Introduktion. Välkommen till Human Care.

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Introduktion. Välkommen till Human Care."

Transkript

1 Ultralåga sängar

2 Introduktion Human Care tillverkar och säljer lösningar för förbättrad rörlighet till människor med särskilda behov. Våra produkter strävar efter att fungera som en naturlig del av livet för alla användare. Human Care grundades 1993 och har sedan dess skapat en stolt historia inom patientvård. Våra 20 års erfarenhet återspeglas i ett brett utbud av högkvalitativa produkter som erbjuder högt kundvärde och tillfredsställer varje kunds behov. Våra huvudsakliga produktområden är: ultralåga sängar, rollatorer, taklyftssystem och transportstolar. Vårt huvudkontor ligger i Stockholm, med dotterbolag i USA, Kanada, Holland och Australien. Dessutom samarbetar vi med distributörer i över 20 länder. För oss är säkerhet, kvalitet och användbarhet av största vikt. Vi strävar ständigt efter att säkerställa och förbättra högsta kvalitet hos alla våra produkter. I varje detalj, i varje aspekt, håller våra produkter vad de lovar. Välkommen till Human Care.

3 Innehåll Sida Floorline- i Plus 7 Floorline- i 8 Floorline LTC 9

4 Kvalitet och omsorg För oss på Human Care är kvalitet ett ledord och något som vi alltid har i åtanke. Vi arbetar ständigt med att förbättra oss inom samtliga områden för att säkerställa att våra produkter och vårt företag motsvarar de krav och förväntningar som våra kunder har. Human Care är certifierade enligt ISO 13485: 2003/2012. För att garantera att våra produkter håller yttersta klass och högsta säkerhet, strävar vi efter att alltid ligga i framkant vad gäller krav och standarder. Human Cares sängar och tillbehör utvecklas med fokus på design, funktion och material, detta för att produkterna ska vara av högsta kvalitet. Med produkter från Human Care kan du känna dig trygg med att kvalitet och säkerhet alltid är i fokus. Fallskador orsakar smärta och höga kostnader Fallskador är en av de allra största problemen inom vården idag. Fallskador leder till stora kostnader, smärta, komplikationer, förlängd sjukhusvistelse och till och med till döden. Patienter som är i riskzonen för att falla är inte skyddade från effekterna av ett fall om sängen endast kan sänkas ned till en höjd av 20 cm. Avståndet till golvet kan verka litet och ofarligt men det kan ändå leda till allvarliga skador. I en ultralåg säng med en minimihöjd på mindre än 10 cm är gapet från sängen till golvet tillräckligt litet för att undvika den farliga fallhöjden. En utmaning i dagens sjukvård är dålig arbetsställning för vårdgivare. För att lösa detta problem kan de ultralåga sängarna höjas till ergonomiskt lämplig arbetshöjd på upp till 80 cm från golvet vilket minskar risken för arbetsskador.

5 Our mission is to improve the quality of care and freedom of movement for people with special needs Ultralåga sängar reducerar fallskador utan användning av sänggrindar* 10 cm, det är skillnaden mellan att falla eller att rulla ur sängen! Dessa 10 cm hjälper till att undvika förlängd sjukhusvistelse och direkta kostnader. Vårt utbud av ultralåga sängar syftar till att minska fallskador och ge möjlighet till utmärkt vård.* Värdighet. Med en ulltralåg säng begränsar man behovet av sänggrindar som bland annat kan orsaka klämrisk för patienter. Att undvika sänggrindar förbättrar också kraftigt värdigheten för patienten. * Barker A., Kamar J., Tyndall T. and Hill K. (2013) Reducing serious fall-related injuries in acute hospitals: are low-low beds a critical success factor? Journal of Advanced Nursing ) 10 cm är skillnaden mellan att falla eller att rulla ut ur sängen. Dessa 10 cm hjälper till att undvika förlängd sjukhusvistelse och direkta kostnader. Human Cares ultralåga sängar, Floorline-i Plus, Floorline-i och Floorline LTC är alla ultralåga sängar som kan sänkas till mindre än 10 cm ovanför golvet.

6 Ultralåga sängar Fallskador är ett av de allra största problemen inom vården idag. Många av fallskadorna uppkommer när patienter faller ur sina sängar. Våra ultralåga sängar är säkra och trygga med en lägsta höjd på endast 10 cm vilket gör att patienten endast rullar ur sängen istället för att falla. Sängarna kan också höjas upp till 80 cm för att skapa en ergonomisk arbetsställning för vårdaren.

7 7 Floorline-i Plus Ultralåg säng för sjukhusmiljö En komplett vårdlösning Maximal höj-och sänkbarhet Flertal tillvalsfunktioner Den estetiskt tilltalande FloorLine-i Plus är mer än bara en säng. Med sitt omfattande utbud av funktioner såsom trendelenburg(chockläge), hjärtläge (hjärtstol) och elektronisk CPR-funktion erbjuder FloorLine-i Plus bästa möjliga vård. Med sin digitala styrenhet är den också framtidssäkrad för att kunna lägga till ännu fler tillbehör. FloorLine-i Plus är också den perfekta lösningen för att förhindra fallskador. Dess lägsta höjd från golvet är bara 10 cm. Samtidigt är inga kompromisser gjorda för utmärkt ergonomisk arbetshöjd på 80 cm. Art. nr Plattformshöjd [min-max] Sovyta (LxB) Sängmått (LxB) Funktioner Uppfyllda standarder Maximal brukarvikt/ Safe Working Load Produktvikt FloorLine-i Plus: (inklusive handkontroll och sänggavlar) 100mm - 800mm 2000mm x 900mm Med förlängningskit: 2175mm x 900mm 2325mm x 925mm Med förlängningskit: 2500mm x 925mm Tvillinghjul, batteribackup elektrisk och mekanisk HLR (CPR), kontrollpanel för vårdare, körhandtag och belysning under sängen IEC :2009 EN1970:2002 AS/NZS :2007 MUW 185kg/ SWL 250kg 150 kg Floorline-i Plus kan utrustas med en mängd olika tillbehör såsom sänggrindar, dävert och förlängningskit.

