olle Jansson (S), ordförande Karin Broström (C) Mats Wilzén (MP) Bino Drummond (M) Robert Beronius (L)

Olle Jansson (S), ordförande Karin Broström (C) Mats Wilzén (MP) Bino Drummond (M) Robert Beronius (L) 1(8) Plats och tid ande Sammanträdesrum Ununge, kommunhuset Ankaret, Estunavägen 14, Norrtälje. kl. 14.00-15.20 Ledamöter Olle Jansson (S), ordförande Karin Broström (C) Mats Wilzén (MP) Bino Drummond

Läs mer

Sammanträdesdatum Beslutande Anders Tell (S) ordförande Lena Ohlsson (M) v ordförande Karl Gemfeldt (C)

Sammanträdesdatum Beslutande Anders Tell (S) ordförande Lena Ohlsson (M) v ordförande Karl Gemfeldt (C) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (1) Plats och tid Rådhus Skåne rum 108 kl. 08:30 Beslutande Anders Tell (S) ordförande Lena Ohlsson (M) v ordförande Karl Gemfeldt (C) Magnus Åkesson (L) Annelie Fälth Simonsson

Läs mer

Plats och tid: Kommunkontorets sammanträdesrum, kl 9 12.35

Plats och tid: Kommunkontorets sammanträdesrum, kl 9 12.35 1 (15) Plats och tid: Kommunkontorets sammanträdesrum, kl 9 12.35 Beslutande: Tomas Johansson (s), ordförande Cariné Ahlfeldt (s) Margareta Gustavsson (s), ersättare för Andreas Bylund (s) Liza Jonsson

Läs mer

Kommunkontoret fredagen den 11 januari 2019 kl. 08: , ajournering för lunch 12:00-12:45 Beslutande Se särskild förteckning sid 2

Kommunkontoret fredagen den 11 januari 2019 kl. 08: , ajournering för lunch 12:00-12:45 Beslutande Se särskild förteckning sid 2 1(14) Plats och tid Kommunkontoret fredagen den 11 januari 2019 kl. 08:30-14.10, ajournering för lunch 12:00-12:45 Beslutande Se särskild förteckning sid 2 Övriga Se särskild förteckning sid 2 Utses att

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden 2016-01-26 1 Innehållsförteckning Ärende 1 Aktuell betygsstatistik åk 6... 3 2 Aktuell betygsstatistik åk 7-9... 4 3 Ekonomisk månadsrapport... 5 4 Intern kontrollplan för barn- och utbildningsnämnden

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(16) Plats och tid Alléskolan, kl.13.30-16.30 Beslutande Ledamöter Mira Wedenberg, M, ordförande Sirvan Mostafaey, S, vice ordförande Emmelie Rexhell, S Astrid-Marie Jonsson,

Läs mer

fs? Maiung-Sälens kommun

fs? Maiung-Sälens kommun fs? Maiung-Sälens kommun 1 Plats och tid Beslutande Lilla sammanträdesrummet, kommunhuset i Malung kl. 08:00-15.15 Sofia Söderström (S), ordförande Kristina Bäckman (M) Agneta Åhs-Sivertsen (C) Övriga

Läs mer

Kommunkontoret kl

Kommunkontoret kl 1 (9) Plats och tid Kommunkontoret kl. 16.00-18.15 Beslutande Övriga deltagande Marie Gärdby, (C) ordförande Kent Holmer, (S) 1:e vice ordförande Viveca Dahlqvist (PF) 2:e vice ordförande Mikael Malm,

Läs mer

Utbildningsnämnden (9)

Utbildningsnämnden (9) Utbildningsnämnden 2013-08-28 1 (9) Plats och tid Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Kommunhuset i Älmhult onsdagen den 28 augusti kl. 9.00 11.50 med ajournering klockan 11.05 11.18. Bodil

Läs mer

Utbildningsnämnden (13)

Utbildningsnämnden (13) Utbildningsnämnden 2016-06-15 1 (13) Plats och tid Kommunhuset i Älmhult onsdagen den 15 juni kl.8.30 11.10. Beslutande Stefan Jönsson (S), ordförande Håkan Pettersson (S), 1:e vice ordförande Kent Ballovarre

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1(16)

Sammanträdesprotokoll 1(16) Sammanträdesprotokoll 1(16) Plats och tid ande Övriga närvarande Kommunhuset, konferensrummet hos barn- och utbildningsförvaltningen, klockan 16.00 18.45 Ulf Olofsson (C), ordförande Thommy Ukkonen (S)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOLL Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOLL Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden Innehåll 109 Godkännande av ärendelista... 143 110 Systematiskt kvalitetsarbete; samverkan och övergång... 144 111 Budget 2019... 145 112 Budget 2018... 146 113 Delgivningar... 147 114 Anmälan av delegationsbeslut...

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden 2015-02-17 18 Innehållsförteckning Ärende 18 Arbetsplan för samarbete skola-arbetsliv... 20 19 Information från Bränninge förskole- och skolområde... 21 20 Ekonomisk månadsrapport... 22 21 Bokslut 2014...

