Sammanträdesprotokoll Sida

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Sammanträdesprotokoll Sida"

Transkript

1 Sammanträdesdatum 1(15) Plats och tid Stadshuset Vetlanda, kl Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Ersättare Lena Hållinder Berglund (S) Åke Karlsson (S)) Mikael Swahn (S) Kjell Åke Nottemark (M) ordf Håkan Thydén (C) 1:e v ordf Kristoffer Kaspersson (FP) Sören Hermansson (MP) Börje Andreasson (S) Tjänstemän Utses att justera Thomas Svensson, sekreterare Handläggande tjänstemän Lena Hållinder Berglund Underskrifter Sekreterare Paragrafer Thomas Svensson Ordförande Justerare Kjell Åke Nottemark Lena Hållinder Berglund Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Organ Sammanträdesdatum Datum för anslagets uppsättande Datum för anslagets nedtagande Förvaringsplats för protokollet Miljö- och byggförvaltningen Underskrift Thomas Svensson

2 Sammanträdesdatum 2(15) 80 Dnr 2012 MB1005 Bygglov för handelslokal och parkeringsplatser Fastighet: Diket 1 (Tjustkulle 1:1 del av) Sökande: Buffin Real Estate Garnisonsgatan 26, 3tr Helsingborg Beslut 1. beslutar att återförvisa ärendet till miljö- och byggförvaltningen för förnyad handläggning. 2. Nämnden beslutar att ansökan om marklov för markarbeten inom berörd fastighet kan handläggas och beslutas i enlighet med nämndens delegationsordning. 3. Nämnden beslutar att uppdra åt nämndens presidium att ta beslut om att kalla till ett extra sammanträde under augusti 2012 om kompletta bygglovshandlingar inkommit innan nämndens nästa ordinarie sammanträde i september Ärendet Buffin Real Estate ansöker om bygglov för en handelslokal på m 2 och 234 parkeringsplatser på fastigheten Diket 1 (Tjustkulle 1:1 del av). Ny fastighet ska bildas och detaljplanen kommer att anpassas för ändamålet. Motivering Sökanden har inlämnat bygglovshandlingar men efter geotekniska undersökningar har det visat sig att delar av fastigheten är mycket svårbebyggd och byggnad inklusive parkering med mera måste flyttas inom fastigheten. Reviderade bygglovshandlingar har inte inkommit till miljö- och byggnämndens sammanträde 3 juli 2012 varvid ärendet återförvisas till miljö- och byggförvaltningen för förnyad handläggning (Plan- och bygglagen 2010:900, 9 kap 21 ). För att komma vidare i ärendet gör nämnden bedömningen att ett marklov kan beviljas på tjänstemannanivå enligt nämndens delegationsordning. Beslut i bygglovsärendet kan sedan tas vid nästa ordinarie sammanträde i september 2012 alternativt, om nämnden så önskar, på ett extra sammanträde i augusti Utdrag: Buffin Estate, delgivningskvitto med information om hur beslutet kan överklagas.

3 Sammanträdesdatum 3(15) 81 Dnr 2009/MBxx Beslut om vitesföreläggande, enkelt avhjälpta hinder, XX Beslut beslutar att förelägga Xx, organisationsnummer xx vid vite enligt nedanstående, att senast den 1 oktober 2012 sända in en redovisning av de åtgärder som skulle ha utförts vid xx. Följande enkelt avhjälpta hinder ska ha utförts: - Nivåskillnader i form av en hög tröskel vid ingången ska överbryggas med en ramp och kontrastmarkeras. Vitesbelopp kronor. - Nivåskillnader i form av en hög tröskel i butiken ska överbryggas med en ramp och kontrastmarkeras. Vitesbelopp kronor. - Dörr med dörrstängare ska förses med automatisk dörröppnare och manöverdonet för dörröppnaren ska placeras på rätt avstånd och i rätt höjd så att personer i rullstol kan nå det. Vitesbelopp kronor. Ärende Vid en inventering som gjordes den 1 augusti 2008 av miljö- och byggförvaltningen i Vetlanda, visade att det fanns hinder vid xx som ligger i er fastighet. Ett inventeringsformulär med vilka åtgärder som skulle utföras sändes till er efter inspektionen tillsammans med ett åtgärdsformulär som skulle sändas tillbaka till miljö- och byggförvaltningen med redovisning om när åtgärderna skulle utföras. I oktober 2010 skickades en påminnelse om att komma in med åtgärdsförslag med tidsangivelser, men inga redovisningar har kommit in till miljö- och byggförvaltningen. Ett föreläggande skickades den 21 december 2011 om att en redovisning på utförda enkelt avhjälpta hinder skulle inkomma senast den 1 mars Ingen redovisning har inkommit.

4 Sammanträdesdatum 4(15) Forts 81 Vitesföreläggandet är kommunicerat den 14 maj Ett yttrande kom in där fastighetsägaren redovisade att åtgärderna med kontrastmarkering av trappan kommer att utföras samt att ledstänger ska monteras så att det finns på båda sidor om trappan inne i butiken. I yttrandet anser fastighetsägaren att det inte är ett enkelt avhjälpt hinder att montera dit en automatisk dörröppnare till butiken, men det saknas motivering till varför det inte ska anses som ett enkelt avhjälpt hinder. Motivering Ett föreläggande om redovisning av ovanstående har meddelats D Lagrum Plan- och bygglagen (1987:10) 10 kap 18, Föreläggande enligt 15 får förenas med vite. Plan- och bygglagen 17 kap 21a, I byggnader som innehåller lokaler dit allmänheten har tillträde och på allmänna platser skall enkelt avhjälpta hinder mot lokalernas och platsernas tillgänglighet och användbarhet för personer med nedsatt rörelse- eller orienteringsförmåga undanröjas. Enligt Boverkets föreskrifter och allmänna råd om enkelt avhjälpta hinder (BFS 2003:19 - HIN 1, 6) ska fysiska hinder i form av mindre nivåskillnader, tunga dörrar och felaktigt placerade eller felaktigt utformade manöverdon undanröjas. Dörrar med dörrstängare bör förses med automatisk dörröppnare. Vid utformningen av dörrar med automatisk öppnare är det viktigt att de ingående funktionerna placeras på rätt plats, att manöverknappar kontrastmarkeras och att områden där dörrar slås upp markeras. Upplysningar Årsskiftet 2010/2011 utgjorde ett mål där riksdagen förväntade sig att alla enkelt avhjälpta hinder skulle vara undanröjda. Det handlar om att få bort hinder i den fysiska miljön i publika lokaler för att skapa förutsättningar för alla att ta sig fram på egen hand. Det är alltid den som äger fastigheten som är ansvarig för att de enkelt avhjälpta hindren undanröjs i de offentliga lokaler som finns i fastigheten Utdrag: Xx med delgivningskvitto och information om hur beslutet kan överklagas.

5 Sammanträdesdatum 5(15) 82 Dnr 2009/MBxx Beslut om vitesföreläggande, enkelt avhjälpta hinder, xx Beslut beslutar att förelägga Xx, organisationsnummer xx vid vite enligt nedanstående, att senast den 1 oktober 2012 sända in en redovisning av de åtgärder som skulle ha utförts vid xx. Följande enkelt avhjälpta hinder ska ha utförts: - Ledstänger ska finnas på båda sidorna av trappan och rampen i butiken som går förbi översta och nedersta stegframkanten respektive rampens början och slut med minst 30 cm. Vitesbelopp kronor. - Trappan i butiken ska kontrastmarkeras på nedersta plansteget och på framkanten av trappavsatsen vid översta sättsteget. Vitesbelopp kronor. - Det ska vara fritt framför rampen i butiken så att den kan användas obehindrat. Vitesbelopp kronor. - Dörr med dörrstängare ska förses med automatisk dörröppnare och manöverdonet för dörröppnaren ska placeras på rätt avstånd och i rätt höjd så att personer i rullstol kan nå det. Vitesbelopp kronor. Ärende Vid en inventering som gjordes den 6 augusti 2008 av miljö- och byggförvaltningen i Vetlanda, visade att det fanns hinder till xx som ligger i er fastighet. Ett inventeringsformulär med vilka åtgärder som skulle utföras sändes till er efter inspektionen tillsammans med ett åtgärdsformulär som skulle sändas tillbaka till miljö- och byggförvaltningen med redovisning om när åtgärderna skulle utföras. I oktober 2010 skickades en påminnelse om att komma in med åtgärdsförslag med tidsangivelser, men inga redovisningar har kommit in till miljö- och byggförvaltningen. Ett föreläggande skickades den 12 december 2011 om att en redovisning på utförda enkelt avhjälpta hinder skulle inkomma senast den 1 mars Ingen redovisning har inkommit.

