BIDRAGSFORMER ALLMÄNT. - Aktivitetsbidrag - Anläggningsbidrag - Investeringsbidrag - Ledarutbildningsbidrag - Lokalbidrag - Verksamhetsbidrag

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "BIDRAGSFORMER ALLMÄNT. - Aktivitetsbidrag - Anläggningsbidrag - Investeringsbidrag - Ledarutbildningsbidrag - Lokalbidrag - Verksamhetsbidrag"

Transkript

1

2 BIDRAGSFORMER - Aktivitetsbidrag - Anläggningsbidrag - Investeringsbidrag - Ledarutbildningsbidrag - Lokalbidrag - Verksamhetsbidrag ALLMÄNT Ett rikt föreningsliv spelar en central roll för utvecklingen i Halmstads kommun. Av denna anledning ges stöd till det lokala föreningslivet. Föreningar som bedriver verksamhet som kompletterar det kommunala uppdraget eller som bedöms vara till nytta inom det kommunala verksamhetsområdet kan få bidrag. Verksamheten ska stödja en demokratisk utveckling i samhället och värna om demokratiska ideal. Teknik- och fritidsnämnden ger kommunala bidrag till föreningar vars barn- och ungdomsverksamhet är av ideell och allmännyttig karaktär. Bidragsmottagande föreningar ska medverka till att kommunens riktlinjer följs samt verka i enlighet med Halmstads kommuns värdegrund: Vår vision om Halmstad 2020 bygger på demokratiska värden. Alla halmstadbor ska ha möjligheten till delaktighet och inflytande i de demokratiska processerna. I Halmstad har alla människor lika värde och vår gemenskaps kännetecken är ömsesidig respekt. Alla medborgare som möter kommunens verksamhet ska känna att de har samma möjligheter, rättigheter och skyldigheter. Halmstads kommuns utveckling ska vara långsiktigt hållbar. Detta innebär att utvecklingen tillgodoser dagens behov utan att äventyra kommande generationers möjligheter att tillgodose sina behov." De kommunala föreningsbidragen avser endast att täcka en del av föreningens kostnader. Bidragen till föreningar avser således att vara en hjälp till självhjälp. Föreningens kostnader ska vara skäliga i förhållande till den barn- och ungdomsverksamhet som föreningen bedriver.

3 ALLMÄNNA BESTÄMMELSER Föreningar som söker bidrag ska, för att vara bidragsberättigade, uppfylla samtliga delar i nedanstående allmänna bestämmelser. 1. Sökande förening ska bedriva sådan verksamhet som av teknik- och fritidsnämnden anses positiv för ungdomens fostran och utveckling. 2. Sökande förening ska: vara öppen för alla som vill vara med. på demokratisk väg ha antagit stadgar och valt styrelse. årligen hålla årsmöte och ta fram verksamhets- och revisionsberättelse samt verksamhetsplan. ha varit verksam under cirka 6 månader. ha minst 10 aktiva medlemmar i åldern 5-20 år, för handikappidrottsföreningar finns ingen åldersgräns. Som aktiv medlem räknas den medlem som deltar vid minst 10 av föreningens sammankomster per år och som under senaste verksamhetsår har varit registrerad som medlem och betalat fastställd medlemsavgift. ha redovisat minst 20 organiserade sammankomster (ej studiecirklar) under senaste skolår (HT-VT) för barn och ungdomar 5-20 år, för deltagare i handikappidrottsföreningar gäller ingen åldersgräns. (Undantag för verksamhetsbidrag). ha sitt säte och vara verksam i Halmstads kommun. vara registrerad i Halmstads kommuns föreningsregister. minst en gång om året uppdatera och godkänna sina föreningsuppgifter i kommunens föreningsregister via kommunens webbplats ( ha registrerat plus-/bankgiro i föreningens namn samt ha ett organisationsnummer registrerat hos skatteverket.

4 ha en ledarguide/ledarpolicy, antagen av föreningens styrelse, som tydligt visar vilken värdegrund föreningen står för samt hur ledare i föreningen förväntas agera. publicera föreningens ledarguide/ledarpolicy på föreningens officiella webbplats så att dokumentet är väl tillgängligt för såväl allmänheten som föreningens medlemmar. ha en officiell e-postadress i föreningens namn. ge teknik- och fritidsnämnden sådan insyn i verksamheten att kontroll av densamma kan göras. kostnadsfritt ge Halmstads kommun möjlighet till information och reklamplats i föreningens informationsblad och på anläggningar/lokaler som föreningen nyttjar. 3. Föreningen ska efter genomfört årsmöte omedelbart skicka in följande handlingar till teknik- och fritidsförvaltningen: - Årsmötesprotokoll - Verksamhets- och revisionsberättelse - Verksamhetsplan med budget 4. Ansökan om bidrag lämnas in av föreningen, inte av distriktsorganisation, sektion eller dylikt. Nämnden kan besluta att krets jämställs med förening. 5. Föreningar kan ej söka bidrag för religiös eller partipolitisk verksamhet. 6. Har föreningen förfallna räkningar till kommunen kan dessa dras ifrån beviljat bidrag före utbetalningen. 7. Föreningen bör kontakta teknik- och fritidsförvaltningen vid tveksamhet om bidragsansökan. En för sent inkommen bidragsansökan innebär att bidraget minskar eller att ansökan helt avslås. Ansökan ska vara poststämplad senast sista ansökningsdag (eller nästföljande vardag om sista ansökningsdag infaller på en fredag, lördag eller söndag). Om ansökan inkommer inom tre veckor efter sista ansökningsdag dras en förseningsavgift på tio procent av

5 summan. Inkommer ansökan senare än tre veckor efter sista ansökningsdag utfaller inget bidrag.

6 AKTIVITETSBIDRAG Målsättningen är att med bidrag stödja alla former av mötes- och gruppverksamhet för barn och ungdomar inom föreningarna i kommunen. Aktivitetsbidraget utgår per planerad och genomförd sammankomst för den ordinarie gruppen/laget såväl för tävling som för träning, dock inte för studiecirklar. Med sammankomst menas en av föreningen anordnad aktivitet, i vilken det deltar minst tre personer (utöver ledaren) i åldern 5-20 år, för deltagare i handikappidrottsföreningar gäller ingen åldersgräns. Samma person kan endast räknas som deltagare i en bidragsgrundande sammankomst per dag och riksorganisation. Ansökan ska göras digitalt via ApN (Aktivitetskort på Nätet). Samtliga föreningar ansöker senast den 25/2 (avser genomförda sammankomster under tidsperiod 1/7-31/12) och 25/8 (avser genomförda sammankomster under tidsperiod 1/1-30/6). Anvisningar till kommunalt lokalt aktivitetsbidrag Med bidragsberättigad aktivitet menas en sammankomst: med minst tre deltagare, utöver ledaren, i åldern 5-20 år. För deltagande i handikappidrottsförening gäller ingen åldersgräns. Ledarens närvaro ska antecknas på närvarokortet. som varar minst en timme (60 minuter) och är ledarledd. som är beslutad och ekonomiskt planerad av en styrelse, en sektion, ett medlemsmöte eller motsvarande där protokoll förs. som genomförs av lokalavdelningen. Bidrag utgår inte till en aktivitet som anordnas av riksorganisation, distrikt eller lokalt samarbetsorgan. Bidrag utgår endast en gång per dag och grupp oavsett antalet deltagare (minst tre deltagare utöver ledaren) och aktivitetens längd (minst en timme). Den som deltar i mer än en sammankomst per dag inom samma lokalavdelning får bara medräknas vid en av dessa sammankomster.

7 En ordinarie grupp får inte - från redovisningssynpunkt - delas i mindre grupper för att erhålla fler sammankomstbidrag. Bidrag utgår inte till entrébelagd tävling eller kommersiellt arrangemang som exempelvis dans, bingo och basar. Bidrag utgår inte heller till studiecirkelsammankomst. Vid varje sammankomst ska närvarokort föras. Gruppledaren eller biträdande gruppledaren ska alltid vara närvarande under sammankomsten och får inte ur bidragssynpunkt vara ledare för flera grupper samtidigt under samma timme. Ledaren ska intyga att uppgifterna på närvarokorten är riktiga. Ansökan om aktivitetsbidrag sker via ApN (Aktivitetskort på Nätet). En kopia på ansökan och samtliga närvarokort ska förvaras i minst tio år hos föreningen. Uppgifter på ansökan ska gälla aktuell tidsperiod (1/1-30/6 eller 1/7-31/12). Ordförande och antingen revisor eller kassör bestyrker att uppgifterna på ansökan är riktiga.

