FÖREDRAGNINGSLISTA 1 (9) LS. Landstingsstyrelsen. Sammanträdesrum Mälaren, Landstingshuset, Västerås

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "FÖREDRAGNINGSLISTA 1 (9) LS. Landstingsstyrelsen. Sammanträdesrum Mälaren, Landstingshuset, Västerås"

Transkript

1 FÖREDRAGNINGSLISTA 1 (9) Organ Plats Landstingsstyrelsen Sammanträdesrum Mälaren, Landstingshuset, Västerås Tidpunkt Onsdagen den 26 februari 2014, klockan Ledamöter Ersättare Övriga Denise Norström (S), Ordförande Kenneth Östberg (S) Rigmor Åkesson (S) Tommy Levinsson (S) Simon Karlsson Alm (S) Mikael Peterson (S) Juha Rundgren (V), 1:e vice ordförande Barbara Conte (MP) Tomas Högström (M), 2:e vice ordförande Maria Dellham (M) Hans Strandlund (M) Ola Saaw (M) Helena Hagberg (FP) Birgitta Andersson (C) Roy Cederbäck (KD) Annika Duàn (S) Miriam Dunder (S) Hans Jansson (V) Lars Flodin (MP) Torsten Källberg (FP) Barbro Larsson (C) Malin Gabrielsson (KD) Monica Berglund, landstingsdirektör Lennart Iselius, hälso och sjukvårdsdirektör Eva Lindahl, kommunikationsdirektör Nils Eric Gustavsson, ekonomidirektör Annelie Hedman, t f personaldirektör Lars Öhman, IT direktör Mats Gunnarsson, regionutvecklingsdirektör Marianne Bergendal, administrativ direktör Benita Gren Karlsson, administrativ chef Christina Ersson, mötessekreterare 1 Fastställande av föredragningslista att fastställa utsänd preliminär föredragningslista.

2 FÖREDRAGNINGSLISTA 2 (9) 2 Föregående protokoll Anmäls att landstingsstyrelsens protokoll från sammanträdet justerats i föreskriven ordning. 3 Justering att utse Roy Cederbäck att jämte ordföranden justera dagens protokoll. 4 Nästa sammanträde att landstingsstyrelsens nästa ordinarie sammanträde ska äga rum onsdagen den 26 mars 2014, klockan Information från landstingsstyrelsens förvaltningar 6 Muntlig information Respektive förvaltningschef ger aktuell information. Barnkonventionen Miljöhälsa enkät Kollektivtrafikbarometern Vårdbarometern 7 Samverkan med fackliga organisationer Ärendena i föredragningslistan har behandlats enligt MBL samt i central samverkansgrupp Rekommendation om fastställande av budget 2014 för Arbets och miljömedicin i Örebro LTV Samverkansnämnden i Uppsala Örebroregionen har beslutat att rekommendera landstingen att fastställa budget 2014 för Arbets och miljömedicin i Örebro. Föreligger förslag till budget 2014 för Arbets och miljömedicin i Örebro. Debiteringen 2014 kommer att vara 17,88 kr per invånare, vilket är en höjning med 2,3 procent jämfört med För Landstinget Västmanland innebär detta en kostnad på ca 4,6 mkr. Finansiering finns inom avsatta medel för Regionvårdsavtalet. att följa rekommendationen från Samverkansnämnden Uppsala Örebroregionen och fastställa budget 2014 för Arbets och miljömedicin i Örebro.

3 FÖREDRAGNINGSLISTA 3 (9) 9 Politisk viljeinriktning för vård och insatser vid depression, ångest och schizofreni LTV Bil 1 Samverkansnämnden i Uppsala Örebroregionen har beslutat att rekommendera landstingen att följa Samverkansnämndens rekommendation om vård och insatser vid depression, ångest och schizofreni i Uppsala Örebroregionen baserade på Socialstyrelsens nationella utvärdering Samverkansnämnden rekommenderar att landstingen bör följa Socialstyrelsens kunskapsstöd för vård och insatser vid depression, ångest och schizofreni som omfattar nationella riktlinjer samt nationell utvärdering, att se till att hälso och sjukvården vidtar åtgärder för att minska den höga dödligheten i kroppsliga sjukdomar hos personer med psykisk ohälsa, att utveckla samverkan och rutiner för hur kroppsliga sjukdomar hos personer med psykisk ohälsa kan förebyggas, upptäckas och behandlas inom primärvården, psykiatrin och somatisk specialiserad sjukvård, att ge berörda verksamheter i uppdrag att ha rutiner för bedömning av risk för självmord, samt att ge berörda verksamheter i uppdrag att se över och anpassa sina rutiner för förebyggande läkemedelsbehandling med litium för personer med bipolär sjukdom enligt rekommendationerna i Nationella riktlinjer för vård vid depression och ångestsyndrom Det är i dagsläget inte möjligt att bedöma vilka kostnader rekommendationen kommer att medföra. att följa Samverkansnämndens rekommendation och ställa sig bakom rekommendationerna i "Politisk viljeinriktning för Vård och insatser vid depression, ångest och schizofreni i Uppsala Örebroregionen baserade på Socialstyrelsens Nationella utvärdering 2013". 10 Cancerplan, nivåstrukturering modelldiagnoser LTV Bil 2 Vid Samverkansnämnden i Uppsala Örebroregionens sammanträde behandlades en modell för regional nivåstrukturering. Samverkansnämnden beslutade att rekommendera representerade landsting att på hemmaplan arbeta med förslagen för nivåstrukturering från vårdprogramgrupperna för kolorektal, ovarial, njur och prostatacancer, samt noterade att nämnden vid möte den 14 februari beslutar om en regional nivåstrukturering för vården av de fyra tumörgrupperna samt om en regional modell för nivåstrukturering i enlighet med det då remissbehandlade kapitlet om nivåstrukturering i cancerplanen.

4 FÖREDRAGNINGSLISTA 4 (9) Inför mötet den 14 februari har Samverkansnämndens arbetsutskott beslutat skjuta upp ärendet till hösten att notera informationen. 11 Riktlinjer och handlingsplan för arbete enligt Barnkonventionen LTV I Landstingsplan finns angivet att landstinget ska arbeta för att leva upp till FN:s barnkonventions intentioner. Bil 3 För att följa intentionerna har det arbetats fram en riktlinje och en handlingsplan där aktiviteter för kommande år finns angivna. Dokumentet innehåller även verktyg och checklistor för att underlätta arbetet i beslutsprocessen. För att redovisa barnkonventionsarbetet följer landstinget förslaget från barnombudsmannen (BO) på vad som ska följas upp. Det sker landstingsövergripande i ett så kallat Barnbokslut. Riktlinjerna och handlingsplanen innehåller bland annat organisation för arbetet, inrättande av tjänst som barnrättsstrateg på 50 procent, modell för utbildning av ett antal barnrättsombud i varje förvaltning, checklistor som ska följas i landstingsövergripande beslut, aktiviteter och mål för arbetet, samt förslag om att Västmanlands kommuner och landsting (VKL) ska ta fram ett länsgemensamt arbetssätt för att motverka att barn far illa. Arbetet kommer att medföra kostnader i form av tjänster, utbildningar med mera. Den uppskattade kostnaden beräknas uppgå till kronor per år under de första uppstartsåren. att 1. godkänna Barnbokslut 2013 och anmäla det till landstingsfullmäktige, att 2. godkänna riktlinje och handlingsplan för arbetet enligt Barnkonventionen, att 3. föreslå att Västmanlands kommuner och landsting (VKL) samordnar ett länsgemensamt arbete mellan kommuner, landsting och polis för att motverka att barn i Västmanland far illa, samt att 4. beakta finansieringen för åren i arbetet med landstingsplan för Finansiering av ändrad preventivmedelssubvention LTV Bil 4 Landstingsfullmäktige beslutade xx att höja åldersgränsen för subvention av preventivmedel till den dag kvinnan fyller 26 år, att gälla från Bakgrunden är att landstingsstyrelsen har beslutat att följa Sveriges Kommuner och

