Rapport från UEG-lägret juli, Tirrenia (Italien)

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Rapport från UEG-lägret 2010 9-19 juli, Tirrenia (Italien)"

Transkript

1 Rapport från UEG-lägret juli, Tirrenia (Italien) Deltagare Deltog gjorde 35 gymnaster från 16 olika länder samt 36 tränare från 18 olika länder (man kunde delta i tränarutbildningen utan att ha egna gymnaster med sig). Detta år var följande länder representerade: Österrike, Kroatien, Tjeckien, Finland, Frankrike, Storbritannien (England och Wales), Irland, Israel, Italien, Luxemburg, Norge, Polen, Schweiz, Sverige, Turkiet och Ryssland samt Spanien och Rumänien (endast tränare). Nivån på gymnasterna var väldigt varierande där Italien, Turkiet, Frankrike, Storbritannien och Ryssland låg i topp. Från Sverige deltog Emma Johansson och Caroline Öberg från Sandviken samt Saga Tran och Kajsa Suneson från Hammarbygymnasterna. Med på resan var även Carolines lilla dotter Stella samt sambo Johan. Orna Shai (ansvarig), Irland(2), Israel(4), Sverige(2), Norge(2), Schweiz(3), Wales(2), Kroatien(2), Finland(2), Österrike(2), Tjeckien(2), Italien(2), Turkiet(1), Luxemburg(2), Frankrike(2) och England(2). Den ryska flickan samt flickorna från Polen saknas på bilden.

2 Ansvariga för lägret Orna Shai, Israel WTC/UEG Montserrat Ubia, Spanien WTC/UEG Donatella Sacchi, Italien WTC /FIG Rino Scala, Italien Camp Director Tino Lamborizio, Italien Assistant Camp Director Nick Ruddock, Storbritannien Hopp/matta Jozeph Lukacs, Ungern Barr Rodica Demetrescu, Italien Bom och uppvärmning Francois de Saint Martin, Schweiz matta/trampolin Larisa Efremova, Ryssland Koreografi Resan Caroline med familj samt Emma flög direkt till Pisa från Sverige med ankomst en dag innan lägrets början samt hemresa en dag efter lägrets avslut. De övernattade på närbelägna hotell Albergo Florida i Tirrenia. Kajsa och Saga flög under de givna resdagarna och mellanlandade i München på både dit- och hemresan. Från och till flygplatsen i Pisa blev de skjutsade med buss. Alla resor flöt på utan problem. Boende och mat Man bor, äter och tränar på ett av italienska olympiska kommitténs träningscenter. Våra rum låg i en äldre byggnad och var därför inte alls lika fina och välutrustade som vi väntat oss (efter vad vi hört från tidigare svenska deltagare). Men vi hade i alla fall välfungerande AC i våra rum vilket var välkommet då det var väldigt varmt i övrigt under veckan (i de nya, fina rummen fungerade inte AC:n)! Caroline med familj bodde i ett rum medan Kajsa, Saga och Emma bodde i ett annat. Maten åt vi i en stor matsal. Till både lunch och middag dukades det upp en enorm buffé med allehanda rätter (mycket pasta så klart). Det var först till kvarn som gällde om man ville få något man tyckte om (alla kötträtter samt efterrättsfrukten tog, av någon anledning, alltid slut först ) vilket Emma och Saga lärde sig väldigt snabbt. Ja, även vi vuxna också för den delen! Frukosten var inte mycket att hurra för. Vi hade med oss både hårt och mjukt bröd från Sverige, te samt havregryn och en vattenkokare så vi kunde göra havregrynsgröt. Fungerade alldeles utmärkt. Inga mellanmål serverades. Det ordnade vi själva efter behov.

3 Träningarna Precis som förr om åren var gymnasterna indelade i två träningsgrupper för att det skulle bli ett mindre antal gymnaster i hallen samtidigt. Första och sista dagen tränade dock alla tillsammans. Man växlade schema så att man ena dagen hade koreografi på förmiddagen och träning på eftermiddagen och andra dagen tvärtom. Koreografi hade vi 1,5 timme varje dag. Den hölls i en sval och skön idrottshall (RG-hall) och leddes av Larisa (en ryska som blandade ryska och italienska med lite, lite engelska när hon pratade. Inte helt lätt för varken gymnaster eller tränare att förstå henne alla gånger). Koreografin var bra, nyttig och lärorik. Våra gymnaster tyckte dock inte detsamma. Kul de första gångerna men sedan mindre kul

4 Tränade gjorde vi i en alldeles ny och fin hall. De flesta redskap var nya och väldigt bra. Några av bommarna var dock av lite sämre kvalitet (ex. en träbom) men de gick bra att träna på. Om det var något som var dåligt med den nya hallen så var det luftkonditioneringen. Det fanns helt enkelt ingen! Endast två små fläktar som stod på golvet fanns att tillgå. Dit gick både gymnaster och tränare för att få en gnutta sval luft på sig emellanåt. Varmt blev det och eftermiddagspassen var värst då temperaturen steg till runt 40 i hallen. Dock klarade Saga och Emma värmen utan större problem. Visst, de (och vi tränare) svettades som aldrig förr och halt blev det på både bommarna och friståendegolvet men aldrig att de tappade suget eller gnällde pga värmen (eller på grund av något annat heller för den delen). Våra flickor tränade tillsammans med Norges flickor, vilket gav 4 gymnaster/redskap. Vi följdes åt under träningarna varje dag. Ibland körde vi matta och hopp tillsammans med Irland och Luxemburg också. Precis som förr var upplägget av träningarna detsamma, dvs varannan dag höll experterna i träningen och varannan dag vi tränare. Vi upplevde att årets experter var mycket engagerade och villiga att dela med sig av sina erfarenheter och filosofier. Vi fick många bra tips och synpunkter.

5 Uppvärmningen hölls alltid av Rodica en mycket karismatisk rumänska som blivit italienska på något äldre da!r. Hon körde ett späckat uppvärmningsprogram med högt tempo samt stretch i lika högt tempo! Våra flickor hängde med bra och ville gärna stå längst fram dels för att kunna se men också för att synas! Varje dag fick något av de deltagande länderna i uppgift att hålla i stretchen efter träningspasset. Bra eftersom det gav tillfälle att lära sig nya övningar.

6 Övrigt Efter koreografipasset bar det i princip alla dagar av till stranden. Den låg en bra bit bort från träningscentret vilket gjorde att vi fick åka dit och hem med buss. Ett antal solstolar med parasoll tack och lov - fanns reserverade för oss vilket var skönt för det var mycket folk på den långa, långa stranden. Baden var härliga, särskilt den dagen då det var höga vågor! En dag gjorde vi en heldagsutflykt till Florens (buss till Pisa och sedan tåg till Florens). Det var uppskattat (flickorna längtade efter att shoppa) även om det var väldigt varmt och mycket folk trängdes på gatorna.

