Handläggare Datum Ärendebeteckning Ian Cortés

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Handläggare Datum Ärendebeteckning Ian Cortés"

Transkript

1 Handläggare Ärendebeteckning Ian Cortés Samhällsbyggnadsnämnden YTTRANDE Fastighet: Rinkaby 4:5 Fastighetens adress: Ekövägen 45 Ärende: Förhandsbesked för nybyggnad av enbostadshus med garage Förslag till beslut Positivt förhandsbesked meddelas för nybyggnad av enbostadshus med garage med stöd av 9 kap. 17 plan- och bygglagen (2010:900), PBL. Den föreslagna åtgärden kan tillåtas på den avsedda platsen med nedan givna villkor. Villkor Förhandsbeskedet gäller redovisad omfattning, placering och i huvudsak utformning i enlighet med bilagda handlingar. Därutöver ska en lägsta golvnivå på +2,80 m gälla för nybyggnadens golvnivå. Vid bygglov prövas tillgänglighet samt tomtens anpassning till angränsande fastighet och utfart. Avgift för positivt beslut är kronor i enlighet med taxa antagen av Kommunfullmäktige med senaste revidering antagen av Kommunfullmäktige Faktura skickas separat. Bild 1. Orienteringskarta, pilen visar fastigheten Rinkaby 4:5 (2) Samhällsbyggnadskontoret Bygglovenheten Adress Box 611, Kalmar Besök Storgatan 35 A Tel Fax E-post: sam.byggnadskontoret@kalmar.se

2 2 (9) Rinkaby 4:5 (1) Rinkaby 4:5 (3) Rinkaby 4:5 (2) Bild 2. Flygfoto Fastigheten Rinkaby 4:5. Förslaget planeras på Rinkaby 4:5 (2) Bakgrund inkom en ansökan om förhandsbesked för nybyggnad av enbostadshus i ett plan med putsad fasad (om ca 150 m² byggnadsarea) och tillhörande komplementbyggnad på fastigheten Rinkaby 4:5, skifte 2. Komplementbyggnaden, garaget, blir ca 75 m². Fastigheten Rinkaby 4:5 är huvudsakligen en lantbruksfastighet med taxeringskoden 110 Lantbruksenhet, obebyggd samt Småhusmark (225 Småhusenhet, småhus på ofri grund). Den berörda delen av fastigheten ligger bara några kilometer söder om Kalmar, strax öster om Rinkabyholm. Fastigheten ligger ungefär 400 m sydost om verksamhetsområdet för kommunalt vatten och avlopp. Kalmar Vatten har kommuniserat sökande att det allmänna VA- nätet kommer att byggas ut i takt med utbyggnadsplanen för Ekö och etapp 3 Södra staden. Sökande avser lösa VA behovet enskilt och bedyrar att när möjligheten finns kommer man då att ansluta ledningarna till fastigheten. Angöringen till fastigheten sker genom fastigheten Rinkaby 11:5 som är av kommunal egendom. Bild 3. Bilder från ansökan på möjlig placering och husutformning.

3 3 (9) Marken utgörs av en gräsrik tallskog och en svagt sluttande terräng åt öster och sydostlig riktning från vägen. Landskapet är påtaglig mera flackt och låglänt i den östra delen som ligger närmare vatten där stora ytor översvämmas. Översiktliga jordartskartan SGU, visar postglacialt mellansand- grovsand. Det råder normalriskområde för radon (mätvärden kbq/m 3 jordluft) i område. Bild 4. Pilen visar ungäfärlig placering av det nya huset. Plan- och bygglagen (PBL) Enligt 2 kap. Allmänna och enskilda intressen 1 Vid prövningen av frågor enligt denna lag ska hänsyn tas till både allmänna och enskilda intressen. 2 Planläggningen och prövningen i ärende om lov eller förhandsbesked enligt denna lag ska syfta till att mark- och vattenområden ska användas för det eller de ändamål som områdena är mest lämpade för med hänsyn till beskaffenhet, läge och behov. Företräde ska ges åt sådan användning som från allmän synpunkt medför en god hushållning. Bestämmelserna om hushållning med markoch vattenområden i 3 och 4 kap. 1-8 miljöbalken (MB) ska tillämpas. Lag (2014:862) 6 Vid planläggning, i ärenden om bygglov och vid åtgärder avseende byggnader som inte kräver lov enligt denna lag ska bebyggelse och byggnadsverk utformas och placeras på den avsedda marken på ett sätt som är lämpligt med hänsyn till 1. stads- och landskapsbilden, natur- och kulturvärdena på platsen och intresset av en god helhetsverkan, 2. skydd mot uppkomst och spridning av brand och mot trafikolyckor och andra olyckshändelser, 3. åtgärder för att skydda befolkningen mot och begränsa verkningarna av stridshandlingar, 4. behovet av hushållning mer energi och vatten och av goda klimat- och hygienförhållanden, 5. möjligheterna att hantera avfall, 6. trafikförsörjning och behovet av en god trafikmiljö, 7. möjligheter för personer med nersatt rörelse- eller orienteringsförmåga att använda området, och 8. behovet av framtida förändringar och kompletteringar. Första stycket gäller också i fråga om skyltar och ljusanordningar.

4 4 (9) Vid planläggning och i andra ärenden samt vid åtgärder avseende byggnader som inte ingår i ett ärende enligt denna lag ska bebyggelse områdets särskilda historiska, kulturhistoriska, miljömässiga och konstnärliga värden skyddas. Ändringar och tillägg i bebyggelsen ska göras varsamt så att befintliga karaktärsdra respekteras och tillvaratas. Lag (2014:477) Enligt 4 kap. Detaljplan reglering 2 Ska kommunen med en detaljplan pröva ett mark- eller vattenområdes lämplighet för bebyggelse och byggnadsverk samt reglera bebyggelsemiljöns utformning för 1. En ny sammanhållen bebyggelse, om det behövs med hänsyn till omfattningen av bygglovspliktiga byggnadsverk i bebyggelsen. Enligt 9 kap. Bygglov, rivningslov och marklov 2 Krävs det bygglov för 1. nybyggnad. 17 Ska byggnadsnämnden, om den som avser vidta en bygglovspliktig åtgärd begär det, ge ett förhandsbesked i fråga om åtgärden kan tillåtas på den avsedda platsen. 18 Är ett förhandsbesked som innebär att åtgärden kan tillåtas bindande vid den kommande bygglovsprövningen, om ansökan om bygglov görs inom två år från den dag då förhandsbeskedet vann laga kraft. 39 Ska ett förhandsbesked som innebär att en åtgärd kan tillåtas innehålla 1. en upplysning om att förhandsbeskedet endast gäller om bygglov för åtgärden söks inom två år efter det att beslutet om förhandsbesked vann laga kraft, 2. en upplysning om att förhandsbeskedet inte innebär att åtgärden får påbörjas, och 3. de villkor som behövs för att förhandsbeskedet ska vara förenligt med de förutsättningar som gäller för den kommande bygglovsprövningen. Planförutsättningar Fastigheten är belägen utanför planlagt område men ingår i sammanhållen bebyggelse. I översiktsplanen pekas området ut som utredningsområde för bostäder. Översiksplanen visar att området utpekas som utredningsområde för bostäder och i den fördjupade översiktsplanen för Södra staden ges några särskilda riktlinjer för området. Under rubriken Södra staden mot framtiden beskrivs några förslag till utvecklingen. Skapa ett levande Ekö med förbättrad vattenkvalitet, badmöjligheter, båtplatser och småskalig verksamhet. Förbättra och utöka stigar och vandringsleder. Tillgängliggöra kusten och skärgården bättre samt utveckla ett grönt och levande centrum. Ny idrottshall. Vidare visas på ett av exemplen av utvecklingen utifrån olika strukturer:

5 5 (9) Strukturen till vänster har låtit befintlig E22 genmkorsas av ett gaturum med bebyggelse och grönstruktur. Landskapet har berikats med nya vattendammar som har en tydlig kontakt med områdets bostäder. Bild 5. Utdrag Fördjupad översiktsplan för Södra staden. Den röda pricken visar den ungefärliga placeringen av den planerade tomten. Höjdkurva 1 meter (i RH2000) Höjdkurva 2 meter (i RH2000) Höjdkurva 2,5 meter (i RH2000) Planerad tomt Bild 6: Höjdkurvor Största delen av fastigheten Rinkaby 4:5 (2) ligger låglänt och med hänsyn till ett förändrat klimat, är risken för översvämningar är stor för området. Situationen är inte främmande och dessa risker beaktas i resonemangen kring planläggning och avgränsningen av utveklingsområden för Södra staden. Sökande, som är byggföretagare, framför sig känna till omständigheterna och de preliminära funderingarna är att höjda marknivån så att hela den nya tomten skyddas. Vid ett positivt förhandsbesked ska nybyggnadens lägsta golvnivå om +2,65 tillämpas. Detta och alla andra åtgärder som krävs för att undvika översvämningar prövas vid bygglov. Åtgärden ligger inom ett större område med två riksintressen. Riksintresse för högexploaterad kust Område med särskilt behov av hinderfrihet: Civil flygplats Strandskydd berörs inte.

