Den 16 december kl på landstingets ledningskontor. Beredningen för äldre och funktionsnedsatta. Landstingets ledningskontor, registrator

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Den 16 december kl på landstingets ledningskontor. Beredningen för äldre och funktionsnedsatta. Landstingets ledningskontor, registrator"

Transkript

1 funktionshinderfrågor (15) Plats och tid Lasarettet i Enköping, , kl Beslutande Övriga deltagande Malena Ranch (MP) ordförande Inga Alm (C) 2:e vice ordförande Petra Söderlund (S) Pia Milton (S) Sylvia Lundholm (MP) Viktor Waldau (V) Johan Enfeldt (L) Anna-Karin Vaz Contreiras (KD) Marga Karttunen (SD) Elin Gottfridsson, sekreterare Förhindrade att närvara: Magnus Ahlqvist (V) 1:e vice ordförande Erzsébet Wollein (S) Marie-Louise Ekholm (M) Christina Sääf (M) Utses att justera Justeringens plats och tid Underskrifter Anna-Karin Vaz Contreiras (KD) Den 16 december kl på landstingets ledningskontor Sekreterare Elin Gottfridsson Paragrafer Ordförande Justerande Malena Ranch (MP) Anna-Karin Vaz Contreiras (KD) Organ ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Beredningen för äldre och funktionsnedsatta Den 9 december 2015 Datum för anslags uppsättande Förvaringsplats för protokollet 16 december Datum för anslags nedtagande 7 januari Landstingets ledningskontor, registrator Underskrift Elin Gottfridsson Utdragsbestyrkande

2 funktionshinderfrågor (15) 76 Öppnande av sammanträdet Ordföranden Malena Ranch (MP) förklarar sammanträdet öppnat och hälsar ledamöterna välkomna. 77 Anmälan av övriga frågor Följande övriga frågor anmäls: Genomgång av sammanställning över uppföljning av beredningens seminarium Hur skapar vi en trygg och säker utskrivning för äldre? Genomgång av sammanställning över beredningens workshop 4 november

3 funktionshinderfrågor (15) 78 Fastställelse av föredragningslista för sammanträdet Beslut Beredningen fastställer förslaget till föredragningslista med tillägg av de övriga frågorna. 79 Val av justerare Beslut Beredningen utser Anna-Karin Vaz Contreiras (KD) att jämte ordföranden justera protokollet. Justering sker den 16 december kl på landstingets ledningskontor.

4 funktionshinderfrågor (15) 80 Föregående protokoll Beslut Beredningen lägger föregående protokoll till handlingarna. Ärendet Genomgång av föregående protokoll.

5 funktionshinderfrågor (15) 81 Presentation av Lasarettet i Enköping informationsärende Beslut Beredningen lägger informationen till handlingarna. Ärendet Thomas Ericson, sjukhuschef och Torbjörn Söderström, chef för medicinskt centrum informerar om lasarettets verksamhet, lasarettsansluten hemsjukvård (LAH). Sedan mitten av september har lasarettet succesivt infört LAH, vilket syftar till att vårda patienter i hemmet istället för på lasarettet. Lasarettet har inhämtat kunskap från andra landsting och regioner i landet samt tagit del av forskning inom området. Linköping har varit en viktig kunskapskälla. De patienter som är lämpliga för LAH tillfrågas och tackar de ja får de sin behandling i hemmet, tackar patienten nej finns traditionell vård på lasarettet som alternativ. Närvårdsavdelningen och medicinavdelningen arbetar sedan tidigare utifrån LAHkonceptet men nu kommer fler sjukdomsgrupper att anslutas. Bedömningen är att ungefär 300 patienter kommer att ingå i LAH årligen, vårdtiden varierar dock beroende på tillstånd. Studier med liknande verksamhet visar på positiva resultat genom bättre hälsa och tillfrisknande hos patienterna. Dessutom är det billigare att bedriva denna typ av vård. Sedan arbetssättet infördes i september har överbeläggningarna på lasarettet minskat. På Lasarettet i Enköping genomförs årligen cirka 1000 läkemedelsgenomgångar. Främst är det patienter över 65 år som berörs. Det finns dels en enkel läkemedelsgenomgång och dels en fördjupad genomgång. Vid en enkel genomgång är fokus på vilka läkemedel som står på listan och vilka som patienten verkligen tar. När det gäller en fördjupad genomgång görs detta mer grundligt samt i förhållande till de sjukdomar som patienten har.

6 funktionshinderfrågor (15) 82 Beredningens ekonomi informationsärende Beslut Beredningen lägger informationen till handlingarna. Ärendet Beredningen har hittills i år förbrukat drygt kronor, (budget för 2015 är kronor).

7 funktionshinderfrågor (15) 83 Inkomna skrivelser för kännedom Beslut Beredningen beslutar att lägga den inkomna skrivelsen till handlingarna. Ärendet Följande skrivelser redovisas vid beredningens sammanträde: - Svar på skrivelse om eventuell förekomst av oskuldskontroller i Uppsala läns landsting. Svar på inkommen skrivelse från Alfred Mujambere (FP), Jenny Gavelin (FP) samt Johan Enfeldt (FP). Ledamöterna har enligt tidigare beslut erhållit inkomna skrivelser för kännedom digitalt tillsammans med möteshandlingarna.

8 funktionshinderfrågor (15) 84 Inbjudningar till konferenser eller liknande Ärendet Vid dagens sammanträde föreligger inte några inbjudningar till konferenser eller liknande.

9 funktionshinderfrågor (15) 85 Återrapportering från deltagande i konferens, studiebesök eller liknande Beslut Beredningen beslutar att lägga informationen till handlingarna. Bilaga 85a och 85b Ärendet Enligt tidigare beslut ska ledamöter som deltagit i konferens, studiebesök eller liknande ge en skriftlig återrapport till nästkommande möte. På dagens sammanträde lämnar Christina Sääf (M) en rapport enligt bilaga 85a, även Inga Alm (C) närvarade på den konferensen. Viktor Waldau (V) lämnar en rapport enligt bilaga 85b.

10 funktionshinderfrågor (15) 86 Framtagande av funktionshinderpolitiskt program Beslut funktionshinderfrågor föreslår landstingsstyrelsen att ge landstingsdirektören i uppdrag att i samråd med beredningen ta fram ett funktionshinderpolitiskt program för landstingets verksamheter. Ärendet Vi har ett gemensamt ansvar för att skapa ett samhälle där alla kan vara delaktiga oavsett funktionsförmåga. Mycket av den samhällsservice som finns ges av landstinget; i form av hälso- och sjukvård, kollektivtrafik och kultur. För att alla människor ska kunna ta del av landstingets tjänster krävs det att lokaler, byggnader, utemiljö, information och de olika verksamheterna är tillgängliga. Funktionsnedsättning innebär en nedsättning av en fysisk, kognitiv, psykisk, sensorisk, emotionell eller utvecklingsbetingad förmåga, eller en kombination av dessa. Individens förmåga ställs då i jämförelse med den genomsnittliga funktionen hos befolkningen. Funktionshinder är en begränsning som en funktionsnedsättning innebär för en person i relation till omgivningen. Exempel på begränsningar är svårigheter att klara sig själv i det dagliga livet och bristande delaktighet i arbetslivet, i sociala relationer, i fritids- och kulturaktiviteter, i utbildning och i demokratiska processer. Det handlar framförallt om bristande tillgänglighet i omgivningen. Det är bristen på åtgärder för att motverka barriärer och hinder som gör en funktionsnedsättning till ett funktionshinder i samhället. Personer med funktionsnedsättning har sämre möjligheter och levnadsförhållanden än befolkningen i övrigt. Personer med funktionsnedsättning är också mindre delaktiga i många delar av samhället. Elever som inte känner sig delaktiga i skolan har svårt att senare bli delaktiga i samhället vilket i sin tur påverkar möjlighet att få arbete som i sin tur påverkar hälsa. Bristande tillgänglighet skapar stora negativa konsekvenser och det är samhällets ansvar att säkerställa att barriärer och hinder ständigt motverkas. Landstinget har en viktig del i det ansvaret och har goda möjligheter att motverka barriärer och hinder. Som politiskt styrd organisation och som en av länets största

