Protokoll från samråd för pensionärsorganisationer för norra hälso- och sjukvårdsnämnden den 12 april 2019

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Protokoll från samråd för pensionärsorganisationer för norra hälso- och sjukvårdsnämnden den 12 april 2019"

Transkript

1 1 (6) Protokoll Protokoll från samråd för pensionärsorganisationer för norra hälso- och sjukvårdsnämnden den 12 april 2019 Tid: Plats: Aulan, Vintergatan 8, Uddevalla Närvarande Ledamöter Linda Jansson (M), norra hälso- och sjukvårdsnämnden Margareta Fredriksson (L), norra hälso- och sjukvårdsnämnden Annica Erlandsson (S), norra hälso- och sjukvårdsnämnden Från pensionärsorganisationerna Ledamöter: Hasse Karlsson PRO Vivanne Gustavsson PRO Marianne Jensen PRO Peter Nagler PRO Hasse Johansson PRO Lars-Ove Petersson RPG Reine Olson FAS Florence Westergren Göthe SPF Eva Wenäll SPF Ann-Britt Danielsson SPF Inger Eliasson SKPF Anne-Marie Söderström SKPF Ersättare Sven Åke Alfredsson Evert Magnusson Marianne Munther Inga-Lill Johansson Lennart Jansson Maj Mattson PRO PRO RPG SPF SPF SKPF Övriga Karin Davidsson, enhet nämndsamordning Ben Norman, nämndsekreterare Jill Johansson, enhetschef 1177 Ulrika Sjölin, sjuksköterska 1177 Elsie Tyreman, SPF

2 2 (6) Underskrifter Sekreterare: Ben Norman Ordförande: Linda Jansson (M) Justerare: Justerare: Ann-Britt Danielsson (SPF) Peter Nagler (PRO)

3 3 (6) 1 Val av justerare Beslut 1. Ann-Britt Danielsson (SPF) utses att justera protokollet. 2. Peter Nagler (PRO) utses att justera protokollet Jill Johansson, enhetschef Uddevalla och Ulrika Sjölin, enhetschef Alingås, informerar om 1177:s verksamhet i Västra Götalandsregionen. Se bifogad presentation är ett nationellt nummer som alla är anslutna till och det finns tillgängligt på telefon, webb, e-tjänst där man bl.a. kan läsa sina journaler och skicka meddelanden till sin vårdcentral. Det går även att hitta och jämföra hjälpmedel och nå Ungdomsmottagningarnas hemsida (UMO). Jill visar en video med exempel på samtal och vad 1177 kan hjälpa till med. För allmänna frågor kan patienten ringa till läkemedelsupplysningen eller giftinformationscentralen. Sjukvårdsrådgivning via text-telefoni finns även och man kan välja engelska på talsvar arbetar med att införa tolktjänsten på flera språk. Alla sjuksköterskor på 1177 har ett rådgivningsstöd i sin dator när ett samtal kommer in. Detta stöd är granskat av medicinska experter och en samtalsmetod används då det är viktigt att 1177 förstår situationen innan de ger information. Sjuksköterskan i videon säger att det är spännande att jobba på 1177 då man inte vet vilken fråga som kommer vara aktuell. Det finns bra information på 1177.se t.ex. goda egenråd. 2012/2013 slogs alla enheter ihop till en regional enhet och idag finns det fyra geografiska placeringar, Alingsås, Göteborg med två enheter dagtid vardag och en enhet som jobbar natt, Skövde och Uddevalla som har 37 medarbetare varav 36 är sjuksköterskor. Det är årsarbetande sjuksköterskor och det krävs viss erfarenhet för att ansöka till Vanliga yrkeskategorier är distriktssköterskor, barnmorskor, barnsjuksköterskor, iva/ane, medicin och kirurgi, vårdlärare och psykiatri. Medelåldern hos de anställda på 1177 är på 58 år har tillgänglighetsmål på att 85% av inkommande samtal ska besvaras med en medelväntetid som understiger 5 minuter har kommit ner till en medelväntetid på 10 minuter och är på rätt håll.

4 4 (6) Det är 1.6 miljoner invånare i VGR och 2015 var det samtal vilket var 25% av alla samtal i Sverige det året. De digitala tjänsterna används mer och mer av befolkningen, når man inte fram till sin vårdcentral så ringer man ofta till De fyra vanligaste kontaktorsakerna till 1177 under 2018 var feber för barn, buksmärta för vuxen, administrativ åtgärd och allmän medicinsk information. Under 2018 var 32% av de sökande mellan 0 19 år, 27.5% mellan år, 16% år och 18,5% var 60+. Det är vanligt att patienten vill ha en second opinion och ringer 1177 efter att ha pratat med vårdcentralen och sedan ringer tillbaka till vårdcentralen har under 2018 givit råd i 35% av samtalen, hänvisat till primärvård 40% av samtalen, 18% till specialistvård och 5% har gått till SoS Alarm. Utomlands kan man nå 1177 på En nationell samverkan inleddes för två år sedan för vardagar kvällstid och alla nätter. Det är elva regioner som samverkar så VGR kan få samtal från olika delar av landet. Det går bra att svara när det gäller egenvård, det kan vara svårt att hänvisa när regionen har olika organisationer, t.ex. kan jourcentraler heta kvälls- och helgmottagning. Före kl. 22 är det korta väntetider men efter kl. 22 kopplas köerna från de andra regionerna in. Om samtal bryts kan det vara en driftstörning och är väntetiden över 45 minuter finns det ett överbelastningsskydd. Då får personen som ringer in ett meddelande om att just nu är kön full, försök igen senare. Då blir kön fryst och sjuksköterskorna betar av alla som sitter i kön. Många tror att man måste ringa 1177 innan man gör något akut men så är det inte, det går bra att ringa 112 eller åka in till akuten när det är nödvändigt. Alla samtal spelas in och situationer där det gått fel ska anmälas till patientnämnden. E-tjänsten, är det samma sjuksköterska som svarar om e-tjänsten? 1177 svarar inte på e-tjänster, det är en egen organisation. Vi försöker ha möten ihop med dem som jobbar med e-tjänster. Med mobilt bank-id kan du logga in och komma åt e-tjänster. Jill visar hemsidan 1177.se där man under Sjukdom och besvär kan välja en kategori för mer information. Det finns en symptomguide med små boxar. Logga in viktigt att det står att man kan logga in på e-tjänsterna på hemsidan. När man har loggat in med bank-id kan man kan lägga till de mottagningar som man går till så att de syns varje gång man loggar in. Då kan man se vilka tjänster som en viss mottagning har tillgänglig via e-tjänst. Kan man se Praktikertjänsts mottagningar här? Ja, vissa av deras mottagningar finns tillgängliga via e-tjänst. Finns det ett avtal via VGR att bedriva sjukvård ska man tillhandahålla dessa tjänster. Hur är det med provsvar? Provsvar/labblistan kommer du inte åt via e-tjänst. Har doktorn skrivit ut det i text i en journalanteckning kan du se det. Några vårdcentraler kan ha labblistan inscannad men det är inte lätt för en patient att läsa ett provsvar när man inte vet.