6 6 (9) Kulturmiljövärden Området är inte utpekat i kommunens kulturmiljöprogram. Inga kända fornminnen förekommer inom fastigheten. Yttranden Ärendet har remitterats till det kommunala lantmäteriet, kommunens projektoch exploateringsenhet, kommunens miljöenhet, kommunens planenhet, TME (trafikplanering) samt Kalmar Energi Elnät och Kalmar Vatten AB. De påtalar följande: Lantmäteriet: Utfart mot Ekövägen som idag sköts av Kalmar kommun. Ingen gemanläggning bildad för detta. Kommunala VA-lösningar saknas men bör kunna lösas inom fastighetens gränser. Projekt- och exploateringsenheten: Kalmar kommun har i egenskap av granne och ägare till fastigheterna Rinkaby 4:8 och Rinkaby 11:5 inga synpunkter på inkommen ansökan avseende förhandsbesked for nybyggnad av enbostadshus med garage på fastighet Rinkaby 4:5. Miljöenheten: I dagsläget bdt och förbränningstoalett Ligger längre än 300 meter från havet så bör inte behövas någon hög skyddsnivå. Grannen har en mulltoa, kan dock ej ses vart grannens VA brunn ligger. Tomten finns med i översiktsplanen för utbyggnad av VA men inget finns där i dagsläget, fastighetsägaren bör höra med Kalmar Vatten om detta. Om man kontrollerar med Kalmar Vatten samt vart grannens brunn ligger så bör det inte vara något problem att ordna ett enskilt avlopp. Sand/grusmaterial i marken så bör funka bra med någon form av infiltration. Miljöenheten kompletterade sitt yttrande med följande. Miljöenheten bedömer att förutsättningarna för kunna anlägga ett enskilt avlopp på fastigheten Rinkaby 4:5 är godtagbara med hänsyn till att fastigheten är stor. Så snart det finns möjlighet måste fastigheten anslutas till kommunalt VA. Hänsyn bör tas till att grannfastigheten Rinkaby 4:10 kommer att ligga lägre än de båda omgivande fastigheterna, så att det inte sker någon avrinning till 4:10. Planenheten: Enligt FÖP Södra staden redovisas i närområdet planerad bostadsutveckling. Aktuell fastighet ingår inte i pågående detaljplanearbetet som nästa steg efter FÖP, men anses inte hindrar framtida planläggning för området, då redan bebyggd. På sikt bör fastigheten och dessa bebyggda grannfastigheter planläggas. Låg marknivå och översvämningsrisk ska beaktas vid byggnation. Rekreationsområde, berörs inte då området redan ianspråktaget med bebyggelse. Landskaps och stadsbild, berörs inte avsevärd då området redan ianspråktaget med bebyggelse. TME: TME har tagit del av handlingarna och tycker att siktlinjerna måste beaktas vid utfart eftersom tomtgränsen kommer att höjas med närmare 1 meter och då blir det förmodligen en lutning i utfarten. Enligt VGU:s rekommendationer for god sikt vid utfarter bor muren ej överstiga 80 cm i höjd 3 meter åt vardera riktningen om utfarten.

7 7 (9) Kalmar Vatten AB: Kalmar Vatten har inget att invända mot detta bygglov eftersom vi inte har några ledningar i narheten. Åtgärden är sådan att berörda har underrättats om ansökan och getts tillfälle att yttra sig (enligt 9 kap. 25 PBL). Ägare av Rinkaby 4:5, Rinkaby 4:10 och Rinkaby 11:5 har bedömts vara berörda. Inga negativa synpunkter har inkommit Skäl till beslut Inför planerad nybyggnation bedöms två huvudfrågor behöva klargöras. Verksamhetsområdet för VA kommer att utvidgas i takt med planarbetet och under tiden måste sökanden lösa vatten/avlopp enskilt. Den andra frågan den låga marknivån. Sökande har informerat samhällsbyggnadskontoret om konversationer med Kalmar Vatten och skriftlig angivit till de att VA- frågan tänker han lösa med en egen anläggning tills den dagen Kalmar Vatten drar fram VA-servis till fastigheten, den dagen ansluter han till deras nät. Det finns många faktorer att beakta vid prövningen av förhandsbesked, bl.a. om det går att ordna eget vatten och avlopp (PBL 2 kap. 5 3). PBL fastställer inget särskilt krav om hur länge en alternativ lösning ska fungera eller vad får det kosta utan det måste kostateras att möjligheterna att ordna vattenförsörjning och avlopp finns. Beträffande den låglänta marken. Vid sammanträdet beslutade nämnden (SBN ) att ge ett positivt förhandsbesked för nybyggnad av enbostadshus (ärendet ). Området ligger ca 870 meter fågel avstånd och har/hade likvärdiga låga markförhållande. Beslutet villkorade att: Färdig golvhöjd ska ligga på minst+2,65 meter. Sökande har redan beskrivit principer och åtgärder som han tänker vidta, som att höjda marken, om han erhåller ett positivt besked. Fastigheten är redan bebyggd. Boendemiljön i området är ett klassiskt fritidsvillaområde med enskilda hus på väl tilltagna tomter av olika storlekar. Bebyggelsen består till största del av sommarstugor, som helt eller delvis har gjorts om till permanentboenden. Ingen aktiv jordbruksmark tas i anspråk. De olika riksintressena bedöms inte påverkas eller skadas av föreslagen ny bebyggelse. Anslutning till allmän väg är möjlig. Delar av fastigheten Rinkaby 4:5(2) ligger inom sammanhållen bebyggelse, enligt beslut SBN Bildning av den nya fastigheten är resultaten av avstyckning av denna privatägda fastighet men ingen utvidgning av samhället. Kravet på reglering med detaljplan kan inte anses behöva tillämpas. Vid en sammanvägd bedömning av åtgärdens anser samhällsbyggnadskontoret att åtgärden uppfyller gällande krav i PBL varvid ett positivt förhandsbesked ska ges.

8 8 (9) Upplysningar Enskild VA-anläggning ska anordnas. Tillstånd söks hos kommunens miljöenhet. Förhandbeskedet gäller endast om bygglov för åtgärden söks inom två år efter det att besluten om förhandsbesked vann laga kraft. Förhandsbeskedet innebär inte att åtgärden får påbörjas. Detta beslut kan överklagas, se bilaga Hur man överklagar. Bilagor till yttrande till samhällsbyggnadsnämnden Yttrande till nämnden Ansökan Situationsplan Fotografi hustyp Yttrande från Kalmar Vatten AB Hur man överklagar Beslutet ska delges: Kalmar Vatten AB. Med besvärshänvisning ska följande delges: Ägare

9 9 (9) Hur man överklagar Hos vem ska beslutet överklagas? Nämndens beslut kan skriftligen överklagas hos Länsstyrelsen i Kalmar län. Var lämnas överklagandet? Skrivelsen ska lämnas/skickas till Samhällsbyggnadsnämnden Box Kalmar Besöksadress Storgatan 35 A Tid för överklagande Nämnden ska ha fått din skrivelse inom tre veckor från den dag du fick del av beslutet. Hur man utformar sitt överklagande Ange vilket beslut du överklagar och ärendets diarienummer (dnr). Skriv gärna varför du tycker att nämndens beslut är fel och hur du tycker att beslutet ska ändras. Du får också gärna skicka med handlingar som du tycker stödjer din ståndpunkt. För mer information, kontakta samhällsbyggnadskontoret; eller sam.byggnadskontoret@kalmar.se Underteckna överklagandet Skrivelsen ska undertecknas och namnteckningen förtydligas. Uppge också postadress och telefonnummer dagtid. Om du anlitar ombud kan ombudet underteckna skrivelsen. Skicka i så fall med fullmakt.