11 funktionshinderfrågor (15) arbetsgivare har landstinget stort ansvar, inflytande och möjlighet att visa vägen och vara ett föredöme i att uppmärksamma och värna om alla människors behov och rättigheter. För att synliggöra, tydliggöra och uppmärksamma vikten av det arbetet föreslår beredningen för äldre- och funktionsnedsatta att landstinget utarbetar ett funktionshinderpolitiskt program som sträcker sig över samtliga nämnder och förvaltningar. Programmet ska ligga till grund för konkreta åtgärder i verksamhetsplaner och andra motsvarande styrande dokument och ska tas fram i samarbete med landstingets förvaltningar och länets handikapporganisationer. Ett funktionshinderpolitiskt program ska ha som viljeinriktning att säkerställa ett stort oberoende och livskvalitet för alla. Det är ett dokument som ska ses ur ett medborgarperspektiv. Genom att säkerställa ett tillgängligt samhälle där vi tidigt och i alla perioder under livet förhindrar och motverkar barriärer och hinder ökar förutsättningarna för ett gott liv. Ett funktionshinderprogram bör grundas på följande styrdokument: Landstingsplan- och budget Nationella inriktningsmål för funktionshinderpolitiken FN:s allmänna förklaring om de mänskliga rättigheterna FN:s konvention om rättigheter för personer med funktionsnedsättning FN:s konvention om barnets rättigheter Områden som bör behandlas i ett funktionshinderprogram kan vara: Definition: vad innebär funktionsnedsättning, funktionshinder Syfte: vad är syftet med funktionshinderprogrammet Framgångsfaktorer: framgångsfaktorer centrala för att uppnå ett tillgängligt landsting Demokratiskt deltagande: det demokratiska inflytandet, möjligheter att delta i beslutsfattande Kunskap och respektfullt bemötande: kommunikation, verksamhetsplanering God vård och rehabilitering: främjande av självständighet, inflytande över planering Tillgänglighet och delaktighet: invändigt och utvändigt tillgängliga lokaler Arbete: arbetsgivaransvar Samordning och samverkan: samverkan med andra myndigheter och aktörer, samordnad vårdplanering, samverkan med organisationer Landstinget behöver, inom ramen för beredningens arbete, tillsammans med representanter för funktionshinderrörelsen uppmärksamma de problem och hinder som finns och nödvändiga åtgärder. Därför föreslår beredningen för äldre- och funktionshinderfrågor att landstingsstyrelsen ger landstingsdirektören i uppdrag att i

12 funktionshinderfrågor (15) samråd med beredningen ta fram ett funktionshinderpolitiskt program för landstingets verksamheter. Även rådet för delaktighet bör involveras i arbetet. Kopia till: Landstingsstyrelsen Exp Sign.

13 funktionshinderfrågor (15) 87 Fastställande av sammanträdesdatum 2016 Beslut Beredningen fastställer följande sammanträdesdatum för 2016: Tisdagen den 4 februari kl Måndagen den 4 april kl (heldag med rådet för delaktighet) Måndagen den 2 maj kl (gemensam utbildningsdag) Tisdagen den 7 juni kl Tisdagen den 23 augusti kl Fredagen den 7 oktober kl Onsdagen den 16 november kl Bilaga 87 Ärendet Beredningen fastställer sammanträdesdatum för beredningen Gruppmöten hålls vid behov, vilket presidiet avgör inför varje sammanträde och ledamöterna meddelas via kallelsen. Beredningen ställer sig även bakom en gemensam utbildningsdag för samtliga fullmäktigeberedningar den 2 maj. Utbildningsdagen bör planeras gemensamt med övriga två beredningar. Beredningens sekreterare får därför i uppdrag att ta fram förslag på program tillsammans med övriga sekreterare. Kopia till: Landstingsfullmäktige Beredningen för demokrati, jämställdhet och integration genom beredningssekreteraren Beredningen för barn och unga genom beredningssekreteraren Exp Sign.

14 funktionshinderfrågor (15) 88 Övriga frågor Genomgång av sammanställning över uppföljning av beredningens seminarium Hur skapar vi en trygg och säker utskrivning för äldre? Beredningen tar med sig erfarenheterna och synpunkterna inför nästa års arbete. Genomgång av sammanställning över beredningens workshop 4 november. Beredningen tar med sig underlaget inför nästa års arbete.

15 funktionshinderfrågor (15) 89 Nästa sammanträde Ärendet Nästa sammanträde äger rum den 4 februari kl på landstingets konferenscentrum i Uppsala. 90 Avslutning Ordföranden Malena Ranch (MP) förklarar sammanträdet avslutat och tackar ledamöterna för detta år.

16

17

18

19

20

Kallelse till sammanträde med beredningen för äldre- och funktionshinderfrågor

Kallelse till sammanträde med beredningen för äldre- och funktionshinderfrågor 2015-12-04 Elin Gottfridsson Närvårdsstrateg Tfn 018-611 30 15 E-post elin.gottfridsson@lul.se Beredningen för äldre och funktionshinderfrågor Kallelse till sammanträde med beredningen för äldre- och funktionshinderfrågor

Läs mer

Den 20 maj kl på landstingets ledningskontor. Beredningen för äldre och funktionsnedsatta. Landstingets ledningskontor, registrator

Den 20 maj kl på landstingets ledningskontor. Beredningen för äldre och funktionsnedsatta. Landstingets ledningskontor, registrator Beredningen för äldre och funktionsnedsatta 2015-05-05 1 (17) Plats och tid Hälsa och habiliterings ledningskontor, Uppsala, 2014-05-05, kl. 09.00-12.00 Beslutande Malena Ranch (MP) ordförande Magnus Ahlqvist

Läs mer

Landstingets ledningskontor, registrator

Landstingets ledningskontor, registrator funktionshinderfrågor 2016-10-07 1 (18) Plats och tid i Uppsala, 2016-10-07, kl. 09.00-12.00 Beslutande Övriga deltagande Tarja Onegård (MP) ordf Magnus Ahlqvist (V) 1:e vise ord Inga Alm (C) 2:e vice

Läs mer

Kallelse till sammanträde med beredningen för äldre och funktionsnedsatta

Kallelse till sammanträde med beredningen för äldre och funktionsnedsatta 2015-10-30 Elin Gottfridsson Närvårdsstrateg Tfn 018-611 30 15 E-post elin.gottfridsson@lul.se Beredningen för äldre och funktionsnedsatta Kallelse till sammanträde med beredningen för äldre och funktionsnedsatta

