Kulturama. Grundskolor ÖPPET HUS! BILD & FORM MUSIKAL MUSIK & SÅNG Årskurs 4 9. Välkommen på. Sveriges största center för estetiska utbildningar

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Kulturama. Grundskolor ÖPPET HUS! BILD & FORM MUSIKAL MUSIK & SÅNG Årskurs 4 9. Välkommen på. Sveriges största center för estetiska utbildningar"

Transkript

1 BILD & FORM MUSIKAL MUSIK & SÅNG Årskurs 4 9 Välkommen på ÖPPET HUS! Läs mer på sid 3 Kulturama Grundskolor Sveriges största center för estetiska utbildningar

2

3 Det ska vara ROLIGT att gå i skolan! Tycker du om att uttrycka dig kreativt och vill utveckla dina konstnärliga sidor? Då kommer du att trivas på Kulturama Grundskolor. Här kan du välja mellan flera estetiska inriktningar och fördjupa dig i ämnen som teater, dans, musik, sång, bild och form. Undervisningen håller hög konstnärlig kvalitet och din skoltid blir både intensiv och rolig. Varmt välkommen till Kulturama Grundskolor och vår kreativa miljö! Öppet hus :: Lilla Kulturama Danvikstull Lördag 19 november 2016 kl :: Kulturama Grundskola Sundbyberg Onsdag 16 november 2016 kl Lördag 28 januari 2017 kl Välkommen att träffa elever och personal! Mer information hittar du på kulturama.se

4 Hur är det att gå på en estetisk skola? Du märker direkt när du kommer in genom våra dörrar att Kulturama Grundskolor är fyllda av kreativa människor. Du får klasskamrater som delar samma intresse som du och under skoltiden kommer ni få arbeta med föreställningar, redovisningar, musikaler, konserter och utställningar allt utifrån den inriktning ni valt. Du kommer att växa och utvecklas. Dels vad gäller det rent tekniska inom det estetiska område du har valt. Men också som person, eftersom du får uttrycka dig kreativt inom ämnen som du tycker om. En rolig, stimulerande och kunskapsrik skoltid Våra lärare är mycket engagerade och vet att varje barn är unikt. Undervisningen har en tydlig idé om hur du som elev ska utvecklas och vi lägger stor vikt vid att koppla ihop de estetiska ämnena med de teoretiska. Det gör att skoltiden blir roligare och att din motivation att lära dig mer, också i de teoretiska ämnena, ökar.

5

6 Våra inriktningar Kulturama Grundskolor har tre estetiska inriktningar som utgår från din lust att agera, sjunga, spela eller uttrycka dig i färg och form. Du får träna på ditt konstnärliga uttryck samtidigt som vi ger dig en bred bas för framtida studier. Grundkriteriet för att söka till Kulturama Grundskolor är att du har ett stort intresse för minst ett av inriktningens ämnen och en stor vilja att utvecklas inom dessa ämnen. De tre inriktningarna är Bild & Form, Musikal samt Musik & Sång

7 Bild & Form För dig som tycker om bild och form, till exempel att måla, fotografera, filma och skulptera. Genom att blanda teori, praktik och reflektion blir du medveten om hur och varför bilder, föremål och miljöer skapas och hur detta kan påverka oss i den alltmer visuella värld vi lever i. Inriktningen finns endast i Sundbyberg.

8 Musikal För dig som vill dansa, spela teater och sjunga och dessutom gillar att stå på scen! Vi arbetar med att ge dig en röstteknik som skonar och stärker rösten, vilket du har glädje av inom både sång och teater. Du kommer att få prova på att spela olika instrument och musicera i mindre grupper. På teaterlektionerna jobbar vi både med improvisation och att analysera texter. Dansundervisningen anpassas utifrån dina förutsättningar och innehåller allt från teknikträning till koordination. Miranda Pérez-Hernvald Om jag sjöng i korridoren på min gamla skola kunde jag få en del blickar. Men här är det ingen som tycker att det är konstigt. Istället kan man få en komplimang för att man sjunger fint! Sedan finns det de som tror att vi inte har matematik på schemat bara för att det är så mycket musik. Men så är det inte!

9

10

11 Musik & Sång För dig som gillar musik och vill sjunga och spela i band! Musikämnet omfattar allt från praktiskt musicerande till musikteori och musikhistoria. Vi arbetar med att ge dig en skonsam röstteknik och du kommer att få prova på olika genrer samt arbeta med ditt sceniska uttryck. dina förutsättningar och innehåller allt från teknikträning till koordination. Teo Gudmundsson Jag valde inriktning musik eftersom jag vill hålla på med det så mycket som möjligt och bli bättre på olika instrument. Det var lite nervöst att börja i en ny klass, men eftersom alla var nya gick det snabbt att lära känna varandra.

12 Om KULTURAMA Grundskolor Våra tre grundskolor ligger i Hammarby Sjöstad, Sundbyberg och Danvikstull. På alla skolorna arbetar vi långsiktigt med att utveckla våra arbetssätt om hur vi kan göra dig som elev medveten om lärprocesserna. Vi ser direkt en positiv utveckling när du kommer underfund med vilken kapacitet du faktiskt har. Trygghet är ett annat viktigt och prioriterat område. Vi arbetar aktivt för en bra arbetsmiljö och har ett välutvecklat mentorskap. På Kulturama Grundskolor ska alla bli sedda! Timplan Kulturama följer grundskolans timplan, men 10 till 20 procent av timmarna från grundskolans ämnen (förutom svenska, engelska och matematik) ersätts med dina profilämnen: musikal, musik och sång eller bild och form.

13 Lilla Kulturama Danvikstull På Lilla Kulturama Danvikstull går totalt cirka 240 elever i årskurs 4 och 5. Här finns inriktningarna Musikal samt Musik & Sång. Kulturama Grundskola Hammarby Sjöstad På Kulturama Grundskola Hammarby Sjöstad går idag totalt cirka 480 elever i årskurs 6 till 9. Här finns inriktningarna Musikal samt Musik & Sång. Kulturama Grundskola Sundbyberg På Kulturama Grundskola Sundbyberg går totalt cirka 430 elever i årskurs 4 till 9. Här finns inriktningarna Musikal, Bild & Form samt Musik & Sång.

