RMS (Roll, Mål & Sammanhang)

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "RMS (Roll, Mål & Sammanhang)"

Transkript

1 RMS (Roll, Mål & Sammanhang) Uppdrag: Kommundirektör Övergripande Mål (syfte): Kommundirektören är kommunens ledande tjänsteperson. Det yttersta ansvaret är att verkställa kommunstyrelsen och kommunfullmäktiges beslut. Kommundirektören leder kommunens ledningsgrupp och är direkt underställd kommunstyrelsens ordförande. Huvuduppgiften är att med ett tydligt ledarskap driva, utveckla och effektivisera kommunen. Rollen innebär också att inspirera medarbetare och invånare i kommunen till en god förståelse för kommunens verksamhet. Detta arbete förutsätter att Kommundirektören har förmåga till en god dialog Kommundirektören skall också klara den ekonomiska balansgången för verksamheten i förhållande till lagstiftning och kvalitet. Sammanhang: Lekebergs kommun Målet med denna uppdragsbeskrivning: Ø Skapa tydlighet med nuläget, målet, uppdraget Ø Säkra en intern samsyn runt förväntningar och behov Ø Attrahera de bästa kandidaterna till tjänsten Ø Skapa bästa möjliga förutsättningar för den kommande anställda att vara i samförstånd med uppdraget, och att i roll kunna agera beslutsamt med fokus på rätt prioriteringar.

2 Ett arbete skapat för dig som kandidat Människor har olika upplevelser om vad som händer i en organisation. Var de kommer ifrån, hur de arbetar idag och som påverkar deras syn och perspektiv på tillvaron. En bra matchning mellan arbetsgivarens kultur och arbetstagarens grundvärderingar är viktig och skapas bäst när man integrerar så många olika intryck som möjligt och gör dem talbara. Sanningen kan se olika ut för olika människor utan att för den sakens skull vara osann. Denna uppdragsbeskrivning syftar till att hjälpa dig, som kandidat, att bli klok runt uppdraget och dess roller i organisationen, så du kan ta ställning till din energi för uppdraget och arbetsgivaren. Vi tror att detta material hjälper dig att få en korrekt bild av uppdraget och utmaningarna, så du kan bedöma matchning, nu och i framtiden, runt ledarskap, gemenskap och utveckling. Med förhoppning om intressant läsning Mia Haglund Sandahl Partners Kommunstyrelsens ordförande Lekebergs kommun är en tillväxtkommun som ökar mest procentuellt i befolkning i Örebro län. Det har hänt mycket positivt de senaste åren och det finns en framåtanda och en stor drivkraft i kommunen. Kommunfullmäktige har satt upp tydliga mål för en fortsatt positiv och hållbar utveckling. Kommundirektören har en viktig funktion i kommunens organisation och det fortsatta arbetet mot de politiskt uppsatta målen. I Lekeberg finns engagerade politiker, medarbetare, invånare och företagare som tillsammans vill fortsätta att utveckla kommunen och möta framtida utmaningar. Som kommundirektör får du tillsammans med oss fortsätta denna utvecklingsresa. Jag ser fram emot att träffa dig och vad vi tillsammans kan uppnå. Wendla Thorstensson Kommunstyrelsens ordförande Lekebergs kommun Lekebergs kommun är en relativt ung kommun. I år 2016, firar kommunen 21 år. Kommunen har en stark drivkraft, det märks när det gäller vilja och driv i kommunens verksamhet, en snabb och positiv befolkningstillväxt i alla åldersgrupper, starka lokala nätverk, kultursatsningar och ett dynamiskt näringsliv. Lekeberg som har ca invånare är belägen mellan Örebro och Karlskoga. Kommunen har goda kommunikationer med europavägarna E 18 och E 20 inpå knutarna liksom Örebro flygplats. Det är inte långt till tåget heller med Hallsberg och Örebro som nära grannar.

3 Lekbergs kommun i framtiden Mycket positivt har skett i Lekeberg de senaste åren. Kommunen är en tillväxtkommun och finns i en region som också växer kraftigt. Goda pendlingsmöjligheter gör det möjligt för en fortsatt befolkningstillväxt som skapar förväntningar på en positiv utveckling av kommunens verksamhet. Lekebergs kommun har under flera år ökat invånarantalet. Det innebär att kommunen planerar för flera bostäder och en god kommunal service. Kommunen har också klättrat i mätningar av kommunal service till näringslivet, kunskapsresultat i skolan och sedan flera år en stor nöjdhet hos medborgare som har kontakt med förvaltningen Vård och omsorg. Det finns en stark vilja till utveckling och nytänkande och ett stort engagemang från politiker och tjänstemän. Samarbetsvilja och att lösa frågor för kommunens bästa präglar politikens sätt att arbeta. Det finns dock fortfarande mycket att göra avseende Lekebergs kommuns organisering och långsiktiga prioriteringar för att säkerställa en ändamålsenlig och anpassad kommunal organisation. Fokus ligger på kommunens kärnverksamhet och att utveckla kommunens attraktivitet för boende, anställda och näringsliv. Att ge förutsättningar för en fortsatt positiv befolkningstillväxt och balansera detta mot de krav som därmed ställs på en kommun av ökad service och attraktivitet som arbetsgivare är en prioriterad politisk fråga. Vår organisation och våra medarbetare Lekebergs kommun styrs av Lekebergsalliansen. Fördelningen av mandaten är; Centerpartiet (9), Moderaterna (5), Kristdemokraterna (2), Liberalerna (1) och Miljöpartiet (1). Oppositionspartier är Socialdemokraterna (10), Vänsterpartiet (1), Framtidspartiet (2) och Sverigedemokraterna (4). Lekebergs kommun ingår i samarbeten med andra kommuner, främst i Sydnärke, och har flera gemensamma nämnder, bland andra byggnämnd, miljönämnd, IT- nämnd, lönenämnd och taxe- och avgiftsnämnd. Kommunen har också två fastighetsbolag, Lekebergs kommunfastigheter AB och LekebergsBostäder AB som ingår i Lekebergs kommunala Holdingbolag AB. Se ytterligare information på

