Under mässan pågår de regionala tävlingarna, och priserna delas ut på kvällen efter att mässan stängt.

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Under mässan pågår de regionala tävlingarna, och priserna delas ut på kvällen efter att mässan stängt."

Transkript

1 TÄVLINGSKRITERIER Ung Företagsamhet Jämtland Ta chansen att tävla med ditt UF-företag! Under våren hålls 24 regionala mässor runt om i Sverige. I Jämtland har du som UFföretagare möjlighet att ställa ut på mässan Entreprenörskap på riktigt, den 22 mars. I samband med mässan pågår ett stort antal tävlingar för dig och ditt UFföretag. Det är starkt meriterande för ditt CV med tävlingsframgångar inom Ung Företagsamhet. Utöver att visa upp ert företag så får ni möta ett stort antal jurypersoner från Jämtlands näringsliv. I de regionala tävlingarna utses en första-, andra- och tredjepristagare. Förstapristagarna får möjlighet att tävla vidare under SM i Ung Företagsamhet, maj 2016 och övriga vinnare får prispengar. Hur går tävlingarna till? Under mässan pågår de regionala tävlingarna, och priserna delas ut på kvällen efter att mässan stängt. Innan mässan besöker juryn de tävlandes Showroom, för att på så sätt skapa sig en uppfattning om företaget och produkten inför mässdagen. Tips! Läs kriterierna grundligt, följ dem noga och fyll på med viktig info i era Showroom i god tid innan mässan! Lycka till! Deadlines och regler 1. Deadline för anmälan till mässan och tävlingarna samt betalning är 1 mars kl. 23:59. Missad deadline innebär diskvalificering. 2. Deadline för uppladdning av rapporten för tävlande i Årets UF-företag är 1 mars kl. 23:59. Missad deadline innebär diskvalificering. 3. Deltagande på mässan kostar 400 kr/företag. Då ingår monterplats, el och middagsmat till alla i företaget. Anmälan är bindande. 4. Mutor och gåvor till juryn får inte förekomma och juryns beslut kan ej överklagas

2 INNEHÅLL ÅretsDIGITALA NÄRVARO... 3 ÅretsMONTER... 4 ÅretsVARA... 5 ÅretsTJÄNST... 6 ÅretsHANTVERK... 7 ÅretsPRODUKTUTVECKLING... 8 ÅretsHÅLLBARA UF-FÖRETAG... 9 ÅretsSÄLJARE ÅretsUF-FÖRETAG A. Företagsrapport B. Företagspresentation C. Montern D. Intervju... 14

3 DIGITALA NÄRVARO Använder ert UF-företag sig av digitala kanaler* för att synas och sälja? Då kan ni vara med och tävla i Årets Digitala närvaro. Tävlingens syfte är att utse vilka UF-företag som har lyckats bäst med att använda relevanta digitala kanaler för att marknadsföra sitt företag. Tävlingen avgörs innan mässan genom att juryn på förhand besöker UF Showroom för att skaffa sig information. För att delta krävs att ni ställer ut på mässan samt anmäler er till tävlingen på ungforetagsamhet.se senast 1 mars kl. 23:59. *T.ex. Facebook, Twitter, Instagram, egna webbplatser, webbshoppar, Snapchat, Pinterest, LinkedIn, nyhetsbrev, podcasts, YouTube m.fl. Valet av digitala kanaler och hur tillgänglig informationen om UFföretaget/produkten är. Tonen, bildspråket och layouten i den digitala närvaron, och hur väl allt hänger ihop. Hur den digitala närvaron ger effekt d.v.s. leder till försäljning, varumärkeskännedom, followers, likes, retweets, länkningar, omnämningar, genomslag för kampanjer etc. Förmågan att tänka nytt kreativ höjd! Helhetsintrycket av er digitala närvaro. Juryn besöker UF Showroom, för att på så sätt starta arbetet med att skapa sig en uppfattning om företagets digitala närvaro. - Använd därför ert Showroom för att slussa juryn vidare till de kanaler ni använder.

4 MONTER Montern är ert UF-företags ansikte utåt och marknadsplats på mässan! I montern ska ni möta era kunder och göra affärer, så en tilltalande och originell monter med tydlig koppling till produkten är vad ni ska sikta på. Alla som är anmälda till mässan och ställer ut deltar i tävlingen. alla montrar på mässan. Utöver att ställa frågor kan de även bedöma UF-företagets agerande på håll, för att se hur de arbetar i montern och bemöter kunder. Hur sticker ni ut i mängden? Monteragerande Hur väl UF-företaget lyckas få kunder till montern och inleda säljsamtal. Om det finns ett bra samarbete och teamkänsla i monterarbetet. Monterns utformning och koppling till företaget Hur väl UF-företaget lyckats skapa en tydlig koppling mellan monterns utformning och företagets produkt och verksamhet. Hur väl montern fångar besökarens uppmärksamhet, både på avstånd och nära. Om det finns en tydlig röd tråd som genomsyrar monterns utformning och monteragerandet helhetsintrycket!

5 VARA Säljer ditt UF-företag en fysisk produkt? Då kan ni tävla i Årets Vara Tävlingens syfte är att utse vilka UF-företag som har lyckats bäst eller har bäst förutsättningar att lyckats med kommersialisering* av sin vara. Hur har ni mött eller skapat efterfrågan och hur väl har ni lyckats prissätta, paketera och sälja er vara? Tävlingen avgörs under mässan och genom att juryn på förhand besöker UF Showroom för att skaffa sig information. För att delta krävs att ni ställer ut på mässan samt anmäler er till tävlingen på ungforetagsamhet.se senast 1 mars kl. 23:59. *Att kommersialisera en vara eller tjänst innebär att introducera den på marknaden, och göra den till föremål för vinstgivande verksamhet. Hur väl UF-företaget har lyckats sälja och/eller skapa intresse för varan. Vilka kvalitéer och unika egenskaper/funktioner varan har. Hur UF-företaget kan motivera prissättning av varan och reflekterar kring lönsamhet. Hur UF-företaget kan beskriva och reflektera över varans målgrupp och väg till marknaden. Juryn besöker UF Showroom, för att på så sätt skapa sig en uppfattning om företaget och varan inför mässdagen. Juryn kommer att besöka montern under mässdagen och ställa frågor, se därför till att alltid ha montern bemannad och ha ett informationsblad/broschyr som beskriver er vara, i montern.

6 TJÄNST Säljer ditt UF-företag en tjänst? Då kan ni tävla i Årets Tjänst! Tävlingens syfte är att utse vilka UF-företag som har lyckats bäst eller har bäst förutsättningar att lyckats med kommersialisering* av sin tjänst. Hur har ni mött eller skapat efterfrågan och hur väl har ni lyckats prissätta, paketera och sälja er tjänst? Tävlingen avgörs under mässan och genom att juryn på förhand besöker UF Showroom för att skaffa sig information. För att delta krävs att ni ställer ut på mässan samt anmäler er till tävlingen på ungforetagsamhet.se senast 1 mars kl. 23:59. *Att kommersialisera en vara eller tjänst innebär att introducera den på marknaden, och göra den till föremål för vinstgivande verksamhet. Hur väl UF-företaget har lyckats sälja och/eller skapa intresse för tjänsten. Vilka kvalitéer och unika egenskaper/funktioner tjänsten har. Hur UF-företaget kan motivera prissättning av tjänsten och reflekterar kring lönsamhet. Hur UF-företaget kan beskriva och reflektera över tjänstens målgrupp och väg till marknaden. Juryn besöker UF Showroom, för att på så sätt skapa sig en uppfattning om företaget och tjänsten inför mässdagen. Juryn kommer att besöka montern under mässdagen och ställa frågor, se därför till att alltid ha montern bemannad och ha ett informationsblad/broschyr som beskriver er tjänst, i montern.

