INFORMATION ANGÅENDE ANSÖKAN OM ATT FÅ ARRANGERA ICA-CUP RIKSFINAL - för åringar med option på fortsatt arrangerande 2019

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "INFORMATION ANGÅENDE ANSÖKAN OM ATT FÅ ARRANGERA ICA-CUP RIKSFINAL - för 13-14 åringar 2017-2018 med option på fortsatt arrangerande 2019"

Transkript

1 INFORMATION ANGÅENDE ANSÖKAN OM ATT FÅ ARRANGERA ICA-CUP RIKSFINAL - för åringar med option på fortsatt arrangerande 2019 ICA-cup är en tävling som årligen utser Sveriges bästa skiddistrikt i åldrarna år. Tävlingen består av ett antal kvalificeringstävlingar i distrikten och sedan riksfinalen. Denna avgörs under fredag till söndag med invigning på fredagen. Tävlingsdelen omfattar en tekniksprint fredag eftermiddag, individuell tävling med prolog och jaktstart under lördag och avslutas med distriktsstafetter på söndag. Fokus ska vara på att det är en kamp mellan distrikten en så kallad distriktskamp. Upplägget kan i samråd med arrangören komma att ändras under tre års perioden. Övrig information om uttagningskriterierna och tävlingsupplägget finns att läsa på hemsidan. ANSÖKAN Skriftlig ansökan skall vara SSF tillhanda 15 december 2015 från de arrangörer som önskar arrangera ICA Cup riksfinal. Ansökan ska beskriva vilka förutsättningar ni som arrangör har att uppfylla kravspecifikationen samt på vilket sätt ni avser att genomföra arrangemanget av tävlingen. Ansökan avser att arrangera ICA Cup riksfinal under två år (2017 och 2018) med option på ett tredje år (2019). Följande ska ingå som bilagor till er ansökan (för varje punkt finns en detaljerad beskrivning i kravspecifikationen): Kontaktperson på SISU Idrottsutbildarna Infrastruktur på tävlingsplatsen Tävlingsarrangemanget Kringarrangemang Organisationsschema, namn på tävlingsledare, banchef, webbansvarig och logi/mat ansvarig.(bilaga 1) Självfallet får man som sökande arrangör lägga till punkter som man finner passande för att belysa det unika med sin ansökan. Övrigt Arrangören bekostar resa, logi och mat för TD och assisterande TD under tävlingarna. Samt besök hos arrangören om TD så önskar (enligt regelboken). Arrangören ska ha en tät kontakt med SSF s ICA Cup ansvarig. Vad är avgörande för SSF s val av arrangör av ICA Cup riksfinal för ? Infrastruktur bra infrastruktur på tävlingsorten och ett så samlat arrangemang som möjligt. Tävlingsarrangemang kreativ och nytänkande arrangör som har ambitionen och förmågan att arrangera ICA Cup inom regelverkets ramar. Kringarrangemang för att förstärka totalupplevelsen av ICA Cup och den positiva bilden av arrangörsorten. Ansökningshandlingar skall vara SSF-ansvarig tillhanda senast 15 december SSF-ansvarig ICA Cup Matilda Rignell Rosenlundsgatan 20 Mail: matilda.rignell@skidor.com Stockholm Telefon:

2 Kravspecifikation för ansökning av arrangering av ICA Cup rikfinal Kravspecifikationen är avsedd att belysa vissa områden av riksfinalkonceptet som SSF anser vara viktiga för att arrangemanet ska stå upp för det vi kommit fram till att det ska vara samt bevara arrangemangets popularitet. Kravspecifikationen är avsedd som ett stöd för riksfinalarrangörer hur helgen ska genomföras. Vi vill lämna frihet till varje arrangör att göra sitt arrangemang inom ramarna av regelverket för ICA Cup. Totalupplevelsen av ICA Cup riksfinal ska vara ett positivt och bestående minne för våra åriga skidåkare från hela Sverige, från norr till söder. Riksfinalen liksom den arrangerande orten ska minnas och nämnas i positiva ordalag många, många år efter att man haft förmånen att fått vara med som aktiv eller ledare. SISU IDROTTSUTBILDARNA För att få stöttning och support vad det gäller planering, ekonomi och utbildning omkring arrangemanget ska kontakt tas med SISU Idrottsutbildarna i det distrikt sökande klubb tillhör. Ta därför kontakt med ert SISU distrikt så fort som möjligt för att undersöka era möjligheter. Information finns på SISU Idrottsutbildarnas hemsida. Följande ska anges i er ansökan vad gäller SISU Idrottsutbildarna: Namn och kontaktuppgifter till er SISU-konsulent.

3 INFRASTRUKTUR Bra infrastruktur och samlade riksfinal-arrangemang är mycket avgörande i valet av arrangör. I ansökan ska anges hur följande punkter kommer arrangeras. Med bra infrastruktur menas följande: Transporter på tävlingsorten Krävs transporter på tävlingsorten ska dessa i första hand ske med av arrangören tillhandahållna bussar. Eventuella kostnader står arrangören för. Nära och gemensamt boende (mat & logi) Sträva efter ett koncentrerat boende som ligger nära de övriga aktiviteterna (tävlingsarena och kringarrangemang). Boendet ska främja deltagarnas möjligt att träffas och umgås med kompisar såväl från det egna distriktet som mellan distrikten. Detta boende ska endast vara avsett för deltagare och ledare. Matservering med ändamålsenlig meny ska finnas så nära förläggningen som möjligt. Följande ska anges i er ansökan vad gäller infrastruktur: Krävs det några transporter för arrangemanget och hur ska de i så fall lösas. Hur planeras logi och mat. TÄVLINGSARRANGEMANGET Man åker skidor för att det är roligt det ska vi alltid ha med oss i tanken när det gäller ICAcup. Tävlingsarrangemanget ska verka som ett föredöme för morgondagens ungdomstävlingar ute i distrikten. Distriktskampen är det viktigaste momentet under arrangemanget. Individuella tävlingarnas samt stafetternas resultat ska räknas ihop enligt bifogad tabell så att Sveriges bästa skiddistrikt i åldrarna år kan koras. Ett studiebesök hos föregående arrangör är önskvärt för att ta del av värdefull information och erfarenhet. Följande ingår i distriktskampen: Individuella tävlingar o Fredag: Distans 3,5 km o Lördag fm: Sprint ca 500 m o Lördag em: Ski-Cross ca 600 m Stafetter o Lång stafett, 4 x 2 km o Kort stafett, 4 x1 km o Skicross stafett, 4 x skicross banan Kringaktivitet Någon form av distriktstävling som kringaktivitet, ingår i distriktskampen. Lagledartävling Mer av jippo-karaktär. (ingår i distriktskampen) Banorna/stadion Det ska vara tävlingsbanor som främjar åringarnas utveckling och färdighet. Detta innebär att teknik, balans, snabbhet, koordination skall främjas före styrka och uthållighet. Banorna skall upplevas som roliga av de tävlande. Det får gärna förekomma inslag av Skicross-karaktär även i de traditionella individuella tävlingarna och stafetterna.