4 Vision och Styrprocess Lekebergs vision är Lekebergs kommun Trygghet och Nytänkande - Naturligt nära. Alla mål och alla verksamheter ska sträva efter att uppnå detta. Kommunfullmäktige beslutar varje år om övergripande mål och indikatorer för kommunen, dessa mål är kommunfullmäktiges möjlighet att prioritera och peka ut riktningen för kommunens verksamheter och på så sätt ta ett steg närmare visionen. Kommunen antog 2014 en ny styrmodell, MER- styrning (Mål, Ekonomi och Resultat). Styrmodellen reviderades under 2016 för att förbättra uppföljningen av målen och på ett bättre sätt få in styrningen av ekonomin i modellen. Arbete återstår fortfarande men kommunen är på rätt väg och kommunens verksamheter blir mer och mer medvetna om vikten av att följa upp och arbeta mot kommunens mål. En del som återstår är att ytterligare koppla ihop mål med ekonomi. Målen är sex till antalet och beskrivs i närmare i bilaga 1. De sex målen i korthet: 1. Lekebergs kommun gör det enkelt för sina medborgare att bo i Lekeberg. 2. Lekebergs kommun växer och utvecklas på ett hållbart sätt. 3. Lekebergs kommun minskar sin klimatpåverkan. 4. Lekebergs kommun ger barn och unga möjligheter att utvecklas optimalt utifrån sina förutsättningar. 5. Lekebergs kommun erbjuder en trygg och god omsorg för alla utifrån behov. 6. Lekebergs kommun erbjuder goda förutsättningar för företagande och företagsetableringar. Policy för medarbetarskap och ledarskap i Lekebergs kommun har också sin utgångspunkt i visionen Lekebergs kommun Trygghet och Nytänkande - Naturligt nära. För Lekebergs kommun är nytänkande viktigt, då Lekeberg som den lilla kommunen ska lösa samma uppgifter som en stor kommun. Policy för medarbetarskap och ledarskap, bilaga 2. Uppdraget som Kommundirektör Som kommundirektör är du kommunens ledande tjänsteperson. Kommundirektören ansvarar för att kommunstyrelsens beslut verkställs samt att budget-, resultat-, och verksamhetsuppföljning sker. Du rapporterar till kommunstyrelsens ordförande. Du inspirerar medarbetare och chefer till att medverka till ett öppet klimat mellan kommunens olika verksamhetsområden och att beslut och handlingar görs utifrån ett kommunalt helhetsperspektiv. Du bidrar också till att medarbetare förstår sina uppdrag och hur var och ens roll i organisationen är viktig för att kommunens mål uppnås. I rollen ingår att bidra till en god dialog mellan politik och verksamhet samt att vara en resursperson för politiken. Som Kommundirektör är du tillika förvaltningschef för kommunstyrelseförvaltningen samt VD för Lekebergs kommunala Holdingbolag AB, där fastighetsbolagen finns med egen VD.

5 Uppdrag och utmaningar för Kommundirektören Kommundirektörens roll har ett stort fokus på ett övergripande perspektiv och målen för samarbete inom hela kommunen. Kommundirektören har också en aktiv roll i samarbetet Sydnärke. Prioriterade områden 1.En pågående utmaning för hela kommunen är anpassning av verksamheten i en växande kommun. Den ekonomiska situationen för kommunen är central där en styrning och anpassning till nuvarande och framtida behov skall balanseras. Ett viktigt uppdrag är därmed att skapa underlag för en budgetprocess med styrmodeller som ger korrekta underlag. 2. Samverkan mellan förvaltningar för att utnyttja resurserna effektivt och lösa och korta handläggningstider och problem som inte var och en kan lösa själva. Bygga en god gemensam grund, skapa stabilitet och trygghet i organisationen och samtidigt utforma strategier för prioriteringar i ett långsiktigt utvecklingsperspektiv. I arbetet ingår att utveckla kvalitetsledningssystem och ett processorienterat arbetssätt, för att framåt ta kloka och underbyggda beslut. En positiv vilja och samverkan finns men det gemensamma arbetet behöver struktureras. 3. Ett tryggt och modigt ledarskap som med gott omdöme gör det möjligt för kommunens medarbetare att få utveckla sina yrkesroller. Kommundirektören kommer leda en kunnig och engagerad grupp som tar ett stort ansvar. Idag vilar ett stort ansvar på individers engagemang och kunnande, snarare än tydliga processer och styrning i organisationen. Behov finns att kunna ta snabbare beslut utifrån kriterier i processer och korta ner handläggningstider. 4. Det blir nu viktigt att en trygg ledare med stor nyfikenhet och öppenhet tar vid påbörjat arbete, och som med tillit och dialog i kommunen banar väg mot ett långsiktigt tänkande. Med andra ord inspirera till nya lösningar och arbetssätt. Kompetens, kunskap och initiativförmåga finns och en känsla av kraft i organisationen som rätt kanaliserad kan bli riktigt bra. 5. Kommundirektörens uppdrag är också att förtroendefullt företräda den kommunala förvaltningen, skapa förståelse för prioriteringar, resonera och ge bra beslutsunderlag till en engagerad politisk ledning. 6. De mål för ledarskap och medarbetarskap som definieras i kommunens policydokument ska implementeras och kommundirektörens roll är att vidareutveckla engagemang och nöjdhet hos ledare och medarbetare. Säkerställa kompetensförsörjningen i kommunen och utvecklas som en attraktiv arbetsgivare.

6 Vad skapar nöjdhet om 2 år För kommunen: För ledarskapet: För medarbetarskapet: En strateg som kan utforska en mer funktionell organisation med mer renodlade roller, anpassade för den verklighet och framtid vi är på väg mot. En organisation som präglas av närhet och dialog. Effektiv ekonomisk behovsanalys och uppföljning som bidrar till budget i balans. Ledarutmaning Kommunicera, förankra och följ upp Respektfullt utmana till strategi och struktur Bygga vidare på policey för ledarskap. Är medveten om sin egna och andras drivkrafter. Skapa en ledningsgrupp där alla bidrar till helheten. Ledarutmaning - Hålla i och hålla ut Inspirera till ett arbete med tydliga roller och mål i den förändringsresa som hela kommunen är inne i. Att se kompetenta medarbetare som tar ett stort ansvar. Ledarutmaning - Hålla i och hålla ut, entusiasmera och hantera oro i förändring. Vem tror vi att du är? För att lyckas med uppdraget behöver du erfarenhet av att leda liknande verksamhet och har lätt att nätverka och bygga relationer, både internt och externt. Din goda förståelse för kommunal verksamhet och ledarskap gör dig trygg och beslutsam. Du är kunnig och engagerad i samhällsfrågor och samhällsplanering och vill verka i en mindre kommun nära medborgare och politisk ledning. Du har också förståelse för den lilla kommunens begränsade resurser av specialister som därmed innebär förväntningar på nyfikenhet och samarbete med kunniga medarbetare och med andra kommuner och organisationer. Du har flera års erfarenhet av ledarskap i en komplex organisation och att leda genom andra chefer. Du har därmed vana att hantera prioriteringar i en offentlig roll, med många viljor. Du har också erfarenhet av förändringsarbete i en politisk styrd organisation. Gärna i en kommun med tillväxt. Du har ett långsiktigt perspektiv och bygger dina beslut genom både lyhördhet och mod. Du har en akademisk utbildning som är relevant för uppdraget samt har god kunskap inom det kommunaljuridiska området. Du har goda IT- kunskaper och kan uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska. Den person vi söker ska ha en god samarbets- och kommunikationsförmåga. Vi kommer att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper och därför vill vi att du som person har en stark integritet och förmåga att bygga goda relationer

7 Avslutning Hoppas du finner rollbeskrivningen intressant och att vi fått dig nyfiken på rollen och uppdraget. Vi ser fram emot en kontakt där vi kan fördjupa dina frågeställningar och utforska din potentiella matchning. Välkommen att söka tjänsten! Skicka CV och personligt brev till senast den 15 november. För frågor, kontakta rekryteringskonsult Mia Haglund Sandahl Partners på telefon

Socialchef tillika förvaltningschef för Socialförvaltningen i Lekeberg.

