GLOBALA ARBETSGRUPPEN

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "GLOBALA ARBETSGRUPPEN"

Transkript

1 GLOBALA ARBETSGRUPPEN Globala arbetsgruppen jobbar med fred, klimat och miljö och globala rättvisefrågor. Vi vill inspirera medlemmar i Svenska Kyrkans Unga och andra att engagera sig för en mer rättvis och hållbar värld. Exempel på saker som vi har gjort är att ordna en fredskväll på Stora årsmötet, arrangera en festivalturné om klimat och tagit fram materialet Hållbarhetslådan. Vi brukar finnas med på riksarrangemang och hålla workshops eller sprida information om aktuella globala frågor. Vi har även en egen sida i medlemstidningen Troligt. Svenska Kyrkans Unga finns med i initiativ som på olika sätt jobbar för att göra världen bättre, till exempel Schyst resande, Fairtrade och Make IT Fair. Vi i arbetsgruppen sprider information om dessa och andra frågor. Vad kan vi erbjuda? Vi vill uppmuntra och vara en resurs för lokalavdelningar och distrikt som vill utveckla sitt engagemang för global rättvisa och solidaritet. Du är varmt välkommen att ta kontakt med oss som sitter i gruppen för att få inspiration och tips på material och aktiviteter. I mån av tid kommer vi också gärna och håller i en workshop om de frågor som intresserar er. Vi nås på mailadressen globalt@svenskakyrkansunga.se. Läs mer om oss och vårt arbete på Få aktuella nyheter genom att skriva upp dig på mejllistan för Schysst nyhetsbrev: Du kan följa oss på och gilla oss på Vi består av medlemmar från olika delar av landet som har ett intresse för och en stor vilja att utveckla och sprida Svenska Kyrkans Ungas engagemang för globala frågor. Vi tar gärna emot nya medlemmar som har intresse för och erfarenhet av olika globala frågor. Mejla en kort presentation av dig själv till globalt@svenskakyrkansunga.se. På förbundskansliet finns en handläggare för globala påverkansfrågor. Den kan man också kontakta för att få veta mer om Svenska Kyrkans Ungas globala arbete. Mejla globalt.kansli@svenskakyrkansunga.se.

2 ARBETSGRUPPEN FÖR RUTBILDNINGARNA Svenska Kyrkans Unga var en av de organisationer som tillsammans drev projektet Religion hjärta HBT, ett projekt som syftade till att utbilda och motverka fördomar om religion och om Homo/ Bi/Trans-frågor bland människor inom kyrkor och HBT-organisationer. Projektet resulterade i en bok, gud är större, där unga människor berättar om sina erfarenheter av tro och HBT, och i en utbildning om vad som händer när föreställningar om kön, sexualitet och identitet möter föreställningar om tro, som kallas Rutbildning. Rutbildningarna erbjuds i fortsättning i samarbete med Sensus studieförbund, och arbetsgruppen följer upp de Rutbildningar som genomförs, förvaltar och utvecklar utbildningsmaterialet och samlar Rutbildare till utbildning och fortbildning. Du bokar en Rutbildning och betalar via Sensus. Läs mer om innehåll och kostnader på Arbetsgruppen består av en kontaktperson från vardera Sensus, förbundskansliet och förbundsstyrelsen samt ett par Rutbildare. Mejla rutbildning@svenskakyrkansunga.se om du har frågor eller vill göra en beställning.

3 SVENSKA KYRKANS UNGAS NATIONELLA ARBETSGRUPPER Svenska Kyrkans Unga vill vara en möjliggörare för ungas engagemang. Våra nationella arbetsgrupper består av unga ideella som brinner för någon fråga som vi jobbar med. Du som är intresserad av att jobba med någon av dessa frågor kan berätta vem du är, vad du brinner för och har erfarenhet av och anmäla ditt intresse via mejl till förbundskansliet på eller direkt till någon av arbetsgrupperna. Hör av dig, för med jämna mellanrum blir det platser lediga i våra arbetsgrupper för dig som vill ta ditt engagemang vidare och det är också en chans för dig att växa, lära dig mer och utvecklas i ditt uppdrag!

4 VILL DU VETA MER? Sociala medier Förutom våra arbetsgruppers konton på sociala medier kan du även följa Svenska Kyrkans Ungas officiella konton på Facebook ( och Twitter och Instagram Materiallagret Surfa in på Svenska Kyrkans Ungas materiallager och hitta material från exempelvis globala arbetsgruppen: Kontakta förbundskansliet Du kan alltid kontakta Svenska Kyrkans Ungas förbundskansli för att få svar om våra arbetsgrupper. Det gör du enklast genom att mejla till eller genom att ringa kansliet på Tillsammans är vi många!

5 GRUPPEN FÖR NORMMEDVETET ARBETE Svenska Kyrkans Unga vill vara en öppen gemenskap och därför behöver vi bli mer medvetna om de mönster och normer som gör att människor ibland inte känner sig välkomna i en grupp eller organisation. Gruppen för normmedvetet arbete har som uppdrag att arbeta med hbtq-, genusoch jämställdhetsfrågor inom och utanför Svenska Kyrkans Unga. Vi arbetar normkritiskt för att Svenska Kyrkans Unga ska vara en öppen och inkluderande gemenskap. Detta gör vi bland annat genom att vi varje år planerar Svenska Kyrkans Ungas medverkan på Stockholm Pride genom projektet Kyrkan på Pride. Vi diskuterar också aktuella frågor. Vi hjälper förbundsstyrelsen och förbundskansliet med att hålla koll på det senaste inom vårt område för att de ska ha aktuell och relevant information när de tar beslut i olika frågor. Vi försöker ofta hålla ett vakande öga på vad som händer inom organisationen och bidra med ett normmedvetet perspektiv. Vad kan vi erbjuda? Vi arbetar med att hålla workshops om normer och inkluderande metoder för medlemmar, styrelser och anställda. Gruppen för normmedvetet arbete består av fem medlemmar samt en representant från förbundsstyrelsen och en från förbundskansliet. Skicka ett mejl till normer@svenskakyrkansunga.se om du vill veta mer om hur vi arbetar och vad vi arbetar med just nu.

