Detaljplan för Archimedes 1 och del av Mariehäll 1:10 gällande bostadsbebyggelse

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Detaljplan för Archimedes 1 och del av Mariehäll 1:10 gällande bostadsbebyggelse"

Transkript

1 Bromma stadsdelsförvaltning Administration Tjänsteutlåtande Sida 1 (6) Handläggare Gunnar Hedman E-post: bromma@stockholm.se Till Bromma stadsdelsnämnd Detaljplan för och del av Mariehäll 1:10 gällande bostadsbebyggelse Förslag till beslut Stadsdelnämnden överlämnar förvaltningens tjänsteutlåtande som svar på stadsbyggnadskontorets remiss om förslag till detaljplan för och del av Mariehäll 1:10 mm i stadsdelarna Mariehäll och Ulvsunda industriområde. Lena Holmdahl stadsdelsdirektör Peter Dacke verksamhetsområdeschef Sammanfattning Stadsbyggnadskontoret har upprättat ett detaljplaneförslag som innebär att industrifastigheten, vid Karlsbodavägen i Mariehäll, omvandlas till bostäder, lokaler och förskola. Planförslaget innehåller ca 990 lägenheter varav 830 stycken är bostadsrätter och 160 hyresrätter. Två hus är våningar medan övriga byggnader är 8-9 våningar. De flesta lägenheter är smålägenheter och byggherrar är ALM och Stockholmshem. Den befintliga byggnaden Slottet och delar av Sågtanden bevaras medan den s.k. Gula villan flyttas ett stycke längre norrut. Bromma stadsdelsförvaltning Förskola och teknik Gustavslundsvägen 151 G Box Bromma Telefon Växel bromma@stockholm.se stockholm.se Förvaltningen ställer sig i huvudsak positiv till förslaget som ger ett välbehövligt tillskott av lägenheter i ett centralt och kollektivtrafiknära område. Nödvändigt är dock att förslaget omarbetas så att förvaltningens behov av förskoleplatser tillgodoses och att barnen får en acceptabel förskolegård. Vidare bör parkmarken i området, som reduceras när ca hälften av Lunchparken tas i anspråk för byggnation, komma att kompenseras genom nyanläggning av park/rekreationsyta i närområdet.

2 Sida 2 (6) Ärendets beredning Ärendet har beretts av verksamhetsområde administration i samarbete med övriga verksamhetsområden. Lokala rådet för funktionshinderfrågor, pensionärsrådet och ungdomsrådet har getts tillfälle att yttra sig över remissen. Ett samrådsmöte i form av öppet hus hölls den 10 mars 2016, i Tekniska nämndhuset, då stadens representanter fanns på plats för att svara på frågor. Programmet visas under tiden 1 mars 19 april i Tekniska nämndhuset, Alviks bibliotek samt på stadsbyggnadskontorets hemsida. Eventuella synpunkter på programförslaget lämnas skriftligt och ska ha inkommit senast den 19 april 2016 till Stockholms stadsbyggnadskontor. Bakgrund fattade stadsbyggnadsnämnden beslut om att starta programarbete för Ulvsunda industriområde och södra Mariehäll i syfte att omvandla industri och verksamhetsområdet till en blandstad med bostäder och verksamheter. Programarbetet avbröts dock p.g.a. oklarhet om flygbullergränsen men efter riksintressepreciseringen för Bromma flygplats så har planarbetet återupptagits. Planområdet ligger inom stadsdelen Mariehäll i norra Stockholm, angränsande Ulvsunda industriområde och Sundbyberg Stad. Området består av den gamla industrifastigheten samt intilliggande naturmark och berg inom Mariehäll 1:10. Mot Gårdsfogdevägen ligger områdets äldsta industrilokal, Slottet, som byggdes som hattfabrik och sedan varit bl.a. cigarrfabrik och fabrik för Archimedes utombordsmotorer. Mitt på tomten ligger en fabrikslokal med sågtandstak och i norr en stor kontors- och industribyggnad från 1978 som kallas Färjan. Inom Mariehäll 1:10 ligger den s k Gula Villan, en tvåvåningsbyggnad från sekelskiftet, som idag används för caféverksamhet. Förslaget i korthet Planen föreslår en nyskapad offentlig miljö med gata, torg och park som utformas för att bli en tillgänglig, sammanhängande och trygg fotgängarmiljö. I södra delen, i anslutning till bevarad äldre bebyggelse, föreslås en torgyta. Den norra delen av parkmarken bevaras, rustas upp och kompletteras med lekpark och nya gångstråk. Parkering sker i garage under mark med bostadsgårdar ovanpå.

3 Sida 3 (6) Flygvy från sydväst med Gårdsfogdevägen i förgrunden. Sammanlagd boendearea är ca kvm vilket ytmässigt motsvarar ca 600 normalstora trerumslägenheter och ca 1200 boende. Merparten av de nya byggnaderna är 8-9 våningar. Två högre hus i våningar planeras, ett i den östra delen och ett i den västra delen. Utmed Karlsbodavägen föreslås en lång bostadsbebyggelse i 9 våningar. Bebyggelseskalan relaterar till ny och tillkommande bebyggelse i Mariehäll samt bebyggelse på andra sidan Bällstaviken i Sundbyberg. Den befintliga byggnaden Slottet och delar av Sågtanden bevaras och för att ge plats åt nya hus flyttas den s.k. Gula villan längre norrut längs Karlsbodavägen. Hela fastigheten är grönmarkerad i stadsmuséets klassificering, d.v.s. har stort kulturhistoriskt värde. Även cafébyggnaden vid Karlsbodavägen inom Mariehäll 1:10 är grönmarkerad. Inom föreslår byggherren ALM Equity AB totalt 835 bostadsrättslägenheter 1 rok under 35 kvm (sk smålägenhet) 561 st 2 rok under 55 kvm 228 st 3 rok 17 st 4 rok 3 st 5 rok 4 st bokal 3 st radhus på tak 19 st Inom Mariehäll 1:10 föreslår Stockholmshem totalt 167 hyreslägenheter 2 rok under 55 kvm 48 st 2 rok 52 st 3 rok 55 st 4 rok 12 st

4 Sida 4 (6) Förvaltningens synpunkter och förslag Förvaltningen ställer sig i huvudsak positiv till detaljplaneförslaget som ger ett värdefullt tillskott av lägenheter i ett centralt och kollektivtrafiknära läge. Genom förslaget erbjuds förstagångsboende för unga vuxna som ska ta steget in i bostadsmarknaden. Nya hus i gatuliv med lokaler i bottenvåningen ger en positiv effekt för stadsbilden och bidrar till att förtydliga Karlsbodavägens breda och oklara gaturum. Det är dock av största vikt att förskolebehovet kan tillgodoses väl och att barnen får en acceptabel förskolegård. Den parkmark som tas i anspråk, i en av Stockholms parkfattigaste stadsdelar, bör kompenseras genom nyanläggning av park/rekreationsyta i närområdet. Samhällsservice Mariehäll är en allt växande stadsdel med nästan invånare varav mer än är barn och ungdomar. Sedan Mariehällskyrkan stängts har stadsdelen inte längre någon samlingssal. Förvaltningen vill därför påtala behovet av en helhetssyn för området där vårdcentral, ungdoms- och samlingslokaler m.m. ingår. Exempelvis skulle Slottet och delar av Färjan kunna nyttjas för offentlig service, utöver förskola, samt för ungdoms-, förenings- och kulturverksamhet. Grönytor och offentliga rum Betydelsen av att vistas i natur och parker för hälsa och välbefinnande är viktigt för alla kategorier och i synnerhet för personer med nedsatt hälsa eller funktionsförmåga. Eftersom Mariehäll till stor del varit industriområde finns dock inte mycket befintlig grönstruktur bevarad som nya boende kan tillgå när stadsdelen omvandlas med allt fler bostäder. I Mariehälls fortsätta utveckling är det viktigt att befintlig park- och naturmark utvecklas och att nya parker tillskapas som kan klara ett högt besökstryck. Mariehäll hade 2015 ca 7 kvm friyta per person vilket kan jämföras med Stockholms innerstad som har 5-20 kvm friyta/person. Angeläget är att få till stånd en väl fungerande utemiljö som är dimensionerad för barn, äldre och andra grupper med funktionsbegränsningar och som kan tillgodose barnens behov av lek och rörelse. Förvaltningen finner det därför positivt att en lekplats anläggs som är skyddad från trafikbuller. Dock är den sannolikt för liten för att täcka områdets behov och riskerar därmed att bli en nertrampad hundrastplats och lekplats. Om inte lekplatsen kan göras större måste stor omsorg läggas vid materialval så att den kan klara ett intensivt slitage. Vidare bör utformningen av parkstråket göras så att området upplevs som tillgängligt även för de som inte bor i husen.