Socialchef tillika förvaltningschef för Socialförvaltningen i Lekeberg. Rollbeskrivning Uppdrag: Socialchef tillika förvaltningschef för Socialförvaltningen i Lekeberg Övergripande Mål ( Syfte ): Socialchefen har på nämndens uppdrag det yttersta ansvaret för att verkställa

Läs mer

RMS (Roll, Mål & Sammanhang)

RMS (Roll, Mål & Sammanhang) RMS (Roll, Mål & Sammanhang) Uppdrag: Övergripande Mål (syfte): Näringslivs- och utvecklingschef, en nyinrättad tjänst. Att initiera och genomföra aktiviteter i syfte att stimulera och stärka bilden av

Läs mer

RMS (Roll, Mål & Sammanhang) Målet med denna uppdragsbeskrivning: Kommundirektör för Hallsbergs kommun

RMS (Roll, Mål & Sammanhang) Målet med denna uppdragsbeskrivning: Kommundirektör för Hallsbergs kommun RMS (Roll, Mål & Sammanhang) Uppdrag: Övergripande Mål: Kommundirektör för Hallsbergs kommun Kommundirektören är kommunens ledande tjänsteperson. Kommundirektören ansvarar för styrning, utveckling och

Läs mer

Förvaltningschef Kultur och bildningsförvaltningen

Förvaltningschef Kultur och bildningsförvaltningen Rollbeskrivning Uppdrag: Övergripande Mål (syfte): Sammanhang: Rapporterar till: Förvaltningschef Kultur och bildningsförvaltningen Strategiskt och operativt ledaransvar för förvaltningen kultur och bildnings

Läs mer

IT-chef, tillika förvaltningschef, Sydnärkes IT förvaltning. IT-chefen rapporterar till Sydnärkes IT-nämnd och kommundirektören i Lekebergs kommun.

IT-chef, tillika förvaltningschef, Sydnärkes IT förvaltning. IT-chefen rapporterar till Sydnärkes IT-nämnd och kommundirektören i Lekebergs kommun. Rollbeskrivning Uppdrag: Övergripande Mål (syfte): IT-chef, tillika förvaltningschef, Sydnärkes IT förvaltning. Som van samverkansledare styra och utveckla ITförvaltningen så att de fyra medlemskommunerna

Läs mer

Rollbeskrivning. Målet för uppdragsbeskrivningen: Ett arbete för dig? Uppdrag: Förvaltningschef för Vård och omsorgsförvaltningen

Rollbeskrivning. Målet för uppdragsbeskrivningen: Ett arbete för dig? Uppdrag: Förvaltningschef för Vård och omsorgsförvaltningen Rollbeskrivning Uppdrag: Förvaltningschef för Vård och omsorgsförvaltningen Övergripande Mål för rollen: Förvaltningschefen har det yttersta ansvaret att verkställa och driva kommunens egenregi verksamhet,

Läs mer

KUMLA FASTIGHETER. Uppdrag och Rollbeskrivning. Målet med denna uppdragsbeskrivning: Ett arbete skapat för dig som kandidat.

KUMLA FASTIGHETER. Uppdrag och Rollbeskrivning. Målet med denna uppdragsbeskrivning: Ett arbete skapat för dig som kandidat. Uppdrag och Rollbeskrivning Uppdrag: Organisation: VD Kumla Fastigheter AB Övergripande Mål ( Syfte ): Tillsammans med Kumla kommun och andra aktörer utveckla Kumla mot målen i Vision 2025. VD har det

Läs mer

Mål för rollbeskrivningen:

Mål för rollbeskrivningen: Rollbeskrivning Uppdrag: Programdirektör för programområdet Social välfärd i Örebro kommun. Programdirektören är programnämndens ledande tjänsteman. Övergripande Mål för rollen: Utifrån ett helhetsperspektiv

Läs mer

Socialchef tillika förvaltningschef för socialförvaltningen i Degerfors kommun.

Socialchef tillika förvaltningschef för socialförvaltningen i Degerfors kommun. Rollbeskrivning Uppdrag: Socialchef tillika förvaltningschef för socialförvaltningen i Degerfors kommun Övergripande Mål ( Syfte ): Socialchefen skall säkerställa att förvaltningen uppnår de resultat som

Läs mer

UPPDRAGSBESKRIVNING. VD Till Adolf Lindgrens Stiftelse

UPPDRAGSBESKRIVNING. VD Till Adolf Lindgrens Stiftelse UPPDRAGSBESKRIVNING VD Till Adolf Lindgrens Stiftelse Målet med denna uppdragsbeskrivning: Þ Skapa tydlighet om nuläget, målet, uppdraget och rollerna inom organisationen Þ Säkra en intern samsyn runt

Läs mer

Rollbeskrivning. Målet med denna uppdragsbeskrivning. Ett arbete skapat för dig som kandidat. Kulturchef en nyinrättad tjänst

Rollbeskrivning. Målet med denna uppdragsbeskrivning. Ett arbete skapat för dig som kandidat. Kulturchef en nyinrättad tjänst Rollbeskrivning Uppdrag: Kulturchef en nyinrättad tjänst Övergripande Mål: Att initiera och öka samverkan av kulturaktiviteter. I syfte att stimulera kulturintresset, skapa möten och stärka bilden av Laxå

Läs mer

Ekonomichef för Kristinehamns kommun. Kristinehamns kommun, Kommundirektör.

Ekonomichef för Kristinehamns kommun. Kristinehamns kommun,   Kommundirektör. Rollbeskrivning Uppdrag Övergripande mål Sammanhang Rapporterar till Ekonomichef för Kristinehamns kommun. Aktivt leda kommunens arbete med rättvisande redovisning och god och långsiktigt hållbar hushållning

Läs mer

Medarbetarskap i Umeå kommun. Vi tar ansvar och visar engagemang för det egna och det gemensamma uppdraget

Medarbetarskap i Umeå kommun. Vi tar ansvar och visar engagemang för det egna och det gemensamma uppdraget Medarbetarskap i Umeå kommun Vi tar ansvar och visar engagemang för det egna och det gemensamma uppdraget Inledning Vi som arbetar i Umeå kommun har ett viktigt uppdrag: att bidra till ett gott liv i Umeå

Läs mer

Medarbetarskap i Umeå kommun

Medarbetarskap i Umeå kommun Medarbetarskap i Umeå kommun Vi tar ansvar och visar engagemang för det egna och det gemensamma uppdraget www.umea.se/kommun 2 Inledning Vi som arbetar i Umeå kommun har ett viktigt uppdrag: att bidra

Läs mer

Degerforsbyggen AB, Kommunfastigheter och Degerfors Industrihus AB. VD rapporterar till styrelsen och moderbolagets styrelse.