7 HANTVERK Jobbar ditt UF-företag med ett hantverk? Då kan ni tävla i Årets Hantverk! Tävlingens syfte är att utse vilka UF-företag som lyckats bäst med sitt hantverk*. Hur har ni valt produktionsmetod, material och hur väl produkten är anpassad till målgruppen. Tävlingen avgörs under mässan och genom att juryn på förhand besöker UF Showroom för att skaffa sig information. För att delta krävs att ni ställer ut på mässan samt anmäler er till tävlingen på ungforetagsamhet.se senast 1 mars kl. 23:59. *Hantverk är ett produktionssätt som utförs för hand. Utövaren behärskar hela processen och det färdiga resultatet beror mycket på hantverkarens yrkeskunskap och skicklighet. Hur väl UF-företaget behärskar tillverkningsmetoden/produktionssättet. Hantverkets kvalité och estetiska utformning. Hur UF-företaget kan beskriva hantverkets målgrupp och väg till marknaden. Hur UF-företaget kan reflektera kring prissättning av hantverket och över lönsamhet. Juryn besöker UF Showroom, för att på så sätt skapa sig en uppfattning om företaget och hantverket inför mässdagen. Juryn kommer att besöka montern under mässdagen och ställa frågor, se därför till att alltid ha montern bemannad.

8 PRODUKTUTVECKLING Har ditt UF-företag vidareutvecklat en produkt eller skapat en helt ny vara eller tjänst? Då kan ni tävla i Årets Produktutveckling! Tävlingen syfte är att utse vilka UF-företag som har lyckats bäst de olika delarna i produktutvecklingsprocessen: analysera behov, utveckla en idé, designa, konstruera och producera. Produkten behöver inte ha sålts och kan således vara en prototyp. Tävlingen avgörs under mässan och genom att juryn på förhand besöker UF Showroom för att skaffa sig information. För att delta krävs att ni ställer ut på mässan samt anmäler er till tävlingen på ungforetagsamhet.se senast 1 mars kl. 23:59. OBS! Var noga med att kontrollera att varan/tjänsten inte redan finns på marknaden. För varor, kontrollera att det inte redan finns mönsterskydd eller patent på liknande produkt. För hjälp att kontrollera detta, eller för svar på frågor om innovationer och patent, kontakta Patent och Registreringsverket eller ALMI Produktens nyhetsgrad - är det en ny idé? Framtagandet av produkten; strategier och metoder, design och paketering. UF-företagets förmåga att utveckla lösningar från idé till färdig produkt eller prototyp. Hur produkten tillfredsställer ett behov på marknaden och ger ökad kundnytta. Att eleverna har förmåga att analysera kommersiella möjligheter och potential på lång sikt. Juryn besöker UF Showroom, för att på så sätt skapa sig en uppfattning om företaget och hur man jobbat med produktutveckling, inför mässdagen. Juryn kommer att besöka montern under mässdagen och ställa frågor, se därför till att alltid ha montern bemannad och ha ett informationsblad/broschyr som beskriver ert företag och produktutvecklingen, i montern.

9 HÅLLBARA UF-FÖRETAG Har ni jobbat med hållbarhet i ert UF-företag? Då kan ni tävla i Årets Hållbara UF-företag! Tävlingens syfte är att utse vilka UF-företag som lyckats bäst med att jobba med sina affärsidéer på ett hållbart sätt där miljöhänsyn, socialt engagemang och lönsamhet kombinerats. Tävlingen avgörs under mässan och genom att juryn på förhand besöker UF Showroom för att skaffa sig information. För att delta krävs att ni ställer ut på mässan samt anmäler er till tävlingen på ungforetagsamhet.se senast 1 mars kl. 23:59. I vilken omfattning företaget tagit hänsyn till sociala, ekologiska och ekonomiska aspekter som utgör verksamhetens avtryck på omvärlden. På vilket sätt företagets affärsidé utgör en del av ett hållbart samhälle, där produkten är till verklig nytta för konsumenten och/eller samhället. Om det finns en lönsamhetstanke i företagets verksamhet och om det finns en långsiktigt hållbar grundsyn. Hur väl företaget har integrerat sitt hållbarhetsarbete i hela sin verksamhet, från produktion till marknadsföring och distribution. Juryn besöker UF Showroom, för att på så sätt skapa sig en uppfattning om företaget och hur man jobbat med hållbarhet i UF-företaget, inför mässdagen. Juryn kommer att besöka montern under mässdagen och ställa frågor, se därför till att alltid ha montern bemannad och ha ett informationsblad/broschyr som beskriver ert företag och hur ni jobbat med hållbarhet, i montern.

10 SÄLJARE Att lyckas sälja sin produkt är både bland det viktigaste och roligaste för alla UF-företag! I tävlingen Årets Säljare letar juryn efter säljtalanger bland hundratals duktiga UF-företagare. En av de viktigaste förmågorna hos en säljare är att kunna komma till avslut. För att lyckas med det måste säljaren kunna läsa av sina kunder och deras behov, ha god kunskap om sin produkt och en genomtänkt säljmetodik. För att delta krävs att ni ställer ut på mässan samt anmäler er till tävlingen på ungforetagsamhet.se senast 1 mars kl. 23:59. En person ur varje UF-företag får delta i tävlingen men juryn har även ett wildcard, d.v.s. de kan om de vill välja ut en finalist som INTE har föranmälts som säljare. Säljarens lyhördhet och förmåga att läsa av kunden. Säljarens engagemang och intresse för kunden. Säljarens passion och kunskap för det hen säljer och gör. Säljarens metodik och förmåga att komma till avslut. Juryn cirkulerar i mässlokalen. Efter att juryn bedömt säljarnas agerande i montern, utser de sex finalister. De sex finalisterna kallas till ett säljsamtal inför juryn Säljsamtalet går till så att säljaren får möta en kund, spelad av en jurymedlem. Säljaren bestämmer själv innan säljsamtalet vem* kunden är. Under säljsamtalet ska säljaren försöka: - väcka kundens intresse. - läsa av kunden för att hitta och tillfredsställa ett behov. - få till ett avslut (t.ex. köp eller ett nytt möte). 15 minuter beräknas i tidsåtgång för varje tävlande. Fem minuter utgör själva säljsamtalet, fem minuter avsätts för jurydiskussion då säljaren får lämna rummet och fem minuter till feedback från juryn till säljaren. * Kunden kan vara allt från bilintresserad kvinna ca 40 år, företagsledare inom bemanningsbranschen, inköpschef på ICA till pensionär med hästintresse! Planera innan vem du vill sälja till.

11 UF-FÖRETAG Årets UF-företag är Ung Företagsamhets mest omfattande och prestigefyllda tävling, där slutsegraren på SM representerar Sverige under EM i UF-företagande. Tävlingens syfte är att utse vilka som lyckats bäst med att driva sina UF-företag från idé till handling och samtidigt genom egna erfarenheter lärt sig om företagandets villkor och vad som krävs för att utveckla ett företag. Genom tävlingens olika moment ska ni visa förståelse för sambanden mellan produkt, prissättning, marknad och organisation. För att delta krävs att ni ställer ut på mässan, laddar upp er företagsrapport och anmäler er till tävlingen på ungforetagsamhet.se senast 1 mars kl. 23:59. Före mässan A. Företagsrapport uppladdad senast 1 mars Juryn läser och bedömer företagsrapporten inför mässan. På förmiddagen på mässdagen den 22 mars B. Företagspresentation - 4 min Alla företag vars företagsrapport uppfyller innehållskraven* kommer att få göra sin företagspresentation inför juryn på förmiddagen på mässdagen. Under mässans öppettider den 22 mars C. Montern - besöks av juryn Juryn besöker montern och bedömer ert monteragerande och monterns utformning, De kan också ställa frågor kring ert UF-företag. Bedömningen av montern kan ske både på avstånd och under jurybesöket. D. Intervju - med sex finalister Efter monterbesöken under mässan tar juryn ut sex finalister. Dessa kommer att få träffa juryn ytterligare en gång i juryrummet för en kort intervju. Efter ovanstående moment utser juryn en etta, två och trea.