5 5 (6) I VGR jobbar man med att införa framtidens vårdmiljö vilket innebär samma journalsystem för region, kommun och skolhälsovård. Man har alltid rätt att begära ut papperskopior av sina provsvar, det är patienten som äger sin egen journal. I 10 år ska journal förvaras, sen mikrofilmas journalen och arkiveras hos regionarkivet. Finns även en knapp för hitta vård på hemsidan. Där kan man se närmaste vårdcentral om man inte är på hemmaplan. Där kan man se hemsidor för mottagningar och den tjänsten finns i hela Sverige. Får ni skräpfrågor? Några få, det kan vara frågor om tentor eller frågor om djur. Samtalen spelas in vilket gör att folk hejdar sig nu. Folk på nätterna kan ringa lite underliga samtal då det finns mycket oro. 112 har mer okynnessamtal. 3 Nämndens ansvar och uppdrag Karin Davidsson, enhet nämndsamordning, visar presentation om norra hälso- och sjukvårdsnämnden, se bifogad presentation. Det bor ca invånare i norra hälso- och sjukvårdsnämndens område. 20% är mellan 0 17 år, 31 % mellan år, 26% mellan år, 17% mellan år och 6% är 80+. Nämndens ansvar och uppdrag är bl.a. att genomföra behovsanalyser, förbättra folkhälsan, teckna överenskommelser och upphandla hälso- och sjukvård samt föra dialog med kommuner och befolkning. Vem ska man kontakta när man som patient har åkt sjukresa och kommer sent till sitt besök? Då ska man kontakta sjukreseenheten. I regionen finns det två vårdval enligt lagen om valfrihet (LOV) och det är vårdval vårdcentral och vårdval rehab. Dessa vårdval styrs genom respektive förfrågningsunderlag, den så kallade krav- och kvalitetsboken (KoK-boken). KoK-boken ska delas ut till samrådets ledamöter och ersättare efter revidering under Den gäller alla utförare oavsett om de är egenregi eller entreprenör. Vårdvalens verksamheter följs upp regelbundet där resultaten rapporteras till respektive hälso- och sjukvårdsnämnd. Nämnden får 17% av hela regionbidraget och bidraget fördelas utifrån invånare, ålder och kön, landsbygdsfaktorer och socioekonomiska faktorer. Antal invånare och ålder och kön är 96% av nämndens regionbidrag. Landsbygdsfaktorn behöver vara en större faktor när bidraget beräknas. Utfall för nämnden under 2018 är på 5,3 miljarder kr och då finansieras vårdvalen av hälsooch sjukvårdsstyrelsen.

6 6 (6) Nämnden har många olika intressenter att hålla kontakt med utöver pensionärsorganisationerna, bl.a. 14 kommuner, politiska samråd och patientnämnd, utförarstyrelser, brukar- och patientföreningar 4 Frågor från samrådet Önskemål om ämnen för kommande möte: Redovisning av psykiatri, var finns mottagningar och var finns vården? Liten rapport om ambulanssituationen Färre ambulanser ute på västkusten. Ordförande påpekar att beställningen gällande ambulans inte har ändrats av nämnden utan det är utföraren. Nämnden krävde en konsekvensanalys av hur det påverkar invånarna och frågan har varit en stor diskussion i media. Vad hände med avd 16, hematolog-avdelning till SU? Har den flyttats till Borås? Den frågan jobbar vi med, presidiet har talat om för styrelsen för NU-sjukvården att vi inte vill läsa om den frågan i tidningen. Kan vi få rapport om det nästa gång? Ja. Åmåls vårdcentral, kort information om hur det ligger till? 2018 hade Balder problem och nämnden genomförde en uppföljning där en kontrollplan initierades. Medpro ville ta över kliniken och förhandlade med Balder utan att Balder skrev på överlåtelse. Det innebar att Balder fortfarande drev sin vårdcentral och eftersom kontrollplanen endast var godkänd på tre av åtta punkter och deadline var passerad så sa nämnden upp avtalet. I dag har Medpro starta upp basal verksamhet i Åmål och Balder väljer att sätta sig själv i konkurs. Fanns det inte en Närhälsan i Åmål tidigare? Jo, det fanns en till tidigare. Hur går arbetet inom Närhälsan vidare med 75 +? Tex mottagningar, telefontider, hembesök I KoK-boken står det att man ska ha en specialistsjuksköterska för äldre. Regionens åsikt är att man jobbar utifrån Stiernstedts intentioner med den nära vården. Nämnden har betalat extra för att vårdcentralerna ska genomföra fördjupade läkemedelsavstämningar har gratis sjukvård, har de gratis vård även när de ligger på sjukhus? Öppen vård på sjukhus är avgiftsfri för personer fyllda 85 år. Inläggning är inte avgiftsfri. Adresslista till alla i samrådet ska skickas ut ihop med protokollet. Nästa möte 10 september kl. 14

Mer än bara telefonrådgivning Regiongemensam hälso-och sjukvård Jill Johansson

Mer än bara telefonrådgivning Regiongemensam hälso-och sjukvård Jill Johansson Mer än bara telefonrådgivning 2019-07-02 Regiongemensam hälso-och sjukvård Jill Johansson Nationella invånartjänster 1177 Vårdguiden på telefon 1177 Vårdguiden webb 1177 Vårdguiden e-tjänst Hitta och jämför

Läs mer

Mer än bara telefonrådgivning Regiongemensam hälso-och sjukvård Jill Johansson

Mer än bara telefonrådgivning Regiongemensam hälso-och sjukvård Jill Johansson Mer än bara telefonrådgivning 2019-05-27 Regiongemensam hälso-och sjukvård Jill Johansson Nationella invånartjänster 1177 Vårdguiden på telefon 1177 Vårdguiden webb 1177 Vårdguiden e-tjänst Hitta och jämför

Läs mer

Protokoll från pensionärsråd för norra hälso- och sjukvårdsnämnden den 1 december 2015

Protokoll från pensionärsråd för norra hälso- och sjukvårdsnämnden den 1 december 2015 1 (6) Protokoll Protokoll från pensionärsråd för norra hälso- och sjukvårdsnämnden den 1 december 2015 Tid: 10.00-12.00 Plats: Regionens Hus, lokal Tärnan, Kilbäcksgatan 32, Uddevalla Närvarande Ledamöter

Läs mer

Protokoll från samråd för pensionärsorganisationer för norra hälso- och sjukvårdsnämnden den 16 juni 2016

Protokoll från samråd för pensionärsorganisationer för norra hälso- och sjukvårdsnämnden den 16 juni 2016 1 (5) Protokoll Protokoll från samråd för pensionärsorganisationer för norra hälso- och sjukvårdsnämnden den 16 juni 2016 Tid: 10.00-12.10 Plats: Lokal Musslan, VG-Huset, Vintergatan 8, Uddevalla Närvarande

Läs mer

Protokoll från samråd för pensionärsorganisationer för norra hälso- och sjukvårdsnämnden den 31 maj 2017

Protokoll från samråd för pensionärsorganisationer för norra hälso- och sjukvårdsnämnden den 31 maj 2017 1 (6) Protokoll Protokoll från samråd för pensionärsorganisationer för norra hälso- och sjukvårdsnämnden den 31 maj 2017 Tid: 09.00-10.50 Plats: Bohusläns Museum, Uddevalla Närvarande Ledamöter Ulrik Hammar

Läs mer

Protokoll från pensionärsråd för norra hälso- och sjukvårdsnämnden den 13 oktober 2015