Degerforsbyggen AB, Kommunfastigheter och Degerfors Industrihus AB. VD rapporterar till styrelsen och moderbolagets styrelse. Uppdrag och Rollbeskrivning Uppdrag: Organisation: Övergripande Mål ( Syfte ): VD Degerforsbyggen AB, Kommunfastigheter och Degerfors Industrihus AB Ansvar för styrning och förvaltning av bolagen utifrån

Läs mer

MEDARBETAR- OCH LEDARPOLICY Medarbetare och ledare i samspel

MEDARBETAR- OCH LEDARPOLICY Medarbetare och ledare i samspel JAG SAMSPELAR JAG VILL LYCKAS JAG SKAPAR VÄRDE JAG LEDER MIG SJÄLV MEDARBETAR- OCH LEDARPOLICY Medarbetare och ledare i samspel sid 1 av 8 Medarbetar- och ledarpolicy Medarbetare och ledare i samspel Syfte

Läs mer

Chefs- och ledaruppdraget i Tyresö kommun. Riktlinjer fastställda av kommunstyrelsen

Chefs- och ledaruppdraget i Tyresö kommun. Riktlinjer fastställda av kommunstyrelsen 1 Chefs- och ledaruppdraget i Tyresö kommun Riktlinjer fastställda av kommunstyrelsen 2017-09-13 2 Innehållsförteckning 1 Chefs- och ledaruppdraget i Tyresö kommun... 3 2 Chefens ansvarsområde... 4 3 Ledningsstruktur

Läs mer

Policy för ledning och organisation

Policy för ledning och organisation Policy för ledning och organisation Vara kommun Antagen av kommunfullmäktige 2018-03-26 26 Innehållsförteckning Ledning och styrning i Vara kommun... 1 Bakgrund... 1 Syfte och innehåll... 1 Medarbetarskap...

Läs mer

MED GEMENSAM KRAFT LEDAR- OCH MEDARBETARPOLICY

MED GEMENSAM KRAFT LEDAR- OCH MEDARBETARPOLICY MED GEMENSAM KRAFT LEDAR- OCH MEDARBETARPOLICY MED GEMENSAM KRAFT SKAPAR VI EN BRA ARBETSMILJÖ OCH GER SAMHÄLLSSERVICE MED HÖG KVALITET. VARFÖR EN LEDAR- OCH MEDARBETARPOLICY? Alla vi som arbetar i koncernen

Läs mer

TILL DIG SOM ÄR CHEF.

TILL DIG SOM ÄR CHEF. TILL DIG SOM ÄR CHEF. Vi ska skapa en. e s l e v e l p p u v i t i s po Till dig som arbetar eller söker arbete som chef i Söderköpings kommun. LEDARSKAPET- EN NYCKEL TILL FRAMGÅNG Du som är eller vill

Läs mer

Medarbetar- och ledarpolicy

Medarbetar- och ledarpolicy www.hassleholm.se S Medarbetar- och ledarpolicy Policy Innehåll Medarbetar- och ledarpolicy 3 Tillsammans skapar vi Hässleholms kommun 3 Hässleholms kommun som arbetsgivare 3 Medarbetarskap 3 Ledarskap

Läs mer

Personalpolitiskt program

Personalpolitiskt program Personalpolitiskt program Antaget av kommunfullmäktige 2015-03-24 dnr KS/2014:166 Dokumentansvarig: Personalchef Mjölby en hållbar kommun Mjölby kommun är en hållbar kommun som skapar utrymme för att både

Läs mer

MED GEMENSAM KRAFT LEDAR- OCH MEDARBETARPOLICY

MED GEMENSAM KRAFT LEDAR- OCH MEDARBETARPOLICY MED GEMENSAM KRAFT LEDAR- OCH MEDARBETARPOLICY Med gemensam kraft SKAPAR vi en BRA arbetsmiljö OCH GER samhällsservice med hög kvalitet. VARFÖR EN LEDAR- OCH MEDARBETARPOLICY? Alla vi som arbetar i koncernen

Läs mer

Framtidsvision NYNÄSHAMN 2030

Framtidsvision NYNÄSHAMN 2030 Framtidsvision NYNÄSHAMN 2030 1 Framtidsvision Framtidsvisionen är den styrande politikens idé om hur samhället i Nynäshamns kommun har utvecklats fram till 2030. Med visionen vill de styrande partierna

Läs mer

STYRDOKUMENT Policy för medarbetare, chefer och ledare

STYRDOKUMENT Policy för medarbetare, chefer och ledare Kommunstyrelsen 1 (6) STYRDOKUMENT Policy för medarbetare, chefer och ledare Beslutad när Beslutad av Diarienummer Ersätter Gäller för Kommunfullmäktige KSKF/2018:409 KSKF/2011:302 Samtliga nämnder och

Läs mer

Remiss av förslag - Policy för medarbetare, chefer och ledare

Remiss av förslag - Policy för medarbetare, chefer och ledare Kommunstyrelsen 2018-11-05 Kommunledningskontoret HR KSKF/2018:409 Karin Tannergren 016710 50 02 1 (3) Kommunstyrelsen Remiss av förslag - Policy för medarbetare, chefer och ledare Förslag till beslut

Läs mer

Politiskt ledarskap. Landstingsstyrelsens ordförande Ulf Berg

Politiskt ledarskap. Landstingsstyrelsens ordförande Ulf Berg Politiskt ledarskap Landstingsstyrelsens ordförande Ulf Berg Det här är vårt uppdrag Fullmäktige är regionens högsta beslutande organ som har det yttersta ansvaret för ekonomin och verksamhetens inriktning.

Läs mer

Karlsborgs kommun. Ledarskapspolicy. Bilaga 35 KF Diarienummer: Antagen:

Karlsborgs kommun. Ledarskapspolicy. Bilaga 35 KF Diarienummer: Antagen: Bilaga KF 7 201-0 - 0 Karlsborgs kommun Ledarskapspolicy Dokumenttyp: Policy Diarienummer: 66.201 Beslutande: Kommunfullmäktige Antagen: 201-0-0 Giltighetstid: Tillsvidare Dokumentet gäller för: Samtliga

Läs mer

265 Remiss av förslag Policy för medarbetare, chefer och ledare (KSKF/2018:409)

265 Remiss av förslag Policy för medarbetare, chefer och ledare (KSKF/2018:409) Kommunstyrelsen Protokollsutdrag Sammanträdesdatum 2018-11-27 Sida 1(1) 265 Remiss av förslag Policy för medarbetare, chefer och ledare (KSKF/2018:409) Beslut 1. Förslag till policy för medarbetare, chefer