5 Sida 5 (6) Den s.k. Lunchparken, en tidigare omtyckt utsiktsplats inom planområdet, krympte med ca 2000 kvm när Tvärbanan byggdes. Genom planförslaget tas nu ytterligare ca 3500 kvm i anspråk, vilket utgör ca hälften av parkens kvarvarande yta. Förvaltningen önskar se att den ianspråktagna parkmarken kompenseras med motsvarande yta när Archimedes 2 blir aktuell. Önskvärt är även att gatuträd planteras längs Adolfsbergsvägen samt att Karlsbodavägens gaturum, som är brett och ödsligt, levandegörs med fler träd alternativt planteringar för att bli en trevligare och mer promenadvänlig gata. Det även angeläget att söka bevara träden på Gårdsfogdevägen (Ensidiga allén) samt en stor pampig blodlönn vid Torg 1, vilka hotas av den föreslagna byggnationen. Gruppboende I Bromma råder brist på gruppboenden för handikappade utvecklingsstörda varför vi redan i detta skede vill framföra behovet av en gruppbostad för 6 boende med heldygnsomsorg. Förskolebehov Förvaltningen känner stor oro för att det låga antalet förskoleplatser, som planförslaget innehåller, kommer att innebära en upprepning av situationen vi haft i Annedalsområdet under de senaste fyra åren. Ett tillstånd som inneburit att föräldrar tvingats transportera sina barn långa sträckor till förskolor i övriga delar av Bromma såsom Traneberg, Abrahamsberg, Åkeslund och Nockeby. I förslaget planeras fyra avdelningar förskola och 990 lägenheter, varav 830 utgörs av små lägenheter. Vid normal förskoleplanering är komunfullmäktiges riktlinjer 25 platser per 100 lägenheter. För små lägenheter halveras behovet till ca platser per hundra lägenheter vilket innebär att det i exploateringen måste ingå åtta avdelningar förskola. Förskolegårdens storlek är, i förslaget, angett till 750 kvadratmeter i två etager och för varje förskolebarn planeras 11 kvadratmeter gårdsyta vilket inte är en acceptabel miljö. Miljöförvaltningens rekommendationer för förskolegårdar är 30 kvadratmeter per barn. Förvaltningen anser att det för en välplanerad gård kan räcka med 15 kvadratmeter per barn vilket innebär att en gård för fyra avdelningar förskola ska vara 1020 kvadratmeter och för åtta avdelningar, vilket är förvaltningens krav, det dubbla. Stadens förskolor ska erbjuda föräldrar verksamhet från klockan till På varje förskoleavdelning finns tre heltids-

6 Sida 6 (6) tjänster. Det innebär att stadsbyggnadskontorets förslag att områdets parkmark ska vara en ersättning för den lilla förskolegården inte kan fungerar mer än som ett komplement till små gruppers enstaka utflykter per vecka. I kommunfullmäktiges budget för 2016 står att barns rättigheter ska vara centrala för alla politikområden och att det är viktigt att barnets perspektiv utvecklas i stadsplaneringen. Stadsbyggnadsnämnden har i uppdrag att beakta förskolan och skolans utemiljö och även stadsdelsnämnderna har i uppdrag att verka för att förskolorna har förskolegårdar som stimulerar till lek och lärande och som uppfyller riktlinjer om utemiljö. Förvaltningen anser att förskoleplaneringen i planförslaget inte är förenligt med kommunfullmäktiges uppdrag. Stadsbyggnadskontoret bör därför få i uppdrag att se över hur förskolans lokal och gård kan planeras så att de överensstämmer med behoven. Tillgänglighet Förvaltningen förutsätter att tillgängligheten i olika aspekter noga beaktas i det fortsatta planarbetet. En god framkomlighet för rörelsehindrade och synskadade är grundläggande, men även att upplevelsekvaliteten beaktas för personer med nedsatt hälsa och funktion. All ny vegetation som planeras i den nya bebyggelsen bör, med hänsyn till allergi, följa anvisningarna i stadens utemiljöprogram. Där höjdskillnaden utgör hinder för personer med funktionsnedsättning anläggs ramper eller annan likvärdig åtgärd. Intill bilparkering avfasas trottoarkant så att rullstolsburna självständigt kan rulla mellan gata och gångbana. I samband med flytten av Gula villan som vi förutsätter även i fortsättningen kommer ha en publik användning, vill förvaltningen framhålla att lokalerna måste anpassas för personer med funktionshinder. Gator och trafik Den föreslagna bebyggelsen omges av vägar med tung trafik varför förvaltningen vill påpeka vikten av goda och säkra trafiklösningar. Parkeringstalet 0,26 parkeringsplatser per lägenhet är sannolikt i underkant. I detaljplanen hänvisas till moderna mobilitetstjänster som t.ex. cykel, kollektivtrafik och bilpooler men parkerade bilar kommer troligen ändå att påverka och dominera det framtida gaturummet i södra Mariehäll. Bilagor Remissen

Bromma stadsdelsförvaltning Administration. Handläggare Gunnar Hedman E-post: Omedelbar justering

Bromma stadsdelsförvaltning Administration. Handläggare Gunnar Hedman E-post: Omedelbar justering Bromma stadsdelsförvaltning Administration Tjänsteutlåtande Sida 1 (7) 2016-08-05 Handläggare Gunnar Hedman E-post: bromma@stockholm.se Till Bromma stadsdelsnämnd Detaljplan för i stadsdelen Ulvsunda industriområde

Läs mer

Remissvar gällande bostadshus vid Bällstavägen i Mariehäll

Remissvar gällande bostadshus vid Bällstavägen i Mariehäll Bromma stadsdelsförvaltning Förskola och teknik Tjänsteutlåtande Sida 1 (5) 2014-09-03 Handläggare Gunnar Hedman E-post: bromma@stockholm.se Till Bromma stadsdelsnämnd Remissvar gällande bostadshus vid

Läs mer

Detaljplan för del av Blackeberg 2:1 och 3:1 samt Greken 1 i Blackeberg

Detaljplan för del av Blackeberg 2:1 och 3:1 samt Greken 1 i Blackeberg Bromma stadsdelsförvaltning Administration Sida 1 (5) 2016-09-01 Handläggare Gunnar Hedman E-post: bromma@stockholm.se Till Bromma stadsdelsnämnd Detaljplan för del av Blackeberg 2:1 och 3:1 samt Greken

Läs mer

Granskning av föreslagen detaljplan för Ordenskapitlet 10 i stadsdelen Nockebyhov, Dp

Granskning av föreslagen detaljplan för Ordenskapitlet 10 i stadsdelen Nockebyhov, Dp Bromma stadsdelsförvaltning Avdelning administration Sida 1 (7) 2018-08-29 Handläggare Mikael Bohlin Telefon: 08-508 06 205 Till Bromma stadsdelsnämnd Förvaltningens förslag till beslut Nämnden överlämnar

Läs mer

Plansamråd för Telefonfabriken 1 (Designens hus)

Plansamråd för Telefonfabriken 1 (Designens hus) Hägersten-Liljeholmens stadsdelsförvaltning Avdelningen för Samhällsplanering Tjänsteutlåtande Sida 1 (5) 2014-11-03 Handläggare David Eriksson Telefon: 08-508 22 053 Till Hägersten-Liljeholmens stadsdelsnämnd

Läs mer

Förslag till detaljplan för Hammarbyhöjden 1:1, område vid kv. Skolvärdinnan i stadsdelen Hammarbyhöjden

Förslag till detaljplan för Hammarbyhöjden 1:1, område vid kv. Skolvärdinnan i stadsdelen Hammarbyhöjden Skarpnäcks stadsdelsförvaltning Stadsdelsdirektörens stab Sida 1 (5) 2017-06-19 Handläggare Inger Bogne Telefon: 08-50815450 Till Skarpnäcks stadsdelsnämnd 2017-08-24 1:1, område vid kv. Skolvärdinnan