5 FÖREDRAGNINGSLISTA 5 (9) Landstings (SKL) rekommendation om en gemensam enhetlig modell för preventivmedelssubvention. Landstinget Västmanland har sedan 1997 haft en åldersgräns på 24 år för subvention av preventivmedel. För att följa rekommendationen från SKL om en gemensam enhetlig modell för preventivmedelssubvention krävdes en ändring av åldersgränsen, från 24 år till 25 år. Den höjda åldersgränsen leder till att kostnaderna för Landstinget Västmanland beräknas öka med cirka kronor per år. De ökade kostnaderna ryms inom läkemedelsenhetens ram. att notera att finansiering av de ökade kostnaderna för preventivmedelssubventionen sker inom läkemedelsenhetens budgetram. 13 Ianspråktagande av reglerat resultat för Centrum för klinisk forskning LTV Landstingsfullmäktige godkände resultatreglering för 2012 års verksamhet. Resultatregleringsmodellen innebär att det i landstingsstyrelsens anslag finns medel som verksamheterna utifrån tidigare uppkomna överskott kan erhålla för att disponera. Framställan om ianspråktagande ska dock göras först. Reglerat resultat för 2012 års verksamhet för Centrum för klinisk forskning (CKF) uppgick till 1,9 mkr. Av detta har 0,4 mkr ianspråktagits 2013, 213. CKF önskar nu ianspråkta resterande reglerat resultat från 2012 på 1,5 mkr. Dessa medel ska användas för att satsa på stora projekt inom områdena cancer, hjärt och kärlsjukdomar samt psykiatri. att 1. godkänna att Centrum för klinisk forskning får ianspråkta resterande 1,5 mkr av reglerat resultat från 2012, samt att 2. finansiering sker ur landstingsstyrelsens anslag till förfogande. 14 Ianspråktagande av reserverade medel för satsning på ökad tillgänglighet till vård LTV Landstingets tillgänglighetssatsning 2014 syftar till att öka tillgängligheten till vård och nå kömiljardmålen enligt överenskommelsen för Landstinget har avsatt 10 mkr för att nå målen. För att säkerställa att landstinget under 2014 ska uppnå de nya kömiljardmålen och som underlag för överföring av medel ska förvaltningarna Västmanlands sjukhus (VS) och Primärvård, psykiatri och habiliteringsverksamhet (PPHV) samt vårdvalsfinansierad primärvård uppnå följande: 1. VS och PPHV:s verksamheter ska klara av sina fastlagda produktionsplaner utan medel från satsningen. Satsningen för att klara kömiljardmålen ska gå utöver den planerade produktionen.

6 FÖREDRAGNINGSLISTA 6 (9) 2. VS och PPHV:s verksamheter ska nå målen att minst 80 procent av patienterna genomfört ett första besök inom högst 60 dagar samt att minst 80 procent av patienterna har genomgått en operation/behandling inom högst 60 dagar. Detta i enlighet med den statliga överenskommelsen om fortsatta insatser för att förbättra patienters tillgänglighet till hälso och sjukvård ("kömiljarden"). 3. VS och PPHV ska varje månad i samband med ägaruppföljningen redovisa hur verksamheterna och förvaltningarna ligger till jämfört med produktionsplanerna. 4. VS och PPHV ska varje månad i samband med ägaruppföljningen redovisa hur verksamheterna och förvaltningarna ligger till jämfört med gällande kömiljardmål. 5. Vårdvalsfinansierad primärvård ska nå målet att minst 80 procent av offentligt drivna vårdcentraler månadsvis rapporterar väntetider för genomförda läkarbesök i primärvården. att 1. ur anslaget till landstingsstyrelsens förfogande 2014 ianspråkta de 10 mkr som avsatts för förlängd satsning på ökad tillgänglighet till vård, att 2. att ianspråkta reserverad kömiljardersättning under förutsättning att landstinget erhåller statliga medel, samt att 3. uppdra till förvaltningscheferna för VS och PPHV att säkerställa att kraven för att verksamheterna ska erhålla ersättning uppfylls. 15 Författningsstyrda sakområden Sammanfattande redovisning av 2013 års arbete LTV Bil 5 I arbetet med utveckling av landstingets styrsystem ingår kartläggning av den övergripande styrprocessen. I styrprocessen ingår verksamhetsöverskridande delar som styrs av lagar, förordningar och föreskrifter, tillsvidare benämnt författningsstyrda sakområden. Under 2014 kommer strukturer för systematisk planering och uppföljning av sakområdena att arbetas fram. Tills detta är klart redovisas ett översiktligt dokument som sammanfattar 2013 års arbete inom landstingets sju författningsstyrda sakområden: Allmän säkerhet Arbetsmiljö Informationssäkerhet Kris och beredskap Miljö Patientsäkerhet Strålsäkerhet att godkänna och lägga redovisningen av landstingets författningsstyrda sakområden 2013 till handlingarna.

7 FÖREDRAGNINGSLISTA 7 (9) 16 Redovisning av uppdrag från landstingsstyrelsen till landstingsdirektören Redovisning av uppdrag som styrelsen lämnat till landstingsdirektören under perioden från och med juni 2013 till och med december Bil 6 Status för respektive uppdrag redovisas i separat förteckning. att 1. uppdragen under punkt 3 och 4 i redovisad förteckning därmed anses genomförda, samt att 2. i övrigt notera informationen. 17 Nytt personuppgiftsombud i Landstinget Västmanland LTV Landstingsstyrelsen är personuppgiftsansvarig styrelse enligt personuppgiftslagen, PUL. Om ansvarig styrelse utser personuppgiftsombud behöver inte behandlingar av personuppgifter anmälas till Datainspektionen. Personuppgiftsombudet har till uppgift att självständigt se till att den personuppgiftsansvarige behandlar personuppgifter på ett lagligt och korrekt sätt och i enlighet med god sed samt påpeka eventuella brister. Personuppgiftsombudet utför uppdraget som ombud i frågor gällande behandling av personuppgifter, men ansvaret för uppgifterna kvarstår hos styrelsen. Sedan finns en tjänst som informationssäkerhetssamordnare placerad på enheten Juridik och Säkerhet. I denna tjänst ingår bland annat att vara personuppgiftsombud. Informationssäkerhetssamordnare Michael Patriksson föreslås utses till nytt personuppgiftsombud. att utse Michael Patriksson till personuppgiftsombud från och med i Landstinget Västmanland. 18 Fördelning av statligt bidrag till kulturverksamheter LTV Landstingsfullmäktige beslutade att godkänna förslag till regional kulturplan för Västmanlands län Utifrån detta beslut ansökte landstinget hos Statens kulturråd om statliga medel för år 2014 inom ramen för kultursamverkansmodellen. Kulturrådet beslutar efter samråd med övriga berörda myndigheter och med utgångspunkt i kulturplanen om nivån på bidraget till landstinget. Det innebär att regeringen inte längre pekar ut institutioner och verksamheter utan lämnar över beslutet till Landstinget.

8 FÖREDRAGNINGSLISTA 8 (9) Nedan presenteras förslag till fördelning av de erhållna statliga kulturmedlen för Förslaget följer 2013 års fördelning med årets statliga uppräkning med 2 procent. Statligt stöd Institution Västmanlandsmusiken/Länsmusiken Västmanlandsmusiken/Sinfonietta Danskonsulentverksamhet Västmanlandsmusiken totalt Västmanlands Teater Reg Arkivverksamet Hemslöjdsfrämjande verksamhet Museiverksamhet Konstkonsulent Teaterkonsulent/ung kultur Filmkulturell verksamhet Reg biblioteksverksamhet Summa I maj 2015 ska landstinget återrapportera 2014 års verksamhet till Statens kulturråd. Det är landstingets ansvar att säkerställa att medlen som erhållits från kulturrådet har använts enligt den regionala kulturplanen. att godkänna förslag till fördelning av det statliga bidraget i kultursamverkansmodellen för Finansrapport tertial LTV Enligt landstingets finansiella reglemente ska rapportering av finansförvaltningens verksamhet ske till landstingsstyrelsens varje tertial. Bil 7 Föreligger rapport om fattade beslut för det tredje tertialet att lägga rapporten till handlingarna.