10

11

12

Handläggare Datum Ärendebeteckning Ian Cortes

Handläggare Datum Ärendebeteckning Ian Cortes Handläggare Datum Ärendebeteckning Ian Cortes 2017-1222 Samhällsbyggnadsnämnden YTTRANDE Fastighet: Marielund 1:29 Fastighetens adress: Kåremo 214 Sökande: Claesson, Gennart och Inga Ärende: Förhandsbesked:

Läs mer

Handläggare Datum Ärendebeteckning Ian Cortés

Handläggare Datum Ärendebeteckning Ian Cortés Handläggare Ärendebeteckning Ian Cortés 2018-0526 Samhällsbyggnadsnämnden YTTRANDE Fastighet: Harstensbo 1:2 Fastighetens adress: Söder Om Harstensbo 130 Ärende: Förhandsbesked: Nybyggnad av enbostadshus

Läs mer

Handläggare Datum Ärendebeteckning Ian Cortés

Handläggare Datum Ärendebeteckning Ian Cortés Handläggare Ärendebeteckning Ian Cortés 2018-0820 Samhällsbyggnadsnämnden YTTRANDE Fastighet: Hagby 13:8 Fastighetens adress: Småskolevägen 23 Ärende: Förhandbesked: enplansvilla och carport. Förslag till

Läs mer

Handläggare Datum Ärendebeteckning Ian Cortes Förhandsbesked: Nybyggnad av enbostadshus

Handläggare Datum Ärendebeteckning Ian Cortes Förhandsbesked: Nybyggnad av enbostadshus Handläggare Datum Ärendebeteckning Ian Cortes 2018-02-01 2017-5588 Samhällsbyggnadsnämnden YTTRANDE Fastighet: Runtorp 2:20 Fastighetens adress: Se Kartor Sökande: Haglund, Valter Ärende: Förhandsbesked:

Läs mer

Handläggare Datum Ärendebeteckning Ian Cortes Förhandsbesked, nybyggnad av 2 st enbostadshus

Handläggare Datum Ärendebeteckning Ian Cortes Förhandsbesked, nybyggnad av 2 st enbostadshus Handläggare Datum Ärendebeteckning Ian Cortes 2017-02-02 2016-4922 Samhällsbyggnadsnämnden YTTRANDE Fastighet: Fastighetens adress: Jegerhjelms väg 32 Sökande: Braatz, Ingemar Ärende: Förhandsbesked, nybyggnad

Läs mer

Handläggare Datum Ärendebeteckning Ian Cortés Fastighet: Binga 1:9 Fastighetens adress: Binga 214 Nybyggnad av enbostadshus

Handläggare Datum Ärendebeteckning Ian Cortés Fastighet: Binga 1:9 Fastighetens adress: Binga 214 Nybyggnad av enbostadshus Handläggare Datum Ärendebeteckning Ian Cortés 2018-0803 Samhällsbyggnadsnämnden YTTRANDE Fastighet: Binga 1:9 Fastighetens adress: Binga 214 Ärende: Nybyggnad av enbostadshus Förslag till beslut Positivt

Läs mer

Handläggare Datum Ärendebeteckning Ian Cortés

Handläggare Datum Ärendebeteckning Ian Cortés Handläggare Ärendebeteckning Ian Cortés 2018-08-20 2018-1087 Samhällsbyggnadsnämnden YTTRANDE Fastighet: Kläckeberga 12:1 Fastighetens adress: Krafslösavägen 40 Ärende: Förhandsbesked: Nybyggnad av 2 st.

Läs mer

Handläggare Datum Ärendebeteckning Ian Cortes

Handläggare Datum Ärendebeteckning Ian Cortes Handläggare Datum Ärendebeteckning Ian Cortes 2017-02-22 2016-5131 Samhällsbyggnadsnämnden YTTRANDE Fastighet: Krankelösa 2:2 Fastighetens adress: Sökande: Michell Sävenmark Nilsson och Kjersti Sandell

Läs mer

Handläggare Datum Ärendebeteckning Ian Cortes

Handläggare Datum Ärendebeteckning Ian Cortes Handläggare Datum Ärendebeteckning Ian Cortes 2017-11-27 2017-3294 Samhällsbyggnadsnämnden YTTRANDE Fastighet: Boda 3:3 Fastighetens adress: Äspelundsvägen 10 Sökande: Philip Gade Ärende: Nybyggnad av

Läs mer

Hedenlunda 3 & 5 (Vallgatan 2A & B) Förhandsbesked för tidsbegränsat lov ändrad användning av affärshus till daglig verksamhet

Hedenlunda 3 & 5 (Vallgatan 2A & B) Förhandsbesked för tidsbegränsat lov ändrad användning av affärshus till daglig verksamhet TJÄNSTESKRIVELSE 1 (7) Byggnadsnämnden Hedenlunda 3 & 5 (Vallgatan 2A & B) Förhandsbesked för tidsbegränsat lov ändrad användning av affärshus till daglig verksamhet Förslag till beslut Positivt förhandsbesked

Läs mer

Handläggare Datum Ärendebeteckning Ian Cortés

Handläggare Datum Ärendebeteckning Ian Cortés Handläggare Ärendebeteckning Ian Cortés 2018-1778 Samhällsbyggnadsnämnden YTTRANDE Fastighet: Förlösa 18:3 Fastighetens adress: Söder Om Förlösa Kyrkby 422 Ärende: Förhandsbesked för nybyggnad av enbostadshus

Läs mer

Handläggare Datum Ärendebeteckning Ian Cortes

Handläggare Datum Ärendebeteckning Ian Cortes Handläggare Datum Ärendebeteckning Ian Cortes 2017-1997 Samhällsbyggnadsnämnden YTTRANDE Fastighet: Boda 3:2 Fastighetens adress: Äspelundsvägen 12 Sökande: Mangotsson, Mattias och Louise Ärende: Nybyggnad

Läs mer

Handläggare Datum Ärendebeteckning Ian Cortes Nilsson, Gun Ingeborg Marita Förhandsbesked: Nybyggnad av enbostadshus

Handläggare Datum Ärendebeteckning Ian Cortes Nilsson, Gun Ingeborg Marita Förhandsbesked: Nybyggnad av enbostadshus Handläggare Datum Ärendebeteckning Ian Cortes 2017-2100 Samhällsbyggnadsnämnden YTTRANDE Fastighet: Söregärde 8:1 Läge: Se Karta Sökande: Nilsson, Gun Ingeborg Marita Ärende: Förhandsbesked: Nybyggnad

Läs mer

Handläggare Datum Ärendebeteckning Mikael Kaiser Tillbyggnad av enbostadshus

Handläggare Datum Ärendebeteckning Mikael Kaiser Tillbyggnad av enbostadshus Handläggare Datum Ärendebeteckning Mikael Kaiser 2017-04-25 2017-0753 YTTRANDE Samhällsbyggnadsnämnden Fastighet: Bo 1:180 Fastighetens adress: Doppingvägen 1 Sökande: Jesper Liedstrand Ärende: Tillbyggnad

Läs mer

Handläggare Datum Ärendebeteckning Ian Cortes

Handläggare Datum Ärendebeteckning Ian Cortes Handläggare Datum Ärendebeteckning Ian Cortes 2017-2287 Samhällsbyggnadsnämnden YTTRANDE Fastighet: Åby 3:5 Fastighetens adress: Stävlö 121 Sökande: Svensson, Martin och Hedberg, Jessica Ärende: Nybyggnad

Läs mer

Handläggare Datum Ärendebeteckning Ian Cortés

Handläggare Datum Ärendebeteckning Ian Cortés Handläggare Datum Ärendebeteckning Ian Cortés 2018-08-29 2018-1513 Samhällsbyggnadsnämnden YTTRANDE Fastighet: Bilen 6 Fastighetens adress: Trångsundsvägen 20 Ärende: Tillbyggnad och nybyggnad av affärshus

