INFORMATIONSBROSCHYR WICTOR HEDGE

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "INFORMATIONSBROSCHYR WICTOR HEDGE"

Transkript

1 1 INFORMATIONSBROSCHYR WICTOR HEDGE Specialfond

2 2 Enligt 10 kap. 1 lagen (2013:561) om förvaltare av alternativa investeringsfonder ( LAIF ) ska det för varje specialfond finnas en aktuell informationsbroschyr om fonden och dess verksamhet. Detta dokument utgör informationsbroschyr frö specialfonden Wictor Hedge ( Fonden ). Den har upprättats enligt LAIF samt Finansinspektionens föreskrifter (FFFS 2013:10) om förvaltare av alternativa investeringsfonder ( FFFS 2013:10 ). Vissa bestämmelser i 29 kap. i lagen (2004:46) om värdepappersfonder ( LVF ) är därutöver tillämpliga. Det åligger var och en som är intresserad av att investera i Fonden att tillse att investeringen sker i enlighet med gällande lagar och andra regleringar. Utländsk lag kan innebära att en investering inte får göras av investerare utanför Sverige. Fondförvaltaren, Wictor Fonder AB ( Fondförvaltaren ), har inget som helst ansvar för att kontrollera om en investering från utlandet sker i enlighet med sådant lands lag. Tvist eller anspråk rörande Fonden ska avgöras enligt svensk lag och exklusivt av svensk domstol. Andelarna i Fonden har inte registrerats och kommer inte att registreras i enlighet med värdepapperslagstiftning i USA, Kanada, Japan, Australien eller Nya Zeeland eller i något annat land och får därför inte säljas eller erbjudas till försäljning till eller inom USA, Kanada, Japan, Australien eller Nya Zeeland eller i sådana länder där sådant erbjudande eller försäljning skulle strida mot gällande lagar eller regler. Utländsk lag kan innebära att en investering inte får göras av investerare utanför Sverige. Förvaltaren har inget som helst ansvar för att kontrollera att en investering från utlandet sker i enlighet med sådant lands lag. Det åligger envar att tillse att sådan investering sker i enlighet med gällande lag eller andra regleringar, såväl i Sverige som utomlands. Det finns inga garantier att en investering i Fonden inte kan leda till förlust. Detta gäller även vid en i övrigt positiv utveckling på de finansiella marknaderna. Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. De medel som placeras i Fonden kan såväl öka som minska i värde och det är inte säkert att den som investerar i Fonden återfår hela det insatta kapitalet. Denna informationsbroschyr skall inte ses som en rekommendation om köp av andelar i Fonden. Det ankommer på var och en som önskar förvärva andelar att göra sin egen bedömning av en investering i Fonden och de risker som är förknippade därmed. Tvist rörande Fonden eller information om Fonden ska avgöras enligt svensk lag och av svensk domstol exklusivt. Förvaltaren tillhandahåller inte sådan finansiell rådgivning som avses i lagen (2003:862) om finansiell rådgivning till konsumenter. Förvaltaren har inte tillstånd enligt 3 kap. 2 andra stycket 4 LAIF att lämna investeringsråd eller sådan investeringsrådgivning som avses i LVF.

3 3 FÖRVALTAREN Wictor Fonder AB ( Förvaltaren ), organisationsnummer , är en förvaltare av alternativa investeringsfonder i enlighet med 3 kap. 1 LAIF. Förvaltaren står under Finansinspektionens tillsyn. Finansinspektionen meddelade Förvaltaren verksamhetstillstånd enligt 3 kap. 1 LAIF den 1 april Förvaltaren bildades den 17 december Förvaltaren är ett aktiebolag i enlighet med aktiebolagslagen (2005:551) och har ett aktiekapital om kronor. Förvaltarens registrerade adress är Kaptensgatan 6, Halmstad. STYRELSEN Michael Ingelög, styrelseordförande Sara Viktorsson, styrelseledamot Lina Karlsson, styrelseledamot Patrik Johansson, styrelseledamot, VD samt ställföreträdande förvaltningsansvarig Staffan Hentze, vice VD samt förvaltningsansvarig Michael Ingelög har ett annat uppdrag inom den finansiella sektorn som advisory board member i Osmosis Investment Management som är en UCITS-fond med hemvist i Storbritannien. Enligt Förvaltarens bedömning utgör detta inte någon intressekonflikt då fonderna har olika förvaltningsstrategier. Ingen av övriga personer i ledningen har några andra uppdrag eller ägarintressen i företag inom den finansiella sektorn eller i aktiemarknadsbolag. FÖRVALTARNAS OCH DELÄGARNAS EGNA INVESTERINGAR I FONDEN Portföljförvaltarna och ägarna har investerat en betydande del av sina personliga finansiella tillgångar i Fonden. På detta sätt betonas att förvaltarnas och ägarnas intressen sammanfaller och det är ett uttryck för tilltron till Fondens förvaltningskoncept. KLAGOMÅLSHANTERING Om en andelsägare av någon anledning inte är nöjd är det viktigt att snarast kontakta Förvaltarens klagomålsansvarig och framföra sina synpunkter. Förvaltaren har utsett Förvaltarens COO till klagomålsansvarig. Kontaktuppgifter klagomålsansvarig: Sara Viktorsson Telefon: E-post: info@wictorfonder.com ANDELSÄGARREGISTER

4 4 Förvaltaren för register över samtliga andelsägares innehav av andelar i Fonden. Registrering av andel, som ska göras snarast efter försäljning, är avgörande för rätten till andel i Fonden och därav följande rättigheter. HANTERING AV YRKESANSVARSRISKER Förvaltaren har avsatt extra medel för att täcka eventuella yrkesansvarsrisker enligt 7 kap. 5 LAIF. ÄNDRING AV FONDBESTÄMMELSER Finansinspektionen ska godkänna ändringar av fondbestämmelser för Fonden. Sedan Finansinspektionen godkänt ändring av fondbestämmelserna ska de ändrade fondbestämmelserna hållas tillgängliga hos Förvaltaren och förvaringsinstitutet samt tillkännages på sätt som Finansinspektionen anvisar. Sådana ändringar kan komma att påverka Fondens egenskaper, t.ex. placeringsinriktning, avgifter och riskprofil. UPPDRAGSAVTAL OCH DELEGERING Förvaltaren har lagt ut stora delar av hantering av olika delar av sin verksamhet till följande uppdragstagare. ISEC Services AB ( Fondadministratören ) hantering av administration avseende Fonden, PG Magnusson Advokatbyrå AB ( Regelefterlevnadsfunktionen ) - funktionen för regelefterlevnad, RPM Risk and Portfolio Management AB ( Riskfunktionen ) - funktionen för riskhantering, Skandinaviska Enskilda Banken AB (publ) ( Värderingsfunktionen ) - funktionen för oberoende värdering, samt Agero Revision AB hantering av revision avseende Fonden. Samtliga uppdrag grundar sig på skriftliga avtal som är upprättade enligt de krav som uppställs i regelverket. Förvaltaren har rätt att fortlöpande granska uppdragstagarna. Förvaltaren har upprättat instruktioner för samtliga utlagda funktioner. Förvaltarens styrelse får också löpande information från de utlagda funktionerna och löpande rapportering från Riskfunktionen och Regelefterlevnadsfunktionen. Det står Förvaltaren fritt att säga upp avtalet med respektive uppdragstagare med omedelbar verkan, om detta är i andelsägarnas gemensamma intresse. Mot bakgrund av arten och omfattningen av Förvaltarens verksamhet, Fondens storlek och omständigheterna i övrigt, har Förvaltaren inte utsett någon funktion för internrevision. Förvaltaren eller Finansinspektionen kan i framtiden ändra uppfattningen i frågan och kan komma att utse en internrevisor, beroende på hur verksamheten utvecklas. Förvaltarens VD ansvarar för att löpande bedöma om ett behov av en funktion för internrevision föreligger samt rapportera till styrelsen för det fall sådant behov bedöms uppstå.

5 5 ÄGARPOLICY Förvaltarens styrelse har antagit en ägarpolicy. Policyn fastställer de riktlinjer som Förvaltaren har som utgångspunkt när det gäller utövande av ägande med anledning av Fondens innehav. Denna policy reglerar även frågor kring utövande av rösträtt, fullmaktsförfaranden och eventuella intressekonflikter. Styrande för Förvaltarens agerande är att andelsägarnas intressen alltid ska tas tillvara på bästa sätt. Fondandelsägare kan beställa en sammanfattning av ägarpolicyn hos Förvaltaren. ETISKA REGLER Samtliga anställda i Förvaltaren har skyldighet att följa de etiska regler som varje år fastställs av Förvaltaren. Reglerna har fastställts mot bakgrund av bl.a. artikel 63 i Kommissionens delegerade förordning (EU) nr. 231/2013 om anställdas egna affärer med finansiella instrument och valuta. RAPPORTERING OCH INFORMATION Det är Förvaltarens policy att ha en professionell, transparent och öppen informationsgivning och tydlig rapportering gentemot Fondens andelsägare. Förvaltaren upprättar kvartalsrapport, halvårsredogörelse och årsberättelse, som skickas till alla andelsägare som inte har avsagt sig detta. Därutöver skickas varje månad ett kontoutdrag, en skriftlig kommentar från förvaltarna samt en kortfattad rapport avseende Fondens värdeutveckling och risk till samtliga andelsägare. Rapporterna går även att beställa hos Förvaltaren eller hämta via Fondens webbplats. Om Förvaltaren beslutar att förändra Fondens investeringsinriktning förutsätts ett godkännande från Finansinspektionen samt ett tillkännagivande på sätt som Finansinspektionen anger. UPPHÖRANDE OCH ÖVERLÅTELSE AV FONDVERKSAMHET Om Förvaltaren får sitt tillstånd att bedriva tillståndspliktig rörelse återkallat, träder i likvidation, försätts i konkurs eller vill upphöra med förvaltningen av Fonden, ska förvaltningen av Fonden tillfälligt övertas av förvaringsinstitutet. Förvaringsinstitutet får sedan överlåta förvaltningen till en annan fondförvaltare som godkänts av Finansinspektionen i detta syfte. I annat fall ska Fonden upplösas genom att tillgångarna säljs och nettobehållningen skiftas ut till andelsägarna. Kungörelse härom ska införas i Post- och Inrikes Tidningar och hållas tillgänglig hos förvaringsinstitutet samt hos Förvaltaren om inte Finansinspektionen beviljar undantag i det enskilda fallet.