14 Så här söker du till Kulturama Ansökan via hemsidan Ansökan sker via Kulturamas hemsida kulturama.se. För färdighetsprov till skolan genomförs färdighetsprov som skolan har tillstånd för. Färdighetsprov och provtillfällen Lilla Kulturama Danvikstull Färdighetsprov sker till årskurs 4 och 5 på Lilla Kulturama Danvikstull. Sista anmälningsdag är 13 december Kallelser till färdighetsprov skickas ut under vecka 1. Ordinarie sökvecka är vecka 3. Ansökningar gjorda efter den 13 december 2016 kallar vi till extra färdighetsprov i mån av plats. Färdighetsprov besked skickas ut senast 21 februari. Kulturama Grundskola Hammarby Sjöstad Restplatser i årskurs 6-9 kan sökas till Kulturama Hammarby Sjöstad. Kulturama Grundskola Sundbyberg Färdighetsprov sker till årskurs 4 och 6. Sista ansökningsdag är 30 januari Kallelser till prov skickas ut under vecka 6. Ordinarie sökvecka är vecka 8. Ansökningar gjorda efter den 30 januari 2017 kallar vi till extra färdighetsprov i mån av plats. Färdighetsprovsbesked skickas ut senast 21 mars. Färdighetsprov till Bild & Form i Sundbyberg Du som söker till Bild & Form årskurs 4 erbjuds att komma på en prova-på-lektion för att du ska veta vad du söker till och om det passar dig. Vi tillämpar dock inte arbetsprov till Bild & Form. För sökande till inriktningen är det köplats som gäller. Intresseanmälan görs mellan 1 september februari Anmälan till köplats startar 24 februari Besöksadress och kontaktuppgifter LILLA KULTURAMA DANVIKSTULL Alsnögatan 7 9, Danvikstull (årskurs 4 5) Växeln telefon KULTURAMA GRUNDSKOLA HAMMARBY SJÖSTAD Virkesvägen 21, Hammarby Sjöstad (årskurs 6 9) Växeln telefon Mikael Sköldmark, rektor Mobil mikael.skoldmark@kulturama.se Annette Hansell, btr rektor Danvikstull Mobil annette.hansell@kulturama.se Malin Johansson, ansvarig antagning Mobil malin.johansson@kulturama.se KULTURAMA GRUNDSKOLA SUNDBYBERG Lötsjövägen 10 12, Sundbyberg (T-bana Hallonbergen) Kansliet, telefon Kicki Bothén, rektor Tfn kicki.bothen@kulturama.se Daniel Nordell, ansvarig antagning antagning.sbg@kulturama.se Mer information om färdighetsprover finns på hemsidan kulturama.se

15 Provens innehåll Musikal I provet ingår dans och sång. Dansprovet sker i grupp i jazzdans och består av en kort uppvärmning, diagonalövningar och en kombination. Sångprovet hålls individuellt. Skolans dans-, musik- och sånglärare bedömer den sökandes förutsättningar att utvecklas inom ämnet. Bild & Form Inga arbetsprover. Endast köplatssystem gäller. Musik & Sång Sång och musikprov där skolans musik- och sånglärare bedömer den sökandes allmänna musikaliska förutsättning för utbildningen. Provet hålls individuellt. Behörighet För sökande till årskurs 4 krävs genomgången grundskola årskurs 1 3. För sökande till årskurs 5 9 krävs genomgången grundskola i tidigare årskurser. Studieförbundet Medborgarskolan Studieförbundet Medborgarskolan har en lång tradition som utbildningsanordnare. All vår verksamhet bygger på en humanistisk värdegrund. I vår skolverksamhet utgår vi från varje elevs behov av bildning, utbildning och personlig utveckling. Vi skapar positiva lärmiljöer där lärare och elever känner sig trygga och delaktiga. På Medborgarskolan har kunskapen ett egenvärde och för oss är varje elev unik i sina behov och intressen. Tack vare att vi är en ideell organisation, återinvesterar vi allt överskott tillbaka in i skolverksamheten. Det gör oss till en trygg och stabil huvudman.

16 Kulturama Grundskolor, Box 19193, Stockholm Kulturama.se Sveriges största center för estetiska utbildningar

Kulturama grundskolor Sveriges största center för estetiska utbildningar

Kulturama grundskolor Sveriges största center för estetiska utbildningar TEATER, DANS, MUSIK, SÅNG, BILD & FORM Årskurs 4 9 Kulturama grundskolor Sveriges största center för estetiska utbildningar Välkommen på ÖPPET HUS! Läs mer på sid 3 Det ska vara ROLIGT att gå i skolan!

Läs mer

Scengymnasiet S:t Erik. Musik Musikal Musikproduktion Teater

Scengymnasiet S:t Erik. Musik Musikal Musikproduktion Teater Scengymnasiet S:t Erik Musik Musikal Musikproduktion Teater Estetiska programmet Med inriktning: Teater Musik Musikal Musikproduktion Högskolebehörighet och möjlighet att ta meritpoäng Vad innebär samarbetet

Läs mer

Tycker du om att sjunga? Nacka Musikklasser söker nya röster!

Tycker du om att sjunga? Nacka Musikklasser söker nya röster! Tycker du om att sjunga? Nacka Musikklasser söker nya röster! Hög kvalité och Glädje är Nacka Musikklassers ledord Vår vision är att ge varje elev bästa möjliga förutsättningar att utveckla sin personlighet,

Läs mer

HANINGE MUSIKKLASSER Brandbergsskolan

HANINGE MUSIKKLASSER Brandbergsskolan HANINGE MUSIKKLASSER Brandbergsskolan Sång- och orkesterklasser Haninge musikklassers verksamhet är förlagd till Brandbergsskolan och är integrerad med skolans övriga verksamhet. Vi följer samma läroplan

Läs mer

ESTETISKA LÄROPROCESSER & SKAPANDE SKOLA 2015 KULTURSKOLAN

ESTETISKA LÄROPROCESSER & SKAPANDE SKOLA 2015 KULTURSKOLAN ESTETISKA LÄROPROCESSER & SKAPANDE SKOLA 2015 KULTURSKOLAN DANDERYDS KULTURSKOLA Noragårdsvägen 27, 182 34 DANDERYD 08-568 910 96 kulturskolan@danderyd.se www.danderyd.se/kulturskolan 1 Äntligen! Musik

Läs mer

Högskoleförberedande. Estetiska programmet. Inriktningar. Bild och formgivning Dans Estetik och media Musik Teater

Högskoleförberedande. Estetiska programmet. Inriktningar. Bild och formgivning Dans Estetik och media Musik Teater Högskoleförberedande Estetiska programmet Inriktningar Bild och formgivning Dans Estetik och media Musik Teater På PB får du vara dig själv. Du får vara som du vill vara och ingen kommer döma dig för det.