Läs mer

Förskola kvarteret Masugnen 7, Mariehäll

Förskola kvarteret Masugnen 7, Mariehäll Administration Lokal och parkenheten Dnr 120-18-1.1. Sida 1 (5) 2018-02-27 Handläggare Ann-Chatrine Olsson Telefon: 08-50806431 Till Bromma stadsdelsnämnd Inriktningsbeslut Förvaltningens förslag till

Läs mer

Samråd om förslag till detaljplan för Vinjegatan invid fastigheten Norrmannen 11 m.fl. i Blackeberg

Samråd om förslag till detaljplan för Vinjegatan invid fastigheten Norrmannen 11 m.fl. i Blackeberg Bromma stadsdelsförvaltning Avdelning administration Tjänsteutlåtande Dnr 282-18-1.5.3. Sida 1 (5) 2018-07-19 SDN 2018-08-30 Handläggare Mikael Bohlin Telefon: 08-508 06 205 Till Bromma stadsdelsnämnd

Läs mer

Remiss gällande förslag till parkeringsstrategi och förslag till plan för gatuparkering

Remiss gällande förslag till parkeringsstrategi och förslag till plan för gatuparkering Bromma stadsdelsförvaltning Administration Sida 1 (5) 2016-02-24 Handläggare Gunnar Hedman E-post: bromma@stockholm.se Till Bromma stadsdelsnämnd Remiss gällande förslag till parkeringsstrategi och förslag

Läs mer

Inbjudan till samråd om förslag till detaljplan för Bjurbäcken 6 i stadsdelen Rågsved

Inbjudan till samråd om förslag till detaljplan för Bjurbäcken 6 i stadsdelen Rågsved Enskede-Årsta-Vantörs stadsdelsförvaltning Avdelningen för utveckling, lokaler och stadsmiljö Tjänsteutlåtande Sida 1 (5) 2018-04-24 Handläggare Fredrik Holmgren Telefon: 08-50814050 Till Enskede-Årsta-Vantörs

Läs mer

Inriktningsbeslut gällande AB Stockholmshems nyproduktion av bostäder i Mariehäll 1:10

Inriktningsbeslut gällande AB Stockholmshems nyproduktion av bostäder i Mariehäll 1:10 1(8) Tjänsteutlåtande Stockholmshems styrelse 2017-09-07 Ärende nr 5 2017-08-30 Handläggare: Mia Levedahl E-post: mia.levedahl@stockholmshem.se Telefon: 08-508 39 214 Till Styrelsen för AB Stockholmshem

Läs mer

Förskola kvarteret Masugnen 7, Mariehäll

Förskola kvarteret Masugnen 7, Mariehäll Administration Lokal och parkenheten Dnr 120-18-1.1. Sida 1 (7) 2018-09-11 Handläggare Ann-Chatrine Olsson Telefon: 08-50806431 Till Bromma stadsdelsnämnd Genomförandebeslut Förvaltningens förslag till

Läs mer

Plansamråd för Packrummet 9 och del av Årsta 1:1 i stadsdelen Liljeholmen

Plansamråd för Packrummet 9 och del av Årsta 1:1 i stadsdelen Liljeholmen Hägersten-Liljeholmens stadsdelsförvaltning Avdelningen för Samhällsplanering Tjänsteutlåtand Sida 1 (7) 2014-11-03 Handläggare David Eriksson Telefon: 08-508 22 053 Till Hägersten-Liljeholmens stadsdelsnämnd

Läs mer

Detaljplan för kv Sandhamn vid Ågesta Broväg/Edagränd i Farsta. Remiss. Farsta sdf.

Detaljplan för kv Sandhamn vid Ågesta Broväg/Edagränd i Farsta. Remiss. Farsta sdf. Nils Tunving Ytterstad Telefon: 08-508 269 29 nils.tunving@expl.stockholm.se Till Exploateringsnämnden 2008-08-21 Detaljplan för kv Sandhamn vid Ågesta Broväg/Edagränd i Farsta. Remiss. Farsta sdf. Förslag

Läs mer

Tjänsteutlåtande gällande programförslag till bostäder vid Bällsta, Södra Solvallastaden Dnr:

Tjänsteutlåtande gällande programförslag till bostäder vid Bällsta, Södra Solvallastaden Dnr: Bromma stadsdelsförvaltning VO Administration Tjänsteutlåtande Dnr 520-15 Sida 1 (6) 2016-01-15 Handläggare Gunnar Hedman E-post: bromma@stockholm.se Till Bromma stadsdelsnämnd Tjänsteutlåtande gällande

Läs mer

Exploateringskontoret Avdelningen för Projektutveckling. Handläggare Lukas Kvarfordt Förslag till beslut. Håkan Falk Förvaltningschef

Exploateringskontoret Avdelningen för Projektutveckling. Handläggare Lukas Kvarfordt Förslag till beslut. Håkan Falk Förvaltningschef Dnr Sida 1 (5) 2018-10-15 Handläggare Lukas Kvarfordt 08-508 876 09 Till Exploateringsnämnden 2018-11-15 Exploateringsavtal för bostäder inom fastigheterna Masugnen 5 och Masugnen 7 i Ulvsunda industriområde

Läs mer

Markanvisning för bostäder inom del av fastigheten Farsta 2:1 i Hökarängen till Vindpropellern AB

Markanvisning för bostäder inom del av fastigheten Farsta 2:1 i Hökarängen till Vindpropellern AB DNR 2013-513-01600 Sida 1 (6) 2013-10-22 Handläggare Margareta Catasús 08-508 260 62 Till Exploateringsnämnden 2013-11-14 Markanvisning för bostäder inom del av fastigheten Farsta 2:1 i Hökarängen till

Läs mer

Remiss gällande detaljplan för Tvärbana Norr Kistagrenen. Handläggare Gunnar Hedman E-post: Bromma stadsdelsnämnd.

Remiss gällande detaljplan för Tvärbana Norr Kistagrenen. Handläggare Gunnar Hedman E-post: Bromma stadsdelsnämnd. Bromma stadsdelsförvaltning Förskola och teknik Tjänsteutlåtande Sida 1 (5) 2015-11-30 Handläggare Gunnar Hedman E-post: bromma@stockholm.se Till Bromma stadsdelsnämnd Remiss gällande detaljplan för Tvärbana

Läs mer

Plansamråd för del av Timotejen 17 i stadsdelen Västberga

Plansamråd för del av Timotejen 17 i stadsdelen Västberga Hägersten-Liljeholmens stadsdelsförvaltning Avdelningen för Samhällsplanering Tjänsteutlåtande Sida 1 (5) 2014-11-11 Handläggare David Eriksson Telefon: 08-508 22 053 Till Hägersten-Liljeholmens stadsdelsnämnd

Läs mer

Förslag till detaljplan för Hammarbyhöjden 1:1 och Snöfallet 2 m.fl. vid kv. Kölden i stadsdelen Björkhagen

Förslag till detaljplan för Hammarbyhöjden 1:1 och Snöfallet 2 m.fl. vid kv. Kölden i stadsdelen Björkhagen Skarpnäcks stadsdelsförvaltning Stadsdelsdirektörens stab Tjänsteutlåtande Sida 1 (6) 2018-08-27 Handläggare Inger Bogne Telefon: 08-50815450 Till Till Skarpnäcks stadsdelsnämnd 2018-09-20 1:1 och Snöfallet

Läs mer

Förslag till detaljplan för Tegeludden 16 m.m. - remiss från stadsbyggnadskontoret

Förslag till detaljplan för Tegeludden 16 m.m. - remiss från stadsbyggnadskontoret ÖSTERMALMS STADSDELSFÖRVALTNING PARKMILJÖGRUPPEN NOR RA INNERSTADEN TJÄNSTEUTLÅTANDE 2011-188-1.5.3. SID 1 (5) 2011-03-21 Handläggare: Leila Massih Telefon: 08-508 09 021 Till Östermalms stadsdelsnämnd

Läs mer

Förslag till detaljplan för Sätra 2:a i stadsdelen Bredäng, S-Dp

Förslag till detaljplan för Sätra 2:a i stadsdelen Bredäng, S-Dp Skärholmens stadsdelsförvaltning Stadsutveckling Tjänsteutlåtande Sida 1 (6) 2015-03-17 Handläggare Sara Heppling Trygg Telefon: 08-508 24 016 Till Skärholmens stadsdelsnämnd Förslag till detaljplan för

Läs mer

Markanvisning för bostäder inom del av fastigheten Farsta 2:1 i Farsta Strand till JM AB.