8 8 Floorline-i Ultralåg säng för sjukhus och vårdboenden Lägsta höjd från golvet endast 10 cm Kan användas både på sjukhus och vårdboenden Minimerar användandet av sänggrindar FloorLine-i är en smart investering. Sängen erbjuder en mängd olika funktioner såsom trendelenburg (chockläge) och hjärtläge (hjärtstol) vilket ger möjlighet till utmärkt vård. FloorLine-i är en optimal ultralåg säng för användning både på sjukhus och vårdboenden. Dess lägsta höjd från golvet är bara 10 cm. Samtidigt är inga kompromisser gjorda för utmärkt ergonomisk arbetshöjd på 80 cm. Art. nr Plattformshöjd [min-max] Sovyta (LxB) Sängmått (LxB) Funktioner Uppfyllda standarder Maximal brukarvikt/ Safe Working Load Produktvikt FloorLine-i: (inklusive handkontroll och sänggavlar) 100mm - 800mm 2000mm x 900mm Med förlängningskit: 2175mm x 900mm 2325mm x 925mm Med förlängningskit: 2500mm x 925mm Tvillinghjul, batteribackup, singelknapp för hjärtläge och handkontroll med låsningsfunktion IEC :2009 EN1970:2002 AS/NZS :2007 MUW 185kg / SWL 250kg 150 kg Floorline-i kan utrustas med en mängd olika tillbehör såsom sänggrindar, dävert och förlängningskit.

9 9 Floorline LTC Ultralåg säng för vårdoch äldreboenden Lägsta höjd från golvet endast 9,5 cm Det optimala valet för vård- och äldreboenden Lätt att fälla ihop och stuva undan FloorLine LTC är designad för att passa i ett hem och det optimala valet för vård- och äldreboenden. Sängens konstruktion gör den lätt att fälla ihop och stuva undan för kompakt förvaring. FloorLine LTC är den perfekta lösningen för att förhindra fallskador. Dess lägsta höjd från golvet är endast 9,5 cm vilket skapar ett säkert och hänsynsfullt sätt att ta hand om personer som kan vara i riskzonen för att falla ur sin säng. Art. nr Plattformshöjd [min-max] Sovyta (LxB) Sängmått (LxB) Funktioner Uppfyllda standarder Maximal brukarvikt Safe Working Load Produktvikt FloorLine LTC standard: (inklusive handkontroll) FloorLine LTC med träpaneler: (inklusive handkontroll) 95mm - 700mm 2000mm x 900mm Med förlängningskit: 2175mm x 900mm 2150mm x 905mm Med förlängningskit: 2325mm x 905mm Singelknapp för hjärtläge och handkontroll med låsningsfunktion. (Batteribackup som tillbehör, art. nr: 75805) IEC :2009 EN1970:2002 AS/NZS :2007 MUW 165kg/ SWL 200kg 106 kg Floorline LTC kan utrustas med en mängd olika tillbehör såsom sänggrindar, dävert och förlängningskit.

10 10 Tillbehör Hängare för luftmadrasspump Fäste för att hålla luftmadrasspump. Ska monteras på fotändan av sängen. Sänggrind Sänggrind (½ + ¼ längd): Art. nr: PUMPBKT Care Assist Rail Designad för att hjälpa patienter på ett säkert sätt i och ur sängen. Sänggrind 3/4 sänggrind: Art. nr: Droppställning (justerbar i höjd) Justerbar droppställning som kan monteras på båda ändarna av sängen. Art. nr: IVP Bumper Bumpern är till för att skydda huvudänden av sängen och monteras på det lägre staget mellan hjulen. Art. nr: (FloorLine LTC) Art. nr: (FloorLine-i och FloorLine-i Plus) Förlängsningskit Förlängningskit som förlänger sängen, med 175 mm till 2175 mm att tillgodose längre personer. Art. nr: (FloorLine LTC) Art. nr: (FloorLine-i och FloorLine-i Plus) Körhandtag Körhandtaget kan monteras på fotändan av sängen för att hjälpa vårdare med enkel manövrering av sängen. Art. nr: (Inkluderat i produkten för FloorLine-i Plus, tillbehör för FloorLine-i) Syrgashållare Ett fäste för placering av en syrgasflaska i C-storlek. Art. nr: Lyftbåge Fristående lyftbåge som underlättar för personer att sätta sig upp och röra sig i sängen. Lyftbågen är enkel att använda och kan monteras utan verktyg. Art. nr: 896 Dävert Däverten är till för att hjälpa patienten att komma upp och ändra ställning. Art nr: SHP600 (FloorLine LTC) Art nr: (FloorLine i och FloorLine-i Plus) Förhöjningskloss (60st per kartong) Förhöjningsklossen används för att på ett enkelt sätt höja sitt- eller liggytan på sängar, sänggavlar, stolar och bord. Passar både ben och sockel är byggbar vilket innebär flera möjliga höjdpositioner. Får staplas max 4 st på varandra. Art. nr: 895 Sänggrind 1/2 sänggrind: Ring till förhöjningskloss Förhöjningsklossen kan kompletteras med ring vid smala svarvade ben (mindre än 35 mm) för att få en heltäckt kloss. Art. nr:

11 Ultralåga FloorLine LTC är designad för att passa i ett hem och är det optimala valet för vård- och äldreboenden.

12 99454/D AUSTRALIEN Unit 9, 271 Wells Road Chelsea Heights, Victoria 3196 Telefon: Fax: info.au@humancaregroup.com KANADA Colonnade Road Ottawa, ON K2E 7K1 Telefon: Fax: info.ca@humancaregroup.com SVERIGE Årstaängsvägen 21C Stockholm Telefon: Fax: info.se@humancaregroup.com USA 4210 S. Industrial Drive, Suite 160 Austin, TX Telefon: Fax: info.us@humancaregroup.com

Introduktion. Välkommen till Human Care.

Introduktion. Välkommen till Human Care. Transportstolar Introduktion Human Care tillverkar och säljer lösningar för förbättrad rörlighet till människor med särskilda behov. Våra produkter strävar efter att fungera som en naturlig del av livet

Läs mer

Jag är precis som du. Kanske lite äldre, kanske inte så smidig. Benen är långsamma, men jag är snabb i tanken. Har en karriär, eller har i alla fall

Jag är precis som du. Kanske lite äldre, kanske inte så smidig. Benen är långsamma, men jag är snabb i tanken. Har en karriär, eller har i alla fall 1 Rollatorer Jag är precis som du. Kanske lite äldre, kanske inte så smidig. Benen är långsamma, men jag är snabb i tanken. Har en karriär, eller har i alla fall haft en. Men jag slår inte av på takten.