6 Sammanträdesdatum 6(15) Forts. 82 Vitesföreläggandet är kommunicerat den 14 maj Ett yttrande kom in där fastighetsägaren redovisade att åtgärderna med kontrastmarkering av trappan kommer att utföras samt att ledstänger ska monteras så att det finns på båda sidor om trappan inne i butiken. I yttrandet anser fastighetsägaren att det inte är ett enkelt avhjälpt hinder att montera dit en automatisk dörröppnare till butiken, men det saknas motivering till varför det inte ska anses som ett enkelt avhjälp hinder. Motivering Ett föreläggande om redovisning av ovanstående har meddelats D Lagrum Plan- och bygglagen (1987:10) 10 kap 18, Föreläggande enligt 15 får förenas med vite. Plan- och bygglagen (1987:10) 17 kap 21a, I byggnader som innehåller lokaler dit allmänheten har tillträde och på allmänna platser skall enkelt avhjälpta hinder mot lokalernas och platsernas tillgänglighet och användbarhet för personer med nedsatt rörelse- eller orienteringsförmåga undanröjas. Enligt Boverkets föreskrifter och allmänna råd om enkelt avhjälpta hinder (BFS 2003:19 - HIN 1, 6) ska fysiska hinder i form av mindre nivåskillnader, tunga dörrar och felaktigt placerade eller felaktigt utformade manöverdon undanröjas. Dörrar med dörrstängare bör förses med automatisk dörröppnare. Vid utformningen av dörrar med automatisk öppnare är det viktigt att de ingående funktionerna placeras på rätt plats, att manöverknappar kontrastmarkeras och att områden där dörrar slås upp markeras. Upplysningar Årsskiftet 2010/2011 utgjorde ett mål där riksdagen förväntade sig att alla enkelt avhjälpta hinder skulle vara undanröjda. Det handlar om att få bort hinder i den fysiska miljön i publika lokaler för att skapa förutsättningar för alla att ta sig fram på egen hand. Det är alltid den som äger fastigheten som är ansvarig för att de enkelt avhjälpta hindren undanröjs i de offentliga lokaler som finns i fastigheten Utdrag: Xx med delgivningskvitto och information om hur beslutet kan överklagas.

7 Sammanträdesdatum 7(15) 83 Dnr 2009/MBxx Beslut om vitesföreläggande, enkelt avhjälpta hinder, xx Beslut beslutar att förelägga Xx, organisationsnummer xx vid vite enligt nedanstående, att senast den 1 oktober 2012 sända in en redovisning av de åtgärder som skulle ha utförts vid xx. Följande enkelt avhjälpta hinder ska ha utförts: - Vid ingången i trapphuset ska ledstänger finnas på båda sidorna av trappan. Vitesbelopp kronor. - Trappan ska kontrastmarkeras på nedersta plansteget och på framkanten av trappavsatsen vid översta sättsteget. Vitesbelopp kronor. - Dörr med dörrstängare ska förses med automatisk dörröppnare och manöverdonet för dörröppnaren ska placeras på rätt avstånd och i rätt höjd så att personer i rullstol kan nå det. Vitesbelopp kronor. Ärende Vid en inventering som gjordes den 6 augusti 2008 av miljö- och byggförvaltningen i Vetlanda, visade att det fanns hinder vid xx som ligger i er fastighet. Ett inventeringsformulär med vilka åtgärder som skulle utföras sändes till er efter inspektionen tillsammans med ett åtgärdsformulär som skulle sändas tillbaka till miljö- och byggförvaltningen med redovisning om när åtgärderna skulle utföras. I oktober 2010 skickades en påminnelse om att komma in med åtgärdsförslag med tidsangivelser, men inga redovisningar har inkommit till miljö- och byggförvaltningen. Ett föreläggande skickades den 21 december 2011 om att en redovisning på utförda enkelt avhjälpta hinder skulle inkomma senast den 1 mars Ingen redovisning har inkommit.

8 Sammanträdesdatum 8(15) Forts. 83 Vitesföreläggandet är kommunicerat den 14 maj Ett yttrande kom in där fastighetsägaren redovisade att åtgärderna med kontrastmarkering av trappan kommer att utföras samt att ledstänger ska monteras så att det finns på båda sidor om trappan inne i butiken. I yttrandet anser fastighetsägaren, att det inte är ett enkelt avhjälpt hinder att montera dit en automatisk dörröppnare till butiken, men det saknas motivering till varför det inte ska anses som ett enkelt avhjälp hinder. Motivering Ett föreläggande om redovisning av ovanstående har meddelats D Lagrum Plan- och bygglagen (1987:10) 10 kap 18, Föreläggande enligt 15 får förenas med vite. Plan- och bygglagen 17 kap 21a, I byggnader som innehåller lokaler dit allmänheten har tillträde och på allmänna platser skall enkelt avhjälpta hinder mot lokalernas och platsernas tillgänglighet och användbarhet för personer med nedsatt rörelse- eller orienteringsförmåga undanröjas. Enligt Boverkets föreskrifter och allmänna råd om enkelt avhjälpta hinder (BFS 2003:19 - HIN 1, 6) ska fysiska hinder i form av mindre nivåskillnader, tunga dörrar och felaktigt placerade eller felaktigt utformade manöverdon undanröjas. Dörrar med dörrstängare bör förses med automatisk dörröppnare. Vid utformningen av dörrar med automatisk öppnare är det viktigt att de ingående funktionerna placeras på rätt plats, att manöverknappar kontrastmarkeras och att områden där dörrar slås upp markeras. Upplysningar Årsskiftet 2010/2011 utgjorde ett mål där riksdagen förväntade sig att alla enkelt avhjälpta hinder skulle vara undanröjda. Det handlar om att få bort hinder i den fysiska miljön i publika lokaler för att skapa förutsättningar för alla att ta sig fram på egen hand. Det är alltid den som äger fastigheten som är ansvarig för att de enkelt avhjälpta hindren undanröjs i de offentliga lokaler som finns i fastigheten Utdrag: Xx med delgivningskvitto och information om hur beslutet kan överklagas.

9 Sammanträdesdatum 9(15) 84 Dnr 2011/MBxx Beslut om vitesföreläggande om åtgärder och enkelt avhjälpta hinder, xx Beslut beslutar att solidariskt förelägga xxatt utföra följande åtgärder vid fastigheten xx. Följande åtgärder ska vara utförda senast den 1 september 2012: 1. Skriftliga rutiner ska finnas för : städning av de allmäna utrymmena trädgårdens skötsel snöröjning klagomålshantering Vitesbelopp kronor 2. Toalettdörren i lägenhet på andra våningen ska vara monterad. Vitesbelopp kronor. 3. Problemet med avloppslukt i lägenhet på andra våningen ska åtgärdas. Vitesbelopp kronor. Följande åtgärder ska vara utförda senast den 1 oktober 2012: 4. Enkelt avhjälpta hinder ska åtgärdas vid fastigheten. Det ska sättas dit en ramp vid ingången till frisörsalongen på framsidan av huset med ledstänger på båda sidorna. Vitesbelopp kronor. Trappan ska kontrastmarkeras. Vitesbelopp kronor. Ledstänger ska finnas på båda sidorna av trapporna och vid rampen. Vitesbelopp kronor. Forts. 84

10 Sammanträdesdatum 10(15) Följande åtgärder ska vara utförda senast den 1 januari 2013: 5. Golv och väggar i tvättstugan ska målas för att göra det lätt rengörbart. Mekanisk frånluft ska installeras för att uppnå tillräcklig ventilation. Luftflödet ska vara minst 10 l/s + 0,7 l/s per m 2. Det ska finnas fungerande tvättmaskin och torktumlare alternativt tillräckligt med utrymme för att hänga tvätt och då ska även en en utrustning för avfuktning installeras. Vitesbelopp kronor. Följande åtgärder ska vara utförda senast den 1 juni 2013: 6. Balkongen och balkongtaken som rasat in ska åtgärdas så att det inte finns risk för att människor skadas. Vitesbelopp kronor. 7. Trasiga vindskivorna ska bytas ut för att undvika fuktproblem. Vitesbelopp kronor. 8. Trasiga hängrännor och stuprör ska bytas ut på baksidan av huset och på sidan mot parkeringen. Vitesbelopp kronor. 9. Det uppruttna staketet på baksidan av huset ska plockas bort och ersättas med ett nytt med en lägsta höjd på 1,1 meter eftersom trädgården på den delen ligger på ett garagetak. Vitesbelopp kronor. 10. Gången och trappan från lägenheten på andra våningen som går ner och förbi garaget ska åtgärdas så att det inte finns någon risk för olyckor. Vitesbelopp 5000 kronor. 11. Fasaden ska renoveras så att det inte finns risk för att människor skadas av de bitar av tegel som lossnar från fasaden. Vitesbelopp kronor. Följande åtgärder ska vara utförda senast den 1 december 2013: 12. Fönstren i fastigheten ska åtgärdas så att de är hela samt att öppningsbara fönster går att öppna och stänga. Vitesbelopp kronor. 13. Fukten i källaren ska vara åtgärdad för att människors hälsa inte ska påverkas. Vitesbelopp kronor.