8 ANLÄGGNINGSBIDRAG Förening som äger/hyr och driver egen lokal/anläggning kan ansöka om anläggningsbidrag. Anläggningsbidraget är avsett för drift av lokalen/anläggningen samt visst underhåll. Anläggningsbidrag kan endast utgå för sådan lokal/anläggning som blivit bidragsprövad och prioriterad av teknik- och fritidsnämnden. Anläggningsbidraget betalas inte ut med automatik utan föreningen ska årligen söka och få ansökan prövad. Ansökan Ansökan görs via e-tjänst eller blankett på och ska lämnas in senast den 25 februari. Bidragsberäkning Förening kan ges bidrag enligt olika beräkningsmodeller, beroende på vilken grupp den tillhör. Förening med övervägande barn- och ungdomsverksamhet eller förening som är unik i sitt slag för barn och ungdomar tillhör grupp A och ersätts dels med ett fast schablonbidrag per anläggningsyta, dels med ett procentuellt bidrag för de fasta driftkostnaderna (el, värme, vatten, sophantering, arrende och hyra). Förening med övervägande aktiviteter för vuxna (från 20 år och uppåt), ridanläggning utan ridskola för allmänheten samt tennisförening med utomhusbanor tillhör grupp B och ersätts med ett fast schablonbidrag per anläggningsyta. I de fall det inte finns en schablon utgår i stället ett särskilt behovsprövat bidrag. Golfförening med organiserad barn- och ungdomsverksamhet och minst 20 sammankomster tillhör grupp C och erhåller dels ett fast grundbidrag på kr och dels ett rörligt bidrag, baserat på antalet aktiva barn och ungdomar i förhållande till det totala antalet medlemmar: Förändring av lokal/anläggning som medför krav på utökat anläggningsbidrag ska godkännas av teknik- och fritidsförvaltningen innan förändringen genomförs av föreningen.

9 Teknik- och fritidsnämnden har rätt att dra in hela eller delar av bidraget om lokalen/anläggningen inte sköts eller används på ett för nämnden godtagbart sätt. Vid nyanläggning åligger det föreningen att få anläggningsbidraget fastställt innan byggnationen påbörjas. Anläggningsbidraget är maximerat till kr per anläggning. Schablonbidrag per anläggningsyta Fotbollsanläggning Gräsplan med prioriterad skötsel/hög beläggning¹ Gräsplan med begränsad skötsel/låg beläggning² 11-manna grusplan: Bidrag 6 kr/kvm 3 kr/kvm kr ¹ Prioriterad skötsel = anläggningsytan är i fullt bruk under hela säsongen. Antal träningstimmar och lag redovisas årligen i ansökan. Ridanläggning Ridhus (enbart för ridskolor) Ridbana, grus eller motsvarande underlag Ridbana gräs (max en bana per anläggning) Ridslinga (enbart för ridskolor) Tennisanläggning Grusbana Hardcourt kr 10 kr/kvm (max kr) kr kr kr/bana kr/bana Golfanläggning (ej korthålsbanor) Rörligt bidrag baserat på: procent aktiva barn och ungdomar = kr procent aktiva barn och ungdomar = kr procent aktiva barn och ungdomar = kr procent aktiva barn och ungdomar = kr

10 procent aktiva barn och ungdomar = kr procent aktiva barn och ungdomar = kr

11 INVESTERINGSBIDRAG Investeringsbidrag kan utgå till en förening som bidrag till nybyggnads-, förbättrings- och reparationsarbeten av egen eller hyrd lokal eller anläggning. Föreningen ska ha långsiktig tillgång till lokalen/anläggningen. Investeringsbidrag kan också utgå till förening som bidrag för framställning av orienteringskartor. Investeringsbidrag utgår efter prövning i varje särskilt fall med belopp som är beroende av hela det anslag som utgår för ändamålet. Investeringsbidrag kan sökas av alla föreningar, även de utan ungdomsverksamhet. Ansökan Ansökan görs via e-tjänst eller blankett på och ska lämnas in senast den 25 februari. Anvisningar till investeringsbidrag Det som avses i ansökan får inte ha påbörjats innan föreningen fått meddelande om bidrag beviljats eller ej. Ansökan ska innehålla skiss/ritning samt kostnader och finansieringsplan för planerade arbeten. Bidrag som söks från annat håll ska anges i finansieringsplanen. Investeringsbidrag utgår inte för inventarier eller utrustning som båtar, datorer, etc. Föreningen ska till teknik- och fritidsförvaltningen inlämna specificerad ekonomisk redovisning när investeringen är avslutad. Erhållet investeringsbidrag får inte användas till annat än som angetts i ansökan.

12 LEDARUTBILDNINGSBIDRAG Ledarutbildningsbidrag utgår för ledarutbildning som främjar eller är en förutsättning för föreningens barn- och ungdomsverksamhet. Bidragsgrundad utbildning är all ledarutbildning som är godkänd/anordnad av föreningens distrikts- eller riksorganisation. Bidragets storlek fastställs årligen av teknik- och fritidsnämnden. Ledarutbildningsbidrag utgår med en fast summa per godkänd sammankomst för den barn- och ungdomsverksamhet som föreningen har genomfört och redovisat via ApN (Aktivitetskort på Nätet) under den senaste vårterminen och höstterminen. Summan per sammankomst kan variera från år till år beroende på hur många föreningar som söker ledarutbildningsbidrag respektive år. Varje bidragsberättigad förening är dock garanterad ett årligt minimibidrag om kr för ledarutbildning (under förutsättning att föreningen har genomfört ledarutbildning och oavsett antalet genomförda sammankomster). Ledarutbildningsbidraget kan aldrig vara högre än den faktiska kostnaden som föreningen har haft för ledarutbildning. Ansökan Ansökan görs via e-tjänst eller blankett på och ska lämnas in senast den 1 november och omfatta kostnader för ledarutbildning som har genomförts under de senaste 12 månaderna. Ledarutbildningsbidraget betalas ut en gång per år. Anvisningar till ledarutbildningsbidrag 1. Bidraget är öronmärkt till ledarutbildning. 2. Redovisning av genomförd ledarutbildning ska ske i samband med att ledarutbildningsbidrag söks. Vid kontroll av genomförd ledarutbildning ska kursintyg kunna uppvisas. 3. Ledarutbildningsbidrag kan endast sökas för kursavgifter och resekostnader i samband med genomförd ledarutbildning. Mat, logi och liknande kostnader är inte bidragsberättigade kostnader.

13 LOKALBIDRAG Lokalbidrag utgår för lokaler som i stor utsträckning nyttjas eller är en förutsättning för föreningens ordinarie barn- och ungdomsverksamhet och för kontinuerligt bruk oavsett om föreningen äger eller hyr lokalen/anläggningen. Bidraget grundar sig på de lokalkostnader som föreningen har haft under året och utbetalas i efterskott året därpå. Bidrag utgår med en procentsats som grundar sig på antal godkända sammankomster för barn- och ungdomsverksamhet som genomförts och redovisats i ApN (Aktivitetskort på Nätet) under den senaste höstterminen samt vårterminen. Exempelvis ligger aktiviteter registrerade under höstterminen 2015 och vårterminen 2016 till grund för lokalbidragsansökan sammankomster/år ger ca 40 procent i lokalbidrag sammankomster/år ger ca 60 procent i lokalbidrag. 501 > sammankomster/år ger ca 80 procent i lokalbidrag. Ansökan Ansökan görs senast den 25 februari via e-tjänst eller blankett på

14 Medtagna belopp ska avse kostnaderna för året före. Lokalbidraget är maximerat till kr/år per förening. Bidragsgrundande kostnader är: Kallhyra Värmekostnader El-, VA-, sotnings- och sophämtningskostnader Anvisningar till lokalbidrag Föreningar som äger egen lokal specificerar lokalens totala driftkostnad och hyresintäkter på bilaga. Föreningar som hyr lokal bifogar kopia av gällande hyreskontrakt. Föreningar beskriver mer specifikt den verksamhet som bedrivs i de lokaler som ansökan gäller, samt anger ytan (m²) på lokalen/lokalerna. Lagrings- eller förvaringsförråd som inte nyttjas för barn- och ungdomsverksamhetens ordinarie verksamhet är inte bidragsberättigade.