Läs mer

Den 22 april kl på landstingets ledningskontor. Beredningen för äldre och funktionsnedsatta. Landstingets ledningskontor, registrator

Den 22 april kl på landstingets ledningskontor. Beredningen för äldre och funktionsnedsatta. Landstingets ledningskontor, registrator Beredningen för äldre och funktionsnedsatta 2015-04-08 1 (14) Plats och tid Psykiatrins hus/akademiska sjukhuset, ingång 10, Uppsala, 2014-04-08, kl. 14.00-17.00 Beslutande Malena Ranch (MP) ordförande

Läs mer

Jenny Gavelin (FP) Den 13 november kl på landstingets ledningskontor, Uppsala

Jenny Gavelin (FP) Den 13 november kl på landstingets ledningskontor, Uppsala Beredningen för barn och unga 2015-11-09 1 (13) Plats och tid Konferenscentrum i Uppsala, 2015-11-09, kl. 09.00 10.00 Beslutande Christina Lundh (S) 1:e vice ordförande (tjänstgörande ordförande) Jenny

Läs mer

Den 19 februari kl på landstingets ledningskontor. Beredningen för barn och unga. Landstingets ledningskontor, registrator

Den 19 februari kl på landstingets ledningskontor. Beredningen för barn och unga. Landstingets ledningskontor, registrator Beredningen för barn och unga 2015-02-10 1 (11) Plats och tid Landstingets konferenscentrum, Slottsgränd 1, Uppsala, 2015-02-10, kl. 09.30 12.00 ande Jeannette Escanilla (V) ordförande Christina Lundh

Läs mer

Landstingets ledningskontor, registrator

Landstingets ledningskontor, registrator funktionshinderfrågor 2016-06-07 1 (17) Plats och tid Landstingets konferenscentrum i Uppsala, 2016-06-07, kl. 09.00-12.00 ande Övriga deltagande Tarja Onegård (MP) ordf Inga Alm (C) 2:e vice ordf Erzsebét

Läs mer

Jenny Gavelin (FP) Den 10 april kl på landstingets konferenscentrum. Jeannette Escanilla (V)

Jenny Gavelin (FP) Den 10 april kl på landstingets konferenscentrum. Jeannette Escanilla (V) Beredningen för barn och unga 2015-03-26 1 (15) Plats och tid Landstingets konferenscentrum, Slottsgränd 1, Uppsala, 2015-03-26, kl. 13.00 17.00 Beslutande Jeannette Escanilla (V) ordförande Christina

Läs mer

Susanne Lundberg (KD) Den 19 maj kl på landstingets ledningskontor. Jeannette Escanilla (V) Susanne Lundberg (KD)

Susanne Lundberg (KD) Den 19 maj kl på landstingets ledningskontor. Jeannette Escanilla (V) Susanne Lundberg (KD) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Sida Beredningen för barn och unga 2015-05-07 1 (14) Plats och tid Hälsoäventyret i Uppsala, 2015-05-07, kl. 13.00 17.00 Beslutande Jeannette Escanilla (V) ordförande

Läs mer

Jenny Gavelin (FP) Den 2 september kl på konferenscentrum, Uppsala. Jeannette Escanilla (V)

Jenny Gavelin (FP) Den 2 september kl på konferenscentrum, Uppsala. Jeannette Escanilla (V) Beredningen för barn och unga 2015-08-24 1 (14) Plats och tid Konferenscentrum i Uppsala, 2015-08-24, kl. 14.00 16.00 Beslutande Jeannette Escanilla (V) ordförande Christina Lundh (S) 1:e vice ordförande

Läs mer

Jenny Gavelin (FP) Den 23 september kl på landstingets ledningskontor, Uppsala. Jeannette Escanilla (V)

Jenny Gavelin (FP) Den 23 september kl på landstingets ledningskontor, Uppsala. Jeannette Escanilla (V) Beredningen för barn och unga 2015-09-17 1 (16) Plats och tid Konferenscentrum i Uppsala, 2015-09-17, kl. 14.00 16.00 ande Jeannette Escanilla (V) ordförande Christina Lundh (S) 1:e vice ordförande Jenny

Läs mer

Kallelse till sammanträde med beredningen för äldre- och funktionshinderfrågor

Kallelse till sammanträde med beredningen för äldre- och funktionshinderfrågor 2016-01-27 Elin Gottfridsson Närvårdsstrateg Tfn 018-611 30 15 E-post elin.gottfridsson@lul.se funktionshinderfrågor Kallelse till sammanträde med beredningen för äldre- och funktionshinderfrågor Härmed

Läs mer

Kallelse till sammanträde med beredningen för äldre och funktionsnedsatta

Kallelse till sammanträde med beredningen för äldre och funktionsnedsatta 2015-04-29 Elin Gottfridsson Närvårdsstrateg Tfn 018-611 30 15 E-post elin.gottfridsson@lul.se Beredningen för äldre och funktionsnedsatta Kallelse till sammanträde med beredningen för äldre och funktionsnedsatta

Läs mer

Protokoll. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Beredningen för barn och unga

Protokoll. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Beredningen för barn och unga Beredningen för barn och unga 2016-08-25 1 (16) Plats och tid Landstingets konferenscentrum, Uppsala, 2016-08-25, kl. 09.00-13.00 ande Övriga deltagande Christina Lundh ordf (S) Jeanette Escanilla 1:a

Läs mer

Kallelse till sammanträde med beredningen för demokrati, jämställdhet och integration

Kallelse till sammanträde med beredningen för demokrati, jämställdhet och integration 2017-11-17 Administrativa avdelningen Peter Helgesson Tfn 018-611 61 06 E-post peter.helgesson@lul.se Beredningen för demokrati, jämställdhet och integration Kallelse till sammanträde med beredningen för

Läs mer

Alf Ahlstedt (M) Landstingets ledningskontor kl Beredningen för barn och unga. Landstingets ledningskontor, registrator

Alf Ahlstedt (M) Landstingets ledningskontor kl Beredningen för barn och unga. Landstingets ledningskontor, registrator Beredningen för barn och unga 2016-02-04 1 (15) Plats och tid Landstingets konferenscentrum i Uppsala, 2016-02-04, kl. 09.00-12.00 ande Jeannette Escanilla (V) 1:e vice ordförande AnnBritt Litsner (S)

Läs mer

Protokoll. Beredningen för barn och unga (6)

Protokoll. Beredningen för barn och unga (6) Protokoll Beredningen för barn och unga 2017-08-29 1 (6) Plats och tid Regionens hus, 2017-08-29, kl. 09.00-16.00 ande AnnBritt Litsner (S) ordförande Monica Lundberg (L) 2:e vice ordförande Fredric de

Läs mer

FÖREDRAGNINGSLISTA. Beredningen för barn och unga Torsdagen den 6 april kl Akademiska sjukhuset Överviktsenheten ingång 95/96 BV

