Skolforskningsinstitutets jävspolicy 1. Varför behövs en jävspolicy?

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Skolforskningsinstitutets jävspolicy 1. Varför behövs en jävspolicy?"

Transkript

1 Jävspolicy Dnr: Skolfi 2016/22 Skolforskningsinstitutets jävspolicy 1. Varför behövs en jävspolicy? Jävspolicyn är ett verktyg för att den grundlagsfästa objektivitetsprincipen ska säkerställas i myndighetens verksamhet. Principen innebär att myndigheter ska iaktta saklighet och opartiskhet och beakta allas likhet inför lagen. Jävspolicyn syftar till att förhindra att sådana intressekonflikter uppstår för företrädare för myndigheter som medför att företrädarens objektivitet kan ifrågasättas. Att jävspolicyn följs är alltså av betydelse både för rättsskyddet och för allmänhetens förtroende för myndigheten. Skolforskningsinstitutet har en verksamhet som kännetecknas av att även andra personer än institutets egna anställda deltar i institutets arbete på ett sätt som har betydelse för institutets verksamhet och hur denna uppfattas av vår omvärld. Det handlar om ledamöter i skolforskningsnämnden och det vetenskapliga rådet, experter som deltar i arbetet med att sammanställa systematiska översikter, samt experter som deltar i granskningen av ansökningar om forskningsmedel. Även dessa personer omfattas därför av denna policy och har ett ansvar för att arbetet genomförs i enlighet med policyn. Skolforskningsnämnden består av ett antal aktiva forskare vid sidan av representanter för olika delar av skolsamhället och beslutar om vilka systematiska översikter som institutet ska göra och om inriktningen av institutets årligen återkommande utlysningar av forskningsmedel. Det vetenskapliga rådet, vars medlemmar uteslutande är forskare, beslutar om vilka ansökningar om forskningsmedel som ska bifallas och om fördelningen av medlen. Skolforskningsinstitutet knyter även externa experter till sig i samband med institutets båda huvudsakliga uppgifter; att sammanställa systematiska översikter om metoder och arbetssätt som kan bidra till att utveckla och förbättra undervisningen, samt att utlysa medel för praktiknära forskning. I arbetet med att göra systematiska översikter deltar forskare som ämnesexperter. De läser forskningsartiklar och bedömer om de ska inkluderas i en översikt eller inte, dvs. fattar beslut som påverkar översiktens inriktning och resultat. Forskare ingår också i de beredningsgrupper som granskar och bedömer ansökningar om forskningsmedel. Saklighet och opartiskhet är ett grundläggande krav i allt detta arbete.

2 sid 2(7) För att inte äventyra rättssäkerheten eller rubba allmänhetens förtroende för Skolforskningsinstitutet är det viktigt att allt arbete vid institutet utförs på ett sätt som, förutom att förhindra klara jävssituationer, också möjliggör en omsorgsfull och omdömesgill hantering av mer oklara och känsliga situationer. Denna jävspolicy omfattar därför alla inom institutets organisation som kan påverka ett ärendes utgång, dvs. de anställda i Skolforskningsinstitutet, medlemmarna i Skolforskningsnämnden och det vetenskapliga rådet,samt de forskare/experter som institutet anlitar för olika uppdrag, bland annat som experter i de olika projekt som arbetar med systematiska översikter och som granskare av ansökningar om forskningsmedel. 2. Vad är Jäv? Bestämmelser om jäv finns i 11 och 12 Förvaltningslagen (1986:23). Jäv anses föreligga i följande fall: Då ärendet angår handläggaren eller någon närstående till denne eller då ärendets utgång kan väntas medföra synnerlig nytta eller skada för ledamoten eller någon närstående till denne. Då handläggaren eller någon närstående till denne är ställföreträdare för eller arbetar vid samma institution eller företag som sökanden eller är ställföreträdare för någon annan som kan erhålla synnerlig nytta eller skada av ärendets utgång. Då handläggaren har ett pågående eller nyligen avslutat nära samarbete med sökanden eller den forskare vars forskning ska granskas. Jäv föreligger också om det i övrigt finns någon särskild omständighet som kan påverka förtroendet för en handläggares eller experts opartiskhet i ärendet, till exempel vänskap, fiendskap och ekonomiskt beroende (sakägar-, intresse- eller släktskapsjäv). Om det i övrigt finns någon särskild omständighet som är ägnad att rubba förtroendet till hans/hennes opartiskhet i ärendet (delikatessjäv). 3. Verkan av jäv I 12 förvaltningslagen beskrivs verkan av jäv. Där anges att den som är jävig inte får handlägga ärendet, att den som känner till en omständighet som kan antas utgöra jäv mot honom eller henne självmant ska ge det till känna, och att myndigheten om det uppkommit en fråga om jäv mot någon snarast ska besluta i jävsfrågan.

3 sid 3(7) Huvudregeln är alltså att den som är jävig varken får vidta någon förberedande åtgärd eller delta i ärendets avgörande. Det är därför angeläget att en handläggare/expert, oaktat jävsgrund och vid samtliga beredningssteg undviker att handlägga/bedöma de ärenden (forskningsartiklar, ansökningar om forskningsmedel etc.) för vilka jäv konstaterats. Vidare ska den som känner till en omständighet som kan antas utgöra jäv mot honom eller henne självmant berätta det. Har det uppkommit en fråga om jäv mot någon ska Skolforskningsinstitutets direktör snarast besluta i jävsfrågan. 4. Situationer som kan utgöra jäv Följande situationer utgör en särskild risk för jäv och/eller kan uppfattas som tveksamma ur förtroendesynpunkt. Den enskilda situationen måste bedömas utifrån såväl arten som omfattningen av förhållandena och tiden den fortgått. Följande situationer utgör normalt jäv: När en handläggare i ett visst ärende samtidigt i ett annat sammanhang står i ett beroendeförhållande till en sökande/medverkande. Ett exempel är om den sökande/medverkande har uppdrag som utvärderare av handläggarens kompetens, bidragsansökan, institution eller ämne. När en handläggare har ett pågående eller nyligen avslutat nära samarbete, till exempel i form av lärar- eller elevförhållande, eller gemensamt bedriven forskning med en sökande/medverkande. En tidigare relation doktorand/handledare bedöms utgöra en jävssituation oavsett hur lång tid tillbaka samarbetet ägt rum. Uppenbar vänskap, ovänskap eller meningsskiljaktighet. Beroendeförhållande av ekonomisk art. En pågående relation, t.ex. chef/medarbetare eller sökande/ bedömare. I följande situationer råder risk för jäv: Vid gemensamt författarskap av böcker och artiklar. Som riktlinje bör handläggning undvikas vid vetenskapligt samarbete och samproduktion som ägt rum under den senaste 5-årsperioden. En gemensam artikel eller ett gemensamt kapitel i redigerad bok kan vara tillräckligt för att utgöra samproduktion. Även samproduktion längre tid tillbaka än fem år kan utgöra en jävssituation. Avgörande är om det i professionell mening förekommit ett nära samarbete, vilket får bedömas från fall till fall.