Läs mer

- Lätthanterliga och kraftiga bromsar - Ryggrör som minskar tipprisken - Utrustad med korg

- Lätthanterliga och kraftiga bromsar - Ryggrör som minskar tipprisken - Utrustad med korg GÅNGHJÄLPMEDEL Rollator King Med en kapacitet att bära 295 kg är denna rollator en av de starkaste. Samtidigt är den funktionell för brukaren och har en lätt och diskret design. Den kan stadigt föras igenom

Läs mer

Drivaggregat & trappklättrare

Drivaggregat & trappklättrare Drivaggregat & trappklättrare Alber viaplus - det enkla sättet att köra Rea Azalea Alber viaplus ger vårdaren den hjälp som behövs för att skjuta på rullstolen utan ansträngning. Den automatiska bromsfunktionen

Läs mer

Lathund, procent med bråk, åk 8

Lathund, procent med bråk, åk 8 Lathund, procent med bråk, åk 8 Procent betyder hundradel, men man kan också säga en av hundra. Ni ska kunna omvandla mellan bråkform, decimalform och procentform. Nedan kan ni se några omvandlingar. Bråkform

Läs mer

Sortimentsöversikt. Uppresningsstöd/sängbygel Lyftbåge Sängryggstöd Sängar 2016-03

Sortimentsöversikt. Uppresningsstöd/sängbygel Lyftbåge Sängryggstöd Sängar 2016-03 Sortimentsöversikt Uppresningsstöd/sängbygel Lyftbåge Sängryggstöd Sängar 2016-03 Innehåll Uppresningsstöd/Sängbygel... 1 Parnell Premier uppresningsstöd... 1 Sängbygel Reko... 1 Lyftbåge... 2 Lyftbåge

Läs mer

MAKING HEAVY DUTY EASIER

MAKING HEAVY DUTY EASIER MAKING HEAVY DUTY EASIER VI PRESENTERAR Q SOLUTIONS FRÅN NKT CABLES ETT STORT STEG FÖR KVALITETEN I ARBETSLIVET Q-solutions utgör ett innovativt sätt att förbättra säkerheten och effektivisera för installatörer.

Läs mer

Koncept Katalog 2009

Koncept Katalog 2009 Koncept Katalog 2009 Pro-Safe Security Pro-Safe Security System Sweden AB är företaget som ger dig som kund möjlighet att exponera stöldbegärliga varor på ett öppet och säljfrämjande sätt, samtidigt som

Läs mer

4 ÖVERLÄGSNA EGENSKAPER FÖR FYRA ÅRSTIDER

4 ÖVERLÄGSNA EGENSKAPER FÖR FYRA ÅRSTIDER 4 ÖVERLÄGSNA EGENSKAPER FÖR FYRA ÅRSTIDER Rörlig Mångsidig Produktiv Miljöansvar www.lundberghymas.se SE MASKIN FRÅN ARBETSPLATS TILL ARBETSPLATS. EGENSKAP 1 RÖRLIGHET Det är lekande lätt att manövrera

Läs mer

SORTIMENTSÖVERSIKT HYGIEN BARN

SORTIMENTSÖVERSIKT HYGIEN BARN . SORTIMENTSÖVERSIKT HYGIEN BARN Duschstol Reko Duschstol REKO barn Ställbar höjd 35-45cm maxbrukarv 70kg rektangulär sits av poluretanribbor Ca pris: 731:- Duschpall Ryggstöd 18020 18021 Helsvetsad konstruktion

Läs mer

Monteringsfärdiga bryggor by Sorselestugan

Monteringsfärdiga bryggor by Sorselestugan Monteringsfärdiga bryggor by Sorselestugan ww.sorselestugan.se Vi på Sorselestugan tillverkar flytbryggor av bästa kvalité. Väljer du en produkt från oss får du ta del av över trettio års kunskap inom

Läs mer

LASTSLÄDAR SPECIFIKATION. Använd en lastsläde i din pickup för att bättre utnyttja lastytan och samtidigt förbättra din arbetsmiljö.

LASTSLÄDAR SPECIFIKATION. Använd en lastsläde i din pickup för att bättre utnyttja lastytan och samtidigt förbättra din arbetsmiljö. PICKUPS SPECIFIKATION Använd en lastsläde i din pickup för att bättre utnyttja lastytan och samtidigt förbättra din arbetsmiljö. Upplever du att det är svårt att komma åt all last på flaket? Vi har lösningen:

Läs mer

SNUSKFAKTA. Sant eller falskt?

SNUSKFAKTA. Sant eller falskt? SNUSKFAKTA Sant eller falskt? Vad vet du om snus? Smart Ungdom vill öka kunskapen och spräcka myter om snus! www.smartungdom.se Snus drabbar bara den som snusar FALSKT! Snus drabbar miljö och människor.

Läs mer

... säker på sin plats!

... säker på sin plats! ... säker på sin plats! Hunden är människans bästa vän...... och vänner ska man vara rädd om. Att ta med sig hunden i bilen är något de flesta av oss gör, men på vilket sätt och hur planerar vi för att

Läs mer

Har vi lösningen för en bättre hemtjänst? Självklart.

Har vi lösningen för en bättre hemtjänst? Självklart. Har vi lösningen för en bättre hemtjänst? Självklart. Låt oss prata om Självklarhetsmetoden. Låt oss prata om Självklarhetsmetoden! 164 000 äldre är beroende av hemtjänsten i sin vardag. Och det är du

Läs mer

GOD KOHÄLSA GÖR SKILLNAD. 8 steg till riktigt bra mjölk

GOD KOHÄLSA GÖR SKILLNAD. 8 steg till riktigt bra mjölk GOD KOHÄLSA GÖR SKILLNAD 8 steg till riktigt bra mjölk MÅR KORNA BRA BLIR MJÖLKEN BRA Mjölk är en fantastisk naturprodukt. Den innehåller 18 av de 22 näringsämnen som är livsviktiga för människan och förutom

Läs mer

Systematiskt kvalitetsarbete

Systematiskt kvalitetsarbete Systematiskt kvalitetsarbete Rapport År: 2016 Organisationsenhet: NYEFSK/FSK Nye Förskola Fokusområde: Demokrati och värdegrund Övergripande mål: Normer och värden Deluppgift: Klassens kvalitetsrapport

Läs mer

Erfarenheter från ett pilotprojekt med barn i åldrarna 1 5 år och deras lärare

Erfarenheter från ett pilotprojekt med barn i åldrarna 1 5 år och deras lärare Erfarenheter från ett pilotprojekt med barn i åldrarna 1 5 år och deras lärare I boken får vi följa hur barn tillsammans med sina lärare gör spännande matematikupptäckter - i rutinsituationer - i leken

Läs mer

Om medicinteknik BRANSCHORGANISATIONEN FÖR MEDICINTEKNIK

Om medicinteknik BRANSCHORGANISATIONEN FÖR MEDICINTEKNIK BRANSCHORGANISATIONEN FÖR MEDICINTEKNIK Om medicinteknik Foto: Sectra Foto: Johnson Bilderna Foto: Bactiguard Foto: Foto: Zenicor Från toppen medsols: Foto: Gamrbo Permobil, Gambro, Sectra, Bactiguard,

Läs mer

Antagna av Kommunstyrelsen 2011-02-01 78. Kvalitetsgarantier Detta kan du som brukare förvänta dig av Hemtjänsten i Eksjö kommun

Antagna av Kommunstyrelsen 2011-02-01 78. Kvalitetsgarantier Detta kan du som brukare förvänta dig av Hemtjänsten i Eksjö kommun Antagna av Kommunstyrelsen 2011-02-01 78 Kvalitetsgarantier Detta kan du som brukare förvänta dig av Hemtjänsten i Eksjö kommun Kvalitetsgarantier i hemtjänst Sociala sektorns verksamhet bygger på människors

Läs mer

Kan du inte komma till tandläkaren så kommer vi till dig.