Markanvisning för bostäder inom del av fastigheten Farsta 2:1 i Farsta Strand till JM AB. Sida 1 (6) 2015-12-18 E2015-03810 Handläggare Kamilla Karlsson 08-508 266 34 Till Exploateringsnämnden 2016-02-04 Markanvisning för bostäder inom del av fastigheten Farsta 2:1 i Farsta Strand till JM AB.

Läs mer

Markanvisning för bostäder inom fastigheten Åkeshov 1:1 i Åkeslund till AB Stockholmshem.

Markanvisning för bostäder inom fastigheten Åkeshov 1:1 i Åkeslund till AB Stockholmshem. Dnr Sida 1 (7) 2016-05-10 Handläggare Sofia Iderheim 08-508 264 90 Till Exploateringsnämnden 2016-06-09 Markanvisning för bostäder inom fastigheten Åkeshov 1:1 i Åkeslund till AB Stockholmshem. Förslag

Läs mer

Detaljplan för fastigheten Tummaren 2 och Örby 4:1 mm i Stureby. Remiss av planförslag samt markanvisning för bostäder till Familjebostäder.

Detaljplan för fastigheten Tummaren 2 och Örby 4:1 mm i Stureby. Remiss av planförslag samt markanvisning för bostäder till Familjebostäder. Lizett Durgé Avdelningen för projektutveckling Telefon: 08-508 264 18 lizett.durge@expl.stockholm.se Till Exploateringsnämnden 2010-04-22 Detaljplan för fastigheten Tummaren 2 och Örby 4:1 mm i Stureby.

Läs mer

Markanvisning för bostäder inom del av fastigheten Farsta 2:1 i Fagersjö till AB Familjebostäder.

Markanvisning för bostäder inom del av fastigheten Farsta 2:1 i Fagersjö till AB Familjebostäder. Sida 1 (6) 2016-06-15 Handläggare Johan Rapping 08-508 266 98 Till Exploateringsnämnden 2016-08-25 Markanvisning för bostäder inom del av fastigheten Farsta 2:1 i Fagersjö till AB Familjebostäder. Förslag

Läs mer

Svar på samråd om förslag till detaljplan för Tenstaterrassen, överdäckning av E18/Hjulstavägen i stadsdelarna Tensta och Hjulsta, S-Dp

Svar på samråd om förslag till detaljplan för Tenstaterrassen, överdäckning av E18/Hjulstavägen i stadsdelarna Tensta och Hjulsta, S-Dp Spånga- Tensta stadsdelsförvaltning Stadsdelsutveckling Sida 1 (5) 2017-05-16 Handläggare Sandra Wetterstrand Telefon: 08-508 033 79 Till Spånga-Tensta stadsdelsnämnd Svar på samråd om förslag till detaljplan

Läs mer

Förslag till detaljplan för Tobaksmonopolet 2,6 och 7 i stadsdelen Södermalm, SDp

Förslag till detaljplan för Tobaksmonopolet 2,6 och 7 i stadsdelen Södermalm, SDp Södermalms stadsdelsförvaltning Administrativa avdelningen Tjänsteutlåtande Sida 1 (5) 2014-01-13 Handläggare Mats Christenson Telefon: 08-508 12 201 Till Södermalms stadsdelsnämnd 2014-02-06 Förslag till

Läs mer

TJÄNSTEUTLÅTANDE 1(6) Normalt planförfarande

TJÄNSTEUTLÅTANDE 1(6) Normalt planförfarande TJÄNSTEUTLÅTANDE 1(6) Normalt planförfarande Ytterstadsavdelningen 2007-03-09 Martin Schröder Tfn 08-508 266 28 Fax 08-508 266 72 martin.schroder@sbk.stockholm.se Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för

Läs mer

Förslag till detaljplan för Fader Bergström 1 m.fl. i stadsdelen Hägersten

Förslag till detaljplan för Fader Bergström 1 m.fl. i stadsdelen Hägersten Sida 1 (7) 2019-05-02 Handläggare Linda Palo Telefon: 0850822033 Till stadsdelsnämnd 2019-05-23 Förslag till detaljplan för Fader Bergström 1 m.fl. i stadsdelen Hägersten Svar till stadsbyggnadskontoret

Läs mer

Markanvisning för bostäder inom del av fastigheten Farsta 2:1 i Fagersjö till AB Familjebostäder

Markanvisning för bostäder inom del av fastigheten Farsta 2:1 i Fagersjö till AB Familjebostäder Dnr Sida 1 (7) 2017-11-06 Handläggare Therese Ericsson 08-508 266 12 Till Exploateringsnämnden 2017-12-07 Markanvisning för bostäder inom del av fastigheten Farsta 2:1 i Fagersjö till AB Familjebostäder

Läs mer

Nya förskolor i Blackeberg, Trädgårdsstaden och Annedal/Mariehäll

Nya förskolor i Blackeberg, Trädgårdsstaden och Annedal/Mariehäll Bromma stadsdelsförvaltning Administration, teknikenheten Tjänsteutlåtande Sida 1 (9) 2016-09-27 Handläggare Iris Birath Telefon: 08-50806401 Till Bromma stadsdelsnämnd Trädgårdsstaden och Annedal/Mariehäll

Läs mer

Detaljplan för 660 nya lägenheter m.m. i Älvsjöstaden /Kabelverket etapp 3

Detaljplan för 660 nya lägenheter m.m. i Älvsjöstaden /Kabelverket etapp 3 Älvsjö stadsdelsförvaltning HR och extern service Tjänsteutlåtande Sida 1 (7) 2016-05-30 Handläggare Kajsa Pärke Telefon: 08-508 21 083 Till Älvsjö stadsdelsnämnd 2016-06-16 Detaljplan för 660 nya lägenheter

Läs mer

Förslag till detaljplan Svea Artilleri 2

Förslag till detaljplan Svea Artilleri 2 Östermalms stadsdelsförvaltning Parkmiljöavdelningen norra innerstaden Tjänsteutlåtande Sida 1 (5) 2013-11-26 Handläggare Therese Rosén Telefon: 08-508 090 21 Till Östermalms stadsdelsnämnd 2013-12-17

Läs mer

STARTPROMEMORIA FÖR PLANLÄGGNING AV DEL AV ULVSUNDA 1:1 I STADSDELEN ULVSUNDA (CA 50 LÄGENHETER)

STARTPROMEMORIA FÖR PLANLÄGGNING AV DEL AV ULVSUNDA 1:1 I STADSDELEN ULVSUNDA (CA 50 LÄGENHETER) TJÄNSTEUTLÅTANDE PLANAVDELNINGEN SID 1 (6) 2009-05-20 Handläggare: Nina Åhman Tfn 08-508 275 44 Till Stadsbyggnadsnämnden STARTPROMEMORIA FÖR PLANLÄGGNING AV DEL AV ULVSUNDA 1:1 I STADSDELEN ULVSUNDA (CA

Läs mer

Nybyggnad av förskola kv. Temmelburken 2 i Mariehäll

Nybyggnad av förskola kv. Temmelburken 2 i Mariehäll BROMMA STADSDELSFÖRVALTNING VERKSAMHETSOMRÅDE FÖ RSKOLA DNR 84-11-2.6 SDN 2011-05-19 Handläggare: Åsa Algott Telefon: 08 50806168 Till Bromma stadsdelsnämnd Nybyggnad av förskola kv. Temmelburken 2 i Mariehäll

Läs mer

Program för centrala Bromma

Program för centrala Bromma Bromma stadsdelsförvaltning Administration Tjänsteutlåtande Sida 1 (7) 2016-03-24 Handläggare Gunnar Hedman E-post: bromma@stockholm.se Till Bromma stadsdelsnämnd Förslag till beslut Stadsdelnämnden överlämnar

Läs mer

Ändrad detaljplan för område invid kv Falsterbo i Kärrtorp. Remiss av detaljplaneförslag