11 Sammanträdesdatum 11(15) Forts. 84 Ärende Miljö- och byggförvaltningen deltog, under våren 2011, i Socialstyrelsens nationella tillsynsprojekt om fastighetsägares egenkontroll och i detta sammanhang gjordes ett tillsynsbesök på fastigheten xx den 19 april Vid besöket närvarade båda fastighetsägarna xx samt Eva Jansson från miljö- och byggförvaltningen. Fastigheten gicks igenom med frågor om bl.a. om underhåll av fastigheten, klagomålshantering, ventilation, temperatur, fukt och mögel, vatten, energi och avfall. Två lägenheter besöktes vid inspektionen. En inspektionsrapport sändes därefter till fastighetsägarna med en begäran att komma in med en skriftlig åtgärdsplan för punkterna i inspektionsrapporten med tider när åtgärderna planerades vara utförda. Åtgärdsplanen skulle komma in till miljö- och byggförvaltningen senast den 1 juni Fastighetsägarna har två gånger fått ytterligare tid att komma in med åtgärdsplanen. Den skulle då inkomma senast den 7 augusti Eftersom det inte inkom någon åtgärdsplan så förelades fastighetsägarna att komma in med en åtgärdsplan till den 10 augusti 2011, D Ingen åtgärdsplan kom in. Miljö- och byggförvaltningen skickade en kommunicering om vitesföreläggande och möjlighet att senast den 20 september 2011 skriftligen lämna synpunkter angående förslag till beslutet. Några synpunkter kom inte in så ärendet togs upp i miljö- och byggnämnden den 4 oktober Där beslutades om ett vitesföreläggande, Motivering xx kom till miljö- och byggförvaltningen den 17 oktober 2011 med en åtgärdsplan, eftersom den saknade tidsangivelser så gicks punkterna igenom av xx och Eva Jansson. Tidsangivelser på när åtgärderna ska vara utförda sattes på varje punkt. Eftersom en åtgärdsplan med tidsangivelser kom in är vitesföreläggandet uppfyllt. Dock visade ett uppföljande tillsynsbesök som gjordes den 19 januari 2012 att åtgärderna inte utförts enligt planen, endast fyra av tretton punkter var åtgärdade.

12 Sammanträdesdatum 12(15) Forts 84 Ett nytt tillsynsbesök bestämdes till den 12 juni 2012 för att kontrollera så att resten av åtgärderna var utförda. Samma dag som besöket skulle utföras meddelade Xx att han inte har möjlighet att närvara. Vid frågan om åtgärderna utförts enligt åtgärdsplanen svarade xx att ingen av de återstående punkterna var utförda. Ett vitesföreläggande angående utförande av åtgärder enligt åtgärdsplanen bedöms som nödvändig. Förslaget till vitesföreläggande är muntligt kommunicerat den 20 juni Lagrum I 9 kap 9 miljöbalken (1998:808) anges att bostäder ska brukas på ett sätt så att olägenheter för människors hälsa inte uppkommer. Ägare eller nyttjanderättshavare ska vidta de åtgärder som skäligen kan krävas för att hindra uppkomsten av eller undanröja olägenheter. Enligt 26 kap 9 miljöbalken (1998:808) får tillsynsmyndigheten meddela de förelägganden som behövs för att lagen skall efterlevas. Enligt 19 samma kapitel ska den som bedriver verksamhet fortlöpande planera och kontrollera verksamheten för att motverka eller förebygga olägenheter för människors hälsa. Den som bedriver sådan verksamhet ska lämna förslag till förbättrande åtgärder som tillsynsmyndigheten begär det. Enligt 21 samma kapitel får tillsynsmyndigheten förelägga ansvarig att till myndigheten lämna de uppgifter eller handlingar som behövs för tillsynen. Enligt 33 pkt 1 förordning (1998:899) om miljöfarlig verksamhet och hälsoskydd ska en bostad särskilt ge betryggande skydd mot värme, kyla, drag, fukt, buller, radon, luftföroreningar och andra liknande störningar. 33 pkt 2 samma förordning säger att bostäder ska ha tillfredsställande luftväxling genom exempelvis anordning av ventilation. Plan- och bygglagen (1987:10) 10 kap 18, Föreläggande enligt 15 får förenas med vite. Plan- och bygglagen (1987:10) 17 kap 21a, I byggnader som innehåller lokaler dit allmänheten har tillträde och på allmänna platser skall enkelt avhjälpta hinder mot lokalernas och platsernas tillgänglighet och användbarhet för personer med nedsatt rörelse- eller orienteringsförmåga undanröjas. Plan- och bygglag (2010:900) 8 kap 14, Ett byggnadsverk ska hållas i vårdat skick och underhållas så att dess utformning och de tekniska egenskaper som avses bevaras.

13 Sammanträdesdatum 13(15) Forts 84 Plan- och bygglag (2010:900) 8 kap 15, En tomt ska hållas i vårdat skick och skötas så att risken för olycksfall begränsas och betydande olägenheter för omgivningen och för trafiken inte uppkommer. Enligt Boverkets byggregler, BFS 2011:26 kapitel 6:5 om fukt ska byggnader utformas så att fukt inte orsakar skador, elak lukt eller hygieniska olägenheter och mikrobiell tillväxt som kan påverka människors hälsa. Enligt 6:53 i samma kapitel ska byggnader utformas så att varken konstruktionen eller utrymmen i byggnaden kan skadas av fukt. Enligt Boverkets byggregler, BFS 2011:26 kapitel 8:22, ska gångytor utformas så att risken för att halka och snubbla begränsas. Ytorna ska utformas utan oväntade små nivåförändringar, ojämnheter eller låga hinder som är svåra att upptäcka. Enligt 8:232 samma kapitel, ska trappor i anslutning till byggnader utformas så att personer kan förflytta sig säkert. Enligt Boverkets byggregler, BFS 2011:26 kapitel 8:2321, balkonger som inte avgränsas av väggar, ska ha räcken som begränsar risken för personskador till följd av fall. Räckesfyllningar med infästningar ska tåla dynamisk påverkan av en människa. Enligt Boverkets byggregler, BFS 2011:26 kapitel 8:91, ska trappor i gångvägar mellan en byggnads tillgängliga entréer och parkeringsplatser för bilar, utformas så att personer kan förflytta sig säkert Utdrag: xx med delgivningskvitto och information om hur beslutet kan överklagas.

14 Sammanträdesdatum 14(15) 85 Delgivningar med särskild redovisning Beslut beslutar att lägga redovisningen till handlingarna. Ärenden a) Föreläggande om försiktighetsmått, 6 vindkraftverk, Erikshester 1:3 m fl, Smålands Miljöenergi AB, dnr 2010/MB1243, D1261 b) Miljödomstolen dom, avslår överklagande, 3:10, xx c) Polisanmälan, avfallshantering, d) Länsstyrelsen, överklagandet avslås, förbud utsläpp av avloppsvatten, xx

15 Sammanträdesdatum 15(15) 86 Delgivningar Beslut beslutar att lägga redovisningen till handlingarna. Ärenden a. Delegationsbeslut från 19 maj - 18 juni 2012, dnr 2012/MB b. Ärendelista från 19 maj - 18 juni 2012, dnr 2012/MB Bakgrund Miljö- och byggförvaltningen redovisar en lista med beslut som är fattade på delegation samt en lista på inkomna ärenden vid varje sammanträde i miljö- och byggnämnden

Sammanträdesprotokoll Sida

Sammanträdesprotokoll Sida Sammanträdesdatum 1 (15) Plats och tid Stadshuset Vetlanda, kl. 14.00 16.00 ande Ledamöter Lena Hållinder Berglund (S) Mikael Swahn (S) Kjell Åke Nottemark (M) ordf Håkan Thydén (C) 1:e v ordf Sven-Olov

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sida

Sammanträdesprotokoll Sida Sammanträdesdatum 1 (27) Plats och tid Stadshuset Vetlanda, kl. 14.00 16.45 ande Ledamöter Lena Hållinder Berglund (S) Åke Karlsson (S) Kjell Åke Nottemark (M) ordf Håkan Thydén (C) 1:e v ordf Sven-Olov

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sida

Sammanträdesprotokoll Sida Sammanträdesdatum 1 (11) Plats och tid Stadshuset Vetlanda, kl. 14.00 15.00 ande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Ersättare Tjänstemän Utses att justera Lena Hållinder Berglund (S) Åke Karlsson (S) Mikael

Läs mer

Kommunkontoret, Bergsjö Tisdagen den 24 mars 2015 kl. 08:30 10:50.