Kan du inte komma till tandläkaren så kommer vi till dig. Kan du inte komma till tandläkaren så kommer vi till dig. Våra äldres tänder är fantastiska! Svensk tandvård är fantastisk i sitt arbete med förebyggande åtgärder, vilket har lett till att andelen äldre

Läs mer

TENA inkontinensskydd kan underlätta arbetet och ge mindre ryggont

TENA inkontinensskydd kan underlätta arbetet och ge mindre ryggont TENA inkontinensskydd kan underlätta arbetet och ge mindre ryggont TENA Bra för vårdtagaren, vårdgivaren och ekonomin. Inkontinensskydd som är läckagesäkra och bekväma är mycket viktigt för vårdtagaren.

Läs mer

Lika rymlig som andra. Öppen eller stängd. På sockel, ben eller hjul. Precis som. andra förvaringar.

Lika rymlig som andra. Öppen eller stängd. På sockel, ben eller hjul. Precis som. andra förvaringar. CONTINENTAL INGET ON BARA FU ÖDIGT, NKTION. CONTINENTA L STORAGE Lika rymlig som andra. Öppen eller stängd. På sockel, ben eller hjul. Precis som andra förvaringar. CONTINENTAL Tåliga, stabila arbetsbord

Läs mer

WALL BOULDERING - BERGSKLÄTTRING I DEN LOKALA PARKEN

WALL BOULDERING - BERGSKLÄTTRING I DEN LOKALA PARKEN WALL BOULDERING - BERGSKLÄTTRING I DEN LOKALA PARKEN Klättring är en mångsidig sport som passar de allra flesta. Den utvecklar vår styrka, balans, smidighet och allmänna fysiska kontroll i och med att

Läs mer

RAMPER HÄFLA BRUKS AB

RAMPER HÄFLA BRUKS AB RAMPER HÄFLA BRUKS AB HÄFLA BRUK Tradition, kunskap och utveckling Man brukar säga att man lär så länge man lever. Häfla Bruk har en lång historia och under drygt 300 år har erfarenhet, kunskap och kompetens

Läs mer

Stockholms Tekniska Gymnasium 2014-11-19. Prov Fysik 2 Mekanik

Stockholms Tekniska Gymnasium 2014-11-19. Prov Fysik 2 Mekanik Prov Fysik 2 Mekanik För samtliga uppgifter krävs om inte annat står antingen en tydlig och klar motivering eller fullständig lösning och att det går att följa lösningsgången. Fråga 1: Keplers tredje lag

Läs mer

Sektionen för Beteendemedicinsk smärtbehandling

Sektionen för Beteendemedicinsk smärtbehandling Sektionen för Beteendemedicinsk smärtbehandling Karolinska Universitetssjukhuset Solna Smärtcentrum Sektionen för Beteendemedicinsk smärtbehandling tar emot patienter med långvarig och svårbehandlad smärta

Läs mer

Repetitivt arbete ska minska

Repetitivt arbete ska minska Repetitivt arbete ska minska Ett repetitivt arbete innebär att man upprepar en eller några få arbetsuppgifter med liknande arbetsrörelser om och om igen. Ofta med ett högt arbetstempo. Ett repetitivt arbete

Läs mer

RisePortoTM. SystemRoMedic. Den generationen. nya. Säkra och flexibla lyftlösningar för alla miljöer och situationer.

RisePortoTM. SystemRoMedic. Den generationen. nya. Säkra och flexibla lyftlösningar för alla miljöer och situationer. TM RisePortoTM SystemRoMedic Den generationen nya Säkra och flexibla lyftlösningar för alla miljöer och situationer. Var som helst och överallt RisePorto är en bärbar taklyftsmotor med ovanligt små yttermått

Läs mer

Referensvärden samtliga undergrupper

Referensvärden samtliga undergrupper Brukarenkät Utförare IFO-FH 214 Referensvärden samtliga undergrupper 214 2 Samtliga undergrupper Lägsta värde Högsta värde HELHET, NKI 8-76 7 1 TILLGÄNGLIGHET 84-79 7 1 EFFEKTIVITET 87-8 28 1 INFORMATION

Läs mer

Referensvärden samtliga resultatenheter

Referensvärden samtliga resultatenheter Brukarenkät Utförare IFO-FH 2 Referensvärden samtliga resultatenheter 2 3 Samtliga resultatenheter Lägsta värde Högsta värde HELHET, NKI - 78 55 94 TILLGÄNGLIGHET 61-78 59 92 EFFEKTIVITET 64-81 55 95 INFORMATION

Läs mer

VÅLD HOT OCH. inom omsorg och skola

VÅLD HOT OCH. inom omsorg och skola inom omsorg och skola VÅLD HOT OCH Den här informationen bygger på Arbetarmiljöverkets regler Våld och hot i arbetsmiljön, AFS 1993:2. Reglerna gäller alla arbetsplatser där det finns risk för våld eller

Läs mer

Kombinationsöversikt Drivaggregat 20080624

Kombinationsöversikt Drivaggregat 20080624 Kombinationsöversikt Drivaggregat 20080624 Rekommenderad kombination i Västra Götalandsregionen. Ej rekommenderad kombination i Västra Götalandsregionen. Lille Viking 2000 ETAC Brukarvikt 150 kg om rullstolen

Läs mer

Tränarguide del 1. Mattelek. www.mv-nordic.se

Tränarguide del 1. Mattelek. www.mv-nordic.se Tränarguide del 1 Mattelek www.mv-nordic.se 1 ATT TRÄNA MED MATTELEK Mattelek är ett adaptivt träningsprogram för att träna centrala matematiska färdigheter såsom antalsuppfattning, den inre mentala tallinjen

Läs mer

Restaurangmarkiser Pergolamarkiser Torgmarkiser

Restaurangmarkiser Pergolamarkiser Torgmarkiser Restaurangmarkiser Pergolamarkiser Torgmarkiser Cubola Cubolas exklusiva uteplatstak utmärker sig genom sin eleganta och moderna design. Cubola är det första solskyddssystem som gör sitt skyddsarbete

Läs mer

När du som vårdpersonal vill ta del av information som finns hos en annan vårdgivare krävs det att:

När du som vårdpersonal vill ta del av information som finns hos en annan vårdgivare krävs det att: 1 (6) Sammanhållen journalföring information till dig som möter patienter Detta är ett kunskapsunderlag om sammanhållen journalföring för dig som arbetar i vården. Underlaget innehåller en kort beskrivning

Läs mer

Allmänt om återhämtning

Allmänt om återhämtning Allmänt om återhämtning Det hör till saken att: Man kan ha starkare smärta 2-3 dagar efter operationen. Då är det bra att ta smärtstillande medicin regelbundet. En lindrigare smärta kan kännas under flera

Läs mer

Vet du vilka rättigheter du har?