Läs mer

Täby Kulturskola MUSIK UNG TEATER KONST

Täby Kulturskola MUSIK UNG TEATER KONST Täby Kulturskola MUSIK UNG TEATER KONST 1 MUSIK UNG TEATER KONST - Är glädje, gemenskap och kreativitet! Alla Täbys barn och ungdomar från år 1 i grundskolan till och med gymnasiet får hos oss möjlighet

Läs mer

Information om Elevens val läsåret (sid 1-5)

Information om Elevens val läsåret (sid 1-5) Information om Elevens val läsåret 2017-2018 (sid 1-5) Undervisningen i Elevens val syftar till att fördjupa och bredda elevernas kunskaper i ett eller flera ämnen och följer målen i ämnenas kursplaner.

Läs mer

KULTURSKOLAN VT Glädje & gemenskap. Kunskap & kreativitet. Upplevelse & livslångt lärande. BARN- OCH UTBILDNINGSFÖRVALTNINGEN

KULTURSKOLAN VT Glädje & gemenskap. Kunskap & kreativitet. Upplevelse & livslångt lärande.  BARN- OCH UTBILDNINGSFÖRVALTNINGEN Glädje & gemenskap Kunskap & kreativitet Upplevelse & livslångt lärande KULTURSKOLAN VT 2017 www.atvidaberg.se BARN- OCH UTBILDNINGSFÖRVALTNINGEN Välkommen till en mötesplats för musik och skapande i gemenskap

Läs mer

Kursprogram Västerås Kulturskola

Kursprogram Västerås Kulturskola Kursprogram Västerås Kulturskola UPPLEV GLÄDJEN I ATT SPELA, SJUNGA, DANSA, AGERA, SKAPA OCH MÅLA...! Välkommen till Västerås Kulturskola För dig som söker kunskap och vill utveckla din kreativitet och

Läs mer

Kunskap förändrar 2011

Kunskap förändrar 2011 Kunskap förändrar 2011 Estetiskt program med inriktningen Bild och Form (designprofil) Estetiskt program med inriktningarna Dans, Musik och Teater (musikalprofil) Liten skola med personlig atmosfär Folkuniversitetets

Läs mer

Estetiska programmet. Kulturama.se. Kulturama Gymnasium Hammarby Sjöstad

Estetiska programmet. Kulturama.se. Kulturama Gymnasium Hammarby Sjöstad Estetiska programmet Kulturama Gymnasium Hammarby Sjöstad 8 profiler Musikalartist, Dansare, Skådespelare, Filmare, Fotograf, Konstnär & Designer, Artist & Musiker, Musikproducent Kulturama.se Sveriges

Läs mer

Estetiska programmet. Inriktningar. Bild och formgivning Dans Estetik och media Musik

Estetiska programmet. Inriktningar. Bild och formgivning Dans Estetik och media Musik Estetiska programmet Inriktningar Bild och formgivning Dans Estetik och media Musik Teater Jag har kompisar som gått på skolan. Här är man i ett sammanhang, det finns en gemenskap som byggts upp under

Läs mer

Estetiska programmet PER BRAHEGYMNASIET. Bild och formgivning Dans Estetik och media Musik Teater. Inriktningar

Estetiska programmet PER BRAHEGYMNASIET. Bild och formgivning Dans Estetik och media Musik Teater. Inriktningar Estetiska programmet Inriktningar Bild och formgivning Dans Estetik och media Musik Teater PER BRAHEGYMNASIET Jag har kompisar som gått på skolan. Här är man i ett sammanhang, det finns en gemenskap som

Läs mer

Kulturskolans kurser

Kulturskolans kurser Kulturskolans kurser Vad får barn och ungdomar att gå till skolan igen när de redan tillbringat halva dagen där? Dagens barn och ungdomar kommer att leva ett liv som ställer stora krav på kreativitet,

Läs mer

KULTURSKOLAN VT 2016. Glädje & gemenskap. Kunskap & kreativitet. Upplevelse & livslångt lärande. www.atvidaberg.se BARN- OCH UTBILDNINGSFÖRVALTNINGEN

KULTURSKOLAN VT 2016. Glädje & gemenskap. Kunskap & kreativitet. Upplevelse & livslångt lärande. www.atvidaberg.se BARN- OCH UTBILDNINGSFÖRVALTNINGEN Glädje & gemenskap Kunskap & kreativitet Upplevelse & livslångt lärande KULTURSKOLAN VT 2016 www.atvidaberg.se BARN- OCH UTBILDNINGSFÖRVALTNINGEN Välkommen till en mötesplats för musik och skapande i gemenskap

Läs mer

Estetiska programmet musik

Estetiska programmet musik Val till årskurs 2 Estetiska programmet musik Jag väljer musikfördjupning Jag väljer musikal Jag väljer musikproduktion Musik Du erbjuds fördjupad undervisning på två intrument/sång. Vi samarbetar även

Läs mer

Högskoleförberedande. Estetiska programmet. Bild och formgivning Dans

Högskoleförberedande. Estetiska programmet. Bild och formgivning Dans Högskoleförberedande Estetiska programmet Antagningsdag Bild och formgivning Dans Estetik och media Musik Teater Välkommen till antagningsdag på PB! Vi vill genom denna folder informera dig om antagningsprovet

Läs mer

Sveaskolans mål i musik

Sveaskolans mål i musik Sveaskolans mål i musik På Sveaskolan handlar musiken mycket om glädjen i att spela och sjunga tillsammans. Upptäck hur du kan spela en mängd låtar redan efter att ha lärt dig några grundläggande ackord,

Läs mer

Här formas. framtiden

Här formas. framtiden Här formas framtiden ESTETISKA PROGRAMMET GISLAVEDS GYMNASIUM Det ESTETISKA PROGRAMMET är ett högskoleförberedande program, där valfriheten ger dig möjlighet att lägga tyngdpunkten på det du är intresserad

Läs mer

KAPARESKOLAN. Valet är Ditt! OBS! Elevens val kommer att göras vid skolstart

KAPARESKOLAN. Valet är Ditt! OBS! Elevens val kommer att göras vid skolstart KAPARESKOLAN Valet är Ditt! Elevens val är en möjlighet till fördjupning inom något/några skolämnen. Elevens val läses en timme per vecka. I vissa fall läses ämnet koncentrerat 2h/vecka under halva läsåret

Läs mer

Välkommen till Ale kulturskola!