FÖREDRAGNINGSLISTA. Beredningen för barn och unga Torsdagen den 6 april kl Akademiska sjukhuset Överviktsenheten ingång 95/96 BV 2017-03-27 FÖREDRAGNINGSLISTA Beredningen för barn och unga Torsdagen den 6 april kl. 9.00-13.00 Akademiska sjukhuset Överviktsenheten ingång 95/96 BV 1 Information från överviktsenheten 2 Öppnade av mötet

Läs mer

Marianne Pira, sekreterare

Marianne Pira, sekreterare Beredningen för barn och unga 2016-06-09 1 (15) Plats och tid Landstingets konferenscentrum, Uppsala, 2016-06-09, kl. 09.00-13.00 Beslutande Christina Lundh (S) Jeanette Escanilla (V) Monica Lundberg (L)

Läs mer

Landstingets ledningskontor, registrator

Landstingets ledningskontor, registrator Beredningen för barn och unga 2016-10-06 1 (16) Plats och tid, Uppsala, 2016-10-06, kl. 09.00-13.00 Beslutande Övriga deltagande Christina Lundh ordf (S) Jeanette Escanilla 1:a vice ordf (V) Monica Lundberg

Läs mer

Funktionshinderpolitiskt program

Funktionshinderpolitiskt program Funktionshinderpolitiskt program 2016 2020 Antaget av kommunfullmäktige 2016-10-25 97 Ett kommunalt program baserad på FN:s standardregler för delaktighet och jämlikhet för människor med funktionsnedsättning.

Läs mer

Föreskrift för rådet för funktionshinderfrågor

Föreskrift för rådet för funktionshinderfrågor Föreskrift för rådet för funktionshinderfrågor Föreskrift Ersätter reglemente för rådet för funktionshinderfrågor 2014-10-01 KS2014/1492 Diarienummer: KS2015/1444-1 Dokumentansvarig: Sekreterare i rådet

Läs mer

Plats och tid Förvaltningsbyggnaden, sammanträdesrum 1 Tisdagen den 12 februari 2013, kl 13:00-

Plats och tid Förvaltningsbyggnaden, sammanträdesrum 1 Tisdagen den 12 februari 2013, kl 13:00- SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 (13) r Plats och tid Förvaltningsbyggnaden, sammanträdesrum 1 Tisdagen den 12 februari 2013, kl 13:00- Beslutande Laila Furskog, ordförande Sigrid Mattsson Ove Nilsson Kerstin

Läs mer

:30-15:30

:30-15:30 Pensionärsrådet Tid Plats ande ledamöter Övriga närvarande Utses att justera 2017-05-17 13:30-15:30 Lokal Vidöstern, regionhuset, Nygatan 20, Växjö Anna Fransson (S) (ordförande) Åke Wenrup (SPF Seniorerna)

Läs mer

Kallelse till sammanträde med beredningen för demokrati, jämställdhet och integration

Kallelse till sammanträde med beredningen för demokrati, jämställdhet och integration 2015-04-30 Produktionsavdelningen Anna Sandström Tfn 018-611 60 12 E-post anna.sandstrom@lul.se Beredningen för demokrati, jämställdhet och integration Kallelse till sammanträde med beredningen för demokrati,

Läs mer

Lidingö stad hälsans ö för alla

Lidingö stad hälsans ö för alla 1 (7) DATUM DNR 2016-10-10 KS/2016:126 Lidingö stad hälsans ö för alla Policy för delaktighet för personer med funktionsnedsättning Antagen av kommunfullmäktige den 19 december 2016 och gällande från och

Läs mer

Ansvarig: Socialnämnden Senaste ändringen antagen: KF , 160. Funktionsrättspolitiskt program för Fagersta kommun

Ansvarig: Socialnämnden Senaste ändringen antagen: KF , 160. Funktionsrättspolitiskt program för Fagersta kommun Funktionsrättspolitiskt program för Fagersta kommun 1 Bakgrund Fagersta kommuns funktionsrättspolitiska program har sin grund i den nationella funktionshinderpolitiska målsättningen, antagen av regeringen,

Läs mer

Patientnämnden. Plats: Regionens kansli. Ordförande. Justerare. Datum: Tid: 09:00-14:00

Patientnämnden. Plats: Regionens kansli. Ordförande. Justerare. Datum: Tid: 09:00-14:00 Patientnämnden Datum: 2017-11-16 Tid: 09:00-14:00 Plats: Regionens kansli Ledamöter Bo Dalesjö (S) (ordförande) Anna Zelvin (KD) (vice ordförande) Mats Johnsson (M) Marie-Louise Hilmersson (C) Susanne

Läs mer

Kallelse till uppstartsmöte med produktionsstyrelsen den 20 januari

Kallelse till uppstartsmöte med produktionsstyrelsen den 20 januari 2014-12-15 Produktionsavdelningen Anna Sandström Tfn 018-611 60 12 E-post anna.sandstrom@lul.se Produktionsstyrelsen Kallelse till uppstartsmöte med produktionsstyrelsen den 20 januari Välkomna till ett

Läs mer

Tillgänglighetsplan 2013-2015

Tillgänglighetsplan 2013-2015 Tillgänglighetsplan 2013-2015 Antagen av Kommunfullmäktige 2013-04-29, KF 36 1 Bakgrund Det är av stor vikt att tillgänglighetsfrågor beaktas i all kommunal planering. Ledamöter i Kommunala Handikapprådet

Läs mer

TIBRO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

TIBRO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1-10 BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN Sammanträdesdatum 2009-12-08 Plats och tid Beslutande Kavelbron Event, Tibro Tisdagen den 8 december 2009, kl. 17.30 18.30 Ann Ohlsson (fp)

Läs mer

Justering av protokoll har tillkännagivits genom anslag på kommunens anslagstavla

Justering av protokoll har tillkännagivits genom anslag på kommunens anslagstavla Plats och tid Cafeterian, Högbergsskolan kl. 11.00-14.00 Beslutande och övriga närvarande enligt sida 2 Utses att justera Lars-Peter Hållstrand Paragrafer 41-44 Justeringens plats och tid Tisdag 23 januari,

Läs mer

Funkibator, Infanterigatan 10, Växjö

Funkibator, Infanterigatan 10, Växjö FoU-beredningen Tid 2017-06-15 13:00-16:00 Plats ande ledamöter Övriga närvarande Utses att justera Funkibator, Infanterigatan 10, Växjö Lennart Värmby (V) (ordförande) Charlotta Svanberg (S) (vice ordförande)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 (8) 2011-08-16. Plats och tid Kommunhuset tjänsterum, Tisdagen den 16 augusti 2011 kl 10.00-12-00

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 (8) 2011-08-16. Plats och tid Kommunhuset tjänsterum, Tisdagen den 16 augusti 2011 kl 10.00-12-00 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 (8) r arbetsutskott Plats och tid Kommunhuset tjänsterum, Tisdagen den 16 augusti 2011 kl 10.00-12-00 Beslutande Övriga deltagande Tomas Nilsson (s) ordförande Laila Furskog

Läs mer

PROTOKOLL. Datum: 2007-08-22. Hotell Winn, Umeå den 22 augusti 2007 kl 13.00-16.50

PROTOKOLL. Datum: 2007-08-22. Hotell Winn, Umeå den 22 augusti 2007 kl 13.00-16.50 Tid och plats för sammanträdet Beslutande Hotell Winn, Umeå den 22 augusti 2007 kl 13.00-16.50 Ann-Marie Johansson Anna Gundersson Annelie Bengtsson Siw Lundkvist Alf Lundin Stefan Wikén Yngve Hamberg