Vet du vilka rättigheter du har? Vet du vilka rättigheter du har? Särskilda ungdomshem (SiS) Till dig som är inskriven på ett särskilt ungdomshem De särskilda ungdomshemmen drivs av Statens institutionsstyrelse (SiS). När du kommer till

Läs mer

Brevutskick till väntande patienter

Brevutskick till väntande patienter Brevutskick till väntande patienter Rapport från Vårdgarantiarbetet i Region Skåne, juni 2006 Bakgrund Genom en överenskommelse har staten och Sveriges Kommuner och Landsting enats om en långsiktig satsning

Läs mer

1. Riksdagen ställer sig bakom det som anförs i motionen om en lag om valfrihet för alla och tillkännager detta för regeringen.

1. Riksdagen ställer sig bakom det som anförs i motionen om en lag om valfrihet för alla och tillkännager detta för regeringen. Enskild motion Motion till riksdagen 2015/16:1907 av Isabella Hökmark (M) Lag om valfrihet för alla Förslag till riksdagsbeslut 1. Riksdagen ställer sig bakom det som anförs i motionen om en lag om valfrihet

Läs mer

Kommunikationspolicy i korthet för Lidingö stad

Kommunikationspolicy i korthet för Lidingö stad Kommunikationspolicy i korthet för Lidingö stad En policy ger stöd Att kommunicera är en del av vardagen för oss som arbetar i Lidingö stad. Att kommunikationen fungerar är viktigt för att vi ska kunna

Läs mer

e-cm Elektronisk Cash Management dygnet runt, världen över.

e-cm Elektronisk Cash Management dygnet runt, världen över. e-cm Elektronisk Cash Management dygnet runt, världen över. Välkommen till gränslösa affärsmöjligheter. Goda affärer kräver rätt förutsättningar. Rätt information när du behöver det och möjligheten att

Läs mer

Algebra, polynom & andragradsekvationer en pampig rubrik på ett annars relativt obetydligt dokument

Algebra, polynom & andragradsekvationer en pampig rubrik på ett annars relativt obetydligt dokument Algebra, polynom & andragradsekvationer en pampig rubrik på ett annars relativt obetydligt dokument Distributiva lagen a(b + c) = ab + ac 3(x + 4) = 3 x + 3 4 = 3x + 12 3(2x + 4) = 3 2x + 3 4 = 6x + 12

Läs mer

Frågor och svar TLV:s beslut att begränsa subventionen för Cymbalta

Frågor och svar TLV:s beslut att begränsa subventionen för Cymbalta 1 (5) Tandvårds- och läkemedelsförmånsverket 100421 Frågor och svar TLV:s beslut att begränsa subventionen för Cymbalta 1. Mot vilken sjukdom används läkemedlet Cymbalta? Läkemedelsverket har godkänt det

Läs mer

Intervjumall. Datum: Intervjuare: Kandidatens namn: Kandidatens uppgifter: www.roirekrytering.se info@roirekrytering.se Växel: 0770 110 177 1 (5)

Intervjumall. Datum: Intervjuare: Kandidatens namn: Kandidatens uppgifter: www.roirekrytering.se info@roirekrytering.se Växel: 0770 110 177 1 (5) Intervjumall Datum: Intervjuare: Kandidatens namn: Kandidatens uppgifter: www.roirekrytering.se info@roirekrytering.se Växel: 0770 110 177 1 (5) Intervju Att hålla i en anställningsintervju kan vara svårt.

Läs mer

Invisible Friend 2013-02-18 Senast uppdaterad 2013-02-19

Invisible Friend 2013-02-18 Senast uppdaterad 2013-02-19 Invisible Friend 2013-02-18 Senast uppdaterad 2013-02-19 Jenny Axene och Christina Pihl driver företaget Invisible Friend som skänker dockor till barn som sitter fängslade för att dom är födda där, barn

Läs mer

InDiago 810/811 Diagonal lyftinsats för väggskåp

InDiago 810/811 Diagonal lyftinsats för väggskåp InDiago 810/811 Diagonal lyftinsats för väggskåp GRANBERG InDiago 810/811 Diagonal lyftinsats för väggskåp InDiago är en motordriven lyftinsats som sänks i en bågformad rörelse fram till arbetsytans framkant.

Läs mer

DESIGN. Ämnets syfte. Kurser i ämnet

DESIGN. Ämnets syfte. Kurser i ämnet DESIGN Ämnet design behandlar den arbetsprocess där man medvetet och innovativt utvecklar produkter så att de uppfyller målgruppens funktionella och estetiska krav. Ibland är design ett led i att utveckla

Läs mer

Facit med lösningsförslag kommer att anslås på vår hemsida www.ebersteinska.norrkoping.se. Du kan dessutom få dem via e-post, se nedan.

Facit med lösningsförslag kommer att anslås på vår hemsida www.ebersteinska.norrkoping.se. Du kan dessutom få dem via e-post, se nedan. Detta häfte innehåller uppgifter från fyra olika områden inom matematiken. Meningen är att de ska tjäna som en självtest inför gymnasiet. Klarar du dessa uppgifter så är du väl förberedd inför gymnasiestudier

Läs mer

Idéer till rörelsepark på Svandammsskolan augusti 2013

Idéer till rörelsepark på Svandammsskolan augusti 2013 Idéer till rörelsepark på Svandammsskolan augusti 2013 Stenplattori slänt bildar ordet MOVE. En rad plattor nedanför med längre avstånd mellan plattorna än i ordet så att eleverna måste hoppa för att klara

Läs mer

Höjd arbetsgivaravgift för unga. Konsekvenser för detaljhandeln

Höjd arbetsgivaravgift för unga. Konsekvenser för detaljhandeln Höjd arbetsgivaravgift för unga Konsekvenser för detaljhandeln Om undersökningen 1 Den kvantitativa undersökningen har genomförts i form av digitala enkäter, distribuerade via e-post. Mottagare var butikschefer