6 ARBETSGRUPPEN FÖR KRISTEN TRO- OCH IDENTITETSFRÅGOR Stora årsmötet 2011 fattade beslutet: Att tillsätta en kristen tro och kristen identitetsgrupp, där tro- och identitetsfrågor diskuteras. Gruppen ger medlemmarna i Svenska Kyrkans Unga möjlighet att känna sig kristna, samt tillhörighet till den kristna gemenskapen i Svenska Kyrkans Unga. Vi har möten 3-4 gånger per termin och vårt arbete består i att hitta fler sätt att inspirera och underlätta för medlemmarna i Svenska Kyrkans Unga att prata tro. Vi ger idéer till material som du har glädje av både som medlem och som ledare i medlemstidningen Troligt och på hemsidan och vi kan också hjälpa till med boktips och filmtips kring tro. Vårt Twitterkonto skickar ut tweets varje vecka med tankar kring kristen tro och livet. Varannan vecka sänder vi podcasts med samtal som berör olika ämnen om kristen tro. På hittar du varje vecka en ny kommentar till veckans bibeltext och en bön. Vad kan vi erbjuda? Vi har förberett workshops med värderingsövningar och diskussionsfrågor kring ämnen som Att vara kristen, Vad betyder dopet och nattvarden?, Vad är Bibeln för en bok? och Gudsbild och människosyn. I mån av tid kommer vi gärna ut och håller i olika workshops om tro, till exempel tillsammans med distriktsstyrelser eller på distriktsårsmöten, där vi får tänka tro tillsammans. I demokratiarbete glöms lätt tron bort men den kan ibland vara avgörande för hur olika personer tänker och väljer. Som det står i syftesparagrafen vill vi ju vara en rörelse med Kristus i centrum. Svenska Kyrkans Unga syftesparagraf: Svenska Kyrkans Unga är en demokratisk rörelse av barn och ungdomar i Svenska kyrkan. Vi vill med Kristus i centrum och med dopet som grund verka i hela Guds skapelse och vara en gemenskap i församlingen där vi får växa i tro och ansvar. Arbetsgruppen består av fem personer, plus en representant från vardera förbundsstyrelsen och förbundskansliet. Du når oss genom ett mejl till tro@svenskakyrkansunga.se och kan följa oss via vår Facebooksida eller genom vårt Twitterkonto

7 DEMOKRATIGRUPPEN Demokratigruppen håller ett särskilt öga på demokratin som idé och arbetsform i Svenska Kyrkans Unga. Vi vill underlätta för alla medlemmar att göra sin röst hörd och att alla får möjlighet att påverka Svenska Kyrkans Unga. Det gör vi då vi vet att Jesus lyssnade på alla. Vi vet även att Luther ansåg att alla ska bidra med sin tolkning av vad evangeliet betyder för oss - så kan vi se till att Svenska Kyrkans Unga blir mer så som Gud vill. Vi arbetar med allt från att underlätta och utveckla årsmötesmetoder till att hitta nya former för demokrati. Vi arbetar även med barnkonsekvensanalys som ett sätt att ge barn och unga möjlighet att höras i församlingen. Välkommen att höra av dig om du är nyfiken på vad vi gör! Material kring årsmöten i lokalavdelningen Under 2012 tog Demokratigruppen fram ett material för tips och inspiration för dig som planerar lokalavdelningens årsmöte. Materialet innehåller bland annat mallar och information om vad olika uppdrag innebär. Tanken är att materialet ska kunna användas av lokalavdelningar som vill ha lite stöd i sitt årsmötesarbete. Förhoppningen är att materialet ska inspirera till att årsmötet samlar fler och blir roligare, viktigare och mycket mer än ett nödvändigt måste. Materialet finns att ladda ner från Svenska Kyrkans Ungas webbplats. Årmötesskola Demokratigruppen har ansvar för Årsmötesskolan under Stora årsmötet. Därifrån har vi många tankar och idéer om vad man ska tänka på under ett årsmöte. Vi hjälper gärna till om distrikt vill ha hjälp kring sitt årsmöte, genom att till exempel ge tips på hur man håller en årsmötesskola. Lokalavdelning utan styrelse Under 2014 arbetar Demokratigruppen med hur man kan vara demokratisk i en lokalavdelning utan en styrelse. Vi vet att många lokalavdelningar redan är jättebra på det och vill lära oss era metoder. Vi vill även gärna komma i kontakt med lokalavdelningar som kämpar med sin demokrati för att lära oss av era erfarenheter. Demokratigruppen träffas fem gånger per år och består av runt fem personer. Du hittar information om oss på Svenska Kyrkans Ungas hemsida: Du kan även nå oss genom vår mejladress: demokrati@svenskakyrkansunga.se.

8 ARBETSGRUPPEN FÖR DE UNGAS KYRKOMÖTE Svenska Kyrkans Unga har i flera år arrangerat De Ungas Kyrkomöte på sommaren för deltagare som nominerats från distrikten. Där har man diskuterat och skrivit motionssvar på en del av de motioner som skickats in till kyrkomötet, Svenska kyrkans högsta beslutande organ som möts två veckor på hösten. Motionssvaren har sedan lämnats fram till deltagarna i kyrkomötet och blivit alltmer efterfrågade som ett sätt att få in ett barn- och ungdomsperspektiv i kyrkomötet. Arbetsgruppen förbereder det praktiska runt De Ungas Kyrkomöte, som ibland genomförts som ett fysiskt möte i samband med ett riksarrangemang och ibland som videokonferens med deltagarna samlade på olika platser runt om i Sverige. Det handlar om planering, kontakt med distrikt, inbjudan och genomförande av mötet, samt uppföljning av motionssvaren som skrivs. Arbetsgruppen består av 2-4 personer och en representant var från förbundsstyrelsen och förbundskansliet. Du kan läsa mer om De Ungas Kyrkomöte på Svenska Kyrkans Ungas hemsida via denna länk:

GRUPPEN FÖR NORMMEDVETET ARBETE

GRUPPEN FÖR NORMMEDVETET ARBETE GRUPPEN FÖR NORMMEDVETET ARBETE Svenska Kyrkans Unga vill vara en öppen gemenskap och därför behöver vi bli mer medvetna om de mönster och normer som gör att människor ibland inte känner sig välkomna i

Läs mer

MERVÄRDESDOKUMENT. Våra mjuka värden och berättelser från medlemmar om vad Svenska Kyrkans Unga betyder för dem.

MERVÄRDESDOKUMENT. Våra mjuka värden och berättelser från medlemmar om vad Svenska Kyrkans Unga betyder för dem. MERVÄRDESDOKUMENT Våra mjuka värden och berättelser från medlemmar om vad Svenska Kyrkans Unga betyder för dem. INNEHÅLLSFÖRTECKNING INTRODUKTION 3 VIKTIGA DELAR SOM SKAPAR MERVÄRDET 5 SVENSKA KYRKANS

Läs mer

Svenska Kyrkans Unga Västerås Distrikt Antal deltagare: 220 Antal deltagare: 200

Svenska Kyrkans Unga Västerås Distrikt Antal deltagare: 220 Antal deltagare: 200 VERKSAMHETSPLAN 2016 Svenska Kyrkans Unga Västerås Distrikt Det övergripande syftet och målet med vår verksamhet uttrycks i syftesparagrafen som lyder: Svenska Kyrkans Unga är en demokratisk rörelse av

Läs mer

PROPOSITIONER. Hallunda 8-11 aug

PROPOSITIONER. Hallunda 8-11 aug PROPOSITIONER 2019 19 Hallunda 8-11 aug 1 PROPOSITION 2019:1 STADGEÄNDRING ANGÅENDE VERKSAMHETSPLANERING Förbundsstyrelsen föreslår organisationen ska anta en verksamhetsvision och en verksamhetsplan för

Läs mer

Remissvar - Årsmötesformer

Remissvar - Årsmötesformer Remissvar - Årsmötesformer Gruppen för normmedvetet arbete har läst igenom remissen om årsmötesformer och demokrati i Svenska Kyrkans Unga och önskar dela några reflektioner utifrån våra perspektiv. Vårt

Läs mer

HANDLINGSPLAN. Här nedan förklaras de olika stegen i mallen:

HANDLINGSPLAN. Här nedan förklaras de olika stegen i mallen: HANDLINGSPLAN För att arbeta med strategierna behövs en handlingsplan med olika insatser. Svenska Kyrkans Unga har en del kampanjer som sker varje år och sedan en verksamhetsinriktning från Stora årsmötet.