7 I stället för strandbesök en eftermiddag åkte vi till Pisa för att se det lutande tornet. Också det uppskattat eftersom det fanns en massa shoppingstånd i området! Sista dagen bjöd alla gymnaster på en fin show i RG-hallen. Våra flickor visade ett program till ABBAs Dancing Queen som de hade hittat på och tränat in själva under veckan. Ett stort gäng tränare gjorde en träffsäker parodi på experterna. Mycket uppskattat av såväl gymnaster, tränare samt experter! Efter showen följde banketten (gymnasternas först och därefter tränarnas) då det bjöds på god mat (om man är särskilt förtjust i fisk & skaldjur vill säga) och tårta.

8 Tränarutbildning Förutom experternas hjälp vid träningarna hölls även föreläsningar varje kväll i syfte att utbilda oss tränare. Mycket av det som sades på dessa föreläsningar var bra om än inte så mycket nytt. Men som alltid finns saker man blir påmind om vilket absolut inte är fel. Tyvärr drar flera av experternas dåliga kunskaper i engelska ner betyget avsevärt eftersom det blir svårt att lyssna då de inte kan förmedla vad de vill säga. Alla föreläsare lutade sig mer eller mindre på sina powerpointpresentationer men då dessa i vissa fall inte var översatta korrekt eller ens alls hjälpte det föga. Många bra tips på övningar för grundträning i framför allt hopp och matta fick vi dock (en del av övningarna gjorde gymnasterna sedan i hallen under träningen). Allmänt Det var ett lärorikt läger på många sätt. Dels vad gäller gymnastikträningen men också allt övrigt runt omkring (för gymnasternas del ex. att lära sig att ta för sig och anpassa sig efter nya förutsättningar, ta ansvar, kommunicera etc. och för oss tränare ex. att få en inblick i gymnastikvärlden utanför Sverige, skapa kontakter, utbyta idéer och tankar). För oss (Carro, Kajsa, Emma och Saga) blev lägret en bra och positiv upplevelse, en rolig erfarenhet att bära med sig livet ut. Ett stort plus detta år, förutom den nya hallen, var att de filmade stora delar av träningen. Två dvdskivor delades ut till varje land innan hemresan. På den ena skivan finns det filmade materialet (från träningen och koreografin) och på den andra finns experternas PP-presentationer samt musiken till Rodicas uppvärmningsprogram. Våra gymnaster höll sig väl framme i jämförelse med de andra deltagarna och vi fick mycket beröm från både experter och andra tränare. Framför allt uppmärksammades flickornas stil (raka och fina, bra rörelsemönster) men också andra egenskaper som t.ex. den positiva attityden (alltid ett leende på läpparna). Det syntes att våra flickor älskar gymnastik! Tack för att vi fick möjlighet att åka på lägret i år! Caroline Öberg & Kajsa Suneson PS. Många fler bilder finns här, för den som är intresserad!

Rapport från UEG-läger 2009

Rapport från UEG-läger 2009 Rapport från UEG-läger 2009 Deltagare Deltog gjorde 34 gymnaster från 16 olika länder. Samt 31 tränare från 18 olika länder, man kunde delta i tränarutbildningen utan att ha egna gymnaster med sig. De

Läs mer

Rapport från UEG:s sommarläger Tirrenia 2008

Rapport från UEG:s sommarläger Tirrenia 2008 Rapport från UEG:s sommarläger Tirrenia 2008 UEG har arrangerat detta läger i över 15 år. Lägret är 10 dagar för tjejer och 10 dagar för pojkar dock inte samtidigt. Lägret har undan för undan lockat fler

Läs mer

Utvärdering 2015 målsman

Utvärdering 2015 målsman Utvärdering 2015 målsman 284 deltagare Kändes det tryggt att lämna era barn på lägret? (%) 100 80 60 40 20 0 100 0 Ja Nej Varför/varför inte? - Jag upplevde en god organisation och intresserade ledare.

Läs mer

Gruppenkät. Lycka till! Kommun: Stadsdel: (Gäller endast Göteborg)

Gruppenkät. Lycka till! Kommun: Stadsdel: (Gäller endast Göteborg) Gruppenkät Du har deltagit i en gruppaktivitet! Det kan ha varit en tjej-/ killgrupp, ett läger eller ett internationellt ungdomsutbyte. Eller så har ni kanske ordnat ett musikarrangemang, skött ett café,

Läs mer

Utvärdering av Mini Olympics 2014 Glogow, Polen

Utvärdering av Mini Olympics 2014 Glogow, Polen Utvärdering av Mini Olympics 2014 Glogow, Polen 2 (12) Innehållsförteckning Innehållsförteckning...2 Sammanfattning...3 Bakgrund och mål...4 Mål...4 Förutsättningar...4 Ansökan...5 Förberedelser...5 Program...5

Läs mer

Malaga here we come. Resans första fikapaus, på Gävle Bro.

Malaga here we come. Resans första fikapaus, på Gävle Bro. Malaga here we come Onsdag 18 september Fyra förväntansfulla tjejer (läs damer) samlades redan 8.30 för att hinna med flyget från Arlanda 13.15. Det gäller att vara ute i tid! Redan i Valbo började önskemål

Läs mer

PISA 2012 15-åringars kunskaper i matematik, läsförståelse, naturvetenskap och digital problemlösning

PISA 2012 15-åringars kunskaper i matematik, läsförståelse, naturvetenskap och digital problemlösning PISA 2012 15-åringars kunskaper i matematik, läsförståelse, naturvetenskap och digital problemlösning Vad är PISA? OECD:s Programme for International Student Assessment. Matematik, läsförståelse och naturvetenskap,

Läs mer

10 svar. Sammanfattning. Hur intressant var Palle Storms föreläsning? Hur intressant var gruppdiskussionerna om nätverken?

10 svar. Sammanfattning. Hur intressant var Palle Storms föreläsning? Hur intressant var gruppdiskussionerna om nätverken? 10 svar Visa alla svar Publicera analyser alexmhirschi@gmail.com Redigera detta formulär Sammanfattning Hur intressant var Palle Storms föreläsning? 5 7 70 % Hur intressant var gruppdiskussionerna om nätverken?

