Nolleboken 2015 Samhälls och - Kulturanalys

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Nolleboken 2015 Samhälls och - Kulturanalys"

Transkript

1 Nolleboken 2015 Samhälls och - Kulturanalys

2 Hej bästa Nollan! Vi heter SKAndal och är Samhälls- och kulturanalysprogrammets alldeles egna festeri som under ditt första år här kommer anordna fester och aktiviteter utanför dina studier! För att du ska känna dig välkommen och trygg i den nya universitetsmiljön, anordnar vi också en mottagning under terminens två första veckor som, på Linköpings universitet, kallas Nolle-P! Under Nolle-P kommer du att få information och tips som ska hjälpa dig att komma igång med studierna, gå på roliga aktiviteter och fester för att få chans att bekanta dig med staden, universitetslivet och lära känna massor med nya människor, både på ditt eget och andra program! I den här boken kommer du att få reda på vilka vi i SKAndal är och lite mer om vad som kommer att hända under dina två första veckor på Linköpings Universitet! Vi hoppas att du vill vara med på våra planerade aktiviteter! Kontaktinformation Under Nolle-P kommer det bjudas på mat, så meddela oss om allergier, specialkost eller om övriga frågor på: festerietskandal@gmail.com Gå även in och följ oss på facebook, Festeriet SKAndal, och på Instagram, Skandal1516. Nollan undrar Vad är Nolle-P? Kanske känner du igen och förknippar ordet Nolle-P med förnedrande aktiviteter och nollning som något jobbigt och obehagligt vilket förekommer ibland på vissa gymnasier i vårt avlånga land. Här på universitet är det INTE den typen av nollning som vi håller på med utan Nolle-P är till för att du ska känna dig välkommen på LiU! Nolle-P är från början ett påfund från teknologerna och syftar på perioden innan deras första läsperiod. Tiden innan läsperiod ett heter period noll. I praktiken betyder Nolle-P att alla nya studenter, Nollan, gör roliga aktiviteter för att lära känna varandra! Fenomenet Nolle-P spridit sig till resten av universitetet, tacka teknologerna för det! Varför kallas jag Nollan? Vänta nu, varför stod det Hej Nollan på första sidan när jag slog upp den här boken? Jo, det syftar till att du inte än har några högskolepoäng och befinner dig i period noll. Det har inte att göra med något mindervärde! Måste jag vara med på Nolle-P? Nej det är inte obligatoriskt på något sätt men det är kul och ett bra sätt att lära känna sina nya kursare! Man kan vara där och umgås även om man inte vill vara med i alla lekar.

3 Måste jag dricka alkohol? Att dricka alkohol är absolut inget krav och det är helt upp till dig vad du dricker, inga frågor kommer ställas om detta och inga svar behöver ges. Vad är Nolle-P-bandet? Det är ett band som du kan köpa från och med första dagen vi ses. I bandet ingår alla eftersläpp på Kårhuset Trappan. Bandet betalas kontant på plats och priset på bandet kan ni fråga oss i SKAndal om när vi ses! Vad ska jag ha med mig? Ibland är vi utomhus och då kan det vara bra att ha kläder på sig som tål lekar och olika typer av väder. I övrigt är ett hett tips att ha med sig kontanter under Nolle-P! Hur ska jag hålla koll på allas namn? Under Nolle-P kommer alla Nollan att bära en skylt med sitt namn på för att ni ska kunna se vad alla heter. Det är många nya namn under Nolle-P och skylten är din räddare i nöden när minnet tryter. Nollan undrar mer, vilka kan jag fråga? Alla i overaller, alla med faddertröjor och såklart alla faddersiter och festerister går bra att vända sig till vid frågor och funderingar. Självklart får Nollan vända sig till oss i SKAndal så ska vi svara efter bästa förmåga! This is us, SKAndal 15/16 Namn: Julia Post: Nollegeneral, vice general och spexansvarig. Hemstad: Linköping. Favoritcitat: Utan tvivel är man inte klok - Tage Danielsson. Det här kan jag snacka om i timmar: Gamla ting, gårdsbutiker och min pojkväns familjs hundar. Namn: Anna Post: General, vice Nollegeneral och Fadderansvarig. Hemstad: Motala. Favoritcitat: Jag är för kärlek så länge det inte händer att det är något bra på TV. Det här kan jag snacka om i timmar: Sydkorea, politik och dans.

4 Namn: Matilda Post: Kassör och Eventansvarig. Hemstad: Malmö. Favoritcitat: Vi har inte bråttom. Det här kan jag snacka om i timmar: Djurrätt, synthmusik och chips. Namn: Cicci Post: Infoansvarig, marknasföringsansvarig och sponsoransvarig. Hemstad: Norrköping. Favoritcitat: För jag tror när vi går genom tiden att allt det bästa inte hänt än - Håkan Hellström. Det här kan jag snacka om i timmar: Feminism och Harry Potter. Namn: Josefine Post: Eventansvarig, ovveinvigningsansvarig, skiftesansvarig och fotoansvarig. Hemstad: Eskilstuna. Favoritcitat: Det löser sig. Det här kan jag snacka om i timmar: Politik och hästar, dock inte samtidigt. Namn: Il Padre Post: Maskot. Hemstad: Någonstans på Sicilien. Favoritcitat: It s a Sicilian message. It means Luca Brasi sleeps with the fishes. Det här kan jag snacka om i timmar: Hur fantastiskt awesome alla i SKAndal är!

5 Nollans Ordlista LiU - Linköpings Universitet. Seminarium - Lektioner i mindre grupp. Tillsammans med föreläsningar, lektioner och laborationer den vanligaste undervisningsformen. Tentamen - Ett prov där Nollan visar sina kunskaper, på SKA har vi oftast hemtentamen och inte salstentamen. Tentamen förkortas även Tenta. FilFak - Filosofiska fakulteten. TekFak - Teknologiska fakulteten. MedFak - Medicinska fakulteten. StuFF - Studentkåren för FilFak. Lin-Tek - Studentkåren för TekFak. Consensus - Studentkåren för MedFak. Kåravgift- En terminsavgift som betalas för att studentkåren (StuFF i ditt fall) ska kunna arbeta för att förbättra din studietid på campus och ordna studiesociala aktiviteter, t.ex. Nolle-P. Viktigt att gå med i, Nollan! Fulsittning - En middag med enkel mat. Ibland har fulsittningar ett tema annars går man iklädd sin overall. Finsittning - Till skillnad från en fulsittning har en finsittning lite mer klass och klädkoden är av stiligare slag. Gasque - ett begrepp som avser en studentikos fest eller sittning. Gyckel/spex - När studenter underhåller genom t.ex. en sång, dans, teater m.m. Studentspex - I Linköping finns en tradition av spex som är en slags musikteater med en publik som får interagera med skådespelarna. Detta hålls en gång under hösten och en gång under våren Kravall - Fest med Krav på overall. Detta är dock inte ett absolut krav utan snarare en rekommendation. Studentikos - avser något som är utmärkande för studenters livsstil eller kultur ofta uppsluppen, skojfrisk, och sorglös. Ovve - Varje program har en overall vars färger representerar vilket program studenten läser. På SKA har vi orangea overaller med röda revärer och dessa kan du köpa efter Nolle-P och smycka med märken från fester och annat som du tycker passar! Kårhuset Trappan - Vårt Kårhus som erbjuder lunch, pub-häng, sittningar eller fest. Studenter <3 Trappan. Studentfiket - I Täppan finns ett fik som säljer billigt kaffe och fika! Sektion - En organisation som hör till en eller flera utbildningar som driver utbildningsrelaterade frågor för att förbättra studiemiljön. Fadderi - Utskott som planerar och genomför Nolle-P. I år har dock SKA ett festeri som planerar Nolle-P. Fadderist - Medlem i fadderiet. Fadder - Person som hjälper till under Nolle-P. Festeri - Utskott som planerar fester och aktiviteter. Festerist - Medlem i festeriet. Patet - En före detta fadderist eller festerist. SKAs festeristpateter är SKAmlöst och fadderiets: PatetiSKA.