Läs mer

STARTA LOKALAVDELNING I SVENSKA KYRKANS UNGA SVENSKA KYRKANS UNGA. 75170 Uppsala tfn: 018-640 640 fax: 018-640 655 www.svenskakyrkansunga.

STARTA LOKALAVDELNING I SVENSKA KYRKANS UNGA SVENSKA KYRKANS UNGA. 75170 Uppsala tfn: 018-640 640 fax: 018-640 655 www.svenskakyrkansunga. STARTA LOKALAVDELNING I SVENSKA KYRKANS UNGA SVENSKA KYRKANS UNGA 75170 Uppsala tfn: 018-640 640 fax: 018-640 655 www.svenskakyrkansunga.se STARTA LOKALAVDELNING HEJ! Spännande att ni vill starta lokalavdelning

Läs mer

Sjöviks folkhögskola aug

Sjöviks folkhögskola aug 16 Sjöviks folkhögskola 11-14 aug MOTIONER, INTERPELLATIONER OCH SVAR MOTION 2016:1 SVAR TILL MOTION 2016:1 En viktig del i stärkas i sin tro är ges möjligheten fördjupa sig i den. Förbundsstyrelsen håller

Läs mer

2PROPOSITIONER. Proposition 2019:1 Verksamhetsplan

2PROPOSITIONER. Proposition 2019:1 Verksamhetsplan 2PROPOSITIONER VERKSAMHETSPLAN FÖR VERKSAMHETSÅREN Innehållsförteckning: Medlemsvård Verksamhet Information Organisation Riksarrangemang Representation/samarbeten Samarbeten med andra distrikt MEDLEMSVÅRD

Läs mer

PROPOSITIONER PROPOSITION 2019:1 VERKSAMHETSPLAN Proposition 2019:1 Verksamhetsplan

PROPOSITIONER PROPOSITION 2019:1 VERKSAMHETSPLAN Proposition 2019:1 Verksamhetsplan PROPOSITION 2019:1 VERKSAMHETSPLAN 2019-2020 Distriktsstyrelsen föreslår årsmötet besluta att: anta Verksamhetsplanen för verksamhetsåren 2019-2020 i sin helhet. 22 VERKSAMHETSPLAN FÖR VERKSAMHETSÅREN

Läs mer

STARTA LOKALAVDELNING I SVENSKA KYRKANS UNGA

STARTA LOKALAVDELNING I SVENSKA KYRKANS UNGA STARTA LOKALAVDELNING I SVENSKA KYRKANS UNGA STARTA LOKALAVDELNING HEJ! Varsågod! Spännande att ni vill starta lokalavdelning i Svenska Kyrkans Unga. Här får ni de handlingar ni behöver. Läs först igenom

Läs mer

PROPOSITION 2015:1 VERKSAMHETSINRIKTNING

PROPOSITION 2015:1 VERKSAMHETSINRIKTNING PROPOSITIONER 2015 PROPOSITION 2015:1 VERKSAMHETSINRIKTNING 2016-2017 Svenska Kyrkans Unga vill bygga kyrka Svenska Kyrkans Unga är en rörelse inom Svenska kyrkan och vill bidra till bygga en kyrka där

Läs mer

KOLLEKTMATERIAL TEMA: BARN HAR RÄTT! FN:S BARNKONVENTION FYLLER 20 ÅR 1989-2009!

KOLLEKTMATERIAL TEMA: BARN HAR RÄTT! FN:S BARNKONVENTION FYLLER 20 ÅR 1989-2009! KOLLEKTMATERIAL TEMA: BARN HAR RÄTT! FN:S BARNKONVENTION FYLLER 20 ÅR 1989-2009! RIKSKOLLEKT SVENSKA KYRKANS UNGA JUNGFRU MARIE BEBÅDELSEDAG 22 MARS 2009 KOLLEKTMATERIAL 2009 JUNGFRU MARIE BEBÅDELSEDAG

Läs mer

PROPOSITION 2018:1 VERKSAMHETSINRIKTNING

PROPOSITION 2018:1 VERKSAMHETSINRIKTNING PROPOSITIONER 2018 PROPOSITION 2018:1 VERKSAMHETSINRIKTNING 2019 Svenska Kyrkans Ungas syftesparagraf: Svenska Kyrkans Unga är en demokratisk rörelse av barn och ungdomar i Svenska kyrkan. Vi vill med

Läs mer

e-post: johanna.sahlin@equmenia.se telefon: 08-58003214

e-post: johanna.sahlin@equmenia.se telefon: 08-58003214 Equmeniakyrkans insamlingsdag till equmenia infaller på tacksägelsedagen den 13 oktober. Temat för insamlingen är att Växa Tillsammans. I denna kampanjguide har vi försökt samla lite tankar och idéer för

Läs mer

Sjöviks folkhögskola aug

Sjöviks folkhögskola aug 16 Sjöviks folkhögskola 11-14 aug PROPOSITIONER 2016 PROPOSITION 2016:1 PRELIMINÄR VERKSAMHETSINRIKTNING 2018 Svenska Kyrkans Ungas syftesparagraf: Svenska Kyrkans Unga är en demokratisk rörelse av barn

Läs mer

Örnsköldsvik 3-6 augusti

Örnsköldsvik 3-6 augusti 17 Örnsköldsvik 3-6 augusti MOTIONER OCH MOTIONSSVAR MOTION 2017:1 2 SVAR TILL MOTION 2017:1 Detta är en fråga som diskuteras inför varje riksarrangemang och årligen inför Rikshelgen där Svenska Kyrkans

Läs mer

KRISS verksamhetsplan 2011/12 gäller från riksmötet 2011 till riksmötet 2012

KRISS verksamhetsplan 2011/12 gäller från riksmötet 2011 till riksmötet 2012 KRISS verksamhetsplan 2011/12 gäller från riksmötet 2011 till riksmötet 2012 Tema: En mänsklighet Trons reflektion interdependencefestivalen Vi vill ordna en tredje interdependencefestival den 7-9 oktober.