Läs mer

Måndag 8/11-10. 05:05 Avfärd med buss från Söderhamn. 06:25 Byte till tåg i Gävle

Måndag 8/11-10. 05:05 Avfärd med buss från Söderhamn. 06:25 Byte till tåg i Gävle Måndag 8/11-10 05:05 Avfärd med buss från Söderhamn 06:25 Byte till tåg i Gävle 10:00 Avfärd från Arlanda till Frankfurt I Frankfurt spärrades bandet där våra väskor skulle komma av. Det var lite obehagligt

Läs mer

Enhet: Datum: Starttid: Sluttid: [ ] N/A ( ) Ja (1) ( ) Nej (0) [ ] N/A ( ) Ja (1) ( ) Nej (0) [ ] N/A ( ) Ja (1) ( ) Nej (0)

Enhet: Datum: Starttid: Sluttid: [ ] N/A ( ) Ja (1) ( ) Nej (0) [ ] N/A ( ) Ja (1) ( ) Nej (0) [ ] N/A ( ) Ja (1) ( ) Nej (0) 1 av 5 2012-11-21 18:19 Värdskap Enhet: Datum: Starttid: Sluttid: Besöksinformation 1. Enhetsnamn 2. Ort Välj land och specificera ort i kommentarfältet 3. Land som gästen(erna) reste från Land där mystery

Läs mer

JANUARI 2013. Hemma igen. den 29 januari 2013. Vacker vy över skidskyttestadion i Sochi!

JANUARI 2013. Hemma igen. den 29 januari 2013. Vacker vy över skidskyttestadion i Sochi! JANUARI 2013 Hemma igen den 29 januari 2013 Så var jag äntligen hemma i lägenheten i Östersund igen, uttrycket "borta bra men hemma bäst" gör sig verkligen bra ibland.. Har varit lite drygt två veckor

Läs mer

Rapport från besök i Rameshwari school, Khamare 14-16 oktober 2011

Rapport från besök i Rameshwari school, Khamare 14-16 oktober 2011 Rapport från besök i Rameshwari school, Khamare 14-16 oktober 2011 Jag, Jenny Adhikari, min man MadhuSudan, samt vår halvåriga dotter Agnes i sällskap med två svenska kvinnor vid namn Isabella och Veronique,

Läs mer

Utvärdering 2015 deltagare Voice Camp

Utvärdering 2015 deltagare Voice Camp Utvärdering 15 deltagare Voice Camp 8 deltagare Har det varit roligt på lägret? (%) 1 8 6 4 1 Ja Nej Varför eller varför inte? - Enkelt, jag älskar att sjunga och det är alltid kul att träffa nya vänner

Läs mer

ERASMUS utbytesrapport

ERASMUS utbytesrapport ERASMUS utbytesrapport Stuttgart, hösten 2012 Johan Dahl Utbildningsprogrammet för automations- och systemteknik Utbytesrapport fra n Stuttgart Val av utbytesplats Valet av studieort var inte lätt. Jag

Läs mer

Turism 2015:8 17.9.2015. Christina Lindström, biträdande statistiker Tel. 018-25491. - Ålands officiella statistik - Beskrivning av statistiken

Turism 2015:8 17.9.2015. Christina Lindström, biträdande statistiker Tel. 018-25491. - Ålands officiella statistik - Beskrivning av statistiken Christina Lindström, biträdande statistiker Tel. 018-25491 Turism 2015:8 17.9.2015 Inkvarteringsstatistik för hotell Augusti 2015 Gästnätterna på hotellen ökade igen i augusti Totala antalet övernattningar

Läs mer

PM 1 25-26 APRIL GYMNASTIK KLUBBEN NORRA NORDEN KIRUNA VARMT VÄLKOMNA TILL VÅRPOKALEN 2015 I KIRUNA!

PM 1 25-26 APRIL GYMNASTIK KLUBBEN NORRA NORDEN KIRUNA VARMT VÄLKOMNA TILL VÅRPOKALEN 2015 I KIRUNA! PM 1 25-26 APRIL GYMNASTIK KLUBBEN NORRA NORDEN KIRUNA VARMT VÄLKOMNA TILL VÅRPOKALEN 2015 I KIRUNA! Plats: Egna hallen, Vaktgatan 10, 981 37 Kiruna Arrangör: GK Norra Norden Datum: 25-26 april Tävlingsprogram:

Läs mer

PISA (Programme for International

PISA (Programme for International INGMAR INGEMANSSON, ASTRID PETTERSSON & BARBRO WENNERHOLM Svenska elevers kunskaper i internationellt perspektiv Rapporten från PISA 2000 presenterades i december. Här ges några resultat därifrån. Projektet

Läs mer

Berlinmuren Frågeställning: Vad är Berlinmuren? Orsaker? (Varför byggde man Berlinmuren?) Konsekvenser? Berlinmurens avskaffande.

Berlinmuren Frågeställning: Vad är Berlinmuren? Orsaker? (Varför byggde man Berlinmuren?) Konsekvenser? Berlinmurens avskaffande. Frågeställning: Vad är Berlinmuren? Orsaker? (Varför byggde man Berlinmuren?) Konsekvenser? Berlinmurens avskaffande. Ämne: Historia Arbetssätt: Läsa in mig på ämnet, både genom böcker(om det går) och

Läs mer

Nedan följer en reseberättelse om resan vi gjorde till Mocambique i januari månad.

Nedan följer en reseberättelse om resan vi gjorde till Mocambique i januari månad. Inledning Resedagbok från Mocambique Inledning Nedan följer en reseberättelse om resan vi gjorde till Mocambique i januari månad. Jag beskriver vad vi gjorde på resan och jag kommer även att skriva om

Läs mer

Enkät Plantskolan Hammarby IF FF vinter 2015/16. 1. Har din son deltagit som? 2. I vilken åldersgrupp har din son deltagit?