6 Nolle-P 2015 schema Söndag 16/8 Kl i Bomullsspinneriet Kom och träffa alla i festeriet SKAndal, fika och umgås. Måndag 17/8 Kl Efter att ni haft upprop kommer erat festeri SKAndal presentera sig och sen går vi en rundvandring på campus. Kl går vi till Folkparken för att leka och SKAndal bjuder Nollan på mat! Tisdag 18/8 Fackförbundet Vison kommer att finnas på plats för Er i Kåkenhus för att svara på era frågor och bjuda på lunch! På kvällen kl kommer vi lära er allt vi kan om sittningar genom att ha en FAKE-sittning! Sedan förfest på Konstantinopel för att senare gå vidare till Trappan för eftersläpp med neontema! Onsdag 19/8 Kl Öppen lunch i Kåkenhus, sker alla dagar då Nollan har schemalagd undervisning! På kvällen anordnas en sektionskväll för Nollan, kl i K22, där SKAs sektion kommer att presentera sig och bjuda på mat/fika. Torsdag 20/8 Dags för StuFFiaden! Vi kommer att vara i Folkparken och det hela börjar med en spännande catwalk! Efter det ska vi tävla mot de andra programmen. Kl Fredag 21/8 FUL-sittning på Trappan med safari-tema och senare ett eftersläpp med djungel-tema. Vi träffas kl Lördag 22/8 Kl bjuder vi in till förfest på Dalkarlen vån. 2 och sedan LinTeks eftersläpp på Trappan kl Måndag 24/8 Förfest med KSMs och lärarnas fadderier i Folkparken kl och senare drar vi vidare till Puls-festen på nattklubben Puls! Tisdag 25/8 Lekar och aktiviteter i Norköpings centrum som avslutas med att SKAndal bjuder Nollan på glass på glassbaren Sista Supen! Vi träffas kl Onsdag 26/8 På kvällen anordnas en pubrunda för alla program i StuFF, vi träffas kl Torsdag 27/8 Drop in på biblioteket mellan kl På kvällen är Nollan välkomna på bokloppis där ni kan få tag på lite användbar litteratur till er tid på SKA. Kl i Folkparken. Fredag 28/8 Kl ordnar vi ett härligt mat- och pubhäng i Vattentornet! Efter det drar vi på eftersläpp på Trappan! kl Lördag 29/8 Examen och fototillfälle på DK 2. Efter blir det FIN-sittning på ProNova och sedan eftersläpp på Trappan. Temat kommer att vara i stil med The Great Gatsby! Vi samlas Söndag 30/8 Dagen-efter-häng med snacks och mys på DK 2 kl Mötesplatsen innan alla aktiviteter är på Skvallertorget, utanför ICA Strömmen. = dag då alkohol är tillåten

7 Såhär ser vi ut På Linköpings universitet har alla program en särskild färg på sin overall. Samhälls- och kulturanalys har orange overaller med röda revär på sidan av benet. Namnet står på höger ben. Det är kombinationen av färgen på overallen och färgen på revären som symboliserar vilket program man går. Med tiden kan man själv designa sin ovve med märken. Märken kan köpas på varje fest på Trappan, vid biljettförsäljning eller genom att du kontaktar de som har det märket du vill ha. Ett tips! Under Nolle-P kommer flera fadderier och festerier sälja märken, passa på och köp några så ser inte ovven så tom ut när du får den! Nollans checklista Sök studiemedel. Studentlivet blir lättare med hjälp av CSN och du slipper att våndas över att du inte har råd. Visst kan det vara kul att campa, men vi rekommenderar att söka bostad. På kan du hitta dig en studentbostad. Spara pengar till det vackraste bandet av de alla, NOLLEBANDET! Brukar kosta en hundrig och ser till att Nollan kommer in på Trappans alla eftersläpp under Nolle-P! Ordna finkläder, i slutet av Nolle-P kommer det vara en finsittning med tema The Great Gatsby. Gilla Festeriet SKAndal på Facebook och följ oss på vår Instagram Skandal1516. Och sist men absolut inte minst, HA KUL!

8 SKA-sektionen SKA-sektionen är en ideell förening som bygger på studenternas frivilliga medlemskap. SKA-sektionen ser till att bevaka studenternas intressen, erbjuda socialt och intellektuellt stimulerande aktiviteter och marknadsföra programmet. SKA-sektionen fungerar också som studenternas länk till lärarkåren och övriga universitetet. SKAsektionen jobbar främst genom sin styrelse, som består av förtroendevalda ur olika årskurser. Styrelsemedlemmarna arbetar med olika frågor och försöker att tillgodose studenternas intressen inom de olika områdena. Alla studenter som är medlemmar i SKA-sektionen har rätt att kandidera till styrelsen, och har rösträtt och motionsrätt till alla sektionens möten. Vill du ta upp en fråga eller undrar du över något? Du är alltid välkommen att kontakta någon av oss eller skicka ett mail till samtliga i styrelsen. Spotlight Spotlight är en ideell föreläsningsgrupp främst bestående av studenter från SKA-programmet. Spotlight anordnar föreläsningar och happenings med kända och okända debattörer, forskare och poeter inom ämnen som intresserar allmänheten såväl som näringslivet och akademin. Vi arrangerar föreläsningar som väcker debatt i en avspänd miljö. Som personal på Trappan slipper du stå i kö, har alltid gratis inträde, rabatt på mat & dryck, två personalfester per termin samt att du träffar en mängd andra nya studenter från olika program!

