SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "SAMMANTRÄDESPROTOKOLL"

Transkript

1 Sammanträdesdatum: Sida: (14) arbetsutskott Plats och tid Beslutande Nämndrummet, Kommunhuset, Skillingaryd 4 oktober 2011 klockan Roger Ödebrink (S) ordförande Gunnel Elg (KD), vice ordförande Christer Holmgren (M) Sonja Kling (S) Övriga närvarande Beata Olsson, förvaltningsekonom 91-95, 98 Jonny Johansson, förskolechef/rektor område Norr 91 och 98 Elsebeth Sandén, nämndsekreterare Utses att justera Christer Holmgren (M) Paragraf Justeringens plats Bun-förvaltningen, måndag 10 oktober 2011 klockan och tid Underskrifter Sekreterare Elsebeth Sandén Ordförande Justerare Roger Ödebrink Christer Holmgren ANSLAG / BEVIS Organ Barn- och utbildningsnämnden Sammanträdesdatum Paragraf: Anslaget sätts upp Anslaget tas ner Förvaringsplats för protokollet Underskrift Kommunkontoret, Skillingaryd Elsebeth Sandén Utdragsbestyrkande

2 arbetsutskott /019 2 Barnomsorgssituationen arbetsutskott beslutar Föreslår nämnden att godkänna lämnad redovisning. Statistiken beträffande elevutveckling, födelseantal, placeringar i förskola och fritidshem samt utveckling av kö presenteras för utskottet. Ordföranden yrkar att utskottet föreslår nämnden att godkänna lämnad redovisning.

3 arbetsutskott /009 3 Ekonomi Uppföljning september 2011 arbetsutskott beslutar Föreslår nämnden att godkänna lämnad redovisning. Förvaltningsekonomen ger en redovisning beträffande personalkostnader och konton med större avvikelser. Då månadsbrytet inte skett för september är det bara preliminära siffror som redovisas. Ordföranden yrkar att utskottet föreslår nämnden att godkänna lämnad redovisning.

4 arbetsutskott /009 4 Drifts- och programbudget 2012 arbetsutskott beslutar Arbetsutskottet samlas till ett extra arbetsutskott 12 oktober i detta ärende. Förvaltningen har fått uppdrag att upprätta ett förslag till hur nämnden ska hantera de budgetförändringar och volymförändringar som ingår i den av fullmäktige beslutade ramen. Förvaltningsekonomen går igenom det framtagna materialet. Det fortsatta arbetet med budget 2012 innefattar bland annat en översyn av övergripande mål och resultatmål under varje delprogram. Det framtagna materialet är ännu inte komplett. Ärendet diskuteras. Ordföranden föreslår att arbetsutskottet samlas till ett extra arbetsutskott 12 oktober i detta ärende. Ärendets tidigare handläggning arbetsutskott arbetsutskott

5 arbetsutskott /086 5 Internkontroll 2010 arbetsutskott beslutar Ärendet återupptas 2012 i arbetsutskottet. Av kommunfullmäktige antaget reglemente för intern kontroll av verksamheten framgår att respektive nämnd har det yttersta ansvaret för den interna kontrollen inom sitt område. Utskottet beslutade att godkänna de av förvaltningen föreslagna områden för internkontroll 2010: Kontanthanteringen, handkassor och försäljning IT-säkerhet; systemsäkerhet och systemsäkerhetsplan Pga hög arbetsbelastning samt ekonomiska läget så har inte någon internkontroll gjorts. I samråd med ekonomiavdelningen samt ordföranden så är förvaltningens förslag att ärendet får utgå och tas upp igen Ordföranden yrkar att ärendet återupptas 2012 i arbetsutskottet. Ärendets tidigare handläggning arbetsutskott Tf. FC

6 arbetsutskott /133 6 Remiss Vissa frågor angående bidrag till fristående gymnasieskolor och internationella skolor på gymnasienivå arbetsutskott beslutar Föreslå nämnden att som remissvar svara att Vaggeryds kommun, genom barn- och utbildningsnämnden, beslutar att inte redovisa några synpunkter på remissen. Efter beslut i kommunstyrelsen tjänstemannaberedning överlämnas ärendet till barn- och utbildningsnämnden för vidare handläggning. I promemorian lämnas förslag till: 1) möjlighet för Statens skolverk att flytta fram tidpunkten för beslut om föreskrifter om riksprislistan för ersättning för elever i fristående gymnasieskolor och kommuner att flytta fram tidpunkten för beslut om bidrag som grundar sig på riksprislistan 2) att riksprislistan för ersättning för elever i internationella skolor på gymnasial nivå ska beräknas på samma sätt som riksprislistan för fristående gymnasieskolor. Remissvaren ska ha kommit in till Utbildningsdepartementet senast 31 oktober Förvaltningen föreslår att inte redovisa några synpunkter på remissen. Ordföranden yrkar att föreslå nämnden att som remissvar svara att Vaggeryds kommun, genom barn- och utbildningsnämnden, beslutar att inte redovisa några synpunkter på remissen.

7 arbetsutskott /008 7 Skolskjutsavtal arbetsutskott beslutar Lämnar ärendet utan yttranden till nämnden. Den 10 oktober kommer anbuden att öppnas. Kommer att redovisas närmre på buns sammanträde i oktober. Ordföranden yrkar att utskottet lämnar ärendet utan yttranden till nämnden.

8 arbetsutskott /020 8 Introduktionsprogrammet för gymnasieskolan arbetsutskott beslutar Föreslår nämnden att godkänna de föreslagna inriktningarna på introduktionsprogrammet på Fenix KKC. Förvaltningens förslag på de olika inriktningarna på introduktionsprogrammet presenteras. Ordföranden yrkar att utskottet föreslår nämnden att godkänna de föreslagna inriktningarna på introduktionsprogrammet på Fenix KKC.

9 arbetsutskott /019 9 Kösituationen för förskolorna i Vaggeryds kommun arbetsutskott beslutar Område Norr utökar personalstyrkan genom att tillsätta 1,5 tjänst för resten av året detta för att lösa den akuta situationen, samt arbeta vidare med lösningar för vårterminen Ärendet lämnas som information till nämnden under barnomsorgssituationen 19 oktober. Förskolechef Jonny Johansson är med på sammanträdet. Han presenterar förslag på lösning för placeringar av förskolebarn utifrån dagsbehovet av tillsyn. Ärendet diskuteras. Ordföranden föreslår att område Norr utökar personalstyrkan genom att tillsätta 1,5 tjänst för resten av året detta för att lösa den akuta situationen, samt arbeta vidare med lösningar för vårterminen Ärendet lämnas som information till nämnden under barnomsorgssituationen 19 oktober.