6 6 FONDEN Wictor Hedge ( Fonden ) är en specialfond enligt 1 kap 11 LAIF. Fonden förvaltas av Förvaltaren. Specialfonder omfattas inte av EU-direktivet om värdepappersfonder (UCITS Direktivet) och kan därför ha ett friare placeringsreglemente. Förvaltningen av Fonden skiljer sig från traditionell fondförvaltning beträffande såväl förvaltningsmål som placeringsinriktning och riskhantering. FONDENS RÄTTSLIGA STÄLLNING Fonden är en specialfond och riktar sig till allmänheten. Fonden är ingen juridisk person och kan därför inte förvärva rättigheter eller ta på sig skyldigheter. Fonden kan inte heller föra talan inför domstol eller någon annan myndighet. Förvaltaren företräder andelsägarna i alla frågor som rör Fonden. LIKABEHANDLING SAMT RÄTTSLIGA FÖLJDER AV INVESTERING I FONDEN Fondens förmögenhet ägs av andelsägarna gemensamt där varje fondandel medför lika rätt till den egendom som finns i Fonden. Att alla andelsägare behandlas lika säkerställs genom välutbildad personal, erforderliga tekniska system och genom kontroller av oberoende kontrollfunktioner. Fondens förmögenhet ägs av andelsägarna gemensamt där varje fondandel i varje andelsklass medför lika rätt till den egendom som finns i respektive andelsklass i Fonden. Fonden kan inte förvärva rättigheter eller ta på sig skyldigheter. Egendom som ingår i en Fonden får inte utmätas. Fondandelsägarna svarar inte för förpliktelser som avser Fonden. FONDENS MÅLGRUPP Fonden kan vara olämplig för investerare som planerar att göra uttag ur Fonden inom 2 år. FÖRVARINGSINSTITUT Fondens tillgångar förvaras av Skandinaviska Enskilda Banken AB (publ) såsom förvaringsinstitut. Banken har sitt säte i Stockholm och driver bankrörelse samt annan finansiell verksamhet m.m. Förvaringsinstitutet ska ta emot och förvara den egendom som ingår i Fonden. Härtill ska förvaringsinstitutet se till att Förvaltaren följer LAIF, LVF, andra tillämpliga författningar samt fondbestämmelserna med avseende på frågor som gäller Fondens placeringar, beräkning av andelars värde samt andelsägares teckning och inlösen av andelar. FONDENS VALUTA Fondandelarnas värde anges i svenska kronor. Svenska kronor är Fondens basvaluta, varför tillgångar och skulder anges i kronor i exempelvis Fondens årsberättelse. Följaktligen sker andelsägarnas insättningar och uttag i svenska kronor. PRIMÄRMÄKLARE

7 7 Förvaltaren anlitar inte någon primärmäklare. REGELEFTERLEVNAD (COMPLIANCE) Förvaltaren har utsett en särskild funktion för regelefterlevnad, som arbetar oberoende från den övriga verksamheten och ansvarar för kontroll av regelefterlevnaden samt information till och utbildning av de anställda. Regelefterlevnadsfunktionen arbetar efter instruktioner fastställda av Förvaltarens styrelse och rapporterar direkt till styrelsen. Syftet med funktionen är att säkerställa att Förvaltaren kan fullgöra sina förpliktelser enligt de lagar, föreskrifter och interna regler som reglerar Förvaltarens verksamhet. ÖVERLÅTELSE OCH PANTSÄTTNING Fondens andelar kan överlåtas på sådant sätt som anges i 15.2 i fondbestämmelserna. Härtill kan andel pantsättas i enlighet med vad som framgår i 15.1 i fondbestämmelserna. Vid överlåtelse eller pantsättning ska skriftlig anmälan göras till Förvaltaren. Vid beräkning och uttag av prestationsbaserat arvode efter överlåtelse ska förvärvaren anses ha trätt i överlåtarens ställe såvitt avser de förvärvade andelarna. Om förvärvaren redan ägde andelar ska ett genomsnittligt investeringsvärde fastställas. Om överlåtaren överlät endast en del av sitt innehav anses överlåtelse ha skett till överlåtarens genomsnittliga investeringsvärde. VÄRDERING Fondandelsvärdet beräknas av Värderingsfunktionen. Fondens värde beräknas genom att från tillgångarna dra av de skulder som avser Fonden. Finansiella instrument som ingår i Fonden värderas till marknadsvärde enligt de principer som anges i fondbestämmelserna. Kostnader för köp och försäljning av finansiella instrument belastar Fonden. Värdet av en andel är Fondens värde delat med antalet utestående andelar. Värdering sker i enlighet med en av Förvaltarens styrelse antagen värderingspolicy. Som angivits ovan utförs värderingen av Värderingsfunktionen som utgörs av en särskild enhet inom Skandinaviska Enskilda Banken AB (publ). Banken tillhandahåller en oberoende värdering av fondens förmögenhet och värdet per fondandel. Fondandelsvärdet fastställs per sista dagen i varje föregående månad och offentliggörs av Förvaltaren inom fem bankdagar från varje månadsskifte. Förvaltaren har möjlighet att skjuta upp tidpunkten för beräkning och offentliggörande av fondandelsvärdet vid extraordinära förhållanden i enlighet med vad som anslås i 10 i fondbestämmelserna. FÖRVALTNINGSMÅL Fondens förvaltningsmål är att över tiden generera en årlig positiv avkastning till sina andelsägare. Fondens avkastning ska vara mindre beroende av den allmänna utvecklingen på aktiemarknaden över tiden. Det betyder att Fondens andelsvärde kan öka eller minska oberoende av hur aktiemarknaden utvecklas.

8 8 Traditionella investeringsfonders utveckling mäts ofta i förhållande till ett aktieindex. Fonden har ett absolut avkastningsmål, vilket betyder att Fonden eftersträvar att över tiden generera en positiv avkastning oavsett om de finansiella marknaderna stiger eller faller. En hedgefond utnyttjar både långa och korta positioner i sin förvaltning. Fondens placeringar kommer vanligtvis att vara väl innanför de maximala gränser som är fastställda i fondbestämmelserna. I de lägen då Förvaltaren har anledning att förvänta att avkastningen vid en större exponering kan ge en hög riskjusterad avkastning avser Förvaltaren att utnyttja det placeringsutrymme som medges av fondbestämmelserna. PLACERINGSINRIKTNING Fonden är en absolutavkastande fond med huvudsaklig inriktning mot aktier och aktierelaterade finansiella instrument. Fonden är inte marknadsneutral och positionstagandet baseras på förvaltarnas bransch- och bolagskunskap. Huvuddelen av Fondens positioner är nordisk, där svenska aktier normalt utgör en relativt stor andel av portföljen. En mindre del av fondens positionstagande sker utanför Norden. Fonden kan utnyttja olika derivat-, swap- och terminsstrategier. Syftet med dessa är bland annat att förstärka riskkontrollen av Fondens tillgångar, förändra Fondens riskprofil och att tillvarata marknadens förväntade kursrörelser för att höja Fondens avkastning. Fonden kan utnyttja så kallade blankningsstrategier, det vill säga sälja värdepapper som Fonden inte äger men förfogar över. Fonden kan även utnyttja belåning i syfte att på ett kontrollerat sätt öka hävstångseffekterna och avkastningsmöjligheterna i Fonden. Fonden ställer höga krav på likviditet för de finansiella instrument som utgör huvuddelen av Fondens investeringar. En mindre del av Fondens tillgångar kan från tid till annan vara placerad i mindre likvida finansiella instrument. Fonden är en specialfond och avviker därför i olika hänseenden från vad som gäller för värdepappersfonden. De tillåtna avvikelserna framgår av 5 i fondbestämmelserna, se bilaga 1 till denna informationsbroschyr. POSITIONSTAGANDE Fonden väljer sina kärninnehav av aktier med hjälp av en kvantitativ screeningmodell. Fondens primära bolagsuniversum omfattar cirka 1000 större noterade bolag i Europa, varav cirka 350 i Norden, med ett marknadsvärde överstigande fem miljarder SEK. Screeningmodellen sorterar aktierna utifrån olika faktorer som mäter hur marknaden prissätter bolagen samt faktorer som värderar kvaliteten i bolagens lönsamhet. Screeningmodellen går ut på att ta fram bolag som Fonden potentiellt vill äga (lång position), potentiellt vill sälja (kort position) eller bolag som Fonden förhåller sig neutral till. I det framtagna resultatet av screeningen analyseras alla enskilda bolag utifrån fundamental aktieanalys vilket resulterar i ett fåtal aktier Fonden vill köpa och sälja. Analysarbetet kompletteras med makroanalys för att ställa ekonomiska data i den reala ekonomin mot den information som tas fram genom bolagsanalyserna. Genom en kontinuerlig utvärderingsprocess av makro- och mikroekonomiska faktorer ger analyserna underlag till

9 9 förvaltarnas beslut om en kärnportfölj bestående av bolag. Innehaven är antingen i köpta (långa) positioner av undervärderade aktier eller i sålda (korta) positioner av aktier som bedöms vara övervärderade. Placeringshorisonten varierar mellan 3 och 24 månader. Om den kärnportfölj som analyserna resulterar i till övervägande del leder till långa positioner, används derivatinstrument för att öka (förstärka) eller minska (hedga) Fondens exponering för att uppnå önskad nettoexponering. Motsvarande derivatpositioner tas om kärnportföljen domineras av korta positioner. Dessa beslut tas utifrån förvaltarnas uppfattning om avvägningen mellan avkastning och risk vid en viss värderingsnivå. Nettoexponeringen kan således antingen vara lång eller kort. Fördelen med att använda derivatinstrument är dels att dessa har högre likviditet än enskilda aktier, dels att positionerna i de enskilda aktieinnehaven i Fonden kan uppgå till önskad storlek. Derivatpositionerna kan snabbt förändras, medan kärnportföljen förändras i takt med att förvaltarnas bedömning av de ingående bolagen förändras. Fondens placeringsrestriktioner framgår av fondbestämmelserna, se bilaga 1 till informationsbroschyren. RISKPROFIL Fondens placeringsinriktning innebär att Fondens risknivå skulle kunna bli hög. Förvaltaren begränsar dock den faktiska risknivån i en strävan att uppnå ett bättre utbyte mellan avkastning och risk än i en traditionell aktieportfölj. Förvaltaren eftersträvar att Fondens genomsnittliga risknivå, mätt som en årlig standardavvikelse över en rullande tolvmånadersperiod, ska uppgå till mellan 8 och 15 procent. Det bör särskilt uppmärksammas att den eftersträvade genomsnittliga risknivån kan komma att över- eller underskridas vid ovanliga marknadsförhållanden eller extraordinära händelser. HÄVSTÅNG Fonden får använda lån och derivatinstrument för att skapa hävstång i Fonden. Hävstång innebär att exponeringen kan bli större än om den underliggande exponeringen helt hade finansierats med Fondens egna medel. Fonden kan bland annat använda sig av kontantlån utan säkerhet, kontantlån med säkerhet, konvertibla lån, värdepapperslån, optioner, repor och CFD-kontrakt. Derivatinstrument får användas både i syfte att öka eller minska fondens känslighet mot marknadsrörelser. Således kan derivatinstrument komma att användas både som ett led i placeringsinriktningen och för att effektivisera förvaltningen. Fonden får använda OTC-derivat vilket dessutom ger en motpartsrisk. Fondens hävstång får uppgå till högst 1000 procent enligt bruttometoden och 400 procent enligt åtagandemetoden. Fonden kan komma att använda tekniker och instrument för att skapa hävstång i fonden. Restriktionerna för hävstången framgår av fondbestämmelserna. Fondens hävstång får uppgå till högst 1000 procent enligt bruttometoden och 400 procent enligt åtagandemetoden. Fonden kan bland annat använda sig av kontantlån utan säkerhet, kontantlån med säkerhet, konvertibla lån, optioner, repor, CFD-kontrakt och värdepapperslån för att skapa hävstång.

10 10 OLIKA TYPER AV RISKER All fondverksamhet är förknippad med olika typer av risker i den meningen att insatta pengar kan minska i värde. Högre risk kan samtidigt ge möjlighet till högre avkastning. Fondens riskprofil beror på olika typer av risker som i olika omfattning och vid olika tidpunkter kan påverka Fondens totala risk. Vid utvärdering av Fonden och vid beslut om investering måste de risker som är förknippade med Fonden övervägas noga. Här redogörs översiktligt för olika typer av risker. Sammanställningen gör dock inte anspråk på att vara heltäckande när det gäller de risker som kan förekomma i förvaltningen. Marknadsrisker att hela marknaden för ett tillgångsslag kan stiga eller falla i pris, att belåning eller investeringar i olika derivatinstrument kan göra Fonden mer känslig för marknadsförändringar genom hävstångseffekt, risker som har samband med koncentrationer av tillgångar eller marknader, där en fond som placerar i färre värdepapper och på ett mindre antal geografiska marknader har högre risk, förändringar i den relativa värdeutvecklingen mellan olika värdepapper, att värdet på en investering kan påverkas av förändringar i valutakurser. Likviditetsrisker stora marginalsäkerhetskrav i samband med OTC-affärer som kan tvinga Fonden att avveckla positioner vid en ogynnsam tidpunkt, att en position inte kan avvecklas i tid till ett rimligt pris. Motparts- och kreditrisker att en emittent eller motpart kan komma att ställa in betalningarna, beroendet av clearingfunktioner, förvaringsinstitut och andra tjänsteleverantörer. Operativa risker: risker kopplade till Förvaltarens operativa verksamhet som kan avse beroende av förvaltare, IT-system, rutiner med mera, andra systemrisker och förändrad lagstiftning som innebär förändrade förutsättningar för Förvaltarens verksamhet, modellrisker på grund av förenklingar, antaganden och misstolkningar i modeller för riskhantering. Outsourcingrisker risker kopplade till tjänster genomförda av tredjepartsleverantör.