9

10 Prova vår fräscha SALLADS- BAR MÅN-FRE FRÅN KL Taste of Thailand från Vi ligger mitt emot Campus ÖPPETTIDER Lär känna oss på.com/icastrommen Mån - Fre: 7:00-22:00 Lör - Sön: 8:00-22:00

11 Vi ses i höst!

Samhälls- och kulturanalysprogrammet

Samhälls- och kulturanalysprogrammet Nolleboken 2016 Samhälls- och kulturanalysprogrammet Hej nollan! Det är vi som är Samhälls- och kulturanalysprogrammets fadderi SKAnsen. Era två första veckor på universitetet kommer att vara fullspäckade

Läs mer

SOCIOLOGERNAS INSPARK 2013

SOCIOLOGERNAS INSPARK 2013 SOCIOLOGERNAS INSPARK 2013 FÖR SOCIOLOGIPROGRAMMETS STUDENTER SAMT KRIMINOLOGI OCH SOCIOLOGIKURSARE! Inspark 2013 Ready, set, go! Varmt välkommen kära Nolla! Om du fått detta brev betyder det att du är

Läs mer

Styrelsen. Ordförande. Sekreterare. Skattmästare. Hejsan

Styrelsen. Ordförande. Sekreterare. Skattmästare. Hejsan - sektionen Välkommen in i studentlivet blivande Maskiningenjör. Du har nu ditt livs absolut roligaste tid framför dig tillsammans med massor av vänner som du kommer att träffa under studietiden. Genom

Läs mer

Välkommen till Linköpings Universitet!

Välkommen till Linköpings Universitet! Välkommen till Linköpings Universitet! Fysioterapeutprogrammet Nolle-P VT-16 Hej Nollan! Stort grattis till din plats på den bästa utbildningen, Fysioterapeutprogrammet i Linköping! Den första tiden på

Läs mer

Nollningsschema för dig som läser Sjuksköterska HT-13

Nollningsschema för dig som läser Sjuksköterska HT-13 Nollningsschema för dig som läser Sjuksköterska HT-13 19/8 Måndag Introduktionsdag Tid: 14.00 Samling sker på parkeringen vid spårvagnshållplatsen Medicinaregatan. Hållplats: Medicinaregatan Spårvagn:

Läs mer

Civilingenjör i Teknisk biologi är ett bioteknikprogram med betoning på teknik och materialvetenskap i biologins tjänst.

Civilingenjör i Teknisk biologi är ett bioteknikprogram med betoning på teknik och materialvetenskap i biologins tjänst. Välkommen! Hej och välkommen till TBi-sektionens samarbetsfolder! Vi är en glad sektion på Linköpings Tekniska Högskola vars studenter utbildar sig till civilingenjörer och naturvetare inom kemi och bioteknik.

Läs mer

Välkommen till Uppsala!

Välkommen till Uppsala! Välkommen till Uppsala! Reccekommittén vill hjärtligen inte bara gratulera dig som blivit antagen till Sveriges bästa juristutbildning, utan även välkomna Dig till landets bästa studentstad. Innan du slängs

Läs mer

Välkommen till Lärarhögskolan!

Välkommen till Lärarhögskolan! Välkommen till! Till dig som är antagen till Studie- och yrkesvägledarprogrammet, reguljär i Umeå. Varmt välkommen, vi hoppas att du ska få en mycket givande studietid! I det här brevet hittar du viktig

Läs mer

hh.se/studentsupport goda råd för en hållbar studietid Studentsupport

hh.se/studentsupport goda råd för en hållbar studietid Studentsupport hh.se/studentsupport goda råd för en hållbar studietid Studentsupport Till dig som är student Studietiden är för många en fantastisk tid med frihet, möjligheter och inspiration. Samtidigt innebär det ett

Läs mer

Riksårsmötet 2016 i Malmö!

Riksårsmötet 2016 i Malmö! Riksårsmötet 2016 i Malmö! Den 10-12 juni tar vi över Malmö stad och drar igång Riksårsmötet 2016! Riksårsmötet är vårt förbunds största årliga händelse - vårt högsta beslutande organ där vi tar beslut

Läs mer

Välkommen till YFUs värdfamiljrekrytering 2012

Välkommen till YFUs värdfamiljrekrytering 2012 Välkommen till YFUs värdfamiljrekrytering 2012 Sverige är ett populärt land! 2012 kommer YFU Sverige att ta emot totalt 76 utbytesstudenter varav 4 är sommarstudenter, 5 är halvårsstudenter och 67 är helårsstudenter.

Läs mer

Nolleboken 2013 Samhälls och - Kulturanalys

Nolleboken 2013 Samhälls och - Kulturanalys Nolleboken 2013 Samhälls och - Kulturanalys Hej bästa Nollan! Mitt namn är Lorena och jag är general i fadderiet SKAnsen 13/14. Vi i SKAnsen är till för att du ska känna dig välkommen och trygg i den nya

Läs mer

Studentkåren i Östersund Av studenter för studenter Sedan 1971 www.studentostersund.se

Studentkåren i Östersund Av studenter för studenter Sedan 1971 www.studentostersund.se Välkommen till STUDENTLIVET i Östersund Studentkåren i Östersund Av studenter för studenter Sedan 1971 Medlemskap ger dig ett rikare studentliv! Billigare Studentliv! Studentkåren har avtal om Kårrabatt

Läs mer

Studentkåren. i Östersund!

Studentkåren. i Östersund! Välkommen till studentlivet i Östersund! Studentkåren i Östersund Av studenter för studenter Sedan 1971 www.studentostersund.se Besöksadress: Studentkåren i Östersund Studentplan 7 Mittuniversitetet 831

Läs mer

konfirmand 2010/2011 Nu är det din tur

konfirmand 2010/2011 Nu är det din tur konfirmand 2010/2011 Nu är det din tur 1 Nya kompisar, läger och gå på vatten Vi lever i en tid där vi möter många olika tankar värderingar och trosuppfattningar. Det kan vara positivt men också förvirrande.

Läs mer

Introduktionsmöte/registrering vid institutionen

Introduktionsmöte/registrering vid institutionen 1 (6) 2015-06-01 INFORMATION TILL VÅRA UTBYTESSTUDENTER HÖSTTERMINEN 2015 Hej! Nu börjar det närma sig. Hösterminen vid vår institution börjar måndagen den 31 augusti. Som du kanske redan vet så ordnar

Läs mer

SKAndal 17/18 NolleBoken

SKAndal 17/18 NolleBoken SKAndal 17/18 NolleBoken Hallå där, bästa Nollan! Vi heter SKAndal och är Samhälls- och kulturanalysprogrammets egna mästeri! Under ditt första år på SKA kommer vi anordna fester, pubar och allt möjligt

Läs mer

Utvärdering 2015 deltagare Voice Camp

Utvärdering 2015 deltagare Voice Camp Utvärdering 15 deltagare Voice Camp 8 deltagare Har det varit roligt på lägret? (%) 1 8 6 4 1 Ja Nej Varför eller varför inte? - Enkelt, jag älskar att sjunga och det är alltid kul att träffa nya vänner

Läs mer

Detta utskick innehåller följande:

Detta utskick innehåller följande: Detta utskick innehåller följande: Fritids- och Idrottsprogrammet Styrelsen har ordet Inbjudan till Föreningsmöte Presentation av Fyrklöverns Arbetsgrupp JUL HOS PATRIK Freja Musikteater Adventssamkväm

Läs mer

Kalmar ESS Introduktionsinformation vårterminen 2011

Kalmar ESS Introduktionsinformation vårterminen 2011 Kalmar ESS Introduktionsinformation vårterminen 2011 Hej blivande Turismekonom! Nu börjar det närma sig en av de roligaste tiderna i ditt liv, nämligen din studenttid! Som en inledning på dina kommande