10 arbetsutskott / Organisationen inom Bun Barn- och utbildningsnämnden beslutar Ärendet återkommer i början på 2012 till arbetsutskottet. Au beslutade att ge förvaltningen i uppdrag att utreda organisationen för förskola/grundskola. Som utgångspunkter i uppdraget lyftes följande: De förhållandevis låga studieresultaten i grundskolan och behovet av att förbättra dessa. Här lyfter man speciellt fram behovet av att lära av varandra och vikten av att goda idéer och försök sprids i hela kommunen. Den ekonomiska situationen som innebär att det är svårt att lösa problem enbart genom att tillföra nya resurser och behovet av att få tillstånd en så effektiv verksamhet som möjligt utifrån de resurser som finns tillgängliga. Arvet efter den förra kommunsammanslagningen och vikten av en samsyn över hela kommunen och en likvärdig verksamhet i samtliga kommundelar. Att frågan har diskuterats vidare inom politiken blev uppenbart då gruppen för översyn av den politiska nämndorganisationen ställde en fråga till BUN hur man såg på förslaget att ha en gemensam chef för förskola/grundskola i kommunen. I februari 2010 lämnade BUN ett svar där man klargjorde att man höll på med att utreda den frågan. Att den här utredningen har tagit lång tid beror dels på att förvaltningsledningen har varit fokuserad på att hitta åtgärder för ökad måluppfyllelse i den dagliga verksamheten, dels på att den dåvarande nämnden redan i våras resonerade så att frågan borde avvakta till en ny mandatperiod och nyvald nämnd. Alla förslag i skrivelsen kommer enbart från förvaltningsledningen. Vår tidigare förvaltningsekonom har gjort en separat utredning av våra administrativa rutiner. Ordföranden informerar om de rådande omständigheterna. Ordföranden yrkar att ärendet återkommer i början på 2012 till arbetsutskottet. Ärendets tidigare handläggning arbetsutskott arbetsutskott Barn- och utbildningsnämnden Beslut - Förvaltningen får uppdrag att arbeta vidare med målsättning att vara klara med en eventuell start till läsåret 2012/2013.

11 arbetsutskott / Sammanträdesplan 2012 arbetsutskott beslutar Föreslå nämnden att godkänna den preliminära sammanträdesplanen 2012 som lämnas vidare till kommunledningskontoret för vidare handläggning. Kommunledningskontoret vill att nämnden ska lämna in en preliminär plan för sammanträde senast Förvaltningen presenterar förslag på datum för barn- och utbildningsnämnden. Ordföranden yrkar att föreslå nämnden att godkänna den preliminära sammanträdesplanen 2012 som lämnas vidare till kommunledningskontoret för vidare handläggning.

12 arbetsutskott / Information arbetsutskott beslutar Godkänna lämnad information. Förvaltningen informerar: 1. Skolinspektionen avslag på ansökan om att godkänna Drivkraft Värend AB som huvudman för gymnasieskola avseende Samhällsvetenskapsprogrammet, teknikprogrammet (alla program med olika inriktningar) vid John Bauergymnasiet i Värnamo kommun. 2. Skolinspektionen avslag på ansökan om att godkänna Sjölins Gymnasium AB som huvudman för gymnasieskola avseende nationella naturvetenskapsprogrammet, och ekonomiprogrammet (alla program med olika inriktningar) vid Sjölins i Jönköpings kommun. 3. Skolinspektionen avslag på ansökan om att godkänna Lärande i Östergötland AB som huvudman för gymnasieskola avseende nationella ekonomiprogrammet, naturvetenskapsprogrammet, samhällsvetenskapsprogrammet, estetiska programmet, teknikprogrammet, el- och energiprogrammet, fordons- o transportprogrammet, vvs- o fastighetsprogrammet (alla program med olika inriktningar) vid Realgymnasiet i Jönköpings kommun. 4. Skolinspektionen avslag på ansökan om att godkänna Drottning Blankas gymnasieskola AB som huvudman för gymnasieskola gällande hantverksprogrammet, estetiska programmet, samhällsvetenskapsprogrammet, humanistiska programmet (alla program med olika inriktningar) vid Drottning Blankas Gymnasieskola i Jönköpings kommun. 5. Skolinspektionen avslag på ansökan om att godkänna Framtidsgymnasiet i Göteborg AB som huvudman för gymnasieskola avseende vvs- o fastighetsprogrammet, el- och energiprogrammet, bygg- o anläggningsprogrammet (alla program med olika inriktningar) vid Framtidsgymnasiet i Jönköpings kommun. 6. Skolinspektionen avslag på ansökan om att godkänna Didaktus Skolor AB som huvudman för gymnasieskola avseende barn- o fritidsprogrammet, hotell- o turismprogrammet, vård o omsorgs programmet (alla program med olika inriktningar) vid Didaktus Jönköping i Jönköpings kommun.

13 arbetsutskott / Forts Skolinspektionen godkänner ansökan från Plusgymnasiet AB som huvudman för gymnasieskola. Avser nationella programmet Ekonomiprogrammet med inriktning ekonomi vid Plusgymnasiet i Jönköpings kommun. 8. Skolinspektionen har genomfört flygande inspektion angående skolhälsan. Det har varit inspektion på Sörgårdsskolan. De fann inga brister. 9. Skolinspektionen har genomfört flygande inspektion angående skolhälsan. Det har varit inspektion på Åkers skola. De fann inga brister. 10. Skolinspektionen avslag på ansökan om att godkänna Jönköpings kristna skolförening, ideell förening, som huvudman för gymnasieskola avseende estetiska programmet, humanistiska programmet samt samhällsvetenskapsprogrammet.(alla program med olika inriktningar) i Jönköpings kommun. 11. Skolinspektionen avslag på ansökan om att godkänna Baggium Utbildning AB som huvudman för gymnasieskola avseende handelsoch administrationsprogrammet, vård- och omsorgsprogrammet samt fordons- och tranportprogrammet.(alla program med olika inriktningar) vid Jönköpings Praktiska gymnasium i Jönköpings kommun. 12. Skolinspektionen godkänner ansökan från Ultra Education AB som huvudman för gymnasieskola. Avser nationellt godkänd idrottsutbildning inom innebandy vid John Bauergymnasiet i Jönköpings kommun. 13. Skolinspektionen avslag på ansökan om att godkänna ThorenGruppen AB som huvudman för gymnasieskola avseende ekonomiprogrammet, naturvetenskapsprogrammet, samhällsvetenskapsprogrammet, handels- och administrationsprogrammet (alla program med olika inriktningar) vid Thoren Business School i Jönköpings kommun. 14. KF - Val av ny ledamot i bun och dess au för återståenden del av mandatperioden (fyllnadsval efter David Isaksson, KD) 15. KF - Val av ny ersättare i bun m.fl. för återståenden del av mandatperioden (fyllnadsval efter Emma Marmin, V) 16. KF - Val av ny ledamot i bun och dess au för återståenden del av mandatperioden (fyllnadsval efter Martin Almquist, C) 17. KF - Ändring av ordning för inkallanden av ersättare i nämnder och styrelser mandatperioden för vänsterpartiet.