Läs mer

Handläggare Datum Ärendebeteckning Ian Cortes

Handläggare Datum Ärendebeteckning Ian Cortes Handläggare Datum Ärendebeteckning Ian Cortes 2017-07-31 2017-2759 Samhällsbyggnadsnämnden YTTRANDE Fastighet: Krankelösa 2:2 Läge: 500 M Väster Om Västragården Sökande: Björklund, Joakim och Svensson,

Läs mer

Handläggare Datum Ärendebeteckning Mikael Kaiser

Handläggare Datum Ärendebeteckning Mikael Kaiser Handläggare Datum Ärendebeteckning Mikael Kaiser 2018-02-26 2017-5429 Samhällsbyggnadsnämnden YTTRANDE Fastighet: Spånskavaren 5 Fastighetens adress: Tranbärsgränd 10 Sökande: Svensson, Niklas och Ann-Christin

Läs mer

Handläggare Datum Ärendebeteckning Ian Cortes

Handläggare Datum Ärendebeteckning Ian Cortes Handläggare Ärendebeteckning Ian Cortes 2017-2317 Samhällsbyggnadsnämnden YTTRANDE Fastighet: Igelösa 4:13 Fastighetens adress: Igelösa 103 Sökande: Svanholm, Christer och Ann-Marie Ärende: Förhandsbesked,

Läs mer

Handläggare Datum Ärendebeteckning Ian Cortés

Handläggare Datum Ärendebeteckning Ian Cortés Handläggare Datum Ärendebeteckning Ian Cortés 2018-08-29 2018-1513 Samhällsbyggnadsnämnden YTTRANDE Fastighet: Bilen 6 Fastighetens adress: Trångsundsvägen 20 Ärende: Tillbyggnad och nybyggnad av affärshus

Läs mer

Handläggare Datum Ärendebeteckning Mikael Kaiser Nybyggnad av tankstation cistern.

Handläggare Datum Ärendebeteckning Mikael Kaiser Nybyggnad av tankstation cistern. Handläggare Datum Ärendebeteckning Mikael Kaiser 2018-02-26 2017-5580 Samhällsbyggnadsnämnden YTTRANDE Fastighet: Ljungby 29:4 Fastighetens adress: Tollegatan 14 Sökande: Jannesson, Mårten Ärende: Nybyggnad

Läs mer

Handläggare Datum Ärendebeteckning Elin Hellström

Handläggare Datum Ärendebeteckning Elin Hellström Handläggare Datum Ärendebeteckning Elin Hellström 2018-02-05 2018-0356 Samhällsbyggnadsnämnden YTTRANDE Fastighet: Ljungby 38:4 Fastighetens adress: Havrevägen 16 Sökande: Olsson, Adam och Johansson, Carolina

Läs mer

Handläggare Datum Ärendebeteckning Elin Hellström

Handläggare Datum Ärendebeteckning Elin Hellström Handläggare Datum Ärendebeteckning Elin Hellström 2017-12-12 2017-5345 Samhällsbyggnadsnämnden YTTRANDE Fastighet: Ljungby 38:5 Fastighetens adress: Havrevägen 14 Sökande: Hallberg, Andreas och Andersson,

Läs mer

Handläggare Datum Ärendebeteckning Mikael Kaiser

Handläggare Datum Ärendebeteckning Mikael Kaiser Handläggare Datum Ärendebeteckning Mikael Kaiser 2017-03-22 2017-1436 Samhällsbyggnadsnämnden YTTRANDE Fastighet: Knapegården 1:106 Fastighetens adress: Marknadsgatan 3 Sökande: Du Rietz, Oscar och Ida

Läs mer

Bygglovsbeslut för flytande vågbrytare,

Bygglovsbeslut för flytande vågbrytare, TJÄNSTESKRIVELSE Handläggare Datum Ärendebeteckning Michael Svanström SBN 2019/0087 Samhällsbyggnadsnämnden 2018-2329 Bygglovsbeslut för flytande vågbrytare, Berga 10:2 Förslag till beslut Samhällsbyggnadsnämnden

Läs mer

Handläggare Datum Ärendebeteckning Faisal Shukur Tillbyggnad av enbostadshus (12 radhus/ 4 längor)

Handläggare Datum Ärendebeteckning Faisal Shukur Tillbyggnad av enbostadshus (12 radhus/ 4 längor) Handläggare Datum Ärendebeteckning Faisal Shukur 2017-0020 Samhällsbyggnadsnämnden YTTRANDE Fastighet: Hobbiten 1 Fastighetens adress: Majavägen 7 m.fl. Sökande: Ida Dessin Ärende: Tillbyggnad av enbostadshus

Läs mer

Handläggare Datum Ärendebeteckning Mikael Kaiser

Handläggare Datum Ärendebeteckning Mikael Kaiser Handläggare Datum Ärendebeteckning Mikael Kaiser 2018-01-05 2017-5413 Samhällsbyggnadsnämnden YTTRANDE Fastighet: Änglamark 4 Fastighetens adress: Sjösalavägen 13 Sökande: Clason, Bernt Ärende: Nybyggnad

Läs mer

BRUNNSNÄS S:1: Förhandsbesked för nybyggnad av enbostadshus

BRUNNSNÄS S:1: Förhandsbesked för nybyggnad av enbostadshus Datum Dnr 2018-10-03 BYGG.2017.5405 Kenneth Carlgren kenneth.carlgren@varmdo.se 08-570 470 22 Byggnadsinspektör Per Sahlin Ringstensuddevägen 12 134 61 Ingarö Delegationsbeslut BMH 4615 BRUNNSNÄS S:1:

Läs mer

Handläggare Datum Ärendebeteckning Ian Cortes

Handläggare Datum Ärendebeteckning Ian Cortes Handläggare Ärendebeteckning Ian Cortes 2017-3394 Samhällsbyggnadsnämnden YTTRANDE Fastighet: Hossmo 1:12 Sökande: Samuel Björnsson och Jessica Johnsson Ärende: FÖRHANDSBESKED : Nybyggnad av enbostadshus

Läs mer

Handläggare Datum Ärendebeteckning Mikael Kaiser Om- och tillbyggnad av affärslokal till hälsocentral

Handläggare Datum Ärendebeteckning Mikael Kaiser Om- och tillbyggnad av affärslokal till hälsocentral Handläggare Datum Ärendebeteckning Mikael Kaiser 2017-12-05 2017-5175 Samhällsbyggnadsnämnden YTTRANDE Fastighet: Rimsmeden 7 Fastighetens adress: Rimsmedsvägen 21 Sökande: LW Bostäder AB Ärende: Om- och

Läs mer

Bygglovsbeslut för nybyggnad av teknikbod och mast 72 meter, Åby 11:1

Bygglovsbeslut för nybyggnad av teknikbod och mast 72 meter, Åby 11:1 TJÄNSTESKRIVELSE Handläggare Datum Ärendebeteckning Anton Hallgren 2019-01-24 SBN 2019/0073 Samhällsbyggnadsnämnden 2018-2312 Bygglovsbeslut för nybyggnad av teknikbod och mast 72 meter, Åby 11:1 Förslag

Läs mer

Handläggare Datum Ärendebeteckning Mikael Kaiser

Handläggare Datum Ärendebeteckning Mikael Kaiser Handläggare Datum Ärendebeteckning Mikael Kaiser 2018-04-05 2018-0590 Samhällsbyggnadsnämnden YTTRANDE Fastighet: Gesällen 2 Fastighetens adress: Strömgatan 10 Ärende: Nybyggnad av förråd samt ändrad användning

Läs mer

Bygglovsbeslut för flytande vågbrytare,

Bygglovsbeslut för flytande vågbrytare, TJÄNSTESKRIVELSE Handläggare 2019-01-30 Ärendebeteckning Michael Svanström SBN 2019/0086 Samhällsbyggnadsnämnden 2018-2327 Bygglovsbeslut för flytande vågbrytare, Ängö 2:8 Förslag till beslut Samhällsbyggnadsnämnden