Läs mer

Ta steget! Konfirmation 2014/15

Ta steget! Konfirmation 2014/15 Ta steget! Konfirmation 2014/15 Varför konfirmation? Konfirmandtiden är ett fantastiskt tillfälle för dig att tillsammans med jämnåriga och vuxna människor fundera över livets viktigaste frågor om mål

Läs mer

Kursprogram Golfträning 2014

Kursprogram Golfträning 2014 Kursprogram Golfträning 2014 Välkommen till årets kursprogram på Åda Golf & Country Club. Jag hoppas programmet kommer att inspirera dig till att börja träna golf och att du tar chansen att tillsammans

Läs mer

Sök-Utskottspub Sök till:

Sök-Utskottspub Sök till: Sök-Utskottspub Sök till: AktU MafU NärU Webgruppen Yvette Valberedningen Näringslivsutskottet, NärU - Din väg till drömjobbet! Hej Ettan! Mitt namn är Albin Larsson och jag är Näringslivsansvarig på sektionen

Läs mer

välkommen till S-studenters 27:e kongress!

välkommen till S-studenters 27:e kongress! välkommen till S-studenters 27:e kongress! S-studenter 27:e ordinarie kongress går av stapeln 10-12 juni på Karlstads universitet. Förbundsstyrelsen och värdklubben S-studenter Karlstad hälsar dig hjärtligt

Läs mer

Sjuksköterskeprogrammets första kurs: Lärande och professionalisering, 7,5 högskolepoäng, Kurskod: VAA001, HT 2015

Sjuksköterskeprogrammets första kurs: Lärande och professionalisering, 7,5 högskolepoäng, Kurskod: VAA001, HT 2015 Sjuksköterskeprogrammets första kurs: Lärande och professionalisering, 7,5 högskolepoäng, Kurskod: VAA001, HT 2015 Hej! Detta brev skickas till dig för att du skall erbjudas möjlighet att förbereda dig

Läs mer

Så, med nytt (inget) hår satte jag mig på planet till Irland och Dublin!

Så, med nytt (inget) hår satte jag mig på planet till Irland och Dublin! Hallojs! En reseberättelse om Irland Jag heter Fabian, går tredje året på Datateknik ute i Kista och tänkte berätta om min förra höst, då jag var i Irland och lekte runt! Varför Irland kanske man frågar

Läs mer

Förbundsstämma 2014. Praktisk information

Förbundsstämma 2014. Praktisk information Förbundsstämma 2014 Praktisk information Den 14-20 juli så sker årets viktigaste händelse, nämligen CUFs årliga förbundsstämma och vårt helt strålande förläger. I år kommer vi att vara på vackra Lidingö

Läs mer

Föräldraträffar Viktigt för våra barn och ungdomar

Föräldraträffar Viktigt för våra barn och ungdomar Ungt Fokus Föräldraträffar Viktigt för våra barn och ungdomar Ungt Fokus Föräldraträffar på skola/förskola är ett bra forum för att stärka föräldrarna i sin föräldraroll Föräldrarna är viktigast för barnen/ungdomarna,

Läs mer

Styrelsemöte i Lambda Studentförening 2015-03- 17

Styrelsemöte i Lambda Studentförening 2015-03- 17 Styrelsemöte i Lambda Studentförening 2015-03- 17 Klockan 17:00 i Skeppet, 4e våningen, Sjöfartshögskolan, Kalmar. Närvarande: Camilla Carlén, Agnes Olsson, Lucas Hallgren, Daniel Regnér, Tina Wendpaap,

Läs mer

och Kompletterande Pedagogisk utbildning, 90 hp

och Kompletterande Pedagogisk utbildning, 90 hp och Kompletterande Pedagogisk utbildning, 90 hp Upprop och registrering sker måndagen den 25 augusti kl. 09.00 i sal 31:530, i samband med er första träff på kursen Perspektiv på läraryrket (se särskilt

Läs mer

FörsamlingsNytt hösten 2010

FörsamlingsNytt hösten 2010 kyrkan.. Svenska.... BJARREDS FORSAMLING FörsamlingsNytt hösten 2010 Välkommen till Öppet Hus på Tallkotten! I Foto: Lynn-Marie Palm Redaktionen Öresundsvägen 9 23735 Bjärred Ansvarig utgivare: www.svenskakyrkan.se/bjarred

Läs mer

Lundabygdens Prova På IF

Lundabygdens Prova På IF Lundabygdens Prova På IF bjuder in till: Sommar Under hela sommaren i Lund! Sportcamp - Mer än bara Idrott! Med sportcamp samt temaveckor i fotboll, parkour & basket. Sida 2 Lundabygdens Prova På IF -

Läs mer

VÅRTERMINEN 2016 VÄLKOMMEN TILL EN NY RIDTERMIN PÅ JUTAGÅRDENS RIDSKOLA HÄLSAS BÅDE NYA OCH "TROGNA" ELEVER. Ridskolestart:

VÅRTERMINEN 2016 VÄLKOMMEN TILL EN NY RIDTERMIN PÅ JUTAGÅRDENS RIDSKOLA HÄLSAS BÅDE NYA OCH TROGNA ELEVER. Ridskolestart: VÄLKOMMEN TILL EN NY RIDTERMIN PÅ JUTAGÅRDENS RIDSKOLA HÄLSAS BÅDE NYA OCH "TROGNA" ELEVER. VÅRTERMINEN 2016 Ridskolestart: Måndagsgrupper v.2 11 januari Tisdagsgrupper v.2 12 januari Onsdagsgrupper v.2

Läs mer

1 ATT TÄNKA PÅ FÖRE AVFÄRDEN 2 2 ATT ANLÄNDA TILL KØBENHAVN OCH CBS 2 3 PRAKTISKA RÅD 3 8 VARFÖR SKALL DU ÅKA TILL KÖPENHAMN? 6

1 ATT TÄNKA PÅ FÖRE AVFÄRDEN 2 2 ATT ANLÄNDA TILL KØBENHAVN OCH CBS 2 3 PRAKTISKA RÅD 3 8 VARFÖR SKALL DU ÅKA TILL KÖPENHAMN? 6 Våren 2005 1 ATT TÄNKA PÅ FÖRE AVFÄRDEN 2 2 ATT ANLÄNDA TILL KØBENHAVN OCH CBS 2 3 PRAKTISKA RÅD 3 4 STUDIER 3 5 KURSER 5 6 STUDIESOCIALT 6 7 FINANSIERING 6 8 VARFÖR SKALL DU ÅKA TILL KÖPENHAMN? 6 1 Att

Läs mer

SLUTA SKJUTA UPP OM UPPSKJUTARBETEENDE OCH KONSTEN ATT SLUTA SKJUTA UPP OLA OLEFELDT OLA.OLEFELDT@MAH.SE STUDENTHÄLSAN

SLUTA SKJUTA UPP OM UPPSKJUTARBETEENDE OCH KONSTEN ATT SLUTA SKJUTA UPP OLA OLEFELDT OLA.OLEFELDT@MAH.SE STUDENTHÄLSAN SLUTA SKJUTA UPP OM UPPSKJUTARBETEENDE OCH KONSTEN ATT SLUTA SKJUTA UPP OLA OLEFELDT OLA.OLEFELDT@MAH.SE STUDENTHÄLSAN DAGENS AGENDA Vad är prokrastinering och varför skjuter vi upp? Uppskjutarbeteende

Läs mer

FÖRLOSSNINGEN Vi presenterar nolle-p: två fantastiska första veckor på Linköpings Universitets Medicinska Fakultet!