Enkät Plantskolan Hammarby IF FF vinter 2015/16. 1. Har din son deltagit som? 2. I vilken åldersgrupp har din son deltagit? Enkät Plantskolan Hammarby IF FF vinter 2015/16 1. Har din son deltagit som? 10 9 8 85.7% 7 3 2 Målvakt Utespelare Målvakt 14,3% Utespelare 85,7% 2. I vilken åldersgrupp har din son deltagit? 10 9 8 7

Läs mer

Statistik 2001:1 INKVARTERINGSSTATISTIK FÖR ÅLAND 2000

Statistik 2001:1 INKVARTERINGSSTATISTIK FÖR ÅLAND 2000 Statistik 2001:1 INKVARTERINGSSTATISTIK FÖR ÅLAND 2000 INLEDNING Denna rapport utgör den slutliga årsstatistiken för den åländska inkvarteringsverksamheten år 2000. Publikationen följer i stort samma uppläggning

Läs mer

BILSEMESTERRAPPORTEN 2015

BILSEMESTERRAPPORTEN 2015 BILSEMESTERRAPPORTEN 2015 EN SEMESTER I KÄRLEKENS TECKEN INNEHÅLL: BILSEMESTER 2015 SID. 4 KÄRLEK PÅ VÄGEN SID. 8 ATT RESA MED FAMILJEN SID. 10 PÅ VÄG SID. 12 FRAMTIDEN SID. 14 2012 trycktes den första

Läs mer

Gympalätts egen tidning Hösten 2009

Gympalätts egen tidning Hösten 2009 Gympalätts egen tidning Hösten 2009 Ordförande Helena har ordet Så har ännu en gympatermin passerat och jag som ordförande kan med stolthet se på vår verksamhet. Den rörelseglädje man ser hos våra små

Läs mer

Olika lärostilar... Länder... (Vi har tyvärr bara fått med tre länder då vi inte har haft så många som forskat varje gång)

Olika lärostilar... Länder... (Vi har tyvärr bara fått med tre länder då vi inte har haft så många som forskat varje gång) Olika lärostilar... Som många vet så finns det många olika sätt att lära sig på dem vanligaste är att man lär sig genom att lyssna och tala, läsa och titta på bilder. De flesta lär sig även genom att få

Läs mer

Fotoalbum. Englandsresa 15--19 Mars 2007. All England Veteran Championship

Fotoalbum. Englandsresa 15--19 Mars 2007. All England Veteran Championship Fotoalbum Englandsresa 15--19 All England Veteran Championship Resan startade på Säve pytte-flygplats. Där intogs Staropramen & Ahlgrens bilar (som synes) Gunnel & Jeanette Gunnel Deltagare från Sverige

Läs mer

Så, med nytt (inget) hår satte jag mig på planet till Irland och Dublin!

Så, med nytt (inget) hår satte jag mig på planet till Irland och Dublin! Hallojs! En reseberättelse om Irland Jag heter Fabian, går tredje året på Datateknik ute i Kista och tänkte berätta om min förra höst, då jag var i Irland och lekte runt! Varför Irland kanske man frågar

Läs mer

Education at a Glance 2010: OECD Indicators. Education at a Glance 2010: OECD-indikatorer. Summary in Swedish. Sammanfattning på svenska

Education at a Glance 2010: OECD Indicators. Education at a Glance 2010: OECD-indikatorer. Summary in Swedish. Sammanfattning på svenska Education at a Glance 2010: OECD Indicators Summary in Swedish Education at a Glance 2010: OECD-indikatorer Sammanfattning på svenska I OECD-länderna eftersträvar regeringarna en politik för en effektivare

Läs mer

Räddnings och bärgningsförsäkring PS602. i samarbete med Protector Försäkring Giltig från 2015-06- 09

Räddnings och bärgningsförsäkring PS602. i samarbete med Protector Försäkring Giltig från 2015-06- 09 Räddnings och bärgningsförsäkring PS602 i samarbete med Protector Försäkring Giltig från 2015-06- 09 Inledning Försäkringstagare är GoMore ApS, nedan kallad GoMore, som driver webbplatsen GoMore.se Bilägare

Läs mer

Kundutvärdering (Björn Hörvallius)

Kundutvärdering (Björn Hörvallius) Kundutvärdering (Björn Hörvallius) Avresedatum: 2016 05 22 Destination: Portugal, Constancia Uteritter och lektioner, vecka Hur många deltagare var ni i gruppen? Hur blev du mottagen vid ankomsten? Hur

Läs mer

Utvärdering 2015 deltagare Filmkollo

Utvärdering 2015 deltagare Filmkollo Utvärdering 2015 deltagare Filmkollo 284 deltagare Har det varit roligt på lägret? (%) 100 80 60 40 20 0 99 1 Ja Nej Varför eller varför inte? - Vi har gjort roliga och väldigt varierade saker! - För att

Läs mer

Utvärdering Filmkollo 2010 - målsman

Utvärdering Filmkollo 2010 - målsman Utvärdering Filmkollo 2010 målsman Utvärdering Filmkollo 2010 målsman v.26, 27 & 31. Var informationen innan kollot tillräcklig? (57 svar) 60 50 40 30 20 10 0 Ja (98%, 56 st) Nej (2%, 1 st) Om nej, vad

Läs mer

Stockholms besöksnäring

Stockholms besöksnäring Stockholms besöksnäring 9,4 miljoner gästnätter på hotell, vandrarhem, stugbyar och camping För Stockholms hotell, vandrarhem, stugbyar och campingplatser präglades av en svag inledning, ett par riktigt

Läs mer

Stockholms besöksnäring. Februari 2016

Stockholms besöksnäring. Februari 2016 Stockholms besöksnäring. Under februari månad registrerades närmare 820 tusen gästnätter på kommersiella boendeanläggningar i. Det var en ökning med 12 jämfört med februari månad 2015. Cirka 70 av övernattningarna

Läs mer

Digitala reklaminvesteringar i Europa 2013 AdEx Benchmark 2013

Digitala reklaminvesteringar i Europa 2013 AdEx Benchmark 2013 Digitala reklaminvesteringar i Europa 2013 AdEx Benchmark 2013 2014-09-24 hemsida: www.irm-media.se, e-post: info@irm-media.se, Tel +46 8 663 04 90, Adress: Brahegatan 9 IV tr. 114 37 Stockholm Dagens

Läs mer

välkommen till S-studenters 27:e kongress!

välkommen till S-studenters 27:e kongress! välkommen till S-studenters 27:e kongress! S-studenter 27:e ordinarie kongress går av stapeln 10-12 juni på Karlstads universitet. Förbundsstyrelsen och värdklubben S-studenter Karlstad hälsar dig hjärtligt

Läs mer

BOHUSLÄNS P95 PÅ ELITLÄGER I HALMSTAD 2010

BOHUSLÄNS P95 PÅ ELITLÄGER I HALMSTAD 2010 BOHUSLÄNS P95 PÅ ELITLÄGER I HALMSTAD 2010 SÖNDAG! När jag anländer till Halmstad känns det nästan overkligt. Tänk att jag verkligen är här. Att det är nu det händer. Har haft detta som mitt ständiga slut

Läs mer

Kunskaper och färdigheter i grundskolan under 40 år: En kritisk granskning av resultat från internationella jämförande studier

Kunskaper och färdigheter i grundskolan under 40 år: En kritisk granskning av resultat från internationella jämförande studier Kunskaper och färdigheter i grundskolan under 40 år: En kritisk granskning av resultat från internationella jämförande studier Jan-Eric Gustafsson Göteborgs Universitet Syfte och uppläggning Huvudsyftet