9 FÖREDRAGNINGSLISTA 9 (9) 20 Redovisning av pensionsmedel för kvartal LTV Enligt landstingets placeringspolicy för pensionsmedel ska rapportering om pensionsmedelsförvaltningen ske varje kvartal. Bil 8 Föreligger rapport om pensionsmedelsförvaltningens utveckling under fjärde kvatalet Anmälningsärenden att lägga rapporten till handlingarna. Bil 9 a) Protokoll från sammanträde med landstingsstyrelsens arbetsutskott b) Protokoll från sammanträde med Gemensamma nämnden för hjälpmedelsverksamhet c) Protokoll från sammanträde med styrelsen för AB Västerås Lokaltrafik d) Protokoll från sammanträde med styrelsen för Tärna folkhögskola och e) Protokoll från sammanträde med styrelsen för Västmanlands teater f) Protokoll från sammanträde med styrelsen för Västmanlands kommuner och landsting, VKL, g) Protokoll från sammanträde med direktionen för Västmanlands Samtrafikförbund Bil 10 h) Granskningsrapport, Övergripande granskning kring hantering av IT (LTV ). Besvaras vid sammanträdet Bil 11 i) Remiss från Utbildningsdepartementet, betänkandet Starka tillsammans, SOU 2013:87 (LTV ). Besvaras vid sammanträdet j) Remiss från Landstinget i Uppsala län, Miljöprogram för perioden för Landstinget i Uppsala län (LTV ). Besvaras vid sammanträdet Bil 12 k) Skrivelse från Länsstyrelsen Västmanlands län, Program för regional miljöövervakning i Västmanlands län l) Skrivelse från Svenska ESF rådet: Sju år, tre fonder, två europeiska temaår. Bil 13 m) Skrivelse från Kostnämnden angående förändring av vårdplatser. Svaret anmäls vid sammanträdet att lägga anmälningsärendena till handlingarna.

PROTOKOLL 5. 2015 02 25 t o m sid 9. Landstingsstyrelsen i egenskap av driftnämnd. Sammanträdesrum Mälaren, Landstingshuset, Västerås

PROTOKOLL 5. 2015 02 25 t o m sid 9. Landstingsstyrelsen i egenskap av driftnämnd. Sammanträdesrum Mälaren, Landstingshuset, Västerås PROTOKOLL 5 Organ Plats Landstingsstyrelsen i egenskap av driftnämnd Sammanträdesrum Mälaren, Landstingshuset, Västerås Tidpunkt Onsdagen den 25 februari 2015 Ledamöter Ersättare Övriga Denise Norström

Läs mer

FÖREDRAGNINGSLISTA 1 (9) LS. Landstingsstyrelsen. Sammanträdesrum Mälaren, Landstingshuset, Västerås

FÖREDRAGNINGSLISTA 1 (9) LS. Landstingsstyrelsen. Sammanträdesrum Mälaren, Landstingshuset, Västerås FÖREDRAGNINGSLISTA 1 (9) Organ Plats Landstingsstyrelsen Sammanträdesrum Mälaren, Landstingshuset, Västerås Tidpunkt Onsdagen den 24 april 2013, klockan 10:00 Ledamöter Ersättare Övriga Denise Norström

Läs mer

41 Föregående protokoll Anmäls att arbetsutskottets protokoll från sammanträdet 2015 04 15 justerats i föreskriven ordning.

41 Föregående protokoll Anmäls att arbetsutskottets protokoll från sammanträdet 2015 04 15 justerats i föreskriven ordning. PROTOKOLL 25 LS AU 2015 05 13 t o m sid 29 Organ Plats Landstingsstyrelsens arbetsutskott Sammanträdesrum Kungshatt, Landstingshuset, Västerås Tidpunkt Onsdagen den 13 maj 2015 Ledamöter Övriga Denise

Läs mer

Yttrande över remiss Kostnadsansvar för smittskyddsläkemedel

Yttrande över remiss Kostnadsansvar för smittskyddsläkemedel REMISSYTTRANDE 1 Datum 2015 09 02 Vår beteckning LTV 150608 Er beteckning S2015/3231/FS Yttrande över remiss Kostnadsansvar för smittskyddsläkemedel Socialdepartementet har efterfrågat synpunkter från

Läs mer

2015 12 02 t o m sid 57

2015 12 02 t o m sid 57 Bil 1 Bil 2 Bil 4 PROTOKOLL 55 LS AU 2015 12 02 t o m sid 57 Organ Plats Landstingsstyrelsens arbetsutskott Sammanträdesrum Kungshatt, Landstingshuset, Västerås Tidpunkt Onsdagen den 2 december 2015 Ledamöter

Läs mer

Anmäls att landstingsstyrelsens protokoll från sammanträdet justerats i föreskriven ordning.

Anmäls att landstingsstyrelsens protokoll från sammanträdet justerats i föreskriven ordning. FÖREDRAGNINGSLISTA 1 (5) Organ Plats Landstingsstyrelsen driftfrågor Sammanträdesrum Mälaren, Landstingshuset, Västerås Tidpunkt Onsdagen den 25 mars 2015, klockan 09.00 Ledamöter Ersättare Övriga Denise

Läs mer

FÖREDRAGNINGSLISTA 1 (13) LS. Landstingsstyrelsen. Sammanträdesrum Mälaren, Landstingshuset, Västerås

FÖREDRAGNINGSLISTA 1 (13) LS. Landstingsstyrelsen. Sammanträdesrum Mälaren, Landstingshuset, Västerås FÖREDRAGNINGSLISTA 1 (13) Organ Plats Landstingsstyrelsen Sammanträdesrum Mälaren, Landstingshuset, Västerås Tidpunkt Onsdagen den 27 april 2016, klockan 09.00 Ledamöter Ersättare Övriga Denise Norström

Läs mer

48 Föregående protokoll Anmäls att arbetsutskottets protokoll från sammanträdet justerats i föreskriven ordning.

48 Föregående protokoll Anmäls att arbetsutskottets protokoll från sammanträdet justerats i föreskriven ordning. PROTOKOLL 21 Organ Plats Landstingsstyrelsens arbetsutskott Sammanträdesrum Mälaren, Landstingshuset, Västerås Tidpunkt Onsdagen den 8 juni 2016 Ledamöter Övriga Denise Norström (S), Ordförande Lena Johansson

Läs mer

Bil 2

Bil 2 Bil 1 Bil 2 Bil 3 Bil 4 Bil 5 Bil 6 PROTOKOLL 31 RSAU 2017-09-20 t o m sid 34 Organ Plats Regionstyrelsens arbetsutskott Sammanträdesrum Mälaren, Regionhuset, Västerås Tidpunkt Onsdagen den 20 september

Läs mer

PROTOKOLL t o m sid 65. Landstingsstyrelsen driftfrågor. Sammanträdesrum Mälaren, Landstingshuset, Västerås

PROTOKOLL t o m sid 65. Landstingsstyrelsen driftfrågor. Sammanträdesrum Mälaren, Landstingshuset, Västerås PROTOKOLL 61 Organ Plats Landstingsstyrelsen driftfrågor Sammanträdesrum Mälaren, Landstingshuset, Västerås Tidpunkt Onsdagen den 16 december 2015 Ledamöter Ersättare Övriga Denise Norström (S), Ordförande

Läs mer

RS 2017-09-06 Bil 8 PROTOKOLL 24 RSAU 2017-06-07 t o m sid 26 Organ Plats Regionstyrelsens arbetsutskott Sammanträdesrum Mälaren, Regionhuset, Västerås Tidpunkt Onsdagen den 7 juni 2017 Ledamöter Övriga

Läs mer

PROTOKOLL 18 LS AU t o m sid 20 Organ Plats Landstingsstyrelsens arbetsutskott Sammanträdesrum Mälaren, Landstingshuset, Västerås Tidpunkt

PROTOKOLL 18 LS AU t o m sid 20 Organ Plats Landstingsstyrelsens arbetsutskott Sammanträdesrum Mälaren, Landstingshuset, Västerås Tidpunkt PROTOKOLL 18 LS AU 2016 05 11 t o m sid 20 Organ Plats Landstingsstyrelsens arbetsutskott Sammanträdesrum Mälaren, Landstingshuset, Västerås Tidpunkt Onsdagen den 11 maj 2016 Ledamöter Övriga Tomas Högström

Läs mer

Arbetsutskottet beslutar 1. Den preliminära föredragningslistan fastställs.

Arbetsutskottet beslutar 1. Den preliminära föredragningslistan fastställs. Bil 23 PROTOKOLL 55 LS AU 2015 12 02 t o m sid 57 Organ Plats Landstingsstyrelsens arbetsutskott Sammanträdesrum Kungshatt, Landstingshuset, Västerås Tidpunkt Onsdagen den 2 december 2015 Ledamöter Övriga

Läs mer

Anmäls att landstingsstyrelsens protokoll från sammanträdet 2015 03 25 justerats i föreskriven ordning.