4 sid 4(7) När en expert/granskare i en beredningsgrupp tillhör samma institution (särskilt små och medelstora) eller motsvarande självständig ekonomisk enhet som en sökande/medverkande. När någon är engagerad i saken på ett sådant sätt att misstanke lätt kan uppkomma om att det brister i förutsättningarna för en opartisk bedömning. 5. Förebyggande av jävsituationer (a) Forskningsutlysningar Följande riktlinjer används vid Skolforskningsinstitutet för att förebygga jävsituationer i samband med forskningsutlysningar: När beredningsgrupper utses och när ansökningar fördelas ska jävsfrågor uppmärksammas och jävsituationer undvikas. I vissa fall kan detta ske genom att beredningsgruppens medlemmar fastställs först efter att ansökningar inkommit. Skolforskningsinstitutets direktör ska tillsammans med forskningssekreteraren på ett tidigt stadium fördela inkomna ansökningar på den ordförande och beredningsgrupp som ska ansvara för den fortsatta beredningen med en uppmaning om att anmäla eventuella jäv. Alla experter/granskare som är involverade i bedömningen av ansökningar ska även ta del av institutets etikpolicy innan de påbörjar sitt uppdrag. Granskare är skyldig att beakta jäv och på eget initiativ redovisa om det finns eventuella omständigheter som kan tänkas påverka dennes ställningstaganden. Granskare ska avge en jävsdeklaration i relation till varje enskild ansökan som denne utsetts att granska. Vid jäv ska granskaren avstå från att delta i handläggningen och bedömningen av den aktuella ansökan och lämna mötesrummet vid de diskussioner där ansökan berörs. Medlem i en beredningsgrupp som avser att själv inkomma med en ansökan ska meddela Skolforskningsinstitutet detta så snart som möjligt. En ansökan där en medlem i en beredningsgrupp står som projektledare eller som medsökande ska inte granskas av aktuell beredningsgrupp. Om det inte finns en annan relevant beredningsgrupp att överlämna ansökan till ska en (eller två) externa granskare anlitas.

5 sid 5(7) En expert som riskerar att vara jävig i förhållande till en viss ansökan ska inte utses till granskare för denna ansökan. Om det inte är möjligt att utse en annan granskare ska den som riskerar att vara jävig inte utses som förslagsställare, dvs. författare av det särskilda yttrandet, för denna ansökan. Medlem i Skolforskningsnämnden och det vetenskapliga rådet får inte ansöka om forskningsmedel så länge denne sitter i något av dessa organ. Detta gäller vare sig medlemmen står som sökande/ huvudansvarig för forskningsprojektet eller som medverkande. Även vid kollektiv handläggning av ärenden ska eventuella jävsförhållanden uppmärksammas och hanteras i enlighet med policyn. Med kollektiv handläggning avses en situation då flera ärenden handläggs eller avgörs samtidigt. Exempel på sådan handläggning är då det vetenskapliga rådet vid ett möte beslutar om ett större antal ansökningar på grundval av det underlag som lagts fram av Skolforskningsinstitutet och beredningsgrupperna. Vid beredningsgruppens möte ska alltid ett jävsprotokoll föras. (b) Projektgrupper för arbete med systematiska översikter Följande riktlinjer används vid Skolforskningsinstitutet för att förebygga jävsituationer i samband med att de projektgrupper som ska delta i arbetet med en systematisk översikt tillskapas: När institutet utser projektgrupper ska jävsfrågor uppmärksammas och uppkomsten av jävssituationer så långt möjligt undvikas. Anställd i Skolforskningsinstitutet som riskerar att vara jävig ska inte utses till projektledare för arbetet med en systematisk översikt. Även vad gäller övriga medverkande i projektgrupperna ska eventuella jävsförhållanden uppmärksammas och hanteras i enlighet med avsnitt 6 i policyn. Med medverkande avses här bl.a. experter som anlitas inom projektet. Alla experter som är involverade i arbetet i en projektgrupp på uppdrag av Skolforskningsinstitutet ska ta del av institutets etikpolicy innan de påbörjar sitt uppdrag. Varje expert ska avge en jävsdeklaration. I de fall sakskäl talar för att en expert ska rekryteras som själv (eller som står denne nära) lämnat bidrag till forskningen inom ett område, ska denna expert inte själv delta i bedömningen av huruvida den egna forskningen (eller forskning som bedrivits av någon som står denne nära) ska utgöra underlag för den systematiska översikten.

6 sid 6(7) Medlem i en projektgrupp är skyldig att beakta jäv och på eget initiativ redovisa om det finns eventuella omständigheter som kan tänkas påverka dennes ställningstaganden. Vid jäv ska projektmedarbetaren avstå från att delta i bedömningen av forskningsresultat som jävet omfattar. Vid projektgruppens möte ska frågor om jäv dokumenteras i projektets journal. 6. Hantering av jäv Ovanstående riktlinjer kan inte alltid förhindra att jävsituationer uppstår. Jävssituationer kan till exempel uppstå när en ansökan faller inom ett starkt specialiserat område där det inte går att finna experter i beredningsgruppen som inte står i en särskild relation till den sökande, och när en systematisk översikt görs inom ett område där det inte går att finna experter i projektgrupper som inte själva bedrivit forskning inom området det är i själva verket oftast en förutsättning för uppgiften att de har bedrivit egen forskning inom området. Vid en jävsituation ska följande åtgärder vidtas när ett ärende handläggs: Den som är jävig ska inte bedöma studier (artiklar) eller ansökningar i de fall jäv föreligger. I de fall jävsfrågan inte kan lösas i en beredningsgrupp ska skriftliga yttranden inhämtas från minst två externa experter. Vid pågående sammanträde ska den som är jävig lämna rummet. Detta gäller under hela handläggningsprocessen. Jävsförhållanden, alltså både när jäv föreligger och då jäv prövats men inte ansetts föreligga, ska dokumenteras under hela den tid projektet eller beredningen pågår, dvs. under hela beredningsprocessen. Om ett möte i en beredningsgrupp inte protokollförs ska likväl ett jävsprotokoll föras. I ett projekt som gäller systematiska översikter ska hanteringen av jäv dokumenteras i projektets journal. 7. Kommunikation av jävspolicyn Frågor och diskussioner om jäv kan uppkomma inom hela Skolforskningsinstitutets verksamhet. Det är därför angeläget att alla anställda, ledmöter i Skolforskningsnämnden och i det vetenskapliga rådet, medlemmar i projekt- och beredningsgrupper är väl informerade om institutets jävspolicy. För att säkerställa det bör

7 sid 7(7) alla nyanställda informeras om Skolforskningsinstitutets jävspolicy och diskutera innebörden av den som en del av introduktionen till arbetet, handläggare involverade i projekt- och beredningsgrupper ges tillfälle att diskutera jäv och de aktuella hanteringsordningarna före och efter ansökningsberedningen/projektet för att få fram synpunkter på hur arbetet kan förbättras, jävspolicyn kommuniceras till Skolforskningsnämnden, det vetenskapliga rådet och ledamöter i beredningsgrupper, ordföranden och forskningssekreteraren vid beredningsgruppsmötena informera om att man närsomhelst kan ta upp en fråga om jäv till diskussion, och direktören ansvarar för institutets övergripande hantering av jävsfrågor.

Beslutad av Vetenskapsrådets styrelse Varför har Vetenskapsrådet en jävspolicy?