Kommunkontoret, Bergsjö Tisdagen den 24 mars 2015 kl. 08:30 10:50. NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 Sida Plats och tid Kommunkontoret, Bergsjö Tisdagen den 24 mars 2015 kl. 08:30 10:50. Beslutande Carin Walldin (S) Ordförande Ola Wigg (S) Martin

Läs mer

HABO OCH MULLSJÖ KOMMUNER. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdag 2013-06-13. Miljönämnden

HABO OCH MULLSJÖ KOMMUNER. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdag 2013-06-13. Miljönämnden Innehåll 22 Presentation av nyanställda livsmedelsinspektören och assistenten... 34 23 Information om skol- och förskoleprojektet... 35 24 Anmälan om miljöfarlig verksamhet vindkraft Gölhult 2:13, Habo

Läs mer

Juridiken kring förelägganden och förbud. Helena Emanuelson och Anneli Wejke

Juridiken kring förelägganden och förbud. Helena Emanuelson och Anneli Wejke Juridiken kring förelägganden och förbud Helena Emanuelson och Anneli Wejke Utredning? Har vi tillräckligt med underlag? Vad har vi för indikationer? Folkhälsomyndighetens allmänna råd om ventilation,

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sida

Sammanträdesprotokoll Sida Sammanträdesdatum 1 (21) Plats och tid Stadshuset Vetlanda, kl. 14.00 14.50 ande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Lena Hållinder Berglund (S) Åke Karlsson (S) Mikael Swahn (S) Kjell Åke Nottemark (M)

Läs mer

Birger Backlund, S, 2:a vice ordf 31, 33-40 Håkan Schüberg, C 31-41 Bill Öhnstedt, V 31-41 Mikael Karlsson,S 31-41

Birger Backlund, S, 2:a vice ordf 31, 33-40 Håkan Schüberg, C 31-41 Bill Öhnstedt, V 31-41 Mikael Karlsson,S 31-41 1 (19) Plats och tid 08.00-12.00, i Ansätten (i kommunhuset i Krokom) Beslutande Jan Runsten, MP, ordf 31-41 Birger Backlund, S, 2:a vice ordf 31, 33-40 Håkan Schüberg, C 31-41 Bill Öhnstedt, V 31-41 Mikael

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 10. Byggnadsnämnden 2015-11-18 1(15) Jörgen Eriksson (KIM)

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 10. Byggnadsnämnden 2015-11-18 1(15) Jörgen Eriksson (KIM) Nr 10 Byggnadsnämnden 2015-11-18 1(15) Tid och plats Onsdagen den 18 november 2015, klockan 13.00 16.00, i Skållerudsrummet Beslutande Ledamöter Karin Hilmér, ordf. (C) Anette Levin, vice ordf. (FP) Kent

Läs mer

Innehållsförteckning SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Byggnadsnämnden

Innehållsförteckning SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Byggnadsnämnden SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2013-10-03 Innehållsförteckning Ärende 86 Planbesked avseende upprättande av ny detaljplan för fastighet Gunnarsbo 1:62 (Gröne vägen )... 188 87 Lovföreläggande enligt 11 kap. 17

Läs mer

Bygg- och Miljönämnden Sammanträdesdatum 2012-04-10 1 (11)

Bygg- och Miljönämnden Sammanträdesdatum 2012-04-10 1 (11) 2012-04-10 1 (11) Plats och tid Vita rummet, kommunkontoret, Surahammar Tisdagen den 10 april 2012, klockan 14.00 15.10 Beslutande Tobias Nordlander (S), ordförande Börje Ahlin (S) Benny Andersson (V)

Läs mer

Elvy Svennerstål (FP) 2:e vice ordförande

Elvy Svennerstål (FP) 2:e vice ordförande 1(12) Plats och tid Mörby centrum, Tranholmen, kl. 19.00-21.05 Paragrafer 23-29 Beslutande Siv Sahlström (C) ordförande Mats Nilsson (M) 1:e vice ordförande Elvy Svennerstål (FP) 2:e vice ordförande Leo

Läs mer

Kommunstyrelsekontoret 13-25 ANSLAG/BEVIS. Byggnadsnämnden. Kommunstyrelsekontoret. Lisbeth Wolander Utdragsbestyrkande. Plats och tid.

Kommunstyrelsekontoret 13-25 ANSLAG/BEVIS. Byggnadsnämnden. Kommunstyrelsekontoret. Lisbeth Wolander Utdragsbestyrkande. Plats och tid. 1(16) Plats och tid Beslutande Kommunhuset Boxholm, sammanträdesrummet, 2015-02-10, kl. 14.00 Arne Karlsson, ordf, (S) Tore Sjö, (S) Niilo Kulojärvi, (S) Rolf Stenward, (M) Håkan Johansson, (C) Övriga

Läs mer

Anna Bryntesson, kommunsekreterare Sofi Eklund, miljö- och hälsoskyddsinspektör Mats Rydström, miljöchef Mats Melin, byggnadsinspektör

Anna Bryntesson, kommunsekreterare Sofi Eklund, miljö- och hälsoskyddsinspektör Mats Rydström, miljöchef Mats Melin, byggnadsinspektör 1(8) Plats och tid Thon hotel Charlottenberg kl 18.00-18.30 Beslutande Lars-Magnus Pålsson (M) ordförande Sven Bergström (V) ersättare för Eva Aanerud Karlsson (V) Bo Guldbrandsson (S) ersättare för Erik

Läs mer

d " li " i 0 0 5 0 i fil ''' 0. 0 a a di dik SISAB Nybyggnad förskola Beckombergavägen Sakkunnighetsintyg Stockholm 2012-05-16

d  li  i 0 0 5 0 i fil ''' 0. 0 a a di dik SISAB Nybyggnad förskola Beckombergavägen Sakkunnighetsintyg Stockholm 2012-05-16 i 0 0 5 0 d " li " 1 0 0 11 1 i fil ''' 0. 0 a a di dik 0 SISAB Nybyggnad förskola Beckombergavägen Sakkunnighetsintyg Bygglov Stockholm 2012-05-16 R A Nybyggnad förskola Beckombergavägen SakkunnighetsIntyg

Läs mer

Sida Byggnadsnämnden 2014-06-17 1. Kommunkontoret, Bergsjö Tisdagen den 17 juni 2014 kl. 08:30 12:00. Christina Englund Stadsarkitekt

Sida Byggnadsnämnden 2014-06-17 1. Kommunkontoret, Bergsjö Tisdagen den 17 juni 2014 kl. 08:30 12:00. Christina Englund Stadsarkitekt NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Sida 1 Plats och tid Kommunkontoret, Bergsjö Tisdagen den 17 juni 2014 kl. 08:30 12:00 Beslutande Rolf Colling (C) Ordförande Gun Forssell-Spång

Läs mer

Ansökan om förhandsbesked för tillbyggnad och takresning Dnr 2009/23

Ansökan om förhandsbesked för tillbyggnad och takresning Dnr 2009/23 1 (20) Plats och tid Kommunförvaltningens sessionssal Karpen, kl 15.00 16.30 Beslutande Marie-Louise Andersson (v) ordförande Patrik Ströbeck (m) viceordförande Ulla-Britt Brandin (kd) ledamot Edvard Galia

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag miljönämnden 2012-04-11 1(11) Plats och tid Gemaket, Furuhällshuset, Kungsängen, kl 15.00-16.10 Beslutande Ledamöter Lars Brofalk (C), ordf Kenneth Åkerblom (M) Börje Wredén (FP) Jarl Teljstedt (KD) Jan

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Bygg- och miljönämnden Sammanträdesdatum Sida 2016-03-15 1(6)

Sammanträdesprotokoll Bygg- och miljönämnden Sammanträdesdatum Sida 2016-03-15 1(6) 2016-03-15 1(6) Plats och tid Norrtull, kl. 13:30-15.00 Beslutande Barbro Axelsson (S), tillförordnad ordförande Pertti Rolöf (S) ersätter Wilhelm Bodmark (S) Sofia Karlsson (S) Sven Callenberg (C) Michael

Läs mer

Jan Jonsson, plan- och byggchef Lisbeth Wolander, sekreterare. Kommunstyrelsekontoret

Jan Jonsson, plan- och byggchef Lisbeth Wolander, sekreterare. Kommunstyrelsekontoret 1(1) Plats och tid Beslutande Kommunhuset Boxholm, sammanträdesrummet, 2013-06-11, kl. 14.00 Arne Karlsson, ordf, (S) Niilo Kulojärvi, (S) Tore Sjö, (S) Rolf Stenward, (S) Annsofi Ramevik, (S) Håkan Johansson,

Läs mer

Sammanträdesdatum 2015-06-15

Sammanträdesdatum 2015-06-15 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(12) Plats och tid Sammanträdesrum Moberg, kl. 13:00 15:45 Beslutande Bo Eddie Rossbol, (S) ordförande Christer Norrby (S) ersättare för Petra Haraldsson, (S) Zeljka Krajinovic,

Läs mer

2015-03-26. Kommunhuset, sammanträdesrum Karpen, kl. 14.00 17.00. Anders Westerlund (S) Nils-Börje Jönsson (C)

2015-03-26. Kommunhuset, sammanträdesrum Karpen, kl. 14.00 17.00. Anders Westerlund (S) Nils-Börje Jönsson (C) 1( 24) Plats och tid Kommunhuset, sammanträdesrum Karpen, kl. 14.00 17.00 Beslutande Ulla-Britt Brandin (KD) Hans Stifors (PF) Boel Rosdahl (S) Anders Westerlund (S) Nils-Börje Jönsson (C) Bo Dahlqvist

Läs mer

Kommunkontoret, Bergsjö Tisdagen den 22 januari 2013 kl. 08:30 11:45

Kommunkontoret, Bergsjö Tisdagen den 22 januari 2013 kl. 08:30 11:45 NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 Sida Plats och tid Kommunkontoret, Bergsjö Tisdagen den 22 januari 2013 kl. 08:30 11:45 Beslutande Rolf Colling (C) Ordförande Bengt-Ola Olsson

Läs mer

Håkan Jonsson, plan- och byggchef Lisbeth Wolander, sekreterare Stefan Möllenhof, (M), ersättare. Kommunstyrelsekontoret

Håkan Jonsson, plan- och byggchef Lisbeth Wolander, sekreterare Stefan Möllenhof, (M), ersättare. Kommunstyrelsekontoret 1(1) Plats och tid Beslutande Kommunhuset Boxholm, sammanträdesrummet, 2013-11-12, kl. 14.00 Arne Karlsson, ordf, (S) Rolf Stenward, (M) Börje Johansson, (KD), Bn 140 Bn 153 Staffan Leuvèn, (C) Niilo Kulojärvi,

Läs mer

Gunilla Nordén (S), 1:e v ordf Adéle Bergentoft (M), 2:e v ordf Staffan Folke (V) Martina Hallström (C) Ylva Franzén (MP) tj ers.