12 A. Företagsrapport Företagsrapporten är en presentation av företaget; er affärsidé, era prestationer, resultat och framtida potential! Rapporten ska vara affärsmässig, väcka intresse till läsning, och får gärna lättas upp med bilder. Summera ert UF-år hittills och reflektera över den utveckling ni genomgått och vad ni lärt er genom att driva ett UF-företag. Var noggranna med att rapporten uppfyller innehållskraven* Rapporten får bestå av max 10 enkelsidor A4 ink. fram- och baksida. Teckenstorleken ska vara minimum 11 punkter (motsvarande Times New Roman). Företagsrapporten i sin helhet Hur väl UF-företaget lyckats presentera sin affärsidé och verksamhet på ett affärsmässigt och intresseväckande sätt. Hur väl genomförandet av UF-året gjorts, från idé till handling; aktiviteter, produktion, marknad och ekonomi. Om rapporten har en tydlig struktur och tilltalande layout som lockar till läsning. UF-företagets framtid Hur väl UF-företaget kan reflektera över vad som krävs för att fortsätta driva och utveckla företaget efter UF-året. Vilka förutsättningar som finns för fortsatt verksamhet. Samarbete och utveckling UF-företagets utveckling både individuellt och som team genom de erfarenheter och lärdomar de fått under UF-året. *Innehållskrav Framsidan ska innehålla: UF-företagets namn och räkenskapsår Innehållsförteckning Sammanfattande VD-ord UF-företagets affärsidé, organisation, mål och resultat Beskrivning av produkten, prissättning och marginaler Korrekt balansräkning och resultaträkning Viktiga händelser under UF-året och beskrivning av genomförda aktiviteter Reflektion kring UF-företagets samarbete och utveckling, både individuellt och som team Reflektion kring möjligheter till fortsatt utveckling efter UF-året

13 B. Företagspresentation Fyra minuter. Så lång tid har ni på er att presentera er affärsidé, ert team och era målsättningar som lett till ett framgångsrikt UF-företag. Därför är det viktigt att ni väcker intresse för er verksamhet på ett affärsmässigt sätt. Presentationen ska summera året och lyfta fram företagets viktigaste erfarenheter och prestationer. Visa upp era framgångar och era största lärdomar under UF-året. Juryn lyssnar till presentationen i egenskap av investerare eller framtida affärspartners. Retorik och presentationsteknik Om presentationen är dynamisk och intresseväckande. UF-företagets samspel med varandra och hur de interagerar med åhörarna. Om det finns en tydlig röd tråd i företagets visuella stöd. Om UF-företaget på ett kreativt sätt gjort en presentation som lämnar avtryck. Affärsmässighet Hur väl UF-företaget presenterar affärsidén och UF-företagets verksamhet på ett affärsmässigt sätt. Hur väl mål, lärdomar och framtidsutsikter presenteras. Presentationen görs inför juryn i ett juryrum. Presentationen får vara max fyra minuter lång, filmklipp, musik etc. skall rymmas inom denna tid. Max fem personer får vara aktiva i presentationen, alla skall vara registrerade UF-företagare i UF-företaget. Det är ej tillåtet att använda lärare eller annan extern person för att sköta klickning av presentation under presentationstiden. Ung Företagsamhet tillhandahåller projektor, högtalare samt kablar för uppkoppling. UF-företaget tar med egen dator med presentation, och egen klickare, om ni tänkt använda detta. Tid och plats för presentationen? Alla UF-företag med företagsrapporter som uppfyller innehållskraven kommer att bli tilldelas en presentationstid. Samtliga presentationer äger rum på förmiddagen den 22 mars 2016 i anslutning till mässan.

14 C. Montern Montern är ert UF-företags ansikte utåt och marknadsplats på mässan! I montern ska ni möta era kunder och göra affärer, så försök skapa en tilltalande och originell monter med tydlig koppling till produkten. Utöver att ställa frågor i montern kan juryn bedöma UF-företagets agerande på håll, för att se hur ni arbetar i montern och bemöter kunder. Hur sticker ni ut i mängden? Monteragerande Hur väl UF-företaget lyckas få kunder till montern och inleda säljsamtal. Om det finns ett bra samarbete och teamkänsla i monterarbetet. Om UF-företaget kan bemöta invändningar från kunden och har bra kunskap om produkten. Monterns utformning och koppling till företaget Hur väl UF-företaget lyckats skapa en tydlig koppling mellan monterns utformning och företagets produkt och verksamhet. Hur väl montern fångar besökarens uppmärksamhet, både på avstånd och på nära håll. Om det finns en tydlig röd tråd som genomsyrar monterns utformning och monteragerandet helhetsintrycket! D. Intervju Intervjun genomförs i ett juryrum under slutet av mässan då sex finalister valts ut. Juryn kommer att ställa kluriga frågor till er efter att ha läst företagsrapporten, lyssnat på företagspresentationen och besökt er i montern. Intervjun tar max 10 minuter och alla i företaget ska vara med. Alla i UF-företaget bör ha hyfsad koll på hela verksamheten, hur ni arbetar och fördelar ansvar, hur ekonomin ser ut och hur ni ser på företagets framtid. Intervjun ger er möjlighet att visa vad ni lärt er genom att driva ert UF-företag. Kunskap om företagande, teamlärdomar och personlig utveckling Vad UF-företaget lärt sig om företagande, hur lönsamhet uppstår och vad som krävs för att starta, driva och utveckla ett företag. UF-företagets förmåga att beskriva, reflektera och dra lärdom av samarbetet i UF-företaget, utifrån egna erfarenheter. Hur den personliga utvecklingen kan beskrivas och vilka lärdomar var och en tar med sig.

Ung Företagsamhet Jämtland 2018

Ung Företagsamhet Jämtland 2018 TÄVLINGSKRITERIER Ung Företagsamhet Jämtland 2018 Ta chansen att tävla med ditt UF-företag! Under våren hålls 24 regionala mässor runt om i Sverige. I Jämtland har du som UFföretagare möjlighet att ställa

Läs mer

TÄVLINGSKRITERIER 2016

TÄVLINGSKRITERIER 2016 TÄVLINGSKRITERIER 2016 Ung Företagsamhet Därför ska du tävla med ditt UF-företag! Under våren hålls 24 regionala mässor runt om i Sverige. I Stockholm kan du som UF-företagare välja att ställa ut på mässan

Läs mer

Årets UF-företag UF Göteborg Deadline 25 januari 2017 kl.12.00

Årets UF-företag UF Göteborg Deadline 25 januari 2017 kl.12.00 Årets UF-företag UF Göteborg Deadline 25 januari 2017 kl.12.00 Alla UF-företag som deltar på UF-mässan den 13 mars får tävla i Årets UF-företag. 1an och 2an kvalificerar sig till SM i Ung Företagsamhet.

Läs mer

1. Årets Logotyp... 2 2. Årets Webb... 3

1. Årets Logotyp... 2 2. Årets Webb... 3 lå 2014/2015 Ung Företagsamhet Jämtland Innehållsförteckning Regionala tävlingar vinnarna får prispengar 1. Årets Logotyp... 2 2. Årets Webb... 3 Regionala tävlingar ettorna går till SM 3. Årets Vara...

Läs mer

TÄVLINGSKRITERIER 2016/2017

TÄVLINGSKRITERIER 2016/2017 TÄVLINGSKRITERIER 2016/2017 Ung Företagsamhet Stockholmsregionen En öppning till värdefulla erfarenheter, meriter och nätverk Under våren hålls 24 regionala UF-mässor runt om i Sverige. I Stockholm kan

Läs mer

Årets UF-företag kvaltävling 2 Rapport - region Halland

Årets UF-företag kvaltävling 2 Rapport - region Halland Årets UF-företag kvaltävling 2 Rapport - region Halland Alla UF-företag har möjlighet att delta i tävlingen Årets UF-företag, för att därifrån kvalificera sig till SM i Ung Företagsamhet. UF-företaget

Läs mer

Tävlingskriterier 2017/2018. Årets UF-Företag

Tävlingskriterier 2017/2018. Årets UF-Företag Tävlingskriterier 2017/2018 Detta är en nationell tävling och kvalificerar förstapristagaren till SM! Årets UF-Företag Har du en vara eller tjänst som du har du sålt? Har du kollegor? Har det gått lite

Läs mer

Skriv UF-företagets namn och vilken tävling bidraget avser högst upp.