11 11 RISKHANTERING Riskhantering är en integrerad och viktig del i förvaltningen av Fonden. Förvaltaren har identifierat olika typer av risker och fastställer riktlinjer för hur dessa ska hanteras. Förvaltarens styrelse fastställer regelbundet en årsplan avseende riskhantering, som närmare anger hur Förvaltaren ska identifiera, mäta, styra och kontrollera identifierade risker. Förvaltaren fastställer vidare begränsningar för de risker som förvaltarna tillåts ta vid förvaltningen av Fonden. En robust riskhanteringsprocess består av riskmätning, riskkontroll och slutlig hantering av risken. Daglig riskmätning och riskkontroll utförs enligt uppdragsavtal av Riskfunktionen. Förvaltaren utför dock även egna riskmätningar med utgångspunkt i de riskmått som erhålles från Fondadministratören. Förvaltaren har även möjlighet att dagligen utföra risk- och limitkontroller i Riskfunktionens risksystem. Fonden utnyttjar i hög utsträckning olika derivat- och terminsstrategier. Syftet med dessa är bland annat att förstärka kontroll över risk vad gäller Fondens tillgångar, förändra Fondens riskprofil, samt tillvarata marknadens förväntade kursrörelser för att förbättra Fondens långsiktiga avkastning. Fonden utnyttjar vidare i hög utsträckning så kallade blankningsstrategier, det vill säga försäljning av värdepapper som Fonden inte äger men förfogar över. Fonden kan dessutom utnyttja belåning i syfte att på ett kontrollerat sätt öka hävstångseffekten och avkastningen på Fondens tillgångar. Analys och kontroll av marknadsrisker, bland annat med hjälp av så kallade Value-at-Risk-modeller (VaR), är en viktig del av förvaltarnas arbete. I Fondens månadsrapporter anges utöver resultat och nyckeltal även riskmått, däribland standardavvikelse, downsiderisk, Sharpekvot, högsta och lägsta VaR samt eventuell andel svårvärderade tillgångar. Förvaltaren eftersträvar att Fondens genomsnittliga risknivå, mätt som årlig standardavvikelse över en rullande tolvmånadersperiod, ska uppgå till 8 till 15 procent. Det bör särskilt uppmärksammas att den eftersträvade genomsnittliga risknivån kan komma att över- eller underskridas vid ovanliga marknadsförhållanden eller extraordinära händelser. Fonden använder sig av åtagandemetoden som riskbedömningsmetod. Hantering av likviditetsrisker i Fonden Bolaget kommer dagligen att erhålla riskrapporter från SEB Risk & Valuation Services. En del av rapporten behandlar Fondens likviditet. SEB estimerar hur stor del av portföljen som kan avyttras/likvideras under en dag under normal omsättning i de olika aktierna, hur stor del som kan likvideras under två dagar osv. Genom dessa rapporter kan Bolaget följa upp fondens likviditet. Genom ovan angivna åtgärder kommer fonden att ha en lämplig likviditetsnivå i förhållande till fondens underliggande skyldigheter. UTDELNING Fonden lämnar inte utdelning. TECKNING AV ANDELAR Teckning av andelar kan, om inte Förvaltaren har bestämt annat, ske per sista dagen i varje månad (Teckningsdagen).

12 12 Anmälan om teckning ska ske på särskild blankett som tillhandahålls av Förvaltaren. Teckningsblanketten ska vara Fondadministratören tillhanda senast kl , fyra bankdagar före Teckningsdagen via post, fax eller som bilaga till ett epostmeddelande eller via annat elektroniskt medium. Teckningslikvid erläggs till Fondens bankkonto. Betalningsinstruktioner framgår av teckningsblanketten. Teckningspris är andelsvärdet på Teckningsdagen jämte eventuell teckningsavgift. Minimiinvesteringen vid första teckningstillfället är svenska kronor, därefter lägst svenska kronor per teckningstillfälle. Enligt fondbestämmelserna får Förvaltaren stänga Fonden för nyteckning om Fondens värde enligt Förvaltarens uppfattning överstiger en optimal nivå. Alternativt får Förvaltaren ange att nettoteckning (teckning minus inlösen) sammanlagt får ske med ett visst högsta belopp. Bedömningen av Fondens optimala förvaltningsvolym respektive storleken på tillgängligt belopp för nettoteckning kommer att utgå från Fondens förvaltningsmål och Förvaltarens uppfattning om Fondens möjligheter att nå dessa mål. Förvaltaren informerar särskilt om detta. INLÖSEN AV ANDELAR Inlösen av andelar kan ske per sista dagen i varje månad (Inlösendagen). Inlösenbegäran ska ske på särskild blankett som tillhandahålls av Förvaltaren. Inlösensblanketten ska vara Fondadministratören tillhanda senast kl på den bankdag som infaller fyra bankdagar före Inlösendagen via post, fax eller som bilaga till ett epostmeddelande eller via annat elektroniskt medium. Inlösenlikvid finns tillhanda på det av andelsägaren registrerade kontot hos Förvaltaren senast den femte bankdagen efter Inlösendagen. Om det hos Förvaltaren registrerade bankkontot avser utländsk bank kan överföring av likvid fördröjas. Inlösenpris är andelsvärdet den dag inlösen verkställs. Begäran om inlösen kan ej limiteras. AVGIFTER Förvaltaren har rätt att ta ut avgifter för Fondens förvaltning, den tillsynskostnad som utgår till Finansinspektionen samt revisionskostnader. Ersättning till Förvaltaren omfattar även ersättning för avgifter erlagda till förvaringsinstitutet för dess verksamhet som förvaringsinstitut. Ersättningen till Förvaltaren utgår som fast ersättning och kollektiv prestationsbaserad ersättning. Den fasta ersättningen som utgår kan maximalt motsvara 2 procent av Fondens värde per år. Ersättningen betalas månadsvis i efterskott med 1/12 del per månad och beräknas utifrån Fondens värde per kalendermånads sista dag. Utöver den fasta ersättningen utgår en prestationsbaserad ersättning från Fonden till Förvaltaren. Ersättningen är baserad på en kollektiv avgiftsmodell som innebär att den prestationsbaserade ersättningen erläggs av Fonden och belastar andelsägarna i relation till Fondens avkastning. Sådan prestationsbaserad ersättning baseras och beräknas på Fondens

13 13 värde den sista dagen i varje månad och betalas i förekommande fall månadsvis i efterskott. Den prestationsbaserade ersättningen till Förvaltaren uppgår till 20 procent, jämte eventuell mervärdesskatt, av den del av Fondens avkastning (efter fast ersättning till Förvaltaren) som överstiger en avkastningströskel. Avkastningströskeln definieras som det största värdet av (1) fondandelsvärdet vid den tidpunkt då Fonden senast erlade prestationsbaserad ersättning med tillägg för tröskelräntan eller (2) fondandelsvärdet vid första teckning med tillägg för tröskelräntan. Tröskelräntan motsvarar genomsnittet av Riksbankens fixing av tremånaders statsskuldväxlar på föregående kalendermånads tre sista bankdagar. Avkastningströskeln justeras inte ned om jämförelseräntan är negativ och kan därför lägst vara noll. High watermark Om andelsägarna under någon mätperiod erhåller ett avkastningsbelopp understigande tröskelräntan, och det under en senare mätperiod uppstår en positiv avkastning ska ingen prestationsbaserad ersättning erläggas förrän tidigare periods underavkastning (skillnaden mellan erhållet avkastningsbelopp och tröskelräntan) har återhämtats. Om en andelsägare löser in sina fondandelar och samtidigt har en ackumulerad underavkastning till godo enligt den kompensationsmodell som tillämpas, kan andelsägaren efter inlösen inte tillgodogöra sig den ackumulerade underavkastningen. Fonden kan ta ut maximalt 5 procent i avgift vid teckning. Fonden tar inte ut någon inlösensavgift. I bilaga 2 till denna informationsbroschyr återfinns ett räkneexempel avseende den prestationsbaserade ersättningen. Aktuella avgifter För närvarande utgår ingen teckningsavgift i Fonden. Förvaltaren tar inte ut några inlösenavgifter. Information om uttagna prestationsbaserade avgifter eller årliga avgiften i Fonden kommer att anges så snart sådana uppgifter finns tillgängliga. UTDELNING I FONDEN Fonden lämnar inte någon utdelning. RÄKENSKAPSÅR Fondens räkenskapsår är kalenderår. FONDENS HISTORISKA AVKASTNING Fonden startades den 1 maj 2016, varför uppgift om Fondens historiska avkastning inte kan lämnas.

14 14 STÄNGNING AV FONDEN FÖR NYTECKNING Förvaltaren får stänga fonden för nyteckning om Fondens värde enligt Förvaltarens uppfattning överstiger en optimal nivå. Förvaltaren får endast stänga Fonden om det på Förvaltarens webbplats senast en månad före teckningsdagen meddelats att Förvaltaren avser att stänga Fonden. Förvaltaren får alternativt senast vid sådant datum ange att nettoteckning (teckning minus inlösen) sammanlagt får ske med ett visst högsta belopp. Tilldelning vid eventuell överteckning kommer i sådant fall att ske pro rata baserat på tecknade belopp. DOKUMENTATIONSKRAV VID INVESTERING I FONDEN För att säkerställa Förvaltarens efterlevnad av regelverket måste följande dokument tillställas Förvaltaren i samband med teckning och inlösen: Teckning Fysiska personer: Anmälningssedel samt en vidimerad kopia av giltig identitetshandling. För andra än svenska medborgare utgörs giltig identitetshandling av giltigt pass. Härtill måste personer som inte är folkbokförda i Sverige bilägga kopia av två olika så kallade utility bills, det vill säga el-, tele-, vattenräkning eller liknande. Juridiska personer: Anmälningssedel, registreringsbevis (ej äldre än sex månader) samt vidimerad kopia av giltig identitetshandling för behöriga firmatecknare. För firmatecknare som inte är svenska medborgare gäller samma krav avseende identitetshandlingar som för icke-svenska fysiska personer (se ovan). Finansiella företag under tillsyn: Anmälningssedel samt aktuell signaturlista. För finansiella företag under tillsyn i annat land än Sverige ska intyg att institutet har utfört en egen identitetskontroll enligt gällande regelverk angående penningtvätt biläggas. Inlösen Samtliga parter: Inlösenblankett. Ofullständig dokumentation enligt ovan medför att Förvaltaren inte kommer att genomföra begärd teckning eller inlösen. Vid teckning kommer redan inbetald teckningslikvid att återbetalas till det avsändande kontot. Återbetalning görs utan räntekompensation. LAG OM ÅTGÄRDER MOT PENNINGTVÄTT OCH FINANSIERING AV TERRORISM --Förvaltaren och Fonden omfattas av bestämmelser i lagen (2009:62) om åtgärder mot penningtvätt och finansiering av terrorism samt Finansinspektionens föreskrifter (2009:1) om åtgärder mot penningtvätt och finansiering av terrorism samt övriga författningar på området. Reglerna preciserar bl.a. vilka åtgärder Förvaltaren i egenskap av finansiellt företag bör vidta för att kontrollera identiteten hos sina kunder samt de parter Förvaltaren gör affärer med eller utför transaktioner åt. Reglerna innebär därutöver att Förvaltaren ska rapportera misstänkt penningtvätt till Finanspolisen.