Beslutad av Vetenskapsrådets styrelse Varför har Vetenskapsrådet en jävspolicy? Vetenskapsrådets styrelse, protokoll nr. 2, 2014 Bilaga 1 2014-04-10 Dnr: 113-2014-1792 Jävspolicy Beslutad av Vetenskapsrådets styrelse 2014-04-10. 1. Varför har Vetenskapsrådet en jävspolicy? Jävspolicyn

Läs mer

Vetenskapsrådets riktlinjer för hantering av jäv

Vetenskapsrådets riktlinjer för hantering av jäv Vetenskapsrådet Datum: 11 februari 2019 Diarienummer: 1.2.4-2019-00139 Vetenskapsrådets riktlinjer för hantering av jäv 1. Utgångspunkter Ett utmärkande drag för Vetenskapsrådets organisation och beslutsformer

Läs mer

Jävsregler för Vetenskapsrådet

Jävsregler för Vetenskapsrådet Jävsregler för Vetenskapsrådet 2006-02-21 Dnr: 111-2006-623 Beslutade av Vetenskapsrådets styrelse 2001-04-03. Denna förkortade version fastställdes av GD 2006-02-21 på styrelsens uppdrag. 1. Vad är jäv?

Läs mer

Jävsregler för Konkurrensverkets råd för forskningsfrågor

Jävsregler för Konkurrensverkets råd för forskningsfrågor 2013-01-01 1 (5) Chefsekonomavdelningen Joakim Wallenklint 08-700 16 03 joakim.wallenklint@kkv.se Jävsregler för Konkurrensverkets råd för forskningsfrågor 1. Allmänt om jävsreglernas funktion Jävsregler,

Läs mer

Jävsregler vid Högskolan i Jönköping

Jävsregler vid Högskolan i Jönköping Jävsregler vid Högskolan i Jönköping Med jäv menas en omständighet som rubbar förtroendet till en viss ledamots eller tjänstemans opartiskhet vid handläggningen av ett ärende. Högskolan i Jönköping (HJ)

Läs mer

Jävsregler Peter Engström föredragning inför Styrelsen för samefonden, 2012-09-05 Regeringsformen (1974:152) 1 kap 9 Domstolar samt förvaltningsmyndigheter och andra som fullgör offentliga förvaltningsuppgifter

Läs mer

INFORMATION OM GÄLLANDE JÄVSREGLER

INFORMATION OM GÄLLANDE JÄVSREGLER INFORMATION OM GÄLLANDE JÄVSREGLER Regler om jäv återfinns i förvaltningslagen och personalföreträdarförordningen. Innebörden av de jävsregler som gäller för beslutsfattare, ledamöter och handläggare inom

Läs mer

Beredningsarbetet för utlysningen SU - SLL 2017

Beredningsarbetet för utlysningen SU - SLL 2017 1 Dnr SLL Beredningsarbetet för utlysningen SU - SLL 2017 Ett samarbete mellan Stockholms universitet och Stockholms läns landsting 1 2 Innehållsförteckning Tidplan för beredningsarbetet under 2016...

Läs mer

Prövning av jäv. Förvaltningens förslag till beslut 1. Utbildningsnämnden beslutar att jäv inte föreligger. 2. Beslutet justeras omedelbart

Prövning av jäv. Förvaltningens förslag till beslut 1. Utbildningsnämnden beslutar att jäv inte föreligger. 2. Beslutet justeras omedelbart Utbildningsförvaltningen Avdelningen för ekonomi och styrning Tjänsteutlåtande Dnr 1.4.1-8543/2014 Sida 1 (5) 2014-10-21 Handläggare Ingrid Olsson Till Utbildningsnämnden 2014-10-23 Prövning av jäv Förvaltningens

Läs mer

Information till opponenter, betygsnämndsledamöter och ordförande vid disputation vid Örebro universitet

Information till opponenter, betygsnämndsledamöter och ordförande vid disputation vid Örebro universitet Information till opponenter, betygsnämndsledamöter och ordförande vid disputation vid Örebro universitet Innan disputationen Avhandlingen skickas normalt till opponent, betygsnämnd och disputationsordförande

Läs mer

Riktlinjer om jäv. Dessa riktlinjer har fastställts av rektor Dnr HS 2015/906

Riktlinjer om jäv. Dessa riktlinjer har fastställts av rektor Dnr HS 2015/906 Riktlinjer om jäv Dessa riktlinjer har fastställts av rektor 2015-11-16. Dnr HS 2015/906 INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1 Inledning... 2 2 Objektivitetsprincipen... 2 3 Handläggare... 2 4 Förvaltningslagens reglering

Läs mer

Tillägg i Övervakningskommitténs arbetsordning

Tillägg i Övervakningskommitténs arbetsordning 1(5) 2017-06-16 Diarienummer:2017/00021 Anne Ronkainen Tillägg i Övervakningskommitténs arbetsordning Allmänt om jävsreglerna i förvaltningslagen För svenska förvaltningsmyndigheter finns jävsbestämmelserna

Läs mer

Uppdrag bedömargrupp. Treklövern - utvärdering av utbildningskvalitet

Uppdrag bedömargrupp. Treklövern - utvärdering av utbildningskvalitet 2016-06-13 Treklövern - utvärdering av utbildningskvalitet Innehållsförteckning Inledning... 2 Bedömargruppens uppdrag... 2 Utvärderingsansvarig... 2 Biträdande utvärderingsansvarig... 3 Bedömargruppens

Läs mer

ska inneha doktorsexamen eller motsvarande

ska inneha doktorsexamen eller motsvarande 1 Dnr U 2018/74 2018 02 13 Forskarutbildningsnämnden Riktlinjer för betygsnämnders sammansättning och jävssituationer Detta dokument klargör hur Forskarutbildningsnämnden ser på betygsnämnders sammansättning

Läs mer

Hantering av jäv, intressekonflikter och bindningar när externa experter anlitas

Hantering av jäv, intressekonflikter och bindningar när externa experter anlitas 1. (5) 2008-06-17 Hantering av jäv, intressekonflikter och bindningar när externa experter anlitas Detta dokument, som utarbetats gemensamt av Livsmedelsverket, Läkemedelsförmånsnämnden, Läkemedelsverket,

Läs mer

Myndigheternas roll och ansvar. Version [Plats för aktuell myndighets logotyp]

Myndigheternas roll och ansvar. Version [Plats för aktuell myndighets logotyp] 1 Information till myndigheternas handläggare om hantering av jäv, intressekonflikter och övriga anknytningar när externa experter och uppdragstagare anlitas E-hälsomyndigheten, Folkhälsomyndigheten, Inspektionen

Läs mer

Policy för att motverka mutor och jäv

Policy för att motverka mutor och jäv Policy för att motverka mutor och jäv Fastställd av kommunfullmäktige 2017-04-27, 52 Policy för att motverka mutor och jäv Sida 2(6) Innehållsförteckning Inledning... 3 Policy mot mutor och andra förmåner...