Läs mer

Förslag Framtid Ånge 2.0. Strategi för utveckling av Ånge kommun

Förslag Framtid Ånge 2.0. Strategi för utveckling av Ånge kommun Förslag 2013-03-28 Framtid Ånge 2.0 Strategi för utveckling av Ånge kommun 2014-2020 1 Du håller framtiden i din hand Framtid Ånge 2.0 är Ånge kommuns utvecklingsstrategi för den bygd som vi lever och

Läs mer

Uppdrag och rollbeskrivning

Uppdrag och rollbeskrivning Uppdrag och rollbeskrivning Roll: Ekonomichef Organisation: Laxå kommun Som vår nya ekonomichef ska du aktivt leda ekonomi och kvalitetsarbetet för en långsiktig ekonomi i balans. Rollen innebär också

Läs mer

KF Ärende 5. Revidering av Chefs-, Ledar- och medarbetarpolicy

KF Ärende 5. Revidering av Chefs-, Ledar- och medarbetarpolicy KF Ärende 5 Revidering av Chefs-, Ledar- och medarbetarpolicy Protokollsutdrag Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen arbetsutskott 2017-12-04 KS AU 59 KS 2017.0438 Revidering av Chefs-, Ledar- och medarbetarpolicy

Läs mer

Personalpolitiskt program

Personalpolitiskt program Personalpolitiskt program Du som medarbetare är viktig och gör skillnad genom ditt engagemang och mod att förändra i strävan att förbättra. 2 Mjölby en hållbar kommun Mjölby kommun är en hållbar kommun

Läs mer

Ronneby kommuns personalpolitik

Ronneby kommuns personalpolitik Ronneby kommuns personalpolitik Bakgrund Att arbeta i Ronneby kommun är ett välfärdsarbete. Vårt främsta uppdrag är att ge god service till våra medborgare. Det är därför en viktig samhällsfråga att kommunen

Läs mer

Medarbetare i Norrköpings kommun

Medarbetare i Norrköpings kommun Antagen av personalutskottet den 16 december 2011, KS 2011/0765 Medarbetare i Norrköpings kommun Det goda livet finns i Norrköping en framtidsvision för Norrköping Medarbetarskap gör skillnad! Har du tänkt

Läs mer

Verksamhetsplan. Kommunstyrelse 2018

Verksamhetsplan. Kommunstyrelse 2018 Verksamhetsplan Kommunstyrelse 2018 Innehållsförteckning Nybro kommuns vision & mål...3 Verksamhetsidé... 4 Budget... 6 Organisation... 7 Mål... 8 Prioriterade områden & strategiska åtgärder... 9 2 Nybro

Läs mer

SOLLENTUNA FÖRFATTNINGSSAMLING

SOLLENTUNA FÖRFATTNINGSSAMLING Arbetsgivarstrategi i Sollentuna kommun Antagen av kommunfullmäktige 2018-02-15, 15, Dnr 2017/0764 KS Innehållsförteckning Arbetsgivarstrategi i Sollentuna kommun... 2 Varför ska vi arbeta med vårt arbetsgivarmärke?...

Läs mer

Målet med denna uppdragsbeskrivning: Ett arbete skapat för dig som kandidat

Målet med denna uppdragsbeskrivning: Ett arbete skapat för dig som kandidat RMS (Roll, Mål & Sammanhang) Uppdrag: Övergripande Mål (Syfte): Sammanhang: Rapporterar till: HR chef Målet för rollen som HR- chef är att driva och utveckla HR- arbetet vidare så att Aspa Bruk ska uppfattas

Läs mer

Förslag till reviderad mål- och styrmodell för Danderyds kommun

Förslag till reviderad mål- och styrmodell för Danderyds kommun DANDERYDS KOMMUN 1(11) Kommunstyrelsen Förslag till reviderad mål- och styrmodell för Danderyds kommun Intentionen med föreliggande förslag är att utveckla och tydliggöra kommunens mål- och styrmodell.

Läs mer

Chefs- och ledarskapspolicy

Chefs- och ledarskapspolicy Chefs- och ledarskapspolicy Antagen av kommunfullmäktige 2011-12-15 1. Inledning Denna policy vänder sig till dig som är chef eller vill bli chef i Eksjö kommun. Syftet är att du tydligt ska veta utifrån

Läs mer

Uppdragsbeskrivning för rollen som. Koncernchef/VD

Uppdragsbeskrivning för rollen som. Koncernchef/VD Uppdragsbeskrivning för rollen som Koncernchef/VD Styrelseordföranden har ordet Karlskoga Energi & Miljö AB står inför flera spännande utmaningar där du som blivande VD för koncernen får en nyckelroll

Läs mer

MEDARBETAR- OCH LEDARPOLICY. #mitthässleholm

MEDARBETAR- OCH LEDARPOLICY. #mitthässleholm #mitthässleholm Bilderna är hämtade från Hässleholms kommuns Instagram-konto. Medarbetare har fotograferat och publicerat bilder från sin arbetsvardag. Dela gärna dina historier, bilder och filmer och

Läs mer

Du är viktig för Norrköpings framtid.

Du är viktig för Norrköpings framtid. Den blå tråden Du är viktig för Norrköpings framtid. Om du känner glädje i att skapa värde och göra nytta för andra människor har du kommit helt rätt. För alla vi som jobbar här gör skillnad för Norrköpingsbornas

Läs mer

Verksamhetsplan

Verksamhetsplan Verksamhetsplan 2019 2023 2 MALMÖLUNDREGIONEN VERKSAMHETSPLAN 2019 2023 Inledning MalmöLundregionen är tillväxtmotorn i Skåne och en dynamisk del av Öresundsregionen och Europa. Vi har många styrkor att

Läs mer

Framtid Ånge Strategi för utveckling i Ånge kommun 2014 2020

Framtid Ånge Strategi för utveckling i Ånge kommun 2014 2020 Framtid Ånge Strategi för utveckling i Ånge kommun 2014 2020 Antagen av Kommunfullmäktige den 17 juni 2013 Framtid Ånge Strategi för utveckling i Ånge kommun 2014 2020 Strategin är framtagen i bred samverkan

Läs mer

Yttrande över remiss - Policy för medarbetare, chefer och ledare

Yttrande över remiss - Policy för medarbetare, chefer och ledare Servicenämnden 2019-01-22 Serviceförvaltningen Stab och stöd SEN/2019:14 Ulrika Junebark 016-710 73 24 1 (2) Servicenämnden Yttrande över remiss - Policy för medarbetare, chefer och ledare Förslag till

Läs mer

tydlighe kommunice feedback tillit förtroende vision arbetsglädje LEDAR- OCH MEDARBETARPOLICY ansvar delegera närvarande bemötande tillåtande humor

tydlighe kommunice feedback tillit förtroende vision arbetsglädje LEDAR- OCH MEDARBETARPOLICY ansvar delegera närvarande bemötande tillåtande humor dialog delegera tydlighe humor besluta stöd lojal kommunice feedback bemötande motivera rättvis tillåtande lyhörd delaktighet inkluderande ansvar närvaro tydlighet samarbete närvarande förtroende vision