14 arbetsutskott / Forts. 101 Ordföranden 1. Presidieträff med Kommunstyrelsens presidieträff. Samtal om bland annat om budgetuppföljning och Fenix. 2. Buns presidiet har träffat ordföranden i socialnämnden. De samtalade bland annat om familjecentralen. 3. Förvaltningschefen är sjukskriven året ut. Carina Sandberg fortsätter som tillförordnad förvaltningschef.

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum: Sida: 2011-03-08 1 (20) arbetsutskott Plats och tid Beslutande Övriga närvarande Nämndrummet, Kommunhuset, Skillingaryd 8 mars 2011 klockan 13.00 17.00 Roger Ödebrink (S) ordförande

Läs mer

arbetsutskott 2013-06-04 59 2

arbetsutskott 2013-06-04 59 2 Sammanträdesdatum: Sida: 2013-06-04 1 (12) arbetsutskott Plats och tid Snickaren, Kommunalkontoret, Skillingaryd 4 juni 2013 klockan 13.00 17.30 Beslutande Roger Ödebrink (S) ordförande Gunnel Elg (KD)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum: Sida: 2011-04-05 1 (8) arbetsutskott Plats och tid Beslutande Övriga närvarande Nämndrummet, Kommunhuset, Skillingaryd 5 april 2011 klockan 13.00 16.00 Roger Ödebrink (S) ordförande

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum: Sida: 2013-03-05 1 (13) arbetsutskott Plats och tid Beslutande Övriga närvarande Förvaltningschefens kontor, Kommunalkontoret, Skillingaryd 5 mars 2013 klockan 13.00 16.50 Roger Ödebrink

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum: Sida: 2013-08-13 1 (10) arbetsutskott Plats och tid Nämndrummet, Kommunalkontoret, Skillingaryd 13 augusti 2013 klockan 13.00 17.40 Beslutande Övriga närvarande Roger Ödebrink (S) ordförande

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum: Sida: Barn- och utbildningsnämnden 2013-11-27 1 (10) Sammanträdet inleds med en tyst minut för före detta ledamot i nämnden, David Isaksson, som avlidit. Plats och tid Nämndrummet, Kommunhuset,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum: Sida: Barn- och utbildningsnämnden 2012-08-29 1 (9) Plats och tid Beslutande Övriga närvarande Nämndrummet, Skillingehus, Skillingaryd 29 augusti 2012 klockan 14.00 16.30 Roger Ödebrink,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum: Sida: 2007-11-27 1(15) arbetsutskott Plats och tid Sessionssalen, Kommunalkontoret, Skillingaryd, tisdagen 27 november 2007 kl. 13.00 17.10 Beslutande Gert Jonsson (m) ordförande Sune

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum: Sida: Barn- och utbildningsnämnden 2012-03-21 1 (18) Plats och tid Beslutande Övriga närvarande Sammanträdet inleds med besök på Kreativ återvinningscentral (kopplat till projekt ReMida),

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum: Sida: Barn- och utbildningsnämnden 2011-03-23 1 (29) Plats och tid Nämndrummet, Kommunhuset, Skillingaryd kl.14.00 17.40 Beslutande Övriga närvarande Roger Ödebrink (S) ordförande Christer

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum: Sida: Barn- och utbildningsnämnden 2013-03-27 1 (13) Plats och tid Nämndrummet, Skillingehus, Skillingaryd 27 mars 2013 klockan 14.00 16.55 Beslutande Roger Ödebrink, ordförande Gunnel

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum: Sida: Barn- och utbildningsnämnden 2008-01-23 1(9) Plats och tid Beslutande Övriga närvarande Nämndrummet, Skillingehus, Skillingaryd onsdagen 23 januari 2008 kl. 14.00 16.00 Gert Jonsson

Läs mer

Utbildningsnämndens arbetsutskott 2013-04-02

Utbildningsnämndens arbetsutskott 2013-04-02 NORRTÄLJE SAMMANTRÄDESPROTOKOLL, K. KOMMUN Utbildningsnämndens arbetsutskott Piats och tid ande Sammanträdesrum Ununge, Kommunhuset Ankaret Estunavägen 12, Norrtälje kl. 14.00-14.45 Louise Branting (C),

Läs mer

Plats och tid Sörgårdsskolan/Bullerbyn. kl. 14:00-17:35

Plats och tid Sörgårdsskolan/Bullerbyn. kl. 14:00-17:35 1 (10) Plats och tid Sörgårdsskolan/Bullerbyn. kl. 14:00-17:35 ande ledamöter Atcha Adinda (L), Helena Erlandsson (S) (vice ordförande), Valter Hagström (SD), Jenny Larsen (KD) (ordförande), Ida Philip

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SÖDERHAMNS KOMMUN. Barn- och utbildningsnämndens gymnasieutskott. Benny Gustafsson

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SÖDERHAMNS KOMMUN. Barn- och utbildningsnämndens gymnasieutskott. Benny Gustafsson SÖDERHAMNS KOMMUN Nämnd Plats och tid Utses att justera Barn- och utbildningsnämndens förvaltningskontor, 08:00: - 09:00 Benny Gustafsson Justeringens plats och tid Förvaltningshuset, 2015-04-14, kl 10:00

Läs mer

S AM M AN T R ÄD E S P R O T O K O L L

S AM M AN T R ÄD E S P R O T O K O L L Sid 1 (20) S AM M AN T R ÄD E S P R O T O K O L L Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden Sammanträdesdatum 2011-04-13 Plats Symfonin, Kantorn, Ruddammsgatan 27 Tid Kl. 14:00 17.00 Närvarande Se sidan 2

Läs mer

Rådsalen, Rådhuset, Jönköping

Rådsalen, Rådhuset, Jönköping KALLELSE/FÖREDRAGNINGSLISTA 1 (6) 2011-04-11 Kommunstyrelsen Tid: Tisdagen den 19 april 2011, klockan 09.00 Plats: Rådsalen, Rådhuset, Jönköping Förhindrad ledamot inkallar själv ersättare. Ersättare har

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum: Sida: Barn- och utbildningsnämnden 2008-04-23 1(11) Plats och tid Beslutande Övriga närvarande Nämndrummet, Skillingehus, Skillingaryd onsdagen 23 april 2008 kl. 14.00 17.00 Gert Jonsson

Läs mer

Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ och sammanträdesdatu m Kommunstyrelsen 2012-04-26

Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ och sammanträdesdatu m Kommunstyrelsen 2012-04-26 1(8) Plats och tid Rinmansalen, stadshuset klockan 16.00-16.05 Beslutande Ersättare Jimmy Jansson (S), ordförande Ann-Sofie Wågström (S), tjänstgörande ersättare Mikael Edlund (S) Johan Nilsson (S) Magnus