Ändrad detaljplan för område invid kv Falsterbo i Kärrtorp. Remiss av detaljplaneförslag Kontaktperson Staffan Lorentz Ytterstad Telefon: 08-508 260 81 staffan.lorentz@mk.stockholm.se Till Marknämnden 2005-11-24 Ändrad detaljplan för område invid kv Falsterbo i Kärrtorp. Remiss av detaljplaneförslag

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av Archimedes 1 och del av Mariehäll 1:10 vid Karlsbodavägen i stadsdelen Mariehäll (ca 750 lägenheter)

Startpromemoria för planläggning av Archimedes 1 och del av Mariehäll 1:10 vid Karlsbodavägen i stadsdelen Mariehäll (ca 750 lägenheter) Stadsbyggnadskontoret Tjänsteutlåtande Planavdelningen Sida 1 (16) 2015-03-02 Karin Månsson Telefon 08-508 28 105 Carla Hedberg Telefon 08-508 27 239 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av Backtimjan 1 och del av Hässelby Villastad 14:35 i stadsdelen Hässelby Villastad (50 bostäder)

Startpromemoria för planläggning av Backtimjan 1 och del av Hässelby Villastad 14:35 i stadsdelen Hässelby Villastad (50 bostäder) Stadsbyggnadskontoret Planavdelningen Sida 1 (7) 2017-11-20 Handläggare Thomas Jansson Telefon 08-508 27 414 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av Backtimjan 1 och del av Hässelby

Läs mer

Markanvisning för förskola inom fastigheterna Risselö 2 samt del av Farsta 2:1 i Farsta strand till Skolfastigheter i Stockholm AB (SISAB)

Markanvisning för förskola inom fastigheterna Risselö 2 samt del av Farsta 2:1 i Farsta strand till Skolfastigheter i Stockholm AB (SISAB) Dnr Sida 1 (6) 2019-03-20 Handläggare Therese Ericsson 08-508 266 12 Till Exploateringsnämnden 2019-04-25 Markanvisning för förskola inom fastigheterna Risselö 2 samt del av Farsta 2:1 i Farsta strand

Läs mer

Program för centrala Bromma. Svar på remiss av programförslag

Program för centrala Bromma. Svar på remiss av programförslag Exploateringskontoret Tjänsteutlåtande Tjänsteutlåtande Sida 1 (6) E2015-02231 2016-03-29 Handläggare Hanna Flygt / Niklas Karlsson 08-508 264 65 / 508 260 86 Till Exploateringsnämnden 2016-04-14 Program

Läs mer

SL:s trafikförändringar 2017/2018

SL:s trafikförändringar 2017/2018 Bromma stadsdelsförvaltning Förskola och teknik Tjänsteutlåtande. Sida 1 (5) 2017-03-29 Handläggare Gunnar Hedman E-post: bromma@stockholm.se Till Bromma stadsdelsnämnd SL:s trafikförändringar 2017/2018

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av del av Skarpnäcks gård 1:1 i stadsdelen Skarpnäcks gård (kontor och lager)

Startpromemoria för planläggning av del av Skarpnäcks gård 1:1 i stadsdelen Skarpnäcks gård (kontor och lager) STADSBYGGNADSKONTORET TJÄNSTEUTLÅTANDE PLANAVDELNINGEN SID 1 (7) 2012-03-05 Handläggare: Anna Forsberg Tfn 08-580 275 28 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av del av Skarpnäcks

Läs mer

Markanvisning för bostäder inom fastigheten Ålsten 1:1 i Ålsten och Olovslund till Primula byggnads AB.

Markanvisning för bostäder inom fastigheten Ålsten 1:1 i Ålsten och Olovslund till Primula byggnads AB. Dnr Sida 1 (7) 2018-04-27 Handläggare Lisen Lans 08-508 265 23 Till Exploateringsnämnden 2018-06-14 Markanvisning för bostäder inom fastigheten Ålsten 1:1 i Ålsten och Olovslund till Primula byggnads AB.

Läs mer

Markanvisning för studentbostäder inom fastigheten Hemholmen 1 i Vårberg till befintlig tomträttshavare Elsafemhundranio KB.

Markanvisning för studentbostäder inom fastigheten Hemholmen 1 i Vårberg till befintlig tomträttshavare Elsafemhundranio KB. Sida 1 (6) 2015-03-23 Handläggare Emma Nilsson 08-508 264 68 Till Exploateringsnämnden 2015-04-13 Markanvisning för studentbostäder inom fastigheten Hemholmen 1 i Vårberg till befintlig tomträttshavare

Läs mer

Detaljplan för kvarteret Skytteln, Kungsängen, Uppsala kommun

Detaljplan för kvarteret Skytteln, Kungsängen, Uppsala kommun Uppsala "KOMMUN KONTORET FÖR BARN, UNGDOM OCH ARBETSMARKNAD Handläggare Datum Astrid Nyström 2013-01-29 Diarienummer BUN-2012-1621.60 Barn- och ungdomsnämnden Detaljplan för kvarteret Skytteln, Kungsängen,

Läs mer

Miljökonsekvensbeskrivningar för program och detaljplaner för Årstafältet i stadsdelarna Östberga, Enskedefältet och Årsta - remissvar

Miljökonsekvensbeskrivningar för program och detaljplaner för Årstafältet i stadsdelarna Östberga, Enskedefältet och Årsta - remissvar Enskede-Årsta-Vantörs stadsdelsförvaltning Staben Tjänsteutlåtande Sida 1 (6) 2013-10-29 Handläggare Marie Broberg Telefon: 08-508 14 050 Till Enskede-Årsta-Vantörs stadsdelsnämnd Miljökonsekvensbeskrivningar

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av Kavringen 1 samt område invid Saltvägen, del av Farsta 2:1 i stadsdelen Hökarängen (190 lägenheter)

Startpromemoria för planläggning av Kavringen 1 samt område invid Saltvägen, del av Farsta 2:1 i stadsdelen Hökarängen (190 lägenheter) Stadsbyggnadskontoret Tjänsteutlåtande Planavdelningen Sida 1 (10) 2015-02-23 Handläggare Anna-Stina Bokander Telefon 08-508 26 265 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av Kavringen

Läs mer

Vita Liljans väg, del av Sätra 2:1 i Stadsdelen Bredäng

Vita Liljans väg, del av Sätra 2:1 i Stadsdelen Bredäng Skärholmens stadsdelsförvaltning Stadsutveckling Tjänsteutlåtande Sida 1 (5) 2015-06-01 Handläggare Sara Heppling Trygg Telefon: 08-508 24 016 Till Skärholmens stadsdelsnämnd Vita Liljans väg, del av Sätra

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av del av Åkeshov 1:1 i stadsdelen Åkeshov, Bromma (ca 20 lägenheter)

Startpromemoria för planläggning av del av Åkeshov 1:1 i stadsdelen Åkeshov, Bromma (ca 20 lägenheter) Stadsbyggnadskontoret Tjänsteutlåtande Planavdelningen Sida 1 (8) 2016-05-25 Handläggare Stella Svanberg Telefon 08-508 27 300 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av del av Åkeshov

Läs mer

Granskningsutlåtande Detaljplan för område vid Cirkelvägen, del av Gubbängen 1:1, i stadsdelen Gubbängen Dp,

Granskningsutlåtande Detaljplan för område vid Cirkelvägen, del av Gubbängen 1:1, i stadsdelen Gubbängen Dp, STADSBYGGNADSKONTORET GRANSKNINGSUTLÅTANDE PLANAVDELNINGEN Martin Larsheim SID 1 (5) Tfn 08-508 27 284 2013-11-05 Granskningsutlåtande Detaljplan för område vid Cirkelvägen, del av Gubbängen 1:1, i stadsdelen

Läs mer

Bilagor: Plankarta utställning Planbeskrivning utställning, Samrådsredogörelse ( ) Granskningsutlåtande ( )

Bilagor: Plankarta utställning Planbeskrivning utställning, Samrådsredogörelse ( ) Granskningsutlåtande ( ) Stadsbyggnadskontoret Planavdelningen Sida 1 (5) 2015-10-30 Handläggare Till Arne Fredlund Stadsbyggnadsnämnden Telefon 08-508 28 230 Antagande av förslag till detaljplan för del av Lillsjönäs 4 mm i stadsdelen