Läs mer

CHEFS OCH LEDARSKAPSPOLICY

CHEFS OCH LEDARSKAPSPOLICY CHEFS OCH LEDARSKAPSPOLICY Vår verksamhetsidé Vi är många som jobbar på Eksjö kommun ungefär 1600 medarbetare och vår främsta uppgift är att tillhandahålla den service som alla behöver för att leva ett

Läs mer

Kommunal författningssamling för Smedjebackens kommun. Chefspolicy för Smedjebackens kommun

Kommunal författningssamling för Smedjebackens kommun. Chefspolicy för Smedjebackens kommun Kommunal författningssamling för Smedjebackens kommun Fastställd av Kf 3 Den 2019-02-18 3 Dnr 2019/00027 Chefspolicy för Smedjebackens kommun s beslut Chefspolicy version 2019-02-05 för Smedjebackens kommun

Läs mer

Yttrande över remiss - Policy för medarbetare, chefer och ledare

Yttrande över remiss - Policy för medarbetare, chefer och ledare Kultur- och fritidsnämnden 2019-01-02 Kultur och fritidsförvaltningen HR KFN/2018:194 Anneli Johansson 016-710 33 02 1 (2) Kultur- och fritidsnämnden Yttrande över remiss - Policy för medarbetare, chefer

Läs mer

2019 Strategisk plan

2019 Strategisk plan 2019 Strategisk plan Styrmodell Styrmodellen beskriver övergripande hur den kommunala verksamheten i kommunen ska styras, följas upp och utvärderas. Syftet är att vi skall nå de mål som kommunfullmäktige

Läs mer

PERSONALPOLICY FÖR VÅRDÖ KOMMUN

PERSONALPOLICY FÖR VÅRDÖ KOMMUN PERSONALPOLICY FÖR VÅRDÖ KOMMUN Godkänd av kommunfullmäktige 34/11.11.2010 VÅRDÖ KOMMUN - EN KOMMUN I MEDVIND För att Vårdö skall utvecklas som en framgångsrik kommun måste följande principer genomsyra

Läs mer

LINKÖPINGS PERSONALPOLITISKA PROGRAM

LINKÖPINGS PERSONALPOLITISKA PROGRAM LINKÖPINGS PERSONALPOLITISKA PROGRAM 2 >> Hos oss finns Sveriges viktigaste jobb >> Linköping där idéer blir verklighet Linköpings kommun är en av regionens största arbetsgivare och har en bredd bland

Läs mer

Täby kommuns kommunikationsplattform

Täby kommuns kommunikationsplattform 1(8) KOMMUNSTYRELSEN Karin Öhlander Täby kommuns kommunikationsplattform Kommunikation är en grundförutsättning för att alla chefer och medarbetare ska kunna förstå kommunens mål och också kunna omsätta

Läs mer

Återredovisning digital strategi följduppdrag utifrån utredningsuppdrag 15/06

Återredovisning digital strategi följduppdrag utifrån utredningsuppdrag 15/06 Landstinget i Kalmar Län Utvecklings- och Folkhälsoenheten TJÄNSTESKRIVELSE Datum 2017-01-11 Landstingsstyrelsen Diarienummer 150054 Sida 1 (1) Återredovisning digital strategi följduppdrag utifrån utredningsuppdrag

Läs mer

En stad. 9000 medarbetare. En vision.

En stad. 9000 medarbetare. En vision. guide till År 2035 ska Helsingborg vara den skapande, pulserande, gemensamma, globala och balanserade staden för människor och företag. Helsingborg är staden för dig som vill något. En stad. 9000 medarbetare.

Läs mer

Guide till HELSINGBORG

Guide till HELSINGBORG Guide till HELSINGBORG 2035 År 2035 ska Helsingborg vara den skapande, pulserande, gemensamma, globala och balanserade staden för människor och företag. Helsingborg är staden för dig som vill något. En

Läs mer

106 Policy för medarbetarskap, chef- och ledarskap (KSKF/2018:409)

106 Policy för medarbetarskap, chef- och ledarskap (KSKF/2018:409) Kommunfullmäktige Protokollsutdrag Sammanträdesdatum 2019-05-16 Sida 1(2) 106 Policy för medarbetarskap, chef- och ledarskap (KSKF/2018:409) Beslut 1. Policy för medarbetarskap, chef- och ledarskap antas.

Läs mer

Chef i Mjölby kommun KS/2016:172. Dokumentansvarig: Personalchef

Chef i Mjölby kommun KS/2016:172. Dokumentansvarig: Personalchef Chef i Mjölby kommun KS/2016:172 Dokumentansvarig: Personalchef Inledning Att vara chef är ett av de viktigaste uppdragen i Mjölby kommun. Uppdraget är utmanande och stimulerande, med fokus på att nå goda

Läs mer

Linköpings personalpolitiska program

Linköpings personalpolitiska program Linköpings personalpolitiska program Fastställd av kommunfullmäktige i april 2012 Linköping där idéer blir verklighet Linköpings kommun är en av regionens största arbetsgivare och har en bredd bland både

Läs mer

Personalpolicy. Laholms kommun

Personalpolicy. Laholms kommun Personalpolicy Laholms kommun Personalenheten Laholms kommun April 2018 Inledning Personalpolicyn är ett kommunövergripande styrdokument som gäller för kommunens samtliga arbetsplatser eftersom Laholms

Läs mer

Mål- och verksamhetsutveckling

Mål- och verksamhetsutveckling Mål- och verksamhetsutveckling 2019-04-02 Emma Lindblad, kommunstrateg MÅL- OCH VERKSAMHETSSTYRNING Politikens uppdrag är att omsätta folkvilja till faktisk handling. Det handlar då om att prioritera samt

Läs mer

PERSONALPOLITISKT PROGRAM

PERSONALPOLITISKT PROGRAM PERSONALPOLITISKT PROGRAM Inledning Det kommunala uppdraget formas genom att politiken gör en tolkning av medborgarnas behov och omsätter sin tolkning till prioriteringar i mål- och budgetprocessen. Beslut

Läs mer

1(8) Personalpolitiskt program. Styrdokument

1(8) Personalpolitiskt program. Styrdokument 1(8) Styrdokument 2(8) Styrdokument Dokumenttyp Program Beslutad av Kommunfullmäktige 2019-02-13, 9 Dokumentansvarig Personalchefen Reviderad av 3(8) Innehållsförteckning 1 INLEDNING...4 s personalpolitiska

Läs mer

Yttrande över policy för medarbetare, chefer och ledare (KSKF/2018:409)

Yttrande över policy för medarbetare, chefer och ledare (KSKF/2018:409) Grundskolenämnden 2019-01-23 Barn- och utbildningsförvaltningen HR-enheten GSN/2019:70 Lena Karlsson, 016-710 97 45 1 (3) Grundskolenämnden Yttrande över policy för medarbetare, chefer och ledare (KSKF/2018:409)