4 Tävlingsstadion får inte upplevas som ett flygfält för ungdomarna och bör inte ha långa, raka, flacka monotona banpartier i start- och målområdet. På stadionområdet ska det finnas ett kostnadsfritt vallautrymme där samtliga distrikt ska beredas plats. I detta ska funktioner som el och belysning finnas. Speaker/arenaproduktion Inramningen är en avgörande del av tävlingsarrangemanget; här spelar speakerfunktionen och arenaproduktionen en betydande roll. Att använda flera speakers som kan göra nedslag med intervjuer, referat ute på tävlingsområdet och avlasta varandra höjer stämningen. Att använda sig av modern musik och ljudjinglar är också viktigt. Här krävs engagemang och tekniska förutsättningar som lyfter arrangemanget. Tidtagning, resultat och webbsändning SSF-Timing med chip ska användas som tidtagning. Resultatrapporteringen ska vara snabb på såväl tävlingsplatsen som på tävlingens webbplats. För att höja mervärdet av eventet ska tävlingarna sändas med liveljud och liveresultat via tävlingens webb. Till detta ska SSF-Timings verktyg för liveresultat användas samt lämplig programvara för att streama speakerljudet. Önskvärt är även att sända bild från tävlingarna samt en hälsningsfunktion till speakern. All information gällande tävlingsarrangetmanget ska finnas tillgängligt på arrangörens webbsida senast 14 dagar innan tävling. Priser Alla som deltar skall få ett minnespris från arrangören. ICA skänker viss del i detta pris. Pris till de tre bästa distrikten efter varje dag. Antingen ett litet pris till alla representanter i laget eller något laget kan dela på. På den sista tävlingsdagen när distriktskampen är avgjord ska minst de tre främsta distrikten erhålla hederspriser vid den avslutande prisutdelningen. Dessutom ser vi gärna att det lottas ut några priser. Följande ska anges i er ansökan vad gäller tävlingsarrangemanget: Skiss/karta över skidstadion/tävlingsområdet med preliminära bankartor, start- o målområde (inkl stafettstart), vallautrymme, omklädning/dusch, servering mm. En plan för att sända arrangemanget med ljud och resultat via tävlingens webbsida.

5 KRINGARRANGEMANG För att ICA Cup ska upplevas som ett minne för livet för våra åringar så är det viktigt att kringarrangemangen håller en så hög kvalité som möjligt. Utse därför en organisation som verkligen brinner för att arbeta med kringarrangemang för ungdomar. Engagera gärna ungdomarna i er egen klubb, låt dem gärna tycka till och komma med idéer. På detta sätt besparas mycket arbete och tid samtidigt som gemenskapen i klubben stärks. ICA Cup innehåller förutom skidtävlingen; mottagning av distrikten, invigning, bra logi, kringarrangemang på tävlingsarenan, kamratmiddag samt marknadsföring lokalt och nationellt. Idag är det viktigt med en fungerande och uppdaterad webbsida. Webbsidan ligger under klubbens webbplats och ska formas efter ICA:s färger, röd och vit med svart text. Följande ska anges i er ansökan vad gäller kringarrangemang: Ansvarig för tävlingens webbsida (anges i organisationsschemat) Om ni redan nu har några speciella funderingar kring kamratmåltid, invigning mm. DELTAGARAVGIFT Den totala deltagavgiften ska godkännas av SSF och kunna presenteras på Kickoffen. I den ska följande ingå: Anmälningsavgifter Mat Logi Eventuella transporter på plats KICKOFF Varje år arrangeras på hösten en Kickoff för ICA och Folksamledare, där ska minst en representant från arrangören delta och kunna presentera arrangemanget som helhet. Kostnaden för detta står arrangören för. ARRANGÖRSBIDRAG Ett arrangörsbidrag på kronor betalas ut till arrangören från SSF när utvärdering har kommit in till SSF. SSF:s ansvarig för ICA Cup finns som ett stöd för arrangören och avstämningar ska ske regelbundet. Ett första möte ska ske senast augusti.

6 Bilaga 1 ORGANISATIONSSCHEMA ICA CUP Observera! Detta schema är enbart en hjälp för sökande arrangör och SSF för att belysa de viktigaste funktionerna i den blivande organisationen.

7 Poängberäkning ICA-cup Individuellt Stafett Placering Poäng Placering Poäng Mixlag 12 päng/åkare aovsett placering Max 16 åkare /distrikt får poäng

Förutsättningar för att arrangera ICA-CUP RIKSFINAL för åringar med option på fortsatt arrangerande 2023

Förutsättningar för att arrangera ICA-CUP RIKSFINAL för åringar med option på fortsatt arrangerande 2023 190214 Förutsättningar för att arrangera ICA-CUP RIKSFINAL för 15-16 åringar 2021-2022 med option på fortsatt arrangerande 2023 ICA-cup är en tävling som årligen utser Sveriges bästa skiddistrikt i åldrarna

Läs mer

Förutsättningar för att arrangera FOLKSAM CUP RIKSFINAL för åringar med option på fortsatt arrangerande 2022

Förutsättningar för att arrangera FOLKSAM CUP RIKSFINAL för åringar med option på fortsatt arrangerande 2022 Förutsättningar för att arrangera FOLKSAM CUP RIKSFINAL för 15-16 åringar 2020-2021 med option på fortsatt arrangerande 2022 Folksam Cup är en tävling som årligen utser Sveriges bästa skiddistrikt i åldrarna

Läs mer

REGELVERK. Svenska Skidförbundet Riksskidstadion, Falun Telefon: +46 (0) Webb:

REGELVERK. Svenska Skidförbundet Riksskidstadion, Falun Telefon: +46 (0) Webb: REGELVERK Svenska Skidförbundet Riksskidstadion, 791 19 Falun Telefon: +46 (0)10-708 69 00 Webb: www.skidor.com Syftet med Folksam cup är att stimulera till bra tränings och tävlingsverksamhet i våra skiddistrikt

Läs mer

Regelverk för. Sveriges roligaste skidtävling

Regelverk för. Sveriges roligaste skidtävling Regelverk för 2015 Sveriges roligaste skidtävling SYFTE Huvudsyftet med ICA cup är att arrangera en rikstävling för 13 14 åringar som ska ligga i framkant och vara den roligaste skidupplevelsen som åkaren

Läs mer

mellan Södermanland, Värmland, Örebro län och Östergötland

mellan Södermanland, Värmland, Örebro län och Östergötland DISTRIKTSMATCH i ORIENTERING mellan Södermanland, Värmland, Örebro län och Östergötland Innehåll 1. Om detta dokument. 2. Allmänt om distriktsmatchen 3. Tävlingarna 4. Ansvarsfördelning 5. Tips och önskemål

Läs mer

Information från SSF

Information från SSF Välkomna! Information från SSF Bästa kompis pris Delas ut under kamratmåltiden Trevligaste distriktet pris Delas ut under måndagens prisutdelning Dagordning Presentation av tävlingsledning, TD och SSF

Läs mer

om att anordna föreningsstyrelsesamling i unf

om att anordna föreningsstyrelsesamling i unf om att anordna föreningsstyrelsesamling i unf Fss-manualen anordna föreningsstyrelsesamling i unf innehåll Det du håller i din hand är ett viktigt verktyg för att utveckla UNF:s föreningar och deras arbete

Läs mer

Regelverk för Folksam Cup 2016

Regelverk för Folksam Cup 2016 Regelverk för Folksam Cup 2016 Folksam Cup är en tävling med syfte att årligen kora Sveriges bästa skiddistrikt i ålderskategorin 15-16 år. Tävlingen är uppdelad i två moment. Moment ett består av en serie

Läs mer

ARRANGÖRSINFORMATION Truppgymnastik SYD

ARRANGÖRSINFORMATION Truppgymnastik SYD ARRANGÖRSINFORMATION Truppgymnastik SYD Trupptävlingskommittén Syd 1. Anmälan Alla lag ska senast 6 veckor före tävlingsdatum ha anmält sig på Gymnastikförbundet Syds hemsida. Efter det går det att göra

Läs mer

Riksårsmötet 2016 i Malmö!