Läs mer

Antagningsstatistik slutlig antagning Internationella Gymnasiet (0302) period 20151

Antagningsstatistik slutlig antagning Internationella Gymnasiet (0302) period 20151 Antagningsstatistik slutlig antagning Internationella Gymnasiet (0302) period 20151 Humanistiska programmet Internationella Gymnasiet 15 15 0 177. 240 247. 17 Samhällsvetenskapsprogrammet Internationella

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Utbildningsnämndens arbetsutskott 2014-03-25 1 Plats och tid ande Sammanträdesrum Ununge, Kommunhuset Ankaret Estunavägen 12, Norrtälje kl. 14.00-14.50 Louise Branting (C), ordförande Roland Brodin (M),

Läs mer

BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDENS ARBETSUTSKOTT Protokoll

BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDENS ARBETSUTSKOTT Protokoll Tid och plats Tisdagen den 22 mars 2011, kl 18.00-19.45 i Dialogen Beslutande Ledamöter Lena Gerby (M), ordförande Gunnel Bergström (FP) Hanna Svensson (S) Tjänstgörande ersättare Marzena Waligorska (M)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum: Sida: 2013-05-14 1 (12) arbetsutskott Plats och tid Nämndrummet, Kommunalkontoret, Skillingaryd 14 maj 2013 klockan 14.00 17.00 Beslutande Övriga närvarande Roger Ödebrink (S) ordförande

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum: Sida: Barn- och utbildningsnämnden 2011-02-23 1 (11) Plats och tid Nämndrummet, Kommunhuset, Skillingaryd kl.14.00 18.10 Beslutande Roger Ödebrink (S) ordförande Gunnel Elg (KD) vice

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden 15 juni 2010 1(8) Lars Björklund (s), Gudrun Henriksson (c), Bengt Sjöberg (kd)

Barn- och utbildningsnämnden 15 juni 2010 1(8) Lars Björklund (s), Gudrun Henriksson (c), Bengt Sjöberg (kd) Barn- och utbildningsnämnden 15 juni 2010 1(8) Plats och tid: BUN:s sammanträdesrum kl 13.00-15.40 Beslutande: Torbjörn Parling, ordf. (s) Olle Engström (s) Åsa Hååkman Felth (s) Ann-Marie Rosö (s) Pia

Läs mer

Justering av protokoll har tillkännagivits genom anslag på kommunens anslagstavla

Justering av protokoll har tillkännagivits genom anslag på kommunens anslagstavla Plats och tid Safiren, vån. 3, IFO-huset, Tierps köping, kl. 08:30-11:30 ande och övriga närvarande enligt sida 2 Utses att justera Åsa Sikberg Paragrafer 87-99 Justeringens plats och tid Kommunhuset,

Läs mer

Resultat av preliminär antagning till gymnasieskolan 2018/19 Antagning 5/4 2018

Resultat av preliminär antagning till gymnasieskolan 2018/19 Antagning 5/4 2018 Resultat av preliminär antagning till gymnasieskolan 2018/19 Antagning 5/4 2018 Barn- och fritidsprogrammet ALG 13 2 15 13 36 14 48 Barn- och fritidsprogrammet Fria Läroverken 17 10 27 18 32 23 22 Summa

Läs mer

2011-11-18. Göran Björklund

2011-11-18. Göran Björklund KALLELSE 1 (9) 2011-11-18 Kommunstyrelsens ledamöter och ersättare kallas härmed till extra sammanträde i Kommunstyrelsens sessionssal i Stadshuset, måndagen den 28 november 201 011, 1, kl 14.00. Ulf Olsson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum: Sida: Barn- och utbildningsnämnden 2012-12-19 1 (16) Plats och tid Beslutande Nämndrummet, Skillingehus, Skillingaryd 19 december 2012 klockan 14.00 18.45 Roger Ödebrink, ordförande

Läs mer

ANSLAGSBEVIS. Anne-Louise King (M) Stefan Bengtsson Svärd (M) Jenny Adolphson (C) Siv Anedda (FP) Birgitta Nordström-Kallings (KD)

ANSLAGSBEVIS. Anne-Louise King (M) Stefan Bengtsson Svärd (M) Jenny Adolphson (C) Siv Anedda (FP) Birgitta Nordström-Kallings (KD) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (7) Plats och tid Karlbergsskolan, Köping, kl 14.00 16.00 ande Roger Eklund (S), ordf. Viveca Sandberg (S) Gina Lisegran (S) Gordana Jovanovic (S) ersättare Lena Vilhelmsson (S)

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Barn- och utbildningsnämnden 2014-04-14 1-11

Sammanträdesprotokoll Barn- och utbildningsnämnden 2014-04-14 1-11 Barn- och utbildningsnämnden 2014-04-14 1-11 Plats och tid Fävren, kl. 08.30-10.00 Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Micael Åkesson (M) Jeanette Qvist (S) Eva Pehrsson-Karlsson (C) Ing-Marie

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens arbetsutskott 2011-04-20 1(24)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens arbetsutskott 2011-04-20 1(24) Kommunstyrelsens arbetsutskott 2011-04-20 1(24) Innehållsförteckning Vindkraftsetablering på fastigheterna Sparresäter 1:13 och Karlsfors 3:1... 3 Sommarlovsentreprenörer 2011... 5 Ansökan från YA Fri

Läs mer

Protokoll

Protokoll 2011-10-24 Gymnasienämnd Plats och tid Rum Kumla, Stadshuset, 2011-10-24, klockan 15:00 16:30 Beslutande Stefan Svensson (S) Per Holm (KD) Katarina Öberg (S) Margareta Engman (M) Peter Eriksson (S) Anna

Läs mer

Justering av utskottets protokoll har tillkännagivits genom anslag på kommunens anslagstavla

Justering av utskottets protokoll har tillkännagivits genom anslag på kommunens anslagstavla 2013-04-09 20 (25) Plats och tid Kommunhuset, A-salen, Tierps köping Kl. 08.30 10.30 ande Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Jonas Nyberg (S), ordförande Carolina Nylander (S)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (14) Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (14) Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (14) Plats och tid Kommunhuset 21 februari kl. 13.30 16.00 Beslutande C Leif Sternfeldt, ordförande KD Rune Imberg tjänstgör för Elise Benjaminsson (M) S Jessica Rodén L Niklas

Läs mer

Antagningsstatistik preliminär antagning Internationella Gymnasiet (0302) period 20171

Antagningsstatistik preliminär antagning Internationella Gymnasiet (0302) period 20171 Antagningsstatistik preliminär antagning Internationella Gymnasiet (0302) period 20171 Humanistiska programmet Internationella Gymnasiet 9 9 0 172. 231 235 23 Samhällsvetenskapsprogrammet Internationella