Läs mer

Markanvisning för bostäder inom del av fastigheterna Åkeshov 1:1 och Ulvsunda 1:1 i Åkeslund till AB Svenska Bostäder

Markanvisning för bostäder inom del av fastigheterna Åkeshov 1:1 och Ulvsunda 1:1 i Åkeslund till AB Svenska Bostäder Dnr Sida 1 (8) 2017-11-09 Handläggare Edwin Björkefall 08-508 266 37 Till Exploateringsnämnden 2017-12-07 Markanvisning för bostäder inom del av fastigheterna Åkeshov 1:1 och Ulvsunda 1:1 i Åkeslund till

Läs mer

Markanvisning för bostäder inom fastigheten Ulvsunda 1:1 i Bromma till AB Stockholmshem

Markanvisning för bostäder inom fastigheten Ulvsunda 1:1 i Bromma till AB Stockholmshem Dnr Sida 1 (7) 2017-10-12 Handläggare Sofia Iderheim 08-508 264 90 Till Exploateringsnämnden 2017-11-09 Markanvisning för bostäder inom fastigheten Ulvsunda 1:1 i Bromma till AB Stockholmshem Förslag till

Läs mer

Förslag till beslut Stadsbyggnadsnämnden godkänner redovisningen och beslutar att planområdet kan utökas inför samråd av detaljplan.

Förslag till beslut Stadsbyggnadsnämnden godkänner redovisningen och beslutar att planområdet kan utökas inför samråd av detaljplan. Stadsbyggnadskontoret Planavdelningen Sida 1 (5) 2016-11-09 Handläggare Anna Olmårs Telefon 08-508 27 265 Till Stadsbyggnadsnämnden Ställningstagande inför samråd av förslag till detaljplan för del av

Läs mer

Förslag till detaljplan för fastigheten Skridskon 1 i stadsdelen Västertorp

Förslag till detaljplan för fastigheten Skridskon 1 i stadsdelen Västertorp Sida 1 (6) 2019-06-11 Handläggare Sebastian Rigi Telefon: 085082203843 Till stadsdelsnämnd 2019-08-29 Förslag till detaljplan för fastigheten Skridskon 1 i stadsdelen Västertorp Svar till stadsbyggnadskontoret

Läs mer

Detaljplan för fastigheterna Styrpinnen 15 och 19 Näckströmsgatan/Kungsträdgårdsgatan/ Hamngatan svar på remiss från stadsbyggnadskontoret

Detaljplan för fastigheterna Styrpinnen 15 och 19 Näckströmsgatan/Kungsträdgårdsgatan/ Hamngatan svar på remiss från stadsbyggnadskontoret NORRMALMS STADSDELSFÖRVALTNING PARKMILJÖGRUPPEN NOR RA INNERSTADEN TJÄNSTEUTLÅTANDE SID 1 (5) 2009-01-29 Handläggare: Liselotte van den Tempel Telefon: 08-508 09 245 Till Norrmalms stadsdelsnämnd Detaljplan

Läs mer

BUN Detaljplan för Bruno Liljeforsgatan, bebyggelse, Uppsala kommun

BUN Detaljplan för Bruno Liljeforsgatan, bebyggelse, Uppsala kommun KOMMUN Handläggare Astrid Nyström KONTORET FÖR BARN, UNGDOM OCH ARBETSMARKNAD Datum Diarienummer 2013-10-10 BUN-2013-1491.60 Barn- och ungdomsnämnden Detaljplan för Bruno Liljeforsgatan, bebyggelse, Uppsala

Läs mer

Detaljplan för del av kv Skattsedeln m.m. i stadsdelen Hägerstensåsen

Detaljplan för del av kv Skattsedeln m.m. i stadsdelen Hägerstensåsen Miljöförvaltningen Plan- och miljö Tjänsteutlåtande Sida 1 (6) 2014-05-05 Handläggare Karl Malmberg karl.malmberg@stockholm.se Miljö- och hälsoskyddsnämnden 2014-05-20 p.14 Detaljplan för del av kv Skattsedeln

Läs mer

Markanvisning för bostäder inom fastigheten Åstorp 2 i Hammarbyhöjden till HSB Bostad AB

Markanvisning för bostäder inom fastigheten Åstorp 2 i Hammarbyhöjden till HSB Bostad AB Christopher Pleym Avdelningen för Projektutveckling Telefon: 08-508 265 06 christopher.pleym@stockholm.se Till Exploateringsnämnden 2013-02-07 Markanvisning för bostäder inom fastigheten Åstorp 2 i Hammarbyhöjden

Läs mer

Antagande av upphävande av del av Älvsjö 1:1 i Rågsveds friområde, för möjliggörande av naturreservat

Antagande av upphävande av del av Älvsjö 1:1 i Rågsveds friområde, för möjliggörande av naturreservat Stadsbyggnadskontoret Planavdelningen Sida 1 (6) 2018-05-21 Handläggare Helena Wessberg Telefon 08-508 27 331 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av upphävande av del av Älvsjö 1:1 i Rågsveds friområde,

Läs mer

Markanvisning för bostäder inom fastigheten Farsta 2:1 i Hökarängen till AB Stockholmshem

Markanvisning för bostäder inom fastigheten Farsta 2:1 i Hökarängen till AB Stockholmshem Dnr Sida 1 (6) 2016-11-16 Handläggare Therese Ericsson 08-508 266 12 Till Exploateringsnämnden 2016-12-15 Markanvisning för bostäder inom fastigheten Farsta 2:1 i Hökarängen till AB Stockholmshem Förslag

Läs mer

Plansamråd för Timotejen 19 och 28 m.fl. i stadsdelen Västberga

Plansamråd för Timotejen 19 och 28 m.fl. i stadsdelen Västberga Hägersten-Liljeholmens stadsdelsförvaltning Avdelningen för Samhällsplanering Tjänsteutlåtande Sida 1 (8) 2014-11-18 Handläggare David Eriksson Telefon: 08-508 22 053 Till Hägersten-Liljeholmens stadsdelsnämnd

Läs mer

Plansamråd för kv Martallen i Midsommarkransen

Plansamråd för kv Martallen i Midsommarkransen HÄGERSTEN-LILJEHOLMENS STADSDELSFÖRVALTNING LOKAL- OCH PLANERINGSAVDELNINGEN SID 1 (6) SDN 2008-08-28 Handläggare: Anna Ambjörn Telefon: 08-508 22 048 Till Hägersten-Liljeholmens stadsdelsnämnd Plansamråd

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av kv. Tjärtunnan m.m. i stadsdelen Stureby (130 lägenheter)

Startpromemoria för planläggning av kv. Tjärtunnan m.m. i stadsdelen Stureby (130 lägenheter) STADSBYGGNADSKONTORET PLANAVDELNINGEN SID 1 (6) 2010-11-15 Handläggare: Inge Almqvist Tfn 08-508 273 82 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av kv. Tjärtunnan m.m. i stadsdelen Stureby

Läs mer

Antagande av förslag till detaljplan för Kometen 3 i stadsdelen Vasastaden (bekräfta befintlig användning)

Antagande av förslag till detaljplan för Kometen 3 i stadsdelen Vasastaden (bekräfta befintlig användning) STADSBYGGNADSKONTORET TJÄNSTEUTLÅTANDE PLANAVDELNINGEN SID 1 (5) 2014-02-06 Handläggare: Torbjörn Johansson Tfn 08-508 27 352 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av förslag till detaljplan för Kometen

Läs mer

Inbjudan till samråd om program för del av fastigheten Åkermyntan 9 och fastigheten Kärrliljan 4 i stadsdelen Hässelby Villastad, SDp

Inbjudan till samråd om program för del av fastigheten Åkermyntan 9 och fastigheten Kärrliljan 4 i stadsdelen Hässelby Villastad, SDp Stadsbyggnadskontoret Dnr 2012-14378 Planavdelningen 2015-03-04 Maria Pettersson Sida 1 (6) Telefon 08-508 26 662 Programsamråd Enligt sändlista Inbjudan till samråd om program för del av fastigheten Åkermyntan

Läs mer

Markanvisning för bostäder inom del av fastigheten Norra Djurgården 1:37 på Östermalm till AB Abacus Bostad.