Riksårsmötet 2016 i Malmö! Riksårsmötet 2016 i Malmö! Den 10-12 juni tar vi över Malmö stad och drar igång Riksårsmötet 2016! Riksårsmötet är vårt förbunds största årliga händelse - vårt högsta beslutande organ där vi tar beslut

Läs mer

Tävlingsinbjudan. www.jarvsjoby.com/skidor hälsar välkommen till. med

Tävlingsinbjudan. www.jarvsjoby.com/skidor hälsar välkommen till. med Tävlingsinbjudan www.jarvsjoby.com/skidor hälsar välkommen till med Söndagen den 25 januari 2004 Tävlingsplats: Starttid/ Nummerlappar: Terrängen runt byn Järvsjöby, ca 3.5 mil öster om Vilhelmina tätort

Läs mer

Välkommen till SIK Skidors barn- och ungdomsverksamhet

Välkommen till SIK Skidors barn- och ungdomsverksamhet Välkommen till SIK Skidors barn- och ungdomsverksamhet Välkomna tillbaka efter en varm(!) och förhoppningsvis skön sommar, både nya och gamla skidåkande barn- och ungdomar (och era föräldrar)!! Till den

Läs mer

KRAVSPECIFIKATION FÖR ARRANGEMANG INOM REGION SYD

KRAVSPECIFIKATION FÖR ARRANGEMANG INOM REGION SYD KRAVSPECIFIKATION FÖR ARRANGEMANG INOM REGION SYD Innehållsförteckning 1 Ishall/arena 2 Förläggning/logi 3 Måltider/utspisning 4 Matchfunktionärer 5 Värdar 6 Tävlingsledning 7 Sekretariat 8 Läkare/sjukvård

Läs mer

Kalle Anka längd Cup 2013. Upplands äventyr i Sveg

Kalle Anka längd Cup 2013. Upplands äventyr i Sveg Kalle Anka längd Cup 2013 Upplands äventyr i Sveg Resan mot Sveg 2013 började ett år tidigare när finalen 2012 avslutades med Upplands fina framgångar i Ski-cross stafetten. Många timmars träning hade

Läs mer

Onsdag 23/1 11:00 Damer/Skiathlon K/F 15 km (7,5km+7,5km) 12:30 Herrar/Skiathlon K/F 30 km (15km+15km)

Onsdag 23/1 11:00 Damer/Skiathlon K/F 15 km (7,5km+7,5km) 12:30 Herrar/Skiathlon K/F 30 km (15km+15km) TÄVLINGS PM SKID-SM 2013 Detta PM innehåller all information för samtliga dagar. ARRANGÖR VM 2015 & Föreningen Svenska Skidspelen TÄVLINGSPROGRAM Datum Tid Tävling Teknik Distans Onsdag 23/1 11:00 Damer/Skiathlon

Läs mer

Utvecklingssamtal Spelare

Utvecklingssamtal Spelare Utvecklingssamtal Spelare Hemuppgift Fanna BK P/F Spelarutveckling. Detta är en hemuppgift som vi tränare vill att ni går hem och svarar på. Den tar max 10-15 minuter att göra. Lämna tillbaka uppgiften

Läs mer

om demokrati och föreningskunskap

om demokrati och föreningskunskap Lärgruppsplan Vår förening om demokrati och föreningskunskap Att lära är att ge sig ut på en upptäcktsresa. Med denna lärgruppsplan som guide vill vi underlätta för dig och dina kollegor att upptäcka innehållet

Läs mer

Säker mat i idrottsrörelsen LÄRGRUPPSPLAN

Säker mat i idrottsrörelsen LÄRGRUPPSPLAN Säker mat i idrottsrörelsen LÄRGRUPPSPLAN Inledning Vid en match eller tävling finns ofta en kiosk vid sidan av pianen, där kan man ta en värmande kopp kaffe, en macka eller varför inte en varmkorv. Att

Läs mer

www.sisuidrottsutbildarna.se/orebro

www.sisuidrottsutbildarna.se/orebro Face to Face Skapa utbildning i världsklass! Idrottsrörelsen har drygt 3 miljoner medlemmar i Sverige och är landets största och kanske viktigaste folkrörelse. Idrottens vision är: Svensk idrott världens

Läs mer

Ungdomsrådet - rekrytering

Ungdomsrådet - rekrytering Ungdomsrådet - rekrytering Nu är det dags att rekrytera nya ledamöter till Riksidrottsförbundets och SISU Idrottsutbildarnas Ungdomsråd. Vi söker dig som: Har erfarenhet från SF/DF/SISU-d arbete Gillar

Läs mer

Konceptbeskrivning Ungagemang

Konceptbeskrivning Ungagemang Konceptbeskrivning Ungagemang Vad är Ungagemang? Syftet med Ungagemang är att skapa en fysisk mötesplats där unga ges verktyg och inspiration för att själva förvandla idéer till aktiviteter som skapar

Läs mer

SVENSKA BASKETBOLLFÖRBUNDET. USM Handboken

SVENSKA BASKETBOLLFÖRBUNDET. USM Handboken SVENSKA BASKETBOLLFÖRBUNDET USM Handboken 2015 2016 Innehåll Sid. 2 Sid. 3 Sid. 4 Allmän information Deltagande lag Arrangörer Allmän information om Ungdoms-SM 2015-2016 TIDSPLAN 27-29 november U17 + U19

Läs mer

ÅRSPLAN SÄSONGEN 2014

ÅRSPLAN SÄSONGEN 2014 Instruktioner för hur vi gör och implementerar en årsplan Alla lag i FC Djursholm gör en årsplan in för nästa säsong. Förslag på innehåll i planen görs av tränare och lagledare utifrån de riktlinjer som

Läs mer

PAY N PLAY 18-HÅL KROG WWW.SBGK.NU - 063-77 93 90 - KANSLI@SBGK.NU. Banan har. Med Norrlands bästa greener.