Protokoll från pensionärsråd för norra hälso- och sjukvårdsnämnden den 13 oktober 2015 1 (7) Protokoll Protokoll från pensionärsråd för norra hälso- och sjukvårdsnämnden den 13 oktober 2015 Tid: 10.00-12.00 Plats: Regionens Hus, lokal Tärnan, Kilbäcksgatan 32, Uddevalla Närvarande Ledamöter

Läs mer

Protokoll från samråd för pensionärsorganisationer för norra hälso- och sjukvårdsnämnden den 7 december 2016

Protokoll från samråd för pensionärsorganisationer för norra hälso- och sjukvårdsnämnden den 7 december 2016 1 (7) Protokoll Protokoll från samråd för pensionärsorganisationer för norra hälso- och sjukvårdsnämnden den 7 december 2016 Tid: 10.00-12.15 Plats: Lokal Musslan, VG-Huset, Vintergatan 8, Uddevalla Närvarande

Läs mer

Protokoll från samråd för pensionärsorganisationer för norra hälso- och sjukvårdsnämnden den 19 september 2018

Protokoll från samråd för pensionärsorganisationer för norra hälso- och sjukvårdsnämnden den 19 september 2018 1 (8) Protokoll Protokoll från samråd för pensionärsorganisationer för norra hälso- och sjukvårdsnämnden den 19 september 2018 Tid: 14.00-16.10 Plats: Aulan, Vintergatan 8, Uddevalla Närvarande Ledamöter

Läs mer

Protokoll från samråd för pensionärsorganisationer för norra hälso- och sjukvårdsnämnden den 16 mars 2017

Protokoll från samråd för pensionärsorganisationer för norra hälso- och sjukvårdsnämnden den 16 mars 2017 1 (7) Protokoll Protokoll från samråd för pensionärsorganisationer för norra hälso- och sjukvårdsnämnden den 16 mars 2017 Tid: 10.00-12.15 Plats: Lokal Musslan, VG-Huset, Vintergatan 8, Uddevalla Närvarande

Läs mer

Protokoll från samråd för pensionärsorganisationer för norra hälso- och sjukvårdsnämnden den 6 december 2017

Protokoll från samråd för pensionärsorganisationer för norra hälso- och sjukvårdsnämnden den 6 december 2017 1 (10) Protokoll Protokoll från samråd för pensionärsorganisationer för norra hälso- och sjukvårdsnämnden den 6 december 2017 Tid: 10.00-12.00 Plats: Aulan, Vintergatan 8, Uddevalla Närvarande Ledamöter

Läs mer

Sammanträde med norra hälso- och sjukvårdsnämnden den 28 juni 2016

Sammanträde med norra hälso- och sjukvårdsnämnden den 28 juni 2016 1 (5) Kallelse/Föredragningslista Sammanträde med norra hälso- och sjukvårdsnämnden den 28 juni 2016 Plats: Lokal Aulan, Plan 1, Regionens Hus, Vintergatan 8, Uddevalla Tid: Kl. 09:00 16:00 (fika från

Läs mer

Pensionärsrådet för östra hälsooch sjukvårdsnämnden

Pensionärsrådet för östra hälsooch sjukvårdsnämnden Pensionärsrådet för östra hälsooch sjukvårdsnämnden Agenda Upprop Föregående mötesanteckningar Östra hälso- och sjukvårdsnämndens uppdrag Nämnden uppdrag i förhållande till styrelsen för Skaraborg sjukhus

Läs mer

Minnesanteckningar Patientråd Ludvika Smedjebacken. Tid Tisdagen den 20 februari, kl. 09:30-12:00. Plats Ängsklockan, plan 6, Ludvika lasarett

Minnesanteckningar Patientråd Ludvika Smedjebacken. Tid Tisdagen den 20 februari, kl. 09:30-12:00. Plats Ängsklockan, plan 6, Ludvika lasarett Patientråd Ludvika Smedjebacken Tid Tisdagen den 20 februari, kl. 09:30-12:00 Plats Ängsklockan, plan 6, Ludvika lasarett Ärenden 1. Mötets öppnande Ordförande öppnade mötet och hälsade välkomna. 2. Föregående

Läs mer

Sammanträde med norra hälso- och sjukvårdsnämnden den 2 februari 2017

Sammanträde med norra hälso- och sjukvårdsnämnden den 2 februari 2017 1 (7) Kallelse/Föredragningslista Sammanträde med norra hälso- och sjukvårdsnämnden den 2 februari 2017 Plats: Aulan, Vintergatan 8, Uddevalla Tid: Kl. 09:00-16:00 Om du inte har möjlighet att närvara

Läs mer

Protokoll från psykiatriberedningen den 17 maj 2018

Protokoll från psykiatriberedningen den 17 maj 2018 1 (14) Protokoll från Västra Götalandsregionen Protokoll från psykiatriberedningen den 17 maj 2018 Tid: 09:30-14:15 Plats: Psykiatrimottagning utmattningssyndrom, Viktor Rydbergsgatan 12, Göteborg Närvarande

Läs mer

Trygg, snabb och säker vård så nära patienten som möjligt!

Trygg, snabb och säker vård så nära patienten som möjligt! Trygg, snabb och säker vård så nära patienten som möjligt! Vision och syfte med Samverkande sjukvård Att tillgodose invånarens behov av god hälso- och sjukvård och samordna sjukvårdsresurserna som finns

Läs mer

Husläkarmottagningen har öppet 8-17 på vardagar. Du bokar en tid genom att ringa till mottagningen eller genom att logga in på 1177.se.

Husläkarmottagningen har öppet 8-17 på vardagar. Du bokar en tid genom att ringa till mottagningen eller genom att logga in på 1177.se. HITTA RÄTT I VÅRDEN Övning 4 NIVÅ 1&2 Foto: Juliana Wiklund Hitta rätt i vården Husläkarmottagning På husläkarmottagningen behandlas både vuxna och barn för sjukdomar och besvär. Husläkarmottagning kallas

Läs mer

Länspensionärsrådet 46 56

Länspensionärsrådet 46 56 Protokoll Sammanträdesdatum 2010-12-10 Länspensionärsrådet 46 56 Tid: Fredag den 10 december 2010, kl. 09:30 12:10 Plats: Sammanträdesrummet Fataburen, landstingskontoret, Halmstad Ledamöter Mats Eriksson

Läs mer

Mötesanteckningar från Pensionärsråd östra hälso- och sjukvårdsnämnden tisdag den 5 mars 2019

Mötesanteckningar från Pensionärsråd östra hälso- och sjukvårdsnämnden tisdag den 5 mars 2019 1 (5) Mötesanteckningar från Pensionärsråd östra hälso- och sjukvårdsnämnden tisdag den 5 mars 2019 Tid: 13:30-15:30 Plats: Konferenslokal Vänern, Regionens Hus, Mariestads Sjukhus Närvarande Ledamöter

Läs mer

Protokoll från Psykiatriberedningen den 24 januari 2017

Protokoll från Psykiatriberedningen den 24 januari 2017 1 (8) Protokoll från Västra Götalandsregionen Protokoll från Psykiatriberedningen den 24 januari 2017 Tid: 09:30 13:25 Plats: Lokal Styrhytten, Campus Nya Varvet, Göteborg Beslutande Monica Selin, ordförande

Läs mer

Introduktion till dig som är ny i Vårdsamverkan Fyrbodal. Sammandrag om Vårdsamverkans organisering och vårt uppdrag