Läs mer

Handläggare Datum Ärendebeteckning Mikael Kaiser

Handläggare Datum Ärendebeteckning Mikael Kaiser Handläggare Datum Ärendebeteckning Mikael Kaiser 2017-07-07 2017-2106 Samhällsbyggnadsnämnden YTTRANDE Fastighet: Rev 4:34 Fastighetens adress: Bronsåldersvägen 13 Sökande: Svensson, Daniel och Bergenhem,

Läs mer

Handläggare Datum Ärendebeteckning Mikael Kaiser

Handläggare Datum Ärendebeteckning Mikael Kaiser Handläggare Datum Ärendebeteckning Mikael Kaiser 2018-08-27 2017-5514 Samhällsbyggnadsnämnden YTTRANDE Fastighet: Rovan 14 Fastighetens adress: Ringgatan 6 Ärende: Nybyggnad av miljöhus, inredning av vind

Läs mer

Handläggare Datum Ärendebeteckning Ian Cortés

Handläggare Datum Ärendebeteckning Ian Cortés Handläggare Datum Ärendebeteckning Ian Cortés 2018-0438 Samhällsbyggnadsnämnden YTTRANDE Fastighet: Hossmo 4:1 Fastighetens adress: Hossmo 124 Ärende: Förhandsbesked: Nybyggnad av enbostadshus samt garage

Läs mer

Handläggare Datum Ärendebeteckning Mikael Kaiser

Handläggare Datum Ärendebeteckning Mikael Kaiser Handläggare Datum Ärendebeteckning Mikael Kaiser 2018-01-03 2016-3652 Samhällsbyggnadsnämnden YTTRANDE Fastighet: Påryd 1:218 Fastighetens adress: Jonas Backe 2 Sökande: Kalmar kommun Ärende: Tidsbegränsat

Läs mer

Handläggare Datum Ärendebeteckning Mikael Kaiser Fastighet: Bisonoxen 15 Fastighetens adress: Nobelgatan 4, Verkstadsgatan 21

Handläggare Datum Ärendebeteckning Mikael Kaiser Fastighet: Bisonoxen 15 Fastighetens adress: Nobelgatan 4, Verkstadsgatan 21 Handläggare Datum Ärendebeteckning Mikael Kaiser 2017-08-28 2017-2582 Samhällsbyggnadsnämnden YTTRANDE Fastighet: Bisonoxen 15 Fastighetens adress: Nobelgatan 4, Verkstadsgatan 21 Sökande: P&s Kalmar AB

Läs mer

Handläggare Datum Ärendebeteckning Michael Svanström

Handläggare Datum Ärendebeteckning Michael Svanström Handläggare Datum Ärendebeteckning Michael Svanström 2018-02-01 2017-4064 Samhällsbyggnadsnämnden YTTRANDE Fastighet: Spinnrocken 1 Fastighetens adress: Borshorvavägen 7 Sökande: Alexander Karlsson, Kalmar

Läs mer

Handläggare Datum Ärendebeteckning

Handläggare Datum Ärendebeteckning Handläggare Ärendebeteckning 2017-1282 Samhällsbyggnadsnämnden YTTRANDE Fastighet: Enbäret 1 Fastighetens adress: Sökande: Hansabygg AB Ärende: Nybyggnad av förskola Förslag till beslut Bevilja bygglov

Läs mer

Handläggare Datum Ärendebeteckning Martin Jältås

Handläggare Datum Ärendebeteckning Martin Jältås Handläggare Datum Ärendebeteckning Martin Jältås 2017-03-31 2016-6080 Samhällsbyggnadsnämnden YTTRANDE Fastighet: Svensknabben 10 Fastighetens adress: Svensknabbevägen 15 Sökande: LW Södra Fastigheter

Läs mer

Handläggare Datum Ärendebeteckning Mikael Kaiser Nybyggnad av radhus, förråd, uc med tillhörande parkering

Handläggare Datum Ärendebeteckning Mikael Kaiser Nybyggnad av radhus, förråd, uc med tillhörande parkering Handläggare Datum Ärendebeteckning Mikael Kaiser 2017-04-03 2017-1454 Samhällsbyggnadsnämnden YTTRANDE Fastighet: Operatören 1 Fastighetens adress: Fjölebrovägen 53 Sökande: Ärende: Fredrik Berggren Nybyggnad

Läs mer

Handläggare Datum Ärendebeteckning Michael Svanström Tillbyggnad av garage/carport med gästrum

Handläggare Datum Ärendebeteckning Michael Svanström Tillbyggnad av garage/carport med gästrum Handläggare Datum Ärendebeteckning Michael Svanström 2017-12-11 2017-5008 Samhällsbyggnadsnämnden YTTRANDE Fastighet: Stävlö 1:21 Fastighetens adress: Hjälmö 117 Sökande: Strandberg, Gunilla Ärende: Tillbyggnad

Läs mer

Handläggare Datum Ärendebeteckning Mikael Kaiser Nybyggnad av radhus, förråd, undercentral med tillhörande parkering

Handläggare Datum Ärendebeteckning Mikael Kaiser Nybyggnad av radhus, förråd, undercentral med tillhörande parkering Handläggare Datum Ärendebeteckning Mikael Kaiser 2017-04-03 2017-1451 Samhällsbyggnadsnämnden YTTRANDE Fastighet: Teknikern 1 Fastighetens adress: Kalmarvägen 40 Sökande: Fredrik Berggren Ärende: Nybyggnad

Läs mer

Handläggare Datum Ärendebeteckning Ian Cortés

Handläggare Datum Ärendebeteckning Ian Cortés Handläggare Datum Ärendebeteckning Ian Cortés 2018-10-02 2018-1504 Samhällsbyggnadsnämnden YTTRANDE Fastighet: Hajen 1 Fastighetens adress: Wernskjöldsgatan 7a Ärende: Ändrad användning av vind Förslag

Läs mer

Handläggare Datum Ärendebeteckning Mikael Kaiser Fastighet: Rävspelet 1 Nybyggnad av flerbostadshus

Handläggare Datum Ärendebeteckning Mikael Kaiser Fastighet: Rävspelet 1 Nybyggnad av flerbostadshus Handläggare Datum Ärendebeteckning Mikael Kaiser 2018-08-29 2018-1436 Samhällsbyggnadsnämnden YTTRANDE Fastighet: Rävspelet 1 Ärende: Nybyggnad av flerbostadshus Förslag till beslut Bevilja bygglov för

Läs mer

Handläggare Datum Ärendebeteckning Mikael Kaiser

Handläggare Datum Ärendebeteckning Mikael Kaiser Handläggare Datum Ärendebeteckning Mikael Kaiser 2017-10-03 2017-3872 Samhällsbyggnadsnämnden YTTRANDE Fastighet: Vårbruket 1 Fastighetens adress: Jakobsbergsvägen 20 Sökande: Kullman, Louise och Göransson,

Läs mer

Handläggare Datum Ärendebeteckning Elin Hellström Nybyggnad av flerbostadshus, 203 lgh

Handläggare Datum Ärendebeteckning Elin Hellström Nybyggnad av flerbostadshus, 203 lgh Handläggare Datum Ärendebeteckning Elin Hellström 2018-02-21 2018-0409 Samhällsbyggnadsnämnden YTTRANDE Fastighet: Månstenen 5 Sökande: Kalmarhem AB Ärende: Nybyggnad av flerbostadshus, 203 lgh Förslag

Läs mer

Handläggare Datum Ärendebeteckning Ian Cortes

Handläggare Datum Ärendebeteckning Ian Cortes Handläggare Ärendebeteckning Ian Cortes 2017-4880 Samhällsbyggnadsnämnden YTTRANDE Fastighet: Rockneby 9:1 Sökande: Nilsson, Sara och Niklas Ärende: Förhandsbesked: Nybyggnad av enbostadshus (ca. 130-150

Läs mer

Handläggare Datum Ärendebeteckning Ian Cortes

Handläggare Datum Ärendebeteckning Ian Cortes Handläggare Datum Ärendebeteckning Ian Cortes 2017-0376 Samhällsbyggnadsnämnden YTTRANDE Fastighet: Rockneby 4:1 Fastighetens läge: Se Översiktskarta Sökande: Lagström, Martin och Andrea Ärende: Förhandsbesked:

Läs mer

Handläggare Datum Ärendebeteckning Michael Svanström

Handläggare Datum Ärendebeteckning Michael Svanström Handläggare Datum Ärendebeteckning Michael Svanström 2018-11-29 2018-2233 Samhällsbyggnadsnämnden YTTRANDE Fastighet: Motorn 4 Fastighetens adress: Engelska Vägen 2 Ärende: Nybyggnad av affärshus/ verkstad

Läs mer

Handläggare Datum Ärendebeteckning Mikael Kaiser Fastighet: Bisonoxen 15 Fastighetens adress: Nobelgatan 4, Verkstadsgatan 21

Handläggare Datum Ärendebeteckning Mikael Kaiser Fastighet: Bisonoxen 15 Fastighetens adress: Nobelgatan 4, Verkstadsgatan 21 Handläggare Datum Ärendebeteckning Mikael Kaiser 2017-08-28 2017-2582 Samhällsbyggnadsnämnden YTTRANDE Fastighet: Bisonoxen 15 Fastighetens adress: Nobelgatan 4, Verkstadsgatan 21 Sökande: P&s Kalmar AB

Läs mer

Handläggare Datum Ärendebeteckning Martin Jältås Nybyggnad av flerbostadshus (134 lgh)

Handläggare Datum Ärendebeteckning Martin Jältås Nybyggnad av flerbostadshus (134 lgh) Handläggare Datum Ärendebeteckning Martin Jältås 2017-04-02 2016-5331 Samhällsbyggnadsnämnden YTTRANDE Fastighet: Måbäret 1 Fastighetens adress: Sökande: Gyllene Parken AB Ärende: Nybyggnad av flerbostadshus

Läs mer

Handläggare Datum Ärendebeteckning Michael Svanström

Handläggare Datum Ärendebeteckning Michael Svanström Handläggare Datum Ärendebeteckning Michael Svanström 2017-09-01 2017-3323 Samhällsbyggnadsnämnden YTTRANDE Fastighet: Dunö 1:175 Fastighetens adress: Knipuddevägen 40b Sökande: Pedersen, Lars-Henrik Mattias

Läs mer

Handläggare Datum Ärendebeteckning Michael Svanström/ Ian Cortes. Nybyggnad av flerbostadshus, 64 lgh

Handläggare Datum Ärendebeteckning Michael Svanström/ Ian Cortes. Nybyggnad av flerbostadshus, 64 lgh Handläggare Datum Ärendebeteckning Michael Svanström/ 2018-01-08 2017-5160 Ian Cortes Samhällsbyggnadsnämnden YTTRANDE Fastighet: Blickfånget 1 Sökande: Kalmarhem AB Ärende: Nybyggnad av flerbostadshus,

Läs mer

Handläggare Datum Ärendebeteckning Mikael Kaiser

Handläggare Datum Ärendebeteckning Mikael Kaiser Handläggare Datum Ärendebeteckning Mikael Kaiser 2018-11-05 2018-1969 Samhällsbyggnadsnämnden YTTRANDE Fastighet: Telemarken 1 Fastighetens adress: Gröndalsvägen 19a Ärende: Ändrad användining från hotell

Läs mer

Handläggare Datum Ärendebeteckning Elin Hellström

Handläggare Datum Ärendebeteckning Elin Hellström Handläggare Datum Ärendebeteckning Elin Hellström 2018-04-09 2018-0505 Samhällsbyggnadsnämnden YTTRANDE Fastighet: Bryggaren 23 Fastighetens adress: Storgatan 46 Ärende: Nybyggnad av flerbostadshus, 15

Läs mer

Handläggare Datum Ärendebeteckning Mikael Kaiser

Handläggare Datum Ärendebeteckning Mikael Kaiser Handläggare Datum Ärendebeteckning Mikael Kaiser 2017-04-03 2017-0673 Samhällsbyggnadsnämnden YTTRANDE Fastighet: Djurängen 2:4 Fastighetens adress: Kungsgårdsvägen 50 Sökande: Ärende: Kubhuset i Kalmar

Läs mer

Handläggare Datum Ärendebeteckning Mikael Kaiser

Handläggare Datum Ärendebeteckning Mikael Kaiser Handläggare Datum Ärendebeteckning Mikael Kaiser 2017-04-18 2017-1912 Samhällsbyggnadsnämnden YTTRANDE Fastighet: Gösbäck 2:95 Fastighetens adress: Sökande: Kalmar kommun Serviceförvaltningen Ärende: Nybyggnad

Läs mer

Handläggare Datum Ärendebeteckning Elin Hellström Nybyggnad av flerbostadshus, 203 lgh

Handläggare Datum Ärendebeteckning Elin Hellström Nybyggnad av flerbostadshus, 203 lgh Handläggare Datum Ärendebeteckning Elin Hellström 2018-05-21 2018-0409 Samhällsbyggnadsnämnden YTTRANDE Fastighet: Månstenen 5 Sökande: Kalmarhem AB Ärende: Nybyggnad av flerbostadshus, 203 lgh Förslag

Läs mer

Handläggare Datum Ärendebeteckning Elin Hellström

Handläggare Datum Ärendebeteckning Elin Hellström Handläggare Datum Ärendebeteckning Elin Hellström 2018-05-28 2018-0932 2018-0934 Samhällsbyggnadsnämnden YTTRANDE Fastighet: Månstenen 6, 7 och S:1 Ärende: Nybyggnad av flerbostadshus, 30 lgh (Månstenen

Läs mer

Handläggare Datum Ärendebeteckning Ian Cortes

Handläggare Datum Ärendebeteckning Ian Cortes Handläggare Datum Ärendebeteckning Ian Cortes 2018-02-23 2017-4902 Samhällsbyggnadsnämnden YTTRANDE Fastighet: Resedan 4 Fastighetens adress: Stensövägen 39 Sökande: Ingvarsson, Johanna och Pär Ärende:

Läs mer

Handläggare Datum Ärendebeteckning Ian Cortes Förhandsbesked: Nybyggnad av enbostadshus samt garage, eldstad

Handläggare Datum Ärendebeteckning Ian Cortes Förhandsbesked: Nybyggnad av enbostadshus samt garage, eldstad Handläggare Datum Ärendebeteckning Ian Cortes 2018-02-02 2017-3480 Samhällsbyggnadsnämnden YTTRANDE Fastighet: Källstorp 3:17 Sökande: Therese Karlsson Ärende: Förhandsbesked: Nybyggnad av enbostadshus

Läs mer

Handläggare Datum Ärendebeteckning Michael Svanström

Handläggare Datum Ärendebeteckning Michael Svanström Handläggare Datum Ärendebeteckning Michael Svanström 2017-05-15 2017-2052 Samhällsbyggnadsnämnden YTTRANDE Fastighet: Skidlöparen 5 Fastighetens adress: Vallmovägen 9 Sökande: Jochen Löer och Annie Efthamre

Läs mer

Handläggare Datum Ärendebeteckning Ian Cortes

Handläggare Datum Ärendebeteckning Ian Cortes Handläggare Datum Ärendebeteckning Ian Cortes 2017-5526 Samhällsbyggnadsnämnden YTTRANDE Fastighet: Bofinken 5 Fastighetens adress: Unionsgatan 1 Sökande: Kalmarbygg AB Ärende: Fasadändring, takkupa Förslag

Läs mer

Handläggare Datum Ärendebeteckning Elin Hellström

Handläggare Datum Ärendebeteckning Elin Hellström Handläggare Datum Ärendebeteckning Elin Hellström 2017-06-12 2017-2353 Samhällsbyggnadsnämnden YTTRANDE Fastighet: Älgen 1 Fastighetens adress: Sturckvägen 2 Sökande: Ärende: Kalmar kommun Nybyggnad av

Läs mer

Svensk författningssamling

Svensk författningssamling Svensk författningssamling Lag om ändring i plan- och bygglagen (2010:900); SFS 2014:477 Utkom från trycket den 13 juni 2014 utfärdad den 5 juni 2014. Enligt riksdagens beslut 1 föreskrivs i fråga om plan-