Anmäls att landstingsstyrelsens protokoll från sammanträdet 2015 03 25 justerats i föreskriven ordning. FÖREDRAGNINGSLISTA 1 (8) Organ Plats Tidpunkt Landstingsstyrelsen Sammanträdesrum Mälaren, Landstingshuset, Västerås Onsdagen den 29 april 2015, efter drift Ledamöter Ersättare Övriga Denise Norström (S),

Läs mer

PROTOKOLL 1 RSAU 2018-01-17 t o m sid 3 Organ Plats Regionstyrelsens arbetsutskott Sammanträdesrum Mälaren, Regionhuset, Västerås Tidpunkt Onsdagen den 17 januari 2018 Ledamöter Övriga Denise Norström

Läs mer

Rum 305, Nya Landstingshuset, Karlstad

Rum 305, Nya Landstingshuset, Karlstad PROTOKOLL 1 (6) Folkhälso- och tandvårdsutskottet Plats Beslutande Rum 305, Nya Landstingshuset, Karlstad Gert Ohlsson (FP), ordförande Monica Gundahl (S), vice ordförande Annetthe Zettergren (M) Kerstin

Läs mer

Driftnämnden för Psykiatri Halland

Driftnämnden för Psykiatri Halland Driftnämnden för Psykiatri Halland Tid: Tisdagen den 20 januari 2015, kl. 09.30-16.00 (lunchuppehåll kl 12-13) Plats: Konferensrum Bocksten, Sjukhuset i Varberg, Träslövsvägen, Varberg. Länk till karta:

Läs mer

KALLELSE. Datum 2015-12-14

KALLELSE. Datum 2015-12-14 KALLELSE Datum 2015-12-14 Sida 1(5) Landstingsstyrelsen Marie Nilsson Till landstingsstyrelsens ledamöter Till ersättare för kännedom Landstingsstyrelsen Datum Måndag 14 december 2015 Tid Kl 10.00 Plats

Läs mer

Beslutande Fredrik Larsson, landstingsråd (M) ordförande

Beslutande Fredrik Larsson, landstingsråd (M) ordförande Protokoll 1 (6) Landstingsstyrelsens arbetsutskott Sekretariatet 2015-09-15 LK/142970 Plats Landstingshuset Beslutande Fredrik Larsson, landstingsråd (M) ordförande Ulric Andersson, landstingsråd (S) vice

Läs mer

2010-02-18 SN dnr 10:8/700 2010:74. Stora Björn, 2010-02-18 klockan 13.00 17.00

2010-02-18 SN dnr 10:8/700 2010:74. Stora Björn, 2010-02-18 klockan 13.00 17.00 Sida SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(19) Plats och tid IFO/Omvårdnadsförvaltningen, Nya Kyrkogatan 21, Stora Björn, 2010-02-18 klockan 13.00 17.00 ande ordinarie ledamöter Tjänstgörande ersättare Ersättare Övriga

Läs mer

c) Motion från Mikael Andersson Elfgren (M) inkommen om chattfunktion för psykiatrin. Fullmäktige har överlämnat motionen till

c) Motion från Mikael Andersson Elfgren (M) inkommen om chattfunktion för psykiatrin. Fullmäktige har överlämnat motionen till KOMPLETTERINGSLISTA 1 (5) Organ Plats Landstingsfullmäktige Fullmäktigesalen, Stadshuset, Västerås Tidpunkt Onsdagen den 22 april 2015, klockan 09.00 4 Avsägelse av uppdrag d) Jesper Nilsson (SD), Sala

Läs mer

Marianne Högberg (s), ordförande Lenny Karlsson (m) Mauri Sukuvaara (v)

Marianne Högberg (s), ordförande Lenny Karlsson (m) Mauri Sukuvaara (v) Servicenämndens 2008-03-28 1. (13) Plats och tid: Nämndhuset Data-sal kl 13.00-14.15 Beslutande: Marianne Högberg (s), ordförande Lenny Karlsson (m) Mauri Sukuvaara (v) Övriga deltagande: Jörgen Johansson,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden 2015-03-04 1 Innehållsförteckning Ärende 19 Godkännande av dagordning... 3 20 Redovisning av delegationsbeslut... 4 21 Information om hemteam... 5 22 Sammanställning av inkomna synpunkter 2014... 6 23

Läs mer

Nämnden för arbetsmarknad, näringsliv och attraktivitet 8-19

Nämnden för arbetsmarknad, näringsliv och attraktivitet 8-19 PROTOKOLL 1(5) Diarienummer och attraktivitet 8-19 Plats: Regionens hus, sal A Närvarande: ande: Malin Wengholm (M), Torbjörn Eriksson (KD), Maria Hörnsten (S), Jonas Magnusson (S), Martina Jansson, (S),

Läs mer

Landstingsstyrelsens arbetsutskott

Landstingsstyrelsens arbetsutskott PROTOKOLL 08-04-01 JUSTERAT 08-04-14 1 (7) Ledningsenheten Kansliavdelningen/Kristina Brundin Landstingsstyrelsens arbetsutskott Tid Tisdagen den 1 april 2008, kl.10.30 12.30 Plats Närvarande ledamöter

Läs mer

Lars Nilsson (S) ordförande Linnéa Kihlström (KD) viceordförande Lars Johansson (S) Larsgöran Larsson (M) Kajsa Adolfsson (S) för Ginger Johansson (V)

Lars Nilsson (S) ordförande Linnéa Kihlström (KD) viceordförande Lars Johansson (S) Larsgöran Larsson (M) Kajsa Adolfsson (S) för Ginger Johansson (V) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(17) SN dnr Plats och tid Folkets Hus i Kristinehamn 4 april 2012 klockan 13.00 16.00 Ordinarie ledamöter Tjänstgörande ersättare Ersättare Lars Nilsson (S) ordförande Linnéa Kihlström

Läs mer

Samverkansnämnd. Protokoll. Datum: 2014-10-17 Plats: Best Western Hotell Mälaren, Västerås. Tjänstemän. Närvarande: Landsting/politiker

Samverkansnämnd. Protokoll. Datum: 2014-10-17 Plats: Best Western Hotell Mälaren, Västerås. Tjänstemän. Närvarande: Landsting/politiker Samverkansnämnd : 2014-10-17 Plats: Best Western Hotell Mälaren, Västerås Närvarande: Landsting/politiker Örebro Marie-Louise Forsberg-Fransson Ola Karlsson Robert Mörk Jenny Steen Ewa Sundqvist Annika

Läs mer

...... Pia Karlsson... Uppsättande: 2010-09-01 Nedtagande: 2010-10-23...

...... Pia Karlsson... Uppsättande: 2010-09-01 Nedtagande: 2010-10-23... 1 Ks-rummet, kommunhuset, kl 18:00 19:00 Plats och tid 65-80 Pia Karlsson (FP) Susanne Arvidsson (S) Margareta Lewander (M) Tom Ekwall (M) Anette Nord (KD) Leif Andersson (S) Susanne Carlsson (S) Greta

Läs mer

Stora sammanträdesrummet Björkarna, Torsby

Stora sammanträdesrummet Björkarna, Torsby SOCIALNÄMNDEN Tid och plats Tisdag 8 september 2015 kl. 10:00 15:00 Stora sammanträdesrummet Björkarna, Torsby Beslutande Övriga deltagare Åke Gustavsson (S), ordförande Annlouise Brodén (S) Birgit Dahlgren

Läs mer

PROTOKOLL t o m sid 22. Landstingsstyrelsen driftfrågor. Sammanträdesrum Mälaren, Landstingshuset, Västerås

PROTOKOLL t o m sid 22. Landstingsstyrelsen driftfrågor. Sammanträdesrum Mälaren, Landstingshuset, Västerås PROTOKOLL 18 Organ Plats Landstingsstyrelsen driftfrågor Sammanträdesrum Mälaren, Landstingshuset, Västerås Tidpunkt Onsdagen den 29 april 2015 Ledamöter Ersättare Övriga Denise Norström (S), ordförande

Läs mer

Lovisa Ljungberg (c) Margareta Chibba (kd) Marita Johansson (s) Per Svensson (s) Gunborg Thornberg (s) Anneli Rosenberg, SSR

Lovisa Ljungberg (c) Margareta Chibba (kd) Marita Johansson (s) Per Svensson (s) Gunborg Thornberg (s) Anneli Rosenberg, SSR LANDSTINGET HALLAND PROTOKOLL PRIMÄRVÅRDSNÄMNDEN I HALMSTAD 15-23 Tid: 2003-02-17 kl. 14:00 15:30 Plats: Närvarande: Ledamöter Ersättare Personalföreträdare Tjänstemän Primärvårdsförvaltningen, Torsgatan

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (16) Plats och tid Rådhuset, Askersund, den 24 augusti 2010 kl 13.00-15.40 Beslutande Siv Ahlstrand, ordförande (S) Johan Calais (S) Gun-Britt Bourelius (S) i

Läs mer

Anmäls att landstingsstyrelsens protokoll från sammanträdet 2015 09 02 har justerats i föreskriven ordning.