Introduktion till dig som är ny i Vårdsamverkan Fyrbodal. Sammandrag om Vårdsamverkans organisering och vårt uppdrag Introduktion till dig som är ny i Vårdsamverkan Sammandrag om Vårdsamverkans organisering och vårt uppdrag Vårdsamverkan i Västra Götaland Kommunerna i Västra Götaland: - Boråsregionen - Göteborgsregionen

Läs mer

Ungdomsmottagningarna i Västra Götaland. Redovisning av FoU-arbete

Ungdomsmottagningarna i Västra Götaland. Redovisning av FoU-arbete Ungdomsmottagningarna i Västra Götaland Redovisning av FoU-arbete 2017-2018 Göteborgsregionen (GR) består av 13 kommuner som har valt att jobba tillsammans. Vi driver utvecklingsprojekt, har myndighetsuppdrag,

Läs mer

Lättlästa sidor. Om du blir sjuk eller behöver råd. Vi ringer till dig

Lättlästa sidor. Om du blir sjuk eller behöver råd. Vi ringer till dig Lättlästa sidor Om du blir sjuk eller behöver råd Ring din vårdcentral Är du sjuk eller har skadat dig eller vill fråga någon om råd? Då kan du ringa din vårdcentral. Telefon-rådgivning Öppet dygnet runt.

Läs mer

Tid: Tisdag 8 maj 2018 kl. 9:30-12:00 Plats: Ängsklockan, plan 6, Ludvika lasarett

Tid: Tisdag 8 maj 2018 kl. 9:30-12:00 Plats: Ängsklockan, plan 6, Ludvika lasarett Hälso- och sjukvården Datum 2018-05-08 Sida 1 (6) Västerbergslagen Dnr Minnesanteckningar patientrådet Ludvika Tid: Tisdag 8 maj 2018 kl. 9:30-12:00 Plats: Ängsklockan, plan 6, Ludvika lasarett 1. Mötets

Läs mer

I Il ~ Landstinget. Protokoll från Pensionärsrådets sammanträde PROTOKOLL LPR. Tid: , kl Plats: Landstingshuset, Futurum Falun

I Il ~ Landstinget. Protokoll från Pensionärsrådets sammanträde PROTOKOLL LPR. Tid: , kl Plats: Landstingshuset, Futurum Falun I Il ~ Landstinget DALARNA Sammanträde 2017-05-17 11-19 Sid 1 (7) Protokoll från Pensionärsrådets sammanträde Tid: 2017-05-17, kl. 13.00-15.30 Plats: Landstingshuset, Futurum Falun Beslutande Elin Noren

Läs mer

Journal via nätet. Frågor och svar. Koncernkontoret Hälso- och sjukvård. Om e-tjänsten Journalen

Journal via nätet. Frågor och svar. Koncernkontoret Hälso- och sjukvård. Om e-tjänsten Journalen Koncernkontoret Hälso- och sjukvård Journal via nätet Frågor och svar Om e-tjänsten Journalen Vad är e-tjänsten Journalen? Journalen är en tjänst som gör det möjligt för invånarna att läsa journalinformation

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunala pensionärsrådet. Innehåll

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunala pensionärsrådet. Innehåll Innehåll 28 Val av justerare... 35 29 Godkännande av ärendelista... 36 30 Föregående sammanträdesprotokoll... 37 31 Gångbanor och trottoarer... 38 32 Tekniska problem och haverier... 39 33 Önskemål om

Läs mer

Protokoll från samråd för pensionärsorganisationer för norra hälso- och sjukvårdsnämnden den 12 juni 2018

Protokoll från samråd för pensionärsorganisationer för norra hälso- och sjukvårdsnämnden den 12 juni 2018 1 (8) Protokoll Protokoll från samråd för pensionärsorganisationer för norra hälso- och sjukvårdsnämnden den 12 juni 2018 Tid: 14.00-16.10 Plats: Aulan, Vintergatan 8, Uddevalla Närvarande Ledamöter Ulrik

Läs mer

Att vårda sin hälsa. i Sverige

Att vårda sin hälsa. i Sverige Att vårda sin hälsa i Sverige Vården och du Som patient ska du ha inflytande över din vård. Din hälso- och sjukvård ska så långt som möjligt planeras och genomföras med dig. Vissa rättigheter är reglerade

Läs mer

Delprojekt Ambulans i samverkan - Vård på rätt nivå dygnet runt

Delprojekt Ambulans i samverkan - Vård på rätt nivå dygnet runt Projektplan Delprojekt Ambulans i samverkan - Vård på rätt nivå dygnet runt Projektledare Nils-Gunnar Främberg Mia Gustafsson Delprojektledare Hans Thörnqvist enhetschef ambulansen Beställare Nära vård

Läs mer

Förberedelser för nytt arbetssätt gällande samverkan vid in- och utskrivning från sluten hälso-och sjukvård

Förberedelser för nytt arbetssätt gällande samverkan vid in- och utskrivning från sluten hälso-och sjukvård Förberedelser för nytt arbetssätt gällande samverkan vid in- och utskrivning från sluten hälso-och sjukvård Den gemensamma checklistan är övergripande och vänder sig till alla parters chefer. Syftet är

Läs mer

Bakgrundsinformation VG Primärvård. En del av det goda livet

Bakgrundsinformation VG Primärvård. En del av det goda livet Bakgrundsinformation VG Primärvård En del av det goda livet Innehåll: Primärvården... 3 Framtidens vårdbehov... 3 Nytt vårdvalssystem i Sverige... 3 Nytt vårdvalssystem i Västra Götaland VG Primärvård...

Läs mer

Krav och kvalitetsbok för Vårdval Vårdcentral 2019

Krav och kvalitetsbok för Vårdval Vårdcentral 2019 Enhet Primärvård Västra Götalandsregionen 2018 06 01 Krav och kvalitetsbok för Vårdval Vårdcentral 2019 Sammanfattning av ärendet Vårdval Vårdcentral infördes i Västra Götalandsregionen 2009. Krav- och

Läs mer

Sessionsalen, Regionens kansli

Sessionsalen, Regionens kansli Pensionärsrådet Tid 2015-02-16 10:00 12:00 Plats Sessionsalen, Regionens kansli ande ledamöter Ej tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Utses att justera Anna Fransson (S), ordförande Suzanne Frank

Läs mer

:30-15:30

:30-15:30 Pensionärsrådet Tid Plats ande ledamöter Övriga närvarande Utses att justera 2017-05-17 13:30-15:30 Lokal Vidöstern, regionhuset, Nygatan 20, Växjö Anna Fransson (S) (ordförande) Åke Wenrup (SPF Seniorerna)

Läs mer

Sammanträde med norra hälso- och sjukvårdsnämnden den 28 oktober 2016

Sammanträde med norra hälso- och sjukvårdsnämnden den 28 oktober 2016 1 (5) Kallelse/Föredragningslista Sammanträde med norra hälso- och sjukvårdsnämnden den 28 oktober 2016 Plats: Bohusläns museum, Museigatan 1, Uddevalla Tid: Kl. 09:00 15:00 (Kaffe från kl. 08:30) Om du

Läs mer

Protokoll från pensionärsråd för Hälso- och sjukvårdsnämnd Göteborg den 8 februari 2017