Välkommen till Ale kulturskola! ALE KULTURSKOLA KULTURSKOLA ALE 2015-2016 Välkommen till Ale kulturskola! Ale kulturskola erbjuder undervisning i estetiska ämnen och undervisar nybörjareelever såväl som elever som vill fortsätta att

Läs mer

Estetiska programmet (ES)

Estetiska programmet (ES) Estetiska programmet (ES) Estetiska programmet (ES) ska utveckla elevernas kunskaper i och om de estetiska uttrycksformerna och om människan i samtiden, i historien och i världen utifrån konstnärliga,

Läs mer

ES Estetiska programmet

ES Estetiska programmet ES Estetiska programmet Estetiska programmet är ett högskoleförberedande program. Efter examen kommer du att ha kunskaper inom främst de konstnärliga, humanistiska och samhällsvetenskapliga områdena. Du

Läs mer

Kursplan för musik i grundskolan

Kursplan för musik i grundskolan Kursplan för musik i grundskolan Denna kursplan innefattar årskurserna F-1 t o m 6.I årskurs 3 en del av året har eleverna efter enskilt politiskt beslut orkesterklass (se separat kursplan). Musikundervisningen

Läs mer

Kulturskolan arbetar också i kommunens grundskola, bland annat med olika kulturprojekt och pedagogisk verksamhet

Kulturskolan arbetar också i kommunens grundskola, bland annat med olika kulturprojekt och pedagogisk verksamhet PROGRAMFÖRKLARING Innehållsförteckning Inledning... 3 Kulturplatsen... 3 Kultur för alla... 3 Kulturskolan ger så mycket... 3 Mål och vision... 3 Kulturskolan vill:... 3 Kulturskolan erbjuder:... 4 Kulturskolan

Läs mer

Välkommen till Kvarnbergsskolan Huddinge Kommun

Välkommen till Kvarnbergsskolan Huddinge Kommun Välkommen till Kvarnbergsskolan Huddinge Kommun Att välja till årskurs 7 2014/2015 Välkommen till Kvarnbergsskolan När du som förälder tillsammans med ditt barn funderar över vilka val som är aktuella

Läs mer

Inlärning. perception. produktion

Inlärning. perception. produktion 2009 UW Inlärning perception produktion Lärande perception produktion reflektion Pedagogik förmågan att inte ingripa inre yttre Estetik gestaltad erfarenhet Exempel på process 5. Nytt utgångsläge 2. Känning

Läs mer

Förslag till fyra nya lokala inriktningar på det estetiska programmet på Angeredsgymnasiet från och med läsåret 2006/2007

Förslag till fyra nya lokala inriktningar på det estetiska programmet på Angeredsgymnasiet från och med läsåret 2006/2007 Sid 1 Förslag till fyra nya lokala inriktningar på det estetiska programmet på Angeredsgymnasiet från och med läsåret 2006/2007 ESTETISKA PROGRAMMET LOKAL INRIKTNING: ARTIST Programmål och programstruktur

Läs mer

Information om det statliga bidraget Skapande skola för läsåret 17/18

Information om det statliga bidraget Skapande skola för läsåret 17/18 PM Sida 1 (5) 2017-11-16 Skapande skola för läsåret 17/18 Den här informationen riktar sig endast till pedagoger inom Stockholms stads kommunala grundskolor samt kulturaktörer som samverkar med dessa.

Läs mer

Kursbeskrivning steg för steg

Kursbeskrivning steg för steg Musikdramatisk teaterutbildning Utbildningen är tvåårig och är en yrkesförberedande teaterutbildning som bygger på medverkande i teaterns alla praktiska processer. Musikdramatisk inriktning Det första

Läs mer

Alla skolor ska vara bra skolor

Alla skolor ska vara bra skolor Skolinspektionen Alla skolor ska vara bra skolor Varje dag går över en miljon elever till skolan. Var och en av dem har rätt till en bra skola där de kan känna sig trygga, bli stimulerade och utvecklas

Läs mer

Kulturskolans kurser

Kulturskolans kurser Kulturskolans kurser www.enkoping.se/kulturskolan Foldern Kulturskolans kurser är producerad av Enköpings kommun 2011 Foto om inget annat anges Kulturskolans bildarkiv Vad får barn och ungdomar att gå

Läs mer

Centralt innehåll. Estetisk framställning. Material, redskap och tekniker. Estetisk verksamhet i samhället. Ämnesspecifika begrepp

Centralt innehåll. Estetisk framställning. Material, redskap och tekniker. Estetisk verksamhet i samhället. Ämnesspecifika begrepp ESTETISK VERKSAMHET Estetisk verksamhet är viktig för människors sätt att tänka, lära och uppleva sig själva och omvärlden. Vi omges ständigt av olika estetiska uttrycksformer som ger oss olika estetiska

Läs mer

ATT SÖKA SKOLA. Årskurs 7 läsåret 2017/2018

ATT SÖKA SKOLA. Årskurs 7 läsåret 2017/2018 ATT SÖKA SKOLA Årskurs 7 läsåret 2017/2018 The Capital of Scandinavia STUREBYSKOLANS VISION INSPIRERANDE LÄRANDE I EN TRYGG MILJÖ Sturebyskolan ska ge: elever en hög kunskapsnivå i en trygg skolmiljö verktyg

Läs mer

LOKAL KURSPLAN I MUSIK ANNERSTASKOLAN 2010 MUSIK. Årskurs 4

LOKAL KURSPLAN I MUSIK ANNERSTASKOLAN 2010 MUSIK. Årskurs 4 LOKAL KURSPLAN I MUSIK ANNERSTASKOLAN 2010 Utarbetad av: MUSIK LPO uppnående mål Såhär står det i den nationella kursplanen för år fem respektive år nio. Eleven skall (efter år 5 resp år 9): kunna delta

Läs mer

ÖSTERÄNGSKYRKANS MUSIKSKOLA ÖKM

ÖSTERÄNGSKYRKANS MUSIKSKOLA ÖKM ÖSTERÄNGSKYRKANS MUSIKSKOLA ÖKM Sverige kan stoltsera med en stor mängd fantastiska låtskrivare och artister som försett några av världens i särklass största artister med toppklassigt låtmaterial. Namn

Läs mer

Information om det statliga bidraget Skapande skola för läsåret 18/19

Information om det statliga bidraget Skapande skola för läsåret 18/19 PM Sida 1 (5) 2018-08-23 Skapande skola för läsåret 18/19 Den här informationen riktar sig endast till pedagoger inom Stockholms stads kommunala grundskolor samt kulturaktörer som samverkar med dessa.