Läs mer

Malvina 5B Ht-15. Kapitel 1 Drakägget

Malvina 5B Ht-15. Kapitel 1 Drakägget 1 Kapitel 1 Drakägget Hej jag heter Felicia och är tio år. Jag bor på en gård i södra Sverige och jag har ett syskon som heter Anna. Hon är ett år äldre än mig. Jag har även en bror som är ett år, han

Läs mer

BILSEMESTERRAPPORTEN 2012

BILSEMESTERRAPPORTEN 2012 BILSEMESTERRAPPORTEN 2012 BILSEMESTER ÄR FRIHET I år firar Stena Line 50 år och därför är vi extra stolta att kunna presentera vår största kartläggning av svenskt resande med bil hittills: Bilsemesterrapporten

Läs mer

Lägerutvärdering FLATÖN 14

Lägerutvärdering FLATÖN 14 Lägerutvärdering FLATÖN 14 Läger 1 (22-28/6) Utvärdering 2014 års VVDS läger 1; 22 juni-28 juni Förmågor före och efter lägret (Skalan är 1-5 där 1 är lägst och 5 högst) Före (37) Efter (32) Självkänsla

Läs mer

Berlinmuren Frågeställning: Vad är Berlinmuren? Orsaker? (Varför byggde man Berlinmuren?) Konsekvenser? Berlinmurens avskaffande.

Berlinmuren Frågeställning: Vad är Berlinmuren? Orsaker? (Varför byggde man Berlinmuren?) Konsekvenser? Berlinmurens avskaffande. Frågeställning: Vad är Berlinmuren? Orsaker? (Varför byggde man Berlinmuren?) Konsekvenser? Berlinmurens avskaffande. Ämne: Historia Arbetssätt: Läsa in mig på ämnet, både genom böcker(om det går) och

Läs mer

Partneruniversitet: Euromed Management numera Kedge Business School Marseille Institution vid Stockholms universitet: Företagsekonomiska Institutionen

Partneruniversitet: Euromed Management numera Kedge Business School Marseille Institution vid Stockholms universitet: Företagsekonomiska Institutionen Partneruniversitet: Euromed Management numera Kedge Business School Marseille Institution vid Stockholms universitet: Företagsekonomiska Institutionen Varför valde du att studera utomlands? Jag har alltid

Läs mer

Besöksnöjdhetsenkät, avdelningen för Områdesutveckling vt 2016, SoF Innerstaden, vuxen

Besöksnöjdhetsenkät, avdelningen för Områdesutveckling vt 2016, SoF Innerstaden, vuxen Besöksnöjdhetsenkät, avdelningen för Områdesutveckling vt 2016, SoF Innerstaden, vuxen Påståenden (1 = stämmer sämst och 4 = stämmer bäst), 2015 års resultat i blått 1 Personalen lyssnar, förstår och respekterar

Läs mer

Signalhunden Loke numera också Kunglig hovleverantör

Signalhunden Loke numera också Kunglig hovleverantör Signalhunden Loke numera också Kunglig hovleverantör Ja, egentligen vet jag inte om han får kalla sig det på riktigt, därav situationstecknen, men det låter kul. Och han har faktiskt levererat till Kungen!

Läs mer

Protokoll, samrådsmöte Sallerups förskolor, Eslöv

Protokoll, samrådsmöte Sallerups förskolor, Eslöv Protokoll, samrådsmöte Sallerups förskolor, Eslöv Datum och plats 19 oktober 2011, Jonasbo förskola Närvarande Erik Andersson Förälder Toftabo Sekreterare Marie Beckvall Personal Munkebo Patrik Bergman

Läs mer

WISBYCUPEN 2016. En trupptävling för alla nivåer PM 1

WISBYCUPEN 2016. En trupptävling för alla nivåer PM 1 WISBYCUPEN 2016 En trupptävling för alla nivåer PM 1 Välkommen! Visbygymnasterna hälsar alla varmt välkomna till vår trupptävling Wisbycupen! ( GF Gymmix Visby har bytt namn till Visbygymnasterna.) Wisbycupen

Läs mer

Stockholms besöksnäring. Augusti 2015

Stockholms besöksnäring. Augusti 2015 Stockholms besöksnäring. Under augusti månad registrerades över 1,5 miljoner gästnätter på kommersiella boendeanläggningar i. Det var en ökning med 7 jämfört med augusti månad 2014. Cirka 60 av övernattningarna

Läs mer

Stockholms besöksnäring. Oktober 2015

Stockholms besöksnäring. Oktober 2015 Stockholms besöksnäring. Under oktober månad registrerades över 1,1 miljoner gästnätter på kommersiella boendeanläggningar i. Det var en ökning med 7 jämfört med oktober månad 2014. Cirka 68 av övernattningarna

Läs mer

Här finns de flitigaste företagarna. Stefan Fölster Agnes Palinski Göran Wikner augusti, 2004

Här finns de flitigaste företagarna. Stefan Fölster Agnes Palinski Göran Wikner augusti, 2004 Här finns de flitigaste företagarna Stefan Fölster Agnes Palinski Göran Wikner augusti, 2004 1 Sammanfattning Företagare arbetar i snitt 48,3 timmar i veckan. Det finns dock stora skillnader mellan olika

Läs mer

Stockholms besöksnäring. Juni 2015

Stockholms besöksnäring. Juni 2015 Stockholms besöksnäring. Under juni månad registrerades över 1 200 000 gästnätter på kommersiella boendeanläggningar i. Det var en ökning med 6 jämfört med juni månad 2014. Cirka 60 av övernattningarna

Läs mer

ROM ITALIEN 9-13 MAJ 2011

ROM ITALIEN 9-13 MAJ 2011 ROM ITALIEN 9-13 MAJ 2011 BYGGPROGRAMMET ÅK.2 STAFFANGYMNASIET Innehållsförteckning Slutrapport...3 Första dagen (Måndag)...3 Andra dagen (Tisdag)...3 Tredje dagen (Onsdag)...3 Fjärde dagen (Torsdag)...3

Läs mer

Klubb-Nytt november 2015

Klubb-Nytt november 2015 Klubb-Nytt november 2015 Några rader från vår ordförande Löven gulnar och faller av från träden och själva har vi börjat förbereda husbilen för vintervila. Det kan den behöva, efter att i två veckor ha

Läs mer

Skriva berättande texter

Skriva berättande texter Skriva berättande texter Skriva berättande texter stavning, stor bokstav och punkter styckeindelning och struktur utvecklade svar textbindning och ett varierat språk grammatik Stavning, stor bokstav och

Läs mer

8. Vad tyckte du om informationsmaterialet från Häst & Sport Resor?: mycket bra Finns det något vi borde förbättra i informationsmaterialet?