Gunilla Nordén (S), 1:e v ordf Adéle Bergentoft (M), 2:e v ordf Staffan Folke (V) Martina Hallström (C) Ylva Franzén (MP) tj ers. Plats och tid Pelles lusthus, måndagen den 9 december 2013, kl 13.30-16.05 Mötet ajournerades kl 14.30-15.00 Ledamöter och ersättare Beslutande Gunilla Nordén (S), 1:e v ordf Adéle Bergentoft (M), 2:e

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (1) Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (1) Sammanträdesdatum MILJÖ OCH BYGG NÄMNDEN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (1) Plats och tid Ebbasalen, samhällsbyggnadskontoret, Sala kommun 13.00 16.00 Beslutande Mats Jennische(m), ordförande Olof Nilsson(s), v ice ordförande

Läs mer

Beslut om förbud för XX att till allmänheten upplåta verksamhetens solarier

Beslut om förbud för XX att till allmänheten upplåta verksamhetens solarier Miljö- och byggnadskontoret Tjänsteutlåtande Camilla Östergren Sidan 1 av 6 Diariekod: 443 Dnr MBN 2012-467 Ecos Miljö- och byggnadsnämnden Beslut om förbud för XX att till allmänheten upplåta verksamhetens

Läs mer

Anders Andersson, sekreterare och kanslichef. Kommunkontoret 2014-09-11

Anders Andersson, sekreterare och kanslichef. Kommunkontoret 2014-09-11 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (12) Plats och tid Kommunkontoret, Kopparberg Tid: 14.30 16.45 Beslutande Övriga deltagande Pirjo Nilsson (S), Ljusnarsberg, ordförande Lena Vinnerås (S), Nora Siv Sander (S), Hällefors

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Bygg-, trafik- och räddningsnämnden 1 Plats och tid Kommunhuset, kl. 13.30-15.00 Ajournering kl. 14.30-14.40 Beslutande Leif Hägg (M), ordförande Stefan Andersson (S) Ulla Wallin (S) Håkan Andersson (C),

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 2015-10-21 1 (18) Miljö- och byggnadsnämnden

Sammanträdesprotokoll 2015-10-21 1 (18) Miljö- och byggnadsnämnden Miljö- och byggnadsnämnden 2015-10-21 1 (18) Plats och tid Tekniska kontoret Bäsnarummet, kl. 13.00-16.15 Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Tomas Fredén (S) ordförande Ingvar Hagberg (S) Curt

Läs mer

INNEHÅLLSFÖRTECKNING

INNEHÅLLSFÖRTECKNING INNEHÅLLSFÖRTECKNING 60 Presentation av verksamhetsplan 2013 för miljönämnden... 87 61 Rutin för handläggning av enskilda avlopp... 88 62 Uppföljning av internkontrollen 2012... 90 63 Internkontrollplan

Läs mer

Handlingsplan för HIN i. Mariestad Töreboda och Gullspång

Handlingsplan för HIN i. Mariestad Töreboda och Gullspång Handlingsplan för HIN i Mariestad Töreboda och Gullspång Åtgärdande av enkelt avhjälpta hinder i publika lokaler Tekniska förvaltningen Mariestad Töreboda och Gullspång Antaget av Kommunstyrelsen Mariestad

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll 2011-01-25 1(14) Tid och plats: BESLUTANDE Ledamöter: Kl. 15.00 16.15, Sammanträdesrum Smedjan Torbjörn Holm (V), ordförande Leif Grönberg (V), vice ordförande Michael Fernqvist (MP) Stina Borjo (V) Virpi

Läs mer

Gert Berlin. Louise Pettersson. Gert Berlin

Gert Berlin. Louise Pettersson. Gert Berlin 2015-08-25 1 (10) Plats och tid Kommunhuset, Rådrummet, kl. 14:00 16:00 ande Se förteckning sid 2 Övriga närvarande Mimmi Ingevall-Madsen, miljö- och hälsoskydds-inspektör, 8 Maria Wikström, chef Bygg-

Läs mer

TORSÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 av 16 Sammanträdesdatum Bygg- och miljönämnden 2014-08-20

TORSÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 av 16 Sammanträdesdatum Bygg- och miljönämnden 2014-08-20 TORSÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 av 16 Plats och tid Kommunhuset Torsås 2014-06-11 kl 17.00- Beslutande Övriga deltagande Magnus Svensson, M, ordf Nils Gustling, C Östen Barrdahl, C Kjell Mattsson,

Läs mer

Kenneth Nordberg (V) Agneta Sellholm (M) Torbjörn Holmström (M) Fredrik Andersson (SD)

Kenneth Nordberg (V) Agneta Sellholm (M) Torbjörn Holmström (M) Fredrik Andersson (SD) Miljö och byggnadsnämnden SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (8) Plats och tid Kristinelundsvägen 4, Dammen, Köping, kl 08.15 10.45 ande Per Carlesson (S) ordförande Lena Vilhelmsson (S) v ordförande Heinz Blahusch

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad Plats och tid Sammanträdesrum Kongsvinger, stadshuset, kl. 14.15-15.55 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Kenneth Wåhlund, ordförande, (S) Gerd Karlsson (S) Stefan Åström (S) Eva Ryman (S), ersättare

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sida

Sammanträdesprotokoll Sida Sammanträdesdatum 1(10) Plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal, kl. 9.00-12.00 ande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Lena Hållinder Berglund (S) Åke Karlsson (S)) Mikael Swahn (S) Kjell Åke Nottemark

Läs mer

Plats och tid: Trosa kommunhus, kl. 13:30-14:20. Annika Lundström (S) Bengt Larsson (M) Åke Wallman (KD)

Plats och tid: Trosa kommunhus, kl. 13:30-14:20. Annika Lundström (S) Bengt Larsson (M) Åke Wallman (KD) Plats och tid: Trosa kommunhus, kl. 13:30-14:20 Beslutande ledamöter Sune G Jansson (M), ordf. Annika Lundström (S) Bengt Larsson (M) Åke Wallman (KD) Övriga närvarande: Göran Hammarlund (FP) Britta Eklund

Läs mer

Tillsynsplan enligt plan- och bygglagen 2015

Tillsynsplan enligt plan- och bygglagen 2015 2015 Tillsynsplan enligt plan- och bygglagen 2015 Knivsta Kommun 2015-03-12 Handläggare: Christofer Mattsson BMN 2015/19 Bygg- och miljönämndens tillsynsplan enligt plan- och bygglagen för 2015 Tillsyn

Läs mer

Virpi Lindfors, miljö- och stadsbyggnadsdirektör Johan Rydén, miljö- och hälsoskyddsinspektör Elina Peronius, nämndsekreterare

Virpi Lindfors, miljö- och stadsbyggnadsdirektör Johan Rydén, miljö- och hälsoskyddsinspektör Elina Peronius, nämndsekreterare 1(18) Plats och tid Mörby centrum, Tranholmen. Kl. 19.00-21.00 Paragrafer 44-54 Beslutande Siv Sahlström (C) ordförande Mats Nilsson (M) 1:e vice ordförande Elvy Svennerstål (FP) 2:e vice ordförande Leo

Läs mer

Kommunkontoret, Bergsjö Tisdagen den 25 augusti 2015 kl. 13:00 14:40.