Läs mer

Kyrkomötesuppdrag hbt-certifiering

Kyrkomötesuppdrag hbt-certifiering 1(5) Kyrkomötesuppdrag hbt-certifiering Bakgrund Hösten 2013 togs beslut i kyrkomötet (bifall till motion 2013:54) om att uppdra till kyrkostyrelsen att uppmuntra alla stift att sträva efter att i möjligaste

Läs mer

Att leda ideella medarbetare

Att leda ideella medarbetare Att leda ideella medarbetare Delaktighet I Bibeln framställs kyrkan bland annat som ett träd, vilket symboliserar visionen om människors gemenskap med varandra och Gud. När många människor inser att de

Läs mer

MOTIONER & MOTIONSSVAR

MOTIONER & MOTIONSSVAR MOTIONER & MOTIONSSVAR 1 2 INNEHÅLL 4 Frihet i våra böner motion nr: 1 5 Svar till motion 1 6 Mer rättvisemärkt motion nr: 2 7 Svar till motion 2 8 Alla ska bli ett ett ekumeniskt riksmöte motion nr: 3

Läs mer

PROPOSITION 2013:1 VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2012. Se bifogad handling.

PROPOSITION 2013:1 VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2012. Se bifogad handling. PROPOSITION 2013:1 VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2012 Se bifogad handling. Distriktsstyrelsen föreslår Distriktsårsmötet att: fastställa verksamhetsberättelsen 2012 PROPOSITION 2013:2 Preliminär verksamhetsplan

Läs mer

STARTA LOKALAVDELNING I SVENSKA KYRKANS UNGA

STARTA LOKALAVDELNING I SVENSKA KYRKANS UNGA STARTA LOKALAVDELNING I SVENSKA KYRKANS UNGA SVENSKA KYRKANS UNGA 751 70 Uppsala tel: 018-640 640 unga@svenskakyrkan.se www.svenskakyrkansunga.se STARTA LOKALAVDELNING HEJSAN! Vad kul att ni vill starta

Läs mer

SVENSKA KYRKANS UNGAS STRATEGISKA KOMMUNIKATIONSPLAN

SVENSKA KYRKANS UNGAS STRATEGISKA KOMMUNIKATIONSPLAN SVENSKA KYRKANS UNGAS STRATEGISKA KOMMUNIKATIONSPLAN Gällande 2017 2018 INNEHÅLL Bakgrund Metod och användningsområde Upplägg Begrepp Sammanfattning Kanalbeskrivning Innan ny kanal introduceras Innan arrangemang/projekt

Läs mer

De Ungas KyrKomöte motionssvar

De Ungas KyrKomöte motionssvar De Ungas Kyrkomöte MOTIONSSVAR De ungas kyrkomöte Den 5 augusti anordnade Svenska Kyrkans Unga för fjärde året i rad De Ungas Kyrkomöte. En arbetsgrupp från förbundet hade på förhand valt ut ett trettiotal

Läs mer

Vi väntar på dig. Utbildningar och träffar 2015

Vi väntar på dig. Utbildningar och träffar 2015 Vi väntar på dig. Utbildningar och träffar 2015 Utbildningar och träffar 2015 JANUARI 13 14 Rädda Barnen bevakar FN:s barnrättskommittés utfrågning av den svenska regeringen i Genève Regeringen ansvarar

Läs mer

1 Syfte 3 2 Vision 3 3 Vår historia 3. 4 Vår gemensamma tro 3. 4.1 Bibeln 4 4.2 Undervisning 4 4.3 Bönen 5 4.4 Gudtjänst 5 4.

1 Syfte 3 2 Vision 3 3 Vår historia 3. 4 Vår gemensamma tro 3. 4.1 Bibeln 4 4.2 Undervisning 4 4.3 Bönen 5 4.4 Gudtjänst 5 4. Församlingsordning Innehållsförteckning 1 Syfte 3 2 Vision 3 3 Vår historia 3 4 Vår gemensamma tro 3 4.1 Bibeln 4 4.2 Undervisning 4 4.3 Bönen 5 4.4 Gudtjänst 5 4.5 Mission 5 5 Gemensamma handlingar 6

Läs mer

De tre fokusområdena blir synliga under våren

De tre fokusområdena blir synliga under våren De tre fokusområdena blir synliga under våren I början av det nya året kommer här en hälsning med ny information från de tre fokusområdena Bibel och Bön, Uppdraget och Trovärdighet. Den handlar om det

Läs mer

BUDSKAPET OCH INNEHÅLLET

BUDSKAPET OCH INNEHÅLLET KALLA TILL ÅRSMÖTE Alla medlemmar ska kallas till lokalavdelningens årsmöte. Det är viktigt att det görs så att ingen medlem i efterhand kan säga att de inte har sett kallelsen. BUDSKAPET OCH INNEHÅLLET

Läs mer

MOTIONER OCH MOTIONSSVAR

MOTIONER OCH MOTIONSSVAR MOTIONER OCH MOTIONSSVAR MOTION 2018:1 2 SVAR TILL MOTION 2018:1 Prisa stolt hans heliga namn; de som söker Herren må glädja sig. 1 Krön 16:10 Först och främst vill förbundsstyrelsen passa på att tacka

Läs mer

PROPOSITIONER HÄFTE 2 1

PROPOSITIONER HÄFTE 2 1 PROPOSITIONER HÄFTE 2 1 INNEHÅLL PROPOSITION 2009:4 ANGÅENDE SPRÅKLIG REVIDERING AV STADGARNA 3 PROPOSITION 2009:5 ANGÅENDE INNEHÅLLSMÄSSIG REVIDERING AV STADGARNA 4 BILAGA 1, NUVARANDE FÖRBUNDSSTADGAR,

Läs mer

PULSGRUPPER HUR GÖR MAN OCH VARFÖR?

PULSGRUPPER HUR GÖR MAN OCH VARFÖR? PER PULSGRUP CH VARFÖR? HUR GÖR MAN O VARFÖR PULS? PULSGRUPP- VAD ÄR DET? Och varför ska vi ha det? Två relevanta och bra frågor som vi som jobbar med Puls-Tro och Idrott får ganska ofta. De frågorna försöker

Läs mer

Propositioner. till distriktsårsmötet 14-15 april 2012. Flämslätt stifts- och kursgård

Propositioner. till distriktsårsmötet 14-15 april 2012. Flämslätt stifts- och kursgård Propositioner till distriktsårsmötet 14-15 april 2012 Flämslätt stifts- och kursgård Proposition 2012:1 Verksamhets- och budgetmål för 2013 MED DOPET SOM GRUND Vi vill med Kristus i centrum och dopet som

Läs mer

STADGAR FÖR UNIVERSAL KYRKAN AV JESUS KRISTUS I

STADGAR FÖR UNIVERSAL KYRKAN AV JESUS KRISTUS I LAG, TRO & LIV Universal Kyrkan av Jesus Kristus UKJK STADGAR FÖR UNIVERSAL KYRKAN AV JESUS KRISTUS I (.) Antagna den 2 1. Namn och identitet UNIVERSAL KYRKAN AV JESUS KRISTUS I.., förkortat. är en gemenskap

