Datum: Önskemål framfördes om en gummimatta i mellanrummet vid landgången så rullstolar kan komma ner.

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Datum:2016-04-11. Önskemål framfördes om en gummimatta i mellanrummet vid landgången så rullstolar kan komma ner."

Transkript

1 Datum: Sidan 1 av 5 Mötesanteckningar Järpåsrådet Tid och plats Järpås Deltagare Närvarande: Från Järpås personer 28 personer. Från Lidköpings kommun Kjell Hedvall, Bertil Jonsson, Ann Janzon, Bertil Jonsson, Monika Andersson Kommuniceras Välkomna Kjell Hedvall hälsade alla välkomna. Internt Externt Information från Park & Gata Ann Janzon och Christer Johansson från Park& gata. Badsjön Önskemål om bättre sand vid bryggan. Sanden är utkörd, stranden ska rensas upp innan sanden öses ut. Stranden ska ställas i ordning innan badsäsongen. Belysningen ska dras om men grävarbetet görs efter badsäsongen. Park & gata dyker igenom hela sjön innan badsäsongen för att se att det inte finns något farligt kastat i vattnet. Skylt om förbud för hundar och fiske finns uppe. Det vore bättre att anvisa en särskild plats för hundar som inte är badplats. Miljö & Hälsa har förbjudit hundar på badplatsen. Finns det planer på att ta bort björkarna? Det är de som smutsar ner sjön när bladen faller. Björkträden närmast vattnet är redan borttagna. Blodiglar är ett problem men att tömma sjön löser inte det. Önskemål framfördes om en gummimatta i mellanrummet vid landgången så rullstolar kan komma ner. Skottning av isen på badsjön ska kommunen sköta men det görs bara när de är säkra på att isen håller. Kan man tänka sig ett samarbete med frivilliga som kan skotta?

2 Lekplatsen Lekplatsen vid Prästgatan finns med i samhällsbyggnads budget för våren Då kommer den lekplatsenatt rustas upp. Den anpassas då för alla åldrar. Dialog kommer att ske under hösten med de som anmält intresse. Anmälda är: Anna Persson, Angela Bertilsson, Kristina Dahlström, Ida Björnberg, Fredrik Ahlstrand, Cecilia Schrantz. Finns det möjligheter att få ett utegym även i Järpås? Ett gym kostar kr om arbetsmarknadsenheten bygger det i trä. Om man köper in ett färdigt gym kostar det kr. Park & gata tar upp frågan i Samhällsbyggnadsnämnden som tar beslut om investering och årlig drift. Medel kan även sökas från landsbygdsutveckling eller sparbanksstiftelsen. Önskemål finns också om skatebana men det blir dyrare. Placering av ett utegym är helst vid sjön. Dränering Dräneringen mellan Parkgatan och landsvägen är åtgärdad. Det som återstår är att så gräs. Ruttna träd I buskaget längs vägen finns ruttna träd och det ser tråkigt ut. Park & gata kommer att se över det i samband med vårstädningen. Buskaget borde förnyas helt. Vägsaltet sliter på buskarna. Hur ser de närboende på att hela buskaget tas ner för att förnyas? Motionsspåret Skyltar är beställda nu. Grusning är också beställd. Grusningen kan ske om det är en torr vår annars kan det vara svårt. Flis fungerar inte för det blir bara kladdigt. Dräneringen kan behöva åtgärdas på några ställen innan grusning. Företagsskylten Företagarföreningen och Tillväxt Lidköping har uppdaterat den. Park & gata har betalat dem. Den kan redan vara uppsatt. Asfaltering Industrigatan och Mejerigatan ska asfalteras. Men först måste dagvattendräneringen lösas, det finns idag inga ledningar för dagvatten. Allegatan och Torggatan ska tas om hand därefter men där inväntar Park & gata annan ledningsdragning som först måste vara gjord. Anmäl alla potthål till Kontaktcenter så Park & gata får reda på det. På Industrigatan 3 finns ett jättestort potthål som måste åtgärdas akut.

3 Industritransporter Det är många tunga långtradare som kör in på Industrigatan varje morgon. Den vägen är så trång att långtradarna inte kan passera, svänga in, om det står en bil parkerad på parkeringsplatsen. Även på Mejerigatan är det mycket långtradartrafik. Industrigatan håller inte för de tunga transporterna. Kan man göra en ny infart eller skylta en annan väg till Franzens? Ta med frågan till Trafikenheten. Hastighetsbegränsningen och högerregeln följs inte heller. Kinnekullebanan Kinnekullebanan är en lågtrafikerad bana. Kommunen jobbar med frågan. Man räknar med att Kinnekullebanan är kvar som idag, dvs ingen nedläggning. Allra helst vill man ha en utveckling. Underhållsbudgeten räcker inte riktigt till så standarden kan sjunka. Cykelväg Först ligger cykelväg till Läckö, därefter är cykelväg till Vinninga. Mellby har också önskat en cykelväg. Järpås önskemål om cykelväg ligger långt långt fram. Cykelväg kostar 5500 kr/löpmeter längs Trafikverket vägar och längs deras järnväg. Om kommunen bygger själva kostar det halva summan. Det finns en livsfarlig vägsträcka för skolbarnen som cyklar från Häggesledshållet in mot Järpås. Kan man göra något åt den farligaste sträckan som även är hårt trafikerad av tunga transporter? Information om projekt Projekt Centrumutveckling har avslutats i Järpås eftersom frågan om butiken och tankstatíonen har lösts löst sig och det inte fanns något intresse av att skapa arbetsgrupper för de andra förslagen. Har ni nya idéer finns nu möjligheter att söka projektmedel från Leader. Kontakta Leaderkontoret Lovisa Johansson Holsten eller Emma Häggberg info@leadernvskaraborg eller landsbygdsutvecklare Monika Andersson på Lidköpings kommun. Övriga frågor Byggnation i Järpås Har kommunen några planer för att få igång byggande. Problemet är andrahandsvärdet vilket gör det svårt att få lån för att bygga. Om man köper ett befintligt hus i Järpås så får man väldigt mycket hus för pengarna. Blomqvist bygg har visat intresse för att bygga men är upptagen på annat