PAY N PLAY 18-HÅL KROG WWW.SBGK.NU - 063-77 93 90 - KANSLI@SBGK.NU. Banan har. Med Norrlands bästa greener. Banan har 18-HÅL Med Norrlands bästa greener. PAY N PLAY Där alla oavsett golfbakgrund är välkomna! EN KROG Med dagens lunch och fullständiga rättigheter. WWW.SBGK.NU - 063-77 93 90 - KANSLI@SBGK.NU Kort

Läs mer

Så gör man en Klädbytardag på Miljövänliga Dagen 9 april

Så gör man en Klädbytardag på Miljövänliga Dagen 9 april Så gör man en Klädbytardag på Miljövänliga Dagen 9 april Ordna en Klädbytardag på Sveriges största Klädbytardag den 9 april som också är Miljövänliga Dagen. Naturskyddsföreningens kretsar, ideella medlemmar

Läs mer

Verksamhetsplan 2014 Juniorkommittén

Verksamhetsplan 2014 Juniorkommittén Verksamhetsplan 2014 Juniorkommittén Inledning Under 2013 hade vi på Melleruds GK 15-talet juniorer i träning med 4 aktiva ledare. De flesta hade möjlighet att träna 2 gånger per vecka. Vi hade serielag

Läs mer

MÖTESPLATS 2009. En arena full med möjligheter. 9-11 oktober, Hotell Nordica/Folkets Hus, Strömsund

MÖTESPLATS 2009. En arena full med möjligheter. 9-11 oktober, Hotell Nordica/Folkets Hus, Strömsund MÖTESPLATS 2009 En arena full med möjligheter 9-11 oktober, Hotell Nordica/Folkets Hus, Strömsund Det blåser positiva vindar! Aldrig tidigare har det blåst så positiva vindar i norrlands inland! Stora

Läs mer

ATT STÖTTA IFK. Partner 2014. Bohusläns bästa När du stöttar IFK Uddevalla så stöttar du en förening med en stor och framgångsrik ungdomsverksamhet.

ATT STÖTTA IFK. Partner 2014. Bohusläns bästa När du stöttar IFK Uddevalla så stöttar du en förening med en stor och framgångsrik ungdomsverksamhet. ATT STÖTTA IFK Älskar du fotboll och vill stötta en förening som satsar på ungdomarna? Välkommen till IFK Uddevalla. Bohusläns bästa När du stöttar IFK Uddevalla så stöttar du en förening med en stor och

Läs mer

Tävlings PM Scandic Cup & JVM Test 10-12 januari, Idre Fjäll

Tävlings PM Scandic Cup & JVM Test 10-12 januari, Idre Fjäll Tävlings PM Scandic Cup & JVM Test 10-12 januari, Idre Fjäll ARRANGÖR ARENA Örebro Skidallians Idre Skidstadion som är belägen vid Idre Fjäll cirka 15 mil nordväst Mora efter riksväg 70. Webblänk till

Läs mer

Programutbud för barn och föräldrar på Habiliteringscenter Södertälje

Programutbud för barn och föräldrar på Habiliteringscenter Södertälje Programutbud för barn och föräldrar på Hösten 2013 Programmet presenterar vårt utbud för olika åldersgrupper. Vi planerar att regelbundet återkomma med ungefär samma utbud. Vissa grupper eller föräldrautbildningar

Läs mer

IDROTTSLYFTETS FÖRENINGSSTÖD 2016

IDROTTSLYFTETS FÖRENINGSSTÖD 2016 IDROTTSLYFTETS FÖRENINGSSTÖD 2016 Föreningen har möjlighet att söka stöd både till fria satsningar och färdiga paket. Nedan följer exempel på projekt som faller inom ramen för Idrottslyftet 2016 som förhoppningsvis

Läs mer

Enkel manual. ansöka tävling i friidrottens nya IT-system.

Enkel manual. ansöka tävling i friidrottens nya IT-system. Enkel manual ansöka tävling i friidrottens nya IT-system. Den här manualen försöker gå genom de olika stegen i ansökningsprocessen för att söka sanktion för tävling i friidrott. Logga in Börja med att

Läs mer

Lathund för IF...SO Tour 2015 Maxitennis

Lathund för IF...SO Tour 2015 Maxitennis Lathund för IF...SO Tour 2015 Maxitennis Tennis Stockholm, Anders Heimklo Äger rätten till detta material. Får ej kopieras eller lämnas till annan utan medgivande från Tennis Stockholm, Anders Heimklo

Läs mer

PM Svenska Cupen Juniorcupen Rikscupen Östersundspokalen i Kvinnlig artistisk gymnastik

PM Svenska Cupen Juniorcupen Rikscupen Östersundspokalen i Kvinnlig artistisk gymnastik PM Svenska Cupen Juniorcupen Rikscupen Östersundspokalen i Kvinnlig artistisk gymnastik 14-15 november 2015 Östersund Arena Arrangör: & Gymnastikförbundet Välkomna till Östersund Gymnaster, ledare och

Läs mer

BLODOMLOPPET MALMÖ 15 MAJ 2012. www.blodomloppet.se

BLODOMLOPPET MALMÖ 15 MAJ 2012. www.blodomloppet.se MALMÖ BLODOMLOPPET 15 MAJ 2012 Huvudsponsor: Blodomloppet är ett motionslopp för alla. Ung som gammal, stark som svag. Genom att delta främjar du blodgivning i Sverige. Anmälan och mer information hittar

Läs mer

Betalning av utomhusträning, juniorläger och Skandia Cup

Betalning av utomhusträning, juniorläger och Skandia Cup Juniorblogg 2015 Vinterträning juniorer 2015-12-15 Nu är det hög tid att börja tänka på nästa golfsäsong. För att komma väl förberedda till den är det dags att börja träningen inomhus med oss. I år vill

Läs mer

DRESSYRALLSVENSKAN DIVISION 2 PONNY 2011

DRESSYRALLSVENSKAN DIVISION 2 PONNY 2011 1 1. Tidpunkt och indelning: Tävlingen genomförs under oktober-november. Skåne delas i grupper så att antalet blir ca 7-8 lag/grupp. 2. Anmälan och avgifter: Anmälan ska vara Skånes RF tillhanda senast

Läs mer

OKT/2015 ALLT OM DÖRRAR. Nyhetsbrev Arkitekter

OKT/2015 ALLT OM DÖRRAR. Nyhetsbrev Arkitekter OKT/2015 ALLT OM DÖRRAR Nyhetsbrev Arkitekter NU BÖRJAR VI BLOGGA På Swedoor har vi som ambition att alltid vara en modern och relevant leverantör av design och innovation. Vi jobbar ständigt på att utveckla

Läs mer

RIKTLINJER FÖR POJKAR OCH FLICKOR 7 ÅR

RIKTLINJER FÖR POJKAR OCH FLICKOR 7 ÅR 2015 3-manna RIKTLINJER FÖR POJKAR OCH FLICKOR 7 ÅR Målsättning föreningen Älvsborg FF erbjuder barn, ungdomar och vuxna i närområdet en mötesplats där alla är välkomna att ha trevligt med fotboll som

Läs mer

Lagledarmöte för Ungdoms - SM. Filipstad DISTANS

Lagledarmöte för Ungdoms - SM. Filipstad DISTANS Lagledarmöte för Ungdoms - SM Filipstad 2015-02-05 DISTANS Information från Tävlingsledningen Se till att ni är uppskrivna på listan. Anmäl strykningar och återbud direkt, nu! Dagordning Presentation av

Läs mer

Regler och Riktlinjer för Tävlingar inom Stockholm 2016. Klubbgemensamt beslut 2015-11-10

Regler och Riktlinjer för Tävlingar inom Stockholm 2016. Klubbgemensamt beslut 2015-11-10 Regler och Riktlinjer för Tävlingar inom Stockholm 2016 Klubbgemensamt beslut 2015-11-10 Innehåll Tävlingsstruktur 2016... 3 Beslut 2016... 4 Öppna tävling för anmälan... 4 Sista dag för anmälan... 4 Efteranmälan...