Läs mer

EFS FALKÖPING, WARENBERGSKYRKAN

EFS FALKÖPING, WARENBERGSKYRKAN EFS FALKÖPING, WARENBERGSKYRKAN Vi i Warenbergskyrkan tillhör EFS som är en missionsrörelse i Svenska kyrkan. EFS är en del av den världsvida Kyrkan och en del av Kristi kropp på jorden, vi bekänner därför

Läs mer

HANDLEDNING. livet. Tillsammans för MISSION OCH EVANGELISATION I EN VÄRLD I FÖRÄNDRING

HANDLEDNING. livet. Tillsammans för MISSION OCH EVANGELISATION I EN VÄRLD I FÖRÄNDRING HANDLEDNING livet Tillsammans för MISSION OCH EVANGELISATION I EN VÄRLD I FÖRÄNDRING Kyrkan finns till genom mission liksom elden finns till genom att brinna. Om hon inte engagerar sig i mission upphör

Läs mer

Stadgar för Pannkakskyrkans Riksorganisation

Stadgar för Pannkakskyrkans Riksorganisation Stadgar för Pannkakskyrkans Riksorganisation Antagna på Pannkakskyrkans Riksorganisations konstituerande årsmöte 2011-10-05, med ändringar antagna på årsmötet 2012-04-29, 2013-04-21, 2014-03-30 och 2015-03-21.

Läs mer

PROPOSITIONER. Propositioner

PROPOSITIONER. Propositioner Propositioner 1 PROPOSITION 218:1 VERKSAMHETSPLAN 218-219 2 Distriktsstyrelsen föreslår årsmötet besluta att: anta Verksamhetsplanen för verksamhetsåren 218-219 i sin helhet. VERKSAMHETSPLAN FÖR VERKSAMHETSÅREN

Läs mer

Skapa en Facebook-sida för er lokala POSK-grupp

Skapa en Facebook-sida för er lokala POSK-grupp Skapa en Facebook-sida för er lokala POSK-grupp 1. Logga in på Facebook För att skapa en sida behöver du en egen personlig Facebook-profil. Har du inte det behöver du skapa en först. 2. Skapa sida Gå till

Läs mer

DEL AV GEMENSKAPEN. Kyrkan är Guds famn och familj

DEL AV GEMENSKAPEN. Kyrkan är Guds famn och familj Medlemskap DEL AV GEMENSKAPEN Kyrkan är Guds famn och familj Varje år finns en majoritet av kyrkans nära sju miljoner medlemmar med i något av kyrkans sammanhang. Det kan vara i den lilla kören på landet,

Läs mer

M E D I A I N M O T I O N

M E D I A I N M O T I O N L Ä R A R H A N D L E D N I N G M E D I A I N M O T I O N Lärarhandledning: Kristendom, Andliga Ledare Tänket bakom filmen Fördomar bekämpas genom kunskap! Syftet bakom filmerna är att vi vill öka kunskapen

Läs mer

EFK 2020 EVANGELISKA FRIKYRKANS UTMANINGAR

EFK 2020 EVANGELISKA FRIKYRKANS UTMANINGAR EFK 2020 EVANGELISKA FRIKYRKANS UTMANINGAR EFK 2020. Hur ser livet ut om 10 år? Ingen av oss vet det. Mycket kan inträffa som radikalt ändrar förutsättningarna både i positiv och negativ bemärkelse för

Läs mer

Hur bildar jag en lokalgrupp?

Hur bildar jag en lokalgrupp? Hur bildar jag en lokalgrupp? Innehåll Vilka är vi? Så här gör du för att starta en lokalgrupp Hur går det första mötet till? Det lokala årsmötet Vad kan vi som lokalgrupp göra? Hur finansierar vi verksamheten?

Läs mer

FÖR EN KYRKA SOM TAR STÄLLNING

FÖR EN KYRKA SOM TAR STÄLLNING FÖR EN KYRKA SOM TAR STÄLLNING EN KYRKA SOM TAR STÄLLNING Alla människors lika värde de orden blir ett allt viktigare ställningstagande i Sverige. I kampen för människovärdet fyller kyrkan en viktig roll,

Läs mer

SVENSKA KYRKANS UNGAS MARKNADSFÖRINGSPLAN

SVENSKA KYRKANS UNGAS MARKNADSFÖRINGSPLAN SVENSKA KYRKANS UNGAS MARKNADSFÖRINGSPLAN INLEDNING Svenska Kyrkans Ungas förbundsstyrelse har fått i uppdrag från Stora årsmötet att formulera en marknadsföringsplan för organisationen som tillgodoser

Läs mer

Utöver läger erbjuds utbildningar, så som VägVal och barnkonsekvensanalysutbildningar.

Utöver läger erbjuds utbildningar, så som VägVal och barnkonsekvensanalysutbildningar. 2 2016 års distriktsårsmöte antog en preliminär verksamhetsplan och budget för 2017. Med den som underlag vill distriktsstyrelsen nu lämna nedanstående förslag: Såsom du tror, så älskar du och omvänt Martin

Läs mer

Vad vill du att vi ska göra under 2014 och 2015?

Vad vill du att vi ska göra under 2014 och 2015? Vad vill du att vi ska göra under 2014 och 2015? Gör din röst hörd! Du kommer väl? Rösta Lär känna nya kompisar Påverka Besluta Propositioner för SKUR 5-6 april 2014 Svenska Kyrkans Ungas rådslag 5-6 april

Läs mer

Svenska kyrkans strategi för digital kommunikation och närvaro

Svenska kyrkans strategi för digital kommunikation och närvaro Svenska kyrkans strategi för digital kommunikation och närvaro 1 (7) Svenska kyrkans strategi för digital kommunikation och närvaro Inledning Svenska kyrkan ska vara ett redskap för Guds rike, och i varje

Läs mer

Församlingsordning för Abrahamsbergskyrkans församling (förslag 3 okt)

Församlingsordning för Abrahamsbergskyrkans församling (förslag 3 okt) Församlingsordning för Abrahamsbergskyrkans församling (förslag 3 okt) Församlingsordning för Abrahamsbergskyrkans församling antagen vid årsmöte 2013-03- XX Abrahamsbergskyrkans församling har antagit

Läs mer

PROPOSITIONER EKO K NOMIHÄFTE 1

PROPOSITIONER EKO K NOMIHÄFTE 1 PROPOSITIONER EKONOMIHÄFTE 1 PROPOSITION 2009:6 RAMBUDGET FÖR ÅR 2010 OCH 2011 BUDGETSKRIVELSENS UPPLÄGG Skrivelsen är upplagd så att först kommer en summarisk genomgång av riksförbundets ekonomi. För

Läs mer

STADGAR FÖR DORCAS AID ORGANIZATION (DAO) Social-, humanitär- och utvecklingsarbete

STADGAR FÖR DORCAS AID ORGANIZATION (DAO) Social-, humanitär- och utvecklingsarbete (DAO) Social-, humanitär- och utvecklingsarbete Revideras och antagna den 05 maj 2012 2 1 Organisation (namn och identitet), förkortat DAO är en ideell förening som bedriver internationellt bistånds- och