4 håll just nu. Fem tomter finns lediga och när ny översiktsplan kommer kan det bli fler förslag på områden för nya hus. Hyresrätter kan vara intressant i Järpås. De tomter som finns är för små för att bygga hyreshus. Enkät om Järpås En enkät finns ute nu där de boende får berätta vad som är positivt med Järpås och vad som behöver ändras. Önskemål samlas även in om aktiviteter på Järpåsdagen. Bäcken i Järpås Den bäcken håller på att ändra väg och leder nu mot bostäder på Nästegårdsgatan. Bäcken behöver rensas upp. Boulebanan Pensionärsföreningen sköter banan. Intern Service fastighet, Henrik Johansson ansvarar för bygget. Banan skall vara klar till 5:e maj. Vem köper in utrustningen som behövs och sätter upp en anslagstavla? Pensionärsföreningen tar direkt kontakt med Fastighet. Kultur & fritid eller mötesplaten på Björkhaga kanske kan bidra? Sanden i viadukten I viadukten står två lådor med sand. Ungdomar häller ut sanden och den används inte som den ska. Det är Trafikverkets cykelväg. Park & gata tar kontakt med dem. Det är bättre att de tar bort lådorna. Christer Johansson tar kontakt med Trafikverkets entreprenör angående sopning av Storgatan och cykelvägen. Fiber Lidköpings bredband har sökt mycket mer pengar från kommunstyrelsen. Framdraget rör till Marboslätten och fiber till Slättgatan. Ledningsdragning försöker man dra samtidigt med elnät och dagvattendragning men bredband dras ofta på ett enklare sätt. Järpåsbacka har fiber sedan länge. Monika Andersson undersöker läget och rapporterar till Järpåsrådet innan nästa möte. Järpåsdag Samla in förslag på innehåll och skapa en grupp som spånar om idéer. Ta gärna med nyinflyttade. Beslut: Bidrag på kr från landbygdsutveckling. Järpåsdagen blir lördagen 27 aug.

5 Caféet Skadegörelse på bageriet. Vem är den nya ägaren? Nästa möte Nästa möte tisdagen 23 aug kl i bygdegården. Järpåsrådets möten kommer att annonseras i NLT.

ETF:s enkät 2011 översikt

ETF:s enkät 2011 översikt ETF:s enkät 11 översikt 1. Anordna Midsommarfirande 2. Anordna Simskola 3. Anordna Valborgseld: 4. Anordna Höstfest/ Kräftskiva: 1 2 3 4 6 1 2 3 4 6 1 2 3 4 6 1 2 3 4 6. Anordna gemensamma arbetsdagar:

Läs mer

Lokal Utvecklingsplan för Rydsnäs, Ydre kommun 2010

Lokal Utvecklingsplan för Rydsnäs, Ydre kommun 2010 Lokal Utvecklingsplan för Rydsnäs, Ydre kommun 2010 Antagen av invånarna i Rydsnäs 2010-11-03. Ansvarig förtroendevald politiker: Anders Andersson Handläggare: Lennart Jonsson Arbetsmetod Planen har tagits

Läs mer

MINNESANTECKNINGAR FRÅN SAMRÅDSMÖTE FÖR PROGRAM TILL. Tid: Tisdagen den 12 oktober 2010 kl. 18:00-19:15

MINNESANTECKNINGAR FRÅN SAMRÅDSMÖTE FÖR PROGRAM TILL. Tid: Tisdagen den 12 oktober 2010 kl. 18:00-19:15 2010-10-14 MINNESANTECKNINGAR FRÅN SAMRÅDSMÖTE FÖR PROGRAM TILL DETALJPLAN FÖR GÅRÖ 1:69 (ÅVC) I GNOSJÖ TÄTORT Plats: Kommunhuset, Sessionssalen Tid: Tisdagen den 12 oktober 2010 kl. 18:00-19:15 Närvarande:

Läs mer

Ortsutvecklingsmöte i Alafors

Ortsutvecklingsmöte i Alafors MINNESANTECKNINGAR 1(5) Datum och tid 24-04-, 19:00-21:15 Plats Presidium Sekreterare Inbjudna Alebackens cafeteria, Alafors Erik Karlsson, ordförande Thor Eliasson, 1:e vice ordförande Åke Niklasson,

Läs mer

Tänk särskilt på att hålla Din hund kopplad vid badet och ta upp hundbajset efter Din hund. Se även under avsnitt Hundar!

Tänk särskilt på att hålla Din hund kopplad vid badet och ta upp hundbajset efter Din hund. Se även under avsnitt Hundar! Allmänningar Är de grönområden som inte är tomtmark eller åker. Allmänningarna är allas vårt ansvar och ska hållas tillgängliga för att ströva i. Nedskräpning eller uppläggning av sten, träd eller annan

Läs mer

Grus Indränkt makadam Asfalt 33,3% 45,8% 20,8% 100,0%

Grus Indränkt makadam Asfalt 33,3% 45,8% 20,8% 100,0% Eneby Enlunda Vägsamfällighet ENKÄT Svara senast 25 maj 202 Enkäten är anonym Du får detta brevutskick för att vi saknar e-postadress till dig. Vi ser helst att du svarar på enkäten via internet genom

Läs mer

Bybladet. Oktober 2015

Bybladet. Oktober 2015 Bybladet Oktober 2015 Bybladet innehåller: Ordförande har ordet Städdagen hösten 2015 Fasadprojektet Takprojektet Byte av filter Möjlighet till fler nycklar Kostnad för borttappade brickor till tvättstugan

Läs mer

Landsbygdsprogrammet

Landsbygdsprogrammet Landsbygdsprogrammet 440,7 MSEK 2014-2020 ( ca 80% av budgeten är tilldelad) Budgetfördelning i Östergötland (MSEK) Natur- och kulturmiljö: 8,4 Hembygdsgårdar: 3,7 Rekreation/turistinformation: 6,7 Service

Läs mer

Kundenkät gatumark hösten 2013

Kundenkät gatumark hösten 2013 Kundenkät gatumark hösten 2013 En kundenkät med totalt 13 frågor skickats under hösten 2013 ut till 500 slumpvis utvalda kommuninvånare. Syftet är att få en överblick av hur nöjda invånarna kunderna är

Läs mer

www.sjobo.nu/karupsnygard

www.sjobo.nu/karupsnygard www.sjobo.nu/karupsnygard Årgång 31 KARUPSBLADET nr 1 2011 Information från Samfällighetsförening för Fritidsanläggningar Sommar igen!! Härligt!! Det är ju nu man uppskattar att bo i naturen eller hur?

Läs mer

Sammanställning resvaneundersökning

Sammanställning resvaneundersökning Sammanställning resvaneundersökning Syftet med resvaneundersökningen har varit att få en översiktlig bild av hur resandet ser ut kring Alvesta resecentrum med koppling till parkeringen på östra sidan.

Läs mer

Välkommen till Orgelns Samfällighet

Välkommen till Orgelns Samfällighet Välkommen till Orgelns Samfällighet Med hjälp av detta informationsblad ska vi försöka ge er en inblick i och känsla för vad det innebär att bo i vårt område. Vad är en Samfällighet? En samfällighetsförening

Läs mer

ORGANISATION: Styrelsen har yttersta ansvaret för målsättningar, planer och skötsel av våra vägar, allmänningar och gemensamma anläggningar.