Skriv UF-företagets namn och vilken tävling bidraget avser högst upp. Tävlingskriterier UF STHLM Våga Vara Egen 2014 - Världens Största UF-mässa Varje år genomför Ung Företagsamhet ett antal tävlingar där ditt UF-företag kan vara med och delta. De flesta tävlingarna avgörs

Läs mer

Tävlingskriterier för Årets UF-företag i kommunen 2013/14

Tävlingskriterier för Årets UF-företag i kommunen 2013/14 Tävlingskriterier för Årets UF-företag i kommunen 2013/14 Alla UF-företag är välkomna att delta i tävlingen Årets UF-företag i kommunen. UF-företag kan bara tävla i en kommun, om företaget har medlemmar

Läs mer

Tävlingen Årets UF-företag

Tävlingen Årets UF-företag Tävlingen Årets UF-företag Alla UF-företag har möjlighet att delta i tävlingen Årets UF-företag regionalt, för att därifrån kvalificera sig till SM i Ung Företagsamhet. Tävlingen Årets UF-företag är den

Läs mer

Tävlingskriterier Årets UF-företag 2013/2014

Tävlingskriterier Årets UF-företag 2013/2014 Tävlingskriterier Årets UF-företag 2013/2014 Introduktion Varför tävla? Varje år genomför Ung Företagsamhet ett antal tävlingar regionalt och nationellt där ni som UFföretag kan delta. Tävlingarna kan

Läs mer

UF-företaget ställer ut på UF-mässan 5 mars samt skickar in en rapport

UF-företaget ställer ut på UF-mässan 5 mars samt skickar in en rapport Årets UF-företag UF Göteborg Deadline 26 januari 2018 kl.12.00 Alla UF-företag som deltar på UF-mässan den 5 mars får tävla i Årets UF-företag. 1an, 2an och 3an kvalificerar sig till SM i Ung Företagsamhet.

Läs mer

Tävlingskriterier 2014/2015

Tävlingskriterier 2014/2015 Tävlingskriterier 2014/2015 Innehållsförteckning Introduktion till samtliga tävlingar... 3 Tävlingen Årets UF-företag... 5 Tävlingen Årets Vara... 11 Tävlingen Årets Tjänst... 12 Tävlingen Årets Hantverk...

Läs mer

Bedömningen av UF-företaget sker inom fyra moment. Samtliga moment bedöms utifrån maxpoäng och ej uppfyllda villkor innebär poängavdrag.

Bedömningen av UF-företaget sker inom fyra moment. Samtliga moment bedöms utifrån maxpoäng och ej uppfyllda villkor innebär poängavdrag. ÅretsUF-FÖRETAG Alla UF-företag som ställer ut på mässan Entreprenörskap på riktigt i Umeå den 17-18 mars har möjlighet att delta i tävlingen Årets UF-företag. Vinnaren i tävlingen kommer att kvalificera

Läs mer

Tävlingen Årets UF-företag

Tävlingen Årets UF-företag Tävlingen Årets UF-företag Alla UF-företag har möjlighet att delta i tävlingen Årets UF-företag regionalt, för att därifrån kvalificera sig till SM i UF-företagande. Tävlingen Årets UF-företag är den mest

Läs mer

Årets UF-företag Blekinge/Bromölla

Årets UF-företag Blekinge/Bromölla Årets UF-företag Blekinge/Bromölla Deadline: 3 februari 14:00 Alla UF-företag har möjlighet att delta i tävlingen Årets UF-företag regionalt, för att därifrån kvalificera sig till SM i Ung Företagsamhet.

Läs mer

ALLT DU BEHÖVER VETA FÖR ATT TÄVLA I ÅRETS UF-FÖRETAG. TÄVLINGSKRITERIER FÖR UPPSALA LÄN

ALLT DU BEHÖVER VETA FÖR ATT TÄVLA I ÅRETS UF-FÖRETAG. TÄVLINGSKRITERIER FÖR UPPSALA LÄN ALLT DU BEHÖVER VETA FÖR ATT TÄVLA I ÅRETS UF-FÖRETAG. TÄVLINGSKRITERIER FÖR UPPSALA LÄN UNG FÖRETAGSAMHET Årets UF-företag 1 ÅRETS UF - FÖRETAG Har du en vara eller tjänst som du har du sålt? Har du kollegor?

Läs mer

Årets UF-företag Örebro Län

Årets UF-företag Örebro Län Årets UF-företag Örebro Län Deadline: 13 februari 2017 kl. 13.00 Har du en vara eller tjänst som du har du sålt, har du kollegor, har det gått lite upp och ner i företaget, har du lärt dig något med andra

Läs mer

ALLT DU BEHÖVER VETA FÖR ATT TÄVLA I ÅRETS UF-FÖRETAG. TÄVLINGSKRITERIER FÖR DIN REGIONALA MÄSSA

ALLT DU BEHÖVER VETA FÖR ATT TÄVLA I ÅRETS UF-FÖRETAG. TÄVLINGSKRITERIER FÖR DIN REGIONALA MÄSSA ALLT DU BEHÖVER VETA FÖR ATT TÄVLA I ÅRETS UF-FÖRETAG. TÄVLINGSKRITERIER FÖR DIN REGIONALA MÄSSA UNG FÖRETAGSAMHET Årets UF-företag 1 ÅRETS UF - FÖRETAG Har du en vara eller tjänst som du har du sålt?

Läs mer

Detta är en nationell tävling och kvalificerar förstapristagaren till SM

Detta är en nationell tävling och kvalificerar förstapristagaren till SM Årets UF-företag 2016/2017 Har du sålt en vara eller en tjänst? Har det gått lite upp och ner i företaget? Har du lärt dig något om företagande? Då har du ett UFföretag och då kan du tävla i Årets UF-företag!

Läs mer

Årets UF-företag i Dalarna 2016/17

Årets UF-företag i Dalarna 2016/17 Årets UF-företag i Dalarna 2016/17 Deadlines: 22 februari kl. 23.59.00 och 15 mars kl. 23.59.00 Har du en vara eller tjänst som du har du sålt, har du kollegor, har det gått lite upp och ner i företaget,

Läs mer

ÅRETS UF-FÖRETAG. TÄVLINGSKRITERIER FÖR fyrbodal. UNG FÖRETAGSAMHET Årets UF-företag 1

ÅRETS UF-FÖRETAG. TÄVLINGSKRITERIER FÖR fyrbodal. UNG FÖRETAGSAMHET Årets UF-företag 1 ÅRETS UF-FÖRETAG TÄVLINGSKRITERIER FÖR fyrbodal UNG FÖRETAGSAMHET Årets UF-företag 1 ÅRETS UF FÖRETAG - Har du en vara eller tjänst som du har du sålt? Har du kollegor? Har det gått lite upp och ner i

Läs mer

Tävlingskriterier för Årets UF-företag i kommunen 2017/18

Tävlingskriterier för Årets UF-företag i kommunen 2017/18 Tävlingskriterier för Årets UF-företag i kommunen 2017/18 Alla UF-företag är välkomna att delta i tävlingen Årets UF-företag i kommunen. Det är skolans placering som avgör vilken kommun UF-företag tävlar

Läs mer

Tävlingen Årets UF-företag

Tävlingen Årets UF-företag Tävlingen Årets UF-företag Alla UF-företag har möjlighet att delta i tävlingen Årets UF-företag regionalt, för att därifrån kvalificera sig till SM i Ung Företagsamhet. Tävlingen Årets UF-företag är den

Läs mer

TÄVLINGSKRITERIER FÖR ÅRETS UF-FÖRETAG. UNG FÖRETAGSAMHET Årets UF-företag 1

TÄVLINGSKRITERIER FÖR ÅRETS UF-FÖRETAG. UNG FÖRETAGSAMHET Årets UF-företag 1 TÄVLINGSKRITERIER FÖR ÅRETS UF-FÖRETAG UNG FÖRETAGSAMHET Årets UF-företag 1 Årets UF-företag är den mest omfattande men även den mest prestigefulla tävlingen ni som UF-företagare kan vinna. Här ska ni

Läs mer

ALLT DU BEHÖVER VETA FÖR ATT TÄVLA I ÅRETS UF-FÖRETAG. TÄVLINGSKRITERIER FÖR DIN REGIONALA MÄSSA

ALLT DU BEHÖVER VETA FÖR ATT TÄVLA I ÅRETS UF-FÖRETAG. TÄVLINGSKRITERIER FÖR DIN REGIONALA MÄSSA ALLT DU BEHÖVER VETA FÖR ATT TÄVLA I ÅRETS UF-FÖRETAG. TÄVLINGSKRITERIER FÖR DIN REGIONALA MÄSSA UNG FÖRETAGSAMHET Årets UF-företag 1 ÅRETS UF - FÖRETAG Har du en vara eller tjänst som du har du sålt?