Läs mer

WA D KÖ PI N G S FÄ KT FÖ R E N I N G - Ö R E BR O - WF F. N U - IN F W F F. N U

WA D KÖ PI N G S FÄ KT FÖ R E N I N G - Ö R E BR O - WF F. N U - IN F W F F. N U WA D KÖ PI N G S FÄ KT FÖ R E N I N G - Ö R E BR O - WF F. N U - IN F O @ W F F. N U Välkommen till Wadköpings Fäktförening Vi är en ideell förening med anställda välutbildade tränare. Vi tror att om våra

Läs mer

VÄLKOMMEN TILL EFS-KYRKAN HELSINGBORG

VÄLKOMMEN TILL EFS-KYRKAN HELSINGBORG TA GÄRNA MED MIG HEM! VÄLKOMMEN TILL EFS-KYRKAN HELSINGBORG EN GUIDE TILL EFS-KYRKAN HELSINGBORG Fr.o.m. september 2016 Jesus talade åter till dem och sade: Jag är världens ljus. Den som följer mig skall

Läs mer

Välkomnande av nya medlemmar

Välkomnande av nya medlemmar Välkomnande av nya medlemmar Anvisningar Församlingen välkomnar som medlem var och en som bekänner Jesus Kristus som Frälsare och Herre samt är döpt. Församlingen kan ge möjlighet till medlemskap i väntan

Läs mer

KALLELSE OCH PROPOSITIONER

KALLELSE OCH PROPOSITIONER KALLELSE OCH PROPOSITIONER KALLELSE Hej och välkomna! Svenska Kyrkans Unga i Skara stift kallar till årsmöte 14-15 april 2018. Vi kommer vara på Flämslätt under helgen. Motionerna ska vara inskickade senast

Läs mer

Distriktsstödsgruppen 2 Kommunikationsgruppen 3 Påverkansgruppen 4 Utbildningsgruppen 5

Distriktsstödsgruppen 2 Kommunikationsgruppen 3 Påverkansgruppen 4 Utbildningsgruppen 5 Detta dokument innehåller beskrivning av vilka arbetsgrupper Förbundet Vi Unga har 2015. Vilka övergripande uppdrag de har och de konkreta arbetsuppgifter de har under året. Dokumentet är ett komplement

Läs mer

Barn och unga för en hållbar utveckling

Barn och unga för en hållbar utveckling Barn och unga för en hållbar utveckling BARN OCH UNGA FÖR EN HÅLLBAR UTVECKLING Välkommen till Grön Flagg! Håll Sverige Rent har utvecklat ett nytt digitalt verktyg för att göra ert arbete enklare och

Läs mer

Medlemskapsansökan. En bättre och mer demokratisk skola!

Medlemskapsansökan. En bättre och mer demokratisk skola! Engagerad Skoldemokrati Med s amarbete kommer man längst Elevers rättigheter Elevinflytande Medlemskapsansökan Engagerad Skoldemokrati Elevers rättigheter Med samarbete kommer man längst Elevinflytande

Läs mer

GRATTIS TILL DITT BARN

GRATTIS TILL DITT BARN GRATTIS TILL DITT BARN Information till er föräldrar inför ert barns dop från Vänersborg och Väne-Ryrs församling Jag vill lyckönska till ert barn och inbjuda till dop När vi står med ett nyfött barn i

Läs mer

SVENSKA KYRKANS KVINNOR

SVENSKA KYRKANS KVINNOR ARBETSDOKUMENT II 2012-05-01 Detta arbetsdokument ger material för den fortsatta process som är en följd av att årsmötena 2012 för Kvinnor i Svenska kyrkan och Kvinnor i mission beslutat om inriktning

Läs mer

Låt allt som lever och andas prisa Gud.

Låt allt som lever och andas prisa Gud. Förslag till Verksamhetsplan 2010 2011 Låt allt som lever och andas prisa Gud. Världsböndagen 2010 har temat Låt allt som lever och andas prisa Gud. Det får också inspirera oss i vår verksamhetsplanering

Läs mer

FEMSTEGSMODELLEN: ÖVNING & CHECKLISTA FÖR EN ÖPPEN OCH TILLGÄNGLIG SCOUTKÅR

FEMSTEGSMODELLEN: ÖVNING & CHECKLISTA FÖR EN ÖPPEN OCH TILLGÄNGLIG SCOUTKÅR FEMSTEGSMODELLEN: ÖVNING & CHECKLISTA FÖR EN ÖPPEN OCH TILLGÄNGLIG SCOUTKÅR FEMSTEGSMODELLEN: FEM STEG FÖR EN TILLGÄNGLIG VERKSAMHET STEG1 VEM NÅS AV SCOUTERNA? Vem känner igen sig och tilltalas? STEG

Läs mer

Vision. Pingstkyrkan Alingsås Landskyrkoallén 4

Vision. Pingstkyrkan Alingsås Landskyrkoallén 4 Pingstkyrkans Vision Vi vill forma Alingsås framtid genom att vara en stor kyrka som har avgörande betydelse i stan. I vardagen vill vi lyssna, höras och vara en given tillgång. Söndagens gudstjänst och

Läs mer

Verksamhetsplan för RFSU Halland 2015

Verksamhetsplan för RFSU Halland 2015 Verksamhetsplan för RFSU Halland 2015 Organisation RFSU Halland är en religiöst och partipolitiskt obunden ideell förening för sexualupplysning och sexualpolitik som verkar i Hallands län. Lokalföreningen

Läs mer

i Centrumkyrkan Tumba händer nr , 2 september 14 oktober

i Centrumkyrkan Tumba händer nr , 2 september 14 oktober i Centrumkyrkan Tumba händer nr 3 2012, 2 september 14 oktober DETTA PROGRAMBLAD är en hälsning till dig från Centrumkyrkan i Tumba. Du hittar den i centrum, Gröndalsvägen 10. Du är varmt välkommen till

Läs mer

KONFIRMAND 2011/2012. Startsida

KONFIRMAND 2011/2012. Startsida KONFIRMAND 2011/2012 Startsida Nyfiken på livet? Konfirmand 2011-2012 i Björkekärrs, Härlanda, S:t Pauli och Örgryte församlingar Jag? Världen? Gud? Livet är fullt av frågor! Kyrkan? Jesus? Döden? Meningen

Läs mer

VALÅR I KLASSRUMMET. Det är viktigt att unga förstår vilka beslut som fattas i Strasbourg och i Bryssel och hur det påverkar deras vardag.

VALÅR I KLASSRUMMET. Det är viktigt att unga förstår vilka beslut som fattas i Strasbourg och i Bryssel och hur det påverkar deras vardag. dnr 1023/18 VALÅR I KLASSRUMMET Det svenska riksdagsvalet är avslutat och vi har en regering på plats. Men valåret i klassrummet tar inte slut där. I maj är det val till Europaparlamentet och i samband

Läs mer

Foto: Tomas Ohlsson. Vi väntar på dig.