Läs mer

Yttrande över policy för medarbetare, chefer och ledare (KSKF/2018:409)

Yttrande över policy för medarbetare, chefer och ledare (KSKF/2018:409) Förskolenämnden 2019-01-07 Barn- och utbildningsförvaltningen HR- enheten FSN/2019:14 Lena Karlsson, 016-710 97 45 1 (2) Förskolenämnden Yttrande över policy för medarbetare, chefer och ledare (KSKF/2018:409)

Läs mer

Instruktion för kommundirektören i Kävlinge kommun Ärende 5 KS 2017/380

Instruktion för kommundirektören i Kävlinge kommun Ärende 5 KS 2017/380 Instruktion för kommundirektören i Ärende 5 KS 2017/380 Sida 6 av 225 Tjänsteskrivelse 1(2) 2018-01-08 Dnr: KS 2017/380 Kommunstyrelsen Instruktion för kommundirektören i Förslag till beslut Kommunstyrelsens

Läs mer

Personalpolitiskt program

Personalpolitiskt program Personalpolitiskt program Kalix kommun 2018 2020 Dokumentnamn Dokumenttyp Fastställd/upprättad Beslutsinstans Personalpolitiskt program Program 2018-06-18, 93 Kommunfullmäktige Inledning Det kommunala

Läs mer

Linde Material Handling Rollbeskrivning Uppdrag: Övergripande Mål: Sammanhang: Rapporterar till: Målet med denna uppdragsbeskrivning

Linde Material Handling Rollbeskrivning Uppdrag: Övergripande Mål: Sammanhang: Rapporterar till: Målet med denna uppdragsbeskrivning Linde Material Handling * Följande ord är en sammanställning av hur ODS uppfattats av andra via Rollbeskrivning Uppdrag: Övergripande Mål: Sammanhang: Rapporterar till: Verksamhetssamordnare/Kontorschef

Läs mer

2017 Strategisk plan

2017 Strategisk plan 2017 Strategisk plan Styrmodell Styrmodellen beskriver övergripande hur den kommunala verksamheten i kommunen ska styras, följas upp och utvärderas. Syftet är att vi skall nå de mål som kommunfullmäktige

Läs mer

Chefs- och ledarskapspolicy

Chefs- och ledarskapspolicy STRÖMSTADS KOMMUN KOMMUNSTYRELSEN Chefs- och ledarskapspolicy Antaget av Kommunstyrelsen 2006-03-08, 32 Kommunledningskontoret 1 (4) Maria Lejerstedt 2007-09-04 maria.lejerstedt@stromstad.se Dnr: tele

Läs mer

Gemensamma värden för att nå våra mål och sträva mot visionen

Gemensamma värden för att nå våra mål och sträva mot visionen Personalpolicy Huddinge kommuns personal policy beskriver de personalpolitiska ställnings taganden och värderingar som ska prägla arbetet i verksam heten. Personal politiken är ett medel för att uppnå

Läs mer

Policy Arbetsmiljöpolicy

Policy Arbetsmiljöpolicy Policy Arbetsmiljöpolicy Fastställd av: KF 182 2016-11-22 Revideras senast: 2019-12-31 Innehåll Policy Arbetsmiljöpolicy... 3 Omfattning... 3 Vem omfattas av policyn... 3 Definition av arbetsmiljö i denna

Läs mer

Linköpings personalpolitiska program

Linköpings personalpolitiska program Vårt engagemang gör idéer till verklighet Linköpings personalpolitiska program Fastställd av kommunfullmäktige i april 2012 Linköpings kommun linkoping.se Vårt engagemang gör idéer till verklighet Vår

Läs mer

Ett hållbart arbetsliv Till dig som medarbetare/chef i Falkenbergs kommun

Ett hållbart arbetsliv Till dig som medarbetare/chef i Falkenbergs kommun l 2014-04-01 Policy om Ett hållbart arbetsliv Till dig som medarbetare/chef i Falkenbergs kommun Inledning: Du som medarbetare/chef är kommunens viktigaste resurs, tillsammans växer vi för en hållbar framtid!

Läs mer

Stockholms läns landstings Personalpolicy

Stockholms läns landstings Personalpolicy Stockholms läns landstings Personalpolicy Beslutad av landstingsfullmäktige 2010-06-21 1 2 Anna Holmberg, barnmorska från ord till verklighet Personalpolicyn stödjer landstingets uppdrag att ge god service

Läs mer

Chefspolicy för Söderköpings kommun

Chefspolicy för Söderköpings kommun y c i l o p s Chef Chefspolicy för Söderköpings kommun Antagen av Kommunfullmäktige 2010-04-13 43 Söderköpings vision Söderköping är en av landets mest åtråvärda kommuner att uppleva, leva och verka i.

Läs mer

Vår medarbetaridé Antagen av kommunstyrelsen, februari 2012

Vår medarbetaridé Antagen av kommunstyrelsen, februari 2012 Vår medarbetaridé Värdegrund för oss medarbetare i Skövde kommun Antagen av kommunstyrelsen, februari 2012 Vision Skövde 2025 Vår vision! Skövderegionen är känd i landet som en välkomnande och växande

Läs mer

24 Riktlinje för chef- och ledarskap (KSKF/2019:106)

24 Riktlinje för chef- och ledarskap (KSKF/2019:106) Kommunstyrelsens personalutskott Protokollsutdrag Sammanträdesdatum 2019-04-12 Sida 1(2) 24 Riktlinje för chef- och ledarskap (KSKF/2019:106) Beslut Förslag till kommunfullmäktige 1. Riktlinje för chef-

Läs mer

Roll, Mål & Sammanhang

Roll, Mål & Sammanhang Roll, Mål & Sammanhang Roll: Fastighetschef på Örebroporten www.orebroporten.se Huvuduppdrag: Bidra till Örebros och Örebroportens framtida utveckling. - Du leder fastighetsavdelningens medarbetare och

Läs mer

Policy för hälsa, arbetsmiljö och rehabilitering

Policy för hälsa, arbetsmiljö och rehabilitering Policy för hälsa, arbetsmiljö och rehabilitering Dokumenttyp: Policy Dokumentansvarig: Personalfunktionen Beslutad av: Kommunfullmäktige Beslutsdatum: 2012-09-24, 145 DNR: KS000353/2010 Attraktiva och

Läs mer

Personalpolicy för Laholms kommun

Personalpolicy för Laholms kommun STYRDOKUMENT PERSONALPOLICY 2017-09-05 DNR: 2017 000146 Antagen av kommunstyrelsen den 12 september 2017 17 Gäller från och med den 13 september 2017 och tillsvidare Personalpolicy för Laholms kommun Innehåll

Läs mer

KOMMUNIKATIONSPROGRAM FÖR STOCKHOLMS STAD 2012-2015

KOMMUNIKATIONSPROGRAM FÖR STOCKHOLMS STAD 2012-2015 STADSLEDNINGSKONTORET KOMMUNIKATIONSSTABEN Bilaga 2 DNR 050-2895/2010 SID 1 (5) 2011-06-22 KOMMUNIKATIONSPROGRAM FÖR STOCKHOLMS STAD 2012-2015 Detta program är ett långsiktigt måldokument där kommunfullmäktige