Markanvisning för bostäder inom del av fastigheten Norra Djurgården 1:37 på Östermalm till AB Abacus Bostad. 01550 2012-01-11 DNR E2011-513- Sara Lundén Avdelningen för projektutveckling Telefon: 08-508 270 54 sara.lunden@stockholm.se Till Exploateringsnämnden 2012-02-09 Markanvisning för bostäder inom del av

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av Akalla 4:1 i stadsdelen Tensta (förskola)

Startpromemoria för planläggning av Akalla 4:1 i stadsdelen Tensta (förskola) Stadsbyggnadskontoret Tjänsteutlåtande Planavdelningen Sida 1 (6) 2014-10-29 Handläggare Torbjörn Johansson Telefon 08-508 273 52 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av Akalla 4:1

Läs mer

TJÄNSTEUTLÅTANDE 1 (7) Planavdelningen Dnr Martin Schröder Tfn

TJÄNSTEUTLÅTANDE 1 (7) Planavdelningen Dnr Martin Schröder Tfn TJÄNSTEUTLÅTANDE 1 (7) Planavdelningen 2008-10-02 Martin Schröder Tfn 08-50826628 Stadsbyggnadsnämnden Redovisning av plansamråd och ställningstagande inför utställning för område invid kv Dalbon, del

Läs mer

Markanvisning för bostäder inom del av fastigheten Grimsta 1:2 i Grimsta till AB Borätt

Markanvisning för bostäder inom del av fastigheten Grimsta 1:2 i Grimsta till AB Borätt Dnr Sida 1 (7) 2015-12-15 Handläggare Margaretha Larsson Almqvist 08-508 270 52 Till Exploateringsnämnden 2016-02-04 Markanvisning för bostäder inom del av fastigheten Grimsta 1:2 i Grimsta till AB Borätt

Läs mer

Nybyggnad av förskola kv. Temmelburken 2 i Mariehäll

Nybyggnad av förskola kv. Temmelburken 2 i Mariehäll BROMMA STADSDELSFÖRVALTNING VERKSAMHETSOMRÅDE FÖ RSKOLA OCH TEKNIK DNR 84-11-2.6. SDN 2011-12-15 Handläggare: Åsa Algott Telefon: 08 50806168 Till Bromma stadsdelsnämnd Nybyggnad av förskola kv. Temmelburken

Läs mer

Program för Gråberget DAGORDNING. Välkomna till samrådsmöte! Inledning Politiska mål Planprocessen Bakgrund och förutsättningar

Program för Gråberget DAGORDNING. Välkomna till samrådsmöte! Inledning Politiska mål Planprocessen Bakgrund och förutsättningar DAGORDNING Välkomna till samrådsmöte! Inledning Politiska mål Planprocessen Bakgrund och förutsättningar 40 min Förslag till bebyggelse Fortsatt arbete Frågestund 50 min Medverkande: stadsbyggnadskontoret,

Läs mer

Samråd om förslag till Hagsätraskogens naturreservat

Samråd om förslag till Hagsätraskogens naturreservat Enskede-Årsta-Vantörs stadsdelsförvaltning Avdelningen för utveckling, lokaler och stadsmiljö Tjänsteutlåtande Sida 1 (5) 2018-05-04 Handläggare Fredrik Holmgren Telefon: 08-50814050 Till Enskede-Årsta-Vantörs

Läs mer

Förslag på strukturplan för Lövholmen 12 m. fl.

Förslag på strukturplan för Lövholmen 12 m. fl. Hägersten-Liljeholmen stadsdelsförvaltning Sida 1 (9) 2018-05-07 Handläggare Siri Andersson Telefon: 0850822048 Till Hägersten-Liljeholmens stadsdelsnämnd 2018-05-24 Förslag på strukturplan för Lövholmen

Läs mer

Kompletterande startpromemoria för planläggning av Gamlebo 5 m.fl. i stadsdelen Stureby (ca 50 lägenheter, totalt ca 100 lägenheter)

Kompletterande startpromemoria för planläggning av Gamlebo 5 m.fl. i stadsdelen Stureby (ca 50 lägenheter, totalt ca 100 lägenheter) STADSBYGGNADSKONTORET TJÄNSTEUTLÅTANDE PLANAVDELNINGEN SID 1 (7) 2013-12-12 Handläggare: Linda Scherdin Tfn 08-508 27 322 Till Stadsbyggnadsnämnden Kompletterande startpromemoria för planläggning av Gamlebo

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av Jordbruksministern 3 i stadsdelen Bagarmossen (60 bostäder)

Startpromemoria för planläggning av Jordbruksministern 3 i stadsdelen Bagarmossen (60 bostäder) Stadsbyggnadskontoret Planavdelningen Sida 1 (8) 2018-02-09 Handläggare Amr Balah Telefon 08-508 27 579 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av Jordbruksministern 3 i stadsdelen Bagarmossen

Läs mer

"KOMMUN KONTORET FÖR BARN, UNGDOM OCH ARBETSMARKNAD. Astrid Nyström BUN

KOMMUN KONTORET FÖR BARN, UNGDOM OCH ARBETSMARKNAD. Astrid Nyström BUN Uppsala 6uK xoft-o[-xi Arew^c \>\0 "KOMMUN KONTORET FÖR BARN, UNGDOM OCH ARBETSMARKNAD Handläggare Datum Diarienummer Astrid Nyström 2012-12-19 BUN-2012-1482.60 Barn- och ungdomsnämnden Detaljplan för

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av fastigheterna Betongblandaren 14 och Fullblodet 9 i stadsdelen Mariehäll för bostäder (ca 120 lägenheter)

Startpromemoria för planläggning av fastigheterna Betongblandaren 14 och Fullblodet 9 i stadsdelen Mariehäll för bostäder (ca 120 lägenheter) STADSBYGGNADSKONTORET PLANAVDELNINGEN SID 1 (10) 2011-05-26 Handläggare: Renoir Danyar Tfn 08-50826659 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av fastigheterna Betongblandaren 14 och

Läs mer

Markanvisning för bostäder inom fastigheten Åkeshov 1:1 i Bromma till Småa AB

Markanvisning för bostäder inom fastigheten Åkeshov 1:1 i Bromma till Småa AB Dnr Sida 1 (7) 2014-05-14 Handläggare Michaela Jögi 08-508 276 24 Till Exploateringsnämnden 2014-06-12 Markanvisning för bostäder inom fastigheten Åkeshov 1:1 i Bromma till Småa AB Förslag till beslut

Läs mer

Detaljplan för del av Älvsjö 1:1 vid kv Mjölkboden i Rågsved. Remiss. Ändrade villkor i markanvisningsavtal.

Detaljplan för del av Älvsjö 1:1 vid kv Mjölkboden i Rågsved. Remiss. Ändrade villkor i markanvisningsavtal. Kontaktperson Britta Eliasson Region Ytterstad Telefon: 08-508 264 61 britta.eliasson@expl.stockholm.se Till Exploateringsnämnden 2007-03-08 Detaljplan för del av Älvsjö 1:1 vid kv Mjölkboden i Rågsved.