Läs mer

Jäv. Georg Lagerberg Marie Zernig Avdelningen för regler och behörighet/enheten för förvaltningsjuridik

Jäv. Georg Lagerberg Marie Zernig Avdelningen för regler och behörighet/enheten för förvaltningsjuridik Jäv Georg Lagerberg Marie Zernig Avdelningen för regler och behörighet/enheten för förvaltningsjuridik 2016-10-05 1 kap. 9 regeringsformen (1974:152) Domstolar samt förvaltningsmyndigheter och andra som

Läs mer

REGLER U 2012/47. Regler för utlysning av doktorandplatser och antagning till utbildning på forskarnivå

REGLER U 2012/47. Regler för utlysning av doktorandplatser och antagning till utbildning på forskarnivå REGLER U 2012/47 Regler för utlysning av doktorandplatser och antagning till utbildning på forskarnivå Detta dokument är fastställt av Konstnärliga fakultetsnämnden vid Göteborgs universitet 2012-02-21

Läs mer

1(6) Handlingsplan för hantering av intressekonflikter, jäv och opartiskhet inom miljösektionens verksamhet. Styrdokument

1(6) Handlingsplan för hantering av intressekonflikter, jäv och opartiskhet inom miljösektionens verksamhet. Styrdokument 1(6) Handlingsplan för hantering av intressekonflikter, jäv och opartiskhet inom miljösektionens verksamhet Styrdokument 2(6) Styrdokument Dokumenttyp Handlingsplan Beslutad av Kommunstyrelsen 2018-12-04,

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL ANSLAG/BEVIS. Mötesdatum Ånge Energi AB

MÖTESPROTOKOLL ANSLAG/BEVIS. Mötesdatum Ånge Energi AB 1 / 8 Plats och tid rum Flataklocken kl. 09:00 ande ledamöter Övriga närvarande Utses att justera Stiven Wiklund (S) (ordförande) Mikael Johansson (S) Mai Karlsson (VF) Mikael Granlund (S) ersätter Karin

Läs mer

KONFERENSBIDRAG HÖSTEN 2018 BEREDNINGSHANDBOK

KONFERENSBIDRAG HÖSTEN 2018 BEREDNINGSHANDBOK KONFERENSBIDRAG HÖSTEN 2018 BEREDNINGSHANDBOK FÖRORD Denna beredningshandbok är tänkt att fungera som en hjälp för dig som fått uppdraget som sakkunnig för vår utlysning Konferensbidrag. Syftet med bidraget

Läs mer

utlysning av bidrag till genusvetenskaplig forskning med inriktning på jämställd hälsa och vård

utlysning av bidrag till genusvetenskaplig forskning med inriktning på jämställd hälsa och vård Landstingsstyrelsens förvaltning 2016-10-11 LS 2016-0720 Beredningsarbetet 2016 utlysning av bidrag till genusvetenskaplig forskning med inriktning på jämställd hälsa och vård 2017-2018 Stockholms läns

Läs mer

Hantering av jäv och intressekonflikter m.m. i samband med anlitande av externt stöd

Hantering av jäv och intressekonflikter m.m. i samband med anlitande av externt stöd Sida: 1/9 LEDNINGSYSTEM Datum: 2010-06-30 Dokumenttyp: Policy Process: Säkerställa kunskap och kompetens Dokumentnummer: 138 Version: 1 Författare: Ulf Yngvesson Fastställd: Ann-Louise Eksborg Hantering

Läs mer

Äldrenämnden kallas till sammanträde torsdag den 18 april 2013, kl 18:30

Äldrenämnden kallas till sammanträde torsdag den 18 april 2013, kl 18:30 Kallelse 2013-04-18 1 (5) Äldrenämnden kallas till sammanträde torsdag den 18 april 2013, kl 18:30 Plats: Sammanträdesrum Duvbo, Kommunhuset Förhinder anmäls till: Gunilla Andersson, tel 08-706 84 08,

Läs mer

Vilka rättigheter och skyldigheter har en nämndrepresentant respektive en programstudierektor? Linnéa Littorin, Universitetsjurist

Vilka rättigheter och skyldigheter har en nämndrepresentant respektive en programstudierektor? Linnéa Littorin, Universitetsjurist Vilka rättigheter och skyldigheter har en nämndrepresentant respektive en programstudierektor? Linnéa Littorin, Universitetsjurist Generella utgångspunkter Universitetet har tre roller: myndighet, arbetsgivare,

Läs mer

Jävsregler, praktiska anvisningar och jävsblankett, Läkemedelskommittén i Värmland

Jävsregler, praktiska anvisningar och jävsblankett, Läkemedelskommittén i Värmland Jävsregler, praktiska anvisningar och jävsblankett, Läkemedelskommittén i Värmland Dessa regler och anvisningar riktar sig i första hand till ledamöter i Läkemedelskommittén i Värmland (LKV) och dess terapigrupper.

Läs mer

Hantering av jäv, intressekonflikter och bindningar när externa experter/uppdragstagare anlitas

Hantering av jäv, intressekonflikter och bindningar när externa experter/uppdragstagare anlitas 1 Hantering av jäv, intressekonflikter och bindningar när externa experter/uppdragstagare anlitas Detta dokument, som utarbetats gemensamt av Livsmedelsverket, Läkemedelsverket, SBU, Smittskyddsinstitutet,

Läs mer

K a l l e l s e / f ö r e d r a g n i n g s l i s t a Socialnämnden

K a l l e l s e / f ö r e d r a g n i n g s l i s t a Socialnämnden Tid: kl. 08:15 Plats: Ånge kommunkontor, rum Flataklocken Ledamöter kallas Ersättare underättas Ordförande Birgitta Sjögren (S) Ledamöter Mikael Ahnström (S), vice ordförande Maud Lyberg (S) Birgitta Liivlaid

Läs mer

Fastställd av Cancerfondens styrelse Inledning

Fastställd av Cancerfondens styrelse Inledning 1. Inledning Fastställd av Cancerfondens styrelse 2017-04-06 1.1. För att besegra cancer ska Cancerfonden finansiera den främsta cancerforskningen. Det är därvid självklart att denna forskning bedrivs

Läs mer

Jäv, mutor och andra intressekonflikter 1. Jäv

Jäv, mutor och andra intressekonflikter 1. Jäv Jäv, mutor och andra intressekonflikter All offentlig förvaltning utförs på medborgarnas uppdrag och innefattar därmed ett särskilt ansvar att upprätthålla kraven på saklighet och opartiskhet. Inom Kulturrådet

Läs mer

Kent Ylvesson (förvaltningschef) Peter Gunnarsson (kulturchef) Kristina Kamsten (sekreterare) Sekreterare... Kristina Kamsten.

Kent Ylvesson (förvaltningschef) Peter Gunnarsson (kulturchef) Kristina Kamsten (sekreterare) Sekreterare... Kristina Kamsten. 1 / 5 Plats och tid Ånge kommunkontor, rum Getberget kl. 08:00-10:00 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Utses att justera Catharina Karlsson (S) (ordförande) Mikael Johansson (S) (vice ordförande)

Läs mer

Ärende 10. Riktlinjer för att motverka jäv. Kommunstyrelsen

Ärende 10. Riktlinjer för att motverka jäv. Kommunstyrelsen KOMMUNSTYRELSENS FÖRVALTNING TJÄNSTEUTLÅTANDE Ärende 10 DATUM DIARIENR SIDA 2014-03-31 KS-2013/1421.112 1 (3) HANDLÄGGARE Viktoria Thonäng viktoria.thonang@huddinge.se Kommunstyrelsen Riktlinjer för att

Läs mer

Sonja Martinsson (S) (ordförande) Jonny Jonsson (S) (vice ordförande) Ulf Stecksén (S) Birgitta Vistrand Elvén (C) Hans Forsström (VF)

Sonja Martinsson (S) (ordförande) Jonny Jonsson (S) (vice ordförande) Ulf Stecksén (S) Birgitta Vistrand Elvén (C) Hans Forsström (VF) 1 / 8 Plats och tid Ånge kommunkontor, mötesrum Rankleven kl. 08:30-15:15 ande ledamöter Ej tjänstgörande ersättare Utses att justera Sonja Martinsson (S) (ordförande) Jonny Jonsson (S) (vice ordförande)

Läs mer

Jan Filipsson (S) (ordförande) Örjan Olsson (V) Åke Nylén (S) ersätter Kjell Grip (KD)