15 Lokalbidrag kan inte sökas för lokaler/anläggningar som används för: Enstaka tillfällen som inte är en förutsättning för föreningens ordinarie barn- och ungdomsverksamhet. Tävlingar, fester, eller andra evenemang där entré eller andra avgifter erläggs. Bingo eller andra verksamheter som syftar till att ge ett ekonomiskt överskott. Olika former av boende vid läger/tävlingar. Deltagaravgifter vid träningsinstitut/gym/målvaktsträning/bad/bowling etc. Lokalbidrag kan inte sökas för sådana lokaler/anläggningar som redan subventioneras av kommunen och som finns medtaget i broschyren Avgifter för idrotts- och fritidsanläggningar eller för sådana lokaler/anläggningar där annat kommunalt bidrag utgår exempelvis anläggningsbidrag eller anläggningssubvention. VERKSAMHETSBIDRAG Verksamhetsbidrag via en dialogmodell kan sökas av barn- och ungdomsföreningar med drop- in-verksamhet", vars aktiviteter inte

16 innefattas av aktivitetsbidrag. Ansökan för verksamhetsbidraget gäller kommande kalenderår. Ansökan Ansökan görs via e-tjänst eller blankett på Dialogmodellen bygger på att föreningarna redovisar vilken verksamhet de har för avsikt att bedriva det kommande året och kostnaderna för detta. Handläggande tjänsteman gör en analys av vilka föreningar som är aktuella att bjuda in för en dialog med föreningsbidragsgruppen. Föreningsbidragsgruppen består av två politiker från teknik- och fritidsnämnden samt en tjänsteman på teknik- och fritidsförvaltningen som handlägger föreningsbidrag. Dialogerna mellan förening och kommun ska vara genomförda senast 31 oktober. Utbetalning sker i slutet på december samma kalenderår som ansökan gjorts. Anvisningar för verksamhetsbidrag Utöver de allmänna bestämmelserna för Idrotts- och fritidsstöd och med undantag från punkter kopplade till föreningarnas antal sammankomster, finns nedanstående kriterier för verksamhetsbidraget:

17 Aktiviteter för barn och ungdomar 5-20 år i föreningsregi som inte är berättigade aktivitetsbidrag. Verksamhetsplan, budget och ett tydligt syfte kring föreningen. En aktivitet ska ligga i linje med föreningens verksamhet och idé. Bidrag ges inte till entrébelagd tävling, kommersiellt arrangemang eller till studiecirkelsammankomst. Teknik- och fritidsförvaltningen har rätt att dra in verksamhetsbidraget i de fall föreningen inte uppfyller sin verksamhetet enligt ansökan.

18 INTEGRATIONSPENG Integrationspengen kan beviljas som ett mindre startbidrag för att ta tillvara föreningars goda idéer och initiativ för ökad integration för barn och ungdomar som inte ryms inom den ordinarie föreningsbudgeten. Bidraget ges till verksamhet med fokus på integration och som riktar sig till barn och ungdomar upp till 20 år. Med integration menas i detta avseende barn och ungdomar med utländsk bakgrund. Ansökan Bidraget kan sökas löpande under året, med reservation för att bidragspotten kan ta slut. Ansökan görs via e-tjänst eller blankett på Vilka kan söka bidrag? Ideella föreningar som är verksamma i Halmstads kommun kan söka bidraget. Vid samverkansprojekt mellan flera parter ska en ansvarig förening eller organsation utses. Sökande förening ska vara bidragsberättigade enligt teknik- och fritidsnämndens allmänna bestämmelser. Målgrupp och syfte

19 Målgruppen för bidraget är barn och ungdomar med utländsk bakgrund upp till 20 år. Verksamheten ska ha något eller några av följande syften: Skapa meningsfulla fritidsaktiviteter Medverka till en ökad integration Förutom tidigare beskrivna syften ställs följande specifika krav: Föreningen ska i sin ansökan beskriva sin verksamhetsidé. Verksamhetsidén ska vara förankrad i föreningens styrelse och underskriven av ordförande och minst ytterligare en person, lämpligen den som inom föreningen är ansvarig för projektets genomförande. Föreningen ska göra en skriftlig redogörelse för hur bidraget har använts samt vilken effekt det gett. Ansökan ska skrivas under av ordförande och kassör/revisor. Budget för sökta medel ska bifogas ansökan. Avgränsningar

20 Integrationspengen kan inte sökas för föreningens löpande drift- och hyreskostnader. Integrationspengen kan komma att beviljas med ett reducerat belopp.

21 KOM IHÅG! Ansökningsdatum 25 februari är sista ansökningsdag för lokalbidrag (preliminär bidragsutbetalning i mars-april). 25 februari är sista ansökningsdagar för anläggningsbidrag (preliminär bidragsutbetalning i mars). 25 februari är sista ansökningsdag för investeringsbidrag (bidragsbesked i mars-april). 25 februari och 25 augusti är sista ansökningsdagar för aktivitetsbidrag (preliminär bidragsutbetalning i mars-april och september-oktober). 25 augusti är sista ansökningsdag för verksamhetsbidrag (preliminär bidragsutbetalning i december).

22 1 november är sista ansökningsdag för ledarutbildningsbidrag (preliminär bidragsutbetalning i december). För sent inkommen ansökan Ansökan ska vara poststämplad senast sista ansökningsdag (eller nästföljande vardag om sista ansökningsdag infaller en fredag, lördag eller söndag). Om ansökan inkommer inom tre veckor efter sista ansökningsdag dras en förseningsavgift på tio procent av summan (undantag verksamhetsbidrag, vars sista ansökningsdag gäller). Inkommer ansökan senare än tre veckor efter sista ansökningsdag utfaller inget bidrag. Information på webben På & Göra/Föreningsliv och stöd finns information och blanketter som rör föreningsbidrag från teknik- och fritidsförvaltningen. Teknik- och fritidsförvaltningen Besöksadress: Stationsgatan 48 Postadress: Box 246, Halmstad Tfn: E-post: direkt@halmstad.se

Föreningsbidrag Kommunala bidrag till föreningar med barn- och ungdomsverksamhet i Halmstads kommun. Foto: Fröken Fokus 1 (11)

Föreningsbidrag Kommunala bidrag till föreningar med barn- och ungdomsverksamhet i Halmstads kommun. Foto: Fröken Fokus 1 (11) Föreningsbidrag 2016 Kommunala bidrag till föreningar med barn- och ungdomsverksamhet i Halmstads kommun Foto: Fröken Fokus 1 (11) BIDRAGSFORMER - Aktivitetsbidrag - Anläggningsbidrag - Investeringsbidrag

Läs mer

Föreningsbidrag 2015. Kommunala bidrag till föreningar med barn- och ungdomsverksamhet. Halmstads kommun

Föreningsbidrag 2015. Kommunala bidrag till föreningar med barn- och ungdomsverksamhet. Halmstads kommun Föreningsbidrag 2015 Kommunala bidrag till föreningar med barn- och ungdomsverksamhet i Halmstads kommun Foto: Jesper Molin TEKNIK- & FRITIDSFÖRVALTNINGEN / IDROTT & FRITID 1 BIDRAGSFORMER - Aktivitetsbidrag

Läs mer

Kommunala bidrag till föreningar med ungdomsverksamhet i Halmstad 2008

Kommunala bidrag till föreningar med ungdomsverksamhet i Halmstad 2008 Kommunala bidrag till föreningar med ungdomsverksamhet i Halmstad 2008 TEKNISKA KONTORET - IDROTT / FRITID BIDRAGSFORMER LOKALBIDRAG LEDARUTBILDNINGSBIDRAG AKTIVITETSBIDRAG INVESTERINGSBIDRAG ANLÄGGNINGSBIDRAG

Läs mer

Regler för kommunala bidrag till ungdomsföreningar i Vänersborgs kommun

Regler för kommunala bidrag till ungdomsföreningar i Vänersborgs kommun Dnr: 2015/37 1 (5) Regler för kommunala bidrag till ungdomsföreningar i Vänersborgs kommun Fastställt av Barn- och ungdomsnämnden 2012-12-10 136 Reviderad 2014-04-14 58 Överfört och fastställt av Kultur-

Läs mer

Bidragsregler för idrottsföreningar

Bidragsregler för idrottsföreningar sregler för idrottsföreningar Gäller från 080101 Regler för bidrag till idrottsföreningar och övriga idéorganisationer i Partille kommun Allmänna förutsättningar Kultur- och fritidsnämndens målsättning

Läs mer

Bidragsregler för föreningar i Färgelanda kommun

Bidragsregler för föreningar i Färgelanda kommun Bidragsregler för föreningar i Färgelanda kommun Nya bidragsregler från 2015-01-01 (antagna av kommunfullmäktige 2014-09-03, 125) INNEHÅLL Allmänna bestämmelser Ansökan om registrering Ansökan om kommunala

Läs mer

BIDRAGSNORMER. FASTSTÄLLDA AV KOMMUNFULLMÄKTIGE att gälla fr. o m 1984-01-01. Reviderad enligt kommunfullmäktiges beslut december 1986.