8. Vad tyckte du om informationsmaterialet från Häst & Sport Resor?: mycket bra Finns det något vi borde förbättra i informationsmaterialet? Namn: Ingrid Lundin Resa: Provence, övre luberon Datum: 20-26 juli 2014 1. Hur blev du mottagen vid ankomsten?: mycket bra Kommentar mottagande: Vilken välkomstmiddag!! Fantastiskt god mat - en jättefin

Läs mer

Dagen gick mot sitt slut, och det gjorde mitt äventyr här också. Det är tråkigt att lämna den här platsen, det finns så mycket minnen härifrån och

Dagen gick mot sitt slut, och det gjorde mitt äventyr här också. Det är tråkigt att lämna den här platsen, det finns så mycket minnen härifrån och Dag 4 22/6-09 Shiet asså, vakna idag och kände hur spännande dagen skulle vara. Jag ska till Badresor och vara där för att se hur de har det. Jag minns när jag själv var liten och hängde på badresorna

Läs mer

André 5A Ht-15. Kapitel 1 Drakägget

André 5A Ht-15. Kapitel 1 Drakägget 1 Kapitel 1 Drakägget Hej, Jag heter Aragon. Jag och min far bor i en liten stuga i en liten stad kallas sed Wood. Här bor det inte många men vi odlar mat så det räcker till alla. Men vi har inte mycket

Läs mer

Vi ser fram emot våra gymnasters utveckling

Vi ser fram emot våra gymnasters utveckling Bakgrund Västerbottens Gymnastikförbund arrangerade 1990 gymnastikspelen i Umeå och sedan dess har Umeå GF i omgångar uppvaktat Umeå fritid för att diskutera lokalproblematiken för tävlingsgymnastiken

Läs mer

Inkvarteringsstatistik för hotell

Inkvarteringsstatistik för hotell Christina Lindström, biträdande statistiker Tel. 018-25491 Turism 2013:8 17.9.2013 Inkvarteringsstatistik för hotell Augusti 2013 Lite färre hotellgästnätter i augusti Totala antalet övernattningar på

Läs mer

Idéer och tankar kring Halländsk mat! Hur vill Du bidra?

Idéer och tankar kring Halländsk mat! Hur vill Du bidra? Wapnö Gård, Halmstad den 3 juni 2014 Idéer och tankar kring Halländsk mat! Hur vill Du bidra? DOKUMENTATION FRÅN OPEN SPACE-KONFERENSEN Arrangör: Gastronomiska Samtal Halland Processledning och dokumentation:

Läs mer

Motorcykeln övervann avstånden och ledde till långväga turism

Motorcykeln övervann avstånden och ledde till långväga turism Motorcykeln övervann avstånden och ledde till långväga turism 17 januari 2013 Bilen övervann avstånden och öppnade möjligheter till vidsträckta resor runtom i vårt land och omvärlden, men för många män

Läs mer

PISA 2012. 15-åringars kunskaper i matematik, läsförståelse och naturvetenskap

PISA 2012. 15-åringars kunskaper i matematik, läsförståelse och naturvetenskap PISA 2012 15-åringars kunskaper i matematik, läsförståelse och naturvetenskap Vad är PISA? OECD:s Programme for International Student Assessment 15-åringar Matematik, läsförståelse och naturvetenskap 65

Läs mer

HÄLSORESA MED YOGA TILL SITGES 18-25 OKTOBER 2016

HÄLSORESA MED YOGA TILL SITGES 18-25 OKTOBER 2016 HÄLSORESA MED YOGA TILL SITGES 18-25 OKTOBER 2016 Återhämtningsresa med Lise och Anna en härlig och inspirerande resa som passar både vana yogautövare och nybörjare. Tillsammans med Anna Hallén och Lise

Läs mer

Södra Rhône och Châteauneuf-du- Pape

Södra Rhône och Châteauneuf-du- Pape En vinresa av och med BKWine Södra Rhône och Châteauneuf-du- Pape Vinresa med ekologiska förtecken! 29 juni 3 juli 2011 Följ med och njut av fina sommardagar innan den stora turistinvasionen har hunnit

Läs mer

Formel 1 resor till Italien & Monza guide för resan

Formel 1 resor till Italien & Monza guide för resan Formel 1 resor till Italien & Monza guide för resan 2015 06 03 Inga kommentarer Guide och info för Formel 1 resor till Italien & Monza Innan du åker på en Formel 1 resa till Italien & Monza bör du läsa

Läs mer

Kryssning i Amazonas. 6 Dagars expedition Munduruku!

Kryssning i Amazonas. 6 Dagars expedition Munduruku! Kryssning i Amazonas 6 Dagars expedition Munduruku! Det är ett oslagbart äventyr att på en flodkryssning upptäcka det mytomspunna och mystiska Amazonas! Amazonas är världens största regnskog, nära sex

Läs mer

Fysiska aktiviteter FYSISKA AKTIVITETER. Zumba och Linedance

Fysiska aktiviteter FYSISKA AKTIVITETER. Zumba och Linedance Fysiska aktiviteter Zumba och Linedance Vad innebar Vi träffas ett par gånger i veckan och dansar tillsammans med en instruktör. Hittills har vi testat att hålla kurser i både Zumba och Linedance. Vi dansar

Läs mer

Slut Rapport för projektet Med RM i Sikte

Slut Rapport för projektet Med RM i Sikte Eskilstuna 2009-09-01 Slut Rapport för projektet Med RM i Sikte Projekt tid 2006-2009 4 år Projektet Med RM i sikte är ett 4 årigt projekt startats på initiativ av KTK för att få fler gymnaster att tävla

Läs mer

barnhemmet i muang mai torsdag 14 september - söndag 8 oktober

barnhemmet i muang mai torsdag 14 september - söndag 8 oktober barnhemmet i muang mai torsdag 14 september - söndag 8 oktober Lite drygt tre veckor har gått sedan sist. Tre veckor med mycket regn och att vi har varit riktigt förkylda i omgångar. Men det är full aktivitet

Läs mer

Halvmånsformade ärr. Något osynligt trycker mot mitt bröst. Jag vänder mitt ansikte mot fläkten, blundar åt den

Halvmånsformade ärr. Något osynligt trycker mot mitt bröst. Jag vänder mitt ansikte mot fläkten, blundar åt den Halvmånsformade ärr Något osynligt trycker mot mitt bröst. Jag vänder mitt ansikte mot fläkten, blundar åt den kalla luften. Det är inte så varmt längre. Dagen har börjat sjunka in i natten. Mamma talar

Läs mer

Håstensskolan är beläget på Äckregårdsvgägen 5, i praktiken längst samma väg som SWC.