Läs mer

Landskrona Simsällskap har nöjet att inbjuda Er till 2011 års DM/JDM, i norra Europas snabbaste 50:a.

Landskrona Simsällskap har nöjet att inbjuda Er till 2011 års DM/JDM, i norra Europas snabbaste 50:a. Inbjudan DM/JDM 28-29 maj 2011 Citadellbadet i Landskrona Landskrona Simsällskap har nöjet att inbjuda Er till 2011 års DM/JDM, i norra Europas snabbaste 50:a. Härmed har vi i Landskrona Simsällskap nöjet

Läs mer

Hallands 4H för ungdomar, av ungdomar nr 3 2010

Hallands 4H för ungdomar, av ungdomar nr 3 2010 Månadsbladet Hallands 4H för ungdomar, av ungdomar nr 3 2010 Hej allihopa! Sommaren är äntligen här och många av er njuter nog nu av ett härligt sommarlov. Många av er laddar nog också inför årets Riksläger

Läs mer

HANDLEDNING FÖR SVEMO:s OCH SBF:s MILJÖREVISION PÅ PERMANENT ANLÄGGNING

HANDLEDNING FÖR SVEMO:s OCH SBF:s MILJÖREVISION PÅ PERMANENT ANLÄGGNING HANDLEDNING FÖR SVEMO:s OCH SBF:s MILJÖREVISION PÅ PERMANENT ANLÄGGNING Inledning I enlighet med SVEMO:s och SBF:s handlingsplaner för miljöarbetet skall samtliga anläggningar vara certifierade. Detta

Läs mer

välkommen till S-studenters 27:e kongress!

välkommen till S-studenters 27:e kongress! välkommen till S-studenters 27:e kongress! S-studenter 27:e ordinarie kongress går av stapeln 10-12 juni på Karlstads universitet. Förbundsstyrelsen och värdklubben S-studenter Karlstad hälsar dig hjärtligt

Läs mer

JSM Tävlingsplats: Hallstaberget/Sollefteå Arrangör: Sollefteå skidor IF

JSM Tävlingsplats: Hallstaberget/Sollefteå Arrangör: Sollefteå skidor IF PM JSM 2019 Tävlingsplats: Hallstaberget/Sollefteå Arrangör: Sollefteå skidor IF Tävlingsprogram Onsdag 6 mars Datum Klass Tävling Teknik Sträcka Starttid 06-mar D17-18 Masstart Fri 10 km (2*5) 1000 06-mar

Läs mer

SOMMAR I VIARP 2015. Jump Camp 27-29 juli 300 kr + beroende på tränare Dressage Camp 28-30 juli 300 kr + beroende på tränare

SOMMAR I VIARP 2015. Jump Camp 27-29 juli 300 kr + beroende på tränare Dressage Camp 28-30 juli 300 kr + beroende på tränare Hej alla hästvänner! SOMMAR I VIARP 2015 Nu är det dags att anmäla sig till sommarens olika kurser och läger. I år har vi något för alla så fortsätt läsa och skynda er att anmäla på bifogad blankett till

Läs mer

Er anmälan är bindande och ändringar kan enbart göras fram till den 7 februari.

Er anmälan är bindande och ändringar kan enbart göras fram till den 7 februari. Mässan A-Ö AVANMÄLAN Er anmälan är bindande och ändringar kan enbart göras fram till den 7 februari. Skulle företag avanmäla sig efter 7 februari debiteras UF-företaget för mässavgiften (450kr/elev). Endast

Läs mer

Utvärdering 2015 deltagare Voice Camp

Utvärdering 2015 deltagare Voice Camp Utvärdering 15 deltagare Voice Camp 8 deltagare Har det varit roligt på lägret? (%) 1 8 6 4 1 Ja Nej Varför eller varför inte? - Enkelt, jag älskar att sjunga och det är alltid kul att träffa nya vänner

Läs mer

BILAGA TILL RUTIN DOKUMENTATION SOL & LSS

BILAGA TILL RUTIN DOKUMENTATION SOL & LSS 1 (7) TYP AV DOKUMENT: BILAGA TILL RUTIN DOKUMENTATION SOL OCH LSS BESLUTAD AV: UPPDRAGSCHEF ANTAGEN: 19 JANUARI 2016 ANSVARIG: KVALITETSSAMORDNARE REVIDERAS: ÅRLIGEN SENAST REVIDERAD: 18 MAJ 2016 BILAGA

Läs mer

ÖLANDS KYRKSTAFETT - EN UPPLEVELSE FÖR ALLA

ÖLANDS KYRKSTAFETT - EN UPPLEVELSE FÖR ALLA 30 APRIL 2016 ÖLANDS KYRKSTAFETT - EN UPPLEVELSE FÖR ALLA Att springa stafett på ett vårspirande Öland är en upplevelse. Den numera klassiska löparstafetten mellan kyrkor på Öland genomförs i år för 38:e

Läs mer

PM Svenska Mästerskapen för Ungdom i cykel, landsväg, 2013

PM Svenska Mästerskapen för Ungdom i cykel, landsväg, 2013 PM Svenska Mästerskapen för Ungdom i cykel, landsväg, 2013 Välkomna till årets stora cykelhändelse på landsväg för ungdomar, USM på Omberg! Motala AIF CK har sökt sig ner till sydligare trakter för vårt

Läs mer

vett & etikett vett & etikett Studieplan för idrottsföräldrar av Anneli Wikman och Titti Werner

vett & etikett vett & etikett Studieplan för idrottsföräldrar av Anneli Wikman och Titti Werner Studieplan vett & etikett för idrottsföräldrar av Anneli Wikman och Titti Werner vett & etikett för idrottsföräldrar Anneli Wikman och Titti Werner Någonting händer med många av oss föräldrar när vi ser

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN 2015

VERKSAMHETSPLAN 2015 VERKSAMHETSPLAN 2015 Klubben ska: Bedriva en elitinriktad tränings- och tävlingsverksamhet för våra medlemmar Möjliggöra ett aktivt utövande av sporten även för övriga orienteringslöpare och skidåkare

Läs mer

SOMMARENS LÖPARFEST MED TRE LOPP SAMMA DAG. Lördag 14 juni 2008 OCH LÖRDAG 14 JUNI 2008 PM OCH STARTBEVIS KARLSTAD MINILOPP

SOMMARENS LÖPARFEST MED TRE LOPP SAMMA DAG. Lördag 14 juni 2008 OCH LÖRDAG 14 JUNI 2008 PM OCH STARTBEVIS KARLSTAD MINILOPP LÖRDAG 14 JUNI 2008 SOMMARENS LÖPARFEST MED TRE LOPP SAMMA DAG Lördag 14 juni 2008 OCH KARLSTAD MINILOPP LÖRDAG 14 JUNI 2008 PM OCH STARTBEVIS KARLSTAD MINILOPP KARLSTAD STADSLOPP STADSLOPP ARRANGERAS