15 15 SKATTEREGLER Nedan följer en sammanfattning och allmän beskrivning av de skatteregler som gäller för Fonden och dess andelsägare. Eftersom skattereglerna ofta är föremål för förändring bör varje investerare rådfråga skatterådgivare om vilka specifika skattemässiga konsekvenser en investering i Fonden kan få. Fysiska personer Fondandelsägare som är fysiska personer som är obegränsat skattskyldiga i Sverige ska ta upp en schablonintäkt för innehavet till beskattning. Underlaget beräknas på värdet av andelsägarens fondandelar vid kalenderårets ingång. Schablonintäktens storlek uppgår till 0,4 procent av underlaget och redovisas in som en kontrolluppgift till Skatteverket. En fysisk person som är obegränsat skattskyldig ska ta upp schablonintäkten i inkomstslaget kapital. Med en skattesats på 30 procent innebär detta att den faktiska skatten på underlaget för en fysisk person uppgår till 0,12 procent. Vinst eller förlust vid avyttring (inlösen) av andelar beskattas för fysiska personer i inkomstslaget kapital, det vill säga som reavinst eller reaförlust. Vinsten beräknas till skillnaden mellan värdet av andelarna när andelarna avyttrades och summan av det faktiska insatskapitalet. Om endast del av innehavet inlöses ska genomsnittsmetoden användas för beräkning av anskaffningsvärdet. Skatt utgår med 30 procent av reavinsten. En förlust vid avyttring är avdragsgill samma år som den uppstått men endast till 70 procent. Om underskott uppkommer i inkomstslaget kapital reduceras skatten på förvärvsinkomst (tjänst och näringsverksamhet) och fastighetsskatt. Skattereduktion medges med 30 procent av underskott upp till kronor och med 21 procent av överskjutande del. Fonden kan lämna en årlig utdelning till andelsägarna om Förvaltaren så beslutar. Med hänsyn till gällande skatteregler finns dock ingen skattemässig anledning för Fonden att lämna utdelning till andelsägarna. För det fall utdelning sker är denna i allmänhet skattepliktig i inkomstslaget kapital. Förvaltaren kvarhåller 30 procent i preliminär skatt. Resterande andel återinvesteras om inte annat har överenskommits. Observera att samtliga andelsägare, om utdelning förekommer, erhåller en lika stor utdelning per fondandel oavsett när investeringen gjorts. En investerare som tecknar nya fondandelar under loppet av ett räkenskapsår tecknar till ett andelsvärde som kan inkludera en upplupen utdelning. Detta kan i vissa fall medföra negativa skattekonsekvenser för investeraren. Juridiska personer Fondandelsägare som är juridiska personer som är obegränsat skattskyldiga i Sverige ska ta upp en schablonintäkt på 0,4 procent av andelarnas värde vid ingången av året. Intäkten beskattas som inkomst av näringsverksamhet, med 22 procent. Preliminär skatt innehålls ej. Fonden kan lämna en årlig utdelning till andelsägarna om Förvaltaren så beslutar. Med hänsyn till gällande skatteregler finns dock ingen skattemässig anledning för Fonden att lämna utdelning till andelsägarna. För det fall utdelning sker är denna i allmänhet skattepliktig i inkomstslaget näringsverksamhet och beskattas med en skattesats 22 procent.

16 16 SKATTEREGLER FÖR FONDEN Fonden är ett skattesubjekt men är inte skattskyldig för inkomst av tillgångar som ingår i Fonden. I stället beskattas andelsägare, såväl fysiska som juridiska personer, som är obegränsat skattskyldiga i Sverige genom att en schablonintäkt redovisas till Skatteverket som en kontrolluppgift och tas upp i självdeklarationen. Underlaget för schablonintäkten baseras på värdet av andelsägarens innehav vid kalenderårets ingång. Schablonintäkten uppgår till 0,4 procent av underlaget. För fysiska personer tas schablonintäkten upp i inkomstslaget kapital och för juridiska personer i inkomstslaget näringsverksamhet. PUBLICERINGSDAG Denna informationsbroschyr publicerades den 1 april Bilaga 1 Fondbestämmelser Wictor Hedge Bilaga 2 - Räkneexempel

17 17 Bilaga 1 FONDBESTÄMMELSER WICTOR HEDGE Antagna av styrelsen den 15 augusti Fondens rättsliga ställning Fondens namn är Wictor Hedge, nedan kallad fonden. Fonden är en specialfond enligt lagen (2013:561) om förvaltare av alternativa investeringsfonder, nedan kallad LAIF. Fonden riktar sig till allmänheten med den begränsning som följer av 17 nedan. Fondförmögenheten ägs av andelsägarna gemensamt och varje fondandel medför lika rätt till den egendom som ingår i fonden. Andelsägarna svarar inte för förpliktelser som avser fonden. Fonden kan inte förvärva rättigheter eller ta på sig skyldigheter. Fonden kan inte heller föra talan inför domstol eller någon annan myndighet. Egendom som ingår i fonden får inte utmätas. Fondförvaltaren företräder andelsägarna i alla frågor som rör fonden, beslutar över den egendom som ingår i fonden och utövar de rättigheter som följer med egendomen. Dessa fondbestämmelser är upprättade i enlighet med 12 kap. 3 och 4 LAIF, som i sin tur hänvisar till vissa bestämmelser i lagen (2004:46) om värdepappersfonder, nedan kallad LVF. I dessa fondbestämmelser anges därför särskilt i vilka avseenden fonden avviker från det som gäller för värdepappersfonder. 2 Fondförvaltare Fonden förvaltas av Wictor Fonder AB, organisationsnummer , nedan kallat förvaltaren. 3 Förvaringsinstitutet och dess uppgifter Fondens tillgångar förvaras av Skandinaviska Enskilda Banken AB (publ), organisationsnummer , såsom förvaringsinstitut, nedan kallat förvaringsinstitutet. Förvaringsinstitutet ska i enlighet med 9 kap 9-12 LAIF övervaka fondens penningflöden, ta emot och förvara den egendom som ingår i fonden samt verkställa och kontrollera förvaltarens instruktioner. Om utländska finansiella instrument ingår i fonden får förvaringsinstitutet låta ett lämpligt utländskt förvaringsinstitut förvara dem. 4 Fondens karaktär Fonden är en absolutavkastande fond, även kallad hedgefond. Att fonden är absolutavkastande betyder att syftet är att avkastningen över tiden ska vara positiv oavsett om de finansiella marknaderna stiger eller faller. Fondens strategi är analysdriven där förvaltaren med stöd av analys köper undervärderade kvalitetsbolag och säljer (blankar) övervärderade bolag. Förvaltningen av fonden har en huvudsaklig inriktning på tagande av positioner i aktier och aktierelaterade finansiella instrument utgivna av emittenter på den nordiska marknaden. Huvuddelen av fondens positioner är därför normalt nordiska och av dessa är typiskt en relativt stor del svenska. En mindre del av fondens positionstagande sker utanför Norden. Fondens mål är att ge andelsägarna en god riskjusterad avkastning med en begränsad marknadsexponering över tiden.

18 18 5 Fondens placeringsinriktning 5.1 Allmänt Fondens medel får placeras i tillgångsslagen överlåtbara värdepapper, penningmarknadsinstrument, derivatinstrument, fondandelar samt på konto hos kreditinstitut. Fondens tillgångar ska placeras med beaktande av de restriktioner som framgår av dessa fondbestämmelser. Fondens exponering beräknas enligt åtagandemetoden vilket innebär att derivatinstrument omvandlas till motsvarande position i den underliggande tillgången. Fondens sammanlagda exponering får maximalt uppgå till 400 procent av fondens värde. Fonden har erhållit undantag från 5 kap 13 andra stycket lagen (2004:46) om värdepappersfonder (LVF) samt 25 kap. 6 Finansinspektionens Föreskrifter (FFFS 2013:9) om värdepappersfonder, såvitt avser kravet att en fond inte får ha en sammanlagd exponering som överskrider fondens värde. 5.2 Överlåtbara värdepapper Aktierelaterade överlåtbara värdepapper Inget innehav i ett enskilt bolag får utgöra mer än 30 procent av fondens värde. Fonden ska inte äga överlåtbara värdepapper motsvarande mer än 30 procent av det emitterade antalet aktier och röster från en och samma emittent. Fonden har erhållit undantag från 5 kap 6 första stycket och andra stycket 3 LVF. Det sammanlagda värdet av sådana innehav som är större än fem procent av fondens värde får dock utgöra högst 70 procent av fondens värde. Fonden kan komma att inneha så många aktier i ett enskilt företag att den får ett väsentligt inflytande över företaget. I företag som bolaget får ett väsentligt inflytande över får dock Fonden inte äga överlåtbara värdepapper motsvarande mer än 20 procent av det emitterade antalet aktier och röster i det aktuella bolaget. Fonden har erhållit undantag från 5 kap 6 första stycket och andra stycket 3 och 20 LVF Ränterelaterade överlåtbara värdepapper Inget innehav av obligationer emitterade av en och samma emittent får utgöra mer än 30 procent av fondens värde. Fonden får inte äga obligationer motsvarande mer än 20 procent av det emitterade kapitalet från en och samma emittent. Fonden har erhållit undantag från 5 kap 6 första stycket och andra stycket 2 och 3 samt 19 första stycket 2 LVF. Det sammanlagda värdet av sådana innehav som är större än fem procent av fondens värde får dock utgöra högst 70 procent av fondens värde. 5.3 Penningmarknadsinstrument Inget innehav i penningmarknadsinstrument emitterade av en och samma emittent får utgöra mer än 30 procent av fondens värde. Fonden får inte äga motsvarande mer än 20 procent av det emitterade kapitalet från en och samma emittent. Fonden har erhållit undantag från 5 kap 6 första stycket och andra stycket 2 och 3 samt 19 första stycket 3 LVF. Det sammanlagda värdet av sådana innehav som är större än fem procent av fondens värde får dock utgöra högst 70 procent av fondens värde. 5.4 Särskilda bestämmelser avseende överlåtbara värdepapper och penningmarknadsinstrument Begränsningarna i och 5.3 ovan gäller dock inte för överlåtbara värdepapper och penningmarknadsinstrument utgivna eller garanterade av en stat, av en kommun eller en statlig eller kommunal myndighet i ett land inom EES eller av en mellanstatlig organisation i vilken en eller flera stater inom EES är medlemmar. Fonden får dock inte ha ett innehav i en enskild emission som är större än 50 procent av fondens värde. Fonden har därvid erhållit undantag från 5 kap 6 andra stycket 1 samt 5 kap 19 första stycket 2 och 3 LVF. 5.5 Placeringar på konto hos kreditinstitut Av fondens medel får upp till 30 procent av fondens värde placeras på konto hos ett enskilt svenskt eller utländskt kreditinstitut med säte inom EES eller hos ett annat utländskt kreditinstitut som omfattas av tillsynsregler motsvarande dem som fastställs i gemenskapslagstiftningen. Fonden har därvid erhållit undantag från 5 kap 11 LVF.

19 Fondandelar Av fondens medel får, för att i stor utsträckning möjliggöra investeringar i s.k. börshandlade fonder, ETF:er, upp till 30 procent av fondens värde ingå andelar i värdepappersfonder, utländska fondföretag och specialfonder. Fonden ska inte äga motsvarande mer än 30 procent av det emitterade antalet andelar eller motsvarande i någon enskild serie. Sådana placeringar får ske utan iakttagande av vad som stadgas i 5 kap 15 andra stycket LVF. Informationsbroschyren, faktabladet samt årsberättelsen innehåller uppgift om den högsta förvaltningsavgift som får tas ut av sådana fonder och fondföretag. Fonden har därvid undantag från 5 kap 15 andra stycket, 16 första stycket och 19 första stycket 4 LVF. 5.7 Derivatinstrument Derivatinstrument, allmänt Fonden får investera i derivatinstrument som ett led i fondens placeringsinriktning med iakttagande av de begränsningar som följer enligt dessa fondbestämmelser. Handel med derivatinstrument får ske om derivatinstrumenten omsätts på en reglerad marknad. Medel får också placeras i s.k. OTC-derivat. Fondens exponering mot en enskild motpart i en OTC-transaktion får inte överstiga 20 procent av fondens värde. Fonden har därvid erhållit undantag från 5 kap. 14 LVF. Fonden får använda sig av derivatinstrument utan att ha leveranskapacitet av underliggande tillgång eller likvärdiga tillgångar. Det innebär att fondens handel med derivatinstrument kan leda till att fonden erhåller en negativ exponering i underliggande tillgångar eller en negativ ränteduration. Fonden har erhållit undantag från 25 kap 15 FFFS 2013: Optioner Optioner kan komma att utfärdas eller innehas utan att fonden innehar ett underliggande finansiellt instrument. Det totala värdet av premier för innehavda optioner får ej överstiga 20 procent av fondens värde. Det totala säkerhetskravet för sålda optioner får ej överstiga 20 procent av fondens värde. I den senare beräkningen ska ej inkluderas sålda optioner där förlustrisken är helt eliminerad på grund av att underliggande finansiella instrument innehas eller har blankats. I ovanstående beräkningar ska ej inkluderas sådana köpta respektive sålda optioner där motsvarande option sålts respektive köpts och marknadsrisken därigenom helt har eliminerats Övriga derivatinstrument Det totala säkerhetskravet som fonden vid var tid får vara utsatt för med anledning av handeln med swapavtal, terminer och andra derivatinstrument eller kombinationer av dessa är högst 50 procent av fondens värde. 5.8 Värdepapperslån och blankning Värdepapperslån Värdepapperslån får lämnas motsvarande högst 50 procent av fondens värde och upptas motsvarande högst 200 procent av fondens värde. Vid beräkningen av beloppsgränsen för lämnade respektive upptagna värdepapperslån ska inte inräknas säkerhet som lämnas till respektive lämnas av fonden i samband med att fonden lämnar respektive upptar värdepapperslån. Fonden kommer att utnyttja belåning i syfte att på ett kontrollerat sätt öka hävstångseffekten och söka höja avkastningen i hela eller delar av fondens tillgångsmassa. Fonden har därvid erhållit undantag från 25 kap 21 tredje stycket FFFS 2013:9. Handel med värdepapperslån på för marknaden sedvanliga villkor kan innebära att äganderätten till finansiella instrument som erhålls respektive levereras som säkerhet av eller till fonden övergår från respektive till den som utgör fondens motpart. Vid beräkning av beloppsgränsen för lämnade värdepapperslån ska det bortses från finansiella instrument som erhålls som säkerhet.