Protokoll från pensionärsråd för Hälso- och sjukvårdsnämnd Göteborg den 8 februari 2017 1 (5) Protokoll Protokoll från pensionärsråd för Hälso- och sjukvårdsnämnd Göteborg den 8 februari 2017 Tid: 13.30 16.30 Plats: Burgårdens konferenscenter, Skånegatan 20 i Göteborg Närvarande Ledamöter

Läs mer

Ärende 8. för rättighetsfrågor till Hälso-ochh. Sida 1(1) Gunnel Sjöberg. Susanne Tedsjö. Expedieras tilll. Tjänsteutlåtandee. POSTADRESS: Box 1726

Ärende 8. för rättighetsfrågor till Hälso-ochh. Sida 1(1) Gunnel Sjöberg. Susanne Tedsjö. Expedieras tilll. Tjänsteutlåtandee. POSTADRESS: Box 1726 Ärende 8 Sida 1(1) Tjänsteutlåtandee Datum 2013-11-27 Diarienummer HSN 8 102-2013 Borås Gunnel Sjöberg Telefon: 010 441 39 46 e-post: gunnel.sjoberg@ @vgregion.se Hälso- och sjukvårdsnämnden i Sjuhärad

Läs mer

Kommunikationsplan. Antagen av Ledningsgruppen Vuxna

Kommunikationsplan. Antagen av Ledningsgruppen Vuxna Kommunikationsplan Antagen av Ledningsgruppen Vuxna 2016-04-25 Innehållsförteckning 1. Bakgrund... 2 2. Mål för kommunikationsarbetet... 2 Kommunikationsprocessens komplexitet... 2 2.1 Ambitionstrappan...

Läs mer

Pensionärsrådet. Plats: Lokal Möckeln, regionhuset, Nygatan 20, Växjö. Barbro Karlsson, SKPF Allan Nilsson, PRO Kronoberg ersätter Britta Croona

Pensionärsrådet. Plats: Lokal Möckeln, regionhuset, Nygatan 20, Växjö. Barbro Karlsson, SKPF Allan Nilsson, PRO Kronoberg ersätter Britta Croona Pensionärsrådet Datum: 2017-11-24 Tid: 10:00-12:15 Plats: Lokal Möckeln, regionhuset, Nygatan 20, Växjö Ledamöter Anna Fransson (S) (ordförande) Åke Wenrup, SPF Seniorerna Ingmarie Johannesson, SPF Seniorerna

Läs mer

Lokala Diarienummer: Datum: Pensionärsrådet Protokoll 2016-03-31 Öster

Lokala Diarienummer: Datum: Pensionärsrådet Protokoll 2016-03-31 Öster Lokala Diarienummer: Datum: Pensionärsrådet Protokoll 216-3-31 Öster Tid Torsdagen den 31 mars 216 kl. 13.- 15.3 ÖREBRO Plats Galoschen, Ringgatan 32 Ledamöter och ersättare Ordinarie Frederick Axewill

Läs mer

... Hans Granlund. Socialförvaltningen...

... Hans Granlund. Socialförvaltningen... Sammanträdesprotokoll 2017-05-15 1 Kommunala pensionärsrådet Plats och tid Rune Lindström-rummet på Malmen klockan 10:15-12:00 Beslutande Hans Granlund Ordförande Gertraude Bergström Kommunstyrelsen Kristina

Läs mer

Diagnos och delaktighet. Använd 1177.se i mötet med patienten.

Diagnos och delaktighet. Använd 1177.se i mötet med patienten. Diagnos och delaktighet Använd 1177.se i mötet med patienten. Använd 1177.se i mötet med patienten Det är mycket som ska förmedlas i mötet med patienten. Patienten ska kunna förstå informationen, vara

Läs mer

Kommunal hälso- och sjukvård

Kommunal hälso- och sjukvård Kommunal hälso- och sjukvård Skara kommun. 2019-05-13 Kommunal hälso- och sjukvård Kommunen och Västra Götalandsregionen samarbetar genom avtal om vad som är kommunal hälso- och sjukvård och vad som är

Läs mer

Lättläst program för landstingsvalet 2018

Lättläst program för landstingsvalet 2018 Lättläst program för landstingsvalet 2018 Kristdemokraternas förslag för ett bättre Västra Götaland Facebook: facebook.com/kdvastragotalandsregionen Twitter: @KD_VGR Webbplats: wp.kristdemokraterna.se/vg/

Läs mer

Regionens verksamhetsram

Regionens verksamhetsram Regionens verksamhetsram Detta ska jag prata om Övergripande om Västra Götalandsregionens styrning av verksamheten Styrelsers och nämnders roller, framför allt i styrningen av hälso- och sjukvården Uppgifter

Läs mer

Daniel Höglund Stina-Kajsa Melin Hälso- och sjukvårdsnämnd 4 Elisabeth Mörner Hälso- och sjukvårdsnämnd 4

Daniel Höglund Stina-Kajsa Melin Hälso- och sjukvårdsnämnd 4 Elisabeth Mörner Hälso- och sjukvårdsnämnd 4 1(9) Plats och tid: Alerummet, Kommunkontoret, Alafors Kl. 15.00 16.30 Beslutande Jarl Karlsson Kommunstyrelsen Eva Eriksson Vård- och omsorgsnämnden Rolf Johannesson PRO Surte/Bohus Hans Hellman PRO Ale

Läs mer

Dagens struktur inom Landstinget Dalarnas hälso- och sjukvård

Dagens struktur inom Landstinget Dalarnas hälso- och sjukvård Dagens struktur inom Landstinget Dalarnas hälso- och sjukvård Hälso- och sjukvården i Dalarnas län är uppbyggt kring länets primärvård och 26 vårdcentraler, öppenvårdsmottagningar, sjukhusen i Säter, Ludvika

Läs mer

Västra Götalandsregionen 1 (3) Yttrande Datum 2015-01-14 Diarienummer RS 1705 2014 Ärende 4 och HS 150-2015 Regionstyrelsen Yttrande över motion av Linn Brandström m.fl. (M) om mödrahälsovård och gynekologi

Läs mer

Ingrid A. Jarlsson (M) Hannu Finnberg (PRO Floby) Inger Fredriksson (PRO Stenstorp) Kerstin Allestam (SKPF) Ulla Lisa Karlberg (SKPF)

Ingrid A. Jarlsson (M) Hannu Finnberg (PRO Floby) Inger Fredriksson (PRO Stenstorp) Kerstin Allestam (SKPF) Ulla Lisa Karlberg (SKPF) 1 (7) Plats och tid Falköpingssalen, Stadshuset, kl. 09.00 11.15 Beslutande Susanne Larsson(S), ordförande Boel Lind (SKPF), vice ordförande Siw Gustavsson (PRO Falköping) Ingegerd Darius Reinholdsson

Läs mer

Sammanträde med norra hälso- och sjukvårdsnämnden den 31 maj 2016

Sammanträde med norra hälso- och sjukvårdsnämnden den 31 maj 2016 1 (6) Kallelse/Föredragningslista Sammanträde med norra hälso- och sjukvårdsnämnden den 31 maj 2016 Plats: Färdshuset Facklan, Uddevallavägen 6, Bäckefors Tid: Kl. 09:00 16:00 (Studiebesök Praktikertjänst,