Läs mer

Tävlingen Årets UF-företag

Tävlingen Årets UF-företag Tävlingen Årets UF-företag Alla UF-företag har möjlighet att delta i tävlingen Årets UF-företag regionalt, för att därifrån kvalificera sig till SM i Ung Företagsamhet. Logga in på www.ungforetagsamhet.se

Läs mer

Årets UF-företag - region Värmland

Årets UF-företag - region Värmland Årets UF-företag - region Värmland Deadline: 8 februari 2017 kl. 12.00 Har du en vara eller tjänst som du har du sålt, har du kollegor, har det gått lite upp och ner i företaget, har du lärt dig något

Läs mer

Årets UF-företag - Västerbotten Deadline: 10 februari 2017

Årets UF-företag - Västerbotten Deadline: 10 februari 2017 Årets UF-företag - Västerbotten Deadline: 10 februari 2017 Alla UF-företag som ställer ut på mässan Entreprenörskap på riktigt i Skellefteå den 23-24 mars har möjlighet att delta i tävlingen Årets UF-företag.

Läs mer

Årets UF-företag Gävleborg 2017

Årets UF-företag Gävleborg 2017 Årets UF-företag Gävleborg 2017 Deadline: 31/1-2017 Har du en vara eller tjänst som du har du sålt, har du kollegor, har det gått lite upp och ner i företaget, har du lärt dig något med andra ord har du

Läs mer

ALLT DU BEHÖVER VETA FÖR ATT TÄVLA I ÅRETS UF-FÖRETAG. TÄVLINGSKRITERIER FÖR DIN REGIONALA MÄSSA

ALLT DU BEHÖVER VETA FÖR ATT TÄVLA I ÅRETS UF-FÖRETAG. TÄVLINGSKRITERIER FÖR DIN REGIONALA MÄSSA ALLT DU BEHÖVER VETA FÖR ATT TÄVLA I ÅRETS UF-FÖRETAG. TÄVLINGSKRITERIER FÖR DIN REGIONALA MÄSSA UNG FÖRETAGSAMHET Årets UF-företag 1 ÅRETS UF - FÖRETAG Har du en vara eller tjänst som du har du sålt?

Läs mer

Tävlingskriterier Årets UF-företag 2014/2015

Tävlingskriterier Årets UF-företag 2014/2015 Tävlingskriterier Årets UF-företag 2014/2015 INTRODUKTION Varför tävla? Varje år genomför Ung Företagsamhet ett antal tävlingar regionalt och nationellt där ni som UF-företag kan delta. Tävlingarna kan

Läs mer

Tävlingskriterier för Årets UF-företag i kommunen 2016/17

Tävlingskriterier för Årets UF-företag i kommunen 2016/17 Tävlingskriterier för Årets UF-företag i kommunen 2016/17 Alla UF-företag är välkomna att delta i tävlingen Årets UF-företag i kommunen. Det är skolans placering som avgör vilken kommun UF-företag tävlar

Läs mer

Tävlingskriterier för Årets UF-företag i kommunen 2018/19

Tävlingskriterier för Årets UF-företag i kommunen 2018/19 Tävlingskriterier för Årets UF-företag i kommunen 2018/19 Alla UF-företag är välkomna att delta i tävlingen Årets UF-företag i kommunen. Det är skolans placering som avgör vilken kommun UF-företag tävlar

Läs mer

Tävlingen Årets UF-företag

Tävlingen Årets UF-företag Tävlingen Årets UF-företag Alla UF-företag har möjlighet att delta i tävlingen Årets UF-företag, för att därifrån kvalificera sig till SM i UF-företagande. Tävlingen Årets UF-företag är den mest omfattande

Läs mer

Tävlingskriterier läsåret 2011/2012

Tävlingskriterier läsåret 2011/2012 Tävlingskriterier läsåret 2011/2012 REGIONALA TÄVLINGAR Introduktion till samtliga tävlingar Varför tävla? Varje år genomför Ung Företagsamhet ett antal tävlingar regionalt och nationellt där ni som UF-företag

Läs mer

Syfte och bedömningskriterier

Syfte och bedömningskriterier Syfte och bedömningskriterier Bedömningen av UF-företaget sker inom fyra moment. Samtliga moment bedöms utifrån maxpoäng och ej uppfyllda villkor innebär poängavdrag. A. Rapport 100 Poäng B. Företagspitch

Läs mer

Tävlingskriterier Årets UF-företag 2014/2015

Tävlingskriterier Årets UF-företag 2014/2015 Tävlingskriterier Årets UF-företag 2014/2015 INTRODUKTION Varför tävla? Varje år genomför Ung Företagsamhet ett antal tävlingar regionalt och nationellt där ni som UF-företag kan delta. Tävlingarna kan

Läs mer

ÅRETS UF FÖRETAG Örebro

ÅRETS UF FÖRETAG Örebro ÅRETS UF FÖRETAG Örebro - Alla UF-företag har möjlighet att delta i tävlingen Årets UF-företag regionalt i Örebro, 1:a pristagarna kvalificerar sig till SM i Ung Företagsamhet. UF-företaget som vinner

Läs mer

Årets UF-företag i Dalarna 2018/19

Årets UF-företag i Dalarna 2018/19 Årets UF-företag i Dalarna 2018/19 Deadline för rapport: 13 mars 2019, kl 23.59 Årets UF-företag är den mest omfattande, men även den mest prestigefulla tävlingen ni som UF-företagare kan vinna. Det är

Läs mer

Dalamästerskapen Lugnets sporthall Falun 30 mars

Dalamästerskapen Lugnets sporthall Falun 30 mars Dalamästerskapen 2017 Lugnets sporthall Falun 30 mars Varför med på DM? Avslutning på UF-året Försäljning Kontakter för framtiden Tävlingar (54.000 kr i prispengar) Kval till SM Ca 140 UF-företag deltar

Läs mer

TÄVLINGSKRITERIER FÖR ÅRETS UF-FÖRETAG I JÖNKÖPINGS LÄN DEADLINE 16 JANUARI KL UNG FÖRETAGSAMHET Årets UF-företag 1

TÄVLINGSKRITERIER FÖR ÅRETS UF-FÖRETAG I JÖNKÖPINGS LÄN DEADLINE 16 JANUARI KL UNG FÖRETAGSAMHET Årets UF-företag 1 TÄVLINGSKRITERIER FÖR ÅRETS UF-FÖRETAG I JÖNKÖPINGS LÄN DEADLINE 16 JANUARI KL. 16.00 UNG FÖRETAGSAMHET Årets UF-företag 1 Årets UF-företag är den mest omfattande men även den mest prestigefulla tävlingen

Läs mer

Tävlingskriterier 2016/2017 Kronoberg

Tävlingskriterier 2016/2017 Kronoberg Tävlingskriterier 2016/2017 Kronoberg Innehållsförteckning Tävling: Sida: Deadline: Generella regler 3-4 Årets Affärsplan 5-6 1 december 2016 13.00 Hållbart företagande 7-8 6 februari 2017 13.00 Årets

Läs mer

Tävlingskriterier 2016/2017 Kronoberg

Tävlingskriterier 2016/2017 Kronoberg Tävlingskriterier 2016/2017 Kronoberg Innehållsförteckning Tävling: Sida: Deadline: Generella regler 3-4 Årets Affärsplan 5-6 1 december 2016 13.00 Hållbart företagande 7-8 6 februari 2017 13.00 Årets

Läs mer

TÄVLINGSKRITERIER FÖR ÅRETS UF-FÖRETAG I HALLAND. UNG FÖRETAGSAMHET Årets UF-företag 1

TÄVLINGSKRITERIER FÖR ÅRETS UF-FÖRETAG I HALLAND. UNG FÖRETAGSAMHET Årets UF-företag 1 TÄVLINGSKRITERIER FÖR ÅRETS UF-FÖRETAG I HALLAND UNG FÖRETAGSAMHET Årets UF-företag 1 Årets UF-företag är den mest omfattande men även den mest prestigefulla tävlingen ni som UF-företagare kan delta i.