Läs mer

Kansli-och utvecklingsenheten

Kansli-och utvecklingsenheten 1(18) Kommunstyrelsens utskott för Plats och tid Sammanträdesrummet i Vita huset, kl. 8.30 11.40 Beslutande Ledamöter Elisabeth Stenberg Michalski (S), ordförande Mathias Gerdin (AltBr) Rolf Mårtensson

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden Sammanträdesdatum Sida

Barn- och utbildningsnämnden Sammanträdesdatum Sida 2016-05-02 1(12) Plats och tid Tjäderns sammanträdesrum, kommunkontoret kl 09.00 14.40. Beslutande Anna-Karin Vernberg, M, ordförande Karl Dumky, M Margareta Olsson, S Per-Göran Skoog, S Eva Nilsson, S

Läs mer

Stenbockskolans konferensrum, kl

Stenbockskolans konferensrum, kl 1(14) Plats och tid Beslutande Stenbockskolans konferensrum, kl 13.30-16.15 Hans Sjögren (s), ordförande Janet Åkesson (s) Henrik Carlsson (s) Siv Friedmann Björk (c) Stig Johansson (m), tjänstgörande

Läs mer

Kultur- och utbildningsnämndens arbetsutskott

Kultur- och utbildningsnämndens arbetsutskott PAJALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(10) Plats och tid Kommunförvaltningen, 2016-04-19, kl 0900-1240 Beslutande Evgeny Krakov, S Markus Forsberg, V Roger Tuomas, M Övriga deltagande Ingegerd Mäki, tf.

Läs mer

Kansli- och utvecklingsenheten

Kansli- och utvecklingsenheten Kommunstyrelsens utskott för utbildning, kultur och Plats och tid Sammanträdesrummet i Vita Huset kl. 13:00-14:40 Beslutande Ledamöter Elisabeth Stenberg Michalski (S), ordförande Mathias Gerdin (Alt)

Läs mer

Lina Löfberg (M), 1:e vice ordförande Kent Holmer (S), 2:e vice ordförande

Lina Löfberg (M), 1:e vice ordförande Kent Holmer (S), 2:e vice ordförande 1 (12) Plats och tid Kommunkontoret kl. 14.00-14.30 Beslutande Lina Löfberg (M), 1:e vice ordförande Kent Holmer (S), 2:e vice ordförande Övriga deltagande Åke Svensson, skolchef Ann-Christine Sandell,

Läs mer

1 (1) BEHANDLADEÄRENDEN SAMMANTRÄDESDAG 2013-04-11

1 (1) BEHANDLADEÄRENDEN SAMMANTRÄDESDAG 2013-04-11 'tj'cr'ty'tj'tj r...r:-'~ ~ 1 (1) BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN BEHANDLADEÄRENDEN SAMMANTRÄDESDAG 74 Ansökan från Lejonskolan AB om godkännande som huvudman för en fristående gymnasieskola i Kristianstads

Läs mer

Elisabeth Stenberg Michalski (S), ordförande Mathias Gerdin (AltBr) Rolf Mårtensson (M) Annika Molldén (S) Linda Pilthammar (SD)

Elisabeth Stenberg Michalski (S), ordförande Mathias Gerdin (AltBr) Rolf Mårtensson (M) Annika Molldén (S) Linda Pilthammar (SD) 1(12) Plats och tid Sammanträdesrummet i Vita huset, kl. 13.00 15.10 Beslutande Ledamöter Elisabeth Stenberg Michalski (S), ordförande Mathias Gerdin (AltBr) Rolf Mårtensson (M) Annika Molldén (S) Tjänstgörande

Läs mer

Elisabeth Stenberg Michalski (S), ordförande Rolf Mårtensson (M) Linda Väbro (SD)

Elisabeth Stenberg Michalski (S), ordförande Rolf Mårtensson (M) Linda Väbro (SD) 1(15) Kommunstyrelsens utskott för Plats och tid Sammanträdesrummet i Vita huset, kl. 8.30 10.25 Beslutande Ledamöter Elisabeth Stenberg Michalski (S), ordförande Rolf Mårtensson (M) Linda Väbro (SD) Tjänstgörande

Läs mer

Utbildningsnämnden (10)

Utbildningsnämnden (10) Utbildningsnämnden 2015-05-13 1 (10) Plats och tid Kommunhuset i Älmhult onsdagen den 13 maj kl.8.30 12.10 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Justeringens plats och tid Underskrifter Sekreterare

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden

Barn- och utbildningsnämnden 12 (25) Tid och plats Onsdag den 13 februari 2019 kl. 15.00 17.00 i Hjälmaren på kommunhuset i Vingåker Beslutande ledamöter Ing-Mari Frössevi (C) ordf. Fredrik Andersson (M) vice ordf. Mensud Vrana (S)

Läs mer

Sammanträdesrummet Bolmen, Olofsgatan 9, Ljungby

Sammanträdesrummet Bolmen, Olofsgatan 9, Ljungby 1(22) Tid och plats 21 juni 2017, klockan 8.15 12.15 Sammanträdesrummet Bolmen, Olofsgatan 9, Ljungby ande Övriga deltagande Åhörare Justerare Stefan Willforss (C) ordförande Magnus Carlsson (S) Ulla Hansson