FÖRLOSSNINGEN Vi presenterar nolle-p: två fantastiska första veckor på Linköpings Universitets Medicinska Fakultet! FÖRLOSSNINGEN Vi presenterar nolle-p: två fantastiska första veckor på Linköpings Universitets Medicinska Fakultet! - Med oss! Det är nämligen vi som är dina faddrar, HT2016 - VÄLKOMMEN NOLLAN! Vi vill

Läs mer

Storyline Familjen Bilgren

Storyline Familjen Bilgren Storyline Familjen Bilgren Du har valt att jobba med trafik med hjälp av Storyline. Denna Storyline vänder sig till årskurs 4 6 Eleverna får till en början möta familjen Bilgren som bor i Ringstorp. Familjen

Läs mer

Innehållsförteckning

Innehållsförteckning Innehållsförteckning Wälkommen Program för dagen Dagens föredrag Företagsannonser Massor av möjligheter Pedagogiska Priset 1 2 3 5 15 16 Veg Tech - för grönare städer! Wälkommen! Warmt wälkommen till W-dagen

Läs mer

Rebecca, SG - Reserapport. Kenya- Sommar 2013

Rebecca, SG - Reserapport. Kenya- Sommar 2013 Vilket program läser du på? Sjukgymnastprogrammet Rebecca, SG - Reserapport Kenya- Sommar 2013 Vilket universitet, land och stad åkte du till? Moi University, Eldoret i Kenya Vilken termin åkte du och

Läs mer

Ladda för fotboll i Södertälje FK

Ladda för fotboll i Södertälje FK Ladda för fotboll i Södertälje FK Guiden till hur DU ökar din prestationsförmåga genom att ge kroppen rätt energi - 1 - Innehåll Inledning sid 2 Frukost - det viktiga målet sid 3 Vilken frukosttyp är du?

Läs mer

KONFIRMAND 2013/2014

KONFIRMAND 2013/2014 KONFIRMAND 2013/2014 Nyfiken på livet? Vad har du lärt dig under konfirmandtiden? Vad har varit det bästa med konfirmationen? Lägret och få träffa nya vänner. Ledarna. Att dansa! Lägret var underbart!

Läs mer

Kursutvärdering Ämne: SO Lärare: Esa Seppälä/Cecilia Enoksson Läsåret 12-13 Klass: SPR2

Kursutvärdering Ämne: SO Lärare: Esa Seppälä/Cecilia Enoksson Läsåret 12-13 Klass: SPR2 8 Mycket bra Bra Dåligt Mycket dåligt EAS 1. Hur var ditt första intryck av denna kurs? Mycket bra 6 21 Bra 21 75 Dåligt - - Mycket dåligt 1 4 EAS - - Antal EAS:. Antal svarande: 28. Mv: (Skala 1) = 78,57

Läs mer

Kallelse till årsmöte för LÄSK 2016-02-29 kl. 18.00 Karlstad Universitet: återkommer med sal.

Kallelse till årsmöte för LÄSK 2016-02-29 kl. 18.00 Karlstad Universitet: återkommer med sal. Kallelse till årsmöte för LÄSK 2016-02-29 kl. 18.00 Karlstad Universitet: återkommer med sal. Dagordning 1 Mötets öppnande - Ordförande Malin Öström öppnar mötet och hälsar alla välkomna 2 Mötets behörighet

Läs mer

MEDLEMSBLAD 1/2015 JANUARI-MARS

MEDLEMSBLAD 1/2015 JANUARI-MARS MEDLEMSBLAD 1/2015 JANUARI-MARS Eriksgatan 8 IV våningen Verksamhetsledare Miivi Selin-Patel; 050 446 2974 00100 Helsingfors Ordförande Riitta Aarrevuo Telefon till kansliet; 045 863 7800 info@sympati.fi

Läs mer

Att vilja vara en undulat är naturligtvis ovanligt men inte något farligt.

Att vilja vara en undulat är naturligtvis ovanligt men inte något farligt. Att vilja vara en undulat är naturligtvis ovanligt men inte något farligt. Psykoterapimässan är unik i världen. Den är en stor informationsmässa för allmänheten, politiker, media och människor som arbetar

Läs mer

Ungdomsenkät Om mig 1

Ungdomsenkät Om mig 1 Ungdomsenkät Om mig 1 Om mig Det här är en enkät med frågor om hur du mår och vad du gillar att göra. Enkäten har tagits fram tillsammans med andra ungdomar i Östergötland och kommer att användas så att

Läs mer

Antal svarande i kommunen 32 Andel svarande i kommunen, procent 43 Kategorier ångest? Mycket dåligt Totalt Nej. Någorlunda. Mycket gott.

Antal svarande i kommunen 32 Andel svarande i kommunen, procent 43 Kategorier ångest? Mycket dåligt Totalt Nej. Någorlunda. Mycket gott. Resultat för särskilt boende 203, per kön, åldersgrupp, hälsotillstånd, 863 Hällefors F Hur bedömer du ditt allmänna hälsotillstånd? F2 Har du besvär av ängslan, oro eller ångest? gott gott Någorlunda

Läs mer

Vi vill veta vad tycker du om skolan

Vi vill veta vad tycker du om skolan Vi vill veta vad tycker du om skolan 1 1 Hur gammal är du? år 2 Är 1 2 du Flicka Pojke 3 Går du i skolår 1 4 2 5 3 6 4 Har du och dina föräldrar valt en annan skola än den som ligger närmast ditt hem?