Läs mer

februari 2015 Arbetsvillkor för personal inom HVB barn och unga

februari 2015 Arbetsvillkor för personal inom HVB barn och unga februari 2015 Arbetsvillkor för personal inom HVB barn och unga PM Arbetsvillkor för personal inom HVB barn och unga Februari 2015 Arbetsvillkor för personal inom HVB barn och unga Inledning Under hösten

Läs mer

Manual Gamla Akka-plattan

Manual Gamla Akka-plattan Manual Gamla Akka-plattan Manual för Akkaplattan Figur 1 1. 1. Uttag för laddare. Akkaplattan bör stå på laddning när den inte används men inte under för långa perioder dvs. flera veckor i sträck. Figur

Läs mer

Denna talesmannapolicy gäller tillsammans med AcadeMedias kommunikationspolicy. I kommuniaktionspolicyn finns följande formulering:

Denna talesmannapolicy gäller tillsammans med AcadeMedias kommunikationspolicy. I kommuniaktionspolicyn finns följande formulering: Talesmannapolicy AcadeMedia Denna talesmannapolicy gäller tillsammans med AcadeMedias kommunikationspolicy. I kommuniaktionspolicyn finns följande formulering: Anställda på AcadeMedia som vill delta i

Läs mer

elektriskt höj- och sänkbar with people in mind

elektriskt höj- och sänkbar with people in mind CARENDO elektriskt höj- och sänkbar hygienstol with people in mind Felaktig arbetsställning innebär hälsorisker för vårdpersonalen 80 70 60 50 40 30 20 10 Studier har bekräftat att vårdpersonal som arbetar

Läs mer

ÅR KOMMUN! TERNA I HAGFORS 2014 HAGFORS V MODERA

ÅR KOMMUN! TERNA I HAGFORS 2014 HAGFORS V MODERA HAGFORS VÅR KOMMUN! MODERATERNA I HAGFORS 2014 Hagfors ska vara en kommun som erbjuder alla innevånare trygghet och god service. En kommun som det är en glädje att leva i. Ekonomin Kommunens ekonomi är

Läs mer

Kampanj kommer från det franska ordet campagne och innebär att man under en tidsbegränsad period bedriver en viss verksamhet.

Kampanj kommer från det franska ordet campagne och innebär att man under en tidsbegränsad period bedriver en viss verksamhet. EN LITEN KAMPANJSKOLA Kampanj kommer från det franska ordet campagne och innebär att man under en tidsbegränsad period bedriver en viss verksamhet. Finns det något man kan tänka på när man ska sprida ett

Läs mer

På och avmastning. 1. Ensam är inte stark

På och avmastning. 1. Ensam är inte stark På och avmastning 1. Ensam är inte stark Avmastning är naturligtvis lättast. Ned kommer ju masten alltid! Detta är vad jag funnit bäst för att i ordnade former få ned masten. Man förlänger först fockfallet

Läs mer

Halogeninfra IH För designade och utsatta utomhusmiljöer

Halogeninfra IH För designade och utsatta utomhusmiljöer 3 1000 2000 W Elvärme 6 modeller Halogeninfra IH För designade och utsatta utomhusmiljöer Användningsområden Halogeninfra IH är kraftfull med en hög glödtrådstemperatur på 2200 C och är det perfekta valet

Läs mer

Skolplan för Svedala kommun 2012 2015

Skolplan för Svedala kommun 2012 2015 skolplan 2012 2015 Skolplan för Svedala kommun 2012 2015 Nulägesbeskrivning Den kommunala förskolan, grundskolan och gymnasieskolan i Svedala kommun har en gemensam verksamhetsidé. Syftet med verksamhetsidén

Läs mer

Rapport uppdrag. Advisory board

Rapport uppdrag. Advisory board 1 Rapport uppdrag Advisory board 2 Advisory board AB är en dialogmodell som på ett stukturerat sätt ger möjlighet till samråd och dialog med unga i utvecklingsarbeten/verksamhetsutveckling inom kommunen,

Läs mer

KOMMUNICERA. och nå dina mål. Lärandeförvaltningens kommunikationsstrategi

KOMMUNICERA. och nå dina mål. Lärandeförvaltningens kommunikationsstrategi KOMMUNICERA och nå dina mål Lärandeförvaltningens kommunikationsstrategi The two words information and communication are often used interchangeably, but they signify quite different things. Information

Läs mer

Att vara en del av Tandlaget

Att vara en del av Tandlaget Trygg tandvård ATT VARA EN DEL AV TANDLAGET Att vara en del av Tandlaget Oavsett om du jobbar på eller kommer till Tandlaget som patient så är du en del av vårt lag. För att hela vårt lag ska må bra har

Läs mer

Canadian Spa Ett välrenommerat företag med trettio år i branschen

Canadian Spa Ett välrenommerat företag med trettio år i branschen Canadian Spa Ett välrenommerat företag med trettio år i branschen För runt trettio år sedan sålde Canadian Spa sitt första spabad, sedan dess har företaget utvecklats till en ledande aktör och ett av de

Läs mer

När jag har arbetat klart med det här området ska jag:

När jag har arbetat klart med det här området ska jag: Kraft och rörelse När jag har arbetat klart med det här området ska jag: kunna ge exempel på olika krafter och kunna använda mina kunskaper om dessa när jag förklarar olika fysikaliska fenomen, veta vad

Läs mer

CHECKLISTA FÖR. Entreprenad. Arbetsplatsens utformning

CHECKLISTA FÖR. Entreprenad. Arbetsplatsens utformning CHECKLISTA FÖR Måleribranschen Entreprenad Använd checklistan så här Besvara frågorna med ja eller nej. Svarar ni med kryss i högra svarsrutan, fortsätt fylla i de tre följande kolumnerna. Det ifyllda

Läs mer

IT i arbetet kognitiva arbetsmiljöproblem

IT i arbetet kognitiva arbetsmiljöproblem IT i arbetet kognitiva arbetsmiljöproblem Människa-datorinteraktion Inst. för informationsteknologi Uppsala universitet http://www.it.uu.se/research/hci.@it.uu.se IT i arbetet... IT i arbetet... IT i arbetet...

Läs mer

PRODUKTINFORMATION. Fyra stickers medföljer för möjlighet att matcha övrig interiör. Stickers kan anpassas efter eget önskemål, t.ex. företagslogga.