Jan Filipsson (S) (ordförande) Örjan Olsson (V) Åke Nylén (S) ersätter Kjell Grip (KD) 1 / 10 Plats och tid Ånge kommunkontor, mötesrum Flataklocken kl. 08:30-11:00 ande ledamöter Ej tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Utses att justera Jan Filipsson (S) (ordförande) Örjan Olsson (V)

Läs mer

Klinisk forskare med vårdutbildning 2019 Beredningsarbetet 2018

Klinisk forskare med vårdutbildning 2019 Beredningsarbetet 2018 1 DNR LS 2018-0792 2018-06-18 Klinisk forskare med vårdutbildning 2019 Beredningsarbetet 2018 2 Innehållsförteckning Sida 1 Inledning 3 2 Tidplan för beredningsarbetet 3 3 Förteckning över ledamöter Forskningsrådet

Läs mer

Mutor och jäv. Policy och vägledning för anställda och förtroendevalda i Varbergs kommun. Antagen av Kommunfullmäktige

Mutor och jäv. Policy och vägledning för anställda och förtroendevalda i Varbergs kommun. Antagen av Kommunfullmäktige Mutor och jäv Policy och vägledning för anställda och förtroendevalda i Varbergs kommun Antagen av Kommunfullmäktige 2013-06-18 Innehåll Inledning... 2 Tagande av muta och givande av muta... 3 Tillbörlig

Läs mer

Stiven Wiklund (S) (ordförande) Mikael Johansson (S) Ingeborg Torung (S) Björn Magnusson (C) Mai Karlsson (VF) Stefan Åsén (V) Mikael Granlund (S)

Stiven Wiklund (S) (ordförande) Mikael Johansson (S) Ingeborg Torung (S) Björn Magnusson (C) Mai Karlsson (VF) Stefan Åsén (V) Mikael Granlund (S) 1 / 8 Plats och tid Flataklocken kl. 09:00-12:00 ande ledamöter Ej tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Utses att justera Stiven Wiklund (S) (ordförande) Mikael Johansson (S) Ingeborg Torung (S) Björn

Läs mer

Riktlinje för att förhindra jäv samt givande och tagande av muta bland förtroendevalda

Riktlinje för att förhindra jäv samt givande och tagande av muta bland förtroendevalda Riktlinje för att förhindra jäv samt givande och tagande av muta bland förtroendevalda 0 Riktlinje för att förhindra jäv samt givande och tagande av muta bland förtroendevalda Diarienr: Ansvarig: HR-direktör

Läs mer

Stiven Wiklund (S) (ordförande) Mikael Johansson (S) Ingeborg Torung (S) Stefan Åsén (V) Mikael Granlund (S) Jörgen Dahlin (S)

Stiven Wiklund (S) (ordförande) Mikael Johansson (S) Ingeborg Torung (S) Stefan Åsén (V) Mikael Granlund (S) Jörgen Dahlin (S) 1 / 14 Plats och tid Flataklocken kl. 09:00 ande ledamöter Övriga närvarande Utses att justera Stiven Wiklund (S) (ordförande) Mikael Johansson (S) Ingeborg Torung (S) Stefan Åsén (V) Mikael Granlund (S)

Läs mer

Riktlinjer för utseende av betygsnämnd m.m.

Riktlinjer för utseende av betygsnämnd m.m. ÖREBRO UNIVERSITET RIKTLINJER Samtliga fakultetsnämnder Dnr 1.2.1-00262/2015 Riktlinjer för utseende av betygsnämnd m.m. Riktlinjerna har beslutats av Fakultetsnämnden för humaniora och samhällsvetenskap

Läs mer

Stiven Wiklund (S) (ordförande) Mikael Johansson (S) Ingeborg Torung (S) Mai Karlsson (VF) Mikael Granlund (S)

Stiven Wiklund (S) (ordförande) Mikael Johansson (S) Ingeborg Torung (S) Mai Karlsson (VF) Mikael Granlund (S) 1 / 8 Plats och tid Bergåsen, Ånge kommunkontor kl. 10:00-12:00 ande ledamöter Övriga närvarande Utses att justera Stiven Wiklund (S) (ordförande) Mikael Johansson (S) Ingeborg Torung (S) Mai Karlsson

Läs mer

Sonja Martinsson (S) (ordförande) Jonny Jonsson (S) (vice ordförande) Ulf Stecksén (S) Birgitta Vistrand Elvén (C) Hans Forsström (VF)

Sonja Martinsson (S) (ordförande) Jonny Jonsson (S) (vice ordförande) Ulf Stecksén (S) Birgitta Vistrand Elvén (C) Hans Forsström (VF) 1 / 9 Plats och tid Ånge kommunkontor, mötesrum Rankleven kl. 11:00-14:00 ande ledamöter Ej tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Utses att justera Sonja Martinsson (S) (ordförande) Jonny Jonsson (S)

Läs mer

STADGAR FÖR FÖRSÄKRINGSFÖRMEDLINGSMARKNADENS DISCIPLINNÄMND

STADGAR FÖR FÖRSÄKRINGSFÖRMEDLINGSMARKNADENS DISCIPLINNÄMND STADGAR FÖR FÖRSÄKRINGSFÖRMEDLINGSMARKNADENS DISCIPLINNÄMND Disciplinnämnden har sitt säte i Stockholm. 1 Verksamhet Disciplinnämndens syfte är att verka för att upprätthålla allmänhetens förtroende för

Läs mer

Punkt 11: Riktlinje för hantering av intressekonflikt

Punkt 11: Riktlinje för hantering av intressekonflikt 2016-09-21 Punkt 11: Riktlinje för hantering av intressekonflikt Förslag till beslut i styrelsen att anta Riktlinjer för hantering av intressekonflikt för Försäkrings AB Göta Lejon FÖRSÄKRINGS AB GÖTA

Läs mer

Arbetsordning Stockholms läns landstings innovationsfond

Arbetsordning Stockholms läns landstings innovationsfond Landstingsstyrelsens förvaltning SLL Forskning och innovation ARBETSORDNING 1 (5) Handläggare: Jakob Hellman Arbetsordning Stockholms läns landstings innovationsfond Beskrivning Nedan följer en kort beskrivning

Läs mer

Riktlinjer för sakkunnigbedömning vid Vetenskapsrådet

Riktlinjer för sakkunnigbedömning vid Vetenskapsrådet Datum Diarienummer 2017-11-15 Dnr 1.2.4-2016-7045 för sakkunnigbedömning vid Vetenskapsrådet Om detta dokument Vetenskapsrådets styrelse har beslutat om åtta principer för Vetenskapsrådets sakkunnigbedömning.