BIDRAGSNORMER. FASTSTÄLLDA AV KOMMUNFULLMÄKTIGE att gälla fr. o m 1984-01-01. Reviderad enligt kommunfullmäktiges beslut december 1986. BIDRAGSNORMER FASTSTÄLLDA AV KOMMUNFULLMÄKTIGE att gälla fr. o m 1984-01-01. Reviderad enligt kommunfullmäktiges beslut december 1986. Reviderad att gälla fr.o.m. 1991 Reviderad att gälla fr.o.m. 1993

Läs mer

Bidragsnormer. Gäller fr om

Bidragsnormer. Gäller fr om Bidragsnormer Gäller fr om 2008-01-01 ALLMÄNNA BESTÄMMELSER Bidragsberättigad förening Kommunalt föreningsbidrag kan utgå om nedanstående kriterier är uppfyllda: Föreningen - ska vara ideell, ha sitt säte

Läs mer

VERSION 2012-03-13 N O R M E R FRITIDSFÖRVALTNINGEN. Bidragsnormer. för föreningsverksamhet i Vallentuna

VERSION 2012-03-13 N O R M E R FRITIDSFÖRVALTNINGEN. Bidragsnormer. för föreningsverksamhet i Vallentuna VERSION 2012-03-13 N O R M E R FRITIDSFÖRVALTNINGEN Bidragsnormer för föreningsverksamhet i Vallentuna Fastställda av kommunfullmäktige 2003 Bidragsnormer för föreningsverksamhet i Vallentuna Innehåll

Läs mer

Riktlinjer för bidrag för föreningsverksamhet. Hudiksvalls kommun

Riktlinjer för bidrag för föreningsverksamhet. Hudiksvalls kommun Riktlinjer för bidrag för föreningsverksamhet Hudiksvalls kommun Bidrag till föreningsverksamhet Gäller från och med januari 2014. Innehåll Punkt Inriktning 1 Allmänna bestämmelser 2 Förening... 2 Bidrag

Läs mer

BIDRAGSNORMER FÖR FÖRENINGAR I ÅSELE KOMMUN

BIDRAGSNORMER FÖR FÖRENINGAR I ÅSELE KOMMUN BIDRAGSNORMER FÖR FÖRENINGAR I ÅSELE KOMMUN Dessa bestämmelser för kommunalt stöd till ideella föreningars lokala verksamhet i Åsele kommun gäller fr.o.m. 1 januari 2014 och tills vidare. Villkoren för

Läs mer

Bidragsregler Ljungby kommun

Bidragsregler Ljungby kommun Kultur- och fritidsförvaltningen Bidragsregler Ljungby kommun Allmänna bidragsregler Ansökningsblanketter Ansökningsblanketter finns att hämta på kultur- och fritidsförvaltningens kontor eller på kommunens

Läs mer

Riktlinjer för bidrag för föreningsverksamhet. Hudiksvalls kommun

Riktlinjer för bidrag för föreningsverksamhet. Hudiksvalls kommun Riktlinjer för bidrag för föreningsverksamhet Hudiksvalls kommun Bidrag till föreningsverksamhet Gäller från och med januari 2014. Innehåll Punkt Inriktning 1 Allmänna bestämmelser 2 Förening... 2 Bidrag

Läs mer

REGLER FÖR I VALDEMARSVIKS KOMMUN

REGLER FÖR I VALDEMARSVIKS KOMMUN REGLER FÖR I VALDEMARSVIKS KOMMUN Antagna av kommunfullmäktige 2001-09-24 och gäller from 2002-01-01 Rev KF 2010-11-29, 89 Rev KF 2012-11-26 1 REGLER FÖR FÖRENINGSBIDRAG TILL UNGDOMS- ORGANISATIONER, VALDEMARSVIKSKORPEN,

Läs mer

Bidragsreglemente för ideell. fritidsverksamhet i Nordmalings kommun

Bidragsreglemente för ideell. fritidsverksamhet i Nordmalings kommun Bidragsreglemente för ideell fritidsverksamhet i Nordmalings kommun Fastställt av kommunfullmäktige 2013-12-16 126 Innehållsförteckning 1 Målsättning... 3 2 Allmänna villkor... 3 3 Föreningsregister...

Läs mer

FÖRENINGSBIDRAG. Handikappverksamhet. Dokumentet uppdaterat 2015-02-20 SKÖVDE KOMMUN

FÖRENINGSBIDRAG. Handikappverksamhet. Dokumentet uppdaterat 2015-02-20 SKÖVDE KOMMUN FÖRENINGSBIDRAG Handikappverksamhet Dokumentet uppdaterat 2015-02-20 SKÖVDE KOMMUN 1 ALLMÄNNA BESTÄMMELSER 1:1 Rätt till bidrag Organisation i Skövde kommun som bedriver fritidsverksamhet för handikappade

Läs mer

Information om FÖRENINGS- BIDRAG MÖLNLYCKE * LANDVETTER * HÄRRYDA * HINDÅS * RÄVLANDA * HÄLLINGSJÖ

Information om FÖRENINGS- BIDRAG MÖLNLYCKE * LANDVETTER * HÄRRYDA * HINDÅS * RÄVLANDA * HÄLLINGSJÖ Information om FÖRENINGS- BIDRAG MÖLNLYCKE * LANDVETTER * HÄRRYDA * HINDÅS * RÄVLANDA * HÄLLINGSJÖ 1 INFORMATION OM BIDRAG Syftet med stöd till verksamheter inom förenings- och fritidsområdet är att bidra

Läs mer

Förening som bedriver verksamhet på uppdrag av någon kommunal förvaltning är ej bidragsberättigad.

Förening som bedriver verksamhet på uppdrag av någon kommunal förvaltning är ej bidragsberättigad. 4.4.1 Kommunal författningssamling Fastställda av kommunfullmäktige 6 oktober 1997 67 Reviderade av kommunfullmäktige 10 mars 2003 12 att gälla fr o m den 10 mars 2003 Syftet med kommunens bidragsgivning

Läs mer

REGLER OCH RIKTLINJER FÖR TILLÄMPNING AV KOMMUNALT STÖD TILL FÖRENINGAR STORFORS KOMMUN

REGLER OCH RIKTLINJER FÖR TILLÄMPNING AV KOMMUNALT STÖD TILL FÖRENINGAR STORFORS KOMMUN REGLER OCH RIKTLINJER FÖR TILLÄMPNING AV KOMMUNALT STÖD TILL FÖRENINGAR I STORFORS KOMMUN REGLER För att en förening ska bli stödberättigad från kommunen ska den: Bedriva sin ideella verksamhet inom Storfors

Läs mer

Bidragsregler för idrottsföreningar

Bidragsregler för idrottsföreningar sregler för idrottsföreningar Gäller från 160201 Regler för bidrag till idrottsföreningar och övriga idéorganisationer i Partille kommun Allmänna förutsättningar Kultur- och fritidsnämndens målsättning

Läs mer

Bidragsnormer Eslövs kommun. Barn- och ungdomsföreningar Handikappföreningar Pensionärsföreningar

Bidragsnormer Eslövs kommun. Barn- och ungdomsföreningar Handikappföreningar Pensionärsföreningar Bidragsnormer Eslövs kommun Barn- och ungdomsföreningar Handikappföreningar Pensionärsföreningar Bidragsnormer Delar ur Kultur- och fritidsnämndens mål för 2003 2006 Kultur- och fritidsaktiviteter främjar

Läs mer

Bestämmelser för kommunalt föreningsstöd Barn och ungdomsföreningar och kulturföreningar KFnD 2016/2

Bestämmelser för kommunalt föreningsstöd Barn och ungdomsföreningar och kulturföreningar KFnD 2016/2 Bestämmelser för kommunalt föreningsstöd Barn och ungdomsföreningar och kulturföreningar KFnD 2016/2 Beslutad den 2017-09-25, KF 133 av Kommunfullmäktige Innehållsförteckning 1 INLEDNING... 3 2 REGISTRERAD

Läs mer

Regler för bidrag till idrottsföreningar i Upplands Väsby kommun med barn- och ungdomsverksamhet, anslutna till Riksidrottsförbundet.

Regler för bidrag till idrottsföreningar i Upplands Väsby kommun med barn- och ungdomsverksamhet, anslutna till Riksidrottsförbundet. Styrdokument, regler Kundvalskontoret 2012-01-01 Andreas Åstrand 08-590 971 56 Dnr Fax 08-590 890 77 Andreas.astrand@upplandsvasby.se Regler för bidrag till idrottsföreningar i Upplands Väsby kommun med

Läs mer

ESLÖVS KOMMUNS FÖRFATTNINGSSAMLING NR

ESLÖVS KOMMUNS FÖRFATTNINGSSAMLING NR ESLÖVS KOMMUNS FÖRFATTNINGSSAMLING NR 18 BIDRAGSNORMER FÖR BARN- OCH UNGDOMS- FÖRENINGAR SAMT PENSIONÄRS- OCH HANDIKAPPFÖRENINGAR Antagna av kommunfullmäktige 2005-11-28 att gälla fr o m 2006-01-01 Delar

Läs mer

Bidragsbestämmelser för organisationer verksamma inom Alvesta kommun

Bidragsbestämmelser för organisationer verksamma inom Alvesta kommun Bidragsbestämmelser för organisationer verksamma inom Alvesta kommun Innehållsförteckning Riktlinjer... 2 Regler... 2 Bidragsformer... 3 A. Aktivitetsbidrag (verksamhetsbidrag)... 4 B. Bidrag till drift