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Sammanträdesdatum 2011-04-26. ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Sammanträdesdatum 2011-04-26. ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 Plats och tid Stadshuset, kl. 13: 3 0-15: 3 O Besllutande Ledamöter Petter Jönsson (Fp), ordförande Rune Larsson (M) Gert Franzen (C) Liselotte Karlsson (S) Merja Wester (S)

Läs mer

Resultat av preliminär ansökan till gymnasieskolan i Linköping läsåret 2018/19

Resultat av preliminär ansökan till gymnasieskolan i Linköping läsåret 2018/19 Tjänsteskrivelse 1 (5) Utbildningskontoret Margareta Edvardsson 2018-03-06 Dnr BIN 2017-152 Bildningsnämnden Resultat av preliminär ansökan till gymnasieskolan i Linköping läsåret 2018/19 Förslag till

Läs mer

Antagningsstatistik slutlig antagning Internationella Gymnasiet (0302) period 20171

Antagningsstatistik slutlig antagning Internationella Gymnasiet (0302) period 20171 Antagningsstatistik slutlig antagning Internationella Gymnasiet (0302) period 20171 Humanistiska programmet Internationella Gymnasiet 7 8 0 200 237 231. 24 Samhällsvetenskapsprogrammet Internationella

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum: 2011-04-20 Sid: 34 Instans Barn- och utbildningsutskottet Plats och tid GKC kl 15.00 19.40 Beslutande Övriga deltagande Alexander Josefsson (M) Ordförande Diana Brandin (S) 1:e vice

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum: Sida: 2007-11-06 1(15) arbetsutskott Plats och tid Sessionssalen, Kommunalkontoret, Skillingaryd, tisdagen 6 november 2007 kl. 13.00 17.30 Beslutande Övriga närvarande Gert Jonsson (m)

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (11)

Sammanträdesprotokoll 1 (11) Sammanträdesprotokoll 1 (11) Plats och tid Stadshuset, Kongsvinger, Ö:a Esplanaden 5, 671 81 Arvika, kl. 13.00 17.00 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Aina Wåhlund, ordförande (S) Henrik Axelsson,

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Plats och tid Beslutande Ej tjänstgörande ersättare och övriga deltagare Underskrifter BEVIS

Sammanträdesprotokoll Plats och tid Beslutande Ej tjänstgörande ersättare och övriga deltagare Underskrifter BEVIS 1(9) Sammanträdesprotokoll Blad 1 (2) Plats och tid kommunhuset rum Hävringe kl 09.00-09.50 Beslutande Britta Bergström (S) Claes-Göran Borrman (S) Stefan Johansson (M) Peter Karlsson (S) Sofia Bergli

Läs mer

Antagningsstatistik preliminär antagning Internationella Gymnasiet (0302) period 20181

Antagningsstatistik preliminär antagning Internationella Gymnasiet (0302) period 20181 Antagningsstatistik preliminär antagning Internationella Gymnasiet (0302) period 20181 Humanistiska programmet Internationella Gymnasiet 10 10 0 207. 243 232. 22 Samhällsvetenskapsprogrammet Internationella

Läs mer

Antagningsstatistik slutlig antagning Internationella Gymnasiet (0302) period 20181

Antagningsstatistik slutlig antagning Internationella Gymnasiet (0302) period 20181 Antagningsstatistik slutlig antagning Internationella Gymnasiet (0302) period 20181 Humanistiska programmet Internationella Gymnasiet 14 15 0 132. 242 242. 17 Samhällsvetenskapsprogrammet Internationella

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (14) Utbildningsnämnden 2010-06-02

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (14) Utbildningsnämnden 2010-06-02 Sammanträdesprotokoll Blad 1 (14) Plats och tid Kommunhuset rum 293 kl 08.15-10.40. Beslutande Britta Bergström (S) Leif Thor (M) Ann-Sophie Nygren (S) Mikael Sporgelin (S) Roger Persson (S) Lina Erixon

Läs mer

Datum då anslaget sätts upp Datum då anslaget tas ned Förvaringsplats för protokollet Barn- och utbildningsförvaltningen

Datum då anslaget sätts upp Datum då anslaget tas ned Förvaringsplats för protokollet Barn- och utbildningsförvaltningen SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(15) Plats och tid Frökindsrummet, Stadshuset kl 08.00 Beslutande Allan Bjärkhed (KD), ordförande Johanna Svensson (S), 1:e vice ordförande Caroline Lundberg (M), 2:e vice ordförande

Läs mer

Meritvärden vid avslutad antagning till nationella program i Helsingborg

Meritvärden vid avslutad antagning till nationella program i Helsingborg Bygg- och anläggningsprogrammet Bygg- och anläggningsprogrammet, Rönnowska skolan 56 56 A 193.0 Bygg- och anläggningsprogrammet, Praktiska Helsingborg 12 4 A 191.0 Barn- och fritidsprogrammet Barn- och

Läs mer

Utbildningsnämnden

Utbildningsnämnden 1 (17) Plats och tid Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna, kl. 19.00-20.20. Ajournering 32, kl.19.45 19.50. Beslutande Ersättare Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Zarah

Läs mer

Tjänsteskrivelse Remissvar - Ansökningar, godkännande som huvudmän för fristående gymnasieskolor

Tjänsteskrivelse Remissvar - Ansökningar, godkännande som huvudmän för fristående gymnasieskolor VALLENTUNA KOMMUN TJÄNSTESKRIVELSE BARN- OCH UNGDOMSFÖRVALTNING 2013-02-28 DNR UN 2013.039 BRITT-MARIE LÖVQUIST SID 1/2 ENHETSCHEF 0858785171 BRITT-MARIE.LOVQUIST@VALLENTUNA.SE UTBILDNINGSNÄMNDEN Tjänsteskrivelse

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden 2019-04-23 1 Innehållsförteckning Ärende 34 Godkännande av dagordning... 3 35 Val av justerare... 4 36 Presentation av elevhälsan/ungdsomscoach... 5 37 Ekonomisk månadsrapport och barn- och elevutveckling...

Läs mer

Veronica Almroth (L) Fm Martin Reteike (Mp) Fm Robert Larsson (M) Daniel Peterson (C) Alexander Hutter (S) Fm

Veronica Almroth (L) Fm Martin Reteike (Mp) Fm Robert Larsson (M) Daniel Peterson (C) Alexander Hutter (S) Fm 1 KALLELSE/underrättelse till sammanträde Ledamot som är förhindrad deltaga i sammanträde inkallar vederbörande ersättare att tjänstgöra. Plats och tid Fm: Verksamhetsbesök vid Stensbo Friskola 2019-04-08

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden 2010-12-08

Barn- och utbildningsnämnden 2010-12-08 Barn- och utbildningsnämnden 2010-12-08 Plats och tid Högskolecentrum, hörsalen kl. 13.00-15.30 Beslutande Övriga deltagare Ingrid Noord-Silversten (S) Bertil Bresell (S) Lena Håkansson (S) Anna-Lena Rehnman

Läs mer

Protokoll från sammanträde i barn- och utbildningsnämnden

Protokoll från sammanträde i barn- och utbildningsnämnden 1(5) Tid och plats för sammanträde Protokoll från sammanträde i barn- och utbildningsnämnden Onsdagen den 29 april 2015 15.00 Frejaskolans sammanträdesrum, Gnesta Beslutande Enligt bilagd närvaroförteckning.