Läs mer

Sammanträdesdatum Rådet för funktionshinderfrågor Plats och tid Kommunkontoret rum 1, onsdagen den 2 feb 2011, kl

Sammanträdesdatum Rådet för funktionshinderfrågor Plats och tid Kommunkontoret rum 1, onsdagen den 2 feb 2011, kl Rådet för funktionshinderfrågor 2011-02-02 1 Plats och tid Kommunkontoret rum 1, onsdagen den 2 feb 2011, kl. 10.00-11.30 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Justeringens plats och tid Wania

Läs mer

En gemensam syn på det funktionshinderspolitiska arbetet i Täby kommun

En gemensam syn på det funktionshinderspolitiska arbetet i Täby kommun En gemensam syn på det funktionshinderspolitiska arbetet i Täby kommun Kommunens övergripande mål är att samhället ska göras tillgängligt för alla och att personer med funktionsnedsättning tillförsäkras

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunens revisorer 2015-01-14

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunens revisorer 2015-01-14 Plats B-salen Tid Kl. 14:00 17:00 Beslutande Ledamöter Carl-Olof Bengtsson (S) Sven Pehrson (C) Marita Bengtsson (MP) Peter Bengtsson (S) Eva R Ericsson (FP) Carl Geijer (M) Ann-Mari Häggsgård (S) Magnus

Läs mer

Ingrid Markström Barn- och utbildningskontoret

Ingrid Markström Barn- och utbildningskontoret Plats och tid Norrtäljesalen onsdagen den 16 januari 2019 kl. 14. 14.45 Ledamöter Patrik Dahl (C) ordförande Jörgen Jansson (M) Gustav Palm (M), tj ersättare Nina Jones (M) Sören Forslund (M) Peter Cederholm

Läs mer

Sessionssalen, Kommunhuset Fagersta kommun klockan 09.30 11.30

Sessionssalen, Kommunhuset Fagersta kommun klockan 09.30 11.30 Sammanträdesdatum Sida 2015-01-07 1 Plats och tid ande Övriga deltagande Sessionssalen, Kommunhuset Fagersta kommun klockan 09.30 11.30 Mariette Sjölund, ordförande, Hallstahammar kommun Hans Söderström,

Läs mer

Kallelse till möte med kollektivtrafiknämnden den 12 maj 2015

Kallelse till möte med kollektivtrafiknämnden den 12 maj 2015 2015-05-04 Kollektivtrafikförvaltningen Helene Gustafsson Tfn 018-611 19 67 E-post helene.gustafsson@ul.se Kollektivtrafiknämnden Kallelse till möte med kollektivtrafiknämnden den 12 maj 2015 Lokal: Landstingets

Läs mer

Patientnämnden. Tid: :00-13:30. Plats: Regionens kansli. Ordförande... Justerare

Patientnämnden. Tid: :00-13:30. Plats: Regionens kansli. Ordförande... Justerare Patientnämnden Tid: 2017-09-28 09:00-13:30 Plats: Regionens kansli Ledamöter Bo Dalesjö (S) (ordförande) Anna Zelvin (KD) (vice ordförande) Mats Johnsson (M) Susanne Borgström (V) Gullvi Andersson (MP)

Läs mer

tom 21 tom 21 Kulturförvaltningen Stationsgatan 12 Uppsala 2015-8-28 Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

tom 21 tom 21 Kulturförvaltningen Stationsgatan 12 Uppsala 2015-8-28 Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Uppsala 1(2) Plats och tid: Stationsgatan 12, Uppsala, kl 15.00-17.10 Tjänstgörande: Peter Gustavsson (S) ordf Karolin Lundström (V) 1:e v ordf Eva Edwardsson (FP) 2:e v ordf Elisabeth Ståhle (MP) Arne

Läs mer

Funktionshinderpolitiskt program för Torsås kommun

Funktionshinderpolitiskt program för Torsås kommun 1 Funktionshinderpolitiskt program för Torsås kommun Ett kommunalt program baserad på FN:s standardregler för delaktighet och jämlikhet för människor med funktionsnedsättning. Till programmet hör en handlingsplan.

Läs mer

Lidingö stad hälsans ö för alla

Lidingö stad hälsans ö för alla 1 (5) DATUM DNR 2016-10-10 KS/2016:126 Lidingö stad hälsans ö för alla Policy för delaktighet för personer med funktionsnedsättning Antagen av kommunfullmäktige den 19 december 2016 och gällande från och

Läs mer

Kommunala rådet för funktionshindrade

Kommunala rådet för funktionshindrade 2018-11-20 1 (8) Plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal, kl 10.00-11.10 Beslutande Från handikapporganisationerna Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Agneta Lindberg (S),

Läs mer

Annika Sällberg, sekreterare. Omsorgs- och socialförvaltningen. Underskrifter Sekreterare Annika Sällberg. Ordförande Anna Johansson

Annika Sällberg, sekreterare. Omsorgs- och socialförvaltningen. Underskrifter Sekreterare Annika Sällberg. Ordförande Anna Johansson Kommunens råd i frågor om funktionsnedsättning 2011-11-23 1 Plats och tid Stadshuset Mjölby, Sammanträdesrum Högby kl. 16.00 18.00 Beslutande Anna Johansson, S, ordf. Iréne Karlsson, M, Sven Törnquist,

Läs mer

Konferensrum Apollon, CLV

Konferensrum Apollon, CLV FoU-beredningen Tid 2015-06-10 13:00-16:00 Plats Konferensrum Apollon, CLV e Lennart Värmby (V) (ordförande) Anna Fransson (S) (vice ordförande) Elizabeth Peltola (C) (2:e vice ordförande) Chreyl Jones

Läs mer

Policy för delaktighet för personer med funktionsnedsättning GÄLLER FÖR STOCKHOLMS LÄNS LANDSTING

Policy för delaktighet för personer med funktionsnedsättning GÄLLER FÖR STOCKHOLMS LÄNS LANDSTING Policy för delaktighet för personer med funktionsnedsättning GÄLLER FÖR STOCKHOLMS LÄNS LANDSTING Innehåll 1. Syfte... 3 2. Tillämpning... 4 3. Definitioner... 4 4. Mål... 5 5. Viljeriktning... 5 5.1 Möta

Läs mer

ÖRKELLJUNGA KOMMUN Socialnämndens arbetsutskott

ÖRKELLJUNGA KOMMUN Socialnämndens arbetsutskott ÖRKELLJUNGA KOMMUN Socialnämndens arbetsutskott SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2012-02-14 Sid 1 Plats och tid Beslutande Kommunkontoret, Örkelljunga, Skånes Fagerhultsrummet, tisdagen den 10 januari 2012, klockan

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden

Barn- och utbildningsnämnden Sida 1 (15) Plats och tid Näringslivets Hus, tisdagen den 22 januari 2019 kl 08:00-09.05 ande Alda Danial (L) Ordförande Ann-Britt Danielsson (M) Vice ordförande Anne-Marie Wahlström (S) Jan Henningsson

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (5)