ORGANISATION: Styrelsen har yttersta ansvaret för målsättningar, planer och skötsel av våra vägar, allmänningar och gemensamma anläggningar. 2008-04-29 version 2.3 Organisation med ansvarsområden vad gäller vägar, allmänningar, och andra gemensamma anläggningar på Hästnäs tomtområde, Mariefred Skall sättas under flik 3 i Hästnäspärmen. ORGANISATION:

Läs mer

Södra Näs och Nygårds Vägförening ÅRSMÖTE 2013 VERKSAMHETSÅRET 2012-05-01 2013-04-30

Södra Näs och Nygårds Vägförening ÅRSMÖTE 2013 VERKSAMHETSÅRET 2012-05-01 2013-04-30 Södra Näs och Nygårds Vägförening ÅRSMÖTE 2013 VERKSAMHETSÅRET 2012-05-01 2013-04-30 Söndagen den 7 juli 2013 kl 14.00 (registrering från 13.30) Ankarskolans matsal, Träslövsläge Södra Näs och Nygårds

Läs mer

tillsammans tar vi hand om göteborg. Lite information om ditt ansvar som fastighetsägare.

tillsammans tar vi hand om göteborg. Lite information om ditt ansvar som fastighetsägare. tillsammans tar vi hand om göteborg. Lite information om ditt ansvar som fastighetsägare. Vi vill gärna se Göteborg som ett stort hushåll, där många olika familjer lever tillsammans. Precis som i ett hushåll

Läs mer

Sammanställning Ortsutveckling Hälleforsnäs

Sammanställning Ortsutveckling Hälleforsnäs Sammanställning Ortsutveckling Hälleforsnäs Stormöte den 6/4 på Bruksskolan Boende Information Fritid Natur och miljö - Trafik och kommunikationer Turism och marknadsföring Yngre och äldre Färgerna representerar

Läs mer

Vi tror på Hallonbergen

Vi tror på Hallonbergen Mikael T. Eriksson Hamada Sidqi Ritva Runestad Foto: Fredrik Persson Vi tror på Hallonbergen För 40 år sedan byggdes Hallonbergen. Då var det Sveriges modernaste område. Vi vill att Hallonbergen ska bli

Läs mer

Tekniska nämnden 2010-11-25 1 (15) Jan Andersson, gatuingenjör Maria Björklund, ekonom Kjell Jonsson, teknisk chef Siw Strandh, sekreterare

Tekniska nämnden 2010-11-25 1 (15) Jan Andersson, gatuingenjör Maria Björklund, ekonom Kjell Jonsson, teknisk chef Siw Strandh, sekreterare Tekniska nämnden 2010-11-25 1 (15) Plats och tid Stadshuset, kl 13.30-16.00 Paragrafer 101-112 BESLUTANDE Ledamöter Tjänstgörande ersättare Namn Lennart Rehn (S) ordförande Helena Qvick (S) Christer Cunow

Läs mer

Mats Oscarsson (S) för Eric Böwes (MP) Tjänstemän Kommundirektör Göran Wigert Administrativ chef Andriette Ivarsson. Underskrifter Paragrafer 104-109

Mats Oscarsson (S) för Eric Böwes (MP) Tjänstemän Kommundirektör Göran Wigert Administrativ chef Andriette Ivarsson. Underskrifter Paragrafer 104-109 1(1) Plats och tid Kommunhuset, kl. 13:00-15.15 Beslutande Ledamöter Ulrika Liljeberg (C), ordförande Anne-Lie Stenberg (M), 1:e vice ordförande Lars-Erik Jansson (S), 2:e vice ordförande Kenneth Dahlström

Läs mer

Protokoll Årsmöte Fört vid årsmöte 2012-03-20 Plats: Närlundaskolans matsal Representation: 37 personer närvarade vid årsmötet

Protokoll Årsmöte Fört vid årsmöte 2012-03-20 Plats: Närlundaskolans matsal Representation: 37 personer närvarade vid årsmötet Protokoll Årsmöte Fört vid årsmöte 2012-03-20 Plats: Närlundaskolans matsal Representation: 37 personer närvarade vid årsmötet Ordförande Hans Christiansen öppnade mötet 1. Mötets behöriga utlysande Mötet

Läs mer

Minnesanteckningar från medborgardialog 8/10-2015

Minnesanteckningar från medborgardialog 8/10-2015 Sammanfattat 16/10-2015 av planhandläggare Hanna Dahmberg Minnesanteckningar från medborgardialog 8/10-2015 Tack för det stora engagemang som visades vid medborgardialogen! Vi i arbetsgruppen fick med

Läs mer

Sammanträdesdatum 2015-06-10

Sammanträdesdatum 2015-06-10 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(11) Plats och tid Beslutande Övriga deltagande Sammanträdesrum Moberg i Kommunhuset, Avslutade med att titta på utställning på Centrumtorget kl.08:30 12:00. Per Sigvardsson, (S)

Läs mer

Anteckningar kommundelsstämma Stora Höga, Jörlanda och Spekeröd 2014-04-10

Anteckningar kommundelsstämma Stora Höga, Jörlanda och Spekeröd 2014-04-10 Anteckningar kommundelsstämma Stora Höga, Jörlanda och Spekeröd 2014-04-10 Närvarande: Jan Glimstedt, Olof Lundberg, Owe Johansson, Arne Olsson, Sofia Westergren, Lillemor Arvidsson, Gunnar Pettersson,

Läs mer

Ordinarie stämma Samfällighetsföreningen Fasanen

Ordinarie stämma Samfällighetsföreningen Fasanen Ordinarie stämma Samfällighetsföreningen Fasanen Datum: onsdagen den 28 oktober 2015 kl 19:00 Plats: Skogsängsskolans matsal 1 Mötets öppnande och val av mötesordförande Styrelsens ordförande Mikael Wickbom

Läs mer

Protokoll från årsmöte i Torsby Samfällighetsförening, den 6 mars 2004, i Värmdö bygdegård

Protokoll från årsmöte i Torsby Samfällighetsförening, den 6 mars 2004, i Värmdö bygdegård www.torsbysamfall.org Protokoll från årsmöte i Torsby Samfällighetsförening, den 6 mars 2004, i Värmdö bygdegård!"!# $!" & '( # Föreslagen dagordning godkändes med tillägget av punkt under 19. Övriga frågor

Läs mer

2. Får jag bestämma var ni ska gräva? Ja, om det finns något känsligt i vägen vid grävning kan ni påverka var grävning ska ske.

2. Får jag bestämma var ni ska gräva? Ja, om det finns något känsligt i vägen vid grävning kan ni påverka var grävning ska ske. Vanliga frågor Anslutning 1. Ska ni gräva på min tomt eller gör jag det själv? Om det finns behov av grävning så gör vi det. Grävning och återställning ingår i kampanjerbjudandet. Finns det tomrör som

Läs mer

Rävåsskolan. www.karlskoga.se. 16 GC-väg är en förkortning för gång- och cykelväg.