Läs mer

Bygglovsbeslut för nybyggnad av förskola, Roten 1

Bygglovsbeslut för nybyggnad av förskola, Roten 1 TJÄNSTESKRIVELSE Handläggare Datum Ärendebeteckning Anton Hallgren 2019-02-21 SBN 2019/0072 Byggnadsinspektör Samhällsbyggnadsnämnden 2018-2468 Bygglovsbeslut för nybyggnad av förskola, Roten 1 Förslag

Läs mer

Handläggare Datum Ärendebeteckning Michael Svanström

Handläggare Datum Ärendebeteckning Michael Svanström Handläggare Datum Ärendebeteckning Michael Svanström 2018-08-27 2018-1456 Samhällsbyggnadsnämnden YTTRANDE Fastighet: Råstenen 1 Fastighetens adress: Hemvägen 18 Ärende: Nybyggnad av två flerbostadshus,

Läs mer

Handläggare Datum Ärendebeteckning Michael Svanström

Handläggare Datum Ärendebeteckning Michael Svanström Handläggare Datum Ärendebeteckning Michael Svanström 2017-04-25 2017-1921 Samhällsbyggnadsnämnden YTTRANDE Fastighet: Dunö 1:158 Fastighetens adress: Knipuddevägen 20a Sökande: Jonsson, Roger och Carling,

Läs mer

Handläggare Datum Ärendebeteckning Mikael Kaiser Nybyggnad av flerbostadshus, 140 lgh

Handläggare Datum Ärendebeteckning Mikael Kaiser Nybyggnad av flerbostadshus, 140 lgh Handläggare Datum Ärendebeteckning Mikael Kaiser 2017-03-30 2016-5112 Samhällsbyggnadsnämnden YTTRANDE Fastighet: Hjortronet 1 Fastighetens adress: Sökande: LW Bostäder AB Ärende: Nybyggnad av flerbostadshus,

Läs mer

Handläggare Datum Ärendebeteckning Ian Cortés

Handläggare Datum Ärendebeteckning Ian Cortés Handläggare Datum Ärendebeteckning Ian Cortés 2018-06-01 2018-0684 Samhällsbyggnadsnämnden YTTRANDE Fastighet: Hajen 4 Fastighetens adress: S:ta Gertruds gata 4, Wernskjöldsgatan 13 Ärende: Inredning av

Läs mer

Handläggare Datum Ärendebeteckning Elin Hellström Nybyggnad av 2 tvåbostadshus, 5 kedjehus samt 3 fristående förråd

Handläggare Datum Ärendebeteckning Elin Hellström Nybyggnad av 2 tvåbostadshus, 5 kedjehus samt 3 fristående förråd Handläggare Datum Ärendebeteckning Elin Hellström 2018-02-23 2018-0539 Samhällsbyggnadsnämnden YTTRANDE Fastighet: Kumlet 1 Sökande: Obos Sverige AB Ärende: Nybyggnad av 2 tvåbostadshus, 5 kedjehus samt

Läs mer

Handläggare Datum Ärendebeteckning Martin Jältås Ärende: Nybyggnad av kedjehus, 7 st (Fundamentet 1-7)

Handläggare Datum Ärendebeteckning Martin Jältås Ärende: Nybyggnad av kedjehus, 7 st (Fundamentet 1-7) Handläggare Datum Ärendebeteckning Martin Jältås 2017-05-29 2017-2233 Samhällsbyggnadsnämnden YTTRANDE Fastighet: Fundamentet 1 Fastighetens adress: Sökande: Gbj Construction AB Ärende: Nybyggnad av kedjehus,

Läs mer

Handläggare Datum Ärendebeteckning Michael Svanström

Handläggare Datum Ärendebeteckning Michael Svanström Handläggare Datum Ärendebeteckning Michael Svanström 2017-12-06 2017-4910 Samhällsbyggnadsnämnden YTTRANDE Fastighet: Duvan 8 Fastighetens adress: Fabriksgatan 24a Sökande: Kakelduvan Fastigheter AB Ärende:

Läs mer

Handläggare Datum Ärendebeteckning Roberto Cattaneo Nybyggnad av undervisningslokal

Handläggare Datum Ärendebeteckning Roberto Cattaneo Nybyggnad av undervisningslokal Handläggare Datum Ärendebeteckning Roberto Cattaneo 2015-03-31 2015-1019 Samhällsbyggnadsnämnden YTTRANDE Fastighet: Tingby 4:1 Fastighetens adress: Ingelstorpskolan 118 Sökande: Kalmar kommun Ärende:

Läs mer

Handläggare Datum Ärendebeteckning Faisal Shukur

Handläggare Datum Ärendebeteckning Faisal Shukur Handläggare Datum Ärendebeteckning Faisal Shukur 2017-2231 Samhällsbyggnadsnämnden YTTRANDE Fastighet: Kungsljuset 3 Fastighetens adress: Lasarettsvägen Sökande: Landstingsservice Bygg- och Förvaltarenheten

Läs mer

Handläggare Datum Ärendebeteckning Martin Jältås Nybyggnad av flerbostadshus, 46 lgh

Handläggare Datum Ärendebeteckning Martin Jältås Nybyggnad av flerbostadshus, 46 lgh Handläggare Datum Ärendebeteckning Martin Jältås 2017-05-31 2017-2676 Samhällsbyggnadsnämnden YTTRANDE Fastighet: Verktygsmakaren 1 Fastighetens adress: Sökande: LW Bostäder AB Ärende: Nybyggnad av flerbostadshus,

Läs mer

Handläggare Datum Ärendebeteckning Elin Hellström

Handläggare Datum Ärendebeteckning Elin Hellström Handläggare Datum Ärendebeteckning Elin Hellström 2018-05-23 2018-0910 Samhällsbyggnadsnämnden YTTRANDE Fastighet: Verktygsmakaren 1 Fastighetens adress: Förmansvägen 17 Ärende: Nybyggnad av flerbostadshus,

Läs mer

Bygglovsbeslut för nybyggnad av enbostadshus, Bottorp 1:10

Bygglovsbeslut för nybyggnad av enbostadshus, Bottorp 1:10 TJÄNSTESKRIVELSE Handläggare Datum Ärendebeteckning Ian Cortes 2019-04-01 SBN 2019/0351 Samhällsbyggnadsnämnden 2018-1707 Bygglovsbeslut för nybyggnad av enbostadshus, Bottorp 1:10 Förslag till beslut

Läs mer

Alt 2 Säsongslov utanför detaljplan. Bygglov ges med stöd av 9 kap. 9 och 31 alternativt 31 a plan- och

Alt 2 Säsongslov utanför detaljplan. Bygglov ges med stöd av 9 kap. 9 och 31 alternativt 31 a plan- och Säsongslov och tidsbegränsat lov 1(5) 20xx-xx-xx BESLUT OM BYGGLOV Diarienummer: 0000-000 Beslutet avser:. Fastighet: Fastigheten, adress Sökande: namn Beslut Alt 1 Säsongslov för planenlig eller liten

Läs mer

Handläggare Datum Ärendebeteckning Emil Stille

Handläggare Datum Ärendebeteckning Emil Stille Handläggare Datum Ärendebeteckning Emil Stille 2016-05-31 2016-2392 Samhällsbyggnadsnämnden YTTRANDE Fastighet: Bo 1:198 Fastighetens adress: Doppingvägen 4 Sökande: Nordänger, Staffan och Holgersson,

Läs mer

Handläggare Datum Ärendebeteckning Ian Cortes

Handläggare Datum Ärendebeteckning Ian Cortes Handläggare Datum Ärendebeteckning Ian Cortes 2017-03-06 2017-0293 Samhällsbyggnadsnämnden YTTRANDE Fastighet: Rinkaby 8:63 Fastighetens adress: Rinkaby 268 Sökande: Karlsson, Kim och Angerstig, Emelie

Läs mer

Alt 1 Bygglov ges med stöd av 9 kap. 31 plan- och bygglagen (2010:900), PBL. Som villkor för beslutet gäller *(sid. 4).