Läs mer

Protokoll från Styrelsen för beställd primärvård den 25 april 2014

Protokoll från Styrelsen för beställd primärvård den 25 april 2014 1 (10) Protokoll Protokoll från Styrelsen för beställd primärvård den 25 april 2014 Tid: 11.00-15.40 Plats: Mötesplats Kungshöjd, Kaserntorget 11A, Göteborg Närvarande Beslutande Jim Aleberg (S) ordförande

Läs mer

Lennart Hobring (PRO) Kerstin Karlsson (PRO) Inger Könberg (PRO) Bo Sandholm (SKPF)

Lennart Hobring (PRO) Kerstin Karlsson (PRO) Inger Könberg (PRO) Bo Sandholm (SKPF) Plats och tid Regionens hus. Hus 2 plan 2 lokal Dr Prag och röntgen kl. 09:00-12:00 Beslutande ledamöter Ej tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Utses att justera Åke Mörtsell (M) (Ordförande) Emanuel

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Kommunala Pensionärsrådet. Plats och tid Falköpingssalen, Stadshuset, klockan Beslutande

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Kommunala Pensionärsrådet. Plats och tid Falköpingssalen, Stadshuset, klockan Beslutande 1 (10) Plats och tid Falköpingssalen, Stadshuset, klockan 09.00-12.00 Beslutande Ersättare Susanne Larsson (S), ordförande Siw Gustafsson, PRO Falköping Curt-Evert Brodd, PRO Floby Märtha Liljegren, SKPF

Läs mer

Planering: Samverkan vid in- och utskrivning från sluten Hälso- och sjukvård i Skaraborg

Planering: Samverkan vid in- och utskrivning från sluten Hälso- och sjukvård i Skaraborg Jeanette Andersson Skaraborgs kommunalförbund/vårdsamverkan 2017-11-10 Planering: Samverkan vid in- och utskrivning från sluten Hälso- och sjukvård i Skaraborg Organisationskarta Implementering - Vårdsamverkan

Läs mer

LANDSTINGET DALARNA SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Paragrafer Sid Pensionärsrådet (6)

LANDSTINGET DALARNA SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Paragrafer Sid Pensionärsrådet (6) LANDSTINGET DALARNA SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Paragrafer Sid Pensionärsrådet 2009-09-16 19-24 1(6) Plats och tid Landstingets huvudkontor, kl 09.30 12.00 Ordinarie ledamöter Birger Lundberg,

Läs mer

Pensionärsrådet. Protokoll Datum: Regionhuset,Nygatan 20 Växjö

Pensionärsrådet. Protokoll Datum: Regionhuset,Nygatan 20 Växjö Pensionärsrådet Tid 2016-02-08 10:00-12:00 Plats ande ledamöter Övriga närvarande Utses att justera Regionhuset,Nygatan 20 Växjö Anna Fransson (S) (ordförande) Barbro Karlsson (SKPF) Elsa Jönsson (PRO)

Läs mer

Samverkande sjukvård. Lars Helldin

Samverkande sjukvård. Lars Helldin Samverkande sjukvård Lars Helldin Utvecklingen i Fyrbodal 2020 kommer Fyrbodal ha samma antal invånare men 10.000 fler personer över 65 år! Betyder att fler personer kommer ha ökande behov av omvårdnad

Läs mer

Malin Sjöberg Högrell (L), ordförande

Malin Sjöberg Högrell (L), ordförande Protokoll 1 (13) Plats och tid: Beslutande: Ersättare: Övriga deltagare: Regionens hus, den 9 maj 2019, kl. 09:00 15.30 Malin Sjöberg Högrell (L), ordförande Kenneth Holmström (M) Eva Fredriksson (KD)

Läs mer

Utskottet för primärvård, psykiatri och tandvård

Utskottet för primärvård, psykiatri och tandvård Utskottet för primärvård, psykiatri och tandvård PROTOKOLL 13 16 Datum 2018-05-07 1 (4) Protokoll från utskottet för primärvård, psykiatri och tandvårds sammanträde Tid: 2018-05-07 kl. 14:15-14:30 Plats:

Läs mer

Varbergsnämnden 29 39

Varbergsnämnden 29 39 Protokoll Sammanträdesdatum 2011-05-10 Varbergsnämnden 29 39 Tid: Tisdag 10 maj 2011, kl 14:00 17:45 Plats: Konferensrummet 2:a vån, Vårdcentralen Västra Vall, Varberg Ledamöter Karl-Gunnar Svensson (KD)

Läs mer

LANDSTINGET DALARNA SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Paragrafer Sid Pensionärsrådet (8)

LANDSTINGET DALARNA SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Paragrafer Sid Pensionärsrådet (8) LANDSTINGET DALARNA SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Paragrafer Sid Pensionärsrådet 2010-02-17 1-8 1(8) Plats och tid Landstingets huvudkontor, kl 13.30 16.00 Ordinarie ledamöter Sören Bertilsson,

Läs mer

Gruppdiskussioner med invånare i Trollhättan och Lilla Edet

Gruppdiskussioner med invånare i Trollhättan och Lilla Edet Hälso- och sjukvårdsnämnden Trestad Medborgardialog Gruppdiskussioner med invånare i Trollhättan och Lilla Edet Tid: 9 och 23 maj 2012 Plats: Trollhättans Folkets hus Hälso- och sjukvårdsnämnden Trestad

Läs mer

GISLAVEDS KOMMUN. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunala pensionärsrådet Sammanträdesdatum

GISLAVEDS KOMMUN. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunala pensionärsrådet Sammanträdesdatum GISLAVEDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 20 17-1 1-14 Plats och tid Sammanträdesrum Isaberg 1 Gislaved, kl. 08.30-1 1.50 Beslutande Maria Gullberg Lorentsson, ordförande Kjell Thelin, förste vice ordförande

Läs mer

Länspensionärsrådet (LPR) 14-26

Länspensionärsrådet (LPR) 14-26 PROTOKOLL 1(5) Diarienummer Plats: Regionens hus, Sal B Närvarande: Jimmy Henriksson, L ordförande Solveig Löfdahl, PRO, vice ordf Helena Stålhammar C (ers Britt Johansson, M) Lena Persson, S Kjell Lindström,

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr. Barbro Gustavsson Evert Magnusson. Gun-Lis Wärngren. Margareta Jonsson

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr. Barbro Gustavsson Evert Magnusson. Gun-Lis Wärngren. Margareta Jonsson Nr Kommunala handikapprådet 2010-03-03 1(13) Plats och tid Melleruds kommunkontor, Bolstadsrummet klockan 13.00-16.00 Beslutande Daniel Jensen (kd) Karin Johansson (kd) Barbro Gustavsson Evert Magnusson

Läs mer

Anteckningar samrådsgrupper/medborgardialog äldre och personer med funktionsnedsättning kl

Anteckningar samrådsgrupper/medborgardialog äldre och personer med funktionsnedsättning kl Anteckningar samrådsgrupper/medborgardialog äldre och personer med funktionsnedsättning kl 0930-1130 2018-05-21 Plats: Pulsen konferens, Borås Representanter äldre: Ulla Wahlin, Eva-Britt Eriksson, Inger

Läs mer

Regionpensionärsrådet 42-51

Regionpensionärsrådet 42-51 Protokoll Sammanträdesdatum 2012-12-14 Regionpensionärsrådet 42-51 Tid Fredag 14 december 2012, kl 09:00 11:45 Plats Hallands sjukhus Kungsbacka Ledamöter Gösta Bergenheim (M) Lise-Lotte Bensköld-Olsson