Rävåsskolan. www.karlskoga.se. 16 GC-väg är en förkortning för gång- och cykelväg. Rävåsskolan Karlskoga kommun har genomfört trafikmätningar vid Rävåsskolan som visat en årsvardagsdygnstrafik (Åvadt) på 2500. Trafikvolymerna består till största delen av lätta fordon, andelen tung trafik

Läs mer

Torsdagen den 17 november 2011, Väskolan

Torsdagen den 17 november 2011, Väskolan MINNESANTECKNINGAR 1 Byatämma 2011 Skribent: Anna Mattisson Byastämma i Vä/Öllsjö Torsdagen den 17 november 2011, Väskolan Närvarande Kristianstads kommun representerades av politikerna Fredrik Axelsson

Läs mer

För vår gemensamma trivsel i Norra Kopparmora Samfällighetsförening

För vår gemensamma trivsel i Norra Kopparmora Samfällighetsförening 1 För vår gemensamma trivsel i Norra Kopparmora Samfällighetsförening Inledning Syftet med följande trivselregler är att främja både trivsel, trygghet och säkerhet i Norra Kopparmora. Det är därför angeläget

Läs mer

DIALOG 2016 HERTSÖN/LERBÄCKEN

DIALOG 2016 HERTSÖN/LERBÄCKEN DIALOG 2016 HERTSÖN/LERBÄCKEN Arbete pågår med att ta fram en utvecklingsplan för Hertsön/ Lerbäcken. För att ta reda på vad de som bor i området tycker är viktigast har Luleå kommun bjudit in till ett

Läs mer

Utlåtande efter utställning

Utlåtande efter utställning 1 (8) Antagandehandling 2013-06-10 Detaljplan för Södra Kärr m.fl, Torsås kommun, Kalmar län Utlåtande efter utställning Samråd Förslaget till detaljplan har varit föremål för samråd under tiden 2011-12-05

Läs mer

Till dig som bor på Djäknegatan Höghus, Väktargatan och Djäknegatan Låghus. Här kommer lite information om större åtgärder under 2015

Till dig som bor på Djäknegatan Höghus, Väktargatan och Djäknegatan Låghus. Här kommer lite information om större åtgärder under 2015 Till dig som bor på Djäknegatan Höghus, Väktargatan och Djäknegatan Låghus TREVLIG SOMMAR! Här kommer lite information om större åtgärder under 2015 Öppen fiber! Jätteprojektet med en öppen fiberlösning

Läs mer

Näringslivets hus, Ölandsgatan 6, Folkbildaren, kl. 09:00 11:30

Näringslivets hus, Ölandsgatan 6, Folkbildaren, kl. 09:00 11:30 Plats och tid Näringslivets hus, Ölandsgatan 6, Folkbildaren, kl. 09:00 11:30 Närvarande ledamöter och ersättare Christer Falk Göran Lindholm Jan Berglund Marianne Östberg Matts Brusén Lars Algotsson Kerstin

Läs mer

Verksamhetsplan för cykelplanering i Ljungby kommun

Verksamhetsplan för cykelplanering i Ljungby kommun Diarienummer: KS 2011/0406.312 Verksamhetsplan för cykelplanering i Ljungby kommun Gäller från: 2014-08-01 Gäller för: Ljungby kommun Fastställd av: Kommunstyrelsen Utarbetad av: Arbetsgrupp för cykelstrategi

Läs mer

Analys av förutsättningar för utveckling med mål och förslag till åtgärder

Analys av förutsättningar för utveckling med mål och förslag till åtgärder Ortsutveckling: Arbetsgrupp: Trafik, boende, estetik och miljö Tema: Trafik Analys av förutsättningar för utveckling med mål och förslag till åtgärder 1. Förutsättningar för utveckling Väghållningsansvar

Läs mer

Fråga 1: Övergångsställen

Fråga 1: Övergångsställen Fråga 1: Övergångsställen Järbovägen/Kungsforsvägen som går rakt genom byn trafikeras dagligen av tung trafik. Många gång- och cykeltrafikanter behöver ta sig över vägen under en dag. Hur många övergångställen

Läs mer

INFORMATION FRÅN GATA OCH PARK, SAMHÄLLSBYGGNAD

INFORMATION FRÅN GATA OCH PARK, SAMHÄLLSBYGGNAD INFORMATION FRÅN GATA OCH PARK, SAMHÄLLSBYGGNAD Snöröjning Vinter 2016 Snöröjning, vintercykling, sandning och annat som hör vintern till. En bilaga till dig som räcker hela vintersäsongen 2016. Foto Carina

Läs mer

Kvalitetsdeklaration avseende snöröjning och halkbekämpning inom Kiruna tätort och Tuolluvaara

Kvalitetsdeklaration avseende snöröjning och halkbekämpning inom Kiruna tätort och Tuolluvaara Kvalitetsdeklaration avseende snöröjning och halkbekämpning inom Kiruna tätort och Tuolluvaara Kommunen, Trafikverket och fastighetsägarna har ett gemensamt ansvar för att hålla vintervägarna säkra och

Läs mer

Trygghetsvandring, Harlösa. Medverkande: Syfte med trygghetsvandringen. Datum för genomförande: 7 maj 2014 Tid: 17:00-19:00

Trygghetsvandring, Harlösa. Medverkande: Syfte med trygghetsvandringen. Datum för genomförande: 7 maj 2014 Tid: 17:00-19:00 Trygghetsvandring, Harlösa Datum för genomförande: 7 maj 2014 Tid: 17:00-19:00 Medverkande: Cecilia Lind, kommunstyrelsen, Eslövs kommun Henrik Wöhlecke, kommunstyrelsen, Eslövs kommun Anette Linander,

Läs mer

MINNESANTECKNINGAR FRÅN MEDBORGARTRÄFF I BJÖRKFORS DEN 6 OKTOBER 2008.