Sammanträdesprotokoll 1 (5) 1 (5) Plats och tid Hälsocentralen, Strömsund. Beslutande Övriga deltagande Nina Fållbäck Svensson (v) Anne Marie Johansson (s) Christer Åkerlind (s) Bo Danielsson (v) Kjell Nilsson (v) Birgitta Franzon

Läs mer

Holmängen, Nygatan 78, Vänersborg

Holmängen, Nygatan 78, Vänersborg 2012-02-14 1 (12) Plats Holmängen, Nygatan 78, Vänersborg Tid Tisdagen den 14 februari 2012, kl 13.00-15.45 Beslutande Enligt närvarolista, sid 2 Ersättare Enligt närvarolista, sid 2 Övriga deltagande

Läs mer

Protokoll Socialnämnden. 8 januari 2019

Protokoll Socialnämnden. 8 januari 2019 8 januari 2019 SON 2018/929 Plats och tid Ösel, 8 januari 2019, klockan 14.00 16.00 Närvarande Beslutande Ersättare Rolf Öström (M), ordförande Johan Malmros (C), 1:e vice ordförande Håkan Ericsson (S),

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Sammanträdesdatum Kommunala pensionärsrådet 2013-10-09 1(8) Sida Plats och tid Kommunhuset i Åsele, 2013-10-09, kl 10 00-11 30 Beslutande Thord Dahlberg ordförande Anna-Stina Uddeby Evert Vestberg Birgitta

Läs mer

Sammanträdesdatum: Ersättare: Inga-Lill Björklund, direktör, och föredragande tjänstemän. Kontoret för hälsa, vård och omsorg

Sammanträdesdatum: Ersättare: Inga-Lill Björklund, direktör, och föredragande tjänstemän. Kontoret för hälsa, vård och omsorg Uppsala "KOMMUN NÄMNDENS FÖR HALSA OCH OMSORG 1(6) Plats och tid: Ledamöter: Storskogen, 15:00-18:30 Stig Rådahl (M), Ordförande Martin Wisell (KD), l:e vice ordförande Malena Ranch (MP), 2:e vice ordförande

Läs mer

Organisationsutskottet

Organisationsutskottet Organisationsutskottet Tid 2015-03-30 09:00 12:00 Plats Röda rummet, Regionens kansli, Ingelstadsvägen 9, Växjö ande ledamöter RosMarie Jönsson Neckö (S), ordförande Anna Fransson (S) Suzanne Frank (M)

Läs mer

Funktionshinderpolitiskt program

Funktionshinderpolitiskt program Dnr 2013/46 Id 50165 Funktionshinderpolitiskt program 2016-2020 Antagen av Kommunfullmäktige 2016-06-27 173 Funktionshinderpolitiskt program för Vimmerby kommun Funktionshinderpolitik handlar om mer än

Läs mer

Eskilstuna kommuns plan för tillgänglighet för personer med funktionsnedsättning

Eskilstuna kommuns plan för tillgänglighet för personer med funktionsnedsättning Kommunstyrelsen 1 (5) Kommunledningskontoret KSKF/2016:132 Eskilstuna kommuns plan för tillgänglighet för personer med funktionsnedsättning 2017-2021 Antaget av kommunfullmäktige den 9 februari 2017, 8

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag 2011-03-16 1(10) Plats och tid Kung Birger, Furuhällshuset, Kungsängen, kl 16.00 17.10 Beslutande Ledamöter Tina Teljstedt (KD), ordf Anders Åkerlind (M) Per Thorsell (M) Lise Lidbeck (FP) Gunvor Hanson

Läs mer

Pehr Magnusson (M), Thomas Johansson (PF) Marianne Zackrisson (S) Thomas Johansson (PF)

Pehr Magnusson (M), Thomas Johansson (PF) Marianne Zackrisson (S) Thomas Johansson (PF) 1 (12) Plats och tid Kommunförvaltningens sessionssal Karpen, kl. 14.00 15.30 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Lars Svensson (S), ordförande Jenny Delén (M), 1:e vice ordförande Lars Ottosson (PF),

Läs mer

Yttrande över remissförslag Handlingsplan för tillgänglighet för personer med funktionsnedsättning (KSKF/2016:132)

Yttrande över remissförslag Handlingsplan för tillgänglighet för personer med funktionsnedsättning (KSKF/2016:132) Barn- och utbildningsnämnden 2016-08-02 Barn- och utbildningsförvaltningen Förvaltningsledningen BUN/2016:299 Thomas Åkerblom Telefon 016-710 22 96 1 (2) Barn- och utbildningsnämnden Yttrande över remissförslag

Läs mer

Hälso- och sjukvårdsberedningen

Hälso- och sjukvårdsberedningen 1 (6) Landstingets kansli Planeringsavdelningen, Justerat 2011-12-19 Hälso- och sjukvårdsberedningen Tid Onsdagen den 7 december 2011 kl. 12.30 Plats Närvarande ledamöter Övriga närvarande Sekreterare

Läs mer

Regionstyrelsens personalutskott

Regionstyrelsens personalutskott Regionstyrelsens personalutskott Datum: 2017-12-05 Tid: 09:00-11:20 Plats: Lokal Vidöstern, Region Kronoberg, Nygatan 20, Växjö Ledamöter Robert Olesen (S), ordförande Anna Fransson (S), 1:e vice ordförande

Läs mer

Program för full delaktighet för personer med funktionsnedsättning

Program för full delaktighet för personer med funktionsnedsättning Program för full delaktighet för personer med funktionsnedsättning Jeanette Nordin, Uppdragsstrateg Omsorgsförvaltningen december 2016 Agenda Syfte med programmet Varför ett funktionshinderpolitiskt program

Läs mer

Kommunkontoret onsdag 21 januari 2015 kl 10.00. Sekreterare Paragrafer 1-7 ANSLAG/BEVIS

Kommunkontoret onsdag 21 januari 2015 kl 10.00. Sekreterare Paragrafer 1-7 ANSLAG/BEVIS SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (8) Plats och tid Kommunkontoret, Heby, kl 15.00 17.30 Beslutande Leif Nilsson (S), ordförande Ulf Fahlstad (LP) Maire Lautakoski (S) Pär Rickman (S) Sven Erik Eriksson (KD) Tjänstemän

Läs mer

VÄNERSBORGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum

VÄNERSBORGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Sida Demokrati- och integrationsberedningen 2006-08-31 1 (8) Plats och tid Integrationsforum, Trollhättan, 31 augusti, klockan 08.30 11.30 Närvarande ledamöter Madelaine Johansson (v) ordförande Hans-Jürgen

Läs mer

ProSale Signing Referensnummer:

ProSale Signing Referensnummer: 1 (5) Tid och plats ande 10.00-13.00, Hotell Skansen, Färjestaden, Öland Peter Högberg, (S) ordförande Eric Dicksson, (KD) vice ordförande Ulrika Lindh, (C) ledamot Eila Medin, (M) ledamot Inger Hilmansson,

Läs mer

Konfererensrum ZEUS, CLV

Konfererensrum ZEUS, CLV Patientnämnden Tid 2015-06-08 09:00-11:45 Plats ande ledamöter Ej tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Utses att justera Konfererensrum ZEUS, CLV Bo Dalesjö (S) (ordförande) Rolf Sällryd (KD) (vice

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (8)