Läs mer

ALLMÄNNA BESTÄMMELSER FÖR KOMMUNALA BIDRAG TILL FÖRENINGAR I MORA KOMMUN

ALLMÄNNA BESTÄMMELSER FÖR KOMMUNALA BIDRAG TILL FÖRENINGAR I MORA KOMMUN ALLMÄNNA BESTÄMMELSER FÖR KOMMUNALA BIDRAG TILL FÖRENINGAR I MORA KOMMUN 1 Kommunalt bidrag utgår till lokalavdelning i kommunen, ansluten till riksorganisation som erhåller statsbidrag till ungdomsorganisationer

Läs mer

Bidragsregler för idrottsföreningar

Bidragsregler för idrottsföreningar Bidragsregler för idrottsföreningar Regler för bidrag till idrottsföreningar med barn- och ungdomsverksamhet i Upplands Väsby kommun, anslutna till Riksidrottsförbundet Bestämmelser för kommunala bidrag

Läs mer

SVALÖVS KOMMUNS FÖRFATTNINGSSAMLING BIDRAGSBESTÄMMELSER FÖR FÖRENINGAR I SVALÖVS KOMMUN

SVALÖVS KOMMUNS FÖRFATTNINGSSAMLING BIDRAGSBESTÄMMELSER FÖR FÖRENINGAR I SVALÖVS KOMMUN SVALÖVS KOMMUNS FÖRFATTNINGSSAMLING Kommunfullmäktige KFS 1997:2 1997-12-22, 173 2000-01-31, 6 2002-02-25, 15 2004-01-26, 5 2005-08-29, 157 2008-12-22, 153 2009-12-21, 146 Reviderade av välfärdsutskottet

Läs mer

Bestämmelser för kommunalt föreningsstöd Pensionärsföreningar och handikappföreningar

Bestämmelser för kommunalt föreningsstöd Pensionärsföreningar och handikappföreningar Bestämmelser för kommunalt föreningsstöd Pensionärsföreningar och handikappföreningar SN 2017/136 Beslutad den 2017-09-25, KF 134 av Kommunfullmäktige Innehållsförteckning 1 INLEDNING... 3 2 REGISTRERAD

Läs mer

Reviderat av kultur- och fritidsnämnden 2011-09-27 32. Eva Sorvari Järnvägsgatan 12 0520-65 95 90 eva.sorvari@lillaedet.se

Reviderat av kultur- och fritidsnämnden 2011-09-27 32. Eva Sorvari Järnvägsgatan 12 0520-65 95 90 eva.sorvari@lillaedet.se kultur och fritid BESTÄMMELSER FÖR KOMMUNALT BIDRAG TILL FÖRENINGAR / ORGANISATIONER I LILLA EDETS KOMMUN Reviderat av kultur- och fritidsnämnden 2011-09-27 32 Adress Telefon e-post sid 1/7 Eva Sorvari

Läs mer

Idrotts- och ungdomsorganisationer

Idrotts- och ungdomsorganisationer Idrotts- och ungdomsorganisationer Allmänna bestämmelser Kommunalt bidrag utgår till idrottsorganisationer och övriga barn- och ungdomsorganisationer, vilka skapar respekt för de olika värderingar som

Läs mer

BIDRAGSNORMER För barn- och ungdomsorganisationer i Vadstena kommun

BIDRAGSNORMER För barn- och ungdomsorganisationer i Vadstena kommun Antagna av Kommunfullmäktige 2011-01-19 8 Reviderad av kommunfullmäktige 2014-09-10 129 BIDRAGSNORMER För barn- och ungdomsorganisationer i Vadstena kommun Gäller fr.o.m. 2011-03-01 och ersätter tidigare

Läs mer

Bidragsreglemente för ideell. fritidsverksamhet i Nordmalings kommun

Bidragsreglemente för ideell. fritidsverksamhet i Nordmalings kommun Bidragsreglemente för ideell fritidsverksamhet i Nordmalings kommun Fastställt av kommunfullmäktige 2013-XX-XX Innehållsförteckning 1 Målsättning... 3 2 Allmänna villkor... 3 3 Föreningsregister... 3 4

Läs mer

Regler. Gäller från 1 januari 2011

Regler. Gäller från 1 januari 2011 Sidan 1 av 11 Regler Gäller från 1 januari 2011 INNEHÅLL Bidrag till föreningar/organisationer Målsättning, allmänna regler och bidragsformer 2 om registrering av förening/organisation 3 Startbidrag 4

Läs mer

Kultur- och Fritidsförvaltningen

Kultur- och Fritidsförvaltningen Föreningsbidrag Ideella föreningar Gällande from. 2005-01-01 Kultur- och Fritidsförvaltningen Innehållsförteckning Sidan Allmänna bestämmelser 3 Verksamhetsbidrag 6 Hyresbidrag 8 Driftbidrag 9 Särskilda

Läs mer

Allmänna bestämmelser

Allmänna bestämmelser Allmänna bestämmelser Sundsvalls kommun vill genom sitt bidragssystem stödja kommunens föreningsliv så att möjlighet skapas för en omfattande och stimulerande fritid för alla på ett både jämlikt och jämställt

Läs mer

Bidragsregler för idrottsföreningar

Bidragsregler för idrottsföreningar Bidragsregler för idrottsföreningar Regler för bidrag till idrottsföreningar i Upplands Väsby kommun med barn- och ungdomsverksamhet, anslutna till Riksidrottsförbundet Bestämmelser för kommunala bidrag

Läs mer

RIKTLINJER FÖR SERVICENÄMNDENS FÖRENINGSBIDRAG

RIKTLINJER FÖR SERVICENÄMNDENS FÖRENINGSBIDRAG Antagna av SeN 141119 90 RIKTLINJER FÖR SERVICENÄMNDENS FÖRENINGSBIDRAG 2015 2 INNEHÅLLFÖRTECKNING Målsättning sid 3 Allmänna villkor sid 4-5 Registrering av förening sid 5 Sammankomstbidrag/Aktivitetsstöd

Läs mer

Ansökan om föreningsbidrag 2015 HEMVÅRDSNÄMNDEN

Ansökan om föreningsbidrag 2015 HEMVÅRDSNÄMNDEN Ansökan om föreningsbidrag 2015 Hemvårdsnämnden Hemvårdsnämndens regler för föreningsbidrag 2015 Allmänna bestämmelser Ett rikt föreningsliv spelar en central roll för utvecklingen i Halmstads kommun.

Läs mer

STÖD OCH BIDRAG FÖR FÖRENINGAR I HÖRBY KOMMUN

STÖD OCH BIDRAG FÖR FÖRENINGAR I HÖRBY KOMMUN Kultur och Fritidsnämnden 2013-01-01 STÖD OCH BIDRAG FÖR FÖRENINGAR I HÖRBY KOMMUN Antagen av kultur och fritidsnämnden den 13/11 2013 och börja gälla 2013-01-01. Hörby kommun 242 80 Hörby Tel: 0415-182

Läs mer

Föreningsbidrag. & Regler. Landskrona kommun Fritids- och kulturförvaltningen. Foto: Zebra Media

Föreningsbidrag. & Regler. Landskrona kommun Fritids- och kulturförvaltningen. Foto: Zebra Media Föreningsbidrag & Regler Foto: Zebra Media 2008 Landskrona kommun Fritids- och kulturförvaltningen Ansvarig handläggare i bidragsärenden är: Louise Jönsson Tel: 0418-47 30 13 E-post: louise.jonsson@landskrona.se

Läs mer

Regler för kommunalt föreningsbidrag

Regler för kommunalt föreningsbidrag Regler för kommunalt föreningsbidrag Fritidsavdelningen Mariestad Antaget av Kommunstyrelsen Mariestad 2015-03-16 Datum: 2015-03-24 Dnr: Sida: 2 (9) Reglemente för kommunalt föreningsbidrag Kommunstyrelsens

Läs mer

REGLER FÖR BIDRAG TILL FÖRENINGAR I HALLSTAHAMMARS KOMMUN GÄLLANDE FR O M 2010-07-01

REGLER FÖR BIDRAG TILL FÖRENINGAR I HALLSTAHAMMARS KOMMUN GÄLLANDE FR O M 2010-07-01 REGLER FÖR BIDRAG TILL FÖRENINGAR I HALLSTAHAMMARS KOMMUN GÄLLANDE FR O M 2010-07-01 BIDRAGSBERÄTTIGAD FÖRENING Bidrag kan utgå till ideell förening med ungdomsverksamhet som arbetar efter demokratiska

Läs mer

Allmänt om föreningsstöd

Allmänt om föreningsstöd Allmänt om föreningsstöd 2017-01-11 Kommunstyrelsen handlägger bidrag till föreningar. BIDRAGSREGLER FÖR YDRE Fastställda av Kommunfullmäktige med senast kompletterade ändringar i kf 2009-02-23 3, dnr.