Läs mer

Meritvärden vid preliminär antagning till nationella program i Helsingborg

Meritvärden vid preliminär antagning till nationella program i Helsingborg Bygg- och anläggningsprogrammet Bygg- och anläggningsprogrammet, Rönnowska skolan 55 35 A 187.0 Bygg- och anläggningsprogrammet, Praktiska Helsingborg 5 3 A 177.0 Barn- och fritidsprogrammet Barn- och

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden 2017-04-18 1 Innehållsförteckning Ärende 31 Besök av Kråkeryds förskole- och skolområde... 3 32 Ekonomisk månadsrapport... 4 33 Strategi för att minska barngruppernas storlek... 5 34 Uppföljning av kostpolitiskt

Läs mer

Meritvärden vid avslutad antagning till nationella program i Helsingborg 2015

Meritvärden vid avslutad antagning till nationella program i Helsingborg 2015 Bygg- och anläggningsprogrammet Bygg- och anläggningsprogrammet, Rönnowska skolan 30 A 171.0 Bygg- och anläggningsprogrammet, Praktiska Helsingborg 9 A 163.0 Barn- och fritidsprogrammet Barn- och fritidsprogrammet,

Läs mer

Meritvärden vid preliminär antagning till nationella program i Helsingborg

Meritvärden vid preliminär antagning till nationella program i Helsingborg Bygg- och anläggningsprogrammet Bygg- och anläggningsprogrammet, Rönnowska skolan 38 18 A 184.0 Bygg- och anläggningsprogrammet, Praktiska Helsingborg 17 9 A 175.0 Barn- och fritidsprogrammet Barn- och

Läs mer

Karin Dahl-Strandin (s) Barn- och ungdomsförvaltningen, Vallentuna. BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag

Karin Dahl-Strandin (s) Barn- och ungdomsförvaltningen, Vallentuna. BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott Datum 2003-04-22 Plats och tid för sammanträdet Barn- och ungdomsförvaltningen, Tuna torg 2, 1 tr, Vallentuna tisdagen den 22 april 2003 kl 17:00-19:00 Jerker Sjögren

Läs mer

Utskottet för Gymnasie- och Vuxenutbildning

Utskottet för Gymnasie- och Vuxenutbildning Sammanträdesprotokoll Sida 44 (52) 2010-05- 7 0 Yttrande över ansökningar orn statlig tillsyn och rätt till bidrag för 20 fristående gymnasieskolor i Malmö kommun Ärendebeskrivning Eslövs kommun har av

Läs mer

Ansökan om bidrag och rätt till bidrag till fristående gymnasieskola i Malmö inför lå 13/14

Ansökan om bidrag och rätt till bidrag till fristående gymnasieskola i Malmö inför lå 13/14 Malmö stad Utbildningsförvaltningen 2012-04-12 Ansökan om bidrag och rätt till bidrag till fristående gymnasieskola i Malmö inför lå 13/14 Huvudman Skolans namn Program Elevtal Lp 1. 4ans gymnasium 4ans

Läs mer

Meritvärden vid slutlig antagning till nationella program i Helsingborg 2015

Meritvärden vid slutlig antagning till nationella program i Helsingborg 2015 Bygg- och anläggningsprogrammet Bygg- och anläggningsprogrammet, Rönnowska skolan 30 23 A 180.0 Bygg- och anläggningsprogrammet, Praktiska Helsingborg 8 8 A 170.0 Barn- och fritidsprogrammet Barn- och

Läs mer

Sammanträdesdatum Övriga närvarande Kenth Olsson, förvaltningschef Liselotte Holmquist, nämndsekreterare

Sammanträdesdatum Övriga närvarande Kenth Olsson, förvaltningschef Liselotte Holmquist, nämndsekreterare SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (1) Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott Plats och tid Rådhus Skåne rum 108 kl. 08:30 Beslutande Anders Tell (S) ordförande Lena Ohlsson (M) v. ordförande Magnus Åkesson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2016-04-14 1 (5) Plats och tid Kommunkontoret, sammanträdesrum Örskär (SR 2), Östhammar, kl. 08.30 14.30 Beslutande Enligt närvarolista Övriga deltagande Lisbeth Bodén, barn- och utbildningschef Per-Åke

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (10) Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (10) Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (10) Plats och tid Kommunhuset 29 november kl. 13.30 16.55 Paus 15.25 15.50 Beslutande L Sofia Sjöstrand, ordförande C Ann-Christine Andreasson KD Rune Imberg 53 56 S Urban

Läs mer

Margaretha von Wachenfeldt

Margaretha von Wachenfeldt Sammanträdesprotokoll 1 (14) Plats och tid Stadshuset, Kongsvinger, Ö:a Esplanaden 5, 671 81 Arvika, kl. 13.00 16.30 Beslutande ledamöter Aina Wåhlund, Ordförande (S) Lars-Ove Jansson, Vice ordförande

Läs mer

Program Förstahands- Platser Antagna Meritvärde: sökande

Program Förstahands- Platser Antagna Meritvärde: sökande Meritvärden vid Slutlig antagning till nationella program i Helsingborg 3 juli 2012 Endast behöriga elever är antagna. Program Förstahands- Platser Antagna Meritvärde: sökande Bygg- och anläggningsprogrammet

Läs mer

Sture Pettersson. Stadshuset, sektor Utbildning. Carina Törnell

Sture Pettersson. Stadshuset, sektor Utbildning. Carina Törnell Sammanträdesdatum Sida 0 Beslutande organ Plats och tid Stadshuset, Österön kl 13.00-15.10 Beslutande Anette Karlsson (M) ordförande Lennart Daghed (FP) 1:e vice ordförande Sture Pettersson (S) 2:e vice

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (7)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (7) Sammanträdesdatum s. 1 (7) Plats Hotell Gässlingen, Skanör Tid Tis-onsdagen den 29-30 september 2015 kl. 09.00-17.30, 09.00-14.30 Beslutande Anders Berngarn (M) Robert Wenglén (M) Christian Idström (M)