Sammanträdesprotokoll 1 (8) Sammanträdesprotokoll 1 (8) Plats och tid Garvaren Röd, kl. 13.15 16.15 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Sten Fransson, Ordförande (S) Maria Rönnehäll, Vice ordförande (S) Per-Olov Ålander, Vice

Läs mer

Protokoll Sammanträdesdatum Ledamöter Margareta Bengtsson (M) ordförande, 80-82, Inbjudna Michael Borg äldreapotekare, 83

Protokoll Sammanträdesdatum Ledamöter Margareta Bengtsson (M) ordförande, 80-82, Inbjudna Michael Borg äldreapotekare, 83 Protokoll Sammanträdesdatum 2009-10-26 Laholmsnämnden 76-88 Tid: Måndag 26 oktober 2009, kl. 08:30-16:45 Plats: Sammanträdesrummet Fataburen, Landstingskontoret, Södra vägen 9, Halmstad Ledamöter Margareta

Läs mer

Hälso- och sjukvårdsberedningen

Hälso- och sjukvårdsberedningen 1 (5) Landstingets kansli Planeringsavdelningen, Justerat 2011-06-21 Hälso- och sjukvårdsberedningen Tid Torsdagen den 9 juni 2011 kl. 09.00 Plats Närvarande ledamöter Övriga närvarande Sekreterare Kronobergsrummet,

Läs mer

Program för full delaktighet för personer med funktionsnedsättning

Program för full delaktighet för personer med funktionsnedsättning Program för full delaktighet för personer med funktionsnedsättning Full delaktighet för alla Kommunfullmäktige har beslutat om Uppsala kommuns program för full delaktighet för personer med funktionsnedsättning.

Läs mer

Jessica Hådell (Sekreterare) Åsa Hofsten (IT-strateg) Nesterud Thomas (IT-strateg) Mikael Ferm (Regionstabschef) Li Zakrisson (estrateg)

Jessica Hådell (Sekreterare) Åsa Hofsten (IT-strateg) Nesterud Thomas (IT-strateg) Mikael Ferm (Regionstabschef) Li Zakrisson (estrateg) Plats och tid Dr Prag kl. 09:00-11:15 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Utses att justera Bengt Bergqvist (S) (Ordförande) Thomas Hägg (S) (Åre kommun) Jenny Palmquist (S) (Ragunda kommun) Therese

Läs mer

Protokoll Sammanträdesdatum Beslut Nämnden beslutade utse Gunnar Schoberg att jämte ordföranden justera protokollet.

Protokoll Sammanträdesdatum Beslut Nämnden beslutade utse Gunnar Schoberg att jämte ordföranden justera protokollet. Protokoll Sammanträdesdatum 2007-04-24 Hyltenämnden Hyltenämnden 26-34 Tid: Tisdagen 24 april 2007, kl 13:00-16:00 Plats: Spenshults reumatikersjukhus Ledamöter Ingegerd Torhall (fp) Kristina Johansson

Läs mer

Hälso- och sjukvårdsnämnden

Hälso- och sjukvårdsnämnden Hälso- och sjukvårdsnämnden Datum: 2019-01-09 Tid: 09:00-12:15 Plats: Flåren, regionhuset, Nygatan 20, Växjö Ledamöter Roland Gustbée (M) (ordförande) Eva Johnsson (KD) (vice ordförande) Robert Olesen

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott 2015-06-12 1 (5) Roland Åkesson (C), ordförande Britt-Marie Domeij (M)

Kommunstyrelsens arbetsutskott 2015-06-12 1 (5) Roland Åkesson (C), ordförande Britt-Marie Domeij (M) Sida Kommunstyrelsens arbetsutskott 2015-06-12 1 (5) Plats och tid Kommunhuset den 12 juni 2015 kl. 08.00 10.00 Beslutande Roland Åkesson (C), ordförande Britt-Marie Domeij (M) Lars Hollner (S) Ann Petersson

Läs mer

FÖREDRAGNINGSLISTA PERSONAL- OCH ORGANISATIONSUTSKOTTET Ånge kommunkontor, personalenheten, tisdag den 13 april 2004, kl 08.30

FÖREDRAGNINGSLISTA PERSONAL- OCH ORGANISATIONSUTSKOTTET Ånge kommunkontor, personalenheten, tisdag den 13 april 2004, kl 08.30 Plats och tid för sammanträdet Föredragande FÖREDRAGNINGSLISTA PERSONAL- OCH ORGANISATIONSUTSKOTTET Ånge kommunkontor, personalenheten, tisdag den 13 april 2004, kl 08.30 Ärenden 1 Justering 2 Föregående

Läs mer

PROTOKOLL. Datum: 2009-02-04. Beredningen för folkhälsa, livsmiljö och kultur

PROTOKOLL. Datum: 2009-02-04. Beredningen för folkhälsa, livsmiljö och kultur Tid och plats för sammanträdet Landstingshuset, Hus 2 plan 2, Kyrkgatan 12. 2009-02-02 Kl 09.00-14.45. Färgfabriken, Stadsdel Norr, Byggnad 33, Infanterigatan 30. Kl 15.00-16.00. Beslutande Karen Moe Jönsson

Läs mer

Datum Tjänstemän Gitana Grikainiene, sekreterare. Underskrifter Sekreterare Paragrafer 7-13 Gitana Grikainiene

Datum Tjänstemän Gitana Grikainiene, sekreterare. Underskrifter Sekreterare Paragrafer 7-13 Gitana Grikainiene 1(10) Plats och tid Studierummet, Lagunen, kl. 10.00 11.40 Beslutande Ledamöter Joakim Engström (MP), ordförande Lars Petersson (S) Charlotte Söderlund (FUB) Arne Petersson (HRF) Kristina Bondesson (SRF)

Läs mer

Kultur - och fritidsnämnden. Gunilla Wallengren DHR. Eva Borgede. Gunborg Sebestyen Reumatikerföreningen i Ale. Kommunhuset, Alafors

Kultur - och fritidsnämnden. Gunilla Wallengren DHR. Eva Borgede. Gunborg Sebestyen Reumatikerföreningen i Ale. Kommunhuset, Alafors 1(14) Plats och tid: Hövdingasalen Ale Torg, kl10:30-13:00 Beslutande Rose-Marie Fihn, ordf Kommunstyrelsen och tjänstgörande ersättare Tyrone Hansson Samhällsbyggnadsnämnden Isabel Korn Kultur- och fritidsnämnden

Läs mer

INNEHÅLLSFÖRTECKNING

INNEHÅLLSFÖRTECKNING 2011-06-14 INNEHÅLLSFÖRTECKNING 50 Motion om konstgräsplan... 57 51 Habos historia... 58 52 Regional kulturplan 2012 2013 remiss från Landstinget i Jönköpings län... 59 53 Informationsärenden... 60 54Föreningsträff...