Läs mer

Jan Filipsson (S) (ordförande) Örjan Olsson (V) Kjell Grip (KD)

Jan Filipsson (S) (ordförande) Örjan Olsson (V) Kjell Grip (KD) 1 / 5 Plats och tid Medborgarhuset, Gillet kl. 09:00-09:30 Beslutande ledamöter Ej tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Utses att justera Jan Filipsson (S) (ordförande) Örjan Olsson (V) Kjell Grip

Läs mer

Information om förslag och beslut om disputation vid Örebro universitet

Information om förslag och beslut om disputation vid Örebro universitet ÖREBRO UNIVERSITET 2005-04-20 Fakultetskansliet senast ändrad Catharina Ahlén 2015-01-30 OBS! Informationen är uppdaterad med anledning av - rektors ändringar i disputationsföreskrifterna fr.o.m. den 1

Läs mer

Svensk författningssamling

Svensk författningssamling Svensk författningssamling Lag om ändring i kommunallagen (1991:900); SFS 1999:621 Utkom från trycket den 30 juni 1999 utfärdad den 10 juni 1999. Enligt riksdagens beslut 1 föreskrivs i fråga om kommunallagen

Läs mer

Beredningsordning 2018 Bilaga till Utlysningstexten: Nya betalningsmodeller för hälso- och sjukvården

Beredningsordning 2018 Bilaga till Utlysningstexten: Nya betalningsmodeller för hälso- och sjukvården Landstingsstyrelsens förvaltning SLL Forskning och innovation 1 (11) Handläggare Annette Alkebo Telefon 072-569 41 15 E-post annette.alkebo@sll.se Nya betalningsmodeller för hälso- och sjukvården Beredningsordning

Läs mer

Skolforskningsinstitutets forskningsmedel

Skolforskningsinstitutets forskningsmedel Skolforskningsinstitutets forskningsmedel 2016 2016-03-07 PROMEMORIA 2016-03-07 Lena Adamson Titel Telefon Email Skolforskningsinstitutets forskningsmedel 2016 Skolans och förskolans verksamma ställs dagligen

Läs mer

Mötesanteckningar styrgruppen för Svenskt NMR-centrum

Mötesanteckningar styrgruppen för Svenskt NMR-centrum SVENSKT NMR-CENTRUM VID GÖTEBORGS UNIVERSITET Mötesanteckningar styrgruppen för Svenskt NMR-centrum Sammanträdesdatum och plats: Närvarande: Mikael Akke, ordförande 2015-05-05, kl. 14.00-17.30, Svenskt

Läs mer

Arbetsordning för etik- och besvärsnämnden (EBN) med regler för handläggning av etik- och besvärsärenden

Arbetsordning för etik- och besvärsnämnden (EBN) med regler för handläggning av etik- och besvärsärenden 2010 05 03 1 (7) Arbetsordning för etik- och besvärsnämnden (EBN) med regler för handläggning av etik- och besvärsärenden 1. EBN:s organisation Svenska psykoanalytiska föreningens stadgar 11 ger följande

Läs mer

Barnfonden Insamlingsstiftelse. Organisationsnummer 846003-9020. Har vid sammanträde den 23 februari 2015 beslutat fastställa denna

Barnfonden Insamlingsstiftelse. Organisationsnummer 846003-9020. Har vid sammanträde den 23 februari 2015 beslutat fastställa denna Sida 1 av 5 Barnfonden Insamlingsstiftelse Organisationsnummer 846003-9020 Har vid sammanträde den 23 februari 2015 beslutat fastställa denna INSTRUKTION FÖR GENERALSEKRETERAREN MED INSTRUKTION FÖR DEN

Läs mer

Jan Filipsson (S) (ordförande) Leif Lindström (S) (vice ordförande) Mats Karlsson (S) ersätter Irené Melin (S) Sven Helmersson (M) Lina Lindman (VF)

Jan Filipsson (S) (ordförande) Leif Lindström (S) (vice ordförande) Mats Karlsson (S) ersätter Irené Melin (S) Sven Helmersson (M) Lina Lindman (VF) 1 / 6 Plats och tid Ånge kommunkontor, sammanträdesrum Flataklocken kl. 09:00 ande ledamöter Ej tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Utses att justera Jan Filipsson (S) (ordförande) Leif Lindström

Läs mer

Allmän förvaltningsrätt. Vad är förvaltningsrätt? Centrala begrepp. Professor Olle Lundin Juridiska institutionen Uppsala universitet

Allmän förvaltningsrätt. Vad är förvaltningsrätt? Centrala begrepp. Professor Olle Lundin Juridiska institutionen Uppsala universitet Allmän förvaltningsrätt Professor Olle Lundin Juridiska institutionen Uppsala universitet Vad är förvaltningsrätt? Förhållandet mellan myndigheter Förhållandet mellan myndigheter och enskilda Regleringen

Läs mer

Rättsliga förutsättningar och avtal om sekretess för genomförande av tjänsten Etableringslots på Arbetsförmedlingens uppdrag

Rättsliga förutsättningar och avtal om sekretess för genomförande av tjänsten Etableringslots på Arbetsförmedlingens uppdrag Sida: 1 av 9 Dnr: Af-2010/121363 Datum: 2011-02-04 Rättsliga förutsättningar och avtal om sekretess för genomförande av tjänsten Etableringslots på Arbetsförmedlingens uppdrag Säljaren deltar i Arbetsförmedlingens

Läs mer

Delegering. Allmänt om delegering

Delegering. Allmänt om delegering Kultur- och fritidsförvaltningen Datum Sidan 1 av 6 Sid 2018-01-01 1 (6) Delegering Allmänt om delegering Kommunfullmäktige är kommunens högsta beslutande organ och beslutar i ärenden av principiell beskaffenhet

Läs mer

Policy avseende Farliga förmåner i Bräcke kommun. Antagen av kommunfullmäktige 75/2015

Policy avseende Farliga förmåner i Bräcke kommun. Antagen av kommunfullmäktige 75/2015 Policy avseende Farliga förmåner i Bräcke kommun Antagen av kommunfullmäktige 75/2015 Innehållsförteckning 1. Inledning... 3 2. Omfattning... 3 3. Måltider... 3 4. Rabatter, subventioner och lån... 4 5.

Läs mer

Oredlighet i vetenskaplig verksamhet

Oredlighet i vetenskaplig verksamhet ANVISNING Gäller från och med 2010-04-22 Oredlighet i vetenskaplig verksamhet Gäller fr o m 2010-04-22 Anvisningen grundar sig på: Rektorsbeslut UF-212, Dnr V-2010-0249, Doss 10 Intern föreskrift och handläggningsordning

Läs mer

landet skall nyvalda fullmäktige välja revisorer för granskning av verksamheten under de fyra följande åren. Lag (2006:369).

landet skall nyvalda fullmäktige välja revisorer för granskning av verksamheten under de fyra följande åren. Lag (2006:369). 9 kap. Revision Val av revisorer 1 Under de år då val av fullmäktige har förrättats i hela landet skall nyvalda fullmäktige välja revisorer för granskning av verksamheten under de fyra följande åren. Lag

Läs mer

Lokal lex Sarah-rutin Norrmalms stadsdelsförvaltning

Lokal lex Sarah-rutin Norrmalms stadsdelsförvaltning 1 Lokal lex Sarah-rutin Norrmalms stadsdelsförvaltning Reviderad juni 2016 Innehåll Vad är lex Sarah 2 Att medverka till god kvalitet 2 Missförhållanden ska rapporteras 3 Skyldigheten att rapportera 3

Läs mer

Anvisningar för ansökningar om FoU medel från Riksantikvarieämbetet

Anvisningar för ansökningar om FoU medel från Riksantikvarieämbetet Anvisningar för ansökningar om FoU medel från Riksantikvarieämbetet Ansökningar om medel för forskning och utveckling, FoU, kan göras en gång per år. Medlen kommer från anslaget 1:4 Forsknings- och utvecklingsinsatser

Läs mer

BESLUT. Hantering av misstanke om vetenskaplig oredlighet. högskoleförbund/vetenskapsrådet (Dnr ).