Foto: Tomas Ohlsson. Vi väntar på dig. Foto: Tomas Ohlsson Vi väntar på dig. Utbildningar och träffar 2016 Utbildningar och träffar 2016 JANUARI 29 30 Planeringsdagar för Distriktet i Västerbotten, Västerbotten Alla som är medlemmar i en lokalföreningsstyrelse

Läs mer

FÖRSAMLINGSFAKULTETEN I GÖTEBORG

FÖRSAMLINGSFAKULTETEN I GÖTEBORG FÖRSAMLINGSFAKULTETEN I GÖTEBORG FORMAD FÖR KRISTUS IDENTITET - RELATION - MÖJLIGHET Formad för Kristus Förberedd för tjänst Församlingsfakulteten vill att människor formas för Kristus Förberedelse är

Läs mer

Stadgar för Equmenia region Svealand

Stadgar för Equmenia region Svealand Stadgar för Equmenia region Svealand 1 Regionens grund, namn och uppdrag JESUS KRISTUS ÄR HERRE. Equmenia region Svealand delar denna bekännelse från Filipperbrevet 2:11 med kristna genom alla tider. Barn-

Läs mer

SOFIA FÖRSAMLINGS TRE FÖRSTA ÅR PÅ FACEBOOK

SOFIA FÖRSAMLINGS TRE FÖRSTA ÅR PÅ FACEBOOK SOFIA FÖRSAMLINGS TRE FÖRSTA ÅR PÅ FACEBOOK Rapport av David Rutström om Svenska kyrkan Sofia församlings i Stockholm verksamhet på Facebook för perioden 4 februari 2010 till och med 31 januari 2013. Förord

Läs mer

I Scouterna kan du uppleva äventyr i naturen, upptäcka nya sätt att lösa problem eller bara ha kul tillsammans medan vi utforskar världen.

I Scouterna kan du uppleva äventyr i naturen, upptäcka nya sätt att lösa problem eller bara ha kul tillsammans medan vi utforskar världen. Spårare 8-9 år I Scouterna kan du uppleva äventyr i naturen, upptäcka nya sätt att lösa problem eller bara ha kul tillsammans medan vi utforskar världen. I Scouterna kan du hitta på nästan vad som helst,

Läs mer

2011 PROPOSITIONER 1

2011 PROPOSITIONER 1 2011 PROPOSITIONER 1 PROPOSITION 2011:1 VERKSAMHETSINRIKTNING 2012-13 Upptäcka och dela tro Svenska Kyrkans Unga är stolt över vara en kristen rörelse som vill göra skillnad. Vi vill med Kristus i centrum

Läs mer

KOMMENTAR TILL ÅRSREDOVISNINGARNA 2011-2012 Svenska Kyrkans Unga har en ekonomi som växer och krymper mellan åren. Det beror bland annat på antalet projekt med anställda vi genomför, om vi har ett stort

Läs mer

Vad vill du att vi ska göra under 2015 och 2016?

Vad vill du att vi ska göra under 2015 och 2016? Vad vill du att vi ska göra under 2015 och 2016? Gör din röst hörd! Du kommer väl? Rösta Lär känna nya kompisar Påverka Besluta Propositioner för SKUR 25-26 april 2015 Svenska Kyrkans Ungas rådslag 25-26

Läs mer

VÅRA AVTRYCK. Freds-, miljö- och rättvisepolicy

VÅRA AVTRYCK. Freds-, miljö- och rättvisepolicy VÅRA AVTRYCK Freds-, miljö- och rättvisepolicy Varför ska vi bry oss? Bibeln lär oss att Gud är alltings ursprung och orsak, skapelsen är Hans händers verk. Människan är unik som skapad till Guds avbild

Läs mer

PROPOSITION 2015:1 VERKSAMHETSINRIKTNING

PROPOSITION 2015:1 VERKSAMHETSINRIKTNING PROPOSITIONER 2015 PROPOSITION 2015:1 VERKSAMHETSINRIKTNING 2016-2017 Svenska Kyrkans Unga vill bygga kyrka Svenska Kyrkans Unga är en rörelse inom Svenska kyrkan och vill bidra till att bygga en kyrka

Läs mer

HBTQ och Svenska kyrkan

HBTQ och Svenska kyrkan HBTQ och Svenska kyrkan Varje människa är skapad till Guds avbild och älskad av Gud. I Svenska kyrkan ska därför varje människa bemötas med kärlek och respekt, oberoende av sexuell läggning och könsidentitet.

Läs mer

Förberedelsematerial inför Valen Demokrati

Förberedelsematerial inför Valen Demokrati Förberedelsematerial inför Valen 2010 Demokrati Förberedelsematerial inför Valen 2010 SMU i Övre Norrlands distriktsscoutläger sommaren 2010, Valen 2010, har temat val. För att scouterna och ni som ledare

Läs mer

Övergripande mål: Leda och utveckla ett väl etablerat arbete med syfte att göra Bibeln tillgänglig i Sverige.

Övergripande mål: Leda och utveckla ett väl etablerat arbete med syfte att göra Bibeln tillgänglig i Sverige. Rollbeskrivning Uppdrag: Direktor för Gideoniterna i Sverige Övergripande mål: Leda och utveckla ett väl etablerat arbete med syfte att göra Bibeln tillgänglig i Sverige. Strategiskt ansvara utifrån övergripande

Läs mer

Svenska kyrkan på väg mot 2020-talet. Borgerligt alternativs program 2014 2017

Svenska kyrkan på väg mot 2020-talet. Borgerligt alternativs program 2014 2017 Svenska kyrkan på väg mot 2020-talet Borgerligt alternativs program 2014 2017 1 Innehåll Förord 3 Värdegrund 4 Vad är Svenska kyrkan? 5 Verksamhet i församlingarna 6 Gudstjänstliv i förnyelse Kyrkomusiken

Läs mer

HANDLINGS PLAN för ideellt medarbetarskap

HANDLINGS PLAN för ideellt medarbetarskap HANDLINGS PLAN för ideellt medarbetarskap Linköpings Ryds församling reviderad april 2012 1 2 Handlingsplan för ideellt medarbetarskap Linköpings Ryds församling Mikaelskyrkan vill vara en kyrka som människor

Läs mer

Församlingen lever i denna mission genom: evangelisation, att föra glädjebudet om Jesus Kristus till alla människor,

Församlingen lever i denna mission genom: evangelisation, att föra glädjebudet om Jesus Kristus till alla människor, Församlingskonstitution Församlingens konstitution består av Teologisk grund för Equmeniakyrkan samt Församlingsordning och Församlingsstadgar antagna av Fristads Missionskyrka 2014 09 29 och 2014 09 --.