Läs mer

1177 Vårdguiden på webben

1177 Vårdguiden på webben 1177 Vårdguiden på webben Hela Sveriges samlingsplats för information och tjänster inom hälsa och vård Marie-Louise Elebring, kommunikationsenheten 20160914 1177 Vårdguiden på webben Region Östergötlands

Läs mer

Varbergsnämnden 19 28

Varbergsnämnden 19 28 Protokoll Sammanträdesdatum 2011-04-06 Varbergsnämnden 19 28 Tid Onsdag 6 april 2011, kl 13:00 17:15 Plats Konferensrummet 1:a vån, Vårdcentralen Västra Vall, Varberg Ledamöter Karl-Gunnar Svensson (KD)

Läs mer

Information Länspensionärsrådet. 6 december Lars Almroth Förvaltningschef Blekingesjukhuset

Information Länspensionärsrådet. 6 december Lars Almroth Förvaltningschef Blekingesjukhuset 1 Information Länspensionärsrådet 6 december 2017 Lars Almroth Förvaltningschef Blekingesjukhuset 2 Sommarsjukvården 259 vårdplatser under två veckor, 262 under åtta veckor. (269 förra året, normalläge

Läs mer

Samtal och enkät om tillgänglighet med mera på vårdcentralerna

Samtal och enkät om tillgänglighet med mera på vårdcentralerna Hälso- och sjukvårdsnämnden Trestad Medborgardialog Samtal och enkät om tillgänglighet med mera på vårdcentralerna Tid: Maj 2013 Plats: Vid vårdcentraler i nämndsområdet Hälso- och sjukvårdsnämnden Trestad

Läs mer

Sammanträdesdatum Paragrafer Sid Pensionärsrådet (6) Plats och tid Landstingets huvudkontor, kl

Sammanträdesdatum Paragrafer Sid Pensionärsrådet (6) Plats och tid Landstingets huvudkontor, kl Pensionärsrådet 2010-09-15 17-24 1(6) Plats och tid Landstingets huvudkontor, kl 13.30 16.00 Ordinarie ledamöter Tjänstgörande ersättare Närvarande ersättare Sören Bertilsson, ordförande, landstinget Gunnar

Läs mer

Minnesanteckningar från Operativ LedningsGruppen(OLG) västra Skaraborg Plats: Bokhållarrummet, Lidbeckska huset, Lidköping

Minnesanteckningar från Operativ LedningsGruppen(OLG) västra Skaraborg Plats: Bokhållarrummet, Lidbeckska huset, Lidköping 1 Minnesanteckningar från Operativ LedningsGruppen(OLG) västra Skaraborg 180202 Plats: Bokhållarrummet, Lidbeckska huset, Lidköping Närvarande: Sven-Ove Andersson, Eva Thimfors, Karin Utbo, Pernilla Magnusson,

Läs mer

Hälso- och sjukvårdsutskottet Värnamo Tid: , kl 10:00-14:15 Konferensrummet, Apladalens vårdcentral, Värnamo

Hälso- och sjukvårdsutskottet Värnamo Tid: , kl 10:00-14:15 Konferensrummet, Apladalens vårdcentral, Värnamo PROTOKOLL 1(5) Diarienummer Plats: Närvarande: Konferensrummet, Apladalens vårdcentral, Värnamo Beslutande: Britt Johansson (M), ordförande Ingvar Björk (M) (ers Marianne Andersson (KD)) Bo Kärreskog (S)

Läs mer

PROTOKOLL Landstingets pensionärsråd Ledningsstaben 2012-11-21 24-32 1(5) Maud Jonsson kl 09.00-12.00

PROTOKOLL Landstingets pensionärsråd Ledningsstaben 2012-11-21 24-32 1(5) Maud Jonsson kl 09.00-12.00 PROTOKOLL Landstingets pensionärsråd 2012-11-21 24-32 1(5) Maud Jonsson kl 09.00-12.00 Sammanträdesplats Landstingshuset, S:t Larsgatan 49 B i Linköping. Lokal: Sessionssalen Närvarande Ledamöter Viktoria

Läs mer

Freja, Emil Lindells v. 15 Växjö

Freja, Emil Lindells v. 15 Växjö Pensionärsrådet Tid 2015-05-04 10:00 12:00 Plats Freja, Emil Lindells v. 15 Växjö Beslutande ledamöter Anna Fransson (S), ordförande Robert Olesen (S), vice ordförande Ingemo Gustafsson Barbro Karlsson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunala pensionärsrådet. Innehåll

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunala pensionärsrådet. Innehåll Innehåll 1 Godkännande av ärendelista... 3 2 Föregående sammanträdesprotokoll... 4 3 Tekniska problem i kommunen på jourtid... 5 4 Medicinering av äldre... 6 5 Gratis halkskydd till pensionärer... 7 6

Läs mer

Minnesanteckningar Patientrådet, Ludvika Tid: Onsdagen den 13 september 2017 kl. 09:30-12:00 Plats Ängsklockan, plan 6, Ludvika lasarett

Minnesanteckningar Patientrådet, Ludvika Tid: Onsdagen den 13 september 2017 kl. 09:30-12:00 Plats Ängsklockan, plan 6, Ludvika lasarett Minnesanteckningar Patientrådet, Ludvika Tid: Onsdagen den 13 september 2017 kl. 09:30-12:00 Plats Ängsklockan, plan 6, Ludvika lasarett 1. Ordföranden Ivan Eriksson (s) hälsade välkommen och förklarade

Läs mer

Stina-Kajsa Melin Hälso- och sjukvårdsnämnd 4 Elisabeth Mörner Hälso- och sjukvårdsnämnd 4

Stina-Kajsa Melin Hälso- och sjukvårdsnämnd 4 Elisabeth Mörner Hälso- och sjukvårdsnämnd 4 1(8) Plats och tid: Alerummet, Kommunkontoret, Alafors kl. 15.00 16.30 Beslutande Jarl Karlsson Kommunstyrelsen Eva Eriksson Vård- och omsorgsnämnden Bengt Englund SPF Skepplanda Rolf Johannesson PRO Surte/Bohus

Läs mer

Så vill vi utveckla närsjukvården

Så vill vi utveckla närsjukvården Västra Götalandsregionen Vänersborg 2011-03-16 Så vill vi utveckla närsjukvården Fyrbodal 2 (9) Innehållsförteckning Närsjukvård Norra Bohuslän och Dalsland... 3 Vad vill socialdemokraterna?... 3 Lokala

Läs mer

Sammanträdesrum Bäve plan 0, kl.13:00-13:50

Sammanträdesrum Bäve plan 0, kl.13:00-13:50 med funktionsnedsättning Sammanträde Plats och tid Ledamöter Tjänstgörande ersättare Övriga med funktionsnedsättning Sammanträdesrum Bäve plan 0, kl.13:00-13:50 Evy Gahnström (V) Mauritz Eliasson, PRO

Läs mer

r-t DALARNA Central förvaltning Hälso- och sjukvårdsenheten

r-t DALARNA Central förvaltning Hälso- och sjukvårdsenheten JREGION r-t DALARNA Hälso- och sjukvårdsenheten Sammanträde 2019-02-21 1-10 Sid 1 (6) Protokoll från Regionens Pensionärsråd sammanträde Tid: 2019-02-21 I kl. 13.00-15.30 Plats: Regionkontoret, Futurum