PRODUKTINFORMATION. Fyra stickers medföljer för möjlighet att matcha övrig interiör. Stickers kan anpassas efter eget önskemål, t.ex. företagslogga. 38 MONITORARMAR Monitorarmar Frigör yta, förbättra ergonomin, öka effektieten. En bra monitorarm är ett lätt sätt att nå stora förbättringar. Vi har ett brett utbud med allt från armar som fästs i taket

Läs mer

Anmälan om sjukhusens läkemedelsförsörjning

Anmälan om sjukhusens läkemedelsförsörjning Anmälan om sjukhusens läkemedelsförsörjning Vägledning till Läkemedelsverkets föreskrifter (LVFS 2008:9) om anmälan om sjukhusens läkemedelsförsörjning Version 1, september 2008 Postadress/Postal address:

Läs mer

4-6 Trianglar Namn:..

4-6 Trianglar Namn:.. 4-6 Trianglar Namn:.. Inledning Hittills har du arbetat med parallellogrammer. En sådan har fyra hörn och motstående sidor är parallella. Vad händer om vi har en geometrisk figur som bara har tre hörn?

Läs mer

Sjukgymnasten tipsar om rörelser att göra hemma

Sjukgymnasten tipsar om rörelser att göra hemma Träningstips Sjukgymnasten tipsar om rörelser att göra hemma Emelie Bond, legitimerad sjukgymnast, visar olika övningar som man kan göra hemma, flera övningar fungerar även för den som sitter i rullstol.

Läs mer

SOLCELLSBELYSNING. En praktisk guide. Råd & Tips SOLENERGI LADDA MED. Praktiska SÅ TAR DU BÄST HAND OM DIN SOLCELLSPRODUKT

SOLCELLSBELYSNING. En praktisk guide. Råd & Tips SOLENERGI LADDA MED. Praktiska SÅ TAR DU BÄST HAND OM DIN SOLCELLSPRODUKT SOLCELLSBELYSNING En praktisk guide LADDA MED SOLENERGI Praktiska Råd & Tips SÅ TAR DU BÄST HAND OM DIN SOLCELLSPRODUKT Kom igång med 3 solenergi fördelar med Solcell Mi l jö vä n l i g t Enkelt Praktiskt

Läs mer

Kvalitetsrapport Så här går det

Kvalitetsrapport Så här går det Kvalitetsrapport Så här går det Uppföljning av det systematiska kvalitetsarbetet på Lärkan förskola, Öja Verksamhetsåret 2013/2014 Kort sammanfattning av enhetens kvalitetsarbete under verksamhetsåret

Läs mer

Vår fiber ger ett bättre läge. Vårt engagemang gör skillnad

Vår fiber ger ett bättre läge. Vårt engagemang gör skillnad Vår fiber ger ett bättre läge Vårt engagemang gör skillnad Svenska stadsnät - Fibernät Svenska Stadsnät erbjuder fiberanslutning till dig som vill ha ett snabbt, framtidssäkert och öppet nät. Vi växer

Läs mer

Hemtjänst. Information från omsorgsförvaltningen, Alvesta kommun

Hemtjänst. Information från omsorgsförvaltningen, Alvesta kommun Hemtjänst Information från omsorgsförvaltningen, Alvesta kommun Uppdaterad 2016 1 Om hemtjänst Hemtjänst är ett samlat begrepp för olika former av omsorg, stöd och service i hemmet. Du som är äldre och/eller

Läs mer

Minskad östrogenproduktion och besvär i underlivet... 4. Behandling med Oestring... 5. Så här sätter du in och byter Oestring... 8

Minskad östrogenproduktion och besvär i underlivet... 4. Behandling med Oestring... 5. Så här sätter du in och byter Oestring... 8 Till dig som som får OESTRING ett LÄKEMEDEL FÖR BEHANDLING AV LOKALA ÖSTROGENBRISTSYMTOM. PATIENTINFORMATION 1 2 INNEHÅLL Minskad östrogenproduktion och besvär i underlivet... 4 Behandling med Oestring...

Läs mer

Vi skall skriva uppsats

Vi skall skriva uppsats Vi skall skriva uppsats E n vacker dag får du höra att du skall skriva uppsats. I den här texten får du veta vad en uppsats är, vad den skall innehålla och hur den bör se ut. En uppsats är en text som

Läs mer

Farthinder FLEXIBUMP. Alternativ 1. FELXIBUMB 80 CM. Två alternativ:

Farthinder FLEXIBUMP. Alternativ 1. FELXIBUMB 80 CM. Två alternativ: Farthinder FLEXIBUMP FLEXIBUMP är en enkel och effektiv lösning på problemet med höga fordonshastigheter i känsliga trafikmiljöer. FLEXIBUMP är det enda farthindret på marknaden som är bekvämt att passera

Läs mer

MOTIONER TILL REPRESENTANTSKAP 2015

MOTIONER TILL REPRESENTANTSKAP 2015 MOTIONER TILL REPRESENTANTSKAP 2015 G Friskvård Motionär: Framtidsgruppen, Vision Göteborg Friskvård är en viktig fråga för medlemmarna och bör därför lyftas upp och synliggöras. Skatteverkets regler kring

Läs mer

Scoot Boot - frågor & svar

Scoot Boot - frågor & svar Scoot Boot - frågor & svar Hur vet jag att jag har rätt storlek? När du satt på bootsen så försöker du rotera på dem. Vrid på bootsen åt båda håll. Om de rör sig MINDRE än 5 mm så bör din Scootboot ha

Läs mer

KOMMUNIKATIONSBAROMETERN för företag ATT JOBBA HEMIFRÅN. Rapport september 2003. 1

KOMMUNIKATIONSBAROMETERN för företag ATT JOBBA HEMIFRÅN. Rapport september 2003. 1 KOMMUNIKATIONSBAROMETERN för företag ATT JOBBA HEMIFRÅN Rapport september 2003. 1 Välkommen till Telias kommunikationsbarometer för företag Telias kommunikationsbarometer för företag är en återkommande

Läs mer

Kvalitet i äldreomsorgen. Resultat av en brukarundersökning 2012

Kvalitet i äldreomsorgen. Resultat av en brukarundersökning 2012 Kvalitet i äldreomsorgen Resultat av en brukarundersökning Februari 2013 Inledning Denna rapport redovisar resultatet av den femte brukarundersökningen inom äldreomsorgen, som genomfördes under september-oktober.

Läs mer

FINANSIERING FÖR PRIVATPERSONER

FINANSIERING FÖR PRIVATPERSONER FINANSIERING FÖR PRIVATPERSONER Finansieringen anpassas efter din bilmodell och din ekonomi. Toyota Financial Services FINANSIERING Tryggt Din finansiering kan kompletteras med vårt trygghetspaket. Vi

Läs mer

Gaffeltruckar: H100 - H120 - H140 - H150 - H160 - H180 - H120/1200 - H140/1200 - H160/1200. Lyftkraft. Linde Material Handling

Gaffeltruckar: H100 - H120 - H140 - H150 - H160 - H180 - H120/1200 - H140/1200 - H160/1200. Lyftkraft. Linde Material Handling Gaffeltruckar: H100 - H120 - H140 - H150 - H160 - H180 - H120/1200 - H140/1200 - H160/1200 Lyftkraft. Linde Material Handling Att vara professionell är att tillhandahålla mer än bara lösningen på problemet.