Alt 1 Bygglov ges med stöd av 9 kap. 31 plan- och bygglagen (2010:900), PBL. Som villkor för beslutet gäller *(sid. 4). Bygglov utanför detaljplan 1(5) 20xx-xx-xx BESLUT OM BYGGLOV Diarienummer: 0000-000 Beslutet avser:. Fastighet: Fastigheten, adress Sökande: namn Beslut Alt 1 Bygglov ges stöd av 9 kap. 31 plan- och bygglagen

Läs mer

Handläggare Datum Ärendebeteckning Mikael Kaiser Tillbyggnad av enbostadshus, uterum

Handläggare Datum Ärendebeteckning Mikael Kaiser Tillbyggnad av enbostadshus, uterum Handläggare Datum Ärendebeteckning Mikael Kaiser 2017-02-13 2017-0614 Samhällsbyggnadsnämnden YTTRANDE Fastighet: Konstruktören 1 Fastighetens adress: Reparatörsvägen 2 Sökande: Viding, Sam Mikael Ärende:

Läs mer

Handläggare Datum Ärendebeteckning Faisal Shukur

Handläggare Datum Ärendebeteckning Faisal Shukur Handläggare Datum Ärendebeteckning Faisal Shukur 2017-02-02 2016-6005 Samhällsbyggnadsnämnden YTTRANDE Fastighet: Moskogen 1:1, del av Fastighetens adress: Moskogen 101 (mellan Smedby och Trekanten) Sökande:

Läs mer

SICKLAÖN 73:10 Ansökan om bygglov för nybyggnad av fritidshus, Skuruparken

SICKLAÖN 73:10 Ansökan om bygglov för nybyggnad av fritidshus, Skuruparken 1 (6) TJÄNSTESKRIVELSE 2015-07-15 B 2015-000987 Miljö- och stadsbyggnadsnämnden SICKLAÖN 73:10 Ansökan om bygglov för nybyggnad av fritidshus, Skuruparken Förslag till beslut Miljö- och stadsbyggnadsnämnden

Läs mer

Handläggare Datum Ärendebeteckning Michael Svanström

Handläggare Datum Ärendebeteckning Michael Svanström Handläggare Datum Ärendebeteckning Michael Svanström 2017-11-09 2017-5007 Samhällsbyggnadsnämnden YTTRANDE Fastighet: Stockrosen 14 Fastighetens adress: Kylegatan 13,15 och 17 Ärende: Anmälan om olovlig

Läs mer

TN10 (T12) Exempel BESLUT OM MARKLOV Diarienummer: Beslutet avser: Fastighet: Sökande: Beslut Handlingar som ingår i beslutet

TN10 (T12) Exempel BESLUT OM MARKLOV Diarienummer: Beslutet avser: Fastighet: Sökande: Beslut Handlingar som ingår i beslutet Marklov 1(5) 20xx-xx-xx BESLUT OM MARKLOV Diarienummer: 0000-000 Beslutet avser: Fastighet: Fastigheten, adress Sökande: namn Beslut Marklov ges med stöd av 9 kap. 35 plan- och bygglagen (2010:900), PBL.

Läs mer

Bygglov ges med stöd av 9 kap. 30 och 31 b (samt ev. 31 c) plan- och bygglagen (2010:900), PBL. Som villkor för beslutet gäller *(sid 4).

Bygglov ges med stöd av 9 kap. 30 och 31 b (samt ev. 31 c) plan- och bygglagen (2010:900), PBL. Som villkor för beslutet gäller *(sid 4). Bygglov med avvikelse från detaljplan 1(5) 20xx-xx-xx BESLUT OM BYGGLOV Diarienummer: 0000-000 Beslutet avser:. Fastighet: Fastigheten, adress Sökande: namn Beslut Bygglov ges med stöd av 9 kap. 30 och

Läs mer

TN5 (T5) Exempel BESLUT OM BYGGLOV. Beslut. Handlingar som ingår i beslutet Ritningar övriga handlingar. Planenligt bygglov 1(5) rev SKL 2015-10-05

TN5 (T5) Exempel BESLUT OM BYGGLOV. Beslut. Handlingar som ingår i beslutet Ritningar övriga handlingar. Planenligt bygglov 1(5) rev SKL 2015-10-05 Planenligt bygglov 1(5) 20xx-xx-xx BESLUT OM BYGGLOV Diarienummer: 0000-000 Beslutet avser:. Fastighet: Fastigheten, adress Sökande: namn Beslut Bygglov ges med stöd av 9 kap. 30 plan- och bygglagen (2010:900),

Läs mer

Sicklaön 73:10, Skuruparken Ansökan om bygglov för nybyggnad av fritidshus, stuga 35

Sicklaön 73:10, Skuruparken Ansökan om bygglov för nybyggnad av fritidshus, stuga 35 1 (6) TJÄNSTESKRIVELSE Miljö- och stadsbyggnadsnämnden Sicklaön 73:10, Skuruparken Ansökan om bygglov för nybyggnad av fritidshus, stuga 35 Förslag till beslut Nämnden ger bygglov med stöd av 9 kap. 31

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Samhällsbyggnadsutskottet 2012-10-23 1 (22)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Samhällsbyggnadsutskottet 2012-10-23 1 (22) Samhällsbyggnadsutskottet 2012-10-23 1 (22) Plats och tid Kommunkontoret i Mörbylånga klockan 09.00-11.10 Beslutande Övriga deltagande Birgit Åhlund (C), ordförande Jan Kerbosch (M) Anette Håkansson (FP)

Läs mer

Handläggare Datum Ärendebeteckning Ian Cortes

Handläggare Datum Ärendebeteckning Ian Cortes Handläggare Ärendebeteckning Ian Cortes 2018-02-05 2017-5562 Samhällsbyggnadsnämnden YTTRANDE Fastighet: Gösbäck 1:6 Fastighetens adress: Förlösavägen-Gamla Häradsvägen Sökande: Karlsson, Johanna och Eriksson,

Läs mer

Beslut att bevilja bygglov

Beslut att bevilja bygglov Stadsbyggnadsnämnden Dnr 2016-08398-575 Sida 1 (5) Henrik Åkerblom, Lena Åkerblom Knäpparvägen 38 125 57 ÄLVSJÖ Beslut att bevilja bygglov Byggnadsarbetena får inte påbörjas förrän tekniskt samråd hållits

Läs mer

Handläggare Datum Ärendebeteckning Michael Svanström

Handläggare Datum Ärendebeteckning Michael Svanström Handläggare Datum Ärendebeteckning Michael Svanström 2018-11-26 2018-1732 Fastighet: Lärkträdet 19 Fastighetens adress: Drottning Margaretas väg 34 Ärende: Anmälan om eventuell olovlig åtgärd Förslag till

Läs mer

Handläggare Datum Ärendebeteckning Faisal Shukur

Handläggare Datum Ärendebeteckning Faisal Shukur Handläggare Ärendebeteckning Faisal Shukur 2016-1948 Samhällsbyggnadsnämnden YTTRANDE Fastighet: Askkakan 3 Fastighetens adress: Kalmarvägen 111 Sökande: LW Lindsdal Fastigheter AB Ärende: Nybyggnad av

Läs mer

Handläggare Datum Ärendebeteckning Michael Svanström

Handläggare Datum Ärendebeteckning Michael Svanström Handläggare Datum Ärendebeteckning Michael Svanström 2018-10-08 2018-1119 Fastighet: Harby 1:5 Fastighetens adress: Gamla Vägen 40 Ärende: Utredning av eventuell olovlig åtgärd Förslag till beslut Med

Läs mer

Handläggare Datum Ärendebeteckning Roberto Cattaneo

Handläggare Datum Ärendebeteckning Roberto Cattaneo Handläggare Datum Ärendebeteckning Roberto Cattaneo 2015-07-29 2014-6441 Samhällsbyggnadsnämnden YTTRANDE Fastighet: Venenäs 3:17 Fastighetens adress: Revsudden 180 Sökande: Mauritzson, Andreas och Alise

Läs mer

Handläggare Datum Ärendebeteckning Martin Jältås Nybyggnad av 3 st. flerbostadshus, 105 lgh, Snurrom etapp 1

Handläggare Datum Ärendebeteckning Martin Jältås Nybyggnad av 3 st. flerbostadshus, 105 lgh, Snurrom etapp 1 Handläggare Datum Ärendebeteckning Martin Jältås 2017-02-22 2016-5349 Samhällsbyggnadsnämnden YTTRANDE Fastighet: Rönnbäret 1 Fastighetens adress: Gatuadress ej satt ännu Sökande: Gyllene Parken AB Ärende:

Läs mer