Läs mer

Beslut för grundskola

Beslut för grundskola 1 I y Beslut Skolinspektionen 2014-04-08 Möllebacksskolan Rektorn vid Möllebacksskolan Beslut för grundskola efter tillsyn i Möllebacksskolan i Landskrona kommun Skolinspektionen, Postadress: Box 156,

Läs mer

Lokal pedagogisk planering för Kvinnebyskolans förskoleklass, läsår 2013/2014

Lokal pedagogisk planering för Kvinnebyskolans förskoleklass, läsår 2013/2014 Lokal pedagogisk planering för s förskoleklass, läsår 2013/2014 Syfte: Skolans uppdrag: Mål: Skolan ska stimulera elevernas kreativitet, nyfikenhet och självförtroende samt vilja till att pröva egna idéer

Läs mer

Österslättsskolan - ett givet val för elever, föräldrar och personal Vision

Österslättsskolan - ett givet val för elever, föräldrar och personal Vision Österslättsskolan - ett givet val för elever, föräldrar och personal Vision Österslättsskolan erbjuder en positiv och kreativ lärandemiljö med trygga och nyfikna individer, som har möjlighet att utveckla

Läs mer

Vallastadens skola. Linköpings kommun linkoping.se

Vallastadens skola. Linköpings kommun linkoping.se Vallastadens skola Linköpings kommun linkoping.se Välkommen till Vallastadens skola Höstterminen 2017 öppnar Vallastadens skola. Ett mycket spännande läsår ligger framför oss och vi ser fram emot att tillsammans

Läs mer

Individuellt program. Fyrisskolans gymnasiesärskola. Fyris F

Individuellt program. Fyrisskolans gymnasiesärskola. Fyris F Individuellt program Fyrisskolans gymnasiesärskola Fyris F Om gymnasiesärskolan I gymnasiesärskolan får eleverna en möjlighet till personlig utveckling. Utbildningen ska stimulera social gemenskap och

Läs mer

ÄMNESLÄRAR- PROGRAMMET Ämneskombinationer Hösten 2018

ÄMNESLÄRAR- PROGRAMMET Ämneskombinationer Hösten 2018 ÄMNESLÄRAR- PROGRAMMET Ämneskombinationer Hösten 2018 ÄMNESLÄRARPROGRAMMET 2 OM YRKET Som ämneslärare får du kombinera ditt ämnesintresse med att jobba med barn och ungdomar. Det är ett omväxlande, kreativt

Läs mer

Naturvetenskapsprogrammet. Naturvetenskap inriktning musik. Naturvetenskap inriktning teater. Naturvetenskap inriktning musik och teater

Naturvetenskapsprogrammet. Naturvetenskap inriktning musik. Naturvetenskap inriktning teater. Naturvetenskap inriktning musik och teater NA Naturvetenskapsprogrammet Om du söker till naturvetenskapsprogrammet så får du en bred högskoleförberedande utbildning. Utbildningen passar särskilt bra om du efter gymnasiet vill läsa vidare inom de

Läs mer

Profiler åk 7-9. Valstaskolan

Profiler åk 7-9. Valstaskolan Profiler åk 7-9 Valstaskolan läsåret 2011-2012 Profiler åk 7-9 Inom ramen för Elevens val väljer varje elev en intresseprofil. Profilen ger möjlighet att fördjupa sig i något, som man är särskilt intresserad

Läs mer

Välkommen till Ale kulturskola!

Välkommen till Ale kulturskola! Välkommen till Ale kulturskola! Ale kulturskola erbjuder undervisning i estetiska ämnen och undervisar nybörjarelever såväl som elever som vill fortsätta att fördjupa sig inom ett konstnärligt område.

Läs mer

Acting/Voice. Utbildningen som kursen ingår i Yrkesdansarutbildningen

Acting/Voice. Utbildningen som kursen ingår i Yrkesdansarutbildningen Acting/Voice Detaljerad kursplan. Dokumentet finns under Alla filer och länkar i Schoolsoft. Kursens syfte är att utveckla den studerandes röst och röstteknik för scen, för undervisningssituationer och

Läs mer

använda ämnesspecifika ord, begrepp och symboler.

använda ämnesspecifika ord, begrepp och symboler. MUSIK Musik finns i alla kulturer och berör människor såväl tanke- som känslomässigt. Musik som estetisk uttrycksform används i en mängd sammanhang, har olika funktioner och betyder olika saker för var

Läs mer

50-årsjubileum 2017! Ale Kulturskola

50-årsjubileum 2017! Ale Kulturskola 50-årsjubileum 2017! Ale Kulturskola 2017-18 Välkommen till Ale Kulturskola! I Ale Kulturskola kan du lära dig spela ett instrument, måla och teckna, gå i teaterskola, vara med i stråk- eller blåsorkester,

Läs mer

Musik Grundkurs. Hej!

Musik Grundkurs. Hej! 1 Musik Grundkurs Tänk att få glänta på dörren till musikens underbara värld. Här får du prova på att spela olika instrument. Undervisningen sker i grupp på olika skolor i kommunen. Se vår hemsida. I förskoleklass

Läs mer

Dags att ansöka om skolplacering

Dags att ansöka om skolplacering Dags att ansöka om skolplacering För dig som har barn som ska börja i förskoleklass. Allt du behöver veta inför ansökan om skolplacering Mellan 26 november och 14 december ansöker du om skolplacering i

Läs mer

Varför kultur i Falkenbergs förskolor och skolor?