20 Blankning Fonden får sälja finansiella instrument som den förfogar över men inte äger vid affärstidpunkten (äkta blankning). Fonden får även sälja finansiella instrument som den inte innehar vid affärstidpunkten (oäkta blankning), förutsatt att Bolaget avtalat med någon om att låna instrument eller har en överenskommelse med tredje part som innebär att den tredje parten bekräftar att instrumentet har lokaliserats och reserverats för lån. Fonden har för detta ändamål erhållit undantag från 5 kap 23 första stycket 3 LVF. Inget enskilt sålt finansiellt instrument, definierat som marknadsvärdet av det sålda finansiella instrumentet, får utgöra mer än 30 procent av fondens värde. Det totala värdet av sålda positioner får utgöra högst 200 procent av fondens värde. 5.9 Krediter Upptagna lån får utgöra högst 50 procent av fondens värde. Fondens tillgångar kan komma att lämnas som säkerhet för upptagna lån. Fonden har därvid erhållit undantag från 5 kap 23 första stycket 1 LVF. I likhet med vad som gäller vid handel med derivatinstrument och värdepapperslån se ovan kan äganderätten till finansiella instrument som lämnas som säkerhet av fonden övergå till den som utgör fondens motpart Kombinationslimiter I fonden får det inte ingå överlåtbara värdepapper och penningmarknadsinstrument som getts ut av emittenter i en och samma företagsgrupp till sammanlagt mer än 40 procent av fondens värde. Fonden har därvid erhållit undantag från 5 kap 6 tredje stycket LVF. Med beaktande av de restriktioner som följer av 5 i dessa fondbestämmelser får fondens exponering mot ett och samma företag eller mot företag i en och samma företagsgrupp uppgå till högst 50 procent av fondens värde. Fonden har härvid erhållit undantag från 5 kap 21 och 22 LVF Risknivå och riskmått Förvaltaren eftersträvar att fondens genomsnittliga risknivå, mätt som årlig standardavvikelse över en rullande tolvmånadersperiod, ska uppgå till 8 till 15 procent. Det bör särskilt uppmärksammas att den eftersträvade genomsnittliga risknivån kan komma att över- eller underskridas vid ovanliga marknadsförhållanden eller extraordinära händelser. 6 Marknadsplatser Köp och försäljning av finansiella instrument kan ske på reglerad marknad eller på en motsvarande marknad utan särskild geografisk avgränsning. 7 Särskild placeringsinriktning 7.1 Särskilda värdepapper I fonden får det ingå sådana överlåtbara värdepapper och penningmarknadsinstrument som avses i 5 kap 5 LVF. 7.2 Derivatinstrument Fonden använder sig av derivatinstrument som ett led i placeringsinriktningen för att öka avkastningen på fondens tillgångar. 7.3 OTC-derivat Fonden får använda sig av onoterade derivatinstrument (så kallade OTC-derivat) med de begränsningar som framgår av 5.7 och 5.8 i dessa fondbestämmelser.

Stockholm den 25 september 2013

Stockholm den 25 september 2013 Stockholm den 25 september 2013 Ändring av fondbestämmelser HealthInvest Value Fund HealthInvest Partners har erhållit Finansinspektionens godkännande att genomföra ändringar i fondbestämmelserna för HealthInvest

Läs mer

HUMLE SVERIGEFOND FONDBESTÄMMELSER

HUMLE SVERIGEFOND FONDBESTÄMMELSER HUMLE SVERIGEFOND FONDBESTÄMMELSER 1 Fondens rättsliga ställning Fondens namn är Humle Sverigefond, nedan kallad Fonden. Verksamheten bedrivs enligt lagen (2004:46) om värdepappersfonder, nedan kallad

Läs mer

Fondbestämmelser QQM Equity Hedge Master

Fondbestämmelser QQM Equity Hedge Master Fondbestämmelser QQM Equity Hedge Master 1 Fondens rättsliga ställning Den alternativa investeringsfondens namn är QQM Equity Hedge Master, nedan kallad fonden. Fonden är en specialfond enligt lag (2013:561)

Läs mer

FONDBESTÄMMELSER FÖR AP7 RÄNTEFOND. 1 Fondens rättsliga ställning

FONDBESTÄMMELSER FÖR AP7 RÄNTEFOND. 1 Fondens rättsliga ställning FONDBESTÄMMELSER FÖR AP7 RÄNTEFOND Godkända av Finansinspektionen den 31 mars 2017 1 Fondens rättsliga ställning AP7 Räntefond (Fonden) är en s.k. syntetisk värdepappersfond (prop. 1997/98:151 s. 421,

Läs mer

wictor absolute return

wictor absolute return wictor absolute return INFORMATIONSBLAD INFORMATIONSBLAD Målsättning Wictor Absolute Return är ett absolutavkastande diskretionärt mandat med huvudsaklig inriktning på aktierelaterade finansiella instrument.

Läs mer

Fonden förvaltas av ISEC Services AB, organisationsnummer , nedan kallat Fondbolaget.

Fonden förvaltas av ISEC Services AB, organisationsnummer , nedan kallat Fondbolaget. FONDBESTÄMMELSER 1. FONDENS NAMN OCH RÄTTSLIGA STÄLLNING Fondens namn är Humle FondSelect, nedan kallad Fonden. Fonden är en värdepappersfond enligt lagen (2004:46) om värdepappersfonder, nedan kallad

Läs mer

Fondens beteckning är Alfred Berg Kort Kreditfond. Fonden är en värdepappersfond enligt lagen (2004:46) om värdepappersfonder.

Fondens beteckning är Alfred Berg Kort Kreditfond. Fonden är en värdepappersfond enligt lagen (2004:46) om värdepappersfonder. FONDBESTÄMMELSER Alfred Berg Kort Kreditfond Fondbestämmelserna fastställda av styrelsen 30 april 2014 Fondbestämmelserna godkänna av Finansinspektionen 19 juni 2014, FI dnr 14-6201 1 Fondens rättsliga

Läs mer

FONDBESTÄMMELSER FÖR AP7 AKTIEFOND. 1 Fondens rättsliga ställning

FONDBESTÄMMELSER FÖR AP7 AKTIEFOND. 1 Fondens rättsliga ställning FONDBESTÄMMELSER FÖR AP7 AKTIEFOND Godkända av Finansinspektionen den 31 mars 2017 1 Fondens rättsliga ställning AP7 Aktiefond (Fonden) är en s.k. syntetisk värdepappersfond (prop.1997/98:151 s. 421, prop.

Läs mer

FONDBESTÄMMELSER FÖR ENTER PENNINGMARKNADSFOND

FONDBESTÄMMELSER FÖR ENTER PENNINGMARKNADSFOND FONDBESTÄMMELSER FÖR ENTER PENNINGMARKNADSFOND 1 Investeringsfondens rättsliga ställning Investeringsfondens (fonden) namn är Enter Penningmarknadsfond. Fonden är en värdepappersfond enligt lagen (2004:46)

Läs mer

HUMLE KAPITALFÖRVALTNINGSFOND

HUMLE KAPITALFÖRVALTNINGSFOND HUMLE KAPITALFÖRVALTNINGSFOND FONDBESTÄMMELSER 1 Fondens rättsliga ställning Fondens namn är Humle Kapitalförvaltningsfond, nedan kallad Fonden. Verksamheten bedrivs enligt lagen (2004:46) om värdepappersfonder,

Läs mer

World Equity Replication Fund

World Equity Replication Fund World Equity Replication Fund 16 juni 2015 Lundmark & Co Fondförvaltning AB 1 Innehållsförteckning Innehåll Innehållsförteckning... 2 Informationsbroschyr World Equity Replication Fund... 3 Fonden och

Läs mer

Kapitalförvaltning AB

Kapitalförvaltning AB FONDBESTÄMMELSER FÖR VALBAY SWEDISH EQUITY FUND 1 Fondens rättsliga ställning Investeringsfondens namn är Valbay Swedish Equity Fund, nedan kallad Fonden. Fonden är en så kallad specialfond enligt lagen

Läs mer

wictor absolute return - isk

wictor absolute return - isk wictor absolute return - isk INFORMATIONSBLAD WICTOR ABSOLUTE RETURN - ISK INFORMATIONSBLAD WICTOR ABSOLUTE RETURN - ISK Målsättning Wictor Absolute Return - ISK (IWAR) är ett absolutavkastande diskretionärt

Läs mer

FONDBESTÄMMELSER FÖR ENTER TREND RÄNTEFOND. Fonden är en värdepappersfond enligt lagen (2004:46) om investeringsfonder.

FONDBESTÄMMELSER FÖR ENTER TREND RÄNTEFOND. Fonden är en värdepappersfond enligt lagen (2004:46) om investeringsfonder. FONDBESTÄMMELSER FÖR ENTER TREND RÄNTEFOND 1 Investeringsfondens rättsliga ställning Investeringsfondens (fonden) namn är Enter Trend Räntefond. Fonden är en värdepappersfond enligt lagen (2004:46) om

Läs mer

TurnPoint Asset Management AB INFORMATIONSBROSCHYR (PROSPECTUS) TURNPOINT GLOBAL ALLOCATION (FONDANDELSFOND)

TurnPoint Asset Management AB INFORMATIONSBROSCHYR (PROSPECTUS) TURNPOINT GLOBAL ALLOCATION (FONDANDELSFOND) TurnPoint Asset Management AB INFORMATIONSBROSCHYR (PROSPECTUS) TURNPOINT GLOBAL ALLOCATION (FONDANDELSFOND) Informationsbroschyr för TurnPoint Global Allocation är upprättad i enlighet med lagen (2004:46)

Läs mer

Jämställda Bolag Sverige Fondbestämmelser juni 2017

Jämställda Bolag Sverige Fondbestämmelser juni 2017 Jämställda Bolag Sverige Fondbestämmelser juni 2017 1 Fondens rättsliga ställning Fondens namn är Jämställda Bolag Sverige. Fonden är en värdepappersfond enligt lagen (2004:46) om värdepappersfonder (LVF).

Läs mer

Fondbestämmelser QQM Equity Hedge

Fondbestämmelser QQM Equity Hedge Fondbestämmelser QQM Equity Hedge 1 Fondens rättsliga ställning Investeringsfondens namn är QQM Equity Hedge, nedan kallad fonden. Fonden är en specialfond enligt lag (2013:561) om förvaltare av alternativa

Läs mer

Fonden är en specialfond enligt lag (2013:561) om förvaltare av alternativa investeringsfonder, nedan kallad LAIF. Fonden riktar sig till allmänheten.