Håstensskolan är beläget på Äckregårdsvgägen 5, i praktiken längst samma väg som SWC. Vi på Warberg IC hälsar dig som deltagare varmt välkommen till Warbergslägret 2012! Årets läger hålls förstås i Warberg IC:s eget innebandycenter Sparbanken Wictory Center (SWC), tre innebandyplaner under

Läs mer

En liten sammanfattning av terminen som gått! Januari en månad för reflektion och framåtblickar.

En liten sammanfattning av terminen som gått! Januari en månad för reflektion och framåtblickar. En liten sammanfattning av terminen som gått! Januari en månad för reflektion och framåtblickar. V 3 När jag tänker tillbaka på terminen som gått så dyker flera härliga bilder upp, flera av dem har pedagogera

Läs mer

Verksamhetsberättelse Smarta Bodens Schackskola året 2014.

Verksamhetsberättelse Smarta Bodens Schackskola året 2014. Verksamhetsberättelse Smarta Bodens Schackskola året 2014. Året 2014 var det året då vi växte så att det knakade och då vi bytte klubblokal hela tiden men vi tar det väl från början.. Träningarna startade

Läs mer

Breddningskurs i ryska, 7.5 hp, sommaren 2016 i Velikij Novgorod 19 juni 10 juli 2015

Breddningskurs i ryska, 7.5 hp, sommaren 2016 i Velikij Novgorod 19 juni 10 juli 2015 Breddningskurs i ryska, 7.5 hp, sommaren 2016 i Velikij Novgorod 19 juni 10 juli 2015 Slaviska avdelningen vid Institutionen för slaviska och baltiska språk, finska, nederländska och tyska ger sedan flera

Läs mer

PRATA INTE med hästen!

PRATA INTE med hästen! PRATA INTE med hästen! Text Sven Forsström Foto Inger Lantz Forsström Det finns tränare som tejpar för munnen på elever som pratar för mycket med sina hästar. Själv har jag än så länge bara hotat mina

Läs mer

PM Svenska Cupen Juniorcupen Rikscupen Östersundspokalen i Kvinnlig artistisk gymnastik

PM Svenska Cupen Juniorcupen Rikscupen Östersundspokalen i Kvinnlig artistisk gymnastik PM Svenska Cupen Juniorcupen Rikscupen Östersundspokalen i Kvinnlig artistisk gymnastik 14-15 november 2015 Östersund Arena Arrangör: & Gymnastikförbundet Välkomna till Östersund Gymnaster, ledare och

Läs mer

GSK P-95 i Barcelona, eller Hur vi försökte ta livet av ledarna..

GSK P-95 i Barcelona, eller Hur vi försökte ta livet av ledarna.. GSK P-95 i Barcelona, eller Hur vi försökte ta livet av ledarna.. Torsdag 16/9 Tidig morgon, väckarklockan står på 03:00. Man hoppade inte precis ut ur sängen. Starten på 95:ornas äventyr i Spanien kunde

Läs mer

PM 2. GK Norra Norden Kiruna och Gymnastikförbundet Norrs Trupptekniska Kommitté hälsar dig VÄLKOMMEN TILL. Truppslaget den 27-29/3 2015 i Kiruna

PM 2. GK Norra Norden Kiruna och Gymnastikförbundet Norrs Trupptekniska Kommitté hälsar dig VÄLKOMMEN TILL. Truppslaget den 27-29/3 2015 i Kiruna PM 2 GK Norra Norden Kiruna och Gymnastikförbundet Norrs Trupptekniska Kommitté hälsar dig Information Information och upplysningar lämnas av: Sanne Dyrlind och Cajsa Björnström Tel 0768350194 / 0703645773

Läs mer

Berättelsen om Tugummi von Bubbelgum

Berättelsen om Tugummi von Bubbelgum Berättelsen om Tugummi von Bubbelgum Författare: Izabella Rydén Det var en gång för inte så länge sedan. Då levde den 14-åriga Tugummi von Bubbelgum med sin lillasyster Molly Viktoria von Bubbelgum. Tugummi

Läs mer

Simon K 5B Ht-15 DRAKEN. Av Simon Kraffke

Simon K 5B Ht-15 DRAKEN. Av Simon Kraffke DRAKEN Av Simon Kraffke 1 Kapitel 1 Drakägget Hej jag heter Erik och jag är 7 år och jag bor på en gård och den gården heter Hemlighetensgård bara för att vad som helst kan hända här. Och den gården ligger

Läs mer

Jonathan Stenvall Johan Wessel Jonathan Stenvall PORTRÄTT PORTRÄTT

Jonathan Stenvall Johan Wessel Jonathan Stenvall PORTRÄTT PORTRÄTT PORTRÄTT 32 41 Djur med citypuls Ett stenkast från höghusen och fotbollsarenan ligger en sjö med ett unikt fågelliv, Råstasjön i Solna utanför Stockholm. Där tillbringar Jonathan Stenvall mycket tid med

Läs mer

Vandrande skolbussar Uppföljning

Vandrande skolbussar Uppföljning Fariba Daryani JANUARI 2007 Vandrande skolbussar Uppföljning När man börjat blir man fast (Förälder i Vandrande skolbuss) Att gå med Vandrande skolbussen är något vi ser fram emot (Barn i Vandrande skolbuss)

Läs mer

- nej, nu orkar jag inte planera mer vi ses Väll. - Nej vi kan väll sova över i natt och så kan. - Ja - Ja.

- nej, nu orkar jag inte planera mer vi ses Väll. - Nej vi kan väll sova över i natt och så kan. - Ja - Ja. Hej jag heter malva nu är det skola men om två dagar så är det sommarlov jag och mina kompisar har bestämt att vi ska resa i genom Sverige. Förresten heter jag ju Malva och är 10 år, jag älskar hästar,dansa,simma

Läs mer

Ge dina barn en aktiv sommar i Båstad.