MINNESANTECKNINGAR FRÅN MEDBORGARTRÄFF I BJÖRKFORS DEN 6 OKTOBER 2008. MINNESANTECKNINGAR FRÅN MEDBORGARTRÄFF I BJÖRKFORS DEN 6 OKTOBER 2008. Datum: 2008-10-06 Tid: 19.00 21.00 Plats: Allhuset Deltagare: 44 personer. Kommunalrådet Anders Ljung hälsar välkommen till kvällens

Läs mer

Översiktsplan för Simrishamns kommun Dnr: 2010/74

Översiktsplan för Simrishamns kommun Dnr: 2010/74 1 (6) Datum: 12-11-12 Översiktsplan för Simrishamns kommun Dnr: 2010/74 Vad Gärsnäsborna tycker om Gärsnäs. Sammanställning av inkomna synpunkter 2012-10-24 - -2012-11-07. 1. Gärsnäs har många fördelar:

Läs mer

Trotsade kylan för att förbättra Påryd

Trotsade kylan för att förbättra Påryd Handläggare Datum Elisabeth Karlsson 2012-02-09 Trotsade kylan för att förbättra Påryd Måndagkvällen den 6 februari samlades 15 Pårydsbor utanför Ica för att visa kommunala tjänstemän vad som är bra och

Läs mer

Byastämma i Vittskövle, Sockenstugan 2012-11-22

Byastämma i Vittskövle, Sockenstugan 2012-11-22 MINNESANTECKNINGAR 1 (6) Byastämma 2012 Fredrik Lager Byastämma i Vittskövle, Sockenstugan 2012-11-22 Närvarande Politiker: Sven Nilsson och Heléne Fritzon Tjänstemän: Bobby Bengtsson, C4 Stadsnät, Nina

Läs mer

Belysningsutredning Våren 2014

Belysningsutredning Våren 2014 Belysningsutredning Våren 2014 1 Bakgrund Framtidsgruppen har under 2012-2014 arbetat med frågan om gatubelysning inom området på styrelsens uppdrag Uppdraget har varit att undersöka kostnadsnivåer, medlemmars

Läs mer

PiteåPanelen. Rapport 8. Vinterväghållning. April 2010. Anna Lena Pogulis Kommunledningskontoret

PiteåPanelen. Rapport 8. Vinterväghållning. April 2010. Anna Lena Pogulis Kommunledningskontoret PiteåPanelen Rapport 8 Vinterväghållning April 2010 Anna Lena Pogulis Kommunledningskontoret 1.0 Svarsfrekvens Det är 89 personer 60 % av panelen som svarat deltagit i frågor kring vinterväghållning. Av

Läs mer

Minnesanteckningar kommunbygderåd 130418

Minnesanteckningar kommunbygderåd 130418 Vår ref: Susann Gustafson Turist och landsbygdsutvecklare Datum: 2013 04 22 Minnesanteckningar kommunbygderåd 130418 Tid: torsdagen den 18 april, klockan 18.30 Plats: Rådde gård, Länghem Närvarande: Dalstorps

Läs mer

MINNESANTECKNINGAR FRÅN MEDBORGARTRÄFF I RIMFORSA DEN 2 MAJ 2011

MINNESANTECKNINGAR FRÅN MEDBORGARTRÄFF I RIMFORSA DEN 2 MAJ 2011 MINNESANTECKNINGAR FRÅN MEDBORGARTRÄFF I RIMFORSA DEN 2 MAJ 2011 Datum: 2011-05-02 Tid: 19.00 20.25 Plats: Godtemplargården, Rimforsa Deltagare: 17 Kommunalrådet Anders Ljung hälsar välkommen till kvällens

Läs mer

Ekebylletinen. God fortsättning! Bredband-TV. Nr 46 Januari 2015

Ekebylletinen. God fortsättning! Bredband-TV. Nr 46 Januari 2015 Innehåll - Inledning - Bredband-TV - Ekonomi - Styrelsen 2015 - Föreningslokal - Trafik, miljö och allmänna ytor - Bilgrupp - Motioner - Hemsidan - Kvarteren - Grannsamverkan - Årsmötet God fortsättning!

Läs mer

Detta dokument är ett förslag till projektplan för arbete med verksamhetsplan och varumärke för Svenska Cykelförbundet perioden 2009-2010.

Detta dokument är ett förslag till projektplan för arbete med verksamhetsplan och varumärke för Svenska Cykelförbundet perioden 2009-2010. Projekt Svensk Cykel Förslag till projektplan 2009-2010 Projekt Svensk Cykel Projekt Svensk Cykel syftar till att nå långsiktiga framgångar såväl för elit som för bredd, för Svenska Cykelförbundet. Ett

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Tekniska nämnden 2016-02-24 1 () Plats och tid Kommunstyrelsesalen, Kommunhuset, klockan 9.00 10.30 Vissa personuppgifter kan vara raderade p g a gällande lag Beslutande Marijo Edlund (S) ordförande Aliki

Läs mer

Servicegarantier. från tekniska kontoret

Servicegarantier. från tekniska kontoret Servicegarantier från tekniska kontoret om Servicegarantier Kommunfullmäktige i Jönköpings kommun har beslutat att ta fram kommunala servicegarantier inom välfärdsområdet och teknisk service. Syftet med

Läs mer

OUVERTYRENS SAMFÄLLIGHETSFÖRENING KALLELSE. Medlemmarna i Ouvertyrens Samfällighetsförening kallas till ordinarie föreningsstämma 2013.

OUVERTYRENS SAMFÄLLIGHETSFÖRENING KALLELSE. Medlemmarna i Ouvertyrens Samfällighetsförening kallas till ordinarie föreningsstämma 2013. OUVERTYRENS SAMFÄLLIGHETSFÖRENING 1 (1) KALLELSE Medlemmarna i Ouvertyrens Samfällighetsförening kallas till ordinarie föreningsstämma 2013. Tid: Söndagen den 24 mars 2013, kl. 12.00 14.00 Plats: Mörtviksskolans

Läs mer

Varmt välkomna till Gandurs 3-års Jubileum den 13:e juni 2015 på Gandurs ovalbanor i Bruce Skog, Helsingborg!

Varmt välkomna till Gandurs 3-års Jubileum den 13:e juni 2015 på Gandurs ovalbanor i Bruce Skog, Helsingborg! Varmt välkomna till Gandurs 3-års Jubileum den 13:e juni 2015 på Gandurs ovalbanor i Bruce Skog, Helsingborg! Gandurs 3-års Jubileum, den 13:e juni 2015 närmar sig! I år är det många som vill tävla, vilket

Läs mer

Vi behöver hjälp med att måla våra utemöbler. Vill Du hjälpa till med detta, anmäl Dig då till vicevärden. Styrelsen.

Vi behöver hjälp med att måla våra utemöbler. Vill Du hjälpa till med detta, anmäl Dig då till vicevärden. Styrelsen. Aktuellt 2002 STYRELSEN INFORMERAR januari 2002 Information: Det kommer inom kort att sättas upp en ny och snyggare infotavla här på ladan. På den tavlan kommer Vi att sätta upp information ifrån styrelsen

Läs mer

Enligt särskild närvarolista. Miljö och samhällsnämndens ordförande Stig-Lennart Karlsson hälsar välkommen.