Varför kultur i Falkenbergs förskolor och skolor? Tjänsteskrivelse Datum 2015-04-07 Barn- och utbildningsförvaltningen BUN-kansliet Handlingsplan för mer och bättre kultur för barn och elever i barn- och utbildningsnämndens verksamheter Handlingsplanen

Läs mer

VALKOMMEN. Samhällsvetenskapsprogrammet MEDIER, INFORMATION OCH KOMMUNIKATION

VALKOMMEN. Samhällsvetenskapsprogrammet MEDIER, INFORMATION OCH KOMMUNIKATION PROGRAM 2017/ 2018 Känner du till Odenplansgymnasiet sedan tidigare? Skolan grundades 2012 och ligger på Surbrunnsgatan 66 vid Odenplan. Vi är en förhållandevis liten skola med drygt 200 elever, vilket

Läs mer

Kursbeskrivning steg för steg

Kursbeskrivning steg för steg Musikdramatisk teaterutbildning Utbildningen är tvåårig och är en yrkesförberedande teaterutbildning som bygger på medverkande i teaterns alla praktiska processer. Musikdramatisk inriktning Det första

Läs mer

Sommaren korta kurser på Furuboda

Sommaren korta kurser på Furuboda Sommaren 2017 - korta kurser på Furuboda Välkommen till Furuboda i sommar! Låt oss tå göra den till ett minne att plocka fram under mörka höst- och vinterkvällar! Hos oss finns kurser med utmanande och

Läs mer

Välkommen till en av Stockholms modernaste högstadieskolor

Välkommen till en av Stockholms modernaste högstadieskolor Välkommen till en av Stockholms modernaste högstadieskolor Hej elev! Här på Kronängsskolan får du kunskap och glädje i en trygg miljö. Du får möjlighet att lära för livet och känna att du vet, kan, vill

Läs mer

Välkommen till Österslättsskolan Läsåret 16/17

Välkommen till Österslättsskolan Läsåret 16/17 Välkommen till Österslättsskolan Läsåret 16/17 ÖPPET HUS för blivande sjuor och deras målsmän på Österslättsskolan, med kort inledning på Stadsteatern Torsdagen den 18 februari kl 18.30 20.00 VISION Österslättsskolan

Läs mer

Premiär för Prima. En ny skola för årskurs 6 9 i Farsta Centrum

Premiär för Prima. En ny skola för årskurs 6 9 i Farsta Centrum Premiär för Prima En ny skola för årskurs 6 9 i Farsta Centrum Inspiration Kreativitet Utveckling Prima handlar om kreativitet och digital kompetens! Prima är en helt ny, spännande form av grundskola.

Läs mer

SOUL HÅRDROCK JAZZ KLASSISKT MUSIKAL SÅNG PIANO DANS STEP TEATER KÖR MÅLERI GRAFIK FORM KERAMIK SCENOGRAFI MATTE B ENGELSKA B HISTORIA A SPRÅK

SOUL HÅRDROCK JAZZ KLASSISKT MUSIKAL SÅNG PIANO DANS STEP TEATER KÖR MÅLERI GRAFIK FORM KERAMIK SCENOGRAFI MATTE B ENGELSKA B HISTORIA A SPRÅK ES SOUL HÅRDROCK JAZZ KLASSISKT MUSIKAL SÅNG PIANO DANS STEP TEATER KÖR MÅLERI GRAFIK FORM KERAMIK SCENOGRAFI MATTE B ENGELSKA B HISTORIA A SPRÅK MUSIK MUSIKAL BILD OCH FORM STUDIEFÖRBEREDANDE Estetiska

Läs mer

Beslut för förskoleklass och grundskola

Beslut för förskoleklass och grundskola Dnr 44-2016:11109 Musikskolan Lilla Akademien AB Org.nr. 556551-0756 för förskoleklass och grundskola efter tillsyn i Musikskolan Lilla Akademien i Stockholms kommun Skolinspektionen Box 23069, 104 35

Läs mer

Övergripande mål och riktlinjer - Lgr 11

Övergripande mål och riktlinjer - Lgr 11 Övergripande mål och riktlinjer - Lgr 11 2.1 NORMER OCH VÄRDEN Skolan ska aktivt och medvetet påverka och stimulera eleverna att omfatta vårt samhälles gemensamma värderingar och låta dem komma till uttryck

Läs mer

Ämneslärarprogrammet

Ämneslärarprogrammet Ämneslärarprogrammet Ämneslärare undervisar i två eller tre ämnen i grundskolans årskurs 7 9 alternativt i ett eller två ämnen i gymnasieskolan. Med ditt engagemang som lärare kommer du att vara med och

Läs mer

Kursplaner åk 1 G, Ga, Gf, Gr

Kursplaner åk 1 G, Ga, Gf, Gr Musiklärarutbildningen G/Ga Musikhögskolan i Malmö Kursplaner åk 1 G, Ga, Gf, Gr Musiklärarutbildningen Musikhögskolan i Malmö 2009/2010 Kursplaner för Huvudämne och Gemensam del termin 1-2 2 (18) Innehållsförteckning

Läs mer

Angereds Kulturskolor

Angereds Kulturskolor Angereds Kulturskolor 2009/2010 Välkommen till Angereds Kulturskolor För alla som bor i Angered och är mellan 6 och 16 år! Kulturskolorna erbjuder undervisning efter skoltid i de flesta konstarter. Du

Läs mer

Välkommen till Ale kulturskola!

Välkommen till Ale kulturskola! ALE KULTURSKOLA KULTURSKOLA ALE 2011-2012 Välkommen till Ale kulturskola! Ale kulturskola erbjuder undervisning i estetiska ämnen och undervisar nybörjareelever såväl som elever som vill fortsätta att

Läs mer

ÄMNESLÄRARPROGRAMMET. Ingångsämnen hösten 2019

ÄMNESLÄRARPROGRAMMET. Ingångsämnen hösten 2019 ÄMNESLÄRARPROGRAMMET Ingångsämnen hösten 2019 INRIKTNING ÅRSKURS 7-9 (4 ÅR, 240 HP) HUVUDÄMNE OCH KOMBINATIONER 2 BILD 90 HP I KOMBINATION MED ANNAT ÄMNE 60 HP Observera att godkänt färdighetsprov i krävs.