Kommunkontoret, Bergsjö Tisdagen den 25 augusti 2015 kl. 13:00 14:40. NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 Sida Plats och tid Kommunkontoret, Bergsjö Tisdagen den 25 augusti 2015 kl. 13:00 14:40. Beslutande Carin Walldin (S) Ordförande Ola Wigg (S)

Läs mer

Jävsnämnden 2012-02-17 1 (7)

Jävsnämnden 2012-02-17 1 (7) Jävsnämnden 2012-02-17 1 (7) Plats och tid Kommunhuset, Torget 5, Leksand, kl 8.30-9.30 Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Karin Nyström (S), ordförande Bertil Andersson (C), vice ordförande

Läs mer

Myndighetsnämnden 2009-10-20

Myndighetsnämnden 2009-10-20 Plats och tid Stadshuset, sammanträdesrum Kongsvinger, kl 14.15-16.40 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Gerd Karlsson, ordförande (S) Arne Andersson (S), ersättare för Kenneth Wåhlund (S)

Läs mer

Ej tjänstgörande ersättare C Catarina Johansson MP Thomas Larsson S Samir Yazid. Berndt Ekholm. Underskrifter Sekreterare Paragraf: 75-80

Ej tjänstgörande ersättare C Catarina Johansson MP Thomas Larsson S Samir Yazid. Berndt Ekholm. Underskrifter Sekreterare Paragraf: 75-80 Sammanträdesdatum Sida 1 (11) Plats och tid Vävsalen, Kinnaströms företagscenter, Kinna kl. 08.30-11.55 Beslutande M Bengt Ferm C Ragnar Nilsson FP Ing-Britt Spetz MP Kristina Hasselblad S Berndt Ekholm

Läs mer

Lars-Erik Granholm (KOSA), ordf. Sven-Inge Persson (S) Bengt Andersson (S) Gunnar Östberg (KOSA) Håkan Forslind (C) Erik Bergman (M) Peter Vogt (M)

Lars-Erik Granholm (KOSA), ordf. Sven-Inge Persson (S) Bengt Andersson (S) Gunnar Östberg (KOSA) Håkan Forslind (C) Erik Bergman (M) Peter Vogt (M) Tekniska nämnden 2015-06-11 1 (12) Plats och tid Tekniska kontoret Djurås, kl. 13.00-14.00 Beslutande Ledamöter Lars-Erik Granholm (KOSA), ordf. Sven-Inge Persson (S) Bengt Andersson (S) Gunnar Östberg

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll 2013-11-25 92 (104) Plats och tid Kommunhuset Vingåker, måndagen den 25 november 2013, kl. 08.30-09.40 Beslutande Håkan Persson (S) ordf Raul Sevefjord (M) Övriga deltagande Gunnar Karlsson, enhetschef

Läs mer

Monica Magnusson, sekreterare. Ulla-Britt Brandin. Kommunhusets byggnadskontor klockan 18.00 Paragrafer 31-38

Monica Magnusson, sekreterare. Ulla-Britt Brandin. Kommunhusets byggnadskontor klockan 18.00 Paragrafer 31-38 1 (10) Plats och tid Kommunförvaltningens sammanträdesrum, Boken kl. 15:45 17:00 Beslutande Marie-Louise Andersson (V) ordförande Patrik Ströbeck (M) vice ordförande Edward Galia (SD) ledamot Christian

Läs mer

Sammanträdesdatum Miljö-, bygg- och räddningsnämnden 2014-02-11 1

Sammanträdesdatum Miljö-, bygg- och räddningsnämnden 2014-02-11 1 Miljö-, bygg- och räddningsnämnden 2014-02-11 1 Plats och tid: Beslutande: Brandstationen i Kisa Göran Olsson (c), ordförande Göran Lindgren (m) Göran Frisk (s) Margareta Holm (mp) Rune Larsson (c) Sören

Läs mer

Underskrifter Sekreterare Paragrafer 65-72 Monica Bergne. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Underskrifter Sekreterare Paragrafer 65-72 Monica Bergne. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. 1(12) Plats och tid Kommunhusets flygelbyggnad, kl 9.00-11.05 Beslutande Ledamöter Rune Daniels (C) ordförande Lars-Erik Jonsén (S) v.ordf. Anders Ehrling (C) Anna-Maja Roos (C) Lars Åkesson (C) Per Segerstéen

Läs mer

Riktlinje för vård av byggnader och tomter i Strömsunds kommun

Riktlinje för vård av byggnader och tomter i Strömsunds kommun Titel: Riktlinje för vård av byggnader och tomter 1 (5) Typ: Riktlinje Giltighetstid: Tills vidare Version: 2.0 Fastställd: MBN 2015-12-17, 107 Uppdateras: 2018 Riktlinje för vård av byggnader och tomter

Läs mer

Plats och tid Lilla sammanträdesrummet, kommunhuset i Malung, tisdagen den 10 februari 2015, kl 08.00 11.30. Beslutande Erik Andersson (C) ordförande

Plats och tid Lilla sammanträdesrummet, kommunhuset i Malung, tisdagen den 10 februari 2015, kl 08.00 11.30. Beslutande Erik Andersson (C) ordförande BYGGNADSNÄMNDENS ARBETSUTSKOTT 1 (10) Plats och tid Lilla sammanträdesrummet, kommunhuset i Malung, tisdagen den 10 februari 2015, kl 08.00 11.30 Beslutande Erik Andersson (C) ordförande Lars Gudmundsson

Läs mer

Underskrifter Sekreterare Paragrafer Siw Lidström 39-47. Ordförande Björn Berglund. Justerande Christer Berglund

Underskrifter Sekreterare Paragrafer Siw Lidström 39-47. Ordförande Björn Berglund. Justerande Christer Berglund Sammanträdesdatum Sida 2011-05-09 55 Plats och tid ande Övriga deltagande Sammanträdesrummet Lokal på Lillbrogatan 5 f d Lundins Skor, Piteå kl 09:00 15:45 Björn Berglund, s, ordförande Christer Berglund,

Läs mer

Jävsnämnden 2014-08-27

Jävsnämnden 2014-08-27 Jävsnämnden 2014-08-27 Jn 6 Påföljd för fasadändring samt ändrad användning utan bygglov och startbesked på fastigheten Idun 1... 2 Jn 7 Redovisning av delegationsärenden... 4 Jävsnämnden 2014-08-27 1

Läs mer

Miljö- och byggnadsnämnden 2015-08-25 1(23)

Miljö- och byggnadsnämnden 2015-08-25 1(23) Miljö- och byggnadsnämnden 2015-08-25 1(23) Plats och tid Kommunhuset, Nämndrummet kl. 13.00-15.10 Beslutande Agneta Staaf (S), tjänstgörande ordförande Dan Eriksson (C) Louise Warnqvist (M) Sten-Ove Jönsson

Läs mer

MULLSJÖ KOMMUN Byggnadsnämnden. Innehåll 2015-10-14. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdag

MULLSJÖ KOMMUN Byggnadsnämnden. Innehåll 2015-10-14. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdag Byggnadsnämnden Sammanträdesdag 2015-10-14 Innehåll 65 Godkännande av ärendelista... 94 66 Anmälan av delegationsbeslut... 95 67 Delgivningar... 96 68 Detaljplan för Bosebygd 1:485 m.fl. (Duvgatan 5-9)

Läs mer

Miljönämnden Mjölby kommun Boxholms kommun

Miljönämnden Mjölby kommun Boxholms kommun Miljönämnden 2015-02-26 1 (17) Plats och tid Boxholm, kl. 13:00-17:10 Plats och tid Beslutande Ellinor Karlsson, S Stig Adolfsson, S Anders Wikström, S Elin Ross, M Lars-Göran Hjelm, S Anneli Sjöstrand,

Läs mer

Tisdagen den 2 mars 2010 i Sammanträdesrummet Möckeln, Skrantahöjdsvägen 35, klockan 14.30-17.00

Tisdagen den 2 mars 2010 i Sammanträdesrummet Möckeln, Skrantahöjdsvägen 35, klockan 14.30-17.00 Sammanträdesprotokoll 1 (14) Plats och tid Beslutande Tisdagen den 2 mars 2010 i Sammanträdesrummet Möckeln, Skrantahöjdsvägen 35, klockan 14.30-17.00 Ulf Wilén (S), ordförande Rune Gillemyr (S), v ordf

Läs mer

Patrik Nilsson (s) ordförande Marta Pettersson (c), ersättare för Lars Bäckström (c) Ove Lindström (s) Per Boström Johansson (s) Kenneth Isaksson (m)

Patrik Nilsson (s) ordförande Marta Pettersson (c), ersättare för Lars Bäckström (c) Ove Lindström (s) Per Boström Johansson (s) Kenneth Isaksson (m) Plats och tid Kommunkontoret 2015-11-17, kl 13.00 14.15 Beslutande Patrik Nilsson (s) ordförande Marta Pettersson (c), ersättare för Lars Bäckström (c) Ove Lindström (s) Per Boström Johansson (s) Kenneth

Läs mer

PROTOKOLL Plan- och byggnämndens arbetsutskott

PROTOKOLL Plan- och byggnämndens arbetsutskott 1 (16) Paragrafer 40-53 Plats och tid Kommunhuset sammanträdesrum 1, kl 13:00 15:45 ande Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Sekreterare Ordförande Justerare Torsten Johansson,

Läs mer

Lars Henriksson (C), tjänstgörande ersättare 35

Lars Henriksson (C), tjänstgörande ersättare 35 Sammanträdesdatum 1 Plats och tid Kommunhuset i Älmhult den 13 april 2015 kl. 13.30 16.45 Sida Beslutande Tommy Lövquist (S), ordförande Birgitta Bengtsson (S) Roland Johansson (S) Eva Dickner (Mp) Peter

Läs mer

Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Miljö-, bygg- och myndighetsnämnden

Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Miljö-, bygg- och myndighetsnämnden SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Datum 2013-05-22 Sida 1(15) Plats och tid Kommunhuset, Hörnet kl 09.00-11.30 Beslutande Ledamöter Anne Carlqvist Fors (S) Christina Johansson (S) Lars Bohman (S) ersättare för Krister

Läs mer

MULLSJÖ KOMMUN Byggnadsnämnden. Innehåll 2015-09-16. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdag

MULLSJÖ KOMMUN Byggnadsnämnden. Innehåll 2015-09-16. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdag Byggnadsnämnden Sammanträdesdag 2015-09-16 Innehåll 55 Tillkommande/utgående ärenden och godkännande av föredragningslista... 77 56 Anmälan av delegationsbeslut... 78 57 Delgivningar... 79 58 Delårsbokslut

Läs mer

Miljö- och byggnämnden 2012-12-10 1 (10)

Miljö- och byggnämnden 2012-12-10 1 (10) Miljö- och byggnämnden 2012-12-10 1 (10) Plats och tid Kommunhuset i Älmhult den 10 december 2012 kl. 13.30-16.30. Beslutande Per Garnegård (M), ordförande Tommy Lövquist (S), vice ordförande Göran Widing

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden

Barn- och utbildningsnämnden 2014-03-04 1 (12) Plats och tid Stadshuset, Vetlanda, tisdagen den 4 mars 2014, kl. 13.15-17.45 Beslutande Johanna Haraldsson (S), ordförande Mikael Hahn (S) Henrik Tvarnö (S) från kl. 15.20 Henrik Freij

Läs mer

Samhällsbyggnadsförvaltningen

Samhällsbyggnadsförvaltningen Plats och tid Samhällsbyggnadsförvaltningen Beslutande Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Underskrifter Paragrafer 2031-2036 Sekreterare Mai-Lith Larsson Ordförande Justerande

Läs mer

Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Miljö- och hälsoskyddsnämnden. Miljö- och stadsbyggnadskontoret

Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Miljö- och hälsoskyddsnämnden. Miljö- och stadsbyggnadskontoret 1(19) Plats och tid Mörby centrum, Tranholmen. Kl. 19.05-21.15 Paragrafer 13-25 Beslutande Siv Sahlström (C) ordförande Mats Nilsson (M) 1:e vice ordförande Ulf Uebel (FP) 2:e vice ordförande Leo Smidhammar

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 Samhällsbyggnadsnämnden. Sammanträdesdatum 2013-09-10. Lars Wingerup (S) Berth Karlsson (S) Hans Glawing (M)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 Samhällsbyggnadsnämnden. Sammanträdesdatum 2013-09-10. Lars Wingerup (S) Berth Karlsson (S) Hans Glawing (M) Plats och tid Oskarshamnssalen, kl. 9:00-12:15 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 Beslutande Mathias R Karlsson (S) Ordförande Gunilla C Johansson (M) 1:e vice ordförande Matti Wahlström (V) 2:e vice ordförande

Läs mer

Ingemar Tönnberg (S) Iréne Runkvist Karlsson (S) Kjell Persson (S) Ingegärd Olsson (S) Jan Larsson (M) Lena Svensson (S)

Ingemar Tönnberg (S) Iréne Runkvist Karlsson (S) Kjell Persson (S) Ingegärd Olsson (S) Jan Larsson (M) Lena Svensson (S) Sammanträdesdatum Sida 1/15 Plats och tid Sammanträdesrummet, Gamla Apotekshuset i Hagfors kl 15:00 16:15 Beslutande Övriga Plats och tid för justering Ingemar Tönnberg (S) Iréne Runkvist Karlsson (S)

Läs mer

Kommunkontoret, Bergsjö Tisdagen den 27 mars 2012 kl. 08:30 11:40

Kommunkontoret, Bergsjö Tisdagen den 27 mars 2012 kl. 08:30 11:40 NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (11) Sida Plats och tid Kommunkontoret, Bergsjö Tisdagen den 27 mars 2012 kl. 08:30 11:40 Beslutande Rolf Colling (C) Ordförande Bengt-Ola Olsson

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Bygg- och miljönämnden Sammanträdesdatum Sida 2015-11-19 1(11)

Sammanträdesprotokoll Bygg- och miljönämnden Sammanträdesdatum Sida 2015-11-19 1(11) 2015-11-19 1(11) Plats och tid Norrtull, konferensrum nedre kl. 13:30-15:05 Beslutande Barbro Axelsson (S), ordförande, ersättare för Wilhelm Bodmark (S) Sofia Karlsson (S) Bengt Olsson (C) ersättare för

Läs mer

SAMMANTRÄDES PROTOKOLL. Sammanträdesdatum 2011-02-22. ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tmkännagivits genom anslag.

SAMMANTRÄDES PROTOKOLL. Sammanträdesdatum 2011-02-22. ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tmkännagivits genom anslag. SAMMANTRÄDES PROTOKOLL Sida l PI",oohti' Stadshuset, sammanträdesrummet Öringen, kl 15.00-17:00 Ajournering 16:00-16:20 Besl utande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Björn Bröne, ordförande (Fp) Göran

Läs mer

Juridik vid hantering av inomhusmiljöärenden. Anna Jarl och Monika Gerdhem, 2012-11-19

Juridik vid hantering av inomhusmiljöärenden. Anna Jarl och Monika Gerdhem, 2012-11-19 Juridik vid hantering av inomhusmiljöärenden Anna Jarl och Monika Gerdhem, 2012-11-19 Inte bara miljöbalken Miljöbalken, MB, och förordning (1998:899) om miljöfarlig verksamhet och hälsoskydd, FMH Jordabalken,

Läs mer

2015-09-24. Kommunhuset, sammanträdesrum Karpen kl. 14.00 15.52. Anders Westerlund (S) Nils-Börje Jönsson (C) Bo Dahlqvist (PF) Kjell Carlström (PF)

2015-09-24. Kommunhuset, sammanträdesrum Karpen kl. 14.00 15.52. Anders Westerlund (S) Nils-Börje Jönsson (C) Bo Dahlqvist (PF) Kjell Carlström (PF) 1( 18) Plats och tid Kommunhuset, sammanträdesrum Karpen kl. 14.00 15.52 Beslutande Ulla-Britt Brandin (KD) Hans Stifors (PF) Boel Rosdahl (S) Anders Westerlund (S) Nils-Börje Jönsson (C) Bo Dahlqvist

Läs mer

INNEHÅLLSFÖRTECKNING

INNEHÅLLSFÖRTECKNING INNEHÅLLSFÖRTECKNING 56 Strandskyddsdispens för uppförande av näststation Västerkärr 1:3... 107 57 Bygglov för tillbyggnad av industri Brandstorp 1:90... 109 58 Remiss handlingsprogram för Trygghet och

Läs mer

SOLLENTUNA KOMMUN Tjänsteutlåtande Miljö- och byggnadskontoret 2014-05-23 Camilla Östergren Sidan 1 av 7

SOLLENTUNA KOMMUN Tjänsteutlåtande Miljö- och byggnadskontoret 2014-05-23 Camilla Östergren Sidan 1 av 7 SOLLENTUNA KOMMUN Tjänsteutlåtande Miljö- och byggnadskontoret Camilla Östergren Sidan 1 av 7 Diariekod: 445 Miljö- och byggnadsnämnden Beslut om försiktighetsmått gällande bulier och lukt från Sisi café.

Läs mer

Bo Eddie Rossbol, (S) ordförande Petra Haraldsson, (S) Christer Norrby (S) ersättare för Zeljka Krajinovic, (S)

Bo Eddie Rossbol, (S) ordförande Petra Haraldsson, (S) Christer Norrby (S) ersättare för Zeljka Krajinovic, (S) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(12) Plats och tid Sammanträdesrum Moberg, kl. 13:00 16:30 Beslutande Övriga deltagande Bo Eddie Rossbol, (S) ordförande Petra Haraldsson, (S) Christer Norrby (S) ersättare för Zeljka

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Sammantradesdatum 2011-03-22. ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Sammantradesdatum 2011-03-22. ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. åhjo SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammantradesdatum 1 PI",,,h", Stadshuset, sammanträdesrummet Öringen k1.15 :00-16:45 Ajournering 15 :45-16: 10 Beslutande Ledamöter Björn Bröne, ordförande (Fp) Knut Indebetou

Läs mer

ÅMÅLS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida SAMHÄLLSBYGGNADSNÄMNDEN 2009-02-16 1-12

ÅMÅLS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida SAMHÄLLSBYGGNADSNÄMNDEN 2009-02-16 1-12 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida SAMHÄLLSBYGGNADSNÄMNDEN 2009-02-16 1-12 Plats och tid Östby miljöstation, kl 13.40-15.30 Beslutande Thomas Olson (FP), ordf 10-15, 17-19 Leif Larsson (C) Jan Hagelbrand (C) Ulla-Britt

Läs mer

Kommunkontoret, Bergsjö Tisdagen den 19 maj 2015 kl. 08:30 11:00

Kommunkontoret, Bergsjö Tisdagen den 19 maj 2015 kl. 08:30 11:00 NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 Sida Plats och tid Kommunkontoret, Bergsjö Tisdagen den 19 maj 2015 kl. 08:30 11:00 Beslutande Carin Walldin (S) Ordförande Ola Wigg (S) Martin

Läs mer

Bo Svensson (C), ordf. Lars-Inge Green (S, vice ordf. Håkan Carlsson (M) Anders Sundberg (S) Jaroslav Sranka (KD)