Anmäls att landstingsstyrelsens protokoll från sammanträdet 2015 09 02 har justerats i föreskriven ordning. FÖREDRAGNINGSLISTA 1 (6) Organ Plats Landstingsstyrelsen driftfrågor Sammanträdesrum Mälaren, Landstingshuset, Västerås Tidpunkt Onsdagen den 30 september 2015, klockan 09.00 Ledamöter Ersättare Övriga

Läs mer

Görel Nilsson (S), Gunnar Karlsson (C) och Niklas Magnusson (M)

Görel Nilsson (S), Gunnar Karlsson (C) och Niklas Magnusson (M) Kommunstyrelsen 1 (14) Plats och tid Kommunhuset, Hellquistsalen, måndagen den 7 juni 2010, klockan 16.00-17.40. ande AnneMarie Andersson (C) ordförande, Margareta Johansson (S), Rolf Lindgren (S), Sergio

Läs mer

PROTOKOLL t o m sid 10. Landstingsstyrelsen driftfrågor. Sammanträdesrum Mälaren, Landstingshuset, Västerås

PROTOKOLL t o m sid 10. Landstingsstyrelsen driftfrågor. Sammanträdesrum Mälaren, Landstingshuset, Västerås PROTOKOLL 5 Organ Plats Landstingsstyrelsen driftfrågor Sammanträdesrum Mälaren, Landstingshuset, Västerås Tidpunkt Onsdagen den 24 februari 2016 Ledamöter Ersättare Övriga Denise Norström (S), Ordförande

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Information har skett genom anslag.

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Information har skett genom anslag. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (1) Plats och tid Arbete och välfärdsförvaltningen, Östra Kaserngatan mötesrum 5:5. Kl. 13:30-16:10 ande Radovan Javurek (FP) Ewa Jakobsen (M) Mats Edin (S) Maria Nilsson (S) Tommy

Läs mer

Landstingsstyrelsen 125-144. Tid: 2011-08-23 13:00-14:30 Plats: Landstingets kansli, sal A

Landstingsstyrelsen 125-144. Tid: 2011-08-23 13:00-14:30 Plats: Landstingets kansli, sal A PROTOKOLL 1(9) Plats: Landstingets kansli, sal A Närvarande: Peranders Johansson (M), ordförande Mia Frisk (KD) Anna-Carin Magnusson (S) Rune Backlund (C) Lena Skaring Thorsén (FP) Märta Svärd (MP) Håkan

Läs mer

PROTOKOLL. Kommunstyrelsen 16 juni 2003

PROTOKOLL. Kommunstyrelsen 16 juni 2003 Kommunstyrelsen 16 juni 2003 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Vallentuna Teater, Vallentuna måndagen den 16 juni kl 14.00-14:35 Sten-Åke Adlivankin (m), ordförande Lars Rundgren (m) Bo Ivgren

Läs mer

Socialnämnden 2013-09-12 67

Socialnämnden 2013-09-12 67 Socialnämnden 2013-09-12 67 Plats och tid Hjernet, 2013-09-12 kl. 14:00-16:25 Beslutande Tom Rymoen (M), ordförande Elisabeth Hoikkala (S) Kent Nilsson (S) Ulla Karlsson (S) Håkan Boman (S) Jan-Åke Wildhammar

Läs mer

PROTOKOLL 1 (9) Sammanträdesdatum Landstingsstyrelsens arbetsutskott 2014-10-02

PROTOKOLL 1 (9) Sammanträdesdatum Landstingsstyrelsens arbetsutskott 2014-10-02 PROTOKOLL 1 (9) 82-94, 1 bilaga Plats och tid Landstingshuset, Vilhelminarummet, Umeå, klockan 09.00-11.50 Beslutande Peter Olofsson, (S), ordförande Nicklas Sandström, (M), vice ordförande Helen Forsberg,

Läs mer

Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (13) Datum Tid kl 08.15--11.15 Plats Sammanträdesrummet Hesselgrenska Närvarande Se sidan 2 Inga Käll (FHT) Justeringens plats och tid Kommunkontoret måndagen den 24 juni Justerade

Läs mer

Tjänstemän Bodil Sundlöf, förvaltningschef 117-127 Marie Olsson Taxén, enhetschef 117 Angela Samarzija, nämndsekreterare

Tjänstemän Bodil Sundlöf, förvaltningschef 117-127 Marie Olsson Taxén, enhetschef 117 Angela Samarzija, nämndsekreterare SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (14) Plats och tid ande Övriga närvarande Ersättare Socialkontoret, kl.15.00-16.30 Robin Gustavsson (kd) ordförande Sven-Erik Andersson (c) 1:e vice ordförande Gunnel Persson (s)

Läs mer

Sammanträdestid: 2015-06-03 kl. 9.00 14.20 Ajournering för lunch kl. 12.00-13.00

Sammanträdestid: 2015-06-03 kl. 9.00 14.20 Ajournering för lunch kl. 12.00-13.00 Socialnämndens arbetsutskott 2015-06-03 1/8 Sammanträdestid: 2015-06-03 kl. 9.00 14.20 Ajournering för lunch kl. 12.00-13.00 Lokal: Sammanträdesrum Borgmästaren, stadshuset, Lysekil Tjänstgörande ledamöter

Läs mer

Sammanträdesrum Mälaren, Regionhuset, Västerås

Sammanträdesrum Mälaren, Regionhuset, Västerås Bil 1 Bil 2 Bil 4 PROTOKOLL 6 RSAU 2018-02-14 t o m sid 9 Organ Plats Regionstyrelsens arbetsutskott Sammanträdesrum Mälaren, Regionhuset, Västerås Tidpunkt Onsdagen den 14 februari 2018 Ledamöter Övriga

Läs mer

Dokumentnamn Dokumenttyp Fastställd/upprättad Beslutsinstans Dokumentansvarig Diarienummer Senast reviderad Giltig till

Dokumentnamn Dokumenttyp Fastställd/upprättad Beslutsinstans Dokumentansvarig Diarienummer Senast reviderad Giltig till Vuxen- och omsorgsnämndens reglemente Dokumentnamn Dokumenttyp Fastställd/upprättad Beslutsinstans Vuxen- och omsorgsnämndens reglemente Reglemente 2015-09-28 Kommunfullmäktige Dokumentansvarig Diarienummer

Läs mer

KOMMUNFULLMÄKTIGE Sammanträdesdatum Sida 2009-06-17 1-21

KOMMUNFULLMÄKTIGE Sammanträdesdatum Sida 2009-06-17 1-21 2009-06-17 1-21 Plats och Tid Stadshuset 18.30-19.35 Beslutande Enl bilagd förteckning, sid 2 Övriga deltagande Kommunsekreterare Irene Larsson Kommunutredare Ida Rådman Utses att justera Justeringens

Läs mer

Plats och tid: Stadshuset, sammanträdesrum Blå, 2010-10-19 kl 13:15 15:20, ajournering kl 14:00 14:20

Plats och tid: Stadshuset, sammanträdesrum Blå, 2010-10-19 kl 13:15 15:20, ajournering kl 14:00 14:20 1 Plats och tid: Stadshuset, sammanträdesrum Blå, 2010-10-19 kl 13:15 15:20, ajournering kl 14:00 14:20 Beslutande: Jan-Olof Sewring (M) ordförande Carin Olsson (C) Mikael von Krassow (S) Christian Juntunen