Ge dina barn en aktiv sommar i Båstad. Ge dina barn en aktiv sommar i Båstad. Vi vill försöka skapa en vinnare av varje barn som investerar sin fritid hos oss. Sport & Äventyr Camp Båstad SPORT & ÄVENTYR CAMP BÅSTAD är en verksamhet som erbjuder

Läs mer

barnhemmet i muang mai onsdag 3 maj - måndag 12 juni

barnhemmet i muang mai onsdag 3 maj - måndag 12 juni barnhemmet i muang mai onsdag 3 maj - måndag 12 juni Sex veckor sedan sist. Sex långa veckor pga att vi ofrivilligt har tvingats vara borta en hel del från barnhemmet under denna period. En helt oplanerad

Läs mer

Fritidsenkäten 2014 Sammanställning av svar och index

Fritidsenkäten 2014 Sammanställning av svar och index Fritidsenkäten 2014 Sammanställning av svar och index Post Botkyrka kommun, 147 85 TUMBA Besök Munkhättevägen 45 Tel 08-530 610 00 www.botkyrka.se Org.nr 212000-2882 Bankgiro 624-1061 1 [11] Kvalitetsstöd

Läs mer

Reserapport efter utbytesstudier Sara SSK England hösten 2012

Reserapport efter utbytesstudier Sara SSK England hösten 2012 Reserapport efter utbytesstudier Sara SSK England hösten 2012 Vilket program läser du på? Jag läser på sjuksköterskeprogrammet på Hälsouniversitet i Linköping. Vilket universitet, land och stad åkte du

Läs mer

Dan Nordin. Fakulteten för humaniora och samhällsvetenskap Handelshögskolan Företagsekonomi

Dan Nordin. Fakulteten för humaniora och samhällsvetenskap Handelshögskolan Företagsekonomi Dan Nordin Universitetslektor Fakulteten för humaniora och samhällsvetenskap Handelshögskolan Företagsekonomi Rikedom och välstånd! det är väl bara för ett land att trycka pengar eller för en löntagare

Läs mer

Utvärdering av projektet Flodagruppen

Utvärdering av projektet Flodagruppen Utvärdering Flodagruppen 1 Utvärdering av projektet Flodagruppen Elever och föräldrar Johan Heintz Handledare: Annika Hall Sveagatan 15 Kurator vid Dergårdens gymnasium, 413 14 Göteborg Lerum e-mail: johan.heintz@kulturverkstan.net

Läs mer

Välkommen till Myrsjöskolan. Ditt skolval 2016/17

Välkommen till Myrsjöskolan. Ditt skolval 2016/17 Välkommen till Myrsjöskolan Ditt skolval 2016/17 myrsjöfolder2016-17.indd 1 2015-11-30 18.53 Jag gillar NO, idrott och slöjd bäst! myrsjöfolder2016-17.indd 2 2015-11-30 18.53 Vår vision Myrsjöskolan ska

Läs mer

Demoenkät Turism Denna enkät är ett referensexemplar. Om du vill arbeta med den - vänligen kontakta ImproveIT Sweden AB, 035-22 70 50

Demoenkät Turism Denna enkät är ett referensexemplar. Om du vill arbeta med den - vänligen kontakta ImproveIT Sweden AB, 035-22 70 50 Demoenkät Turism Denna enkät är ett referensexemplar. Om du vill arbeta med den - vänligen kontakta ImproveIT Sweden AB, 035-22 70 50 1. Av vilken anledning är du i XXX? Åretruntboende Sommarboende Semesterboende

Läs mer

Storyline Familjen Bilgren

Storyline Familjen Bilgren Storyline Familjen Bilgren Du har valt att jobba med trafik med hjälp av Storyline. Denna Storyline vänder sig till årskurs 4 6 Eleverna får till en början möta familjen Bilgren som bor i Ringstorp. Familjen

Läs mer

Formel 1 resor till Spanien & Barcelona guide för resan

Formel 1 resor till Spanien & Barcelona guide för resan Formel 1 resor till Spanien & Barcelona guide för resan 2015 05 29 Inga kommentarer Guide för Formel 1 resor till Spanien & Barcelona Om du inte har varit på Formel 1 resa till Spanien & Barcelona kommer

Läs mer

Lommabuktens Seglarskola 2016

Lommabuktens Seglarskola 2016 ! Lommabuktens Seglarskola 2016 Målet med LBS seglarskola är att alla ska tycka att segling är roligt och känna sig trygga och vilja fortsätta segla! På seglarskolan lära du dig grunderna i segling och

Läs mer

Kulturell vistelse i BERLIN 17-22.4.2016 Presentation och utvärdering

Kulturell vistelse i BERLIN 17-22.4.2016 Presentation och utvärdering Kulturell vistelse i BERLIN 17-22.4.2016 Presentation och utvärdering - Film >> - Presentationer - Utvärdering - Kommentarer 18 frågor 11 frågor 5.3.2013 A. RESAN a. utveckla min kommunikationsförmåga

Läs mer

8-16 september FRANKRIKE-ITALIEN SCHWEIZ-ÖSTERRIKE TYSKLAND

8-16 september FRANKRIKE-ITALIEN SCHWEIZ-ÖSTERRIKE TYSKLAND 8-16 september FRANKRIKE-ITALIEN SCHWEIZ-ÖSTERRIKE TYSKLAND Toscana San Gimignano Bernina Expressen Om ni vill unna er något alldeles extra följ med på en resa till ett av Italiens mest omskrivna landskap

Läs mer

Via Maria, 5 nätter Salzburg St Wolfgang, 4 vandringsdagar

Via Maria, 5 nätter Salzburg St Wolfgang, 4 vandringsdagar Via Maria, Salzburg St Wolfgang, 5 nätter 1(5) Vandra i Österrike Via Maria, 5 nätter Salzburg St Wolfgang, 4 vandringsdagar Via Maria är en pilgrimsled som går mellan Altöttingen i Tyskland och Mariazell

Läs mer

Prag-hjärtat av Europa

Prag-hjärtat av Europa Prag-hjärtat av Europa Att ha fått chansen att tillbringa 3,5 mån Prag har varit härligt. Jag är supernöjd med mitt val av stad och att tog chansen att åka iväg. Prag erbjöd mig ett liv av en blandning

Läs mer

Umeå Universitet Pedagogiska Institutionen Idrottsvetenskapliga programmet Axel Holmström

Umeå Universitet Pedagogiska Institutionen Idrottsvetenskapliga programmet Axel Holmström Umeå Universitet Pedagogiska Institutionen Idrottsvetenskapliga programmet Axel Holmström Här väntar jag på en buss vid campus som ska ta mig till Milwaukee. I den höga byggnaden bakom mig syns det huset

Läs mer

Londonprojektet 2015

Londonprojektet 2015 Londonprojektet 2015 För första gången någonsin på Stålforsskolan har elever i år fått möjligheten att besöka London i ett slags utbytessyfte med en brittisk skola samt för att få möjligheten att utforska

Läs mer