Enligt särskild närvarolista. Miljö och samhällsnämndens ordförande Stig-Lennart Karlsson hälsar välkommen. SAMRÅDSREDOGÖRELSE Detaljplan för Kristineberg samhälle inom Lycksele kommun Inbjudan Närvarande Information/samråd Miljö och Samhällsnämnden har inbjudit till plansamråd tisdagen den 27 mars 2012 i Thornégården,

Läs mer

Verksamhetsberättelse 20140929 20151231

Verksamhetsberättelse 20140929 20151231 Verksamhetsberättelse 20140929 20151231 Styrelse, revisorer och valberedning Styrelse: Lars Bjurström, ordförande, Karin Farinder, vice ordförande, Göran Wahlqvist, kassör, Britt Johansson, sekreterare,

Läs mer

Ansökan om mobilitetsstöd

Ansökan om mobilitetsstöd TJÄNSTESKRIVELSE 1(2) Datum 2015-09-22 Diarienummer XX.ÅÅÅÅ Thomas Johansson Kommunchef Ansökan om mobilitetsstöd Förslag till beslut Kommunstyrelsens arbetsutskott beslutar att avslå Maria Anderssons

Läs mer

Regler för fastighetsägare i Kärrdalen

Regler för fastighetsägare i Kärrdalen Regler för fastighetsägare i Kärrdalen Parkera Styrelsen vill meddela följande, att det endast råder P-förbud på Kärrdalsvägen och Myrekärrsvägen enligt beslut från Göteborgs kommun Trafikkontoret och

Läs mer

Hjo kommuns medborgare ska ha tillgång till lättillgänglig och relevant information om kommunens verksamheter

Hjo kommuns medborgare ska ha tillgång till lättillgänglig och relevant information om kommunens verksamheter Kommunstyrelsens och byggnadsnämndens kompletterande mål för 2015 2(17) 3(17) Inledning Enligt Hjo kommuns målmodell ska kommunfullmäktige i budgetdokumentet besluta om ett antal kommunövergripande, prioriterade

Läs mer

Upprättad på Samhällsbyggnadsförvaltningen i Katrineholm 2012-08-28

Upprättad på Samhällsbyggnadsförvaltningen i Katrineholm 2012-08-28 SAMHÄLLSBYGGNADSFÖRVALTNINGEN Samrådshandling 1(7) Dnr: PLAN.2012.1 SAMRÅDSREDOGÖRELSE 1 tillhörande Detaljplan för kvarteret Hunden fastigheterna Hunden 2-6 och 8-17 Katrineholms kommun Upprättad på Samhällsbyggnadsförvaltningen

Läs mer

Minnesanteckningar från kommunbygderåd

Minnesanteckningar från kommunbygderåd Vår ref: Susann Gustafson Turist- och landsbygdsutvecklare Datum: 2012-11-12 Minnesanteckningar från kommunbygderåd Tid: onsdagen den 7 november, klockan 18.30 Plats: Byakrogen, Ambjörnarp Närvarande:

Läs mer

Styrelsemöte den 2 juli 2011

Styrelsemöte den 2 juli 2011 Protokoll den 7 juli 2011 sidan 1 av 4 Styrelsemöte den 2 juli 2011 Närvarande Joachim von Hirsch, Jens Knobe, Bengt Magnusson, Carl-Johan Nordblom, Ludde Wahlund och Christer Wallentin.. 1. Rapporter

Läs mer

Pensionärsrådet. Enligt föredragningslistan nedan. 9 Svar på skrivelse från Handikapprådet och Pensionärsrådet 2015/631

Pensionärsrådet. Enligt föredragningslistan nedan. 9 Svar på skrivelse från Handikapprådet och Pensionärsrådet 2015/631 TILLÄGGSKALLELSE 2015-09-07 Pensionärsrådet Plats och tid: Stadshuset, sammanträdesrum 429, 2015-09-07, klockan 13:30 Ärenden: Enligt föredragningslistan nedan Susanne Jönsson Ordförande Elisabeth Alm

Läs mer

24 november 2009, kl 14-16, Kommunhuset.

24 november 2009, kl 14-16, Kommunhuset. PROTOKOLL 2009-11-24 1(5) HANDIKAPPRÅDET 24 november 2009, kl 14-16, Kommunhuset. Närvarande: Carina Larsson, ordförande Kristina Fredin, Christina Skörvald, kommunstyrelsen Marie-Louise Bergman, miljö-

Läs mer

MINNESANTECKNINGAR FRÅN MEDBORGARTRÄFF I RIMFORSA DEN 5 MAJ 2014

MINNESANTECKNINGAR FRÅN MEDBORGARTRÄFF I RIMFORSA DEN 5 MAJ 2014 MINNESANTECKNINGAR FRÅN MEDBORGARTRÄFF I RIMFORSA DEN 5 MAJ 2014 Datum: 2014-05-05 Tid: 19.02 20.35 Plats: Godtemplargården, Rimforsa Deltagare: 25 personer Kommunalrådet Pia Tingvall hälsade välkommen

Läs mer

, :.-*-Tt-T. ::-:gmef4ttä, ",a-f;fi. s6tte\o *riwhewförerutlg www skinteboportaren se

, :.-*-Tt-T. ::-:gmef4ttä, ,a-f;fi. s6tte\o *riwhewförerutlg www skinteboportaren se , :.-*-Tt-T ::-:gmef4ttä, ",a-f;fi s6tte\o *riwhewförerutlg www skinteboportaren se Protokoll Ordinarie höststämma för Skintebo Samfällighetsförening (SSF). 2OL3-LL-2L 19.00 i K8. Närvarande: 52 medlemmar

Läs mer

Byastuga, torsdagen den 10 november 2011

Byastuga, torsdagen den 10 november 2011 MINNESANTECKNINGAR 1 (5) Byastämmor 2011 Skribent: Caroline Alvesson Byastämma i Olseröd Byastuga, torsdagen den 10 november 2011 Närvarande Kristianstads kommun representeras av Kalle Heise (mp), Anders

Läs mer

Motion om Bestämmelser för hamn och båtuppläggningsplats Logarns Västerviks samfällighetsförening

Motion om Bestämmelser för hamn och båtuppläggningsplats Logarns Västerviks samfällighetsförening 2014-03-29 Motion om Bestämmelser för hamn och båtuppläggningsplats Logarns Västerviks samfällighetsförening Allmänt Vi har en vacker hamn här i Logarns Västervik och många har glädje av bryggorna för

Läs mer

Vallda Parks Samfällighetsförening

Vallda Parks Samfällighetsförening Protokoll för ordinarie föreningsstämma Vallda Parks Samfällighetsförening Tidpunkt: Torsdagen 22 april 2010, kl 18.30-20.30 Plats: Vallda Församlingshem, Vallda Deltagare: 34 personer närvarande, representerande

Läs mer

Samtliga lappar och kartor samlades in och sammanställdes enligt följande förteckning.