Läs mer

Meritvärden vid slutlig antagning till nationella program i Malmö 2014

Meritvärden vid slutlig antagning till nationella program i Malmö 2014 Bygg- och anläggningsprogrammet Bygg- och anläggningsprogrammet, PEAB-skolan Malmö 29 A 177.0 Bygg- och anläggningsprogrammet, Byggymnasiet Malmö 22 A 154.0 Bygg- och anläggningsprogrammet, Yrkesgymnasiet

Läs mer

1 Inslag från verksamheten; presentation av underlaget Mons Backe. 2 Förslag till åtgärder för att hålla budget 2014 BUN 13/59

1 Inslag från verksamheten; presentation av underlaget Mons Backe. 2 Förslag till åtgärder för att hålla budget 2014 BUN 13/59 BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN KALLELSE Sammanträdesdatum 2014-03-26 PLATS OCH TID Kommunkontoret, lokal Nedre Fryken, onsdag 26 mars 2014, kl. 13.00 FÖREDRAGNINGSLISTA ÄRENDE DNR 1 Inslag från verksamheten;

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (6)

Sammanträdesprotokoll 1 (6) Sammanträdesprotokoll 1 (6) Plats och tid Stadshuset, Kongsvinger, Ö:a Esplanaden 5, 671 81 Arvika, kl. 13.00 16.00 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Aina Wåhlund, Ordförande (S) Lars-Ove Jansson,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum: Sida: Barn- och utbildningsnämnden 2009-08-26 1(13) Plats och tid Sessionssalen, Kommunhuset, Skillingaryd kl.14.00 16.30 Beslutande Övriga närvarande Gert Jonsson (M), ordförande Sune

Läs mer

1 Inslag från verksamheten; Information om Mons Backe. 2 Inslag från verksamheten; Information om Första linjen

1 Inslag från verksamheten; Information om Mons Backe. 2 Inslag från verksamheten; Information om Första linjen BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN KALLELSE Sammanträdesdatum 2015-04-15 PLATS OCH TID Kommunkontoret, lokal Nedre Fryken, onsdag 15 april 2015, 15.00 FÖREDRAGNINGSLISTA Inbjudan till gemensamt möte med socialnämnden

Läs mer

Sammanträdesdatum Sida Barn- och utbildningsnämnden 2008-01-30 1 (1)

Sammanträdesdatum Sida Barn- och utbildningsnämnden 2008-01-30 1 (1) Barn- och utbildningsnämnden 2008-01-30 1 (1) Plats och tid: Stjäneboskolan, Kisa, onsdag 30 januari 2008, kl 08.30-15.00. Beslutande: Jörgen Banck (m), ordförande Kerstin Almqvist (m) Birgitta Olaison

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOLL Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden. Innehåll

SAMMANTRÄDESPROTOLL Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden. Innehåll SAMMANTRÄDESPROTOLL 2017-03-13 Innehåll 27 Godkännande av ärendelista... 35 28 Utemiljö Tallkottens förskola... 36 29 Delgivningar... 37 30 Anmälan av delegationsbeslut... 38 31 Statusrapport över pågående

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (8)

Sammanträdesprotokoll 1 (8) Sammanträdesprotokoll 1 (8) Plats och tid Stadshuset, Kongsvinger, Ö:a Esplanaden 5, 671 81 Arvika, kl. 08.00 12.00 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Aina Wåhlund (S), ordförande Peter Joensuu (M),

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden 10 maj 2011 1(9) Plats och tid: BUN:s sammanträdesrum kl 13.35-15.20

Barn- och utbildningsnämnden 10 maj 2011 1(9) Plats och tid: BUN:s sammanträdesrum kl 13.35-15.20 Barn- och utbildningsnämnden 10 maj 2011 1(9) Plats och tid: BUN:s sammanträdesrum kl 13.35-15.20 Beslutande: Torbjörn Parling, ordf. (s) Åsa Hååkman-Felth (s) Ers. Olle Engtröm (s) Ann-Marie Rosö (s)

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden

Barn- och utbildningsnämnden SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (12) Plats och tid: Förvaltningsbyggnad Viktoria, Stenbocken, kl 14.20-16.40 Beslutande: Jonas Ahlström (M), ordförande Elisabet Stålarm (M) Patrik Ragnar (M) Suzanne Johansson

Läs mer

Meritvärden vid slutlig antagning till nationella program i Lund 2011

Meritvärden vid slutlig antagning till nationella program i Lund 2011 Bygg- och anläggningsprogrammet Bygg- och anläggningsprogrammet, Gymnasieskolan Vipan Lund 135 181 Barn- och fritidsprogrammet Barn- och fritidsprogrammet, Gymnasieskolan Vipan Lund 80 172 El- och energiprogrammet

Läs mer

PROTOKOLL Gymnasienämnden Plats och tid Asarumssalen, klockan 13: , ajournering

PROTOKOLL Gymnasienämnden Plats och tid Asarumssalen, klockan 13: , ajournering sid 1 av 15 Plats och tid Asarumssalen, klockan 13:15 15.40, ajournering 14.40 15.00 Beslutande: Paul Hedlund Ordförande (L) Cecilia Holmberg Ledamot (M) Johnny Persson Vice ordförande (S) Fredrik Nilsson

Läs mer

Linda Svahn (S) ordförande Linda Andersson (S) v. ordförande Bengt Evertsson (MP) Pär-Ove Lindqvist (M) Anders Persson (C)

Linda Svahn (S) ordförande Linda Andersson (S) v. ordförande Bengt Evertsson (MP) Pär-Ove Lindqvist (M) Anders Persson (C) LINDESBERGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Plats och tid Kindla, kommunhuset, Lindesberg, kl. 10.00 12.00 ande Övriga deltagande Linda Svahn (S) ordförande Linda Andersson (S) v. ordförande Bengt Evertsson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (5)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (5) Plats Lomma kommunhus, sammanträdesrum Flädie Tid 2019-05-14, kl. 09:00-12:21 Sammanträdesdatum s. 1 (5) Beslutande Övriga deltagare Fredrik Axelsson (M) Lena Wahlgren (M) Malin Taggu (M) Gun Larsson (L)

Läs mer

Ove Ivarsen (S) Hanna Warmark (C) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Barn- och utbildningsnämnden. Plats och tid Stenbocken, plan 3 Viktoria, kl. 08:30 9.