BESLUT. Hantering av misstanke om vetenskaplig oredlighet. högskoleförbund/vetenskapsrådet (Dnr ). Malmö högskola Avdelningen för utbildnings- och forskningsstöd Peter Jönsson Forskningskoordinator 1(6) BESLUT 2013-05-16 Mahr Dnr 69-2013/278 Hantering av misstanke om vetenskaplig oredlighet För alla

Läs mer

PROTOKOLL Föredragning i Stockholm

PROTOKOLL Föredragning i Stockholm 1 SVEA HOVRÄTT Rotel 060301 PROTOKOLL 2018-05-17 2018-05-29 Föredragning i Stockholm Aktbilaga 29 Mål nr M 7509-17 RÄTTEN F.d. hovrättslagmannen Per-Anders Broqvist, hovrättsråden Hans Nyman, referent,

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL ANSLAG/BEVIS. Mötesdatum Ånge Fastighets & Industri AB

MÖTESPROTOKOLL ANSLAG/BEVIS. Mötesdatum Ånge Fastighets & Industri AB 1 / 11 Plats och tid rum Flataklocken kl. 09:00 ande ledamöter Övriga närvarande Utses att justera Stiven Wiklund (S) (ordförande) Mikael Johansson (S) Mai Karlsson (VF) Mikael Granlund (S) ersätter Karin

Läs mer

Riktlinjer för att utse betygsnämnd m.m.

Riktlinjer för att utse betygsnämnd m.m. ÖREBRO UNIVERSITET RIKTLINJER Samtliga fakultetsnämnder 2018/05643 Riktlinjer för att utse betygsnämnd m.m. Riktlinjerna har beslutats av samtliga fakultetsnämnder 2005 (CF 10-165/2005). Riktlinjerna har

Läs mer

3 kap. Kyrkofullmäktige

3 kap. Kyrkofullmäktige 3 kap. Kyrkofullmäktige 1 Kyrkofullmäktige är högsta beslutande organ i en församling som inte ingår i ett pastorat. Om flera församlingar samverkar i ett pastorat är kyrkofullmäktige pastoratets högsta

Läs mer

1. pröva frågor om godkännande, auktorisation och registrering enligt denna lag,

1. pröva frågor om godkännande, auktorisation och registrering enligt denna lag, SFS nr: 2001:883 Revisorslag (2001:883) 3 Revisorsnämnden skall 1. pröva frågor om godkännande, auktorisation och registrering enligt denna lag, 2. utöva tillsyn över revisionsverksamhet samt över revisorer

Läs mer

Jävsregler för Karolinska Institutet

Jävsregler för Karolinska Institutet Jävsregler för Karolinska Institutet Gäller från och med 2006-04-26 Ersätter jävsregler från 1997 Beslut Dnr: 900/06-608 2006-04-26 Rektor Fastställande av reviderade jävsregler Vid Etikrådets internat

Läs mer

POLICY OCH RIKTLINJER OM. Korruption och jäv

POLICY OCH RIKTLINJER OM. Korruption och jäv POLICY OCH RIKTLINJER OM Korruption och jäv Pendar Solimani pendar.solimani@kammarkollegiet.se 08-700 06 78 Sid 2 (12) 2015-11-09 Dnr 1.2-4924-15 Innehåll Policy... 3 Riktlinje... 4 1.1 Inledning... 4

Läs mer

Dessa bestämmelser ska kontinuerligt följas upp och omprövas vid behov.

Dessa bestämmelser ska kontinuerligt följas upp och omprövas vid behov. Upprättad 2014-06- Bestämmelser för det nationella landsbygdsnätverket 2020 Dessa bestämmelser ska kontinuerligt följas upp och omprövas vid behov. 1. Ändamål Det svenska landsbygdsnätverket 2020 ändamål

Läs mer

Jan Filipsson (S) (ordförande) Leif Lindström (S) (vice ordförande) Lina Lindman (VF) Sven Helmersson (M) Mats Karlsson (S) ersätter Irené Melin (S)

Jan Filipsson (S) (ordförande) Leif Lindström (S) (vice ordförande) Lina Lindman (VF) Sven Helmersson (M) Mats Karlsson (S) ersätter Irené Melin (S) 1 / 8 Plats och tid Forum, Ljungaverk kl. 13:00-17:00 ande ledamöter Ej tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Utses att justera Jan Filipsson (S) (ordförande) Leif Lindström (S) (vice ordförande) Lina

Läs mer

Förvaltningslagen. Ny från 1 juli 2018

Förvaltningslagen. Ny från 1 juli 2018 Förvaltningslagen Ny från 1 juli 2018 Förvaltningslagen Viktig för att allmänheten ska ha ett stort förtroende för att uppgifterna sköts på ett ansvarsfullt och korrekt sätt Ger en struktur för kontakterna

Läs mer

Stadgar för Fastighetsmarknadens Reklamationsnämnd

Stadgar för Fastighetsmarknadens Reklamationsnämnd 1 Stadgar för Fastighetsmarknadens Reklamationsnämnd 1 Tvistlösningsnämndens namn ska vara Fastighetsmarknadens Reklamationsnämnd ( FRN ). Huvudman för FRN är Fastighetsmarknadens Reklamationsnämnd FRN

Läs mer

Oberoendet i den kommunala revisionen

Oberoendet i den kommunala revisionen Konstitutionsutskottets betänkande 2009/10:KU16 Oberoendet i den kommunala revisionen Sammanfattning I detta betänkande behandlas proposition 2009/10:46 Oberoendet i den kommunala revisionen. Propositionen

Läs mer

Mutor och jäv. Vad gäller i kommunal verksamhet?

Mutor och jäv. Vad gäller i kommunal verksamhet? Mutor och jäv Vad gäller i kommunal verksamhet? 1 Hur vill vi ha det i samhället.. och i vår egen kommunala verksamhet? I och med det som hänt i Göteborg har vi vaknat för att detta fenomen finns även

Läs mer

Policy om korruption, jäv och bisysslor

Policy om korruption, jäv och bisysslor 1 (5) DATUM DNR 2017-10-24 KS/2017:261 Policy om korruption, jäv och bisysslor Antagen av kommunfullmäktige den 18 december 2017 2 (5) Inledning Förtroendet för Lidingö stad liksom för alla andra offentliga

Läs mer

Jävsregler Objektivitetsprincipen Innehåll "Handläggare" Jäv

Jävsregler Objektivitetsprincipen Innehåll Handläggare Jäv Nr 2 - Etiska nämndens skriftserie Jävsregler Objektivitetsprincipen I 1 kap 9 regeringsformen och i förvaltningslagen (FL, 1986:223) finns bestämmelser som syftar till att garantera att handläggning och

Läs mer

Arbetsordning för SFÖ:s etiknämnd

Arbetsordning för SFÖ:s etiknämnd Arbetsordning för SFÖ:s etiknämnd antagen vid årsmötet 2010 Innehåll Etiknämndens arbetsordning... 2 1 Syfte och struktur... 2 A) Syfte... 2 B) Struktur... 2 C) Beslut... 2 2 Sekretess... 3 3 Kommunikation...