Samtliga lappar och kartor samlades in och sammanställdes enligt följande förteckning. MEDBORGARDIALOG OM SÖDERBÄRKE CENTRUM Söderbärke Folkets hus 18:30-20:30 2015-09-28 Vid tisdagskvällens möte närvarade ca 75-80 personer. Närvarande politiker och tjänstemän från kommunen var: Fredrik

Läs mer

Trygghetsvandring. Simlångsdalen den 5 maj 2015

Trygghetsvandring. Simlångsdalen den 5 maj 2015 Trygghetsvandring Simlångsdalen den 5 maj 2015 Tre olika grupper bestående av boende och tjänstemän vandrade i tre förutbestämda områden i Simlångsdalen och noterade iakttagelser, förslag på åtgärder samt

Läs mer

Projekt Västlänken 2015 Projektnummer: TRV 2013/45076 Markör

Projekt Västlänken 2015 Projektnummer: TRV 2013/45076 Markör Projekt Västlänken 2015 Projektnummer: TRV 2013/45076 Markör Innehåll Bakgrund Syfte Metod och urval Resultat Kännedom Attityder till projektet Kontakter med Trafikverket Information Om Trafikverket Bakgrundsdata

Läs mer

VÄRBYÄNGENS SAMFÄLLIGHETSFÖRENING

VÄRBYÄNGENS SAMFÄLLIGHETSFÖRENING VÄRBYÄNGENS SAMFÄLLIGHETSFÖRENING PROTOKOLL 2015-07 Protokoll 07 fört vid styrelsemöte i hus 117 den 22/6 2015 Närvarande: Mikael Rydell (MR), Kent Larsson (KL), Henrik Ohlsson (HO), Björn Johansson (BJ),

Läs mer

Ölanda Nytt 2012. Fortsättning sid 2 nedre delen

Ölanda Nytt 2012. Fortsättning sid 2 nedre delen Ölanda Nytt 2012 Landningsbanan nyasfalterad! Kallelse till årsmöte Små glimtar av den annalkande våren gör att styrelsen vill påminna om att tisdagen den 30 april kl 13 i klubbstugan kommer ÖFM s årsmöte

Läs mer

Julklappspengarna 2015

Julklappspengarna 2015 Julklappspengarna 2015 Ur rapporten: 2015 ökar vi återigen julklappsköpen. I snitt köper vi fem julklappar. De allra flesta planerar att köpa mellan tre och sex julklappar. En av tio köper dock minst tio

Läs mer

PM 18 november 2014. Haninge kommuns modell för arbete med sociala aspekter av hållbarhet.

PM 18 november 2014. Haninge kommuns modell för arbete med sociala aspekter av hållbarhet. PM 18 november 2014 Sociala aspekter av hållbarhet i Brandbergen Under sommaren och hösten 2014 har den ordinarie arbetsgruppen för Brandbergens utvecklingsprogram bjudit in representanter från Socialförvaltningen,

Läs mer

Utveckling och komplettering av gröna stråk

Utveckling och komplettering av gröna stråk Utveckling och komplettering av gröna stråk Förbindelser och kopplingar mellan olika områden är viktiga liksom möjligheten att lätt kunna nå olika områden till fots och med cykel. Tyvärr finns ofta barriärer

Läs mer

Byastämma i Skånes värsjö

Byastämma i Skånes värsjö Byastämma i Skånes värsjö Tid: 10 april 2012, kl 19.00 21.10 Plats: Medborgarhuset i Skånes Värsjö Närvaro: 29 personer totalt Från kommunstyrelsens arbetsutskott: Carina Zachau, Tomas Nilsson, Gunnar

Läs mer

Informationshandbok för Sofia Gyllenhielms samfällighetsförening Sigtuna

Informationshandbok för Sofia Gyllenhielms samfällighetsförening Sigtuna Sida 1 av 5 Informationshandbok för Sofia Gyllenhielms samfällighetsförening Sigtuna Sida 2 av 5 Styrelsen har sammanställt vad som gäller utifrån anläggningsbeslut, avtal, lag om förvaltning av samfälligheter

Läs mer

Plan och budget 2015-2017. Stadsbyggnadsnämnden

Plan och budget 2015-2017. Stadsbyggnadsnämnden Plan och budget 2015-2017 Stadsbyggnadsnämnden Innehållsförteckning Uppdrag... Verksamhet... Styrkort 2015... Stadsbyggnadsnämnd, Strategisk Plan och Budget 2015-2017 1(4) Uppdrag Stadsbyggnadsnämndens

Läs mer

PM TRAFIKUTREDNING SKUTHAMNEN

PM TRAFIKUTREDNING SKUTHAMNEN PM TRAFIKUTREDNING SKUTHAMNEN 2014-06-10 Innehållsförteckning 1 Inledning... 3 2 Nulägesbeskrivning... 3 2.1 Biltrafik... 4 2.2 Gång- och cykeltrafik... 5 2.3 Kollektivtrafik... 5 3 Planerad exploatering...

Läs mer

Ortsutvecklingsmöte i Skepplanda

Ortsutvecklingsmöte i Skepplanda MINNESANTECKNINGAR 1(5) Ortsutvecklingsmöte: Skepplanda Vår 2016 Datum och tid 2016-04-28, 19:00-21:30 Plats Presidium Sekreterare Inbjudna Skepplanda Bygdegård, Skepplanda Carlos Tischler, ordförande

Läs mer

Minnesanteckningar från Byastämma i Österslöv 2012-10-23

Minnesanteckningar från Byastämma i Österslöv 2012-10-23 Minnesanteckningar 1(6) Kommunledningskontoret Kommunikation & tillväxt Anna Mattisson 2012-10-23 0733-136782 anna.mattisson@kristianstad.se Minnesanteckningar från Byastämma i Österslöv 2012-10-23 Närvarande

Läs mer

SOPHUS HUNDSKALL MC GARAGE

SOPHUS HUNDSKALL MC GARAGE Nummer 1/03 Utgivningsdatum ca 15/3, 15/6, 15/9, 15/12 Bidrag och annonsmanus mottages intill fjorton dagar före utgivningsdatum. Lämna i fritidslokalens brevlåda eller någon i styrelsen. PARKERINGEN Styrelsen

Läs mer

När man krypterar med en kod översätter man hela ord eller uttryck

När man krypterar med en kod översätter man hela ord eller uttryck Nämnarens kryptoskola 9. Kryptokoder och morsealfabetet lärarsida När man krypterar med en kod översätter man hela ord eller uttryck med en kodgrupp. I det här avsnittet skall vi använda kodgrupper som

Läs mer

Mötesanteckningar Vinningarådet. Välkomna Kjell Hedvall hälsade välkomna.

Mötesanteckningar Vinningarådet. Välkomna Kjell Hedvall hälsade välkomna. Datum:2015-02-04 Sidan 1 av 5 Mötesanteckningar Vinningarådet Tid och plats Vinninga 2015-02-04 Deltagare Se bifogad deltagarlista, 24 personer från Vinninga Från kommunen: Kjell Hedvall, Bertil Jonsson,

Läs mer

Sydostleden kostnader för underhåll och ledhuvudman

Sydostleden kostnader för underhåll och ledhuvudman Rapport: 2014:54 / Version:1.0 Sydostleden kostnader för underhåll och ledhuvudman 2014-06-27 Dokumentinformation Titel: Förslag på förvaltningsorganisation för Sydostleden Serie nr: Projektnr: 13170 Författare:

Läs mer

SBK-Nytt Nr: 3, 2014 Kallelse till Höstmötet, torsdag den 25 september, kl 18.30.