Läs mer

Välkommen till Göteborg och Postmästerskap i Bowling

Välkommen till Göteborg och Postmästerskap i Bowling Välkommen till Göteborg och Postmästerskap i Bowling Vi hälsar Er hjärtligt Välkomna till Göteborg den 6 7 oktober för att delta i Postmästerskap i Bowling. Spelplats är Strike & Co i Gamlestan som har

Läs mer

INBJUDAN TILL SERIESPEL OCH DM FÖR UNGDOMSLAG 2016

INBJUDAN TILL SERIESPEL OCH DM FÖR UNGDOMSLAG 2016 Till Distriktets Föreningar f v b ledare/tränare för Ungdomslagen INBJUDAN TILL SERIESPEL OCH DM FÖR UNGDOMSLAG 2016 Ångermanlands Fotbollförbunds Tävlingskommitté inbjuder härmed distriktets föreningar

Läs mer

Sveriges största klädbytardag 16 april 2016

Sveriges största klädbytardag 16 april 2016 Sveriges största klädbytardag 16 april 2016 Ordna en Klädbytardag under Sveriges största Klädbytardag lördag 16 april. Föreningskretsar, medlemmar, folkbibliotek, skolor, privatpersoner kan vara med och

Läs mer

Studiehandledning UNG LEDARE SISU IDROTTSBÖCKER

Studiehandledning UNG LEDARE SISU IDROTTSBÖCKER Studiehandledning UNG LEDARE SISU IDROTTSBÖCKER Ett stöd för skol-if Den här studiehandledningen är gjord som ett stöd för skolidrottsföreningar som vill arbeta med häftet Ung Ledare i studiecirkel. Metodiken

Läs mer

Dalaoffensiven Utfall gruppdiskussioner. Falun 29 november

Dalaoffensiven Utfall gruppdiskussioner. Falun 29 november Dalaoffensiven Utfall gruppdiskussioner Falun 29 november Grupparbete Frågeställningar att behandla 1. Individutveckling Hur skapar vi en verksamhet som utvecklar alla under hela livet utifrån sina förutsättningar

Läs mer

Juniorverksamhet 2016

Juniorverksamhet 2016 Juniorverksamhet 2016 Målet med vår juniorverksamhet är att det ska vara roligt, lekfullt, träffa kompisar och lära sig golf. Vi har många olika aktiviteter för ungdomarna att vara med på. Vi vill att

Läs mer

SKANDIA SCRAMBLE TJEJER SKANDIA SCRAMBLE KILLAR TÄVLINGSLEDARMANUAL 2007

SKANDIA SCRAMBLE TJEJER SKANDIA SCRAMBLE KILLAR TÄVLINGSLEDARMANUAL 2007 2007-03-16 Skandia Scramble 1 (6) SKANDIA SCRAMBLE TJEJER och SKANDIA SCRAMBLE KILLAR TÄVLINGSLEDARMANUAL 2007 INNEHÅLLSFÖRTECKNING sid 1. Övergripande tävlingsbestämmelser 2 2. Klubbkval 2 3. Regionkval

Läs mer

Finlands Svenska Orienteringsförbund r.f.

Finlands Svenska Orienteringsförbund r.f. Finlands Svenska Orienteringsförbund r.f. Helsingfors 12.02.2014 Föreningsbrev 1/2014 Hoppas utvecklingen aldrig tar slut! Nu tänkte jag inte på VALO som har hittat nya former utan på FSO som förbund och

Läs mer

Vimmerby Tennisklubb 2015-2016

Vimmerby Tennisklubb 2015-2016 Vimmerby Tennisklubb 2015-2016 Kansli Vimmerby TK, Lundgatan 50, 598 40 VIMMERBY Telefon 0492-312 90 E-post info@vimmerbytennisklubb.se Internet www.vimmerbytennisklubb.se Vimmerby TK Källängsbanorna Stänger

Läs mer

En satsning på Barnfotbollen

En satsning på Barnfotbollen En satsning på Barnfotbollen Framtaget av en arbetsgrupp bestående av föräldrar och ledare i samarbete med Upplands fotbollförbund och SISU Idrottsutbildarna Kontaktperson på Upplands FF: Chasmine Wahlberg

Läs mer

JSM/RM i gevärsskytte

JSM/RM i gevärsskytte JSM/RM Välkommen till Kristinehamn 10-12 september 2010 Inbjudan I S T K R I N E H A M N S 1900 S K Y T T E F Ö R E N I N G I S T K R I N E H A M N S 1900 S K Y T T E F Ö R E N I N G JSM/RM i gevärsskytte

Läs mer

SM/JSM simning 2-6 juli Alidebergsbadet SM Beach-vattenpolo 3-5 juli City-Viskan SM Öppet vatten 1 juli City-Viskan

SM/JSM simning 2-6 juli Alidebergsbadet SM Beach-vattenpolo 3-5 juli City-Viskan SM Öppet vatten 1 juli City-Viskan SM/JSM simning 2-6 juli Alidebergsbadet SM Beach-vattenpolo 3-5 juli City-Viskan SM Öppet vatten 1 juli City-Viskan 2 Simning, Beach-vattenpolo och Öppet vatten SPONSORER och SAMARBETSPARTNERS 3 SM-veckan

Läs mer

PATRULLTÄVLING ULTRALÅNG DISTANS FÖR UNGDOMAR 16 11.00 17 - JUNIORER

PATRULLTÄVLING ULTRALÅNG DISTANS FÖR UNGDOMAR 16 11.00 17 - JUNIORER I N B J U D A N 2010 Tvådagarstävling för ungdomar juniorer med etapp- och sammanlagt resultat. För att få sammanlagt resultat ska samma par springa både stafetten och patrulltävlingen. Det är dock inget

Läs mer

Lathund för IF SO Tour 2015 Minitennis

Lathund för IF SO Tour 2015 Minitennis Lathund för IF SO Tour 2015 Minitennis Tennis Stockholm, Anders Heimklo Äger rätten till detta material. Får ej kopieras eller lämnas till annan utan medgivande från Tennis Stockholm, Anders Heimklo INNEHÅLL

Läs mer

LOGGBOKEN LOGGBOKEN. Serviceloggboken ger dig konkreta verktyg för att bemöta kunder och utveckla din kompetens som servicegivare.

LOGGBOKEN LOGGBOKEN. Serviceloggboken ger dig konkreta verktyg för att bemöta kunder och utveckla din kompetens som servicegivare. LOGGBOKEN Serviceloggboken är för dig som arbetar i ett serviceyrke eller som ska börja jobba med service. Låt den bli din egen speciella loggbok. Serviceloggboken ger dig konkreta verktyg för att bemöta

Läs mer

UTVECKLA SÅ UTVECKLAR NI ER FÖRENING!

UTVECKLA SÅ UTVECKLAR NI ER FÖRENING! UTVECKLA SÅ UTVECKLAR NI ER FÖRENING! HEJ! Föreningen eller klubben är en av de viktigaste grundstenarna i Socialdemokraterna. Det är den verksamhet som de flesta av våra medlemmar möter i sitt vardagsengagemang.