Läs mer

Riktlinjer för bidrag till barn- och ungdomsorganisationer. Motala kommun

Riktlinjer för bidrag till barn- och ungdomsorganisationer. Motala kommun Riktlinjer för bidrag till barn- och ungdomsorganisationer Motala kommun Beslutsinstans: Bildningsnämnden Diarienummer: 05/BN 0429 Datum: 2005-11-16 Paragraf: 161 Reviderande instans: Datum: Gäller från:

Läs mer

Gemensamma regler för pensionärsföreningar samt föreningar för funktionsnedsatta personer, beslutade av omsorgsförvaltningen

Gemensamma regler för pensionärsföreningar samt föreningar för funktionsnedsatta personer, beslutade av omsorgsförvaltningen Regler för föreningsbidrag i Omsorgsnämnden Omsorgsnämnden svarar för bidragsgivning till pensionärsföreningar och föreningar för funktionsnedsatta ( handikappföreningar ) verksamma i Landskrona stad.

Läs mer

Regler för bidrag till organisationer som bedriver ungdomsverksamhet i Lunds kommun

Regler för bidrag till organisationer som bedriver ungdomsverksamhet i Lunds kommun Kultur- och fritidsförvaltningen 1 (5) Regler för bidrag till organisationer som bedriver ungdomsverksamhet i Lunds kommun Senaste revidering: 2010-02-10 1. SYFTET MED BIDRAG Syftet med bidrag till föreningar

Läs mer

REGLER FÖR FÖRENINGSBIDRAG TILL UNGDOMS-, HANDIKAPP- OCH INVANDRARORGANISATIONER

REGLER FÖR FÖRENINGSBIDRAG TILL UNGDOMS-, HANDIKAPP- OCH INVANDRARORGANISATIONER 1(Fel! Okän FÖRFATTNINGSSAMLING Nr 6.8 U06 Ersätter 6.8 U05 Gäller fr.o.m. 1996-03-04 REGLER FÖR FÖRENINGSBIDRAG TILL UNGDOMS-, HANDIKAPP- OCH INVANDRARORGANISATIONER Fastställd av kommunfullmäktige 1996-03-04

Läs mer

Bidragsregler för fritidsföreningar i Tjörns kommun

Bidragsregler för fritidsföreningar i Tjörns kommun Bidragsregler för fritidsföreningar i Tjörns kommun Kultur- och fritidsförvaltningen Antagna av kultur- och fritidsnämnden 2012-09-03, 2012/45 Tillägg antaget av kultur- och fritidsnämnden 2013-03-18,

Läs mer

Laholms kommuns författningssamling 7.8

Laholms kommuns författningssamling 7.8 Laholms kommuns författningssamling 7.8 Bestämmelser om bidrag till ideella föreningar; antagna av kommunfullmäktige den 16 december 2004, 145 1, med ändring den 30 augusti 2007, 115 2, den 26 november

Läs mer

Bidragsreglemente Föreningslivet NYKVARNS KOMMUN

Bidragsreglemente Föreningslivet NYKVARNS KOMMUN Bilaga 1. Bidragsreglemente Föreningslivet NYKVARNS KOMMUN Kultur- och fritidsupplevelser av alla slag ger människor en ökad livskraft och därmed förutsättningar för en bättre allmän folkhälsa. Ett varierat

Läs mer

Föreningsstöd Regler. Fritids- och kulturförvaltningen. Idrotts-, scout-, frilufts- och nykterhetsföreningar, politiska och religiösa föreningar

Föreningsstöd Regler. Fritids- och kulturförvaltningen. Idrotts-, scout-, frilufts- och nykterhetsföreningar, politiska och religiösa föreningar Landskrona stad & Föreningsstöd Regler Idrotts-, scout-, frilufts- och nykterhetsföreningar, politiska och religiösa föreningar Fritids- och kulturförvaltningen Landskrona stad Allmänna bestämmelser 1

Läs mer

RIKTLINJER FÖR SERVICENÄMNDENS FÖRENINGSBIDRAG

RIKTLINJER FÖR SERVICENÄMNDENS FÖRENINGSBIDRAG RIKTLINJER FÖR SERVICENÄMNDENS FÖRENINGSBIDRAG 2012 2(15) INNEHÅLLFÖRTECKNING Målsättning sid 3 Allmänna villkor sid 4-5 Sammankomstbidrag sid 6-7 Stimulansbidrag sid 8 Bidrag till anställda sid 8-9 Lokalbidrag

Läs mer

ALLMÄNNA BESTÄMMELSER FÖR KOMMUNALA BIDRAG TILL FÖRENINGAR I MORA KOMMUN

ALLMÄNNA BESTÄMMELSER FÖR KOMMUNALA BIDRAG TILL FÖRENINGAR I MORA KOMMUN ALLMÄNNA BESTÄMMELSER FÖR KOMMUNALA BIDRAG TILL FÖRENINGAR I MORA KOMMUN 1 Kommunalt bidrag utgår till lokalavdelning i kommunen, ansluten till riksorganisation som erhåller statsbidrag till ungdomsorganisationer

Läs mer

NYA NORMER FRÅN OCH MED 2000-01-01 FÖR BIDRAG TILL FÖRENINGAR OCH

NYA NORMER FRÅN OCH MED 2000-01-01 FÖR BIDRAG TILL FÖRENINGAR OCH Antagen av kommunfullmäktige 1999-11-23 122 1 NYA NORMER FRÅN OCH MED 2000-01-01 FÖR BIDRAG TILL FÖRENINGAR OCH ORGANISATIONER MED UNGDOMSVERKSAMHET. Bidrag till föreningars ungdomsverksamhet i Säters

Läs mer

Bestämmelser för kommunalt föreningsstöd Sociala föreningar SN 2017/136

Bestämmelser för kommunalt föreningsstöd Sociala föreningar SN 2017/136 Bestämmelser för kommunalt föreningsstöd Sociala föreningar SN 2017/136 Beslutad den 2017-09-25, KF 134 av Kommunfullmäktige Innehållsförteckning 1 INLEDNING... 3 2 REGISTRERAD FÖRENING... 3 3 BIDRAGSBERÄTTIGAD

Läs mer

Regler för föreningsbidrag

Regler för föreningsbidrag Regler för föreningsbidrag Bidragsformer Allmänna bestämmelser Grundbidrag Lokalbidrag Aktivitetsbidrag (LOK-stöd) Bidrag till föreningar med verksamhet för personer med funktionsnedsättning Bidrag till

Läs mer

Bidragsnormer för det kommunala stödet till barn- och ungdomsverksamhet

Bidragsnormer för det kommunala stödet till barn- och ungdomsverksamhet STYRDOKUMENT 1(7) Beteckning Barn och utbildning Godkänd/ansvarig Kommunfullmäktig 66 Dnr 609/06 Bidragsnormer för det kommunala stödet till barn- och ungdomsverksamhet Föreliggande bestämmelser för kommunala

Läs mer

REGLEMENTE FÖR BIDRAG TILL PENSIONÄRSFÖRENINGAR

REGLEMENTE FÖR BIDRAG TILL PENSIONÄRSFÖRENINGAR REGLEMENTE FÖR BIDRAG TILL PENSIONÄRSFÖRENINGAR Socialförvaltningen 2012-07-20 REGLEMENTE FÖR BIDRAG TILL PENSIONÄRSFÖRENINGAR Bidragsberättigade är lokalföreningar, med säte i Gislaveds kommun, som bedriver

Läs mer

KOMMUNALA BIDRAGSREGLER FÖR FÖRENINGAR REGISTRERADE I AVESTA KOMMUN Reviderad 151006

KOMMUNALA BIDRAGSREGLER FÖR FÖRENINGAR REGISTRERADE I AVESTA KOMMUN Reviderad 151006 KOMMUNALA BIDRAGSREGLER FÖR FÖRENINGAR REGISTRERADE I AVESTA KOMMUN Reviderad 151006 1 GENERELLA NORMER FÖR KOMMUNALA BIDRAG TILL ORGANISATIONER OCH SAMMANSLUTNINGAR MED LOKAL VERKSAMHET I AVESTA KOMMUN

Läs mer

Föreningsbidrag - fritid barn- och ungdomsverksamhet

Föreningsbidrag - fritid barn- och ungdomsverksamhet RIKTLINJE Föreningsbidrag - fritid Dokumentets syfte Dokumentet syftar till att beskriva riktlinjer för ekonomiska bidrag för föreningar som bedriver fritidsverksamhet för barn och ungdomar i Nacka. Dokumentet

Läs mer

För Ungdomsföreningar

För Ungdomsföreningar För Ungdomsföreningar Registrerade hos Antagen av KF 011126, 67 Reviderad 2004-01-01 Kultur- och Fritid Box 13 360 50 LESSEBO INNEHÅLLSFÖRTECKNING Allmänna bestämmelser Kapitel 1 3-4 Grundbidrag Kapitel