Läs mer

NOLLEBOKEN VT 2017 SJUKSKÖTERSKEPROGRAMMET LINKÖPINGS UNIVERSITET NORRKÖPING

NOLLEBOKEN VT 2017 SJUKSKÖTERSKEPROGRAMMET LINKÖPINGS UNIVERSITET NORRKÖPING NOLLEBOKEN VT 2017 SJUKSKÖTERSKEPROGRAMMET LINKÖPINGS UNIVERSITET NORRKÖPING Hej Nollan! Först och främst, grattis till platsen på sjuksköterskeprogrammet på Linköpings Universitet i Norrköping! Vi som

Läs mer

Gruppenkät. Lycka till! Kommun: Stadsdel: (Gäller endast Göteborg)

Gruppenkät. Lycka till! Kommun: Stadsdel: (Gäller endast Göteborg) Gruppenkät Du har deltagit i en gruppaktivitet! Det kan ha varit en tjej-/ killgrupp, ett läger eller ett internationellt ungdomsutbyte. Eller så har ni kanske ordnat ett musikarrangemang, skött ett café,

Läs mer

SOMMAR I VIARP 2015. Jump Camp 27-29 juli 300 kr + beroende på tränare Dressage Camp 28-30 juli 300 kr + beroende på tränare

SOMMAR I VIARP 2015. Jump Camp 27-29 juli 300 kr + beroende på tränare Dressage Camp 28-30 juli 300 kr + beroende på tränare Hej alla hästvänner! SOMMAR I VIARP 2015 Nu är det dags att anmäla sig till sommarens olika kurser och läger. I år har vi något för alla så fortsätt läsa och skynda er att anmäla på bifogad blankett till

Läs mer

v.45 2013 Hej alla glada! Den här veckan har ni hur mycket som helst att götta er i! Själv slår jag ett slag för InfU:s och JämU:s pub på tisdag!

v.45 2013 Hej alla glada! Den här veckan har ni hur mycket som helst att götta er i! Själv slår jag ett slag för InfU:s och JämU:s pub på tisdag! ekobrev v.45 2013 Hej alla glada! Den här veckan har ni hur mycket som helst att götta er i! Själv slår jag ett slag för InfU:s och JämU:s pub på tisdag! Måndag 4/11 Karnevalsmöte (18:15, microrummet)

Läs mer

Celiakinytt NUMMER 1 2015. Full fart i köket på vårt julbak!

Celiakinytt NUMMER 1 2015. Full fart i köket på vårt julbak! Celiakinytt NUMMER 1 2015 Full fart i köket på vårt julbak! INNEHÅLL/ NUMMER 1 Grovt, gott OCH GLUTENFRITT Innehåll 3 KOMMANDE AKTIVITET Föreläsning & Årsmöte 4 KOMMANDE AKTIVITET Caféträff 5 AKTUELL INFORMATION

Läs mer

FUB-NYTT HÖST LINKÖPING 2013

FUB-NYTT HÖST LINKÖPING 2013 FUB-NYTT HÖST LINKÖPING 2013 Informations och diskussionskväll 19 november Till alla som är gode män/anhöriga men även för personal som jobbar inom LSS. Informations och diskussionskväll med Försäkringskassan

Läs mer

DU ÄR. Finns Gud? Vem är jag? Vad är kärlek? Vilken betydelse har mitt liv? Varför finns det krig? Vad är kristen tro?

DU ÄR. Finns Gud? Vem är jag? Vad är kärlek? Vilken betydelse har mitt liv? Varför finns det krig? Vad är kristen tro? DU ÄR Finns Gud? Vem är jag? Vad är kärlek? Vilken betydelse har mitt liv? Varför finns det krig? Vad är kristen tro? värd mer än GULD KONFIRMAND MALMÖ 2016-2017 GRATTIS DU FYLLER FJORTON! Tänk dig att

Läs mer

Svenska från början. 1 Studieförbundet Vuxenskolan

Svenska från början. 1 Studieförbundet Vuxenskolan Svenska från början 1 1 Hej! - Vad heter du? - Jag heter. - Hur gammal är du? - Jag är år. - Var bor du? - Jag bor på. - Hur många barn har du? - Jag har barn. - Vilket land kommer du ifrån? - Jag kommer

Läs mer

Välkommen till NATURSKOLANS KURSER! förskola - skola - fritids våren 2016

Välkommen till NATURSKOLANS KURSER! förskola - skola - fritids våren 2016 Välkommen till NATURSKOLANS KURSER! förskola - skola - fritids våren 2016 Våren i korthet Förskola (s. 2,3,4) 18 februari Utenätverk Utomhuspedagogikens styrkor, forskning mm (em) 16 mars Lärande för hållbar

Läs mer

Kortfattad sammanfattning av studenternas synpunkter och förslag

Kortfattad sammanfattning av studenternas synpunkter och förslag Termin: VT 2015 Program: W Kurs: Klimat 1TV026 10 hp Antal registrerade studenter: 11 Svarsfrekvens: (54%) 6/11 Datum: 2015-04-08 Utfall av examination Antal examinerade: 9 Betyg 5: 0 (0%) Betyg 4: 5 (56%)

Läs mer

Styrelsemötesprotokoll Technology Management Studenternas Ideella Förening

Styrelsemötesprotokoll Technology Management Studenternas Ideella Förening Styrelsemötesprotokoll Technology Management Studenternas Ideella Förening Datum: 2010-09-15, kl. 17.00 Plats: IKDC Ordförande: Olle Eliasson, TM11 Sekreterare: Emelie Gustafsson, TM11 Övriga närvarande:

Läs mer

Föreningen EnergisystemTeknologerna

Föreningen EnergisystemTeknologerna Föreningen EnergisystemTeknologerna, Sida 1 av (13) Innehållsförteckning INLEDNING... 3 FÖRENINGENS SYFTE OCH MÅL... 3 ORGANISATION... 3 STADGAR... 3 MEDLEMMAR... 4 STORMÖTEN... 4 STYRELSE... 4 STYRELSEMÖTEN...

Läs mer

Vad roligt att ni har valt att bjuda varandra på den här timmen.

Vad roligt att ni har valt att bjuda varandra på den här timmen. Hej! Vad roligt att ni har valt att bjuda varandra på den här timmen. Att prata med en ny person kan kännas nervöst även om man som ni redan har en hel del gemensamt. Därför finns den här guiden som ska

Läs mer

Skall jag stanna eller ska jag gå? D

Skall jag stanna eller ska jag gå? D Skall jag stanna eller ska jag gå? D et är först när vi går ihop och vi blir många och starka som vi kan förändra våra villkor på arbetsplatsen. I över 100 år har facket vart med och påverkat arbetarnas

Läs mer

Vecka 41 är Kulturvecka!

Vecka 41 är Kulturvecka! Vecka 41 är Kulturvecka! Begreppet kultur är inte alltid så lätt att förklara eftersom det har många betydelser, men mest tänker vi kanske på människans skapande och kreativitet såsom konst, litteratur,

Läs mer

Välkommen till SFSFUM 2016 i Uppsala!

Välkommen till SFSFUM 2016 i Uppsala! Välkommen till SFSFUM 2016 i Uppsala! Sveriges förenade studentkårer (SFS) bjuder en gång om året in alla medlemskårer till SFS Fullmäktigemöte och för det står varje år en eller flera av SFS medlemskårer

Läs mer

FUB bladet, augusti 2015

FUB bladet, augusti 2015 FUB bladet, augusti 2015 Information till Uppsala FUB:s medlemmar Har du något att göra på fritiden under hösten? Hoppas att ni alla har fått göra något som ni vanligtvis inte gör under sommaren? Åkt någonstans,

Läs mer

Aktiviteter för barn, ungdom och vuxna i Nybro kommun

Aktiviteter för barn, ungdom och vuxna i Nybro kommun Aktiviteter för barn, ungdom och vuxna i Nybro kommun I Love Music Camp ett camp för ungdomar med funktionsnedsättning Prova på, upptäck och lär dig vad det handlar om att arbeta inom upplevelseindustrin!