Läs mer

Kansli- och utvecklingsenheten

Kansli- och utvecklingsenheten Kommunstyrelsens utskott för utbildning, kultur och Plats och tid Sammanträdesrummet i Vita Huset kl. 09:00-10:45 Beslutande Ledamöter Elisabeth Stenberg Michalski (S), ordförande Mathias Gerdin (Alt)

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1(12)

Sammanträdesprotokoll 1(12) Sammanträdesprotokoll 1(12) Plats och tid ande Övriga närvarande Kommunhuset, konferensrummet hos barn- och utbildningsförvaltningen, klockan 16.30 18.30 (S), ordförande Rickard Gillman (S) Majja Neverland

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott. Innehåll

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott. Innehåll Innehåll 1 Godkännande av ärendelista... 3 2 Statusrapport över pågående ärenden i barn- och utbildningsnämnden... 4 3 Organisation av förskola och skola i Mullsjö kommun... 5 4 Motion om utredning och

Läs mer

Remco Andersson Kommunhuset i Lomma, Paragrafer Maria Franzén Waljenäs. Robert Wenglén. Remco Andersson

Remco Andersson Kommunhuset i Lomma, Paragrafer Maria Franzén Waljenäs. Robert Wenglén. Remco Andersson Sammanträdesdatum s. 1 (12) Plats Sammanträdesrum Önnerup, kommunhuset i Lomma Tid Tisdagen den 10 maj 2016, kl. 15.00 17.40 Beslutande Robert Wenglén (M) Cia Barwén (M) Remco Andersson (L) ordförande

Läs mer

Utbildningsnämnden (12)

Utbildningsnämnden (12) Utbildningsnämnden 2013-02-20 1 (12) Plats och tid Kommunhuset i Älmhult onsdagen den 20 februari kl. 9.00 16.35 Beslutande Bodil Hansen (M), ordförande Jan Nordström (M) Inga Karlsson (M) Claes Lindahl

Läs mer

Stenbockskolans konferensrum, kl

Stenbockskolans konferensrum, kl 1(14) Plats och tid Beslutande Stenbockskolans konferensrum, kl 13.30-16.00 Hans Sjögren (s), ordförande Janet Åkesson (s) Siv Friedmann Björk (c) Siv Karlsson (s), tjänstgörande ersättare Stig Johansson

Läs mer

SIMRISHAMNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Barn- och utbildningsnämnden. Förvaltningskontoret, kl

SIMRISHAMNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Barn- och utbildningsnämnden. Förvaltningskontoret, kl 2006-01-25 1 (6) Plats och tid Förvaltningskontoret, kl. 19.00 20.00 Beslutande Madli-Ann Pohla (m) Christer Grankvist (s) Carl-Göran Svensson (c) Manfred Koch Lennart Månsson (s) Lars Ragnarsson (m) tjänstgör

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden 2016-08-23 1 Innehållsförteckning Ärende 63 Val av representant till skyddskommittén... 3 64 Val av ersättare till presidiet... 4 65 Aktuell betygsstatistik... 5 66 Information om öppna förskolan/familjecentralen...

Läs mer

Plats och tid Kommunhuset i Älmhult kl Sekreterare. Eva-Marie Andersson. Ordförande. Stefan Jönsson (S) Justerande

Plats och tid Kommunhuset i Älmhult kl Sekreterare. Eva-Marie Andersson. Ordförande. Stefan Jönsson (S) Justerande 2016-09-14 1(5) Plats och tid Kommunhuset i Älmhult 2016-09-14 kl. 08.30 12.00 Paragrafer 100-101 Utses att justera Justeringens plats och tid Kommunhuset i Älmhult 2016-09-14 Underskrifter Sekreterare

Läs mer

Prologen kl. 18:00 Sluttid:19:45

Prologen kl. 18:00 Sluttid:19:45 MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum Barn- o utbildningsnämndens au 2015-02-18 Plats och tid Beslutande ledamöter Prologen kl. 18:00 Sluttid:19:45 Lena Gerby (M), ordförande Göran Hellmalm (FP), vice ordförande Hanna

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden

Barn- och utbildningsnämnden 2017-05-09 1 (14) Plats och tid Stadshuset, Vetlanda, tisdagen den 9 maj 2017 klockan 13.30 16.45 Beslutande Mikael Hahn (S), ordförande Agneta Lindberg (S) Mikael Engström (S) Patrik Karlsson (VF) Malin

Läs mer

Hanna Stymne Bratt (S), ordförande Patrik Dahl (C) Bo Blideman (MP) Sören Forslund (M) Nils Matsson (M)

Hanna Stymne Bratt (S), ordförande Patrik Dahl (C) Bo Blideman (MP) Sören Forslund (M) Nils Matsson (M) 1(21) Plats och tid Sammanträdesrum Ununge, kommunhuset Ankaret, Estunavägen 14, Norrtälje kl 14:00 15.25 ande Ledamöter Hanna Stymne Bratt (S), ordförande Patrik Dahl (C) Bo Blideman (MP) Sören Forslund

Läs mer