Läs mer

TÄVLINGSKRITERIER FÖR ÅRETS UF-FÖRETAG. UNG FÖRETAGSAMHET Årets UF-företag 1

TÄVLINGSKRITERIER FÖR ÅRETS UF-FÖRETAG. UNG FÖRETAGSAMHET Årets UF-företag 1 TÄVLINGSKRITERIER FÖR ÅRETS UF-FÖRETAG UNG FÖRETAGSAMHET Årets UF-företag 1 Årets UF-företag är den mest omfattande men även den mest prestigefulla tävlingen ni som UF-företagare kan delta i. Här ska ni

Läs mer

TÄVLINGSKRITERIER FÖR ÅRETS UF-FÖRETAG. UNG FÖRETAGSAMHET Årets UF-företag 1

TÄVLINGSKRITERIER FÖR ÅRETS UF-FÖRETAG. UNG FÖRETAGSAMHET Årets UF-företag 1 TÄVLINGSKRITERIER FÖR ÅRETS UF-FÖRETAG UNG FÖRETAGSAMHET Årets UF-företag 1 Årets UF-företag är den mest omfattande men även den mest prestigefulla tävlingen ni som UF-företagare kan delta i. Det vinnande

Läs mer

TÄVLINGSKRITERIER FÖR ÅRETS UF-FÖRETAG. 1 Årets UF-företag UNG FÖRETAGSAMHET

TÄVLINGSKRITERIER FÖR ÅRETS UF-FÖRETAG. 1 Årets UF-företag UNG FÖRETAGSAMHET 1 Årets UF-företag UNG FÖRETAGSAMHET TÄVLINGSKRITERIER FÖR ÅRETS UF-FÖRETAG Årets UF-företag är den mest omfattande, men även den mest prestigefulla tävlingen ni som UF-företagare kan vinna. Här ska ni

Läs mer

ÅRETS UF- FÖRETAG SKÅNE

ÅRETS UF- FÖRETAG SKÅNE ÅRETS UF- FÖRETAG SKÅNE Alla UF-företag har möjlighet att delta i tävlingen Årets UF-företag regionalt, 1:a, 2:a och 3:e pristagarna kvalificerar sig till SM i Ung Företagsamhet. UF-företaget som vinner

Läs mer

ÅRETS UF FÖRETAG Örebro

ÅRETS UF FÖRETAG Örebro ÅRETS UF FÖRETAG Örebro - Alla UF-företag har möjlighet att delta itävlingen Årets UF-företag regionalt i Örebro, 1:a pristagar na kvalificerar sig till SM i Ung Företagsamhet. UF-företaget som vinner

Läs mer

Tävlingskriterier läsåret 2012/2013

Tävlingskriterier läsåret 2012/2013 Tävlingskriterier läsåret 2012/2013 REGIONALA TÄVLINGAR Inlämningen av de flesta bidrag sker digitalt. Respektive UF-företag laddar upp en PDF-fil i inloggat läge på vår hemsida (www.ungforetagsamhet.se).

Läs mer

Tävlingskriterier 2016/2017 Kronoberg

Tävlingskriterier 2016/2017 Kronoberg Tävlingskriterier 2016/2017 Kronoberg Innehållsförteckning Tävling: Sida: Deadline: Generella regler 3-4 Årets Affärsplan 5-6 1 december 2016 13.00 Hållbart företagande 7-8 6 februari 2017 13.00 Årets

Läs mer

TÄVLINGSKRITERIER FÖR ÅRETS UF-FÖRETAG TÄVLINGEN KVALIFICERAR FÖRSTAPRISTAGAREN TILL SM

TÄVLINGSKRITERIER FÖR ÅRETS UF-FÖRETAG TÄVLINGEN KVALIFICERAR FÖRSTAPRISTAGAREN TILL SM TÄVLINGSKRITERIER FÖR ÅRETS UF-FÖRETAG TÄVLINGEN KVALIFICERAR FÖRSTAPRISTAGAREN TILL SM UNG FÖRETAGSAMHET Årets UF-företag 1 Årets UF-företag är den mest omfattande men även den mest prestigefulla tävlingen

Läs mer

Årets UF-företag. Syfte: Deltävling till EM i Ung Företagsamhet

Årets UF-företag. Syfte: Deltävling till EM i Ung Företagsamhet Årets UF-företag Syfte: Har du en vara eller tjänst som du har sålt, har du kollegor, har det gått lite upp och ner i företaget, har du lärt dig något med andra ord har du ett UF-företag? Då kan du tävla

Läs mer

Tävlingskriterier 2013/2014 REGIONALA TÄVLINGSKRITERIER SKÅNE

Tävlingskriterier 2013/2014 REGIONALA TÄVLINGSKRITERIER SKÅNE Tävlingskriterier 2013/2014 REGIONALA TÄVLINGSKRITERIER SKÅNE Deadlines och inlämning av tävlingsbidrag! DEADLINES: Deadline för tävlingsbidragen är den 3 februari 2014 kl. 16.30. HUR SKER INLÄMNINGEN

Läs mer

TÄVLINGSKRITERIER INFÖR

TÄVLINGSKRITERIER INFÖR TÄVLINGSKRITERIER INFÖR Varje år genomför Ung Företagsamhet ett antal tävlingar där ditt UF-företag kan vara med och delta. De flesta tävlingarna avgörs i samband med den regionala UF-mässan Våga Vara

Läs mer

Tävlingskriterier 2016 Södermanland

Tävlingskriterier 2016 Södermanland 1 Tävlingskriterier 2016 Södermanland Hållbart Företagande 3-4 Årets Affärsplan 5-6 Årets Hantverk 7-8 Årets Monter 9 Året Produktutveckling 10-11 Årets Samhällsentreprenör (nationell tävling) 12-13 Årets

Läs mer

Vi tror på unga människor och vi vill att de ska tro på sin egenföretagsamhet.

Vi tror på unga människor och vi vill att de ska tro på sin egenföretagsamhet. STIPENDIet Presenteras i samarbete med: Vi tror på unga människor och vi vill att de ska tro på sin egenföretagsamhet. Genom startkapital, mentorskap och kontorsplatser ger stipendiet en unik möjlighet

Läs mer

Dalamästerskapen Lugnets sporthall Falun 16 mars

Dalamästerskapen Lugnets sporthall Falun 16 mars Dalamästerskapen 2016 Lugnets sporthall Falun 16 mars Varför med på DM? Avslutning på UF-året Försäljning Kontakter för framtiden Tävlingar (48.000 kr i prispengar) Kval till SM Ca 140 UF-företag deltar

Läs mer

Tävlingskriterier 2014/2015. Kronoberg

Tävlingskriterier 2014/2015. Kronoberg Tävlingskriterier 2014/2015 Kronoberg Innehållsförteckning Tävling: Sida: Deadline: Generella regler 2-3 Årets Affärsplan 5 1 december 2014 12.00 Årets Vara 7 3 februari 2015 12.00 Årets Tjänst 8 3 februari

Läs mer

Kompendium för tävlingskriterier 2014/2015

Kompendium för tävlingskriterier 2014/2015 Kompendium för tävlingskriterier 2014/2015 Ung Företagsamhet Skaraborg Uppdaterad 2014-11-03 1 Innehållsförteckning 1. Innehållsförteckning... 2 2. Introduktion och NYHETER!... 3 Generella regler för att

Läs mer

Tävlingen Årets UF-företag i Värmland 2013-2014

Tävlingen Årets UF-företag i Värmland 2013-2014 Tävlingen Årets UF-företag i Värmland 2013-2014 Alla UF-företag har möjlighet att delta i tävlingen Årets UF-företag. Tävlingen Årets UF-företag är den mest omfattande tävlingen där UF-företaget kommer

Läs mer

ALLT DU BEHÖVER VETA FÖR ATT TÄVLA I ÅRETS UF-FÖRETAG. TÄVLINGSKRITERIER FÖR DIN REGIONALA MÄSSA

ALLT DU BEHÖVER VETA FÖR ATT TÄVLA I ÅRETS UF-FÖRETAG. TÄVLINGSKRITERIER FÖR DIN REGIONALA MÄSSA ALLT DU BEHÖVER VETA FÖR ATT TÄVLA I ÅRETS UF-FÖRETAG. TÄVLINGSKRITERIER FÖR DIN REGIONALA MÄSSA UNG FÖRETAGSAMHET Årets UF-företag 1 ÅRETS UF - FÖRETAG Har du en vara eller tjänst som du har sålt, har