Läs mer

TROLLHÄTTANS HOCKEYCLUB OCH VÄNERSBORGS HOCKEYCLUB HÄLSAR VÄLKOMMEN TILL 2013 ÅRS 2STAD HOCKEY CUP

TROLLHÄTTANS HOCKEYCLUB OCH VÄNERSBORGS HOCKEYCLUB HÄLSAR VÄLKOMMEN TILL 2013 ÅRS 2STAD HOCKEY CUP TROLLHÄTTANS HOCKEYCLUB OCH VÄNERSBORGS HOCKEYCLUB HÄLSAR VÄLKOMMEN TILL 2013 ÅRS 2STAD HOCKEY CUP INTERNATIONELLA UNGDOMS- OCH JUNIORHOCKEYTURNERINGAR U12 (01) 1-3 mars U13 (00) 8-10 mars U14 (99) 15-17

Läs mer

Idrottens föreningslära GRUND

Idrottens föreningslära GRUND 1 Lärgruppsplan Idrottens föreningslära GRUND Att lära är att ge sig ut på en upptäcktsresa. Med denna lärgruppsplan som guide vill vi underlätta för dig och dina kollegor att upptäcka innehållet Idrottens

Läs mer

! "# $"%&' UPPLANDSLAGET F 89 Delrapport 040512

! # $%&' UPPLANDSLAGET F 89 Delrapport 040512 ! "# $"%&' UPPLANDSLAGET F 89 Delrapport 040512 $(()$ * )) *# +,(()$ * $$-./) * 0-./) *! 100231450 *6 30 *& ! "# $%&' Hej alla ledare till F 89 lag i Uppland Nu är Upplandslaget uttaget och det känns mycket

Läs mer

Dagverksamhet för äldre

Dagverksamhet för äldre Äldreomsorgskontoret Dagverksamhet för äldre Delrapport med utvärdering Skrivet av Onerva Tolonen, arbetsterapeut, 2010-08-09 Innehåll 1. Inledning...3 1.1 Vilka problem ville vi åtgärda?...3 1.2 Vad vill

Läs mer

Uppdrag: Du vet nu mer om hur Östersjön mår. Nu är det dags att göra något. Rädda Östersjön! Handlingsplan Elevmaterial 2

Uppdrag: Du vet nu mer om hur Östersjön mår. Nu är det dags att göra något. Rädda Östersjön! Handlingsplan Elevmaterial 2 Du vet nu mer om hur Östersjön mår. Nu är det dags att göra något. I Uppdrag: Rädda Östersjön! Handlingsplan Elevmaterial 2 Dags att ta steget från ord till handling Uppdrag: Rädda Östersjön! Ni har nu

Läs mer

ÅRSMÖTE I slutet av mars har vi vårt årsmöte där vi hoppas att så många som möjligt kan komma. Kallelse kommer tre veckor innan årsmötesdatumet.

ÅRSMÖTE I slutet av mars har vi vårt årsmöte där vi hoppas att så många som möjligt kan komma. Kallelse kommer tre veckor innan årsmötesdatumet. MÅNADSBREV, JANUARI 2013 Bästa medlemmar! Nytt år och nya möjligheter. Vi har nu avverkat en månad av 2014. Ett år som vi alla ser med spänning fram emot. Vintern har låtit vänta på sig men rätt som det

Läs mer

Pedagogisk omsorg Pedagogisk omsorg är ett samlingsbegrepp för verksamhet som erbjuds istället för förskola och fritidshem.

Pedagogisk omsorg Pedagogisk omsorg är ett samlingsbegrepp för verksamhet som erbjuds istället för förskola och fritidshem. 1 (6) 2013-01-22 Utdelningsadress Besöksadress Webb Telefon E-post Bankgiro 821 80 Bollnäs Stadshustorget 2 www.bollnas.se 0278-250 00 bollnas@bollnas.se 594-2636 2 (6) Pedagogisk omsorg Pedagogisk omsorg

Läs mer

Välkomna till årsmöte 2015! 2015-03-21 www.sibbhultsverken.com 1

Välkomna till årsmöte 2015! 2015-03-21 www.sibbhultsverken.com 1 Välkomna till årsmöte 2015! 2015-03-21 www.sibbhultsverken.com 1 Årsmöte Härlövs IF 2015-03-19 Preliminär dagordning för årsmötet 1. Fastställande av röstlängd för mötet 2. Fråga om mötet utlysts på rätt

Läs mer

Folksam cup D15 Moa Hansson D16 Hanna Abrahamsson. H15 Karl Stark H16 Filip Rosjö

Folksam cup D15 Moa Hansson D16 Hanna Abrahamsson. H15 Karl Stark H16 Filip Rosjö Folksam cup 2016 Smålandslaget 2016 D15 Moa Hansson D16 Hanna Abrahamsson Elisabet Mikkelsen Alma Haag Elsa Melin H15 Karl Stark H16 Filip Rosjö Ludwig Axelsson Fabian Flaa Melker Elofsson Loke Östangård

Läs mer

VÄGBESKRIVNING. Vägbeskrivning samt karta till Stenholmen, Gerstorp hittar ni sist i detta brev tillsammans med en skiss över Gerstorps Säteri.

VÄGBESKRIVNING. Vägbeskrivning samt karta till Stenholmen, Gerstorp hittar ni sist i detta brev tillsammans med en skiss över Gerstorps Säteri. RYTTARBREV FFRAMTIIDS LLÄTTA VÅRTÄVLLIING 1100--1111 MAJ 22000088 Framtid har det stora nöjet att hälsa er ALLA hjärtligt välkomna till vår Lätta Vårtävling. Vi har ca 50 anmälda ekipage, varav flera tävlar

Läs mer

RÖD tennis tävling&lek

RÖD tennis tävling&lek Familjetennis Barn 5 år och yngre: HT (14 veckor) 1 tillfälle/vecka 695kr VT(14 veckor) 1 tillfälle/vecka 695kr Man spelar 1 tillfälle i veckan. Tisdagar 17:15-18:00. Föräldrar ska komma ombytta med tennisskor

Läs mer

ÖSTERSUNDS FK AKADEMI

ÖSTERSUNDS FK AKADEMI Senast reviderad januari 2016 ÖSTERSUNDS FK AKADEMI VERSION 2 Innehåll 4 2 Förord 4 3 Målsättning på planen... 4 4...och utanför planen 4 5 Värdegrund & Vision 4 7 Träningsavgift & Innehåll 4 9 Förväntningar

Läs mer

Glashuset 2014. Ytan är 5,5 x 5,5 = 30 m2. Fönster: 128 x 263 cm Glashuset har 29 fönster

Glashuset 2014. Ytan är 5,5 x 5,5 = 30 m2. Fönster: 128 x 263 cm Glashuset har 29 fönster Glashuset 2014 Ytan är 5,5 x 5,5 = 30 m2 Fönster: 128 x 263 cm Glashuset har 29 fönster Målet med Umeå2014 stärka människorna stärka staden stärka kulturen stärka norra regionen stärka det europeiska samarbetet

Läs mer

Tävlingsreglemente för SM i kendo. Senast reviderade 2012-12-16

Tävlingsreglemente för SM i kendo. Senast reviderade 2012-12-16 Tävlingsreglemente för SM i kendo Senast reviderade 2012-12-16 Förord Följande regler gäller svenska mästerskap (SM) i kendo. Reglementets syfte är att klargöra för arrangören, tävlande och domarna reglerna