Ove Ivarsen (S) Hanna Warmark (C) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Barn- och utbildningsnämnden. Plats och tid Stenbocken, plan 3 Viktoria, kl. 08:30 9. 1(8) Barn- och utbildningsnämnden Plats och tid Stenbocken, plan 3 Viktoria, kl. 08:30 9.30 Beslutande Ledamöter Sebastian Clausson (S), Ordförande Gunnar Sporrong (MP), 1:e vice ordförande Suzanne Johansson

Läs mer

Kommunkontoret kl 14.00 16.25

Kommunkontoret kl 14.00 16.25 1(10) Plats och tid Kommunkontoret kl 14.00 16.25 Beslutande Lars Ottosson, (PF) ordförande Lina Löfberg, (M) 1:e vice ordförande Kent Holmer, (S) 2:e vice ordförande Kim Svitzer, (PF) ledamot Marianne

Läs mer

Sida 1(14) PROTOKOLL. Utbildningsnämnden. Ljusdalssalen, Kommunhuset torsdagen den 28 juni 2018 kl 13:00-15:45

Sida 1(14) PROTOKOLL. Utbildningsnämnden. Ljusdalssalen, Kommunhuset torsdagen den 28 juni 2018 kl 13:00-15:45 1(14) Plats och tid Ljusdalssalen, Kommunhuset torsdagen den 28 juni 2018 kl 13:00-15:45 Beslutande Ledamöter Allan Cederborg (M), Ordförande Nathalie Häll (M) Suzanne Blomqvist (L) Mikael Andersson Sellberg

Läs mer

Louise Branting (C), ordförande Roland Brodin (M) Sören Forslund (M) Catharina Erdtman (S) Ulla Bratt (S)

Louise Branting (C), ordförande Roland Brodin (M) Sören Forslund (M) Catharina Erdtman (S) Ulla Bratt (S) 1(12) Plats och tid Sammanträdesrum Ununge, kommunhuset Ankaret, Estunavägen 14, Norrtälje kl. 14.00-15.00 ande Ledamöter Louise Branting (C), ordförande Roland Brodin (M) Sören Forslund (M) Catharina

Läs mer

128 Ekonomiskt utfall och ekonomisk rapport september Information Tingsryds kommuns ungdomspolitiska program.

128 Ekonomiskt utfall och ekonomisk rapport september Information Tingsryds kommuns ungdomspolitiska program. BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN 2011-10-26 126 Meddelanden. 127 Anmälan om delegationsbeslut. 128 Ekonomiskt utfall och ekonomisk rapport september 2011. 129 Budget 2012. 130 Redovisning av simkunnighet i

Läs mer

o Sammanträdesdatum Direktionen för Västerdalarnas utbildningsförbund

o Sammanträdesdatum Direktionen för Västerdalarnas utbildningsförbund o Malung-Salens kommun Direktionen för Västerdalarnas utbildningsförbund 2015-09-02 1 Plats och tid Malung-Sälens kommun, 13:00-15:30 Beslutande Per-Anders Westhed (C), ordförande Kurt Podgorski (S) Stina

Läs mer

VALLENTUNA KOMMUN 2012-10- 18

VALLENTUNA KOMMUN 2012-10- 18 Sa m ma nträdesprotokoll Kommunstyrelsens arbetsutskott 2012-10-18 15 (24) 133 Gymnasieskolpeng, fr.o.m. januari 2013 eks 2012.442) Beslut Arbetsutskottet föreslår att: Kommunstyrelsen föreslår att kommunfullmäktige

Läs mer

Hanna Stymne Bratt (S), ordförande Patrik Dahl (C) Bo Blideman (MP) Sören Forslund (M) Nils Matsson (M)

Hanna Stymne Bratt (S), ordförande Patrik Dahl (C) Bo Blideman (MP) Sören Forslund (M) Nils Matsson (M) 1(21) Plats och tid Sammanträdesrum Ununge, kommunhuset Ankaret, Estunavägen 14, Norrtälje kl 14:00 15.25 ande Ledamöter Hanna Stymne Bratt (S), ordförande Patrik Dahl (C) Bo Blideman (MP) Sören Forslund

Läs mer

PROTOKOLL 1 (8)

PROTOKOLL 1 (8) PROTOKOLL 1 (8) 2013-03-27 Gymnasienämnden Plats och tid Kommunstyrelsens sammanträdesrum, kl 08.00-15.50 ande Bertil Almgren (S), ordförande Maria Bernsson (C) Joakim Dahlgren (S) Hans Ericsson (V) Lenita

Läs mer

Antagning Fyrbodal Sökandestatistik

Antagning Fyrbodal Sökandestatistik Gymnasieskola Program Inriktning Antal sökande behöriga första hand Antal platser Dahlstiernska gymnasiet Barn- och fritidsprogrammet BF 3 17 Dahlstiernska gymnasiet El- och energiprogrammet EE Elteknik,

Läs mer

Program Förstahands- Platser Antagna Meritvärde: sökande

Program Förstahands- Platser Antagna Meritvärde: sökande Bygg- och anläggningsprogrammet Lägsta Medel Bygg- och anläggningsprogrammet, Rönnowska skolan 50 57 34 A 173 Bygg- och anläggningsprogrammet, Design & Construction College 21 20 7 A 185,7 Bygg- och anläggningsprogrammet,

Läs mer

Kommunkontoret kl

Kommunkontoret kl 1 (10) Plats och tid Kommunkontoret kl 14.00 16.30 Beslutande Lars Ottosson, (pf) ordförande Lina Löfberg, (m) 1:e vice ordförande Kent Holmer, (s) 2:e vice ordförande Marie Gärdby, (c) ledamot Marianne

Läs mer

Program Förstahands- Platser Antagna Meritvärde: sökande

Program Förstahands- Platser Antagna Meritvärde: sökande Bygg- och anläggningsprogrammet Lägsta Medel Bygg- och anläggningsprogrammet, Rönnowska skolan 59 57 48 A 170,5 Bygg- och anläggningsprogrammet, Design & Construction College 25 20 20 110 170,3 Bygg- och

Läs mer

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag 2014-09-24 1(1 7) Plats och tid Stadshuset 13:00-17:00 Beslutande Olof Eriksson (S), ordförande Linda Strand (S), vice ordförande Cajsa Branchetti Hallberg (S) Ann Ottosson (M), 2:e vice ordförande Lisa

Läs mer

Kommunkontoret kl

Kommunkontoret kl 1 Plats och tid Kommunkontoret kl 09.00 12.25 Beslutande Kent Holmer, (s) ordförande Leif Andersson, (v) 1:e vice ordförande Lina Löfberg, (m) 2:e vice ordförande Marie Gärdby, (c) ledamot Kerstin Andersson,

Läs mer

Meritvärden för nationella program, Preliminär antagning Helsingborg 2016

Meritvärden för nationella program, Preliminär antagning Helsingborg 2016 Bygg- och anläggningsprogrammet Bygg- och anläggningsprogrammet, Rönnowska skolan A 182.00 Bygg- och anläggningsprogrammet, Praktiska Gymnasiet A 170.00 Barn- och fritidsprogrammet Barn- och fritidsprogrammet,

Läs mer

(tf!d?r 1va1 ~ Camilla Nordström

(tf!d?r 1va1 ~ Camilla Nordström 1 (15) Plats och tid: ande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Utses att justera Ersättare ens plats, tid: Justerade paragrafer Underskrifter: Barn- och utbildningskontoret,

Läs mer