Fonden är en specialfond enligt lag (2013:561) om förvaltare av alternativa investeringsfonder, nedan kallad LAIF. Fonden riktar sig till allmänheten. FONDBESTÄMMELSER FÖR ARCTURUS HEDGEFOND 1 Fonden Fondens namn är Arcturus Hedgefond. Fonden är en specialfond enligt lag (2013:561) om förvaltare av alternativa investeringsfonder, nedan kallad LAIF. Fonden

Läs mer

HUMLE SMÅBOLAGSFOND FONDBESTÄMMELSER

HUMLE SMÅBOLAGSFOND FONDBESTÄMMELSER HUMLE SMÅBOLAGSFOND FONDBESTÄMMELSER 1 Fondens rättsliga ställning Fondens namn är Humle Småbolagsfond, nedan kallad Fonden. Verksamheten bedrivs enligt lagen (2004:46) om värdepappersfonder, nedan kallad

Läs mer

World Equity Replication Fund. Sentat Asset Management AB

World Equity Replication Fund. Sentat Asset Management AB World Equity Replication Fund 15 Maj 2016 Sentat Asset Management AB 1 Innehållsförteckning Innehåll Innehållsförteckning... 2 Informationsbroschyr World Equity Replication Fund... 3 Fonden och fondandelarna...

Läs mer

Exceed Select Fondbestämmelser

Exceed Select Fondbestämmelser Exceed Select Fondbestämmelser 1 Fondens rättsliga ställning Fondens namn är Exceed Select. Fonden är en värdepappersfond enligt lagen (2004:46) om värdepappersfonder (LVF). Fonden har fyra andelsklasser:

Läs mer

Kapitalförvaltning AB

Kapitalförvaltning AB FONDBESTÄMMELSER FÖR VALBAY NORDIC EQUITY FUND 1 Fondens rättsliga ställning Investeringsfondens namn är Valbay Nordic Equity Fund, nedan kallad Fonden. Fonden är en så kallad specialfond enligt lagen

Läs mer

Fonden förvaltas enligt dessa fondbestämmelser, förvaltarens bolagsordning, LVF och övriga tillämpliga författningar.

Fonden förvaltas enligt dessa fondbestämmelser, förvaltarens bolagsordning, LVF och övriga tillämpliga författningar. FONDBESTÄMMELSER FÖR CLIENS RÄNTEFOND KORT 1 Fondens rättsliga ställning Fondens namn är Cliens Räntefond Kort, nedan kallad Fonden. Fonden är en så kallad värdepappersfond enligt lagen (2004:46) om värdepappersfonder

Läs mer

VAPP 60 Fondbestämmelser april 2017

VAPP 60 Fondbestämmelser april 2017 VAPP 60 Fondbestämmelser april 2017 1 Fondens rättsliga ställning Fondens namn är VAPP 60. Fonden är en specialfond enligt lagen (2013:561) om förvaltare av alternativa investeringsfonder (LAIF). Fonden

Läs mer

FONDBESTÄMMELSER FÖR DANSKE CAPITAL PASSIV STIFTELSE SKÅNE. 1 Fondens beteckning är Danske Capital Passiv Stiftelse Skåne, nedan kallad Fonden.

FONDBESTÄMMELSER FÖR DANSKE CAPITAL PASSIV STIFTELSE SKÅNE. 1 Fondens beteckning är Danske Capital Passiv Stiftelse Skåne, nedan kallad Fonden. 1(5) 2014-06-23 FONDBESTÄMMELSER FÖR DANSKE CAPITAL PASSIV STIFTELSE SKÅNE VÄRDEPAPPERSFONDENS RÄTTSLIGA STÄLLNING 1 Fondens beteckning är Danske Capital Passiv Stiftelse Skåne, nedan kallad Fonden. Fonden

Läs mer

Fondens beteckning är Alfred Berg Ränteallokering Plus. Fonden är en värdepappersfond enligt lagen (2004:46) om investeringsfonder.

Fondens beteckning är Alfred Berg Ränteallokering Plus. Fonden är en värdepappersfond enligt lagen (2004:46) om investeringsfonder. FONDBESTÄMMELSER Alfred Berg Ränteallokering Plus Fondbestämmelserna fastställda av styrelsen den 14 december 2012 Fondbestämmelserna godkända av Finansinspektionen 21 december, 12-9034 1 Fondens rättsliga

Läs mer

Fonden är en specialfond enligt lagen (2004:46) om investeringsfonder.

Fonden är en specialfond enligt lagen (2004:46) om investeringsfonder. FONDBESTÄMMELSER FÖR ENTER RETURN 1 Investeringsfondens rättsliga ställning Investeringsfondens (fonden) namn är Enter Return. Fonden är en specialfond enligt lagen (2004:46) om investeringsfonder. Fondförmögenheten

Läs mer

FONDBESTÄMMELSER FÖR DANSKE INVEST HORISONT BALANSERAD. 1 Fondens beteckning är Danske Invest Horisont Balanserad, nedan kallad Fonden.

FONDBESTÄMMELSER FÖR DANSKE INVEST HORISONT BALANSERAD. 1 Fondens beteckning är Danske Invest Horisont Balanserad, nedan kallad Fonden. 1 (6) 2014-06-01 FONDBESTÄMMELSER FÖR DANSKE INVEST HORISONT BALANSERAD VÄRDEPAPPERSFONDENS RÄTTSLIGA STÄLLNING 1 Fondens beteckning är Danske Invest Horisont Balanserad, nedan kallad Fonden. Fonden är

Läs mer

Fondbestämmelser Zmart Maximal

Fondbestämmelser Zmart Maximal Fondbestämmelser Zmart Maximal 1 FONDENS NAMN OCH RÄTTSLIG STÄLLNING Fondens namn är Zmart Maximal, nedan kallad fonden. Verksamheten bedrivs enligt lagen (2004:46) om värdepappersfonder, nedan kallad

Läs mer

Plain Capital ArdenX. 4 Fondens karaktär. 1 Fondens namn och rättsliga ställning. 5 Fondens placeringsinriktning. 2 Fondförvaltare

Plain Capital ArdenX. 4 Fondens karaktär. 1 Fondens namn och rättsliga ställning. 5 Fondens placeringsinriktning. 2 Fondförvaltare Plain Capital ArdenX 1 Fondens namn och rättsliga ställning Fondens namn är Plain Capital Ardenx. Fonden är en specialfond enligt lagen (2004:46) om investeringsfonder (LIF). Fondförmögenheten ägs av fondandelsägarna

Läs mer

Fonden förvaltas enligt dessa fondbestämmelser, Förvaltarens bolagsordning, LAIF och övriga tillämpliga författningar.

Fonden förvaltas enligt dessa fondbestämmelser, Förvaltarens bolagsordning, LAIF och övriga tillämpliga författningar. FONDBESTÄMMELSER FÖR CLIENS SVERIGE FOKUS 1 Fondens rättsliga ställning Investeringsfondens namn är Cliens Sverige Fokus, nedan kallad Fonden. Fonden är en så kallad specialfond enligt lagen (2013:561)

Läs mer

Fondbestämmelser Select Brasilien

Fondbestämmelser Select Brasilien Fondbestämmelser Select Brasilien 1 FONDENS NAMN OCH RÄTTSLIG STÄLLNING Fondens namn är Select Brasilien, nedan kallad fonden. Verksamheten bedrivs enligt lagen (2004:46) om investeringsfonder, nedan kallad

Läs mer

Fondbestämmelser för Lannebo Likviditetsfond

Fondbestämmelser för Lannebo Likviditetsfond 1 Fondens rättsliga ställning Fondbestämmelser för Lannebo Likviditetsfond Lannebo Likviditetsfond, nedan kallad fonden, är en värdepappersfond enligt lagen (2004:46) om värdepappersfonder, nedan kallad

Läs mer

Fonden förvaltas av ISEC Services AB, organisationsnummer , nedan kallat Fondbolaget.

Fonden förvaltas av ISEC Services AB, organisationsnummer , nedan kallat Fondbolaget. FONDBESTÄMMELSER 1. FONDENS NAMN OCH RÄTTSLIGA STÄLLNING Fondens namn är Humle FondSelect, nedan kallad Fonden. Fonden är en värdepappersfond enligt lagen (2004:46) om värdepappersfonder, nedan kallad

Läs mer

Vi gör förändringar i Access Trygg den 2 april 2014

Vi gör förändringar i Access Trygg den 2 april 2014 Stockholm mars 2014 1(3) Vi gör förändringar i Access Trygg den 2 april 2014 Vår ambition är att erbjuda dig ett modernt och attraktivt utbud av fonder med hög kvalitet. Det innebär att vi kontinuerligt

Läs mer

Fondbestämmelser Strand Förmögenhetsfond

Fondbestämmelser Strand Förmögenhetsfond Fondbestämmelser Strand Förmögenhetsfond 1 FONDEN OCH DESS RÄTTSLIGA STÄLLNING Fondens namn är Strand Förmögenhetsfond. Fonden är en specialfond enligt Lag (2004:46) om investeringsfonder (LIF). Fonden

Läs mer

Fondbestämmelser för Lannebo Pension

Fondbestämmelser för Lannebo Pension Fondbestämmelser för Lannebo Pension 1 Fondens rättsliga ställning Lannebo Pension, nedan kallad fonden, är en specialfond enligt lagen (2013:561) om förvaltare av alternativa investeringsfonder, nedan

Läs mer

Viking Fonder Sverige 2015-06-25 ISEC Services AB

Viking Fonder Sverige 2015-06-25 ISEC Services AB Viking Fonder Sverige 2015-06-25 ISEC Services AB 1 Innehållsförteckning Innehåll Innehållsförteckning... 2 Informationsbroschyr Viking Fonder Sverige... 3 Fonden och fondandelarna... 3 Målsättning och

Läs mer

Fondbestämmelser för Lannebo Pension

Fondbestämmelser för Lannebo Pension Fondbestämmelser för Lannebo Pension 1 Fondens rättsliga ställning Investeringsfondens namn är Lannebo Pension, nedan kallad fonden. Fonden är en specialfond enligt lagen (2004:46) om investeringsfonder,

Läs mer

Consensus Lighthouse Asset Fondbestämmelser

Consensus Lighthouse Asset Fondbestämmelser Consensus Lighthouse Asset Fondbestämmelser 1 Fondens namn och rättsliga ställning Fondens namn är Consensus Lighthouse Asset ( fonden ). Fonden är en specialfond enligt lagen (2013:561) om förvaltare

Läs mer

INFORMATIONSBROSCHYR. Fondbytesprogrammet. n Fondbytesprogrammet 0-50 Movestic n Fondbytesprogrammet Movestic

INFORMATIONSBROSCHYR. Fondbytesprogrammet. n Fondbytesprogrammet 0-50 Movestic n Fondbytesprogrammet Movestic INFORMATIONSBROSCHYR Fondbytesprogrammet n Fondbytesprogrammet 0-50 Movestic n Fondbytesprogrammet 0-100 Movestic Informationsbroschyr Fondbytesprogrammet INFORMATIONSBROSCHYR Fondbytesprogrammet 0-50

Läs mer

FONDBESTÄMMELSER LYNX. 2 FONDFÖRVALTARE Fonden förvaltas av Lynx Asset Management AB, organisationsnummer , nedan kallat förvaltaren.

FONDBESTÄMMELSER LYNX. 2 FONDFÖRVALTARE Fonden förvaltas av Lynx Asset Management AB, organisationsnummer , nedan kallat förvaltaren. FONDBESTÄMMELSER LYNX 1 FONDENS RÄTTSLIGA STÄLLNING Fondens namn är Lynx, nedan kallad fonden. Fonden är en specialfond enligt lagen (2013:561) om förvaltare av alternativa investeringsfonder, nedan kallad

Läs mer

Peab-fonden 21 Maj 2014 ISEC Services AB

Peab-fonden 21 Maj 2014 ISEC Services AB Peab-fonden 21 Maj 2014 1 Innehållsförteckning Innehåll Innehållsförteckning... 2 Informationsbroschyr Peab-fonden... 3 Fonden och fondandelarna... 3 Målsättning och placeringsinriktning... 3 Risk... 3

Läs mer

Fondbestämmelser Ekvator Total

Fondbestämmelser Ekvator Total Fondbestämmelser Ekvator Total 1. FONDENS NAMN OCH RÄTTSLIG STÄLLNING Fondens namn är Ekvator Total, nedan kallad fonden. Verksamheten bedrivs enligt lagen (2004:46) om investeringsfonder, nedan kallad

Läs mer

Fondbestämmelser för Lannebo Sverige Flexibel

Fondbestämmelser för Lannebo Sverige Flexibel Fondbestämmelser för Lannebo Sverige Flexibel 1 Fondens rättsliga ställning Lannebo Sverige Flexibel, nedan kallad fonden är en specialfond enligt lagen (2013:561) om förvaltare av alternativa investeringsfonder,

Läs mer

Sparbanken Aktiefond Sverige Fondbestämmelser fastställda av Fondbolagets styrelse 2014-05-21 och godkända av Finansinspektionen 2015-07-15.