Läs mer

ALLT DU BEHÖVER VETA FÖR ATT TÄVLA I ÅRETS UF-FÖRETAG. TÄVLINGSKRITERIER FÖR DIN REGIONALA MÄSSA

ALLT DU BEHÖVER VETA FÖR ATT TÄVLA I ÅRETS UF-FÖRETAG. TÄVLINGSKRITERIER FÖR DIN REGIONALA MÄSSA ALLT DU BEHÖVER VETA FÖR ATT TÄVLA I ÅRETS UF-FÖRETAG. TÄVLINGSKRITERIER FÖR DIN REGIONALA MÄSSA UNG FÖRETAGSAMHET Årets UF-företag 1 ÅRETS UF - FÖRETAG Har du en vara eller tjänst som du har sålt, har

Läs mer

TIPS & PRAKTISK INFORMATION INFÖR UF-MÄSSAN

TIPS & PRAKTISK INFORMATION INFÖR UF-MÄSSAN - TIPS & PRAKTISK INFORMATION INFÖR UF-MÄSSAN UNG FÖRETAGSAMHET Årets monter 1 Datum: 27 mars Tid: Insläpp fr. 07:00 Plats: BCC Ronneby Program 27 mars 2019 07:00 - Insläpp till mässhallarna 10:00 - Montrar

Läs mer

Årets Affärsplan 2014 - Bra information

Årets Affärsplan 2014 - Bra information Årets Affärsplan 2014 - Bra information DEADLINE 10 NOVEMBER VIKTIG INFORMATION Först och främst, att skriva en affärsplan är ett obligatoriskt moment i UF-kursen. Men det är helt och hållet frivilligt

Läs mer

Ung & Företagsam Huddinge 2013. Anmäl er till årets event för UF-elever i Huddinge - den lokala mässan

Ung & Företagsam Huddinge 2013. Anmäl er till årets event för UF-elever i Huddinge - den lokala mässan Ung & Företagsam Huddinge 2013 Anmäl er till årets event för UF-elever i Huddinge - den lokala mässan Delta i mässan, tävla om priser i olika kategorier, träffa Arena Huddinges Riskkapitalister, presentera

Läs mer

Årets UF-företag i Sverige

Årets UF-företag i Sverige Årets UF-företag i Sverige SM i Ung Företagsamhet De UF-företag som har kvalificerats sig vidare från en regional tävling kan delta i tävlingen Årets UFföretag i Sverige, som avgörs på SM i Ung Företagsamhet.

Läs mer

Tips och råd för Årsredovisning 2013/14

Tips och råd för Årsredovisning 2013/14 Tips och råd för Årsredovisning 2013/14 Vad är en årsredovisning? Årsredovisning ska berätta hur det har gått under hela UF-året, från starten fram till avvecklingen. Jämför gärna med affärsplanen och

Läs mer

Tips och råd för Årsredovisning 2014/15

Tips och råd för Årsredovisning 2014/15 Tips och råd för Årsredovisning 2014/15 Vad är en årsredovisning? Årsredovisning ska berätta hur det har gått under hela UF-året, från starten fram till avvecklingen. Jämför gärna med affärsplanen och

Läs mer

Tävlingskriterier för Årets UF-företag i kommunen 2014/15

Tävlingskriterier för Årets UF-företag i kommunen 2014/15 Tävlingskriterier för Årets UF-företag i kommunen 2014/15 Alla UF-företag är välkomna att delta i tävlingen Årets UF-företag i kommunen. Det är skolans placering som avgör vilken kommun UF-företag tävlar

Läs mer

4. Marknadsföring. 5. Monteragerande. 6. Avslutning

4. Marknadsföring. 5. Monteragerande. 6. Avslutning 1. Praktisk information Schema för mässdagen Karta över mässhallen Monterdetaljer Beställningar 2. Monterutformning Kriterier Årets Monter Juryn tipsar Att planera montern 3. Tävlingar Varför tävla? Hur

Läs mer

Tips och råd för Årsredovisning 2016/17

Tips och råd för Årsredovisning 2016/17 Tips och råd för Årsredovisning 2016/17 Vad är en årsredovisning? Årsredovisning ska berätta hur det har gått under hela UF-året, från starten fram till avvecklingen. Jämför gärna med affärsplanen och

Läs mer

Intygsberättigad. 5 obligatoriska moment. 3 tilläggsmoment

Intygsberättigad. 5 obligatoriska moment. 3 tilläggsmoment Skypegenomgång Kalendarium Intygsberättigad 5 obligatoriska moment Digital registrering Affärsplan Minst två säljtillfällen Personlig träff med rådgivaren Årsredovisning 3 tilläggsmoment Exempel Fler

Läs mer

Elevhäfte grundskolan år 6-9 Namn: Klass: Skola:

Elevhäfte grundskolan år 6-9 Namn: Klass: Skola: Elevhäfte grundskolan år 6-9 Namn: Klass: Skola: Hej! Vad roligt att just du ska få gå på Ung Företagsamhets mässa för unga företagare! Det kommer att bli en dag fylld av upplevelser och kreativitet! I

Läs mer

Ung Företagsamhet i Östergötland besöker elever som ska driva UF-företag under septemberoktober

Ung Företagsamhet i Östergötland besöker elever som ska driva UF-företag under septemberoktober Aktivitetskalender för UF-elever läsår 2017/2018 Senast uppdaterad 31 maj 2017. Med reservation för ändringar. Anmälan till samtliga elevaktiviteter görs via vår hemsida www.ungforetagsamhet.se September

Läs mer

UF-företags- och rådgivarresursen

UF-företags- och rådgivarresursen UF-företags- och rådgivarresursen INNEHÅLL Inledning Förberedelser Möte 1 - Starta Affärsplan och mål Möte 2 - Driva Profilering och varumärkesbyggnad Produktion och inköp Sälj Möte 3 - Driva Sälj Ekonomi

Läs mer

Kalendarium aktiviteter för UF-lärare & skolledare läsår 2016/2017 Senast uppdaterad 1 juni Med reservation för ändringar.

Kalendarium aktiviteter för UF-lärare & skolledare läsår 2016/2017 Senast uppdaterad 1 juni Med reservation för ändringar. Kalendarium läsåret 2016/2017 Ung Företagsamhet i Östergötland Processutbildningen UF-företagande Anmälan kommer att krävas till flera av nedanstående aktiviteter och vissa har även platsbegränsning. Vi

Läs mer

Dalamästerskapen Kupolen Borlänge 21 mars

Dalamästerskapen Kupolen Borlänge 21 mars Dalamästerskapen 2018 Kupolen Borlänge 21 mars Varför med på DM? Avslutning på UF-året (Driva-fasen) Försäljning Kontakter för framtiden Tävlingar (60.000 kr i prispengar) Kval till SM Ca 200 UF-företag

Läs mer

RÅDGIVARGUIDE ALLT DU BEHÖVER VETA SOM RÅDGIVARE TILL ETT UF-FÖRETAG.

RÅDGIVARGUIDE ALLT DU BEHÖVER VETA SOM RÅDGIVARE TILL ETT UF-FÖRETAG. RÅDGIVARGUIDE ALLT DU BEHÖVER VETA SOM RÅDGIVARE TILL ETT UF-FÖRETAG. Ung Företagsamhet utbildar unga i entreprenörskap. Tack för ditt engagemang för Sveriges framtid. Vi vill börja med att tacka dig

Läs mer

TÄVLINGSRESULTAT Ung Företagsamhet Jämtland

TÄVLINGSRESULTAT Ung Företagsamhet Jämtland TÄVLINGSRESULTAT Ung Företagsamhet Jämtland Årets UF-företag Tävlingsvärd Länsförsäkringar Med passion och en dröm att förändra sitt hörn av världen har det här företaget skapat en säljbar och visuellt

Läs mer

Ung Företagsamhet utbildar unga i entreprenörskap. På riktigt. MÄSS- OCH TÄVLINGSHANDBOK. 9 mars 2017 Elite Stadshotellet Växjö

Ung Företagsamhet utbildar unga i entreprenörskap. På riktigt. MÄSS- OCH TÄVLINGSHANDBOK. 9 mars 2017 Elite Stadshotellet Växjö Ung Företagsamhet utbildar unga i entreprenörskap. På riktigt. MÄSS- OCH TÄVLINGSHANDBOK 9 mars 2017 Elite Stadshotellet Växjö Om mäss- och tävlingsdagen: Plats: Elite Stadshotellet, Växjö När: 9 mars,