Läs mer

Allmän kurs - musik Kursens mål

Allmän kurs - musik Kursens mål En kurs för dig som har ett brinnande intresse för musik och känner att du vill utvecklas i och med musiken. Hos oss kombinerar du musik med kärnämnen, och kan i och med det läsa in grundläggande behörighet

Läs mer

STUREBYSKOLAN VAL TILL ÅK 7

STUREBYSKOLAN VAL TILL ÅK 7 STUREBYSKOLAN VAL TILL ÅK 7 The Capital of Scandinavia STUREBYSKOLANS VISION INSPIRERANDE LÄRANDE I EN TRYGG MILJÖ Sturebyskolan ska ge: elever en hög kunskapsnivå i en trygg skolmiljö verktyg för fortsatt

Läs mer

STUDIER & INTRÄDESPROV

STUDIER & INTRÄDESPROV ÅLANDS MUSIKINSTITUT STUDIER & INTRÄDESPROV 2018 Ålands musikinstitut är en skola för dig som vill lära dig att spela ett instrument, sjunga eller dansa. Ålands musikinstitut För de yngsta finns danslekskolan

Läs mer

Välkommen till. Unga Kulturgruppen

Välkommen till. Unga Kulturgruppen Välkommen till Unga Kulturgruppen Unga Kulturgruppen är Höganäs kommuns arbetsgrupp för kultur i skolan. Gruppen består av pedagoger från de sex olika f-9 skolorna och träffas c.a 4 ggr/år. I gruppen diskuteras

Läs mer

Sammanfattning Rapport 2012:4. Min blev blå! - Men varför då?... En kvalitetsgranskning av undervisningen i no i grundskolan årskurs 1-3

Sammanfattning Rapport 2012:4. Min blev blå! - Men varför då?... En kvalitetsgranskning av undervisningen i no i grundskolan årskurs 1-3 Sammanfattning Rapport 2012:4 Min blev blå! - Men varför då?... En kvalitetsgranskning av undervisningen i no i grundskolan årskurs 1-3 Sammanfattning Skolinspektionen har i denna granskning sett flera

Läs mer

2018/19 YDRE KULTURSKOLA

2018/19 YDRE KULTURSKOLA Läsåret 2018/19 YDRE KULTURSKOLA Hej! Kultur blir för vissa människor en mycket stor del av livet, och den kreativa lusten brinner med jämn och stark låga. För andra är kultur bara ett gott sällskap; en

Läs mer

Fokus på förmågorna! Koll på kunskapskraven.

Fokus på förmågorna! Koll på kunskapskraven. Fokus på förmågorna! Koll på kunskapskraven. Vad ska du få lära dig på musiken? Förmåga som bedöms för E för C för A Eleven kan delta i gemensam sång och följer då i någon mån rytm och tonhöjd Eleven

Läs mer

Beslut för förskoleklass och grundskola

Beslut för förskoleklass och grundskola Dnr 44-2018:7711 Hörnsjö Friskola ekonomisk förening Organisationsnummer 769604-2188 för förskoleklass och grundskola efter tillsyn av Hörnsjö Friskola ekonomisk förening Skolinspektionen Box 3177, 903

Läs mer

Profiler åk 7-9. Valstaskolan

Profiler åk 7-9. Valstaskolan Profiler åk 7-9 Valstaskolan läsåret 2013-2014 Profiler åk 7-9 Inom ramen för Elevens val väljer varje elev en intresseprofil. Profilen ger möjlighet att fördjupa sig i något, som man är särskilt intresserad

Läs mer

Kungl. Musikhögskolan i Stockholm

Kungl. Musikhögskolan i Stockholm Kungl. Musikhögskolan i Stockholm Två kurser om 15 hp totalt 30 hp ett samarbete mellan Stockholms universitet och Kungl. Musikhögskolan Grundlärarprogrammet med inriktning mot årskurs 4-6 Praktisk estetisk

Läs mer

Kultur och hälsa, Blekinge - Kan kultur, natur, kost och motion bidra till att man klarar sina vardagsaktiviteter och mår bättre?

Kultur och hälsa, Blekinge - Kan kultur, natur, kost och motion bidra till att man klarar sina vardagsaktiviteter och mår bättre? Kultur och hälsa, Blekinge - Kan kultur, natur, kost och motion bidra till att man klarar sina vardagsaktiviteter och mår bättre? Birgitta Wästberg, utvärderare, dr med vet, chefsarbetsterapeut Skånes

Läs mer

P ROFILER SY LT E S KO L A N 7 9

P ROFILER SY LT E S KO L A N 7 9 P ROFILER SY LT E S KO L A N 7 9 Välkommen till Sylteskolan en mötesplats där äventyr och kunskap väntar på dig! Vi vet att kunskap kommer så mycket lättare när intresse och glädje finns. Därför arbetar

Läs mer

Målet med undervisningen är att eleverna ska ges förutsättningar att:

Målet med undervisningen är att eleverna ska ges förutsättningar att: Musik Målet med undervisningen är att eleverna ska ges förutsättningar att: o spela och sjunga i olika musikaliska former och genrer o skapa musik samt gestalta och kommunicera egna musikaliska tankar

Läs mer

Pedagogik förmågan att inte ingripa?

Pedagogik förmågan att inte ingripa? 2009 UW Pedagogik förmågan att inte ingripa? Kultursyn Inlärning perception produktion Lärande perception produktion reflektion perception produktion Kunskapssyn perception produktion reflektion Praktik

Läs mer

Vår strävan är att få eleverna att delta i samspel med andra

Vår strävan är att få eleverna att delta i samspel med andra Vår strävan är att få eleverna att delta i samspel med andra Bra att veta Var finns Kulturskolan? Den största delen av verksamheten finns i vårt eget hus på Eskilstunavägen 14 i Strängnäs. Naturligtvis

Läs mer

Välkomna till Hjälmstaskolan - Skolan som möter ett samhälle i förändring

Välkomna till Hjälmstaskolan - Skolan som möter ett samhälle i förändring Välkomna till Hjälmstaskolan - Skolan som möter ett samhälle i förändring Organisation Läsåret 2014/ 2015 Cirka 350 elever skolår F-9, varav 4 stycken 7:or Cirka 44 st personal, varav 28 är lärare 2 arbetslag

Läs mer

Anteckningar och synpunkter från KUT gruppens arbete.