Sparbanken Aktiefond Sverige Fondbestämmelser fastställda av Fondbolagets styrelse 2014-05-21 och godkända av Finansinspektionen 2015-07-15. Sparbanken Aktiefond Sverige Fondbestämmelser fastställda av Fondbolagets styrelse 2014-05-21 och godkända av Finansinspektionen 2015-07-15. 1 Fondens rättsliga ställning Fonden är en specialfond. Dessa

Läs mer

Fondbestämmelser Coeli Multistrategi 2xL

Fondbestämmelser Coeli Multistrategi 2xL Fondbestämmelser Coeli Multistrategi 2xL 1. FONDENS NAMN OCH RÄTTSLIGA STÄLLNING Fondens namn är Coeli Multistrategi 2xL, nedan kallad Fonden. Verksamheten bedrivs enligt lagen (2013:561) om förvaltare

Läs mer

w i c t o r n o r d i c p l u s

w i c t o r n o r d i c p l u s wictor nordic plus INFORMATIONSBLAD WICTOR NORDIC PLUS INFORMATIONSBLAD WICTOR NORDIC PLUS Målsättning Wictor Nordic Plus är ett diskretionärt riskmandat som alltid har en positiv exponering mot aktiemarknaden

Läs mer

Indecap Guide Sverige Fondbestämmelser fastställda av Fondbolagets styrelse 2014-05-21 och godkända av Finansinspektionen 2015-07-15

Indecap Guide Sverige Fondbestämmelser fastställda av Fondbolagets styrelse 2014-05-21 och godkända av Finansinspektionen 2015-07-15 Indecap Guide Sverige Fondbestämmelser fastställda av Fondbolagets styrelse 2014-05-21 och godkända av Finansinspektionen 2015-07-15 1 Fondens rättsliga ställning Fonden är en specialfond. Dessa fondbestämmelser

Läs mer

Kapitalförvaltning AB

Kapitalförvaltning AB FONDBESTÄMMELSER FÖR VALBAY NORDIC FIXED INCOME FUND 1 Fondens rättsliga ställning Investeringsfondens namn är Valbay Nordic Fixed Income Fund, nedan kallad Fonden. Fonden är en så kallad specialfond enligt

Läs mer

Affärsvärlden Fonden Fondbestämmelser Lundmark & Co Fondförvaltning AB

Affärsvärlden Fonden Fondbestämmelser Lundmark & Co Fondförvaltning AB Affärsvärlden Fonden Fondbestämmelser Lundmark & Co Fondförvaltning AB 1. Fondens namn och rättsliga ställning Fondens namn är Affärsvärlden Fonden, nedan kallad fonden. Fonden är en värdepappersfond enligt

Läs mer

Fondbestämmelser Strand Småbolagsfond

Fondbestämmelser Strand Småbolagsfond Fondbestämmelser Strand Småbolagsfond 1 FONDEN OCH DESS RÄTTSLIGA STÄLLNING Fondens namn är Strand Småbolagsfond. Fonden är en specialfond enligt Lag (2004:46) om investeringsfonder (LIF). Fonden riktar

Läs mer

Gustavia Fonder AB FONDBESTÄMMELSER ALLRA STRATEGI LAGOM

Gustavia Fonder AB FONDBESTÄMMELSER ALLRA STRATEGI LAGOM Sida 1 av 7 Gustavia Fonder AB FONDBESTÄMMELSER ALLRA STRATEGI LAGOM 1 Värdepappersfondens rättsliga ställning Fondens namn är Allra Strategi Lagom. Fonden är en värdepappersfond enligt lagen (2004:46)

Läs mer

Fondbestämmelser för Öhman Sverige

Fondbestämmelser för Öhman Sverige Fondbestämmelser för Öhman Sverige 1 Fondens rättsliga ställning Fondens namn är Öhman Sverige, nedan kallad Fonden. Fonden är en värdepappersfond enligt lagen (2004:46) om värdepappersfonder ( LVF ).

Läs mer

Fondbestämmelser QQM Equity Hedge USD

Fondbestämmelser QQM Equity Hedge USD Fondbestämmelser QQM Equity Hedge USD 1 Fondens rättsliga ställning Den alternativa investeringsfondens namn är QQM Equity Hedge USD, nedan kallad fonden. Fonden är en specialmatarfond enligt lag (2013:561)

Läs mer

Handelsbanken Europa Selektiv. Placeringsinriktning och tillgångsklasser

Handelsbanken Europa Selektiv. Placeringsinriktning och tillgångsklasser Handelsbanken Europa Selektiv Placeringsinriktning och tillgångsklasser Fonden är en aktivt förvaltad aktiefond som i huvudsak placerar i företag på de europeiska aktiemarknaderna. Fondens placeringar

Läs mer

Fondbestämmelser Lannebo Sverige Plus

Fondbestämmelser Lannebo Sverige Plus 1 Fondens rättsliga ställning Fondbestämmelser Lannebo Sverige Plus Lannebo Sverige Plus, nedan kallad fonden, är en värdepappersfond enligt lagen (2004:46) om värdepappersfonder, nedan kallad LVF. Verksamheten

Läs mer

Fondbestämmelser. Multi Strategy

Fondbestämmelser. Multi Strategy Fondbestämmelser Multi Strategy FONDBESTÄMMELSER MULTI-STRATEGY 1 Investeringsfondens rättsliga ställning Fondens namn är Atlant Multi-Strategy, nedan kallad fonden. Verksamheten bedrivs enligt lagen (2004:46)

Läs mer

Informationsbroschyr

Informationsbroschyr Informationsbroschyr Spiltan Aktiefond Sverige Spiltan Aktiefond Stabil Spiltan Aktiefond Småland Spiltan Aktiefond Dalarna Spiltan Aktiefond Investmentbolag Spiltan Räntefond Sverige 1 maj 2013 Allmän

Läs mer

Consortum Global. Denna broschyr utgör tillsammans med fondbestämmelserna den s.k. Informationsbroschyren för Fonden.

Consortum Global. Denna broschyr utgör tillsammans med fondbestämmelserna den s.k. Informationsbroschyren för Fonden. Consortum Global Informationsbroschyr för Consortum Global som är en Sverigeregistrerad fondandelsfond. Publicerad 2012-06-30 Informationsbroschyr för nedan angivna fond är upprättad i enlighet med lagen

Läs mer

Fondbestämmelser Select Sverige

Fondbestämmelser Select Sverige Fondbestämmelser Select Sverige 1. FONDENS NAMN OCH RÄTTSLIGA STÄLLNING Fondens namn är Select Sverige, nedan kallad Fonden. Verksamheten bedrivs enligt lagen (2013:561) om förvaltare av alternativa investeringsfonder,

Läs mer

Klass B: Andelsklassen har en högsta möjliga fast avgift om 1,75 procent och ingen prestationsrelaterad avgift.

Klass B: Andelsklassen har en högsta möjliga fast avgift om 1,75 procent och ingen prestationsrelaterad avgift. FONDBESTÄMMELSER FÖR CLIENS SVERIGE 1 Fondens rättsliga karaktär Fondens namn är Cliens Sverige nedan kallad Fonden. Fonden är en specialfond enligt lagen (2004:46) om investeringsfonder (LIF). Fonden

Läs mer

FONDBESTÄMMELSER FÖR CATELLA SMÅBOLAGSFOND

FONDBESTÄMMELSER FÖR CATELLA SMÅBOLAGSFOND FONDBESTÄMMELSER FÖR CATELLA SMÅBOLAGSFOND 1 Fondens rättsliga karaktär Fondens namn är Catella Småbolagsfond nedan kallad Fonden. Fonden är en värdepappersfond enligt lagen (2004:46) om värdepappersfonder

Läs mer

FONDBESTÄMMELSER NORDKINN FIXED INCOME MACRO FUND (SEK) A

FONDBESTÄMMELSER NORDKINN FIXED INCOME MACRO FUND (SEK) A FONDBESTÄMMELSER NORDKINN FIXED INCOME MACRO FUND (SEK) A 1 Fondens beteckning och rättsliga ställning Den alternativa investeringsfondens namn är Nordkinn Fixed Income Macro Fund (SEK) A, nedan fonden.

Läs mer

Chelonia Market Neutral Fondbestämmelser [Oktober 2017]

Chelonia Market Neutral Fondbestämmelser [Oktober 2017] Chelonia Market Neutral Fondbestämmelser [Oktober 2017] 1 Fondens rättsliga ställning Fondens namn är Chelonia Market Neutral. Fonden är en specialfond enligt lagen (2013:561) om förvaltare av alternativa

Läs mer

Fondbestämmelser för Lannebo Sverige Flexibel

Fondbestämmelser för Lannebo Sverige Flexibel Fondbestämmelser för Lannebo Sverige Flexibel 1 Fondens rättsliga ställning Investeringsfondens namn är Lannebo Sverige Flexibel, nedan kallad fonden. Fonden är en specialfond enligt lagen (2004:46) om

Läs mer

FONDBESTÄMMELSER LYNX DYNAMIC

FONDBESTÄMMELSER LYNX DYNAMIC FONDBESTÄMMELSER LYNX DYNAMIC 1 FONDENS RÄTTSLIGA STÄLLNING Fondens namn är Lynx Dynamic, nedan kallad fonden. Fonden är en specialfond enligt lagen (2013:561) om förvaltare av alternativa investeringsfonder,

Läs mer

Consensus Småbolag Fondbestämmelser april 2017

Consensus Småbolag Fondbestämmelser april 2017 Consensus Småbolag Fondbestämmelser april 2017 1 Fondens namn och rättsliga ställning Fondens namn är Consensus Småbolag ( fonden ). Fonden är en specialfond enligt lagen (2013:561) om förvaltare av alternativa

Läs mer

Fondbestämmelser Lannebo Sverige 130/30

Fondbestämmelser Lannebo Sverige 130/30 1 Fondens rättsliga ställning Fondbestämmelser Lannebo Sverige 130/30 Investeringsfondens namn är Lannebo Sverige 130/30, nedan kallad fonden. Fonden är en värdepappersfond enligt lagen (2004:46) om investeringsfonder,

Läs mer

ISEC Services AB Fondbestämmelser

ISEC Services AB Fondbestämmelser Sida 1 av 7 ISEC Services AB Fondbestämmelser Zensum Trygg Sida 2 av 7 Fondbestämmelser för Zensum Trygg 1 Värdepappersfondens rättsliga ställning Fondens namn är Zensum Trygg Fonden är en värdepappersfond

Läs mer

Fondbestämmelser Spektrum

Fondbestämmelser Spektrum Fondbestämmelser Spektrum 1 SPECIALFONDENS RÄTTSLIGA STÄLLNING Fondens namn är Spektrum, nedan kallad fonden. Verksamheten bedrivs enligt lagen (2004:46) om investeringsfonder, nedan kallad LIF, dessa

Läs mer

Fondbestämmelser. Naventi Balanserad Strategi Movestic

Fondbestämmelser. Naventi Balanserad Strategi Movestic Fondbestämmelser Naventi Balanserad Strategi Movestic 1 1. FONDENS NAMN OCH RÄTTSLIG STÄLLNING Fondens namn är Naventi Balanserad Strategi Movestic (nedan kallad Fonden ). Verksamheten bedrivs enligt lagen

Läs mer

ISEC Services AB. Fondbestämmelser. Gustavia Global Tillväxt

ISEC Services AB. Fondbestämmelser. Gustavia Global Tillväxt ISEC Services AB Fondbestämmelser Gustavia Global Tillväxt Fondbestämmelser för Gustavia Global Tillväxt 1 Fondens rättsliga ställning Fondens namn är Gustavia Global Tillväxt, nedan kallad Fonden. Fonden

Läs mer

Fondbestämmelser GustaviaDavegårdh Sverige

Fondbestämmelser GustaviaDavegårdh Sverige Fondbestämmelser GustaviaDavegårdh Sverige 1 Fondbestämmelser för GustaviaDavegårdh Sverige Godkända av Finansinspektionen 2010-03-01 1 Fondens rättsliga ställning Fondens namn är GustaviaDavegårdh Sverige.