Läs mer

Svenska Kyrkans Unga i Töreboda pastorat. Verksamhetsåret 2015. Verksamhetsberättelse

Svenska Kyrkans Unga i Töreboda pastorat. Verksamhetsåret 2015. Verksamhetsberättelse Svenska Kyrkans Unga i Töreboda pastorat Verksamhetsåret 2015 Verksamhetsberättelse 1 Verksamhetsberättelse 2015 Svenska Kyrkans Unga i Töreboda pastorat Styrelsen, vald vid årsmötet 17 februari 2015,

Läs mer

Välkommen som medlem!

Välkommen som medlem! Välkommen som medlem! Välkommen till Reumatikerförbundet! Vi är glada att du valt att bli medlem hos oss. Tillsammans med dig är vi idag Sveriges största organisation för reumatiker med nära 50 000 medlemmar

Läs mer

Till EFS årsmöte 16 maj 2015: Verksamhetsplan för 2016

Till EFS årsmöte 16 maj 2015: Verksamhetsplan för 2016 Till EFS årsmöte 16 maj 2015: Verksamhetsplan för 2016 EFS stadgar föreskriver att årsmötet tillsammans med rambudget ska fastställa en verksamhetsplan för kommande år. Verksamhetsplanen ska ange inriktningar

Läs mer

DEMOKRATI ÄR KUL! - MATERIAL FÖR LOKALAVDELNINGAR

DEMOKRATI ÄR KUL! - MATERIAL FÖR LOKALAVDELNINGAR DEMOKRATI ÄR KUL! - MATERIAL FÖR LOKALAVDELNINGAR 1 INTRODUKTION TILL MATERIALET Vad har kyrkan, Jesus och vi med demokrati att göra? Svenska Kyrkans Unga är en kristen barn- och ungdomsorganisation som

Läs mer

Förslag på föredragningslista Distriktsstyrelsemöte 9,

Förslag på föredragningslista Distriktsstyrelsemöte 9, 1. Mötets öppnande 2. Val av mötesordförande 3. Val av mötessekreterare 4. Val av mötesjusterare och adjungerade 5. Mötets beslutanderätt 6. Fastställande av föredragningslista 7. Lägesrunda 8. Föregående

Läs mer

Om att bli mer lik Gud och sig själv.

Om att bli mer lik Gud och sig själv. Om att bli mer lik Gud och sig själv. 2 Helgjuten Om att bli lik Gud och sig själv 3 Jonas Lundkvist equmenia 2012 Grafisk form & Illustration: Rebecca Miana Olsson Första utgåvan equmenia Box 14038, 167

Läs mer

Att vara internationellt ombud

Att vara internationellt ombud Att vara internationellt ombud Åt mig har getts all makt i himlen och på jorden. Gå därför ut och gör alla folk till lärjungar: döp dem i Faderns och Sonens och den heliga Andens namn och lär dem att hålla

Läs mer

Policy för fred och omställning till en hållbar värld

Policy för fred och omställning till en hållbar värld Policy för fred och omställning till en hållbar värld Gud skapade människan till sin avbild, till Guds avbild skapade han henne. 1 Mos 1:26 Vi vet att hela skapelsen ännu ropar som i födslovåndor. Rom

Läs mer

KOLLEKTMATERIAL FÖR ATT BYGGA NÅGOT STORT MÅSTE MAN VARA MÅNGA

KOLLEKTMATERIAL FÖR ATT BYGGA NÅGOT STORT MÅSTE MAN VARA MÅNGA KOLLEKTMATERIAL FÖR ATT BYGGA NÅGOT STORT MÅSTE MAN VARA MÅNGA RIKSKOLLEKT SVENSKA KYRKANS UNGA FJÄRDE SÖNDAGEN I PÅSKTIDEN 15 MAJ 2011 RIKSKOLLEKT TILL SVENSKA KYRKANS UNGA FJÄRDE SÖNDAGEN I PÅSKTIDEN

Läs mer

STADGAR FÖR UNIVERSAL KRISTNA RÅD (UKR)

STADGAR FÖR UNIVERSAL KRISTNA RÅD (UKR) STADGAR FÖR Antagna den 06 oktober 2012 2 1 Organisation (Namn och identitet), förkortat UKR, är en kristen- och en ekumenisk organisation, är en ideell, opolitisk förening och ett samarbetsorgan för Trossamfundet

Läs mer

PROPOSITION 2017:1 VERKSAMHETSINRIKTNING 2018

PROPOSITION 2017:1 VERKSAMHETSINRIKTNING 2018 PROPOSITIONER 2017 PROPOSITION 2017:1 VERKSAMHETSINRIKTNING 2018 Svenska Kyrkans Ungas syftesparagraf: Svenska Kyrkans Unga är en demokratisk rörelse av barn och ungdomar i Svenska kyrkan. Vi vill med

Läs mer

Styrelsemöte Sverok Väst

Styrelsemöte Sverok Väst Närvarande: Cecilia Hällstrand, Martin Brosser, Joakim Öfverholm, Sigrid Svensson, Svetozar Kljajin, Simon Österlund, Mikael Jönsson 1. Mötet öppnas Cecilia Hällstrand öppnade mötet klockan 18:36. 2. Val

Läs mer

Fikalapp. Trovärdigt liv. En församling för hela livet där mötet med Jesus Kristus förvandlar mig, dig och världen.

Fikalapp. Trovärdigt liv. En församling för hela livet där mötet med Jesus Kristus förvandlar mig, dig och världen. Trovärdigt liv En församling för hela livet där mötet med Jesus Kristus förvandlar mig, dig och världen. får möjlighet att berätta om vad den tänker. I rundan får alla lämna sin egen reflektion utan att

Läs mer

SAMMANTRÄDESORDNING 1 VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2

SAMMANTRÄDESORDNING 1 VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2 ÅRSMÖTESHANDLINGAR SAMMANTRÄDESORDNING 1 VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2 6 EKONOMI 14 SAMMANTRÄDESORDNING VEM FÅR TALA FRÅN TALARSTOLEN? Alla närvarande, presidiet kan begränsa vid behov. VEM FÅR RÖSTA? Representant

Läs mer

FÖRSAMLINGSFAKULTETEN I GÖTEBORG

FÖRSAMLINGSFAKULTETEN I GÖTEBORG FÖRSAMLINGSFAKULTETEN I GÖTEBORG FORMAD FÖR KRISTUS IDENTITET - RELATION - MÖJLIGHET Formad för Kristus Förberedd för tjänst Församlingsfakulteten vill att människor formas för Kristus Förberedelse är

Läs mer

KOMIN. UNF:s policy för intern kommunikation

KOMIN. UNF:s policy för intern kommunikation KOMIN UNF:s policy för intern kommunikation Om KOMIN Detta är UNF-förbundets policy för kommunikationen internt i organisationen, KO- MIN helt enkelt. Syftet med dokumentet är att säkerställa en tydlig,

Läs mer

Kyrkan på Facebook 2017

Kyrkan på Facebook 2017 Välkommen till kurs Kyrkan på Facebook 2017 I mars och maj 2017 arrangeras workshops om appar och fortbild- ningskurser om Facebook för dig inom kyrka och församling. Workshopen ger dig praktiskt kunnande

Läs mer