Bo Svensson (C), ordf. Lars-Inge Green (S, vice ordf. Håkan Carlsson (M) Anders Sundberg (S) Jaroslav Sranka (KD) 2012-04-18 1 (22) Plats och sammanträdestid Tunasalen, onsdagen den 18 april 2012, kl. 08.30-11.05 Beslutare Bo Svensson (C), ordf. Lars-Inge Green (S, vice ordf. Håkan Carlsson (M) Anders Sundberg (S)

Läs mer

Lina Strömstedt (MP), ordf Gunilla Nordén (S), 1:e v ordf Adéle Bergentoft (M), 2:e v ordf Staffan Folke (V) Martina Hallström (C)

Lina Strömstedt (MP), ordf Gunilla Nordén (S), 1:e v ordf Adéle Bergentoft (M), 2:e v ordf Staffan Folke (V) Martina Hallström (C) Plats och tid MÅNDAGEN DEN 4 FEBRUARI 2013 Kl. 13.30-15:30 STADSHUSET SAL B Ledamöter och ersättare Beslutande Lina Strömstedt (MP), ordf Gunilla Nordén (S), 1:e v ordf Adéle Bergentoft (M), 2:e v ordf

Läs mer

M U L L S J Ö K O M M U N Byggnadsnämnden. Innehåll 2014-05-21. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdag

M U L L S J Ö K O M M U N Byggnadsnämnden. Innehåll 2014-05-21. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdag M U L L S J Ö K O M M U N SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdag 2014-05-21 Innehåll 51 Tillkommande ärenden... 68 52 Föregående protokoll... 69 53 Delgivningar... 70 54 Ekonomiuppföljning av byggnadsnämndens

Läs mer

Delphisalen, Högskolecentrum i Arboga kl.08.15-09.15

Delphisalen, Högskolecentrum i Arboga kl.08.15-09.15 VMMF6000, v2.0, 2013-12-10 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Förbundsdirektion 2016-06-16 Plats och tid ande Övriga deltagare Delphisalen, Högskolecentrum i Arboga kl.08.15-09.15 Dan Avdic Karlsson (V), ordförande,

Läs mer

Samhällsbyggnadsutskottet

Samhällsbyggnadsutskottet 1 (20) Plats och tid Kommunkontoret i Mörbylånga, klockan 09.00 11.45. Beslutande Günter Ruchatz (M), ordf. Tore Andersson (-) Benght Andersson (S) Bertil Johansson (S) Birgit Åhlund (C) 54 64, 66 Berne

Läs mer

Nu är det dags! Tillsammans gör vi Kungsbacka tillgängligt

Nu är det dags! Tillsammans gör vi Kungsbacka tillgängligt Nu är det dags! Tillsammans gör vi Kungsbacka tillgängligt Nu är det dags! Har du som fastighetsägare satt dig in i frågan om enkelt avhjälpta hinder? Om inte så är det hög tid nu! Varför denna broschyr?

Läs mer

Per-Arne Hagby (C), Ordförande Jonny Stålknapp (KD) Mattias Petersson (KD) Conny Collberg (S) Joakim Haraldsted (MP)

Per-Arne Hagby (C), Ordförande Jonny Stålknapp (KD) Mattias Petersson (KD) Conny Collberg (S) Joakim Haraldsted (MP) 1(12) Plats och tid Carl August-rummet, måndagen den 12 oktober 2015 kl 14:00-16:35. Beslutande Ledamöter och tjänstgörande ersättare Per-Arne Hagby (C), Ordförande Jonny Stålknapp (KD) Mattias Petersson

Läs mer

Miljö- och byggnämnden 2012-02-20 1 (15)

Miljö- och byggnämnden 2012-02-20 1 (15) Miljö- och byggnämnden 2012-02-20 1 (15) Plats och tid Kommunhuset i Älmhult måndagen den 20 februari 2012 kl. 13.30-17.30. Beslutande Per Garnegård (M), ordförande Tommy Lövquist (S), vice ordförande

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll 2011-10-24 79 (95) Plats och tid Gyllene salen, Apotekshuset Vingåker, måndagen den 24 oktober 2011, kl. 09.15-11.00 Beslutande Jörgen Larsson (S) ordf Raul Sevefjord (M) Övriga deltagande Maria Pestrea,

Läs mer

Jävsnämnden 2011-11-24 1 (6)

Jävsnämnden 2011-11-24 1 (6) Jävsnämnden 2011-11-24 1 (6) Plats och tid Kommunhuset, Torget 5, Leksand, kl 8.30-9.00 Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Ej tjänstgörande ersättare Karin Nyström (S), ordförande

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Sida 1 (13) Plats och tid Vänortsrummet kl. 13-15:30 Beslutande Sune Lang (S), ordförande Stefan Sandberg (S), vice ordförande Yvonne Wendelius (S) Ann-Christin Persson Georgsdotter (S) Jonas Tholén (S),

Läs mer

Ingemar Tönnberg (S) Kjell Persson (S) Ingegärd Olsson (S) Anna-Karin Berglund (C) Barbro Rülcker (M) Mikael Edvardsson (SD) Thordis Stålhandske (S)

Ingemar Tönnberg (S) Kjell Persson (S) Ingegärd Olsson (S) Anna-Karin Berglund (C) Barbro Rülcker (M) Mikael Edvardsson (SD) Thordis Stålhandske (S) Sammanträdesdatum Sida 1/14 Plats och tid Sammanträdesrummet, Gamla Apotekshuset i Hagfors kl 15:00 16:10 Beslutande Övriga Ingemar Tönnberg (S) Kjell Persson (S) Ingegärd Olsson (S) Anna-Karin Berglund

Läs mer

Att ta bort enkelt avhjälpta hinder!

Att ta bort enkelt avhjälpta hinder! Att ta bort enkelt avhjälpta hinder! Förslag till åtgärder för att förbättra tillgängligheten i Söderköpings kommun Bakgrund I vårt land ska gator, parker, torg, handels- och kulturnäringar samt andra

Läs mer

Delegationsordning Byggnadsnämnden

Delegationsordning Byggnadsnämnden Delegationsordning Byggnadsnämnden Antagen av Byggnadsnämnden 2015-03-24 40 Reviderad 2015-08-25 108 Gäller fr.o.m. 2015-09-01 1 Innehållsförteckning Syfte... 3 Delegation... 3 Delegationsförbud... 4 Anmälan

Läs mer

Samhällsbyggnadsförvaltningen, Henrik Olsson, Enhetschef

Samhällsbyggnadsförvaltningen, Henrik Olsson, Enhetschef Plats och tid Beslutande Samhällsbyggnadsförvaltningen, Henrik Olsson, Enhetschef Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Underskrifter Paragrafer 2319-2331 Sekreterare Ann-Charlotte

Läs mer

ARJEPLOGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Miljö-, bygg och räddningsnämnden 2012-04-19 1 (24)

ARJEPLOGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Miljö-, bygg och räddningsnämnden 2012-04-19 1 (24) Miljö-, bygg och räddningsnämnden 2012-04-19 1 (24) Plats och tid Sammanträdesrummet, Tjidjakk torsdag den 19 april 2012, kl 09.00 10.50 Beslutande John Sundström (S) ordförande Nenne Åman (S) ledamot

Läs mer

Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Miljö- och hälsoskyddsnämnden. Miljö- och stadsbyggnadskontoret

Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Miljö- och hälsoskyddsnämnden. Miljö- och stadsbyggnadskontoret 1(8) Plats och tid Mörby centrum, Ösby, kl. 19.00-21.20 Paragrafer 10-14 Beslutande Siv Sahlström (C) ordförande Mats Nilsson (M) 1:e vice ordförande Elvy Svennerstål (FP) 2:e vice ordförande Leo Smidhammar

Läs mer

Sammanträdesdatum Miljö-, bygg- och räddningsnämnden 2013-06-11 1 (13)

Sammanträdesdatum Miljö-, bygg- och räddningsnämnden 2013-06-11 1 (13) Miljö-, bygg- och räddningsnämnden 2013-06-11 1 (13) Plats och tid: Kommunkontoret kl 13.30 16.00 ande: Göran Olsson (c), ordförande Sören Hellberg (s) Göran Lindgren (m) Margareta Holm (mp) Marie Egerborn

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Byggnadsnämnden 2005-05-26 1(14) Plats och tid Magistraten, Rådhuset, Askersund 2005-05-26 kl 15.00 16.00 Beslutande Roland Larsson (c) ordförande Bengt Averin (s) Fredrik Ahl

Läs mer

Ajournering mellan 10 och 11 kl. 10:00 10:20 Ajournering mellan 16 och 17 kl. 11:30 12:30 Ajournering under 18 kl. 14:30 14:50

Ajournering mellan 10 och 11 kl. 10:00 10:20 Ajournering mellan 16 och 17 kl. 11:30 12:30 Ajournering under 18 kl. 14:30 14:50 2015-01-16 1(22) Plats och tid Sammanträdesrummet K1, Parkgatan 4 Alvesta 2015-01-16 kl. 9:00 15:35 Ajournering mellan 10 och 11 kl. 10:00 10:20 Ajournering mellan 16 och 17 kl. 11:30 12:30 Ajournering

Läs mer