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2013-03-25 1 (9) ANSLAG/BEVIS

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2013-03-25 1 (9) ANSLAG/BEVIS 2013-03-25 1 (9) Plats Kommunhuset, rum 212, våning 2. Tid Måndagen den 25 mars, kl. 13.00 14:30 Beslutande Enligt närvarolista, sid 2 Ersättare Enligt närvarolista, sid 2 Övriga deltagande Enligt närvarolista,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 (15) 2012-06-19

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 (15) 2012-06-19 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 (15) r Plats och tid Förvaltningsbyggnaden, sammanträdesrum 1 Tisdagen den 19 juni 2012, kl 9:00.12:00 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Justeringens plats och

Läs mer

Plats och tid IFO-sammanträdesrum tisdagen den 12 mars 2019 kl. 08:30

Plats och tid IFO-sammanträdesrum tisdagen den 12 mars 2019 kl. 08:30 1(17) Plats och tid IFO-sammanträdesrum tisdagen den 12 mars 2019 kl. 08:30 Beslutande Se särskild förteckning sid 2 Övriga Se särskild förteckning sid 2 Utses att justera Randi Lindström (c) Justeringens

Läs mer

Organisationsutskottet

Organisationsutskottet Organisationsutskottet Datum: 2019-03-05 Tid: 13:00-15:00 Plats: Innaren, Regionhuset, Nygatan 20, Växjö Ledamöter Britt-Louise Berndtsson (C) (ordförande) Roland Gustbée (M) 4-8 Robert Olesen (S) Sven

Läs mer

M U L L S J Ö K O M M U N Folkhälsorådet Brottsförebyggande rådet

M U L L S J Ö K O M M U N Folkhälsorådet Brottsförebyggande rådet 2010-04-20 12 Plats och tid Bjurbäcksrummet kl. 13.00 15.00 Beslutande Ida Brinning-Klasson, vice ordf. (fp) Henrik Jansson, ks ordf. (m) Kent Oskarsson, ks vice ordf. (s) Agneta Grunditz (m) Övriga närvarande

Läs mer

Presidium Nämnd för Folkhälsa och sjukvård 88-99

Presidium Nämnd för Folkhälsa och sjukvård 88-99 PROTOKOLL 1(6) Diarienummer Plats: Närvarande: Maria Frisks tjänsterum, Regionens hus ande: Maria Frisk (KD), ordförande Helena Stålhammar (C) Marcus Eskdahl (S) Övriga: Annmargreth Kvarnefors, utvecklingsledare

Läs mer

Kommunhuset vån 3, Sunnangränd 4, Tyresö

Kommunhuset vån 3, Sunnangränd 4, Tyresö TYRESÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (10) Plats och tid Kommunhuset i Tyresö, sammanträdesrummet Myggdalen, plan 1 Onsdagen den 29 augusti 2007 kl 19.00-20.50 Beslutande Se närvarolista Övriga deltagare

Läs mer

Folkhälsoberedningen. Protokoll Datum: Åsnen, Region Kronoberg, Nygatan 20, Växjö

Folkhälsoberedningen. Protokoll Datum: Åsnen, Region Kronoberg, Nygatan 20, Växjö Folkhälsoberedningen Tid 2016-12-15 09:00-15:00 Plats ande ledamöter Åsnen, Region Kronoberg, Nygatan 20, Växjö Michael Öberg (MP) (ordförande) Henrietta Serrate (S) (vice ordförande) 50 Pernilla Tornéus

Läs mer

Tommy Bernevång-Forsberg (KD), ordförande

Tommy Bernevång-Forsberg (KD), ordförande JÖNKÖPINGS KOMMUN Valnämnden SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2015-11-16 1 Plats och tid Kajutan, Rådhuset, Jönköping, kl. 13.30 15.15 Beslutande Tommy Bernevång-Forsberg (KD), ordförande Åke Johansson (C) 1:e vice

Läs mer

FÖREDRAGNINGSLISTA. Landstingsstyrelsens sammanträde måndagen den 25 februari 2013 kl. 13 Konferenscentrum, Slottsgränd 1, Uppsala

FÖREDRAGNINGSLISTA. Landstingsstyrelsens sammanträde måndagen den 25 februari 2013 kl. 13 Konferenscentrum, Slottsgränd 1, Uppsala FÖREDRAGNINGSLISTA Landstingsstyrelsens sammanträde måndagen den 25 februari 2013 kl. 13 Konferenscentrum, Slottsgränd 1, Uppsala Nr 1. Ärende Val av justerare. I tur: Börje Wennberg (S) Tid för justering:

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2011-06-09 1

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2011-06-09 1 2011-06-09 1 Pats och tid Ansgarskyrkan kl 18.00 19.00 Beslutande Dan Hammarsten, ordförande Kicki Åkerlind Lena Blom Maria Skoglar Solveig Jendeberg Håkan Jonsson, ersätter Christer Gunnarsson Maja Eveborn,

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Anslags uppsättande: 2015-09-23 Anslags nedtagande: 2015-10-15

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Anslags uppsättande: 2015-09-23 Anslags nedtagande: 2015-10-15 Socialnämnden 2015-09-17 1 (18) Plats och tid: Kommunkontoret, Kisa, torsdagen 2015-09-17, kl. 9.30-11.30 Beslutande: Gruppmöte: 8.00-9.30 Roger Rydström (S), ordf. Else-Marie Frisk (S) Risto Laine (S)

Läs mer

Protokoll. Socialnämnden

Protokoll. Socialnämnden Socialnämnden 21-26 2 21 Redovisning till Inspektionen för vård och omsorg Dnr 8.5-39109/2013...4 22 Information om samverkan i kommunen för att främja integration...5 23 Redovisning till revisorerna med

Läs mer

INNEHÅLLSFÖRTECKNING

INNEHÅLLSFÖRTECKNING INNEHÅLLSFÖRTECKNING 16 Uppföljning av intern kontrollplan för 2011... 19 17 Ansökan om projektbidrag till studieförbund - ABF... 20 18 Ansökan om bidrag till lägerresa Wettern Taekwondo och Habo Judoklubb...

Läs mer

Kommunkontoret fredagen den 11 januari 2019 kl. 08: , ajournering för lunch 12:00-12:45 Beslutande Se särskild förteckning sid 2

Kommunkontoret fredagen den 11 januari 2019 kl. 08: , ajournering för lunch 12:00-12:45 Beslutande Se särskild förteckning sid 2 1(14) Plats och tid Kommunkontoret fredagen den 11 januari 2019 kl. 08:30-14.10, ajournering för lunch 12:00-12:45 Beslutande Se särskild förteckning sid 2 Övriga Se särskild förteckning sid 2 Utses att

Läs mer

Kallelse till sjukhusstyrelsens sammanträde onsdagen den 16 december 2015

Kallelse till sjukhusstyrelsens sammanträde onsdagen den 16 december 2015 2015-12-03 Sjukhusstyrelsen Cecilia Lidén Tfn 018-611 60 45 E-post cecilia.liden@lul.se Sjukhusstyrelsen Kallelse till sjukhusstyrelsens sammanträde onsdagen den 16 december 2015 Översänder kallelse, föredragningslista

Läs mer

David Berglund Judith Hult Alvi Berglund Cathrine Blomqvist Mikael Abramsson Margareta Gladh Börje Lundin. Kia Carlsson. Sekreterare Paragrafer 57-69

David Berglund Judith Hult Alvi Berglund Cathrine Blomqvist Mikael Abramsson Margareta Gladh Börje Lundin. Kia Carlsson. Sekreterare Paragrafer 57-69 Sammanträdets plats och tid Lokal Konferensrummet plan 12, Östersunds sjukhus, Kyrkgatan 16, Östersund. kl 09.00 15.50 Beslutande Anna Gundersson Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och

Läs mer