Läs mer

Styrelsen i Sörmlandskusten ideell förening har vid sammanträde den 20 januari 2016 fastställt följande;

Styrelsen i Sörmlandskusten ideell förening har vid sammanträde den 20 januari 2016 fastställt följande; LEADER Sörmlandskusten 1 (7) Arbetsordning för styrelsen samt interna styrdokument Styrelsen i Sörmlandskusten ideell förening har vid sammanträde den 20 januari 2016 fastställt följande; Innehåll Arbetsordning

Läs mer

UTBILDNINGSVETENSKAP. beredningshandbok

UTBILDNINGSVETENSKAP. beredningshandbok UTBILDNINGSVETENSKAP 2016 beredningshandbok FÖRORD Utbildningsvetenskap utgör kunskapsunderlag för den betydande del av det svenska samhället som utgörs av utbildningssystemet, och berör direkt eller indirekt

Läs mer

Affärsetisk policy för Piteå kommun

Affärsetisk policy för Piteå kommun Affärsetisk policy för Piteå kommun Dokumentnamn Dokumenttyp Fastställd/upprättad Beslutsinstans Affärsetisk policy Policy 2012-09-10, 148 Kommunfullmäktige Dokumentansvarig/processägare Version Senast

Läs mer

Stadgar för den ekonomiska föreningen Tillväxt Motala

Stadgar för den ekonomiska föreningen Tillväxt Motala Stadgar för den ekonomiska föreningen Tillväxt Motala 1 Firma och styrelsens säte Föreningens firma är Tillväxt Motala, ekonomisk förening. Styrelsen ska ha sitt säte i Motala kommun. 2 Ändamål Tillväxt

Läs mer

Medborgarförslag om Anställ en kommunjurist! Viktigt att kommunen tar jävsfrågorna på allvar (AU 47) KS

Medborgarförslag om Anställ en kommunjurist! Viktigt att kommunen tar jävsfrågorna på allvar (AU 47) KS kommunstyrelsen i Falkenberg 2016-03-08 102 Medborgarförslag om Anställ en kommunjurist! Viktigt att kommunen tar jävsfrågorna på allvar (AU 47) KS 2014-442 KF Beslut Kommunstyrelsen beslutar enligt arbetsutskottets

Läs mer

Underlagsdokument till jävsregler

Underlagsdokument till jävsregler Underlagsdokument till jävsregler Förebyggande och hantering av jävsituationer inom Mistra Här följer frågor och svar om hur alla inom Mistra med utgångspunkt i Mistras jävsregler kan arbeta för att förebygga

Läs mer

Stadgar för den ideella föreningen Tillväxt Gotland

Stadgar för den ideella föreningen Tillväxt Gotland Stadgar för den ideella föreningen Tillväxt Gotland 1 Firma och styrelsens säte Föreningens firma är Tillväxt Gotland, ideell förening. Styrelsen ska ha sitt säte i Gotlands kommun. 2 Ändamål Tillväxt

Läs mer

Stenungsunds kommuns riktlinjer mot mutor och jäv

Stenungsunds kommuns riktlinjer mot mutor och jäv Stenungsunds kommuns riktlinjer mot mutor och jäv Typ av dokument Beslutat av Beslutsdatum Diarienummer Riktlinjer Kommunfullmäktige 2018-05-14 68 0111/18 Dokumentägare Giltighetstid Framtagen av Reviderad

Läs mer

Reglemente. Bygg- och miljönämnden. Antagen av kommunfullmäktige KF 5/

Reglemente. Bygg- och miljönämnden. Antagen av kommunfullmäktige KF 5/ Reglemente Bygg- och miljönämnden Antagen av kommunfullmäktige KF 5/2012-02-27 Reglemente för bygg- och miljönämnden i Degerfors kommun ALLMÄNT 1 Kommunallagen (1991:900) ger de grundläggande reglerna

Läs mer

Hjo kommuns riktlinjer mot mutor, bestickning och jäv

Hjo kommuns riktlinjer mot mutor, bestickning och jäv Hjo kommuns riktlinjer mot mutor, bestickning och jäv Dokumenttyp Riktlinjer Fastställd/upprättad 2012-01-18 av Kommunstyrelsen 4 Senast reviderad - Detta dokument gäller för Kommunens alla medarbetare

Läs mer

UTBILDNINGSVETENSKAP. beredningshandbok

UTBILDNINGSVETENSKAP. beredningshandbok UTBILDNINGSVETENSKAP 2017 beredningshandbok FÖRORD Utbildningsvetenskap utgör kunskapsunderlag för den betydande del av det svenska samhället som utgörs av utbildningssystemet, och berör direkt eller indirekt

Läs mer

Lokala rutiner för Lex Sarah Mars 2014

Lokala rutiner för Lex Sarah Mars 2014 Lokala rutiner för Lex Sarah Mars 2014 Beslutade av Älvsjö stadsdelsnämnd xxxxx stockholm.se 2 (11) Innehåll Lokala rutiner för Lex Sarah 3 Inledning 3 Vem är rapporteringsskyldig? 3 Vad ska rapporteras?

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL ANSLAG/BEVIS. Mötesdatum Ånge Fastighets & Industri AB

MÖTESPROTOKOLL ANSLAG/BEVIS. Mötesdatum Ånge Fastighets & Industri AB 1 / 12 Plats och tid Flataklocken kl. 09:00 ande ledamöter Övriga närvarande Utses att justera Stiven Wiklund (S) (ordförande) Mikael Johansson (S) Ingeborg Torung (S) Mikael Granlund (S) ersätter Karin

Läs mer

Stadgar för Personförsäkringsnämnden (1 januari 2018)

Stadgar för Personförsäkringsnämnden (1 januari 2018) Stadgar för Personförsäkringsnämnden (1 januari 2018) Stadgar för Personförsäkringsnämnden, antagna av Svensk Försäkrings (före 2011 Sveriges Försäkringsförbund) styrelse den 30 januari 2004, att tillämpas

Läs mer

Riktlinjer om jäv/intressekonflikt, bisysslor och mutor för miljökontoret,

Riktlinjer om jäv/intressekonflikt, bisysslor och mutor för miljökontoret, 1 (10) MILJÖKONTORET Datum Diarienummer 2014-02-07 2014-000694- AD Riktlinjer om jäv/intressekonflikt, bisysslor och mutor för miljökontoret, Uppsala kommun Miljö- och hälsoskyddsnämnden och det kommunala

Läs mer

Riktlinje för rapportering och handläggning av missförhållanden enligt Lex Sarah

Riktlinje för rapportering och handläggning av missförhållanden enligt Lex Sarah Godkänd av (Namn,, Enhet ) Utfärdat av (Namn,, Enhet) RIKTLINJE 1(5) Riktlinje för rapportering och handläggning av missförhållanden enligt Bakgrund Socialnämnden (kommunstyrelsen i Töreboda) ska enligt

Läs mer

Yttrande över Å:s anmälan till JO

Yttrande över Å:s anmälan till JO Justitieombudsmannen Barbro Molander Juridiska avdelningen Yttrande över Å:s anmälan till JO Å:s anmälan Å har hos JO under sex punkter ifrågasatt att Rådet som krav har ställt att en ansökan om projektmedel

Läs mer

Reglemente för Torsby kommuns ungdomsråd

Reglemente för Torsby kommuns ungdomsråd Datum 2010-09-07 7 Antal sidor Reglemente för Torsby kommuns ungdomsråd Utarbetad av: Kommunkansliet Antagen av, datum och Kommunfullmäktige 1998-09-24 130 Reviderad, datum och Kommunfullmäktige 2010-09-28

Läs mer

Högskolan Dalarnas samarbete med Folkuniversitetet

Högskolan Dalarnas samarbete med Folkuniversitetet Högskolan Dalarna Rektor Juridiska avdelningen Verksjurist Pontus Kyrk Högskolan Dalarnas samarbete med Folkuniversitetet Bakgrund Högskoleverket har uppmärksammats på att Högskolan Dalarna skulle ha ett

Läs mer