Läs mer

KOMMUNSTYRELSEN 2001-12-19. Beslutsärenden

KOMMUNSTYRELSEN 2001-12-19. Beslutsärenden KOMMUNSTYRELSEN 2001-12-19 Beslutsärenden KS 1 Personuppgiftslagen (PUL) 2 Vårgården 3 Yttrande över trafikförsörjningsplan 2002/2003 4 Upphandling av skolskjutsar 5 Delegationsärenden 6 Meddelanden KF

Läs mer

Kjell-Åke Halldén Sekreterare

Kjell-Åke Halldén Sekreterare 14/ 26 Plats Byggmästareföreningens lokaler, Storgatan 9, Luleå Beslutande Bill Nilsson, (s), Älvsbyn, Marlene Haara, (s), Haparanda Rita Poromaa, (s), Gällivare Ayse Duyar, (mp), Luleå Övriga deltagande

Läs mer

Gustav Olsson (M) Jane Larsson (C) Kenneth Johannesson (S)

Gustav Olsson (M) Jane Larsson (C) Kenneth Johannesson (S) Protokoll 1 (6) Folkhälso-och tandvårdsutskottet David Kvicklund LK/142996 Plats Beslutande Landstingshuset Karlstad Gert Ohlsson (L) Gustav Olsson (M) Jane Larsson (C) Kenneth Johannesson (S) Ersättare

Läs mer

Tandvårdsnämndens begäran om klargörande ägardirektiv

Tandvårdsnämndens begäran om klargörande ägardirektiv BESLUTSUNDERLAG Landstingstyrelsen Central förvaltning Datum 2013-01-28 Sida 1 (4) Ledningsenhet Dnr LD12/01415 Uppdnr 351 2013-01-14 Landstingsstyrelsens arbetsutskott 2013-01-28 Landstingsstyrelsen 2013-02-18

Läs mer

Administrativa avdelningen

Administrativa avdelningen 1 (15) Plats och tid Nordmarkens skola, aulan 19.10 20.10 Beslutande Övriga närvarande Se nästa sida Sandra Norsell, Kommunsekreterare Britt-Marie Öjstrand, T.f. kommunchef Linda Sydengen, Ekonomichef

Läs mer

A-salen, Växjö kommun. Åsa Karlsson Björkmarker. Eva Johansson (C) Anna Tenje (M) Nils Fransson (FP) Gunnar Storbjörk (S) Carin Högstedt (V)

A-salen, Växjö kommun. Åsa Karlsson Björkmarker. Eva Johansson (C) Anna Tenje (M) Nils Fransson (FP) Gunnar Storbjörk (S) Carin Högstedt (V) Plats A-salen, Växjö kommun Tid Kl. 10.00 10.45 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Övriga Justering Justerare Plats och tid Bo Frank (M) Åsa Karlsson Björkmarker (S) Eva Johansson

Läs mer

PROTOKOLL t o m sid 29. Landstingsstyrelsen driftfrågor. Sammanträdesrum Mälaren, Landstingshuset, Västerås

PROTOKOLL t o m sid 29. Landstingsstyrelsen driftfrågor. Sammanträdesrum Mälaren, Landstingshuset, Västerås PROTOKOLL 23 Organ Plats Landstingsstyrelsen driftfrågor Sammanträdesrum Mälaren, Landstingshuset, Västerås Tidpunkt Onsdagen den 27 maj 2015 Ledamöter Ersättare Övriga Denise Norström (S), ordförande

Läs mer

Falkenbergsnämnden 26-36

Falkenbergsnämnden 26-36 Protokoll Sammanträdesdatum 2007-04-25 Falkenbergsnämnden Falkenbergsnämnden 26-36 Tid: Onsdagen 25 april 2007, kl 13:00-17:00 Plats: Vårdcentralsområdet Falkenberg, sammanträdesrummet Utsikten Ledamöter

Läs mer

Plats Ledamot Ersättare Parti Ankom Utgick. 77 Andersson, Glenn (Ordförande) S 09:02 19: Andersson, Glenn (Ordförande) S 19:05 21:24

Plats Ledamot Ersättare Parti Ankom Utgick. 77 Andersson, Glenn (Ordförande) S 09:02 19: Andersson, Glenn (Ordförande) S 19:05 21:24 NÄRVAROBILAGA 1 (4) NÄRVARO LANDSTINGSFULLMÄKTIGE Plats Ledamot Ersättare Parti Ankom Utgick 77 Andersson, Glenn (Ordförande) S 09:02 19:02 77 Andersson, Glenn (Ordförande) S 19:05 21:24 76 Duán, Annika

Läs mer

Allmänpolitiska utskottet 43-53. Tid: 2010-12-21, 10:00-15:00 Plats: Hasse på sjökanten, lokal Utsikten

Allmänpolitiska utskottet 43-53. Tid: 2010-12-21, 10:00-15:00 Plats: Hasse på sjökanten, lokal Utsikten PROTOKOLL 1(7) Plats: Hasse på sjökanten, lokal Utsikten Närvarande: Beslutande: Tommy Bernevång Forsberg (KD), ordf Per Hansson (FP) Jarl Karlsson (S) Lena Ahnstedt (C) Charlotte Aschan ersätter Malin

Läs mer

Landstingsstyrelsen 46-70. Tid: 2011-03-22 kl 13:00-14:55 Plats: Landstingets kansli, sal A

Landstingsstyrelsen 46-70. Tid: 2011-03-22 kl 13:00-14:55 Plats: Landstingets kansli, sal A PROTOKOLL 1(10) Plats: Landstingets kansli, sal A Närvarande: ande: Peranders Johansson (M), ordförande Mia Frisk (KD) Anna-Carin Magnusson (S), 46-62 Rune Backlund (C) Lena Skaring Thorsén (FP) Märta

Läs mer

1. Nästa ordinarie sammanträde ska äga rum onsdagen den 13 maj 2015.

1. Nästa ordinarie sammanträde ska äga rum onsdagen den 13 maj 2015. PROTOKOLL 20 Organ Plats Landstingsstyrelsens arbetsutskott Sammanträdesrum Mälaren, Landstingshuset, Västerås Tidpunkt Onsdagen den 15 april 2015 Ledamöter Denise Norström (S), ordförande, ej närvarande

Läs mer

Tillgänglighet i vården Rapport 12-10

Tillgänglighet i vården Rapport 12-10 LANDSTINGET I VÄRMLAND 2011-03-22 Rev/10049 Revisorerna Johan Magnusson Tillgänglighet i vården Rapport 12-10 Tillgänglighet i vården Bakgrund Landstingets revisorer ansvarar för att genomföra årlig granskning

Läs mer

Kommunstyrelsen 2002-05-27 1 (21) Kommunhuset, rum 293, kl 13.15-15.15

Kommunstyrelsen 2002-05-27 1 (21) Kommunhuset, rum 293, kl 13.15-15.15 Kommunstyrelsen 2002-05-27 1 (21) Plats och tid Kommunhuset, rum 293, kl 13.15-15.15 Beslutande Benita Vikström Göte Eriksson Torbritt Bökman, ej 79 Mayvor Lundberg Kerstin Eriksson Catharina Fredriksson

Läs mer

Reglemente för sjukvårds- och omsorgsnämnden i Norrtälje kommun

Reglemente för sjukvårds- och omsorgsnämnden i Norrtälje kommun FÖRFATTNINGSSAMLING Reglemente för sjukvårds- och omsorgsnämnden i Norrtälje kommun Antaget av Norrtälje kommunfullmäktige 2013-06-17, 100 Antaget at Stockholms läns landstingsfullmäktige 2013-06-11 12,

Läs mer

Hälso- och sjukvårdsberedningen

Hälso- och sjukvårdsberedningen 1 (8) Landstingets kansli Planeringsavdelningen, Lillemor Ahlgren Justerat 2012-12-19 Hälso- och sjukvårdsberedningen Tid Onsdagen den 12 december 2012 kl. 9.00 12.00 Plats Närvarande ledamöter Övriga

Läs mer

Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ och sammanträdesdatum Överförmyndarnämnden 2014-02-20

Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ och sammanträdesdatum Överförmyndarnämnden 2014-02-20 1(11) Plats och tid Arbetsmarknads- och familjeförvaltningen, Alva Myrdals gata 5, Värjan, plan 5, Ledning och administration, lokal: Sabeln, klockan 13:35 14:20, Kort ajournering mellan klockan 14:00