Läs mer

att Modell för samverkan mellan Stockholms läns landsting och pensionärsorganisationer

att Modell för samverkan mellan Stockholms läns landsting och pensionärsorganisationer Stockholms läns landsting 1 (2) Landstingsradsberedningen SKRIVELSE 2012-08-15 LS 1109-1161 Landstingsstyrelsen LANDSTINGSSTYRELSEN 1 2-08- 28 0 0 03 3 " Reviderad modell för samverkan mellan Stockholms

Läs mer

Protokoll från södra hälso- och sjukvårdsnämnden 27 oktober 2015

Protokoll från södra hälso- och sjukvårdsnämnden 27 oktober 2015 1 (17) Protokoll Protokoll från södra hälso- och sjukvårdsnämnden 27 oktober 2015 Tid: 09.00 14.55 Plats: First Grand Hotel, Hallbergsplatsen, Borås Närvarande ande Christina Brandt, ordförande (M) Cecilia

Läs mer

Lättlästa sidor. Om du blir sjuk eller behöver råd. Vi ringer till dig

Lättlästa sidor. Om du blir sjuk eller behöver råd. Vi ringer till dig Lättlästa sidor Om du blir sjuk eller behöver råd Ring din vårdcentral Är du sjuk eller har skadat dig eller vill fråga någon om råd? Då kan du ringa din vårdcentral De har öppet på dagen måndag till fredag.

Läs mer

Öringen, Stadshuset, kl

Öringen, Stadshuset, kl "HSB' W t) HJO SAMMANTRÄDEsPROTOKOLL Sid

Läs mer

Motion Ambulanssituationen i Jönköpings län

Motion Ambulanssituationen i Jönköpings län ÄRENDE 9 2012-03-07 Motion Ambulanssituationen i Jönköpings län Handlingar i ärendet: Landstingsstyrelsens skrivelse till landstingsfullmäktige Motion från Kristina Winberg, Sverigedemokraterna Yttrande

Läs mer

Telefontillgänglighet

Telefontillgänglighet Telefontillgänglighet En jämförande studie mellan två vårdcentraler 1 januari 31 oktober, 2005 Författare Anna-Lena Allerth, distriktssköterska Catarina Schander, distriktssköterska Vårdcentralen Billingen,

Läs mer

Av reglementet kan följande uppdrag/ansvar lyftas fram:

Av reglementet kan följande uppdrag/ansvar lyftas fram: Norra Hälso- och sjukvårdsnämnden Intern styrning och kontroll Inledning Styrelser och nämnder har ett ansvar för att tillse att verksamheten bedrivs med en tillräcklig intern kontroll. Detta regleras

Läs mer

Plats Roslagssalen, Landstingshuset, Hantverkargatan 45. Caroline Wallensten (M) Ola Hägg (S)

Plats Roslagssalen, Landstingshuset, Hantverkargatan 45. Caroline Wallensten (M) Ola Hägg (S) 1 (5) Sammanträde i Programberedningen för äldre och multisjuka Datum Tid 14.00 15.00 Plats Roslagssalen, Landstingshuset, Hantverkargatan 45 Ledamöter (L) (C) (V) Caroline Wallensten Ola Hägg Anne-Marie

Läs mer

Protokoll. från sammanträde med Norra hälso- och sjukvårdsnämnden

Protokoll. från sammanträde med Norra hälso- och sjukvårdsnämnden Protokoll från sammanträde med Norra hälso- och sjukvårdsnämnden 1 april 2015 1 (19) Protokoll 1 av 2 Protokoll från norra hälso- och sjukvårdsnämnden den 1 april 2015 Tid: 13.30 16.05 Plats: Bohusgården,

Läs mer

Vårdguidens e-tjänster,

Vårdguidens e-tjänster, tjänster, Ett projekt för att öka kännedomen om dessa tjänster Kvalitetsdriven verksamhetsutveckling för kontaktsjuksköterskor 15 hp Kristina Danielsson Kirurgmottagningen SU/Östra DEFINE Jag har upplevt

Läs mer

I Löddeköpinge finns det inte så mycket mark som går att bebygga utan här behöver man titta på möjligheten att förtäta i befintlig bebyggelse.

I Löddeköpinge finns det inte så mycket mark som går att bebygga utan här behöver man titta på möjligheten att förtäta i befintlig bebyggelse. Protokoll Kommunala pensionärsrådet Datum 2017-12-04 Närvarande Pia Almström (Ks ordförande), Annsofie Thuresson (Sn ordförande) AnnLouise Christensen (hemvårdschef) Christin Johansson (socialchef), Fredric

Läs mer

Tid: Tisdag 11 september 2018 kl. 09:30-12:00 Plats: Ängsklockan, plan 6 Ludvika lasarett

Tid: Tisdag 11 september 2018 kl. 09:30-12:00 Plats: Ängsklockan, plan 6 Ludvika lasarett Central förvaltning Datum 2018-09-11 Sida 1 (6) Hälso- och sjukvårdsenheten Dnr Områdessamordnare Minnesanteckningar patientrådet Ludvika Tid: Tisdag 11 september 2018 kl. 09:30-12:00 Plats: Ängsklockan,

Läs mer

Protokoll från samråd för pensionärsorganisationer för norra hälso- och sjukvårdsnämnden den 20 september 2017

Protokoll från samråd för pensionärsorganisationer för norra hälso- och sjukvårdsnämnden den 20 september 2017 1 (9) Protokoll Protokoll från samråd för pensionärsorganisationer för norra hälso- och sjukvårdsnämnden den 20 september 2017 Tid: 09.00-10.50 Plats: Aulan, Vintergatan 8, Uddevalla Närvarande Ledamöter

Läs mer

Funktionshindrades samarbetsråd

Funktionshindrades samarbetsråd Funktionshindrades samarbetsråd 2009-06-08 1-5 Plats och Tid Stadshuset 13.30-16.00 Beslutande Michael Karlsson, ordförande Bengt Petersson, DHR Harry Jansson, SRF Cecilia Gustavsson, FUB Bror Jordansson,

Läs mer

Framtidens Hälso- och sjukvård. Målbild

Framtidens Hälso- och sjukvård. Målbild 1 Framtidens Hälso- och sjukvård Målbild 2015-10-14 2 Aktuella uppdrag till LD Utreda dagakuten i Karlshamn Beskriva en arbetsfördelning mellan Karlshamn och Karlskrona Ta fram en 10-årig investeringsplan

Läs mer

Sammanträde i sjukvårdsstyrelse norr

Sammanträde i sjukvårdsstyrelse norr 1 (11) Sammanträde i sjukvårdsstyrelse norr Datum Tid Plats Torsdagen den 15 december 2016 14.00 15.45 Mälarsalen, landstingshuset Ledamöter (L) (S) (KD) (V) (S) Hans Andersson Lotta Lindblad-Söderman

Läs mer

Lokala Diarienummer: Datum: Pensionärsrådet Protokoll Öster

Lokala Diarienummer: Datum: Pensionärsrådet Protokoll Öster Lokala Diarienummer: Datum: Pensionärsrådet Protokoll 2016-09-19 Öster Tid Måndagen den 19 september 2016 kl. 10-12 ÖREBRO Plats Galoschen, Ringgatan 32 Ledamöter och ersättare Ordinarie Frederick Axewill

Läs mer