SBK-Nytt Nr: 3, 2014 Kallelse till Höstmötet, torsdag den 25 september, kl 18.30. SBK-Nytt Nr: 3, 2014 Kallelse till Höstmötet, torsdag den 25 september, kl 18.30. Foto: Stefan Green - 1 - Ordföranden har ordet Tiden rullar på och om några veckor är det dags för gemensam sjösättning.

Läs mer

Ann-Britt Uhrbom, sekreterare Annika Larsson, kommunchef Lars Gladh, konsult, 49 Bo Klamfelt, ekonomichef, 54

Ann-Britt Uhrbom, sekreterare Annika Larsson, kommunchef Lars Gladh, konsult, 49 Bo Klamfelt, ekonomichef, 54 Kommunstyrelsen 2010-06-01 1 Plats och tid Sammanträdesrummet Mästaren, kl. 18:00-20:00 Beslutande Övriga deltagande Claes Jägevall (FP) Ann-Britt Danielsson (M) PeO Andersson (M) Siw Malmsten (FP) Claes-Gunnar

Läs mer

LOGGBOKEN LOGGBOKEN. Serviceloggboken ger dig konkreta verktyg för att bemöta kunder och utveckla din kompetens som servicegivare.

LOGGBOKEN LOGGBOKEN. Serviceloggboken ger dig konkreta verktyg för att bemöta kunder och utveckla din kompetens som servicegivare. LOGGBOKEN Serviceloggboken är för dig som arbetar i ett serviceyrke eller som ska börja jobba med service. Låt den bli din egen speciella loggbok. Serviceloggboken ger dig konkreta verktyg för att bemöta

Läs mer

RAPPORT. Detaljplan för Södra Kärr 1:55 m.fl. Trafik- och bullerutredning 2012-09-06. Upprättad av: Elin Delvéus

RAPPORT. Detaljplan för Södra Kärr 1:55 m.fl. Trafik- och bullerutredning 2012-09-06. Upprättad av: Elin Delvéus RAPPORT Detaljplan för Södra Kärr 1:55 m.fl. Trafik- och bullerutredning 2012-09-06 Upprättad av: Elin Delvéus RAPPORT Detaljplan för Södra Kärr 1:55 m.fl. Trafik- och bullerutredning Kund Torsås kommun

Läs mer

Angående sommarplaneringen kommer det att vara sommar öppen förskola på Styrmansgatan 26 vecka 27 t.o.m. vecka 31.

Angående sommarplaneringen kommer det att vara sommar öppen förskola på Styrmansgatan 26 vecka 27 t.o.m. vecka 31. Föräldrarådsmöte 6/3-2014 Mötet öppnas. Vi presenterar oss. Info från ledningen Angående sommarplaneringen kommer det att vara sommar öppen förskola på Styrmansgatan 26 vecka 27 t.o.m. vecka 31. Planeringsdagar:

Läs mer

Fisketurism. Inspirationsträff för ännu bättre fisketurism i Sjuhärad

Fisketurism. Inspirationsträff för ännu bättre fisketurism i Sjuhärad Fisketurism Inspirationsträff för ännu bättre fisketurism i Sjuhärad Rådde gård onsdag 8 januari 2014 Inspirationsträff om fisketurism arbetsgrupp skapad för fortsatt analys Ett 60-tal personer samlades

Läs mer

Klass 6B Guldhedsskolan

Klass 6B Guldhedsskolan Klass 6B Guldhedsskolan Klass 6B i Guldhedsskolan har gjort ett temaarbete i NO, svenska och bild. Vi gör alla avtryck i miljön. Hur mycket jag tar av naturens resurser och belastar miljön brukar kallas

Läs mer

FINSTRÖMS KOMMUN MÖTESPROTOKOLL. Organ Sammanträdesdatum Nr TEKNISKA NÄMNDEN 12.05.2009 4/09

FINSTRÖMS KOMMUN MÖTESPROTOKOLL. Organ Sammanträdesdatum Nr TEKNISKA NÄMNDEN 12.05.2009 4/09 MÖTESPROTOKOLL Organ Sammanträdesdatum Nr TEKNISKA NÄMNDEN 12.05.2009 4/09 Sammanträdestid Tisdagen den 12 maj 2009, klockan 19.30-21.35 Sammanträdesplats Beslutande Kommungården i Godby Lars Rögård, ordförande

Läs mer

Kniva. Utbyggnad av allmänt vatten och avlopp

Kniva. Utbyggnad av allmänt vatten och avlopp Kniva Utbyggnad av allmänt vatten och avlopp Innehåll BAKGRUND... 2 TIDIGARE HÄNDELSER... 2 VERKSAMHETSOMRÅDE... 3 PRELIMINÄR TIDSPLAN... 4 PROJEKTERING... 4 LEDNINGSRÄTT... 4 UPPHANDLING... 4 UTBYGGNAD...

Läs mer

PERSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Pensionärsrådet 2006-06-14. Kommunförvaltningens sessionssal kl 10.00 12.00

PERSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Pensionärsrådet 2006-06-14. Kommunförvaltningens sessionssal kl 10.00 12.00 1 (10) Plats och tid Kommunförvaltningens sessionssal kl 10.00 12.00 Beslutande Lars Svensson, KS, ordförande Lizzi Willmarsson, PRO, vice ordförande Kaj Seger KS Bengt Ingvarsson, SN Håkan Engström, SN

Läs mer

SPIKVERKS-bladet. Nr 171 2006-03-03 Hemsida: www.spikverket.se

SPIKVERKS-bladet. Nr 171 2006-03-03 Hemsida: www.spikverket.se SPIKVERKS-bladet Nr 171 2006-03-03 Hemsida: www.spikverket.se SOTAR N KOMMER till vårt område någon gång i vår. Det var sex år sedan sist! Men nu kommer ni inom kort att få ett meddelande från Sot & Ventilationstjänst

Läs mer

Regionala bredbandskoordinatorer och nationellt sekretariat

Regionala bredbandskoordinatorer och nationellt sekretariat Regionala bredbandskoordinatorer och nationellt sekretariat Regionala bredbandskoordinatorer länge efterfrågade underlätta för alla bredbandsföreningar som finns runtom i landet, som jobbar ideellt och

Läs mer

Guide till påverkanstorg

Guide till påverkanstorg Guide till påverkanstorg Inledning Påverkanstorg är en mötesform som arbetades fram av Scouterna. Flera organisationer, stora som små, använder mötesformen. I den här guiden får du först en kort presentation

Läs mer