Läs mer

JUNIOR & ELIT VIKSJÖ GK

JUNIOR & ELIT VIKSJÖ GK VIKSJÖ GK NR 7, 2012 JUNIOR & ELIT VIKSJÖ GK Juniorverksamheten på Viksjö GK Målsättning: Att kunna vara en idrottare i golf! Stödja barn och ungdomars utveckling från Golfkul till Knatte mot Elit! Ledare

Läs mer

LIRA BOLL I. Din lokala fotbollsförening

LIRA BOLL I. Din lokala fotbollsförening LIRA BOLL I Din lokala fotbollsförening Vilka mål har du för ditt barns idrottande? Bli en duktig idrottare Lära sig att samarbeta, få lagkänsla Vinna Få ökat självförtroende Lära sig hantera motgångar

Läs mer

LATHUND FÖR LEDARE I TENHULTS IF. Allmänt. Kontaktpersoner. Medlemsavgifter/Träningsavgifter. Hemsida

LATHUND FÖR LEDARE I TENHULTS IF. Allmänt. Kontaktpersoner. Medlemsavgifter/Träningsavgifter. Hemsida LATHUND FÖR LEDARE I TENHULTS IF Allmänt Kontaktpersoner Ungdomsansvarig är Andreas Ahlgren. Andreas nås på: 036-71 58 78 073-776 43 25 andreasahlgren@telia.com Medlemsavgifter/Träningsavgifter Fotbollsskolan

Läs mer

Studieplan. Stå inte och se på! för idrotten till boken Att lyckas med lobbning av Henrik Bergström & Jan Byström

Studieplan. Stå inte och se på! för idrotten till boken Att lyckas med lobbning av Henrik Bergström & Jan Byström Studieplan för idrotten till boken Att lyckas med lobbning av Henrik Bergström & Jan Byström Studieplanen är framtagen av Jan Byström, SISU Idrottsutbildarna och Mattias Claesson, Riksidrottsförbundet

Läs mer

Innebandy 2014/ 2015 2014/2015. Tävlingsbestämmelser. Regler. Korpen Linköping

Innebandy 2014/ 2015 2014/2015. Tävlingsbestämmelser. Regler. Korpen Linköping 2014/2015 Innebandy 2014/ 2015 Tävlingsbestämmelser Regler Tävlingsbestämmelser Speltid 2 * 16 minuter (gäller samtliga serier) Laguppställning Laguppställning SKA fyllas i och lämnas till domaren innan

Läs mer

Ortsutveckling Bettna

Ortsutveckling Bettna Ortsutveckling Bettna Välkommen! Stormöte den 28 november 2013 Kvällens program 19.00 Välkommen 19.10 Bettna 2019 hur kom vi hit? diskussion och fika feedback 20.30 Nästa steg 20.50 Rapport från arbetsgrupperna

Läs mer

SVENSKA BILSPORTFÖRBUNDET - Lärarhandledning - Lärarhandledning för OFFROAD

SVENSKA BILSPORTFÖRBUNDET - Lärarhandledning - Lärarhandledning för OFFROAD Lärarhandledning för Funktionärsutbildning OFFROAD OR_UTB_Funk_Lararhandledning - Utgåva februari 2006 - Version 2 Sidan 1 av 14 FÖRORD Som underlag använder du Tävlings- och Tekniskaregler,denna handledning

Läs mer

Lathund mall för utvecklingssamtal med spelare 10 år och äldre

Lathund mall för utvecklingssamtal med spelare 10 år och äldre Lathund mall för utvecklingssamtal med spelare 10 år och äldre Spelarutvecklingssamtal sker en gång per år där ledarna ansvarar för samtalen. Minst en förälder per spelare deltar i samtalet (gäller upp

Läs mer

Utvärdering Filmkollo 2010 - målsman

Utvärdering Filmkollo 2010 - målsman Utvärdering Filmkollo 2010 målsman Utvärdering Filmkollo 2010 målsman v.26, 27 & 31. Var informationen innan kollot tillräcklig? (57 svar) 60 50 40 30 20 10 0 Ja (98%, 56 st) Nej (2%, 1 st) Om nej, vad

Läs mer

Bästa sommargåvan. Surfa in och vinn! Gå in på summercard.se klicka på tävling för mer info.

Bästa sommargåvan. Surfa in och vinn! Gå in på summercard.se klicka på tävling för mer info. Bästa sommargåvan Surfa in och vinn! Gå in på summercard.se klicka på tävling för mer info. Unikt sommarerbjudande! 239 kr inkl frakt Ord Pris 295 kr ink frakt Gäller endast t.o.m 15 Juli Sommargåva förstärker

Läs mer

ANFALLS- OCH FÖRSVARS- TEKNIK ANFALLS- OCH FÖRSVARS- av Torbjörn Klingvall

ANFALLS- OCH FÖRSVARS- TEKNIK ANFALLS- OCH FÖRSVARS- av Torbjörn Klingvall Hundratals teknikövningar i handboll! Ljudformat: Dolby Digital 2,0 lätt r uell DVD individuell ANFALLS- OCH FÖRSVARS- TEKNIK ANFALLS- OCH FÖRSVARS- TEKNIK INDIVIDUELL ANFALLS- OCH FÖRSVARSTEKNIK individuell

Läs mer

STARTA LOKALAVDELNING I SVENSKA KYRKANS UNGA

STARTA LOKALAVDELNING I SVENSKA KYRKANS UNGA STARTA LOKALAVDELNING I SVENSKA KYRKANS UNGA STARTA LOKALAVDELNING HEJ! Varsågod! Spännande att ni vill starta lokalavdelning i Svenska Kyrkans Unga. Här får ni de handlingar ni behöver. Läs först igenom

Läs mer

Civilingenjör i Teknisk biologi är ett bioteknikprogram med betoning på teknik och materialvetenskap i biologins tjänst.

Civilingenjör i Teknisk biologi är ett bioteknikprogram med betoning på teknik och materialvetenskap i biologins tjänst. Välkommen! Hej och välkommen till TBi-sektionens samarbetsfolder! Vi är en glad sektion på Linköpings Tekniska Högskola vars studenter utbildar sig till civilingenjörer och naturvetare inom kemi och bioteknik.

Läs mer

Har du gymnaster som älskar att träna, ha roligt och framförallt att gympa? Häng då med på vår nya

Har du gymnaster som älskar att träna, ha roligt och framförallt att gympa? Häng då med på vår nya Utmaning light Har du gymnaster som älskar att träna, ha roligt och framförallt att gympa? Häng då med på vår nya Utmaning! Alla kan vara med! Lagledaren (en ledare för er gympagrupp) får i uppgift att

Läs mer

Sommargåvan förstärker relationen, medan julklappen bekräftar den!

Sommargåvan förstärker relationen, medan julklappen bekräftar den! Sommargåvan förstärker relationen, medan julklappen bekräftar den! Maxa din relation med Joyful Giftcard Sommargåva förstärker relationen Gåvoekonomin har funnits så länge män- Med en sommargåva till dina

Läs mer