Läs mer

2014-01-23 1(15) Omsorgsnämnden. Bente Johansson (M)

2014-01-23 1(15) Omsorgsnämnden. Bente Johansson (M) 1(15) Plats och tid Torsdagen den 23 januari 2014 kl. 16.00-19.20 Ajournering kl. 17.20-17.45 Ordförande Beslutande Övriga närvarande Ersättare Bente Johansson (M) Nicolas Bremell (M) Asta Olsson (C) Enar

Läs mer

Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum 2011-06-13 1 (17)

Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum 2011-06-13 1 (17) Sida 2011-06-13 1 (17) Plats och tid Beslutande Sessionssalen, Kommunkontoret, Surahammar Måndag 13 juni, 2011 klockan 18.00 20.05 Christina Waster Jansson (S),Ordf, Britt-Inger Fröberg (S) Tobias Nordlander

Läs mer

Granskning av budgetprocessen. Landstinget Värmland. Landstinget Värmland

Granskning av budgetprocessen. Landstinget Värmland. Landstinget Värmland www.pwc.se Revisionsrapport Inger Andersson Christina Olsson Februari 2016 Granskning av budgetprocessen inom Budgetprocessen inom Innehåll Sammanfattning... 2 1. Inledning... 5 1.1. Bakgrund... 5 1.2.

Läs mer

Sammanträde i Sjukvårdsstyrelse Söder

Sammanträde i Sjukvårdsstyrelse Söder 1 (7) Sjukvårdsstyrelse Söder Sammanträde i Sjukvårdsstyrelse Söder Datum Tid 14.00 15.50 Plats Södertörnssalen, Landstingshuset, Hantverkargatan 45 Ledamöter (M) Gunilla Helmerson Ordförande (FP) Ninos

Läs mer

Lennart Ohlsson (C) ANSLAG/BEVIS

Lennart Ohlsson (C) ANSLAG/BEVIS Barn- och ungdomsnämnden 2015-04-22 1 (13) Plats och tid Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens tid 2015-04-27 Familjecentralens sammanträdesrum Kl. 13:00-14:00 Maria Hedin (S) ordförande

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum: Sida: Barn- och utbildningsnämnden 2012-03-21 1 (18) Plats och tid Beslutande Övriga närvarande Sammanträdet inleds med besök på Kreativ återvinningscentral (kopplat till projekt ReMida),

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Kommunfullmäktige

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Kommunfullmäktige Kommunfullmäktige 1 (14) Plats och tid Centrumgården, måndagen den 22 februari, 2010, klockan 18.30-19.15 ande Rigmor Åkesson (S) ordförande, Per Strengbom (S), Margareta Johansson, (S), Lennart Pettersson

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Information har skett genom anslag.

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Information har skett genom anslag. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (1) Plats och tid Bäckaskogs slott, Kristianstad, klockan 13.00-15.45. ande Bo Silverbern, Ordförande (M) Elsa Christersson (Mp) Bo Larsson (Sd) Sylvia Olander (M) Marianne Eriksson,

Läs mer

Anmäls att landstingsstyrelsens protokoll från sammanträdet justerats i föreskriven ordning.

Anmäls att landstingsstyrelsens protokoll från sammanträdet justerats i föreskriven ordning. FÖREDRAGNINGSLISTA 1 (6) Organ Plats Tidpunkt Landstingsstyrelsen Sammanträdesrum Mälaren, Landstingshuset, Västerås Onsdagen den 16 december 2015, efter drift Ledamöter Ersättare Övriga Denise Norström

Läs mer

Roger Eklund (S), ordförande Johan Jansson (S) för Irene Smedberg (S) Lena Jonsson (S) Hans Andersson (S) Marie Oskarsson (S) Madeleine Jansson (S)

Roger Eklund (S), ordförande Johan Jansson (S) för Irene Smedberg (S) Lena Jonsson (S) Hans Andersson (S) Marie Oskarsson (S) Madeleine Jansson (S) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (13) Plats och tid Tunadal, Virgatan 7, Köping, kl 14.00 16.45 ande Roger Eklund (S), ordförande Johan Jansson (S) för Irene Smedberg (S) Lena Jonsson (S) Hans Andersson (S) Marie

Läs mer

Primärvårdsnämnden Hylte

Primärvårdsnämnden Hylte Protokoll Sammanträdesdatum 2005-12-05 Primärvårdsnämnden Hylte 49-61 Tid: Måndagen 5 december 2005, kl 15:00-18:00 Plats: Vårdcentralen Unnaryd Ledamöter Tom Barkström (kd) Kristina Johansson (s) Bo Gunnar

Läs mer

Plats och tid Messingen, Industrivägen 20. Lokal: Pasch, vån. 3 Onsdagen den 21 september 2011, klockan 19:00-21:40

Plats och tid Messingen, Industrivägen 20. Lokal: Pasch, vån. 3 Onsdagen den 21 september 2011, klockan 19:00-21:40 Produktionsstyrelsen 2011-09-21 1 Plats och tid Messingen, Industrivägen 20. Lokal: Pasch, vån. 3 Onsdagen den 21 september 2011, klockan 19:00-21:40 Beslutande Ledamöter: Johan Hjelmstrand (M), ordf.

Läs mer

Hälso- och sjukvårdsberedningen

Hälso- och sjukvårdsberedningen 1 (7) Landstingets kansli Planeringsavdelningen, Lillemor Ahlgren Justerat 2012-03-26 Hälso- och sjukvårdsberedningen Tid Onsdagen den 14 mars 2012 kl. 09.00 Plats Närvarande ledamöter Övriga närvarande

Läs mer

Styrelsen för handikappverksamheten. Tid: Onsdagen den 27 januari 2010 kl. 10.00-15.20 Plats: Habilitering & Hälsa, Ekelundsgatan, Göteborg

Styrelsen för handikappverksamheten. Tid: Onsdagen den 27 januari 2010 kl. 10.00-15.20 Plats: Habilitering & Hälsa, Ekelundsgatan, Göteborg Protokoll Sammanträde: Styrelsen för Tid: Onsdagen den 27 januari 2010 kl. 10.00-15.20 Plats: Habilitering & Hälsa, Ekelundsgatan, Göteborg Beslutande Christin Slättmyr (S), ordförande Fredrik Bellino

Läs mer

PROTOKOLL t o m sid 53. Landstingsstyrelsen driftfrågor. Sammanträdesrum Mälaren, Landstingshuset, Västerås

PROTOKOLL t o m sid 53. Landstingsstyrelsen driftfrågor. Sammanträdesrum Mälaren, Landstingshuset, Västerås PROTOKOLL 49 Organ Plats Landstingsstyrelsen driftfrågor Sammanträdesrum Mälaren, Landstingshuset, Västerås Tidpunkt Onsdagen den 28 oktober 2015 Ledamöter Ersättare Övriga Denise Norström (S), Ordförande

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Socialnämnden 2012-11-26 148 (165) Plats och tid Vårnäs behandlingshem, Vingåker, måndagen den 26 november, klockan 16.00 18.40 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Anneli Bengtsson (S), ordf

Läs mer

Kommunkontoret, Nedre Fryken, onsdag 30 november 2011, kl 15.00-18.05

Kommunkontoret, Nedre Fryken, onsdag 30 november 2011, kl 15.00-18.05 1(15) Plats och tid ande Ledamöter Tjg ersättare Kommunkontoret, Nedre Fryken, onsdag 30 november 2011, kl 15.00-18.05 Peter Krööse (c), ordförande Anita Karmteg (fp) Annika Bjelvert (m) Eva Hammar (mp)

Läs mer

Närvarande 17 ordinarie ledamöter och 5 tjänstgörande ersättare, summa 22 beslutande, enligt bifogad närvarolista.