Läs mer

Förslag på placering av nya förskolor svar på skrivelse

Förslag på placering av nya förskolor svar på skrivelse Enskede-Årsta-Vantörs stadsdelsförvaltning Lokal- och stadsmiljöenheten Tjänsteutlåtande Sida 1 (5) 2015-03-19 Handläggare Christoffer Lindh Telefon: 08-50814050 Till Enskede-Årsta-Vantörs stadsdelsnämnd

Läs mer

Redovisning av plansamråd och ställningstagande inför granskning av Grågåsen 26 m.fl. i stadsdelen Aspudden (förskola)

Redovisning av plansamråd och ställningstagande inför granskning av Grågåsen 26 m.fl. i stadsdelen Aspudden (förskola) STADSBYGGNADSKONTORET TJÄNSTEUTLÅTANDE PLANAVDELNINGEN SID 1 (5) 2012-10-02 Handläggare: Emma Castberg Tfn +46 50827137 Till Stadsbyggnadsnämnden Redovisning av plansamråd och ställningstagande inför granskning

Läs mer

Kort sammanfattning Dialogmöte 24 november Gällande bebyggelse på Robertshöjdsgatan/Smörslottsgatan

Kort sammanfattning Dialogmöte 24 november Gällande bebyggelse på Robertshöjdsgatan/Smörslottsgatan Kort sammanfattning Dialogmöte 24 november 2016 Gällande bebyggelse på Robertshöjdsgatan/Smörslottsgatan 250 nya bostäder i olika boendeformer Den 24 november genomfördes dialogmöten med drygt 150 anmälda

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av fastigheten Kometen 3 i Vasastaden

Startpromemoria för planläggning av fastigheten Kometen 3 i Vasastaden STADSBYGGNADSKONTORET PLANAVDELNINGEN TJÄNSTEUTLÅTANDE SID 1 (5) 2013-03-26 Handläggare: Torbjörn Johansson Telefon: 08 508 27 352 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av fastigheten

Läs mer

Inrättande av LSS 1 -bostad i Älvsjö, Sandaletten - genomförandeärende

Inrättande av LSS 1 -bostad i Älvsjö, Sandaletten - genomförandeärende Verksamhetsområde Äldre och Funktionsnedsatta Tjänsteutlåtande Sida 1 (5) 2016-08-02 Handläggare Kerstin Karlstedt Telefon: 08-508 21 000 Till Älvsjö stadsdelsnämnd Inrättande av LSS 1 -bostad i Älvsjö,

Läs mer

Markanvisning för bostäder inom fastigheten Tensta 4:10 samt inom del av fastigheten Akalla 4:1 i Tensta till D. Carnegie & Co AB

Markanvisning för bostäder inom fastigheten Tensta 4:10 samt inom del av fastigheten Akalla 4:1 i Tensta till D. Carnegie & Co AB Dnr Sida 1 (7) 2018-01-09 Handläggare Jenny Lindén 08-508 266 99 Till Exploateringsnämnden 2018-02-01 Markanvisning för bostäder inom fastigheten Tensta 4:10 samt inom del av fastigheten Akalla 4:1 i Tensta

Läs mer

Markanvisning för förskola inom del av fastigheterna Bromsten 8:1, Bromsten 8:31 och Eskil 9 i Bromsten till SISAB.

Markanvisning för förskola inom del av fastigheterna Bromsten 8:1, Bromsten 8:31 och Eskil 9 i Bromsten till SISAB. Anna Savås Avdelningen för projektutveckling Telefon: 08-508 265 27 anna.savas@stockholm.se Till Exploateringsnämnden 2011-05-19 Markanvisning för förskola inom del av fastigheterna Bromsten 8:1, Bromsten

Läs mer

Markanvisning för bostäder inom fastigheten Hönsfodret 1 inom Södermalm till Folksam ömsesidig sakförsäkring

Markanvisning för bostäder inom fastigheten Hönsfodret 1 inom Södermalm till Folksam ömsesidig sakförsäkring 00266 2012-02-20 DNR E2012-513- Christina Winberg Avdelningen för projektutveckling Telefon: 08-508 262 66 christina.winberg@stockholm.se Till Exploateringsnämnden 2012-03-15 Markanvisning för bostäder

Läs mer

Detaljplan för Rotundan 3

Detaljplan för Rotundan 3 Östermalms stadsdelsförvaltning Parkmiljöavdelningen norra innerstaden Sida 1 (5) 2015-05-26 Handläggare Leila Massih Telefon: 08-508 09 306 Till Östermalms stadsdelsnämnd 2015-06-11 Detaljplan för Rotundan

Läs mer

Exploateringskontoret Avdelningen för Projektutveckling. Handläggare Helena Lombrink Förslag till beslut

Exploateringskontoret Avdelningen för Projektutveckling. Handläggare Helena Lombrink Förslag till beslut Exploateringskontoret Tjänsteutlåtande Sida 1 (6) Dnr E2018-03826 2019-02-22 Handläggare Helena Lombrink 08-508 266 11 Till Exploateringsnämnden 2019-03-07 Markanvisning för bostäder till Wästbygg Projektutveckling

Läs mer

Markanvisning för bostäder inom fastigheten Gubbängen 1:1 vid Tisdagsvägen i Hökarängen till Besqab

Markanvisning för bostäder inom fastigheten Gubbängen 1:1 vid Tisdagsvägen i Hökarängen till Besqab Dnr Sida 1 (7) 2015-08-21 Handläggare Margareta Catasús 08-508 260 62 Till Exploateringsnämnden 2015-09-24 Markanvisning för bostäder inom fastigheten Gubbängen 1:1 vid Tisdagsvägen i Hökarängen till Besqab

Läs mer

Markanvisning för bostäder inom fastigheten Sköndal 2:1 i Sköndal till Stena Fastigheter Stockholm AB

Markanvisning för bostäder inom fastigheten Sköndal 2:1 i Sköndal till Stena Fastigheter Stockholm AB Dnr Sida 1 (5) 2014-11-28 Handläggare Marie Ekberg 08-508 266 10 Till Exploateringsnämnden 2015-01-29 Markanvisning för bostäder inom fastigheten Sköndal 2:1 i Sköndal till Stena Fastigheter Stockholm

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av del av Farsta 2:1 m fl. vid Nykroppagatan i stadsdelen Farsta (ca lägenheter)

Startpromemoria för planläggning av del av Farsta 2:1 m fl. vid Nykroppagatan i stadsdelen Farsta (ca lägenheter) STADSBYGGNADSKONTORET TJÄNSTEUTLÅTANDE PLANAVDELNINGEN SID 1 (5) 2013-03-22 Handläggare: Eva Nyberg-Björklund Tfn 08-508 27 249 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av del av Farsta

Läs mer

Förslag till beslut. Sammanfattning. Till Exploateringsnämnden

Förslag till beslut. Sammanfattning. Till Exploateringsnämnden Margareta Catasús Avdelningen för projektutveckling Telefon: 08-508 260 62 margareta.catasus@stockholm.se Till Exploateringsnämnden 2011-05-19 Markanvisning för radhus inom fastigheten Baslinjen 1 i Skarpnäcks

Läs mer

Markanvisning för bostäder inom fastigheten Kållandsö 1 (f.d. Västbodaskolan) i Farsta till Svenska Bostäder.

Markanvisning för bostäder inom fastigheten Kållandsö 1 (f.d. Västbodaskolan) i Farsta till Svenska Bostäder. Maria Tingström Ytterstad Telefon: 08-508 265 74 maria.tingstrom@expl.stockholm.se Till Exploateringsnämnden 2008-02-14 Markanvisning för bostäder inom fastigheten Kållandsö 1 (f.d. Västbodaskolan) i Farsta

Läs mer

Detaljplan för kvarteret Aftonen i Hökarängen. Remiss. Markanvisning för komplementbyggnad inom Farsta 2:1 i Hökarängen till AB Stockholmshem.

Detaljplan för kvarteret Aftonen i Hökarängen. Remiss. Markanvisning för komplementbyggnad inom Farsta 2:1 i Hökarängen till AB Stockholmshem. Kontaktperson Josefine Idbrant Ytterstad Telefon: 08-508 27146 josefine.idbrant@mk.stockholm.se Till Exploateringsnämnden 2007-01-25 Detaljplan för kvarteret Aftonen i Hökarängen. Remiss. Markanvisning

Läs mer

Överenskommelse om exploatering med försäljning, för bostäder inom del av fastigheten Örby 4:1 i Högdalen och Örby med Husab Bostad AB

Överenskommelse om exploatering med försäljning, för bostäder inom del av fastigheten Örby 4:1 i Högdalen och Örby med Husab Bostad AB Dnr Sida 1 (7) 2016-03-04 Handläggare Christopher Pleym 08-508 265 06 Till Exploateringsnämnden 2016-04-14 Överenskommelse om exploatering med försäljning, för bostäder inom del av fastigheten Örby 4:1

Läs mer

Markanvisning för tillfälliga bostäder inom fastigheten Grimsta 1:5 i Norra Ängby till AB Svenska bostäder.

Markanvisning för tillfälliga bostäder inom fastigheten Grimsta 1:5 i Norra Ängby till AB Svenska bostäder. Dnr Sida 1 (7) 2014-03-07 Handläggare Sofia Iderheim 08-508 264 90 Till Exploateringsnämnden 2014-04-03 Markanvisning för tillfälliga bostäder inom fastigheten Grimsta 1:5 i Norra Ängby till AB Svenska

Läs mer