Läs mer

Indecap Guide Hedgefond Fondbestämmelser fastställda av Fondbolagets styrelse 2014-05-21 och godkända av Finansinspektionen 2015-07-15.

Indecap Guide Hedgefond Fondbestämmelser fastställda av Fondbolagets styrelse 2014-05-21 och godkända av Finansinspektionen 2015-07-15. Indecap Guide Hedgefond Fondbestämmelser fastställda av Fondbolagets styrelse 2014-05-21 och godkända av Finansinspektionen 2015-07-15. 1 Fondens rättsliga ställning Fonden är en specialfond. Dessa fondbestämmelser

Läs mer

INFORMATIONSBROSCHYR. Carnegie Fund of Funds International. Utländsk specialfond

INFORMATIONSBROSCHYR. Carnegie Fund of Funds International. Utländsk specialfond INFORMATIONSBROSCHYR Carnegie Fund of Funds International Utländsk specialfond Informationsbroschyren avser Carnegie Fund of Funds International, utländsk specialfond med tillstånd enligt 1 kap. 9 lagen

Läs mer

Fondförvaltare är Lundmark & Co Fondförvaltning AB, organisationsnummer 556703-8269, nedan kallat fondbolaget

Fondförvaltare är Lundmark & Co Fondförvaltning AB, organisationsnummer 556703-8269, nedan kallat fondbolaget World Equity Replication Fund - Fondbestämmelser Lundmark & Co Fondförvaltning AB 1. Fondens namn och rättsliga ställning Fondens namn är World Equity Replication Fund, nedan kallad fonden. Fonden är en

Läs mer

1 Fondens beteckning är Danske Invest Sverige Beta, nedan kallad Fonden. Fonden är en värdepappersfond enligt lagen (2004:46) om värdepappersfonder.

1 Fondens beteckning är Danske Invest Sverige Beta, nedan kallad Fonden. Fonden är en värdepappersfond enligt lagen (2004:46) om värdepappersfonder. 1 (5) 2013-08-21 FONDBESTÄMMELSER FÖR DANSKE INVEST SVERIGE BETA 1 Fondens beteckning är Danske Invest Sverige Beta, nedan kallad Fonden. Fonden är en värdepappersfond enligt lagen (2004:46) om värdepappersfonder.

Läs mer

Case Asset Management

Case Asset Management Case Asset Management Riktlinjer för riskhantering i fonderna Dessa riktlinjer har fastställts av styrelsen för Case Asset Management AB vid styrelsemöte 2012 12 05 1 Innehåll 1. INLEDNING OCH SYFTE...

Läs mer

Fonden förvaltas av ISEC Services AB, org. nr , nedan kallat fondbolaget.

Fonden förvaltas av ISEC Services AB, org. nr , nedan kallat fondbolaget. Nowo Fund Fondbestämmelser 1 Fondens namn och rättsliga ställning Fondens namn är Nowo Fund, nedan kallad fonden. Fonden är en värdepappersfond enligt lag (2004:46) om värdepappersfonder, nedan kallad

Läs mer

Fondbestämmelser Coeli Multistrategi 2xL

Fondbestämmelser Coeli Multistrategi 2xL Fondbestämmelser Coeli Multistrategi 2xL 1. FONDENS NAMN OCH RÄTTSLIGA STÄLLNING Fondens namn är Coeli Multistrategi 2xL, nedan kallad Fonden. Verksamheten bedrivs enligt lagen (2013: 561) om förvaltare

Läs mer

Indecap Guide Sverige Fondbestämmelser fastställda av Värdepappersbolagets styrelse 2013-12-10 och godkända av Finansinspektionen 2014-04-11.

Indecap Guide Sverige Fondbestämmelser fastställda av Värdepappersbolagets styrelse 2013-12-10 och godkända av Finansinspektionen 2014-04-11. Indecap Guide Sverige Fondbestämmelser fastställda av Värdepappersbolagets styrelse 2013-12-10 och godkända av Finansinspektionen 2014-04-11. 1 Fondens rättsliga ställning Fonden är en specialfond enligt

Läs mer

Fondbestämmelser Coeli Multistrategi

Fondbestämmelser Coeli Multistrategi Fondbestämmelser Coeli Multistrategi 1. FONDENS NAMN OCH RÄTTSLIGA STÄLLNING Fondens namn är Coeli Multistrategi, nedan kallad Fonden. Verksamheten bedrivs enligt lagen (2013: 561) om förvaltare av alternativa

Läs mer

Bilaga 1: fondbestämmelser

Bilaga 1: fondbestämmelser Bilaga 1: fondbestämmelser Fondbestämmelserna har fastställts av styrelsen för Elementa Management AB (nedan kallat Bolaget ) vid styrelsemöte den 26 maj 2016. 1 fondens rättsliga ställning Fondens namn

Läs mer

Vi gör förändringar i våra Premiumfonder

Vi gör förändringar i våra Premiumfonder Stockholm oktober 2014 1(4) Vi gör förändringar i våra Premiumfonder Vår ambition är att erbjuda dig ett modernt och attraktivt utbud av fonder med hög kvalitet. Det innebär att vi kontinuerligt arbetar

Läs mer

Information till andelsägare gällande ändringar av fondbestämmelser för Coeli AB:s fonder med säte i Sverige

Information till andelsägare gällande ändringar av fondbestämmelser för Coeli AB:s fonder med säte i Sverige Information till andelsägare gällande ändringar av fondbestämmelser för Coeli AB:s fonder med säte i Sverige Bäste andelsägare! Finansinspektionen har den 30 juni 2016 godkänt ändringar i fondbestämmelser

Läs mer

Fondens namn är Catella Sverige Index nedan kallad Fonden. Fonden är en värdepappersfond enligt lagen (2004:46) om värdepappersfonder (LVF).

Fondens namn är Catella Sverige Index nedan kallad Fonden. Fonden är en värdepappersfond enligt lagen (2004:46) om värdepappersfonder (LVF). FONDBESTÄMMELSER CATELLA SVERIGE INDEX 1 Fondens rättsliga karaktär och andelsklasser Fondens namn är Catella Sverige Index nedan kallad Fonden. Fonden är en värdepappersfond enligt lagen (2004:46) om

Läs mer

Fond: Ambrosia L ISIN: SE0008015192 Ambrosia Asset Management AB

Fond: Ambrosia L ISIN: SE0008015192 Ambrosia Asset Management AB 1 Informationsbroschyr Fond: Ambrosia L ISIN: SE0008015192 Ambrosia Asset Management AB Informationsbroschyren är upprättad i enlighet med lagen (2013:561) om förvaltare av alternativa investeringsfonder

Läs mer

Fondbestämmelser för Handelsbanken Balans 50

Fondbestämmelser för Handelsbanken Balans 50 2008-11-27 Fondbestämmelser för Handelsbanken Balans 50 1 Fondens rättsliga ställning m m Fondens namn är Handelsbanken Balans 50. Fonden är en värdepappersfond enligt lagen (2004:46) om investeringsfonder.

Läs mer

1 Fondens rättsliga ställning Fondens beteckning är Alfred Berg Sverige Plus. Fonden är en specialfond enligt lagen (2004:46) om investeringsfonder

1 Fondens rättsliga ställning Fondens beteckning är Alfred Berg Sverige Plus. Fonden är en specialfond enligt lagen (2004:46) om investeringsfonder FONDBESTÄMMELSER Alfred Berg SVERIGE PLUS 1 Fondens rättsliga ställning Fondens beteckning är Alfred Berg Sverige Plus. Fonden är en specialfond enligt lagen (2004:46) om investeringsfonder Fonden riktar

Läs mer

Indecap Fondguide Balans Fondbestämmelser fastställda av Fondbolagets styrelse och godkända av Finansinspektionen

Indecap Fondguide Balans Fondbestämmelser fastställda av Fondbolagets styrelse och godkända av Finansinspektionen Indecap Fondguide Balans Fondbestämmelser fastställda av Fondbolagets styrelse 2014-05-21 och godkända av Finansinspektionen 2015-07-15. 1 Fondens rättsliga ställning Fonden är en specialfond. Dessa fondbestämmelser

Läs mer

World Equity Replication Fund Fondbestämmelser Sentat Asset Management AB

World Equity Replication Fund Fondbestämmelser Sentat Asset Management AB World Equity Replication Fund Fondbestämmelser Sentat Asset Management AB 1. Fondens namn och rättsliga ställning Fondens namn är World Equity Replication Fund, nedan kallad fonden. Fonden är en värdepappersfond

Läs mer

Fonden förvaltas av Naventi kapitalförvaltning AB, organisationsnummer 556630-8689, (nedan kallat fondbolaget ).

Fonden förvaltas av Naventi kapitalförvaltning AB, organisationsnummer 556630-8689, (nedan kallat fondbolaget ). Fondbestämmelser 1 Fonden Fondens namn är Naventi Balanserad Flex 2 (nedan kallad fonden ). Fonden är en värdepappersfond enligt lagen (2004:46) om värdepappersfonder ( LVF ). Fonden bildas genom kapitaltillskott

Läs mer

Nowo Fund 1 januari 2016 ISEC Services AB

Nowo Fund 1 januari 2016 ISEC Services AB Nowo Fund 1 januari 2016 ISEC Services AB 1 Innehållsförteckning Innehåll Innehållsförteckning... 2 Informationsbroschyr Nowo Fund... 3 Fonden och fondandelarna... 3 Målsättning och placeringsinriktning...

Läs mer

Affärsvärldenfonden. Januari Lundmark & Co Fondförvaltning AB

Affärsvärldenfonden. Januari Lundmark & Co Fondförvaltning AB Affärsvärldenfonden Januari 2018 Lundmark & Co Fondförvaltning AB 1 Innehållsförteckning Innehållsförteckning... Fel! Bokmärket är inte definierat. Informationsbroschyr Affärsvärldenfonden... 3 Fonden

Läs mer

Fondbestämmelser Coeli Offensiv

Fondbestämmelser Coeli Offensiv Fondbestämmelser Coeli Offensiv 1. FONDENS NAMN OCH RÄTTSLIGA STÄLLNING Fondens namn är Coeli Offensiv, nedan kallad Fonden. Verksamheten bedrivs enligt lagen (2013:561) om förvaltare av alternativa investeringsfonder,

Läs mer

KLASS B: Andelsklassen har en högsta möjliga fast avgift om 1,75 procent och ingen prestationsrelaterad avgift.

KLASS B: Andelsklassen har en högsta möjliga fast avgift om 1,75 procent och ingen prestationsrelaterad avgift. FONDBESTÄMMELSER FÖR CLIENS MIXFOND 1 Fondens rättsliga karaktär Fondens namn är Cliens Mixfond nedan kallad Fonden. Fonden är en så kallad värdepappersfond enligt lagen (2004:46) om värdepappersfonder

Läs mer

Sparbanken Global. Fondbestämmelser fastställda av Fondbolagets styrelse 2014-05-21 och godkända av Finansinspektionen 2015-07-15.

Sparbanken Global. Fondbestämmelser fastställda av Fondbolagets styrelse 2014-05-21 och godkända av Finansinspektionen 2015-07-15. Sparbanken Global. Fondbestämmelser fastställda av Fondbolagets styrelse 2014-05-21 och godkända av Finansinspektionen 2015-07-15. 1 Fondens rättsliga ställning Fonden är en specialfond. Dessa fondbestämmelser

Läs mer

Fondbestämmelser för Optimus High Yield

Fondbestämmelser för Optimus High Yield Fondbestämmelser för Optimus High Yield Godkända av Finansinspektionen 2013-04-22 1 Fondens rättsliga ställning Fondens namn är Optimus High Yield, nedan kallad Fonden. Fonden är en värdepappersfond enligt

Läs mer

Fondbestämmelser för Lannebo Utdelningsfond

Fondbestämmelser för Lannebo Utdelningsfond Fondbestämmelser för Lannebo Utdelningsfond 1 Fondens rättsliga ställning Lannebo Utdelningsfond, nedan kallad fonden, är en specialfond enligt lagen (2013:561) om förvaltare av alternativa investeringsfonder,

Läs mer