Läs mer

Personalpolicy för Sollentuna kommun. www.sollentuna.se

Personalpolicy för Sollentuna kommun. www.sollentuna.se Personalpolicy för Sollentuna kommun www.sollentuna.se Vårt gemensamma uppdrag Sollentuna kommun växer och utvecklas. De som bor i vår kommun vill bygga bostäder, resa, idrotta, handla, låna böcker, cykla

Läs mer

Näringslivsstrategi för Strängnäs kommun

Näringslivsstrategi för Strängnäs kommun 1/6 Beslutad: Kommunfullmäktige 2015-11-30 182 Gäller fr o m: 2015-11-30 Myndighet: Kommunstyrelsen Diarienummer: KS/2015:234-003 Ersätter: - Ansvarig: Näringslivskontoret Näringslivsstrategi för Strängnäs

Läs mer

Österåker skärgårdskommunen en unik livsmiljö

Österåker skärgårdskommunen en unik livsmiljö ÖSTERÅKERS KOMMUN Kommunstyrelsens förslag (KS 93/2010) 1(5) Rev. 2010-03-16 Rev. 2010-03-24 Dnr. KS 2009.43 041 Vision 2020 för Österåkers kommun Österåker skärgårdskommunen en unik livsmiljö Framtidstro

Läs mer

86 Riktlinje för chef- och ledarskap (KSKF/2019:106)

86 Riktlinje för chef- och ledarskap (KSKF/2019:106) Kommunstyrelsen Protokollsutdrag Sammanträdesdatum 2019-04-30 Sida 1(1) 86 Riktlinje för chef- och ledarskap (KSKF/2019:106) Beslut Förslag till kommunfullmäktige 1. Riktlinje för chef- och ledarskap i

Läs mer

Chefs- och ledarskapspolicy. Antagen av kommunstyrelsen 30 jan 2009

Chefs- och ledarskapspolicy. Antagen av kommunstyrelsen 30 jan 2009 Chefs- och ledarskapspolicy Antagen av kommunstyrelsen 30 jan 2009 Södertälje kommuns chefspolicy omfattar fyra delar Din mission som chef i en demokrati. Förmågor, egenskaper och attityder. Ditt konkreta

Läs mer

Nacka kommun - medarbetarenkät. Resultatrapport - Oktober 2012

Nacka kommun - medarbetarenkät. Resultatrapport - Oktober 2012 Nacka kommun - medarbetarenkät rapport - Oktober 2012 Antal svar på Modersmålet 2012: 34 av 39 (87%) Antal svar på Modersmålet 2011: 21 Antal svar på Vilans skola och förskola 2012: 78 av 92 (85%) Antal

Läs mer

Så gör vi Gävle Gävle kommunkoncerns medarbetarpolicy

Så gör vi Gävle Gävle kommunkoncerns medarbetarpolicy Sid 1 (6) 2018-03-20 Så gör vi Gävle Gävle kommunkoncerns medarbetarpolicy Gävle kommun Kommunledningskontoret 801 84 Gävle Besök Drottninggatan 22 Kundtjänst 026-17 80 00 Fax 026-12 54 56 gavle.kommun@gavle.se

Läs mer

Personalpolitiskt program

Personalpolitiskt program FÖRFATTNINGSSAMLING Personalpolitiskt program Antagen av kommunfullmäktige 2009-12-14, 274 1 Personalpolitiskt program Norrtälje kommun 2012-12-18 2 Personalpolitiken Det kommunala uppdraget formas genom

Läs mer

Kinda kommun Styrning och Kvalitet

Kinda kommun Styrning och Kvalitet Kinda kommun Styrning och Kvalitet Diarienummer: Publiceringsdatum: Publicerad: Hemsida, Kindanätet (inom snar framtid) Beslutsfattare: Ledningsgrupp Beslutsdatum: Giltighetstid: Tills vidare Uppföljning:

Läs mer

Övergripande Mål (syfte): Strategiskt och operativt ansvara för att samordna och leda det dagliga arbetet inom HR och internkommunikation

Övergripande Mål (syfte): Strategiskt och operativt ansvara för att samordna och leda det dagliga arbetet inom HR och internkommunikation RMS (Roll, Mål & Sammanhang) Uppdrag: HR chef och internkommunikationsansvarig Övergripande Mål (syfte): Strategiskt och operativt ansvara för att samordna och leda det dagliga arbetet inom HR och internkommunikation

Läs mer

Medarbetarpolicy. Eskilstuna kommunkoncern

Medarbetarpolicy. Eskilstuna kommunkoncern Eskilstuna kommunkoncern Medarbetarpolicy Medarbetarpolicyn är antagen av kommunfullmäktige 22 september 2011, 48 och ersätter Politikdokument för personalpolitik inom Eskilstuna kommun. MEDARBETARPOLICY

Läs mer

Styrdokument för Hammarö kommun

Styrdokument för Hammarö kommun Styrdokument för Hammarö kommun Huvudprinciper för styrning, uppföljning och utvärdering av den kommunala verksamheten i Hammarö kommun. Antaget 2012, reviderat 2015-05-18 2 1. Inledning 1.1 Vem vänder

Läs mer

Personalpolitiskt program för Herrljunga kommun Antaget av kommunfullmäktige 40,

Personalpolitiskt program för Herrljunga kommun Antaget av kommunfullmäktige 40, Bilaga nr 2 KF 4011 O Personalpolitiskt program för Herrljunga kommun Antaget av kommunfullmäktige 40,2010-05-04 l -! Övergripande vision och mål Herrljunga kommun ska vara en attraktiv arbetsgivare som

Läs mer

Uppdragsbeskrivning för Utveckling och ledning

Uppdragsbeskrivning för Utveckling och ledning Uppdragsbeskrivning för Utveckling och ledning Uppdragsbeskrivningen är kommunstyrelsens uppdrag till Utveckling och ledning. Här anges verksamhetens inriktning, vad som ska göras och särskilda prioriteringar

Läs mer

Karlshamns kommun. Välkommen till. Göran Persson twitter.com/kommundirektor

Karlshamns kommun. Välkommen till. Göran Persson twitter.com/kommundirektor Välkommen till Karlshamns kommun Göran Persson twitter.com/kommundirektor Liten trendspaning Uppdrag och processer Organisation och ekonomi Utvecklingsområden Synpunkter och frågor Karlshamn är unikt med

Läs mer

haninge kommuns styrmodell en handledning

haninge kommuns styrmodell en handledning haninge kommuns styrmodell en handledning Haninge kommuns styrmodell Styrmodellen ska bidra till fullmäktiges mål om god ekonomisk hushållning genom att strukturen för styrning blir begriplig och distinkt.

Läs mer