Läs mer

Bidragsregler för föreningsstöd till kultur- och fritidsverksamhet i Finspångs kommun

Bidragsregler för föreningsstöd till kultur- och fritidsverksamhet i Finspångs kommun Bidragsregler för föreningsstöd till kultur- och fritidsverksamhet i Finspångs kommun Antaget av kommunfullmäktige 2005-04-17, 103 Bidragsregler för föreningsstöd till kultur- och fritidsverksamhet i Finspångs

Läs mer

KOMMUNAL FÖRFATTNINGSSAMLING

KOMMUNAL FÖRFATTNINGSSAMLING KOMMUNAL FÖRFATTNINGSSAMLING FÖR FALKÖPINGS KOMMUN 96/KS310 805 KFS 1997:1 Bidragsnormer för föreningar med verksamhet inom kultur/fritid/idrott (Antagna av kommunfullmäktige den 27 januari 1997) (Gäller

Läs mer

ALLMÄNNA BESTÄMMELSER... 1 Bidragsberättigad förening... 1 Handlingar... 1 Ej bidragsberättigad förening... 2 Övrigt... 2

ALLMÄNNA BESTÄMMELSER... 1 Bidragsberättigad förening... 1 Handlingar... 1 Ej bidragsberättigad förening... 2 Övrigt... 2 ALLMÄNNA BESTÄMMELSER... 1 Bidragsberättigad förening... 1 Handlingar... 1 Ej bidragsberättigad förening... 2 Övrigt... 2 MEDLEMSBIDRAG FÖR FÖRENINGAR FÖR FUNKTIONSNEDSATTA... 2... 2... 2 VERKSAMHETSBIDRAG...

Läs mer

Bestämmelser för kommunala bidrag

Bestämmelser för kommunala bidrag Bestämmelser för kommunala bidrag Fastställda av kommunfullmäktige 2012-09-26 74 Syftet med bidrag Syftet med bidrag till ideella föreningar är att skapa bättre förutsättningar för föreningarnas samhällsnyttiga

Läs mer

BIDRAGSREGLER. Ungdomsföreningar

BIDRAGSREGLER. Ungdomsföreningar BIDRAGSREGLER Ungdomsföreningar INNEHÅLLSFÖRTECKNING Allmänna bestämmelser Kapitel 1 3-4 Grundbidrag Kapitel 2 5 Lokalt aktivitetsstöd och tillämpningsföreskrifter Kapitel 3 6-7 Ledarutbildningsbidrag

Läs mer

Bidragsregler för Kultur och Fritid i Nora Kommun

Bidragsregler för Kultur och Fritid i Nora Kommun Bidragsregler för Kultur och Fritid i Nora Kommun Bidragsregler för Kultur och Fritid i Nora Kommun antagna av Kommunfullmäktige 2015-10-14 119 att gälla från 2016-01-01 tillsvidare, revideras under kommande

Läs mer

Bestämmelser för stöd till föreningar i Täby kommun

Bestämmelser för stöd till föreningar i Täby kommun 1(10) KOMMUNLEDNINGSKONTORET Beslut i Kommunstyrelsen 2017-04-03 44 Bestämmelser för stöd till föreningar i Täby kommun Innehåll 1. Allmänna bestämmelser... 2 Inledning... 2 Allmänna villkor för bidragsberättigad

Läs mer

Version Remissutskick - Föreningsbidragsregler för kultur-, idrotts- och fritidsverksamhet

Version Remissutskick - Föreningsbidragsregler för kultur-, idrotts- och fritidsverksamhet Version Remissutskick - Föreningsbidragsregler för kultur-, idrotts- och fritidsverksamhet Fastställd av: Kultur- och bildningsnämnden Datum: 20XX-XX-XX Ansvarig för revidering: Kultur- och bildningsförvaltningen

Läs mer

1. Allmänna bestämmelser

1. Allmänna bestämmelser Utgivare: Kommunledningsförvaltningen Kansli Gäller fr. o m: 1994-01-01 Beslut: KF 67, 1993-05-10 Justerad: KF 131, 1996-09-02, 42, 2002-03-04 1. Allmänna bestämmelser Ungdomsförening som uppfyller följande

Läs mer

Bidragsregler Föreningar Forshaga kommun

Bidragsregler Föreningar Forshaga kommun sregler Föreningar Forshaga kommun Antaget av kommunfullmäktige 2013-01-29-8 Allmänna bestämmelser utgår till föreningar (ej sektioner) med verksamhet i Forshaga kommun. Föreningen ska vara ansluten till

Läs mer

Bidragsregler för övriga föreningar

Bidragsregler för övriga föreningar Bidragsregler för övriga föreningar Bidragsreglementet avser samtliga hos Upplands Väsby kommun registrerade ideella föreningar med huvudverksamhet inom det kulturella fältet samt scoutföreningar och frilufsföreningar.

Läs mer

FÖR FÖRENINGAR VERKSAMMA INOM

FÖR FÖRENINGAR VERKSAMMA INOM BIDRAGSNORMER FÖR FÖRENINGAR VERKSAMMA INOM MULLSJÖ KOMMUN Februari 2002 (Smärre rev. 2011) ALLMÄNNA BESTÄMMELSER 1 Kommunala bidrag enligt dessa normer, bidragsform A-F), utgår till förening med ungdomsverksamhet

Läs mer

NORMER FÖR BIDRAG TILL IDEELLA FÖRENINGARS LOKALA VERKSAMHET INOM UPPVIDINGE KOMMUN

NORMER FÖR BIDRAG TILL IDEELLA FÖRENINGARS LOKALA VERKSAMHET INOM UPPVIDINGE KOMMUN NORMER FÖR BIDRAG TILL IDEELLA FÖRENINGARS LOKALA VERKSAMHET INOM UPPVIDINGE KOMMUN Antagna av Kommunfullmäktige 1996-08-27 Reviderad: Kommunfullmäktige 2002-06-25 Reviderad: Kommunfullmäktige 2010-12-21

Läs mer

REGLER FÖR STÖD TILL FÖRENINGAR I LOMMA KOMMUN Kultur- och fritidsnämndens ansvarsområde Gäller från 2011-01-01

REGLER FÖR STÖD TILL FÖRENINGAR I LOMMA KOMMUN Kultur- och fritidsnämndens ansvarsområde Gäller från 2011-01-01 REGLER FÖR STÖD TILL FÖRENINGAR I LOMMA KOMMUN Kultur- och fritidsnämndens ansvarsområde Gäller från 2011-01-01 Syfte Lomma kommuns stöd till det ideella föreningslivet syftar till att stimulera till ett

Läs mer

Regler för fördelning av bidrag till funktionshindersföreningar i Norrköping

Regler för fördelning av bidrag till funktionshindersföreningar i Norrköping Regler för fördelning av bidrag till funktionshindersföreningar i Norrköping REGLERNA ÄR ANTAGNA AV NORRKÖPINGS KOMMUN, VÅRD- OCH OMSORGSNÄMNDEN DEN 9 JUNI 2009. REVIDERAD VERSION ANTOGS AV VÅRD- OCH OMSORGSNÄMNDEN

Läs mer

Regler fastställda i upplevelsenämnden 4 december 2014. Regler för bidrag till föreningar med idrotts- och kulturverksamhet 2015

Regler fastställda i upplevelsenämnden 4 december 2014. Regler för bidrag till föreningar med idrotts- och kulturverksamhet 2015 Regler fastställda i upplevelsenämnden 4 december 2014 Ärendenummer UPN2012/104 Regler för bidrag till föreningar med idrotts- och kulturverksamhet 2015 INNEHÅLLSFÖRTECKNING GEMENSAMMA REGLER FÖR FÖRENINGAR

Läs mer

Bestämmelser för KOMMUNALA BIDRAG

Bestämmelser för KOMMUNALA BIDRAG 1 Bestämmelser för KOMMUNALA BIDRAG UNGDOMSORGANISATIONER Fastställda av kommunfullmäktige 2000-12-20 SYFTET MED BIDRAG Syftet med bidrag till ideella föreningar är att skapa bättre förutsättningar för

Läs mer

Bidragsbestämmelser föreningsbidrag

Bidragsbestämmelser föreningsbidrag Bidragsbestämmelser föreningsbidrag Hammarö kommun vill genom olika bidragsformer skapa en god förutsättning för ett allsidigt föreningsliv i kommunen genom: att ge kontanta bidrag till verksamhet samt

Läs mer

Stöd till barn-och ungdomsverksamhet

Stöd till barn-och ungdomsverksamhet Kommunledningsförvaltningen TJÄNSTEFÖRESKRIFT 1(7) Stöd till barn-och ungdomsverksamhet Dokumenttyp TJÄNSTEFÖRESKRIFT Beslutsinstans Kommunchef Dokument-ID Dokumentansvarig Fritidschef KS för beslut 2017-09-12