Anteckningar och synpunkter från KUT gruppens arbete. 1 Anteckningar och synpunkter från KUT gruppens arbete. 1. Vad behövs göras för att Kulturskolan ska upplevas som en självklar del i organisationen av all personal? Utveckling av Kulturskolan innebär en

Läs mer

Kunskapskrav årskurs 6

Kunskapskrav årskurs 6 Kunskapskrav årskurs 6 Kunskapskrav för betyget E i slutet av årskurs 6 Eleven kan delta i gemensam sång och följer då i någon mån rytm och tonhöjd. Eleven kan även spela delar av en enkel anpassad melodi-,

Läs mer

Välkommen till Österslättsskolan Läsåret 17/18

Välkommen till Österslättsskolan Läsåret 17/18 ÖPPET HUS för blivande sjuor och deras målsmän på Österslättsskolan, med kort inledning på Stadsteatern Onsdagen den 15 februari kl 18.30 20.00 Välkommen till Österslättsskolan Läsåret 17/18 VISION Österslättsskolan

Läs mer

Vilka vi är... Vad vi gör... Hur vi gör det... och varför!

Vilka vi är... Vad vi gör... Hur vi gör det... och varför! Vilka vi är... Vad vi gör... Hur vi gör det... och varför! VAR MED I VÅRT LAG #WeAreVRSkolor VISION Förbereda elever för framtiden, inte bara för framtida studier VRS Verksamhetsidé, Viktor Rydbergs skola

Läs mer

Välkommen till. Musik & Dansskolan

Välkommen till. Musik & Dansskolan Välkommen till Musik & Dansskolan älkommen till usik & Dansskolan i Piteå Musik & Dansskolan är en skola i kommunal regi som är till för dig som vill lära dig spela, sjunga eller dansa. Du kan söka till

Läs mer

VÄLKOMMEN TILL PLUGGPARADISET

VÄLKOMMEN TILL PLUGGPARADISET VÄLKOMMEN TILL PLUGGPARADISET Kvällens agenda: Information om Pluggparadiset Förskoleklass En dag i förskoleklass/verksamheten Skolvalet Viktiga datum Pluggparadiset är en skola där: alla elever ska känna

Läs mer

Välkommen till Eskilstuna musikskola

Välkommen till Eskilstuna musikskola Välkommen till Eskilstuna musikskola Vi vill stimulera flickor och pojkar till eget skapande och bidra till ett rikt och varierat musikliv i Eskilstuna. Musikskolan är en frivillig skolform som vill ge

Läs mer

Nationellt och. Fyrisskolans gymnasiesärskola. Individuellt program Fyris E

Nationellt och. Fyrisskolans gymnasiesärskola. Individuellt program Fyris E Nationellt och Fyrisskolans gymnasiesärskola Individuellt program Fyris E Om gymnasiesärskolan I gymnasiesärskolan får eleverna en god grund för att studera vidare och för att kunna delta aktivt i samhällslivet.

Läs mer

Kulturskolan föräldraundersökning VT-16. Undersökningsperiod: > Antal svar: 49 Svarsfrekvens: -

Kulturskolan föräldraundersökning VT-16. Undersökningsperiod: > Antal svar: 49 Svarsfrekvens: - Kulturskolan föräldraundersökning VT-16 Undersökningsperiod: 2016-04-04 -> 2016-05-07 Antal svar: 49 Svarsfrekvens: - Hur fick du information om Kulturskolans verksamhet och utbud? 100,0% 90,0% 80,0% 70,0%

Läs mer

Utbud hösten 2012. Nora. vt - 2013

Utbud hösten 2012. Nora. vt - 2013 Utbud hösten 2012 Nora vt - 2013 Hej Nytt år, nya möjligheter! Folkbildningens kulturskola fortsätter med nya spännande och kreativa studiecirklar. Studieförbunden har gemensamt arbetat fram vårens utbud

Läs mer

Vilka vi är... Vad vi gör... Hur vi gör det... och varför!

Vilka vi är... Vad vi gör... Hur vi gör det... och varför! Vilka vi är... Vad vi gör... Hur vi gör det... och varför! VAR MED I VÅRT LAG #WeAreVRSkolor VISION Förbereda elever för framtiden, inte bara för framtida studier VRS Verksamhetsidé, Viktor Rydbergs skola

Läs mer

Utveckling och lärande

Utveckling och lärande Elevenkät 2018 Elevernas ansvar och inflytande, Lgr 11 (kap 2.3) De demokratiska principerna att kunna påverka, ta ansvar och vara delaktig ska omfatta alla elever. Elever ska ges inflytande över utbildningen.

Läs mer

Folkasboskolan Fredriksbergskolan Långängskolan Sköllersta skola Stocksätterskolan Transtenskolan Östansjö skola

Folkasboskolan Fredriksbergskolan Långängskolan Sköllersta skola Stocksätterskolan Transtenskolan Östansjö skola Folkasboskolan Fredriksbergskolan Långängskolan Sköllersta skola Stocksätterskolan Transtenskolan Östansjö skola Hallsbergs kommuns grundskolor Våra barn och ungdomar är viktiga för oss därför erbjuder

Läs mer

Katrinebergs folkhögskola. Kursmål. Linje: Teaterlinjen. Kursplan, se nedan

Katrinebergs folkhögskola. Kursmål. Linje: Teaterlinjen. Kursplan, se nedan Kursmål Linje: Teaterlinjen Kursen syftar på samhällsnivå till att höja bildnings- och utbildningsnivån inom kulturområdet samt verka för en gemensam värdegrund om människors lika värde och jämställdhet.

Läs mer

Strategi. Program. Plan. Policy. Riktlinjer. Regler. Borås Stads Kulturplan för förskoleklass, grundsärskola

Strategi. Program. Plan. Policy. Riktlinjer. Regler. Borås Stads Kulturplan för förskoleklass, grundsärskola Strategi Program Plan Policy Riktlinjer Regler Borås Stads Kulturplan för förskoleklass, grundskola och grundsärskola Borås Stads styrdokument Aktiverande strategi avgörande vägval för att nå målen för

Läs mer

Ri_logga.pdf 09-08-17 20.21.41 CMY

Ri_logga.pdf 09-08-17 20.21.41 CMY Ri_logga.pdf 09-08-17 20.21.41 C M Y CM MY CY CMY K Risbergska skolan en modern klassiker ligger cirka tio minuter från Örebro city i en grön miljö med Svartån och Karlslund alldeles runt knuten. I denna

Läs mer