Närvarande 17 ordinarie ledamöter och 5 tjänstgörande ersättare, summa 22 beslutande, enligt bifogad närvarolista. DALS-EDS KOMMUN Kommunfullmäktige 2014-05-21 Plats och tid Utsiktens Aula, Ed onsdage den 21 maj, 2014 klockan 19.00 20.30 Beslutande Närvarande 17 ordinarie ledamöter och 5 tjänstgörande ersättare, summa

Läs mer

Svar på motion från Carin Malm (KO) med flera: Inför ett "FUNKsam" för samordning av funktionsuppehållande insatser för gravt hjärnskadade personer

Svar på motion från Carin Malm (KO) med flera: Inför ett FUNKsam för samordning av funktionsuppehållande insatser för gravt hjärnskadade personer I l) ~ landstinget DALARNA BESLUTSUNDERLAG Landstingsfullmäktige Central förvaltning Datum 2013-09-23 Sida 1 (4) Hälso- och sjukvårdsenhet Dnr LD13/00590 Uppdnr 508 000509 2013-08-19 Landstingsstyrelsens

Läs mer

Socialnämnden 2013-10-29 1(15) Tisdagen den 29 oktober 2013, klockan 08.30 12.30, i Skållerudsrummet. Christine Andersson (S) Ingela Lind

Socialnämnden 2013-10-29 1(15) Tisdagen den 29 oktober 2013, klockan 08.30 12.30, i Skållerudsrummet. Christine Andersson (S) Ingela Lind Socialnämnden 2013-10-29 1(15) Tid och plats Tisdagen den 29 oktober 2013, klockan 08.30 12.30, i Skållerudsrummet Beslutande Ledamöter Daniel Jensen, ordf. (KD) Kerstin Nordström, v. ordf. (S) Christina

Läs mer

Vikström Benita Carlsson Emil Bökman Torbritt Carlsson Sören Kärngren Britt-Marie Bergström Britta Fredriksson Catharina Trovik Hans Rönn Agneta

Vikström Benita Carlsson Emil Bökman Torbritt Carlsson Sören Kärngren Britt-Marie Bergström Britta Fredriksson Catharina Trovik Hans Rönn Agneta Kommunstyrelsen 2003-02-05 1 (20) Plats och tid Kommunhuset, rum 293, kl 13.15-14.45 Beslutande Vikström Benita Carlsson Emil Bökman Torbritt Carlsson Sören Kärngren Britt-Marie Bergström Britta Fredriksson

Läs mer

Tid: Onsdagen den 10 juni 2009 kl. 09.45-16.25 Plats: Habiliteringen Gamlestaden, Göteborg

Tid: Onsdagen den 10 juni 2009 kl. 09.45-16.25 Plats: Habiliteringen Gamlestaden, Göteborg Protokoll Sammanträde: Styrelsen för Tid: Onsdagen den 10 juni 2009 kl. 09.45-16.25 Plats: Habiliteringen Gamlestaden, Göteborg Beslutande Christin Slättmyr (S), ordförande Fredrik Bellino (V), vice ordförande

Läs mer

Bilaga 1

Bilaga 1 Bilaga 1 Bilaga 2 Bilaga 3 Bilaga 4 Bilaga 5 Bilaga 6 Bilaga 7 Bilaga 8 Bilaga 9 PROTOKOLL 10 RSAU 2018-03-14 t o m sid 133 Organ Plats Regionstyrelsens arbetsutskott Sammanträdesrum Mälaren, Regionhuset,

Läs mer

Regionstyrelsens arbetsutskott

Regionstyrelsens arbetsutskott Regionstyrelsens arbetsutskott Tid 2015-04-15 08:45 08:55 Plats Sigfridsområdet Emil Lindells väg 15, Växjö ande ledamöter Ej tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Utses att justera Anna Fransson (S),

Läs mer

Tjänstemannaberedning Kommun och Landsting i Uppsala län Protokoll från mötet 2013-04-12

Tjänstemannaberedning Kommun och Landsting i Uppsala län Protokoll från mötet 2013-04-12 Monica Jonsson Vård- och omsorgstrateg Regionförbundet 018-182109, 0703-402109 monica.jonsson@regionuppsala.se Tjänstemannaberedning Kommun och Landsting i Uppsala län Protokoll från mötet 2013-04-12 Närvarande:

Läs mer

Socialnämnden Protokoll 2011-01-12

Socialnämnden Protokoll 2011-01-12 Tid och plats Onsdagen den 12 januari 2011, Åsasalen, 13.00 Tjänstgörande Ledamöter Ersättare Kurt Persson (kd), ordförande Karina Eliasson (s), vice ordförande Yvonne Takvam (kd) Eva Madestam (kd), kl

Läs mer

Kommunhuset i Lomma, sammanträdesrum Önnerup Tid kl. 8.30-11.25

Kommunhuset i Lomma, sammanträdesrum Önnerup Tid kl. 8.30-11.25 Sammanträdesdatum s. 1 (15) Plats Kommunhuset i Lomma, sammanträdesrum Önnerup Tid kl. 8.30-11.25 Beslutande Sofia Forsgren-Böhmer (M) ordförande Britt Hjertqvist (FP) vice ordförande Anders Widesjö (M)

Läs mer

Tid: Torsdagen den 29 januari 2009 kl. 10.00-16.10 Plats: Lokal Björken, Regionens hus, Skövde

Tid: Torsdagen den 29 januari 2009 kl. 10.00-16.10 Plats: Lokal Björken, Regionens hus, Skövde Protokoll Sammanträde: Styrelsen för Tid: Torsdagen den 29 januari 2009 kl. 10.00-16.10 Plats: Lokal Björken, Regionens hus, Skövde Beslutande Christin Slättmyr (S), ordförande Fredrik Bellino (V), vice

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2015-10-20 Social- och omvårdnadsnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2015-10-20 Social- och omvårdnadsnämnden 1/3 Sessionssalen, 2015-10-20 kl. 13:00-15:15 108-123 Beslutande Christer Johansson (S) ordförande Peter Friberg (M) Ingvar Jansson (S) Anna Zöögling (S) Håkan Joelsson (S) Josette Rask (C) Ingvar Johansson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Styrelsen 2010-09-23 145(162)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Styrelsen 2010-09-23 145(162) Styrelsen 2010-09-23 145(162) Plats Beslutande Kulturens Hus, Luleå Karl Petersen, (s), Luleå Anna Hövenmark, (v), Jokkmokk Britta Flinkfeldt-Jansson, (s), Arjeplog Tommy Nyström, (s), Gällivare Robert

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1(22)

Sammanträdesprotokoll 1(22) Sammanträdesprotokoll 1(22) Plats och tid Kommunhuset, sessionssalen, onsdagen den 28 november 2012, 9.00-11.40 ande Övriga närvarande Åsa Eriksson (S), ordförande, Gunnar Tiger (S), Arne Pettersson (S),

Läs mer

Utbildningsnämndens protokoll 2016-01-07

Utbildningsnämndens protokoll 2016-01-07 Datum: Torsdagen den 7 januari 2016 Tid: 17.00 17.20 Plats: Östra Roten, kommunhuset i Lilla Edet Justeringsdag: Torsdagen den 7 januari, klockan 18.00 Paragrafer: 1-2 Utses att justera: Michael Grönlund

Läs mer

Allmänpolitiska utskottet 67-77

Allmänpolitiska utskottet 67-77 PROTOKOLL 1(6) Diarienummer Plats: Bernts loge, Spira Närvarande: ande: Tommy Bernevång Forsberg (KD), Per Hansson (FP), Håkan Sandgren (S) t.o.m. 68, Anders Gustafsson (M) t.o.m. 68, Per-Olov Norlander

Läs mer

Vård- och omsorgsförvaltningen, Partille, den 24 november 2009...... Pia Karlsson... Uppsättande: 2009-11-25 Nedtagande: 2009-12-16...

Vård- och omsorgsförvaltningen, Partille, den 24 november 2009...... Pia Karlsson... Uppsättande: 2009-11-25 Nedtagande: 2009-12-16... 1 KS-rummet, Kommunhuset, Partille kl 18:00 20.20 Plats och tid 124-140 Pia Karlsson (FP) Margareta Lewander (M) Tom Ekwall (M) Anette Nord (KD) Leif Andersson (S) Susanne Carlsson (S) Margareta Björner

Läs mer

a,1 ÄOIPAIMUL SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum: 2015-12-16 Skansberget, 14:30-16.30

a,1 ÄOIPAIMUL SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum: 2015-12-16 Skansberget, 14:30-16.30 a,1 ÄOIPAIMUL Plats och tid: Skansberget, 14:30-16.30 Ledamöter: Rickard Malmström (MP), ordf. Loa Mothata (S), 1:e vice ordf. Markus Lagerquist (M), 2:e vice ordf Leif Wahlström (S) Lars Madej (S) Helena

Läs mer