Läs mer

Förskolan är till för ditt barn

Förskolan är till för ditt barn Förskolan är till för ditt barn E N B RO S C H Y R O M F Ö R S KO L A N S L Ä RO P L A N Du är viktig Du är den som står ditt barn närmast. Därför är dina synpunkter be tydelsefulla i förskolan. Om du

Läs mer

Bruksanvisning WeGo 250

Bruksanvisning WeGo 250 Bruksanvisning WeGo 250 Läs innan användning av WeGo 250 TILLVERKARE Electric Mobility Euro Limited Canal Way, Ilminster, Somerset TA19 9DL BESÖKSADRESS Anatomic SITT AB, Stohagsgatan 26 602 29 NORRKÖPING

Läs mer

UTMANINGAR OCH MÖJLIGHETER HAR DU 730 DAGAR OCH ETT STARKT DRIV DÅ HAR VI EN LEDARROLL TILL DIG

UTMANINGAR OCH MÖJLIGHETER HAR DU 730 DAGAR OCH ETT STARKT DRIV DÅ HAR VI EN LEDARROLL TILL DIG UTMANINGAR OCH MÖJLIGHETER HAR DU 730 DAGAR OCH ETT STARKT DRIV DÅ HAR VI EN LEDARROLL TILL DIG VÄLKOMMEN TILL BERENDSEN Tack för att du vill lägga lite tid på att lära känna oss - det kan löna sig. För

Läs mer

Invandrarföretagare om att starta, driva och expandera företagande i Sverige

Invandrarföretagare om att starta, driva och expandera företagande i Sverige Invandrarföretagare om att starta, driva och expandera företagande i Sverige 29 november 2001 Arne Modig T22502 Invandrarföretagare om att starta, driva och expandera företag i Sverige Svenskt Näringsliv

Läs mer

85 % produkterna som annonseras. har köpt något de läst om i tidningen. ANNONSFAKTA & PRISLISTA 2016

85 % produkterna som annonseras. har köpt något de läst om i tidningen. ANNONSFAKTA & PRISLISTA 2016 ANNONSFAKTA & PRISLISTA 2016 Nordens största hälsomagasin och en av Sveriges 10 största tidningar alla kategorier. NU ÄNNU STÖRRE UPPLAGA: +50 000 EX! TOPPBETYG FÖR LIVE LIFE I SENASTE SKOP-UNDERSÖKNINGEN:

Läs mer

Volkswagen Caddy Transporter Crafter

Volkswagen Caddy Transporter Crafter Professionell Bilinredning Volkswagen Caddy Transporter Crafter Gör en bra bil bättre. Nu har du hittat din bil. Det som kommer att vara ditt kanske viktigaste arbetsredskap flera år framöver. Men bilen

Läs mer

Om erbjudandet för din pensionsförsäkring med traditionell förvaltning.

Om erbjudandet för din pensionsförsäkring med traditionell förvaltning. Om erbjudandet för din pensionsförsäkring med traditionell förvaltning. Reflex Pensionsförsäkring Pensionsförsäkring Fakta om erbjudandet att ändra villkor till vår nya traditionella förvaltning Nya Trad

Läs mer

Din tjänstepension i Alecta

Din tjänstepension i Alecta 1312 2012.01 Illustration Agnes Miski Török Foto Björn Keller Produktion Alecta p r e m i e b e s t ä m d t j ä n s t e p e n s i o n, i t p 1 Din tjänstepension i Alecta I den här broschyren kan du läsa

Läs mer

Revidering av ISO 9001:2015 Vanliga frågor (FAQ)

Revidering av ISO 9001:2015 Vanliga frågor (FAQ) Revidering av ISO 9001:2015 Vanliga frågor (FAQ) När denna lista utarbetats, har underlag inhämtats från experter och användare av ISO 9001 från hela världen. Listan kommer att revideras och uppdateras

Läs mer

Niklas - portabelt stativ

Niklas - portabelt stativ ANVÄNDARMANUAL Niklas - portabelt stativ Med det portabla stativet Niklas får du en unik möjlighet att enkelt och säkert kunna förflytta en vårdtagare vilket gör att vårdtagaren och vårdgivaren slipper

Läs mer

ETT TUNGT MEDIEPAKET 2016 VIN & BAR

ETT TUNGT MEDIEPAKET 2016 VIN & BAR ETT TUNGT MEDIEPAKET 2016 VIN & BAR VIN & BAR SÅ MYCKET MER ÄN BARA ETT MAGASIN FÖR DEM SOM ÄR INTRESSERADE AV VIN OCH DRYCK Umgänget med våra nära, kära och vänner är en viktig kanske den viktigaste delen

Läs mer

Vad tycker de äldre om äldreomsorgen? 2014. Resultat för Solbacka (minst 7 svarande) Särskilt boende

Vad tycker de äldre om äldreomsorgen? 2014. Resultat för Solbacka (minst 7 svarande) Särskilt boende Vad tycker de äldre om äldreomsorgen? 2014 Resultat för Solbacka (minst 7 svarande) Särskilt boende Resultaten för er verksamhet Det här är en sammanställning av resultaten för er verksamhet från undersökningen

Läs mer

Sammanfatta era aktiviteter och effekten av dem i rutorna under punkt 1 på arbetsbladet.

Sammanfatta era aktiviteter och effekten av dem i rutorna under punkt 1 på arbetsbladet. Guide till arbetsblad för utvecklingsarbete Arbetsbladet är ett verktyg för dig och dina medarbetare/kollegor när ni analyserar resultatet från medarbetarundersökningen. Längst bak finns en bilaga med

Läs mer

Individuellt Mjukvaruutvecklingsprojekt

Individuellt Mjukvaruutvecklingsprojekt Individuellt Mjukvaruutvecklingsprojekt RPG-spel med JavaScript Författare Robin Bertram Datum 2013 06 10 1 Abstrakt Den här rapporten är en post mortem -rapport som handlar om utvecklandet av ett RPG-spel

Läs mer

Vi vill att du ska påverka vad vi gör. Kan man tänka annorlunda om att tänka annorlunda?

Vi vill att du ska påverka vad vi gör. Kan man tänka annorlunda om att tänka annorlunda? Välkommen in! Vi vill att du ska påverka vad vi gör Tisdagen den 22 februari 2011 är du därför hjärtligt välkommen till vårt nya gröna lager och logistikcenter. Varför ska jag titta på ett stort lager

Läs mer