Läs mer

Nummer 1-13,15 Lördag 14 maj

Nummer 1-13,15 Lördag 14 maj Nummer 1-13,15 Lördag 14 maj 1 Innehåll Ledare 3 Incheckningen 4 Elins dagbok 5 Caroline - Festivaldrotning 2005 6 Peter - The king is Back(stage) 7 2 Ledare Äntligen har det blivit dags! UKM Regional

Läs mer

Kl 16.00 söndagen den 22 mars i samma lokal, Föreningslokalen, är det årsmöte för Sockenrådet där alla Tolgbor har rösträtt och är varmt välkomna!

Kl 16.00 söndagen den 22 mars i samma lokal, Föreningslokalen, är det årsmöte för Sockenrådet där alla Tolgbor har rösträtt och är varmt välkomna! NY I TOLGS SOCKEN? Bott här ett tag, men har inte riktigt koll på vad som finns och sker i Tolg? Välkommen på info-träff söndagen den 22 mars kl 15.00 i Föreningslokalen! Nummer 1 2015 På plats finns glada

Läs mer

Om Generation Handball

Om Generation Handball I... e v o l l l a b d n ha 4 augusti - 8 augusti 2015 4. August - 8. August 2015 4 augusti - 8 augusti 2015 Om Generation Handball Generation handboll är en handbollsfestival för ungdomar mellan U12 -

Läs mer

Kära förälder, kära värdfamilj

Kära förälder, kära värdfamilj Kära förälder, kära värdfamilj YFU tror att ett av de bästa sätten att lära känna en kultur, ett språk och ett annat land är genom att bo ett år hos en värdfamilj och att gå i landets skola. Under ett

Läs mer

Fritidsprogram våren 2016

Fritidsprogram våren 2016 Fritidsprogram våren 2016 Hej, Välkomna till vårens Fritidsprogram! Fritidsprogrammet finns även på internet: www.kavlinge.se Där kan du också gå in lite då och då under våren kan komma in nya danser/aktiviteter

Läs mer

www.sisuidrottsutbildarna.se/orebro

www.sisuidrottsutbildarna.se/orebro Face to Face Skapa utbildning i världsklass! Idrottsrörelsen har drygt 3 miljoner medlemmar i Sverige och är landets största och kanske viktigaste folkrörelse. Idrottens vision är: Svensk idrott världens

Läs mer

FYRISGÅRDEN. Mötesplatsen för alla BARN UNG VUXEN FUNKTIONS NEDSÄTTNING

FYRISGÅRDEN. Mötesplatsen för alla BARN UNG VUXEN FUNKTIONS NEDSÄTTNING FYRISGÅRDEN Mötesplatsen för alla 2014 2015 BARN UNG VUXEN FUNKTIONS NEDSÄTTNING Fyrisgården är en ideell förening som erbjuder meningsfull fritid för alla människor, oavsett ålder och funktionsförmåga.

Läs mer

ÖPPNA DITT HEM BLI VÄRDFAMILJ!

ÖPPNA DITT HEM BLI VÄRDFAMILJ! High School ansvar trygghet kvalitet sedan 1958 www.sts.se ÖPPNA DITT HEM BLI VÄRDFAMILJ! Att få ta emot en utbytesstudent innebär ett kulturellt utbyte på hemmaplan. Tänk att få prata ett annat språk

Läs mer

Vad är det för konstigt träd som har text på bladen? Bok, förstås! Lasse läslust Ludvig lusläst Namn... Klass...

Vad är det för konstigt träd som har text på bladen? Bok, förstås! Lasse läslust Ludvig lusläst Namn... Klass... Namn... Klass... o Info för föräldrarna på sidan 10 T Text: Ped.Mag. Irina Andersson Illustrationer & layout: Paul Söderholm Utgivare: Förbundet Hem och Skola i Finland r.f. Nylandsgatan 17 D FiN- 00120

Läs mer

om att anordna föreningsstyrelsesamling i unf

om att anordna föreningsstyrelsesamling i unf om att anordna föreningsstyrelsesamling i unf Fss-manualen anordna föreningsstyrelsesamling i unf innehåll Det du håller i din hand är ett viktigt verktyg för att utveckla UNF:s föreningar och deras arbete

Läs mer

Demokratifesten. årsmöte för lokalgruppen

Demokratifesten. årsmöte för lokalgruppen Demokratifesten årsmöte för lokalgruppen 2014 2015 Guiden är till våra lokalgrupper så att de kan genomföra demokratiska, inkluderande och roliga demokratifester. Till guiden finns ett flertal mallar och

Läs mer

"SÄTT SPÅR I FRAMTIDEN NU!

SÄTT SPÅR I FRAMTIDEN NU! "SÄTT SPÅR I FRAMTIDEN NU! Projektet "Sätt spår i framtiden nu!" handlar om att genomföra en aktion för att minska vårt ekologiska fotavtryck. Här får du möjligheten att fördjupa dig i kopplingen mellan

Läs mer

---------------------------------------------------------------------------------- 5 mars: Vegoforum i Stockholm slår åter upp portarna!

---------------------------------------------------------------------------------- 5 mars: Vegoforum i Stockholm slår åter upp portarna! Foto: Evan-Amos/Wikimedia Commons Maten #1 och miljön ---------------------------------------------------------------------------------- NYHETSBREV FRÅN SVENSK MAT- OCH MILJÖINFORMATION NR 1, 2016 PUBLICERAT

Läs mer

Marknadsföring genom

Marknadsföring genom Marknadsföring genom Nå tusentals studenter Du kan genom Linnéstudenterna potentiellt nå ca 25000 studenter vid Linnéuniversitetet genom annonsering i våra kanaler, och genom våra mässor och events kan

Läs mer

Ungdomsenkät Om mig 1

Ungdomsenkät Om mig 1 Ungdomsenkät Om mig 1 Om mig Det här är en enkät om hälsa och livsstil som har tagits fram tillsammans med ungdomar i Östergötland. Resultaten kommer att användas för att ta hänsyn till vad unga tycker.

Läs mer

Orolig för ett barn. vad kan jag göra?

Orolig för ett barn. vad kan jag göra? Orolig för ett barn vad kan jag göra? Rädda Barnen 2016 Formgivning: Rädda Barnen Foto: Oskar Kullander Upplaga: 4 000 ex Artikelnummer: 11505 ISBN: 978-91-7321-366-0 Barn i utsatta situationer behöver

Läs mer

ElevkårENS. - Motionsguide -

ElevkårENS. - Motionsguide - ElevkårENS Årsmöte - Motionsguide - 2015 Motionsguide Vad är en motion? En motion är ett förslag från en medlem om att ändra något inom elevkårens organisation, lägga till något som ska genomföras eller

Läs mer

Bjud hem värl en BLI VÄRDFAMILJ!