Läs mer

RIKTLINJER FÖR SERVICENÄMNDENS FÖRENINGSBIDRAG

RIKTLINJER FÖR SERVICENÄMNDENS FÖRENINGSBIDRAG Antagna av SeN 141119 90 RIKTLINJER FÖR SERVICENÄMNDENS FÖRENINGSBIDRAG 2015 OBS! 2016-01-01 Riktlinjerna gäller tillsvidare 2 INNEHÅLLFÖRTECKNING Målsättning sid 3 Allmänna villkor sid 4-5 Registrering

Läs mer

Regel för bidrag till föreningar

Regel för bidrag till föreningar Regel för bidrag till föreningar Tierps kommun 815 80 TIERP Telefon: 0293-21 80 00 www.tierp.se Dokumentets giltighet och beslut Dokumentnamn: Regel för bidrag till föreningar Gäller för: Kultur och fritid

Läs mer

Idrotts- och ungdomsföreningar Kulturföreningar Hembygdsföreningar Naturskyddsföreningar Invandrarföreningar Samlingslokalsföreningar Studieförbund

Idrotts- och ungdomsföreningar Kulturföreningar Hembygdsföreningar Naturskyddsföreningar Invandrarföreningar Samlingslokalsföreningar Studieförbund 1 Bidragsregler 2010 för Idrotts- och ungdomsföreningar Kulturföreningar Hembygdsföreningar Naturskyddsföreningar Invandrarföreningar Samlingslokalsföreningar Studieförbund ALLMÄNT Kultur- och fritidsnämndens

Läs mer

RIKTLINJER FÖR BIDRAG TILL FÖRENINGAR

RIKTLINJER FÖR BIDRAG TILL FÖRENINGAR RIKTLINJER FÖR BIDRAG TILL FÖRENINGAR Antagna av kommunfullmäktige 2012-03-05 13 Reviderade KF 2015-12-14 105 Ockelbo Kommun, 816 80 Ockelbo Södra Åsgatan 30 D 0297-555 00 www.ockelbo.se Utbildnings- och

Läs mer

Riktlinje för föreningsbidrag i Nyköpings kommun

Riktlinje för föreningsbidrag i Nyköpings kommun KFN13/62 RIKTLINJE Riktlinje för föreningsbidrag i Nyköpings kommun Antagen av Kultur- och fritidsnämnden 2013-09-04. Antagen datum 2013-09-04 Innehållsförteckning Sammanfattning... 3 1 Inledning... 3

Läs mer

Bidragsbestämmelser och riktlinjer för kommunalt föreningsbidrag i Skinnskatteberg

Bidragsbestämmelser och riktlinjer för kommunalt föreningsbidrag i Skinnskatteberg Bidragsbestämmelser och riktlinjer för kommunalt föreningsbidrag i Skinnskatteberg Olika bidragsformer 1. Kommunalt föreningsbidrag -Dialogbaserad överenskommelse 2. Aktivitetsbidrag 3. Etableringsbidrag

Läs mer

KOMMUNAL FÖRFATTNINGSSAMLING Nr 805.3

KOMMUNAL FÖRFATTNINGSSAMLING Nr 805.3 Bromölla kommun KOMMUNAL FÖRFATTNINGSSAMLING Nr 805.3 Antagen/Senast ändrad Gäller från Dnr Ks 2015-05-27 140 2015-05-28 2015/288 Ks 2016-04-06 94 2016-04-07 2016/90 REGLER FÖR FÖRENINGSBIDRAG RIKTLINJER

Läs mer

Normer för föreningsbidrag Kultur- och teknikförvaltningen

Normer för föreningsbidrag Kultur- och teknikförvaltningen Normer för föreningsbidrag Fastställd av Kommunfullmäktige 2016-03-29 Reviderad 2019-02-25 NORMER FÖR FÖRENINGSBIDRAG För att kunna söka föreningsbidrag ska föreningen vara anmäld till föreningsregistret.

Läs mer

Regler för föreningsbidrag/föreningsstöd Antagna av Kommunfullmäktige Gäller från och med

Regler för föreningsbidrag/föreningsstöd Antagna av Kommunfullmäktige Gäller från och med Regler för föreningsbidrag/föreningsstöd Antagna av Kommunfullmäktige 2016-10-25. Gäller från och med 2017-01-01. Munkfors-Ransäter en attraktiv, företagsam, nära och hållbar kommun-känd för att vara spännande,

Läs mer

Utbetalning av föreningsbidrag Kulturnämnden och Teknik- och fritidsnämnden

Utbetalning av föreningsbidrag Kulturnämnden och Teknik- och fritidsnämnden Utbetalning av föreningsbidrag Kulturnämnden och Teknik- och fritidsnämnden Halmstads kommun Revisionsrapport April 2011 Inger Andersson, certifierad kommunal revisor Innehåll Sammanfattning... 3 Inledning...

Läs mer

Allmänna bestämmelser

Allmänna bestämmelser 1 Bidrag till kultur- och fritidsverksamhet i Upplands-Bro Allmänna bestämmelser Föreningar, sammanslutningar och enskilda som i demokratiska former bedriver verksamhet för kommunens invånare, med på prioritet

Läs mer

Föreningsbidrag. Ungdomsverksamhet

Föreningsbidrag. Ungdomsverksamhet 00013 Föreningsbidrag Ungdomsverksamhet 1 ALLMÄNNA BESTÄMMELSER 1:1 Rätt till bidrag Förening i Skövde kommun som bedriver fritidsverksamhet för ungdomar inom Skövde kommun och är uppbyggd enligt demokratiska

Läs mer

Har sitt säte i alt. bedriver en väsentlig del av sina aktiviteter i Kävlinge kommun

Har sitt säte i alt. bedriver en väsentlig del av sina aktiviteter i Kävlinge kommun Bidragsbestämmelser Föreningsbidrag utgår till föreningar och organisationer som jobbar för att ge kommunens invånare en upplevelserik, varierande och meningsfull fritid. Bidragen riktar sig till föreningar

Läs mer

BIDRAGSREGLER. Ungdomsföreningar. Registrerade hos. Kultur- och Fritid Box LESSEBO

BIDRAGSREGLER. Ungdomsföreningar. Registrerade hos. Kultur- och Fritid Box LESSEBO BIDRAGSREGLER Ungdomsföreningar Registrerade hos Kultur- och Fritid Box 13 360 50 LESSEBO Antagen av KF 2001-11-26, 67 Reviderad KS 2008-06-03, 98 Reviderad KS 2012-03-13, 36 Reviderad KF 2013-12-16, 93

Läs mer

Att söka föreningsbidrag för handikapp- och pensionärsföreningar samt samhällsnyttiga föreningar

Att söka föreningsbidrag för handikapp- och pensionärsföreningar samt samhällsnyttiga föreningar Att söka föreningsbidrag för handikapp- och pensionärsföreningar samt samhällsnyttiga föreningar Fr.o.m. 2017-01-01 Reviderade av tekniska förvaltningen 2017-01-20 Allmänna bestämmelser Bidragsberättigade

Läs mer

Bidragsbestämmelser till ideella föreningar och studieförbund 2015

Bidragsbestämmelser till ideella föreningar och studieförbund 2015 Bidragsbestämmelser till ideella föreningar och studieförbund 2015 2 INNEHÅLLSFÖRTECKNING sida 1. ALLMÄNNA BESTÄMMELSER 3 2. BESTÄMMELSER FÖR UNGDOMSORGANISATIONER 4 2.1 ANLÄGGNINGSBIDRAG 5 2.2 LOKALBIDRAG

Läs mer

Regler - Föreningsbidrag och bidrag till arrangemang Kultur- och fritidsnämnden

Regler - Föreningsbidrag och bidrag till arrangemang Kultur- och fritidsnämnden 2014-02-18 Regler - Föreningsbidrag och bidrag till arrangemang Kultur- och fritidsnämnden Kultur- och fritidsnämndens uppdrag är att bidra till kommuninvånarnas hälsa och välbefinnande. Vi vet att en

Läs mer

Regler och villkor för Föreningsbidrag i Hallsbergs kommun

Regler och villkor för Föreningsbidrag i Hallsbergs kommun 2016-12-07 Regler och villkor för Föreningsbidrag i Hallsbergs kommun Att gälla från och med 1 januari 2017 1 (5) Allmänna villkor 1. Föreningens medlemmar ska ha valt styrelse demokratiskt, vilket innebär

Läs mer

Bidragsreglemente för Haninge kommun

Bidragsreglemente för Haninge kommun Bidragsreglemente för Haninge kommun Antaget av kommunfullmäktige den 8 februari 2010, i kraft från och med den 1 januari 2010. Bidragsreglemente Bestämmelser för kommunala bidrag till föreningar/organisationer

Läs mer