Läs mer

Våra digitala kanaler Hjälpmedel till dig som UF-lärare

Våra digitala kanaler Hjälpmedel till dig som UF-lärare Skypegenomgång Kalendarium Sociala medier Våra digitala kanaler Hjälpmedel till dig som UF-lärare www.ungforetagsamhet.se/skane http://www.facebook.com/ungforetagsamhetskane Instagram: ufskane www.youtube.com/ufskane

Läs mer

Kalendarium läsåret 2015/2016 Ung Företagsamhet i Östergötland UF-företagande

Kalendarium läsåret 2015/2016 Ung Företagsamhet i Östergötland UF-företagande Kalendarium läsåret 2015/2016 Ung Företagsamhet i Östergötland UF-företagande Anmälan kommer att krävas till flera av nedanstående aktiviteter och vissa har även platsbegränsning. Vi skickar ut separata

Läs mer

GUIDE FÖR UF-ÅRET 1 1

GUIDE FÖR UF-ÅRET 1 1 GUIDE FÖR UF-ÅRET 1 Inledning I en Guide för UF-året har vi samlat en massa bra tips och råd för dig som ska driva UF-företag. Du kan använda guiden som ett uppslagsverk under ditt UF-år för att få stöd

Läs mer

Affärsplan tips och råd till UF-företag och lärare 2013-14

Affärsplan tips och råd till UF-företag och lärare 2013-14 Affärsplan tips och råd till UF-företag och lärare 2013-14 Vad är en affärsplan? Affärsplanen är en beskrivning över vad ni ska göra i ert UF-företag under hela UF-året, dvs från starten fram till avvecklingen.

Läs mer

MÖTESGUIDE FÖR UF-FÖRETAG OCH RÅDGIVARE

MÖTESGUIDE FÖR UF-FÖRETAG OCH RÅDGIVARE MÖTESGUIDE FÖR UF-FÖRETAG OCH RÅDGIVARE Hej! Vad roligt att ni som UF-företag och rådgivare ska samarbeta under ett UF-år. Ni har en mycket spännande tid framför er. Syftet med den här mötesguiden är att

Läs mer

Ung Företagsamhet Skåne

Ung Företagsamhet Skåne INFORMATION DECEMBER Läsårets siffror Affärsplanen Lärarkonferensen UF då & Nu: The story UF på IM-programmet Skånes regionala mässa Viktiga datum Anmälan/utställarplatser Tävlingar/Tävlingskriterier Deadlines

Läs mer

4. Tävlingar. 5. Marknadsföring. 6. Avslutning

4. Tävlingar. 5. Marknadsföring. 6. Avslutning 1. Praktisk information Schema för mässdagen Monterdetaljer Beställningar 4. Tävlingar Varför tävla? Hur tävlar man? Prisutdelning 2. Monterinspiration Jurymedlem tipsar Montervinnare tipsar Bildspel 3.

Läs mer

RESULTAT. Ung Företagsamhet Västerbotten

RESULTAT. Ung Företagsamhet Västerbotten RESULTAT Ung Företagsamhet Västerbotten Årets UF-företag Årets vinnare visar ett fantastiskt engagemang och har en väl genomarbetad affärsidé. Med en skalbar affärsmodell känns de redan som ett fullfjädrat

Läs mer

RESULTAT Ung Företagsamhet Västerbotten

RESULTAT Ung Företagsamhet Västerbotten RESULTAT Ung Företagsamhet Västerbotten Årets UF-företag Företaget som på ett hållbart sätt vänder alla utmaningar till möjligheter. I stenhård konkurrens och med en fläckfri insats knäckte de koden till

Läs mer

ENTREPRENÖRSKAP PÅ RIKTIGT 2015

ENTREPRENÖRSKAP PÅ RIKTIGT 2015 ENTREPRENÖRSKAP PÅ RIKTIGT 2015 Vilka blev årets UF-Företagare i Kalmar län? I dag 12 mars har vi fått svaren! I Kalmar Sportcenter ägde idag länets största mässa rum. En mässa där ca 400 unga UF-företagare

Läs mer

Ung Företagsamhet Skåne

Ung Företagsamhet Skåne Information December VIKTIGA DATUM LÄSÅR 2013/2014 Registreringen stängd Halvårsavstämning Roll-Up Varning! Ideon Mässan Anmälan öppen Tävlingsdag Seminarium för framtida UF-elever Fortbildningar till

Läs mer

Borås Lokala Mässa i UF-företagande

Borås Lokala Mässa i UF-företagande Borås Lokala Mässa i UF-företagande Viktig information till utställande UF-företag Den 31 januari är det dags för Borås lokala mässa Mässan för alla UF-företag i Borås. Mässan kommer att hållas i Skokanonens

Läs mer

RÅDGIVARGUIDE TACK FÖR ATT DU ENGAGERAR. Under året kommer dina elever att starta, driva och avveckla ett företag. DIG FÖR SVERIGES FRAMTID.

RÅDGIVARGUIDE TACK FÖR ATT DU ENGAGERAR. Under året kommer dina elever att starta, driva och avveckla ett företag. DIG FÖR SVERIGES FRAMTID. Ung Företagsamhet utbildar unga i entreprenörskap. På riktigt. ungforetagsamhet.se RÅDGIVARGUIDE ALLT DU BEHÖVER VETA SOM RÅDGIVARE INOM UNG FÖRETAGSAMHET Under året kommer dina elever att starta, driva

Läs mer

ALLT DU BEHÖVER VETA SOM RÅDGIVARE TILL ETT UF-FÖRETAG. TACK FÖR ATT DU ENGAGERAR DIG FÖR SVERIGES FRAMTID.

ALLT DU BEHÖVER VETA SOM RÅDGIVARE TILL ETT UF-FÖRETAG. TACK FÖR ATT DU ENGAGERAR DIG FÖR SVERIGES FRAMTID. Ung Företagsamhet utbildar unga i entreprenörskap. På riktigt. ALLT DU BEHÖVER VETA SOM RÅDGIVARE TILL ETT UF-FÖRETAG. TACK FÖR ATT DU ENGAGERAR DIG FÖR SVERIGES FRAMTID. Tack för ditt engagemang för

Läs mer

UF-MÄSSAN2014. 24 mars l conventum arena

UF-MÄSSAN2014. 24 mars l conventum arena UF-MÄSSAN2014 24 mars l conventum arena viktig Information och inbjudan till UF-företag www.ungforetagsamhet.se/orebro VÄLKOMNA! INNEHÅLL VÄLKOMNA ANMÄLAN & AVGIFTER TIDER MONTERN REGLER TÄVLINGAR VILLKOR

Läs mer

INNOVATION CAMP VAR MED OCH LÖS ETT VERKLIGT UPPDRAG, VINN 5000 KR TILL KLASSEN!

INNOVATION CAMP VAR MED OCH LÖS ETT VERKLIGT UPPDRAG, VINN 5000 KR TILL KLASSEN! INNOVATION CAMP VAR MED OCH LÖS ETT VERKLIGT UPPDRAG, VINN 5000 KR TILL KLASSEN! I SAMARBETE MED Vad är Innovation Camp? Hjälp till och lös ett riktigt uppdrag- tävla om 5 000kr! Innovation Camp genomförs

Läs mer

Aktivitetskalender läsåret 2019/2020 Ung Företagsamhet i Östergötland

Aktivitetskalender läsåret 2019/2020 Ung Företagsamhet i Östergötland Aktivitetskalender läsåret 2019/2020 Ung Företagsamhet i Östergötland Aktivitetskalender för UF-lärare & skolledare läsåret 2019/2020 Senast uppdaterad 13 maj 2019. Med reservation för ändringar. Processutbildningen

Läs mer

Presentationsteknik. Ung Företagsamhet av Christer Edman

Presentationsteknik. Ung Företagsamhet av Christer Edman Presentationsteknik Ung Företagsamhet av Christer Edman Christer Edman Startade Emindset Creman Innovation 1987 2014 Hallstaviksnätverket projektledare 2 år IBM projektledare och lösningsexpert 7 år 3

Läs mer