Bjud hem värl en BLI VÄRDFAMILJ! Bjud hem värl en BLI VÄRDFAMILJ! YFU tror att ett av de bästa sätten att lära känna en kultur, ett språk och ett annat land är genom att bo ett år hos en värdfamilj och att gå i landets skola. Under ett

Läs mer

SOMMARLOVSPROGRAM 2016

SOMMARLOVSPROGRAM 2016 SOMMARLOVSPROGRAM 2016 Woodlands klubb är platsen om du vill spela golf i sommar, oavsett om du spelat tidigare eller om du är nybörjare. Passen som heter träning är drop-in, medan passen som heter spel

Läs mer

Gemensamma riktlinjer fo r genomfo rande av Examensarbete Hing Elkraftteknik

Gemensamma riktlinjer fo r genomfo rande av Examensarbete Hing Elkraftteknik Uppdatering: Datum för anmälan för boende samt datum för middag. Gemensamma riktlinjer fo r genomfo rande av Examensarbete Hing Elkraftteknik Examensarbetet ska ni genomföra på det universitet som ni är

Läs mer

Information från. Anhörigstödet. våren 2016

Information från. Anhörigstödet. våren 2016 Information från Anhörigstödet våren 2016 Hej! År 2015 går mot sitt slut, och det är dags att summera och planera inför nästa år. Året som gått har bjudit på många trevliga möten med er som är anhöriga

Läs mer

Inför föreställningen

Inför föreställningen LÄRARHANDLEDNING Tage Granit 2008 Inför föreställningen Förberedelser Innan man går med sina elever på teater är det alltid bra att prata igenom om hur det är att gå på teater och hur man uppför sig. Orka

Läs mer

Hälsoteket i Angered

Hälsoteket i Angered A K T I V I T E T S P R O G R A M V I N T ER Hälsoteket i Angered VÅR 206 25 januari 23 juni VÅ R H Ö ST S O M M A R Lina Helena Ulrika Jennifer Mageda INNEHÅLL SID Drop-in hälsa och FaR Fysisk aktivitet

Läs mer

ETT (KUNSKA FÖR HELA ST

ETT (KUNSKA FÖR HELA ST TEXT JESSICA RICKARDSSON FOTO JAN EKBLOM Hösten 1996 hände något som förändrade Norrköping totalt universitetet kom till stan! Nu, nästan tio år senare, är studenterna en självklar del av stadsbilden.

Läs mer

Höstlovsaktiviteter. 29 oktober - 2 november

Höstlovsaktiviteter. 29 oktober - 2 november Höstlovsaktiviteter 29 oktober - 2 november Sjöbo bibliotek Bibliotekshäxan Bibliotekshäxan läser en spännande berättelse för dig som är 6-10 år. Ingen föranmälan. Fri entré. Plats: Sjöbo bibliotek, Gamla

Läs mer

KULTURSKOLAN VT 2016. Glädje & gemenskap. Kunskap & kreativitet. Upplevelse & livslångt lärande. www.atvidaberg.se BARN- OCH UTBILDNINGSFÖRVALTNINGEN

KULTURSKOLAN VT 2016. Glädje & gemenskap. Kunskap & kreativitet. Upplevelse & livslångt lärande. www.atvidaberg.se BARN- OCH UTBILDNINGSFÖRVALTNINGEN Glädje & gemenskap Kunskap & kreativitet Upplevelse & livslångt lärande KULTURSKOLAN VT 2016 www.atvidaberg.se BARN- OCH UTBILDNINGSFÖRVALTNINGEN Välkommen till en mötesplats för musik och skapande i gemenskap

Läs mer

Sammanställning av besöksenkät på familjecentralerna i Nyköping. Undersökningsperiod november 2012

Sammanställning av besöksenkät på familjecentralerna i Nyköping. Undersökningsperiod november 2012 Sammanställning av besöksenkät på familjecentralerna i Nyköping Undersökningsperiod november 2012 Sammanställning februari/mars 2013 Dnr 2/19 Innehållsförteckning Inledning... 3 Syfte och mål... 3 Sammanfattning

Läs mer

Välkommen till Grodan, våren 2009

Välkommen till Grodan, våren 2009 Välkommen till Grodan, våren 2009 Ett nytt år och en ny termin står framför oss med massor av nya utmaningar och spännande lärande. Vi planerar för fullt vad våren ska innehålla men vi tänker också ta

Läs mer

Café Moccado. Restaurang Kårallen. Butik Amigo. Carlson s Barbeque

Café Moccado. Restaurang Kårallen. Butik Amigo. Carlson s Barbeque Restaurang Kårallen Café Moccado Vi har passion för kvalitet, där god mat lagad från grunden är en självklarhet för oss. Öppet vardagar: kl. 11.00-13.30 I café Moccado serverar vi certifierat kaffe, grillade

Läs mer

SKOLPrOgram vår/sommar 2014

SKOLPrOgram vår/sommar 2014 SKOLProgram vår/sommar 2014 VÄLKOMMEN TILL VÅR SKOLVERKSAMHET VÄLKOMMEN TILL VÅR SKOLVERKSAMHET VISNING I DET MEDELTIDA LÖDÖSE Under hela medeltiden var Lödöse Sveriges enda hamnstad på västkusten. Här

Läs mer

13. Vad tycker du om samarbete och enskilt arbete på kurserna när det gäller laborationer?

13. Vad tycker du om samarbete och enskilt arbete på kurserna när det gäller laborationer? Enkäten Bakgrund 1. Vilket kön har du? Man Kvinna 2. Hur gammal är du? -25 26-30 31-35 36-3. Vilket program läste/läser du? Inom parenteserna står de olika namn utbildningarna haft genom åren. C (Datavetenskaplig

Läs mer

00000 Mötets öppnande Ordförande förklarade mötet öppet klockan 17:15 i TP52. 00011 Val av justeringsmän och tillika rösträknare

00000 Mötets öppnande Ordförande förklarade mötet öppet klockan 17:15 i TP52. 00011 Val av justeringsmän och tillika rösträknare Närvarande: Philip Karlsson, Ordförande Mike Persson, Festerichef Alexander Lagerbielke, Rekrytering Erik Wetterin, Webb/Tryck/PR Elias Olsson, Näringsliv Jerry Sundin, SnOrdf Niklas Bohman, Vice SnOrdf

Läs mer

- Go mat - Kiosk stängde kl. 17 på fredagen. lördag åkte maten hem tidigare än utlovat. Otrevligt bemötande av cateringkillen också

- Go mat - Kiosk stängde kl. 17 på fredagen. lördag åkte maten hem tidigare än utlovat. Otrevligt bemötande av cateringkillen också UTVÄRDERING AV NY PLATS FÖR RDSGs RASSPECIAL Punkterna 1-5 kunde graderas enligt följande: Mycket bra Bra Varken bra eller dåligt Ganska dåligt Dåligt 1. Vilket är ditt helhetsintryck av den nya platsen

Läs mer

Föräldramöte i Kramfors skolor. Material med frågor och svar att användas på föräldramöten från förskola till åk 9 ÅK7-ÅK9

Föräldramöte i Kramfors skolor. Material med frågor och svar att användas på föräldramöten från förskola till åk 9 ÅK7-ÅK9 Material med frågor och svar att användas på föräldramöten från förskola till åk 9 Läs igenom frågan, tillsammans eller var för sig. Välj det svar du tycker passar dig bäst eller eget alternativ. Lägg

Läs mer